אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה גיהנום ✔שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
למה שכנים מרעישים גורמים לתחושת סבל כה גדולה?

כאשר אדם סובל מרעש של שכנים, הסיבה הבסיסית לתחושת הסבל היא התנגשות בין מה שהוא רוצה (שקט) לבין מה שקורה בפועל (רעש). האדם רוצה שהמציאות תתאים לציפיות שלו, וכאשר השכן מרעיש, נוצרת תחושת אי נוחות, חוסר אונים ומצוקה רגשית. הבעיה מתעצמת כאשר הרעש חוזר על עצמו, למשל בטריקת דלתות או רעש בלילה, המוביל לתסכול עמוק ומתמשך.

אילו שתי אפשרויות עומדות בפני מי שסובל מרעש השכנים?

לפי אליעד כהן, קיימות שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצבי סבל, כולל רעש מהשכנים:
  1. לשנות את המציאות החיצונית

    למשל, לגרום לשכן להפסיק להרעיש או לעבור דירה למקום שקט יותר.
  2. לשנות את הרצון הפנימי

    כלומר, לשנות את הגישה והתפיסה הרגשית כלפי הרעש, כדי להפסיק לסבול ממנו באופן משמעותי.
כיצד ניתן לשנות את המציאות החיצונית של הרעש?

בתוך האפשרות של שינוי המציאות, יש שני כיוונים עיקריים:
  • שינוי התנהגות השכן

    לנהל שיחה עם השכן, להגיע לפשרה או להסכם ברור על שעות שקט, ובמקרים קיצוניים לפנות לרשויות כדי להפסיק את ההפרעה.
  • מעבר דירה

    אם השכן אינו משתנה, אפשר לעבור לסביבה אחרת, שקטה יותר, אך זה כרוך בהשקעה כספית ובלוגיסטיקה מורכבת.
מה זה אומר לשנות את הרצון הפנימי וכיצד עושים זאת בפועל?

שינוי הרצון הפנימי משמעו לשנות את הפרשנות הרגשית שמעניקים לרעש. זה נעשה דרך בירור פנימי ושאילת שאלות לעומק: "למה באמת רע לי כשיש רעש?" לא מדובר רק באי - נוחות מהרעש, אלא בתחושות עמוקות יותר שמתעוררות, כגון זלזול, חוסר ערך עצמי או תחושת בדידות.

איך לזהות את התחושות הרגשיות שמתעוררות בעקבות הרעש?

כדי להבין את שורש הסבל הנפשי, יש לשאול: "למה באמת רע לי שהשכן מרעיש?" לרוב, הסבל מגיע ממקום עמוק יותר כמו תחושת השפלה ("הוא מזלזל בי"), חוסר אונים ("אני לא מצליח להשתלט על המצב"), או חיזוק של אמונות שליליות קיימות, כגון "אין לי כסף ולכן אני לא יכול לעבור דירה", או "אני לבד ואין מי שיגן עליי".

איך מפרידים בין הסבל הפיזי של הרעש לבין הסבל הנפשי?

חשוב להבדיל בין ההפרעה הפיזית (רעש עצמו) לבין הפרשנות והמשמעויות שהאדם מוסיף. לדוגמה, רעש של מטוס או בנייה, למרות שמציקים פיזית, בדרך כלל לא גוררים תחושת עלבון או פגיעה אישית. לעומת זאת, רעש של שכן ש"טורק דלת בכוונה" עלול להיתפס כזלזול אישי, מה שמעצים את הסבל.

איך מתמודדים עם התחושות הנפשיות שמצטרפות לרעש?

הדרך להתמודד עם הרובד הנפשי היא לחקור לעומק את התחושות שעולות בעקבות הרעש. יש לבדוק האם הרעש מזכיר לאדם את חוסר הביטחון שלו, את תחושת חוסר ההצלחה בחיים, או את העובדה שאין לו מספיק כסף או תמיכה. כל אלה הם "טריגרים" לסבל, שאינם קשורים ישירות לרעש עצמו. ברגע שמזהים ומטפלים בטריגרים אלו, הסבל הנפשי פוחת.

לדוגמה:
  • אם הרעש מזכיר לאדם שאין לו כסף לעבור דירה, הבעיה האמיתית היא תחושת התסכול הכלכלית, לא הרעש עצמו.
  • אם הרעש מזכיר לאדם את הבדידות שלו ("אם היה לי בן זוג הוא היה פותר את הבעיה"), הטיפול הוא בתחושת הבדידות ולא ברעש.
מהם פתרונות מעשיים נוספים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד לשנות את השכן או לעבור דירה, ישנן פעולות מעשיות שניתן לעשות:
  • שימוש באטמי אוזניים כדי להפחית את הרעש.
  • התקנת בידוד אקוסטי - בניית "דירה בתוך דירה" שתיצור בידוד מפני רעשים חיצוניים.
  • מכשירי רעש לבן (white noise) - טשטוש רעשים על ידי רעשים קבועים ונעימים יותר.
מהן הפרספקטיבות העמוקות יותר שאפשר לאמץ ביחס לתחושת הרע?

מעבר לפתרונות המעשיים והרגשיים הבסיסיים, אפשר לאמץ תפיסה עמוקה יותר ששואלת: "למה בעצם אני חייב שתמיד יהיה לי טוב? האם באמת אסור שיקרה רע?" פרספקטיבה זו דורשת התבוננות פנימית והבנה שמצבי רע הם חלק בלתי נמנע מהחיים.

למה חשוב להפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שכאשר האדם מזהה שהסבל העיקרי שלו נובע מהמשמעויות שהוא נותן לרעש (כגון זלזול או חוסר אונים), הוא יכול לטפל בשורש הבעיה האמיתית. כך, כאשר הרעש מתרחש בפועל, הסבל הנפשי שלו יהיה משמעותית נמוך יותר.

