אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חולשה ✔פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:38פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
מדוע אנשים מפחדים להראות תלות רגשית בזוגיות?

אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומעוניינים להרגיש אהובים, אך גם שואפים לתחושת חופש ועצמאות. מצב זה יוצר דילמה פנימית בין הרצון להרגיש שבן הזוג תלוי בהם רגשית לבין הפחד לבטא תלות רגשית, שעלולה להתפרש כחולשה. אליעד כהן מסביר שלמעשה, כל אדם בזוגיות רוצה לחוש מצד אחד כי בן הזוג יכול להסתדר גם בלעדיו, ומצד שני רוצה להרגיש שהוא משמעותי ובלתי ניתן להחלפה עבור בן הזוג. היכולת להביע תלות רגשית, כלומר, היכולת לשדר לבן הזוג "אני לא יכול בלעדיך" היא חיונית כדי ליצור תחושה של אהבה ומשמעות במערכת היחסים.

מה קורה כשלא מבטאים פחד מתלות רגשית?

כאשר אדם נמנע מלשדר לבן הזוג שלו פחד מפני פרידה, הוא מעביר למעשה מסר סמוי שהוא אינו אוהב מספיק או מחויב מספיק לזוגיות. לדוגמה, אם בן זוג לעולם לא מביע פחד לאבד את בן זוגו, הצד השני יכול לחוש חוסר באהבה וערך עצמי נמוך, שעלולים להוביל לתחושות של ניתוק ואף לפרידה בפועל. על פי אליעד, ביטוי כנה של הפחד "שתעזוב אותי" הוא קריטי על מנת להבהיר לבן הזוג את עומק המחויבות והאהבה.

איך להתגבר על הפחד להיראות חלש או תלוי רגשית?

הסיבה לכך שאנשים מתקשים להביע תלות רגשית היא הפחד להיתפס כחלשים ופגיעים. כשאדם אומר לעצמו: "אני מפחד להיפגע אם בן הזוג יעזוב אותי, " הוא מיד חווה תחושת חולשה ומנסה לברוח ממנה. אליעד מסביר שכדי להתגבר על הפחד הזה, יש צורך ראשית לקבל את האפשרות של להרגיש רע מהפרידה. אם אדם מוכן לקבל בתוכו את הרגש הזה ולא לברוח ממנו, הוא יהיה מסוגל להביע אותו בצורה טבעית וללא פחד.

מהי הדרך הנכונה לשדר את הפחד מפני פרידה?

אליעד כהן מדגים את הדרך הנכונה לביטוי הפחד מפני פרידה, כאשר הוא מציין שאדם צריך למצוא בתוכו דווקא את המקום בו הוא אינו מפחד כלל מנטישה. ככל שהאדם פחות מפחד באמת שהזוגיות תסתיים, כך הוא יכול לבטא יותר בקלות את תחושת הפחד שלו בצורה אותנטית. למעשה, אליעד טוען שככל שהאדם מפחד יותר מפרידה, הוא ייטה לברוח מהמחשבות האלו וישדר באופן בלתי מודע מסר של חוסר אהבה וחוסר פחד לאבד את בן הזוג. ההיגיון ההפוך הוא שככל שאתה יותר שלם עם האפשרות של פרידה, כך תוכל לבטא בכנות ובאותנטיות את הפחד שלך לאבד את בן הזוג.

מהו הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

הפחד לאהוב והפחד להיפגע הם למעשה שני צדדים של אותה מטבע. אדם המפחד להיפגע יתקשה מאוד להביע את רגשות האהבה שלו, משום שהוא ירגיש פגיע ומאוים. לעומת זאת, ככל שאדם ירגיש בנוח עם הפחד מפני אובדן, הוא יוכל באופן טבעי לבטא את רגשותיו כלפי בן הזוג שלו. היכולת להכיל את הפחד הפנימי מאפשרת לאדם להראות בצורה אמיתית וכנה שהוא אכן מפחד לאבד את בן הזוג, וכך מעמיק את הקשר והמחויבות בזוגיות.

מהם שני המסרים החשובים שצריך לשדר בזוגיות?

אליעד כהן מבהיר שכל אדם בזוגיות צריך לשדר לבן זוגו שני מסרים סותרים לכאורה:
  • אני יכול להסתדר בלעדיך - מה שמשדר כוח ועצמאות.
  • אני לא יכול בלעדיך - מה שמשדר תלות רגשית, אהבה עמוקה, ומחויבות.
השילוב בין שני המסרים האלו הוא חיוני מכיוון שבן אדם רוצה להרגיש שבן זוגו בוחר בו מתוך כל האפשרויות האחרות ולא מתוך אילוץ, ובו זמנית רוצה לחוש שהוא חיוני ובלתי ניתן להחלפה עבור בן זוגו.

מה הקושי האמיתי בביטוי רגשות בזוגיות?

אליעד מסביר שהקושי הגדול בביטוי רגשות של אהבה ותלות נובע מהפחד מהתחושה עצמה. כאשר אדם מפחד מאוד לאבד את בן זוגו, הוא ינסה להדחיק ולברוח מהמחשבה הזאת, ולכן גם יתקשה מאוד להביע את הרגש. דווקא אדם שאינו מפחד באופן אמיתי לאבד את בן זוגו יכול להביע באופן פתוח ונינוח את החשש מכך, וליצור את התחושה של אהבה וכנות בקשר.

איך איזון בין פחד לחופש מחזק את הקשר?

האיזון בין הצורך בחופש והצורך בתלות רגשית הוא חיוני לקשר זוגי בריא. אליעד כהן מדגים זאת בעזרת דימוי השוקולד: אדם שאוהב מאוד שוקולד עלול להימנע ממנו כי הוא פוחד לאבד שליטה. באופן דומה, אדם שאוהב מאוד את בן זוגו עלול להימנע מביטוי אהבה מפחד להרגיש תלוי ופגיע. אך דווקא היכולת להכיל את התלות הרגשית הזו ולהביע אותה בכנות, מבלי לברוח מהפחד שהיא תיצור, היא שתאפשר ליצור קשר עמוק, משמעותי ויציב יותר.
איך להפוך להיות בן זוג טוב יותר על ידי הבעת תלות רגשית?

בזוגיות, אחד הצרכים הבסיסיים הוא להרגיש שאוהבים אותך, אך לצד זה יש את הצורך להרגיש גם חופש ועצמאות. אנשים רוצים להרגיש שהם לא תלויים בבן הזוג, אך מצד שני הם רוצים גם להרגיש שמישהו אחר לא יכול להיות איתם אלא רק איתם, וזה יוצר את הדילמה בין חופש לבין תלות רגשית.

מהו האיזון בין חופש לתלות רגשית בזוגיות?

בזוגיות, כל אחד מהצדדים מעביר לבן הזוג השני שני מסרים חשובים. מצד אחד, הם רוצים להרגיש שיכולים להסתדר בלעדיו, מצד שני, הם רוצים להרגיש שמישהו תלוי בהם רגשית. חשוב להיות מסוגלים לשדר את שני המסרים האלה: "אני יכול להסתדר בלעדיך" ו - "אני לא יכול בלעדיך".

איך אנחנו משדרים את המסר שאנחנו תלויים רגשית בבן הזוג?

חלק מהקושי בשידור המסר הזה נובע מהפחד להיות חלש או פגיע. אנשים מפחדים להרגיש תלות רגשית, כי זה יכול להיחשב כחולשה. כאשר אדם מרגיש תלוי רגשית בבן הזוג, זה משדר לבן הזוג תחושות של ערך ושל חשיבות.

מה הבעיה כשלא משדרים תלות רגשית בזוגיות?

כשאנשים לא משדרים את הפחד שתעזוב אותי, הם למעשה משדרים מסר פנימי שהן לא אוהבים את בן הזוג מספיק. כלומר, אם לא משדרים את הפחד להיות נטושים, בן הזוג השני עשוי להרגיש חוסר אהבה ומחויבות, מה שמוביל לעיתים לפרידה.

מה ניתן לעשות כדי לשדר את הפחד שתעזוב אותי מבלי להרגיש חלש?

