אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה המוח ✔מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:57מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
מהו ההפך האמיתי של הדחקה?

אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים עיקריים של ההפך מהדחקה. הסוג הראשון הוא כשאדם אינו מדחיק, אלא בוחר להציף את הבעיה, להתמודד איתה בצורה ישירה ולפתור אותה. הסוג השני הוא מצב בו האדם אינו צריך להדחיק כלל, כי הוא באמת שלם עם המצב כמו שהוא. לדוגמה, כאשר יש כאב, אפשר לטפל בו באופן אקטיבי, או פשוט להיות שלם איתו. אלו הן הדרכים היחידות בהן באמת לא נדרשת הדחקה.

מדוע האדם משתמש במנגנוני הדחקה ולא מקבל את המציאות?

אדם משתמש בהדחקה כי לעיתים קל יותר להתעלם מהמציאות הכואבת במקום להתמודד איתה או לקבל אותה באופן מלא. הדחקה מופיעה כאשר האדם אומר לעצמו משפטים כמו "הכל לטובה", בעוד שבפועל אם הייתה לו אפשרות למנוע את המקרה הכואב (כמו מוות של ילד), הוא היה מונע אותו. אליעד נותן דוגמה של אדם דתי שאומר "הכל לטובה", אך אם הייתה לו מכונת זמן להציל את ילדו, היה בוחר להציל אותו, מה שמוכיח שאמירתו היא בעצם מנגנון הדחקה.

כיצד עובד מנגנון ההדחקה?

מנגנון ההדחקה פועל בשתי דרכים עיקריות:
  • הכחשה והתעלמות: האדם אומר לעצמו "עזוב, לא נחשוב על זה", מה שמאפשר לו להרגיש טוב באופן זמני בלבד. ברגע שהוא נזכר בדבר, הוא שוב חווה סבל.
  • שכנוע עצמי שאין אפשרות: האדם באמת מרגיש טוב כי הוא מאמין שאין אפשרות להשיג את הדבר שהוא רוצה. אך ברגע שהמציאות משתנה ואפשרות חדשה נראית אפשרית, הסבל חוזר במלוא עוצמתו.
כיצד קשורה הדחקה לרצון לשנות את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם צריך להאמין שיש אפשרות לשנות אותו. למשל, אדם אינו סובל מכך שאינו יכול לעוף כי הוא מאמין שאין אפשרות כזו. אך ברגע שתהיה אפשרות אמיתית לעוף, מיד יצוץ הרצון והסבל בעקבותיו. מכאן, כשהאדם מפסיק להאמין באפשרות לשינוי (כמו אחרי פרידה כשהוא מאמין שאין אפשרות לחזור לאקסית), הוא מפסיק לסבול זמנית, לא מתוך שלמות אלא מתוך הדחקה שמבוססת על ויתור וחוסר אפשרות.

מהו ההבדל בין לשכוח משהו באמת לבין להדחיק?

אליעד מדגיש שהמבחן האמיתי הוא מה היה קורה אם הדבר שהיה רצוי היה זמין ללא מאמץ או מחיר. אם האדם עדיין רוצה את הדבר כאשר הוא מוגש לו ללא תנאי, הוא מעולם לא סגר את המעגל באמת. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כשהאדם מרגיש שכל הטוב שקיים באותו הדבר נמצא כבר אצלו, והוא אינו זקוק לדבר החיצוני הזה.

דוגמת הפרידה והאקסית - איך נוצרת הדחקה ואיך היא נשברת?

דוגמה בולטת של אליעד היא אדם שנפרד מהאקסית שלו. כל עוד הוא חושב שאין סיכוי לחזור אליה, הוא מדחיק ומרגיש טוב. אולם ברגע שהיא מתייחסת אליו בנחמדות ומראה אפשרות לחזרה, מתעורר מחדש הרצון שהיה מודחק, והאדם שוב סובל ומרגיש רע. הוא לא באמת היה שלם עם הפרידה, אלא הדחיק את הכאב על ידי אמונה שאין אפשרות לשינוי המצב.

האם פרידה סופית או מוות של מישהו באמת מסיים את ההדחקה?

אליעד מסביר שגם אם האדם שנפרד ממנו מת או עזב לעולם, זה לא באמת פתר את הבעיה. הסיבות הפנימיות לכאב ולרצונות שלו לא השתנו, וכאשר תופיע דמות חדשה, היא תעורר מחדש את אותם דפוסים ובעיות שהיו בעבר. הוא נותן דוגמה של אדם אלים בזוגיות, גם אם בת הזוג מתה והוא מאמין שהוא השלים עם זה, הוא עדיין לא פתר את הדפוסים האלימים שבו, והם יחזרו בזוגיות הבאה.

איך לדעת אם באמת סגרת מעגל או רק הדחקת?

אליעד מציע לבדוק האם האדם היה מסרב לקבל את הדבר שהיה רוצה בעבר, גם אם הדבר היה מוצע לו ללא תנאים ובאופן מושלם. אם האדם אומר "כן, אני עדיין רוצה את זה", הרי שמעולם לא סגר מעגל. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כאשר האדם אינו רואה שום יתרון או צורך בדבר שהיה רצוי בעבר.

מה המשמעות של "קבלה אמיתית" מול "ויתור מתוך חוסר ברירה"?

קבלה אמיתית היא מצב שבו האדם באמת אינו מרגיש שום חיסרון במה שהיה רוצה בעבר. ויתור מתוך חוסר ברירה הוא מצב של הדחקה, שבו האדם אומר שהוא שלם עם המצב רק כי הוא מאמין שאין לו אפשרות אחרת. אם האדם היה מקבל הזדמנות להשיג את מה שרצה ללא כל מחיר, הוא היה לוקח אותה בשמחה, מה שמוכיח שה"קבלה" שלו היא רק הדחקה ולא שלמות אמיתית.

מה זה אושר מוחלט ואיך זה מתקשר להדחקה?

אליעד כהן מסביר שאושר מוחלט הוא מצב שבו לאדם אין רצון שהמציאות תהיה אחרת ממה שהיא. כאשר אדם אומר "אני שלם עם כך שיש בעולם גם רע וגם טוב", אפשר לבדוק זאת אם מציעים לו עולם שבו הכל תמיד יהיה כפי רצונו. אם הוא עדיין מעוניין באפשרות הזו, הוא לא באמת שלם עם המציאות הקיימת אלא מדחיק את הרצון לאושר מוחלט כי הוא מאמין שזה לא אפשרי.

