אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגשות ✔פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:38פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
מדוע אנשים מפחדים להראות תלות רגשית בזוגיות?

אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומעוניינים להרגיש אהובים, אך גם שואפים לתחושת חופש ועצמאות. מצב זה יוצר דילמה פנימית בין הרצון להרגיש שבן הזוג תלוי בהם רגשית לבין הפחד לבטא תלות רגשית, שעלולה להתפרש כחולשה. אליעד כהן מסביר שלמעשה, כל אדם בזוגיות רוצה לחוש מצד אחד כי בן הזוג יכול להסתדר גם בלעדיו, ומצד שני רוצה להרגיש שהוא משמעותי ובלתי ניתן להחלפה עבור בן הזוג. היכולת להביע תלות רגשית, כלומר, היכולת לשדר לבן הזוג "אני לא יכול בלעדיך" היא חיונית כדי ליצור תחושה של אהבה ומשמעות במערכת היחסים.

מה קורה כשלא מבטאים פחד מתלות רגשית?

כאשר אדם נמנע מלשדר לבן הזוג שלו פחד מפני פרידה, הוא מעביר למעשה מסר סמוי שהוא אינו אוהב מספיק או מחויב מספיק לזוגיות. לדוגמה, אם בן זוג לעולם לא מביע פחד לאבד את בן זוגו, הצד השני יכול לחוש חוסר באהבה וערך עצמי נמוך, שעלולים להוביל לתחושות של ניתוק ואף לפרידה בפועל. על פי אליעד, ביטוי כנה של הפחד "שתעזוב אותי" הוא קריטי על מנת להבהיר לבן הזוג את עומק המחויבות והאהבה.

איך להתגבר על הפחד להיראות חלש או תלוי רגשית?

הסיבה לכך שאנשים מתקשים להביע תלות רגשית היא הפחד להיתפס כחלשים ופגיעים. כשאדם אומר לעצמו: "אני מפחד להיפגע אם בן הזוג יעזוב אותי, " הוא מיד חווה תחושת חולשה ומנסה לברוח ממנה. אליעד מסביר שכדי להתגבר על הפחד הזה, יש צורך ראשית לקבל את האפשרות של להרגיש רע מהפרידה. אם אדם מוכן לקבל בתוכו את הרגש הזה ולא לברוח ממנו, הוא יהיה מסוגל להביע אותו בצורה טבעית וללא פחד.

מהי הדרך הנכונה לשדר את הפחד מפני פרידה?

אליעד כהן מדגים את הדרך הנכונה לביטוי הפחד מפני פרידה, כאשר הוא מציין שאדם צריך למצוא בתוכו דווקא את המקום בו הוא אינו מפחד כלל מנטישה. ככל שהאדם פחות מפחד באמת שהזוגיות תסתיים, כך הוא יכול לבטא יותר בקלות את תחושת הפחד שלו בצורה אותנטית. למעשה, אליעד טוען שככל שהאדם מפחד יותר מפרידה, הוא ייטה לברוח מהמחשבות האלו וישדר באופן בלתי מודע מסר של חוסר אהבה וחוסר פחד לאבד את בן הזוג. ההיגיון ההפוך הוא שככל שאתה יותר שלם עם האפשרות של פרידה, כך תוכל לבטא בכנות ובאותנטיות את הפחד שלך לאבד את בן הזוג.

מהו הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

הפחד לאהוב והפחד להיפגע הם למעשה שני צדדים של אותה מטבע. אדם המפחד להיפגע יתקשה מאוד להביע את רגשות האהבה שלו, משום שהוא ירגיש פגיע ומאוים. לעומת זאת, ככל שאדם ירגיש בנוח עם הפחד מפני אובדן, הוא יוכל באופן טבעי לבטא את רגשותיו כלפי בן הזוג שלו. היכולת להכיל את הפחד הפנימי מאפשרת לאדם להראות בצורה אמיתית וכנה שהוא אכן מפחד לאבד את בן הזוג, וכך מעמיק את הקשר והמחויבות בזוגיות.

מהם שני המסרים החשובים שצריך לשדר בזוגיות?

אליעד כהן מבהיר שכל אדם בזוגיות צריך לשדר לבן זוגו שני מסרים סותרים לכאורה:
  • אני יכול להסתדר בלעדיך - מה שמשדר כוח ועצמאות.
  • אני לא יכול בלעדיך - מה שמשדר תלות רגשית, אהבה עמוקה, ומחויבות.
השילוב בין שני המסרים האלו הוא חיוני מכיוון שבן אדם רוצה להרגיש שבן זוגו בוחר בו מתוך כל האפשרויות האחרות ולא מתוך אילוץ, ובו זמנית רוצה לחוש שהוא חיוני ובלתי ניתן להחלפה עבור בן זוגו.

מה הקושי האמיתי בביטוי רגשות בזוגיות?

אליעד מסביר שהקושי הגדול בביטוי רגשות של אהבה ותלות נובע מהפחד מהתחושה עצמה. כאשר אדם מפחד מאוד לאבד את בן זוגו, הוא ינסה להדחיק ולברוח מהמחשבה הזאת, ולכן גם יתקשה מאוד להביע את הרגש. דווקא אדם שאינו מפחד באופן אמיתי לאבד את בן זוגו יכול להביע באופן פתוח ונינוח את החשש מכך, וליצור את התחושה של אהבה וכנות בקשר.

איך איזון בין פחד לחופש מחזק את הקשר?

האיזון בין הצורך בחופש והצורך בתלות רגשית הוא חיוני לקשר זוגי בריא. אליעד כהן מדגים זאת בעזרת דימוי השוקולד: אדם שאוהב מאוד שוקולד עלול להימנע ממנו כי הוא פוחד לאבד שליטה. באופן דומה, אדם שאוהב מאוד את בן זוגו עלול להימנע מביטוי אהבה מפחד להרגיש תלוי ופגיע. אך דווקא היכולת להכיל את התלות הרגשית הזו ולהביע אותה בכנות, מבלי לברוח מהפחד שהיא תיצור, היא שתאפשר ליצור קשר עמוק, משמעותי ויציב יותר.
איך להפוך להיות בן זוג טוב יותר על ידי הבעת תלות רגשית?

בזוגיות, אחד הצרכים הבסיסיים הוא להרגיש שאוהבים אותך, אך לצד זה יש את הצורך להרגיש גם חופש ועצמאות. אנשים רוצים להרגיש שהם לא תלויים בבן הזוג, אך מצד שני הם רוצים גם להרגיש שמישהו אחר לא יכול להיות איתם אלא רק איתם, וזה יוצר את הדילמה בין חופש לבין תלות רגשית.

מהו האיזון בין חופש לתלות רגשית בזוגיות?

