אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אמפתיה בטיפול ✔האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
כאב עובדה לא לכעוס על עצמי אמפתיות להזדהות מניפולציות איך להגיב למישהו טובים יותר שקרים מציאות להאשים את עצמי אחריות אחריות אישית איך לדעת איך לדעת מי אשם אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישיות קורבנית אמפתיה אמפתיה בטיפול אמפתיה טיפולית אמפתיות אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לוקח אחריות אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אני תמיד אשם אשם אשמה בחירת מטפל בחירת מטפל זוגי גישור זוגי גישור לזוגות דמות דמות הקורבן האם אני לוקח אחריות האשמה עצמית הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הזדהות עם החלש הזדהות עם הקורבן הלקאה עצמית הסרת אחריות התקרבנות זוגי זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפולי טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לדעת לדעת מי אשם להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו אחר להזדהות להיות קורבן להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להתקרבן לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפלים מי אשם קורבן קורבניות רגשות אשם שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
... לי? תהליך טיפולי, שקרים של מורים רוחניים, אמפתיה של מטפל, הכאב הנפשי של המטפל, חשיבותה של אמפתיה, להיכנס לנעליים של מישהו אחר, להיכנס לנעלי הזולת, תקשורת בין אישית, הזדהות יתר עם המטופל, אמפתיה בטיפול , מטפל אמפתי, כשל אמפתי, ההבדל בין אמפתיה והזדהות בטיפול, המטפל כמיכל, רגשות המטפל בטיפול, יחסי מטפל מטופל גבולות, בדידות המטפל, הכלה בטיפול, אמפתיה בטיפול פסיכולוגי, טיפול למטפלים, טיפול לפסיכולוגים, בעיות של פסיכולוגים, איך לבחור מטפל? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכותרפיסט? ...
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
טוב ורע, אושר וסבל, במה תלוי האושר שלך, מי אחראי לאושר שלך? הכל בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול
... בגלל המציאות, הכל בגללך, מי אשם בהכל? לא רוצה את המציאות, לרצות את המציאות, להיות מאושר, לא לסבול מה גורם לנו להרגיש טוב או רע ... רע, הוא בדרך כלל נוטה להאשים את המציאות. הוא אומר: אם רע לי, זה כנראה כי המציאות אינה כפי שהייתי רוצה שתהיה. אבל אליעד טוען שזה לא ... סובל. כלומר, הוא מסביר שהאחריות האמיתית נמצאת בפרשנות שלנו, וביכולת שלנו לשנות אותה. מדוע קשה לנו לקחת אחריות על הסבל שלנו? אליעד מציין שאנשים בדרך כלל מתקשים לקבל את הרעיון שהם אחראים לסבל שלהם, כי זה גורם לתחושת אשמה. לדבריו, קל יותר להאשים גורם חיצוני במציאות. לדוגמה, אם מישהו איבד כסף, הוא יעדיף להגיד שהמציאות או מישהו אחר אשם בכך, כי להודות שהוא אחראי גורם לתחושה של חוסר אונים או אשמה. הוא מסביר כי ברגע שאנחנו מאשימים את המציאות, אנחנו כביכול פוטרים את עצמנו מהאחריות, אבל מצד שני מאבדים את היכולת לשלוט במצב ובתחושה שלנו. מי מחליט איך נראה את המציאות - אנחנו או ... מציין שכדי לענות על השאלה מי אשם?, חייבים להבין למה בכלל אנחנו רוצים משהו. הוא מוסיף ומסביר, שבסופו של דבר אפשר לראות שהמציאות היא ... את המציאות, אנחנו בעצם מאשימים את עצמנו , כי אנחנו והמציאות הם למעשה ישות אחת. מהו הפתרון לסבל לפי אליעד? הפתרון שאליעד מציע הוא להבין ... באופן זה האדם משתחרר מהאשמה וגם משתחרר מהסבל, כיוון שהוא מבין שכל מה שקורה - הוא עצמו רצה אותו באופן עמוק יותר. איך להפסיק ... את המציאות כפי שהיא? מי באמת אשם בסבל שלך? מהי משמעות האושר והסבל? איך הם קשורים למציאות? ההרצאה עוסקת בשאלות גדולות על אושר, סבל, והאחריות האישית בהקשרם. אליעד כהן פותח בשאלות עקרוניות, כמו אם אכן אנחנו יכולים לשלוט במציאות שלנו, האם מה שקורה לנו הוא אשם בהרגשות שלנו, ואיך אנחנו רואים את עצמנו בהקשר הזה. האם מה שקורה במציאות משפיע עלינו? אליעד שואל את ... כפי שהיא, וכיצד זה קשור לתחושת האשמה שלנו. הוא טוען שאם אנחנו מאשימים את המציאות או את אחרים על מה שקורה לנו, אנחנו בעצם לוקחים מאיתנו את ... פעמים אנחנו לא מקבלים את האשמה או את האחריות על מה שקורה לנו. במקום זאת, אנחנו מאשימים את העולם או את הסביבה שלנו, מה שמוביל אותנו לתחושת חוסר שליטה. הוא מציין כי אם נתחיל לקחת אחריות על כל מה שקורה לנו, נוכל להרגיש יותר חופשיים ומאושרים, משום שלא נהיה תלויים יותר במה שקורה במציאות. ...