הדרך לשדר את הפחד הזה היא על ידי קבלה פנימית של הרגש. ככל שאדם מקבל את העובדה שהוא עשוי להרגיש רע אם בן הזוג ייפרד ממנו, כך הוא יכול לשדר את הרגש הזה בצורה טבעית וללא פחד. כאשר אדם מפחד מהאפשרות שהזוגיות תיפסק, הוא צריך ללמוד להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בלי לברוח ממנו.

כיצד פחדים פנימיים משפיעים על היכולת להביע רגש בזוגיות?

כאשר אדם בורח מהמחשבות על הפרידה, הוא למעשה חוסם את היכולת להביע רגש של פחד מפני אובדן. אם תצליח להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בצורה טבעית, יש סיכוי טוב יותר שהצד השני ירגיש אהבה וימשיך בקשר.

מהו החשש להרגיש תלות רגשית והאם זה בריא?

פחד להרגיש תלות רגשית או חולשה בזוגיות הוא טבעי, אך הוא לא בהכרח בריא. על אף שהרבה אנשים נוטים להימנע מהרגש הזה, חשוב להבין שהבעת חולשה ותלות רגשית יכולה לחזק את הקשר ולהפוך אותו למרגש ומחויב יותר. במקרים רבים, אם בן הזוג מרגיש אהוב ומוערך על ידי השני, הוא ירגיש בטוח במערכת היחסים וימנע את הפחדים מהפרידה.

מה הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

פחד לאהוב הוא למעשה פחד להיפגע. כשיש פחד להיפגע, יש גם פחד להרגיש חלש או פגיע. ככל שאדם מצליח להרגיש את הפחד הזה מבלי לברוח ממנו, כך יהיה לו יותר קל לשדר אהבה ומחויבות בזוגיות. אדם שלא פוחד להרגיש את הפחד מהפרידה יוכל גם לשדר את אהבתו בצורה טובה יותר.

מהו הלקח בסופו של דבר בהבעת תלות רגשית?

הלקח הוא שכאשר אתה משדר לאדם השני שאתה לא פוחד לאבד אותו, אתה למעשה גורם לו לחשוב שאתה לא אוהב אותו מספיק. לעומת זאת, אם תוכל לשדר את הפחד הזה בצורה כנה ואותנטית, תוכל גם להבטיח שבן הזוג ירגיש אהוב וימשיך איתך.
עכשיו יש דבר שנקרא זוגיות מכירים זוגיות יש מושג שנקרא זוגיות, עכשיו בזוגיות בן אדם אחד הדברים שהוא רוצה להרגיש זה שאוהבים אותו עד כאן זה נכון רוצה להרגיש שאוהבים אותו. עכשיו האם הבן אדם רוצה להרגיש שהבן זוג שלו תלוי בו או לא תלוי בו אז מה התשובה תהיה התשובה תהיה גם וגם ואתה גם רוצה להרגיש שהוא לא תלוי בך בכלל שאתה לא אחראי עליו או משהו כזה מצד שני אתה כנראה תרצה להרגיש שהבן אדם השני עבורו אתה היחיד שלו "הוא האחד שלי היא האחת שלי והיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר הוא לא יכול להיות עם אף אחת אחרת" וכו'.

עכשיו זאת אומרת שבעצם בן אדם בזוגיות צריך להעביר לבן אדם השני שני מסרים מסר אחד להעביר לו "תקשיב אני יכול להסתדר בלעדיך אל תדאג אני לא מגביל אותך, אני מספיק חזק אתה אוהב מישהו חזק" מצד שני הבן אדם השני גם רוצה לקבל ממך תחושה שאתה חלש שאתה לא יכול בלעדיו "ואני לא יכול בלעדייך לא יכולה בלעדיך" וכו' עד כאן זה נכון, זאת אומרת חלק מהיכולת שלך להיות בן זוג טוב או בת זוג טובה זה תלוי ביכולת להעביר לבן אדם השני את המסר שאתה תלוי בו רגשית. עכשיו מה הבעיה של אנשים או של חלק גדול מהאנשים שבדרך כלל אנשים הם או זה או זה או שהבן אדם כל הזמן משדר "אני מפחדת שתעזוב אותי ומפחדת שתעזוב אותי" או שהבן אדם משדר "אני לא מפחד שתעזוב אותי".

עכשיו כרגע בא נדבר על האנשים שמשדרים "אני לא מפחד שתעזוב אותי" או בוא ננסח את זה אחרת האנשים שלא משדרים "אני מפחד שתעזוב אותי" כשאתה מדבר עם בן אדם אפשר לשים לב בטון דיבור שלך איך אתה מדבר האם אתה מתחנן על נפשך או אם אתה מדבר כזה בכן כן לא לא, עכשיו אם אתה תרגיש נגיד כלפי בת זוג אתה תרגיש "אני בשום אופן בעולם אני לא מוכן שהיא תעזוב אותי" אם זאת תהיה החוויה שלך כשאתה תדבר אתה כנראה תגיד את אותם משפטים שלך בצורה אחרת בטון דיבור אחר בקצב אחר בהבעת פנים אחרת משהו אחר, אתה תשדר לבן אדם השני "אני לא יכול בלעדיך".

אוקי עכשיו למה אנשים קשה להם לשדר את הרגש הזה כי בעצם הרגש הזה זה בעצם אומר להיות חלש לאנשים קשה להזדהות בתוכם עם המחשבה שאומרת "אני תלוי בבן אדם השני", ככה בשביל שאתה תגרום למישהי להרגיש שאתה חושב שאתה לא יכול בלעדיה שאתה תלוי בה רגשית ואז היא תרגיש נערצת נחשקת וכו' בשביל זה אתה צריך להתחבר בתוכך למקום של "אני מפחד לפספס אותה אני לא רוצה שהיא תעזוב אותי, אם היא תעזוב אותי יחרב העולם שלי החיים שלי לא יהיו שווים כלום" וכו' אבל מה הבעיה בזה שברגע שאתה חושב את זה אתה מרגיש מאוד חלש ואף אחד לא רוצה להרגיש חלש כי בן אדם לא רוצה להכניס את עצמו למקום הפגיע.

נגיד עכשיו אני נשאל מישהו ככה "אתה אוהב את אשתך" הוא יגיד כן "אתה שהיא תיפרד ממך? לא, אוקי ואם היא תיפרד ממך מה יקרה" אז הוא נגיד יגיד אני ארגיש רע, "אוקי וטוב לך עם זה שתרגיש רע" הוא אומר לא "אז מה תעשה? אז אם אני ארגיש רע אני אעשה ככה וככה כדי לא להרגיש רע, עכשיו שימו לב עכשיו נשאל אותו את השאלה הבאה "אתה אם אשתך תעזוב אותך אתה תרגיש מזה רע? כן, עכשיו כמה רע לך מזה שתרגיש מזה רע כאילו אם זה תלוי בך אתה מעדיף שאם היא תעזוב אותך שיהיה לך רע או לא" רוב האנשים יגידו לא "אני מעדיף שאם היא תעזוב אותי שלא יהיה לי רע אם היא תעזוב אותי למה שאני ארצה שיהיה לי רע" עכשיו אם בן אדם אומר כזה דבר זה בעצם אומר שהוא בורח במוח שלו מהמחשבות שגורמות לו לחשוב "אם היא תעזוב אותי יהיה לי רע" זה מה שזה אומר ואז כשהוא לא מוכן להזדהות עם המקום בתוכו שמפחד שהיא תעזוב אותו ואז קשה לו להביע לה את הרגש של "אני מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext שהיא מקבלת זה "אני לא מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext העוד יותר פנימי זה "אני לא מספיק אוהב אותך" ואז יש את המשך העלילה.

