אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיות עם השכנים ✔שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
למה שכנים מרעישים גורמים לתחושת סבל כה גדולה?

כאשר אדם סובל מרעש של שכנים, הסיבה הבסיסית לתחושת הסבל היא התנגשות בין מה שהוא רוצה (שקט) לבין מה שקורה בפועל (רעש). האדם רוצה שהמציאות תתאים לציפיות שלו, וכאשר השכן מרעיש, נוצרת תחושת אי נוחות, חוסר אונים ומצוקה רגשית. הבעיה מתעצמת כאשר הרעש חוזר על עצמו, למשל בטריקת דלתות או רעש בלילה, המוביל לתסכול עמוק ומתמשך.

אילו שתי אפשרויות עומדות בפני מי שסובל מרעש השכנים?

לפי אליעד כהן, קיימות שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצבי סבל, כולל רעש מהשכנים:
  1. לשנות את המציאות החיצונית

    למשל, לגרום לשכן להפסיק להרעיש או לעבור דירה למקום שקט יותר.
  2. לשנות את הרצון הפנימי

    כלומר, לשנות את הגישה והתפיסה הרגשית כלפי הרעש, כדי להפסיק לסבול ממנו באופן משמעותי.
כיצד ניתן לשנות את המציאות החיצונית של הרעש?

בתוך האפשרות של שינוי המציאות, יש שני כיוונים עיקריים:
  • שינוי התנהגות השכן

    לנהל שיחה עם השכן, להגיע לפשרה או להסכם ברור על שעות שקט, ובמקרים קיצוניים לפנות לרשויות כדי להפסיק את ההפרעה.
  • מעבר דירה

    אם השכן אינו משתנה, אפשר לעבור לסביבה אחרת, שקטה יותר, אך זה כרוך בהשקעה כספית ובלוגיסטיקה מורכבת.
מה זה אומר לשנות את הרצון הפנימי וכיצד עושים זאת בפועל?

שינוי הרצון הפנימי משמעו לשנות את הפרשנות הרגשית שמעניקים לרעש. זה נעשה דרך בירור פנימי ושאילת שאלות לעומק: "למה באמת רע לי כשיש רעש?" לא מדובר רק באי - נוחות מהרעש, אלא בתחושות עמוקות יותר שמתעוררות, כגון זלזול, חוסר ערך עצמי או תחושת בדידות.

איך לזהות את התחושות הרגשיות שמתעוררות בעקבות הרעש?

כדי להבין את שורש הסבל הנפשי, יש לשאול: "למה באמת רע לי שהשכן מרעיש?" לרוב, הסבל מגיע ממקום עמוק יותר כמו תחושת השפלה ("הוא מזלזל בי"), חוסר אונים ("אני לא מצליח להשתלט על המצב"), או חיזוק של אמונות שליליות קיימות, כגון "אין לי כסף ולכן אני לא יכול לעבור דירה", או "אני לבד ואין מי שיגן עליי".

איך מפרידים בין הסבל הפיזי של הרעש לבין הסבל הנפשי?

חשוב להבדיל בין ההפרעה הפיזית (רעש עצמו) לבין הפרשנות והמשמעויות שהאדם מוסיף. לדוגמה, רעש של מטוס או בנייה, למרות שמציקים פיזית, בדרך כלל לא גוררים תחושת עלבון או פגיעה אישית. לעומת זאת, רעש של שכן ש"טורק דלת בכוונה" עלול להיתפס כזלזול אישי, מה שמעצים את הסבל.

איך מתמודדים עם התחושות הנפשיות שמצטרפות לרעש?

הדרך להתמודד עם הרובד הנפשי היא לחקור לעומק את התחושות שעולות בעקבות הרעש. יש לבדוק האם הרעש מזכיר לאדם את חוסר הביטחון שלו, את תחושת חוסר ההצלחה בחיים, או את העובדה שאין לו מספיק כסף או תמיכה. כל אלה הם "טריגרים" לסבל, שאינם קשורים ישירות לרעש עצמו. ברגע שמזהים ומטפלים בטריגרים אלו, הסבל הנפשי פוחת.