אליעד מסכם כי מנגנון ההדחקה נובע תמיד מרצון לא פתור. הדרך היחידה להתגבר באמת על הדחקה היא להגיע למצב של שלמות פנימית, שבו האדם אינו זקוק כלל למה שהיה רוצה בעבר, כי כל הטוב של אותו דבר כבר נמצא אצלו.
כיצד ניתן להגדיר את ההפך של הדחקה?

ההפך של הדחקה מתבטא בשני אופנים עיקריים. אופן ראשון הוא מצב שבו לא מדחיקים אלא מציפים את הבעיה ועובדים על פתרון מעשי שלה, ואופן שני הוא מצב שבו אדם באמת שלם עם הדבר ואינו זקוק להדחקה כלל. לדוגמה, אם יש כאב מסוים, אפשר להפסיק להדחיק אותו או להתעלם ממנו ולנסות לטפל בו באופן פעיל, או להיות במצב של קבלה מלאה של הכאב, ללא צורך להדחיקו.

מדוע לפעמים אדם מדחיק במקום לקבל באמת?

כאשר אדם אומר שהוא "בסדר" או "שלם" עם דבר כלשהו, ייתכן שבפועל הוא אינו שלם באמת, אלא משתמש במנגנון של הדחקה. הדחקה יכולה להופיע כלא - מודעות לכך שהבעיה עדיין קיימת, או כהתעלמות מכוונת, כמו במקרה שבו אדם אומר "הכל לטובה" אך בפועל היה מעדיף למנוע מקרה כואב אם רק היה יכול לעשות זאת.

כיצד הדחקה נראית במצבים של בעיה שחוזרת על עצמה?

לא פעם, אדם מרגיש שטיפל בבעיה או שהיא כבר לא מטרידה אותו, אך הבעיה שבה ועולה בהמשך. לעיתים קרובות הסיבה לכך היא הדחקה: האדם "סגר את הבעיה" באופן זמני, בלי לפתור אותה מהשורש. ברגע שמתעוררת סיטואציה שמזכירה לו את הבעיה, היא צפה מחדש.

איך קשורות כאן דוגמאות לרצון להפוך את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם חייב להאמין שיש אפשרות לשנות את המציאות. אם האדם סבור שאין שום אפשרות לשנות מצב מסוים, הוא לרוב לא יחווה סבל מודע ממנו. לדוגמה, רוב האנשים אינם אומללים מכך שאינם מסוגלים לעוף באוויר, כי הם משוכנעים שזה אינו אפשרי. אבל אם לפתע יתגלה שזה בכל זאת אפשרי, מיד יקום רצון להשיג את היכולת לעוף, ואז תגיע תחושה של חיסרון ורע.

כיצד זה מתבטא בגעגוע לאקסית?

אדם שנפרד ממישהי ואינו מצליח להחזירה עלול להרגיש רע בשל הגעגועים. אם באיזשהו שלב ישוכנע שבלתי אפשרי לחזור אליה, הוא עשוי לחוות שקט נפשי זמני. השקט הזה לא נובע מכך שאינו רוצה אותה עוד, אלא מכך שהוא "גנז" את הרצון בה מתוך מחשבה ש"אין בזה טעם" או "אין שום אפשרות". אבל כאשר מופיעה תזכורת לכך שייתכן בכל זאת אפשרי להתקרב אליה (למשל, אם היא פונה אליו באדיבות), המוח שלו שב ושוקל את הסיכוי לחזור אליה. אז צף הרצון מחדש, ולא פעם יחזור עמו גם הסבל.

האם אפשר "להוציא מהראש" משהו באופן מוחלט?

כאשר אדם טוען שהצליח לשכוח או להפסיק לרצות משהו, השאלה המהותית היא מה היה קורה אילו היו מציעים לו את אותו הדבר בחינם וללא תנאי. אם הוא עדיין רוצה לקבלו, סימן שהוא לא באמת סגר את המעגל, אלא רק חשב שאין אפשרות להשיג זאת. סגירת מעגל אמיתית פירושה שהאדם אינו רוצה את הדבר גם אם יוגש לו באופן מושלם. אם הטוב שחשב שקיים באותו הדבר זמין לו כבר מבפנים, הוא לא יזדקק להשיג זאת מבחוץ.

כיצד הדבר קשור לדוגמה של בחורה שנפטרה?

אם אדם אהב בחורה ולא הצליח להיות איתה, ולבסוף היא נפטרה, הוא עשוי לומר לעצמו "עכשיו אין מה לרצות אותה", ויתכן שירגיש שנרגע. אולם כשהאדם יכיר מישהי חדשה, הוא עלול לחוות את אותן בעיות ואותם דפוסי רצון שלא באמת נפתרו מבפנים. עצם העובדה שהראשונה נפטרה פשוט הוציאה את האופציה מהמשחק, אבל לא הפכה את הרצון ללא - רלוונטי באמת.

מהי דוגמה להדחקה כשהאדם שלם לכאורה עם מצב של חיסרון תמידי?

יש אדם שיגיד שהוא שלם עם זה שבעולם תמיד יהיה חיסרון, ואינו מעוניין באושר מוחלט שבו הכל כרצונו. אבל אם היו מציעים לו מצב של "הכל כרצונך" והוא היה מיד לוקח זאת בשמחה, הרי שבעומק ליבו הוא עדיין מעוניין במצב כזה. תחושת השלמות שלו עם הקיים היא בעיקרה הדחקה שנובעת מאמונה ש"זה לא אפשרי" להשיג אושר מוחלט. אם באמת לא היה מעוניין בזה כלל, הוא גם לא היה לוקח את ההצעה.

מדוע חשוב לזהות את ההבדל בין קבלת מצב לאי - אפשרות תודעתית?

כאשר אדם שלם באמת עם משהו, הוא אינו רואה בזה יתרון יוצא דופן ולא חש שחסר לו דבר. אולם לעיתים קרובות ה"שלמות" היא תוצאה של הנחה פנימית שאין שום דרך להשיג את מה שחסר, ולכן כביכול טוב לו. זהו ההבדל בין קבלה אמיתית להדחקה המבוססת על שכנוע פנימי ש"אין ברירה בכל מקרה".
מה ההפך של הדחקה עכשיו בא נראה אם תצליחו לתת לי תשובה נכונה לשאלה הזאת או ששוב פעם תהיה פשלה, תתרכז טוב אני שאלתי שאלה מה ההפך של הדחקה.

ש: החצנה.