אוקי ולכן הפתרון, עכשיו אז מה צריך בן אדם לעשות כדי להעביר לבן אדם השני את המסר "אני מפחד שתעזוב אותי" מה שאתה צריך לעשות הוא למצוא בתוכך את המקום שאתה לא מפחד שהוא יעזוב אותך, זאת אומרת כזה דבר בדיוק הפוך ככל שאתה יותר לא תפחד שאשתך תעזוב אותך כך יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד שהיא תעזוב אותך ואתה לא תרגיש מזה מאוים ויהיה לך יותר קל לשדר לה "אני מפחד שתעזבי אותי" כי אתה לא באמת מפחד שהיא תעזוב אותך אבל ככל שאתה יותר מפחד שהיא תעזוב אותך ככה אתה יותר מרגיש רע מהמחשבה שהיא תעזוב אותך וככה אתה יותר בורח מהמחשבה שיהיה לך רע אם היא תעזוב אותך וככה אתה יותר מספר לעצמך סיפור של "אם היא תעזוב אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר משדר לה "אם תעזבי אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר גורם לה לחשוב שאתה לא אוהב אותה וככה יש יותר סיכוי שהיא תעזוב אותך.

הבנו את הסיפור ולכן עוד פעם זה נקרא פחד לאהוב הפחד להיפגע או פחד להיות תלוי רגשית או פחד לבטא חולשה, עכשיו אם אתה רוצה לשדרג את היכולת שלך להעביר למישהי מסר של "אני לא יכול בלעדייך אני מפחד שתעזבי אותי" נגיד שהיא אומרת "אני רוצה לראות שאני האחת שלך שאתה מפחד לאבד אותי", עכשיו אם אתה מאוד מפחד לאבד אותה יהיה לך מאוד קשה להראות לה שאתה מפחד לאבד אותה כי זה עושה לך רע אתה לא רוצה את זה אבל אם אתה לא תפחד לאבד אותה אז יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד לאבד אותה ולהראות לה שאתה מפחד לאבד אותה שזה אומר שברגע שהמוח אומר לך "אני מפחד לאבד אותה" אל תפחד מהמחשבה הזאת.

כשהמוח אומר "אני מפחד שהיא תעזוב אותי, אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" האם המחשבה הזאת עושה לך טוב או רע אם המחשבה הזאת עושה לך רע אז אתה תברח מזה ואז אתה לא תוכל להתחבר לזה ואז לא תוכל לבטא את זה אבל אם כשהמוח אומר לך

"אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" את לא בורחת מהמחשבה הזאת כי את לא באמת מפחדת להרגיש רע או כי את לא באמת מפחדת שהוא יעזוב אותך אז את יכולה להאמין יותר חזק למחשבה שאומרת "אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" ואז יותר קל לבטא "אני מפחדת שתעזוב אותי" ואז יש יותר סיכוי שהוא ירגיש שאת אוהבת אותו ואז יש יותר סיכוי שהוא לא יעזוב אותך.

וכמובן עוד פעם שיש פה שני היבטים בן אדם רוצה להרגיש שהוא נמצא עם בן אדם חזק שהוא לא תלוי בו רגשית ושהוא יכול להסתדר בלעדיו, עכשיו אם אתה נמצא עם מישהי שאתה חושב שהיא לא יכולה להסתדר בלעדיך זה גם מחמיא לך אבל גם מצד שני זה לא מחמיא לך כי אתה אומר "היא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר ואז היא כאילו לא בוחרת להיות איתי כי אין לה ברירה" אתה מצד אחד רוצה לחשוב שאשתך יכולה להיות עם כל האנשים בעולם וכולם רוצים אותה והיא יכולה להיות עם כולם ויהיה לה טוב במאה אחוז כי אז אם היא רוצה אותך זה אומר שהיא בחרה אותך זה לא בלית ברירה היא בחרה להיות איתך היא יכלה להיות עם כולם אבל היא בחרה להיות איתך, מצד שני אתה לא רוצה לחשוב שהיא יכולה להיות עם כולם כי אז אתה תפחד שהיא תאבד אותך יכולה בכל רגע לבחור אחרת אז אתה אומר "לא אני רוצה לחשוב שהיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר היא יכולה להיות רק איתי אבל אם היא יכולה להיות רק איתי אז זאת לא חוכמה שהיא איתי כי היא פשוט לא יכולה להיות עם אף אחד אחר" ולכן אתה רוצה גם וגם.