מה כדאי לעשות באופן מעשי?
  • להחליט אם פועלים לשינוי המציאות או לשינוי הרצון.
  • למפות את התחושות שמתעוררות כשהשכן עושה רעש ולהבין מה הן מזכירות מעבר לרעש עצמו.
  • לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, בידוד אקוסטי או מעבר דירה.
  • לטפל לעומק במשמעות השלילית שהרעש מעורר ולנסות להחליש אותה, מה שיוריד משמעותית את הסבל.
למה עלולה להיווצר בעיית רעש מהשכנים?

כאשר יש רעש מהשכנים, נוצרת התנגשות בין הרצון לשקט לבין המציאות שבה השכנים מרעישים. האדם מרגיש רע כי הוא רוצה שקט ונאלץ להתמודד עם מציאות של רעש. לעיתים, הרעש חוזר על עצמו, למשל טריקת דלתות או הפרעה חוזרת בשעות המנוחה, מה שמוביל לתחושת אי נוחות ולסבל מתמשך.

אילו שתי אפשרויות יש כאשר רע לאדם?

לפי הגישה שהוצגה, בכל מצב שבו רע לאדם, יש שתי דרכי פעולה עיקריות:

1. לשנות את המציאות: במקרה זה, האדם מנסה לפתור את בעיית הרעש על ידי שינוי המצב החיצוני. לדוגמה:

- לגרום לשכן להשתנות ולהפסיק להרעיש (באמצעות שיחה, הסכם או אפילו פעולה משפטית).

- לעבור דירה כדי להימנע מהשכנים הרועשים.

2. לשנות את הרצון: במקום לנסות לתקן את המציאות, האדם בוחן כיצד אפשר לשנות את הגישה הפנימית שלו כלפי הרעש.

כיצד ניתן לנסות לשנות את המציאות?

ניתן לחלק את הניסיון לשנות את המציאות לשני חלקים:

- שינוי ההתנהגות של השכן: לשוחח איתו, לנסות להבין מה גורם לו להרעיש ואיך אפשר להגיע לפשרה או הסכמה. במקרים מסוימים, אנשים בוחרים באפשרויות יותר קיצוניות של עימות או אפילו פנייה לגורמים חיצוניים.

- מעבר דירה: אם השכן לא מוכן להפסיק את הרעש, האדם יכול לעבור לסביבה אחרת. זו אפשרות שעשויה לדרוש משאבים כלכליים וארגוניים.

מהי המשמעות של שינוי הרצון?

שינוי הרצון פירושו שינוי התפיסה הרגשית והפנימית ביחס לרעש. כאשר לא ניתן (או לא רוצים) לשנות את המציאות החיצונית, אפשר לבחון כיצד להפחית את הסבל שנגרם על ידי הרעש. במקום להרגיש רע בכל פעם שהשכן גורם לרעש, מנסים לזהות את התחושות השליליות שמעוררות את הסבל ולצמצמן.

איך מזהים את התחושות הרגשיות העמוקות?

השלב הראשון הוא לשאול: "למה רע לי שהשכן שלי עושה רעש?" השאלה נראית פשוטה, אבל כשנכנסים לעומק, מגלים סיבות רגשיות נוספות מעבר לרצון הבסיסי לשקט. לדוגמה:

- תחושת זלזול: האדם מרגיש שהשכן "לא שם עליו" ומפרש את הרעש כזלזול ישיר.

- תחושת חוסר אונים: האדם מרגיש חלש, לא שווה, או שהוא אינו מצליח לגרום לשכן להפסיק.

- חיזוק אמונות שליליות על עצמו: הרעש מזכיר לאדם בעיות אחרות, כמו חוסר כסף (כי אם היה לו כסף, אולי היה עובר דירה), תחושת בדידות (לו היה בן זוג או מישהו שתומך, אולי היה קל יותר להתמודד), ועוד.

כיצד מפרידים בין הסבל הפיזי לרעש לבין הסבל הנפשי?

יש להבחין בין עצם הרעש (המרכיב הפיזי) לבין המשמעויות והתחושות שמתווספות לרעש (המרכיב הנפשי). רבים סובלים משני המרכיבים יחד. לדוגמה, אם מטוס עובר מעל הבית, זה מציק לאוזניים, אך לרוב אין תחושת זלזול או עלבון אישי מהמטוס. לעומת זאת, כשהשכן טורק דלת בכוונה, נוסף לרעש גם פירוש אישי ("הוא מזלזל בי").

איך מתמודדים עם החלק הנפשי?

מבצעים בדיקה פנימית: מה בדיוק מפריע? האם זה הזכיר תחושת חוסר ביטחון? חוסר ערך עצמי? האם זה מזכיר לאדם שהוא לא מתקדם בחיים כמו שהיה רוצה? כל "טריגר" כזה מעצים את הסבל, ולכן חשוב לזהות את המקור שלו ולטפל בו בנפרד מהרעש עצמו.

אילו פתרונות אפשריים קיימים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד שינוי השכן או מעבר דירה, יש צעדים מעשיים נוספים שעוזרים להפחית את עוצמת הרעש בדירה:

- שימוש באטמי אוזניים.

- התקנת בידוד אקוסטי: יצירת מעין "דירה בתוך דירה" עם שכבת בידוד המפחיתה רעשים חיצוניים.

- הצבת מכשירי רעש לבן (white noise) שמטשטשים את הרעש החודר לדירה.

מהן פרספקטיבות עמוקות יותר לגבי תחושת הרע?

ישנה גם אפשרות לחשוב על עצם הרצון: "למה בכלל חשוב לי שתמיד יהיה לי טוב?" או "האם זה כל כך נורא שיש לפעמים רעש?" זוהי פרספקטיבה מתקדמת, הדורשת התבוננות בתפיסות היסוד על טוב ורע, ועל הנכונות לקבל גם מצבים לא נעימים בחיים.

