אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שעמום ✔השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:49השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה?

ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל.

מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה?

לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: "אני אוכל כי בא לי". הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה.

מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה?

לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך.

כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות "נטל ההוכחה"?

כדי להמחיש את הגישות הללו, אליעד נותן דוגמה של "נטל ההוכחה". הוא אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת "אני עושה בלי סיבה" (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת "אני עושה רק עם סיבה מוצדקת" (כמו האדם הרזה).

איך ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה?

אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת "אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל". הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול "רעל", וכל פעם לפני אכילה לשאול "האם אני חייב את הביס הזה?", "האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?". הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול.

מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה?

אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון האמיתי הנדרש לתזונה מתאימה.

איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן?

אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול.

האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי?

אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים "מרגישים רעב יותר", אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו לא תחושת רעב אמיתית אלא תחושה נפשית או התניה פסיכולוגית.

איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי?

כדי לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לבין רעב רגשי, אליעד ממליץ להתחיל בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ניתן ללמוד להבדיל בין מצב שבו הגוף באמת צריך אוכל, לבין מצב שבו יש צורך נפשי בלבד.

מדוע חשוב לדבר על קיצוניות בהקשר של הרגלי אכילה?

אליעד מדגיש שקיצוניות עשויה לסייע בשינוי דפוסים עמוקים של התנהגות. לדבריו, לפעמים רק דרך גישה קיצונית אפשר להגיע לשינוי משמעותי, ולאחר מכן האדם יכול למצוא את האיזון המתאים לו. הוא מתייחס בהומור לקיצוניות ומסביר שהיא כלי לשינוי, אך כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל.

למה לאכול רק כשחייבים באמת?

המטרה של אליעד היא ללמד אנשים לזהות את הצרכים האמיתיים שלהם, ולא לתת להרגלים, לתחושות רגשיות או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו רגשות ומחשבות היו מוסתרים מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה.

האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים?

אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול "למות רזה", אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא דרך להשתחרר מההרגלים השליליים ולאפשר שינוי עמוק ויציב בהרגלי האכילה. הרעיון הוא להשתמש בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא כמצב קבוע.
האם באמת היה סרט שנקרא השמן והרזה?

בסיפור המלא מתחיל איזכור לכך שכביכול היה סרט שנקרא השמן והרזה, ובאה שאלה האם הוא באמת קיים או לא. יש מי שאומר "לא, אני לא מכירה", ובאותה נשימה יש מי שאומר "כן, תכירי, בואי נתקדם הלאה". נוצרת כאן נקודה משעשעת: אדם אחד טוען שאינו מכיר, ובאותה עת אומרים לו שאין חשיבות להיכרות, פשוט ממשיכים לעלילה. זאת אומרת, אפילו אם לא מכירים את הסרט, אפשר להתחיל ולדבר על הנושא של "שמן ורזה" בצורת דימוי כללי שמוביל לשיחה רחבה יותר על אכילה והרגלי מחשבה.

מהו הקשר בין שמן ורזה לאכילה בפועל?

מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, כלומר, אם לא תאכל - לא תשמין. ישנה אמירה שחושפת שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין כתוצאה מאכילה מרובה, בשונה מזה שרזה בדרך כלל כי הוא אוכל רק את מה שהוא צריך.

שאלה: מה בין state of mind של שמן ל - state of mind של רזה?

בתוך ההסבר מופיעה הנחיה שלא מדובר בהבדל בין אדם בריא לאדם חולה, כי יכול להיות אדם שמן בריא ואדם רזה חולה. מה שרוצים להדגיש הוא שתי צורות הסתכלות או שתי צורות התנהגות כלליות:

1. אדם רזה (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל רק מה שבאמת צריך ולא מעבר.

2. אדם שמן (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל מעבר למה שהגוף באמת צריך.

דוגמה להמחשת העניין:

יש "נטל הוכחה" שבו מישהו טוען "התיק שלך שייך לי", והשאלה היא האם זה שאמרו לך את זה מחייב אותך להוכיח שהתיק שלך, או על הטוען להוכיח שהתיק שלו. הפנייה היא לרעיון כללי שיש גישה שאומרת "אני עושה בלי סיבה" וגישה שאומרת "אני עושה עם סיבה".

שאלה: מה הכוונה בגישה 'אני עושה דברים בלי סיבה'?

יש גישה שמסבירה: "אם בא לי לעשות משהו, אני עושה אותו כי ככה אני מרגיש". זו הגישה שבה אנשים נוטים לפעול מתוך תשוקה ספונטנית. לדוגמה, אדם קם בבוקר ואומר לעצמו "אם מתחשק לי לעשות דבר מסוים, פשוט אעשה אותו". הוא יימנע מעשייה רק אם יש סיבה מספיק חזקה להימנע.

שאלה: ומהי הגישה ההפוכה?

הגישה ההפוכה היא "אני לא עושה שום דבר כל עוד אין סיבה", כלומר, אני צריך הוכחה או הצדקה לעשות משהו. אני לא אזוז ולא אפעל, אלא אם כן יוסבר לי מה הרווח או הצורך שבדבר.

איך כל זה קשור לעלייה במשקל או לירידה במשקל?

לפי ההסבר, אדם שמן פועל בדרך כלל בגישה של "אני עושה מה שבא לי" (בענייני אכילה). הוא אוכל כי זה פשוט מתחשק לו. אין לו סיבה לעצור את עצמו אלא אם כן הוא נתקל בסיבה חזקה שמכריחה אותו לעצור (כמו תחושת מחנק, פחד מהתפוצצות, או חשש קיצוני שהוא יגיע למשקל מוגזם עוד יותר). כלומר, הוא עובר למצב של הפסקה רק אם יש הצדקה מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא "בא לי לאכול - אז אוכל".

כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר?

אדם רזה עשוי לפעול בגישה הפוכה: "אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול". אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: "אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה". אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול.

איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה?

ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב "רזה", הוא מוזמן לאמץ את הגישה שאומרת "אני לא אוכל סתם כך. למעשה, אני אפילו לא אוכל בכלל, חוץ מאשר כשאני ממש חייב". הניסוח הקיצוני הוא: "מבחינתי, אכילה היא רעל, ולכן אני נוגע באוכל רק אם אני חייב וחייב וחייב. ובכל פעם אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?". כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה 'לאכול בלי סיבה', הופכים את האוטומט ל'לא לאכול בכלל' ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי.

מהי המשמעות של הגישה הקיצונית "אני אף פעם לא אוכל"?

בפועל, הכוונה אינה שאדם לא יאכל עד שיתמוטט באמת, אך משתמשים בגישה הזאת כהצהרה פנימית שמסייעת לו להגביל עצמו לאורך זמן. הנקודה היא לבדוק כל ביס: "האם אני חייב עכשיו את הביס הזה? האם אם לא אוכל עוד ביס ארגיש חולשה עצומה או כאב בטן חזקים של רעב?". המטרה היא לתרגל ריסון ולהפוך את המצב הנפשי כך שהאכילה מתבצעת רק במינימום הנדרש.

שאלה: ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן?

באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של "אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר". לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך.

על מה עוד דיברו בקשר למשקל יתר?

עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם "בא לו" לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף לאכול. במסגרת השיחה נטען שלפעמים אדם מרגיש "אני רעב" גם כשבפועל הוא כבר שבע, והתחושה הזו נובעת אולי מצורך נפשי. אבל ההסבר הכללי מדגיש שבמקרים רבים זה לא באמת רעב פיזי אלא התניה פסיכולוגית או הרגל של "הגיע הזמן לאכול שוב".

שאלה: אז מה המשמעות של להתחיל לאכול רק כשאני באמת חייב?

זה אומר לנסות לבדוק מתי באמת מגיע הרעב הפיזי ואי אפשר בלעדיו. יש אנשים שמנים שבאמת לא זוכרים מה זה רעב אמיתי, כי הם אוכלים הרבה לפני שמגיעים לתחושת רעב. הם ממלאים את עצמם שוב ושוב, ולכן כדי לחזור להבחין בין רעב אמיתי לדפוס רגשי, מומלץ להציב כלל קיצוני: "מהיום אני כאילו מפסיק לאכול לגמרי. עכשיו אני אוכל רק כשאני ממש ממש חייב, כשאני כמעט לא יכול להמשיך בלעדיו".

מה לגבי אנורקסיה או קיצוניות מסוכנת?