עכשיו אותו דבר גם בלהביע רגש בן אדם צריך גם להגיד לשדר "אני יכול להיות כל אחד" וגם את שניהם "אני לא יכול להיות עם כל אחת רק איתך" גם וגם אבל זה הרבה פעמים בהפוך על הפוך לפעמים יהיה לך קשה לשדר לאשתך "אני לא יכול בלעדייך" בגלל שאתה חושב שאתה לא יכול להיות בלעדיה שזה גם דיברנו בפעמים קודמות בן אדם לפעמים קשה לו לבטא שהוא אוהב מרוב שהוא אוהב, בן אדם מרוב שהוא אוהב הוא גם מפחד להיות בקשר הזה כי הוא מפחד שהוא ילך לאיבוד זה כמו בן אדם מפחד להיות ליד שוקולד מרוב שהוא אוהב את השוקולד הוא מפחד "אם אני אהיה ליד השוקולד אני לא אוכל להפסיק לאכול אותו אני לא רוצה לראות את השוקולד" אתה לא רוצה לראות את השוקולד כי אתה לא יכול לעמוד בפיתוי של השוקולד. הבנו?
מעדיף איך להתגבר להביע רגשות נינוחות טיפול בערך עצמי להיפרד ממך נטישה בעיות פחד לאהוב משפטים ערך עצמי נמוך אהבה איך להצליח איך להצליח בזוגיות בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות הרגשה הרגשה של חרדה הרגשה של פחד הרגשת חרדה הרגשת פחד זוגיות חוויית פחד חולשה חולשה בזוגיות חלש לאהוב לבטא לבטא אהבה לבטא חולשה לבטא רגש לבטא רגשות להיות חלש להיות מאוהב להיות תלוי להיות תלוי רגשית להצליח להצליח בזוגיות להרגיש להרגיש חלש לפחד מתלות לפחד מתלות רגשית לשדר לשדר חולשה לשדר חולשה בזוגיות פחד פחד לאהוב פחד לבטא פחד לבטא אהבה פחד לבטא חולשה פחד לבטא רגש פחד להיות חלש פחד להיות מאוהב פחד להיות תלוי רגשית פחד להרגיש פחד להרגיש חלש פחד מתלות פחד מתלות רגשית פחדים רגש רגשות רגשות פחד רגשות של פחד תחושה תחושה של חרדה תחושה של פחד תחושות תחושת חרדה תחושת פחד תלוי רגשית תלות תלות רגשית תלות רגשית בזוגיות תלותיות
איך להרשים מישהו באמצעות זה שלא מנסים להרשים אותו? איך לעשות פסיכולוגיה הפוכה על מישהו? איך להרשים בלי להרשים? איך לשדר חולשה כדי לשדר חוזקה? איך לשדר חוזקה באמצעות שידור חולשה? איך לשדר שאתה חזק באמצעות לשדר שאתה חלש? איך להרשים אנשים? איך ליצור רושם על מישהו? איך לא לפחד לשדר חולשה? מתי לשדר חולשה? מתי לשדר חולשה זה לשדר חוזק?
... בלי להרשים? איך לשדר חולשה כדי לשדר חוזקה? איך לשדר חוזקה באמצעות שידור חולשה? איך לשדר שאתה חזק באמצעות לשדר שאתה חלש? איך להרשים אנשים? איך ליצור רושם על מישהו? איך לא לפחד לשדר חולשה? מתי לשדר חולשה? מתי לשדר חולשה זה לשדר חוזק? וכאן אני אסביר, איך לפעמים אפשרי להרשים מישהו, דווקא באמצעות זה שלא מנסים להרשים אותו? כי ... במובן שאתה משדר סוג של חולשה, הרי שאתה בעצם משדר לאותו האדם, שאתה מרגיש מספיק חזק, כדי שלא תרצה למצוא חן בעיניו ושלא תרצה להרשים אותו. ...
אהבה זה כואב, אהבה זו מחלה, לאהוב זו חולשה, מרגיש שאני סמרטוט, מרגיש חסר ערך, מרגיש לא שווה, מרגיש שאני כלום, רצון זה חיסרון, להתאהב זה כאב, מרגיש חלש, להחזיר אקסית, מרגיש מושפל, מרגיש אפס, היא לא רוצה אותי
אהבה זה כואב, אהבה זו מחלה, לאהוב זו חולשה, מרגיש שאני סמרטוט, מרגיש חסר ערך, מרגיש לא שווה, מרגיש שאני כלום, רצון זה חיסרון, להתאהב זה כאב, מרגיש חלש, להחזיר אקסית, מרגיש מושפל, מרגיש אפס, היא לא רוצה אותי
... זה כואב, אהבה זו מחלה, לאהוב זו חולשה, מרגיש שאני סמרטוט, מרגיש חסר ערך, מרגיש לא שווה, מרגיש שאני כלום, רצון זה חיסרון, להתאהב זה כאב, מרגיש חלש, להחזיר אקסית, מרגיש מושפל, מרגיש אפס, היא לא רוצה אותי למה אהבה גורמת להרגשה של חולשה והשפלה? כאשר בן אדם מתאהב ורוצה מישהו אחר, הוא מרגיש לעיתים קרובות תחושת חולשה או השפלה. אליעד כהן מסביר זאת לעומק, באמצעות מספר דוגמאות ברורות. הוא מציג מצב שבו גבר רוצה אישה, או להיפך, ומסביר שבכל פעם שמישהו רוצה דבר מסוים ואינו יכול בלעדיו, הוא חווה חולשה. אם הטוב שלך תלוי במשהו חיצוני, הרי שאתה כבר במצב של חולשה. בן אדם כזה תלוי באדם אחר כדי להרגיש טוב, ולכן הוא מרגיש מושפל ברגע שהוא לא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה. כדי להמחיש את הנקודה הזאת, אליעד מביא ... מאמין שצריך להיות לו הכוח להזיז את הספה, אך כשהוא לא מצליח להזיז קיר שלם בבית, הוא לא מרגיש מושפל, כי מלכתחילה הוא לא מצפה שיוכל להזיז קיר. החולשה תלויה ברצון - אם אין רצון, לא מרגישים חולשה. מתי בן אדם ירגיש חלש באמת? לדוגמה, אדם שלא מקבל חמצן מרגיש חלש ומושפל, כי הוא חייב חמצן ומרגיש תלוי בו. ככל שהרצון של האדם לדבר מסוים חזק ... בדבר חיצוני. האם אפשר לרצות משהו מבלי להרגיש מושפל? כאן עולה נקודה חשובה נוספת: אדם יכול לרצות משהו ולהרגיש חלש, אבל אם הוא מוכן לקבל את החולשה שלו ולא מפחד ממנה, הוא בעצם חזק. אליעד נותן דוגמה של שני אנשים שעולים לזירת אגרוף. אחד מהם חזק ולכן תוקף את היריב, והשני שהוא אפילו חזק יותר - מאפשר ליריב להכות בו עד שהיריב מתעייף ונופל לבד. האדם השני, החזק יותר, יכול להרשות לעצמו להיות במצב של חולשה, כי הוא בטוח בעצמו. כך גם בחיים, אדם שבאמת חזק נפשית יכול להרשות לעצמו לאהוב ולהיות חלש, ואין לו בעיה גם עם דחייה או כישלון. למה אנשים מפחדים ... חלשים, אז הם נמנעים ממצבים שיגרמו להם לרצות משהו מאוד. הם מעדיפים להישאר לבד ולספר לעצמם שטוב להם לבד, אבל למעשה הם פועלים כך מרוב פחד ומרוב חולשה. לדוגמה, אם מישהו מאוד מפחד להיפגע בזוגיות, הוא יעדיף לומר שהוא לא רוצה בכלל זוגיות, אך האמת היא שהוא מפחד לאבד את השליטה, מפחד שהטוב שלו יהיה תלוי באדם אחר ושהוא יישאר לבד או ייפגע. האם הרצון עצמו הוא תמיד חולשה? אליעד אומר באופן חד - משמעי שכן - כל רצון הוא חולשה. כי אם אתה רוצה משהו, זה אומר שהמצב הנוכחי אינו מספק אותך, ואתה תלוי בהשגת הדבר הזה. כל עוד הרצון קיים, יש חולשה. לא משנה אם הרצון קטן או גדול, הוא תמיד מייצג תלות ולכן תמיד מעיד על חולשה מסוימת. האם השפלה היא תמיד יחסית? השפלה היא תמיד תוצאה של השוואה למשהו אחר. אליעד מביא דוגמה של אווז בר שלא הצליח לעוף לעומת אווזים אחרים ... לאכול ורק אתה כן - היית מרגיש מושפל. ההשוואה יוצרת את תחושת ההשפלה. האם אפשר לחוות השפלה בצורה חיובית? אליעד מעלה נקודה נוספת, שהתחושה של חולשה או השפלה איננה בהכרח שלילית. אנשים מסוימים חזקים עד כדי כך שהם יכולים לחוות חולשה בלי להיפגע. הם מרשים לעצמם להרגיש חלשים בלי לברוח מזה. אנשים אחרים, חלשים יותר, בורחים