למה כדאי לזהות ולהפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שברגע שמבינים שהרעש מזכיר בעיה אחרת (כמו חוסר ביטחון או בעיה כלכלית), אפשר לטפל בשורש התחושה השלילית. ברגע שהטיפול נעשה באופן שיטתי, כשהשכן מרעיש, האדם אומנם לא אוהב את הרעש, אך מידת הסבל הנפשי שלו יורדת.

מה כדאי לעשות בפועל?

1. להבין שישנן שתי דרכי פעולה עיקריות: שינוי המציאות או שינוי הרצון.

2. למפות את התחושות הרעות שמתעוררות בזמן הרעש. לבדוק האם הן קשורות רק לרעש או נובעות מאמונות או פחדים אחרים.

3. אם בוחרים בשינוי המציאות, לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, מעבר דירה, בידוד אקוסטי, שימוש באטמים ועוד.

4. אם בוחרים בשינוי הרצון, לרדת לעומק המשמעות שהרעש מעורר ולנסות למתן את הפרשנות השלילית כלפי המצב.
שכנים כמראה, פירושים שליליים, אסוציאציות רגשיות, שכן מרעיש מלמעלה, שכן מרעיש בלילה, שכן מרעיש בכוונה, שכן עושה רעש, שכן עושה רעש בלילה, שכן מתנכל, שכן מטריד, שכן חולה נפש, שכן בעייתי, שכן גורר רהיטים, שכן דופק על הקיר, שכן רע, שכנים רעים, שכן מנגן, שכן מעשן סמים, שכן זורק סיגריות, שכן עושה על האש, שכן צועק, שכן רועש, שכן מלכלך, שכנים עושים רעש, שכנים מרעישים, סבל מהשכנים, שכנים מלכלכים, שכנים ערסים, שכנים קשים, מריבות שכנים, שכנים מעצבנים
השאלה בעיה נפשית לבד שכן מלכלך התנהגות אליעד עישון סיגריות לשנות את הרצונות התמודדות אתגר רגשי שכן מנגן איך לא לסבול איך לא לסבול מהשכנים איך להתמודד איך להתמודד רגשית עם איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים אין מה לעשות אתגר רגשי בעיה בעיה עם בעיות בעיות עם בעיות עם השכן בעיות עם השכנים גהינום גהנום גיהנום הגיהנום הרגשה התמודדות התמודדות רגשית התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש חוויה חוויות לא לסבול לא לסבול מהשכנים להתמודד להתמודד רגשית להתמודד רגשית עם להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים לסבול לסבול מהשכנים מה לעשות מציק סבל סכסוך סכסוכי שכנים צרות צרות עם השכנים רגש רגשות רגשיות רעש מהשכנים שכן מהגיהנום שכן מרעיש שכן מרעיש ואין מה לעשות שכן שעושה רעש שכנים שכנים מהגיהנום שכנים מציקים תחושה תחושות
גיהנום / גן עדן - למה בקצה גיהנום נמצא גן העדן? איך שיא גיהנום הופך להיות גן עדן?
גיהנום גן עדן - למה בקצה גיהנום נמצא גן העדן? איך שיא גיהנום הופך להיות גן עדן? אם במקרה נפלת לגהנום ואתה מרגיש בצניחה חופשית אל תוך מעמקי הגיהנום, דע לך כי בקצה מחכה לך גן העדן האמיתי. גיהנום גן עדן = תחושה סובייקטיבית של האדם לגבי המציאות. כל התיאורים הויזואליים על גיהנום גן עדן, נועדו לצרכי המחשה בלבד. הגהנום גן עדן, מייצגים תחושה סובייקטיבית של האדם כלפי המציאות. כל אדם שחי בעולם הזה, נמצא קצת בגהנום וקצת בגן עדן בו זמנית. הכל תלוי בעד כמה הוא מרוצה מהקיום שלו. הבשורה הטובה היא: כי בכל קצה שאליו ילך האדם, מחכה לו שם גן העדן האמיתי. זא גם מי שמרגיש בכל יום טוב יותר יחסית ...
שכר ועונש אחרי המוות, פחד גיהנום, שמירת מצוות, פחד מהעולם הבא, חזרה בתשובה, סיפורים מהעולם הבא, חזרה בשאלה, מה קורה בגיהנום? לא מפחד מגיהנום, האם יש גיהנום? חיים אחרי המוות
שכר ועונש אחרי המוות, פחד גיהנום, שמירת מצוות, פחד מהעולם הבא, חזרה בתשובה, סיפורים מהעולם הבא, חזרה בשאלה, מה קורה בגיהנום? לא מפחד מגיהנום, האם יש גיהנום? חיים אחרי המוות
... ועונש אחרי המוות, פחד גיהנום, שמירת מצוות, פחד מהעולם הבא, חזרה בתשובה, סיפורים מהעולם הבא, חזרה בשאלה, מה קורה בגיהנום? לא מפחד מגיהנום, האם יש גיהנום? חיים אחרי המוות האם הוודאות בקיום גיהנום משפיעה על המעשים שלנו? אליעד כהן פותח בשאלה מעמיקה - נניח שבן אדם יודע בוודאות מוחלטת שהגיהנום אכן קיים בדיוק כפי שמתואר לפי ההסבר הדתי המקובל. אם אדם מבין באופן מוחלט שאם הוא יקיים את המצוות הוא ילך לגן עדן, ואם יעבור עבירות, הוא ייענש בגיהנום - האם הוודאות הזאת תשנה את מעשיו היומיומיים? הדוגמה הראשונה שאליעד נותן היא לגבי אנשים חילונים. לדבריו, רוב האנשים החילונים אינם