בזוגיות, כל אחד מהצדדים מעביר לבן הזוג השני שני מסרים חשובים. מצד אחד, הם רוצים להרגיש שיכולים להסתדר בלעדיו, מצד שני, הם רוצים להרגיש שמישהו תלוי בהם רגשית. חשוב להיות מסוגלים לשדר את שני המסרים האלה: "אני יכול להסתדר בלעדיך" ו - "אני לא יכול בלעדיך".

איך אנחנו משדרים את המסר שאנחנו תלויים רגשית בבן הזוג?

חלק מהקושי בשידור המסר הזה נובע מהפחד להיות חלש או פגיע. אנשים מפחדים להרגיש תלות רגשית, כי זה יכול להיחשב כחולשה. כאשר אדם מרגיש תלוי רגשית בבן הזוג, זה משדר לבן הזוג תחושות של ערך ושל חשיבות.

מה הבעיה כשלא משדרים תלות רגשית בזוגיות?

כשאנשים לא משדרים את הפחד שתעזוב אותי, הם למעשה משדרים מסר פנימי שהן לא אוהבים את בן הזוג מספיק. כלומר, אם לא משדרים את הפחד להיות נטושים, בן הזוג השני עשוי להרגיש חוסר אהבה ומחויבות, מה שמוביל לעיתים לפרידה.

מה ניתן לעשות כדי לשדר את הפחד שתעזוב אותי מבלי להרגיש חלש?

הדרך לשדר את הפחד הזה היא על ידי קבלה פנימית של הרגש. ככל שאדם מקבל את העובדה שהוא עשוי להרגיש רע אם בן הזוג ייפרד ממנו, כך הוא יכול לשדר את הרגש הזה בצורה טבעית וללא פחד. כאשר אדם מפחד מהאפשרות שהזוגיות תיפסק, הוא צריך ללמוד להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בלי לברוח ממנו.

כיצד פחדים פנימיים משפיעים על היכולת להביע רגש בזוגיות?

כאשר אדם בורח מהמחשבות על הפרידה, הוא למעשה חוסם את היכולת להביע רגש של פחד מפני אובדן. אם תצליח להתחבר לרגש הזה ולהביע אותו בצורה טבעית, יש סיכוי טוב יותר שהצד השני ירגיש אהבה וימשיך בקשר.

מהו החשש להרגיש תלות רגשית והאם זה בריא?

פחד להרגיש תלות רגשית או חולשה בזוגיות הוא טבעי, אך הוא לא בהכרח בריא. על אף שהרבה אנשים נוטים להימנע מהרגש הזה, חשוב להבין שהבעת חולשה ותלות רגשית יכולה לחזק את הקשר ולהפוך אותו למרגש ומחויב יותר. במקרים רבים, אם בן הזוג מרגיש אהוב ומוערך על ידי השני, הוא ירגיש בטוח במערכת היחסים וימנע את הפחדים מהפרידה.

מה הקשר בין פחד לאהוב לבין פחד לאבד?

פחד לאהוב הוא למעשה פחד להיפגע. כשיש פחד להיפגע, יש גם פחד להרגיש חלש או פגיע. ככל שאדם מצליח להרגיש את הפחד הזה מבלי לברוח ממנו, כך יהיה לו יותר קל לשדר אהבה ומחויבות בזוגיות. אדם שלא פוחד להרגיש את הפחד מהפרידה יוכל גם לשדר את אהבתו בצורה טובה יותר.

מהו הלקח בסופו של דבר בהבעת תלות רגשית?

הלקח הוא שכאשר אתה משדר לאדם השני שאתה לא פוחד לאבד אותו, אתה למעשה גורם לו לחשוב שאתה לא אוהב אותו מספיק. לעומת זאת, אם תוכל לשדר את הפחד הזה בצורה כנה ואותנטית, תוכל גם להבטיח שבן הזוג ירגיש אהוב וימשיך איתך.
עכשיו יש דבר שנקרא זוגיות מכירים זוגיות יש מושג שנקרא זוגיות, עכשיו בזוגיות בן אדם אחד הדברים שהוא רוצה להרגיש זה שאוהבים אותו עד כאן זה נכון רוצה להרגיש שאוהבים אותו. עכשיו האם הבן אדם רוצה להרגיש שהבן זוג שלו תלוי בו או לא תלוי בו אז מה התשובה תהיה התשובה תהיה גם וגם ואתה גם רוצה להרגיש שהוא לא תלוי בך בכלל שאתה לא אחראי עליו או משהו כזה מצד שני אתה כנראה תרצה להרגיש שהבן אדם השני עבורו אתה היחיד שלו "הוא האחד שלי היא האחת שלי והיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר הוא לא יכול להיות עם אף אחת אחרת" וכו'.

עכשיו זאת אומרת שבעצם בן אדם בזוגיות צריך להעביר לבן אדם השני שני מסרים מסר אחד להעביר לו "תקשיב אני יכול להסתדר בלעדיך אל תדאג אני לא מגביל אותך, אני מספיק חזק אתה אוהב מישהו חזק" מצד שני הבן אדם השני גם רוצה לקבל ממך תחושה שאתה חלש שאתה לא יכול בלעדיו "ואני לא יכול בלעדייך לא יכולה בלעדיך" וכו' עד כאן זה נכון, זאת אומרת חלק מהיכולת שלך להיות בן זוג טוב או בת זוג טובה זה תלוי ביכולת להעביר לבן אדם השני את המסר שאתה תלוי בו רגשית. עכשיו מה הבעיה של אנשים או של חלק גדול מהאנשים שבדרך כלל אנשים הם או זה או זה או שהבן אדם כל הזמן משדר "אני מפחדת שתעזוב אותי ומפחדת שתעזוב אותי" או שהבן אדם משדר "אני לא מפחד שתעזוב אותי".

עכשיו כרגע בא נדבר על האנשים שמשדרים "אני לא מפחד שתעזוב אותי" או בוא ננסח את זה אחרת האנשים שלא משדרים "אני מפחד שתעזוב אותי" כשאתה מדבר עם בן אדם אפשר לשים לב בטון דיבור שלך איך אתה מדבר האם אתה מתחנן על נפשך או אם אתה מדבר כזה בכן כן לא לא, עכשיו אם אתה תרגיש נגיד כלפי בת זוג אתה תרגיש "אני בשום אופן בעולם אני לא מוכן שהיא תעזוב אותי" אם זאת תהיה החוויה שלך כשאתה תדבר אתה כנראה תגיד את אותם משפטים שלך בצורה אחרת בטון דיבור אחר בקצב אחר בהבעת פנים אחרת משהו אחר, אתה תשדר לבן אדם השני "אני לא יכול בלעדיך".