במהירות מכל תחושת חולשה, מפחדים להיפגע ומנסים להימנע ממצבים שבהם הם עלולים להרגיש חסרי אונים. הנקודה הסופית שאליעד מציג היא שהרצון והאני קשורים זה לזה. הרצון עצמו מייצר חוסר תמידי, והחולשה הזאת היא חלק בסיסי מעצם קיומו של האדם. אם האדם יבדוק באמת מהי חולשה, תמיד יגלה שזו התחושה של הרצון שאין לו מענה. כשהאדם רוצה משהו והוא לא מצליח להשיג אותו, זו בדיוק ההגדרה של חולשה והשפלה. למה אנחנו לא תמיד מודעים לחולשה שלנו? אליעד מציין שרוב האנשים לא חושבים על החולשה שלהם ביומיום, כי הם לא משווים את עצמם למשהו גבוה כמו אלוהים או דמות עליונה אחרת. אף אחד לא משווה את עצמו לאלוהים ביום - יום, כי אז כולנו היינו ... יומיומיות ופשוטות יותר, כמו להשוות את עצמם לאנשים אחרים או לבעלי חיים. לעומת נמלה, האדם לא ירגיש מושפל כי הוא לא מצפה להיות נמלה, ולכן החולשה או ההשפלה היא תמיד יחסית לרצון הספציפי ולאובייקט אליו משווים. לסיכום, כל תחושת חולשה והשפלה היא תוצר של רצון ותלות בדבר שאין לך, ואם האדם יידע לקבל את הרצון שלו בלי להיבהל מחולשתו, הוא למעשה יהיה הרבה יותר חזק. כל רצון שמחובר לתלות מייצר חולשה והשפלה, אלא אם כן האדם מספיק חזק נפשית לקבל את מצבו בלי להילחם בו או לברוח ממנו. למה אהבה זה כואב? האם לאהוב זה חולשה? למה מרגישים מושפלים באהבה? האם אפשר להימנע מהשפלה באהבה? מה המשמעות של רצון כחולשה? כן מה את אומרת? ש: האם מחויב שכשמישהו רוצה מישהי גבר רוצה אישה נגיד והוא מרגיש שהוא לא יכול בלעדיה האם מחויב שזאת חוויה של השפלה מבחינתו? ... אם הוא היה רוצה פחות זוגיות אז הוא יכול להיות בזוגיות ולהישאר שפוי זאת אומרת בגלל שהוא מאוד חלש לכן הוא משחק אותה חזק. ש: מחויב שכל רצון זאת חולשה? אליעד: כן אלא אם כן תמצאי לי הגדרה אחרת למילה חולשה מה זה חולשה תגדירי
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
לתת ולקבל, נתינה וקבלה, רצון לתת כמו מלך, רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה
... רצון לתת כמו עבד, רצון לקבל כמו מלק, רצון לקבל כמו עבד, לא מרגיש בנוח לקבל, לא מרגיש בנוח לתת, רצון לתת מתוך חוזקה, רצון לתת מתוך חולשה, רצון לקבל מתוך חוזקה, רצון לקבל מתוך חולשה מה ההבדל בין נתינה וקבלה מתוך חוזקה לבין נתינה וקבלה מתוך חולשה? אליעד כהן מסביר שהפעולות של נתינה וקבלה אינן מסתכמות רק בעצם הפעולה הפיזית עצמה, אלא במצב התודעתי והרגשי שבו האדם נמצא בעת ביצוען. הוא מבחין בין שני מצבים עיקריים של נתינה וקבלה: מצב של חוזק שנקרא גם כמו מלך, ומצב של חולשה שנקרא גם כמו עבד. כל אדם יכול לחוות נתינה וקבלה בשני מצבים אלו, והתפיסה הפנימית שלו היא זו שתקבע אם יחווה סיפוק והעצמה, או תסכול ומועקה. מהי נתינה ... שפע ועצמאות. האדם מרגיש כמו מלך שמחלק אוצרות לנתיניו, מתוך ידיעה ברורה שהנתינה לא תפגע בו ולא תחסר ממנו דבר. מהי נתינה מתוך חולשה (כמו עבד)? לעומת זאת, נתינה מתוך חולשה מתרחשת כאשר האדם נותן לא מתוך רצון פנימי אמיתי, אלא מתוך תחושת כפייה, לחץ, חובה או חוסר ברירה. האדם במצב זה מרגיש כאילו הוא עבד שנאלץ לוותר על משאביו, ... נתפס לעיתים קרובות כמי שנותן הכי הרבה, אך עושה זאת מתוך תחושת אילוץ וכפייה. הוא אינו מעניק מתוך שפע פנימי, אלא מתוך תחושה של חולשה וחוסר ברירה. העבד חייב לתת את כוחו, זמנו ומשאביו לאחרים (בעיקר למלך), ולכן הנתינה שלו נתפסת ככואבת, מתישה ומחלישה. הוא לא בוחר לתת מרצון אמיתי, אלא מחויב לעשות זאת, ולכן הוא חווה את הנתינה כחולשה וכעבדות. כיצד קבלה יכולה להיחוות כתחושת חוזק או חולשה? קבלה מתוך חוזקה מתבטאת בכך שהאדם נהנה לקבל עזרה או מתנה, מתוך הרגשה שמגיע לי או שזה דבר טבעי ונורמלי עבורו. הוא אינו חש מבוכה או אשמה, אלא דווקא הנאה ... או הסביבה דואגים לו. הוא חש מלך המקבל שפע מהסביבה שלו, מתוך ידיעה שהדבר אינו מפחית מערכו אלא מחזק אותו. לעומת זאת, קבלה מתוך חולשה היא כאשר האדם מרגיש מבוכה, בושה או חוסר ערך כאשר הוא מקבל משהו. הוא חש תלוי, חלש, וקבצן. לדוגמה, אדם שמרגיש רע לקבל עזרה כי הוא חושש שיראו אותו כנזקק ... אליעד מדגיש שכן, כל אדם יכול, לפחות ברמה מסוימת, לבחור כיצד לחוות את פעולת הנתינה או הקבלה. ההחלטה האם לתת או לקבל מתוך חוזקה או חולשה תלויה בעיקר בתודעה ובהרגשה הפנימית של האדם. אם האדם שם לב לתחושה הפנימית שלו, הוא יכול לזהות האם הוא מעניק בשמחה ומתוך תחושת שפע, או שהוא נותן מתוך ... האדם פועל. כאשר אדם פועל מתוך תחושת שפע וחוזק פנימי, הנתינה והקבלה יהיו חוויות מעצימות, נעימות ומלאות משמעות. כשהוא פועל מתוך חולשה או תחושת חסר, כל פעולה, בין אם נתינה ובין אם קבלה, תהפוך לחוויה שלילית, מכאיבה או מתסכלת. לכן, מומלץ לכל אדם לבדוק עם עצמו לעומק מאיזו נקודה פנימית ... חופש נתינה גם כשנדמה שנותנים ממקום של חסר? כיצד לפתח תחושת שפע פנימית במצבי קבלה ונתינה? האם קבלת עזרה מאחרים מצביעה בהכרח על חולשה? מה עושים כשההרגשה היא שנותנים יותר מדי ונוצרת תחושת ניצול? איך לאזן בין נתינה לקבלה בחיי היומיום? למה חשוב להבין את הרעיון של נתינה וקבלה מנקודת חוזק או חולשה? בהסבר מודגש שפעולת הנתינה או הקבלה יכולה להיעשות מתוך שתי עמדות פנימיות שונות: עמדת חוזקה ועמדת חולשה. כאשר אדם נותן או מקבל, הוא יכול להרגיש או כמו מלך שיש לו שפע ויכולת לתת או לקבל מתוך עוצמה, או כמו עבד שמרגיש שנמצא בחסר ושהוא חייב לתת או תלוי במה ... הוא מרגיש שמנצלים אותו, שהוא נדרש לתת למרות שהוא אינו מרגיש חזק או בעל שפע. במקום שהנתינה תחזק אותו, היא יוצרת אצלו תחושה של חולשה, ואולי אף מועקה, כאילו שודדים אותו או משתמשים בו. איך אפשר לראות את המלך גם כמי שמקבל? למרות שהמלך מתואר כמי שיש לו שפע וכוח, ישנה פרספקטיבה שבה המלך ... נותן מתוך חוסר ברירה. בניגוד לנתינה מתוך עוצמה שבה אדם בוחר לתת, לעבד אין ברירה אלא לתת. איך נתינה וקבלה מתקשרות לתחושת עוצמה או חולשה? בשני המקרים של נתינה וקבלה, התחושה הפנימית יכולה להשתנות: - נתינה ממקום של חוזק: יש לי שפע לתת, ואני עושה זאת בשמחה. - נתינה ממקום של חולשה: מנצלים אותי, לוקחים ממני בכוח או מחוסר ברירה. - קבלה ממקום של חוזק: אני מקבל כי אני מלך, מגיע לי, וזה מגביר את תחושת העוצמה שלי. - קבלה ממקום של חולשה: אני מקבל כי אני תלוי, אני