מקיימים את המצוות לא בגלל שהם יודעים שיש גיהנום ולא אכפת להם להישרף בו, אלא מפני שהם לא מאמינים בקיומו של גיהנום כלל. כלומר, הם אינם פועלים מתוך רצון להישרף, אלא מתוך הנחה שאין עונש כלל. לעומתם, אם החילוני היה יודע בוודאות שיש גיהנום ושכל עבירה דתית תוביל לעונש של ייסורים, הוא ככל הנראה היה משנה את התנהגותו, כי אף אחד לא ירצה לסבול עונש מתמשך וכואב. מדוע אנשים דתיים אינם תמיד חוששים מגיהנום, למרות אמונתם? אליעד כהן עובר להסבר לגבי אנשים דתיים: לכאורה, דתיים מאמינים בקיומו של גיהנום ולכן הם מקיימים מצוות. אך בפועל, ... עוד יותר שהוא לא יעבוד. אותו דבר עם המצוות והעבירות - אם אדם יאמין באמת שיש עונש ודאי ומידי על כל עבירה, הוא לא יוכל לבצע עבירות. האם עונש נצחי בגיהנום הוא הגיוני או אפשרי בכלל? אליעד כהן גם עוסק בנקודה פילוסופית לגבי נצחיות העונש. הוא מסביר את האבסורד של מושג הנצח: אם אדם יודע שהעונש הוא סבל נצחי בגיהנום , זה אמור להשפיע עליו עוד יותר. אך ... קודם כל לתת לו לחוש בטוב שוב, ואז להעניש אותו מחדש כדי שיחוש את הסבל. כלומר, מושג העונש הנצחי עצמו הוא בלתי אפשרי מבחינה פסיכולוגית והגיונית. האם הגיהנום הוא המצאה דתית או מציאות אמיתית? אליעד כהן מסביר שהתפיסה של גיהנום ועונש נצחי כלל אינה קיימת בתורה המקורית. לדבריו, התורה מדברת על עונשים מוחשיים ופיזיים - בצורת מחלות, רעב, בצורת ומוות - עונשים שמתייחסים לחיים בעולם הזה ולא בעולם הבא. רעיון הגיהנום הנצחי הוכנס מאוחר יותר, כשאנשים הפסיקו לחשוש מהעונשים הפיזיים והיום - יומיים. לדבריו, בשום מקום בתורה לא מופיע הביטוי גן עדן או גיהנום בתור עונש לאחר המוות, אלא רק איומים ... אינה האירוע עצמו אלא הדרך שבה האדם תופס אותו. הוא מסביר שאם אדם מבין שהסבל שלו תלוי באופן שבו הוא חווה את המציאות ולא במציאות עצמה, אין משמעות לגיהנום בתור איום. אליעד מדגים זאת בצורה ... הזאת מנטרלת את האיום של העונש. הוא מדגיש שאם אדם מבין שהטוב והרע לא נקבעים על ידי מה שקורה לו, אלא על ידי הרצון שלו ביחס למה שקורה, גם האיום של גיהנום מפסיק להיות מאיים באופן מוחלט. אדם שמצליח להתייחס לכאב הפיזי או הנפשי כחלק מהמציאות ולא כרע מוחלט יכול להשתחרר מהפחד של גיהנום ועונשים בכלל. האם הסבל הוא באמת מוחלט או תלוי בתפיסת האדם? אליעד כהן מדגיש נקודה פילוסופית נוספת ומרחיק לכת וטוען שגם אם יענו אדם בגיהנום לנצח, בשלב מסוים הכאב יאבד ... ההיפך - את הטוב. אם אדם יחווה רק רע וכאב, ללא הפסקה, בסוף הוא יאבד את היכולת להבחין בזה בכלל, ואז לא יוכל להרגיש יותר רע. לכן, לדבריו, כל הרעיון של גיהנום נצחי הוא חסר משמעות מבחינה הגיונית - כי חייבת להיות חוויה נגדית של טוב שתאפשר בכלל להרגיש שוב את הרע. באופן זה הוא מסביר שהקונספט של גיהנום ועונש נצחי הוא בלתי אפשרי מבחינה לוגית ופילוסופית. האם יש חיים אחרי המוות? האם גיהנום קיים? פחד מהעולם הבא מדוע אנשים חוזרים בתשובה? האם העונש בגיהנום הוא נצחי? שכר ועונש בעולם הבא מה קורה לאדם בגיהנום?
גן עדן / גיהנום - מדוע בקצה גיהנום נמצא גן עדן? למה בקצה גיהנום מחכה גן עדן?
... עדן גיהנום - מדוע בקצה גיהנום נמצא גן עדן? למה בקצה גיהנום מחכה גן עדן? כפי שכבר ביארתי, גהינום וגן עדן, הם ביטוי לעוצמת הטוב, שאותה מרגיש האדם ביחס למציאות. כאשר האדם מרגיש טוב, הרי שהוא מרגיש גן עדן וכאשר האדם מרגיש רע אז הוא מרגיש גהינום. במאמר הזה נבאר מדוע בתחתית ובקצה הנמוך ביותר של הגהנום נמצא פתח לגן עדן, ומדוע בסופו של דבר הכל מתהפך לטובה בוודאות. מי שיתבונן בעניין יראה, כי כל הרע שבעולם ... מבין למה לא קרה אחרת כפי מה שהוא רוצה, וכאשר האדם מרגיש שהוא היה יכול לעשות את המציאות טוב יותר, כי הוא יותר חכם מהמציאות וכולי, הרי שזה גורם לאדם להרגיש רע. והגהנום, הוא ביטוי לתחושה של האדם, כאשר קיימים פערים בין רצונו של האדם לבין המציאות. וככל שהפערים האלו יותר גדולים, כך האש של הגהנום יותר ויותר חזקה. ותחתית הגהנום היא ביטוי למצב שבו האדם לא מסכים על שום דבר עם המציאות, שזה המצב הקיצון של להרגיש רע. מצב שבו אין שום הסכמה על שום דבר בין האדם לבין המציאות, שזו כמובן התחתית של הגהנום . יחד עם זאת, בתחתית הגהנום נמצא גן עדן ובסוף הכל חייב להתהפך לטובה בהכרח. והעניין הוא, כי האדם מטבעו כל הזמן מנסה להבין את המציאות. ...
