אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתקרבן ✔האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם אני מזדהה עם דמות הקורבן?

לקיחת אחריות היא נושא חשוב מאוד בהתפתחות האישית שלנו, ואחת השאלות המרכזיות היא עד כמה אנחנו לוקחים אחריות על חיינו. שאלת המפתח כאן היא: איך אנחנו מגיבים כשמישהו מספר לנו סיפור שבו הוא טוען שנעשה לו עוול? האם אנחנו מקבלים את הסיפור כפי שהוא, או שאנחנו שואלים את עצמנו אם יש לו חלק בעוול שנעשה לו?

האם אני מזדהה מיד עם הקורבן?

כאשר מישהו מספר על חוויה קשה שעבר, כמו אונס, גניבה או שוד, כיצד אנו מגיבים? האם אנחנו ישר מזדהים עם הכאב שלו ויוצרים דמות של קורבן, או שאנחנו שואלים את עצמנו האם יכול להיות שהוא שותף לחלק מהבעיה? אליעד מדבר על כך שכאשר אנו ישר רואים את האדם כקורבן מוחלט, זו אינדיקציה לכך שאנו לא לוקחים אחריות, אלא שוכחים לראות את חלקנו במצבים.

מהי הדרך המיטבית להגיב כשמישהו מספר לי על עוול?

כמובן, ייתכן ונכון יהיה לתמוך במישהו רגשית כשמישהו מספר סיפור קשה, אבל השאלה היא מהי התחושה הראשונית שלנו? אם אנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה עשוי להצביע על כך שאנחנו מסירים אחריות גם מחיינו שלנו. אליעד מציע לחשוב בצורה ביקורתית: האם ייתכן שמה שסיפר אותו אדם אינו כל האמת? האם הוא משקר או מציג תמונה חד צדדית?

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם אנו מזדהים עם כל אדם שמספר על עוול שנעשה לו, מבלי לשאול שאלות או לבדוק את הפרטים, אנחנו עשויים לא לראות את כל התמונה. אליעד מדבר על הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם דמות הקורבן, כאשר כל פרט שלא נבדק עלול להיות מניפולציה או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה.

מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים

בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר "אתה מסכן". מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: "האם יש לך חלק בבעיה הזו?" או "מה אתה יכול ללמוד מזה?". אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז הוא ככל הנראה לא מחפש את האמת ומזיק למטופל.

האם אני תמיד מחפש את האחריות שלי?

הכלל שעוזר לנו לצמוח ולהתפתח הוא תמיד לשאול את עצמנו: "איך אני אשם?" כשיש בעיה או סיפור של עוול, תמיד עלינו לחפש את האחריות האישית שלנו. אליעד מדגיש את המשפט של רבי נחמן "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאנחנו רואים רע במישהו אחר, כדאי לבדוק את עצמנו: אולי אנחנו נושאים באחריות לכך?

איך להתקדם בחיים?

כדי להתקדם ולהשתפר בחיים, תמיד עלינו לבחון את האחריות שלנו במצב. כאשר אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח.

לסיכום: לקיחת אחריות היא הדרך לשלוט בחיים

ההמלצה המרכזית של אליעד היא תמיד לקחת אחריות, גם על מה שאנחנו לא בטוחים בו. ככל שנזדהה פחות עם דמות הקורבן, נשאל יותר שאלות ונתבונן במצבים בעיניים ביקורתיות, כך נוכל להתקדם, להיות יותר בשליטה ולהפוך את חיינו לטובים יותר.
לקיחת אחריות על החיים שלך: איך לזהות את מידת האחריות שלך?

השאלה המרכזית היא: עד כמה אתה לוקח אחריות על חייך, ועד כמה אתה מסיר מעצמך אחריות? כיצד ניתן לדעת זאת? ישנן דרכים שונות לבחון זאת, ואחת מהן נוגעת לתגובתך כאשר אתה שומע על אדם שעבר חוויה קשה - אונס, גניבה, רמאות, שוד או כל פגיעה אחרת. איך אתה מגיב כשהוא מספר לך את סיפורו?

האם אתה מזדהה עם הקורבן או מחפש את האמת?

כאשר מישהו מספר שנגרם לו עוול - שהונו אותו, אנסו אותו, רימו אותו, שדדו אותו - מהי התגובה הראשונית שעולה בך? האם אתה מזדהה מיד עם הכאב שלו, רואה אותו כקורבן מוחלט, או שאתה בוחן את הדברים באופן ביקורתי ושואל האם ואיפה הוא עצמו היה אחראי למה שקרה?

