אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מנגנוני הגנה ✔מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:57מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
מהו ההפך האמיתי של הדחקה?

אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים עיקריים של ההפך מהדחקה. הסוג הראשון הוא כשאדם אינו מדחיק, אלא בוחר להציף את הבעיה, להתמודד איתה בצורה ישירה ולפתור אותה. הסוג השני הוא מצב בו האדם אינו צריך להדחיק כלל, כי הוא באמת שלם עם המצב כמו שהוא. לדוגמה, כאשר יש כאב, אפשר לטפל בו באופן אקטיבי, או פשוט להיות שלם איתו. אלו הן הדרכים היחידות בהן באמת לא נדרשת הדחקה.

מדוע האדם משתמש במנגנוני הדחקה ולא מקבל את המציאות?

אדם משתמש בהדחקה כי לעיתים קל יותר להתעלם מהמציאות הכואבת במקום להתמודד איתה או לקבל אותה באופן מלא. הדחקה מופיעה כאשר האדם אומר לעצמו משפטים כמו "הכל לטובה", בעוד שבפועל אם הייתה לו אפשרות למנוע את המקרה הכואב (כמו מוות של ילד), הוא היה מונע אותו. אליעד נותן דוגמה של אדם דתי שאומר "הכל לטובה", אך אם הייתה לו מכונת זמן להציל את ילדו, היה בוחר להציל אותו, מה שמוכיח שאמירתו היא בעצם מנגנון הדחקה.

כיצד עובד מנגנון ההדחקה?

מנגנון ההדחקה פועל בשתי דרכים עיקריות:
  • הכחשה והתעלמות: האדם אומר לעצמו "עזוב, לא נחשוב על זה", מה שמאפשר לו להרגיש טוב באופן זמני בלבד. ברגע שהוא נזכר בדבר, הוא שוב חווה סבל.
  • שכנוע עצמי שאין אפשרות: האדם באמת מרגיש טוב כי הוא מאמין שאין אפשרות להשיג את הדבר שהוא רוצה. אך ברגע שהמציאות משתנה ואפשרות חדשה נראית אפשרית, הסבל חוזר במלוא עוצמתו.
כיצד קשורה הדחקה לרצון לשנות את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם צריך להאמין שיש אפשרות לשנות אותו. למשל, אדם אינו סובל מכך שאינו יכול לעוף כי הוא מאמין שאין אפשרות כזו. אך ברגע שתהיה אפשרות אמיתית לעוף, מיד יצוץ הרצון והסבל בעקבותיו. מכאן, כשהאדם מפסיק להאמין באפשרות לשינוי (כמו אחרי פרידה כשהוא מאמין שאין אפשרות לחזור לאקסית), הוא מפסיק לסבול זמנית, לא מתוך שלמות אלא מתוך הדחקה שמבוססת על ויתור וחוסר אפשרות.

מהו ההבדל בין לשכוח משהו באמת לבין להדחיק?

אליעד מדגיש שהמבחן האמיתי הוא מה היה קורה אם הדבר שהיה רצוי היה זמין ללא מאמץ או מחיר. אם האדם עדיין רוצה את הדבר כאשר הוא מוגש לו ללא תנאי, הוא מעולם לא סגר את המעגל באמת. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כשהאדם מרגיש שכל הטוב שקיים באותו הדבר נמצא כבר אצלו, והוא אינו זקוק לדבר החיצוני הזה.

דוגמת הפרידה והאקסית - איך נוצרת הדחקה ואיך היא נשברת?

דוגמה בולטת של אליעד היא אדם שנפרד מהאקסית שלו. כל עוד הוא חושב שאין סיכוי לחזור אליה, הוא מדחיק ומרגיש טוב. אולם ברגע שהיא מתייחסת אליו בנחמדות ומראה אפשרות לחזרה, מתעורר מחדש הרצון שהיה מודחק, והאדם שוב סובל ומרגיש רע. הוא לא באמת היה שלם עם הפרידה, אלא הדחיק את הכאב על ידי אמונה שאין אפשרות לשינוי המצב.

האם פרידה סופית או מוות של מישהו באמת מסיים את ההדחקה?

אליעד מסביר שגם אם האדם שנפרד ממנו מת או עזב לעולם, זה לא באמת פתר את הבעיה. הסיבות הפנימיות לכאב ולרצונות שלו לא השתנו, וכאשר תופיע דמות חדשה, היא תעורר מחדש את אותם דפוסים ובעיות שהיו בעבר. הוא נותן דוגמה של אדם אלים בזוגיות, גם אם בת הזוג מתה והוא מאמין שהוא השלים עם זה, הוא עדיין לא פתר את הדפוסים האלימים שבו, והם יחזרו בזוגיות הבאה.

איך לדעת אם באמת סגרת מעגל או רק הדחקת?

אליעד מציע לבדוק האם האדם היה מסרב לקבל את הדבר שהיה רוצה בעבר, גם אם הדבר היה מוצע לו ללא תנאים ובאופן מושלם. אם האדם אומר "כן, אני עדיין רוצה את זה", הרי שמעולם לא סגר מעגל. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כאשר האדם אינו רואה שום יתרון או צורך בדבר שהיה רצוי בעבר.

מה המשמעות של "קבלה אמיתית" מול "ויתור מתוך חוסר ברירה"?

קבלה אמיתית היא מצב שבו האדם באמת אינו מרגיש שום חיסרון במה שהיה רוצה בעבר. ויתור מתוך חוסר ברירה הוא מצב של הדחקה, שבו האדם אומר שהוא שלם עם המצב רק כי הוא מאמין שאין לו אפשרות אחרת. אם האדם היה מקבל הזדמנות להשיג את מה שרצה ללא כל מחיר, הוא היה לוקח אותה בשמחה, מה שמוכיח שה"קבלה" שלו היא רק הדחקה ולא שלמות אמיתית.

מה זה אושר מוחלט ואיך זה מתקשר להדחקה?

