אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רציונאליות ✔חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים חזקים, איך לשנות הרגלי חשיבה?
נושא של טיפול בטראומות והרגלי חשיבה, באמצעות ניתוח רגשי של פחדים לא הגיוניים.

בן אדם הוא לא רובוט וגם אם הוא רובוט הוא לא הרובוט הכי חכם שיש. דהיינו, האדם לא באמת יכול בבת אחת, במהירות, או אפילו בתהליך מתמשך, לזהות ולגלות את כל ההתניות שיש בתת המודע שלו. האדם לא באמת יכול במהירות ואפילו לפעמים גם לא לאט, להבין את עצמו במאה אחוז.

אם לדוגמה יש לאדם טראומה מהעבר, שיצרה הרגל מחשבתי שגוי, האדם לא יכול בבת אחת להבין ולדעת, למה באמת הוא מפחד וממה באמת הוא חושש.

וגם אם כן, גם אם האדם יודע ומבין את כל הסיבות שבגללן הוא חושש, עדיין האדם פועל גם מתוך הרגל. וזה משהו שלוקח זמן לשנות אותו וזה לא בבת אחת. וככל שהאדם יותר רגיל לפעול מתוך הרגל, ככה יהיה לו יותר קשה לצאת מהטראומה ומההרגלי חשיבה שלו.

הפתרון המוצע, הוא, להתרגל לשאול שאלות, לנסות לא לפעול מתוך הרגל, לא להאמין לרגשות, אלא לנסות להבין את השורש שלהם. ללמוד לשאול שאלות, את המוח שלך, את עצמך. למה אני מפחד, ממה בדיוק אני חושש, מה בדיוק מפריע לי. השאלות האלו, הן נשק, נגד המוח שמפחיד את האדם. באמצעותן ניתן לשלוט בפחד.

לדוגמה: אדם שמפחד מסיטואציה שמישהו מרים עליו את הקול, אפילו בשיחת טלפון, כי הוא חושב שאולי יפגעו בו פיזית.

ננסה לשאול: האם אתה מדמיין שהאדם השני הולך לתקוף אותך, או שאתה רק נזכר במישהו אחר שתקף אותך? האם אתה חש כרגע סכנה, או רק נזכר באירוע אחר מהעבר?

האם אתה חושש גם אם תשמע מישהו אחר שצועק על מישהו אחר, בלי קשר אליך? לדוגמה, שכנים שצועקים "גול" במשחק כדורגל?

האם אתה חושש גם אם מישהו ירים את הקול עליך, לדוגמה יגיד לך שהוא "לא שומע אותך", גם בלי קשר לתוכן השיחה. לדוגמה, אתה רוצה לומר לו משהו טוב, והוא מרים את הקול ואומר לך שהוא לא שומע אותך. האם גם אז תילחץ מעצם הרמת הקול, גם בלי קשר לתוכן השיחה?

האם אתה מפחד מרעשים אחרים, או רק מהרמות קול?

האם אתה חש סכנה מיידית או רק זיכרון רע ממשהו אחר? האם יש לך התניה שאומרת, צעקות = אלימות? מה בדיוק הפקודה?

תוך כדי חקירה, האדם מגלה שגם בצבא, הוא חשש כאשר הוא שמע את המפקדים צועקים על החיילים. שם הצעקה, הייתה באמת גם מתוך מטרה להפחיד.

כמו כן האדם מגלה שהוא חושש באופן מוגזם מאלימות, גם בלי קשר לצעקות קולניות.

לדוגמה, מישהו לוחץ לו את היד, או שמישהו ברחוב נכנס לטריטוריה שלו, הוא חש פחד וסכנה, מפחד להיות מותקף פיזית.

אז נמשיך לחקור, אולי יש כאן שורש אחר. אולי אין במוח התניה שגויה שצעקות = אלימות, אבל כן יש התניה שגויה, שפגיעה פיזית = סוף העולם. ניתוח של סיכוי סיכון.

אולי יתכן, שהחשש של אותו אדם, מצעקות של מישהו אחר, לא נובע בגלל טעות בניתוח של הסיכוי להיפגע פיזית, ואפילו גם לא בגלל זיכרון של פגיעה פיזית, אלא אולי הוא נובע מחישוב שגוי של הסיכון בלהיפגע פיזית. בו בחישוב שגוי של הסיכוי להיפגע פיזית, ברמת פגיעה שלא ניתן להכיל אותה.

לכן, צריכים לחקור, נניח שכן תיפגע פיזית, מה לדעתך עלול לקרות, ואם זה יקרה, אז מה? מה האמת מאחורי הפחד?

