אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נטל ההוכחה ✔השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:49השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה?

ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל.

מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה?

לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: "אני אוכל כי בא לי". הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה.

מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה?

לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך.

כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות "נטל ההוכחה"?

כדי להמחיש את הגישות הללו, אליעד נותן דוגמה של "נטל ההוכחה". הוא אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת "אני עושה בלי סיבה" (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת "אני עושה רק עם סיבה מוצדקת" (כמו האדם הרזה).

איך ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה?

אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת "אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל". הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול "רעל", וכל פעם לפני אכילה לשאול "האם אני חייב את הביס הזה?", "האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?". הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול.

מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה?

אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון האמיתי הנדרש לתזונה מתאימה.

איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן?

אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול.

האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי?

אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים "מרגישים רעב יותר", אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו לא תחושת רעב אמיתית אלא תחושה נפשית או התניה פסיכולוגית.

איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי?

כדי לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לבין רעב רגשי, אליעד ממליץ להתחיל בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ניתן ללמוד להבדיל בין מצב שבו הגוף באמת צריך אוכל, לבין מצב שבו יש צורך נפשי בלבד.

מדוע חשוב לדבר על קיצוניות בהקשר של הרגלי אכילה?

אליעד מדגיש שקיצוניות עשויה לסייע בשינוי דפוסים עמוקים של התנהגות. לדבריו, לפעמים רק דרך גישה קיצונית אפשר להגיע לשינוי משמעותי, ולאחר מכן האדם יכול למצוא את האיזון המתאים לו. הוא מתייחס בהומור לקיצוניות ומסביר שהיא כלי לשינוי, אך כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל.

למה לאכול רק כשחייבים באמת?

המטרה של אליעד היא ללמד אנשים לזהות את הצרכים האמיתיים שלהם, ולא לתת להרגלים, לתחושות רגשיות או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו רגשות ומחשבות היו מוסתרים מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה.

האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים?

אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול "למות רזה", אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא דרך להשתחרר מההרגלים השליליים ולאפשר שינוי עמוק ויציב בהרגלי האכילה. הרעיון הוא להשתמש בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא כמצב קבוע.
האם באמת היה סרט שנקרא השמן והרזה?

בסיפור המלא מתחיל איזכור לכך שכביכול היה סרט שנקרא השמן והרזה, ובאה שאלה האם הוא באמת קיים או לא. יש מי שאומר "לא, אני לא מכירה", ובאותה נשימה יש מי שאומר "כן, תכירי, בואי נתקדם הלאה". נוצרת כאן נקודה משעשעת: אדם אחד טוען שאינו מכיר, ובאותה עת אומרים לו שאין חשיבות להיכרות, פשוט ממשיכים לעלילה. זאת אומרת, אפילו אם לא מכירים את הסרט, אפשר להתחיל ולדבר על הנושא של "שמן ורזה" בצורת דימוי כללי שמוביל לשיחה רחבה יותר על אכילה והרגלי מחשבה.

מהו הקשר בין שמן ורזה לאכילה בפועל?

מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, כלומר, אם לא תאכל - לא תשמין. ישנה אמירה שחושפת שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין כתוצאה מאכילה מרובה, בשונה מזה שרזה בדרך כלל כי הוא אוכל רק את מה שהוא צריך.

שאלה: מה בין state of mind של שמן ל - state of mind של רזה?

בתוך ההסבר מופיעה הנחיה שלא מדובר בהבדל בין אדם בריא לאדם חולה, כי יכול להיות אדם שמן בריא ואדם רזה חולה. מה שרוצים להדגיש הוא שתי צורות הסתכלות או שתי צורות התנהגות כלליות:

1. אדם רזה (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל רק מה שבאמת צריך ולא מעבר.

2. אדם שמן (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל מעבר למה שהגוף באמת צריך.

דוגמה להמחשת העניין:

יש "נטל הוכחה" שבו מישהו טוען "התיק שלך שייך לי", והשאלה היא האם זה שאמרו לך את זה מחייב אותך להוכיח שהתיק שלך, או על הטוען להוכיח שהתיק שלו. הפנייה היא לרעיון כללי שיש גישה שאומרת "אני עושה בלי סיבה" וגישה שאומרת "אני עושה עם סיבה".

שאלה: מה הכוונה בגישה 'אני עושה דברים בלי סיבה'?

יש גישה שמסבירה: "אם בא לי לעשות משהו, אני עושה אותו כי ככה אני מרגיש". זו הגישה שבה אנשים נוטים לפעול מתוך תשוקה ספונטנית. לדוגמה, אדם קם בבוקר ואומר לעצמו "אם מתחשק לי לעשות דבר מסוים, פשוט אעשה אותו". הוא יימנע מעשייה רק אם יש סיבה מספיק חזקה להימנע.

שאלה: ומהי הגישה ההפוכה?

הגישה ההפוכה היא "אני לא עושה שום דבר כל עוד אין סיבה", כלומר, אני צריך הוכחה או הצדקה לעשות משהו. אני לא אזוז ולא אפעל, אלא אם כן יוסבר לי מה הרווח או הצורך שבדבר.

איך כל זה קשור לעלייה במשקל או לירידה במשקל?

לפי ההסבר, אדם שמן פועל בדרך כלל בגישה של "אני עושה מה שבא לי" (בענייני אכילה). הוא אוכל כי זה פשוט מתחשק לו. אין לו סיבה לעצור את עצמו אלא אם כן הוא נתקל בסיבה חזקה שמכריחה אותו לעצור (כמו תחושת מחנק, פחד מהתפוצצות, או חשש קיצוני שהוא יגיע למשקל מוגזם עוד יותר). כלומר, הוא עובר למצב של הפסקה רק אם יש הצדקה מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא "בא לי לאכול - אז אוכל".

כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר?

אדם רזה עשוי לפעול בגישה הפוכה: "אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול". אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: "אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה". אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול.

איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה?

ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב "רזה", הוא מוזמן לאמץ את הגישה שאומרת "אני לא אוכל סתם כך. למעשה, אני אפילו לא אוכל בכלל, חוץ מאשר כשאני ממש חייב". הניסוח הקיצוני הוא: "מבחינתי, אכילה היא רעל, ולכן אני נוגע באוכל רק אם אני חייב וחייב וחייב. ובכל פעם אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?". כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה 'לאכול בלי סיבה', הופכים את האוטומט ל'לא לאכול בכלל' ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי.

מהי המשמעות של הגישה הקיצונית "אני אף פעם לא אוכל"?

בפועל, הכוונה אינה שאדם לא יאכל עד שיתמוטט באמת, אך משתמשים בגישה הזאת כהצהרה פנימית שמסייעת לו להגביל עצמו לאורך זמן. הנקודה היא לבדוק כל ביס: "האם אני חייב עכשיו את הביס הזה? האם אם לא אוכל עוד ביס ארגיש חולשה עצומה או כאב בטן חזקים של רעב?". המטרה היא לתרגל ריסון ולהפוך את המצב הנפשי כך שהאכילה מתבצעת רק במינימום הנדרש.

שאלה: ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן?

באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של "אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר". לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך.

על מה עוד דיברו בקשר למשקל יתר?

עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם "בא לו" לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף לאכול. במסגרת השיחה נטען שלפעמים אדם מרגיש "אני רעב" גם כשבפועל הוא כבר שבע, והתחושה הזו נובעת אולי מצורך נפשי. אבל ההסבר הכללי מדגיש שבמקרים רבים זה לא באמת רעב פיזי אלא התניה פסיכולוגית או הרגל של "הגיע הזמן לאכול שוב".

שאלה: אז מה המשמעות של להתחיל לאכול רק כשאני באמת חייב?

זה אומר לנסות לבדוק מתי באמת מגיע הרעב הפיזי ואי אפשר בלעדיו. יש אנשים שמנים שבאמת לא זוכרים מה זה רעב אמיתי, כי הם אוכלים הרבה לפני שמגיעים לתחושת רעב. הם ממלאים את עצמם שוב ושוב, ולכן כדי לחזור להבחין בין רעב אמיתי לדפוס רגשי, מומלץ להציב כלל קיצוני: "מהיום אני כאילו מפסיק לאכול לגמרי. עכשיו אני אוכל רק כשאני ממש ממש חייב, כשאני כמעט לא יכול להמשיך בלעדיו".

מה לגבי אנורקסיה או קיצוניות מסוכנת?

