אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עייפות ✔אדישות, אפתיה, שאננות, עייפות נפשית, חוסר חשק, עייפות כרונית, חוסר אנרגיה, אדישות קלינית, אפאטיות ✔ובו יתבאר העניין, שלפעמים האדם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 אדישות, אפתיה, שאננות, עייפות נפשית, חוסר חשק, עייפות כרונית, חוסר אנרגיה, אדישות קלינית, אפאטיות
ובו יתבאר העניין, שלפעמים האדם חווה חוסר חשק לעשות דברים. תחושה של עייפות כללית, אדישות, אפאטיות וכיו"ב. ויש פסיכולוגים וכיו"ב שחושבים בטעות, שרגשות של אפתיה / חוסר אנרגיה / עייפות נפשית וכיו"ב, נובעים מתוך מצב של דיכאון. שהאדם נמצא בדיכאון באופן כללי. ובגלל שהאדם נמצא בדיכאון באופן כללי, אז זה יוצר אצלו חוסר חשק לעשות דברים, וחוסר שמחה לעשות דברים. וכאשר זה מתמשך, זה יוצר מצב של עייפות כרונית ושל אדישות קלינית וכיו"ב.

וההיגיון בכך הוא, שמה שמניע את האדם לעשות דבר כזה או אחר, זה כמובן הרצון שלו. שהאדם חושב, שהמציאות תהיה טובה יותר, כאשר היא תהיה כך או אחרת. ואז, כאשר יש לאדם רצון שהמציאות תהיה כך או אחרת, אז ככל שיש לאדם רצון גדול יותר שהמציאות תהיה כך או אחרת, כך יש לו יותר חשק לעשות פעולות, כדי לשנות את המציאות שהיא תהיה כרצונו.

אבל, כאשר האדם נמצא בתחושה של דיכאון ועצבות וכיו"ב, אז ממילא הדברים בחיים מאבדים את המשמעות שלהם בעיניו. ואז האדם חווה סוג של אפתיה / עייפות נפשית / אדישות / שאננות וכיו"ב. ואם האדם יהיה "אופטימי" ויסתכל על חצי הכוס המלאה וכיו"ב, אז ממילא תחזור אליו האנרגיה שלו לעשות דברים וכיו"ב. וזה כמובן נכון, אבל רק באופן חלקי בלבד. ולמה?

כי אפתיה / אדישות וכיו"ב, הן לא בהכרח רעות. ולא רק שהן לא רעות, אלא, שלפעמים, הן נובעות דווקא מתוך תחושה של שמחה ושל אושר פנימי. כי האדם חווה אדישות כלפי מה שקורה סביבו, בגלל שהמשמעות שלו, לא באה מהדברים החיצוניים לו, אלא מתוכו.

וכאשר האדם נמצא לדוגמא בדיכאון ועצבות, אז מה שקורה זה, שהמשמעות של האדם, לא נמצאת מחוץ לאדם, אלא נמצאת בתוכו. ואז הדברים שקורים מחוץ לאדם, כבר לא ממש מעניינים את האדם. והאדם חווה כלפיהם, תחושה של אפאטיות ושל חוסר חשק וכיו"ב.

כגון לדוגמא אדם שנמצא במצב של דיכאון, בעקבות מוות של אדם קרוב / פרידה מאדם אהוב וכיו"ב. שהאדם חווה בתוכו כל מיני דברים רגשיים כאלו ואחרים, שגורמים לכך, שהאדם מתבונן אל תוכו פנימה, ושלא יהיה אכפת לו, ממה שקורה מחוצה לו, בעולם החיצוני. ואז האדם, הוא כאילו אדיש למה שקורה לו בחוץ, כי הוא מרוכז בתוכו עם עצמו.