אליעד: רגע שאלתי מה ההפך של הדחקה מה ההפך של הדחקה.

ש: השלמה.

אליעד: אוקי השלמה מה זה אומר?

ש: שאתה משלים עם זה במקום להדחיק את זה.

אליעד: אוקי וזה ההפך של הדחקה?

ש: בערך כזה גירדתי.

אליעד: אוקי אז בקיצור להדחקה יש שני הפכים הפך אחד זה אומר "אני לא מדחיק את זה אני מציף את זה מטפל בזה" בסדר זה הפך אחד והפך שני אומר "אני לא מדחיק את זה אני שלם עם זה", אתם הבנתם תתרכז הוא מדחיק הוא לא מדחיק הוא מטפל בבעיה זה הפך אחד הפך אחר הוא מדחיק את הכאב הוא טיפל בכאב הוא אין לו כאב הוא לא מדחיק את הכאב הוא שלם עם הכאב זה גם סוג של הפך. מה שרציתי שנדבר לא על ההפך של הדחקה לכיוון של הוא לא מדחיק הוא מציף אלא הדחקה במובן של אתה באמת שלם עם זה אתה לא מדחיק.

נגיד לדוגמה נגיד דתי שאומר הכל לטובה הוא מדחיק הכל לטובה "ואם הייתה לך אפשרות למנוע את המוות של הילד שלך היית מעוניין" הוא אומר כן "למה מעוניין אבל זה לטובה אתה מוכן לוותר על הטובה שתצא מזה" הוא אומר מתחיל לגמגם "אבל אם אתה בטוח שזה מאלוהים ושזה הכל לטובה אז אם יכולת למנוע אם עכשיו אני נותן לך מכונת זמן ויכולת להציל את הילד היית מציל את הילד כן או לא" היה מציל את הילד, נכון אז זאת אומרת הוא מדחיק כשהוא אומר לטובה זה מדחיק זה לא בדיוק.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהרבה פעמים יש להם איזו בעיה ואז נדמה להם שהם פתרו אותה שהבעיה נפתרה ואז הבעיה מתעוררת שוב, עכשיו הרבה פעמים זה עובד על מנגנון של הדחקה בן אדם מדחיק את הבעיה והוא חושב "הכל בסדר הכל טוב הכל זה" ואז פתאום הבעיה מתעוררת, עכשיו איך עובדת ההדחקה אז הדחקה אפשרות אחת עובדת באמצעות התכחשות שקר אז אתה אומר בוא לא נחשוב על זה נגיד יש משהו שאתה רוצה אותו אתה אומר "בוא לא נחשוב על זה עזוב לא צריך לחשוב על זה" ואז כשאתה חושב על זה נהיה לך רע.

אוקי זאת אפשרות אחת אבל יש עוד מנגנון של הדחקה שכשהוא פועל אתה באמת מרגיש טוב אבל אתה לא באמת מרגיש טוב כי פתרת את הבעיה אלא כי הדחקת את הבעיה, עכשיו מה זאת אומרת בא נסביר את הסיפור הבא ואז בעצם השאלה הנשאלת היא איך יכול להיות מצב שבן אדם באמת מרגיש טוב ואז עוד פעם הוא מרגיש רע אחרי שהוא באמת הרגיש טוב, עכשיו שימו לב בן אדם בשביל להרגיש רע צריך לרצות לשנות את המציאות עד כאן זה נכון בן אדם בשביל להרגיש רע הוא צריך שיהיה לו רצון לשנות את המציאות.

עכשיו בשביל לרצות לשנות את המציאות מה צריך שתחשוב שיש אפשרות לשנות את המציאות לדוגמה נגיד בן אדם נפרד ממישהי והוא מתגעגע אליה אוקי מתגעגע לאקסית שלו עכשיו רע לו "למה רע לך? כי אני רוצה לחזור לאקסית" אוקי עכשיו אם אני אומר לו "תקשיב אני נותן לך שתי אפשרויות בחירה אפשרות אחת", אוקי אני אומר לו ככה "אתה רוצה את האקסית" הוא אומר כן אני אומר לו "אם אני נותן לך את האקסית אתה לוקח" הוא אומר "כן אם היא חוזרת אני חוזר, טוב אני שמח מרוצה".

ואז אני אומר לו "אם אני נותן לך אפשרות בחירה או שאתה מקבל את האקסית או שאתה מוותר על האקסית ואתה מקבל יכולות על אתה יכול להיות סופר מן אתה יכול לראות נסתרות אתה יכול לעבור דרך קירות אתה יכול לעוף באוויר מה שאתה רוצה אתה יכול לעשות, מה לוקח את האקסית או את יכולות העל" מה הוא יגיד?

ש: יכולות על.

אליעד: את היכולות על נגיד לו למה כי מה הוא יגיד "מה אני רוצה יותר את יכולות העל" נכון, אוקי זאת אומרת שבתוך תוכו מה הוא רוצה יותר את יכולות על או את האקסית את היכולות על עכשיו ממה הוא מרגיש יותר רע מזה שאין לו את האקסית או מזה שאין לו יכולות על מזה שאין לו את האקסית, עכשיו איך זה יכול להיות אם אתה כל כך רוצה יכולות על איך זה שרע לך מזה שאין לך את האקסית.

ש: כי אתה יכול לנסות להשיג

אליעד: בדיוק האמת היא שאתה רוצה יכולות על פי מיליון ממה שאתה רוצה את האקסית שלך אבל אתה אומר אין אפשרות להשיג את זה אז בגלל שאין אפשרות להשיג את זה לכן לא רע לך מזה זאת אומרת זה שלא רע לך מזה לא כי אתה לא רוצה את זה אלא כי אין אפשרות להשיג את זה, זאת אומרת שיכול להיות משהו שאתה מאוד תרצה אבל לא יהיה לך רע ובאמת לא מפריע לך שאין לך לא מפריע לך אתה לא קם בבוקר עם דיכאון שאתה לא יכול לעבור דרך קיר כי בסדר אי אפשר לעבור דרך קיר, אם כולם היו יכולים לעבור דרך קיר ורק אתה לא היית אומלל אם אף אחד לא יכול לעבור דרך קיר אין אפשרות לעבור דרך קיר.