לדוגמה:
  • אם הרעש מזכיר לאדם שאין לו כסף לעבור דירה, הבעיה האמיתית היא תחושת התסכול הכלכלית, לא הרעש עצמו.
  • אם הרעש מזכיר לאדם את הבדידות שלו ("אם היה לי בן זוג הוא היה פותר את הבעיה"), הטיפול הוא בתחושת הבדידות ולא ברעש.
מהם פתרונות מעשיים נוספים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד לשנות את השכן או לעבור דירה, ישנן פעולות מעשיות שניתן לעשות:
  • שימוש באטמי אוזניים כדי להפחית את הרעש.
  • התקנת בידוד אקוסטי - בניית "דירה בתוך דירה" שתיצור בידוד מפני רעשים חיצוניים.
  • מכשירי רעש לבן (white noise) - טשטוש רעשים על ידי רעשים קבועים ונעימים יותר.
מהן הפרספקטיבות העמוקות יותר שאפשר לאמץ ביחס לתחושת הרע?

מעבר לפתרונות המעשיים והרגשיים הבסיסיים, אפשר לאמץ תפיסה עמוקה יותר ששואלת: "למה בעצם אני חייב שתמיד יהיה לי טוב? האם באמת אסור שיקרה רע?" פרספקטיבה זו דורשת התבוננות פנימית והבנה שמצבי רע הם חלק בלתי נמנע מהחיים.

למה חשוב להפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שכאשר האדם מזהה שהסבל העיקרי שלו נובע מהמשמעויות שהוא נותן לרעש (כגון זלזול או חוסר אונים), הוא יכול לטפל בשורש הבעיה האמיתית. כך, כאשר הרעש מתרחש בפועל, הסבל הנפשי שלו יהיה משמעותית נמוך יותר.

מה כדאי לעשות באופן מעשי?
  • להחליט אם פועלים לשינוי המציאות או לשינוי הרצון.
  • למפות את התחושות שמתעוררות כשהשכן עושה רעש ולהבין מה הן מזכירות מעבר לרעש עצמו.
  • לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, בידוד אקוסטי או מעבר דירה.
  • לטפל לעומק במשמעות השלילית שהרעש מעורר ולנסות להחליש אותה, מה שיוריד משמעותית את הסבל.
למה עלולה להיווצר בעיית רעש מהשכנים?

כאשר יש רעש מהשכנים, נוצרת התנגשות בין הרצון לשקט לבין המציאות שבה השכנים מרעישים. האדם מרגיש רע כי הוא רוצה שקט ונאלץ להתמודד עם מציאות של רעש. לעיתים, הרעש חוזר על עצמו, למשל טריקת דלתות או הפרעה חוזרת בשעות המנוחה, מה שמוביל לתחושת אי נוחות ולסבל מתמשך.

אילו שתי אפשרויות יש כאשר רע לאדם?

לפי הגישה שהוצגה, בכל מצב שבו רע לאדם, יש שתי דרכי פעולה עיקריות:

1. לשנות את המציאות: במקרה זה, האדם מנסה לפתור את בעיית הרעש על ידי שינוי המצב החיצוני. לדוגמה:

- לגרום לשכן להשתנות ולהפסיק להרעיש (באמצעות שיחה, הסכם או אפילו פעולה משפטית).

- לעבור דירה כדי להימנע מהשכנים הרועשים.

2. לשנות את הרצון: במקום לנסות לתקן את המציאות, האדם בוחן כיצד אפשר לשנות את הגישה הפנימית שלו כלפי הרעש.

כיצד ניתן לנסות לשנות את המציאות?

ניתן לחלק את הניסיון לשנות את המציאות לשני חלקים:

- שינוי ההתנהגות של השכן: לשוחח איתו, לנסות להבין מה גורם לו להרעיש ואיך אפשר להגיע לפשרה או הסכמה. במקרים מסוימים, אנשים בוחרים באפשרויות יותר קיצוניות של עימות או אפילו פנייה לגורמים חיצוניים.

- מעבר דירה: אם השכן לא מוכן להפסיק את הרעש, האדם יכול לעבור לסביבה אחרת. זו אפשרות שעשויה לדרוש משאבים כלכליים וארגוניים.

מהי המשמעות של שינוי הרצון?

שינוי הרצון פירושו שינוי התפיסה הרגשית והפנימית ביחס לרעש. כאשר לא ניתן (או לא רוצים) לשנות את המציאות החיצונית, אפשר לבחון כיצד להפחית את הסבל שנגרם על ידי הרעש. במקום להרגיש רע בכל פעם שהשכן גורם לרעש, מנסים לזהות את התחושות השליליות שמעוררות את הסבל ולצמצמן.

איך מזהים את התחושות הרגשיות העמוקות?