ישנה אמירה: אדם עלול להגזים וללכת לקיצוניות שבה הוא בקושי אוכל ויכול להגיע לאנורקסיה או למוות. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל הרעיון בשיחה הוא להציג את ההיגיון העומד מאחורי שתי הגישות: גישת "תאכל כל עוד אתה יכול" אל מול גישת "אל תאכל אם אינך חייב". אם המטרה היא "להיות רזה", לעתים קל יותר להיצמד לגישה הקיצונית של מניעת האוכל ורק אחר כך למצוא את האיזון.

שאלה: האם זה מומלץ בהיבט הבריאותי?

הדובר עצמו מסביר שלא בהכרח מדובר במומחיות רפואית או בשאלת הבריאות. הוא מצהיר: "בהנחה שהאדם שמן ורוצה לרזות, שידע שזו דרך חשיבה: אכלתי מספיק, לא חייב עוד". ומי שמעדיף להישאר שמן או לא אכפת לו, זה גם לגיטימי.

שאלת הרעב האמיתי

אחת השאלות המרכזיות היא האם באמת השמן אומר לעצמו "אני רעב" או שהרעב הזה הוא בעצם רעב רגשי או רצון שלא מבוסס בצורך פיזי אמיתי. ממשיכים לטעון שיש מצבים שבהם "שובע פיזי" לא עוצר אדם מלהמשיך לאכול, כי אולי הוא "מרגיש צורך" אחר.

והאם שמן שמגביל את עצמו פתאום יגלה דברים על עצמו?

יש מי שאומר שעצם המעבר לגישה של "מותר לי לאכול רק כשאני חייב" יכולה להציף מחשבות ורגשות שלא היו גלויות קודם. האדם עשוי לגלות שהוא היה אוכל מדיכאון או משעמום, אבל השיחה מבהירה שזה כבר סיפור נוסף, והרעיון העיקרי הוא קודם כל לשנות את הדפוס הבסיסי.

איך ממשיכים מפה?

בהמשך מדגישים שאפשר לבחור מה לאכול ומתי, ושכל אחד יחליט בהתאם לשיקוליו. הדבר החשוב לדעת הוא שיש שתי גישות מנוגדות, ושהשמן הממוצע פועל לרוב בגישה "אני אוכל כי בא לי", ואילו מי שרזה לאורך זמן, פועל לרוב בגישה "אני אוכל רק כשאני באמת צריך".

מה קורה אם מישהו באמת מרגיש שהוא רעב כל הזמן?

עולה השאלה: "מה קורה כשאדם באמת לא מרגיש שבע, אולי יש לאדם בעיה הורמונלית?". בתשובה אומרים שהשיחה לא נכנסת למקרים חריגים או ביולוגיים, וממוקדת יותר בשגרת אדם ממוצע שרגיל לאכול הרבה יתר על המידה.

שאלה: האם יש כאן המלצה להפוך את כולם לאנורקטיים?

בסוף השיחה נאמר בחצי קריצה: "כן, כדי לצאת מהלופ, אפשר לחשוב כמו אנורקטי, תאכל רק כשאתה לא יכול יותר להתאפק". אבל מיד מציינים שאדם עלול לבחור בזה כדי להיות רזה בצורה קיצונית, עד כדי סיכון החיים. יש גם הומור בשיחה הזו סביב הרעיון של 'למות רזה' לעומת לצאת מכלל שליטה.

מדוע בכל זאת מזכירים קיצוניות?

משום שלעתים, כדי לשנות באופן דרמטי הרגל, מקצינים את התפיסה, ואחר כך מוצאים את נקודת האיזון. אם האדם מרגיש שאכילה נהייתה אובססיה, הוא יכול להנהיג כלל פנימי: "אני פשוט לא אוכל. רק אם אין לי ברירה בעולם, רק אם אני מרגיש חולשה איומה, רק אז אני נוגע באוכל". בפועל, כמובן לא להסתכן באמת, אבל זו גישה קיצונית שאמורה לעזור לזהות היכן עובר הגבול בין 'בא לי' לבין 'אני באמת צריך'.

סיכום ארוך ומפורט

כל השיחה עוסקת בפער שבין אדם שמרגיל את עצמו לאכול "כי בא לי" ומפסיק רק כשאין לו ברירה יותר, לבין אדם שמרגיל את עצמו לא לאכול בכלל אלא אם כן יש סיבה טובה. מופיע דגש על כך שלא דנים בתזונה בריאה באופן ספציפי, אלא רק על הבדל מנטלי שמסביר מדוע אדם מסוים נשאר רזה (כי הוא אוכל רק כאשר הוא צריך) ואדם אחר משמין (כי הוא אוכל בכל הזדמנות). יש שמביאים טענה שאנשים שמנים מרגישים רעב מוגבר או סוג של "כאב" שלא מרפה, אך ישנה הדגשה שמדובר בעיקר בהרגלי חשיבה ואכילה, ולאו דווקא במצב רפואי יוצא דופן.

השיחה רוויה בדוגמאות על "שובע", "האם אפשר להפסיק?" או "האם אני עלול למות אם לא אוכל?", ואף על "האם יש סיבה לאכול ביס נוסף?". מתחדדת ההמלצה לאימוץ גישה של "לאכול רק מה שבאמת חייבים" כאשר המטרה היא להפחית משקל. אם רוצים דווקא להשמין, עושים הפוך ונשארים בארוחה כל עוד אפשר להכניס עוד מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת "אי אפשר יותר".
עכשיו היה שמן ורזה נכון נכון שהיה סרט השמן והרזה?

ש: לא לא מכירה.

אליעד: עכשיו את מכירה עכשיו בא נתקדם בסיפור לא משנה בא נתקדם בעלילה בן אדם בעיקרון כדי להשמין צריך לאכול נכון בגדול אתה לא יכול להשמין מרוח כאילו אם לא תאכל אתה בטוח לא תהיה יותר שמן אם תפסיק לאכול אתה יכול להשמין מלא לאכול אתה לא יכול נכון.

ש: אולי יש אפשרות כזאתי.

אליעד: במציאות לא נתקלנו בזה עדיין בן אדם לא הפסיק לאכול ונהיה שמן בכל מקרה בן אדם משמין מאכילה עכשיו בא נדבר על ה - state of mind של בן אדם שמן ו - state of mind של בן אדם רזה כאילו איך בן אדם רזה חושב ואיך בן אדם שמן חושב בסדר זה לא יהיה בדיוק אבל זה יהיה נכון בגדול, עכשיו אני לא מדבר על בריא או חולה יכול להיות שמן בריא ורזה חולה לא מדבר על זה בכלל אני מדבר עכשיו על שתי תפיסות אני מדבר על בן אדם שהוא רזה כי הוא אוכל מה שצריך ובן אדם שמן כי הוא אוכל מעבר למה שצריך, אוקי אז יש לנו דבר שנקרא נטל ההוכחה מכירים את נטל ההוכחה עכשיו מישהו אומר לך תוכיח נגיד מישהו אומר לך התיק שלך שלי האם אתה צריך להוכיח שזה שלך או הוא צריך להוכיח שזה שלו עכשיו איך זה קשור לנושא הזה בחיים יש שתי גישות יש גישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה ויש גישה שאומרת אני עושה דברים עם סיבה נכון.

עכשיו מה זאת הגישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה בא לי לעשות אני עושה למה אני עושה כי בא לי לעשות מה הסיבה שאתה עושה כי בא, עכשיו בן אדם שאומר אני עושה דברים כי בא לי לעשות מתי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות זאת אומרת הוא קם בבוקר אומר אני עושה כל מה שבא לי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות אותם זאת אומרת הוא יעשה מה שבא לו ומתי הוא לא יעשה מה משהו אם יש סיבה לא לעשות, זאת אומרת עצם זה שהוא רוצה אם בא לו לעשות משהו הוא עושה אותו הוא אומר זה שבא לי זה סיבה לעשות את זה עכשיו מה יכול לגרום לו לא לעשות משהו אם תהיה סיבה לא לעשות את זה, עכשיו יש גישה הפוכה יש גישה שאומרת אני לא עושה שום דבר לא עושה שום דבר למה שאני אעשה מה יצא לי מזה לא עושה כלום אני עושה רק דברים שיש סיבה לעשות אותם אם תביא לי סיבה אעשה לא תביא לי סיבה אני לא אעשה עד כאן הבנו.