ישנה אמירה: אדם עלול להגזים וללכת לקיצוניות שבה הוא בקושי אוכל ויכול להגיע לאנורקסיה או למוות. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל הרעיון בשיחה הוא להציג את ההיגיון העומד מאחורי שתי הגישות: גישת "תאכל כל עוד אתה יכול" אל מול גישת "אל תאכל אם אינך חייב". אם המטרה היא "להיות רזה", לעתים קל יותר להיצמד לגישה הקיצונית של מניעת האוכל ורק אחר כך למצוא את האיזון.

שאלה: האם זה מומלץ בהיבט הבריאותי?

הדובר עצמו מסביר שלא בהכרח מדובר במומחיות רפואית או בשאלת הבריאות. הוא מצהיר: "בהנחה שהאדם שמן ורוצה לרזות, שידע שזו דרך חשיבה: אכלתי מספיק, לא חייב עוד". ומי שמעדיף להישאר שמן או לא אכפת לו, זה גם לגיטימי.

שאלת הרעב האמיתי

אחת השאלות המרכזיות היא האם באמת השמן אומר לעצמו "אני רעב" או שהרעב הזה הוא בעצם רעב רגשי או רצון שלא מבוסס בצורך פיזי אמיתי. ממשיכים לטעון שיש מצבים שבהם "שובע פיזי" לא עוצר אדם מלהמשיך לאכול, כי אולי הוא "מרגיש צורך" אחר.

והאם שמן שמגביל את עצמו פתאום יגלה דברים על עצמו?

יש מי שאומר שעצם המעבר לגישה של "מותר לי לאכול רק כשאני חייב" יכולה להציף מחשבות ורגשות שלא היו גלויות קודם. האדם עשוי לגלות שהוא היה אוכל מדיכאון או משעמום, אבל השיחה מבהירה שזה כבר סיפור נוסף, והרעיון העיקרי הוא קודם כל לשנות את הדפוס הבסיסי.

איך ממשיכים מפה?

בהמשך מדגישים שאפשר לבחור מה לאכול ומתי, ושכל אחד יחליט בהתאם לשיקוליו. הדבר החשוב לדעת הוא שיש שתי גישות מנוגדות, ושהשמן הממוצע פועל לרוב בגישה "אני אוכל כי בא לי", ואילו מי שרזה לאורך זמן, פועל לרוב בגישה "אני אוכל רק כשאני באמת צריך".

מה קורה אם מישהו באמת מרגיש שהוא רעב כל הזמן?

עולה השאלה: "מה קורה כשאדם באמת לא מרגיש שבע, אולי יש לאדם בעיה הורמונלית?". בתשובה אומרים שהשיחה לא נכנסת למקרים חריגים או ביולוגיים, וממוקדת יותר בשגרת אדם ממוצע שרגיל לאכול הרבה יתר על המידה.

שאלה: האם יש כאן המלצה להפוך את כולם לאנורקטיים?

בסוף השיחה נאמר בחצי קריצה: "כן, כדי לצאת מהלופ, אפשר לחשוב כמו אנורקטי, תאכל רק כשאתה לא יכול יותר להתאפק". אבל מיד מציינים שאדם עלול לבחור בזה כדי להיות רזה בצורה קיצונית, עד כדי סיכון החיים. יש גם הומור בשיחה הזו סביב הרעיון של 'למות רזה' לעומת לצאת מכלל שליטה.

מדוע בכל זאת מזכירים קיצוניות?

משום שלעתים, כדי לשנות באופן דרמטי הרגל, מקצינים את התפיסה, ואחר כך מוצאים את נקודת האיזון. אם האדם מרגיש שאכילה נהייתה אובססיה, הוא יכול להנהיג כלל פנימי: "אני פשוט לא אוכל. רק אם אין לי ברירה בעולם, רק אם אני מרגיש חולשה איומה, רק אז אני נוגע באוכל". בפועל, כמובן לא להסתכן באמת, אבל זו גישה קיצונית שאמורה לעזור לזהות היכן עובר הגבול בין 'בא לי' לבין 'אני באמת צריך'.

סיכום ארוך ומפורט

כל השיחה עוסקת בפער שבין אדם שמרגיל את עצמו לאכול "כי בא לי" ומפסיק רק כשאין לו ברירה יותר, לבין אדם שמרגיל את עצמו לא לאכול בכלל אלא אם כן יש סיבה טובה. מופיע דגש על כך שלא דנים בתזונה בריאה באופן ספציפי, אלא רק על הבדל מנטלי שמסביר מדוע אדם מסוים נשאר רזה (כי הוא אוכל רק כאשר הוא צריך) ואדם אחר משמין (כי הוא אוכל בכל הזדמנות). יש שמביאים טענה שאנשים שמנים מרגישים רעב מוגבר או סוג של "כאב" שלא מרפה, אך ישנה הדגשה שמדובר בעיקר בהרגלי חשיבה ואכילה, ולאו דווקא במצב רפואי יוצא דופן.

השיחה רוויה בדוגמאות על "שובע", "האם אפשר להפסיק?" או "האם אני עלול למות אם לא אוכל?", ואף על "האם יש סיבה לאכול ביס נוסף?". מתחדדת ההמלצה לאימוץ גישה של "לאכול רק מה שבאמת חייבים" כאשר המטרה היא להפחית משקל. אם רוצים דווקא להשמין, עושים הפוך ונשארים בארוחה כל עוד אפשר להכניס עוד מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת "אי אפשר יותר".
עכשיו היה שמן ורזה נכון נכון שהיה סרט השמן והרזה?

ש: לא לא מכירה.

אליעד: עכשיו את מכירה עכשיו בא נתקדם בסיפור לא משנה בא נתקדם בעלילה בן אדם בעיקרון כדי להשמין צריך לאכול נכון בגדול אתה לא יכול להשמין מרוח כאילו אם לא תאכל אתה בטוח לא תהיה יותר שמן אם תפסיק לאכול אתה יכול להשמין מלא לאכול אתה לא יכול נכון.

ש: אולי יש אפשרות כזאתי.

אליעד: במציאות לא נתקלנו בזה עדיין בן אדם לא הפסיק לאכול ונהיה שמן בכל מקרה בן אדם משמין מאכילה עכשיו בא נדבר על ה - state of mind של בן אדם שמן ו - state of mind של בן אדם רזה כאילו איך בן אדם רזה חושב ואיך בן אדם שמן חושב בסדר זה לא יהיה בדיוק אבל זה יהיה נכון בגדול, עכשיו אני לא מדבר על בריא או חולה יכול להיות שמן בריא ורזה חולה לא מדבר על זה בכלל אני מדבר עכשיו על שתי תפיסות אני מדבר על בן אדם שהוא רזה כי הוא אוכל מה שצריך ובן אדם שמן כי הוא אוכל מעבר למה שצריך, אוקי אז יש לנו דבר שנקרא נטל ההוכחה מכירים את נטל ההוכחה עכשיו מישהו אומר לך תוכיח נגיד מישהו אומר לך התיק שלך שלי האם אתה צריך להוכיח שזה שלך או הוא צריך להוכיח שזה שלו עכשיו איך זה קשור לנושא הזה בחיים יש שתי גישות יש גישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה ויש גישה שאומרת אני עושה דברים עם סיבה נכון.

עכשיו מה זאת הגישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה בא לי לעשות אני עושה למה אני עושה כי בא לי לעשות מה הסיבה שאתה עושה כי בא, עכשיו בן אדם שאומר אני עושה דברים כי בא לי לעשות מתי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות זאת אומרת הוא קם בבוקר אומר אני עושה כל מה שבא לי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות אותם זאת אומרת הוא יעשה מה שבא לו ומתי הוא לא יעשה מה משהו אם יש סיבה לא לעשות, זאת אומרת עצם זה שהוא רוצה אם בא לו לעשות משהו הוא עושה אותו הוא אומר זה שבא לי זה סיבה לעשות את זה עכשיו מה יכול לגרום לו לא לעשות משהו אם תהיה סיבה לא לעשות את זה, עכשיו יש גישה הפוכה יש גישה שאומרת אני לא עושה שום דבר לא עושה שום דבר למה שאני אעשה מה יצא לי מזה לא עושה כלום אני עושה רק דברים שיש סיבה לעשות אותם אם תביא לי סיבה אעשה לא תביא לי סיבה אני לא אעשה עד כאן הבנו.