השלב הראשון הוא לשאול: "למה רע לי שהשכן שלי עושה רעש?" השאלה נראית פשוטה, אבל כשנכנסים לעומק, מגלים סיבות רגשיות נוספות מעבר לרצון הבסיסי לשקט. לדוגמה:

- תחושת זלזול: האדם מרגיש שהשכן "לא שם עליו" ומפרש את הרעש כזלזול ישיר.

- תחושת חוסר אונים: האדם מרגיש חלש, לא שווה, או שהוא אינו מצליח לגרום לשכן להפסיק.

- חיזוק אמונות שליליות על עצמו: הרעש מזכיר לאדם בעיות אחרות, כמו חוסר כסף (כי אם היה לו כסף, אולי היה עובר דירה), תחושת בדידות (לו היה בן זוג או מישהו שתומך, אולי היה קל יותר להתמודד), ועוד.

כיצד מפרידים בין הסבל הפיזי לרעש לבין הסבל הנפשי?

יש להבחין בין עצם הרעש (המרכיב הפיזי) לבין המשמעויות והתחושות שמתווספות לרעש (המרכיב הנפשי). רבים סובלים משני המרכיבים יחד. לדוגמה, אם מטוס עובר מעל הבית, זה מציק לאוזניים, אך לרוב אין תחושת זלזול או עלבון אישי מהמטוס. לעומת זאת, כשהשכן טורק דלת בכוונה, נוסף לרעש גם פירוש אישי ("הוא מזלזל בי").

איך מתמודדים עם החלק הנפשי?

מבצעים בדיקה פנימית: מה בדיוק מפריע? האם זה הזכיר תחושת חוסר ביטחון? חוסר ערך עצמי? האם זה מזכיר לאדם שהוא לא מתקדם בחיים כמו שהיה רוצה? כל "טריגר" כזה מעצים את הסבל, ולכן חשוב לזהות את המקור שלו ולטפל בו בנפרד מהרעש עצמו.

אילו פתרונות אפשריים קיימים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד שינוי השכן או מעבר דירה, יש צעדים מעשיים נוספים שעוזרים להפחית את עוצמת הרעש בדירה:

- שימוש באטמי אוזניים.

- התקנת בידוד אקוסטי: יצירת מעין "דירה בתוך דירה" עם שכבת בידוד המפחיתה רעשים חיצוניים.

- הצבת מכשירי רעש לבן (white noise) שמטשטשים את הרעש החודר לדירה.

מהן פרספקטיבות עמוקות יותר לגבי תחושת הרע?

ישנה גם אפשרות לחשוב על עצם הרצון: "למה בכלל חשוב לי שתמיד יהיה לי טוב?" או "האם זה כל כך נורא שיש לפעמים רעש?" זוהי פרספקטיבה מתקדמת, הדורשת התבוננות בתפיסות היסוד על טוב ורע, ועל הנכונות לקבל גם מצבים לא נעימים בחיים.

למה כדאי לזהות ולהפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שברגע שמבינים שהרעש מזכיר בעיה אחרת (כמו חוסר ביטחון או בעיה כלכלית), אפשר לטפל בשורש התחושה השלילית. ברגע שהטיפול נעשה באופן שיטתי, כשהשכן מרעיש, האדם אומנם לא אוהב את הרעש, אך מידת הסבל הנפשי שלו יורדת.

מה כדאי לעשות בפועל?

1. להבין שישנן שתי דרכי פעולה עיקריות: שינוי המציאות או שינוי הרצון.

2. למפות את התחושות הרעות שמתעוררות בזמן הרעש. לבדוק האם הן קשורות רק לרעש או נובעות מאמונות או פחדים אחרים.

3. אם בוחרים בשינוי המציאות, לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, מעבר דירה, בידוד אקוסטי, שימוש באטמים ועוד.