מה קדם למה? טרור בגלל כיבוש, כיבוש בגלל טרור, מי אשם שרע לך? איך נוצר סבל? איך נוצר רע? מה יוצר רע? רגשות רעים, תחושות רעות, מחשבות רעות, איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
מה קדם למה? טרור בגלל כיבוש, כיבוש בגלל טרור, מי אשם שרע לך? איך נוצר סבל? איך נוצר רע? מה יוצר רע? רגשות רעים, תחושות רעות, מחשבות רעות, איך לא להרגיש רע? איך להרגיש טוב?
... קדם למה? טרור בגלל כיבוש, כיבוש בגלל טרור, מי אשם שרע לך? איך נוצר סבל? איך נוצר רע? מה יוצר רע? רגשות רעים, תחושות רעות, מחשבות רעות, איך ... שהוא רע, באותו רגע הדבר מפסיק להיות רע עבורך. אך אם תתעקש על כך שהמציאות חייבת להשתנות לפני שתוכל להרגיש טוב, אז הסבל יימשך. האם לקחת אחריות על התחושות שלך מבטיחה חופש פנימי? אליעד מדגיש שברגע שאתה לוקח אחריות מלאה על התחושות שלך - כלומר, אתה מכיר בכך שהסבל שלך הוא תוצר של ההחלטה שלך לראות את הדברים כרעים - באותה השנייה אתה משיג חופש פנימי. הוא מסביר שלקיחת אחריות פירושה ההבנה שאפשר היה להסתכל על המצב גם אחרת. אפשר היה להגיד: אני זה שבחרתי להגיד שהמצב ... מול המציאות, כי כך אתה מפסיק מיד להרגיש רע ומתחיל להרגיש טוב. איך להפסיק להרגיש רע? מה גורם לסבל? מה קדם למה, טרור או כיבוש? איך לקחת אחריות על החיים? האם המציאות באמת רעה? כיצד להפסיק להתווכח עם המציאות? איך לצאת מדיכאון? ...
ניתוח תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם
ניתוח תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם
... תהליך, מי אשם בתאונה? מי אשם בתאונת דרכים? איך מוכיחים מי אשם? הוכחת אשמה בתאונת דרכים, פיתוח החשיבה, בדיקת האמת בלי אינטרס, לפתח את השכל, שיפור יכולת שכלית, אשם תורם איך ניתן להוכיח מי אשם בתאונת דרכים? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בניתוח תהליך האשמה בתאונות דרכים. הוא מציע לגשת לסוגיה דרך חקירה של עקרונות האשמה וההבנה כיצד אפשר לקבוע מי אחראי לתאונה, תוך התמקדות בהבנה אובייקטיבית של המצב. במהלך ההרצאה, הוא מציג דוגמאות, דילמות ותיאורים שיכולים לשמש ככלי לפיתוח יכולת חשיבה והבנה מעמיקה של האמת ללא אינטרסים אישיים. מהם העקרונות שמנחים את הקביעות מי אשם בתאונה? אליעד מציין שהצעד הראשון בתהליך זה הוא הגדרת האשמה. השאלה המרכזית היא: מי גרם לתאונה? והתשובה לכך לא בהכרח פשוטה. לדוגמה, בתאונת דרכים, יכול להיות מצב שבו שני הנהגים עשו פעולות נכונות או ... בו מאחור. השאלה היא אם כל אחד מהם אחראי או