אבל, אפתיה ואדישות, יכולות לנבוע, גם מתוך מקום חיובי של אושר פנימי. כגון לדוגמא אדם שכל חייו חיפש את משפחתו האבודה, שברגע שהוא מוצא את משפחתו האבודה, אז הוא יכול להיכנס למצב של אופוריה ולתחושה של התרוממות רוח וכיו"ב, שתגרום לכך, שגם הוא יהיה בסוג של אדישות כלפי מה שקורה סביבו. וזה דווקא בגלל שהוא מרגיש מלא מבפנים, עד כדי כך, שלא אכפת לו מה שקורה בחוץ.

ואדם שלא מתעניין באוכל, זה או בגלל שהוא כ"כ חולה, עד כדי כך שאין לו חשק לאכול. או בגלל שהוא כ"כ בריא וכ"כ שבע, עד כדי כך שגם אין לו חשק לאכול. ולא בגלל שהוא חולה, אין לו חשק לאכול. אלא דווקא בגלל שהוא מאוד בריא ומאוד שבע, ומאוד עסוק בדברים שמעניינים אותו, עד כדי כך שאין לו חשק לאכול, דווקא בגלל שהוא מרגיש מלא מבפנים.

כך שאפתיה ואדישות, יכולות לנבוע, גם ממצב של דיכאון. שהאדם סובל מאיזה מצוקה נפשית מאוד חזקה, שגורמת לכך שלא יעניינו אותו הדברים שקורים מחוצה לו. או שהאדם נמצא במצב של בריאות נפשית מאוד גדולה, עד כדי כך ששום דבר חיצוני, לא יכול להפר את שלוות הנפש שלו.

כי האדם מתעניין ומגלה עניין, בכל דבר שנתפש עבורו כבעל משמעות. והאדם חושב שדבר כלשהו הוא משמעותי עבורו, כאשר הוא חושב שהדבר הזה יכול להשפיע על רמת האושר שלו. ואם האדם חושב שדבר כלשהו יכול להשפיע הרבה על האושר שלו, אז הדבר הופך להיות מאוד משמעותי עבורו. ואם האדם חושב, שדבר כלשהו, לא ממש יכול להשפיע על רמת שביעות הרצון שלו מהמציאות, אז ממילא הוא לא מייחס לו משמעות.

ולכן, כאשר האדם נמצא בדיכאון בגלל איזו בעיה נפשית ומועקה נפשית פנימית, אז הדברים החיצוניים לו, מאבדים את המשמעות שלהם עבורו. כי האדם חושב, שהם לא יכולים להשפיע באופן משמעותי על האושר הפנימי שלו. ולכן האדם חווה חוסר חשק ועייפות כרונית לעשות דברים. בגלל שבתת המודע שלו נראה לו, שהדברים לא ממש יעזרו לו להיות מאושר יותר.

כי בסופו של דבר, האדם עושה, את מה שהוא חושב שיעשה אותו מאושר יותר. ואם בתת המודע של האדם, נראה לו שדבר כלשהו יעשה אותו מאושר, אז האדם ילך ויעשה אותו. ואם בתת המודע, האדם חושב שדבר כלשהו לא יעשה אותו למאושר יותר, אז ממילא, גם אם הדבר הזה נראה כדבר חשוב, עדיין האדם לא ילך לעשות אותו. כי המאמץ, לא שווה את התועלת, בעיני האדם באותו הרגע.

אבל כיו"ב ממש, מי שהוא מאושר באמת מבפנים, גם הוא חווה סוג של אפתיה / אדישות / שאננות כלפי המציאות. ולמה? כי הדברים שחיצוניים לו, הם לא ממש משפיעים על רמת האושר שלו. ולכן ממילא הוא מגלה בהם פחות עניין. ולא בגלל שהעולם לא מעניין אותו בגלל דיכאון וכיו"ב. אלא דווקא בגלל ההיפוך. שהאדם כ"כ טוב לו מבפנים, עד כדי כך, שלא ממש מעניין אותו לשנות את המציאות החיצונית לו.

