אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לכעוס על עצמי ✔האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
מניפולציה הזדהות עם דמות הקורבן לרמות לקחת לקיחת אחריות בחירת מטפל זוגי מטפל זוגי להתקדם בחיים זוגיות לדעת יכול להיות אחריות אחריות אישית איך לדעת איך לדעת מי אשם אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אמפתיה אמפתיה בטיפול אמפתיה טיפולית אמפתיות אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לוקח אחריות אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אני תמיד אשם אשם אשמה בחירת מטפל בחירת מטפל זוגי גישור זוגי גישור לזוגות דמות דמות הקורבן האם אני לוקח אחריות האשמה עצמית הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הזדהות עם החלש הזדהות עם הקורבן הלקאה עצמית הסרת אחריות זוגי זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפולי טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לדעת לדעת מי אשם להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו אחר להזדהות להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפלים מי אשם קורבן רגשות אשם שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
טעויות, איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות
טעויות, איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות
... איך להתמודד עם טעויות? האם לכעוס על טעות? איך לא לחזור על טעות? זה בסדר לטעות, זה לא בסדר לטעות שוב, איך להתמודד עם כישלון? האם זה בסדר לטעות? איך ללמוד מטעויות? איך לא לכעוס על עצמי בגלל טעות? חזרה על טעויות האם זה בסדר לטעות או לא בסדר לטעות? השאלה הראשונה שעולה בנושא טעויות היא האם זה בכלל בסדר לטעות. לפי אליעד כהן, ... טועים בכל מקרה, ולכן לא משנה אם אתה חושב שזה בסדר או לא. אדם לא יכול להבטיח לעצמו שלעולם לא יטעה רק כי הוא חושב שטעות זה דבר לא בסדר. טעויות הן חלק בלתי נמנע מהחיים. האם לכעוס על עצמי בגלל טעויות? נקודה נוספת שאליעד כהן מתייחס אליה היא הכעס העצמי שנגרם בעקבות טעות. השאלה שנשאלת כאן היא האם האדם צריך לכעוס על עצמו לאחר שעשה טעות. לפי אליעד, זה שבן אדם טעה הוא לא העניין המרכזי. הכעס העצמי על הטעות הוא פחות משמעותי. הדבר החשוב באמת הוא מה האדם עושה בעקבות הטעות. הכעס אינו תורם לשינוי, אלא ההתמקדות בלמידה מהטעות עצמה. למה זה לא בסדר ... בלי ללמוד מהן מובילה לכישלון ולאבדון, ואילו למידה והפקת לקחים מכל טעות, מבטיחות התקדמות וצמיחה אמיתית. איך להתמודד עם טעויות? איך לא לחזור על טעות? איך ללמוד מכישלון? האם לכעוס על עצמי אחרי טעות? איך להצליח אחרי טעויות? האם זה בסדר לטעות? איך להימנע מלחזור על טעויות? ...
כישלון, איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן
כישלון, איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן
... איך לא להרגיש רע מכישלון? איך להתמודד עם כישלון? איך לא לכעוס על עצמי? איך לא לשנוא את עצמי? כישלונות חוזרים, חוסר הצלחה, לא מצליח בחיים, כל הזמן נכשל שוב ושוב, אני כישלון, אני כל הזמן נכשל, אני נכשל כל הזמן איך להתמודד עם כישלון ולהפסיק להרגיש רע מכישלון? ... משפיעה באופן משמעותי על התגובה שלנו אליו. הרבה פעמים, כאשר אדם נכשל, הוא מרגיש תחושת כישלון גדולה, לעיתים אף חוסר ערך או שנאה עצמית. השאלה המרכזית היא איך להתמודד עם כישלון מבלי להרגיש רע על כך או להטיל אשמה על עצמך. כדי להצליח במשהו, ישנם שני מרכיבים חשובים