שעדיף לקבוע שמדובר בשיתוף פעולה שהוביל לתאונה. איך משפיעה בחירה חופשית על קביעת האשמה? בהרצאה, אליעד מתאר מקרים בהם ניתן להצביע על כך שלנהג הייתה הבחירה לעצור או להימנע מלעשות פעולה מסוימת, ושזו הבחירה שלו היא שגרמה לתאונה. ... שליטה על המצב (כמו במקרים של חוסר מודעות לסיכון), והמצב היה בלתי נמנע. מהן השאלות המרכזיות שמסייעות להנחות את הבדיקה של מי אשם בתאונה? המרצה מציין כי יש להתמקד לא רק בסיבתיות של התאונה אלא גם בהנחות היסוד שמביאות לקביעת האשמה. אליעד מסביר שלפני שמגיעים לקביעה של מי אשם, יש להכיר את החוקים והסכמות הבסיסיות שמכתיבות כיצד על אדם לנהוג בסיטואציות מסוימות - למשל, עצירה בצומת, שמירה על מרחק, או מתן זכות קדימה. הוא טוען שיש לבדוק האם כל אחד מהמעורבים בתאונה עמד בהנחות ובציפיות אלו. אם לא, ייתכן שהוא אשם במידה כלשהי. האם כל אדם יכול להיות אשם בתאונה? כחלק מהשאלות המוסריות שההרצאה מציגה, אליעד עוסק גם בשאלה אם כל אדם בתאונה יכול להיות אשם במידה כלשהי, או אם אפשר למצוא תמיד דרך להאשים מישהו אחר. הוא טוען שבמקרים מסוימים ניתן לגלגל את האשמה על כל אחד מהמעורבים, תלוי כיצד בודקים את המקרה. למשל, אדם עשוי להאשים את עצמו בתאונה על ידי חיפוש תמידי אחרי מה שהוא עשה לא בסדר, גם אם הוא לא אחראי ישירות לתוצאה. האם ניתן תמיד לדעת את האמת המוחלטת לגבי אשמת תאונה? אליעד מציין שלעיתים יש ספקות בנוגע לאשמה בתאונה, מכיוון שהאדם המשפיע על המקרה עשוי לא לדעת מראש את כל הסיכונים. הוא מביא את דוגמת הרופאים שנתנו לאדם חוות דעת שלא יקרה לו התקף לב, ... אם מדובר בהתרחשות בלתי ניתנת לחיזוי. במילים אחרות, האם תמיד אפשר לדעת את האמת לגבי מי גרם בדיוק למה שקרה? מהו תהליך קביעת האשמה לפי עקרונות של סיבתיות? ההיבט המרכזי של הרצאה זו הוא ניתוח סיבתיות. אליעד מציין כי צריך לבדוק מה היו הפעולות שנעשו ומתי, מה היה ניתן לעשות ... יכול להיחשב אחראי לתאונה אם רכב אחר נכנס בו מאחור, גם אם התנגש בו אדם שלא עצר כראוי. מה הקשר בין ציפיות חברתיות לבין קביעת אשמה בתאונה? בסופו של דבר, אליעד טוען כי ההגדרה של אשמה היא יחסית, ותלויה בהבנה החברתית של מה שמצופה מאדם במצב מסוים. הוא מציין שאם אנו מצפים מנהג לתת זכות קדימה ברמזור, אז אם הוא לא עושה זאת, הוא עשוי להיחשב כאחראי לתאונה, גם אם לא התכוון לגרום לה. מי אשם בתאונת דרכים? כיצד להוכיח אשמה בתאונה? האם ניתן להאשים שניים בתאונה? איך קובעים אם אדם אשם בתאונה? מהו תהליך קביעת האשמה בתאונה? ...