עכשיו מה זה בעצם אומר זה אומר שבן אדם בשביל לסבול צריך לחשוב שמשהו אפשרי שמה זה אומר זה אומר שיכול להיות מצב לדוגמה נגיד בן אדם ירצה משהו הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע ואז הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע וינסה להשיג אותו וירגיש רע ואז הוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו ואז כשהוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו הוא כבר לא ירגיש יותר רע הוא לא מרגיש רע "וואלה לא רע לי בכלל לא רע לי" ובאמת הוא ירגיש טוב, זאת אומרת באמת כמו שלא מפריע לך שאתה לא יכול לעבור דרך קיר לא יפריע לו שהוא לא יכול להשיג את זה באמת הוא שלם עם עצמו.

אבל אז פתאום תבוא לו מחשבה "רגע אולי יש אפשרות להשיג את זה" ואז עוד פעם הוא ירגיש רע למה כי קודם כשהוא הרגיש טוב בלי זה הוא לא באמת הרגיש טוב בלי זה כי היה לו טוב בלי זה הוא הרגיש טוב בלי זה כי הוא חשב שאין אפשרות להשיג את זה, זה כמו נגיד מישהו נפרד ממישהי אוקי ועכשיו הוא נפרד מנסה להחזיר אותה לא מצליח ומנסה להחזיר אותה ולא מצליח ואז הוא מרגיש מאוד רע ואז מנסה ומנסה לא מצליח ואז הוא אומר לעצמו "טוב אין אפשרות להשיג אותה" אוקי אין אפשרות להשיג אותה ברגע שהמוח חושב אין אפשרות אוקי אין אפשרות אם היא נגיד הייתה מתה מה היית עושה מתקדם קדימה נכון למה אין אפשרות להחזיר אותה.

אוקי כשהמוח מבין אין אפשרות להחזיר אותה המוח מתקדם קדימה בדיוק כמו שרע לך מזה שאתה לא יכול לעוף באוויר למרות שכל בן אדם רצה לעוף באוויר מתישהו אתה לא יכול לעוף באוויר זה מה יש, עכשיו אלא מה ואז מה שקורה ואז מה לעשות שאותה אקסית היא לא שונאת אותך היא רק לא רוצה להיות איתך בזוגיות ואז מתישהו אתם נפגשים באיזה סיטואציה ואז היא אומרת לך שלום, עכשיו אתה היית מעדיף שהיא לא תגיד לך שלום למה כי אם היא לא הייתה אומרת לך שלום זה בעצם אומר "אני לא מוכנה לדבר איתך, לא מוכנה לדבר איתך טוב היא לא מוכנה לדבר איתי אין לי בעיה" אבל מה לעשות שהיא לא שונאת אותך.

עכשיו בתוך תוכך מה עדיף לך שהיא תשנא אותך או לא גם וגם אתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שתחשוב שזה לא אפשרי להחזיר אותה ואז תוכל לשכוח אותה מצד שני אתה גם לא רוצה שהיא תשנא אותך כי אתה בכלל רוצה לחזור אליה אז אתה מה עדיף לך, איפה יותר קרוב לחזור אליה כשהיא שונאת אותך או כשהיא ידידה שלך אם היא ידידה שלך והיא איתך בקשר כלשהו יותר קל שתחזור אליה יש לך כן אינטרס שהיא תאהב אותך אז אתה גם רוצה שהיא תמשיך לאהוב אותך ואתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שאז לא תחשוב שהיא יכולה לחזור אליך.

ואז מה קורה ואז היא אומרת לך "שלום מה שלומך מה קורה מה פה מה שם" ואז אתה אומר "היא לא כל כך שונאת" ואז המוח אומר "רגע אם היא לא כל כך שונאת אותי אולי יש אפשרות והיא אפילו מדברת איתי ואולי עושים איזה משהו" ואז המוח אומר "רגע אם היא מתקשרת איתי אז אולי בכלל יש אפשרות שנחזור" ואז אתה עוד פעם מתחיל להרגיש רע בגלל שאתה בלעדיה ואז אתה אומר "אבל איך זה יכול להיות אבל אתמול הייתי בלעדיה בכלל בכלל הייתי בלעדיה ולא הייתה לי טיפה אחת של רע והיום אני התקרבתי אליה ונהיה לי רע אומלל מסכן איך זה יכול להיות".

אז מה האמת האמת היא שאתמול אתה גם רצית אותה אלא מה שאתה חשבת שזה לא אפשרי בגלל שחשבת שזה לא אפשרי לכן לא הרגשת רע זאת אומרת שלא באמת לא רצית אותה לא באמת היה לך טוב אתמול אתמול אתה הדחקת, עכשיו זאת לא הייתה הדחקה מהסוג של בוא לא נחשוב על זה זאת לא הייתה הדחקה מהסוג הזה זאת הייתה הדחקה מהסוג של המוח שלך הדחיק את זה כי הוא אמר אין אפשרות כשהמוח אומר אין אפשרות הוא מדחיק אבל אם היית חושב שיש, אבל ברגע שפגשת אותה אז אוטומטית המוח אמר יש אפשרות "וואלה זה לא בלתי אפשרי לגמרי" אם זה לא בלתי אפשרי לגמרי אז עוד פעם המוח מתחיל להרגיש רע ולכן כשאתה לדוגמה נגיד מנסה להוציא מישהו מהראש מנסה להוציא מישהי מהראש.

ש: כן עושה את המקסימום.

אליעד: לא שנייה כן אבל אף פעם אתה לא עושה את המקסימום ואז אתה אומר לעצמך "אוקי וואלה הצלחתי להוציא אותה מהראש הצלחתי להוציא את זה מהראש אני כבר לא רוצה את העבודה לא רוצה את הבחורה הזאת לא רוצה את העסקה הזאת" אם אתה רוצה לדעת אם באמת הוצאת את זה מהראש או לא אתה צריך לשאול את עצמך "אוקי אם עכשיו היו מביאים לי את האפשרות להשיג את זה הייתי אומר לא רוצה", זאת השאלה "אם עכשיו היא הייתה אומרת שהיא רוצה לחזור אם עכשיו היו אומרים בוא קיבלנו אותך למשרה היית אומר לא מעוניין".

עכשיו מה שיכול להיות שגם פה בן אדם ישקר ויגיד "כן הייתי אומר שאני לא מעוניין כי אני יודע שלא יהיה לי טוב שמה" סבבה ואם היו אומרים לך "בוא נביא אותך הבחורה תחזור ויהיה לך טוב שמה היית מעוניין" אם אתה אומר כן אז מתישהו המוח שלך יריץ את האופציה "כן אולי נחזור ותהיה אפשרות שיהיה לי טוב שמה ואז אני רוצה", עכשיו אתה יודע שסגרת מעגל בן אדם יודע שהוא הוציא מישהו אחר מהראש האקסית יצאה מהראש או שמה שזה לא יהיה יצא מהראש רק ברגע שהוא אומר "גם אם מביאים לי את זה בחינם בלי שום עלויות בלי שום רצונות אני לא מעוניין בזה".

