אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רעש ✔שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
למה שכנים מרעישים גורמים לתחושת סבל כה גדולה?

כאשר אדם סובל מרעש של שכנים, הסיבה הבסיסית לתחושת הסבל היא התנגשות בין מה שהוא רוצה (שקט) לבין מה שקורה בפועל (רעש). האדם רוצה שהמציאות תתאים לציפיות שלו, וכאשר השכן מרעיש, נוצרת תחושת אי נוחות, חוסר אונים ומצוקה רגשית. הבעיה מתעצמת כאשר הרעש חוזר על עצמו, למשל בטריקת דלתות או רעש בלילה, המוביל לתסכול עמוק ומתמשך.

אילו שתי אפשרויות עומדות בפני מי שסובל מרעש השכנים?

לפי אליעד כהן, קיימות שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצבי סבל, כולל רעש מהשכנים:
  1. לשנות את המציאות החיצונית

    למשל, לגרום לשכן להפסיק להרעיש או לעבור דירה למקום שקט יותר.
  2. לשנות את הרצון הפנימי

    כלומר, לשנות את הגישה והתפיסה הרגשית כלפי הרעש, כדי להפסיק לסבול ממנו באופן משמעותי.
כיצד ניתן לשנות את המציאות החיצונית של הרעש?

בתוך האפשרות של שינוי המציאות, יש שני כיוונים עיקריים:
  • שינוי התנהגות השכן

    לנהל שיחה עם השכן, להגיע לפשרה או להסכם ברור על שעות שקט, ובמקרים קיצוניים לפנות לרשויות כדי להפסיק את ההפרעה.
  • מעבר דירה

    אם השכן אינו משתנה, אפשר לעבור לסביבה אחרת, שקטה יותר, אך זה כרוך בהשקעה כספית ובלוגיסטיקה מורכבת.
מה זה אומר לשנות את הרצון הפנימי וכיצד עושים זאת בפועל?

שינוי הרצון הפנימי משמעו לשנות את הפרשנות הרגשית שמעניקים לרעש. זה נעשה דרך בירור פנימי ושאילת שאלות לעומק: "למה באמת רע לי כשיש רעש?" לא מדובר רק באי - נוחות מהרעש, אלא בתחושות עמוקות יותר שמתעוררות, כגון זלזול, חוסר ערך עצמי או תחושת בדידות.

איך לזהות את התחושות הרגשיות שמתעוררות בעקבות הרעש?

כדי להבין את שורש הסבל הנפשי, יש לשאול: "למה באמת רע לי שהשכן מרעיש?" לרוב, הסבל מגיע ממקום עמוק יותר כמו תחושת השפלה ("הוא מזלזל בי"), חוסר אונים ("אני לא מצליח להשתלט על המצב"), או חיזוק של אמונות שליליות קיימות, כגון "אין לי כסף ולכן אני לא יכול לעבור דירה", או "אני לבד ואין מי שיגן עליי".

איך מפרידים בין הסבל הפיזי של הרעש לבין הסבל הנפשי?

חשוב להבדיל בין ההפרעה הפיזית (רעש עצמו) לבין הפרשנות והמשמעויות שהאדם מוסיף. לדוגמה, רעש של מטוס או בנייה, למרות שמציקים פיזית, בדרך כלל לא גוררים תחושת עלבון או פגיעה אישית. לעומת זאת, רעש של שכן ש"טורק דלת בכוונה" עלול להיתפס כזלזול אישי, מה שמעצים את הסבל.

איך מתמודדים עם התחושות הנפשיות שמצטרפות לרעש?

הדרך להתמודד עם הרובד הנפשי היא לחקור לעומק את התחושות שעולות בעקבות הרעש. יש לבדוק האם הרעש מזכיר לאדם את חוסר הביטחון שלו, את תחושת חוסר ההצלחה בחיים, או את העובדה שאין לו מספיק כסף או תמיכה. כל אלה הם "טריגרים" לסבל, שאינם קשורים ישירות לרעש עצמו. ברגע שמזהים ומטפלים בטריגרים אלו, הסבל הנפשי פוחת.

לדוגמה:
  • אם הרעש מזכיר לאדם שאין לו כסף לעבור דירה, הבעיה האמיתית היא תחושת התסכול הכלכלית, לא הרעש עצמו.
  • אם הרעש מזכיר לאדם את הבדידות שלו ("אם היה לי בן זוג הוא היה פותר את הבעיה"), הטיפול הוא בתחושת הבדידות ולא ברעש.
מהם פתרונות מעשיים נוספים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד לשנות את השכן או לעבור דירה, ישנן פעולות מעשיות שניתן לעשות:
  • שימוש באטמי אוזניים כדי להפחית את הרעש.
  • התקנת בידוד אקוסטי - בניית "דירה בתוך דירה" שתיצור בידוד מפני רעשים חיצוניים.
  • מכשירי רעש לבן (white noise) - טשטוש רעשים על ידי רעשים קבועים ונעימים יותר.
מהן הפרספקטיבות העמוקות יותר שאפשר לאמץ ביחס לתחושת הרע?

מעבר לפתרונות המעשיים והרגשיים הבסיסיים, אפשר לאמץ תפיסה עמוקה יותר ששואלת: "למה בעצם אני חייב שתמיד יהיה לי טוב? האם באמת אסור שיקרה רע?" פרספקטיבה זו דורשת התבוננות פנימית והבנה שמצבי רע הם חלק בלתי נמנע מהחיים.

