אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שונא את עצמי ✔האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
רמאי פשוט גישור לזוגות טיפולי תמונה אימון לזוגות דוגמאות לחייך איך להגיב למישהו יכול להיות פירוד אחריות אחריות אישית איך לדעת איך לדעת מי אשם אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אמפתיה אמפתיה בטיפול אמפתיה טיפולית אמפתיות אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לוקח אחריות אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אני תמיד אשם אשם אשמה בחירת מטפל בחירת מטפל זוגי גישור זוגי גישור לזוגות דמות דמות הקורבן האם אני לוקח אחריות האשמה עצמית הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הזדהות עם החלש הזדהות עם הקורבן הלקאה עצמית הסרת אחריות זוגי זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפולי טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לדעת לדעת מי אשם להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו אחר להזדהות להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפלים מי אשם קורבן רגשות אשם שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
האם אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים?
האם אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים?
... אני שונא את עצמי? למה לא לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אני רוצה אותה כי אני לא מעריך את עצמי? האם אני לא אוהב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה יקרה אם אני יאהב את עצמי בלי תנאים? האם רצון לאהבה חיצונית מעיד על שנאה עצמית? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מרגיש צורך שאדם אחר יאהב אותו, למשל כשהוא חושב אם היא תאהב אותי אז ארגיש יותר ערך, הדבר מצביע בהכרח על תחושת חוסר ... תחושה פנימית שהוא אינו אוהב את עצמו מספיק. אין משמעות לרצון ללא קיומו של ההפך שלו - בדיוק כפי שאי אפשר לרצות להיות שבע בלי לחוות תחושה מסוימת של רעב. האם חייבים לשנוא את עצמי כדי לרצות אהבה חיצונית? אליעד מדגיש כי אין הכרח בכך שהאדם ישנא את עצמו לגמרי. יכול להיות מצב שבו האדם אינו שונא את עצמו לחלוטין, אלא מרגיש חיסרון חלקי בלבד בערך העצמי. לדוגמה, הוא יכול להרגיש טוב עם עצמו במידה רבה, אך עדיין קיימת בו תחושת חוסר ערך מינימלית שאותה הוא ... לכן, בצורה לא מודעת, אנשים יעדיפו למלא את הרצון לאהבה דרך גורמים חיצוניים, במקום לפתור את החוסר בצורה פנימית ועמוקה לחלוטין. מה קורה אם פותרים חלק מתחושת השנאה העצמית, אבל לא לגמרי? אליעד מסביר שאם אדם מצליח לפתור חלק משמעותי מהתחושה השלילית כלפי עצמו, הוא כנראה יפחית מאוד את התלות באהבה חיצונית. עם זאת, כל ... איך עוברים מאהבה מותנית לאהבה בלתי מותנית? האם יש אהבה בלי שנאה? למה אני רוצה שהיא תאהב אותי? לאהוב את עצמי בלי תנאים דבר והיפוכו האם הרצון לאהבה חיצונית מעיד על חוסר אהבה עצמית? כאשר מתעורר באדם רצון לאהבה מבחוץ, לדוגמה, מחשבה כמו אם היא תאהב אותי, ארגיש שאני שווה יותר, הדבר מלמד באופן ברור על תחושת חוסר מסוימת באהבה ... יחסית. גם אם לא קר לו לחלוטין, הוא נמצא במצב של פחות חם מהרצוי, ולכן יש פער מסוים בין הרצוי למצוי, וזה בדיוק מה שמוליד את הרצון. האם מי שרוצה שיאהבו אותו בהכרח שונא את עצמו? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה שמישהו אחר יאהב אותו לא חייב בהכרח לשנוא את עצמו באופן מלא, אלא פשוט לא אוהב את עצמו בצורה שלמה. הוא יכול לחוות אהבה עצמית חלקית, אך עדיין להרגיש שיש מקום לשיפור ותחושת ערך נוספת. הרצון שלו הוא למעשה ניסיון למלא את אותו החסר הפנימי. כלומר, הוא לא חייב להרגיש שנאה עצמית מלאה, אך עצם קיום הרצון לקבל משהו מבחוץ מראה שיש עדיין מקום להגדלת האהבה העצמית שלו. אליעד מדגיש באופן חד - משמעי שאדם שאוהב את עצמו באופן ... לתוספת מגיע מתחושת חיסרון ביחס לאותה תוספת. לדוגמה, כשרוצים שיתאהבו בנו כדי להרגיש ערך, זה מרמז שבאותו רגע חווים חוסר בערך עצמי. גם אם החוסר אינו מוחלט (לאו דווקא שנאה עצמית מלאה), עדיין מדובר בתחושה שחסרה עוד קצת אהבה פנימית. האם לרצות שובע מחייב שאני רעב? בדיוק כפי שרצון להיות שבע נובע מתחושה מסוימת של רעב, כך גם רצון להרגיש אהוב נובע מתחושה של אני לא אוהב את עצמי מספיק כרגע. אפשר להתווכח אם זה מינוס מוחלט או רק פחות ממה שאני רוצה, אבל עצם