אליעד כהן מסביר שאושר מוחלט הוא מצב שבו לאדם אין רצון שהמציאות תהיה אחרת ממה שהיא. כאשר אדם אומר "אני שלם עם כך שיש בעולם גם רע וגם טוב", אפשר לבדוק זאת אם מציעים לו עולם שבו הכל תמיד יהיה כפי רצונו. אם הוא עדיין מעוניין באפשרות הזו, הוא לא באמת שלם עם המציאות הקיימת אלא מדחיק את הרצון לאושר מוחלט כי הוא מאמין שזה לא אפשרי.

אליעד מסכם כי מנגנון ההדחקה נובע תמיד מרצון לא פתור. הדרך היחידה להתגבר באמת על הדחקה היא להגיע למצב של שלמות פנימית, שבו האדם אינו זקוק כלל למה שהיה רוצה בעבר, כי כל הטוב של אותו דבר כבר נמצא אצלו.
כיצד ניתן להגדיר את ההפך של הדחקה?

ההפך של הדחקה מתבטא בשני אופנים עיקריים. אופן ראשון הוא מצב שבו לא מדחיקים אלא מציפים את הבעיה ועובדים על פתרון מעשי שלה, ואופן שני הוא מצב שבו אדם באמת שלם עם הדבר ואינו זקוק להדחקה כלל. לדוגמה, אם יש כאב מסוים, אפשר להפסיק להדחיק אותו או להתעלם ממנו ולנסות לטפל בו באופן פעיל, או להיות במצב של קבלה מלאה של הכאב, ללא צורך להדחיקו.

מדוע לפעמים אדם מדחיק במקום לקבל באמת?

כאשר אדם אומר שהוא "בסדר" או "שלם" עם דבר כלשהו, ייתכן שבפועל הוא אינו שלם באמת, אלא משתמש במנגנון של הדחקה. הדחקה יכולה להופיע כלא - מודעות לכך שהבעיה עדיין קיימת, או כהתעלמות מכוונת, כמו במקרה שבו אדם אומר "הכל לטובה" אך בפועל היה מעדיף למנוע מקרה כואב אם רק היה יכול לעשות זאת.

כיצד הדחקה נראית במצבים של בעיה שחוזרת על עצמה?

לא פעם, אדם מרגיש שטיפל בבעיה או שהיא כבר לא מטרידה אותו, אך הבעיה שבה ועולה בהמשך. לעיתים קרובות הסיבה לכך היא הדחקה: האדם "סגר את הבעיה" באופן זמני, בלי לפתור אותה מהשורש. ברגע שמתעוררת סיטואציה שמזכירה לו את הבעיה, היא צפה מחדש.

איך קשורות כאן דוגמאות לרצון להפוך את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם חייב להאמין שיש אפשרות לשנות את המציאות. אם האדם סבור שאין שום אפשרות לשנות מצב מסוים, הוא לרוב לא יחווה סבל מודע ממנו. לדוגמה, רוב האנשים אינם אומללים מכך שאינם מסוגלים לעוף באוויר, כי הם משוכנעים שזה אינו אפשרי. אבל אם לפתע יתגלה שזה בכל זאת אפשרי, מיד יקום רצון להשיג את היכולת לעוף, ואז תגיע תחושה של חיסרון ורע.

כיצד זה מתבטא בגעגוע לאקסית?

אדם שנפרד ממישהי ואינו מצליח להחזירה עלול להרגיש רע בשל הגעגועים. אם באיזשהו שלב ישוכנע שבלתי אפשרי לחזור אליה, הוא עשוי לחוות שקט נפשי זמני. השקט הזה לא נובע מכך שאינו רוצה אותה עוד, אלא מכך שהוא "גנז" את הרצון בה מתוך מחשבה ש"אין בזה טעם" או "אין שום אפשרות". אבל כאשר מופיעה תזכורת לכך שייתכן בכל זאת אפשרי להתקרב אליה (למשל, אם היא פונה אליו באדיבות), המוח שלו שב ושוקל את הסיכוי לחזור אליה. אז צף הרצון מחדש, ולא פעם יחזור עמו גם הסבל.

האם אפשר "להוציא מהראש" משהו באופן מוחלט?

כאשר אדם טוען שהצליח לשכוח או להפסיק לרצות משהו, השאלה המהותית היא מה היה קורה אילו היו מציעים לו את אותו הדבר בחינם וללא תנאי. אם הוא עדיין רוצה לקבלו, סימן שהוא לא באמת סגר את המעגל, אלא רק חשב שאין אפשרות להשיג זאת. סגירת מעגל אמיתית פירושה שהאדם אינו רוצה את הדבר גם אם יוגש לו באופן מושלם. אם הטוב שחשב שקיים באותו הדבר זמין לו כבר מבפנים, הוא לא יזדקק להשיג זאת מבחוץ.

כיצד הדבר קשור לדוגמה של בחורה שנפטרה?

אם אדם אהב בחורה ולא הצליח להיות איתה, ולבסוף היא נפטרה, הוא עשוי לומר לעצמו "עכשיו אין מה לרצות אותה", ויתכן שירגיש שנרגע. אולם כשהאדם יכיר מישהי חדשה, הוא עלול לחוות את אותן בעיות ואותם דפוסי רצון שלא באמת נפתרו מבפנים. עצם העובדה שהראשונה נפטרה פשוט הוציאה את האופציה מהמשחק, אבל לא הפכה את הרצון ללא - רלוונטי באמת.

מהי דוגמה להדחקה כשהאדם שלם לכאורה עם מצב של חיסרון תמידי?

יש אדם שיגיד שהוא שלם עם זה שבעולם תמיד יהיה חיסרון, ואינו מעוניין באושר מוחלט שבו הכל כרצונו. אבל אם היו מציעים לו מצב של "הכל כרצונך" והוא היה מיד לוקח זאת בשמחה, הרי שבעומק ליבו הוא עדיין מעוניין במצב כזה. תחושת השלמות שלו עם הקיים היא בעיקרה הדחקה שנובעת מאמונה ש"זה לא אפשרי" להשיג אושר מוחלט. אם באמת לא היה מעוניין בזה כלל, הוא גם לא היה לוקח את ההצעה.

