אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרגלים ✔השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:49השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה?

ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל.

מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה?

לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: "אני אוכל כי בא לי". הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה.

מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה?

לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך.

כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות "נטל ההוכחה"?

כדי להמחיש את הגישות הללו, אליעד נותן דוגמה של "נטל ההוכחה". הוא אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת "אני עושה בלי סיבה" (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת "אני עושה רק עם סיבה מוצדקת" (כמו האדם הרזה).

איך ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה?

אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת "אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל". הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול "רעל", וכל פעם לפני אכילה לשאול "האם אני חייב את הביס הזה?", "האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?". הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול.

מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה?

אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון האמיתי הנדרש לתזונה מתאימה.

איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן?

אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול.

האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי?

אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים "מרגישים רעב יותר", אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו לא תחושת רעב אמיתית אלא תחושה נפשית או התניה פסיכולוגית.

איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי?

כדי לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לבין רעב רגשי, אליעד ממליץ להתחיל בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ניתן ללמוד להבדיל בין מצב שבו הגוף באמת צריך אוכל, לבין מצב שבו יש צורך נפשי בלבד.

מדוע חשוב לדבר על קיצוניות בהקשר של הרגלי אכילה?

אליעד מדגיש שקיצוניות עשויה לסייע בשינוי דפוסים עמוקים של התנהגות. לדבריו, לפעמים רק דרך גישה קיצונית אפשר להגיע לשינוי משמעותי, ולאחר מכן האדם יכול למצוא את האיזון המתאים לו. הוא מתייחס בהומור לקיצוניות ומסביר שהיא כלי לשינוי, אך כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל.

למה לאכול רק כשחייבים באמת?

המטרה של אליעד היא ללמד אנשים לזהות את הצרכים האמיתיים שלהם, ולא לתת להרגלים, לתחושות רגשיות או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו רגשות ומחשבות היו מוסתרים מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה.

האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים?

אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול "למות רזה", אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא דרך להשתחרר מההרגלים השליליים ולאפשר שינוי עמוק ויציב בהרגלי האכילה. הרעיון הוא להשתמש בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא כמצב קבוע.
האם באמת היה סרט שנקרא השמן והרזה?

בסיפור המלא מתחיל איזכור לכך שכביכול היה סרט שנקרא השמן והרזה, ובאה שאלה האם הוא באמת קיים או לא. יש מי שאומר "לא, אני לא מכירה", ובאותה נשימה יש מי שאומר "כן, תכירי, בואי נתקדם הלאה". נוצרת כאן נקודה משעשעת: אדם אחד טוען שאינו מכיר, ובאותה עת אומרים לו שאין חשיבות להיכרות, פשוט ממשיכים לעלילה. זאת אומרת, אפילו אם לא מכירים את הסרט, אפשר להתחיל ולדבר על הנושא של "שמן ורזה" בצורת דימוי כללי שמוביל לשיחה רחבה יותר על אכילה והרגלי מחשבה.

מהו הקשר בין שמן ורזה לאכילה בפועל?

מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, כלומר, אם לא תאכל - לא תשמין. ישנה אמירה שחושפת שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין כתוצאה מאכילה מרובה, בשונה מזה שרזה בדרך כלל כי הוא אוכל רק את מה שהוא צריך.

שאלה: מה בין state of mind של שמן ל - state of mind של רזה?

בתוך ההסבר מופיעה הנחיה שלא מדובר בהבדל בין אדם בריא לאדם חולה, כי יכול להיות אדם שמן בריא ואדם רזה חולה. מה שרוצים להדגיש הוא שתי צורות הסתכלות או שתי צורות התנהגות כלליות:

1. אדם רזה (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל רק מה שבאמת צריך ולא מעבר.

2. אדם שמן (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל מעבר למה שהגוף באמת צריך.

דוגמה להמחשת העניין:

יש "נטל הוכחה" שבו מישהו טוען "התיק שלך שייך לי", והשאלה היא האם זה שאמרו לך את זה מחייב אותך להוכיח שהתיק שלך, או על הטוען להוכיח שהתיק שלו. הפנייה היא לרעיון כללי שיש גישה שאומרת "אני עושה בלי סיבה" וגישה שאומרת "אני עושה עם סיבה".

שאלה: מה הכוונה בגישה 'אני עושה דברים בלי סיבה'?

יש גישה שמסבירה: "אם בא לי לעשות משהו, אני עושה אותו כי ככה אני מרגיש". זו הגישה שבה אנשים נוטים לפעול מתוך תשוקה ספונטנית. לדוגמה, אדם קם בבוקר ואומר לעצמו "אם מתחשק לי לעשות דבר מסוים, פשוט אעשה אותו". הוא יימנע מעשייה רק אם יש סיבה מספיק חזקה להימנע.

שאלה: ומהי הגישה ההפוכה?

הגישה ההפוכה היא "אני לא עושה שום דבר כל עוד אין סיבה", כלומר, אני צריך הוכחה או הצדקה לעשות משהו. אני לא אזוז ולא אפעל, אלא אם כן יוסבר לי מה הרווח או הצורך שבדבר.

איך כל זה קשור לעלייה במשקל או לירידה במשקל?

לפי ההסבר, אדם שמן פועל בדרך כלל בגישה של "אני עושה מה שבא לי" (בענייני אכילה). הוא אוכל כי זה פשוט מתחשק לו. אין לו סיבה לעצור את עצמו אלא אם כן הוא נתקל בסיבה חזקה שמכריחה אותו לעצור (כמו תחושת מחנק, פחד מהתפוצצות, או חשש קיצוני שהוא יגיע למשקל מוגזם עוד יותר). כלומר, הוא עובר למצב של הפסקה רק אם יש הצדקה מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא "בא לי לאכול - אז אוכל".

כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר?

אדם רזה עשוי לפעול בגישה הפוכה: "אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול". אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: "אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה". אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול.

איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה?

ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב "רזה", הוא מוזמן לאמץ את הגישה שאומרת "אני לא אוכל סתם כך. למעשה, אני אפילו לא אוכל בכלל, חוץ מאשר כשאני ממש חייב". הניסוח הקיצוני הוא: "מבחינתי, אכילה היא רעל, ולכן אני נוגע באוכל רק אם אני חייב וחייב וחייב. ובכל פעם אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?". כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה 'לאכול בלי סיבה', הופכים את האוטומט ל'לא לאכול בכלל' ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי.

מהי המשמעות של הגישה הקיצונית "אני אף פעם לא אוכל"?

בפועל, הכוונה אינה שאדם לא יאכל עד שיתמוטט באמת, אך משתמשים בגישה הזאת כהצהרה פנימית שמסייעת לו להגביל עצמו לאורך זמן. הנקודה היא לבדוק כל ביס: "האם אני חייב עכשיו את הביס הזה? האם אם לא אוכל עוד ביס ארגיש חולשה עצומה או כאב בטן חזקים של רעב?". המטרה היא לתרגל ריסון ולהפוך את המצב הנפשי כך שהאכילה מתבצעת רק במינימום הנדרש.

שאלה: ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן?

באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של "אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר". לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך.

על מה עוד דיברו בקשר למשקל יתר?

עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם "בא לו" לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף לאכול. במסגרת השיחה נטען שלפעמים אדם מרגיש "אני רעב" גם כשבפועל הוא כבר שבע, והתחושה הזו נובעת אולי מצורך נפשי. אבל ההסבר הכללי מדגיש שבמקרים רבים זה לא באמת רעב פיזי אלא התניה פסיכולוגית או הרגל של "הגיע הזמן לאכול שוב".

שאלה: אז מה המשמעות של להתחיל לאכול רק כשאני באמת חייב?