גן עדן או גיהנום? למה גן עדן הוא גיהנום? מהו גיהנום? מהו גן עדן אמיתי?
... עדן או גיהנום? למה גן עדן הוא גיהנום? מהו גיהנום? מהו גן עדן אמיתי? מי שיתבונן בעניין יראה, שכל בני האדם בעולם, רוצים להגיע לגן עדן. ... תחושה כלשהי שתהיה תחושה טובה של גן עדן. ומי שיתבונן בעניין יראה, שבחזון גן עדן יש בעיה מאוד רצינית. והיא, שגן העדן של כל בני האדם בעולם, הוא בכלל הגהנום . זא שאם ננתח את התפישה שבה בני האדם תופסים את המהות של גן עדן, נראה שבאמת גן עדן הזה, לא רק שהוא לא גן עדן, אלא שהוא הגהנום הגדול ביותר שהאדם יכול להגיע אליו. וכל אחד ואחד שמגיע לגן העדן המיוחל, לא רק שהוא לא מרגיש גן עדן, אלא הוא מרגיש את הגהנום. ומיד נסביר את העניין הזה לעומק. ונסביר גם מהו גן עדן האמיתי. ונסביר גם מדוע כל ... להרגיש אך ורק טוב. אך אם נמשיך להתבונן על העניין לעומקו, נראה שהמצב הזה שבו הכל טוב, הוא המצב הרע ביותר שיכול להיות. דהיינו, הגן עדן הזה, הוא בכלל גהינום. ונסביר: מהותו של הרע, היא כאשר קורה לאדם דבר נגד רצונו. כאשר המציאות והרצון של ... צריך להיות מצב כלשהו שבו כל רצונו של האדם יתמלא, שאז האדם ירגיש את גן עדן. ואם נתבונן היטב בעניין, נראה שגן העדן הזה, לא רק שהוא לא גן עדן, אלא שהוא גהינום. וכדי להבין את הדבר הזה, על האדם פשוט לנסות לדמיין את עצמו שהוא נמצא במצב כלשהו, ... מפסיק לרצות לשנות את המציאות, ואז האדם מרגיש חיבור ואחדות עם המציאות. אבל, אם האדם ממשיך לחשוב על המצב הזה, הרי שהאדם יגלה שהגן עדן הזה, הוא בכלל הגהנום . כי בגן עדן הזה, החיים חסרי משמעות וחסרי תכלית כלשהי. כי כל ההנאה של האדם כאן בעולם ... לאדם את כל מה שהוא רוצה, אז הוא הופך להיות כמו מת, ללא שום התפתחות ושינוי. ומי שיתבונן בעניין הזה היטב, הוא יראה את האמת, שגן העדן המיוחל, הוא בכלל גהינום. והשאלה המתבקשת היא, מאחר שתכלית האדם ורצונו זה להגיע למצב של גן עדן, שבו הכל יהיה כרצונו, ומאחר שהבנו שגן עדן המיוחל הוא בכלל הגהנום. אכ מה התכלית האמיתית? ולמה באמת צריך לשאוף? ומהו טוב אמיתי באמת? ואם נתבונן היטב ... אבל מכיל בתוכו גם את תחושת הרע. ונמצא אם כן, כי מהותו של גן עדן, היא לא בכך שאין בו רע, אלא בכך שבו האדם מסוגל להכיל את הרע, בצורה שונה ממה שהאנשים בגהינום לא מסוגלים להכיל בתוכם את הרע. ומה שהאדם באמת שואף אליו, זה לא שהכל יקרה כרצונו, ...
ניתוח טיעון דתי, למה מישהו אומר משהו? גיהנום וגן עדן, שכר ועונש, יהדות או נצרות או איסלאם, איזה דת הכי נכונה? למה יש שכר ועונש? למה יש גיהנום? האם אלוהים רע? האם אלוהים טוב? מחזירים בתשובה
ניתוח טיעון דתי, למה מישהו אומר משהו? גיהנום וגן עדן, שכר ועונש, יהדות או נצרות או איסלאם, איזה דת הכי נכונה? למה יש שכר ועונש? למה יש גיהנום? האם אלוהים רע? האם אלוהים טוב? מחזירים בתשובה
... טיעון דתי, למה מישהו אומר משהו? גיהנום וגן עדן, שכר ועונש, יהדות או נצרות או איסלאם, איזה דת הכי נכונה? למה יש שכר ועונש? למה יש גיהנום? האם אלוהים רע? האם אלוהים טוב? מחזירים בתשובה למה אנשים טוענים טענות דתיות? אליעד כהן מנתח טיעון דתי נפוץ העוסק בשאלה מדוע אנשים אומרים את מה שהם ... הניתוח באמצעות דוגמה של מטיף נוצרי ששואלים אותו האם מישהי תלך לגיהנום, והוא משיב שכן, כי אלוהים אוהב אותה ואינו רוצה להכריח אותה לבחור בטוב או לקיים מצוות. מה המשמעות האמיתית של התשובה אלוהים לא מכריח אותך? אליעד ... את האדם, מדוע בכלל יצר מלכתחילה את המצב בו האדם עשוי ללכת לגיהנום? אליעד מדמה זאת למצב שבו אדם שם רעל במזון ואומר לאחר מכן שהוא לא הכריח אותך לאכול אותו. בכך הוא מחדד את הסתירה הפנימית - איך ניתן לטעון שאלוהים טוב ואוהב, ומצד שני לאפשר מצב שבו האדם יסבול בגיהנום? מה הקושי הפילוסופי בשאלת האם אלוהים טוב או רע? אליעד ממשיך ומסביר שהמחשבה שאלוהים טוב או רע היא בעייתית כי טענות כאלה הן יחסיות ותלויות בהנחות ... של