אוקי עכשיו למה אנשים קשה להם לשדר את הרגש הזה כי בעצם הרגש הזה זה בעצם אומר להיות חלש לאנשים קשה להזדהות בתוכם עם המחשבה שאומרת "אני תלוי בבן אדם השני", ככה בשביל שאתה תגרום למישהי להרגיש שאתה חושב שאתה לא יכול בלעדיה שאתה תלוי בה רגשית ואז היא תרגיש נערצת נחשקת וכו' בשביל זה אתה צריך להתחבר בתוכך למקום של "אני מפחד לפספס אותה אני לא רוצה שהיא תעזוב אותי, אם היא תעזוב אותי יחרב העולם שלי החיים שלי לא יהיו שווים כלום" וכו' אבל מה הבעיה בזה שברגע שאתה חושב את זה אתה מרגיש מאוד חלש ואף אחד לא רוצה להרגיש חלש כי בן אדם לא רוצה להכניס את עצמו למקום הפגיע.

נגיד עכשיו אני נשאל מישהו ככה "אתה אוהב את אשתך" הוא יגיד כן "אתה שהיא תיפרד ממך? לא, אוקי ואם היא תיפרד ממך מה יקרה" אז הוא נגיד יגיד אני ארגיש רע, "אוקי וטוב לך עם זה שתרגיש רע" הוא אומר לא "אז מה תעשה? אז אם אני ארגיש רע אני אעשה ככה וככה כדי לא להרגיש רע, עכשיו שימו לב עכשיו נשאל אותו את השאלה הבאה "אתה אם אשתך תעזוב אותך אתה תרגיש מזה רע? כן, עכשיו כמה רע לך מזה שתרגיש מזה רע כאילו אם זה תלוי בך אתה מעדיף שאם היא תעזוב אותך שיהיה לך רע או לא" רוב האנשים יגידו לא "אני מעדיף שאם היא תעזוב אותי שלא יהיה לי רע אם היא תעזוב אותי למה שאני ארצה שיהיה לי רע" עכשיו אם בן אדם אומר כזה דבר זה בעצם אומר שהוא בורח במוח שלו מהמחשבות שגורמות לו לחשוב "אם היא תעזוב אותי יהיה לי רע" זה מה שזה אומר ואז כשהוא לא מוכן להזדהות עם המקום בתוכו שמפחד שהיא תעזוב אותו ואז קשה לו להביע לה את הרגש של "אני מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext שהיא מקבלת זה "אני לא מפחד שתעזבי אותי" ואז ה - subtext העוד יותר פנימי זה "אני לא מספיק אוהב אותך" ואז יש את המשך העלילה.

אוקי ולכן הפתרון, עכשיו אז מה צריך בן אדם לעשות כדי להעביר לבן אדם השני את המסר "אני מפחד שתעזוב אותי" מה שאתה צריך לעשות הוא למצוא בתוכך את המקום שאתה לא מפחד שהוא יעזוב אותך, זאת אומרת כזה דבר בדיוק הפוך ככל שאתה יותר לא תפחד שאשתך תעזוב אותך כך יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד שהיא תעזוב אותך ואתה לא תרגיש מזה מאוים ויהיה לך יותר קל לשדר לה "אני מפחד שתעזבי אותי" כי אתה לא באמת מפחד שהיא תעזוב אותך אבל ככל שאתה יותר מפחד שהיא תעזוב אותך ככה אתה יותר מרגיש רע מהמחשבה שהיא תעזוב אותך וככה אתה יותר בורח מהמחשבה שיהיה לך רע אם היא תעזוב אותך וככה אתה יותר מספר לעצמך סיפור של "אם היא תעזוב אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר משדר לה "אם תעזבי אותי לא אכפת לי" וככה אתה יותר גורם לה לחשוב שאתה לא אוהב אותה וככה יש יותר סיכוי שהיא תעזוב אותך.

הבנו את הסיפור ולכן עוד פעם זה נקרא פחד לאהוב הפחד להיפגע או פחד להיות תלוי רגשית או פחד לבטא חולשה, עכשיו אם אתה רוצה לשדרג את היכולת שלך להעביר למישהי מסר של "אני לא יכול בלעדייך אני מפחד שתעזבי אותי" נגיד שהיא אומרת "אני רוצה לראות שאני האחת שלך שאתה מפחד לאבד אותי", עכשיו אם אתה מאוד מפחד לאבד אותה יהיה לך מאוד קשה להראות לה שאתה מפחד לאבד אותה כי זה עושה לך רע אתה לא רוצה את זה אבל אם אתה לא תפחד לאבד אותה אז יהיה לך יותר קל להזדהות בתוכך עם המקום שאתה מפחד לאבד אותה ולהראות לה שאתה מפחד לאבד אותה שזה אומר שברגע שהמוח אומר לך "אני מפחד לאבד אותה" אל תפחד מהמחשבה הזאת.

כשהמוח אומר "אני מפחד שהיא תעזוב אותי, אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" האם המחשבה הזאת עושה לך טוב או רע אם המחשבה הזאת עושה לך רע אז אתה תברח מזה ואז אתה לא תוכל להתחבר לזה ואז לא תוכל לבטא את זה אבל אם כשהמוח אומר לך

"אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" את לא בורחת מהמחשבה הזאת כי את לא באמת מפחדת להרגיש רע או כי את לא באמת מפחדת שהוא יעזוב אותך אז את יכולה להאמין יותר חזק למחשבה שאומרת "אני מפחדת שהוא יעזוב אותי" ואז יותר קל לבטא "אני מפחדת שתעזוב אותי" ואז יש יותר סיכוי שהוא ירגיש שאת אוהבת אותו ואז יש יותר סיכוי שהוא לא יעזוב אותך.

וכמובן עוד פעם שיש פה שני היבטים בן אדם רוצה להרגיש שהוא נמצא עם בן אדם חזק שהוא לא תלוי בו רגשית ושהוא יכול להסתדר בלעדיו, עכשיו אם אתה נמצא עם מישהי שאתה חושב שהיא לא יכולה להסתדר בלעדיך זה גם מחמיא לך אבל גם מצד שני זה לא מחמיא לך כי אתה אומר "היא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר ואז היא כאילו לא בוחרת להיות איתי כי אין לה ברירה" אתה מצד אחד רוצה לחשוב שאשתך יכולה להיות עם כל האנשים בעולם וכולם רוצים אותה והיא יכולה להיות עם כולם ויהיה לה טוב במאה אחוז כי אז אם היא רוצה אותך זה אומר שהיא בחרה אותך זה לא בלית ברירה היא בחרה להיות איתך היא יכלה להיות עם כולם אבל היא בחרה להיות איתך, מצד שני אתה לא רוצה לחשוב שהיא יכולה להיות עם כולם כי אז אתה תפחד שהיא תאבד אותך יכולה בכל רגע לבחור אחרת אז אתה אומר "לא אני רוצה לחשוב שהיא לא יכולה להיות עם אף אחד אחר היא יכולה להיות רק איתי אבל אם היא יכולה להיות רק איתי אז זאת לא חוכמה שהיא איתי כי היא פשוט לא יכולה להיות עם אף אחד אחר" ולכן אתה רוצה גם וגם.