למה חשוב להפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שכאשר האדם מזהה שהסבל העיקרי שלו נובע מהמשמעויות שהוא נותן לרעש (כגון זלזול או חוסר אונים), הוא יכול לטפל בשורש הבעיה האמיתית. כך, כאשר הרעש מתרחש בפועל, הסבל הנפשי שלו יהיה משמעותית נמוך יותר.

מה כדאי לעשות באופן מעשי?
  • להחליט אם פועלים לשינוי המציאות או לשינוי הרצון.
  • למפות את התחושות שמתעוררות כשהשכן עושה רעש ולהבין מה הן מזכירות מעבר לרעש עצמו.
  • לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, בידוד אקוסטי או מעבר דירה.
  • לטפל לעומק במשמעות השלילית שהרעש מעורר ולנסות להחליש אותה, מה שיוריד משמעותית את הסבל.
למה עלולה להיווצר בעיית רעש מהשכנים?

כאשר יש רעש מהשכנים, נוצרת התנגשות בין הרצון לשקט לבין המציאות שבה השכנים מרעישים. האדם מרגיש רע כי הוא רוצה שקט ונאלץ להתמודד עם מציאות של רעש. לעיתים, הרעש חוזר על עצמו, למשל טריקת דלתות או הפרעה חוזרת בשעות המנוחה, מה שמוביל לתחושת אי נוחות ולסבל מתמשך.

אילו שתי אפשרויות יש כאשר רע לאדם?

לפי הגישה שהוצגה, בכל מצב שבו רע לאדם, יש שתי דרכי פעולה עיקריות:

1. לשנות את המציאות: במקרה זה, האדם מנסה לפתור את בעיית הרעש על ידי שינוי המצב החיצוני. לדוגמה:

- לגרום לשכן להשתנות ולהפסיק להרעיש (באמצעות שיחה, הסכם או אפילו פעולה משפטית).

- לעבור דירה כדי להימנע מהשכנים הרועשים.

2. לשנות את הרצון: במקום לנסות לתקן את המציאות, האדם בוחן כיצד אפשר לשנות את הגישה הפנימית שלו כלפי הרעש.

כיצד ניתן לנסות לשנות את המציאות?

ניתן לחלק את הניסיון לשנות את המציאות לשני חלקים:

- שינוי ההתנהגות של השכן: לשוחח איתו, לנסות להבין מה גורם לו להרעיש ואיך אפשר להגיע לפשרה או הסכמה. במקרים מסוימים, אנשים בוחרים באפשרויות יותר קיצוניות של עימות או אפילו פנייה לגורמים חיצוניים.

- מעבר דירה: אם השכן לא מוכן להפסיק את הרעש, האדם יכול לעבור לסביבה אחרת. זו אפשרות שעשויה לדרוש משאבים כלכליים וארגוניים.

מהי המשמעות של שינוי הרצון?

שינוי הרצון פירושו שינוי התפיסה הרגשית והפנימית ביחס לרעש. כאשר לא ניתן (או לא רוצים) לשנות את המציאות החיצונית, אפשר לבחון כיצד להפחית את הסבל שנגרם על ידי הרעש. במקום להרגיש רע בכל פעם שהשכן גורם לרעש, מנסים לזהות את התחושות השליליות שמעוררות את הסבל ולצמצמן.

איך מזהים את התחושות הרגשיות העמוקות?

השלב הראשון הוא לשאול: "למה רע לי שהשכן שלי עושה רעש?" השאלה נראית פשוטה, אבל כשנכנסים לעומק, מגלים סיבות רגשיות נוספות מעבר לרצון הבסיסי לשקט. לדוגמה:

- תחושת זלזול: האדם מרגיש שהשכן "לא שם עליו" ומפרש את הרעש כזלזול ישיר.

- תחושת חוסר אונים: האדם מרגיש חלש, לא שווה, או שהוא אינו מצליח לגרום לשכן להפסיק.

- חיזוק אמונות שליליות על עצמו: הרעש מזכיר לאדם בעיות אחרות, כמו חוסר כסף (כי אם היה לו כסף, אולי היה עובר דירה), תחושת בדידות (לו היה בן זוג או מישהו שתומך, אולי היה קל יותר להתמודד), ועוד.

כיצד מפרידים בין הסבל הפיזי לרעש לבין הסבל הנפשי?

יש להבחין בין עצם הרעש (המרכיב הפיזי) לבין המשמעויות והתחושות שמתווספות לרעש (המרכיב הנפשי). רבים סובלים משני המרכיבים יחד. לדוגמה, אם מטוס עובר מעל הבית, זה מציק לאוזניים, אך לרוב אין תחושת זלזול או עלבון אישי מהמטוס. לעומת זאת, כשהשכן טורק דלת בכוונה, נוסף לרעש גם פירוש אישי ("הוא מזלזל בי").

איך מתמודדים עם החלק הנפשי?

מבצעים בדיקה פנימית: מה בדיוק מפריע? האם זה הזכיר תחושת חוסר ביטחון? חוסר ערך עצמי? האם זה מזכיר לאדם שהוא לא מתקדם בחיים כמו שהיה רוצה? כל "טריגר" כזה מעצים את הסבל, ולכן חשוב לזהות את המקור שלו ולטפל בו בנפרד מהרעש עצמו.

אילו פתרונות אפשריים קיימים להפחתת הרעש בפועל?

מלבד שינוי השכן או מעבר דירה, יש צעדים מעשיים נוספים שעוזרים להפחית את עוצמת הרעש בדירה:

- שימוש באטמי אוזניים.

- התקנת בידוד אקוסטי: יצירת מעין "דירה בתוך דירה" עם שכבת בידוד המפחיתה רעשים חיצוניים.