הטוען. במקרה של הטיעון הדתי, כאשר נאמר שאלוהים מכניס אותך לגיהנום כי הוא אוהב אותך, ההנחה ההפוכה הנסתרת היא שאלוהים יכול היה גם לשנוא אותך, להרע לך, או להכניס אותך לגיהנום מתוך רוע. איך אליעד מסביר את רעיון הגיהנום והגן עדן לפי רבי נחמן? אליעד מביא גם דוגמה מהתפיסה של רבי נחמן מברסלב, שלפיה אלוהים הוא טוב מוחלט ואינסופי, ולכן הוא תמיד רוצה את טובת האדם. על פי תפיסה זו, אלוהים למעשה לעולם לא שולח אף אדם לגיהנום, אלא תמיד ממקם את האדם בגן עדן. אלא שהאדם עצמו, כאשר הוא חווה סבל או עושה עבירות, מרגיש כאילו הוא נמצא בגיהנום. כלומר, העונש אינו מגיע מבחוץ - הוא מגיע מהאדם עצמו. ברגע שהאדם עושה עבירה ומרגיש רע, הוא למעשה מעניש את עצמו. רבי נחמן טוען שהאדם נמצא תמיד ... זאת - זהו מקור הסבל שלו. אליעד מדגים זאת בכך ששואל, מהו בעצם גיהנום? האם זו אש חזקה או קור חזק? ומה חמור יותר? התשובה היא שלא משנה מה חמור יותר, העיקר שזה מצב שהאדם אינו רוצה להיות בו, כלומר, מצב שהוא תופס כרע. גיהנום, לפי אליעד, הוא תחושה פנימית של סבל, ולכן ברגע שהאדם משנה את תפיסתו, הוא מיד יכול לעבור לגן עדן. רבי נחמן טוען כי האדם תמיד נמצא למעשה בגן עדן, ... ולבחור בעצמו את דרכו בצורה מושכלת ואמיתית. למה אלוהים מכניס לגיהנום? האם אלוהים אוהב או שונא אותי? איך לנתח טיעון דתי? האם אלוהים טוב או רע? גיהנום וגן עדן לפי רבי נחמן למה יש סבל בעולם? איזו דת נכונה? ...
שתיקה / גן עדן / גיהנום - מהו גן עדן ומהו גיהנום? איך להגיע לגן עדן על ידי שתיקה?
... גן עדן גיהנום - מהו גן עדן ומהו גיהנום? איך להגיע לגן עדן על ידי שתיקה? כפי שכבר ביארתי, גן עדן וגיהנום נמצאים בתוך ליבו של האדם. כי כאשר טוב לאדם, הרי שהוא בגן עדן, וכאשר רע לאדם הרי שהוא בגיהנום. וככל שיותר טוב לאדם, כך הוא יותר בגן עדן, וככל שיותר רע לאדם, הרי שהוא בגיהנום. והתחושה של הטוב ושל הרע שיש בליבו של האדם, היא תוצאה של יכולת ההכלה של האדם את המציאות. כי כאשר קורים לאדם אירועים שונים, ככל שהאדם מסוגל להכיל אותם טוב יותר ולחיות איתם ... וככל שהאדם חווה יותר תחושה של התנגדות למה שקורה, הרי שזה גיהנום. ועיקר יכולת ההכלה של האדם, היא את המחשבות שלו. כי כל הסבל שיש בעולם, בין אם הוא חיצוני לאדם ובין אם הוא אפילו בגופו של האדם ממש, הרי שהוא נחשב לסבל קטן, ביחס לסבל שיש לאדם ... הוא לא מסוגל להכיל אותו בשלמות, הרי שהוא חווה את השיא של הגיהנום. ולא כל אחד יכול להכיל את השכל הזה. וכאשר האדם מגיע לשכל הזה, אם הוא מצליח להבין אותו ולהכיל אותו, הרי שהוא הופך להיות חכם אמיתי והחכם הגדול ביותר שקיים. ואם הוא לא מצליח ... הוא לא מצליח להכיל אותה אז הוא הופך להיות משוגע ומרגיש גיהנום, ואם הוא כן מכיל אותה אז הוא הופך להיות חכם אמיתי ומרגיש גן עדן, כאשר האדם מגיע למחשבה הזאת, עליו ליצור לעצמו כלי קיבול להכיל את המחשבה הזאת בשלום. וכלי הקיבול הזה, הוא ...
בשורה טובה, בשורה רעה, גן עדן או גיהנום, גיהנום או גן עדן, מוות קליני, חוויית סף מוות, חיים אחרי המוות, טוב יוצר רע, רע יוצר טוב, הבשורה הכי טובה, הבשורה הכי רעה, שכר ועונש, שמירת מצוות
בשורה טובה, בשורה רעה, גן עדן או גיהנום, גיהנום או גן עדן, מוות קליני, חוויית סף מוות, חיים אחרי המוות, טוב יוצר רע, רע יוצר טוב, הבשורה הכי טובה, הבשורה הכי רעה, שכר ועונש, שמירת מצוות
... טובה, בשורה רעה, גן עדן או גיהנום, גיהנום או גן עדן, מוות קליני, חוויית סף מוות, חיים אחרי המוות, טוב יוצר רע, רע יוצר טוב, הבשורה הכי טובה, הבשורה הכי רעה, שכר ועונש, שמירת מצוות מה ההסבר ... יוצרת עבורו, כי הוא כבר מרגיש את החיסרון שבפניו. כיצד גן עדן וגיהנום קשורים יחד? אליעד גם מדבר על הדינמיקה של גן עדן וגיהנום. הוא מסביר כיצד הצדיקים והראשים שתיארו את המפלטים שמצאו במוות קליני, עשויים לשדר תחושות שונות של חוויות גן עדן וגיהנום. אולם, הוא מסביר כי כל אחד מהם לא ראה את הסיפור במלואו, משום שהם לא חוו את מה שקרה לאחר מכן. אליעד טוען כי כל חוויה היא יחסית וכוללת בתוכה גם את הקיצון של המצב. מה ... אך התרגל למצב, וכתוצאה מכך חוויתו השתנתה