עכשיו אותו דבר גם בלהביע רגש בן אדם צריך גם להגיד לשדר "אני יכול להיות כל אחד" וגם את שניהם "אני לא יכול להיות עם כל אחת רק איתך" גם וגם אבל זה הרבה פעמים בהפוך על הפוך לפעמים יהיה לך קשה לשדר לאשתך "אני לא יכול בלעדייך" בגלל שאתה חושב שאתה לא יכול להיות בלעדיה שזה גם דיברנו בפעמים קודמות בן אדם לפעמים קשה לו לבטא שהוא אוהב מרוב שהוא אוהב, בן אדם מרוב שהוא אוהב הוא גם מפחד להיות בקשר הזה כי הוא מפחד שהוא ילך לאיבוד זה כמו בן אדם מפחד להיות ליד שוקולד מרוב שהוא אוהב את השוקולד הוא מפחד "אם אני אהיה ליד השוקולד אני לא אוכל להפסיק לאכול אותו אני לא רוצה לראות את השוקולד" אתה לא רוצה לראות את השוקולד כי אתה לא יכול לעמוד בפיתוי של השוקולד. הבנו?
מקום זמן איך להתמודד דימוי עצמי חיובי להיות מסוגל לחשוש לבטא בן אדם רוצה להרגיש חכם דימוי עצמי נמוך משמעותיות להיות תלוי רגשית אהבה איך להצליח איך להצליח בזוגיות בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות הרגשה הרגשה של חרדה הרגשה של פחד הרגשת חרדה הרגשת פחד זוגיות חוויית פחד חולשה חולשה בזוגיות חלש לאהוב לבטא לבטא אהבה לבטא חולשה לבטא רגש לבטא רגשות להיות חלש להיות מאוהב להיות תלוי להיות תלוי רגשית להצליח להצליח בזוגיות להרגיש להרגיש חלש לפחד מתלות לפחד מתלות רגשית לשדר לשדר חולשה לשדר חולשה בזוגיות פחד פחד לאהוב פחד לבטא פחד לבטא אהבה פחד לבטא חולשה פחד לבטא רגש פחד להיות פחד להיות חלש פחד להיות מאוהב פחד להיות תלוי רגשית פחד להרגיש פחד להרגיש חלש פחד מתלות פחד מתלות רגשית פחדים רגש רגשות רגשות של פחד תחושה תחושה של חרדה תחושה של פחד תחושות תחושת חרדה תחושת פחד תלוי רגשית תלות תלות רגשית תלות רגשית בזוגיות תלותיות
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס עצמי, לכעוס על עצמך, לשנוא את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם
רגשות אשמה כלפי חבר, להאשים את עצמך, להתמודד עם רגשות אשם, חרטה, ייסורי מצפון, נקיפות מצפון, כעס ... את עצמך, שנאה עצמית, התמודדות עם רגשות אשם איך נוצרים רגשות אשם כלפי חבר? רגשות אשם כלפי חבר נוצרים כאשר אדם מרגיש שהוא גרם למשהו רע לקרות לחברו. המונח רגשות אשם כולל שני חלקים: רגשות, שמתארים תחושות מסוימות, ואשם, שמשמעותו היא שמישהו אחראי למשהו רע שקרה. כלומר, רגשות אשם הם תחושה של אדם שהוא הסיבה לדבר רע שקרה. במקרה של רגשות אשם כלפי חבר, זה אומר שהאדם מאמין שהוא גרם לחברו להרגיש רע, ולכן הוא מאשים את עצמו על כך. מדוע אדם מרגיש רגשות אשם? רגשות אשם נובעים מהשיפוט של טוב ורע. אם אדם לא היה ... דבר מסוים כרע, הוא לא היה חווה רגשות אשם לגבי אותו דבר. בנוסף, רגשות אשם נובעים גם מהקשר הרגשי שיש לאדם עם חברו. כלומר, השילוב בין תפיסת טוב ורע לבין קשר רגשי יוצר את רגשות האשם. כיצד רגשות אשם כלפי עצמך קשורים לרגשות אשם כלפי אחרים? כאשר אדם פוגע בעצמו, הוא יכול להרגיש רגשות אשם, בדיוק כמו שהוא מרגיש כלפי חבר. לדוגמה, אם אדם עבר תאונה כי לא היה זהיר מספיק, הוא עשוי להרגיש אשם ולומר למה לא הסתכלתי?. גם במקרה כזה הוא ... שקרה לו משהו רע. כך גם כאשר אדם מרגיש שרע לחברו בגלל משהו שהוא עשה, הוא רואה את עצמו כסיבה לכך ולכן חווה רגשות אשם. מדוע אדם שונא את עצמו בעקבות רגשות אשם? כאשר אדם חווה רגשות אשם, הוא בעצם אומר לעצמו: אני הסיבה למשהו רע. ... מתורגמת לשנאה כלפי עצמו. כלומר, רגשות האשם מביאים את האדם לשנאה כלפי עצמו משום ...
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש
רגשות מהם, איך נוצרים רגשות? איך ליצור רגשות? איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? תת מודע, רגשות חיוביים, רגשות שליליים, סוגי רגשות, לשנות רגש, שינוי רגש, דיכאון, חרדה, כעס, עצבות, יאוש מהם רגשות ואיך הם נוצרים? רגשות הם תופעות נפשיות הנוצרות באופן ישיר כתוצאה ממחשבות. אליעד כהן מסביר זאת בדוגמה מפורטת מאוד: נניח שאדם הולך ברחוב ומישהו מתקרב אליו מאחור כדי לדקור אותו, אבל הוא לא יודע על כך. למרות הסכנה האמיתית, הוא לא ירגיש שום פחד או רגש שלילי כל עוד הוא אינו מודע לסכנה. הרגש נוצר רק ברגע שהמחשבה מופיעה במוחו - כלומר, כשיחשוב שמישהו עומד לפגוע בו. לעומת זאת, גם אם אף אחד לא נמצא באמת מאחוריו, אך הוא רק חושב שיש מישהו, עדיין ירגיש פחד ורגש שלילי. אליעד מדגיש שהרגש הוא תוצאה ישירה של מה שאנחנו חושבים, בין אם המחשבה נכונה או מוטעית. האם אפשר להרגיש בלי מחשבות? אליעד ממשיך ומפרט שכל סוגי הרגשות - פחד, כעס, שמחה, אהבה, עצבות, דיכאון, חרדה - הם תמיד תוצאה של מחשבות מסוימות שיש לאדם בראש. לפעמים אנשים טוענים שהם מרגישים שמחה או עצב סתם כך, ללא סיבה, אך זה לעולם לא קורה. במקרים אלו ישנן מחשבות בתת - המודע שהאדם לא מודע אליהן באופן מלא, אך הן עדיין גורמות לו להרגיש את הרגש. אליעד מדגים זאת באומרו שאם אדם חש שמחה, זה יכול להיות קשור לכך שהוא חשב משהו כמו הצלחתי במשימה או הכל הלך לי טוב. גם אם הוא לא זוכר את המחשבה במפורש, משהו בתוכו יודע אותה. איך ניתן לשנות או לשלוט ברגשות? אליעד מסביר שכדי לשנות או לשלוט ברגשות, הצעד הראשון הוא להבין מה המחשבה שגורמת לרגש. למשל, אדם מרגיש רע כי קר לו. אבל מה שמעצים את התחושה השלילית זו המחשבה שהקור הזה יהרוג אותי או זה בלתי נסבל. אם האדם ישנה את הפרשנות שלו למצב, גם הרגש שלו ישתנה. הוא נותן דוגמה נוספת של אדם שסובל מדיכאון: האדם יכול להרגיש מדוכא בגלל מחשבות כמו אין לי כסף או החיים לא טובים, אך אם האדם יבדוק ויגלה שאפילו אם יהיו לו יותר כסף החיים לא בהכרח יהיו טובים יותר, הוא עשוי להבין שה