ושוב, כל השאלות האלו, עוזרות כמו נשק, לעשות רציונליזציה של הרגשות, כדי לשלוט ברגשות מפחידים מוגזמים.
שיחה בין אליעד כהן לבין מישהו, בנושא היווצרות טראומה, חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, מוצג בצורת דיאלוג, כולל ציטוטים ושלבי השיחה באופן ברור ומעמיק ככל הניתן.

מהו הגורם לטראומה ולפחדים לא הגיוניים?

האדם מסביר שהוא קיים דיאלוג עם עצמו והבין שהטראומה שלו היא בגלל ביטחון עצמי מופרז שהיה לו, אך למרות זאת הוא עדיין נשאר עם תחושות של חולשה ופחד.

למה חשוב להבדיל בין חולשה "אמיתית" לחולשה "מדומיינת"?

אליעד: "המטרה שלי היא להביא אותך להבין שאתה לא באמת דפוק. אם אתה חושב שאתה דפוק, זה רק תוצאה של משהו. זה לא משהו אובייקטיבי."

האדם שואל מדוע חשוב להבחין בין "אובייקטיבי" ל"לא אובייקטיבי".

אליעד מסביר לו שהבנה זו מאפשרת לו להפסיק להרגיש אשמה עצמית ולפתח גישה חדשה שלא מבוססת על פחד או הרגלי חשיבה שגויים.

מה המקור האמיתי של הפחד?

בשלב זה, הם מנתחים אירוע מהעבר בו האדם הסתבך בקטטה אלימה. לפני האירוע האדם הרגיש חזק מאוד, אך בפועל הוא נפגע קשה. האירוע הזה יצר טראומה עמוקה, כי האדם היה בטוח שהוא בלתי פגיע וגילה את ההפך.

אליעד: "אתה חשבת שאתה חזק מאוד. ואז במציאות גילית שאתה לא חזק כמו שחשבת. הפער העצום הזה בין הציפייה שלך לבין מה שקרה בפועל, הוא זה שיצר את הטראומה."

האדם מוסיף שהאירוע פגע בביטחון העצמי שלו ומאז הוא חש פחד מוגזם בכל סיטואציה של עימות, אפילו מילולי.

איך מתפתחת הטראומה והפחד עם השנים?

אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי באופן מפורט:

"למה אתה מפחד כשצועקים עליך? כי נוצרה אצלך התניה אוטומטית שמקשרת צעקה עם אלימות. הצעקה מפעילה אצלך מיד פחד מפגיעה פיזית, אפילו אם במציאות אין איום ממשי."

הם ממשיכים לדוגמאות מפורטות. האדם מתאר מקרים יומיומיים כמו שיחת טלפון עם הבוס שבה רק הרמת הקול גרמה לו להיכנס לחרדה עמוקה ולתחושה שמישהו עומד לפגוע בו פיזית.

חקירת הפחד ברמת תת - המודע

אליעד ממליץ לאדם לשאול את עצמו שאלות נוקבות: "למה אני מפחד? האם באמת האדם הזה עומד לתקוף אותי או שאני רק נזכר באירוע מהעבר?"

האדם מבין תוך כדי השיחה שהחרדה מופיעה גם כשהוא שומע צעקות בין אנשים אחרים שאינם קשורים אליו כלל, ואפילו כשהוא שומע צעקות כמו "גול" במשחק כדורגל.

אליעד: "הפחד שלך הוא פחד אוטומטי שמקורו בזיכרון של אלימות שחווית בעבר. הצעקה מפעילה מידית את הזיכרון ומכניסה אותך למצב הישרדותי אוטומטי."

האם הפחד הוא מצעקות או מאלימות פיזית?

האדם מבין שהשורש האמיתי של הפחד שלו הוא החשש מאלימות פיזית עצמה, ולא רק מצעקות. הוא נותן דוגמה לכך שכשהוא הולך ברחוב ומתקרב לאדם אחר, הוא מרגיש מיד איום פיזי וחרדה עמוקה.

אליעד: "אולי אתה כל כך מפחד מאלימות פיזית, שכל מצב שבו אתה מזהה איום פוטנציאלי, אפילו הזעיר ביותר, מפעיל אצלך חרדה עצומה."

איך להתמודד עם הטראומה ועם החרדות שהיא יוצרת?