ואדם שחושב שהמציאות טובה כפי מה שהיא עכשיו, ואדם שחושב שהמציאות לא תהיה טובה יותר אם היא תשתנה, ממילא זה יוצר אצלו תחושה של קבלת המציאות כפי מה שהיא עכשיו, וממילא זה מוריד לו את החשק לנסות לשנות את המציאות. וזה לא בהכרח נובע מדיכאון, אלא לפעמים זה דווקא נובע משמחה.

ועוד יש להוסיף ולומר, כי אם האדם יהיה עם אפתיה בשלמות, אז ממילא הוא לא יעשה שום דבר בשום נושא בעולם. כי מי שאוכל לבריאותו, ומי שבורח מאש לבריאותו, הרי שהוא לא אפאטי לגמרי. כך שלהיות אפאטי לגמרי, זה אפשרי כמובן, אבל זה יביא את האדם לכך, שהוא לא יעשה שום דבר בעולם, ושלא יהיה קיום לעולם.

אבל, יש גם את הצד השני של המטבע, והוא, שאם האדם אף פעם לא יהיה אפאטי ואדיש, אלא הוא תמיד יגלה עניין בכל דבר, הרי שלעולם האדם לא יהיה מרוצה משום דבר. כי בסופו של דבר, מוכרח שהאדם יהיה גם אדיש וגם אפאטי, כלפי דברים מסוימים.

כגון לדוגמא אדם שלא יהיה אדיש, לכך שיש חיידקים באוויר שאותו הוא נושם. שאדם כזה, לא ממש יוכל לשרוד בעולם. ויש לאדם חוסר אנרגיה / וחוסר חשק / ועייפות כרונית / ותשישות נפשית וכיו"ב, להתחיל להילחם בחיידקים שיש באוויר שאותו הוא נושם. ולמה? כי האדם אפאטי לכך, מסיבות שונות. וכמובן, שגם זה במינונים שונים ובעוצמות שונות.

והרעיון הוא, שיש שתי נקודות מבט מנוגדות, שבהן תלוי, האם האדם יהיה אפאטי, או יגלה עניין ויתעניין בדבר כלשהו. ונקודת המבט הראשונה אומרת, שיש טוב ורע. ושיש בעולם דברים שהם טובים יותר וטובים פחות. ושכל דבר בעולם, יכול להשפיע על הטוב והרע של האדם. ושהאדם מוכרח תמיד, לגרום למציאות להיות כמה שיותר טובה עבורו, כמה שהוא יכול.