ככל שאתה יותר מזדהה עם הקורבן, כך אתה מסיר אחריות

אם ברפלקס שלך, באופן אוטומטי וללא בדיקה, אתה מקבל את סיפורו של האדם כעובדה מוגמרת ורואה בו קורבן חסר שליטה לחלוטין, זו אינדיקציה לכך שגם אתה נוטה להסיר מעצמך אחריות. כלומר, אם אתה נוטה לראות אנשים כמסכנים שאין להם שליטה על גורלם, כנראה שאתה גם רואה את עצמך באותו אופן.

ההבדל בין מה שאתה מרגיש לבין איך שאתה מגיב

יש כאן שתי שאלות נפרדות:
  • איך להגיב למישהו שטוען שנעשה לו עוול? ייתכן שנכון יהיה לתמוך בו רגשית.
  • מהי התחושה הראשונית שעולה בתוכך? האם אתה מיד מזדהה איתו, או שאתה בוחן את המציאות ובודק עד כמה הוא היה אחראי למצבו?
האם אתה בוחן את הסיפור לעומק או מקבל אותו כפי שהוא?

כאשר אדם אומר לך שאנסו אותו, האם אתה ישר מניח שהוא הקורבן או שאתה שואל שאלות כמו: "האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים?"

מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים

אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד "אתה מסכן, החיים שלך קשים" - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: "האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה?" אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת.

הסכנה שבהזדהות אוטומטית עם הקורבן

אם מישהו אומר לך שהוא פגע באנשים, האם תגובתך הראשונית היא אמפתיה? כנראה שלא. אבל אם הוא אומר שפגעו בו, האם אתה מיד מזדהה איתו? אם כן, זו נורת אזהרה. ייתכן שהוא כלל לא קורבן אלא תוקף שמציג את עצמו כך. למשל, מחבלי חמאס נוהגים להציג עצמם כקורבנות ולבכות על עוולות שנעשו להם, אך לעיתים מדובר בתעמולה שקרית.

האם אתה שואל "איך אני אשם"?

לקיחת אחריות פירושה לבדוק תמיד היכן אתה עצמך אשם. רבי נחמן אמר: "פסול לך - הפסולת תהיה שלך", כלומר, כל פעם שאתה רואה משהו שלילי במישהו אחר, חפש כיצד אתה עצמך אשם בכך. מה שזה לא יהיה - אתה נושא באחריות כלשהי.

איך להתקדם בחיים? תמיד לחפש את אחריותך האישית

אם אתה רוצה לצמוח ולהשתפר, הכלל הוא פשוט: לא משנה מה קרה - תמיד חפש את אחריותך במצב. תמיד תשאל "איך אני שותף לפשע?" יש בכך רבדים עמוקים, אך העניין הבסיסי הוא זה: כל פעם שאתה שומע סיפור, אם אתה ישר מזדהה עם הקורבן, סימן שגם אתה מסיר אחריות מחייך.

בדוק איך אתה מגיב לסיפורים של אחרים

כאשר מישהו אומר לך שפגעו בו, האם אתה מגיב אחרת מאשר כאשר מישהו אומר שהוא עצמו פגע באנשים? אם כן, זה סימן שעליך לבדוק את עצמך. האם ייתכן שהוא לא באמת קורבן? האם הוא מספר רק חצי מהסיפור? כמו מחבלי חמאס שטוענים שעברו עוול אבל למעשה מסתירים את חלקם במעשים.