אליעד מציע תהליך מעמיק ומפורט כדי לשנות את ההרגלים המחשבתיים וההתניות שנוצרו בעקבות הטראומה:
  • להבין לעומק את השורש האמיתי של הפחד - החשש מפגיעה פיזית.
  • לזהות את המצבים שבהם הפחד מופיע ולשאול שאלות שמפרקות את ההתניה, כמו "האם באמת האדם הזה מתכוון לפגוע...
חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי נוצר חוויות לדעת למה אני מפחד על מישהו אחר זיכרון רע איך לשנות הרגל ביקורתי להבין את השורש התמודדות עם אופי קיצוני איך לדעת איך לדעת למה איך לדעת למה אני מפחד איך לחקור איך לחקור פחד איך לחקור רגש איך לחקור רגש שלילי איך לחקור רגשות איך לעשות איך לשלוט איך לשלוט ב איך לשלוט ברגשות איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלי חשיבה איך לשנות הרגלים איך מתמודדים איך מתמודדים עם איך מתמודדים עם חרדה איך מתמודדים עם חרדות איך מתמודדים עם פחד איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת טראומה אישיות קיצונית אני מפחד דוגמאות דוגמה דוגמה ל דוגמה לניתוח דוגמה לניתוח רגשי הגזמה הגיוני היגיון הפחדים של הקצנה הרגל הרגלי חשיבה הרגלים הרגשה הרגשת התמודדות חוויה חוויות חווית חזקים חקירות חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדה מ חרדה מרעש חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חרדות מ חשיבה חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טראומה טראומות כיצד נוצרות לדעת לדעת למה לדעת למה אני מפחד להגזים להוציא מפרופורציה להקצין להתמודד לחקור לחקור פחד לחקור רגש לחקור רגש שלילי לחקור רגשות למה אני למה אני מפחד לשלוט לשלוט ב לשלוט ברגש לשלוט ברגשות לשלוט בתחושת לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלי חשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות ממה נובע ממה נובע פחד מתמודדים עם מתמודדים עם פחד נובע פחד נוצר נוצרת טראומה ניתוח ניתוח חוויה ניתוח רגש ניתוח רגשות ניתוח רגשי עומק פחד פחד ל פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחד מ פחד מוגזם פחד מרעש פחד מרעשים פחד מרעשים חזקים פחדים פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים פחדים מוגזמים קיצוניות רגש רגש שלילי רגשות רגשות שליליים רגשיות רציונאליות רציונליות רציונליזציה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שלילי שליליות תחושה תחושות תחושת
תורת הידיעה, אפיסטמולוגיה, תורת ההכרה, מעל השכל האנושי, גבולות הידיעה, רציונאליות, חשיבה לוגית, חשיבה לא לוגית, חשיבה לא רציונלית, חשיבה רציונלית, חשיבה לא קונבנציונלית, חשיבה לא קוהרנטית
... הידיעה, אפיסטמולוגיה, תורת ההכרה, מעל השכל האנושי, גבולות הידיעה, רציונאליות , חשיבה לוגית, חשיבה לא לוגית, חשיבה לא רציונלית, חשיבה רציונלית, חשיבה לא קונבנציונלית, חשיבה לא ... יכולים לדעת. במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על הגבולות של השכל האנושי ועל השיטות השונות בהן אנו יכולים לחשוב, ולהגיע להבנה, תוך בחינה של מה שמוגדר כרציונאלי ולא רציונאלי. מהי השפעת החשיבה הלוגית על המובחנות ... ממה שנדמה לנו בהתחלה. הגישה שביקש לפתח היא החשיבה שאינה מנסה להוכיח דברים בצורה חד משמעית אלא מספקת מקום לשאלות ולספקנות. תורת הידיעה אפיסטמולוגיה רציונאליות חשיבה לוגית חשיבה לא רציונלית פריצת הגבולות של השכל הבדל בין יש ...
פוביה, פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה קיצונית, פרנויות, חרדה משתקת
... פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה קיצונית, פרנויות, חרדה ... הדבר הרע ביותר בעולם, גם אז הוא לא מתנגד לכך שהדבר הזה יקרה. ונחדד ונסביר: טיפול בפוביות חרדות לא רציונאליות, נעשה, על ידי זה שמלמדים את האדם, שהדבר שממנו הוא מפחד, הוא ...
אומץ / ביטחון עצמי - ממה נובע אומץ? איך לרכוש אומץ אמיתי? איך להיות אמיץ?
... של הפעולה שלו. אם היה האדם יודע מראש מה יהיו התוצאות של מעשיו, ממילא לא הייתה שום משמעות לאומץ. כי אם יש ידיעה ברורה וודאית מראש, מה יקרה בסוף, ממילא אין כאן שום מקום לספקות וחששות מיותרים. ואז ההחלטה היא רציונאלית לגמרי, גם בלי אומץ. ולכן, ככל שהאדם רואה טוב יותר את הדברים כפי מה שהם באמת, ממילא הוא מבין טוב יותר מה הוא ...
אמונה / שכל - מהי שלמות האמונה / שכל? איך להגיע לאמונה מושלמת / שכל בשלמות?
... שכל בשלמות? מי שיתבונן בעניין יראה, כי לכל אדם יש גם את הכוח של השכל וגם את הכוח של האמונה. כוח השכל הוא הכוח שאיתו יכול האדם להבין את המציאות בצורה לוגית רציונאלית וכיוב. וכוח האמונה הוא הכוח שמאפשר לאדם לראות דברים בצורה שהיא לא בהכרח שכלית ...
קונפליקט רגשי - מה לעשות כאשר השכל והרגש לא מסכימים?
קונפליקט רגשי - מה לעשות כאשר השכל והרגש לא מסכימים?
... רגשי וכיצד הוא נוצר? קונפליקט רגשי הוא מצב שבו אדם חווה התלבטות פנימית כאשר השכל והרגש שלו אינם מסכימים ביניהם. מצד אחד, השכל מציע פתרון הגיוני ורציונלי, המבוסס על ניתוח לוגי ומושכל של המצב. מצד שני, הרגש מציע פתרון שונה, המבוסס על תחושות, אינטואיציות ורגשות. כאשר השכל והרגש מסכימים ביניהם, האדם ... עיוותים של פחדים או דמיון לא מבוקר. כיצד השכל והרגש הופכים לאחד? במהותם, השכל והרגש אינם כוחות מנוגדים באמת, אלא שני היבטים של אותו דבר. השכל נתפס כרציונלי והרגש כלא רציונלי, אך האמת היא שכל דבר במציאות הוא רציונלי לחלוטין, גם אם איננו מסוגלים להבין זאת מיד. כאשר האדם לא מצליח להסביר משהו בשכלו, הוא מכנה אותו רגש. למעשה, הרגש הוא דמיון המאפשר לאדם לתפוס ... זה? איך ניתן למצוא פתרון שבו השכל והרגש שותפים להחלטה? ההסבר המרכזי של ההרצאה הוא שהאדם מקבל החלטות באמצעות שני כוחות: השכל והרגש. השכל הוא כוח רציונאלי שמתכנן ומקבל החלטות מבוססות על חשיבה וניתוח, בעוד הרגש הוא חלק לא רציונאלי, שמניע את האדם לפי תחושותיו הפנימיות. כאשר השכל והרגש מסכימים על דבר מה, יש הרגשה של שלמות, כיוון שההחלטה נתפסת כמאוזנת ונכונה. אולם, לעיתים יש ... והרע בצורה אמיתית ומדויקת. כלומר, מה שנראה לו כטוב הוא באמת טוב, ומה שנראה לו כרע הוא באמת רע. השכל והרגש צריכים להתאחד ולהפוך לכוח אחד. השכל הוא הרציונאלי והרגש הוא הלא רציונאלי, אבל למעשה, כל דבר במציאות הוא רציונאלי - גם מה שנראה לנו לא הגיוני, אם נתבונן בכך לעומק, נמצא שהוא גם כן רציונאלי. אם אדם לא מצליח לראות את הרציונל שבדבר, הוא יכנה אותו בשם רגש. דהיינו, אם אדם לא מצליח להבין משהו באמצעות השכל, הוא יגיד שזו תחושה, רגש, ולא משהו שניתן להסביר רציונאלית. האיזון בין השכל לדמיון האדם נמצא בתהליך מתמשך של איזון בין השכל לדמיון. השכל מבין דבר אחד, אך לא תמיד מצליח להסביר את מה שהוא מרגיש בו זמנית. ... מציאות שבה האדם באמת מבין את המציאות, מהי האמת. מהו הטוב והרע, האם יש אותם והאם יש את שניהם. גם השכל והרגש שמתאחדים לכוח אחד. העניין הוא שהשכל הוא הרציונאלי והרגש הוא החלק הלא רציונאלי. מצד האמת הכל רציונאלי. אין במציאות שלנו אף דבר שאינו רציונאלי. השאלה אם אנחנו תופסים זאת כך. ברגע שאדם אינו תופס דבר מה, הרי שהוא מכנה אותו בשם רגש, אך למען האמת המציאות כולה היא רציונאלית לחלוטין. השאלה אם הרציונאל של האדם מצליח לתפוס אותו. אפשר להבין שיש את השכל והדמיון והכוחות הללו מאזנים האחד את השני. האדם בעצם צריך למצוא כיצד לאזן את הדמיון ואת השכל. ...