הרצון מלמד שיש חיסרון כלשהו. גם בדוגמת המזגן: אם אני מדליק מזגן כי אני רוצה חום או קור נוספים, פירושו שקיים פער בין המצב הנוכחי למצב הרצוי. האם מי שרוצה שמישהי תאהב אותו בהכרח שונא את עצמו לגמרי? לא. אדם יכול לאהוב את עצמו ברמה מסוימת, אך עדיין לחוש שיש מקום לחיזוק האהבה העצמית. הוא לא בהכרח מתעב את עצמו, אלא מזהה הזדמנות להגדיל את ... אהבה חיצונית. אבל אם היה אוהב את עצמו במאה אחוז, לא היה חסר לו שום חיזוק חיצוני. לכן עצם הרצון להוסיף אהבה מצביע על רמה מסוימת של חוסר באהבה פנימית. האם פתירת השנאה העצמית תבטל את הרצון לאהבה חיצונית לגמרי? אם אדם יפתור חלק גדול מתחושת חוסר הערך שלו, כנראה ירצה פחות את האהבה החיצונית. אך ייתכן שיישאר עדיין אחוז ... בלי ההפך. ש: אבל למה שההפך יחייב שאני ארצה את זה? אליעד: ובשאלה המקורית אם נגיד מישהו רוצה בחורה כי הוא אומר היא תגרום לי לאהוב את עצמי האם זה אומר שהוא בוודאות לא אוהב את עצמו שונא את עצמו או שלא הוא פשוט רוצה לאהוב את עצמו. ש: אבל יש הבדל בין שונא את עצמו ללא אוהב את עצמו כי. אליעד: בסדר האם הוא שונא את עצמו או שלא הוא לא שונא את עצמו הוא פשוט רוצה לאהוב את עצמו אז אני אתן לך תשובה פרקטית כי אפשר לעשות הרבה מניפולציות להוכיח הרבה דברים אבל בוא ניתן תשובה פרקטית, התשובה היא שפרקטית בוודאות שהוא שונא את עצמו למה כי אתה לא יכול תפוס אני רוצה לאהוב את עצמי בלי אני שונא את עצמי אתה הבנת מה אמרתי בוודאות אתה לא יכול להגיד אני רוצה ערך אם אתה לא חווה חוסר ערך כאילו אין משמעות לדבר בלי ההפך שלו אתה לא יכול לדמיין שאתה רוצה ... חושב שיש לך פחות זה במאה אחוז נכון הבנת אותי זה במאה אחוז נכון, האם מחויב שבן אדם שרוצה מישהי כי הוא חושב שאם הוא יהיה איתה הוא יותר יאהב את עצמו האם מחויב שהוא שונא את עצמו לא יש מלא אנשים שהם לא שונאים את עצמם והם עדיין רוצים מישהי נכון אבל האם יכול להיות שמישהו אוהב את עצמו במאה אחוז והוא חושב שאם הוא יהיה עם מישהי הוא יאהב את עצמו יותר לא יכול להיות כי אם זה במאה אחוז איך אפשר יותר. זאת אומרת שהוא לא שונא את עצמו במאה אחוז אבל הוא גם לא אוהב את עצמו במאה אחוז הוא חושב שהוא יכול לאהוב את עצמו יותר אז הוא שונא את עצמו קצת, אתה הבנת אתה אולי מפריעה לך המחשבה שאומרת מה אם אני רוצה מישהי כי אני יאהב את עצמי יותר אז מה זה אומר שאני לא אוהב את עצמי בכלל שאני שונא את עצמי אולי זה מה שמפריע לך. ש: אני מנסה לשאול עכשיו נניח אני זורם עם ההיפותזה שאני נגיד שונא את עצמי וכדי להילחם בזה ש
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
... לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית . לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה. מהי האשמה עצמית? האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד שבמציאות ייתכן שהוא ... שהוא יודע שזה מזיק. כיצד להתמודד עם האשמה עצמית? כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו: - מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו? - האם באמת הייתה לי שליטה על המצב? - האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע? אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, הוא עשוי לגלות ... או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת. האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר? אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא עושה זאת מתוך ... לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו. האם המציאות יכולה להיות אחרת? האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת. כיצד להסיר אחריות? הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו. סיכום במציאות יש שתי אפשרויות: 1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו. 2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת. כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה. איך לא להאשים את עצמך? איך לא לכעוס על עצמך? איך להתמודד עם רגשות אשם? איך לקבל את עצמך? איך לשפר שליטה עצמית? איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך? אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד על עצמו ב
חקירת הרצון לאהוב את עצמי, מה זה לאהוב את עצמי? מה זו אהבה עצמית? איך נוצרת אהבה עצמית? מה זה אני? מה זה עצמי? מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי?