לסיכום: האחריות תמיד אצלך

ככל שאתה נוטה יותר להזדהות עם קורבנות מבלי לבדוק את האמת, כך אתה מסיר אחריות מחייך. אם אתה באמת רוצה לקחת אחריות ולצמוח, בכל מצב שאל את עצמך: "איך אני אשם?", "מה האחריות שלי?", "האם אני רואה את כל התמונה?". כך תוכל להיות בשליטה אמיתית על חייך.
פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים
עבודה שונאת את עצמי לבדוק רגשות מהי הרגשה מהי הדרך פירוש אמפתיות לקיחת אחריות טיפולים לא אוהבת את עצמי אחריות אחריות אישית איך לדעת איך לדעת מי אשם אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישיות קורבנית אמפתיה אמפתיה בטיפול אמפתיה טיפולית אמפתיות אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני לוקח אחריות אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אני תמיד אשם אשם אשמה בחירת מטפל בחירת מטפל זוגי גישור זוגי גישור לזוגות דמות דמות הקורבן האם אני לוקח אחריות האשמה עצמית הזדהות הזדהות עם דמות הקורבן הזדהות עם החלש הזדהות עם הקורבן הלקאה עצמית הסרת אחריות התקרבנות זוגי זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפולי טיפולים יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לדעת לדעת מי אשם להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להאשים מישהו להאשים מישהו אחר להזדהות להיות קורבן להלקות את עצמי להלקות את עצמך להסיר אחריות להתקרבן לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקחת לקחת אחריות לקיחת אחריות לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מאמן זוגי מגשר זוגי מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפלים מי אשם קורבן קורבניות רגשות אשם שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה עצמית
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן, להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס
התקרבנות, להיות קורבן, 2 סיבות למה מאשימים אחרים, איך לא להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? דמות הקורבן, נרקיסיזם בזוגיות, סחיטה רגשית, האשמת הקורבן, אחריות הקורבן , להאשים את עצמך, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול בטראומת אונס למה אנשים מרגישים קורבן ומאשימים אחרים? אליעד כהן מסביר כי אנשים הופכים את עצמם לקורבנות כאשר הם חווים דבר רע שלא רצו שיקרה. מצב זה גורם להם להאשים מישהו אחר כדי להרגיש ... הביטחון שלו, או אישה שנאנסה שמאשימה את התוקף. בשני המקרים קיימת נטייה להאשים מישהו אחר גם כי יש היגיון בדבריהם וגם כי יש להם אינטרס רגשי בכך. איך אנשים מנצלים את דמות הקורבן כדי להימנע מאחריות? אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שנתפס בגניבה וצורח גנב גנב כדי להטעות אחרים לחשוב שהוא הקורבן. הטקטיקה הזו מאפשרת לו להסיט את החשד מעצמו אל האחר. אנשים עושים זאת כדי להימנע ... האשמה של מישהו אחר לא באמת פותרת את הבעיה המקורית. יתרה מזאת, כאשר אנשים לא לוקחים אחריות, הם גם לא פועלים לשינוי אמיתי במצבם. מה הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן? אליעד מדגיש כי הדרך הנכונה להתמודד עם תחושת הקורבן היא לקחת אחריות על המצב ועל הרגשות שלך. הוא מצטט מדברי רבי נחמן מברסלב שאמר: פסול ... מי שאינו לוקח שום אחריות על מצב נתון, בדרך כלל הוא האשם העיקרי. מי שמאשים את כל העולם ולא בודק את החלק שלו בבעיה, רוב הסיכויים שהוא עצמו האשם. מה לעשות כדי להפסיק להיות קורבן? כדי להפסיק להיות קורבן, אליעד כהן ממליץ על תהליך בדיקה עצמי שבו האדם ישאל את עצמו: האם באמת הייתי חסר ... זה לא אומר להאשים את