חוסר שליטה ובחירה חופשית - מה לעשות?
חוסר שליטה ובחירה חופשית - מה לעשות?
... רק להעמיק ולהתבונן פנימה, לברר מה הסיבה והתועלת של כל פעולה שהוא עושה, ובכך הוא יגלה מחדש את יכולתו לבחור ולשלוט בחייו. האם הפעולות שלנו נובעות תמיד מרצון רציונלי? אליעד מדגיש שאין חשיבות אם הרצון הוא רציונלי או לא, הגיוני או לא הגיוני. האדם פועל מתוך הרצון שלו בלבד, ואין זה משנה כלל אם מדובר ... הפעולה של העזרה לזולת עבור עצמו, כי הוא עצמו מילא את הרצון העצמי שלו. ולא משנה אם הוא רצה להזיק או להועיל, אבל עדיין הוא עשה כי רצה, ולא משנה אם הרצון היה רציונאלי או לא, האדם רוצה למלא את רצונו, גם אם זה לעזור לאדם אחר, זה מילוי הרצון העצמי, וכשאדם יבין ...
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
... אל הסוף. ברגע שהאדם מבין זאת לעומק ובראייה רציונאלית, הוא לא יחוש לחץ מהחיים ומנסיבות קשות. כיצד הפרשנות שלנו למציאות משפיעה על השקט הנפשי? אליעד מדגיש כי הסיבה לחוסר שקט נפשי ... ולכן לא הגיוני להילחץ מכך. כיצד הראייה הרציונלית מפחיתה את הלחץ והחרדה? אליעד מסביר שברגע שהאדם מסתכל על חייו בצורה רציונלית, הוא מבין שאין באמת סיבה להילחץ. מהרגע שאדם נולד, הוא כבר מתחיל למות. בכל יום הולדת, למעשה, הוא מתקרב לסיום חייו. כך שבאופן רציונלי, אין טעם לחוש מתח או לחץ. השקט הנפשי נובע מההבנה שבכל מקרה החיים הם זמניים והכל מסתיים, ולכן אין סיבה מהותית לחוסר שקט. האם ... שנולד הרי שהוא מתחיל למות. כלומר, הראייה הרציונאלית היא מפחיתה את הלחץ. אל לאדם לקבל את חוסר השקט הנפשי כדבר מובן מאליו. נכון שיש פחד. מה הסיבה? האם זה שפיטרו אותך, מחייב ...
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
... לא שואלים את האדם לוקחים אותו. אדם רוצה לחיות ואין ברירה. אדם נולד אוטומטית מתחיל למות, הרעיון הוא שברגע שאדם מסתכל על דברים בצורה רציונלית הוא לא נלחץ. מה שהוא צריך לעשות זה לא לקבל את חוסר השקט הנפשי כמובן מאליו. האם מה שקרה לך זה ...
ילדים זה שמחה, למה מביאים ילדים לעולם? ילדים זה אושר, הורים וילדים ועוד
ילדים זה שמחה, למה מביאים ילדים לעולם? ילדים זה אושר, הורים וילדים ועוד
... תכלית, ורק מתוך הריקנות הזו הם מתחילים לחפש אחר משהו שייתן להם תחושת מטרה. אנשים הולכים כל יום לעבודה, מתאמצים ומשקיעים, ובסוף מתים. אליעד אומר שזו התנהגות מאוד לא רציונלית, כי האדם מראש יודע שכל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חקירת רגשות ופחדים לא רציונליים, איך לחקור פחד לעומק? דוגמה לניתוח רגשי, איך לחקור רגשות מפחידים? איך לחקור פחד מוגזם? איך לדעת למה אני מפחד? איך לדעת ממה נובע הפחד? איך לעשות רציונליזציה של הרגשות? איך לשלוט ברגשות מפחידים? איך נוצרת טראומה? איך מתמודדים עם פחדים לא הגיוניים? איך לחקור רגשות שליליים? למה צעקות מפחידות אותי? למה אני מפחד מצעקות? למה אני מפחד כשצועקים עלי? פחד מצעקות? פחד מהרמת קול, פחד מרעשים חזקים, איך לשנות הרגלי חשיבה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רציונאליות, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רציונאליות, איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, אימון אישי קריירה, אימון אישי למנהלים בנושא רציונאליות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3477 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:29:24 - wesi1