שצריכים להתקיים: 1. רצון להצליח ... לא נובע רק מהמבחן או מהחומר, אלא מהעובדה שהאדם לא השקיע מספיק זמן ומאמץ כדי ללמוד, או שהוא לא היה מסוגל להקצות זמן ללמוד. איך לא לכעוס על עצמי אחרי כישלון? אם אדם נכשל במשהו כי לא היה לו מספיק רצון להצליח או כי לא הייתה לו היכולת להצליח, אין טעם לכעוס על עצמו. לא כועסים על עצמנו כשאנחנו לא יכולים לעוף באוויר, אז גם לא צריך לכעוס כשאנחנו לא מצליחים במבחן או במשימה, אם לא היה לנו את הכלים או הרצון להצליח. כישלון שחוזר על עצמו - איך להתמודד? ... יש לבדוק אם בכל פעם היה ניתן להצליח אם רק היית רוצה יותר, או אם לא הייתה לך היכולת להצליח. אם לא הייתה לך היכולת, אין טעם לכעוס על עצמך. אם לא רצית מספיק, יש להבין שזה פשוט תוצאה של סדרי העדיפויות שלך ולא בהכרח בעיה אמיתית. איך להפסיק לשנוא את עצמי בגלל כישלון? מי שמרגיש רע בגלל כישלון יכול לשאול את עצמו: - האם כל אדם אחר במצבו היה נכשל גם כן? אם כן, אין סיבה להרגיש כישלון. - אם לא, אז יש לבדוק אם לאדם אחר היו ... באמת יכולתי להצליח, ואם כן, למה לא רציתי מספיק? - האם לא הייתה לי יכולת אמיתית להצליח? אם התשובה היא שלא יכולת, אז אין סיבה לכעוס על עצמך. ואם התשובה היא שיכולת אך לא רצית מספיק, אז למה להגדיר את זה ככישלון? פשוט החלטת לא להשקיע בכך מספיק. סיכום - איך להתמודד עם כישלון? כישלון תמיד נובע או מחוסר רצון או מחוסר יכולת. במקום לכעוס על עצמך, עליך לבדוק את הסיבה לכישלון ולזכור שאין סיבה להרגיש רע - או שזה היה מחוץ לשליטתך, או שזה היה תוצאה של סדר עדיפויות שלך. כך תוכל להתמודד עם כישלון בצורה בריאה ... ללמוד יותר. אם האדם היה רוצה מספיק, הוא היה מוצא דרך ללמוד. ואם לא יכול היה ללמוד, אז לא הייתה לו אפשרות להצליח ממילא. איך לא לכעוס על עצמי אחרי כישלון? אם לא יכולת להצליח, אין סיבה לכעוס על עצמך - בדיוק כפי שאינך כועס על עצמך שאינך יכול לעוף באוויר. אם המצב שלך היה כזה שאי אפשר היה להצליח, הכישלון אינו אשמתך. אם כן יכולת להצליח אבל לא רצית מספיק - הרי שלא באמת נכשלת, אלא פשוט בחרת לא ... לבדוק אם בכל פעם הוא באמת היה יכול להצליח אך לא רצה מספיק, או שפשוט לא הייתה לו היכולת לכך. במידה שלא הייתה יכולת - אין טעם לכעוס על עצמך. ובמידה שלא היה רצון מספיק - יש להבין שהכישלון הוא תוצאה של סדרי עדיפויות ולא בהכרח בעיה אמיתית. איך להפסיק לשנוא את עצמי בגלל כישלון? מי שמרגיש רע בעקבות כישלון, כדאי שיבדוק: - האם כל אדם אחר במצבו היה נכשל גם כן? - אם כן - אין סיבה להרגיש כישלון, כי כל אחד היה נכשל באותו מצב. - אם לא ... מחוץ לשליטתו. - אם הוא יכול היה למנוע את זה אבל לא רצה - אז למעשה אין כאן כישלון, אלא פשוט החלטה. באותו אופן, אדם לא צריך להאשים את עצמו בכישלון - או שהוא לא היה יכול להצליח, או שהוא פשוט לא באמת רצה מספיק להצליח, וזה בסדר. איך להפסיק להרגיש כישלון? בפעם הבאה שאתה מרגיש כישלון, תשאל את עצמך: - האם באמת יכולתי להצליח ולא רציתי מספיק? - האם לא הייתה לי יכולת אמיתית להצליח? אם התשובה היא שלא יכולת, אז אין טעם לכעוס על עצמך. ואם התשובה היא שיכולת אבל לא רצית מספיק - אז למה להגדיר את זה ככישלון? פשוט החלטת לא להשקיע בכך מספיק. סיכום - איך להתמודד עם כישלון? כל כישלון נובע או מחוסר רצון או מחוסר יכולת. במקום לכעוס על עצמך, בדוק למה נכשלת, ותבין שאין סיבה להרגיש רע - או שזה היה מחוץ לשליטתך, או שזה היה תוצאה של סדר עדיפויות שלך. כך תוכל להתמודד עם כישלון בצורה בריאה ולשחרר את תחושת ...
איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים
איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים
... לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם כעס עצמי והאשמה עצמית. פעמים רבות, כשאנחנו כועסים על עצמנו או מאשימים את עצמנו על משהו שעשינו, אנחנו בעצם יוצרים תחושת חוסר קבלה עצמית. השאלה המרכזית היא כיצד אפשר להפסיק את מעגל הכעס וההאשמה ולהגיע לקבלה ... בשאלה: על מה אתה כועס על עצמך? לדוגמה, אם מישהו אכל אוכל לא בריא וכתוצאה מכך נהיה חולה, הוא עשוי לכעוס על עצמו על כך שאכל את האוכל הלא בריא. אז השאלה היא, האם יכולת לעשות את הדבר אחרת? כלומר, האם באמת היה לו אפשרות לא לאכול את האוכל הלא בריא ... - במקרה כזה, אין סיבה לכעוס על עצמך, כיוון שלא הייתה לך אפשרות אחרת. 2. לא רצית לאכול את האוכל - אז זה היה בחירה שלך. אם זה מה שבחרת, אין סיבה לכעוס על עצמך, כי בסופו של דבר זו הייתה בחירה חופשית שלך. אליעד מבהיר שהמפתח כאן הוא להבין אם זה היה משהו שהיית יכול לבחור לעשות אחרת או פשוט לא ... או לא, הוא לא צריך להאשים את עצמו. הבחירה החופשית שייכת לו, וזהו המפתח להפסיק לכעוס על עצמו . אם אדם לא הלך ללמוד או לא עשה משהו אחר שהוא חושב שהיה צריך לעשות, יש לשאול: האם יכולת ללמוד? אם התשובה היא לא, אז אין מקום להאשים את עצמך. אם התשובה היא כן, אז השאלה היא, למה לא הלכת ללמוד? אם לא רצית ללמוד, אז זה היה בחירה שלך. אין סיבה לכעוס על עצמך, כי זו הייתה בחירה שנעשתה מרצון. העקרון המרכזי כאן הוא להבין שמה שעשית זה מה שבחרת לעשות. אם עשית משהו מתוך רצון, אז אין סיבה להאשים את עצמך. אם לא עשית משהו מתוך רצון, גם אז אין מקום לכעוס על עצמך, כי זו הייתה בחירה שלך. בסופו של תהליך, כל פעולה שאתה עושה היא התוצאה של בחירה חופשית. אם עשית משהו, זה היה מה שבחרת לעשות, ואם לא ... וכך להפסיק את מעגל הכעס העצמי וההאשמה. איך להתמודד עם כעס עצמי? איך לאהוב את עצמי? כיצד לקבל את עצמי כמו שאני? מה זה בחירה חופשית? איך להתמודד עם כישלון? איך להפסיק להאשים את עצמי? ...
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. ... לא רק סובל מההשפעות של הסיגריות, אלא גם מכאיב לעצמו על כך שהוא ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו ... מזיקה, אך הוא לא מצליח להפסיק. במקרה כזה, השאלה היא אם יש לו שליטה על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ... אז אין לנו שליטה מלאה על רצונותינו. אם כל פעולה שלנו נעשית מתוך שיקול דעת שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו. האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה ...