עצמך, אלא לקחת אחריות אמיתית על הרגשות שלך, הפירושים שלך והתגובות שלך לאירוע, וכך לפעול באופן פעיל לשינוי המצב הרגשי והמציאותי שלך. איך להפסיק להיות קורבן? האם כדאי להאשים אחרים? לקיחת אחריות על רגשות מהי סחיטה רגשית? איך לטפל בטראומת אונס? נרקיסיזם בזוגיות איך להתמודד עם תחושת אשמה? לקחת אחריות, אדם הראשון, הגירוש מגן עדן, הקוזאק הנגזל, יוצאי כתות, נפגעי כתות, קורבנות כתות, קורבנות המתחזים, נפגעי המתחזים, נפגעי התחזות, להסיר אחריות, טיפול בטראומת אונס, להאשים ... פסל לך, הפסלת תהיה שלך, האשמה עצמית, אין לי בחירה חופשית, לא הייתה לי בחירה חופשית, אני לא אשמה, אחריות רגשית, אחריות על הרגשות, בחירה חופשית רגשית, 2 שיטות טיפול בקורבנות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, האם אני אשם? האם אני אשמה? מה האחריות שלי? לקיחת אחריות, האם לקחת אחריות? כמה אחריות לקחת? מתי לקחת אחריות? למה לא להאשים אחרים? גבר מכה, אישה מכה, התעללות בחסרי ישע, למה אנשים מתקרבנים? ילדים שמאשימים את ההורים, הורים שמאשימים את הילדים, סחיטה רגשית של ילדים, סחיטה ... אשמים, ההורים אשמים, למה לקחת אחריות? למה לא כדאי להאשים אחרים? גישות טיפוליות בנפגעות אונס, נפגעי טראומה ואשמה, שנאה עצמית, כעס עצמי, מי אשם שרע לי? איך להפסיק להתקרבן? איך להפסיק להיות קורבן? איך מפסיקים להיות קורבן? מניפולציות רגשיות, אדם מניפולטיבי, הזדהות עם דמות הקורבן, אין לך בחירה חופשית, עזרה לקורבנות, לא להאשים את עצמך, לא להאשים מישהו אחר, איך לעזור לקורבנות? איך לטפל בטראומה? קורבנות התחזות, קורבנות מתחזים ...
איך להיות מודע לעצמך? לימודי מודעות עצמית, להתחבר לאני הפנימי, להתחבר לעצמך, להתחבר לרצונות שלך, איך להיצמד לאמת? איך נוצר הרצון? שיעורי מודעות עצמית, קורס מודעות עצמית
איך להיות מודע לעצמך? לימודי מודעות עצמית, להתחבר לאני הפנימי, להתחבר לעצמך, להתחבר לרצונות שלך, איך להיצמד לאמת? איך נוצר הרצון? שיעורי מודעות עצמית, קורס מודעות עצמית
... עושה את מה שאני רוצה או לא, הוא למעשה משיג ניצחון אמיתי. באותו רגע הוא משתחרר לחלוטין מתלות בתוצאה, ומפסיק להיות משועבד לתחושות של טוב או רע. איך להפסיק להיות קורבן של הרצון שלך? כדי להמחיש זאת, אליעד מתאר מצב בו אדם קם בבוקר ומרגיש שהוא חייב לעשות משהו, ומציע לעצור ולשאול ...
מי יותר טוב מביבי? בנימין נתניהו, המלחמה בטרור, פיגועי התאבדות, במי לבחור לראשות הממשלה? במי לבחור בבחירות? ביבי ילחם בטרור, פוליטיקה, פיגועים בזמן רבין, פיגועים בזמן האחרון, פעם היה יותר גרוע
מי יותר טוב מביבי? בנימין נתניהו, המלחמה בטרור, פיגועי התאבדות, במי לבחור לראשות הממשלה? במי לבחור בבחירות? ביבי ילחם בטרור, פוליטיקה, פיגועים בזמן רבין, פיגועים בזמן האחרון, פעם היה יותר גרוע
... בכך שהוא מאפשר למצב הגרוע להימשך. הוא קורא לאנשים לשאול את עצמם האם היו מוכנים שהם עצמם או משפחתם יהיו הנפגעים הבודדים באותם פיגועים נדירים כביכול. הוא טוען שרק מי שמסוגל לקבל על עצמו את האפשרות להיות הקורבן, יכול באמת להיות שלם עם ההחלטה לבחור במנהיג שלדעתו ...
מניעת אלימות נגד נשים, נשים מוכות, אופי של אישה מוכה, שוויון זכויות בין נשים לגברים, פמיניזם, יעוד האישה בעולם, אישה צריכה להביא ילדים, זכויות האישה, מעמד האישה, נשים עגונות, נשים דתיות במגזר הדתי, אפליית נשים
מניעת אלימות נגד נשים, נשים מוכות, אופי של אישה מוכה, שוויון זכויות בין נשים לגברים, פמיניזם, יעוד האישה בעולם, אישה צריכה להביא ילדים, זכויות האישה, מעמד האישה, נשים עגונות, נשים דתיות במגזר הדתי, אפליית נשים