עכשיו איזה חשיבה מובילה את הבן אדם להשמנה ואיזה חשיבה מובילה את הבן אדם להיות יותר בריא או רזה לצורך העניין בסדר אז זה עובד ככה בן אדם שמן איך הוא חושב הוא אומר לעצמו אני אוכל כי בא לי לאכול אני מפסיק לאכול רק כשיש לי סיבה להפסיק זאת אומרת הוא רואה אוכל בא לו לאכול בא לך לאכול תאכל בא לך לעשן תעשן אבל בוא נישאר באוכל בא לך לאכול תאכל למה אתה אוכל כי בא לי לאכול, עכשיו מה גורם לבן אדם שמן להפסיק לאכול כשיש סיבה להפסיק אי אפשר לאכול יותר כי אם אני אוכל יותר אני אחנק כי אוכל יותר אני אמות כי אם אני אוכל יותר אני אשמין עוד יותר אז יש לו סיבה להפסיק זאת אומרת מה שגרם לו לאכול זה כי בא לי בלי סיבה מה שגרם לי להפסיק לאכול זה כי יש סיבה להפסיק אבל הבן אדם הרזה חושב הפוך הוא אומר אני לא אוכל למה אתה לא אוכל לא יודע לא אוכל למה שאני אוכל מתי בן אדם רזה אוכל כשיש סיבה לאכול למה אתה אוכל כי אם אני לא אוכל אני אהיה רעב כי אם לא אוכל אני אהיה חולה כי אם אני לא אוכל אני לא יהיה בריא זה שני state of mind שונים, עכשיו אם בן אדם רוצה לעבור משמן לרזה יכול להיות גם הפוך שאתה רוצה לעבור מרזה לשמן אבל בא נניח שאתה רוצה לעבור משמן לרזה אתה צריך להגיד לעצמך מעכשיו אני יותר לא אוכל בלי סיבה מעכשיו אני לא אוכל בכלל אף פעם שום דבר לא אוכל ולא שותה בכלל שום דבר בעולם מותר לי לאכול ולשתות רק כשאני חייב לאכול ולשתות זה הקצה השני.

השמן הוא עושה הכל הוא אוכל ושותה מה שבא לו מתי שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק רק כשהוא חייב להפסיק אם אתה רוצה לשנות את זה תעשה הפוך תגיד מעכשיו אני לא אוכל כלום לא אוכל שום דבר יותר בעולם לא שותה שום דבר יותר בעולם מבחינתי לאכול ולשתות זה רעל מותר לי לאכול ולשתות רק אם אני חייב שזה אומר בעצם אסור לי לאכול ולשתות סתם רק אם יש סיבה לאכול ולשתות, זאת אומרת עכשיו אתה נגיד רעב ואתה מתחיל לאכול אבל אתה עושה את זה על כל ביס אפילו אתה מתחיל לאכול אכלת ביס ראשון אתה חייב לאכול את הביס השני אם לא תפסיק טוב הנה אני חייב לאכול עוד ביס כי אם לא אני אהיה רעב אז תאכל עוד ביס ביס שלישי אתה חייב לאכול לא אז תפסיק על כל ביס תבדוק את זה כי מה המתחכם יעשה הוא יגיד אין בעיה עכשיו אני חייב לאכול אז אני אוכל כבר מה שבא לי לא על כל ביס שאתה נותן אני חייב לאכול את זה אם לא לא אוכל.

עכשיו זה באמת אומר שאני מתכוון להגיד שמהיום אל תאכל יותר בכלל אבל הכוונה תפיסתית אם בן אדם נמצא בקצה שהוא מרגיש שהוא אוכל מה שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק לאכול רק כשאי אפשר לאכול יותר אז הוא צריך להגיד לעצמו מעכשיו ניתן למוח פקודה אחרת אני יותר לא אוכל אף פעם זהו לא אוכל עכשיו אתה בצום לא אוכלים יותר אסור לאכול כל פעם כשאתה רוצה לאכול למה לאכול לא צריך לאכול אל תאכל זהו לא צריך לאכול תאכל רק כשאתה צריך הבנו את הסיפור.

ש: מה המטרה אבל?

אליעד: בהנחה שהוא רוצה להיות רזה אמרתי בהנחה שהוא שמן והוא רוצה להיות רזה.

ש: לבריא או לא בריא?

אליעד: אמרתי בהתחלה שזה לא קשור לבריא או לא בריא עכשיו מה לאכול תחליט אתה מה לאכול כמה לאכול תחליט אתה בסדר לא משנה באיזו שעה לאכול לא נכנסתי לזה דיברתי על התפיסה יכול להיות שאתה רזה ואתה רוצה להשמין אז מעכשיו אתה מפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול יותר לאכול בדיוק הפוך מה אתה עושה בזמנך הפנוי אוכל מתי מותר לך להפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול לאכול יותר טוב אתה לא יכול לאכול יותר מותר לך להפסיק אם לא אתה אוכל ואוכל תאכל למה אתה לא אוכל תמשיך לאכול מותר לך להפסיק רק כשאתה לא יכול לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני רוצה להגיד ששמן הוא אין לו רק את ההיבט הזה.

אליעד: לשמן יש הרבה צרות זאת אחת מהצרות.

ש: אוקי אבל לאכול.

אליעד: דרך אגב זאת גם זכותו להגיד אני רוצה לאכול כשבא לי ורוצה להיות שמן ככה בא לי זה גם בסדר.

ש: זה בסדר.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר שמן יכול להגיד אני אוכל כי אני רעב.

אליעד: לא עוד לא היה שמן אחד בעולם שאמר אני אוכל כי אני רעב.

ש: למה לא יש.

אליעד: אם אתה אוכל כי אתה רעב.

ש: הם מרגישים תחושת רעב יותר.

אליעד: הוא עכשיו אם אתה אוכל כי אתה רעב ואתה מפסיק כשאתה לא רעב אתה לא תהיה שמן.

ש: לא בטוח.

אליעד: בטוח.

ש: יש נטייה של הגוף.

אליעד: בטוח תבדוק.

ש: מה שבטוח בטוח.

אליעד: תבדוק שמעת מה אמרתי אם בן אדם אוכל רק לפי תחושת רעב הפסיק להיות רעב מפסיק לאכול לא ישמין עוד פעם אתה יכול למצוא עכשיו איזה מקרה קיצון כן לא מדברים על איזה מישהו שיש לו איזה משהו ולא יודע איזה סיפור בסדר לא מדברים אני מדבר בממוצע אתה יכול להיות שאתה לא תהיה בריא אבל אתה לא תהיה שמן נגיד שתאכל כל היום רק שוקולד אבל רק כשאתה רעב הפסקת להיות רעב אל תאכל יותר אתה תהיה אולי חולה אבל לא תהיה שמן.

ש: טוב אני רואה שיש מקרים קיצוניים.

אליעד: אתה עוד מעט תגיד לנו שעדיף לאכול תזונה קטוגנית בסדר לא מדברים על שטויות כאלה אתה הבנת מה אמרתי אתה פוגש בן אדם שמן הוא אומר לך מה אני צריך לעשות את אומר לו תקשיב תסתכל על הדפוס של האכילה. מה את רוצה להגיד רצית להגיד משהו?

ש: כן.

אליעד: מה רצית להגיד?

ש: שבן אדם שמן זה לא יעזור לו אם אתה תגיד לו תאכל רק כשאתה לא רעב כאילו מה אמרת לאכול רק כשאתה חייב.

אליעד: אמרתי לו אל תאכל יותר אף פעם.

ש: החייב אצלו הוא מרגיש רעב גם כשהגוף שלו לא צריך גם כשהוא כבר אכל הרבה מעבר.

אליעד: זה לא נכון מה שאת אומרת.

ש: זה כן.

אליעד: את בטוחה בזה?

ש: לא במאה אחוז אבל.

אליעד: יפה אז אני בטוח שזה לא נכון.

ש: למה?

אליעד: אני אסביר לך יש אנשים הם לא באמת מרגישים רעב הם אוכלים משעמום אוכלים מדיכאון אוכלים מהרבה דברים לא בגלל שהם רעבים אף אחד לא אוכל כי הוא רעב.

ש: זה מתבטא בגוף כרעב.

אליעד: לא נכון מרגישים שבעים והם דוחפים עוד לא משנה עכשיו אתם רוצים שנתחכם שנגיד כן אבל הוא היה בדיכאון אז הוא הרגיש שהוא חייב לאכול לא נתחכם להתחכמות הזאת.

ש: אם הוא היה באמת מרגיש שבע אז הוא היה מפסיק לאכול אבל הוא לא באמת.

אליעד: לא נכון הוא מפסיק לאכול כשאי אפשר לאכול יותר הוא מפסיק כשאי אפשר לא יכול לאכול יותר מפסיק אוכל עד שהוא מתפוצץ אי אפשר לאכול יותר לא מסוגל לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא נכנס למצב שהוא אוכל רק כשהוא חייב ואז עולות לו מחשבות אני רוצה לאכול אני לא רוצה לאכול ככה הוא מגלה את הסיבות שבגללן הוא היה אוכל.

אליעד: זה עוד סיפור זה עוד סיפור אבל זה לא הסיפור המרכזי.

ש: זה הרצונות.

אליעד: זה עוד סיפור זה לא הסיפור המרכזי.