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל מי ... לקחנו מהאסון בכרמל? במהלך ההרצאה נדונה השאלה מי אחראי בטרור האש? והאם ניתן להטיל את האחריות לאסונות שריפות כמו השריפה בכרמל על ... בשאלה על השריפה שהתרחשה בחיפה, ושאל את משתתפי השיחה האם לדעתם יש אדם שצריך לשאת באחריות, והאם זה נכון להטיל את האשמה על גורם מסוים. הדיון נגע בשאלה האם ניתן להאשים את הנפגעים, את המדינה, או את המעורבים הישירים. הדברים התפנו להיבטים של אחריות מדינית ואישית. אליעד נתן דוגמה לאדם ... הראה את הדמיון בין שני המקרים: המדינה אחראית להיערך למקרים כאלה ולא להעביר את האשמה לכתפי האזרח. במהלך השיחה, ... שם הממשלה לא עשתה מספיק בעקבות לקחים שנלמדו מאירועים קודמים. הלקחים לא יושמו כראוי והאחריות הועברה לכתפי הגורמים האחרים. אליעד ... שברגע שהכשל מתרחש, כמו בשריפה בכרמל, ההכנות לא נעשו כמו שצריך, ואותו אדם לא ישים את אחריותו על הרשות אלא יטיל את האשמה על הגורמים הישירים. ההרצאה ... את ההשקעות הנכונות במקומות שדורשים הכנה מתאימה. האם באמת למדנו מהאסון? מה זה אומר לקחת אחריות? הדיון בנוגע למה שהשתנה אחרי השריפה ... אליעד הדגיש שברגע שמבצע של אכיפת לקחים נכשל, קשה מאוד להמשיך הלאה מבלי להטיל את האחריות על גורמים מחוץ למערכת. בסיום ההרצאה שאל אליעד האם נכון להאשים את כל הגורמים סביב האירוע, ולא לשאול מה אנחנו עצמנו עשינו לא נכון. השאלה המרכזית היא האם יש למדינה או לאזרחים אחריות להימנע ממצבים כאלו ולהכין את עצמם ... לשריפה בכרמל? לקחים מאסון הכרמל? כיבוי אש ומדינה אחראית מהם הכשלים בניהול אסונות? לקיחת אחריות על אסונות טבע ...
נוסחה לזוגיות מוצלחת, נוסחה לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי שהזוגיות תצליח, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, קשיים בזוגיות
נוסחה לזוגיות מוצלחת, נוסחה לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי שהזוגיות תצליח, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, קשיים בזוגיות
... לזוגיות מוצלחת, נוסחה לזוגיות טובה, אהבה עצמית בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? במה תלויה זוגיות טובה, מי אשם שהזוגיות לא מצליחה? במה תלוי שהזוגיות תצליח, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, קשיים בזוגיות במה תלויה הצלחה בזוגיות? הנושא שבו עסק אליעד כהן הוא מהי הנוסחה לזוגיות מוצלחת, או במילים אחרות, במה תלויה הצלחה או כישלון בזוגיות. על פי ההסבר, הדבר המרכזי שיקבע אם זוגיות תצליח או תיכשל הוא היכולת של כל אחד מבני הזוג להרגיש טוב עם עצמו ללא תלות בזוגיות. זאת אומרת, שכדי להצליח בזוגיות באופן מוחלט, אדם צריך לדעת לאהוב את עצמו ולהיות מאושר במאה אחוז באופן עצמאי, מבלי להיות תלוי באישור או באהבה של בן או בת הזוג. למה זוגיות נכשלת למרות שהכל נראה מושלם? אליעד מסביר שגם אם אחד מבני הזוג יקבל מהשני את כל מה שהוא רוצה - מאה אחוז, ללא כל החסרה - עדיין הוא עלול להרגיש שחסר לו משהו. זאת מאחר שהתחושה של חוסר שביעות רצון אינה מגיעה באמת מתוך הזוגיות, אלא מתוך האדם עצמו. אם אדם אינו יודע לחוות אושר ושלמות פנימית עם עצמו ללא זוגיות, הוא תמיד ימצא סיבה להיות לא מרוצה ויאשים את הזוגיות שלו. במקרה כזה, סביר להניח שתתחיל מריבה ובעיות בזוגיות, כיוון שאותו אדם תמיד ישליך על בן או בת הזוג את תחושת החוסר שלו. מהי הסיבה האמיתית לבעיות בזוגיות? אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה תלויה בתנאים חיצוניים כמו תקשורת טובה, הבנה, סקס, חברות