נזקק, אני קבצן. האם אפשר לבחור כיצד לחוות נתינה וקבלה? המסקנה היא שכל אדם יכול לבחון את החוויה הפנימית שלו. נתינה עשויה ... לו מה לתת, ושהוא עושה זאת בשמחה ומתוך בחירה חופשית. לעומת זאת, אותה פעולה יכולה להרגיש כמו הקרבה או ניצול אם האדם רואה בה חובה או חולשה. גם קבלה יכולה להעניק תחושה של מלכות, כאשר אדם נהנה לקבל ומתמלא הערכה על מה שהוענק לו, או שהיא עלולה לגרום לתחושת בושה אם הוא מרגיש קבצן ותלוי באחרים. ... או כמו עבד בכל פעולת נתינה או קבלה. ההמלצה העולה מההרצאה היא לשים לב למקום הפנימי שממנו פועלים - האם הוא של שפע וחוזק או של חסר וחולשה - ולנסות להתחבר לנתינה ולקבלה מתוך תחושת חוזק, שמחה ובחירה מודעת. איך להרגיש חופש נתינה גם כשנדמה שנותנים ממקום של חסר כיצד לפתח תחושת שפע פנימית במצבי קבלה ונתינה האם קבלת עזרה מאחרים מצביעה בהכרח על חולשה מה עושים כשההרגשה היא שנותנים יותר מדי ונוצרת תחושת ניצול איך לאזן בין נתינה לקבלה בחיי היומיום ...
נקמנות וסליחה, לנקום או לסלוח, לוותר או לנקום, החזק מוותר, החלש נוקם, נקמה זה לחלשים, נקמנות זה לחלשים, לסלוח זה לחזקים, החזקים סולחים, החלשים נוקמים, החזק סולח, לסלוח זו חוזקה, לנקום זו חולשה, פגעו בי מה לעשות, מי סולח ומי נוקם?
נקמנות וסליחה, לנקום או לסלוח, לוותר או לנקום, החזק מוותר, החלש נוקם, נקמה זה לחלשים, נקמנות זה לחלשים, לסלוח זה לחזקים, החזקים סולחים, החלשים נוקמים, החזק סולח, לסלוח זו חוזקה, לנקום זו חולשה, פגעו בי מה לעשות, מי סולח ומי נוקם?
... נוקם, נקמה זה לחלשים, נקמנות זה לחלשים, לסלוח זה לחזקים, החזקים סולחים, החלשים נוקמים, החזק סולח, לסלוח זו חוזקה, לנקום זו חולשה, פגעו בי מה לעשות, מי סולח ומי נוקם? האם חוסר תגובה לפגיעה מעיד על חוזקה או חולשה? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מציג היא האם חוסר תגובה לפגיעה מעיד על חוזקה או חולשה. לפי הסבריו, יש שתי סיבות עיקריות לכך שאדם לא יגיב כאשר פוגעים בו: או שהוא חלש מאוד או שהוא חזק מאוד. אדם חלש לא מגיב מכיוון ... החזקים שבוחרים במודע לא להגיב, כי הפגיעה לא באמת מפריעה להם. לדוגמה, אם מישהו עקץ אותך כספית ולא הגבת - יכול להיות שזה נובע מחולשה, שאתה פשוט מפחד להתעמת או חסר ביטחון בעצמך, ויכול להיות שזה נובע מחוזקה אמיתית, שבה אינך רואה שום משמעות או ערך להתעמת על כך. מדוע תגובה על פגיעה תמיד מעידה על חולשה כלשהי? אליעד מסביר בפירוט שכל תגובה, גם אם היא נראית הגיונית, מעידה על חולשה מסוימת. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אדם הולך ברחוב ומישהו יורק עליו או מקלל אותו, עצם זה שהוא מגיב מלמד שהוא חש מאוים או נסער. אם ... זה תמיד אומר שישנה רמה מסוימת של פגיעות ואיום שגורמת לו לתגובה. הוא מוסיף ומסביר שגם לפגוע באחר כדי למנוע מעצמך נזק או כאב זו חולשה. כאשר אדם פוגע או מתגונן, הוא תמיד מרגיש איזשהו איום או פחד. אדם חזק באופן מושלם לא יחוש מאוים כלל, ולכן גם לא יצטרך להגיב או ... מאשר פשוט לפגוע חזרה או לוותר. כאשר יש לך יכולת אמיתית להילחם ולפגוע, הבחירה לעשות שלום היא מתוך עוצמה אמיתית ולא מתוך פחד או חולשה. לעומת זאת, אדם שמרגיש חלש ופגיע יתקשה מאוד להגיע לשלום, כי הוא מרגיש מתוסכל וחסר אונים, וזה עלול לדחוף אותו דווקא לנקמה כדי ... שאם לחיים יש משמעות, בסופו של דבר כל אדם יגיע למצב בו הוא חייב להגיב. יחד עם זאת, חשוב לזכור שתגובה תמיד מייצגת רמה מסוימת של חולשה. ברמה הגבוהה ביותר, האדם יכול לשאוף לתחושה פנימית של אי - פגיעות מוחלטת, מצב בו גם אם כל העולם נגדך, אתה נשאר יציב רגשית וחסר ... דבר שמזיז לה באמת. מה המסר המרכזי בנושא נקמנות וסליחה? אליעד מסכם שחוסר תגובה לפגיעה יכול להעיד או על חוזקה גדולה מאוד או על חולשה גדולה מאוד, בהתאם למניע הפנימי של האדם. תגובה תמיד מייצגת חולשה כלשהי, כי היא מעידה על תחושת איום או חוסר ביטחון. הוא מדגיש שלמרות שאי אפשר לא להגיב כלל, השאיפה צריכה להיות לחוסן רגשי גבוה ביותר, שיאפשר לאדם להתמודד טוב יותר עם פגיעות ומצבים קשים בלי להרגיש צורך לנקום או לפגוע חזרה. נקמה ונקמנות חוזקה וחולשה במערכות יחסים כיצד להפוך אויב לאוהב סליחה מול תגובה התמודדות עם פחדים ואיומים האם חוסר תגובה מעיד על חוזקה או חולשה? בטקסט מוסבר שיש שתי אפשרויות כשהאדם לא מגיב לפגיעה: או שהוא חלש מאוד, או שהוא חזק מאוד. כאשר אדם לא מגיב בגלל פחד, חולשה או חוסר ביטחון עצמי, הרי שלא מדובר בעוצמה אלא בהרגשה שהוא לא מסוגל להגיב. לעומת זאת, אדם שלא מגיב מתוך חוזקה יכול לומר לעצמו מה ... משפיע על משמעות חוסר התגובה? כאשר אדם לא מגיב, חשוב לשאול איך הוא מרגיש מבפנים: אם הוא מרגיש רע על כך שהוא לא מגיב, זו כנראה חולשה : הוא היה רוצה להגיב, אך מפחד או מרגיש שאין לו אפשרות. אם הוא לא מרגיש רע ואינו מוטרד מזה שהוא לא מגיב, כנראה זו חוזקה: הוא בוחר שלא להתעסק בכך מתוך ביטחון עצמי. מדוע תגובה על פגיעה מעידה על חולשה מסוימת? הטקסט מדגיש שלהגיב תמיד מצביע על כך שישנה רמה מסוימת של חולשה, כי עצם התגובה מלמדת שהפגיעה או האיום הצליחו לערער את תחושת הביטחון. לדוגמה: אם אתה הולך ברחוב ומישהו יורק עליך או מקלל אותך, ... גם אם מתרחשים דברים שליליים, האדם לא נפגע רגשית מהם. מהו המסר הסופי בנוגע לתגובה וחוסר תגובה? המסר הוא שחוסר תגובה יכול לבטא חולשה גדולה או חוזקה גדולה, תלוי בסיבה שבגללה האדם לא מגיב. כאשר האדם מגיב, הדבר תמיד מצביע על חולשה מסוימת (גם אם היא לא חולשה מוחלטת). בהקצנה, אם אדם היה חזק באמת עד הסוף, כנראה שלא היה צריך להגיב כלל. עם זאת, בחיים הפרקטיים אנשים כן מגיבים, כי יש להם מגבלות והם לא באמת בלתי פגיעים. נקמה ונקמנות חוזקה וחולשה במערכות יחסים כיצד להפוך אויב לאוהב סליחה מול תגובה התמודדות עם פחדים ואיומים האם וויתור מעיד על חוזקה או על חולשה? איך לנקום במישהו בלי לנקום בו? איך לשדר חוזקה? איך לשדר חוסר פגיעות? האם אתה חזק או חלש? נקמה ונקמנות, מערכות יחסים, מי לא מגיב? לעשות שלום או לעשות מלחמה, להפוך אויב לאוהב, טובה תחת רעה, למה נקמה מעידה על חולשה? איך לא להיפגע מאחרים? למה לא לנקום? למה לוותר? למה לסלוח? למה טוב לסלוח? למה רע לנקום? למה טוב לוותר? למה למחול? סליחה ומחילה ...