... בו אלימות כלפיה הופכת ליותר אפשרית. הוא מסביר כי אישה שלא לוקחת אחריות על החיים שלה ושמכניסה את עצמה למצב של קורבן - מתוך מחשבה שמגיע לה משהו בגלל שהיא אישה - מכניסה את עצמה באופן לא מודע למקום שבו מתאפשרת אלימות כלפיה. הוא מדגיש שזה לא מצדיק בשום אופן את האלימות, אך ... דרך המקרה של אישה מוכה ומסביר כי אישה שנשארת במערכת יחסים אלימה עושה זאת בגלל מערכת אמונות שבה היא רואה עצמה קורבן, וחושבת שאין לה יכולת לדאוג לעצמה לבד. הוא מסביר שכשאישה נמצאת בזוגיות פוגענית, האלימות הפיזית מתחילה לרוב רק אחרי שלב ארוך של אלימות מילולית או נפשית - ... במסגרת דתית או תרבותית כלשהי, צריך להיות מודע לכך שהוא מקבל על עצמו את החוקים וההשלכות שלה. מי שלא רוצה להיות קורבן צריך לשאול את עצמו האם הוא מוכן לקבל את המערכת הזו, ואם לא - הוא חייב לעזוב אותה. כיצד אישה יכולה לצאת ממעגל האלימות? אליעד מציין שהדרך לצאת ממעגל ... טוען שכל עוד האישה תחשוב שמישהו אחר חייב לעשות לה טוב - בן הזוג, החברה, או הגורל - היא תישאר במצב של חולשה וקורבנות . לדבריו, האישה צריכה להבין שאין לה שום זכות לקבל משהו מעצם היותה אישה, אלא שעליה לפעול בעצמה למען עצמה. הוא מסכם כי המהות האמיתית של התופעה היא לא ... של האישה את עצמה, אשר מאפשרת לאלימות הזו להתרחש מלכתחילה. הוא מדגיש כי רק כאשר נשים יפסיקו לחשוב על עצמן כקורבנות וכחלשות, הן יוכלו באמת להשתחרר ממעגל האלימות. מה גורם לאלימות נגד נשים? למה אישה נשארת בזוגיות אלימה? האם נשים אשמות באלימות כלפיהן? כיצד אישה יכולה ...
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
... באמת על אחרים, כיוון שרחמנות כזו אינה אמיתית אלא מונעת מתוך רצון לספק את עצמו. כיצד נוצרת טראומה אצל קורבנות אונס? אליעד כהן מתייחס לעומק למנגנון שבו נוצרת טראומה אצל אנשים שחוו אונס, ומסביר שלא רק האירוע עצמו הוא שגורם לטראומה, אלא בעיקר הסיפור ... שהאימא שלה סיפרה לה על האירוע הפך את המקרה לטראומטי הרבה יותר מאשר האירוע עצמו. אליעד מדגיש שהסיפור שהקורבן מספר לעצמו על האירוע, או שמספרים לו לאחר מכן, הוא הגורם המרכזי לסבל הרגשי והטראומה הנפשית. מהו אונס אמיתי לעומת אונס לפי הגדרה חברתית? אליעד ... כאשר אחרים גורמים לו סבל. לקיחת אחריות מוחלטת משחררת את האדם, הופכת אותו לחזק ולמאושר יותר, ומונעת ממנו להיות קורבן תמידי של הנסיבות. הוא מזהיר מטיפול זוגי מוטה לצד אחד, שבו המטפל מאמין לצד שמציג את עצמו כקורבן . לדעתו, מטפל אמיתי חייב לגלגל את האחריות חזרה אל המטופל, כדי שזה יוכל לגדול ולהתפתח באמת. האם תמיד כדאי לגלות לאדם שבוגדים בו? אליעד כהן ... לך הפסולת תהיה שלך, בן אדם שנאנס ושאינו יודע שהוא נאנס, איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה לקורבנות טראומה? סוגים של טראומה, סוגים של אונס, אונס רגשי, אונס מיני, אונס בהסכמה, אונס מרצון, לקיחת אחריות, הסרת אחריות, למה אנשים מאמינים באלוהים? לקיחת אחריות אין סופית, לקיחת אחריות באופן מוחלט, הזדהות עם הקורבן, התקרבנות, רגשות אשמה, להאשים את עצמך, מטפל שמסיר אחריות, מטפל שלוקח אחריות, הסרת ולקיחת אחריות בטיפול, איך לבחור מאמן אישי? לרחם על הנפש, מורים ...
מערכות יחסים רעות, התמודדות עם קשרים בין אישיים רעים, להתמודד עם זוגיות רעה, גבר אלים, אישה אלימה, רע לי בעבודה, רע לי בזוגיות, רע לי עם המשפחה, מנצלים אותי, עושים לי רע, פוגעים בי, מתעללים בי, איך להתמודד עם תחושה רעה?
מערכות יחסים רעות, התמודדות עם קשרים בין אישיים רעים, להתמודד עם זוגיות רעה, גבר אלים, אישה אלימה, רע לי בעבודה, רע לי בזוגיות, רע לי עם המשפחה, מנצלים אותי, עושים לי רע, פוגעים בי, מתעללים בי, איך להתמודד עם תחושה רעה?