או כל דבר אחר. אמנם כל אלה תורמים לזוגיות טובה, אך בפני עצמם אינם יכולים להבטיח הצלחה של זוגיות. המפתח האמיתי להצלחה טמון בכך שכל אחד מבני הזוג מסוגל להיות מאושר במאה אחוז בכוחות עצמו. אם לאדם יש יכולת להיות שלם ומאושר בעצמו, הוא לא יגלגל את הקשיים שלו אל תוך הזוגיות, ולכן גם אם יצוצו קשיים בתוך מערכת היחסים, הם לא יהיו בעלי השפעה הרסנית עליה. מהם היתרונות והחסרונות של אהבה עצמית מול אהבה זוגית? אליעד כהן מרחיב ומסביר שיש הבדל בין אהבה עצמית או אהבת המציאות שהיא אינסופית, לבין אהבה זוגית, שהיא תמיד מוגבלת. אהבה אינסופית, כלומר, אהבה מוחלטת כלפי המציאות וכלפי עצמך, היא בלתי מוגבלת, ולכן עוצמתה חזקה בהרבה מכל אהבה אנושית ספציפית. לעומת זאת, אהבה זוגית היא מוגבלת וממוקדת באדם אחד בלבד. למרות שהאהבה הזוגית חלשה יותר ביחס לאהבה האינסופית, יש לה יתרון מובהק - היא מאפשרת להמשיך לחוות גם רגשות אחרים כמו שנאה, עצב, כעס, וכו. זאת אומרת שה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה מי באמת אחראי לסבל שלנו בחיים? אליעד כהן מדבר על נושא של אחריות אישית בחיים והנטייה של אנשים להאשים את ההורים או אחרים במה שקורה להם. הוא מתחיל בדוגמה של אדם שהיה אב לילדים, והילדים שלו האשימו אותו שהוא מתעלל בהם נפשית, ואף ... נובעים מהתנהגות ההורים. אך אליעד מצביע על כך שאמנם ההורים אכן יכולים להיות אחראים לחלק ממה שקרה, אך השאלה האמיתית היא לא רק מי אשם, אלא כיצד להתמודד עם המצב שנוצר כעת, במציאות הנוכחית, בלי קשר למה שקרה בעבר. מי אשם בטראומות שלנו, ההורים או אנחנו? אליעד מסביר את המורכבות שבסוגיית האשמה בעזרת דוגמאות ברורות. הוא נותן דוגמה לכך שאם אבא כרת את היד של הילד שלו, אז לכאורה האב אשם שהילד בלי יד. אך באותה המידה, יש אחריות גם לילד להתמודד עם המציאות שלו כרגע. כלומר, יש להבדיל בין העובדה שאכן האב אחראי ישירות לכך שהילד איבד יד, לבין העובדה שהילד צריך לקחת אחריות על החיים שלו ולמצוא פתרונות ודרכים להמשיך הלאה. הוא מציג את הדוגמה הזו באופן מפורט: אם אדם שבר יד בגלל שנפל, אפשר להגיד שהמדרכה אשמה, אבל זה לא משנה את המציאות ... שבורה. באופן דומה, גם אם ההורים היו הסיבה הראשונית לפגיעה הנפשית, המציאות עכשיו היא שהאדם צריך להתמודד ולהתמודד לבד. מה הקשר בין אחריות אישית לבין יחסים וזוגיות? אליעד כהן מדגים את הנושא גם בתחום הזוגיות. למשל, אם בזוגיות אחד מבני הזוג מאשים את השני בכישלונות שלו, כמו בגללך לא הצלחתי בלימודים, הדבר דומה להאשמה של ילד כלפי הוריו. הוא מדגיש שכל אדם יכול למצוא סיבה להאשים מישהו אחר בבעיות שלו, וזה קורה כי יותר נוח לאדם להפיל אחריות על אחרים מאשר להתמודד בעצמו עם הבעיות שלו. אדם מרגיש טוב יותר כשהוא מאשים אחרים, כי אז הוא לא מרגיש שהבעיה היא שלו. מה הקשר בין רגשות אשמה להאשמת אחרים? אליעד מתייחס גם לתחושת ההקלה שהאדם מרגיש כשהוא מאשים מישהו אחר. הוא מסביר שכאשר אדם מאשים אחרים, הוא בעצם מנסה להסיר מעצמו את האחריות האישית שלו. אם אדם יי
מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק, אשתי לא מכבדת אותי, בעלי לא שוכב איתי, בעלי מכור לפורנו, בעלי לא אוהב אותי
מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק, אשתי לא מכבדת אותי, בעלי לא שוכב איתי, בעלי מכור לפורנו, בעלי לא אוהב אותי
מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק, אשתי לא מכבדת אותי, בעלי לא שוכב איתי, בעלי מכור לפורנו, בעלי לא אוהב אותי כיצד מתחילים משברים בזוגיות בעקבות בגידות והתמכרויות? המשבר בין בני זוג מתחיל בדרך כלל כשהתנהגות של אחד הצדדים, כמו בגידה, יוצרת מעגל סגור של התנהגות הדדית שלילית. דוגמה מרכזית לכך היא זוג שבו הגבר נתפס כבוגדני. תחילה האשימו אותו בכך שהוא רשע ומנוול, אך חקירה מעמיקה יותר גילתה שהוא מרגיש חוסר סיפוק בזוגיות מכיוון שהאישה לא מקיימת איתו יחסי מין או מבקשת סקס בסגנון סאדו מאזו, שהוא לא מעוניין בו. הוא החל לחפש סיפוק במקום אחר, והאישה התרחקה כי הרגישה פגועה מהבגידות שלו. כך נוצר מעגל סגור של האשמות הדדיות והתרחקות. מדוע הגבר מחפש סיפוק בכדורגל במקום בזוגיות? בנוסף לבגידות, הגבר היה מכור לכדורגל. הכדורגל סיפק לו תחושות חיוביות כמו חופש, חברות ושחרור שלא קיבל מהזוגיות ומהמשפחה. עבורו, הכדורגל הפך לתרפיה ולבריחה מקשיי הזוגיות. במקביל, האישה לא הייתה מוכנה להשקיע או להיות נחמדה אליו כי היא הניחה שהוא לא אוהב אותה באמת ומעדיף את הכדורגל. כאן שוב נוצר מעגל שלילי: הוא בורח לכדורגל כי היא לא נחמדה, והיא לא נחמדה כי הוא בורח לכדורגל. מהו המעגל השלילי של הביצה והתרנגולת בזוגיות? המעגל של האשמות הדדיות חוזר על עצמו בזוגיות שוב ושוב: הוא בוגד כי לא טוב לו איתה, היא לא מתקרבת כי הוא בוגד, הוא בורח לכדורגל כי היא פוגעת בו, והיא פוגעת בו כי הוא בורח לכדורגל. לא ניתן לקבוע ... היא גבר שאומר לאישה בבריכה שהיא שמנה, וכך נוצרת תגובת שרשרת שלילית. תמיד קיימת נטייה להפנות את האחריות לאחר ולא לקחת אחריות אישית. מהי החשיבות של לקיחת אחריות בזוגיות? אליעד כהן מסביר שכדי לפתור מעגל סגור של התנהגויות שליליות בזוגיות, לפחות צד אחד חייב לקחת אחריות. הוא מדגיש שאנשים שבדרך כלל נכנסים ללופ כזה אינם בעלי מודעות עצמית גבוהה מספיק להבין את חלקם במצב. אם היו אנשים חכמים ומודעים, הם היו מסתדרים בעצמם מלכתחילה. לכן לפחות אחד מהם צריך להחליט לקחת אחריות ולהשתנות, מתוך תקווה שהשינוי שלו יניע שינוי חיובי גם בצד השני. אולם, הבעיה הנפוצה היא שאנשים מצפים לתוצאות מיידיות, ואם לא רואים שיפור מיידי מהצד השני, הם מתייאשים וחוזרים לנקודת ההתחלה של המעגל השלילי. האם קיים פתרון מוחלט למעגלי אשמה בזוגיות? אין פתרון מוחלט או חד - משמעי לשאלת מי צודק במעגל האשמות זוגי. האמת היא ששני הצדדים צודקים כל אחד מנקודת מבטו. כל צד יכול להביא סיבות מוצדקות מדוע ההתנהגות שלו היא תגובה להתנהגות הצד השני. בנוסף, אליעד הביא דוגמאות פילוסופיות מהתנהגות האדם הראשון ומההתנהגות של אלוהים, שתמיד מטילים את האחריות על גורם חיצוני: האדם מאשים את האישה, האישה את האדם, ואלוהים מאשים את האדם עצמו. כל אחד מנסה להראות מדוע הצד השני הוא האשם. אליעד גם מזכיר את העצה של רבי נחמן לפיה יש עצה שתלויה בעצה, כלומר, לפעמים שינוי אחד מוביל לשינוי נוסף וכן הלאה, במעגל חיובי. למשל, אם אדם ישפר את מצבו הכלכלי, הביטחון העצמי שלו יעלה, הוא יצליח יותר בזוגיות, ירגיש יותר טוב וכן הלאה. מה הדרך הפרקטית לשבור את המעגל השלילי בזוגיות? הדרך הפרקטית היחידה היא שכל צד יבין שהפתרון נמצא בידיו. במקום להמתין שהצד השני ישתנה, כל אדם צריך לבדוק כיצד הוא יכול לשנות ולהשתפר. אם האישה תהיה ... בתרבות אחת, יכול להיות פחות חמור בתרבות אחרת. כל זה מוביל למסקנה המרכזית שהמפתח לשינוי אמיתי הוא לקיחת אחריות אישית על הצד שלך בסיפור. בגידות במערכות יחסים התמודדות עם התמכרויות בחיי הזוגיות לקיחת אחריות אישית בסכסוכים גישות שונות לפתרון בעיות זוגיות עצות רבי נחמן להתמודדות עם מעגלי בעיות כיצד מתחיל המשבר בין בני הזוג סביב הבגידה? התחיל סיפורם של בני זוג כאשר התגלה שהגבר בוגדני. האישה רצתה ...