4. אם בוחרים בשינוי הרצון, לרדת לעומק המשמעות שהרעש מעורר ולנסות למתן את הפרשנות השלילית כלפי המצב.
שכנים כמראה, פירושים שליליים, אסוציאציות רגשיות, שכן מרעיש מלמעלה, שכן מרעיש בלילה, שכן מרעיש בכוונה, שכן עושה רעש, שכן עושה רעש בלילה, שכן מתנכל, שכן מטריד, שכן חולה נפש, שכן בעייתי, שכן גורר רהיטים, שכן דופק על הקיר, שכן רע, שכנים רעים, שכן מנגן, שכן מעשן סמים, שכן זורק סיגריות, שכן עושה על האש, שכן צועק, שכן רועש, שכן מלכלך, שכנים עושים רעש, שכנים מרעישים, סבל מהשכנים, שכנים מלכלכים, שכנים ערסים, שכנים קשים, מריבות שכנים, שכנים מעצבנים
שכן עושה רעש הרגשה של סבל מה לעשות כסף להבין סמים התמודדות עם הסכמים הנפש להתקדם בחיים הרצון הפנימי איך לא לסבול איך לא לסבול מהשכנים איך להתמודד איך להתמודד רגשית עם איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים אין מה לעשות אתגר רגשי בעיה בעיה עם בעיות בעיות עם בעיות עם השכן בעיות עם השכנים גהינום גהנום גיהנום הגיהנום הרגשה התמודדות התמודדות רגשית התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש חוויה חוויות לא לסבול לא לסבול מהשכנים להתמודד להתמודד רגשית להתמודד רגשית עם להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים לסבול לסבול מהשכנים מה לעשות מציק סבל סכסוך סכסוכי שכנים צרות צרות עם השכנים רגש רגשות רגשיות רעש מהשכנים שכן מהגיהנום שכן מרעיש שכן מרעיש ואין מה לעשות שכן שעושה רעש שכנים שכנים מהגיהנום שכנים מציקים תחושה תחושות
מודעות עצמית, רוחניות, אקראי או סיבתי, הכל זה רק מחשבה, לשלוט במחשבות, שליטה במחשבות, מפורסמים של שקר, מורים רוחניים, מה הכי מציק לך, מה אתה הכי רוצה, הכל תלוי בך
מודעות עצמית, רוחניות, אקראי או סיבתי, הכל זה רק מחשבה, לשלוט במחשבות, שליטה במחשבות, מפורסמים של שקר, מורים רוחניים, מה הכי מציק לך, מה אתה הכי רוצה, הכל תלוי בך
... אמיתית עם עצמך: אל תגיד שאתה רוחני אם באמת מטריד אותך סכסוך עם השכן שלך. הוא נותן דוגמה מצחיקה אך אמיתית, בה אדם מגיע למורה רוחני ולא נעים לו לשאול שאלה יום - יומית כמו בעיה עם השכן, ולכן הוא שואל שאלות פילוסופיות על אלוהים - וזה שקר פנימי. מה הסיבה שאתה לא מצליח להתגבר על ...
חרדות / פחדים / חששות - ממה נובעת חרדה? מה יוצר פחד? איך להתמודד איתם?
... מצבו כרגע כפי שהוא, הרי שלאחר מכן היה בודק האדם עם עצמו, האם באפשרותו לשנות את מצבו ברגע הזה. אם היה מתגלה לו שכן, הרי שהיה משנה את מצבו. ואם היה מתברר ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
... טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו , משהו שאינו מטופל, משהו שאינו מושלם. תפקידה של המחשבה המטרידה להזכיר לאדם למצוא את הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר ...
ספקות / חוסר וודאות - איך להתמודד עם ספקות? מה טוב בחוסר וודאות?
...ייעלמו מעצמם. כאשר יש לאדם ספקות לגבי הרצון שלו, היינו כאשר האדם אינו יודע מה הוא בדיוק רוצה ומתקשה לקבל החלטות, הדרך היחידה לצאת מהמבוך הזה, היא על ידי לימוד של האדם את עצמו. היינו על ידי שהאדם יושב עם עצמו ומברר לעצמו את הסיבות שבגללם הוא רוצה את הרצונות השונים. כאשר הסיבות מתגלות, ממשיכים וחוקרים את הסיבות של הסיבות וכולי. ככל שמגיעים לרצון הפנימי ביותר, כך הקונפליקטים שבין הרצונות השונים נעלמים. בספקות יש גם משהו טוב. הספק קורא לאדם לצאת ולחפש...
בעיות / התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית?