זה אומר לנסות לבדוק מתי באמת מגיע הרעב הפיזי ואי אפשר בלעדיו. יש אנשים שמנים שבאמת לא זוכרים מה זה רעב אמיתי, כי הם אוכלים הרבה לפני שמגיעים לתחושת רעב. הם ממלאים את עצמם שוב ושוב, ולכן כדי לחזור להבחין בין רעב אמיתי לדפוס רגשי, מומלץ להציב כלל קיצוני: "מהיום אני כאילו מפסיק לאכול לגמרי. עכשיו אני אוכל רק כשאני ממש ממש חייב, כשאני כמעט לא יכול להמשיך בלעדיו".

מה לגבי אנורקסיה או קיצוניות מסוכנת?

ישנה אמירה: אדם עלול להגזים וללכת לקיצוניות שבה הוא בקושי אוכל ויכול להגיע לאנורקסיה או למוות. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל הרעיון בשיחה הוא להציג את ההיגיון העומד מאחורי שתי הגישות: גישת "תאכל כל עוד אתה יכול" אל מול גישת "אל תאכל אם אינך חייב". אם המטרה היא "להיות רזה", לעתים קל יותר להיצמד לגישה הקיצונית של מניעת האוכל ורק אחר כך למצוא את האיזון.

שאלה: האם זה מומלץ בהיבט הבריאותי?

הדובר עצמו מסביר שלא בהכרח מדובר במומחיות רפואית או בשאלת הבריאות. הוא מצהיר: "בהנחה שהאדם שמן ורוצה לרזות, שידע שזו דרך חשיבה: אכלתי מספיק, לא חייב עוד". ומי שמעדיף להישאר שמן או לא אכפת לו, זה גם לגיטימי.

שאלת הרעב האמיתי

אחת השאלות המרכזיות היא האם באמת השמן אומר לעצמו "אני רעב" או שהרעב הזה הוא בעצם רעב רגשי או רצון שלא מבוסס בצורך פיזי אמיתי. ממשיכים לטעון שיש מצבים שבהם "שובע פיזי" לא עוצר אדם מלהמשיך לאכול, כי אולי הוא "מרגיש צורך" אחר.

והאם שמן שמגביל את עצמו פתאום יגלה דברים על עצמו?

יש מי שאומר שעצם המעבר לגישה של "מותר לי לאכול רק כשאני חייב" יכולה להציף מחשבות ורגשות שלא היו גלויות קודם. האדם עשוי לגלות שהוא היה אוכל מדיכאון או משעמום, אבל השיחה מבהירה שזה כבר סיפור נוסף, והרעיון העיקרי הוא קודם כל לשנות את הדפוס הבסיסי.

איך ממשיכים מפה?

בהמשך מדגישים שאפשר לבחור מה לאכול ומתי, ושכל אחד יחליט בהתאם לשיקוליו. הדבר החשוב לדעת הוא שיש שתי גישות מנוגדות, ושהשמן הממוצע פועל לרוב בגישה "אני אוכל כי בא לי", ואילו מי שרזה לאורך זמן, פועל לרוב בגישה "אני אוכל רק כשאני באמת צריך".

מה קורה אם מישהו באמת מרגיש שהוא רעב כל הזמן?

עולה השאלה: "מה קורה כשאדם באמת לא מרגיש שבע, אולי יש לאדם בעיה הורמונלית?". בתשובה אומרים שהשיחה לא נכנסת למקרים חריגים או ביולוגיים, וממוקדת יותר בשגרת אדם ממוצע שרגיל לאכול הרבה יתר על המידה.

שאלה: האם יש כאן המלצה להפוך את כולם לאנורקטיים?

בסוף השיחה נאמר בחצי קריצה: "כן, כדי לצאת מהלופ, אפשר לחשוב כמו אנורקטי, תאכל רק כשאתה לא יכול יותר להתאפק". אבל מיד מציינים שאדם עלול לבחור בזה כדי להיות רזה בצורה קיצונית, עד כדי סיכון החיים. יש גם הומור בשיחה הזו סביב הרעיון של 'למות רזה' לעומת לצאת מכלל שליטה.

מדוע בכל זאת מזכירים קיצוניות?

משום שלעתים, כדי לשנות באופן דרמטי הרגל, מקצינים את התפיסה, ואחר כך מוצאים את נקודת האיזון. אם האדם מרגיש שאכילה נהייתה אובססיה, הוא יכול להנהיג כלל פנימי: "אני פשוט לא אוכל. רק אם אין לי ברירה בעולם, רק אם אני מרגיש חולשה איומה, רק אז אני נוגע באוכל". בפועל, כמובן לא להסתכן באמת, אבל זו גישה קיצונית שאמורה לעזור לזהות היכן עובר הגבול בין 'בא לי' לבין 'אני באמת צריך'.

סיכום ארוך ומפורט

כל השיחה עוסקת בפער שבין אדם שמרגיל את עצמו לאכול "כי בא לי" ומפסיק רק כשאין לו ברירה יותר, לבין אדם שמרגיל את עצמו לא לאכול בכלל אלא אם כן יש סיבה טובה. מופיע דגש על כך שלא דנים בתזונה בריאה באופן ספציפי, אלא רק על הבדל מנטלי שמסביר מדוע אדם מסוים נשאר רזה (כי הוא אוכל רק כאשר הוא צריך) ואדם אחר משמין (כי הוא אוכל בכל הזדמנות). יש שמביאים טענה שאנשים שמנים מרגישים רעב מוגבר או סוג של "כאב" שלא מרפה, אך ישנה הדגשה שמדובר בעיקר בהרגלי חשיבה ואכילה, ולאו דווקא במצב רפואי יוצא דופן.

השיחה רוויה בדוגמאות על "שובע", "האם אפשר להפסיק?" או "האם אני עלול למות אם לא אוכל?", ואף על "האם יש סיבה לאכול ביס נוסף?". מתחדדת ההמלצה לאימוץ גישה של "לאכול רק מה שבאמת חייבים" כאשר המטרה היא להפחית משקל. אם רוצים דווקא להשמין, עושים הפוך ונשארים בארוחה כל עוד אפשר להכניס עוד מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת "אי אפשר יותר".
עכשיו היה שמן ורזה נכון נכון שהיה סרט השמן והרזה?

ש: לא לא מכירה.

אליעד: עכשיו את מכירה עכשיו בא נתקדם בסיפור לא משנה בא נתקדם בעלילה בן אדם בעיקרון כדי להשמין צריך לאכול נכון בגדול אתה לא יכול להשמין מרוח כאילו אם לא תאכל אתה בטוח לא תהיה יותר שמן אם תפסיק לאכול אתה יכול להשמין מלא לאכול אתה לא יכול נכון.

ש: אולי יש אפשרות כזאתי.

אליעד: במציאות לא נתקלנו בזה עדיין בן אדם לא הפסיק לאכול ונהיה שמן בכל מקרה בן אדם משמין מאכילה עכשיו בא נדבר על ה - state of mind של בן אדם שמן ו - state of mind של בן אדם רזה כאילו איך בן אדם רזה חושב ואיך בן אדם שמן חושב בסדר זה לא יהיה בדיוק אבל זה יהיה נכון בגדול, עכשיו אני לא מדבר על בריא או חולה יכול להיות שמן בריא ורזה חולה לא מדבר על זה בכלל אני מדבר עכשיו על שתי תפיסות אני מדבר על בן אדם שהוא רזה כי הוא אוכל מה שצריך ובן אדם שמן כי הוא אוכל מעבר למה שצריך, אוקי אז יש לנו דבר שנקרא נטל ההוכחה מכירים את נטל ההוכחה עכשיו מישהו אומר לך תוכיח נגיד מישהו אומר לך התיק שלך שלי האם אתה צריך להוכיח שזה שלך או הוא צריך להוכיח שזה שלו עכשיו איך זה קשור לנושא הזה בחיים יש שתי גישות יש גישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה ויש גישה שאומרת אני עושה דברים עם סיבה נכון.