ומי שבא מגישה כזאת, אז ממילא, הוא לא יכול להיות אדיש למה שקורה סביבו, והוא לא יכול לחוות חוסר אנרגיה לשנות את המציאות שסביבו. ולמה? כי הוא חושב שהוא מוכרח לשנות תמיד את המציאות, שתהיה טובה כמה שיותר...
טוב מאוד הכוס המלאה התרוממות רוח חיוביות הרגשה פסיכולוגיים פסיכיאטריה נפש טיפול בהפרעות אישיות מאושרים רגשיים אדישות אדישות קלינית אנרגיה אנרגיות אפאטיות אפטיה אפתיה חוסר אנרגיה חוסר חשק חשק נפש נפשית עייף עייפות עייפות כרונית עייפות נפשית שאננות
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר
עייפות, סוגים של עייפות, עייפות פיזית, עייפות מנטאלית, עייפות נפשית, התמודדות עם עייפות, להתמודד עם עייפות, למה יש עייפות? עייפות משעמום, עייפות כרונית, עייפות תמידית, עייפות החומר מהם הסוגים השונים של עייפות ולמה אנחנו חווים אותם? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא עייפות, ובמהלכה מוסברים הסוגים השונים של עייפות, כגון עייפות פיזית, עייפות מנטאלית ועייפות נפשית, כמו גם הדרכים להתמודד איתן. חשוב להבין שהעייפות עצמה, כפי שמסביר אליעד, אינה בהכרח מצב מוחלט, אלא יחסית תמיד למשהו אחר. אליעד מדגיש כי אין דבר כזה עייפות מוחלטת ואובייקטיבית, מכיוון שעייפות היא תמיד ביחס למשהו ספציפי: לפעמים אדם עשוי להרגיש עייף באופן קיצוני, אך אם תופיע לפתע סכנה או התרחשות מפתיעה, הוא מיד ירגיש ערני לחלוטין. ... שעד אותו רגע היה בטוח שאין לו כוח. האם עייפות היא אובייקטיבית או תמיד סובייקטיבית? אליעד מסביר שעייפות אינה אובייקטיבית אלא תלויה במצב ובהקשר שבו האדם נמצא. כאשר האדם חושב שאין לו כוח, ... היא תמיד - אין לו כוח ביחס למה? אם למשל אדם עייף מאוד ורוצה רק לישון, ואז לפתע ישמע אזעקה או יראה שריפה לידו, הוא מיד ימצא בתוכו את ... כיוון שהצורך להינצל מהסכנה גדול יותר מהעייפות. אליעד מדגים שאם אדם ישן ובאמצע הלילה יש שריפה, האדם יקפוץ מהמיטה למרות שהרגיש עייף מאוד. זה ממחיש כי עייפות היא תמיד ביחס למטרה או צורך מסוים. למה לפעמים אנחנו מרגישים עייפים רק משעמום? עוד סוג של עייפות הוא
עייפות נפשית, אכזבה, עייפות מנטלית, עייפות כרונית, עייפות יתר, איך לא להתאמץ? עייפות בלתי מוסברת, עייפות החומר, עייפות תמידית, אני חושב משמע אני קיים, מהי האמת? איך להיצמד לאמת?
עייפות נפשית, אכזבה, עייפות מנטלית, עייפות כרונית, עייפות יתר, איך לא להתאמץ? עייפות בלתי מוסברת, עייפות החומר, עייפות תמידית, אני חושב משמע אני קיים, מהי האמת? איך להיצמד לאמת?
עייפות נפשית, אכזבה, עייפות מנטלית, עייפות כרונית, עייפות יתר, איך לא להתאמץ? עייפות בלתי מוסברת, עייפות החומר, עייפות תמידית, אני חושב משמע אני קיים, מהי האמת? איך להיצמד לאמת? למה אנשים מרגישים עייפות נפשית ופיזית? עייפות נפשית ופיזית, כמו חולשה כרונית ועייפות יתר, היא מצב שנובע מתוך פער בין הרצון של האדם לבין המציאות שהוא חווה. לדוגמה, אדם מרגיש עייף לא בגלל שאין לו כוח פיזי להחזיק חפץ, אלא משום שאין לו את החשק להחזיק אותו. זה לא באמת שהוא לא יכול, אלא חסר לו הרצון לכך. אילו האדם היה באמת רוצה, הוא היה מחזיק את החפץ בלי בעיה. העייפות הזו מתרחשת