מדוע חשוב לזהות את ההבדל בין קבלת מצב לאי - אפשרות תודעתית?

כאשר אדם שלם באמת עם משהו, הוא אינו רואה בזה יתרון יוצא דופן ולא חש שחסר לו דבר. אולם לעיתים קרובות ה"שלמות" היא תוצאה של הנחה פנימית שאין שום דרך להשיג את מה שחסר, ולכן כביכול טוב לו. זהו ההבדל בין קבלה אמיתית להדחקה המבוססת על שכנוע פנימי ש"אין ברירה בכל מקרה".
מה ההפך של הדחקה עכשיו בא נראה אם תצליחו לתת לי תשובה נכונה לשאלה הזאת או ששוב פעם תהיה פשלה, תתרכז טוב אני שאלתי שאלה מה ההפך של הדחקה.

ש: החצנה.

אליעד: רגע שאלתי מה ההפך של הדחקה מה ההפך של הדחקה.

ש: השלמה.

אליעד: אוקי השלמה מה זה אומר?

ש: שאתה משלים עם זה במקום להדחיק את זה.

אליעד: אוקי וזה ההפך של הדחקה?

ש: בערך כזה גירדתי.

אליעד: אוקי אז בקיצור להדחקה יש שני הפכים הפך אחד זה אומר "אני לא מדחיק את זה אני מציף את זה מטפל בזה" בסדר זה הפך אחד והפך שני אומר "אני לא מדחיק את זה אני שלם עם זה", אתם הבנתם תתרכז הוא מדחיק הוא לא מדחיק הוא מטפל בבעיה זה הפך אחד הפך אחר הוא מדחיק את הכאב הוא טיפל בכאב הוא אין לו כאב הוא לא מדחיק את הכאב הוא שלם עם הכאב זה גם סוג של הפך. מה שרציתי שנדבר לא על ההפך של הדחקה לכיוון של הוא לא מדחיק הוא מציף אלא הדחקה במובן של אתה באמת שלם עם זה אתה לא מדחיק.

נגיד לדוגמה נגיד דתי שאומר הכל לטובה הוא מדחיק הכל לטובה "ואם הייתה לך אפשרות למנוע את המוות של הילד שלך היית מעוניין" הוא אומר כן "למה מעוניין אבל זה לטובה אתה מוכן לוותר על הטובה שתצא מזה" הוא אומר מתחיל לגמגם "אבל אם אתה בטוח שזה מאלוהים ושזה הכל לטובה אז אם יכולת למנוע אם עכשיו אני נותן לך מכונת זמן ויכולת להציל את הילד היית מציל את הילד כן או לא" היה מציל את הילד, נכון אז זאת אומרת הוא מדחיק כשהוא אומר לטובה זה מדחיק זה לא בדיוק.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהרבה פעמים יש להם איזו בעיה ואז נדמה להם שהם פתרו אותה שהבעיה נפתרה ואז הבעיה מתעוררת שוב, עכשיו הרבה פעמים זה עובד על מנגנון של הדחקה בן אדם מדחיק את הבעיה והוא חושב "הכל בסדר הכל טוב הכל זה" ואז פתאום הבעיה מתעוררת, עכשיו איך עובדת ההדחקה אז הדחקה אפשרות אחת עובדת באמצעות התכחשות שקר אז אתה אומר בוא לא נחשוב על זה נגיד יש משהו שאתה רוצה אותו אתה אומר "בוא לא נחשוב על זה עזוב לא צריך לחשוב על זה" ואז כשאתה חושב על זה נהיה לך רע.

אוקי זאת אפשרות אחת אבל יש עוד מנגנון של הדחקה שכשהוא פועל אתה באמת מרגיש טוב אבל אתה לא באמת מרגיש טוב כי פתרת את הבעיה אלא כי הדחקת את הבעיה, עכשיו מה זאת אומרת בא נסביר את הסיפור הבא ואז בעצם השאלה הנשאלת היא איך יכול להיות מצב שבן אדם באמת מרגיש טוב ואז עוד פעם הוא מרגיש רע אחרי שהוא באמת הרגיש טוב, עכשיו שימו לב בן אדם בשביל להרגיש רע צריך לרצות לשנות את המציאות עד כאן זה נכון בן אדם בשביל להרגיש רע הוא צריך שיהיה לו רצון לשנות את המציאות.

עכשיו בשביל לרצות לשנות את המציאות מה צריך שתחשוב שיש אפשרות לשנות את המציאות לדוגמה נגיד בן אדם נפרד ממישהי והוא מתגעגע אליה אוקי מתגעגע לאקסית שלו עכשיו רע לו "למה רע לך? כי אני רוצה לחזור לאקסית" אוקי עכשיו אם אני אומר לו "תקשיב אני נותן לך שתי אפשרויות בחירה אפשרות אחת", אוקי אני אומר לו ככה "אתה רוצה את האקסית" הוא אומר כן אני אומר לו "אם אני נותן לך את האקסית אתה לוקח" הוא אומר "כן אם היא חוזרת אני חוזר, טוב אני שמח מרוצה".

ואז אני אומר לו "אם אני נותן לך אפשרות בחירה או שאתה מקבל את האקסית או שאתה מוותר על האקסית ואתה מקבל יכולות על אתה יכול להיות סופר מן אתה יכול לראות נסתרות אתה יכול לעבור דרך קירות אתה יכול לעוף באוויר מה שאתה רוצה אתה יכול לעשות, מה לוקח את האקסית או את יכולות העל" מה הוא יגיד?

ש: יכולות על.

אליעד: את היכולות על נגיד לו למה כי מה הוא יגיד "מה אני רוצה יותר את יכולות העל" נכון, אוקי זאת אומרת שבתוך תוכו מה הוא רוצה יותר את יכולות על או את האקסית את היכולות על עכשיו ממה הוא מרגיש יותר רע מזה שאין לו את האקסית או מזה שאין לו יכולות על מזה שאין לו את האקסית, עכשיו איך זה יכול להיות אם אתה כל כך רוצה יכולות על איך זה שרע לך מזה שאין לך את האקסית.