עכשיו מה זאת הגישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה בא לי לעשות אני עושה למה אני עושה כי בא לי לעשות מה הסיבה שאתה עושה כי בא, עכשיו בן אדם שאומר אני עושה דברים כי בא לי לעשות מתי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות זאת אומרת הוא קם בבוקר אומר אני עושה כל מה שבא לי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות אותם זאת אומרת הוא יעשה מה שבא לו ומתי הוא לא יעשה מה משהו אם יש סיבה לא לעשות, זאת אומרת עצם זה שהוא רוצה אם בא לו לעשות משהו הוא עושה אותו הוא אומר זה שבא לי זה סיבה לעשות את זה עכשיו מה יכול לגרום לו לא לעשות משהו אם תהיה סיבה לא לעשות את זה, עכשיו יש גישה הפוכה יש גישה שאומרת אני לא עושה שום דבר לא עושה שום דבר למה שאני אעשה מה יצא לי מזה לא עושה כלום אני עושה רק דברים שיש סיבה לעשות אותם אם תביא לי סיבה אעשה לא תביא לי סיבה אני לא אעשה עד כאן הבנו.

עכשיו איזה חשיבה מובילה את הבן אדם להשמנה ואיזה חשיבה מובילה את הבן אדם להיות יותר בריא או רזה לצורך העניין בסדר אז זה עובד ככה בן אדם שמן איך הוא חושב הוא אומר לעצמו אני אוכל כי בא לי לאכול אני מפסיק לאכול רק כשיש לי סיבה להפסיק זאת אומרת הוא רואה אוכל בא לו לאכול בא לך לאכול תאכל בא לך לעשן תעשן אבל בוא נישאר באוכל בא לך לאכול תאכל למה אתה אוכל כי בא לי לאכול, עכשיו מה גורם לבן אדם שמן להפסיק לאכול כשיש סיבה להפסיק אי אפשר לאכול יותר כי אם אני אוכל יותר אני אחנק כי אוכל יותר אני אמות כי אם אני אוכל יותר אני אשמין עוד יותר אז יש לו סיבה להפסיק זאת אומרת מה שגרם לו לאכול זה כי בא לי בלי סיבה מה שגרם לי להפסיק לאכול זה כי יש סיבה להפסיק אבל הבן אדם הרזה חושב הפוך הוא אומר אני לא אוכל למה אתה לא אוכל לא יודע לא אוכל למה שאני אוכל מתי בן אדם רזה אוכל כשיש סיבה לאכול למה אתה אוכל כי אם אני לא אוכל אני אהיה רעב כי אם לא אוכל אני אהיה חולה כי אם אני לא אוכל אני לא יהיה בריא זה שני state of mind שונים, עכשיו אם בן אדם רוצה לעבור משמן לרזה יכול להיות גם הפוך שאתה רוצה לעבור מרזה לשמן אבל בא נניח שאתה רוצה לעבור משמן לרזה אתה צריך להגיד לעצמך מעכשיו אני יותר לא אוכל בלי סיבה מעכשיו אני לא אוכל בכלל אף פעם שום דבר לא אוכל ולא שותה בכלל שום דבר בעולם מותר לי לאכול ולשתות רק כשאני חייב לאכול ולשתות זה הקצה השני.

השמן הוא עושה הכל הוא אוכל ושותה מה שבא לו מתי שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק רק כשהוא חייב להפסיק אם אתה רוצה לשנות את זה תעשה הפוך תגיד מעכשיו אני לא אוכל כלום לא אוכל שום דבר יותר בעולם לא שותה שום דבר יותר בעולם מבחינתי לאכול ולשתות זה רעל מותר לי לאכול ולשתות רק אם אני חייב שזה אומר בעצם אסור לי לאכול ולשתות סתם רק אם יש סיבה לאכול ולשתות, זאת אומרת עכשיו אתה נגיד רעב ואתה מתחיל לאכול אבל אתה עושה את זה על כל ביס אפילו אתה מתחיל לאכול אכלת ביס ראשון אתה חייב לאכול את הביס השני אם לא תפסיק טוב הנה אני חייב לאכול עוד ביס כי אם לא אני אהיה רעב אז תאכל עוד ביס ביס שלישי אתה חייב לאכול לא אז תפסיק על כל ביס תבדוק את זה כי מה המתחכם יעשה הוא יגיד אין בעיה עכשיו אני חייב לאכול אז אני אוכל כבר מה שבא לי לא על כל ביס שאתה נותן אני חייב לאכול את זה אם לא לא אוכל.

עכשיו זה באמת אומר שאני מתכוון להגיד שמהיום אל תאכל יותר בכלל אבל הכוונה תפיסתית אם בן אדם נמצא בקצה שהוא מרגיש שהוא אוכל מה שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק לאכול רק כשאי אפשר לאכול יותר אז הוא צריך להגיד לעצמו מעכשיו ניתן למוח פקודה אחרת אני יותר לא אוכל אף פעם זהו לא אוכל עכשיו אתה בצום לא אוכלים יותר אסור לאכול כל פעם כשאתה רוצה לאכול למה לאכול לא צריך לאכול אל תאכל זהו לא צריך לאכול תאכל רק כשאתה צריך הבנו את הסיפור.

ש: מה המטרה אבל?

אליעד: בהנחה שהוא רוצה להיות רזה אמרתי בהנחה שהוא שמן והוא רוצה להיות רזה.

ש: לבריא או לא בריא?

אליעד: אמרתי בהתחלה שזה לא קשור לבריא או לא בריא עכשיו מה לאכול תחליט אתה מה לאכול כמה לאכול תחליט אתה בסדר לא משנה באיזו שעה לאכול לא נכנסתי לזה דיברתי על התפיסה יכול להיות שאתה רזה ואתה רוצה להשמין אז מעכשיו אתה מפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול יותר לאכול בדיוק הפוך מה אתה עושה בזמנך הפנוי אוכל מתי מותר לך להפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול לאכול יותר טוב אתה לא יכול לאכול יותר מותר לך להפסיק אם לא אתה אוכל ואוכל תאכל למה אתה לא אוכל תמשיך לאכול מותר לך להפסיק רק כשאתה לא יכול לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני רוצה להגיד ששמן הוא אין לו רק את ההיבט הזה.

אליעד: לשמן יש הרבה צרות זאת אחת מהצרות.

ש: אוקי אבל לאכול.

אליעד: דרך אגב זאת גם זכותו להגיד אני רוצה לאכול כשבא לי ורוצה להיות שמן ככה בא לי זה גם בסדר.

ש: זה בסדר.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר שמן יכול להגיד אני אוכל כי אני רעב.

אליעד: לא עוד לא היה שמן אחד בעולם שאמר אני אוכל כי אני רעב.

ש: למה לא יש.

אליעד: אם אתה אוכל כי אתה רעב.

ש: הם מרגישים תחושת רעב יותר.

אליעד: הוא עכשיו אם אתה אוכל כי אתה רעב ואתה מפסיק כשאתה לא רעב אתה לא תהיה שמן.

ש: לא בטוח.

אליעד: בטוח.

ש: יש נטייה של הגוף.

אליעד: בטוח תבדוק.

ש: מה שבטוח בטוח.

אליעד: תבדוק שמעת מה אמרתי אם בן אדם אוכל רק לפי תחושת רעב הפסיק להיות רעב מפסיק לאכול לא ישמין עוד פעם אתה יכול למצוא עכשיו איזה מקרה קיצון כן לא מדברים על איזה מישהו שיש לו איזה משהו ולא יודע איזה סיפור בסדר לא מדברים אני מדבר בממוצע אתה יכול להיות שאתה לא תהיה בריא אבל אתה לא תהיה שמן נגיד שתאכל כל היום רק שוקולד אבל רק כשאתה רעב הפסקת להיות רעב אל תאכל יותר אתה תהיה אולי חולה אבל לא תהיה שמן.