עכשיו איזה חשיבה מובילה את הבן אדם להשמנה ואיזה חשיבה מובילה את הבן אדם להיות יותר בריא או רזה לצורך העניין בסדר אז זה עובד ככה בן אדם שמן איך הוא חושב הוא אומר לעצמו אני אוכל כי בא לי לאכול אני מפסיק לאכול רק כשיש לי סיבה להפסיק זאת אומרת הוא רואה אוכל בא לו לאכול בא לך לאכול תאכל בא לך לעשן תעשן אבל בוא נישאר באוכל בא לך לאכול תאכל למה אתה אוכל כי בא לי לאכול, עכשיו מה גורם לבן אדם שמן להפסיק לאכול כשיש סיבה להפסיק אי אפשר לאכול יותר כי אם אני אוכל יותר אני אחנק כי אוכל יותר אני אמות כי אם אני אוכל יותר אני אשמין עוד יותר אז יש לו סיבה להפסיק זאת אומרת מה שגרם לו לאכול זה כי בא לי בלי סיבה מה שגרם לי להפסיק לאכול זה כי יש סיבה להפסיק אבל הבן אדם הרזה חושב הפוך הוא אומר אני לא אוכל למה אתה לא אוכל לא יודע לא אוכל למה שאני אוכל מתי בן אדם רזה אוכל כשיש סיבה לאכול למה אתה אוכל כי אם אני לא אוכל אני אהיה רעב כי אם לא אוכל אני אהיה חולה כי אם אני לא אוכל אני לא יהיה בריא זה שני state of mind שונים, עכשיו אם בן אדם רוצה לעבור משמן לרזה יכול להיות גם הפוך שאתה רוצה לעבור מרזה לשמן אבל בא נניח שאתה רוצה לעבור משמן לרזה אתה צריך להגיד לעצמך מעכשיו אני יותר לא אוכל בלי סיבה מעכשיו אני לא אוכל בכלל אף פעם שום דבר לא אוכל ולא שותה בכלל שום דבר בעולם מותר לי לאכול ולשתות רק כשאני חייב לאכול ולשתות זה הקצה השני.

השמן הוא עושה הכל הוא אוכל ושותה מה שבא לו מתי שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק רק כשהוא חייב להפסיק אם אתה רוצה לשנות את זה תעשה הפוך תגיד מעכשיו אני לא אוכל כלום לא אוכל שום דבר יותר בעולם לא שותה שום דבר יותר בעולם מבחינתי לאכול ולשתות זה רעל מותר לי לאכול ולשתות רק אם אני חייב שזה אומר בעצם אסור לי לאכול ולשתות סתם רק אם יש סיבה לאכול ולשתות, זאת אומרת עכשיו אתה נגיד רעב ואתה מתחיל לאכול אבל אתה עושה את זה על כל ביס אפילו אתה מתחיל לאכול אכלת ביס ראשון אתה חייב לאכול את הביס השני אם לא תפסיק טוב הנה אני חייב לאכול עוד ביס כי אם לא אני אהיה רעב אז תאכל עוד ביס ביס שלישי אתה חייב לאכול לא אז תפסיק על כל ביס תבדוק את זה כי מה המתחכם יעשה הוא יגיד אין בעיה עכשיו אני חייב לאכול אז אני אוכל כבר מה שבא לי לא על כל ביס שאתה נותן אני חייב לאכול את זה אם לא לא אוכל.

עכשיו זה באמת אומר שאני מתכוון להגיד שמהיום אל תאכל יותר בכלל אבל הכוונה תפיסתית אם בן אדם נמצא בקצה שהוא מרגיש שהוא אוכל מה שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק לאכול רק כשאי אפשר לאכול יותר אז הוא צריך להגיד לעצמו מעכשיו ניתן למוח פקודה אחרת אני יותר לא אוכל אף פעם זהו לא אוכל עכשיו אתה בצום לא אוכלים יותר אסור לאכול כל פעם כשאתה רוצה לאכול למה לאכול לא צריך לאכול אל תאכל זהו לא צריך לאכול תאכל רק כשאתה צריך הבנו את הסיפור.

ש: מה המטרה אבל?

אליעד: בהנחה שהוא רוצה להיות רזה אמרתי בהנחה שהוא שמן והוא רוצה להיות רזה.

ש: לבריא או לא בריא?

אליעד: אמרתי בהתחלה שזה לא קשור לבריא או לא בריא עכשיו מה לאכול תחליט אתה מה לאכול כמה לאכול תחליט אתה בסדר לא משנה באיזו שעה לאכול לא נכנסתי לזה דיברתי על התפיסה יכול להיות שאתה רזה ואתה רוצה להשמין אז מעכשיו אתה מפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול יותר לאכול בדיוק הפוך מה אתה עושה בזמנך הפנוי אוכל מתי מותר לך להפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול לאכול יותר טוב אתה לא יכול לאכול יותר מותר לך להפסיק אם לא אתה אוכל ואוכל תאכל למה אתה לא אוכל תמשיך לאכול מותר לך להפסיק רק כשאתה לא יכול לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני רוצה להגיד ששמן הוא אין לו רק את ההיבט הזה.

אליעד: לשמן יש הרבה צרות זאת אחת מהצרות.

ש: אוקי אבל לאכול.

אליעד: דרך אגב זאת גם זכותו להגיד אני רוצה לאכול כשבא לי ורוצה להיות שמן ככה בא לי זה גם בסדר.

ש: זה בסדר.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר שמן יכול להגיד אני אוכל כי אני רעב.

אליעד: לא עוד לא היה שמן אחד בעולם שאמר אני אוכל כי אני רעב.

ש: למה לא יש.

אליעד: אם אתה אוכל כי אתה רעב.

ש: הם מרגישים תחושת רעב יותר.

אליעד: הוא עכשיו אם אתה אוכל כי אתה רעב ואתה מפסיק כשאתה לא רעב אתה לא תהיה שמן.

ש: לא בטוח.

אליעד: בטוח.

ש: יש נטייה של הגוף.

אליעד: בטוח תבדוק.

ש: מה שבטוח בטוח.

אליעד: תבדוק שמעת מה אמרתי אם בן אדם אוכל רק לפי תחושת רעב הפסיק להיות רעב מפסיק לאכול לא ישמין עוד פעם אתה יכול למצוא עכשיו איזה מקרה קיצון כן לא מדברים על איזה מישהו שיש לו איזה משהו ולא יודע איזה סיפור בסדר לא מדברים אני מדבר בממוצע אתה יכול להיות שאתה לא תהיה בריא אבל אתה לא תהיה שמן נגיד שתאכל כל היום רק שוקולד אבל רק כשאתה רעב הפסקת להיות רעב אל תאכל יותר אתה תהיה אולי חולה אבל לא תהיה שמן.

ש: טוב אני רואה שיש מקרים קיצוניים.

אליעד: אתה עוד מעט תגיד לנו שעדיף לאכול תזונה קטוגנית בסדר לא מדברים על שטויות כאלה אתה הבנת מה אמרתי אתה פוגש בן אדם שמן הוא אומר לך מה אני צריך לעשות את אומר לו תקשיב תסתכל על הדפוס של האכילה. מה את רוצה להגיד רצית להגיד משהו?

ש: כן.

אליעד: מה רצית להגיד?

ש: שבן אדם שמן זה לא יעזור לו אם אתה תגיד לו תאכל רק כשאתה לא רעב כאילו מה אמרת לאכול רק כשאתה חייב.

אליעד: אמרתי לו אל תאכל יותר אף פעם.

ש: החייב אצלו הוא מרגיש רעב גם כשהגוף שלו לא צריך גם כשהוא כבר אכל הרבה מעבר.

אליעד: זה לא נכון מה שאת אומרת.

ש: זה כן.

אליעד: את בטוחה בזה?

ש: לא במאה אחוז אבל.

אליעד: יפה אז אני בטוח שזה לא נכון.

ש: למה?

אליעד: אני אסביר לך יש אנשים הם לא באמת מרגישים רעב הם אוכלים משעמום אוכלים מדיכאון אוכלים מהרבה דברים לא בגלל שהם רעבים אף אחד לא אוכל כי הוא רעב.

ש: זה מתבטא בגוף כרעב.

אליעד: לא נכון מרגישים שבעים והם דוחפים עוד לא משנה עכשיו אתם רוצים שנתחכם שנגיד כן אבל הוא היה בדיכאון אז הוא הרגיש שהוא חייב לאכול לא נתחכם להתחכמות הזאת.

ש: אם הוא היה באמת מרגיש שבע אז הוא היה מפסיק לאכול אבל הוא לא באמת.

אליעד: לא נכון הוא מפסיק לאכול כשאי אפשר לאכול יותר הוא מפסיק כשאי אפשר לא יכול לאכול יותר מפסיק אוכל עד שהוא מתפוצץ אי אפשר לאכול יותר לא מסוגל לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא נכנס למצב שהוא אוכל רק כשהוא חייב ואז עולות לו מחשבות אני רוצה לאכול אני לא רוצה לאכול ככה הוא מגלה את הסיבות שבגללן הוא היה אוכל.