כאשר אדם מנסה להשיג מטרה או תוצאה מסוימת ואינו מצליח בכך, מה שגורם לתחושת מאמץ שמלווה בעייפות ואכזבה. למעשה, כל תחושת עייפות היא ביטוי לתחושת מאמץ ופער בין הרצוי למצוי. איך הפער בין הרצון לתוצאה גורם לעייפות? הסיבה המרכזית לתחושת העייפות היא הניסיון של האדם להשיג דבר מה שאינו מתממש או מתממש רק חלקית. לדוגמה, אדם שרוצה מאוד להצליח בפרויקט כלשהו, משקיע מאמץ גדול, אך לבסוף אינו משיג את התוצאה הרצויה. המאמץ שנוצר כתוצאה מחוסר ההצלחה הוא זה שמוביל לתחושת העייפות. עייפות זו אינה בהכרח פיזית, אלא היא בעיקר מנטלית ונפשית, כיוון שמקורה במאמץ פנימי - הרצון העז להשיג משהו לעומת התוצאה בפועל. איך ההתנגדות למציאות יוצרת עייפות מנטלית? העייפות המנטלית נוצרת מתוך ההתנגדות של האדם למציאות שבה הוא נמצא. הוא מתאמץ כל הזמן להגדיר מה טוב ומה רע, מה הוא רוצה ומה הוא לא רוצה, וככל שהאדם עסוק יותר בשיפוט של המציאות, כך הוא מתעייף יותר. האדם משקר לעצמו כשהוא מחלק את המציאות לטוב ורע, ומכיוון שהחלוקה הזו היא תמיד סובייקטיבית ולא מוחלטת, נוצרת תחושת קונפליקט שמובילה לעייפות. ככל שהאדם נמצא יותר בקונפליקט עם המציאות, כך מתגברת העייפות. מה הקשר בין עייפות לבין שקרים שהאדם מספר לעצמו? עייפות בלתי מוסברת ועייפות תמידית קשורות באופן ישיר לשקרים שהאדם מספר לעצמו. לדוגמה, האדם משקר לעצמו שיש מטרות חשובות שהוא חייב להשיג, או שהוא לא מספיק טוב, או שהעבר או העתיד שלו רעים. ככל שהאדם מחזיק ביותר שקרים מסוג זה, הוא חווה מאמץ פנימי גדול יותר, מה שגורם לעייפות כרונית. אילו האדם היה מפסיק לשקר לעצמו ולחפש רק את האמת המוחלטת, הוא היה משתחרר מתחושת המאמץ והעייפות הייתה נעלמת. מהו הפתרון האמיתי לעייפות כרונית ועייפות מנטלית? הפתרון ל
ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
ממה נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית
... נובעת עייפות נפשית, למה אני עייף? עייפות כרונית, עייפות יתר, מרגיש עייף כל הזמן, כל הזמן עייף, טיפול בתשישות נפשית, עייפות מנטלית, תשישות מנטלית, חוסר אנרגיה בגוף, שחיקה נפשית, חוסר אנרגיה נפשית ממה באמת נובעת עייפות פיזית ומה הקשר למאמץ? עייפות פיזית נובעת בעיקר ממאמץ, והסיבה לכך היא שככל שהאדם מתאמץ יותר, כך הוא מתעייף יותר. למשל, אם אדם יעלה מאה פעמים במדרגות הבניין, הוא ירגיש עייפות גדולה בהרבה מאשר אם הוא יעלה רק פעם אחת. עייפות היא תוצר של מאמץ, וככל שהמאמץ גובר, כך העייפות מתחזקת. המאמץ מתבטא בהתנגדות - למשל, כשמרימים משקולת כבדה, כוח השריר מתנגד לכוח המשיכה, מה שיוצר תחושת מאמץ, ומוביל לעייפות. למה שינה טובה אמורה לפתור עייפות פיזית? שינה אמורה לפתור עייפות פיזית כיוון שבזמן השינה האדם לא מתאמץ פיזית כלל. מצב השינה הוא המצב שבו האדם לא נדרש להתנגד לשום דבר או לבצע פעולה כלשהי. עם זאת, שינה שאינה איכותית, למשל בגלל הפרעות חיצוניות כמו חום או קור, יוצרת סוג של מאמץ פנימי, ולכן השינה פחות יעילה, והאדם עלול להתעורר כשהוא עדיין עייף. כיצד נוצרת עייפות נפשית ומה ההבדל בינה לבין עייפות פיזית? עייפות נפשית נוצרת ממאמץ מנטלי, שהוא תוצאה של התמודדות מתמדת עם