ש: טוב אני רואה שיש מקרים קיצוניים.

אליעד: אתה עוד מעט תגיד לנו שעדיף לאכול תזונה קטוגנית בסדר לא מדברים על שטויות כאלה אתה הבנת מה אמרתי אתה פוגש בן אדם שמן הוא אומר לך מה אני צריך לעשות את אומר לו תקשיב תסתכל על הדפוס של האכילה. מה את רוצה להגיד רצית להגיד משהו?

ש: כן.

אליעד: מה רצית להגיד?

ש: שבן אדם שמן זה לא יעזור לו אם אתה תגיד לו תאכל רק כשאתה לא רעב כאילו מה אמרת לאכול רק כשאתה חייב.

אליעד: אמרתי לו אל תאכל יותר אף פעם.

ש: החייב אצלו הוא מרגיש רעב גם כשהגוף שלו לא צריך גם כשהוא כבר אכל הרבה מעבר.

אליעד: זה לא נכון מה שאת אומרת.

ש: זה כן.

אליעד: את בטוחה בזה?

ש: לא במאה אחוז אבל.

אליעד: יפה אז אני בטוח שזה לא נכון.

ש: למה?

אליעד: אני אסביר לך יש אנשים הם לא באמת מרגישים רעב הם אוכלים משעמום אוכלים מדיכאון אוכלים מהרבה דברים לא בגלל שהם רעבים אף אחד לא אוכל כי הוא רעב.

ש: זה מתבטא בגוף כרעב.

אליעד: לא נכון מרגישים שבעים והם דוחפים עוד לא משנה עכשיו אתם רוצים שנתחכם שנגיד כן אבל הוא היה בדיכאון אז הוא הרגיש שהוא חייב לאכול לא נתחכם להתחכמות הזאת.

ש: אם הוא היה באמת מרגיש שבע אז הוא היה מפסיק לאכול אבל הוא לא באמת.

אליעד: לא נכון הוא מפסיק לאכול כשאי אפשר לאכול יותר הוא מפסיק כשאי אפשר לא יכול לאכול יותר מפסיק אוכל עד שהוא מתפוצץ אי אפשר לאכול יותר לא מסוגל לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא נכנס למצב שהוא אוכל רק כשהוא חייב ואז עולות לו מחשבות אני רוצה לאכול אני לא רוצה לאכול ככה הוא מגלה את הסיבות שבגללן הוא היה אוכל.

אליעד: זה עוד סיפור זה עוד סיפור אבל זה לא הסיפור המרכזי.

ש: זה הרצונות.

אליעד: זה עוד סיפור זה לא הסיפור המרכזי.

ש: אז מה הסיפור המרכזי?

אליעד: הסיפור המרכזי זה שאם הוא רוצה לצאת מהלופ שלו שיעשה הפוך שיגיד אני לא אוכל אלא אם כן אני חייב לאכול, עכשיו מה שהיא אומרת זה חצי נכון יש הרבה אנשים שמנים שכבר לא יודעים לזהות מתי הם רעבים ומתי לא כי הם אף פעם לא יהיו הם אוכלים הרבה לפני שהם רעבים הם כבר לא יודעים מתי הם רעבים הוא אומר אני לא יודע מה זה לאכול כשאני רעב ולהפסיק כשאני לא רעב כי אני לא יודע מה זה רעב לא זוכר מתי פעם הייתי רעב אז אתה צריך מעכשיו אתה לא אוכל יותר בכלל שום דבר לא אוכל ולא שותה גם כן כלום לא אוכל ולא שותה חוץ ממים מותר לך לאכול רק אם אתה עומד לגווע תרגיש תתחיל להרגיש רע ואז אחר כך תמצא איפשהו את האיזון באמצע, איך חושב בן אדם אנורקטי ככה חושב עד שאני לא גוסס לא אוכל אז תחשוב כמו בן אדם אנורקטי.

ש: בשביל?

אליעד: בשביל לא להיות שמן.

ש: כן אז המטרה שלי.

אליעד: להיות אנורקטי ולמות מזה כן זאת המטרה.

ש: זאת המטרה?

אליעד: זאת המטרה.

ש: יש עוד דרכים אפשר למות בעוד דרכים.