- הצבת מכשירי רעש לבן (white noise) שמטשטשים את הרעש החודר לדירה.

מהן פרספקטיבות עמוקות יותר לגבי תחושת הרע?

ישנה גם אפשרות לחשוב על עצם הרצון: "למה בכלל חשוב לי שתמיד יהיה לי טוב?" או "האם זה כל כך נורא שיש לפעמים רעש?" זוהי פרספקטיבה מתקדמת, הדורשת התבוננות בתפיסות היסוד על טוב ורע, ועל הנכונות לקבל גם מצבים לא נעימים בחיים.

למה כדאי לזהות ולהפריד בין הטריגרים הנפשיים לבין הרעש עצמו?

כיוון שברגע שמבינים שהרעש מזכיר בעיה אחרת (כמו חוסר ביטחון או בעיה כלכלית), אפשר לטפל בשורש התחושה השלילית. ברגע שהטיפול נעשה באופן שיטתי, כשהשכן מרעיש, האדם אומנם לא אוהב את הרעש, אך מידת הסבל הנפשי שלו יורדת.

מה כדאי לעשות בפועל?

1. להבין שישנן שתי דרכי פעולה עיקריות: שינוי המציאות או שינוי הרצון.

2. למפות את התחושות הרעות שמתעוררות בזמן הרעש. לבדוק האם הן קשורות רק לרעש או נובעות מאמונות או פחדים אחרים.

3. אם בוחרים בשינוי המציאות, לבחון פתרונות כמו שיחה עם השכן, פנייה לגורם אחראי, מעבר דירה, בידוד אקוסטי, שימוש באטמים ועוד.