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
... לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג? איך יוצאים מתקיעות בזוגיות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה כיצד יוצאים מתקיעות בזוגיות וכיצד מתמודדים עם לופים זוגיים של האשמות הדדיות. בתחילה, אליעד מסביר שאין משמעות אמיתית לשאלה כמה זמן בני הזוג מכירים או נשואים. הוא טוען שזה לא ... מזהה בעצמו, או שהוא נפגע כי הוא מפרש זאת כפגיעה שאינה מבוססת על האמת. איך להתמודד עם לופים של האשמה הדדית בזוגיות? בהמשך, אליעד דן בשאלה כיצד יוצאים מלופים בזוגיות, אותם מצבים שבהם שני הצדדים מאשימים זה את זו ואין אפשרות להכריע מי התחיל את הסכסוך. הוא מתאר לופ זוגי טיפוסי שבו צד אחד מאשים את הצד השני, והצד השני מאשים את הצד הראשון, ושני הצדדים מאמינים שכל אחד מהם קורבן של השני. אליעד טוען שברוב המקרים אין דרך אובייקטיבית לדעת מה באמת התחיל את הלופ, כי הכל מתחיל בפרשנויות ... אירוע קודם, אולי אפילו קטן ולא ברור, שיצר את הפרשנות שהובילה לקללה. מהו הפתרון שמציע אליעד כהן לזוגיות תקועה? אליעד כהן מציע פתרון ברור ופשוט: להפסיק לנסות לברר מה קדם למה ומי אשם, ולהתחיל לשאול שאלות פשוטות וממוקדות יותר. במקום להסתבך בשאלות שאין עליהן תשובה כמו למה זה התחיל או מי אשם, הוא מציע לשאול: מה אתם רוצים עכשיו? מה אתם רוצים להשיג בזוגיות? הוא מסביר זאת באמצעות מטפורה: אדם שמתעורר ומגלה שהוא בתוך בור - אין טעם לשאול איך נפלתי?, אלא לשאול איך ... הזה?. הוא מציין שאם אדם יישאר תקוע בשאלות של העבר, הוא לעולם לא ימצא פתרון מעשי, ויישאר בלופ של האשמות ותסכול. אליעד ממליץ לשאול את בני הזוג שאלות פשוטות: מה אתם רוצים? האם אתם רוצים להישאר ביחד או להיפרד? האם אתם רוצים לשפר את הזוגיות, ומה אתם מוכנים לעשות בשביל זה? שאלות אלו מאפשרות להתמקד בפתרון עתידי, במקום להסתבך בחקירה אינסופית של ... שאין לה תועלת ממשית. מדוע רוב הזוגות לא מצליחים לצאת מלופים? אליעד מסביר שרוב הזוגות שנמצאים בלופ זוגי לא מצליחים לצאת ממנו מכיוון שהם מאמינים שהבעיה היא רק בדבר ספציפי אחד. למשל, בן זוג אומר שהבעיה היא שבת ... היא שיש לו עוד הרבה מאוד תלונות נוספות שהוא לא אומר, מכיוון שהוא חושב שרק תלונה אחת תזכה לאישור מהמטפל הזוגי. הצד השני גם חושב אותו דבר, וכך הם מגיעים לתקיעות ולא מצליחים להגיע לפתרון אמיתי. למעשה, לדבריו, הבעיה האמיתית של רוב הזוגות שנמצאים בלופ היא עמוקה יותר ונוגעת ליחס שלהם עם עצמם ועם החיים בכלל, ולא רק לזוגיות עצמה. אליעד מבהיר שלפני שבני זוג יכולים להצליח בזוגיות, הם צריכים קודם כל להסתדר עם עצמם ולפתור את הקונפליקטים הפנימיים שלהם. לרוב, הבעיות בזוגיות הן השתקפות של בעיות פנימיות אישיות שלא נפתרו. מה ניתן ללמוד על הדרכת מטפלים וגישור זוגי מההרצאה של אליעד כהן? לסיכום, אליעד נותן עצות מעשיות גם למטפלים זוגיים. הוא מבהיר שצריך תמיד לבדוק מעבר לתלונה המיידית שמציגים בני הזוג ולשאול מה מסתתר מאחוריה. אם בני הזוג היו יודעים לפתור את הבעיה בעצמם, הם לא היו מגיעים למטפל. התפקיד של