עכשיו לא מעוניין בזה לא במובן הנגטיבי כי אם אתה אומר "אני לא מעוניין בזה כי זה רע" זה אומר שאתה עדיין רוצה את זה אם אתה אומר "לא אני לא מעוניין בזה, למה אתה לא מעוניין בזה" אם אתה אומר כי משהו זאת אומרת שאתה מעוניין בזה רק אתה חושב שיש סיבות שאתה לא מעוניין בזה זאת אומרת שאתה עדיין מעוניין בזה, התשובה צריכה להיות "אני לא רוצה את זה כי בשביל מה למה שאני ארצה את זה מה זה יתן לי, אני לא רואה בזה שום דבר טוב כל הטוב שיש שם יש לי אותו בלעדיו" זאת אומרת אותו טוב שאותה בחורה יכלה להביא לך אתה יכול להשיג בלעדיה.

תדמיין את הרגע הכי טוב שלך דמיין את הבחורה תדמיין את הרגע הכי טוב שלך איתה ותדמיין כמה טוב לך עכשיו את הטוב הזה אתה יכול להשיג בלעדיה אם כן אז גם אם היא תבוא אתה תגיד "בשביל מה אני צריך את זה יש לי כבר אכלתי היום לא רוצה שוב כבר אכלתי" אבל כל זמן שאתה לא מצליח להשיג את הטוב ששם בלי זה לא באמת סגרת מעגל לא באמת הוצאת אותה מהראש בסך הכל הדחקת וקברת את זה איפשהו זה הסיפור, עכשיו יותר מזה גם אם בן אדם נגיד יצא עם מישהי והיא מתה פיזית נגיד והוא הוציא אותה מהראש והכל טוב עכשיו בפעם הבאה שהוא יהיה בזוגיות היא פשוט תחזור אליו בצורה אחרת.

ואם היו לו בעיות עם זאת יהיו לו בעיות עם הבאה אחריה כאילו אם הוא נגיד לא התנהג נכון עם זאתי הוא הוציא אותה מהראש כי היא מתה נגיד מתה פיזית הבחורה הבאה היא פשוט תשקף לו את אותם דברים והוא יתלבש עם אותו סיפור.

ש: מה זאת אומרת מן תסביך כזה?

אליעד: לא בן אדם נגיד היה בזוגיות והוא היה נגיד אלים סבבה ואז נפרדה ממנו מישהי "בוא נחזור לא רוצה? לא רוצה, נחזור? לא רוצה ולא רוצה" בסדר הלאה ואז בסוף היא מתה פיזית לא קשור אליו נפרדו בלי קשר כעבור שנה היא מתה.

ש: אז מה הקשר למתה?

אליעד: שנייה מתה עכשיו ברגע שמישהו מת אתה לא יכול לרצות לחזור לאקסית כי היא מתה אז הוא אומר "וואלה הנה אני כבר לא רוצה אותה הכל בסדר" אבל מה שיקרה שהבחורה הבאה שהוא יכיר והוא יתאהב בה הוא יהיה בדיוק באותו סרט כי להוציא מישהו זה אומר שאתה צריך לדמיין שגם אם הייתה תחיית המתים והיא הייתה קמה וחוזרת ואומרת לך "אני רוצה אותך בלי תנאים כרצונך החופשי כל מה שאתה רוצה מקובל" אז היית אומר לה לא אבל לא היית אומר לה לא מהמקום של זה רע כי יש בזה חסרונות אלא להגיד לא מהמקום של "בשביל מה מה זה יתן לי הטוב שיש שם יש לי אותו כבר", אם אתה לא רואה את הטוב שם אצלך או שזה באמת לא מעניין אותך בכלל אז אתה עדיין אתה מדחיק.

אותו דבר נגיד לגבי להרגיש טוב בלי רע או לגבי האושר נגיד שבן אדם אומר "כן אושר לא מעניין אותי אני כבר לא אכפת לי להרגיש טוב בלי רע אני שלם עם זה שתמיד יש חיסרון" אוקי ואם עכשיו מביאים לך אפשרות רק טוב בלי רע אם מביאים לך עכשיו אפשרות שהכל יהיה כרצונך תמיד ואתה גם תהיה מודע לזה אתה לוקח או לא לוקח זאת השאלה, אם עכשיו מביאים לך אפשרות הכל כרצונך אתה לוקח אז אם אתה טיפש תגיד כן אם אתה חכם תגיד "רגע אבל אני אדע שהכל כרצוני כי אם הכל כרצוני אז מה זה הכל כרצוני" נגיד שהמציאו לך מציאות שהכל כרצונך ואתה גם יודע שהכל כרצונך אתה לוקח את זה אם אתה אומר כן זה אומר שאתה עוד לא שלם עם זה שלא הכל כרצונך.