4. אם בוחרים בשינוי הרצון, לרדת לעומק המשמעות שהרעש מעורר ולנסות למתן את הפרשנות השלילית כלפי המצב.
שכנים כמראה, פירושים שליליים, אסוציאציות רגשיות, שכן מרעיש מלמעלה, שכן מרעיש בלילה, שכן מרעיש בכוונה, שכן עושה רעש, שכן עושה רעש בלילה, שכן מתנכל, שכן מטריד, שכן חולה נפש, שכן בעייתי, שכן גורר רהיטים, שכן דופק על הקיר, שכן רע, שכנים רעים, שכן מנגן, שכן מעשן סמים, שכן זורק סיגריות, שכן עושה על האש, שכן צועק, שכן רועש, שכן מלכלך, שכנים עושים רעש, שכנים מרעישים, סבל מהשכנים, שכנים מלכלכים, שכנים ערסים, שכנים קשים, מריבות שכנים, שכנים מעצבנים
פירושים שליליים עובדות שינוי מציאות חיצונית לחקור לעומק רע וטוב איך לא לסבול מהשכנים שכן מהגיהנום הוא מזלזל בי החלטה לשאול איך לא לסבול איך לא לסבול מהשכנים איך להתמודד איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים אין מה לעשות אתגר רגשי בעיה בעיות בעיות עם השכן בעיות עם השכנים גהינום גהנום גיהנום הגיהנום הרגשה הרגשת התמודדות התמודדות רגשית התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש חוויה חוויות חווית לא לסבול לא לסבול מהשכנים להתמודד להתמודד רגשית להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים לסבול לסבול מהשכנים מה לעשות מציק סבל סכסוך סכסוכי שכנים צרות צרות עם השכנים רגש רגשות רגשיות רעש רעש מהשכנים שכן מהגיהנום שכן מרעיש שכן מרעיש ואין מה לעשות שכן שעושה רעש שכנים שכנים מהגיהנום שכנים מציקים תחושה תחושות תחושת
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
... רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש? מהי מיזופוניה ואיך אפשר לטפל בה? מיזופוניה היא תופעה שבה אדם סובל מאוד כאשר הוא שומע רעשים יומיומיים, במיוחד רעשים שנוצרים במהלך פעולות טבעיות כמו לעיסת אוכל או נשימה. ישנם אנשים המרגישים מצוקה או כעס נוראי כאשר הם נתקלים ברעשים כאלה, ולפעמים התסכול מהרעשים מוביל לרגשות כמו סטרס, חרדה או אפילו פאניקה. אליעד כהן מתאר את מיזופוניה כתופעה שבה הרעש לא בהכרח מסוכן או רע, אלא הוא רק גורם לאדם לחוות רגשות של מצוקה, שיכולים להתעצם בשל חוויות אחרות שהוא עבר בחייו. ... אם אדם נמצא בסטרס לאחר יום עבודה קשה ונתקל ברעש של מישהו לועס לידו, ייתכן שהסבל שהוא מרגיש מהרעשים נובע בעיקר מהצטברות של כעסים ואי נוחות שנשארו ממנו מהיום, ולא רק מהרעש עצמו. כלומר, הרעש יכול להוות טריגר להוצאת תסכולים ממקומות אחרים בחיים של האדם. לפי אליעד כהן, כשיש לאדם מיזופוניה, חשוב לבדוק אם ... ולברר מהו מקור הסבל. יכול להיות, לדוגמה, שהרעש של הלעיסה או הנשימה הוא רק טריגר שמשפיע על האדם בגלל שהוא מזכיר לו משהו אחר שמציק לו. לשם כך, אליעד מציע לשאול את האדם מה הוא מרגיש כאשר הוא שומע את הרעש ומה הוא חושב שזה אומר לו. ייתכן שהרעש יזכיר לו טראומה או חוויות עבר, ואז אפשר לטפל בזה על ידי עבודה על הזיכרונות והרגשות האלו. במצבים שבהם האדם לא יודע להסביר למה הרעש מפריע לו, אליעד מציע שיתחיל לחשוב בהיגיון על הסיבה להתנגדות שלו לרעש. האם יש סיבה הגיונית לכך שהוא לא סובל את הרעש? האם הרעש מפריע לו באופן אובייקטיבי, או שהוא רואה בו מקור להתלונן על בעיות אחרות בחייו? אם יתגלה כי הרעש לא מכיל סיבה הגיונית שמפריעה לאדם, אליעד מציע לפתח את השכל ולהתחיל לחשוב בצורה יותר לוגית ומאוזנת. כאשר אדם מתחיל לחשוב בהיגיון ונתקל ברעשים, ייתכן שהוא יוכל להתמודד עם מצבים כאלה בצורה בריאה יותר. מה יכולה להיות הסיבה לכך שמיזופוניה נגרמת? אליעד מציין שבמצבים רבים, רעש יכול להפריע לאדם, ולא רק בגלל הרעש עצמו אלא גם בשל מנגנוני הגנה של המוח. רעש יכול להפריע כי הוא מסיח את הדעת ומקשה על ריכוז. כאשר אדם שומע רעש, המוח מפעיל מנגנון הישרדותי כדי לברר אם יש סכנה כלשהי הקשורה לרעש. זה גורם לאדם להשקיע יותר משאבים בהבנת ה
העברת מסרים, איך להעביר מסרים? טיפול בהתנגדויות, איך להשיג הסכמה? איך לדבר נכון? לדבר בצורה נכונה, לשכנע בצורה נכונה, איך להימנע ממריבה? איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור הסכמה?
העברת מסרים, איך להעביר מסרים? טיפול בהתנגדויות, איך להשיג הסכמה? איך לדבר נכון? לדבר בצורה נכונה, לשכנע בצורה נכונה, איך להימנע ממריבה? איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור הסכמה?