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
איך לסלוח על בגידה? מתי לסלוח על בגידה? האם לסלוח על בגידה? בעיות בזוגיות, מערכות יחסים, מדריך לנבגדים, ייעוץ זוגי אחרי בגידה, טיפול זוגי אחרי בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה
... בגידה, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה האם סליחה על בגידה משדרת חולשה או חוזק? כאשר אדם חווה בגידה במערכת יחסים, אחת השאלות המרכזיות שעולה היא האם כדאי לסלוח על הבגידה, והאם הסליחה נתפסת כחולשה או דווקא כחוזק. לפי אליעד כהן, התשובה לשאלה זו אינה מוחלטת אלא תלויה מאוד בהקשר ובמקום ממנו מגיעה הסליחה. אליעד כהן מביא דוגמה ברורה: נניח שאשתך בגדה בך ואתה בוחר לסלוח לה. האם זה בהכרח משדר חולשה? אליעד מסביר כי סליחה אינה חייבת להתפרש כחולשה או כחוזק באופן מוחלט, אלא הכל תלוי באופן שבו אתה מסביר ומנמק את הסליחה שלך, ומה המקום הפנימי שלך בעת הסליחה. מאילו סיבות אנשים בוחרים לסלוח על בגידה? אליעד כהן מציג שתי ... הראשונה: אדם סולח מתוך פחד להישאר לבד. במקרה כזה, הסליחה היא אכן חולשה, כיוון שאותו אדם משדר שהוא אינו בטוח בעצמו וחושש שאם לא יסלח, הוא עלול להישאר לבד, ואף אחד אחר לא ירצה אותו. לדוגמה, אישה שבעלה בגד בה והיא בוחרת לסלוח לו כי היא חוששת שלא תמצא מישהו אחר שיהיה איתה. זה אכן ישדר חולשה וכניעה, כיוון שהסליחה לא מגיעה מתוך מקום של הבנה אלא מתוך פחד. האפשרות השנייה: האדם סולח כי הוא לא באמת נפגע עמוקות מהבגידה. במצב כזה, הסליחה מגיעה ממקום של חוזק פנימי. לדוגמה, ... ההתנצלות של הצד הבוגד אינה המהות העיקרית שקובעת אם הסליחה משדרת חולשה או חוזק. מה שחשוב באמת הוא המניע הפנימי של הצד שסולח, המקום שממנו הוא מגיע. מה באמת חושב הצד שבגד כשסולחים לו? אליעד כהן מתייחס לנקודה שבה הרבה אנשים טועים לחשוב שכשסולחים להם על בגידה הם מפרשים זאת כחולשה של הצד השני. אליעד מסביר שהאמת מורכבת יותר: הצד הבוגד יפרש את הסליחה לפי מה שנוח לו לפרש באותו רגע. כלומר, הבוגד יחשוב את מה שמשרת אותו ואת תחושת הערך העצמי שלו. לפעמים הוא יראה בזה חולשה (היא סולחת לי כי היא מפחדת לאבד אותי), ולפעמים חוזק (הוא כל כך בטוח בעצמו שהוא לא מוטרד מזה שבגדתי בו). הנקודה החשובה שאליעד מעלה כאן היא שאין מחויבות לפרש סליחה על בגידה כחולשה או כחוזק באופן מוחלט. כל מקרה לגופו, וכל אדם יפרש זאת לפי הראייה שלו והאינטרסים שלו. כיצד הרגשתך משפיעה על פירוש הסליחה? כדי להמחיש את הנקודה הזאת, אליעד מביא דוגמה נוספת: אם ... אתה תרגיש חלש. במצב כזה, אם תסלח לה, הסליחה עשויה להתפרש ככניעה וכחולשה, כאילו אתה אומר לה: למרות שאת חושבת שהאחר טוב ממני, אני מוכן לוותר ולהישאר איתך. אבל, אם מלכתחילה אתה לא מרגיש מאוים, ואתה בטוח בעצמך, הסליחה במקרה הזה עשויה להתפרש כחוזק, כי ... בכלל לדעת את האמת? לשאלה כיצד אפשר לדעת האם סליחה היא באמת ביטוי לחולשה או לחוזק, אליעד משיב בפשטות: אי אפשר לדעת באמת. האמת תלויה לחלוטין באיך אתה מסביר ומציג את הסליחה שלך. עצם הסליחה עצמה אינה משדרת חולשה או חוזק באופן מוחלט - הכל תלוי בקונטקסט ובאופן בו אתה מציג ומנמק את הסליחה. בסיכום, אליעד כהן מדגיש שוב ושוב שהמהות היא שאין מחויבות לראות את הסליחה כחולשה או חוזק באופן אבסולוטי. השאלה המרכזית היא מאיזה מקום נפשי ורגשי מגיעה הסליחה. איך לסלוח על בגידה? האם סליחה היא חולשה? להתמודד עם בגידה בזוגיות האם כדאי לסלוח על בגידה? ייעוץ זוגי אחרי בגידה מה חושב הבוגד כשסולחים לו? התמודדות עם פחד להישאר לבד עכשיו נגיד בן אדם שבגדו בו אוקי והוא סולח על זה ... בגדה בך ואתה סולח לה על זה מה זה משדר לה? ש: מה זה משדר לה? אליעד: כן חולשה חוזקה. ש: תלוי עד כמה היא מצטערת. אליעד: מה הקשר היא לא מצטערת מה הקשר עכשיו? ש: זה משדר חולשה אם היא לא מצטערת. אליעד: לא חייב מחויב טוב זאת התשובה שלך? ש: לא. אליעד: אז מה התשובה? ש: זה גם יש לזה הרבה כל מיני. אליעד: אני שאלתי מה זה משדר. ש: משדר גם חולשה וגם חוזק, חולשה זה מהמקום שכאילו הוא מפחד לעמוד על שלו כדי לא להיות לבד כדי לא לאבד אותי וכו וחוזק כי הוא מעל זה הוא לא מתייחס הוא מבין את המציאות הוא מבין שאני הרצון שלי לא ממני ולא בשליטתי ... הרבה פעמים בן אדם אומר איך אני יכול לסלוח על בגידה היא תפרש את זה כחולשה או איך אני יוכל לסלוח על בגידה הוא יפרש את זה כחולשה אבל זה לא נכון השאלה מאיזה מקום מגיעה הסליחה, אם הסליחה מגיעה מהמקום של טוב בסדר יאללה אין לי ברירה חייבים להישאר בוא נוותר על זה אז זאת חולשה אבל אם זה אוקי אני כאילו הבן אדם סולח מהמקום שהוא אומר אני בטוח בעצמי אני יודע שאני בסדר ואתה היית במצוקה אתה לא ראית אתה לא הבנת מה שזה לא היה אז החיסרון הוא בשני ואז אתה בעצם ... האמת כל מה שבאתי להגיד שעצם זה שאתה סולח על זה שבוגדים בך זה לא בהכרח חולשה ולא בהכרח חוזקה זה מה שרציתי להגיד בסך הכל. ש: אבל אתה שאלת איך הצד השני הרי כשאתה משדר הצד השני צריך לקלוט. אליעד: המהות של מה שרציתי לומר היא כזאת, לסלוח על זה שבגדו בך זה לא ... רוצה לשדר בכל זאת לצד השני את זה. אליעד: שאלה אחרת. ש: לרוב זה משדר חולשה. אליעד: בגלל שברוב הפעמים אם בוגדים בך אתה מרגיש חלש לכן אתה חושב שלסלוח על זה שבגדו בך זה לשדר חלש. ש: לא, לא לזה אני מתכוון. אליעד: אבל אני מתכוון לזה. ש: אני יכול לנמק את ... אומר שהמהות של מה שהוא ניסה להגיד לי שלא מחויב לפרש סליחה על בגידה כחולשה ולא מחויב כחוזקה זאת המהות. ...
לשדר חוזקה, לשדר חולשה, למה לא לנמק את עצמך? להסביר את עצמך, לתת סיבות לעצמך, האם נתינת סיבות מחזקת אותך? האם לנמק מחליש או מחזק? איך לטעון טענה? האם לתת סיבות? תקשורת בין אישית, טעויות במערכות יחסים, לנמק ולתת סיבה
... חוזקה, לשדר חולשה, למה לא לנמק את עצמך? להסביר את עצמך, לתת סיבות לעצמך, האם נתינת סיבות מחזקת אותך? האם לנמק מחליש או מחזק? איך לטעון טענה? האם לתת סיבות? תקשורת בין אישית, טעויות ... פעולה זו עשויה להביע חולשה . מדוע לנמק את עצמך עלול להראות חולשה? לפי אליעד כהן, כאשר אדם מספק נימוקים, הוא למעשה מציג תלות באותם נימוקים. מתן נימוק הוא סוג של אמצעי חיזוק, וכאשר אדם משתמש באמצעי חיזוק, הוא מעיד על חולשה מסוימת. לדוגמה, כאשר אדם מגיע לקרב עם אקדח, זה מראה שהוא חושב שבלי האקדח הוא חלש יותר. באופן דומה, אדם שמביא עמו חברים או תגבורת לעימות, מראה שהוא אינו מסוגל להתמודד ... הוא מנמק מתוך חוזק או מתוך חולשה, והאם לעיתים עדיף לוותר על ההסברים כדי לשדר יותר ביטחון וכוח. האם כדאי לנמק את עצמי? איך להסביר את עצמי בצורה נכונה? טעויות בתקשורת בין אישית האם לתת סיבות מחזק אותי? ...