אליעד: אבל הוא רוצה למות מאנורקסיה הוא רוצה למות רזה. שאלות על זה משהו?
לאורך זמן אפשר לחשוב עובדים לגרום לגבר היגיון המלצה אנורקסיה שטויות לא עושה כלום בעיות בריא אוכל איך לשמור איך לשמור על הדיאטה איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך רזה חושב איך שמן חושב אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה משעמום אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בלי סיבה דיאטה דיאטות הוכחה הוכחות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגל הרגלים הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה ירידה במשקל לאכול לאכול בלי סיבה לאכול רק כשרעבים להביא הוכחות להוכיח לחשוב לחשוב כמו רזה לחשוב כמו שמן ללא סיבה לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות נטל ההוכחה סיבה סיבות עודף משקל רגש רגשות רזה חושב רעב שינוי הרגלים שינוי התנהגות שמן חושב שעמום תחושה תחושות
הרגלים טובים זה רע, למה הרגלים זה רע? למה לא לאמץ הרגלים טובים? למה לא לפעול מתוך הרגל? למה הרגלים רעים? הרגלים בריאים, למה לא לרכוש הרגלים טובים? יצירת הרגלים חדשים, למה לא ליצור הרגלים? למה לא לבנות הרגלים? אל תהיה זקן
הרגלים טובים זה רע, למה הרגלים זה רע? למה לא לאמץ הרגלים טובים? למה לא לפעול מתוך הרגל? למה הרגלים רעים? הרגלים בריאים, למה לא לרכוש הרגלים טובים? יצירת הרגלים חדשים, למה לא ליצור הרגלים? למה לא לבנות הרגלים? אל תהיה זקן
הרגלים טובים זה רע, למה הרגלים זה רע? למה לא לאמץ הרגלים טובים? למה לא לפעול מתוך הרגל? למה הרגלים רעים? הרגלים בריאים, למה לא לרכוש הרגלים טובים? יצירת הרגלים חדשים, למה לא ליצור הרגלים? למה לא לבנות הרגלים? אל תהיה זקן למה הרגלים טובים זה רע? הרגלים, גם טובים וגם רעים, נתפסים כגורם בעייתי שיש להימנע ממנו, והשקפת עולם זו מוצגת כגישה נכונה ונדרשת על ידי אליעד כהן. לעיתים קרובות, אנחנו מקבלים המלצות לאמץ הרגלים טובים, כמו למשל לסדר את הבית באופן קבוע, להתאמן באופן שגרתי, או לאכול שלוש ארוחות ביום. אך מה שמציין אליעד כהן הוא כי הרגלים, באופן כללי, הם לא רק לא יעילים, אלא אף מזיקים. הרגלים גורמים לנו לפעול בצורה אוטומטית, מבלי לחשוב, ובכך הם מסירים את אלמנט החשיבה וההתאמה המודעת של כל פעולה לנוכח הצרכים הרגעיים שלנו. מהם החסרונות של הרגלים? הבעיה העיקרית עם הרגלים, כפי שמסביר אליעד כהן, היא ... שאנו עוצרים לחשוב אם הם מתאימים למצב הנוכחי שלנו. המנגנון הזה של פעולה אוטומטית גורם לנו לאבד את יכולת ההתאמה האישית למצבים משתנים. לדוגמה, כאשר אנחנו פועלים מתוך הרגל ואוכללים שלוש ארוחות ביום, אנחנו עלולים לפספס את הצרכים האישיים של גופנו. לדוגמה, אם יום אחד נדרשים לאכול ארבע ארוחות ויום אחריים רק שתי ארוחות, הרגל יגביל אותנו מלהגיב לצרכים האמיתיים של הגוף שלנו. האם כדאי לפעול מתוך הרגל? אליעד כהן מציין כי פעולה מתוך הרגל, גם אם מדובר בהרגלים טובים לכאורה, היא שגיאה. הוא מסביר כי אם אנו מתרגלים לפעול באופן אוטומטי, אנו ... המשתנה, ולפספס את הצורך האמיתי של הרגע. לדוגמה, כאשר אדם הולך לאכול שלוש ארוחות ביום באופן קבוע, הוא עשוי לא לאכול מספיק או לא לאכול באופן מיטבי לפי הצורך הגופני שלו. הרגלים אינם נותנים לנו את הגמישות שנדרשת להעריך מחדש את הצרכים שלנו באופן אישי. מה עדיף על פני הרגלים? לפי אליעד כהן, עדיף לפתח את היכולת לחשוב ולנתח את הצרכים שלנו בכל רגע נתון. במקום לפתח הרגלים, כדאי לפתח את היכולת להפעיל שיקול דעת גמיש בכל רגע בחיים. הרעיון הוא לעסוק בפעולות מתוך מודעות של מה הכי טוב לנו באותו הרגע. כאשר אנחנו פועלים מתוך חשיבה מודעת, ולא מתוך הרגל, אנחנו מאפשרים לעצמנו להגיב בצורה מיטבית לכל מצב חדש. האם כל ההמלצות על הרגלים שגויות? אליעד כהן טוען כי הממליצים על הרגלים טובים, לעיתים מתוך אשליה של יעילות, למעשה עושים טעות. הרגלים, במקום לפתח אותנו לחשוב ...
שינוי הרגלים הפוכים, לעשות הפוך מההרגל, להתרגל לעשות הפוך, בדיקת הרגלים, איך נוצרים הרגלים? איך לבדוק הרגלים? איך לשפר הרגלים? איך להשתחרר מהרגלים רעים? איך לאמץ הרגלים טובים? מה זה הרגלים? להפסיק הרגלים רעים, לשנות הרגלים רעים
שינוי הרגלים הפוכים, לעשות הפוך מההרגל, להתרגל לעשות הפוך, בדיקת הרגלים, איך נוצרים הרגלים? איך לבדוק הרגלים? איך לשפר הרגלים? איך להשתחרר מהרגלים רעים? איך לאמץ הרגלים טובים? מה זה הרגלים? להפסיק הרגלים רעים, לשנות הרגלים רעים
... הרגלים הפוכים, לעשות הפוך מההרגל, להתרגל לעשות הפוך, בדיקת הרגלים, איך נוצרים הרגלים? איך לבדוק הרגלים? איך לשפר הרגלים? איך להשתחרר מהרגלים רעים? איך לאמץ הרגלים טובים? מה זה הרגלים? להפסיק הרגלים רעים, לשנות הרגלים רעים איך שינוי הרגלים הפוכים עוזר להצליח בחיים? ... החיים באמצעות שינוי הרגלים, ובפרט על ידי פעולה הפוכה או שונה ממה שאנחנו רגילים לעשות. לפי ההסבר, כל אדם מנהל ... מחשבה והיגיון, או מתוך הרגל. ההרגל נוצר כאשר פעולה ... יעילותה או נכונותה. מתי הרגל הופך לבעיה? לפי אליעד כהן, כאשר אנחנו פועלים מתוך הרגל, לעיתים קרובות אנחנו כבר לא ... ברגע זה. זאת משום שההרגל היה אידיאלי לתקופה מסוימת, בזמן ... הטוב ביותר. עם הזמן, הוא התרגל אליה והיא הפכה לאוטומטית. הבעיה ... פשוט כי הפעולה כבר הפכה להרגל אוטומטי. איך שינוי של הרגלים מסייע לבדוק את עצמנו מחדש? ... מדי פעם הפוך ממה שאנחנו רגילים. הכוונה אינה בהכרח לפעול בחוסר ... כדי לשנות את הדרך שבה אנו רגילים לפעול. כאשר אנחנו עושים פעולה הפוכה מההרגל , אנחנו מאפשרים לעצמנו לבחון מחדש ... של הדרך לעבודה, אדם שרגיל לנסוע תמיד באותו המסלול עשוי, ... דרך טובה יותר? כיצד שינוי הרגל מוביל לרעיונות חדשים? אליעד ... משהו באופן הפוך או שונה מההרגל, המוח מתחיל לחשוב בצורה שונה, מה ... או לשיפור התהליכים שהפכו להרגלים. במילים אחרות, פעולה שונה ... כהן מסביר ששינוי של פעולה הרגלית מדי פעם לא רק עוזר לבחון האם ...
שינוי הרגלים בחיים, 2 סוגים של הרגלים, 2 שיטות לשנות הרגלים, הרגל סיבתי, הרגלי אקראי, הרגלים טובים, הרגלים רעים, הרגל מחשבתי, שינוי הרגלים רעים, שינוי הרגלים בתת מודע, התמכרויות, גמילה, איך ליצור הרגלים חדשים? איך יוצרים הרגל?