ש: אז מה הסיפור המרכזי?

אליעד: הסיפור המרכזי זה שאם הוא רוצה לצאת מהלופ שלו שיעשה הפוך שיגיד אני לא אוכל אלא אם כן אני חייב לאכול, עכשיו מה שהיא אומרת זה חצי נכון יש הרבה אנשים שמנים שכבר לא יודעים לזהות מתי הם רעבים ומתי לא כי הם אף פעם לא יהיו הם אוכלים הרבה לפני שהם רעבים הם כבר לא יודעים מתי הם רעבים הוא אומר אני לא יודע מה זה לאכול כשאני רעב ולהפסיק כשאני לא רעב כי אני לא יודע מה זה רעב לא זוכר מתי פעם הייתי רעב אז אתה צריך מעכשיו אתה לא אוכל יותר בכלל שום דבר לא אוכל ולא שותה גם כן כלום לא אוכל ולא שותה חוץ ממים מותר לך לאכול רק אם אתה עומד לגווע תרגיש תתחיל להרגיש רע ואז אחר כך תמצא איפשהו את האיזון באמצע, איך חושב בן אדם אנורקטי ככה חושב עד שאני לא גוסס לא אוכל אז תחשוב כמו בן אדם אנורקטי.

ש: בשביל?

אליעד: בשביל לא להיות שמן.

ש: כן אז המטרה שלי.

אליעד: להיות אנורקטי ולמות מזה כן זאת המטרה.

ש: זאת המטרה?

אליעד: זאת המטרה.

ש: יש עוד דרכים אפשר למות בעוד דרכים.