אליעד: זה עוד סיפור זה עוד סיפור אבל זה לא הסיפור המרכזי.

ש: זה הרצונות.

אליעד: זה עוד סיפור זה לא הסיפור המרכזי.

ש: אז מה הסיפור המרכזי?

אליעד: הסיפור המרכזי זה שאם הוא רוצה לצאת מהלופ שלו שיעשה הפוך שיגיד אני לא אוכל אלא אם כן אני חייב לאכול, עכשיו מה שהיא אומרת זה חצי נכון יש הרבה אנשים שמנים שכבר לא יודעים לזהות מתי הם רעבים ומתי לא כי הם אף פעם לא יהיו הם אוכלים הרבה לפני שהם רעבים הם כבר לא יודעים מתי הם רעבים הוא אומר אני לא יודע מה זה לאכול כשאני רעב ולהפסיק כשאני לא רעב כי אני לא יודע מה זה רעב לא זוכר מתי פעם הייתי רעב אז אתה צריך מעכשיו אתה לא אוכל יותר בכלל שום דבר לא אוכל ולא שותה גם כן כלום לא אוכל ולא שותה חוץ ממים מותר לך לאכול רק אם אתה עומד לגווע תרגיש תתחיל להרגיש רע ואז אחר כך תמצא איפשהו את האיזון באמצע, איך חושב בן אדם אנורקטי ככה חושב עד שאני לא גוסס לא אוכל אז תחשוב כמו בן אדם אנורקטי.

ש: בשביל?

אליעד: בשביל לא להיות שמן.

ש: כן אז המטרה שלי.

אליעד: להיות אנורקטי ולמות מזה כן זאת המטרה.

ש: זאת המטרה?

אליעד: זאת המטרה.

ש: יש עוד דרכים אפשר למות בעוד דרכים.