קונפליקטים פנימיים ועם רצונות לא ממומשים. כל אדם חי למעשה בשתי עבודות: עבודה אחת היא פיזית וגלויה (כמו העבודה ... את הרצונות הפנימיים שלו. האדם נמצא באופן מתמיד בניסיון למלא את רצונו, להתמודד עם מצבים, לדאוג ולתכנן, מה שיוצר מאמץ מנטלי כבד ומוביל לעייפות נפשית. האם שינה פיזית יכולה לפתור עייפות נפשית באופן מלא? שינה פיזית יכולה להקל זמנית על עייפות נפשית, אך לרוב היא לא מספיקה כדי לפתור אותה באופן מלא. בזמן השינה האדם אכן מפסיק להיות מודע לבעיותיו למשך זמן מוגבל, מה שיכול לתת תחושת מנוחה חלקית. אך העייפות הנפשית עצמה לעיתים מקשה על הירדמות עמוקה ואיכותית, וכשהאדם מתעורר, הוא חוזר מיד לתחושת הלחץ והמחשבות על בעיותיו. יתרה מכך, גם במהלך השינה עצמה יכולים להופיע חלומות מטרידים שבהם האדם ממשיך להתמודד עם הקשיים והבעיות שלו. לכן שינה פיזית בלבד אינה מספיקה לטיפול עמוק בעייפות נפשית. איך ניתן להשיג מנוחה נפשית עמוקה באמת? הדרך העמוקה והאפקטיבית ביותר להתמודד עם עייפות נפשית היא על ידי התחברות למקום פנימי של לא משנה או לא יודע כלום. כאשר האדם מצליח להגיע לתודעה של לא משנה, הוא בעצם מפסיק את המאבק עם המציאות באופן זמני, וזה מאפשר לו ... הדומה לשינה עמוקה, אך ברמה המנטלית. מדוע איזון בין מאמץ למנוחה נפשית הוא חיוני לתפקוד תקין? בדומה לכך שחוסר שינה פיזית לאורך זמן גורם לעייפות קיצונית שעלולה להוביל לקריסה פיזית, גם חוסר מנוחה נפשית ממושך יכול לגרום לקריסה נפשית. אדם שנמצא במרוץ מתמיד להשיג מטרות ולמלא את רצונו בלי לנוח מנטלית עלול לחוות עומס ... במצב הזה האדם אינו מחזיק בשום דבר שצריך לתחזק או להיאבק בו. כאשר מגיעים למצב הזה, המנוחה היא מוחלטת, ולכן היא הכי אפקטיבית להתמודדות עם עייפות נפשית. לאחר מנוחה עמוקה כזו, האדם יכול לשוב לחיי היומיום עם גישה רגועה וברורה יותר. מה המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר בנושא העייפות? המסר המרכזי הוא שיש הקבלה בין עייפות פיזית לעייפות נפשית. שתיהן נוצרות כתוצאה ממאמץ, ושתי צורות ה
עייפות נפשית, ממה נובעת עייפות נפשית? עייפות נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות, למה אני עייף נפשית? למה אני כל הזמן עייף? למה אני מתעורר עייף? למה חסרה לי אנרגיה? למה אני מרגיש חוסר אנרגיה? למה אין לי חשק לכלום? למה אני כל הזמן רוצה לישון? למה אני תמיד מרגיש עייף? למה יש לי עייפות כרונית? ממה נובעת עייפות כרונית?
עייפות נפשית, ממה נובעת עייפות נפשית? עייפות נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות, למה אני עייף נפשית? למה אני כל הזמן עייף? למה אני מתעורר עייף? למה חסרה לי אנרגיה? למה אני מרגיש חוסר אנרגיה? למה אין לי חשק לכלום? למה אני כל הזמן רוצה לישון? למה אני תמיד מרגיש עייף? למה יש לי עייפות כרונית? ממה נובעת עייפות כרונית? ויש לזה המון הסברים והמון סיבות אפשריות. ואחת הסיבות המרכזיות לאיך נוצרת עייפות נפשית, היא בגלל שהאדם רגיל לחשוב בצורה של מחוייב ולא של אפשרי. ואני אסביר: עייפות, נובעת ממאמץ, אם אין מאמץ אין עייפות. מאמץ, נובע מהרצון לשנות משהו קיים. אם אין לשנות שום דבר קיים, אין מאבק, ואין מאמץ, ואין עייפות. וזה אומר, שכאשר האדם רגיל ... תהיה דווקא כך ולא אחרת והוא צריך שדברים יקרו דווקא בדרך כלשהי ושדברים יהיו בדיוק כך ולא אחרת, זה מגדיל באופן כללי את הסיכוי לכך שהוא ירגיש עייפות. כי באופן כללי הוא במאבק עם המציאות, שהיא תהיה דווקא כך ולא אחרת. ואיך להפסיק עם העייפות? תשובה: באמצעות זה שהאדם לומד ...