ניתוק עצמי מהמציאות - מה גורם לניתוק עצמי מהמציאות וכיצד להתמודד איתו? מה הקשר בין חולשה אישית לבין קשיים בזוגיות? איך להפחית תלות רגשית ואובססיה לזוגיות? כיצד תלות בקשר רגשי פוגעת ביכולת ליצור זוגיות? מדוע קשה להתנתק מקשרים תלותיים ואיך לשחרר אותם? איך לפתח ביטחון עצמי בשיחה עם נשים? מה הצורך "לכבוש" נשים מסתיר ואיך מטפלים בו? איך להתגבר על פחד לדבר עם נשים? למה אני מרגיש חלש בלי זוגיות? איך להפסיק להרגיש שאני צריך לכבוש נשים?
... עצמי מהמציאות - מה גורם לניתוק עצמי מהמציאות וכיצד להתמודד איתו? מה הקשר בין חולשה אישית לבין קשיים בזוגיות? איך להפחית תלות רגשית ואובססיה לזוגיות? כיצד תלות בקשר רגשי פוגעת ביכולת ליצור זוגיות? מדוע קשה להתנתק מקשרים תלותיים ... מסתיר ואיך מטפלים בו? אליעד הסביר באריכות את התחושה הפנימית העומדת מאחורי הרצון לכבוש נשים, שהיא בעצם רצון להרגיש חזק ובעל ערך. הרצון הזה נובע מתחושת חולשה פנימית ומתחושה שהמציאות או החיים גדולים על האדם. אליעד מציין שככל שהאדם מרגיש חלש בחייו הכלליים, כך הוא יתמקד בנשים כאובייקט שדרכו הוא רוצה ... לפתח ערך עצמי בלתי תלוי. הוסבר שהמטרה היא להרגיש שלם גם בלי קשר זוגי, מה שיאפשר לאדם להיכנס לקשר מתוך חופש ולא מתוך אובססיה או צורך לשלוט. מה הקשר בין חולשה אישית לבין קשיים בזוגיות? אליעד הסביר באופן מפורט כיצד תחושה פנימית של חולשה או חוסר הצלחה בחיים מובילה לרצון אובססיבי בשליטה ובתחושת עוצמה דרך זוגיות. הוא הציע לבחון לעומק איפה האדם מרגיש חלש בחייו, ולטפל בכך באופן ישיר. ...
מניפולציות חברתיות, איך לנקום בלי להיראות נקמן? איך לפגוע בלי להיראות פוגע? איך להתלונן על מישהו בלי לשדר חולשה? איך לריב עם מישהו בלי לשדר רגישות? שום דבר לא אישי, מיומנויות תקשורת בין אישית, מיומנויות חברתיות, איך לריב נכון?
מניפולציות חברתיות, איך לנקום בלי להיראות נקמן? איך לפגוע בלי להיראות פוגע? איך להתלונן על מישהו בלי לשדר חולשה? איך לריב עם מישהו בלי לשדר רגישות? שום דבר לא אישי, מיומנויות תקשורת בין אישית, מיומנויות חברתיות, איך לריב נכון?
... בלי להיראות פוגע? איך להתלונן על מישהו בלי לשדר חולשה? איך לריב עם מישהו בלי לשדר רגישות? שום דבר לא אישי, ... מתקיף אדם באופן אישי על פגיעה בך, זה עלול להצטייר כחולשה או רגישות יתר שלך. אם למשל אדם מדבר אליך באופן לא ראוי ... טקטיקה זו מסייעת לך להתחמק מהאשמה של רגישות או חולשה אישית ומספקת לך עמדה חזקה יותר במאבק החברתי. מתי כדאי ... ליצור דימוי של אדם הפועל מתוך דאגה לאחרים ולא מתוך חולשה או פגיעה אישית. להיות מודע לאפשרות של שימוש בטקטיקה ...
להיות חזק או חלש במשא ומתן, אסטרטגיות משא ומתן, לשדר שאתה חזק, לשדר שאתה חלש, טקטיקות משא ומתן, טיפים לניהול משא ומתן, איך לנהל משא ומתן? להצליח במשא ומתן, שיטות שכנוע
להיות חזק או חלש במשא ומתן, אסטרטגיות משא ומתן, לשדר שאתה חזק, לשדר שאתה חלש, טקטיקות משא ומתן, טיפים לניהול משא ומתן, איך לנהל משא ומתן? להצליח במשא ומתן, שיטות שכנוע
... לשדר חוזקה כדי להשיג שליטה, או לחלופין, לשדר חולשה כדי לעורר אמפתיה או להוריד את מגננות הצד השני. לדוגמה, אם שני ... בשתיים, בבקשה בוא ניפגש בשתיים וחצי, הוא משדר חולשה, משום שהוא מבקש ומבקש טובה. אבל אם הוא יגיד באופן ישיר: לא מסתדר ... של חוזה או פגישה ואתה מסכים איתו מיד, אתה משדר חולשה כי הוא קבע לך מה לעשות. אבל כדי לשדר חוזקה גם כשהסכמת, עליך ... את החיסרון ליתרון שלך. איך להגיב כשאתה רוצה לשדר חולשה במכוון? אם בכוונתך לשדר חולשה, תדגיש את העובדה שאתה מקבל את ההחלטה בלית ברירה, שזה לא נוח לך ... איך לשדר שאתה חזק במשא ומתן? מתי כדאי לשדר חולשה? טקטיקות משא ומתן איך להפוך חיסרון ליתרון? איך להצליח במשא ומתן? ... אל תרביץ לי אוקי אבל הוא אומר את זה ממקום של חולשה לא ממקום של כוח, לעומת זאת החזק אומר תזהר אל תרביץ לי שניהם אמרו ... אז בסדר אז אתה החלש אתה הסכמת איתו מתוך מקום של חולשה אבל אם תגיד לו כן אתה יודע זה טוב מאוד אני בכלל רציתי שמבחינתי ...
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
... להיות גבריים, כלומר, חזקים, קשוחים, לא להראות חולשה ולא להיחשב לנשיים. כאשר ילד מתנהג ... חינוך זה גורם לגבר להאמין שרגשות נתפסים כחולשה, ומוביל אותו לפחד מפני ביטוי רגשות ... במיוחד בזוגיות. מדוע גברים חושבים שרומנטיקה היא חולשה? גברים רואים ברומנטיקה וביטוי אהבה סימן של חולשה משום שאהבה גורמת לתחושת תלות. כאשר ... שהוא זקוק לאישה. לתפיסת הגבר, הצורך הזה משדר חולשה , שכן הוא מצביע על כך שהוא לא עצמאי ... הפנימי שמאפשר לך להיפגע, להתאכזב, לאהוב ולבטא חולשה בלי להרגיש שזה מאיים על הזהות שלך ... רגשית, עליו להבין שרומנטיקה ואהבה הן לא סימנים לחולשה. אם הגבר יבין שהבעת רגשות אינה ... קודם כל להיות בטוח בעצמך מבפנים, להבין שרגשות וחולשה הם חלק מהחיים ולא פגיעה בזהות ... שעליהם להימנע מביטויי רגשות, כי אלה נתפסים כחולשה. כשגבר מראה רגשות, הוא עלול להרגיש ... אותו וגורם לו להיסגר עוד יותר. למה אהבה נתפסת כחולשה? אהבה כרוכה בהודאה בכך שאתה צריך ... נפגע יותר, כך הוא יחשוש יותר להביע רגשות ולחשוף חולשה רגשית. בנוסף, גבר שחונך להאמין שאם ... היא לא להימנע מרגש, אלא להתחבר אליו ולהבין שחולשה אמיתית היא דווקא הפחד להיות פגיע. ... גברים קשוחים, איך לשדר חוזקה? איך לא לשדר חולשה? תהיה אלוהים תצמצם את עצמך, המלחמה ... לו לבטא רגשות? למה קשה לי לבטא רגשות? רומנטיקה וחולשה, רומנטיקה ונשיות, למה הוא לא אומר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חולשה, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חולשה, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן לזוגיות, מאמן אישי מומלץ בתחום חולשה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 09:38:40 - wesi1