אליעד: אבל הוא רוצה למות מאנורקסיה הוא רוצה למות רזה. שאלות על זה משהו?
כמה לגרום לבחור כמה לאכול המלצה רוצה לשנות בן אדם מאמץ הסתכלות שהוא רוצה להיות איך רזה חושב האם הוא באמת אוכל איך לשמור איך לשמור על הדיאטה איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך רזה חושב איך שמן חושב אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה משעמום אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בלי סיבה דיאטה דיאטות הוכחה הוכחות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגל הרגלים הרגשה הרגשת הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חוויה חוויות חווית ירידה ירידה במשקל לאכול לאכול בלי סיבה לאכול רק כשרעבים להביא הוכחות להוכיח לחשוב לחשוב כמו רזה לחשוב כמו שמן ללא סיבה לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות משעמום נטל ההוכחה סיבה סיבות עודף משקל רגש רגשות רגשיות רזה חושב רעב שינוי הרגלים שינוי התנהגות שמן חושב שעמום תחושה תחושות תחושת
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום? מה גורם לשעמום ואיך אפשר לצאת ממנו? שעמום מתואר כתחושה שמופיעה כאשר אדם מרגיש שאין לו מה לעשות כדי לקדם את מטרותיו או שאין לו מטרות כלל. אליעד כהן מסביר שהשעמום נובע משתי סיבות מרכזיות: לאדם אין מטרות או ... להשיג או לשפר. לאדם יש מטרות ורצונות, אך הוא מרגיש שאין באפשרותו לעשות דבר כדי לממש אותן. כאשר מופיעה תחושת שעמום, אליעד מציע לשאול את עצמנו תחילה: האם באמת אין ... מטרות, השלב הבא הוא לבדוק אם אפשר לעשות פעולה כלשהי, אפילו פעולה קטנה מאוד, כדי לקדם אותן. איך מתמודדים עם שעמום כשיש מטרות גדולות שלא ניתן להשיג? לעיתים קרובות אדם ימצא שיש לו מטרות, ובכל זאת הוא משועמם, למרות שיש לו אפשרות לקדם אותן. אליעד מסביר ... יכול להשיג אותה. במצב כזה, המטרות הקטנות הופכות לחסרות משמעות בעיניו. לדוגמה, אדם שנפרד מבן או בת זוג עשוי לחוש שעמום גם כשיש לו פעולות רבות לעשות (כמו לבשל, לנקות, ... יותר, מיומן יותר או בטוח יותר בעצמו - וכך להגדיל את הסיכוי להחזיר את הזוגיות בעתיד. מה הקשר בין פחד מכישלון לשעמום? סיבה נוספת לשעמום שאליעד כהן מציין היא פחד מכישלון. אדם עשוי ... מכך שהוא לא יצליח, או לא יבין את החומר, משתק אותו. במקום לנסות ולפעול, הוא משכנע את עצמו שאין לו מה לעשות, ולכן משעמם לו. למעשה, הפחד מהכישלון יוצר מצב שבו האדם נמנע ... לקדם את מטרותיו. אליעד ממליץ במקרה כזה להתחיל בפעולות קטנות כדי להוריד את מפלס החרדה והפחד, וכך לשחרר את תחושת השעמום. האם שלמות בחיים גורמת לשעמום? אליעד מתייחס גם למצב שבו אדם מגיע לשלמות מוחלטת - מצב היפותטי שבו אין לו שום רצון נוסף לשנות דבר. הוא מסביר שגם במצב כזה, האדם עלול לחוש שעמום, אך למעשה השעמום הזה אינו שלילי. מכיוון שאין לו שום תחושת חיסרון, הוא לא מרגיש רע מהשעמום אלא חווה אותו כחלק טבעי של מנוחה ושלמות. מה לעשות אם משעמם לי עכשיו? אליעד נותן הנחיות פרקטיות להתמודדות עם שעמום בזמן אמת: לשאול את עצמנו האם יש לי מטרות ... אם יש מטרות, לשאול האם יש פעולה קטנה כלשהי שאני יכול לעשות כרגע כדי לקדם אותן? אם יש, כדאי לעשות אותה וכך השעמום ייעלם. אם יש מטרות גדולות שנראות בלתי מושגות, ... עוצר את האדם מלפעול, מומלץ להתחיל בפעולות קטנות שיקלו על הפחד ויאפשרו התקדמות הדרגתית. סיכום התהליך לצאת משעמום לפי אליעד כהן: שעמום הוא אינדיקציה לכך שיש מטרות שאינן מקודמות או ...
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
... שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון האם שעמום הוא רע? כיצד ניתן להתמודד איתו? הרצאה זו עוסקת בשעמום, כיצד הוא משפיע על האדם, והקשר שלו לרצון ולפחד. אחד הנושאים המרכזיים שמועלים במהלך ההרצאה הוא הפחד משעמום, שיכול להיות בעיניי רבים כאחת החוויות המטרידות ביותר. אליעד כהן מציין כי הרבה פעמים הפחד העמוק ביותר של אנשים נוגע לשעמום - הם פשוט לא רוצים לחוות את תחושת השעמום, ולדבריו, תחושת השעמום מתעוררת כאשר אדם נמצא במצב שבו הוא לא יכול להעסיק את עצמו במשהו שהוא מעניין אותו או נתפס כחשוב. התסכול הזה יכול להיות חזק עד כדי כך שהוא מביא אותנו להימנע מכל דבר שיכול להוביל לשעמום, מה שמוביל לרצון בלתי פוסק לעסוק במשימות שיגרמו לנו להרגיש מועילים או מרוצים. אליעד כהן מציין כי לעיתים הפחד משעמום יכול להפוך לעומס נפשי שמקשה על קיום החיים בצורה שלמה, אך עם זאת הוא טוען כי השעמום עצמו אינו בהכרח רע, אלא זהו סימן שצריך להבין את הרקע של הרצונות שלנו. הוא מציין את זה כאתגר - האם אנו באמת רוצים את הדברים שאנחנו שואפים אליהם, או שאנחנו רק לא רוצים שהשעמום יקרה לנו? האם שעמום הוא שורש הרצון? אליעד מציין שהרבה פעמים אנחנו פועלים מתוך פחד משעמום, ומבצע כל מיני פעולות רק כדי למנוע את התחושה הלא נוחה הזו. הוא מחדד את השאלה, האם כל רצון שלנו הוא בעצם תוצאה של פחד משעמום? האם זהו שורש הרצון? ככל הנראה, ברוב המקרים אנחנו עושים דברים לא מתוך רצון אמיתי, אלא מתוך מניע חיצוני כמו פחד. אליעד מתאר את התופעה כמצב שבו הרצון מתעורר רק כדי למנוע את השעמום או את התחושה הרעה המתקיימת עקב חוסר עשייה. האם שעמום הוא סיבה לכל פעולה? כחלק מהשיח הפילוסופי, אליעד מעלה את השאלה האם כל פעולה שאנחנו עושים לא נובעת רק מתוך הפחד משעמום. כל זאת שואל אליעד כהן כדי להראות שהרבה פעמים אנחנו פועלים באופן אוטומטי מתוך פחד, ואולי לא מתוך רצון אמיתי או טבעי. לדוגמה, פעמים רבות אנחנו עשויים להתחיל משימה כלשהי רק מתוך רצון למנוע שעמום ולא מתוך עניין אמיתי במשימה עצמה. הרבה פעמים מדובר במעגל שבו אנחנו כל הזמן מנסים למנוע את תחושת השעמום, ומכך מבצעים פעולות שלא בהכרח נבחרות מתוך רצון אמיתי. השעמום של אלוהים - איך נראית הרגשה של אלוהים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מעלה את השאלה הקיומית והפילוסופית של מה יקרה אם נבין את השעמום בצורה שבה השעמום נתפס כמשהו שמגיע ממקום לא מוגבל. הוא שואל כיצד היה נראה השעמום של אלוהים, בהתחשב בכך שאלוהים נתפס כאדון העולם, שאין לו צורך בשום דבר חיצוני. בהנחה שאלוהים לא זקוק לשום דבר ...
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
... שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום למה אנחנו שונאים להשתעמם ומה הקשר לפחד ממוות? אליעד כהן מסביר כי בשורש השעמום קיים פחד עמוק מהמוות. כאשר האדם משתעמם, הוא למעשה מפחד להיות במצב דומה למוות ... שהמוות נתפס כמצב סטטי וחסר משמעות שבו אין פעולה או שינוי. לכן, כשהאדם חווה שעמום, הוא מרגיש כאילו הוא מתקרב למצב של חוסר קיום, וזה מעורר בו פחד וחרדה. מדוע אנשים שרוצים למות עדיין משתעממים? אליעד מדגים מצב שבו אדם טוען שהוא ... למות. הוא משתמש בדוגמה הזו כדי להמחיש שהפחד מהמוות נמצא בבסיס של תחושת השעמום, כי האדם בעצם חושש מהמצב של החידלון. כלומר, אדם שמשתעמם מרגיש שהוא הולך לכיוון של חוסר פעולה ... לו תחושה שהוא חי וקיים. כשאדם שוכב במיטה ומתכנן את היום הבא, הוא אינו משתעמם, כי יש לו מטרה ותחושת תנועה לעבר העתיד. ... אנשים מפחדים להיות בלי רצונות ובלי מטרות. מהו הקשר בין זהות אישית לתחושת שעמום? כל אדם, לפי אליעד, מורכב משתי ישויות: ... הוא ירגיש שהוא מת. אנשים בעצם מפחדים לקבל הכל, כי הם מפחדים להגיע למצב של שעמום מוחלט וחוסר קיום. לכן, הם מעדיפים באופן ... אדם שאין לו רצון כלל למעשה מפסיק לפעול ונכנס למצב של חידלון מוחלט, מצב של שעמום מוחלט או מוות. מה זה שעמום מוחלט ולמה אנשים מפחדים ממנו? שעמום מוחלט, לפי אליעד, מתרחש כאשר אין לך שום ... כמות או חוסר קיום, כי האדם אינו מרגיש שהוא קיים יותר. לכן, אנשים שונאים להשתעמם ופוחדים משעמום מוחלט כי מבחינתם זה דומה למוות נפשי, ... לא חווים את עצמם ולא מרגישים שהם חיים. האם אפשר להגיע למצב שבו לא מפחדים מהשעמום? אליעד מסביר שאם האדם יהיה מוכן לוותר על התחושה שהוא קיים באופן נפרד מהמציאות, הוא יפסיק לפחד מהשעמום. השעמום המוחלט, שהוא בעצם ... מפחדים להגיע למצב זה, כי הוא כרוך באובדן הזהות האישית שלהם. איך להתמודד עם שעמום? מדוע אנחנו פוחדים למות משעמום? האם אפשר לאהוב שעמום? מהו שעמום מוחלט? איך נוצרים רצונות באדם? למה ...