פחד מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית
פחד מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית
... מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית מה גורם לעייפות נפשית וכיצד אפשר להתמודד איתה? עייפות נפשית היא תוצאה ישירה של רדיפה מתמדת אחר רצונות. אליעד כהן מסביר כי האדם מתעייף משום שהוא מנסה להשיג מטרות שלא תמיד מתממשות, או מתממשות רק חלקית ואז מוחלפות ברצונות חדשים. התנועה הבלתי פוסקת הזו של הרצון מובילה לעייפות נפשית, ולכן חשוב ללמוד כיצד להתמודד איתה. האם ניתן להיפטר לחלוטין מעייפות נפשית? אליעד מבהיר שבעיית העייפות הנפשית היא לא משהו שניתן לפתור בצורה טכנית או זמנית בלבד. הוא נותן דימוי של לישון תוך כדי תנועה: מצב בו האדם מסוגל להיות שליו ורגוע באופן פנימי גם בזמן שהוא פעיל. הוא מציין כי כדי להתמודד באמת עם עייפות נפשית, יש להגיע למצב פנימי של שקט נפשי, מקום בו האדם מרגיש שהמציאות פחות משפיעה עליו רגשית, ושלא אכפת לו באופן ... לחלוטין ולא להמשיך לחפש פתרונות. אם האדם לא בטוח, הוא צריך להמשיך ולחקור את המחשבה עד שיגיע לתשובה חד - משמעית. למה אנשים מתעייפים מהתמודדות עם מחשבות טורדניות? אנשים מתעייפים מהתמודדות עם מחשבות טורדניות כי הם עושים זאת בצורה לא שיטתית ולא מחויבת. אליעד מסביר שהאדם מנסה להתמודד עם המחשבות באופן אקראי, מבלי לשבת ולחקור את המחשבות בצורה מסודרת, דבר שמוביל לתסכול נוסף ולעייפות נפשית מוגברת. על מנת למנוע זאת, יש להקדיש זמן באופן מסודר להתבוננות עצמית, לבדוק את המחשבות באופן עמוק ויסודי, ... לפתור או לקבל את המצב, הסבל פוחת או אף נעלם לחלוטין. איך להתמודד עם מחשבות מציקות? טיפול במחשבה טורדנית התמודדות עם עייפות נפשית כיצד להפסיק מחשבות כפייתיות? פחד מזקנה איך להיפטר ממחשבות טורדניות? ...
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש מלהבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
אין לי כוח לברר את האמת, אין כוח להטיל ספק, מיואש מלהבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות מדיכאון
... אין כוח להטיל ספק, מיואש מלהבין את עצמי, עצלנות תודעתית, אושר בלי שכל, עייפות רגשית, עייפות להבין את עצמי, ייאוש רגשי, עייף רגשית, מיואש רגשית, עצלנות ... שלי? הרבה פעמים אדם אומר לעצמו אין לי כוח לחקור את האמת. הוא מרגיש מיואש, עייף רגשית, ללא מוטיבציה להטיל ספק ... אנשים מגיעים למצב כזה, ואיך להתמודד איתו בצורה מעמיקה. האם באמת אפשר להיות עייף מלהטיל ספק? אליעד כהן מתחיל ... לכן, אם אתה מסוגל לפרש שמשהו רע, סימן שיש לך כוח לחקור ולהגיע למסקנות. האם עייפות רגשית אמיתית או רק מניפולציה? אליעד כהן מדגיש שבעצם עייפות רגשית ועצלנות תודעתית הן ... לצאת מייאוש רגשי? איך להפסיק להרגיש רע? מה לעשות כשאין כוח להטיל ספק? מהי עייפות רגשית? ...