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
הערכה עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי
... עצמית, אהבה עצמית, שנאה עצמית, כעס עצמי, האשמה עצמית, רגשות אשם, איך לא לכעוס על עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך לקבל את עצמי? גאווה, יהירות, איך לא להתגאות? איך לא לקנא באחרים? איך לא להעריץ אחרים? דימוי עצמי איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כאשר אדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. לדוגמה, אדם יכול לומר: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. רגשות כאלה גורמים לתסכול, חוסר שביעות רצון, ולעיתים אף שנאה עצמית עמוקה. הנוסחה הפשוטה לשינוי תפיסה זו היא לשאול את עצמך: למה? למה אני מרגיש כך? למה אני רואה את עצמי כעצלן? כל תשובה שהמוח ... דבר אחר. אתה בוחר בזה בבחירה חופשית מלאה. אם אתה מקבל את התשובה הזו, אז אין לך שום סיבה לכעוס על עצמך , כי אתה בוחר בעצמך את מה שאתה. להגיע למסקנה הזו אומר שאתה מבין שאתה הבורא של המציאות שלך, שאתה אחראי לחלוטין על מי שאתה, ושכל ... חופשית. אם אתה מבין שאתה זה שבוחר להיות כך, ואין לך שום אילוץ חיצוני, אז אין שום היגיון בכעס עצמי או שנאה עצמית. אפשרות שנייה: אין לך שום בחירה חופשית האפשרות השנייה היא להבין שאין לך באמת בחירה חופשית, וכל מה שאתה הוא תוצאה של ... שנולדת, של חוקים פיזיים, ביולוגיים, וחברתיים שהשפיעו עליך. אם זה נכון, אז אין שום סיבה לכעוס על עצמך, כי אתה בכלל לא בוחר מי אתה. אתה כמו רובוט שפועל על פי תכנות מסוים, וכל פעולה שאתה עושה היא פשוט תוצאה של הכרח טבעי. איך זה ... או שאין לו בחירה חופשית וזה פשוט המצב, ואז אין טעם להעריץ אותו. סיכום הנוסחה כאשר אתה כועס על עצמך או שונא את עצמך: - תבדוק על מה בדיוק אתה כועס או שונא. - תשאל למה אתה כזה. - כל תשובה שתקבל, תשאל ולמה זה כך?. - בסוף תגיע לאחת משתי האפשרויות: - או שאתה בוחר את מי שאתה ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. - או שאין לך בחירה חופשית ולכן אין טעם לכעוס על עצמך. כאשר אתה מתגאה או מעריץ מישהו: - תשאל למה הוא יותר טוב ממך או למה אתה יותר טוב ממנו. - תמשיך לשאול ולמה זה כך?. - בסוף תגיע ... ולכן אין שום טעם להעריץ אותו. בסופו של דבר, הבנה עמוקה של הנוסחה הזו תעזור לך להשתחרר מהכעס העצמי, מהשנאה העצמית, מהגאווה ומההערצה הלא מוצדקת, ולחיות חיים רגועים יותר, שלמים יותר ומודעים יותר. איך לא לשנוא את עצמך איך לקבל את עצמך כמו שאתה איך להתמודד עם כעס עצמי מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על עצמנו? איך להפסיק להעריץ אנשים אחרים איך להפסיק להרגיש נחות מול אחרים איך לא לכעוס על עצמך ולא לשנוא את עצמך? כשאדם כועס על עצמו או שונא את עצמו, לרוב זה נובע מכך שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר, שהוא לא טוב מספיק, שהוא כישלון, או שהוא מחזיק בתכונות שהוא לא אוהב. למשל, אדם עשוי לומר לעצמו: אני כועס על עצמי כי אני עצלן, אני שונא את עצמי כי אני טיפש, אני לא אוהב את זה שאני חלש. הרגשות הללו יוצרים תסכול, חוסר שביעות רצון, ולעיתים אף
אהבה עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי תנאים
אהבה עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי תנאים
... עצמית בלי תנאים, קבלה עצמית בלי תנאים, איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לקבל את עצמי כמו שאני? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? דימוי עצמי, איך לאהוב את ... לקבל את עצמי בלי תנאים? אושר בלי תנאים איך לאהוב ולקבל את עצמך בלי תנאים? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד לאהוב את עצמך ללא תנאים, לקבל את עצמך כמו שאתה, ולהפסיק לשנוא או לכעוס על עצמך. לדבריו, השיטה שהוא מציג יכולה ... כך, על ידי תהליך זה, כל אדם יכול להגיע לאהבה עצמית שלמה, לקבלה עצמית מלאה ולאושר בלתי תלוי בשום תנאי חיצוני. איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? קבלה עצמית מוחלטת איך להפסיק לשנוא את עצמי? האם באמת אני טיפש? איך לשפר דימוי ...