זה מה שזה אומר זה נקרא הדחקה זאת אומרת יש מנגנון של הדחקה שעובד בגלל שאתה חושב שזה לא אפשרי והרעיון שגם את זה לא להדחיק מה האמת באמת אתה לא רוצה את זה, עכשיו מתי תדעי שאת מאושרת ביום שתרגישי בתוכך שגם אם אלוהים יתגלה ויגיד לך הנה אני אהפוך אותך למאושרת את אומרת לו "אני לא יודעת מה זה אומר" אין "לא מעוניינת" לא ע"זוב אותי מזה" לא "מה זה אומר" שאין לך מושג מה זה אומר בכלל. הבנו את הסיפור?
מה שאתה רוצה להתעלם התאוששות לאחר פרידה להיות איתך בזוגיות בלי מאמץ שאלה מהותית פרידה שכחה הראשון איך לא להדחיק טרוד איך המוח איך המוח מדחיק איך לא להדחיק איך לא להתגעגע איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה איך עובד איך עובדת הדחקה אני מדחיק אפשרי אקס אקסים אקסית בעיה בעיות בעיות מודחקות געגוע דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה האקס האקסית הגנה הדחקה המוח המוח מדחיק התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות יוצאים מאהבה לא להדחיק לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להדחיק להדחיק כי לא אפשרי להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתמודד להתמודד עם להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות למה אני למה אני מדחיק למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מדחיק מה אני מדחיק מהראש מוח מנגנוני הגנה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה סוגים סוגים של הדחקה פירוד פרידה פרידות שברון לב שכחה
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
... המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד? האם באמת קיים עבר, או שהכל נמצא רק עכשיו? אליעד כהן מסביר את אחד הסודות הגדולים של המוח האנושי: כיצד המוח תופס זיכרון וזמן. רוב האנשים רגילים לחשוב שיש עבר, הווה ועתיד, אך אליעד מראה שהמוח שלנו יוצר הפרדה מלאכותית בין מושגים אלו. כל מה שאנו יודעים על מה שקרה אתמול או על מה שיקרה מחר, הוא רק מידע שנמצא כרגע בראשנו. כלומר, אין באמת הוכחה שהעבר ... על העבר. לדוגמה, כשאנחנו רואים קיר לבן, המוח מוסיף מידע כמו קיר, לבן, עכשיו, כאן. אותו מוח יכול לקחת את אותה התמונה ולהוסיף לה תאריך אחר, למשל אתמול, או מחר, ואז נחשוב שמדובר בזיכרון או בתחזית לעתיד. אליעד מדגים שאם ברגע אחד תשתנה המחשבה בראש שלנו מקרה ... מתרחש, למרות שהתמונה לא השתנתה כלל. איך המוח מחליט אם הזיכרון אמין? אליעד כהן ממשיך להסביר שהמוח מייחס רמות שונות של אמינות לסוגים שונים של מידע. לדוגמה, אם ראית משהו בזמן שהיית שיכור, המוח שלך מיד מוריד את רמת האמינות של המידע הזה, משום שהמצב של שכרות נחשב לפחות אמין. לעומת זאת, אם אתה זוכר משהו היטב דרך חושים שונים - ראייה, שמיעה, מגע - המוח מתייחס אליו כאמין יותר. אליעד מבהיר שגם רמות האמינות האלו הן בסופו של דבר רק מחשבות. אין הבדל מהותי בין תחושה, אמונה ומחשבה - כולם מופיעים כמחשבות. ברגע שאנחנו ... אין באותה עוצמה, בו זמנית. כדי לתפוס משהו, המוח חייב להבדיל בין קיומו לבין אי קיומו. אך בו זמנית, כדי להבין שיש משהו, אנחנו חייבים גם להבין שיש אפשרות שהוא לא יהיה קיים. למעשה, בכל מחשבה על יש, חייבת להימצא גם ... ברורה, אלא רק בתמונה מטושטשת, מה שמראה שהמוח לא מסוגל באמת לתפוס דבר והיפוכו באותה עוצמה. איך נוצרת המשמעות במוח? בהמשך אליעד מסביר שכדי שתהיה משמעות לדבר מסוים, אנחנו חייבים להשוות אותו לדברים אחרים. כשאדם ... מקבל משמעות רק ביחס לאובייקטים אחרים. המוח כל הזמן יוצר קשרים והשוואות, ורק כך הוא מייצר משמעות. לדוגמה, אם נמחק לך מהמוח את כל הידע על שולחן מלבד המילה עצמה, היא תאבד משמעות לחלוטין. כלומר, המשמעות של כל דבר קיימת רק ביחס לדבר אחר. למה חשוב להיות מודעים לכך שהכל רק מחשבה? המטרה ... רחבה יותר של האמת. האם העבר באמת קיים? איך המוח תופס זיכרונות? האם אפשר לחשוב על דבר והיפוכו בו זמנית? מה ההבדל בין חלום למציאות? איך נוצרת משמעות במוח? האם כל מחשבה היא רק אמונה? האם הזיכרון תמיד אמיתי? ...
שתילת מחשבות, לשכנע באמצעות ריבוי משמעויות, תרתי משמע בשכנוע, איך המוח משתכנע? איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? שיטות שכנוע, טכניקת NLP
שתילת מחשבות, לשכנע באמצעות ריבוי משמעויות, תרתי משמע בשכנוע, איך המוח משתכנע? איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? שיטות שכנוע, טכניקת NLP