שינוי הרגלים בחיים, 2 סוגים של הרגלים, 2 שיטות לשנות הרגלים, הרגל סיבתי, הרגלי אקראי, הרגלים טובים, הרגלים רעים, הרגל מחשבתי, שינוי הרגלים רעים, שינוי הרגלים בתת מודע, התמכרויות, גמילה, איך ליצור הרגלים חדשים? איך יוצרים הרגל?
... הרגלים בחיים, 2 סוגים של הרגלים, 2 שיטות לשנות הרגלים, הרגל סיבתי, הרגלי אקראי, הרגלים טובים, הרגלים רעים, הרגל מחשבתי, שינוי הרגלים רעים, שינוי הרגלים בתת מודע, התמכרויות, גמילה, איך ליצור הרגלים חדשים? איך יוצרים הרגל? מהם שני סוגי ההרגלים שאליעד כהן מתאר? אליעד כהן מציג שני סוגים עיקריים של הרגלים בחיים: הרגלים אקראיים והרגלים סיבתיים. לדבריו, כל אחד מהם דורש גישה שונה לחלוטין כאשר אנו רוצים לשנותם, ולכן חשוב מאוד להבין קודם כל לאיזה סוג שייך ההרגל שאנו רוצים לשנות. מהו הרגל אקראי ואיך משנים אותו לפי אליעד כהן? הרגל אקראי הוא פעולה או התנהגות שאדם עושה באופן אוטומטי, ללא סיבה הגיונית או הכרחית שמחייבת אותו להמשיך ולבצע את אותה הפעולה. לדוגמה, אם אדם רגיל לנסוע בכביש מסוים כל יום, נניח כביש מספר 1, ובשלב כלשהו נפתח כביש חדש, מהיר יותר, כביש מספר 11, הרי שההרגל לנסוע בכביש הישן הוא הרגל אקראי, כי לא הייתה שום סיבה מיוחדת להעדיף דווקא את כביש מספר 1. במקרה כזה, שינוי ההרגל נעשה בצורה פשוטה: מתחילים לבצע את הפעולה ההפוכה או הפעולה החדשה שוב ושוב, והמוח מתרגל אליה. כלומר, אם אדם עבר לגור בעיר אחרת והוא רגיל לנסוע למקום מגוריו הקודם, כל שעליו לעשות הוא להתחיל לנסוע למקום המגורים החדש, ולאט לאט המוח יתרגל לדרך החדשה. אליעד מסביר שהסיבה שזה קל יחסית, היא מכיוון שאין שום תועלת ספציפית שהאדם מפיק מההרגל הישן, ולכן גם לא ייגרם נזק משינוי ההרגל. מהו הרגל סיבתי וכיצד משנים אותו לפי אליעד כהן? לעומת זאת, הרגל סיבתי הוא
הרגלים טובים הם רעים, למה הרגלים טובים הם הרגלים רעים? מה רע בהרגלים טובים? למה הרגלים טובים זה רע? מה זה הרגלים? למה כל ההרגלים הם רעים? שינוי הרגלים, איך נוצר הרגל? איך המוח פועל מתוך הרגל? להפסיק הרגל, לפעול מתוך הרגל
הרגלים טובים הם רעים, למה הרגלים טובים הם הרגלים רעים? מה רע בהרגלים טובים? למה הרגלים טובים זה רע? מה זה הרגלים? למה כל ההרגלים הם רעים? שינוי הרגלים, איך נוצר הרגל? איך המוח פועל מתוך הרגל? להפסיק הרגל, לפעול מתוך הרגל
הרגלים טובים הם רעים, למה הרגלים טובים הם הרגלים רעים? מה רע בהרגלים טובים? למה הרגלים טובים זה רע? מה זה הרגלים? למה כל ההרגלים הם רעים? שינוי הרגלים, איך נוצר הרגל? איך המוח פועל מתוך הרגל? להפסיק הרגל, לפעול מתוך הרגל למה הרגלים טובים הם בעצם רעים? הנושא שאליעד כהן מסביר הוא מדוע הרגלים טובים הם דבר מאוד רע, למרות הדעה הרווחת. אנשים חושבים בדרך כלל שרק הרגלים רעים הם רעים ושיש חשיבות גדולה לאימוץ הרגלים טובים. אולם אליעד מבהיר שבעצם, הרגלים טובים הם רעים בדיוק כמו הרגלים רעים, ואפילו באותה המידה. מהו בכלל הרגל, ואיך הוא פועל על המוח? הרגל הוא מצב שבו האדם עושה פעולות בצורה אוטומטית, ללא חשיבה מראש. אם אדם לפני ביצוע פעולה כלשהי, בודק את האפשרויות השונות ומחליט באופן מודע מה נכון עבורו באותה סיטואציה, זה לא הרגל. לעומת זאת, פעולה שמתבצעת ללא שיקול דעת וללא בחינה מחודשת של המציאות היא פעולה מתוך הרגל. אליעד מדגיש שלחשוב ולפעול מתוך הרגל הם שני מצבים הפוכים. תמיד, ללא יוצא מן הכלל, חשיבה תביא לתוצאה טובה יותר מאשר פעולה מתוך הרגל. הסיבה לכך היא שהרגל אינו מעודכן תמיד לסיטואציה הנוכחית. הדוגמה של שימוש בווייז - למה הרגל הוא כמו ניווט ישן? אליעד מביא דוגמה מוחשית בנושא של ניווט באמצעות אפליקציית ווייז. אם אדם הפעיל את ... למחרת, המסלול שלו יכול להיות לא רלוונטי כי אולי נסגר כביש או נוצר פקק. זה בדיוק מה שקורה כשאדם פועל מתוך הרגל. הרגל הוא כמו מסלול ניווט ישן, שהתאים למצב קודם אבל לא בטוח מתאים כעת. לעומת זאת, אדם שמשתמש ... פעילה ובדיקה מחודשת של המציאות בכל רגע. לכן, אליעד טוען כי עדיף תמיד לפעול מתוך חשיבה עדכנית ולא מתוך הרגל אוטומטי. דוגמת הדפדפן והקאש - למה הרגל זה כמו זיכרון קאש? דוגמה נוספת וחשובה היא דוגמת זיכרון הקאש של הדפדפן. כאשר אדם נכנס לאתר אינטרנט בפעם ... המידע במהירות, אך לעיתים קרובות המידע הזה כבר אינו עדכני ואינו רלוונטי. כך בדיוק קורה כאשר אדם פועל מתוך הרגל. הוא עובד באופן אוטומטי, מתוך מידע לא עדכני, מתוך זיכרון ולא מתוך חשיבה בהירה. לפעמים צריך לנקות את ...
הרגלים רעים, הרגלי חשיבה רעים, איך נוצרים הרגלים רעים? איך נוצרים דפוסי התנהגות שליליים? איך נוצרים דפוסי חשיבה שליליים? איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם הרגלים רעים? למה יש הרגלים? למה המוח פועל מתוך הרגל?
הרגלים רעים, הרגלי חשיבה רעים, איך נוצרים הרגלים רעים? איך נוצרים דפוסי התנהגות שליליים? איך נוצרים דפוסי חשיבה שליליים? איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם הרגלים רעים? למה יש הרגלים? למה המוח פועל מתוך הרגל?
הרגלים רעים, הרגלי חשיבה רעים, איך נוצרים הרגלים רעים? איך נוצרים דפוסי התנהגות שליליים? איך נוצרים דפוסי חשיבה שליליים? איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם הרגלים רעים? למה יש הרגלים? למה המוח פועל מתוך הרגל? מהם הרגלים רעים ומתי הם הופכים לשליליים? הרגלים רעים הם פעולות או דפוסי חשיבה שנעשים באופן אוטומטי ואינם רצויים. הם יכולים להיות הרגלים התנהגותיים, כמו עישון, או הרגלים מחשבתיים, כמו חשיבה שלילית. הרגלים רעים נוצרים כאשר אדם מתחיל לעשות פעולה מסוימת שמספקת לו הנאה או ... עליה מתוך אוטומטיות, עד שהופכים לדפוסים קבועים. כאשר ההרגל כבר לא מתאים למציאות הנוכחית או גורם נזק, הוא הופך להרגל רע. למה המוח שלנו פועל מתוך הרגל? המוח נוטה לגבש הרגלים כדי לייעל את תהליך קבלת ההחלטות. אם כל פעולה הייתה מצריכה ... על מתח, יכול להמשיך לעשן בכל פעם שהוא חווה לחץ. כך נוצר הרגל מחשבתי שמלווה במחשבה של כשאני לחוץ, אני מעשן. אם אדם חווה מחשבה ... להשתמש בה גם כשהמצב כבר לא רלוונטי. גם אם בתחילה ההרגל היה מועיל, עם הזמן הוא יכול להפסיק להתאים למצב הנוכחי. האם הרגל