ש: כי אתה יכול לנסות להשיג

אליעד: בדיוק האמת היא שאתה רוצה יכולות על פי מיליון ממה שאתה רוצה את האקסית שלך אבל אתה אומר אין אפשרות להשיג את זה אז בגלל שאין אפשרות להשיג את זה לכן לא רע לך מזה זאת אומרת זה שלא רע לך מזה לא כי אתה לא רוצה את זה אלא כי אין אפשרות להשיג את זה, זאת אומרת שיכול להיות משהו שאתה מאוד תרצה אבל לא יהיה לך רע ובאמת לא מפריע לך שאין לך לא מפריע לך אתה לא קם בבוקר עם דיכאון שאתה לא יכול לעבור דרך קיר כי בסדר אי אפשר לעבור דרך קיר, אם כולם היו יכולים לעבור דרך קיר ורק אתה לא היית אומלל אם אף אחד לא יכול לעבור דרך קיר אין אפשרות לעבור דרך קיר.

עכשיו מה זה בעצם אומר זה אומר שבן אדם בשביל לסבול צריך לחשוב שמשהו אפשרי שמה זה אומר זה אומר שיכול להיות מצב לדוגמה נגיד בן אדם ירצה משהו הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע ואז הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע וינסה להשיג אותו וירגיש רע ואז הוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו ואז כשהוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו הוא כבר לא ירגיש יותר רע הוא לא מרגיש רע "וואלה לא רע לי בכלל לא רע לי" ובאמת הוא ירגיש טוב, זאת אומרת באמת כמו שלא מפריע לך שאתה לא יכול לעבור דרך קיר לא יפריע לו שהוא לא יכול להשיג את זה באמת הוא שלם עם עצמו.

אבל אז פתאום תבוא לו מחשבה "רגע אולי יש אפשרות להשיג את זה" ואז עוד פעם הוא ירגיש רע למה כי קודם כשהוא הרגיש טוב בלי זה הוא לא באמת הרגיש טוב בלי זה כי היה לו טוב בלי זה הוא הרגיש טוב בלי זה כי הוא חשב שאין אפשרות להשיג את זה, זה כמו נגיד מישהו נפרד ממישהי אוקי ועכשיו הוא נפרד מנסה להחזיר אותה לא מצליח ומנסה להחזיר אותה ולא מצליח ואז הוא מרגיש מאוד רע ואז מנסה ומנסה לא מצליח ואז הוא אומר לעצמו "טוב אין אפשרות להשיג אותה" אוקי אין אפשרות להשיג אותה ברגע שהמוח חושב אין אפשרות אוקי אין אפשרות אם היא נגיד הייתה מתה מה היית עושה מתקדם קדימה נכון למה אין אפשרות להחזיר אותה.

אוקי כשהמוח מבין אין אפשרות להחזיר אותה המוח מתקדם קדימה בדיוק כמו שרע לך מזה שאתה לא יכול לעוף באוויר למרות שכל בן אדם רצה לעוף באוויר מתישהו אתה לא יכול לעוף באוויר זה מה יש, עכשיו אלא מה ואז מה שקורה ואז מה לעשות שאותה אקסית היא לא שונאת אותך היא רק לא רוצה להיות איתך בזוגיות ואז מתישהו אתם נפגשים באיזה סיטואציה ואז היא אומרת לך שלום, עכשיו אתה היית מעדיף שהיא לא תגיד לך שלום למה כי אם היא לא הייתה אומרת לך שלום זה בעצם אומר "אני לא מוכנה לדבר איתך, לא מוכנה לדבר איתך טוב היא לא מוכנה לדבר איתי אין לי בעיה" אבל מה לעשות שהיא לא שונאת אותך.

עכשיו בתוך תוכך מה עדיף לך שהיא תשנא אותך או לא גם וגם אתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שתחשוב שזה לא אפשרי להחזיר אותה ואז תוכל לשכוח אותה מצד שני אתה גם לא רוצה שהיא תשנא אותך כי אתה בכלל רוצה לחזור אליה אז אתה מה עדיף לך, איפה יותר קרוב לחזור אליה כשהיא שונאת אותך או כשהיא ידידה שלך אם היא ידידה שלך והיא איתך בקשר כלשהו יותר קל שתחזור אליה יש לך כן אינטרס שהיא תאהב אותך אז אתה גם רוצה שהיא תמשיך לאהוב אותך ואתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שאז לא תחשוב שהיא יכולה לחזור אליך.

ואז מה קורה ואז היא אומרת לך "שלום מה שלומך מה קורה מה פה מה שם" ואז אתה אומר "היא לא כל כך שונאת" ואז המוח אומר "רגע אם היא לא כל כך שונאת אותי אולי יש אפשרות והיא אפילו מדברת איתי ואולי עושים איזה משהו" ואז המוח אומר "רגע אם היא מתקשרת איתי אז אולי בכלל יש אפשרות שנחזור" ואז אתה עוד פעם מתחיל להרגיש רע בגלל שאתה בלעדיה ואז אתה אומר "אבל איך זה יכול להיות אבל אתמול הייתי בלעדיה בכלל בכלל הייתי בלעדיה ולא הייתה לי טיפה אחת של רע והיום אני התקרבתי אליה ונהיה לי רע אומלל מסכן איך זה יכול להיות".