אליעד: אבל הוא רוצה למות מאנורקסיה הוא רוצה למות רזה. שאלות על זה משהו?
הומור השתחררות להמשיך הרגלי חשיבה איך לשנות בולמיה להרגיש רע דחף מצב נפשי החלטיות מכור לעישון אוכל איך לשמור איך לשמור על הדיאטה איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך רזה חושב איך שמן חושב אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה משעמום אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בלי סיבה דיאטה דיאטות הוכחה הוכחות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגל הרגלים הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה ירידה במשקל לאכול לאכול בלי סיבה לאכול רק כשרעבים להביא הוכחות להוכיח לחשוב לחשוב כמו רזה לחשוב כמו שמן ללא סיבה לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות נטל ההוכחה סיבה סיבות עודף משקל רגש רגשות רזה חושב רעב שינוי הרגלים שינוי התנהגות שמן חושב שעמום תחושה תחושות
שכנוע שופטי בגץ, איך לשכנע את שופטי בגץ? ראש ממשלה מחליפים רק בקלפי, עתירות נגד ביבי נתניהו, נטל ההוכחה של ביבי נתניהו, נטל ההוכחה בבית המשפט, איך לשכנע בבית המשפט? שיטות השכנוע של ביבי נתניהו בבית המשפט, לכבד את רצון העם
שכנוע שופטי בגץ, איך לשכנע את שופטי בגץ? ראש ממשלה מחליפים רק בקלפי, עתירות נגד ביבי נתניהו, נטל ההוכחה של ביבי נתניהו, נטל ההוכחה בבית המשפט, איך לשכנע בבית המשפט? שיטות השכנוע של ביבי נתניהו בבית המשפט, לכבד את רצון העם
... עתירות נגד ביבי נתניהו, נטל ההוכחה של ביבי נתניהו, נטל ההוכחה בבית המשפט, איך לשכנע בבית המשפט? שיטות השכנוע של ביבי נתניהו בבית המשפט, לכבד את רצון העם מהי שיטת השכנוע המשפטית של אליעד כהן לגבי נטל ההוכחה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשימוש בטכניקות רטוריות ובסוגיית נטל ההוכחה, תוך דגש על המקרה המשפטי של בנימין נתניהו, שבו ישנן עתירות המבקשות למנוע ממנו להקים ממשלה עקב כתבי אישום נגדו. אליעד מסביר את הקונספט של נטל ההוכחה ומדגים כיצד הוא משמש ככלי אסטרטגי בדיונים ובמערכות משפטיות, במיוחד כאשר יש ספקות לגבי החוק והחלטות עתידיות. מהו נטל ההוכחה ומדוע הוא קריטי במשפט? נטל ההוכחה הוא העיקרון לפיו צד אחד בדיון משפטי או וויכוח צריך להוכיח את טענותיו. דוגמה שהובאה בהרצאה היא מקרה שבו אדם טוען כי הארנק שביד אדם אחר הוא שלו. על פי הכללים ... בארנק להוכיח אחרת. כיצד נטל ההוכחה מתקשר למקרה של נתניהו? כשההגשה לבית המשפט מבקשת למנוע מנתניהו להקים ממשלה בגלל כתבי אישום, השאלה המרכזית היא מי נושא בנטל ההוכחה: האם על הנתבעים להוכיח שכתבי האישום אוסרים עליו לכהן, או האם על נתניהו להוכיח שהחוק לא אוסר עליו להקים ממשלה? אליעד כהן טוען כי המצב המשפטי בישראל מותיר מקום ... על פי החוק, מה שמוביל לכך שנטל ההוכחה נמצא על אלו שמבקשים להוכיח שהוא לא יכול להקים ממשלה, במקום על אלו שתומכים בזכותו להקים ממשלה. הכיצד נטל ההוכחה הוביל לניצחון של נתניהו? בהרצאה מוסבר כי נתניהו הצליח להטיל את נטל ההוכחה על העותרים. כל עוד לא הוכח במאה אחוז כי הוא לא יכול להקים ממשלה, נותרה ברירת המחדל שתומכת בזכותו לעשות כן. זאת, למרות שיש ספקות בחוק לגבי מצבים כמו זה שבו הוא ... סיכום: מה זה אומר על נטל ההוכחה? בסופו של דבר, כל דיון משפטי, פוליטי או אישי נוגע לשאלה מי נושא בנטל ההוכחה. אליעד מדגיש כי בשאלות של ניהול המדינה וממשלתה, חוסר בהירות בחוק יכול להוביל לתוצאה משפטית שהיא לטובת הצד שמניח את הספק, ובמקרה זה, נתניהו. על כן, העותרים לא ... להוכיח באופן חד משמעי. כיצד נטל ההוכחה משפיע על החלטות משפטיות? האם יש מקום לספקות משפטיים בהגשת עתירות? הקצנה כטכניקת שכנוע האם ראש ממשלה יכול להקים ממשלה עם כתבי אישום? אסטרטגיות רטוריות בהופעה ... הפתיחה וכיצד צומח הרעיון של נטל ההוכחה? ישנה שאלה חשובה שעולה בכל ויכוח: מי בעצם אמור להוכיח את טענתו קודם? זה המכונה נטל הוכחה. לדוגמה, אדם הולך ברחוב ורואה מישהו מחזיק ארנק. האדם הראשון טוען: הארנק ... מי מוטל להפריך? כיצד מתקשר נטל ההוכחה לדיון סביב ראש ממשלה וכתבי אישום? בישראל, ישנה סיטואציה מורכבת עם בנימין נתניהו. הוא מכהן כראש ממשלה, אך יש נגדו כתבי אישום. חלק מהציבור והעותרים טוענים: ... ומשום כך נוצרת מחלוקת: האם נטל ההוכחה הוא על הטוענים שאי אפשר להקים ממשלה בראשותו, או שמא נטל ההוכחה מוטל על מי שטוען שניתן בהחלט להקים ממשלה כזו? שאלה: כיצד נוצרת ברירת מחדל וכיצד היא משפיעה? תשובה: בדיון המשפטי הזה, מתברר שקובעים ברירת מחדל: אם לא יוכח באופן ... ממשלה. כלומר, להטיל עליהם את נטל ההוכחה. אבל זה לא קרה. בפועל, הם הותירו את נטל ההוכחה על עצמם, ומכאן לטענות שלהם היה סיכוי קלוש להשיג את התוצאה הרצויה. הרחבה לסוגיה: נטל ההוכחה בחיי היומיום וברגשות אישיים ישנו הקשר כללי יותר של נטל ההוכחה, שאינו קשור בהכרח לנתניהו או לבתי משפט. האדם פעמים רבות חווה תחושות שליליות בסיטואציות שונות, ושואל את עצמו: למה אני מרגיש רע? או מה עלי לעשות כדי להרגיש טוב? ... רגשי, הדיון על מי נושא בנטל ההוכחה רלוונטי. אם נניח שהמוח מחויב להוכיח לנו שיש כאן באמת מצב רע, אולי נגלה פתאום שהדבר לא לגמרי ודאי, וזו רק פרשנות. ואם נניח שהנטל עלינו להוכיח שהמצב איננו רע, ... סיכום מורחב של העיקרון 1. נטל ההוכחה משמעותו: על מי חלה החובה להוכיח את טענתו? 2. בדוגמה של ארנק ברחוב - אם אדם מחזיק את הארנק, מי שטוען שזה בעצם שלו הוא שצריך להוכיח, ולא להפך. 3. בהקשר לנתניהו: ... - אך - מכריעה: על מי מוטל נטל ההוכחה? כאשר נכנסים לדיון משפטי או ציבורי, ההבנה של מי צריך להוכיח שהטענה שלו נכונה, משנה את כל התמונה. במקרה של בנימין נתניהו, העותרים היו עסוקים בלהראות שהחוק לא ... רטוריות ושיטות שכנוע מושג נטל ההוכחה בוויכוחים אישיים ומשפטיים אסטרטגיות בהופעה בבית משפט יעוץ משפטי, יעוץ לעורכי דין, איך לשכנע שופטים בבית משפט? איך להתכונן לחקירה? איך לשכנע אנשים? לכבד את רצון ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי צריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בדיון על קיום אלוהים, עולה השאלה ... להוכיח שאלוהים לא קיים. בדיון כזה, כל צד טוען שהאחריות להוכחה נמצאת אצל הצד השני. אליעד כהן מסביר כי עיקרון זה של נטל ההוכחה חל גם על התנהגות יומיומית, ומדגים את הרעיון דרך שני דפוסי התנהגות שונים: דפוס ראשון ... ברורה ומוצדקת. למשל, אם אין לו סיבה מספיק חזקה לקום מהמיטה, הוא פשוט יישאר לשכב. מה הקשר בין דפוסי התנהגות אלה לנטל ההוכחה? הקשר בין שני דפוסים אלו לנטל ההוכחה הוא ברור. האדם שפועל לפי בא לי - לא דורש סיבה להתחיל לפעול, אלא סיבה להפסיק לפעול. כלומר, במקרה הזה נטל ההוכחה נמצא על הצד שמנסה לגרום לו להפסיק. לעומתו, האדם השני פועל באופן הפוך: אצלו נטל ההוכחה נמצא דווקא בצד של הפעולה עצמה. הוא לא יפעל עד שתהיה סיבה מוצדקת לפעולה. איך זה ... סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל ... מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשנות את החשיבה ואת נטל ההוכחה שלו. במקום המחשבה אני אוכל כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את עצמו בכל פעם שהוא מרגיש ... עליו לאמץ דפוס חשיבה הפוך - להפסיק לראות בבא לי כסיבה מספקת לפעולה, ולהתחיל לדרוש סיבה חזקה יותר. כיצד העיקרון של נטל ההוכחה יכול לעזור בשינוי הרגלים בתחומים נוספים? לסיום, אליעד מסביר שהרעיון של שינוי נטל ההוכחה רלוונטי לא רק להרגלי אכילה אלא גם לכל התנהגות והרגל אחר בחיים. אדם שיתרגל לחשוב ... ולהתחיל לפעול בצורה ממוקדת