חקירת הרצון לאהוב את עצמי, מה זה לאהוב את עצמי? מה זו אהבה עצמית? איך נוצרת אהבה עצמית? מה זה אני? מה זה עצמי? מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי?
... מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי? מה זה לאהוב את עצמי ואיך נוצרת אהבה עצמית? השאלה מה זה לאהוב את עצמי? נשמעת פשוטה, אבל אליעד כהן מציג אותה ... שתספק אותך. מתי אני אוהב את עצמי ומתי אני שונא את עצמי? כדי להמחיש את הנושא אליעד מביא דוגמה של אדם שרוצה לנגן יצירה על פסנתר. האדם הזה יושב מול הפסנתר ורוצה לנגן משהו שיש לו בראש. כאשר הוא מצליח לנגן בדיוק כפי שרצה, הוא ... לעומת זאת, כאשר הוא נכשל בנגינה, הוא מרגיש שנאה עצמית. למה זה קורה? אליעד מסביר שבעצם יש שני מרכיבים שונים בניסיון של האדם לנגן: הרצון שלו והיכולת שלו לממש את הרצון הזה. כאשר האדם מצליח לממש את הרצון, הוא חש אני עשיתי ... לאהוב את עצמו. אבל כאשר הוא לא מצליח, הוא מאשים את עצמו ומרגיש שנאה עצמית. האדם חושב שהוא אחראי על הכישלון או ההצלחה ולכן רגשותיו מתנדנדים בין אהבה עצמית לשנאה עצמית . אך אליעד כהן טוען שזו הטעות המרכזית: האדם לוקח אחריות על דברים שאין לו שליטה מלאה עליהם. למשל, אם האדם לא הצליח לנגן כי הזיכרון שלו בגד בו, האם הוא באמת אשם בכך? ... טוב עם עצמו. אם היד לא מתרוממת, האדם יכול לשנוא את עצמו, אף שאין לו באמת שליטה מלאה על פעולות הגוף. האם אני ועצמי הם אותו דבר? אליעד מראה שהרבה פעמים אנחנו מתייחסים לאני ועצמי כאל שתי ישויות נפרדות. אני רוצה לנגן, ועצמי ... עצמך ייחלשו. מה זה אהבה עצמית? איך נוצרת שנאה עצמית? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי? מה ההבדל בין אני לעצמי? האם אפשר תמיד לאהוב את עצמי? איך נוצרת אהבה עצמית? שנאה עצמית, איך נוצרת שנאה עצמית? מתי אני לא אוהב את עצמי? האם אפשר תמיד לאהוב את עצמי? איך נוצר הרצון לאהוב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? האם אני רוצה לאהוב את עצמי? פירוק הרצון לאהוב את עצמי, להעלים את הרצון לאהוב את ...
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
... מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי למה אנשים מרגישים חוסר מזל מתמשך בחיים? התחושה של חוסר מזל שאנשים חווים, אינה מגיעה יש מאין, אלא היא תוצאה של תהליכים פנימיים ותפיסות ... במערכת יחסים, הוא עשוי לומר זה כי אף אחד לא יכול לאהוב אותי. החשיבה הזו יוצרת תחושת שנאה עצמית עמוקה ורגשות אשם, מכיוון שהאדם חושב שהוא אחראי לכישלונות שלו באופן אישי וישיר. אליעד מסביר שהמחשבה שהאדם שונא את עצמו למעשה אומרת שיש לו תמונה כלשהי לגבי איך הוא היה רוצה להיות, וכאשר המציאות אינה תואמת את התמונה הזו, הוא מפתח שנאה כלפי עצמו. לכן, האדם לא שונא את עצמו באופן מוחלט, אלא שונא את הפער בין מה שהוא לבין מה שהוא חושב שהוא צריך להיות. לדוגמה, אדם ששונא את עצמו על כך שהוא עצלן, שונא את התכונה הזו באופן ספציפי ולא את כל מהותו. האם המזל הוא מציאות או אשליה סובייקטיבית? המושג מזל יכול להיראות אובייקטיבי, כאילו יש ... לעצמו את הכישלון, לא בגלל סיבה אובייקטיבית אלא בגלל פרשנות סובייקטיבית. למה אנשים מאשימים את עצמם בחוסר המזל שלהם? הסיבה שאנשים מאשימים את עצמם היא הרצון הטבעי למצוא סיבה והסבר לכל דבר שקורה להם. המוח האנושי לא אוהב אי - ודאות ולכן מחפש קשר סיבתי ברור. אדם יעדיף למצוא סיבה (אני אשם) מאשר להודות שאין לו שליטה במציאות. האשמה העצמית הזו נותנת אשליה של שליטה, כי האדם חושב שאם הוא היה פועל אחרת, היה נמנע מהכישלון. אליעד מסביר זאת על ידי דוגמה של אדם שנופל כל הזמן לקבוצה של חסרי המזל באופן ... מכיוון שאין אדם מושלם לחלוטין. כך מתחזקת ההרגשה שהוא באמת חסר מזל, ומכאן הדרך קצרה לשנאה עצמית ורגשות אשם. איך אפשר להפסיק להרגיש חסר מזל? כדי להפסיק להרגיש חסר מזל, האדם צריך לשנות את צורת החשיבה שלו על אירועים שליליים. במקום לחפש קשר סיבתי לכל כישלון ולייחס אותו ... זה בהכרח אומר שאני טיפש, או שאולי פשוט לא למדתי מספיק?. התהליך הזה מאפשר לאדם להימנע מהאשמה עצמית לא מוצדקת ולשפר את תחושת הערך העצמי שלו. סיכום ומסקנות: מהי הדרך להתגבר על חוסר מזל ורגשות אשם? הדרך להתגבר על תחושת חוסר מזל, שנאה עצמית ורגשות אשם, מתחילה בהבנת המנגנון הפסיכולוגי שגורם להיווצרות התחושות האלה. במקום להניח אוטומטית שכל אירוע שלילי הוא תוצאה של חיסרון פנימי, על האדם לבדוק את ההנחות שלו ... יכולים להוביל לשיפור משמעותי בחוויה הפנימית ובתחושת הערך העצמי של האדם. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים איך להפסיק להאשים את עצמי? תפיסת עולם מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי? בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם של בני אדם לגבי עצמם והסביבה. תחילה, הוצגה השאלה האם תחושות אלו באמת נובעות מתוך תפיסות או מחשבות ... שהן מוכתבות על ידי סיבות חיצוניות או פנימיות שלא ניתנות לשינוי. מה הקשר בין מחשבות של שנאה עצמית לחוסר מזל? בהמשך, דיברו על אנשים שחשבו שהם שונאים את עצמם, ונסו להבין מה הכוונה בעצמי במקרים כאלה. האם הכוונה היא לשנוא את עצמם כמות שהם או את כל מה שהם עשו עד כה? דובר על האפשרות שבני אדם עשויים לאהוב את עצמם, אך להרגיש כי הם לא מצליחים לחיות לפי הציפיות שלהם עצמם או של אחרים. במקרה ... לשנות את תחושת חוסר המזל, יהיה צורך באמונות חדשות, בצורות חשיבה שונות ובאפשרות להפסיק להאשים את עצמך על כל כישלון. סיכום ומסקנות: לסיום, כל אחד מאיתנו עשוי לחשוב שהוא חסר מזל, ולהאשים את עצמו על המתרחש בחייו. הסיבה לכך עשויה לנבוע מהמחשבה שאירועים רעים הם תוצאה ישירה של חיסרונות אישיים או של חוסר ערך עצמי. במקרים כאלה, המזל נתפס כמשהו ... ואת עצמנו, נוכל אולי לשנות את תפיסת המזל ולבצע שינוי במחשבותינו ובחיינו. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים הבנה עצמית תפיסת עולם ...
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה , איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי למה אני מאשים את עצמי ואיך להתמודד עם רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר כי רגשות אשמה נובעים מהתחושה שמשהו רע קרה ושאנחנו אחראים לכך. אדם יחווה אשמה כאשר יתרחש אירוע שלילי, ואז הוא יחפש את הגורם לכך. באופן טבעי, עולה השאלה מי אחראי לאירוע - וכאן נוצרים רגשות אשמה. אשמה לא נוצרת מאירוע טוב, אלא תמיד מתוך תחושת אחריות על אירוע שנתפס כרע. למשל, אם אדם מרגיש רע כי לא הצליח בעסקים, הוא מתחיל לחפש את האשם. אם הוא מאשים את עצמו, הוא אומר אני אחראי לכך שנכשלתי. אבל אליעד מדגיש שהמושג של אשמה הוא עמוק יותר ממה שנראה. כאשר אדם אומר שהוא אשם, עליו לבדוק האם הוא באמת אחראי באופן מלא למה שקרה, ואם כן - האם הוא יכול גם לשנות את המצב. אם האדם מאשים את עצמו אך מרגיש חסר אונים ואומר אני מטומטם ולכן לא אצליח לשנות זאת, למעשה הוא מסיר מעצמו אחריות אמיתית, כי הוא לא לוקח על ... למצוא אשמים לכל דבר שלילי שקורה - או שאתה אשם, או שהמציאות אשמה, או שהסביבה אשמה. הוא מביא דוגמה פשוטה: אם לא לקחת מטרייה וירד גשם, אפשר להאשים את עצמך שלא לקחת מטרייה, או להאשים את הגשם שירד. בשני המקרים יש היגיון. השאלה היא את מי אתה מעדיף להאשים, בהתאם למה שמתאים ... טוב יותר, נוח לך להאשים אחרים או את המציאות. אם אתה רוצה להשתפר ולשנות את עצמך, עדיף שתאשים את עצמך. אך אליעד מסביר גם דבר נוסף: אם אתה מאשים את עצמך באמת עד הסוף, אתה מגיע להבנה עמוקה יותר. אם אתה מאשים את עצמך על כך שאין לך עבודה, וגם על כך שאתה חושב שחייבת להיות לך עבודה - אז אתה כבר לא עבד של אף אחד. מדוע? מפני שאתה מבין ... כל דבר, כולל על הגנטיקה והמציאות שלך. כאשר אתה עושה זאת, אתה משוחרר לחלוטין מאשמה, כי כל תחושה וכל מצב נמצאים בשליטתך המוחלטת. איך להפסיק להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה האם אני אחראי להכל? איך לוקחים אחריות מוחלטת? איך להשתחרר מתחושת אשמה? האם הגנטיקה משפיעה על האשמה שלי? מהי אשמה ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי , חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות ... המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יהירות, צניעות ושנאה עצמית. הוא מסביר שכולם נובעים מאותו מנגנון פנימי, שמבוסס על ההשוואה לאחרים. לדבריו, אותו מנגנון שמשמש להשוואה לטובה משמש גם להשוואה ... ולא יהיה מוטרד עוד מההשוואה לאחרים. כיצד לא לפתח שנאה עצמית או דיכאון? אליעד מסביר שכדי לא לפתח שנאה עצמית, האדם חייב להשתחרר מהרצון להרגיש יותר טוב מאחרים. אם האדם מבין שהכל מקרי, הוא לא יחוש שנאה עצמית על מה שאין לו, ולא יפתח רגשות אשמה על כישלונות. הוא מדגים באמצעות אדם שנכשל בטסט נהיגה: אם האדם יבין שלא הייתה לו בחירה אמיתית ולא הייתה לו שליטה בנסיבות, הוא לא יחוש אשמה או שנאה עצמית, אלא יוכל לקבל את המציאות בשלמותה, ללא תנאים. אליעד מסכם בכך שכל אדם יכול להשתחרר לחלוטין מרגשי נחיתות וגאווה אם הוא ישתמש בשכל ... אחד אחר. איך להתמודד עם רגשי נחיתות? איך להשתחרר מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך להפסיק לשנוא את עצמי? מהי ענווה אמיתית? אין בחירה חופשית, אתה רובוט, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא להתבייש בעצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? מתבייש בעצמי, אני לא טוב כמו כולם, כולם יותר טובים ממני, כעט ביד הסופר, למה לא הגיוני להתגאות? איך לזכות לענווה? איך להגיע לענווה? ...
איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים
איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים
... לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? איך להתמודד עם כישלון? כעס עצמי, שנאה עצמית, האשמה עצמית, שונא את עצמי, כועס על עצמי, לא אוהב את עצמי, אהבה עצמית בלי תנאים איך לא להאשים את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי בלי תנאים? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם כעס עצמי והאשמה עצמית. פעמים רבות, כשאנחנו כועסים על עצמנו או מאשימים את עצמנו על משהו שעשינו, אנחנו בעצם יוצרים תחושת חוסר קבלה עצמית. השאלה המרכזית היא כיצד אפשר להפסיק את מעגל הכעס וההאשמה ולהגיע לקבלה עצמית ללא תנאים. הדרך המומלצת היא להתחיל בשאלה: על מה אתה כועס על עצמך? לדוגמה, אם מישהו אכל אוכל לא בריא וכתוצאה מכך נהיה חולה, הוא עשוי לכעוס על עצמו על כך שאכל את האוכל הלא בריא. אז השאלה היא, האם יכולת לעשות את הדבר אחרת? כלומר, האם באמת היה לו אפשרות לא לאכול את האוכל הלא ... או לא רצה בכך. לפי אליעד, יש שתי אפשרויות: 1. לא יכולת לאכול את האוכל - במקרה כזה, אין סיבה לכעוס על עצמך, כיוון שלא הייתה לך אפשרות אחרת. 2. לא רצית לאכול את האוכל - אז זה היה בחירה שלך. אם זה מה שבחרת, אין סיבה לכעוס על עצמך, כי בסופו של דבר זו הייתה בחירה חופשית שלך. אליעד מבהיר שהמפתח כאן הוא להבין אם זה היה משהו שהיית יכול לבחור לעשות אחרת או ... את פעולך. אם אדם בוחר לפעול בדרך מסוימת, לא משנה אם זה היה פעולה טובה או לא, הוא לא צריך להאשים את עצמו. הבחירה החופשית שייכת לו, וזהו המפתח להפסיק לכעוס על עצמו. אם אדם לא הלך ללמוד או לא עשה משהו אחר שהוא חושב שהיה צריך לעשות, יש לשאול: האם יכולת ללמוד? אם התשובה היא לא, אז אין מקום להאשים את עצמך . אם התשובה היא כן, אז השאלה היא, למה לא הלכת ללמוד? אם לא רצית ללמוד, אז זה היה בחירה שלך. אין סיבה לכעוס על עצמך, כי זו הייתה בחירה שנעשתה מרצון. העקרון המרכזי כאן הוא להבין שמה שעשית זה מה שבחרת לעשות. אם עשית משהו מתוך רצון, אז אין סיבה להאשים את עצמך. אם לא עשית משהו מתוך רצון, גם אז אין מקום לכעוס על עצמך, כי זו הייתה בחירה שלך. בסופו של תהליך, כל פעולה שאתה עושה היא התוצאה של בחירה חופשית. אם עשית משהו, זה היה מה שבחרת לעשות, ... לא עשית משהו, זה היה מה שבחרת לא לעשות. חשוב להבין ולהכבד את הבחירה הזו, וכך להפסיק את מעגל הכעס העצמי וההאשמה. איך להתמודד עם כעס עצמי? איך לאהוב את עצמי? כיצד לקבל את עצמי כמו שאני? מה זה בחירה חופשית? איך להתמודד עם כישלון? איך להפסיק להאשים את עצמי? ...