... לעיתים קרובות נפגוש התנגדות. לדוגמה, כאשר אדם עושה רעש ואנו מבקשים ממנו להפסיק, הוא עלול להגיב ... בצורה שונה כך שהצד השני יקבל אותה. דוגמה להתמודדות עם רעש: אם מישהו צופה בטלוויזיה בקול רם ומפריע ... פעמים רבות אנו נתקלים בהתנגדות. לדוגמה, אם מישהו עושה רעש ואנו מבקשים ממנו להפסיק, הוא עלול להגיב ... ניסוח אחרת שהצד השני יוכל לקבל. דוגמה להתמודדות עם רעש: אם מישהו צופה בטלוויזיה בקול רם, אפשר ... זה לא מצליח. בן אדם עושה איזו פעולה נגיד בן אדם עושה רעש ולא רוצים שהוא יעשה רעש אז אומרים לו אל תעשה רעש אבל הוא כן רוצה לעשות רעש ואז בקיצור יש קונפליקט והשאלה היא מה ... נגיד בן אדם בא ועושה רעה אתה רוצה לישון והוא עושה רעש, עכשיו הוא נגיד לדוגמה נגיד שהוא רואה טלוויזיה ורואה טלוויזיה בווליום ואנחנו מפריע לנו הרעש, אפשרות אחת זה להגיד מה מפריע לי שהוא עושה רעש? אז בא נגיד לו אדוני תנמיך את הטלוויזיה זה עושה לי רעש אל תרעיש, אל תדליק את הטלוויזיה כל כך ... אדם חושב על מה שמציק לו, מה מציק לך? לך מציק שעושים לך רעש, מה אתה רוצה? שלא יהיה רעש, מה מפריע לך? הרעש, במה אתה מתמקד? בזה שלא יהיה רעש אז אתה אומר לבן אדם אל תעשה לי רעש אבל הבן אדם השני כשאתה אומר אל תעשה לי רעש הוא אומר לא, אני כן רוצה לעשות לך רעש לא בגלל שאני רוצה לעשות לך רעש אני פשוט רוצה להמשיך לראות את הטלוויזיה ... ניקח את הדבר הזה שאנחנו רוצים שהבן אדם השני לא יעשה רעש אפשר לראות שאת אותה מהות שהוא לא יעשה רעש ניתן להשיג אותה בשתי צורות שונות. זאת אומרת ניתן לבטא את הרעיון הזה של אל תעשה לי רעש בשתי צורות שונות, אפשרות אחת היא אל תעשה לי רעש שזאת האפשרות שבה יש קונפליקט מול הרצון ...
רעש מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי?
רעש מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי?
רעש מהשכנים, התמודדות עם טראומה, מפחד להרגיש רע, איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי? איך להתמודד עם רעש מהשכנים בצורה נכונה? הרעש מהשכנים הוא אחת הדוגמאות שאליעד כהן מציג כמצב שאנשים מרגישים שהוא נגד רצונם. הדוגמה הספציפית הזו מוצגת דרך אדם שמתלונן על כך שיש רעש בבניין, רעש שמפריע לו להתרכז ולבצע את עבודתו בצורה טובה. לפי אותו אדם, כאשר יש רעש, הוא מתקשה להתרכז, ובעקבות זאת איכות העבודה שלו נפגעת. ההנחה שלו היא שאם איכות העבודה שלו תרד, ייתכן שלקוחותיו לא ירצו לעבוד איתו, ... לאובדן פרנסה ואולי אף להיות חסר בית. התפיסה הזו יוצרת בו חרדה ולחץ. אליעד כהן מנחה לבחון לעומק את הנחות היסוד מאחורי אותה תחושה. ראשית, האם הרעש אכן מפריע באופן מוחלט, או שמא הוא רק מפריע מעט? שנית, האם אכן כדי לעבוד יש צורך מוחלט בריכוז של 100%? והאם אכן איכות העבודה תיפגע כל ... או פרנסה? אליעד מדגיש שהסיבה שאדם מרגיש רע במצב כזה נובעת מהפחד שלו מדברים שהוא מניח שיקרו, ולא בהכרח ממה שקורה בפועל. לכן, הדרך להתמודד עם רעש מהשכנים בצורה נכונה, לפי אליעד, היא לערוך בדיקה מדויקת של אותן מחשבות והנחות יסוד, ולראות האם באמת מה שאנחנו חושבים שיקרה הוא וודאי, או שאולי קיימת אפשרות נוספת. הפתרון שאליעד מציע אינו מבוסס על שינוי המציאות החיצונית בהכרח, כמו לעבור דירה או לבקש מהשכנים להפסיק את הרעש. הוא מדגיש שהשינוי האמיתי הוא בשינוי ההתייחסות הפנימית שלנו למצב, להבין את המחשבות שמטרידות אותנו, ולברר האם המצב באמת שלילי כפי שהוא נדמה לנו. למה קשה לאנשים לקבל את המציאות כפי שהיא? אליעד כהן מסביר את הקושי בקבלת המציאות כפי שהיא דרך הדוגמה של רעש השכנים. אדם שמתקשה לקבל את המציאות בעצם חווה חוסר התאמה בין מה שהוא רוצה לבין מה שקורה בפועל. הוא רוצה שקט, אך יש רעש. הקושי לקבל את המציאות נובע מכך שהאדם נאחז ברצון שלו, ומאמין שהמציאות חייבת להיות תואמת לרצונו. אליעד מציע לבדוק לעומק את האמונות ... הפתרון הוא לקבל את האפשרות שהמציאות לא תמיד חייבת להיות כפי שאנחנו רוצים, ולחקור האם באמת חייב להיות רע אם המציאות לא כרצוננו. לדוגמה, אם יש רעש בבניין, האדם מניח שזה יפגע באיכות העבודה שלו באופן משמעותי. אבל אליעד מסביר שזה לא בהכרח מחויב המציאות. אולי הרעש לא באמת משפיע כל כך, ואולי אפילו יהיה אפשר להפיק מכך משהו חיובי, לדוגמה - הרעש יגרום לאדם למצוא פתרון יצירתי יותר לעבודה, שדווקא יועיל לו. כך, האדם יכול ללמוד לקבל את המציאות, ואפילו לראות בה הזדמנות חיובית ... כך גרועה כמו שהוא חושב. כשבודקים זאת לעומק, אפשר לגלות שהמציאות לא בהכרח כל כך שלילית, ושאפשר ללמוד לאהוב ולקבל אותה כפי שהיא. איך להתמודד עם רעש מהשכנים? איך לקבל את המציאות כפי שהיא? איך להתמודד עם טראומה? למה קשה לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להבין את עצמי טוב ...
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
... מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע ... זיכרון טראומטי למה רעש של השכנים מפריע לך באמת? כאשר השכן ... שהבעיה היא בעצם הרעש. אליעד מסביר שהעניין עמוק יותר מכך. ... בגללו. הבעיה היא לא ברעש עצמו, אלא בכך שאינך רוצה שהשכן יעשה רעש. אליעד מבהיר שהסיבה האמיתית לכך שרעש מפריע לאדם אינה עצם הרעש, אלא המשמעות והתחושות שהוא מייחס לרעש הזה. לדוגמה, רעש מסוים יכול להיות מפריע בלילה, אבל אותו רעש לא יפריע אם יודיעו לך באותה שעה ... כלשהו. לפיכך, לא הרעש עצמו הוא זה שגורם להרגשה הרעה, אלא ... שניתנים לו. מדוע רעש מסוים מפריע יותר מרעש אחר? כאשר אדם אומר שהמוזיקה שהשכן ... שהבעיה אינה נעוצה ברעש, אלא במה שהרעש או המוזיקה מייצגים עבורך. שנית, ... הזיכרון הטראומטי. למה רעש מפריע לי? איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? האם רעש הוא באמת רע? איך להפוך טראומה לחוויה ...
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
... רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה למה אני כל כך רגיש לרעשים מסוימים עד כדי עצבים קיצוניים? מיזופוניה היא תופעה שבה אדם חווה רגישות קיצונית לרעשים מסוימים. זוהי לא סתם תחושת אי - נוחות או הפרעה קלה, אלא עצבים בלתי נשלטים, שמביאים לתחושה שהאדם ממש רוצה לטרוף מישהו. רעשים אלו יכולים להיות כל רעש יום - יומי: נשימות, רעשי לעיסה, אכילה, רעש של מזגן, צלילי מכוניות, רעשים של אפליקציות כמו טיק טוק, ואף רעשים חלשים ועדינים כמו קליקים של עכבר או נשימות קלות של אדם אחר. הדבר המעניין בתופעה הזו הוא שלא תמיד האדם יודע להסביר למה רעש ספציפי כל כך מטריף אותו. לרוב, אין מדובר בזיכרון טראומטי, ולכן קשה להבין את הסיבה לתגובה העוצמתית הזו. האם מיזופוניה תמיד קשורה לטראומה או לחוויה שלילית? לפעמים רגישות קיצונית לרעש אכן קשורה לטראומה או חוויה שלילית מהעבר. לדוגמה, אדם שעבר אירוע טראומטי שכלל רעש ספציפי, כמו תאונת דרכים עם רעש של צופר, עלול לפתח מיזופוניה לרעש הזה. במקרה זה, התגובה מובנת והגיונית. אולם, לרוב האנשים שסובלים ממיזופוניה אין טראומה ברורה או זיכרון שמסביר את הרגישות שלהם. לכן עולה השאלה הגדולה - למה הרעש הזה מטריף אותי עד כדי כך, אם אין לי סיבה ברורה? מהו מנגנון ההשתקפות הרגשית, וכיצד הוא קשור למיזופוניה? הסבר מרכזי לתופעה של מיזופוניה הוא מנגנון שנקרא השתקפות רגשית או ... אך האישה הופכת למטרה זמינה לשחרור הכעס הזה. איך מנגנון ההשלכה הרגשית עובד במקרה של רעשים? בדומה לדוגמה עם הבוס והאישה, כך קורה גם במקרה של מיזופוניה. האדם סובל מהרבה תסכולים, כעסים, או בעיות לא פתורות בחיים שלו, אך הוא לא יכול או לא יודע להתמודד איתם בצורה ישירה. יום אחד, רעש כלשהו - כמו לעיסה, נשימה או דיבור - מתחיל להפריע לו קצת, והוא מנסה להשתיק או להפסיק אותו, אך ללא הצלחה. המוח שלו, במצב של תסכול כללי, מחפש באופן בלתי מודע אויב שיאפשר לו להוציא עליו את כל הכעסים המודחקים. הרעש הופך להיות האויב הזה, וכתוצאה מכך האדם חווה את הרעש כבלתי נסבל ברמה קיצונית, לא פרופורציונלית לעוצמה האמיתית של הרעש עצמו. מדוע המוח מחליט להתמקד דווקא ברעש מסוים? הבחירה של המוח דווקא ברעש ספציפי היא בדרך כלל שרירותית לחלוטין, אבל ברגע שהמוח בחר
שאלות על החיים, שיחת חולין, שיחת היפוכים, מודעות עצמית, התפתחות אישית, לימודי מודעות עצמית, הארה רוחנית, מדיטציית שקט, מדיטציית רעש, שאלות על אושר
שאלות על החיים, שיחת חולין, שיחת היפוכים, מודעות עצמית, התפתחות אישית, לימודי מודעות עצמית, הארה רוחנית, מדיטציית שקט, מדיטציית רעש, שאלות על אושר
... שיחת חולין, שיחת היפוכים, מודעות עצמית, התפתחות אישית, לימודי מודעות עצמית, הארה רוחנית, מדיטציית שקט, מדיטציית רעש, שאלות על אושר מהי המשמעות של שאלות על החיים, ומהי מטרתן? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדיון על שאלות קיומיות ... זה חשוב, תסביר מדוע דווקא להיות פחדן זה הדבר הכי טוב. אם אתה מאמין שצריך להקשיב לשקט, תסביר מדוע להקשיב דווקא לרעש . המטרה בשיחה כזו היא לפתח יכולת לראות פרספקטיבות שונות ולגלות שכל עמדה יכולה להיות נכונה מנקודת מבט מסוימת. הדוגמה המרכזית בהרצאה היא אדם ששואל האם להקשיב לרעש או לשקט במדיטציה. אליעד מסביר שאין באמת הבדל, מכיוון שהשקט והרעש הם מושגים יחסיים בלבד. מי שמקשיב לשקט למעשה מקשיב לרעש שבעצם השקט, ולהפך. הוא מדגיש שכדי להבין באמת את העולם ואת עצמך, עליך להבין שגם העמדה ההפוכה לעמדתך נכונה באותה מידה. מהי משמעות ההקשבה לרעש ולשקט במדיטציה? אליעד מתייחס למדיטציית שקט ולמדיטציית רעש, ומסביר שהרעיון הוא לא להעדיף באופן מוחלט אחד מהם על השני, אלא להבין את