שלמות עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים
שלמות עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים
... עצמית, איך להיות שלם עם עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך לקבל את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לא להיות שיפוטי עם עצמך? שנאה עצמית, כעס עצמי, אהבה עצמית, אני כישלון, אושר בחיים איך אפשר להיות שלם עם עצמך ולא לכעוס על עצמך? הרבה אנשים סובלים מכך שהם לא שלמים עם עצמם, כועסים על עצמם, שונאים את עצמם, ומרגישים שהם לא מספיק טובים. אליעד כהן מסביר בהרצאה זו, שהסיבה ... חושב שיש בחיים טוב ורע מוחלטים, ולכן אם הוא עושה דברים שמקרבים אותו לטוב - הוא אוהב את עצמו, ואם הוא עושה דברים שמקרבים אותו למה שהוא חושב כרע - הוא שונא את עצמו. אך השאלה שאליעד מציג שוב ושוב היא האם באמת מצב אחד עדיף על מצב אחר?. איך להשתחרר מהשנאה העצמית והכעס העצמי? כדי להשתחרר משנאה עצמית וכעס עצמי, אליעד כהן מציע גישה שמערערת את ההנחות הבסיסיות שהאדם גדל עליהן. אם אדם לא שלם עם עצמו בגלל ... לו לאהוב את עצמו בדיוק כפי שהוא. כשהאדם מפסיק להתעקש שחייב להיות אחרת, הוא יכול להגיע לשלווה פנימית אמיתית, וזו היא שלמות עצמית אמיתית. איך להפסיק לכעוס על עצמי? מה זה אהבה עצמית ללא תנאים? האם עדיף להצליח מאשר להיכשל? איך לאהוב את עצמי כפי שאני? כיצד ... שלם עם עצמך. שלמות עצמית פירושה לקבל את עצמך ללא תנאים, ללא קשר לתכונות שלך, להצלחות, לכישלונות או לנסיבות חייך. אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים סובלים מכעס עצמי, שנאה עצמית, והערכה עצמית נמוכה, כי הם חושבים שהם לא מספיק טובים. הם כועסים על עצמם כי הם לא עומדים בציפיות שלהם או בציפיות שהחברה הציבה להם. הם חושבים, למשל, שהם כישלון, לא ... על פני מצב אחר. איך להתמודד עם מחשבות שליליות על עצמך? אליעד מסביר שאם אתה חושב על עצמך באופן שלילי, למשל שאתה עצלן, חסר ביטחון עצמי, או כישלון, ואתה כועס על עצמך בשל כך, הבעיה מתחילה מכך שאתה בטוח שעדיף שתהיה אחרת. למשל, אדם עצלן שלא מסוגל לקום בבוקר לעבודה ומוצא את עצמו בלי כסף ובלי יכולת לשלם שכר דירה, חושב שהוא לא שווה כי הוא עצלן. אבל אם נתבונן לעומק, המחשבה שגורמת לאותו אדם לכעוס על עצמו היא ההנחה הבסיסית שעדיף לא להיות עצלן. הוא בטוח שעדיף לעבוד, להרוויח כסף, ולחיות חיים נוחים ... שלם עם עצמו כי הוא מאמין בצורה מוחלטת שיש דברים שהם טובים ודברים שהם רעים באופן אבסולוטי. אם אדם חושב שלהצליח בחיים זה טוב, אז כשהוא לא מצליח, הוא מיד שונא את עצמו וכועס על עצמו. אבל אם נתבונן לעומק, נראה שאין סיבה מוחלטת לחשוב שלהצליח עדיף על ... את הנקודה הזאת, אתה יכול להיות שלם עם עצמך בכל מצב ובכל תנאי. איך לקבל ולאהוב את עצמך ללא תנאים? כדי לקבל ולאהוב את עצמך ללא תנאים, עליך להבין שהכעס והשנאה העצמית מגיעים מהאמונה שמשהו בך לא בסדר. אך האם זה באמת נכון? אליעד מדגיש שוב ושוב שצריך לבדוק ... הוא בדיוק מה שאתה צריך עכשיו? כל מחשבה אחרת היא רק אמונה יחסית, לא אמת מוחלטת. כאשר אתה מבין זאת, אתה מפסיק לשפוט את עצמך בצורה כל כך חמורה, מפסיק לשנוא את עצמך, מפסיק לכעוס על עצמך, ומתחיל לקבל את עצמך בדיוק כמו שאתה, ללא תנאים. כך, על פי אליעד כהן, מגיעים לשלמות עצמית ולאושר אמיתי. איך להתמודד עם כישלון? האם עדיף להצליח? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להעריך את עצמי בלי תנאים? איך לא לשנוא את עצמי בלי תנאים? איך לא לכעוס על עצמי בלי תנאים? איך להתמודד עם כישלון? האם עדיף להצליח? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להעריך את עצמי בלי תנאים? איך לא לשנוא את עצמי בלי תנאים? איך לא לכעוס על עצמי בלי תנאים? ...