3 סוגים של אהבה עצמית, 3 הגדרות של אהבה עצמית, מה זה לאהוב את עצמי? איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? האם אני אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך ילד אוהב את עצמו? מהי אהבה עצמית? 3 אפשרויות לאהוב את עצמי
3 סוגים של אהבה עצמית, 3 הגדרות של אהבה עצמית, מה זה לאהוב את עצמי? איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? האם אני אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך ילד אוהב את עצמו? מהי אהבה עצמית? 3 אפשרויות לאהוב את עצמי
... אוהב את עצמך. אם נכשלת, אתה אומר לעצמך אני לא שווה, ואז אתה לא אוהב את עצמך. אהבה עצמית ללא תנאים האדם אוהב את עצמו בכל מקרה, בלי קשר להצלחה או לכישלון. ... מדגיש שדווקא כאן, מי שתלוי בתוצאה כדי לאהוב את עצמו, בעצם לא אוהב את עצמו באמת. אהבה עצמית ללא פירוש בכלל זו הרמה הגבוהה ביותר שאליעד מתאר, בה האדם בכלל לא בודק אם הוא אוהב או לא אוהב את עצמו. האדם מסתכל רק על עובדות ללא שום פירוש פנימי. הוא לא שואל את עצמו אני טוב או ... קטן שעדיין לא למד להעריך את עצמו לפי תוצאות. האם אפשר לאהוב ולשנוא את עצמי בו זמנית? אליעד מציין כי יש גם רמה רביעית המשלבת את כל שלוש הרמות יחד. האדם ... חלק שאוהב את עצמו ללא תנאים, וחלק שבכלל לא חושב על אהבה או שנאה עצמית. במצב הזה, האדם נע בין הרמות, בהתאם לנסיבות, ומודע לקיום כל האפשרויות בתוכו. מה ההבדל בין מי שאוהב את עצמו למי ששונא את עצמו? לפי אליעד, מי שאוהב את עצמו בתנאים חושב על עצמו דברים חיוביים לפי הצלחות, בעוד מי ששונא את עצמו חושב דברים שליליים לא משנה מה יקרה. לדוגמה, מי ששונא את עצמו ימצא סיבה לשנוא את עצמו גם אם הוא לבד וגם אם הוא עם חברים, גם אם יש לו הרבה כסף וגם אם אין לו כלום. מי שאוהב את עצמו ללא תנאים או לא שואל כלל שאלות על אהבה ושנאה עצמית, נמצא מעבר לפרשנות רגשית של הצלחה וכישלון, ולכן שם אין הבדל בין מי שאוהב את עצמו לבין מי ששונא את עצמו לחלוטין - כי בשני המקרים אין משמעות להערכה העצמית. איך לעבור ממצב של שנאה עצמית לאהבה עצמית אמיתית? אליעד כהן מסביר שהתהליך מתחיל מהרמה השלישית, כשאדם נולד - הוא לא חושב בכלל אם הוא אוהב או לא אוהב את עצמו. עם הזמן מלמדים אותו מה טוב ומה רע, ואז הוא מתחיל להעריך את עצמו לפי תנאים ... בלי תנאים? האם אני אוהב את עצמי? מה ההבדל בין אהבה עצמית לשנאה עצמית? למה קשה לי לאהוב את עצמי? אז מההתחלה אז הוא שאל איך בן אדם יודע שהוא ... ככה יש דבר שנקרא בן אדם אוהב את עצמו ויש דבר שנקרא בן אדם לא אוהב את עצמו הוא אומר איך אני יודע איך מישהו יודע שהוא אוהב את עצמו, זאת אומרת שהוא