ההיגיון שמאחוריהם. הוא נותן דוגמה פרקטית: אדם שנמצא בחדר שקט לגמרי עדיין יכול לשמוע רעשים - רעשי הקיום עצמו, רעש המחשבות, רעש הגוף, רעשי רקע שאינם פוסקים לעולם. כך גם בחדר רועש, האדם יכול להתמקד בשקט הפנימי שבתוכו. המסר של אליעד הוא שהמדיטציה האמיתית איננה התמקדות בשקט או ברעש, אלא ההבנה ששניהם אותו הדבר מנקודת מבט גבוהה יותר, והם רק משקפים את תודעת האדם. תודעה מודעת באמת יודעת ... שונות לשאלות קיומיות. כל תשובה היא פרספקטיבה שונה של האמת. כאשר הוא נותן תשובות שונות לשאלה האם נכון להקשיב לרעש או לשקט? הוא בעצם מדגים שאין אמת אחת אבסולוטית, וכל תשובה יכולה להיות נכונה בהתאם להקשר ולפרספקטיבה. כיצד ... ככל שאדם מתעמק יותר בשאלה, כך הוא מגיע למצב שהוא מבין שאין תשובה מוחלטת ואין הבדל אמיתי בין טוב לרע, בין שקט לרעש, בין חיים למוות. במקום הזה הוא משוחרר מתלות בתשובות, וכך הוא מתקרב למצב של מודעות אמיתית. אליעד מדגיש כי ... ובסופו של דבר המטרה האמיתית היא להגיע להבנה שלא יודעים דבר בוודאות, כי בנקודה הזאת ישנה שחרור אמיתי. מהי מדיטציית רעש? האם להקשיב לרעש או לשקט? מה המשמעות של שאלות קיומיות? כיצד להתמודד עם פחד מהמוות? מהי נקודת האפס במודעות עצמית? האם יש ...
השכל שיש בכל דבר, דלת נטרקת, דלת מרעישה, משחק של מחויב ואפשרי, לפתור את הבעיה הפנימית, רעש פנימי, שקט נפשי, שקט פנימי, מחשבות מרעישות, להסתכל על השכל שיש בכל דבר
השכל שיש בכל דבר, דלת נטרקת, דלת מרעישה, משחק של מחויב ואפשרי, לפתור את הבעיה הפנימית, רעש פנימי, שקט נפשי, שקט פנימי, מחשבות מרעישות, להסתכל על השכל שיש בכל דבר
... דלת מרעישה, משחק של מחויב ואפשרי, לפתור את הבעיה הפנימית, רעש פנימי, שקט נפשי, שקט פנימי, מחשבות ... מה המשמעות של דלת נטרקת בעולם הפנימי? לפי אליעד כהן, הרעש של הדלת מסמל את המחשבות הטורדניות שלנו, ... שמשהו קטן יקרה, והוא יחזיר אותנו לתוך הלופ של אי - השקט והרעש הפנימי. לדוגמה, אם אמרנו לעצמנו שסגרנו ... המחשבות, הפחדים והספקות נמצאים. מה הקשר בין דלת שמרעישה לרעש פנימי ומחשבות מטרידות? הדלת שמרעישה מסמלת את הרעש הפנימי ואת המחשבות הטורדניות שיש לנו. כאשר אנחנו חיים במצב של ספק או אי - וודאות, הדבר יוצר רעש פנימי מתמיד. המטרה, לפי אליעד כהן, היא ... החיצונית בלבד (כמו הדלת) מבלי לפתור את הסיבה הפנימית, הרעש ימשיך. ולכן, בכל בעיה, עלינו לזהות את ... הזאת יכולה להוביל אותנו לשקט פנימי אמיתי, שבו כבר לא קיים רעש פנימי שיטריד אותנו. אליעד כהן מציין שגם ... דלת לא סגרנו עד הסוף - ולפתור אותה מבפנים. איך להתמודד עם רעש פנימי? מהו המשחק של מחויב ואפשרי? מדוע יש ...
פתרון בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות
... בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות למה אתה סובל מרעש מהשכנים? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם תחושת סבל שנוצרת כתוצאה מרעש של שכנים. האדם שסובל מהרעש חושב שהבעיה היא הרעש עצמו, אבל אליעד מציע דרך אחרת להבין את הבעיה. אליעד אומר שאם האדם סובל, הוא צריך לחקור לעומק למה בדיוק הוא סובל. הוא נותן דוגמה לרעש של השכנים, ואומר שהשאלה שצריך לשאול היא לא איך אני נפטר מהרעש? אלא למה אני לא רוצה את הרעש הזה?. לדוגמה, האדם אומר שהרעש מפריע לו להתרכז. אליעד שואל אותו אם הוא בטוח שזו הסיבה האמיתית, או שאולי הרעש מפריע לו מסיבות אחרות לגמרי. הוא מדריך את האדם לבדוק האם הרעש עצמו הוא מה שמפריע, או שהבעיה נעוצה ברצון שלו להתרכז, או בתחושת חוסר שליטה. האם אפשר ... מאמין שיש סבל שהוא לא יכול להשתחרר ממנו, הוא יסבול. לכן, הדרך להשתחרר מהסבל היא לבדוק את המחשבות האלה ולברר אם הן נכונות או לא. לדוגמה, האדם חושב שרעש הוא רע באופן עקרוני. אליעד אומר לו לבדוק האם באמת הרעש הוא רע בפני עצמו או שרק התחושה שהוא לא רוצה את הרעש היא מה שיוצרת את הסבל. מה באמת מפריע לך ברעש? אליעד מבקש מהאדם להיות קונקרטי ולא מופשט. כשהאדם מדבר על רעש באופן כללי או על תחושה של חיסרון מופשט, אליעד מתעקש שייתן דוגמאות ברורות ופרקטיות. ... בודק את הדברים בצורה מאוד מפורטת, הוא עשוי לגלות שאין באמת בעיה אמיתית, ושהסבל היה רק במחשבה שלו. לדוגמה, אליעד מציע לאדם לבדוק אם הבעיה היא באמת ברעש או במשהו אחר. הוא אומר שאם האדם יבדוק ויגדיר את הבעיה שלו בצורה מדויקת מאוד, הוא ... מופשטות ולהתמקד תמיד בדברים מדידים, מוגדרים וברורים. אם הוא יעשה זאת, הוא יראה שרוב הבעיות שלו לא קיימות באמת, והסבל יפסיק באופן טבעי. איך להתמודד עם רעש מהשכנים? האם אפשר להשתחרר לגמרי מסבל? למה אנשים סובלים מבעיות מופשטות? איך להפסיק ...