משעמם לי בחיים, הפגת שעמום, להפיג שעמום, שעמום קיומי, חיים משעממים, שעמום מה עושים, עניין בחיים, החיים משעממים, שעמום בחיים, משמעות החיים
משעמם לי בחיים, הפגת שעמום, להפיג שעמום, שעמום קיומי, חיים משעממים, שעמום מה עושים, עניין בחיים, החיים משעממים, שעמום בחיים, משמעות החיים למה בעצם משעמם לך בחיים? אם החיים משעממים אותך, לפי אליעד, זה לא סתם כי חסר לך עניין או ריגוש, אלא כי יש לך ציפייה מוטעית. שעמום, לטענתו, נובע מהפער בין הציפייה לחוות ריגוש אינסופי לבין המציאות שבה אין באמת אפשרות לחוות משהו באופן מוחלט ואינסופי. לכן, הדרך להתמודד עם שעמום אינה רק למצוא עיסוקים חדשים או פעילויות מעניינות, אלא להבין לעומק מה המשמעות של המושגים שעמום, עניין, וריגוש. האם אפשר ליהנות מהשעמום עצמו? אליעד מציג גישה אחרת לחלוטין: במקום לנסות להיפטר מהשעמום, אפשר ללמוד ליהנות ממנו. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם מישהו אומר שכואבת לו הרגל, הוא יכול או לטפל ברגל או ללמוד לקבל את הכאב. באופן דומה, מי שמשעמם לו יכול או לנסות למלא את הזמן בפעילויות שיסיחו את דעתו, או לחלופין, ללמוד לקבל ולהכיל את התחושה שהזמן משעמם. אך אליעד מדגיש שלא מדובר כאן בטכניקה פשוטה של לחשוב חיובי, אלא בהבנה עמוקה של מהו בעצם השעמום. האם להשוות בין רעב לשעמום זו השוואה נכונה? אליעד משתמש בדוגמה של רעב מול שעמום כדי להמחיש את ההבדל בין סבל פיזי לסבל נפשי. אם אתה רעב, אתה יכול להסיח דעתך ולהשכיח את הרעב, אבל השעמום הוא תחושה נפשית עמוקה שקשה יותר להתעלם ממנה. למשל, אפשר להסתגר בחדר ללא אפשרות יציאה ולהיות בסדר גמור אם לומדים לקבל את זה, אבל רוב האנשים יעדיפו סבל פיזי על פני שעמום מוחלט וקיומי. למה בסופו של דבר כל דבר בחיים משעמם? אליעד מסביר שכל דבר בחיים הופך להיות משעמם בסופו של דבר, מכיוון שכל התנסות חדשה או מלהיבה מתרגלת, מאבדת את החידוש שלה, ולבסוף אנחנו מתרגלים אליה והיא כבר לא מרגשת אותנו. זה ... אהבה ואפילו שינה, שבתחילה נראית מעניינת כי קורים בה דברים לא צפויים, אבל בסוף גם היא נהיית צפויה ומשעממת. הסיבה לכך היא שאנחנו תמיד מוצאים בסוף את הפרנציפ מאחורי כל דבר, וברגע שמצאנו אותו, הוא הופך להיות חסר חידוש ולכן משעמם. מה הקשר בין שעמום למשמעות החיים? השעמום קשור ישירות למשמעות החיים, מפני שאם מחפשים משמעות מוחלטת, שלימות אינסופית, התוצאה תמיד תהיה תחושת שעמום או חוסר סיפוק, מכיוון שבעולם שלנו אין שום דבר מוחלט או אינסופי. אליעד מסביר שהבעיה היא בציפייה לקבל שלימות מוחלטת במציאות יחסית ... על הצורך במשמעות מוחלטת, ולקבל את העולם כמו שהוא, על כל המגבלות וחוסר השלימות שלו. האם אפשר לחיות ללא שעמום בכלל? אליעד אומר שבאופן מוחלט, האדם יכול להגיע למצב שבו אין לו ציפייה או רצון לשום דבר, ובמצב כזה אין גם תחושה של שעמום. מצב זה מתאפשר רק אם אתה מוותר על כל הרצונות שלך, ואז שום דבר לא
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם?
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם?
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם? מה זה שעמום וממה הוא נובע? אליעד כהן מסביר ששעמום נובע מתחושה של חוסר התחדשות. כאשר האדם מרגיש שהדברים שהוא עושה אינם חדשים לו ואינם מחדשים לו כלום, הוא מתחיל לחוש בשעמום. האדם, מטבעו, זקוק לאתגרים ולחוויות חדשות, וכאשר הם אינם בנמצא הוא מרגיש חוסר משמעות ושעמום. כדוגמה לכך, אליעד מסביר שאם לאדם אין שכל כלל, לא יהיה לו שעמום אפילו אם לא יעשה דבר, כי הוא אינו מודע לחוסר התחדשות. האם לקחת חופש מהעבודה זה הפתרון לשעמום? אליעד מדגים סיטואציה שבה אדם עובד ומרגיש צורך לקחת חופש, משום שהוא מאמין שבחופש יהיה לו טוב יותר. ברגע שהאדם בחופש, תחושת השעמום מתעוררת, משום שאין לו את האתגרים שהיו בעבודה. מצד אחד, הוא לא רוצה לחזור לעבודה כי הוא ... בחופש, ומצד שני הוא מתחיל לחוש ריקנות ושעמום ככל שהזמן עובר. לפי אליעד, הבעיה נובעת מכך שבזמן חופש האדם נהנה בעיקר בהתחלה, משום שיש ... מהעבודה מתעמעם, גם ההנאה פוחתת, והשעמום מתחיל להיווצר. לכן, כאשר לוקחים חופש מהעבודה, היתרון העיקרי הוא ההנאה שנוצרת מהפסקת ... לאישה זקנה לחצות את הכביש, הוא יתחיל להשתעמם. אליעד מדגיש כי תחושת השעמום מגיעה מחוסר אתגר, מחוסר התחדשות, ומכך שהמוח זקוק תמיד לדבר חדש או לאתגר כדי להרגיש ... מחוסר המעש. גם כשלא עושים כלום, נוצר שעמום בגלל הצורך של המוח בתעסוקה כלשהי. גם אם הפעולה מינימלית, חייב להיות לאדם משהו שמייצר ... שתי אלטרנטיבות: או להיצמד לאמת ולסבול משעמום, או לא להיצמד לאמת ולהתמודד עם משחקי הטוב והרע. אך שתי האלטרנטיבות האלו הן בעייתיות ... צמוד לאמת מוחלטת, הוא מדמיין מצב של שעמום וריקנות, כי במצב הזה אין יתרון ואין חיסרון - הכל אחד, ללא עניין או אתגר. מהו ההבדל בין ... שהוא נצמד לאמת, הוא עדיין חווה חיסרון ושעמום, משום שהוא רק מדמיין זאת מתוך שכל ולא מתוך חוויה אמיתית. לעומת זאת, כשאדם באמת מגיע ... של חיסרון או יתרון. במצב כזה, אין שעמום, אין סבל, ואין חוסר תכלית. האדם במצב כזה מרגיש שלמות מוחלטת ולא חווה שום תחושה שלילית. איך להתמודד עם השעמום באמצעות שאלת מה האמת? אליעד מציע דרך מעשית להתמודד עם שעמום על ידי שאלת השאלה מה האמת? או ליתר דיוק - לשאול את עצמך האם אני בטוח במאה אחוז שמה ... להשתחרר מהמחשבות שיוצרות את תחושת השעמום. אם אדם בטוח שמשעמם לו, הוא צריך לשאול את עצמו האם הוא בטוח במאה אחוז שזה אכן המצב. באמצעות ספק אמיתי בשכל ובמחשבות, ניתן לפרק את תחושת השעמום ולגלות שלא בטוח שהיא בכלל קיימת. מה צריך לעשות בפועל כדי לא להשתעמם? אליעד מציע להתעסק תמיד בשאלות ובאתגרים חדשים. בין אם מדובר בשאלות פילוסופיות, שאלות ... המשמעותי. כשיש לאדם אתגר, הוא אינו משתעמם, וכשהוא באמת מחפש את האמת בלי סייג, הוא לא יכול לחוש שעמום כלל. לסיכום, שעמום נובע מחוסר אתגר, מחוסר התחדשות, ומזה שהאדם חי במציאות שבה תמיד יש יתרונות וחסרונות. ...
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
... נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך למה משעמם לי, ואיך אפשר לא להשתעמם בחיים? אליעד כהן מסביר ששעמום נובע בראש ובראשונה מהעובדה שאין לנו מטרות. כאשר לאדם אין מטרה מסוימת, הוא מוצא את עצמו במצב סטטי שבו שום דבר אינו משנה לו במיוחד, ולכן הוא חווה את התחושה של שעמום. לעומת זאת, כאשר לאדם יש מטרות או יעדים, בין אם הן חיוביות או שליליות, הוא תמיד יהיה עסוק, תמיד יהיה לו עניין, ולכן לא ישתעמם. למה דווקא כשמשעמם אין אפשרות להיפגע? לפי אליעד כהן, היתרון היחיד של שעמום הוא שבהיעדר מטרה, אי אפשר באמת להיפגע, להרגיש כאב או להיכשל. כשאדם במצב של שעמום, הוא נמצא במעין נקודת נייטרליות שאין בה סיכון. אין לו אכזבה, כי לא היו לו ציפיות, אבל המחיר של מצב זה הוא תחושה של ריקנות וחוסר משמעות. אליעד מדגיש שהסיבה המרכזית לשעמום היא היעדר מטרות בחיים, כי מטרות, גם כשהן יוצרות לחץ, קושי או אי נעימות, נותנות משמעות ועניין. מה ההבדל בין מצב רע לבין שעמום? אליעד מסביר שיש שני סוגי מצבים עיקריים שבהם אין שעמום : מצב של טוב (הנאה, כיף, שמחה) מצב של רע (סבל, כאב, אתגרים קשים) בשני המצבים האלה לא משעמם, כי המוח עסוק, מגורה