חוסר אנרגיה, חוסר חשק, חוסר מוטיבציה, אין חשק לעשות כלום, עייפות מנטלית, עייפות נפשית, ירידת אנרגיה, ירידת מוטיבציה, אין לי חשק לעשות כלום, ליצור מוטיבציה, ליצור חשק, ללכת לישון, לא לעשות כלום, מנוחת הנפש, לתת לרצון לנוח
חוסר אנרגיה, חוסר חשק, חוסר מוטיבציה, אין חשק לעשות כלום, עייפות מנטלית, עייפות נפשית, ירידת אנרגיה, ירידת מוטיבציה, אין לי חשק לעשות כלום, ליצור מוטיבציה, ליצור חשק, ללכת לישון, לא לעשות כלום, מנוחת הנפש, לתת לרצון לנוח
... אנרגיה, חוסר חשק, חוסר מוטיבציה, אין חשק לעשות כלום, עייפות מנטלית, עייפות נפשית, ירידת אנרגיה, ירידת מוטיבציה, אין לי חשק לעשות כלום, ליצור מוטיבציה, ... ובכל זאת מכריח את עצמך להתאמן - אתה לא רק שלא מחזיר את החשק, אלא מחזק את תחושת הכפייה, מה שגורם לחשק שלך לרדת עוד יותר, עד שאתה מגיע למצב של עייפות נפשית ועייפות מנטלית מוחלטת. איך לתת למוטיבציה ולחשק לנוח באמת? הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם ...
לחץ בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה
לחץ בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה
... בעבודה, עייפות נפשית, עומס רגשי, עייפות בעבודה, מטלות בעבודה, שינוי גישה, שינוי צורת חשיבה, חוקי משחק החיים, פחד לחיות בלי כסף, משמעות החיים שגויה מה גורם לעומס רגשי ולחץ ...
דיכאון / עצבות / עייפות בעבודה / חוסר אנרגיה / חוסר מצב רוח / הפרעות חרדה - מהי מהות העניין?
... עצבות עייפות בעבודה חוסר אנרגיה חוסר מצב רוח הפרעות חרדה - מהי מהות העניין? ובו יתבאר העניין של דיכאון עצבות עייפות בעבודה חוסר אנרגיה חוסר מצב רוח הפרעות חרדה ועוד. ויתבאר ממה התחושות האלו נובעות, ואיך להתמודד איתן? ועוד. ומי שיתבונן סביבו, יראה אנשים רבים ששקועים בתחושה של ... שביעות הרצון שלו, באמצעות תחושות של עצבות דיכאון וכיוב. והסיבה שבגללה בני אדם מרגישים תחושה של עייפות בלתי ברורה (עייפות בעבודה עייפות כללית עייפות כרונית עייפות נפשית), והסיבה שבגללה אנשים מרגישים שחיקה בעבודה, והסיבה שבגללה ישנם כאלו שאין להם חשק לקום בבוקר לעבודה וכיוב, הכל זה משום שתת המודע של האדם מחפש את האושר ... שאין לאדם סיפוק ממה שיש לו. והנקודה היא, שהסיבה שהאדם מרגיש חוסר סיפוק בחיים חוסר עניין בעבודה עייפות כרונית חוסר אנרגיה וכיוב, זה הכל רק משום שתת המודע של האדם לא מוצא מנוח. דהיינו, תת המודע של האדם עוד לא מצא את האושר שיש בכל דבר. והדבר הזה בא לידי ביטוי, בכך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אדישות, אפתיה, שאננות, עייפות נפשית, חוסר חשק, עייפות כרונית, חוסר אנרגיה, אדישות קלינית, אפאטיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: עייפות, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: עייפות, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל קוגניטיבי התנהגותי, טיפול אישי מומלץ, מאמן אישי בתל אביב בתחום עייפות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5479 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 02:28:52 - wesi1