... התמודדות עם בעיות - איך להתמודד עם כל בעיה בצורה שיטתית? בעיות. ספקות. התלבטויות. כיצד הכי יעיל להתמודד עם בעיה צרה שאלה מאוד גדולה? תשובה: הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל בעיה, היא על ידי פירוק שלה לגורמים קטנים יותר ממנה. לפרק בעיה לגורמים = לקחת ... של הבעיה, נסה לפרק גם אותו לגורמים. אל תראה אותו כדבר אחד בעייתי. נסה להבין היכן נמצאת ההתנגשות שיוצרת את הבעיה. בעיה צרה = התנגשות = שני גורמים = חוסר אחדות. כל בעיה מכילה בתוכה שני גורמים שמתנגשים ביניהם. כאשר רק גורם אחד קיים, לא יכולה להיות בעיה. לכן ...
בדידות / שעמום - ממה נובעת תחושת בדידות? איך להתמודד עם בדידות?
...כאשר האדם מרגיש טוב ואהבה כלפי המצב שלו, הוא אינו מרגיש בדידות. מה עושים כדי לא להרגיש בדידות? תשובה: מחפשים את הטוב שיש ברגע הזה ובמקום הזה שבו האדם נמצא. לא משנה היכן האדם נמצא, תמיד יש שם משהו טוב שאליו האדם יכול להתחבר ולהרגיש קרוב. למה בדיוק אפשר להתחבר? מה לחפש ואיפה? תשובה: צריך לחפש פנימה ולא החוצה. פירוש: על האדם למצוא את הטוב שיש בכל רגע בתוך עצמו. להתבונן החוצה = להרגיש לבד = להרגיש ריחוק = להרגיש בדידות חוסר שמחה ושעמום. להתבונן פנימה...
כעס / עצבים - מהי המהות של כעס ושל עצבנות? איך להתמודד עם עצבנות ועם כעס?
...שבין האדם לבין המציאות, נובע אך ורק מחוסר הבנה של האדם את המציאות. מה נתפס בעיני האדם לטוב? תשובה: דבר שהאדם מבין את התכלית הטובה שלו. מה נתפס בעיני האדם ללא טוב? תשובה: מה שהאדם אינו מבין את התכלית הטובה שלו. כמו כן לפעמים נדמה לאדם שהוא מבין את התכלית והסיבה הטובה של המציאות, אך הוא עדיין מרגיש רע. מדוע? כי נדמה לו שהמציאות הייתה יכולה להיות טובה יותר. עקרונית אסור לאדם להתפשר. זא אם נדמה לאדם שהמציאות הייתה יכולה להיות טובה יותר מאשר מה שהיא כרגע...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
...להתמודד עם נושאים רצויים = יצירתיות אין סופית, ריגוש מתמיד. בכל מקרה, מי שמעוניין לאפשר לעצמו ליהנות ממגוון רחב יותר של אפשרויות בחיים ולא להתעסק בעבודה כל הזמן, עליו לנסות לאתר את הצרכים הרגשיים שהעבודה מספקת לו. הוורקוהוליק מרגיש טוב יותר בעבודה מאשר במקום אחר. על האדם לנסות להבין את הסיבה שבגללה העבודה גורמת לו להרגיש טוב. רק אחרי שהאדם מבין מדוע העבודה גורמת לו להרגיש טוב, רק לאחר מכן הוא מסוגל להשתחרר ממנה. כאשר האדם מבין מדוע הוא עובד ככ באובססיביות...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
...השאלה היא מה עושים עם הפוביות? תשובה: פוביות שורשן הוא בדמיון של האדם. הדמיון של האדם משקר ומטעה את האדם וגורם לו לפחד ממשהו שהשכל אומר שאין צורך לפחד ממנו. פוביה שורשה בשקר ובדמיון. פוביה = תפיסת מציאות שגויה. מסקנה: כדי לגרום לפוביה להיעלם מעצמה, על האדם לחזק אצל עצמו את השכל ואת האמת. על האדם לחפש תמיד את האמת בכל תחום ולצאת מכל הדמיונות שיש לו בראש. על האדם להתאים את צורת המחשבה שלו בכל תחומי החיים אל האמת ואל השכל. על האדם לצאת מהדמיונות ומהשקר...
שאלות - מהי מהותן של שאלות? איך להתמודד עם שאלות? איך למצוא תשובות לשאלות?
...שום הנחות יסוד כלשהן, הרי שלא היו לו שום שאלות. כל שאלה מבוססת על הנחות יסוד. קח שאלה כלשהי, ונסה להבין מהן הנחות היסוד שעליהן השאלה מבוססת. לאחר מכן תחקור את אמיתותן של הנחות היסוד של השאלה, על ידי שתשאל עליהן שאלות. קח הנחת יסוד כלשהו, ותשאל עליה אולי ההפך הוא הנכון?! קח שאלה, מצא את הנחות היסוד שלה, ותאמת אותן על ידי שאלות ישירות למרכז הכוח של הנחות היסוד. הדרך הטובה והמהירה ביותר לפרק הנחת יסוד שקרית, היא על ידי שתוקפים אותה חזיתית ושואלים עליה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיות עם השכנים, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיות עם השכנים, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, יועץ טיפולי, מאמן מנטלי בנושא בעיות עם השכנים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 16:14:29 - wesi1