ומתמודד עם משהו. אליעד מביא כדוגמה את תוכנית הטלוויזיה הישרדות: אם אדם אוהב לצפות בתוכנית כזו, הוא נהנה, לא משעמם לו, כי המוח שלו עסוק באתגרים, בדמויות, ובמה שיקרה בהמשך. אבל אם באותה תוכנית לא היה אתגר, למשל אם היה מופיע רק מסך ריק או תמונה סטטית, המוח לא היה מגורה והאדם היה משתעמם. דוגמה נוספת שאליעד מביא: אדם שנמצא במצב של סכנת חיים, סבל או לחץ לא ישתעמם, כי המוח עסוק בפתרון הבעיה או בהישרדות. הרגש יכול להיות שלילי וקשה, אבל לא משעמם. המסקנה היא ששעמום מתרחש רק במצב ביניים שבו האדם לא נמצא בסבל או בכאב וגם לא בהנאה. איך למצוא תחביב או מטרה שיעניין אותי? אליעד מסביר שכדי להפיג שעמום, האדם חייב להציב לעצמו מטרות או לאתגר את עצמו. אין דרך אחרת. הוא מציין שהאתגר לא חייב להיות משהו גדול כמו להגיע לירח או להיות האדם הכי מאושר בעולם. זה ... דוגמה של אדם שצופה בתוכנית הישרדות, ונהנה ממנה כי יש במוחו סוג של אתגר. אם יראה את אותה תוכנית שוב ושוב, כבר לא יהיה לו אתגר, והוא ירגיש שעמום. הוא צריך תוכניות חדשות, דברים חדשים, מטרות חדשות. המטרה חייבת להיות מספיק מאתגרת, אך לא קשה מדי עד כדי חוסר יכולת להתמודד איתה, וגם לא קלה מדי עד שהיא משעממת. מה עושים כששום דבר כבר לא מעניין אותי? כשאדם אומר שאין לו משהו שמעניין אותו או שמשעמם לו מהכל, אליעד אומר שזה בגלל שהאדם מחפש משהו מאוד מדויק. הוא מדגיש שאין אפשרות למצוא בדיוק את מה שאתה רוצה בלי לנסות כמה וכמה דברים. לפעמים האדם יצטרך ... כהן מסביר שמטרה קלה מדי לא תספק אתגר ולכן תשעמם מהר מאוד. לעומת זאת, מטרה קשה מדי עלולה ליצור תסכול או תחושה של כישלון. על מנת לא להשתעמם, המטרה צריכה להיות ברמת אתגר בינונית, כזו שמעוררת את המוח לפעולה, אך לא בלתי אפשרית להשגה. אליעד מציע לאדם לדמיין שהוא מציב לעצמו מטרה להיות דוקטור ...
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום למה בעצם משעמם לנו? שעמום הוא מצב שבו האדם אינו מוצא עניין בפעילות שבה הוא עוסק, ומרגיש שאין לו רצון או מטרה שמניעה אותו לפעול. לפי אליעד כהן, שעמום נוצר כאשר לאדם אין רצונות או כאשר הוא אינו מזדהה עם הרצונות שלו. הוא יכול להיווצר גם כאשר האדם נמנע מלהזדהות עם רצונותיו מתוך פחד להיכשל או מתוך החשש שיהיה לו רע אם לא יצליח להגשים את מטרותיו. לדוגמה, אדם שמשעמם לו בדרך כלל נמצא במצב שבו הוא אינו מסוגל או אינו מוכן להתחבר למטרות כלשהן. אם אותו אדם היה מזדהה עם מטרה מסוימת ורוצה אותה באמת, לא היה לו משעמם, כי הרצון היה מעסיק את מחשבתו ונותן לו מוטיבציה לפעול. כיצד פחד מכישלון גורם לשעמום? אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים אנשים חווים שעמום דווקא מפני שהם חוששים להזדהות עם המטרות שלהם, וזאת מתוך פחד מפני כישלון ואכזבה. אדם שחושש להיכשל עלול להימנע מלנסות דברים חדשים או להתאמץ להשיג מטרות גדולות, ולכן הוא נכנס למצב של שעמום. לדוגמה, אדם שיסתגר בבית ולא ינסה פעילויות חדשות בגלל הפחד להיכשל, יגיע במהרה למצב שבו אין לו כל עניין, ואין לו גם רצון שדוחף אותו לפעולה כלשהי. במצב כזה האדם ירגיש שהכל חסר משמעות ושהחיים משעממים. איך להתמודד עם שעמום של ילדים? כשילד אומר משעמם לי, הכוונה בדרך כלל היא שאין לו מטרות מספיק מעניינות. ההמלצה של אליעד כהן להורים היא ללמד את הילד לא ... וקשיים. אם הילד ילמד להסתכל על קושי כעל הזדמנות לצמיחה ולא כמשהו שצריך להימנע ממנו, תמיד יהיה לו עניין לעסוק בו. לדוגמה, ילד שסיים את כל המשחקים שלו וטוען שמשעמם לו, יכול למצוא אתגרים חדשים בתוך אותם משחקים. ההורה יכול לעודד אותו לשחק שוב בצורה מתוחכמת יותר או עם רמת קושי גבוהה יותר. אם הילד מסרב לכך, זה בדרך כלל סימן שהוא חושש להיכשל באתגר חדש או שמרגיש שהאתגר קשה מדי. מה הקשר בין קושי לשעמום? לפי אליעד כהן, אנשים בדרך כלל נעים בין שני מצבים מנוגדים: או שקשה להם או שמשעמם להם. קושי נוצר כאשר לאדם יש רצון והוא מתקשה להגשים אותו. במצב כזה, גם אם קשה, לפחות יש עניין. לעומת זאת, אם הכל קל מדי ואין שום אתגר, האדם משתעמם במהירות. לדוגמה, בעבודה, אם המשימות תמיד פשוטות מדי, לעובד יש סיכוי גבוה להשתעמם . מנגד, אם יש משימות קשות או מאתגרות, גם אם הן כרוכות בקושי ובמאמץ, האדם בדרך כלל לא יחווה שעמום אלא עניין, גם אם הוא עניין שמעורב ברגש שלילי. האם כדאי לחשוב ששום דבר לא משנה? אליעד כהן דן בשאלה האם גישת שום דבר לא משנה יכולה לעזור להתמודד עם פחד מכישלון, ולפיכך עם שעמום. הוא מציג שתי אפשרויות לגישה זו: גישה אחת אומרת בבירור שום דבר לא משנה, ואז האדם מפסיק לפחד מכישלונות. ... ספק, ובמצב זה הוא יכול להמשיך לפעול, מכיוון שאולי הדברים משנים ואולי לא. ספק זה מאפשר לו להישאר פעיל, להמשיך להתנסות ולהתמודד עם אתגרים, ובכך להימנע מתחושת שעמום. לדוגמה, אם אדם אומר לא משנה לי כלום אבל מרגיש רע, זה סימן שמשהו בכל זאת משנה לו. רק אם האדם באמת לא יודע האם משהו משנה או לא, הוא יכול להישאר פעיל ומעוניין בחיים, כי הוא ממשיך לבדוק ולחקור את המציאות ולא מגיע למסקנה חד - משמעית שמובילה לאדישות ולשעמום מוחלט. איך לאזן בין הכל משנה לשום דבר לא משנה? האידיאל שאליעד כהן מציג הוא לא להיאחז בצורה מוחלטת ... שהכל משנה או ברעיון ששום דבר לא משנה. הדרך המומלצת היא לשמור על גמישות מחשבתית, להישאר פתוח לכל האפשרויות, וכך להמשיך לגלות עניין, לשמור על מוטיבציה ולהימנע משעמום. לדוגמה, אדם שנצמד להכל משנה עלול לפתח פחדים ולחצים, בעוד שאדם שנצמד לשום דבר לא משנה עלול לאבד כל עניין ומוטיבציה. האיזון הוא להישאר עם ספק חיובי, שבו האדם בודק וחוקר ללא הרף, וזהו מצב שמאפשר התמודדות בריאה עם אתגרים, ומונע שעמום. איך להתמודד עם
שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי מאוד, משעמם לי בחיים, למצוא עניין, מה לעשות כשמשעמם?
שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי מאוד, משעמם לי בחיים, למצוא עניין, מה לעשות כשמשעמם?
שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי מאוד, משעמם לי בחיים, למצוא עניין, מה לעשות כשמשעמם? איך ליצור עניין בחיים? העניין נוצר מתוך נפרדות - תחושת חוסר אחידות או שוני. לדוגמה, אם אתה מתבונן בקיר חלק, תתחיל לשאול שאלות, ... כמו הבחירה להימנע משעמום כדי להשיג ריגוש. יחד עם זאת, הוא טוען שגם תחושת אחדות עשויה להיות מעניינת אם מקבלים אותה כפי שהיא, ללא צורך בשינוי. מה הקשר בין עניין לשעמום? כשהעניין נוצר מתוך קונפליקטים, הוא מביא עמו לא פעם מתח נפשי. אליעד כהן טוען שאפשר להרגיש חי ומלא גם כאשר אין שום עניין, על ידי ... ותחושת אחדות. חוויית השעמום נובעת מהחיפוש אחרי עניין, אך למעשה היא עשויה להוביל לשלום פנימי. כאשר אין כל מאבק או תנודתיות, השעמום מאפשר לנפש לנוח ולחוות הרמוניה פנימית. כיצד השפעת התנודתיות פוגעת בנו? החיפוש אחרי עניין יוצר התנודתיות בחיינו. אליעד כהן מסביר ... שאם תוכל להפסיק להילחם בשעמום ולשחרר את המחויבויות וההעדפות שלך, תוכל להרגיש את השקט הפנימי, שמגיע ממקום של חוסר עניין. האם אפשר להיות מרוצה כשמשעמם? השיעמום לא בהכרח רע. למעשה, זהו מצב שבו יש לנו הזדמנות להפסיק לחפש עניין ולהתמקד בשלום פנימי. אליעד כהן מציע שבמקום לחפש ריגושים ולהימנע משעמום, כדאי ללמוד כיצד לשחרר את כל המחויבויות הרגשיות שלנו וליהנות מהשקט שבחוסר עניין. כשאתה מסוגל להפסיק להילחם בצורך בשינוי או ... את הרוגע בתוך חוויית השעמום. איך לשחרר את עצמך מהצורך בתנודתיות? אם אדם לא מזדהה עם צורות שמחויבות לו, הוא יכול למצוא שלווה עם כל מצב בו הוא נמצא. אליעד כהן ... לסיכום, כיצד להתמודד עם השעמום? כדי להיות מרוצה כשמשעמם לך, עליך להשתחרר מהחיפוש אחרי ריגושים ולהפסיק להימנע מהמיצוי של חוויות חסרות עניין. התהליך שבו אתה משחרר