אז מה האמת האמת היא שאתמול אתה גם רצית אותה אלא מה שאתה חשבת שזה לא אפשרי בגלל שחשבת שזה לא אפשרי לכן לא הרגשת רע זאת אומרת שלא באמת לא רצית אותה לא באמת היה לך טוב אתמול אתמול אתה הדחקת, עכשיו זאת לא הייתה הדחקה מהסוג של בוא לא נחשוב על זה זאת לא הייתה הדחקה מהסוג הזה זאת הייתה הדחקה מהסוג של המוח שלך הדחיק את זה כי הוא אמר אין אפשרות כשהמוח אומר אין אפשרות הוא מדחיק אבל אם היית חושב שיש, אבל ברגע שפגשת אותה אז אוטומטית המוח אמר יש אפשרות "וואלה זה לא בלתי אפשרי לגמרי" אם זה לא בלתי אפשרי לגמרי אז עוד פעם המוח מתחיל להרגיש רע ולכן כשאתה לדוגמה נגיד מנסה להוציא מישהו מהראש מנסה להוציא מישהי מהראש.

ש: כן עושה את המקסימום.

אליעד: לא שנייה כן אבל אף פעם אתה לא עושה את המקסימום ואז אתה אומר לעצמך "אוקי וואלה הצלחתי להוציא אותה מהראש הצלחתי להוציא את זה מהראש אני כבר לא רוצה את העבודה לא רוצה את הבחורה הזאת לא רוצה את העסקה הזאת" אם אתה רוצה לדעת אם באמת הוצאת את זה מהראש או לא אתה צריך לשאול את עצמך "אוקי אם עכשיו היו מביאים לי את האפשרות להשיג את זה הייתי אומר לא רוצה", זאת השאלה "אם עכשיו היא הייתה אומרת שהיא רוצה לחזור אם עכשיו היו אומרים בוא קיבלנו אותך למשרה היית אומר לא מעוניין".

עכשיו מה שיכול להיות שגם פה בן אדם ישקר ויגיד "כן הייתי אומר שאני לא מעוניין כי אני יודע שלא יהיה לי טוב שמה" סבבה ואם היו אומרים לך "בוא נביא אותך הבחורה תחזור ויהיה לך טוב שמה היית מעוניין" אם אתה אומר כן אז מתישהו המוח שלך יריץ את האופציה "כן אולי נחזור ותהיה אפשרות שיהיה לי טוב שמה ואז אני רוצה", עכשיו אתה יודע שסגרת מעגל בן אדם יודע שהוא הוציא מישהו אחר מהראש האקסית יצאה מהראש או שמה שזה לא יהיה יצא מהראש רק ברגע שהוא אומר "גם אם מביאים לי את זה בחינם בלי שום עלויות בלי שום רצונות אני לא מעוניין בזה".

עכשיו לא מעוניין בזה לא במובן הנגטיבי כי אם אתה אומר "אני לא מעוניין בזה כי זה רע" זה אומר שאתה עדיין רוצה את זה אם אתה אומר "לא אני לא מעוניין בזה, למה אתה לא מעוניין בזה" אם אתה אומר כי משהו זאת אומרת שאתה מעוניין בזה רק אתה חושב שיש סיבות שאתה לא מעוניין בזה זאת אומרת שאתה עדיין מעוניין בזה, התשובה צריכה להיות "אני לא רוצה את זה כי בשביל מה למה שאני ארצה את זה מה זה יתן לי, אני לא רואה בזה שום דבר טוב כל הטוב שיש שם יש לי אותו בלעדיו" זאת אומרת אותו טוב שאותה בחורה יכלה להביא לך אתה יכול להשיג בלעדיה.

תדמיין את הרגע הכי טוב שלך דמיין את הבחורה תדמיין את הרגע הכי טוב שלך איתה ותדמיין כמה טוב לך עכשיו את הטוב הזה אתה יכול להשיג בלעדיה אם כן אז גם אם היא תבוא אתה תגיד "בשביל מה אני צריך את זה יש לי כבר אכלתי היום לא רוצה שוב כבר אכלתי" אבל כל זמן שאתה לא מצליח להשיג את הטוב ששם בלי זה לא באמת סגרת מעגל לא באמת הוצאת אותה מהראש בסך הכל הדחקת וקברת את זה איפשהו זה הסיפור, עכשיו יותר מזה גם אם בן אדם נגיד יצא עם מישהי והיא מתה פיזית נגיד והוא הוציא אותה מהראש והכל טוב עכשיו בפעם הבאה שהוא יהיה בזוגיות היא פשוט תחזור אליו בצורה אחרת.

ואם היו לו בעיות עם זאת יהיו לו בעיות עם הבאה אחריה כאילו אם הוא נגיד לא התנהג נכון עם זאתי הוא הוציא אותה מהראש כי היא מתה נגיד מתה פיזית הבחורה הבאה היא פשוט תשקף לו את אותם דברים והוא יתלבש עם אותו סיפור.

ש: מה זאת אומרת מן תסביך כזה?

אליעד: לא בן אדם נגיד היה בזוגיות והוא היה נגיד אלים סבבה ואז נפרדה ממנו מישהי "בוא נחזור לא רוצה? לא רוצה, נחזור? לא רוצה ולא רוצה" בסדר הלאה ואז בסוף היא מתה פיזית לא קשור אליו נפרדו בלי קשר כעבור שנה היא מתה.

ש: אז מה הקשר למתה?

אליעד: שנייה מתה עכשיו ברגע שמישהו מת אתה לא יכול לרצות לחזור לאקסית כי היא מתה אז הוא אומר "וואלה הנה אני כבר לא רוצה אותה הכל בסדר" אבל מה שיקרה שהבחורה הבאה שהוא יכיר והוא יתאהב בה הוא יהיה בדיוק באותו סרט כי להוציא מישהו זה אומר שאתה צריך לדמיין שגם אם הייתה תחיית המתים והיא הייתה קמה וחוזרת ואומרת לך "אני רוצה אותך בלי תנאים כרצונך החופשי כל מה שאתה רוצה מקובל" אז היית אומר לה לא אבל לא היית אומר לה לא מהמקום של זה רע כי יש בזה חסרונות אלא להגיד לא מהמקום של "בשביל מה מה זה יתן לי הטוב שיש שם יש לי אותו כבר", אם אתה לא רואה את הטוב שם אצלך או שזה באמת לא מעניין אותך בכלל אז אתה עדיין אתה מדחיק.