... מקבל מהקשר המזיק. לנקות את התלות הרגשית: להפסיק להיאחז באשליות ולפשט את התמונה. לקחת אחריות על החיים: במקום לראות את עצמך כקורבן, לקחת את המושכות ולבצע את הצעד הבא בכיוון חדש. איך להפסיק הרגלים רעים ... שבהרגל הרע, תוכל למצוא חלופה בריאה ולהפסיק את המעגל המזיק. למה חשוב להבין את התועלת שבדבר הרע? רבים טועים וחושבים שהם פשוט קורבן של מציאות רעה, אך בפועל כל אחד בוחר להישאר בקשר או בהרגל מסוים כי יש לו ממנו ... הזה, תוכל לשחרר את עצמך ולהפנות את האנרגיה למקום בריא יותר. תחשבו על זה, ובהצלחה! איך לצאת ממערכת יחסים רעילה? איך להפסיק להיות קורבן של אנשים? איך לשבור דפוסים של קשרים לא בריאים? איך להתמודד עם בן זוג אלים ... למצוא דרך אחרת לספק את הצורך הזה. לנקות את התלות הרגשית בקשר ולהפסיק להיאחז באשליות. לקחת אחריות על חייך ולא לראות את עצמך כקורבן. איך להפסיק הרגלים רעים והתמכרויות? השיטה להתמודדות עם מערכות יחסים מזיקות נכונה ... שתזהה את התועלת שבו, תוכל למצוא חלופה בריאה ולשבור את המעגל. למה חשוב להבין את התועלת שבדבר הרע? רבים טועים וחושבים שהם פשוט קורבן של מציאות רעה. אך בפועל, כל אחד בוחר להישאר בקשר או בהרגל מסוים כי יש לו ממנו ... ההבנה הזו היא הצעד הראשון לשחרור וליצירת חיים טובים יותר. תחשבו על זה, ובהצלחה! איך לצאת ממערכת יחסים רעילה? איך להפסיק להיות קורבן של אנשים? איך לשבור דפוסים של קשרים לא בריאים? איך להתמודד עם בן זוג אלים ... איך להפסיק התמכרות? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק הרגלים רעים? גבר קנאי, גבר אובססיבי, אישה אובססיבית, אישה קנאית, אל תהיה קורבן, לקיחת אחריות על זה שרע לך, איך להצליח להיפרד? איך להצליח להתגרש? איך להצליח ...
להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
... הוא בעצם מציג את עצמו כקורבן, אבל גם מציין שהוא לא ידע להימנע מהפגיעה. המחשבה הזו עשויה ... הצד הנפגע, עם מי שמצטייר כקורבן. אנשים עשויים להאמין לתלונה מבלי לבדוק את העובדות, בעיקר אם ... האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב? לפי אליעד כהן, ניתן לצאת ממקום של קורבנות אם אדם לוקח אחריות אישית על מצבו. אם הוא מבחין בכך שהוא ... הצעד הראשון לצאת מהתודעה הקורבנית ולהשיב את השליטה על חייו. לקיחת אחריות אחריות אישית ... אחרים התמודדות עם תחושת קורבנות טיפול זוגי מה זה אומר עליך, כשאתה מתלונן על מישהו אחר? ... אלא גם את הצד של עצמו כקורבן. לדוגמה, אם מישהו אומר המוכר בחנות רימה אותי או האקסית שלי ... הזאת. הוא מציג את עצמו כקורבן של בן או בת הזוג, אבל בעצם גם מגלה שהוא בחר להישאר 20 שנה ... להזדהות עם מי שמצטייר כקורבן, משום שהסיפור שלו מעורר חמלה או הזדהות. כשאדם בא ואומר רימו ... האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב? הטקסט רומז לכך שאם אדם לוקח אחריות אישית, ... בלבד, הוא יכול לצאת ממצב הקורבן. מי ששם לב לכך שהוא מאשים אחרים, יכול לבחון אילו מסקנות עליו ... המציאות התמודדות עם תחושת קורבנות אני לא אשמה, איך לדעת מי אחראי? אחריות אישית במערכות ... האקס מפלצת, הגרוש מפלצת, דמות הקורבן, אני קורבן, אל תהיה קורבן, אל תאשים אחרים, למה לא להאשים אחרים? ללכלך על מישהו אחר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתקרבן, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתקרבן, איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למציאת זוגיות, מנטור, מאמן אישי לבני נוער בנושא להתקרבן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 15:03:12 - wesi1