את כל המחויבויות שלך ... לשלווה פנימית. חוויות השעמום יכולות להיות מלאות בהנאה ושלום פנימי, כל עוד אתה לא מחויב לעניין, לשינוי או להימנעות משעמום. איך להתמודד עם שיעמום? הדרך לשלווה פנימית הקשר בין שעמום לעניין מה לעשות כשמשעמם? יצירת עניין או חוויית שלם? איך יוצרים עניין? בכדי להבין איך ניתן ליצור עניין, חשוב להכיר את המהות של העניין. עניין נוצר מתוך ... - כמו הבחירה להימנע משעמום ולהשיג ריגוש. אך הוא טוען שגם הרגשת אחדות עשויה להיות מעניינת אם אתה מקבל אותה כפי שהיא. כמו כן, אליעד מציע שהתשוקה לעניין נובעת ... הקשר בין חוויית העניין לשעמום? חוויית העניין קשורה גם לשיעמום. שיעמום הוא למעשה חווית חיסרון, אך באותו זמן הוא עשוי להוביל לשלום פנימי. אליעד מסביר כי העניין מהווה את האתגר הנפשי, ... אם תוכל להפסיק להילחם בשיעמום ולשחרר את המחויבויות וההעדפות שלך, תוכל להתענג על שקט פנימי, שמגיע ממקום של חוסר עניין. מהי הדרך להתחבר עם העולם בלי לייצר ... מציין כי לעיתים תחושת השעמום נובעת מהרצון הפנימי שלך להרגיש שייך או שונה מהמציאות. חוויות של שעמום לא נגרמות בהכרח מתוך העדר עניין, אלא מתוך הימנעות ממאבק פנימי ומשאלות לא פתורות. לסיכום: כיצד תוכל להיות מרוצה כשמשעמם לך? על ידי היכולת להשתחרר מהתחושות שמובילות אותך לחפש ריגושים, להפסיק להימנע מהמיצוי של חוויות חסרות עניין, ולבחור בשלווה ...
לשעמם את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות?
לשעמם את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות?
... את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות? מהו שעמום ולמה בני אדם כל כך מפחדים ממנו? אליעד מסביר שהשעמום הוא מצב תודעתי שבו האדם מרגיש שאין לו חוויה של טוב או רע. כל עוד האדם ... אותו יתוש), זה עדיין נחשב למעניין ולא משעמם, מכיוון שהחוויה הזאת מייצרת תנועה פנימית, רצון לשנות או להגיב. לעומת זאת, כאשר אדם נמצא במצב של שעמום מוחלט, שום דבר לא מתרחש ואין רצונות פעילים או מיידיים. במצב כזה נוצרת ... שנמצא לבד בחדר בלי גירויים עשוי להרגיש שיעמום עד כדי כך שאם פתאום קורה לו משהו רע, כמו עקיצה, זה יהיה מבחינתו עניין, אפילו שזה שלילי. מה הקשר בין שעמום לבין מילוי רצונות? אליעד מצביע על תופעה מעניינת, לפיה אנשים אינם ... הסיבה העמוקה לכך היא שהאדם מפחד להיות משועמם. כאשר כל הרצונות מתמלאים עד הסוף, נוצרת חוויית שעמום, והאדם מיד מתחיל לחפש משהו נוסף שירצה כדי לברוח מהמצב הזה. אליעד נותן ... שהחוויה של מילוי מוחלט של הרצון היא משעממת. למעשה, ברגע שהרצון מתמלא באופן מוחלט, האדם נותר ללא תנועה פנימית חדשה ונכנס לשעמום. אליעד מציע שייתכן שהסיבה לכך שהאדם אף פעם לא מרוצה לחלוטין, היא משום שקיים בו פחד תת - הכרתי עמוק משעמום, ולכן הוא מייצר לעצמו רצונות חדשים באופן בלתי פוסק. איך השעמום קשור לפחד מהמוות? אליעד מסביר שגם הפחד מהמוות הוא בעצם פחד משעמום. המוות נתפס במוח האנושי כמצב של חידלון מוחלט, חוסר פעולה וחוסר תנועה, ממש כמו שעמום אינסופי. לכן, אנשים נרתעים מהמוות, לא רק כי הוא רע או מפחיד בפני ... שום דבר. ביטויים נפוצים בשפה כמו אני מת משעמום מצביעים על הקשר המנטלי העמוק בין שעמום לבין מוות. מדוע שעמום יכול לגרום לאנשים להשתגע? אליעד מראה כי שעמום הוא לא רק תחושה לא נעימה אלא כוח חזק ביותר שמשפיע על נפש האדם. הוא ... אותם בצינוק ללא גירויים, ולגרום להם לשעמום מוחלט. במצב כזה, האסיר מתחיל להשתגע מפני שהמוח, ללא גירויים, מתחיל ... פסיכיאטריים, מגיעים לשם בעקבות מצב של שעמום וחוסר תעסוקה שיצר הפרעות נפשיות כמו פרנויה או אמונות שווא. איך שעמום מוביל ליצירת רצונות אינסופיים? אליעד מסביר כי האדם תמיד רוצה לשנות את ... אלא מפני שהוא לא יכול לשאת את תחושת השעמום. גם כשהאדם משוכנע שהוא פועל מתוך טוב ורע, לעומק הדבר, הרצונות נובעים מתוך דחף פנימי לברוח מהחוויה הריקה של השעמום. האדם אינו רוצה להודות בכך, ולכן הוא מסתיר מעצמו את המניע העמוק הזה. מהו תרגיל ההתבוננות בשעמום ולמה כדאי לתרגל אותו? אליעד ממליץ על תרגיל מיוחד שבו האדם צריך לשבת ... לא לעשות כלום. הרעיון הוא לחוות את השעמום במלואו. התרגיל נועד כדי שהאדם יוכל להתבונן על המנגנונים הנפשיים שלו, על המחשבות שעולות כשהוא מנסה לברוח מהשעמום, ועל הדחף הפנימי שגורם לו לרצות כל הזמן דברים חדשים. האדם יגלה שהמוח ... אלא רק כדי להימנע מחוויית הריקנות של השעמום . התרגול עוזר לאדם לזהות את המקום בתוכו שרוצה לשנות את המציאות בלי קשר ...
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים מה גורם לשעמום אצל ילדים ואנשים? איך להתמודד עם שעמום? שעמום הוא תחושה שהאדם חווה כאשר הוא לא מוצא עניין במעשיו או בסביבתו. אליעד מסביר כי השעמום יכול להיווצר כתוצאה מכך שהאדם מיצה את הדבר בו הוא עוסק ולא מוצא בו עוד תועלת או עניין. למשל, ילד שמשחק במשחק במשך זמן מה, מגיע לנקודה בה הוא לא מוצא אותו מעניין יותר. הדבר נכון גם לגבי מבוגרים שיכולים לחוות שעמום ממצבים או עיסוקים שונים, כל עוד הם לא מוצאים בהם עניין חדש או אתגר. מהו אושר יחסי ואושר מוחלט? אליעד מתאר את האושר היחסי והמוחלט ומסביר את ההבדל ביניהם. אושר ... האושר שלא תלווה אותו תחושת חיסרון. כלומר, לא משנה מה האדם חווה או מה המצב, תחושת האושר היא תמיד שלמה. מהו מיצוי ומה הקשר שלו לשעמום? ההרגשה של מיצוי מתארת את מצב שבו האדם כבר לא מקבל יותר תועלת מהדבר שהוא עוסק בו. לדוגמה, אם ילד משחק במשחק במשך שעות והצליח להגיע להישגים, הוא עשוי להרגיש שהוא ... ולכן הוא שוחק אותו. כלומר, הוא הגיע למצב שבו הוא כבר לא מרגיש שיש לו עניין נוסף בהמשך המשחק. תחושת המיצוי היא אחד הגורמים לשעמום, מאחר שהיא קשורה לעובדה שהאדם לא מוצא ערך נוסף או אתגר בדבר שבו הוא עוסק. כיצד ניתן להתמודד עם שעמום אצל ילדים? שעמום אצל ילדים נוצר כאשר הם לא מוצאים אתגר או עניין במשחקים או בפעילויות שבהן הם עוסקים. אליעד מציע דרך להתמודד עם שעמום זה, על ידי הצגת אתגרים חדשים ומעניינים לילדים. למשל, אם ילד שיחק במשחק זמן מה והפסיק למצוא בו עניין, ניתן להציע לו לשחק בגרסה מורכבת יותר של אותו משחק או לשנות את כללי המשחק כך שהילד יוכל להרגיש אתגרים חדשים וימשיך להתעניין. מהו הקשר בין שעמום לבעיה מהותית של תחושת חסר? הבעיה המהותית היא תחושת חסר שהאדם חווה בכל זמן. כל עוד אדם לא מצליח למלא את החיסרון הזה, הוא יחווה תחושות של שעמום. אליעד מציין שהאדם תמיד יחפש משהו חדש שיענה על החיסרון שהוא מרגיש, אך כאשר הוא ימצא אותו, הוא לא ירגיש שמספיק לו, אלא יתחיל לחפש משהו נוסף. זהו מחזור אינסופי של חיפוש אחר הדבר המושלם, אך אין באמת דבר כזה, ולכן השעמום תמיד ימשיך להתרחש. מהם האתגרים שיכולים ליצור עניין אצל ילדים? כדי ליצור עניין אצל ילדים, עליהם להתמודד עם אתגרים שמתאימים לרמתם. השעמום יכול להיגרם כאשר המשחק או הפעילות אינם מציבים אתגרים חדשים או רמות קושי הולמות. כאשר ילד חווה אתגרים גבוהים יותר, הוא עלול להתעניין יותר במשחק. לדוגמה, ילד ... אם ילד לא מוצא עניין במשחקים שיש לו, חשוב להבין מדוע זה קורה, ומה הדרך בה אפשר להניע אותו לפתח עניין ומשמעות במשחק או פעולה. מהו שעמום? מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום אצל ילדים? מהו אושר מוחלט ויחסי? מהו מיצוי בחוויה? איך לתגמל ילדים ומורים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: שעמום, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שעמום, איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי רוחני, ייעוץ טיפולי, מאמן אישי לקריירה בתחום שעמום - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5938 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 12:25:46 - wesi1