ניתוח מעשי, נפרדות ואחדות, רעש משקית בייגלה, חשיבה מופשטת, ניגוד אינטרסים, הסתכלות רחבה
ניתוח מעשי, נפרדות ואחדות, רעש משקית בייגלה, חשיבה מופשטת, ניגוד אינטרסים, הסתכלות רחבה
... מעשי, נפרדות ואחדות, רעש משקית בייגלה, חשיבה מופשטת, ניגוד אינטרסים, הסתכלות רחבה איך פתרון בעיית רעש משקית בייגלה קשור לנפרדות ואחדות? הנושא המרכזי שאליעד כהן מסביר בהרצאה זו הוא כיצד בעיות יומיומיות יכולות להיפתר דרך חשיבה מופשטת על ... לא נוחים, כמו להפסיק לאכול או להרחיק את השקית, אך אליעד הציע פתרון פשוט יותר - לפתוח את השקית לחלוטין באמצעות סכין, וכך למנוע את הרעש שנוצר מהחיכוך. מה היה השלב הראשון להבנת הבעיה לפי אליעד? השלב הראשון לפי אליעד הוא להבין מה בדיוק גורם לבעיה. במקרה של שקית הבייגלה, הרעש הוא הבעיה, ולא עצם האכילה. ההבחנה הזו חשובה כי היא מפרידה בין האלמנטים השונים המרכיבים את הבעיה ומאפשרת התמקדות ישירה בחלק הבעייתי. במקום לנסות לפתור את הבעיה דרך הפסקת האכילה, מתמקדים רק ברעש עצמו. כיצד הרעש קשור לנפרדות ולחיכוך בין שתי ישויות? אליעד מסביר שרעש נוצר תמיד מחיכוך או מניגוד בין שתי ישויות נפרדות. במקרה הזה, שתי הישויות הן היד של האדם ושקית הבייגלה. כשהשקית סגורה והיד מנסה לחדור ... התנגדות בין הרצון של השקית להישאר סגורה לבין הרצון של היד להיכנס. החיכוך הזה הוא הנפרדות שבין שני רצונות סותרים, והוא זה שיוצר את הרעש. מה הפתרון שאליעד מציע וכיצד הוא יוצר אחדות? הפתרון שאליעד מציע הוא לפתוח לגמרי את השקית כך שלא יהיה צורך בהתנגדות או בחיכוך. כשהשקית ... מתנגדת לכניסת היד, ואין יותר ניגוד בין הרצונות. הפיכת שתי ישויות בעלות רצון מנוגד לשתי ישויות שהרצון שלהן זהה, היא זו שמעלימה את הרעש. מדוע פתרון זה הוא למעשה דוגמה לצמצום הנפרדות? אליעד מסביר שבכל בעיה בחיים מסתתרת דינמיקה של נפרדות ואחדות. ברגע שמזהים את הניגוד בין ... לעומת זאת, אליעד מציג פתרון שמאפשר לשני האינטרסים - גם לאכול וגם לא להרעיש - להתקיים יחד, באמצעות צמצום ההתנגדות שמלכתחילה יצרה את הרעש. איך ניתן להשתמש בחשיבה זו בבעיות יומיומיות אחרות? אליעד מסביר שכל בעיה בחיים ניתן לנתח באותו אופן בדיוק: לזהות איפה הנפרדות, איפה יש ... בחשיבה מופשטת שאליעד מדבר עליה? אליעד ממליץ לאנשים לפתח חשיבה מופשטת. במקום לחשוב בצורה ישירה וקונקרטית מדי על הבעיה (איך לפתור רעש של שקית בייגלה), לחשוב קודם כל בצורה מופשטת יותר (מה גורם לניגוד? מה מייצר את הבעיה ברמה הכי בסיסית?). החשיבה הזו מאפשרת לאדם לראות ...
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
איך לטפל בהתנגדויות? הטיפול הטוב ביותר בהתנגדויות, איך לשכנע אנשים? אולי ההפך הוא הנכון? איך לענות לאנשים? איך למכור יותר?
... לדוגמה, כאשר מפריע רעש שמונע לישון בלילה, התגובה ... החלון כדי להפסיק את הרעש. אבל אפשר לשאול: אולי דווקא טוב שיש רעש, כי זה אומר שאולי עדיף שלא אירדם עכשיו, או שאולי הרעש דווקא יכול להרדים אותי טוב ... להירדם ואז יש לך נגיד רעש מבחוץ ואז אתה בא לסגור את ... אומר לך לא משנה שיש רעש אתה אומר בוא נחשוב הפוך למה זה שיש רעש. ש: ירדים אותי יותר. אליעד: ... סגור את החלון כי יש רעש ואז הביניים שלו אומר לא משנה אם יש רעש או אין רעש, אין לך כוח לקום אל תקום כי ... אל תקום כי לא משנה שיש רעש אל תקום כי בכל מקרה הרעש יפסק כל מיני סיבות. ש: אז למה לא לעשות ההפך שהרעש ירדים אותי יותר טוב. אליעד: ... הנחת היסוד שאומרת שרעש, דוגמה כן נגיד נכון ואני אומר ... מצד החושים מצד החושים רעש לא מרדים אותך נניח, נניח שזה ... לסגור את החלון כי הרעש אולי בגלל שיש רעש לכן עדיף שאני לא ארדם אולי ... שאני לא ארדם, אולי הרעש ירדים אותי בווריאציה כזו או ... הנחת יסוד ראשונה שיש רעש הנחת יסוד שנייה שהוא מפריע לך ... צריך לישון האם באמת יש רעש כן החושים אומרים שיש, אוקי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שכנים מהגיהנום, רעש מהשכנים, התמודדות רגשית עם שכן שעושה רעש, שכן מרעיש ואין מה לעשות, שכן מהגיהנום, בעיות עם השכנים, צרות עם השכנים, בעיות עם השכן, איך לא לסבול מהשכנים? איך להתמודד רגשית עם סכסוכי שכנים? שכנים מציקים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רעש, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רעש, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, מאמן אישי לבני נוער, אימון אישי להפרעות קשב בתחום רעש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5313 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:05:02 - wesi1