לחלוטין. הוא טוען שגיהנום וגן עדן יכולים להרגיש אותו דבר אם האדם משתנה ונהיה רגיש למצב. מה קורה עם חוויות חיים לאחר המוות? אליעד גם מתאר את חוויותיהם של אנשים שעברו מוות קליני וחזרו מחוויות ... מייצגים פחדים שהודחקו בהם. מהו מוסר ההשכל בסיפור של גן עדן וגיהנום? בסופו של דבר, אליעד מסביר את המוסר ההשכל שעליו מבוססת הדינמיקה בין גן עדן וגיהנום. הוא טוען כי הרע והטוב תמיד הולכים יחד, ואין אפשרות לקבוע באופן מוחלט מה טוב ומה רע. כל חוויה טובה יכולה להוליד גם רע, ולעיתים כאשר אנחנו מבינים את החיסרון שבטוב, ... שונה. מהי בשורה טובה? מהו רע ומהו טוב? האם יש קשר בין גן עדן וגיהנום? מהי חוויית סף מוות? האם חוויות מוות קליני באמת משקפות את האמת? מהו מוסר ההשכל בסיפור של גן עדן וגיהנום?
גן עדן / גיהנום - מהו גן עדן? מהו גיהנום? איך להגיע לגן עדן עלי אדמות?
... עדן גיהנום - מהו גן עדן? מהו גיהנום? איך להגיע לגן עדן עלי אדמות? גן עדן גהינום, הם ביטוי למצב הנפשי של האדם ולעוצמת הטוב רע שאותה הוא מרגיש ביחס למציאות. גן העדן והגהנום נמצאים בתוך ליבו של האדם. כאשר האדם מרגיש טוב, הרי שהוא מרגיש בגן עדן. וכאשר האדם מרגיש רע, הרי שהוא מרגיש בגהינום. כמובן, שיש כאן גם המון דרגות שונות עוצמות שונות ומצבים שונים של גן עדן וגהינום . מאחר שגן עדן וגהינום הם ביטוי לחוויה של האדם, ממילא אפשרי המצב שבו יהיה האדם גם בגן עדן וגם בגהינום בו זמנית. ככל שרע יותר לאדם, כך הוא נמצא יותר בגהינום. וככל שטוב יותר לאדם, כך הוא נמצא יותר בגן עדן. מי שיתבונן בעניין יראה, כי בשורה התחתונה מה שבאמת חשוב, זה איך האדם מרגיש ביחס למציאות שבה הוא נמצא. האדם יכול להימצא במקום שנראה כמו גהינום, אך להרגיש בו טוב כאילו הוא נמצא בגן עדן. ויכול גם להיות מצב, שבו האדם נמצא במקום שנראה כמו גן עדן, אך האדם לא ממש מוצא את עצמו שם, והוא מרגיש שהוא נמצא בגהינום . בסופו של דבר, הגהנום וגן העדן נמצאים בתוך ליבו של האדם. והשאלה המתבקשת היא, כיצד אפשר להגיע לגן עדן. כיצד יכול האדם לעבור כל כולו לגן עדן, ולהגיע למצב שבו הוא מרגיש רק טוב עלי אדמות, טוב ... ולחיות איתה בשלום ולהרגיש בגן עדן ממש. ונסכם: גן עדן וגהינום הם ביטוי למצב הרגשי של האדם. ככל שהאדם מבין טוב יותר את המציאות וחי איתה יותר בשלום, כך הוא מרגיש טוב יותר בגן עדן. ...
כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
... כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן איך מתמודדים עם כאב גופני ונפשי עד הסוף? כאשר אדם מתמודד עם כאבים פיזיים או נפשיים, התגובה ... ידי תרגול יומיומי של ההבנה הזאת, אדם יכול לחזק את עצמו מבפנים ולהיות מסוגל להתמודד עם כאבים חמורים יותר בעתיד. מה הקשר בין כאב, גיהנום וגן עדן? בהקשר של כאב וסבל, אליעד מעלה את הדימוי של גיהנום וגן עדן. הוא מסביר שכדי שיהיה לך רע באמת (בגיהנום), אתה חייב להכיר את ההפך, את הטוב (בגן עדן). אם לא תכיר את הטוב, לא תוכל לדעת מהו רע באמת, ולהפך - כדי ליהנות מגן עדן, אתה חייב להכיר את הגיהנום. לדוגמה, אם אתה נמצא תמיד בגן עדן, אתה כבר לא יכול באמת ליהנות, כי אין לך למה להשוות את התחושה הטובה. הוא מתאר זאת כך: אם מישהו יהיה שנים בגיהנום ודקה אחת בגן עדן, הוא ירגיש באותה דקה הנאה עצומה. לעומת זאת, מי שיהיה רק בגן עדן כל הזמן לא יחוש כמעט ... מי שחווה תמיד כאב יכול לחוש הקלה גדולה אפילו מכאב קטן יותר או הפסקה קצרה בכאב. מכאן אליעד מגיע למסקנה שאין באמת הבדל מהותי בין גיהנום לגן עדן, אלא שהחוויה תלויה בהשוואה שהאדם עושה בין מצבים שונים. תמיד תהיה לך שאיפה למצב אחר ממה שאתה נמצא בו. הוא מוסיף דוגמה מעניינת על ויכוח עם אדם דתי שאיים בגיהנום: לאדם שמאיים בגיהנום אפשר לומר שבגן עדן שלו יהיה אפילו גרוע יותר, כי לא תהיה לו תקווה שמשהו טוב יותר עוד יכול לקרות, כי כבר יש לו את כל מה שהוא רוצה. לכן, על פי אליעד, כל רעיון של גיהנום וגן עדן הוא יחסי ותלוי בתפיסת האדם את המציאות שלו. איך כאב יכול להפוך להזדמנות לחופש נפשי? אליעד מצטט ... זהו אימון לחיים שיאפשר לך לעמוד מול כל כאב וסבל. איך להתמודד עם כאב