ומודעת יותר בכל תחום בחייו. אליעד מסכם כי השינוי בהרגלים מתחיל בשינוי עמוק של תפיסת נטל ההוכחה - מהגישה של פעולה ללא הצדקה לגישה של פעולה רק עם הצדקה ברורה ומוצדקת היטב. איך להפסיק אכילה רגשית? מה ההבדל בין חשיבה של שמן לחשיבה של רזה? כיצד להימנע מאכילה מתוך שעמום? נטל ההוכחה בהרגלי אכילה איך לשנות הרגלים רעים? האם תחושת בא לי מספיקה כדי לאכול? איך לחשוב כמו אדם רזה? ניתוח מושג נטל ההוכחה נטל ההוכחה עוסק בשאלה מי הצד שצריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בוויכוח על ... כן יש להם סיבה טובה לעשות זאת. כלומר, אם אין להם הוכחה לכך שהם חייבים לפעול, הם נשארים במצב של חוסר עשייה. הקשר בין נטל ההוכחה להתנהגות יומיומית בהתאם לשני הדפוסים הללו, אפשר לשאול: האם נטל ההוכחה חל על עשיית פעולה או על הפסקתה? יש אנשים שאומרים: אני עושה דברים כי בא לי, אם יש ... פעם שהוא רוצה לאכול, עליו לשאול את עצמו: האם אני חייב לאכול עכשיו? ואם אין לו סיבה משכנעת - פשוט לא לאכול. העברת נטל ההוכחה מהפסקה לעשייה כדי לרדת במשקל, אדם שמן צריך להזיז את נטל ההוכחה מהפסקת האכילה לעשיית האכילה. כלומר: במקום ההרגל של אני אוכל כי בא לי, יש להפוך את ... אלא לכל פעולה בחיים. יש אנשים שפועלים מתוך דחפים, ויש כאלה שלא פועלים כלל אלא אם כן הם מוכרחים. שינוי החשיבה לגבי נטל ההוכחה יכול לעזור לאדם לשנות את ההרגלים שלו, בין אם מדובר בהרגלי אכילה, עבודה, לימוד, או כל תחום אחר. עכשיו יש סרט שנקרא? ש: השמן והרזה. אליעד: השמן והרזה עד כאן הבנו יפה עכשיו יש מושג שנקרא נטל ההוכחה מה זה נטל ההוכחה נטל ההוכחה זה נגיד שמישהו אומר יש אלוהים ומתווכחים יש אלוהים או אין ... לך אתה אומר שאין תוכיח שאין האתאיסט אומר לו אתה אמור שיש תוכיח שיש מי מהם צודק שאלה אחרת זה לא נושא השיחה עכשיו נטל ההוכחה פירושו מי צריך להוכיח אני צריך להוכיח שאין אתה צריך להוכיח שיש מי צריך להוכיח אוקי, עכשיו איך זה קשור לפרשה שלנו אז יש דבר שנקרא עם סיבה ובלי סיבה תכף תבינו איך זה קשור לנטל ההוכחה יש כמה דפוסים של התנהגות בחיים יש בן אדם שאומר אני עושה דברים בלי סיבה מה הכוונה ... למות לא רוצה שום דבר בכלל אם אני חייב אני עושה לא חייב לא עושה. זה הבנת קודם כל את שני הטיפוסים עכשיו איך זה קשור לנטל ההוכחה כשאתה רוצה לעשות פעולה האם אתה צריך סיבה לעשות אותו או צריך סיבה להפסיק אותה זה כמו בנטל ההוכחה האם ההוכחה היא על הפעולה או על ההפסקה של הפעולה אם מישהו אומר אני עושה כי בא לי אז נטל ההוכחה נמצא על להפסיק בשביל להפסיק צריך סיבה ה - להפסיק צריך להביא הוכחה שצריך אבל על לעשות לא צריך להוכיח נטל ההוכחה השני אומר לא אני לא עושה כלום ה - default שלי זה לא לעשות בשביל לעשות צריך להוכיח ... לעשות אם לא אני לא עושה זה השני הראשון אומר לו לא אני עושה מה שבא לי אתה תוכיח לי שאני צריך להפסיק ורק אז אני אפסיק נטל ההוכחה על להפסיק הראשון אומר נטל ההוכחה על להפסיק השני אומר
ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
ביבי נתניהו או בני גנץ, איך לבחור מנהיג? שיקולים בבחירת מנהיג, איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים חדשים, קבלת החלטות
... איך לבחור מנכל? איך לבחור מנהל? נטל ההוכחה בבחירת מנהל, נטל ההוכחה בבחירת מנהיג, על מי מוטל נטל ההוכחה? למה לא לפחד לנסות משהו חדש? פחד מדברים ... גנץ? לפי אליעד, השאלה המרכזית היא נטל ההוכחה - על מי הוא מוטל? אם מישהו טועש שבני ... את המדינה טוב יותר מביבי, ברור שנטל ההוכחה עליו. הוא חייב להסביר כיצד בדיוק גנץ ... לא טוב, ושווה לנסות משהו אחר, אז נטל ההוכחה אינו עליהם, כי הם לא טוענים שגנץ בהכרח ... בכל זאת יש היגיון בהחלפת נתניהו. נטל ההוכחה - על מי הוא מוטל? אם מישהו טוען שבני ...
מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
... אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את ... אהבה אמיתית היא אהבה פנימית, שאינה זקוקה להצדקות ואינה מושפעת מנסיבות או מתנאים משתנים. כיצד מושג נטל ההוכחה יכול לעזור בהתמודדות עם ביקורת עצמית? אליעד מסביר מושג משפטי הנקרא נטל ההוכחה, לפיו אדם שטוען טענה הוא שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו אומר לך שאתה חייב לו ... עצמית, למשל מחשבות כמו אני לא מספיק טוב, אני עצלן או אני לא חכם מספיק, הדרך היעילה היא להעביר את נטל ההוכחה למחשבה עצמה, ולשאול: מי אמר שזה לא טוב? למה זה רע אם אני לא מספיק חכם או לא מספיק מוצלח?. לפי אליעד, ברגע שהאדם עובר למצב של להצדיק את עצמו, הוא לוקח את נטל ההוכחה על עצמו ומתחיל להרגיש צורך לשכנע את המחשבה השלילית שהוא כן בסדר. זהו מצב המעיד על ... מסוימת לשולחן, כי הם שלמים עם עצמם ואינם ממהרים להגן על עצמם מפני ביקורת. איך ניתן להעביר את נטל ההוכחה למחשבות השליליות שלנו? כדי לפתח אהבה עצמית עמוקה, אליעד מציע להתאמן על העברת נטל ההוכחה חזרה למחשבות השליליות. כאשר המחשבה אומרת: אתה לא טוב בכושר, במקום להצטדק (אני דווקא ... אבל אפשר גם לבחור להאמין לה באופן זמני, כדי ליצור משמעות ולחוות תחושה של התקדמות. האם העברת נטל ההוכחה למחשבות היא סוג של התקפה או מגננה? לדברי אליעד, מדובר בסוג של התקפה או לפחות העברת ... חולפות. לכן עולה הרעיון של אהבה פנימית ובלתי תלויה, כזו שלא דורשת הצדקות והסברים. כיצד קשור מושג נטל ההוכחה לאהבה עצמית? שאלה: מהו נטל ההוכחה ואיך הוא משתלב בכל הדיון על קבלה עצמית? תשובה: נטל ההוכחה פירושו שמי שטוען טענה, הוא זה שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו טוען אתה חייב לי ... של ביקורת עצמית? תשובה: כאשר המוח שלך אומר לך אתה לא בסדר או אתה לא טוב מספיק, עולה השאלה אצל מי נטל ההוכחה. אדם עלול מיד להתחיל להצטדק: לא נכון, אני דווקא כן טוב בגלל שאני חכם מוכשר עובד קשה וכדומה. אבל אז הוא בעצם לוקח על עצמו את נטל ההוכחה, מנסה לשכנע שהוא בסדר. מה קורה כשהמוח אומר לך: אתה לא מספיק טוב? שאלה: למה אוטומטית ... אדם עונה: לא נכון, אני דווקא כן מתאמן, או גם אם אני לא בכושר, אני טוב בהרבה דברים אחרים. כך נטל ההוכחה עובר אלינו, כאילו אנו חייבים להגן על עצמנו. שאלה: למה זה לא מבטא אהבה עצמית מלאה? ... לו אתה לא בסדר, הוא בעיקר תמה על ההאשמה: למה אני לא בסדר?, ולא ממהר לספק הצדקות. הוא מעביר את נטל ההוכחה למבקר. מבוגר לעומת זאת, לעתים נוטה מיד להסביר למה הוא כן בסדר - וזה כבר מראה שיש לו ספק לגבי הערך העצמי שלו. איך להעביר את נטל ההוכחה למוח הביקורתי? שאלה: מה עושים ברגע שהמוח מטיח בנו אתה לא בסדר, אתה לא מספיק חכם, אתה ... שאלה: מה קורה אחרי שעושים זאת מספיק פעמים? תשובה: אם בכל פעם שהמוח שולח ביקורת, מעבירים לו את נטל ההוכחה, עלול לקרות מצב שבו פשוט מפסיקים להילחץ ממחשבות שליליות. ייתכן להגיע לשלווה פנימית ... שנא עצמית. כי בעצמם אתה אומר, אני אוהב את זה בזכות, אני אוהב את זה בגלל. עכשיו, יש לנו מושג שנקרא נטל ההוכחה. זוכרים את המושג הזה? מישהו אומר לך, אדוני, אתה חייב לי כסף. עכשיו, האם אתה תנסה ... אז מה אם אני לא בכשור אבל אני משהו... זה מה שקורה באופן אוטומטי אצל אנשים. במקרה כזה, היכן נמצא נטל ההוכחה? המוח אומר לך, אתה לא טוב כי... ואז מה אתה עונה לו? לא נכון. אני כן בכושר. אני כן ... מה אמרת, ולא יגיב. עכשיו, בא נעבור לילד. אם תגיד לילד שהוא לא בסדר, הוא יגיב. אבל הוא ישמים את נטל ההוכחה עליך. למה אני לא בסדר? מה הבעיה? למה אסור? אתה צריך להסביר לו, למה הוא לא בסדר. ילד ...