... מחשבות, לשכנע באמצעות ריבוי משמעויות, תרתי משמע בשכנוע, איך המוח משתכנע? איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך לשכנע אנשים? איך להשפיע על אנשים? שיטות שכנוע, טכניקת NLP איך משתמשים בתרתי משמע כדי לשכנע ... של כל האנשים, כי המבנה הלשוני מאפשר זאת. מצד שני, המשפט אנשים בקבוצה הזאת גנבים פחות מחייב הכללה גורפת. כיצד המוח מפרש משפטים עם ריבוי משמעויות? אליעד כהן מסביר כיצד המוח מנתח משפטים עם ריבוי משמעויות. לדבריו, המוח לא מנתח רק את המשמעות המלאה של המשפט השלם, אלא גם כל חלק ממנו בנפרד. כל מילה במשפט נבחנת עצמאית וגם ביחס לשאר המשפט. לכן, כאשר המוח שומע משפט מסוים, הוא מפרש אותו בכמה רבדים במקביל, כולל פירושים סותרים או מנוגדים. לדוגמה, כשאומרים ... בקלות, כגון תצביעו רק למפלגה X. למה חשוב להיזהר בניסוח משפטים? הסיבה המרכזית להיזהר בניסוח משפטים היא משום שהמוח מסוגל לקלוט גם משמעויות הפוכות ממה שהתכוונו, וניתן לבצע מניפולציות על אנשים דרך עריכה פשוטה של מילים. ... של דבר, אליעד כהן מדגיש את חשיבות ההבנה כיצד להשתמש ולהיזהר ממילים עם תרתי משמע, מתוך מודעות לאופן שבו המוח האנושי מפרש מסרים. איך לשכנע אנשים? מה זה ריבוי משמעויות? איך המוח מפרש משפטים? מה זה מניפולציה פסיכולוגית? כיצד להימנע ממניפולציות? איך להעביר מסר חד - משמעי? שלום ... לו כל, רגע מי אמר שכל ואז אם לדוגמה מתחילים את המשפט ואומרים כל האנשים בקבוצה הזאת והזאת הם גנבים אוטומטית המוח אומר לא נכון לא כולם גנבים ואז ממילא גם אם 70% אחוז מהקבוצה הזאת הם גנבים עדיין יכול להיות שלא יקבלו ... כל. אוקי לעומת זאת אם נגיד נאמר חלק מהאנשים בקבוצה הזאת הם גנבים אוקי אז במקרה כזה ברגע שאמרנו חלק אז כביכול המוח אומר רגע הוא אמר לי חלק זאת אומרת שהוא לא מנסה להכליל הוא מנסה לדייק אז אם הוא מנסה לדייק כנראה שגם מה ... נניח וגם משום כפי שאמרתי ברגע שהבן אדם אומר את המילה חלק או ישנם אנשים וכו ברגע שבן אדם משדר שהוא מדייק אז המוח נוטה לתת יותר אמון במה שאמרו לו. אוקי עכשיו המניפולציה הולכת ככה בא נניח שבקבוצה הזאת יש חלק גנבים ... קבוצה לדעתך יש יותר גנבים בקבוצה שאמרנו אנשים בקבוצה הזאת גנבים או בקבוצה שאומרים האנשים בקבוצה הזאת גנבים אז המוח יפרש, למה יפרש זה נושא אחר אבל המוח יפרש האנשים בקבוצה הזאת גנבים. זה יותר מכליל ולכן שימו לב לנושא הבא אם נאמר יש אנשים בקבוצה הזאת שהם גנבים אז המוח כשהוא שומע יש אנשים אוטומטית הוא מפרש ולא כל האנשים, אוקי גם כשהמוח שומע חלק מהאנשים הוא מפרש ולא כל האנשים אבל במוח עצמו המוח לא מפרש רק פעם אחת את המשפט המוח מפרש את כל המשפט בכל פעם מחדש אומרים את המילה חלק מהאנשים, בקבוצה, גנבים כל פעם המוח לוקח את המילה ומפרש את המשפט מחדש. זאת אומרת אם משפט לדוגמה מורכב מנגיד חמש מילים, אוקי אז המוח בעצם כשאמרנו לו את המילה הראשונה הוא זוכר ומפרש את המשך המשפט, מילה שניה הוא מפרש אותה בהמשך המשפט, מילה שלישית המשך המשפט אבל בעצם המוח יש בו המון רבדים וכשהמוח שומע משפט הוא מפרש אותו לאו דווקא בהתייחסות לכל המילים שלו. לדוגמה נגיד כשאומרים למישהו האם אתה רוצה ... שמע את אתה רוצה ללכת לשם ולשם ואז הוא גם פירש שהוא רוצה ללכת לשם ולשם. אותו דבר לצורך העניין כאן אז שימו לב המוח שומע נגיד יש אנשים בקבוצה הזאת שהם גנבים בשום שלב במשפט גם כשהוא שמע יש אנשים, גם אם נוריד את המילה יש ... שלב הוא לא ממש הכליל את האנשים בקבוצה. לעומת זאת כאשר אומרים לבן אדם חלק מהאנשים בקבוצה הזאת הם גנבים בעצם כשהמוח מוחק לרגע אחד כי המוח כפי שאמרתי מנתח כל חלק בפני עצמו וגם את הכל ביחד, הוא גם מנתח את הכל ביחד אבל הוא גם מנתח את כל החלקים בפני עצמם הוא לוקח חמש מילים מרכיב המון משמעויות מכל ההיבטים ואז בסוף משכלל את כל ההיבטים ביחד. אוקי אבל כשהמוח שמע את המילים האנשים בקבוצה הזאת גנבים בעצם הוא קיבל את המשמעות שאומרת כל האנשים בקבוצה הזאת גנבים ... תשובה יכול להיות ככה ויכול להיות ככה. לעומת זאת אם אנחנו נגיד ניקח את המילה האנשים בקבוצה הזאת גנבים ונשאל את המוח מה היה כתוב לפני כל האנשים או יש אנשים? אז המוח יגיד יש אנשים כי אין משפט כזה כל אנשים, כל אנשים בקבוצה הזאת גנבים אין משפט כזה ולכן כשהמוח שומע האנשים אוטומטית במוח יש את האפשרות לפרש את המילים אלה האנשים כאילו אמרנו כל האנשים. מה בעצם זה ...
נפלאות המוח האנושי, סודות המוח האנושי, איך המוח חושב? איך נוצרות מחשבות? שיטת ההיפוכים, מערכת ההפעלה האנושית, מודעות עצמית, סודות התת מודע, איך עובד המוח? מחקרים על המוח האנושי
נפלאות המוח האנושי, סודות המוח האנושי, איך המוח חושב? איך נוצרות מחשבות? שיטת ההיפוכים, מערכת ההפעלה האנושית, מודעות עצמית, סודות התת מודע, איך עובד המוח? מחקרים על המוח האנושי
... המוח האנושי, סודות המוח האנושי, איך המוח חושב? איך נוצרות מחשבות? שיטת ההיפוכים, מערכת ההפעלה האנושית, מודעות עצמית, סודות התת מודע, איך עובד המוח? מחקרים על המוח האנושי איך המוח האנושי מחליט מהי אמת ומהו שקר? המוח האנושי פועל על בסיס מנגנונים פנימיים המבדילים בין אמת לשקר. אליעד כהן מסביר כי בבסיס כל ... המונח מחויב לפי אליעד? לפי אליעד, מחויב הוא משהו שאינו יכול להיות שגוי בשום מצב. המוח האנושי אינו מסוגל אפילו לחשוב על האפשרות ההפוכה של משהו שהוא מחויב. לדוגמה, כשאתה רואה קיר, ... ותחושות שעל פני השטח נראות ברורות מאליהן. כאשר מופיעה תחושה כמו כואב לי הגב, המוח יכול לשאול אולי לא כואב לי הגב? אך עדיין, שתי האפשרויות האלה מסכימות על כך שקיים גב כלשהו. אליעד ... ולא - אני, וכן חלום ומציאות. למה קשה לאדם להטיל ספק בחוויית החושים? אליעד מסביר שהמוח האנושי מאוד מתקשה להטיל ספק בדברים שהוא חש בבירור. לדוגמה, קשה מאוד להטיל ספק בחוויה של כאב ... או בין היום לאתמול. זהו מנגנון פנימי חזק מאוד. מהו המנגנון הבסיסי ביותר שעליו המוח נשען? המנגנון