כאילו ... למה, אם מישהו אומר לא אני לא רוצה להיות לבד אז אתה רואה אתה לא אוהב את עצמך למה אתה לא רוצה להיות לבד יכול להיות אתה אוהב את עצמך במובן של אוכל כמה שבא לך ... אנשים אז יכול להיות הפוך תפסיק כל הזמן לצאת עם אנשים מה אתה לא אוהב את עצמך אתה לא יכול להיות לבד יש כל מיני פירושים ואפשרויות. ולכן אם אתה רוצה תשובה ... אז שנייה מי אמר לך שאתה צריך לאהוב את עצמך אולי אתה צריך לשנוא את עצמך איך אתה יודע את זה? ש: הכל במוח בעצם סתם פשוט רציתי לשאול. אליעד: טוב עכשיו ... אתה אומר איזה זבל אני שלא השגתי את הבחורה זה נקרא שאתה? ש: לא אוהב את עצמי. אליעד: נכון זה בגרסה הראשונה עכשיו בגרסה היותר מתקדמת אם אתה אומר לעצמך איזה ... לא תשיג את הבחורה, אם אתה תגיד איזה זבל אני זה אומר שאתה? ש: לא אוהב את עצמך. אליעד: ואם אתה תגיד אני תותח למרות שלא השגתי את הבחורה זה. ש: אומר שאתה אוהב ... אם אתה אומר איזה תותח אני כי השגתי את הבחורה זה אומר שאתה לא אוהב את עצמך שים לב בראשון אם אתה אומר אני תותח כי השגתי את הבחורה אז אתה אוהב את עצמך אם אתה אומר אני לא שווה כי לא השגתי את הבחורה אז אתה. ש: לא אוהב את עצמי. אליעד: נכון זאת הגרסה הראשונה הגרסה השנייה אומרת אם אתה אומר אני אוהב את עצמי כי השגתי את הבחורה אז אתה לא אוהב את עצמך אם אתה אומר אני לא שווה כי לא השגתי את הבחורה אז אתה. ש: אוהב את עצמך. אליעד: ... מתקדמת שבה אתה לא שואל את עצמך את השאלה אני אוהב את עצמי או לא אוהב את עצמי אתה לא חושב בכלל לבדוק אני טוב אני לא טוב, אם אני אגיד לך לדוגמה מה אתה חושב ... אבל אם אתה אומר השגתי את הבחורה ולכן אני אוהב את עצמי אז אתה לא אוהב את עצמך אם אתה לפני שאתה הולך לישון בלילה אתה אומר איזה כייף לי אני נשיא ארצות הברית אתה לא אוהב את עצמך באמת אם אתה אומר איזה כייף לי שהשגתי אותה אתה לא אוהב את עצמך באמת כי אתה תלוי בה אתה לא אוהב את עצמך אתה תלוי אתה כאילו בזכות משהו אתה לא באמת חזק. בא נלך לדוגמה אחרת נגיד מבחן ... את הבחורה אבל אתה בכלל אין לך בראש את המחשבה אני אוהב את עצמי אני לא אוהב את עצמי אני כן אוהב את עצמי אני טוב אני לא טוב אין לך את הפירוש הזה שזה ככה חושב ילד ... את עצמי מה זה אומר אוהב את עצמי מה זה אומר למה יש דבר כזה לא אוהב את עצמך אין לזה משמעות יותר, אוקי עכשיו בגרסה העוד יותר מתקדמת מה יש בעוד יותר מתקדמת, ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
אהבה עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך לקבל את עצמך? הערכה עצמית, ביטחון עצמי, איך להעריך את עצמך? איך להרגיש טוב עם עצמך? איך לאהוב את עצמי? איך להעריך את עצמי?