גופני? האם כאב הוא טוב או רע? איך משתחררים מסבל נפשי? מהו גיהנום וגן עדן? למה כאבים יכולים להיות טובים? איך להגיע לאמת פנימית? שאלה: איך הולכים עד הסוף? אליעד: את תלכי ... תמיד מחפש מיפלט. אליעד: גם שטוב לאדם וגם שרע לו, הוא מחפש מפלט. זה לא קשור באם טוב לו או רע לו. עכשיו אספר לכם משהו מעניין על גיהנום וגן עדן. מישהו ניסה לאיים עלי, ואמר לי שאם אני יהיה פושע אני אלך לגיהנום. ואמרתי לו, ואם אתה תהיה צדיק, תלך לגן עדן, נכון? אמרתי לו בגן עדן יהיה לך יותר גרוע, למה? כי היום כשרע לך, אתה אומר שאולי יהיה לך טוב כשתגיע לגן עדן, אבל כאשר תהיה בגן עדן ויהיה לך רע, אז מה תעשה? אני שאהיה בגיהנום, אולי תהיה לי תקווה שאגיע לגן עדן, אבל אתה כבר בגן עדן ורע לך, אז יהיה לך יותר רע. ואז היה עוד טיעון שאומר, כדי שהאדם יסבול בגיהנום, הוא צריך לבקר בגן עדן. אם הוא רק בגיהנום, אז לא רע לו, כדי שיהיה לך רע בגיהנום צריך להוציא אותך לחופשות בגן עדן. וכדי שיהיה לך טוב בגן עדן, צריך לעשות לך סיבובים בגיהנום. אם כל הזמן תהיה בגן עדן אז לא תדע שטוב לך. אז הוא אמר לי, נכון, אתה תהיה הרבה זמן בגיהנום ואת החופשות תעשה בגן עדן, ואני אהיה הרבה זמן בגן עדן, ואת החופשות אני יעשה בגיהנום. אבל זה לא נכון, אם אתה רצוף בגן עדן עשר שנים, אתה לא יכול ליהנות ממש בגן עדן, כי לא חסר לך הגן עדן. כדי שאתה ממש תהנה בגן עדן, אתה ממש צריך להיות בגיהנום לפני זה. זאת אומרת שזה שהיה עשר שנים בגיהנום ודקה בגן עדן, הרגיש כל כך טוב, יותר מזה שהיה כל הזמן בגן עדן. וגם להפך. בסופו של דבר זה בכלל לא משנה. ואם ירצו לקדם אותך בגן עדן, יצטרכו לתת לך רע כל כך גדול, כדי שתוכל להרגיש יותר טוב. ואם אני אהיה בגיהנום וירצו שאני יותר אסבול, יצטרכו לתת לי טוב גדול יותר ואז להפוך אותו לרע. בקיצור, אין דבר כזה גיהנום וגן עדן, תמיד מה שיש לך אתה רוצה, ואז אתה רוצה משהו אחר, וזה מתהפך. למשל בא אדם דתי, אומר לך שישלחו אותך לגיהנום, מה תגיד לו, אין בכלל גיהנום וגן עדן. הדתי יגיד זה משוגע, הוא לא קרא את התורה. אני אומר לו, נכון, יש גיהנום ויש גן עדן, אבל אני אספר לך איך המנגנון עובד. ואז הדתי יגיד, אבל אלוהים הוא כל כך טוב שיכול לתת לי גן עדן בלי להיות בגיהנום. אז אומר לו, אם אתה יכול להרגיש טוב בלי להרגיש רע, אז זה כבר לא הטוב והרע שלנו, כי הטוב שלנו זה רק כאשר ...
שכר ועונש, מידה כנגד מידה, תורת הגמול, צדיק ורע לו רשע וטוב לו, קארמה, השגחה פרטית, מצוות, עברות, גן עדן, גיהנום, שכר מצווה מצווה, שכר עבירה עבירה, שיפוטיות
שכר ועונש, מידה כנגד מידה, תורת הגמול, צדיק ורע לו רשע וטוב לו, קארמה, השגחה פרטית, מצוות, עברות, גן עדן, גיהנום, שכר מצווה מצווה, שכר עבירה עבירה, שיפוטיות
... לו רשע וטוב לו, קארמה, השגחה פרטית, מצוות, עברות, גן עדן, גיהנום, שכר מצווה מצווה, שכר עבירה עבירה, ... על טיפשות או חוכמה, ולכן יהיה חופשי מסבל ומעונש. האם גן עדן, גיהנום וקארמה הם דברים חיצוניים? אליעד מדגיש שהמושגים גן עדן וגיהנום אינם מקומות אמיתיים או חיצוניים, אלא מצבי ... יוצר לעצמו. כשהאדם שופט אחרים או את עצמו, הוא מייד חווה גיהנום בצורת סבל פנימי. כשהוא משתחרר מהשיפוטיות, ... חיצוני או פנימי? כיצד להשתחרר משיפוטיות עצמית? האם גן עדן וגיהנום הם מקומות אמיתיים? מהו המנגנון האמיתי של ... הוא ישתחרר לגמרי מכל העונשים הפנימיים. האם קארמה, גן עדן וגיהנום הם דברים חיצוניים? אליעד מבהיר שאין באמת מקום חיצוני כמו גן עדן או גיהנום. כל אלו הם מטאפורות למצב התודעה הפנימי של האדם. כשהאדם שופט את עצמו או אחרים, הוא מיד חווה גיהנום פנימי בצורה של סבל נפשי ורגשי. כשהוא ... של שכר מצווה מצווה? איך להשתחרר משיפוטיות עצמית? האם גן עדן וגיהנום באמת קיימים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: גיהנום, האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: גיהנום, איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, מאמן אישי קואצ'ינג, מאמן אישי למציאת זוגיות בנושא גיהנום - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 06:48:20 - wesi1