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות?
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות?
רגשות, המערכת הרגשית, מערכת הרגשות, איך נוצרים רגשות? מהם רגשות, איך להתחבר רגשית? איך להזדהות רגשית? איך להביע רגשות? איך לא להתנתק רגשית? ניתוק רגשי, איך להבין רגשות? איך אפשר להתחבר רגשית יותר לדברים ולמה זה חשוב? אנשים רבים שואלים כיצד להתחבר רגשית יותר לדברים ולאנשים סביבם. המושג להתחבר רגשית הוא מושג רחב, הכולל מספר משמעויות. יש כאלו שרוצים להתחבר לרגשות של אחרים, כלומר, להבין מה אנשים אחרים מרגישים. יש מי שרוצה להביע רגשות בצורה גלויה יותר, למשל להיות מסוגל לומר שהוא אוהב או שונא. ישנם אנשים שמרגישים רגשות אך מתקשים לבטא אותם במילים. וישנם אנשים שרוצים להרגיש רגשות בעצמם כלפי מישהו אחר או כלפי סיטואציה מסוימת. לדוגמה, אדם יכול לומר שהוא לא מצליח ליהנות מהעבודה שלו או מהזוגיות שלו, או שהוא חש שהוא נמצא במצב של ניתוק רגשי, והוא רוצה לדעת איך לצאת מזה. מה באמת מניע את האדם - המחשבות או הרגשות? האדם מונע בסופו של דבר על ידי הרגשות שלו. אנשים פועלים או לא פועלים לפי מה שהם מרגישים. אדם יכול להגיד שהוא רוצה לעשות משהו, אבל אם הוא לא ירגיש את זה מספיק חזק, הוא לא יעשה זאת. אפשר היה לומר שהרצונות מניעים אותנו, או שהמחשבות הן אלו שמפעילות אותנו, אבל בסופו של דבר, הגורם האמיתי שמניע את האדם לפעולה הוא הרגש שלו. אנשים תמיד יחפשו להרגיש טוב. כל דבר שאדם עושה בחיים נובע מהרצון להרגיש תחושה טובה כלשהי. גם אדם שהולך לעבודה עושה זאת כי בסוף הוא רוצה להרגיש טוב, אולי באמצעות הכסף שהוא מרוויח או באמצעות ההערכה שהוא מקבל מהסביבה. מדוע חשוב להתחבר רגשית לעובדים או לאנשים אחרים? כאשר אנשים עובדים מתוך פחד או חובה, הם יעשו את העבודה רק כשמתבוננים בהם. אך אדם שמחובר רגשית לארגון או למנהל, ופועל מתוך אהבה, רצון אמיתי וטוב לב, יעבוד גם כשאיש אינו מסתכל. ה
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
טוב ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים
... ורע, השפעת תהליכים רגשיים, למה אני מרגיש רע? למה אני מרגיש טוב? איך נוצרים רגשות? איך למצוא תשובות לשאלות? רגשות חיוביים, רגשות שליליים, רגשות טובים, רגשות רעים איך נוצרים רגשות טובים ורעים? רגשות טובים ורעים נוצרים כאשר יש פער בין הרצוי לבין המציאות בפועל. כדי להבין מה יוצר תחושה טובה או רעה, צריך להסתכל על שני סוגי רצונות שקיימים אצל האדם: רצונות פרטיים רצון כללי (סביעות רצון כללית מהמציאות) רגשות חיוביים מתעוררים כאשר אדם מרגיש שיש התאמה בין מה שהוא רוצה למה שקורה במציאות. לדוגמה, אם אדם רוצה להיות בריא והוא אכן בריא, אז הוא ירגיש טוב, כי יש התאמה בין הרצון הפרטי שלו למציאות. לעומת זאת, רגשות שליליים מתעוררים כאשר יש פער בין מה שהאדם רוצה לבין המציאות בפועל. לדוגמה, אם אדם לא רוצה להיות חולה אבל בפועל הוא חולה, נוצר רגש שלילי כי המציאות לא תואמת לרצונו. מה ההבדל בין טוב ורע פרטי לבין טוב ורע כללי? קיימים שני סוגים של תחושות טוב ורע: טוב ורע פרטי (נקודתי) טוב ורע כללי (סביעות רצון כללית מהמציאות) טוב ורע פרטי מתייחס לתחושה של אדם ביחס לדבר מסוים, כגון הבריאות, מצב כספי, מערכות יחסים וכדומה. לדוגמה, אדם מרגיש טוב כשהוא מקבל העלאה במשכורת, ומרגיש רע כאשר הוא חולה. טוב ורע כללי הוא תחושת שביעות רצון או אי - שביעות רצון כללית מהחיים ... ללא קשר ספציפי לכך שהוא חולה או בריא ברגע מסוים. הטוב והרוע הכלליים האלה משפיעים על הדרך שבה האדם מתייחס לאירועים פרטיים ספציפיים. האם שביעות רצון כללית משפיעה על הרגשות שלנו במצבים פרטיים? אליעד מסביר שקיימות שלוש אפשרויות לגבי הקשר בין תחושת שביעות רצון כללית לבין הרגשות שלנו כלפי אירועים פרטיים: ככל שאדם מרוצה יותר ... לבין שביעות רצון פרטית. אליעד מסביר שכל האפשרויות נכונות בהתאם לסיטואציה. לדוגמה, אדם שמאוד מרוצה באופן כללי מהחיים עשוי להתמודד עם אירוע שלילי באופן טוב יותר, כי הוא מרגיש שיש לו הרבה מה להפסיד, ולכן דבר קטן שיקרה לו לא ישפיע עליו. אך באותה מידה, אותו אדם עלול להרגיש רע יותר כשדברים לא מתרחשים כפי שהוא מצפה, כי הוא התרגל לרמת שביעות רצון גבוהה. מצד שני, אדם שמאוד לא מרוצה באופן כללי, יכול לחוות רגשות שליליים פחות חזקים כאשר מתרחש אירוע רע נוסף, כי הוא כבר רגיל לכך, או שהאירוע הרע לא יגרום לו לתחושת אכזבה גדולה. האם אדם יכול לרצות להרגיש רע בכוונה? אליעד מציג דוגמה נוספת, שבה אדם יכול לרצות לחוות כאב או סבל במטרה ליהנות יותר מההפך בהמשך. למשל, אדם עשוי להרגיש כל כך טוב שהוא מחליט לחוות כאב או חוסר נוחות בכוונה, ...