... עצמית, שנאה עצמית, איך לאהוב את עצמך? איך ... המוח יכול באותה מידה להגיד: אולי אשנא את עצמי בלי סיבה? וכך נוצרת סתירה ... לאהבה עצמית, מומלץ דווקא להפסיק לשנוא את עצמך. במקום להוסיף דברים חיוביים, ... השליליות שבגללן האדם מבקר או שונא את עצמו. לדוגמה, אם האדם אומר: אני שונא את עצמי כי אני עצלן, עליו לשאול את עצמו: האם יש באמת סיבה לשנוא את עצמי כי אני עצלן? האם זה שאני ... זו מאפשרת לאדם להפחית או לבטל את השנאה העצמית, וכך מתפנה מקום טבעי ... עצמו האם אני אוהב את עצמי?. הוא לא שונא את עצמו, ולכן הוא גם לא צריך לאהוב ... אלא חי בשלווה, בלי לבקר או לשנוא את עצמו. מהי הדרך הטובה ביותר להגיע ... היא לנטרל את כל הסיבות לכך שאדם לא אוהב את עצמו. במקום להתמקד בשאלות כמו למה ... מומלץ להתמקד בשאלות כגון למה אני שונא את עצמי? או האם באמת יש סיבה לביקורת ... שלי?. ככל שאדם מנטרל את הסיבות לשנאה עצמית, הוא מתקרב למצב שבו הוא ... בהתנגדות פנימית הפוכה: ואולי אשנא את עצמי בלי שום סיבה? כך נוצרת סתירה ... את עצמך. לדוגמה, אם מישהו אומר אני שונא את עצמי כי אני עצלן, אפשר לבחון: האם באמת יש סיבה לשנוא את עצמי כי אני עצלן? מה המשמעות של ... הסיבות השליליות, מופחתת בהדרגה השנאה העצמית, ואז מתפנה מקום לתחושה ... בלי סיבה בלי להתנגש בשאלה למה בעצם לא לשנוא את עצמי בלי סיבה?. לכן, במקום לנסות ... עוד יותר טוב ואז הוא יגרום לך לשנוא את עצמך כי אתה לא יותר טוב ממה ... איך אפשר לאהוב את עצמו כשהוא לא אוהב את עצמו איך לעשות את זה, איך בן אדם יכול לאהוב את זה שהוא לא אוהב את עצמו? נכון, איך הלאה. ש: מה ... שמה הכיוון? ש: להבין שאין סיבה לשנוא את עצמו, זאת אומרת להבין שאין סיבה ... אני זה אני? המוח יכול להגיד לך אז אני שונא את עצמי כי אני זה אני אי אפשר להחזיק ... כזה דבר והמוח יגיד לו למה אולי תשנא את עצמך לא משנה מה. ש: סתם בלי לשאול ... בלי תנאים הוא יכול לגרום לעצמו לא לשנוא את עצמו עם תנאים. הרעיון זה אל תאהב ... אל תנסה לאהוב את עצמך יותר תנסה לא לשנוא את עצמך. זאת אומרת אל תנסה למצוא מה ... את עצמי בלי תנאים, אוקי במה אתה לא אוהב את עצמך מה אתה לא אוהב בעצמך? אני לא ... את עצמי שאני עצלן תשאל את עצמך למה שונא את עצמי שאני עצלן. הרעיון זה לנטרל ... את הדילמה אם אתה אוהב את עצמך או לא אוהב את עצמך שזה לא מעניין עוד לא מעסיק ... עצמי בלי תנאים זה גם תסביך. הוא לא לא אוהב את עצמו אין לו את הצורך לאהוב את ... אוהב את עצמו בלי תנאים זה אחד שלא לא אוהב את עצמו אין לו בכלל אתה אוהב את ...
איך להתמודד עם דיכאון מהדיכאון? דיכאון אובדני, דיכאון קליני, דיכאון קשה, איך לצאת מדיכאון? התמודדות עם דיכאון, טיפול בדיכאון, דיכאון בגלל נטיות אובדניות, דיכאון מתמשך, דיכאון חזק, חרדה מהחרדה
איך להתמודד עם דיכאון מהדיכאון? דיכאון אובדני, דיכאון קליני, דיכאון קשה, איך לצאת מדיכאון? התמודדות עם דיכאון, טיפול בדיכאון, דיכאון בגלל נטיות אובדניות, דיכאון מתמשך, דיכאון חזק, חרדה מהחרדה
... העובדה שהוא מדוכא, ואז נוצר מעגל שקשה לו מאוד לצאת ממנו. איך להוציא אדם מדיכאון שהוא תוצאה של הדיכאון עצמו? כשמישהו אומר אני בדיכאון כי אני לא מתפקד וכי אני שונא את עצמי ורוצה למות, הדרך היעילה ביותר לעזור לו היא להבין שיש כאן שני גורמים מרכזיים: הבעיה ... שלו מתה, הרי שאי אפשר להחזיר את החברה לחיים. במקרה כזה, פשוט להזכיר לו זיכרונות טובים או להציע לו להכיר מישהי חדשה לא תמיד יעזור, כי הוא מרגיש חסר ערך, כועס על עצמו, ומתמודד עם דימוי עצמי נמוך כל כך עד שהוא בטוח שאף אחת לא תרצה אותו יותר. לכן, הכיוון ... סבל נוסף על עצם היותו בדיכאון. האם באמת יש משהו רע במחשבות שליליות? אליעד כהן מוסיף ואומר שהדרך הטובה ביותר לאהוב את עצמך היא להיות מסוגל לקבל גם את השנאה העצמית. אם האדם שונא את עצמו, האהבה העצמית הכי גדולה תהיה כשהוא יגיד: אני אוהב את זה שאני שונא את עצמי. אם הוא יאמר אני שונא את זה שאני שונא את עצמי, הוא ממשיך את המעגל של השנאה העצמית ולא יוצא ממנו. כשאדם יכול לאהוב את עצמו אפילו כשהוא שונא את עצמו, הוא שובר את המעגל השלילי שנוצר. איך יוצאים מהלופ האינסופי של דיכאון מדיכאון? השלב הבא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שונא את עצמי, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שונא את עצמי, איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להצלחה, קואצינג, מאמן אישי לחיים בתחום שונא את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4053 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:17:21 - wesi1