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית, חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה
... שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, מחשבות מציקות, מחשבות חיוביות, דיכאון, יאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית , חוסר ביטחון עצמי, עצבות, שמחה איך להתמודד עם מחשבות שליליות ומחשבות טורדניות? אנשים רבים סובלים ממחשבות שליליות שונות, כמו מחשבות שליליות, מחשבות רעות, מחשבות אובדניות, מחשבות טורדניות, דיכאון, ייאוש, חרדה חברתית, חוסר אהבה עצמית וחוסר ביטחון עצמי. בהרצאה מפורטת זו, אליעד כהן מסביר איך להתמודד עם מחשבות אלו בעזרת ניתוח והטלת ספק בהנחות היסוד שמאחורי כל מחשבה שלילית, כדי להחליש אותן ואף להפסיקן לחלוטין. איך מתמודדים עם מחשבה שלילית כמו רע לי שאני כועס על עצמי? כדי להתמודד עם מחשבה שלילית, יש לפרק אותה להנחות יסוד ולשאול עליהן שאלות. למשל, אם אדם אומר: רע לי מזה שאני כועס על עצמי כי אני לא חושב שאצליח, אליעד מציע להתחיל לבדוק את ההנחות: האם אני באמת כועס על עצמי? אולי אני לא באמת כועס. האם אני רק כועס על עצמי, או שאולי אני גם לא כועס על עצמי במידה מסוימת? אולי יש בי גם חלק שלא כועס? מי אמר שאני לא רוצה לכעוס על עצמי? אולי חלק ממני כן רוצה לכעוס על עצמי או לפחות לא אכפת לי מהכעס הזה? אולי אני בכלל קצת מרוצה מכך שאני לא חושב שאצליח, ולכן הכעס אינו מוחלט? על ידי הטלת ספק ...
איך לקבל את עצמך למרות שאתה משוגע? איך לאהוב OCD לא הגיוני? איך להכיל את חוסר ההיגיון שלך? איך לקבל בעצמך את הצד הלא הגיוני שלך? איך לא לכעוס על מחשבות לא הגיוניות? איך להיות שלם עם עצמך בלי תנאים? איך לקבל מחשבות לא הגיוניות?
איך לקבל את עצמך למרות שאתה משוגע? איך לאהוב OCD לא הגיוני? איך להכיל את חוסר ההיגיון שלך? איך לקבל בעצמך את הצד הלא הגיוני שלך? איך לא לכעוס על מחשבות לא הגיוניות? איך להיות שלם עם עצמך בלי תנאים? איך לקבל מחשבות לא הגיוניות?