מה לענות לאנשים? מרגיש ניצול, מרגיש שמנצלים אותי, מרגיש שמסנגרים אותי, רטוריקה, איך לנצח בויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה, בעיות בעבודה, בעיות במשפחה, איך לענות לאנשים?
מה לענות לאנשים? מרגיש ניצול, מרגיש שמנצלים אותי, מרגיש שמסנגרים אותי, רטוריקה, איך לנצח בויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה, בעיות בעבודה, בעיות במשפחה, איך לענות לאנשים?
... לאנשים? מרגיש ניצול, מרגיש שמנצלים אותי, מרגיש שמסנגרים אותי, רטוריקה, איך לנצח בויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה, בעיות בעבודה, בעיות במשפחה, איך לענות לאנשים? מה ... הנפוצה מה אתה חושב, שאני לא עובד? יש לי עבודה או יש לי חיים היא בעייתית מכיוון שהיא מעבירה את נטל ההוכחה אליך. כשאתה משתמש במשפט כזה, אתה בעצם רומז שאם לא ... כשמישהו מנסה לסנגר אותך? הדרך הנכונה והיעילה ביותר להתמודד עם מי שמנסה לסנגר היא להחזיר אליו את נטל ההוכחה. במקום לתרץ מדוע אתה לא יכול לעזור, תבהיר לו ... זאת, אם הוא היה אומר למה העובדה שיש לכם ילדים אומרת שאני צריך לשמור עליהם?, הוא היה מחזיר אליהם את נטל ההוכחה ומאלץ אותם להסביר למה הוא בכלל אמור לבצע את ... לסנגר? העיקרון המרכזי והחשוב ביותר הוא לא להעביר את הדיון לשאלה עד כמה אתה עסוק, אלא להשאיר את נטל ההוכחה על הצד השני. במקום לתרץ את עצמך, תמיד תשאל מדוע ... היא שבכך אתה מניח שאתה אמור לעזור לאותו אדם אם אינך עסוק. למעשה, האמירה יש לי עבודה מעבירה את נטל ההוכחה אליך ומחייבת אותך להראות שאתה באמת עסוק. זו תשובה ... יש לך עבודה, במקום לדון בשאלה האם בכלל זו אחריותך לעזור במטלה הזו. שאלה: מדוע זה לא רצוי להעביר את נטל ההוכחה אלי? תשובה: ברגע שאתה מסביר אני לא יכול לעזור כי ... את הצורך שלי להוכיח שאני עסוק, ותשאיר את המשימה אצל מי שמבקש אותה? תשובה: ההמלצה היא להעביר את נטל ההוכחה לצד השני. במקום לומר אני עסוק מדי, אומרים: זה שיש ... אליעד: כן אבל אתה רוצה שהוא יהיה יותר חזק אתה רוצה לא פלוס נימוק והתשובה היא פשוטה יש דבר שנקרא נטל ההוכחה על מי מוטל. עכשיו כשבן אדם אומר משפט מה נראה לך ... לך כי יש לי משימות, אם לא היה לי חיים הייתי צריך לעזור לך אבל יש לי חיים אני לא עוזר לך. אבל מוטל נטל ההוכחה צריך לגלגל את זה עליו תגיד לי זה שיש לך ילדים זה ... שאין לי חיים או נגיד שאתה אומר לו זה שאני יושב על המחשב זה לא אומר שאין לי עבודה אתה בעצם מעביר את נטל ההוכחה אליך כאילו אתה עכשיו צריך להוכיח שיש לך עבודה ... לך אני מבין שאני צריך לעזור לך אבל תקשיב יש לי עבודה אני לא יכול לעזור לך או משהו כזה ואז בעצם נטל ההוכחה עליך האם באמת יש לך עבודה והאם באמת זה שיש לך עבודה אז זה גורם לכך שלא תוכל לעזור לו. ולמה אתה צריך להעביר את נטל ההוכחה אליך תעביר את נטל ההוכחה אליו תגיד לו תקשיב זה שיש לך משימות זה לא הופך אותן לשלי, זה שאתה לא מספיק לעמוד במשימות שלך זה לא אומר שאתה צריך לגלגל את זה עלי, עכשיו ואז נטל ההוכחה מוטל עליו מה באמת יש לי משימות אני צריך לגלגל ... אדם נותן תשובה שאומרת תקשיב יש לי חיים משל עצמי תקשיב יש לי עבודה יש לי עיסוקים. הוא בעצם מעביר את נטל ההוכחה עליו ועכשיו תוכיח שיש לך עבודה ותוכיח שהעבודה שיש לך לא מאפשרת לך לעזור וכדי להימנע מזה תעביר את נטל ההוכחה לשני תקשיב זה המשימות שלך לא שלי, אתה לא מסוגל ...
נטל ההוכחה של הרצון העצמי, לעשות כרצונך החופשי, שימוש בנטל ההוכחה, להחליש רצון, לחזק רצון
נטל ההוכחה של הרצון העצמי, לעשות כרצונך החופשי, שימוש בנטל ההוכחה, להחליש רצון, לחזק רצון
נטל ההוכחה של הרצון העצמי, לעשות כרצונך החופשי, שימוש בנטל ההוכחה, להחליש רצון, לחזק רצון מה זה נטל ההוכחה ברצון העצמי, ואיך זה קשור לרצון החופשי? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו את המושג נטל ההוכחה ומראה כיצד הוא יכול לשמש לא רק בדיונים בין אנשים אלא גם בדיאלוג פנימי של ... הוכחה והסבר לרצון הזה, מה שמכונה נטל ההוכחה של הרצון. איך אפשר להשתמש בנטל ההוכחה להחליש רצון לא רצוי? כדי להסביר זאת לעומק, אליעד מביא דוגמה של אדם שמרגיש ... את הרצון לעשן ולהעביר אליו את נטל ההוכחה. כלומר, במקום לקבל את הרצון לעשן כעובדה מוגמרת, הוא יכול להתחיל לשאול ... אליעד מסביר שבכך שהאדם מעביר את נטל ההוכחה אל הרצון עצמו, הרצון לעשן חייב להוכיח את עצמו, וככל שהאדם חוקר אותו לעומק, ... להעלים את הרצון לחלוטין. כיצד נטל ההוכחה יכול לחזק רצון שרוצים לשמר? במקביל, אליעד כהן מציג מצב הפוך שבו האדם דווקא ... במקרה כזה האדם יכול שוב להשתמש בנטל ההוכחה, אך הפעם בצורה שונה. במקום להקשות על הרצון, הוא יכול לדרוש מעצמו הוכחות ... להתמיד בו. למה חשוב לשים את נטל ההוכחה על הרצונות שלנו? אליעד מחדד שהרעיון העיקרי בשימוש בנטל ההוכחה הוא לייצר תהליך חשיבה פנימי מודע יותר לגבי הרצונות שלנו. ברגע שהרצון נתון ... מול הספקות, האדם יכול להשתמש בנטל ההוכחה כדי לבדוק את הספקות עצמם: מה באמת גורם לי לרצות להקים עסק? האם אני בטוח ... ומבוסס או שהוא חלש ומעורפל. מתי נטל ההוכחה לא נחוץ? אליעד מציין שיש גם מצבים שבהם האדם בוחר במודע שלא לשים על הרצון את נטל ההוכחה, אלא פשוט לקבל את הרצון כמו שהוא. לדוגמה, אם האדם פשוט אומר לעצמו אני עושה ... אליעד ממליץ להשתמש בשיטת נטל ההוכחה על מנת להשיג בהירות ולקבל החלטות מדויקות יותר. איך להתמודד עם רצונות לא ...
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
הדרכת מטפלים, 2 אפשרויות איך להרגיש טוב, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו?
... למישהו להרגיש טוב? להרגיש טוב או לא להרגיש רע, נטל ההוכחה ולהרגיש טוב, איך לנחם מישהו? איך לחזק מישהו? איך לעודד מישהו? איך לטפל במישהו? מהן שתי האפשרויות לעזור למישהו להרגיש טוב? כאשר אדם מרגיש רע, בין אם בגלל משבר, השפלה או כל ... קריטי מאוד להבנה. ההבדל טמון במושג חשוב מאוד הנקרא נטל ההוכחה. כאשר האדם מרגיש רע ומנסה להרגיש טוב (האפשרות הראשונה), הוא נדרש לשכנע את עצמו שהוא אכן טוב ושזה באמת טוב עבורו. במקרה כזה, כל נטל ההוכחה נמצא על האדם עצמו - כלומר, עליו לבצע מאמץ מחשבתי כבד כדי להוכיח לעצמו שהמצב חיובי. לדוגמה, אם מישהו העליב אותו והוא רוצה להאמין שהוא באמת מוצלח, הוא צריך לשכנע את עצמו באופן ... כל שעליו לעשות הוא להטיל ספק בכך שהמצב רע. כאן נטל ההוכחה עובר אל הרגש השלילי עצמו. במקום להוכיח שהכל טוב, האדם צריך לשאול את עצמו שאלות כמו: מי אמר שזה רע בכלל? מה זה משנה לי מה הוא אמר? למה שאייחס לזה חשיבות? כאשר האדם שואל את ... מאשר להגיע ישירות לתחושה חיובית. מהי המשמעות של נטל ההוכחה בהקשר של רגשות שליליים? נטל ההוכחה, בהקשר של רגשות שליליים, הוא מי הצד שצריך לשכנע. אם המטרה היא להרגיש טוב, האדם חייב להוכיח לעצמו שהמצב טוב, מה שדורש ממנו אנרגיה ומאמץ רב. לעומת זאת, אם המטרה היא לא להרגיש ... הטלת ספק במשמעות שלו. איך לעזור למישהו להרגיש טוב? נטל ההוכחה ברגשות שליליים מה ההבדל בין להרגיש טוב ללא להרגיש רע? איך לא להרגיש רע? איך לנחם מישהו? איך לעודד אדם במשבר? איך לגרום למישהו להרגיש טוב עם עצמו? איך להתמודד עם רגשות ... ולהטיל ספק ברגש השלילי. כאן נכנס מושג חשוב מאוד - נטל ההוכחה. כאשר אנו מנסים להרגיש טוב, האחריות להוכיח זאת היא עלינו. אך כאשר אנו שואלים למה זה רע?, נטל ההוכחה עובר לרגש עצמו, והמוח נדרש להצדיק את התחושה השלילית - משימה שהיא לרוב קשה יותר. כיצד להשתמש בגישה הזו? אם אתם מנסים לעזור למישהו, אל תמהרו לגרום לו להרגיש טוב, כי זה דורש ... בהרבה. למידע נוסף כדי להבין יותר לעומק את מושג נטל ההוכחה, או את ההבדל בין להרגיש טוב לבין לא להרגיש רע, חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il. תוכלו למצוא שם מאמרים על איך לא להרגיש רע, שיטות להתמודדות עם רגשות שליליים ועוד. ...