רע מתחיל תמיד כמשהו טוב? בדרך כלל, הרגלים רעים מתחילים כפעולות או דפוסים שהיו מועילים בשלב מסוים, אך עם ... הנעליים כבר לא מתאימות לו, אך הוא ממשיך להשתמש בהן מתוך הרגל. זוגיות: מערכת יחסים שעבדה טוב עבורו במשך זמן מסוים, אך עם הזמן ... הצדדים במערכת היחסים, ועדיין הוא נשאר באותה מסגרת מתוך הרגל. עבודה: מקום עבודה שהיה טוב לאדם בשלב מוקדם בחייו, אך לאחר שינוי במצבו הוא נשאר שם רק מתוך הרגל וחשש משינוי. קניית רכב או דירה: פתרונות דיור או רכב שהיו מתאימים ... מה שהיה טוב בשלב מסוים הפך פחות רלוונטי עם הזמן, אך ההרגל נשאר. מדוע חשוב לבדוק לעומק את ההרגלים שלנו? כאשר אדם מבין שהוא פועל מתוך הרגל, הוא יכול להחזיר לעצמו את תחושת הבחירה והשליטה. במקום לפעול באופן אוטומטי, הוא יכול לשאול את עצמו אם ההרגל עדיין מועיל לו. לדוגמה, אם מישהו רגיל לעשן כשיש לו מתח, עליו לשאול אם זה באמת הפתרון הטוב ביותר עבורו ... הבדיקה הזאת מאפשרת שינוי ומביאה תחושת שליטה. איך משנים הרגלים רעים באופן מעשי? זיהוי ההרגל: יש לשים לב למה שחוזר על עצמו באופן אוטומטי, כמו עישון או אכילת ...
הרגלים טובים, מה ההרגל הכי חשוב? איזה הרגל הכי חשוב? איך לפתח הרגלים טובים? מה רע בהרגלים טובים? להתרגל לחשוב בהיגיון, להתרגל לא לפעול מתוך הרגל, מה זה הרגלים? הרגלים של אנשים מצליחנים, הרגלים להצלחה בחיים, הרגלים להצליח בחיים
הרגלים טובים, מה ההרגל הכי חשוב? איזה הרגל הכי חשוב? איך לפתח הרגלים טובים? מה רע בהרגלים טובים? להתרגל לחשוב בהיגיון, להתרגל לא לפעול מתוך הרגל, מה זה הרגלים? הרגלים של אנשים מצליחנים, הרגלים להצלחה בחיים, הרגלים להצליח בחיים
הרגלים טובים, מה ההרגל הכי חשוב? איזה הרגל הכי חשוב? איך לפתח הרגלים טובים? מה רע בהרגלים טובים? להתרגל לחשוב בהיגיון, להתרגל לא לפעול מתוך הרגל, מה זה הרגלים? הרגלים של אנשים מצליחנים, הרגלים להצלחה בחיים, הרגלים להצליח בחיים מהו ההרגל הכי חשוב שצריך לפתח בחיים? לפי אליעד כהן, מתוך כל ההרגלים שאדם יכול לפתח, ההרגל החשוב ביותר הוא דווקא לא לפעול מתוך הרגל כלל, אלא לפעול מתוך מחשבה. אליעד מדגיש שההיפך מהרגל הוא מחשבה או חוסר מחשבה, וכי לפעול מתוך הרגל משמעו לפעול בלי לחשוב. המפתח להצלחה ולחיים טובים הוא ההרגל של לחשוב לעומק לפני פעולה, ולא לבצע פעולות בצורה אוטומטית. מדוע לפעול מתוך הרגל עלול להוביל לתוצאות שליליות? אליעד כהן מסביר שפעולה מתוך הרגל יוצרת מצב שבו המוח מפסיק להיות ערני וחד. הוא נותן דוגמה של נהג שנוסע כל יום באותו כביש, מתרגל לתנאים הקבועים ומפסיק לשים לב לשינויים בדרך. כתוצאה מכך, כאשר מתרחש אירוע חריג כמו ילד שקופץ לכביש, האדם פועל באיחור כי הוא נמצא במצב של פעולה אוטומטית וללא מחשבה ... יותר מחשבה, כי הוא אינו יכול להישען על ההרגל, ולכן פחות מסתכן בתאונות. מה הבעיה עם מנטורים שמלמדים הרגלים להצלחה? אליעד כהן מותח ביקורת חריפה על מנטורים וגורואים המלמדים אנשים לפתח הרגלים להצלחה. לטענתו, אנשים אלו אינם מבינים את חשיבות המחשבה, ומלמדים אחרים לפעול כמו רובוטים מתוך הרגלים קבועים, כגון שיטת שלושת השלבים, שיטת חמשת השלבים ומשפטי פתיחה וסגירה קבועים לשיחות עם אנשים. הוא מדגיש שכל השיטות הללו מתאימות לאנשים חסרי חשיבה, או כאלה שלא מבינים ... לא יעבוד. אבל גם לפנות בצורה קבועה לפי הרגל, כמו משפט פתיחה מתורגל, עלול להיות בעייתי כי אין כאן הבנה של הסיטואציה הספציפית, אלא רק חזרה מכנית על משהו שלמדת מראש. כיצד ניתן לפתח את ההרגל של החשיבה? כדי לפתח את ההרגל החשוב ביותר, שהוא לחשוב באופן תמידי, אליעד מציע שיטה מדורגת המורכבת משלושה שלבים עיקריים: ראשית, לנתח סיטואציות לאחר שהן כבר התרחשו. האדם צריך לשאול את עצמו שאלות כמו ... מה ההבדל בין פעולה אקראית, פעולה מתוך הרגל, ופעולה מתוך חשיבה? אליעד כהן מסביר כי ישנם שלושה סוגים עיקריים של פעולה שאנשים נוקטים: פעולה אקראית - אדם פועל בלי שום מחשבה מוקדמת, באופן חסר היגיון, כמו למשל לפנות ...
שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? איך לפתח את השכל? מוטיבציה עצמית, איך לפתח את החשיבה? יצירת מוטיבציה להתמדה, איך לברר את האמת? איך משנים הרגלים? איך ליצור הרגלים טובים? איך להיפטר מהרגלים רעים?
שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? איך לפתח את השכל? מוטיבציה עצמית, איך לפתח את החשיבה? יצירת מוטיבציה להתמדה, איך לברר את האמת? איך משנים הרגלים? איך ליצור הרגלים טובים? איך להיפטר מהרגלים רעים?
... הרגלים , איך לשנות הרגלים? איך לפתח את השכל? מוטיבציה עצמית, איך לפתח ... להתמדה, איך לברר את האמת? איך משנים הרגלים? איך ליצור הרגלים טובים? איך להיפטר מהרגלים רעים? איך משנים הרגלים באמצעות הבנת התועלת? כדי לשנות הרגלים ולפתח הרגלים חדשים, צריך להבין את העיקרון הפשוט שאליעד ... טוב מרע. כאשר אדם נתקל בקושי לשנות הרגל או לאמץ הרגל חדש, עליו לבדוק בכנות ובבהירות האם הפעולה שהוא ... ומפורטת הוא מגיע למסקנה חיובית, ההרגל ישתנה בקלות רבה יותר. אליעד מסביר זאת בעזרת ... הפך לוודאי, הרצון הפך לחזק יותר, וההרגל התפתח בקלות. למה קשה לשנות הרגלים למרות ההבנה שזה טוב? אליעד מדגיש שאנשים רבים מתקשים לשנות הרגלים למרות שהם מבינים את התועלת, מפני שהם לא באמת בטוחים במאת האחוזים שהתועלת של ההרגל החדש גדולה מספיק מהתועלת שבהמשך ההרגל הישן. הוא מדגים זאת בדוגמה של צחצוח שיניים: ... הפשוטה של עלות ותועלת: כדי לשנות הרגל, יש צורך להגדיל בצורה משמעותית את תחושת התועלת של ההרגל החדש לעומת ההרגל הישן. ברגע שהמאזן של טוב לעומת רע משתנה באופן ברור ומוחלט לטובת ההרגל החדש, קל יותר לבצע אותו. כיצד להגדיל את תחושת התועלת של הרגל חדש? על מנת להצליח בשינוי הרגלים וליצור מוטיבציה, אליעד ממליץ לשאול שאלה ... האם תמיד כדאי לחפש את האמת כדי לשנות הרגלים? אליעד כהן מדגיש שהשאלה מה האמת? עוזרת מאוד לשינוי הרגלים, אבל הוא גם מדגיש שלא תמיד חובה לחפש את האמת ... יותר של המציאות. סיכום הדרך לשינוי הרגלים ולפיתוח השכל: - שאלו את עצמכם האם הפעולה ... מוחלט עבורכם. - חזקו את התועלת של ההרגל החדש על ידי הבנה מוחלטת של היתרונות. - בצעו את ... הסבל במצב הנוכחי גדול יותר. איך משנים הרגלים? איך ליצור הרגלים טובים? מוטיבציה להתמדה איך לפתח את החשיבה? איך להיפטר מהרגלים רעים? למה קשה לשנות הרגלים? איך לפתח את השכל? ...