... לא הגיוניות? איך לקבל את עצמך למרות שאתה חושב שאתה משוגע? אנשים רבים סובלים מתחושה של כעס עצמי ושנאה עצמית בגלל התנהגות לא הגיונית, התמכרויות לא הגיוניות או מחשבות טורדניות כמו OCD, חרדות ... כהגיונית הוא בעצם לא לגמרי הגיוני. כלומר, שום דבר אינו הגיוני לחלוטין. איך להפסיק לכעוס על עצמך או לשנוא את עצמך כשאתה חושב שאתה משוגע? אליעד כהן מציע שאם יש לך מחשבות או התנהגויות שנראות לך לא הגיוניות, תשאל את עצמך מי ... מציע לראות ששום דבר לא הגיוני באופן מוחלט, וכך תוכל לקבל את ההתנהגות והמחשבות שלך מבלי לכעוס על עצמך ומבלי לשנוא את עצמך . לדוגמה, אדם שסוגר שוב ושוב את הדלת יכול להרגיש שהוא מתנהג בצורה לא הגיונית. אבל גם אדם שסוגר את הדלת רק ... או לא הגיוני הוא יחסי בלבד ולא מוחלט, וזו הדרך לקבל את עצמך בצורה מלאה ושלמה בלי לשנוא את עצמך, בלי לכעוס על עצמך ובלי להרגיש רע עם מי שאתה. איך לא לכעוס על עצמי? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל OCD לא הגיוני? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? למה אני מרגיש משוגע? ... לקבל את הטיפשות שלך? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לא להפסיק לעשות משהו לא הגיוני? שנאה עצמית, כעס עצמי, אני חושב בצורה לא הגיונית, אני לא הגיוני, התמכרות לא הגיונית, אובססיה לא הגיונית, מחשבה טורדנית לא הגיונית, התנהגות כפייתית לא הגיונית, אני משוגע, אני כועס על עצמי, אני שונא את עצמי, אני לא אוהב את איך שאני חושב, אני לא חושב בהיגיון, פוביה לא הגיונית, חרדה לא הגיונית, איך לקבל את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך לא לשנוא את עצמי?
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית
הלקאה עצמית, האשמה עצמית, כעס עצמי, לאהוב את עצמך, פרידה זוגית איך להתמודד עם הלקאה עצמית לאחר פרידה? אליעד כהן מסביר בהרצאתו כיצד האדם מתמודד עם רגשות קשים של הלקאה עצמית, האשמה עצמית וכעס עצמי, בעיקר אחרי פרידה זוגית. הוא פותח בכך שהסבל והקושי מופיעים כאשר האדם אינו ... וכעס על עצמה. אליעד מסביר שזה בדיוק המקום שבו נוצרת הלקאה עצמית - הרצון של האדם להיות שונה ממה שהוא עכשיו, והתחושה שמה שהוא מרגיש כרגע אינו לגיטימי או תקין. מדוע אנשים כועסים על עצמם לאחר פרידה? אליעד מסביר שהכעס העצמי אחרי פרידה נובע מכך שהאדם אינו אוהב את עצמו בצורה מלאה. כאשר האדם באמת ... כמו שצריך?. אליעד מבהיר שהשאלות האלה הן למעשה ביטוי להלקאה עצמית. האישה מאשימה את עצמה על המצב הרגשי שלה במקום לקבל אותו, ולכן נוצרת תחושת ... באופן טבעי, כנראה גם הייתה בוכה הרבה פחות. כלומר, עצם ההלקאה העצמית, השיפוטיות, הביקורת הפנימית והכעס העצמי הם אלו שמגבירים את הכאב והסבל ומקשים על ההתמודדות. האם קבלה עצמית יכולה ... אותה אישה הייתה מקבלת את עצמה במאה אחוז, היא לא הייתה כועסת על עצמה בגלל הצורך שלה לבכות, ולכן, ככל הנראה, הייתה גם חווה פחות כאב וצער. המסקנה ... עצמית. כאשר אדם מקבל את עצמו ואוהב את עצמו, הוא מפסיק להאשים את עצמו ולהלקות את עצמו, ולכן עובר את המשבר בצורה הרבה יותר נעימה וטובה. אליעד כהן מדגיש שלפעמים ... הוא יהיה פחות מושפע ממצבים קשים כמו פרידה, ויחווה פחות כעס עצמי, פחות הלקאה עצמית ופחות סבל בכלל. איך להתמודד עם פרידה זוגית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להפסיק לכעוס על עצמי? מה גורם להלקאה עצמית? למה אני לא מקבל את עצמי כמו שאני? איך להפסיק להרגיש אשמה על רגשות? האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לכעוס על עצמי, מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לכעוס על עצמי, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רוחני, אימון אישי לביטחון עצמי, מאמן אישי לעסקים בתחום לכעוס על עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 20:52:10 - wesi1