אינטליגנציה רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות
אינטליגנציה רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות
... רגשית, התפתחות רגשית, פחד מרגשות, לפתח רגשות, ריחוק רגשי, בריחה מרגשות, להרגיש רגשות, להתמודד עם ביקורת, להיקשר רגשית, לבטא רגשות, להרגיש רגשות, להתרחק מרגשות מהי אינטליגנציה רגשית וכיצד היא משפיעה על ההתפתחות הרגשית שלנו? אינטליגנציה רגשית היא היכולת להבין, להרגיש ולנהל את הרגשות שלנו, כמו גם את הרגשות של אחרים. אליעד מסביר שמדובר בתופעה שנוגעת לא רק להבנה של רגשות אלא גם לניהול שלהם, והשימוש בה יכול להשפיע ... החלטות ושמירה על בריאות נפשית. אך אינטליגנציה רגשית אינה מתבטאת רק באנשים שנראים אמפתיים או מביעים את רגשותיהם באופן פתוח. למעשה, ייתכן שמישהו יחוש ויבין רגשות אך יבחר שלא לבטא אותם כלפי אחרים, וזה לא בהכרח מעיד על חוסר אינטליגנציה רגשית . איך ניתן להתמודד עם פחדים רגשיים ולהימנע מריחוק רגשי? אליעד מדבר על החשש שבני אדם חווים כאשר הם נדרשים להרגיש רגשות חזקות או להיקשר רגשית. פעמים רבות, אנו בוחרים להימנע מרגשות מסוימים מתוך פחד מהכאב שיכול להיווצר ... ביקורת. דוגמה לכך היא מצב שבו אדם יכול להרגיש חיבור עמוק למישהו אך בוחר להימנע מלהביע זאת כדי לא להסתכן בכאב רגשי. אליעד מסביר שזו לא בהכרח בעיה של חוסר ...
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים
מצבי רוח משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים
... רוח משתנים, מצבי רוח מנוגדים, רגשות מנוגדים, רגשות סותרים, רגשות מתחלפים, רגשות משתנים, מצב רוח משתנה, מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח מתחלפים, מצב רוח לא יציב, שינויים רגשיים למה מצבי רוח משתנים במהירות? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו תופעה נפוצה של מצבי רוח משתנים, רגשות מנוגדים וסותרים, ומנסה להבין לעומק מדוע אדם יכול להרגיש באותו זמן שני רגשות סותרים, או מדוע מצבי הרוח שלו יכולים להתחלף במהירות כה רבה. הוא מביא דוגמאות מוחשיות להסביר מדוע התופעה מתרחשת ומה המנגנון הפנימי שמאפשר את השינויים הקיצוניים הללו. האם אפשר להרגיש שני רגשות מנוגדים בו זמנית? הסבר מרכזי שאליעד מתייחס אליו הוא השאלה האם אפשרי בכלל להרגיש שתי תחושות או שני רגשות מנוגדים בו זמנית, כמו שמחה ועצב, או אושר ותסכול. הוא מדגים זאת באמצעות מטאפורה של מזג האוויר - יכול להיות מצב שאדם אחד ברחוב ירגיש שירד גשם, ולכן ייקח מטריה, ואילו אדם אחר באותו הרחוב לא ירגיש זאת כלל ויחשוב שאין צורך במטריה. כלומר, אף שהמציאות האובייקטיבית היא אחת, הפרשנות הסובייקטיבית של אנשים לאותה מציאות יכולה להיות שונה ואף הפוכה לחלוטין. לדוגמה, אדם יכול להרגיש מאושר כי קרה לו משהו שהוא חושב שטוב עבורו, ובאותו הרגע להרגיש גם תחושת אכזבה או עצב כי משהו אחר שהוא ציפה לו לא קרה. אליעד מדגיש כי זה קורה מפני שהאדם נותן פרשנויות שונות לאירועים שונים או אפילו לאותו האירוע עצמו. איך הגדרה של מציאות משפיעה על הרגש? אליעד מרחיב את ההסבר שלו ואומר, שכדי להבין לעומק את הנושא של רגשות סותרים, חשוב להבין כיצד האדם מגדיר את המציאות. הוא מדגיש שישנם מצבים שהרגשות מנוגדים בצורה מוחלטת, כלומר, כאשר הגדרה אחת סותרת לחלוטין את ההגדרה השנייה, אי אפשר לחוות אותם יחד. אך במצבים רבים, ההגדרות של מה טוב ומה רע אינן מוחלטות, ולכן אדם יכול להרגיש שני רגשות בו זמנית. לדוגמה, אם אדם יגדיר שגשם פירושו רק כשיורדות טיפות גדולות וכבדות, הוא יכול לומר שכרגע יורד גשם, אך אם באותו זמן בדיוק ... מצב שבו אדם אחד אומר יורד גשם והשני אומר לא יורד גשם - אף שהם באותו מקום, באותו זמן, וחווים את אותה מציאות בדיוק. מדוע הרגשות מתחלפים במהירות? אליעד ממשיך ומסביר מדוע בכלל רגשות מתחלפים במהירות כזו. לפי ההסבר שלו, לאדם יש פרשנויות שונות למציאות בכל רגע נתון, וכשהפרשנויות משתנות, גם הרגשות משתנים בהתאם. למשל, אדם יכול לחוות שמחה גדולה ואחרי רגע להרגיש תסכול, כי באותו רגע ממש הוא חשב שוב על אותו אירוע מזווית אחרת, שהעניקה לו פרשנות שונה לגמרי. אליעד גם מצביע על כך שהסיבה לתחושת התנודתיות הרגשית היא בכך שהאדם אינו מעמיק מספיק לחקור ולהבין את הפרשנויות שלו עצמו למציאות. אם הוא היה חוקר לעומק, הוא היה מגיע להבנה טובה יותר ...