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי איך לפתור משבר בזוגיות בעזרת אחריות אישית? כאשר זוג נמצא במשבר, כל צד מאשים את השני ומחכה שהשני ישתנה. אליעד כהן מסביר שאם רוצים לפתור את המשבר באמת, כל אחד צריך לקחת אחריות אישית מלאה על החלק שלו, ללא קשר לשאלה האם הצד השני ישתנה. הוא נותן דוגמה של זוג שרב, כאשר שניהם אשמים - היא קיללה, הוא הרביץ, או להיפך - והם מחליטים לנסות לפתור את הבעיות ביניהם. הם עושים ... לא משתנה? אליעד מסביר שיכולה להיות סיטואציה שבה אחד הצדדים לוקח אחריות ומשפר חמישים אחוז מהדברים אצלו, אך הצד השני לא רק שלא משתפר אלא אף נעשה גרוע יותר. ... להישאר או לעזוב, ולא יהיו לו ספקות לגבי עצמו. איך יוצאים ממשבר זוגי באופן פרקטי? כדי להבהיר את הרעיון, אליעד נותן דוגמה של אישה שחושבת שאם בן זוגה היה ... לא מפריע לה. או שהיא תהיה בטוחה לחלוטין שהיא לא רוצה להמשיך בזוגיות הזו, ותוכל לעזוב ללא ספקות. איך לקחת אחריות אישית עוזר לך להשתחרר מספקות? הרעיון שאליעד מציג לא מוגבל רק לזוגיות. הוא נכון לכל תחומי החיים. אם אתה מנסה להשיג משהו ולא מצליח, העצה הכי טובה היא לעשות ... מה לעשות יותר, והעניין יפסיק להטריד אותך לחלוטין. מה הקשר בין זוגיות לבין הקש ששבר את גב הגמל? אליעד נותן דוגמה נוספת שממחישה את החשיבות של המאה אחוז - ... אחד קטן יכול להיות הגורם המכריע שישבור לו את הגב. כך גם בחיים ובזוגיות - אנשים חושבים שהם כבר עשו המון ניסיונות ולא הצליחו, אך דווקא הניסיון הבא, אפילו אם ... שהגיע הזמן להרים ידיים ולעזוב. איך עושים את המאה אחוז בפועל בזוגיות ובחיים? כדי ליישם את הרעיון של מאה אחוז אחריות, אליעד נותן עצה פרקטית נוספת: אם למשל יש אדם שרוצה להשיג בחורה והיא לא רוצה אותו, הוא ... עם עצמך ועם המצב, מבלי להיות מוטרד או בספקות. איך לצאת ממשבר זוגי? האם להישאר בזוגיות או לעזוב? לקיחת אחריות אישית בזוגיות למה להשתנות אם הצד השני לא משתנה? איך לדעת אם עשית את המקסימום? עכשיו בן אדם נמצא במערכת יחסים אוקי ואז הוא רב עם הבת זוג שלו על ... בסדר שניהם לא היו בסדר, עכשיו בא מישהו ואומר שלום אני רוצה שהזוגיות הזאת תצליח נניח עכשיו אז מה ההיגיון אומר. ש: מישהו מביניהם? אליעד: מביניהם לעצמו אומר לעצמו אני רוצה שהזוגיות הזאת תצליח או רוצה לבדוק אם זה מצליח לא יודע מה לעשות כל מיני סיפורים יש לו איזו בעיה עם הזוגיות, עכשיו מה ההיגיון אומר שצריך לקחת את שני הצדדים אדוני אתה קח אחריות על החלק שלך ואתה קח אחריות על החלק שלך ובוא נפתור את זה כי אם הוא י
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אמפתיה בטיפול, למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אמפתיה בטיפול, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, פסיכותרפיה הוליסטית, ייעוץ נפשי בתחום אמפתיה בטיפול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2891 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 23:29:22 - wesi1