הרגלים - איך לשנות הרגלים?
הרגלים - איך לשנות הרגלים?
הרגלים - איך לשנות הרגלים? איך נוצרים הרגלים וכיצד ניתן לשנות אותם? הרגלים הם דפוסי התנהגות החוזרים ... רובוטי ואוטומטי, מבלי לשאול מדוע הוא פועל בצורה כזו. אליעד כהן מסביר שהדרך לשנות הרגלים היא לפתח מודעות עצמית להרגלים אלו, ולשאול שאלות על ... חופשית בכל רגע נתון, ולכן התמקדות בעבר או בסיבות היסטוריות אינה רלוונטית לשינוי ההרגל כרגע. מדוע השאלה למה עכשיו חשובה לשינוי הרגלים? אליעד מסביר כי כאשר אדם ... אם האדם מבין שיש לו שליטה על הרגש והתגובה, אז הוא יכול להתחיל בתהליך של שינוי ההרגל על ידי מודעות לבחירה. דוגמה ... בצורה מסוימת, ובכך מחזירות לו את השליטה. מה ההבדל בין אדם לבין רובוט בכל הקשור להרגלים? אליעד כהן משתמש בדימוי של ... לפעול מתוך בחירה מודעת, ולשלוט באמת בהתנהגות שלו. איך האמת הפנימית עוזרת בשינוי הרגלים? אליעד מדגיש שהמושג אמת משחק תפקיד מרכזי בתהליך השינוי. האמת אינה משתנה ואינה תלויה בדעות או בהרגלים. היא העוגן שהאדם חייב להיצמד אליו כדי לחיות חיים נכונים וטובים. האדם אינו חייב לשנות כל הרגל, אלא רק את ההרגלים שאינם תואמים את האמת הפנימית שלו או את מה שנכון עבורו באמת. לדוגמה, אדם שרגיל לאכול כל יום ארוחת בוקר, או לנשום - אין סיבה שישנה הרגלים אלו, משום שהם נכונים וטובים עבורו. לעומת זאת, אם הוא רגיל לעשות פעולה שמזיקה לו, הוא חייב לבדוק את ההתאמה שלה לאמת שלו, ואם הפעולה אינה מתאימה, אז עליו לשנות את ההרגל הזה. כיצד יוצרים הרגלים חדשים בצורה מודעת? כדי ליצור הרגלים חדשים, על האדם לשאול את ... את זה? האם זו פעולה נכונה ואמיתית עבורי? האם אני פועל כך מתוך בחירה חופשית או מתוך הרגל כפוי? כאשר האדם מתרגל לשאול שאלות אלו, הוא מפתח מודעות עצמית גבוהה שמאפשרת לו לשלוט בהתנהגותו בצורה יעילה ומודעת. כך נוצר הרגל חדש המבוסס על בחירה אמיתית ומודעת, ולא על אוטומטיות חסרת שליטה. סיכום הדרך המעשית לשינוי הרגלים לסיכום, אליעד כהן מלמד שהמפתח לשינוי הרגלים הוא מודעות עצמית. במקום ... שאלת האמת הפנימית, הבנת הסיבה המדויקת לפעולה, והחלטה מודעת אם להמשיך או לשנות את ההרגל. איך נוצרים הרגלים? איך לשלוט בהתנהגות אוטומטית? כיצד לפתח מודעות עצמית? מהי בחירה חופשית אמיתית? איך לזהות הרגלים לא מועילים? איך נוצרים הרגלים וכיצד ניתן לשנות אותם? הרגלים הם דפוסי התנהגות שחוזרים ...
להשתנות, לעשות שינוי הרגלים, למה רק טיפש רוצה להשתנות? איך לשנות התנהגות? איך לעשות שינוי בחיים? איך להיגמל מהתמכרות? איך לשנות את עצמי? איך לשנות הרגלים רעים? איך משנים הרגלים? איך להפסיק הרגלים רעים? למה אני לא מצליח להשתנות?
להשתנות, לעשות שינוי הרגלים, למה רק טיפש רוצה להשתנות? איך לשנות התנהגות? איך לעשות שינוי בחיים? איך להיגמל מהתמכרות? איך לשנות את עצמי? איך לשנות הרגלים רעים? איך משנים הרגלים? איך להפסיק הרגלים רעים? למה אני לא מצליח להשתנות?
... לעשות שינוי הרגלים, למה רק טיפש רוצה להשתנות? איך לשנות התנהגות? איך לעשות שינוי בחיים? איך להיגמל מהתמכרות? איך לשנות את עצמי? איך לשנות הרגלים רעים? איך משנים הרגלים? איך להפסיק הרגלים רעים? למה אני לא מצליח להשתנות? למה ... להבין את ההיגיון הפנימי של ההתנהגות הזו. ברגע שהוא יבין, הוא כבר לא יצטרך להילחם בעצמו, כי הבחירה שלו תהיה מודעת ושלמה. למה אנשים מתקשים לשנות הרגלים כמו עישון או אכילה לא בריאה? כדי ... אלא רק לנסות להבין את עצמם. כשמגיעים להבנה עצמית עמוקה, ההתנהגות משתנה מעצמה, ללא מאמץ וללא קונפליקטים פנימיים. איך להפסיק לעשן? איך לשנות הרגלים רעים? איך לעשות שינוי בחיים? איך ... את עצמי? איך להגיע לשלמות עצמית? למה אני לא מצליח להשתנות? איך לעשות שינוי גישה? איך לעשות שינוי עצמי? איך לעשות שינוי חשיבה? איך עושים שינוי הרגלים? איך לעשות שינוי צורת חשיבה? איך לעשות שינוי דפוסי חשיבה? איך לעשות שינוי הרגלי חשיבה? איך לעשות שינוי דפוסי התנהגות? ...
שגרה להצלחה, האם שגרה זה טוב או רע? שגרת חיים בריאה, שגרה יומית, חיים שגרתיים, שגרה נכונה, שגרה בריאה, שגרת בוקר בריאה, הרגלים של עשירים, לחיות חיי שגרה, העצמה אישית, שינוי הרגלים, הרגלים של אנשים מצליחים, להתרגל להצליח
שגרה להצלחה, האם שגרה זה טוב או רע? שגרת חיים בריאה, שגרה יומית, חיים שגרתיים, שגרה נכונה, שגרה בריאה, שגרת בוקר בריאה, הרגלים של עשירים, לחיות חיי שגרה, העצמה אישית, שינוי הרגלים, הרגלים של אנשים מצליחים, להתרגל להצליח
... בריאה, שגרת בוקר בריאה, הרגלים של עשירים, לחיות חיי שגרה, העצמה אישית, שינוי הרגלים, הרגלים של אנשים מצליחים, להתרגל להצליח האם כדי להצליח בחיים ... לעשות, אלא פשוט פועל מתוך הרגל, וזה מוביל לקבלת החלטות פחות ... מחשבה, פעולה שנעשית מתוך הרגל בלבד. ברגע שאדם מתרגל לעשות את אותם דברים בכל יום, ... מחשבתי ומפעולות מתוך הרגל. אליעד ממליץ לא להציב את השגרה ... יותר. למה שגרה זה רע? הרגלים של עשירים שגרת בית כלא איך להצליח בחיים? לשנות הרגלים אסור להיות זקן שגרה זה מוות ... פעולות, הוא פועל מתוך הרגל ולא מתוך בחירה מודעת. הבעיה ... לעשות, ולא לפעול מתוך הרגלים אוטומטיים. רבי נחמן מברסלב ... מחשבתי ומפעולה מתוך הרגל. האם בכל זאת יש מקום לשגרה? ... זה רע? למה שגרה זה טוב? הרגלים של עשירים, מה רע בשגרה? ... לאורך זמן, מנטור להצלחה, הרגלים של אנשים אפקטיבים, הרגלים לחיים טובים, לעשות דברים ... אוטומטיות, שגרה זה מוות, הרגלים של עבדים, הרגלים של לוזרים, שגרת בית כלא, לשנות הרגלים , איך להצליח בחיים? לא לפעול מתוך הרגל, שגרה של עבדים, אסור להיות זקן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגלים, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגלים, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לעסקים, ספרים על אימון אישי, מאמן לזוגיות בנושא הרגלים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3789 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:34:46 - wesi1