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות איך רגש גדול מעלים רגש קטן? כאשר אדם חווה תחושה רעה מסוימת, התחושה יכולה להיות מוחלפת על ידי תחושה רעה גדולה יותר. לדוגמה, אדם רעב ירגיש רע מרעב, אך אם יקבל מכה חזקה שתגרום לו לכאב עז, הוא עשוי לשכוח את תחושת הרעב לחלוטין. במקרה אחר, אדם שפוטר מעבודתו ירגיש רע מכך, אך אם אותו אדם יעבור תאונת דרכים ויהפוך לנכה, הוא עשוי להתמקד בכאב הגדול של הפציעה ולשכוח את הכאב של הפיטורים. דוגמה נוספת: אם אדם מרגיש רע מכך שהבית שלו מלוכלך ואז מתרחש לו אסון משמעותי יותר, התחושה הרעה מהאסון החדש תחליף לעיתים קרובות את התחושה הרעה הקודמת במקום להתווסף אליה. האם תחושות רעות מתווספות אחת על השנייה או מחליפות אחת את השנייה? כדי להסביר כיצד עובדות תחושות רעות, אליעד כהן נותן דוגמה כלכלית: כאשר יש לאדם מינוס בבנק של מאה שקלים והוא מוציא עוד אלף, המינוס גדל לאלף ומאה, ואינו מחליף את המינוס הקודם. לעומת זאת, בתחושות רעות, הדבר שונה. אם יש לך תחושה רעה קטנה ואז נוספת תחושה רעה גדולה, התחושה הגדולה יותר עשויה להחליף את התחושה הרעה הקטנה. לדוגמה, אדם שחולה מאוד,
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש?
... רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים, רגשות לא פרופורציונאליים, חוסר איזון רגשי, רגשות עוצמתיים, למה אני כל כך עצבני? למה אני כל כך כועס? למה אני כל כך מפחד? קושי בוויסות רגשי, למה אני כל כך רגיש? מהם הגורמים שמשפיעים על עוצמת הרגש שלנו? בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר את המנגנונים שמאחורי רגשות כגון כעס, עצב, שמחה, ואיך הם משפיעים על האופן שבו אנו תופסים סיטואציות שונות. הוא מדבר על ויסות רגשי, חוסר ויסות רגשי, רגשות חזקים, רגשות לא הגיוניים ורגשות לא פרופורציונאליים. הוא מתאר מצבים שונים בהם אנשים חווים רגשות עזים, לא פרופורציונאליים או לא הגיוניים, ומסביר את המנגנונים שמאחורי התופעות הללו. כיצד הכעס נוצר ומה משפיע על עוצמתו? אליעד כהן מציין כי כעס הוא רגש שמתרחש כאשר המציאות מתנגדת לרצונו של האדם. כלומר, כאשר אדם רוצה שמשהו יקרה, אך קורה משהו אחר, הוא ... אם אדם רוצה להיות בריא, אך הוא חולה, הוא יכעס על כך שהוא חולה, והכעס הזה יהיה תוצאה של תחושת חוסר שליטה במציאות. בנוגע לעוצמת הכעס, אליעד מסביר כי לא כל הכעסים נראים אותו דבר. עוצמת הכעס ... שהכעס שלך לא רק על המעשה הזה, אלא גם על דברים אחרים שקרו במהלך היום, כגון התחום הבריאותי או חוויות רגשיות נוספות שצברו לך תחושת תסכול. הקשר בין מצב רוח למציאות הרגשית אליעד מתאר מצב שבו אדם עובר חוויה רגשית שלילית, כמו יום רע, ואז כל פעולה קטנה של מישהו אחר, כמו זריקת צה על הראש, תוכל להרגיז אותו בצורה הרבה יותר חריפה. ההסבר הוא שלמצב הרגשי הכללי של האדם יש השפעה ישירה על עוצמת הכעס. אם אדם טוב לו בחיים, הוא יגיב בצורה פחות אינטנסיבית לגירויים שליליים. לעומת זאת, אם הוא מרגיש רע, הוא יתעצבן בקלות. באותו אופן, כשמישהו חווה תחושת שמחה או טוב, הוא עשוי להעריך יותר מתנה שמקבל, או להתנהג בצורה חיובית יותר. אך כאשר מצבו הרגשי של אותו אדם גרוע, אפילו מתנה טובה עשויה להיתפס בצורה שלילית. איך רגשות שליליים משפיעים עלינו בחיים היומיומיים? אליעד מסביר שהשפעת הרגשות עלינו איננה תמיד ישירה. לדוגמה, כאשר אדם כועס מאוד על מישהו או משהו, הוא לא תמיד כועס רק על הסיבה הישירה. פעמים רבות הכעס הוא תוצאה של אכזבות אחרות או חוויות קודמות שצברנו. זה גם נכון לגבי רגשות חיוביים כמו שמחה - אם מצבנו הכללי טוב, אנו נוטים לה
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
גבריות ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות?
... ורומנטיקה, למה גברים לא רומנטיים? איך לגרום לגבר להיות גבר רומנטי? למה גברים לא מביעים רגשות? איך גברים חושבים? למה גברים לא מביעים אהבה? למה גברים סגורים רגשית? למה גברים נכים רגשית? איך לגרום לגבר להשתנות? למה גברים מתקשים להביע רגשות ולהיות רומנטיים? אחת התופעות הנפוצות בזוגיות היא הקושי של גברים להביע רגשות, להיות רומנטיים ולשדר אהבה. השורש של בעיה זו נעוץ בתרבות החברתית ובדרך שבה גברים מתחנכים מילדותם. גברים מקבלים מגיל צעיר מסרים שלפיהם עליהם להיות גבריים, כלומר, חזקים, קשוחים, לא להראות חולשה ולא להיחשב לנשיים. כאשר ילד מתנהג בצורה רגישה, אומרים לו משפטים כמו: תהיה גבר, אל תהיה חלש, מה אתה בחורה? וכדומה. חינוך זה גורם לגבר להאמין שרגשות נתפסים כחולשה, ומוביל אותו לפחד מפני ביטוי רגשות אמיתיים, במיוחד בזוגיות. מדוע גברים חושבים שרומנטיקה היא חולשה? גברים רואים ברומנטיקה וביטוי אהבה סימן של חולשה משום שאהבה גורמת לתחושת תלות. כאשר גבר אומר אני אוהב אותך או אני מתגעגע, הוא בעצם מודה שהוא זקוק לאישה. לתפיסת הגבר, הצורך הזה משדר חולשה, שכן הוא מצביע על כך שהוא לא עצמאי רגשית ושהוא תלוי באדם אחר. בדיוק כפי שאדם שאוהב לעשן סיגריות מרגיש חלש מולה ולא יכול להפסיק, כך גבר שחושף את רגשותיו כלפי אישה מרגיש חלש ופגיע. האם הפחד מדחייה מונע מגברים להיות רומנטיים? כן. גברים רבים מפחדים מדחייה יותר מנשים, כי הם אלו שנדרשים חברתית ליזום. רוב הגברים חווים יותר דחיות בחייהם ביחס לנשים, דבר שמחזק את הפחד שלהם מדחייה. כאשר גבר מראה רגשות או מתנהג בצורה רומנטית, הוא מסתכן בדחייה, והדחייה הזאת נתפסת אצלו כפגיעה בגבריות שלו. אם גבר מתחיל עם בחורה והיא אומרת לו לא, הוא עלול לפרש זאת כאילו הוא לא מספיק גבר, וזה מפחיד אותו מאוד. למה