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
שכנוע עצמי, איך לשנות רצונות? איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה
... איך לשלוט ברצונות? איך לשכנע את עצמך לרצות משהו? על מי מוטל נטל ההוכחה? איך לנצח בוויכוח? רצון אפשרי, רצון מחויב, רצון פשוט, רצון סיבתי, חובת ההוכחה איך לשכנע את עצמך לרצות משהו שאתה לא באמת ... הזאת כרצון פשוט, ללא צורך בהסברים נוספים. מה הקשר בין רצונות לבין נטל ההוכחה בוויכוחים? אליעד משתמש במושג נטל ההוכחה כדי להסביר כיצד לנצח בוויכוחים פנימיים וחיצוניים. בכל ויכוח ישנן שתי עמדות מנוגדות. כאשר אדם רוצה להוכיח צד מסוים, הוא חייב לשים את נטל ההוכחה על הצד השני. לדוגמה, אם אדם לא רוצה לעשות משהו, הוא יכול לומר אני לא עושה את זה, תוכיח לי למה אני צריך, ובכך להעביר את נטל ההוכחה לצד השני. אותו עיקרון נכון גם בשכנוע עצמי - אם יש מחשבה שאומרת לך אין סיבה שתרצה לעשות כסף סתם כך, אתה יכול להשיב לה: ... עם התרגול הנכון - על ידי ספקנות מתמדת כלפי האמונה המגבילה והעברת נטל ההוכחה לצד השני - אפשר לשנות אפילו את הרצונות הפשוטים ביותר. לסיכום - איך שולטים ברצונות ומשכנעים את עצמך? אליעד מסביר שהדרך ... הקיימת (לדוגמה, לרצות דווקא את ההפך ממה שנראה לך טבעי). העברת נטל ההוכחה לצד השני (לרצון הנגדי) ולדרוש הוכחה להיגיון שלו. תרגול חוזר ועקבי של ההיפוך הלא הגיוני, עד שהמוח מאמץ את האמונה החדשה ... לשכנע את עצמך ולנצח בוויכוחים פנימיים וחיצוניים על ידי העברת נטל ההוכחה לצד השני. איך לשנות רצונות? איך לשכנע את עצמי? איך להפוך רצון אפשרי למחויב? מהו רצון פשוט? איך לנצח בוויכוח? על מי מוטל נטל ההוכחה?
העברת נטל ההוכחה, נוסחה לא להרגיש רע, ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמך? להיפטר ממחשבה שלילית, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, להיות מאושר, שכנוע, חובת הבאת הראיות, רטוריקה, חשיבה שלילית
העברת נטל ההוכחה, נוסחה לא להרגיש רע, ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמך? להיפטר ממחשבה שלילית, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, להיות מאושר, שכנוע, חובת הבאת הראיות, רטוריקה, חשיבה שלילית
... נטל ההוכחה, נוסחה לא להרגיש רע, ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמך? להיפטר ממחשבה שלילית, לחשוב חיובי, חשיבה חיובית, להיות מאושר, שכנוע, חובת הבאת הראיות, רטוריקה, חשיבה שלילית מהם עקרונות העברת נטל ההוכחה וכיצד הם משפיעים על החשיבה והאמונה האישית? הרצאה זו עוסקת בהבנת המושג העברת נטל ההוכחה והשפעתו על החשיבה האישית, האמונה העצמית והיכולת לשכנע את עצמנו. במהלך ההרצאה, מדגים אליעד את העקרונות השונים של העברת נטל ההוכחה תוך כדי הצגת דוגמאות מהמציאות היומיומית שמבהירות את המושג בצורה מוחשית וברורה. מהי העברת נטל ההוכחה? העברת נטל ההוכחה היא תהליך שבו אדם מצפה מהצד השני להוכיח את טענתו, במקום שהוא עצמו יישא בנטל ההוכחה. לדוגמה, אם מישהו שואל מדוע אתה לא שומר מצוות, הוא בעצם מבקש ממך להסביר לו למה לא. אליעד מציין כי השאלה עצמה שגויה, שכן לא צריך להוכיח מדוע לא עושים משהו, אלא ההפך - הצד השני הוא זה שצריך להוכיח את הצורך לעשות אותו. דוגמה נוספת היא שאלה כמו למה אתה חושב שאין אלוהים?, שבה השואל בעצם מעביר את נטל ההוכחה אליך במקום לשאול את השאלה בצורה המתחילה במה גורם לך להאמין שיש אלוהים?. האם צריך להוכיח את עצמך כל הזמן? אליעד מבהיר כי ניסיון להוכיח את עצמך כל הזמן, לדוגמה כאשר אדם מנסה להוכיח לעצמו שהוא מוצלח, הוא טעות. הדרך הנכונה היא להבין שנטל ההוכחה לא אמור להיות עליך, במיוחד כשמדובר במחשבות שליליות. לדוגמה, אם מישהו מאמין שהוא לא מוצלח, הוא לא צריך להוכיח לעצמו שהוא כן מוצלח, אלא עליו לשאול את עצמו: למה אני חושב ... שמטלטלות את המחשבה השלילית. מה קורה כשאנחנו מנסים להוכיח את המחשבות השליליות? כאשר אדם מנסה להוכיח את המחשבות השליליות שלו כלא נכונות, הוא למעשה מעביר את נטל ההוכחה על עצמו וזה יוצר דינמיקה של חוסר אמונה ומאבק. אליעד מסביר שזו טעות גסה, כי כל תהליך של הוכחת טעות הוא בעצם העמקת הבעיה. במקום זאת, חשוב לקחת צעד אחורה ולשאול: מי אמר שזה ... התוצאה. כל אדם שמנסה להוכיח שהוא יצליח הוא בעצם מייצר עיכוב והססנות בתהליך. הדרך להצלחה היא פשוטה יותר - לפעול מתוך אמונה וללא צורך בהוכחות חיצוניות. העברת נטל ההוכחה איך להאמין בעצמך? מחשבות שליליות חשיבה חיובית ביטחון עצמי איך להיפטר ממחשבות שליליות? ...
2 שיטות להרגיש טוב, יהיה בסדר מול מה זה משנה, יהיה טוב מול מה זה משנה, מה זה משנה אם תיכשל? אז מה אם תיכשל, 2 שיטות לעודד מישהו, הכל לטובה, יהיה טוב, תאמין בעצמך, טיפול בסיכוי, טיפול בסיכון, נטל ההוכחה, חשיבה חיובית
2 שיטות להרגיש טוב, יהיה בסדר מול מה זה משנה, יהיה טוב מול מה זה משנה, מה זה משנה אם תיכשל? אז מה אם תיכשל, 2 שיטות לעודד מישהו, הכל לטובה, יהיה טוב, תאמין בעצמך, טיפול בסיכוי, טיפול בסיכון, נטל ההוכחה, חשיבה חיובית
... טוב מול מה זה משנה, מה זה משנה אם תיכשל? אז מה אם תיכשל, 2 שיטות לעודד מישהו, הכל לטובה, יהיה טוב, תאמין בעצמך, טיפול בסיכוי, טיפול בסיכון, נטל ההוכחה, חשיבה חיובית איך לעודד מישהו בצורה אפקטיבית מבלי לחזק תלות רגשית? ... תהיה שונה ממה שציפה. בכך, האדם משתחרר מהציפיות המוגזמות ומתמודד עם המציאות באופן רגוע יותר. האם יש הבדל בין יהיה טוב למה זה משנה מבחינת נטל ההוכחה? כן, יש הבדל מהותי בין שני הביטויים. כאשר אנחנו אומרים יהיה טוב, נטל ההוכחה נמצא על האדם עצמו - הוא צריך לשכנע את עצמו שהמציאות תתאים לרצונו. לעומת זאת, כאשר אנחנו שואלים מה זה משנה?, נטל ההוכחה עובר לאדם השני - הוא צריך להסביר למה יש חשיבות בתוצאה. כלומר, אנחנו ... לכל סיטואציה יש את הדרך המתאימה להרים את האדם מבלי לחזק את החשש או את התלות בתוצאה חיובית. איך לעודד מישהו בצורה נכונה טיפול בסיכוי וסיכון נטל ההוכחה חשיבה חיובית מה זה משנה איך לעודד מישהו בצורה אפקטיבית מבלי לחזק תלות ... תהיה שונה ממה שציפית. זו דרך להפסיק להחיות את המחשבה כי רק תוצאה חיובית היא קבילה או בסדר. האם יש הבדל בין יהיה טוב למה זה משנה מבחינת נטל ההוכחה? כן, יש הבדל מהותי. כאשר אנחנו אומרים יהיה טוב, נטל ההוכחה הוא על האדם עצמו - הוא צריך לשכנע את עצמו שהמציאות תתאים לרצונו. אולם כשאנחנו שואלים מה זה משנה?, נטל ההוכחה עובר לאדם השני - הוא צריך להסביר למה יש חשיבות בתוצאה. כלומר, זה לא ... לכל סיטואציה יש את הדרך הנכונה להרים את האדם מבלי לחזק את החשש או את התלות בתוצאה חיובית. איך לעודד מישהו בצורה נכונה טיפול בסיכוי וסיכון נטל ההוכחה חשיבה חיובית מה זה משנה לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, איך לעודד מישהו? ... למישהו לא להרגיש רע? איך לא לחזק תלות רגשית? ואם לא יהיה בסדר, ואם לא יהיה טוב, ואם לא הכל לטובה, זה לא משנה או מה זה משנה, מה זה משנה ונטל ההוכחה? סיכוי או סיכון ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נטל ההוכחה, איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: נטל ההוכחה, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי רוחני, קואצ'ינג לילדים, טיפול אישי בנושאי נטל ההוכחה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 12:44:14 - wesi1