אותו דבר נגיד לגבי להרגיש טוב בלי רע או לגבי האושר נגיד שבן אדם אומר "כן אושר לא מעניין אותי אני כבר לא אכפת לי להרגיש טוב בלי רע אני שלם עם זה שתמיד יש חיסרון" אוקי ואם עכשיו מביאים לך אפשרות רק טוב בלי רע אם מביאים לך עכשיו אפשרות שהכל יהיה כרצונך תמיד ואתה גם תהיה מודע לזה אתה לוקח או לא לוקח זאת השאלה, אם עכשיו מביאים לך אפשרות הכל כרצונך אתה לוקח אז אם אתה טיפש תגיד כן אם אתה חכם תגיד "רגע אבל אני אדע שהכל כרצוני כי אם הכל כרצוני אז מה זה הכל כרצוני" נגיד שהמציאו לך מציאות שהכל כרצונך ואתה גם יודע שהכל כרצונך אתה לוקח את זה אם אתה אומר כן זה אומר שאתה עוד לא שלם עם זה שלא הכל כרצונך.

זה מה שזה אומר זה נקרא הדחקה זאת אומרת יש מנגנון של הדחקה שעובד בגלל שאתה חושב שזה לא אפשרי והרעיון שגם את זה לא להדחיק מה האמת באמת אתה לא רוצה את זה, עכשיו מתי תדעי שאת מאושרת ביום שתרגישי בתוכך שגם אם אלוהים יתגלה ויגיד לך הנה אני אהפוך אותך למאושרת את אומרת לו "אני לא יודעת מה זה אומר" אין "לא מעוניינת" לא ע"זוב אותי מזה" לא "מה זה אומר" שאין לך מושג מה זה אומר בכלל. הבנו את הסיפור?
התנהגות מה עדיף יכולות מוות של אח שקר להוציא בחורה מהראש איך לא להתגעגע לאקס תחיית המתים אובדן בעל אושר החרדים איך המוח איך המוח מדחיק איך לא להדחיק איך לא להתגעגע איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה איך עובד איך עובדת הדחקה אני מדחיק אפשרי אקס אקסים אקסית בעיה בעיות בעיות מודחקות געגוע דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה האקס האקסית הגנה הדחקה המוח המוח מדחיק התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות יוצאים מאהבה לא להדחיק לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להדחיק להדחיק כי לא אפשרי להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתמודד להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות למה אני מדחיק למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מדחיק מה אני מדחיק מוח מנגנוני הגנה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה סוגים סוגים של הדחקה פרידה פרידות שברון לב שכחה
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
... הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה? מהם מנגנוני הגנה והדחקה וכיצד הם משפיעים על חיינו? מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה הם תהליכים נפשיים שהאדם משתמש בהם כדי להימנע להרגיש כאב, פחד, או אי נעימות. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע לא נעים או טראומה, הוא נוטה להדחיק ... בפינה, ולא לחשוב עליהם. לכאורה, מנגנון זה מסייע לאדם להימנע מכאב נפשי או מפגיעה חוזרת, אך השאלה החשובה היא האם באמת מדובר בהגנה אפקטיבית או שמא יש לכך מחיר. כיצד מנגנוני הגנה פוגעים באיכות החיים? אליעד כהן מסביר שמנגנוני הגנה והדחקה אומנם שומרים על האדם מפני פגיעה חוזרת, אך בו זמנית הם מונעים ממנו לחוות דברים חיוביים רבים. למשל, אדם שנפגע בעבר ממערכת יחסים עשוי לפתח פחד מאכזבה, ... אך גם לא נהנה מחוויות חיוביות. אליעד ממחיש זאת בדוגמה שבה אדם שנכווה מהאש נמנע להבא מלגעת באש, ולכן נמנע מכוויות, אך כך גם מאבד את האפשרות להתחמם וליהנות מהאש. למה מנגנוני הגנה קיצוניים יכולים להיות הרסניים? כאשר אדם משתמש במנגנון הגנה באופן קיצוני, הוא עלול לפגוע בעצמו ואף באחרים סביבו. לדוגמה, אדם שנדחה על ידי בחורה, במקום פשוט ... לעבור עבירה חמורה יותר. מנגנונים אלו הופכים לעיתים למגבלות חמורות שמונעות מהאדם לחוות את החיים במלואם, וגורמות לו לחיות תחת פחד מתמיד של שמא יקרה משהו. מהו הפתרון למנגנוני הגנה והדחקה שפוגעים באיכות החיים? הפתרון שאליעד כהן מציע מתחלק לכמה שלבים. ראשית, יש להבין שמי שמפחד מאוד ממשהו, לדוגמה פחד מאהבה, כנראה שיש בו רצון עמוק וחזק ... עם עצמו באופן בלתי תלוי בתוצאות, כך הוא נעשה יותר חופשי לנסות דברים, להתאהב, להיכשל או להצליח. איך ליישם את זה בחיי היום - יום? הדרך שאליעד מציע לטיפול בהדחקה ובמנגנוני הגנה היא לפתח אהבה וקבלה עצמית ללא תנאי. ככל שאדם יותר אוהב ומקבל את עצמו כפי שהוא, כך הוא פחות זקוק להגנות. הוא פחות מפחד מכישלון ופחות מפחד שלא יאהבו אותו, ... כפי שהוא. המסר הזה מפחית את הפחד, ובכך משחרר את הילד לנסות דברים חדשים ללא פחד מוגזם מתוצאות שליליות. לסיכום, למה לא כדאי להדחיק ואיך לטפל בהדחקה? אליעד מדגיש שמנגנוני הגנה והדחקה לכאורה מגנים מפני פגיעה רגשית, אך בפועל הם מגבילים את יכולת האדם ליהנות ולהתקדם בחייו. כדי לטפל בכך, על האדם לפתח קבלה ואהבה עצמית ללא תנאי, להכיר את הרצונות האמיתיים שלו, ולהסכים לנסות ולהיפגע, מתוך הבנה שאין זה מפחית מערכו. איך לטפל במנגנוני הגנה? למה אני מפחד להיפגע? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לאהוב בלי לפחד להיפגע? למה מנגנון הדחקה מזיק? מהי תגובת היפוך? מה הקשר בין אהבה עצמית להצלחה? יש דבר שנקרא מנגנוני הדחקה מנגנוני הגנה מכירים את הסיפור הזה, מה זה אומר לך מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה מה זה אומר לך? ש: זה אומר לי שאם יש משהו נגיד תקרית שקרתה לי שלא נעים לי לא בא לי. אליעד: כן ואם זאת מחשבה שלא בא לך לחשוב עליה? ש: לא בא לי לחשוב את זה לא בא לי את זה אז אני מדחיקה את זה שמה את זה בפינה. אליעד: נכון לא חושבת על זה, עכשיו השאלה היא האם מנגנוני ההגנה באמת מגנים על הבן אדם כן או לא מה האמת? ש: במידה מסוימת כן. אליעד: באיזה מידה לא ובאיזה מידה כן? ש: זה במידה אם נגיד יש ילד חווה טראומה. אליעד: כן והוא ... שהוא הצליח. ש: נגיד שהוא הצליח להדחיק את זה במאה אחוז אז עדיין זה לא טוב. אליעד: סתם בוא נספר את זה מכיוון אחר הרבה פעמים התופעה היא כזאת הרבה פעמים אנשים יש להם מנגנוני הגנה והדחקה מה זה אומר זה אומר שביומיום שלהם הם נמנעים מלעשות דברים כי הם מפחדים להיפגע לדוגמה נגיד בן אדם מפחד לאהוב כי פעם הוא התאכזב בן אדם מפחד לנסות כי ... יותר כוויה אבל האם הם בעצם הגנו עליך מהאש. ש: מהאש מאותה עוצמה. אליעד: מהאש. ש: כן. אליעד: הגנו עליך. ש: אבל אתה מפסיק ליהנות דואג מדי. אליעד: בדיוק אבל הקטע הוא שמנגנוני ההגנה האלה הם הרסניים כי מצד אחד אתה מגן על עצמך להיפגע אבל מצד שני הסיכון להיפגע הוא המחיר שאתה משלם תמורת האופציה לאהוב תמורת האופציה ליהנות כי אם אתה תגיד ... חצי או לא. ש: אתה גם יכול לפגוע בצד השני שהוא לא אוהב אותך ושהוא מתרחק ממך אז אתה גם פוגע בצד השני לא רק בעצמך. אליעד: נכון אבל מה שאני מחדד נגיד לדוגמה עכשיו יש מנגנוני הגנה עוד יותר מורכבים ומתוסבכים לדוגמה נגיד בן אדם שנגיד יצא עם מישהי והיא לא רצתה אותו ונפגע ואז הוא החליט אני לא רוצה עכשיו לרצות מישהי אז במקום להגיד רק אני ... משהו ואסור לך לראות נעליים של אישה שמא ואסור לך זה שמא ואסור לך לגעת במשהו בשבת למה אסור לך לגעת בו שמא אתה תעשה ושמא זה ושמא זה אז אסור לך כלום נכון אז זה המון מנגנוני הגנה אבל אז אתה לא חי. עכשיו איך פותרים איך יוצאים מזה איך יוצאים מהלופ עכשיו, כל אחד פה יש לו איזה דברים שהוא נגיד היה רוצה להשיג שאיפות והוא לא מנסה להשיג אותם כי הוא מפחד להיכשל מפחד להיפגע מפחד ממשהו כל אחד יש לו איזה משהו כזה, עכשיו אז המנגנוני ההגנה האלו לכשעצמם הם טובים זה טוב זה שאתה מגן על עצמך זה טוב אבל אם אין טוב זאת אומרת שכל פעם כשאתה מגן על עצמך מרע אתה גם מגביל את האפשרות שלך להרגיש טוב. יש ...
תסמונת סטוקהולם, תסמונת שטוקהולם, הזדהות עם התוקפן, קרבה רגשית בשבי, הפרעות נפשיות, הזדהות עם השובה, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה, תסמונת בני ערובה, Stockholm syndrome
תסמונת סטוקהולם, תסמונת שטוקהולם, הזדהות עם התוקפן, קרבה רגשית בשבי, הפרעות נפשיות, הזדהות עם השובה, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה, תסמונת בני ערובה, Stockholm syndrome
... נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה , תסמונת בני ערובה, Stockholm syndrome מהי תסמונת שטוקהולם? איך היא פועלת ומה ההיגיון שמאחוריה? תסמונת שטוקהולם היא תופעה ... להיות דוגמה לתופעה זו. מנגנוני הגנה רגשיים כאלה נובעים פעמים רבות מהפחד להתמודד עם המציאות. תסמונת שטוקהולם מנגנוני הגנה רגשיים האם הכל לטובה? כיצד לפתח חשיבה רציונלית מערכות יחסים רעילות טראומת שבי מהי תסמונת שטוקהולם? תסמונת שטוקהולם היא ... להיות דוגמה לתופעה זו. מנגנוני הגנה רגשיים מעין אלה נובעים לרוב מהפחד להתמודד עם המציאות, והדרך לצאת מהם כוללת חיזוק האומץ לראות את העובדות כפי שהן לצד הפחתת ... בפרשנות. תסמונת שטוקהולם מנגנוני הגנה רגשיים האם הכל לטובה כיצד לפתח חשיבה רציונלית תסמונת שטוקהולם נשים מוכות, הזדהות רגשית, אינטרס רגשי, 2 סיבות למה מישהו ...
רגשות, להביע רגשות, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, מנגנוני הגנה, הגנה או התקפה, רגשות מודחקים, שלום או מלחמה
רגשות, להביע רגשות, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, מנגנוני הגנה, הגנה או התקפה, רגשות מודחקים, שלום או מלחמה