נשים רוצות גברים חזקים אבל גם רגישים? נשים בזוגיות מחפשות שילוב של תכונות שנראה סותר לגברים: מצד אחד, הן רוצות גבר חזק ועצמאי, ומצד שני, הן רוצות שהוא יהיה רגיש, רומנטי ומביע רגשות . לגבר זה נראה לפעמים כמו דרישה סותרת, כאילו האישה מבקשת ממנו להיות נשי. למעשה, האישה לא באמת מבקשת ממנו לאבד את גבריותו, אלא פשוט להוסיף לתכונותיו את היכולת להיות רגיש מבלי להפסיק להיות חזק. איך נראית גבריות אמיתית לפי אליעד? אליעד מסביר שגבריות אמיתית היא לא להימנע מרגשות אלא דווקא היכולת להביע רגשות ולהישאר חזק. הוא מדמה זאת לאדם עשיר - אדם שיש לו הרבה כסף, לא מפחד לאבד קצת כסף. באותו אופן, גבר אמיתי לא מפחד להיות חלש, כי הוא באמת חזק. גבריות אמיתית היא הביטחון הפנימי שמאפשר לך להיפגע, להתאכזב, לאהוב ולבטא חולשה בלי להרגיש שזה מאיים על הזהות שלך כגבר. למה גברים שנפגעו בעבר מפחדים יותר מרומנטיקה? גבר שחווה בעבר פגיעה רגשית כמו בגידה, נטישה או דחייה קשה, מתקשה עוד יותר להביע רגשות. הפגיעות שחווה בעבר גורמות לו להימנע ממצבים בהם הוא שוב עלול להרגיש חלש או להיפגע. הוא יעדיף לשמור על הפסון הגברי ולהסתיר רגשות, כדי להימנע מסיכון שיפגע בו שוב. האם גבר שלא מביע רגשות באמת אוהב? לפעמים כן, ולפעמים לא. אליעד מציין שיש גברים שמסתירים את רגשותיהם לא מפני שאינם אוהבים, אלא דווקא כי הם מפחדים מאוד להודות בכך שהם תלויים באישה. מצד שני, חשוב לזכור שגם קיימת אפשרות שהגבר באמת לא אוהב או לא רוצה את האישה שאיתו, וזו הסיבה שהוא לא מביע רגשות. לכן, חשוב לבדוק את האמת לגבי מה שהגבר מרגיש. איך לגרום לגבר להיות יותר רומנטי ופתוח
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
טיפול בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה
... בטראומה, זיכרון רע, זיכרון טוב, מטען רגשי שלילי, מטען רגשי חיובי, רגשות רעים, רגשות חיוביים, לשכוח רגשות, לשנות רגשות, זיכרון רע, זיכרונות רעים, זיכרונות טובים, שחרור רגשי, לטפל בטראומה איך לטפל בטראומה ולשחרר מטענים רגשיים שליליים? כאשר אדם מתמודד עם זיכרונות רעים או טראומה, הוא נושא בתוכו מטען רגשי שלילי שנוצר בעקבות חיכוכים עם אנשים אחרים, אירועים כואבים, או סיטואציות לא נעימות. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם תחושות אלו מתחילה בהבנת המנגנון הבסיסי של יצירת רגש. כאשר מתרחש אירוע כלשהו, האדם תופס אותו, מעניק לו משמעות אישית מסוימת, ומתוך כך נוצרת חוויה רגשית, חיובית או שלילית. התגובה הרגשית נובעת מהאופן שבו האדם מפרש את מה שקרה ולא בהכרח מהאירוע עצמו. מהו תהליך ההתמודדות עם רגשות רעים וזיכרונות שליליים? אליעד מדגים כיצד להתמודד עם זיכרון שלילי, למשל אדם שננשך על ידי ... כפי שהוא זכור? האם הפרשנות של האירוע הייתה נכונה? האם הכאב שחוויית הוא אמיתי או רק נדמה לך ככואב מאוד בגלל נסיבות נוספות? האם ההרגשה הרעה מגיעה ממקום אחר בכלל והנשיכה הייתה רק טריגר שיצר חיבור לא מודע? לדוגמה, אם כלב ... באמת. אולי הכלב רק התקרב אליך ואפילו לא נגע בך, ואולי הכאב שחוויית בנשיכה לא היה באמת גדול, אלא רק נראה לך ככזה כי באותו רגע כבר כאבה לך הרגל ממכה ... היא להטיל ספק בזיכרון ולבחון אותו מחדש, וכך להפחית את העוצמה הרגשית של הזיכרון השלילי. כיצד ניתן להפחית את ההשפעה של חוויה שלילית מהעבר? אם האדם בטוח שהאירוע השלילי אכן קרה, וגם אם הוא בטוח שפגעו בו בכוונה תחילה, עדיין יש אפשרויות לשינוי הרגש. אליעד מציע שתי דרכים נוספות: דרך אחת היא להיזכר בזיכרונות חיוביים אחרים שקשורים לאותו ... לאזן את המטען השלילי ולהפחית את השפעתו. דרך נוספת היא ליצור חוויה חיובית חדשה שתייצר מטען רגשי חיובי, ובכך תמחק את הזיכרון השלילי. לדוגמה, אדם שפוחד מכלבים אחרי שנשך אותו כלב יכול לפגוש כלבים אחרים ידידותיים, ליצור איתם חוויות חיוביות חדשות וכך להפחית או אפילו להעלים את הפחד. האם ניתן לשנות רושם שלילי שנוצר ... אם נוצר לאורך זמן רושם שלילי, ניתן לשנותו ביום אחד אם מתרחשת חוויה מספיק חיובית, חזקה, ומשמעותית. זה אפשרי בהחלט להעלים שנים של חוויות שליליות על ידי יצירת זיכרון חזק ומשמעותי חיובי אחד. מה המחיר של הסרת מטען רגשי שלילי לחלוטין? אליעד מבהיר כי אדם שלא מאפשר לעצמו להרגיש אף פעם רע, ולא מוכן לשאת את הכאב הרגשי, עלול למצוא את עצמו חסום גם מלחוות רגשות חיוביים. מטען
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד לבטא אהבה, פחד להיות מאוהב, פחד לאהוב, פחד לבטא רגש, פחד להיות חלש, פחד להיות תלוי רגשית, פחד מתלות רגשית, פחד להרגיש חלש, לשדר חולשה בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? תלות רגשית בזוגיות, פחד לבטא חולשה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגשות, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגשות, איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר לילדים, אימון אישי לירידה במשקל, אימון אישי למנהלים בתחום רגשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 17:57:14 - wesi1