... להביע רגשות, הדחקה רגשית, להדחיק רגשות, מנגנוני הגנה, הגנה או התקפה, רגשות מודחקים, שלום או מלחמה למה אנשים מדחיקים את הרגשות שלהם? אליעד מסביר כי אנשים משתמשים במנגנוני הגנה, כגון הדחקה רגשית, כדי להתמודד עם רגשות קשים. הוא מתאר שהדחקה נוצרת כי האדם מפחד להתמודד עם התחושות השליליות שלו. הוא ... גם אם הוא לא בטוח שהחפץ שם, רק כדי לוודא. כיצד מנגנוני הגנה מפריעים לאדם להגיע לאושר? אליעד משתמש בדימוי של כיפת ברזל כדי להסביר כיצד מנגנוני הגנה מפריעים לאדם. לדבריו, האדם מתמקד כל הזמן בהגנה מפני כאב, במקום להתמודד ישירות עם שורש הבעיה. הוא מתאר זאת באמצעות דוגמה ... להסתיר רגשות? מה הקשר בין רגשות לעבר ולעתיד? איך מנגנוני הגנה פוגעים באושר? מה החשיבות של אמירת האמת לעצמך? ...
לראות את הרע, פסימיות יתר, ממה נובעת חשיבה שלילית? ממה נובעת חשיבה דיכאונית? למה מישהו רואה את הרע? למה מישהו מפרש לרעה? למה מישהו חושב שכולם נגדו? מאניה דיפרסיה, אין רע בלי טוב, מנגנוני הגנה, מחשבות שליליות, חשיבה חיובית
לראות את הרע, פסימיות יתר, ממה נובעת חשיבה שלילית? ממה נובעת חשיבה דיכאונית? למה מישהו רואה את הרע? למה מישהו מפרש לרעה? למה מישהו חושב שכולם נגדו? מאניה דיפרסיה, אין רע בלי טוב, מנגנוני הגנה, מחשבות שליליות, חשיבה חיובית
... חושב שכולם נגדו? מאניה דיפרסיה, אין רע בלי טוב, מנגנוני הגנה, מחשבות שליליות, חשיבה חיובית מה גורם לאנשים לראות את הרע כל הזמן ולחשוב בצורה שלילית? בפני אנשים שמפרשים כל דבר לרעה, עומדת השאלה למה הם חושבים בצורה שלילית כל הזמן? התשובה לכך קשורה לעיתים למנגנוני הגנה נפשיים. כאשר אדם רואה את כל הדברים בצורה פסימית, הוא למעשה מגן על עצמו מפני האפשרות של אכזבה. העניין הוא שכאשר אנחנו רואים את הרע, אנחנו לא מופתעים אם משהו ... לדיכאון נטייה לעצבות נטייה לשליליות עצבות רגשית מנגנוני הגנה מה גורם לאנשים לראות את הרע כל הזמן ולחשוב בצורה שלילית? בפני אנשים שמפרשים כל דבר לרעה, עומדת השאלה למה הם חושבים בצורה שלילית כל הזמן? התשובה לכך קשורה לעיתים למנגנוני הגנה נפשיים. כאשר אדם רואה את כל הדברים בצורה פסימית, הוא למעשה מגן על עצמו מפני האפשרות של אכזבה. העניין הוא שכאשר אנחנו רואים את הרע, אנחנו לא מופתעים אם משהו ... הגנה בפני תחושות שליליות נוספות. חשיבה שלילית מנגנוני הגנה פסימיות דיכאון אישיות חיובית איך להיות אופטימי? איך להיות חיובי? נטייה לדיכאון, נטייה לעצבות, נטייה לשליליות, עצבות רגשית, מעדיף לראות את הרע, מחפש את הרע ...
למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה
למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לדעת מה אני רוצה? למה קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה
... קשה לי לדעת מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מכישלון, מנגנוני הגנה, מה אני באמת רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה, פחד לדעת מה אני רוצה למה אני לא יודע מה אני רוצה? הרבה אנשים ... הם רוצים. למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך להחליט מה אני רוצה? פחד מכישלון ופחד להיפגע מנגנוני הגנה פסיכולוגיים איך לראות את החיים כמשחק? איך לדעת מה אני באמת רוצה? ...
פחד מכל דבר, חרדה תמידית, פחד מוכלל, חרדה מוכללת, תחושת פחד קבועה, כל הזמן מרגיש פחד, פחד קבוע, חרדה קבועה, תחושת חרדה קבועה, איך מתמודדים עם פחד כללי? פחד מגילוי עצמי, ניתוק רגשי והתמודדות, פחד מופשט, מהו פחד אבסטרקטי? איך למצוא את הרצון האותנטי? מנגנוני הגנה רגשיים, פחד בלי סיבה, חרדה בלי סיבה, מה גורם לפחד בלתי מוסבר ואיך אפשר להבין אותו? מדוע אדם מפחד מגילוי רצונותיו? איך הפחד יכול להיות מנגנון של בריחה?
... כל הזמן מרגיש פחד, פחד קבוע, חרדה קבועה, תחושת חרדה קבועה, איך מתמודדים עם פחד כללי? פחד מגילוי עצמי, ניתוק רגשי והתמודדות, פחד מופשט, מהו פחד אבסטרקטי? איך למצוא את הרצון האותנטי? מנגנוני הגנה רגשיים, פחד בלי סיבה, חרדה בלי סיבה, מה ... וישירה כדי להתגבר על פחדים לא מוגדרים ולחיות חיים אותנטיים ופתוחים יותר. איך מתמודדים עם פחד כללי? פחד מגילוי עצמי ניתוק רגשי והתמודדות מהו פחד אבסטרקטי? איך למצוא את הרצון האותנטי? מנגנוני הגנה רגשיים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מנגנוני הגנה, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מנגנוני הגנה, איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, רטוריקה, מאמן אישי קריירה בנושא מנגנוני הגנה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3711 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:15:05 - wesi1