הבסיסי ביותר הוא ההבדל בין יש לאין. כל החוויות שלנו מבוססות על ההבחנה בין משהו שקיים ... ההנחה שיש לך גוף, שיש לך תחושת מקום וזמן. כל אלה מבוססים על הנחות יסוד פנימיות שהמוח כלל לא מטיל בהן ספק. איך מגיעים להטלת ספק עמוקה ביותר? אליעד מתאר תהליך ארוך שבו האדם מנסה לזהות את ... הגיע לכך, פשוט אינו מבין באמת מהי אותה הארה, ולכן הוא נמצא בשקר מסוים. איך עובד המוח האנושי? מה זה מודעות עצמית? שיטת ההיפוכים של אליעד כהן מה ההבדל בין חלום למציאות? איך נוצרת ... לא נכון. אם תדע מה בטוח נכון אז תדע מה בטוח לא נכון. למשל אתה רואה מישהי יפה, אז המוח חושב, היא יפה, אך עד כמה מחוייב בעיני שהיא יפה? האם היא יפה בגלל שאני שיכור, או בגלל שהיא באמת יפה ... בו זמנית. אולי זה מאה אחוז טוב ומאה אחוז רע ומאה אחוז לא טוב ולא רע, זה משהו שהמוח לא יוכל לתפוס, זה אפילו לא יכול להתפס בדמיון, אין אפשרות שזה יהיה. דוגמה אחרת, אולי אני מדמיין את ...
איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית
איך המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית
... המוח מבין? איך המוח חושב? איך הזיכרון עובד? איך המוח מגדיר? איך המוח פועל? אחדות ההפכים, אין הבדל בין יש לאין, מה זה רשימו? כיצד המוח חושב? התודעה האנושית, מודעות עצמית איך יכול להיות שהמוח חושב שמשהו קיים? כאשר אדם אומר שמשהו קיים, לדוגמה יש כוס, למעשה ... או זיכרון הפוך. מה הקשר בין הזיכרון לבין ההבנה של המציאות? כדי להבין איך המוח חושב או תופס מציאות כלשהי, אליעד מסביר את מושג הרשימו. רשימו הוא ... זהים במהותם, תיעלם כל שאלה וכל ספק. כיצד זיכרון משפיע על התפיסה של האדם? המוח משתמש בזיכרון (רשימו) של המחשבה ההפוכה כדי לתת משמעות למחשבה ... את המושג קיר. באופן הזה הזיכרון הוא חלק בלתי נפרד מתהליך החשיבה וההבנה של המוח. מדוע המהות של כל דבר היא כלום? אליעד מסביר שכל מושג או מחשבה הוא למעשה כלום בפני עצמו, מפני שהוא חסר משמעות בלי המחשבה ההפוכה לו. המוח מייצר אשליה של משמעות רק על ידי משחק בין שני הקצוות של הניגודים. ... מבינים שהכל בעצם זהה באופן מוחלט, ולכן אין צורך בחיפוש אחר משמעות נפרדת. איך המוח חושב? מה זה רשימו? האם אפשר לדעת בוודאות? איך המוח מבין? האם יש הבדל בין יש לאין? מהי מודעות עצמית? ...
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1
... של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1 איך המוח האנושי פועל ואיך הוא קשור לבינה מלאכותית? אליעד כהן מדבר על הדרך בה המוח האנושי מעבד מידע, תודעה ואסוציאציות, ומראה את ... לאכול, למשל, לא רק מציינת את הצורך באוכל, אלא גם מתפרשת באופן אסוציאטיבי כמשהו שקשור לרעב, לשובע או לפעולות נוספות. המוח האנושי לא עוסק רק בעיבוד מודע של מידע, אלא גם בעיבוד תת - מודע. כלומר, כאשר אדם אומר אני רוצה לאכול, המוח לא רק מפרש את המשפט באופן שטחי, אלא מפענח אותו בהקשרים שונים, כמו רצון לשתות, לעבור דירה, או אולי משהו אחר, בהתאם לנסיבות האישיות והמצב הפיזיולוגי. כהן מתאר את המוח כמעבד אסוציאטיבי, שבו כל מחשבה או מילה יוצרת חיבור לרעיונות נוספים, לפעמים במקביל, ולפעמים בהפכים מוחלטים. איך המוח מפרש מידע בצורה אסוציאטיבית? המוח האנושי מבצע פירושים של מילים ורעיונות דרך חיבורים מהירים ואסוציאטיביים. לדוגמה, כשמישהו אומר את המילה שולחן, המוח לא רק חושב על השולחן עצמו, אלא מיד מתחבר לרעיונות נוספים כמו כיסא, חדר, אוכל, או אפילו האפשרות של אין שולחן. כהן מדגיש שהפירוש הזה לא בהכרח ליניארי - המוח עשוי לחשוב על הפך של רעיון מבלי להיות מודע לכך. כהן מתאר תהליך מהיר שבו המוח מבצע חיבורים כמעט מיידיים בין רעיונות, לפעמים עד כדי כך שאנחנו לא מודעים לכל השכבות של המשמעות שמופיעות בראשנו. כששומעים את המילה שולחן, המוח לא רק חושב על השולחן, אלא גם על רעיונות כמו שולחן גדול, שולחן שבור, או אפילו שולחן לא קיים. הקשר בין המוח לבינה מלאכותית אליעד כהן מציין שפעולת המוח האנושי דומה מאוד לאלגוריתם של מנוע חיפוש, כמו ... שנוצרים תלויות בקשרים שנעשו על ידי חוויות קודמות. כל רעיון במוח לא עומד בפני עצמו, אלא תמיד מקושר לרעיונות אחרים. המוח, בדומה למנוע חיפוש, מאחסן מידע בצורה אסוציאטיבית ומבצע עיבוד מהיר של הנתונים. כמו במנוע חיפוש, המוח מנסה למצוא את המילה או הרעיון הקרוב ביותר למה שמוזן לו. אולם, בניגוד למנוע חיפוש פשוט, המוח האנושי מעבד את המידע בצורה מורכבת יותר, תוך שילוב של תחושות ותגובות תודעתיות. לדוגמה, אם אדם שומע את המילה שולחן, המוח לא רק מזהה אותה כמילת אובייקט, אלא גם משלב עמה את ... מבין את הקשר בין התחושות שהוא חווה לבין התמונות שהוא ראה, או מה שמתרחש סביבו. סיכום ההסברים של אליעד כהן מראים איך המוח האנושי פועל בצורה אסוציאטיבית ומחבר בין ... הכוללת את התודעה האנושית. הבינה המלאכותית והחשיבה האנושית? אסוציאציות במחשבה האנושית? מודעות עצמית ותודעה? הקשר בין המוח לבין מנועי חיפוש? העיבוד האסוציאטיבי במוח? ההפך של רעיון במחשבה? איך המוח האנושי פועל ואיך זה קשור לבינה מלאכותית? הרצאה זו עוסקת במנגנוני החשיבה של המוח האנושי ובקשר בין החשיבה האנושית לבינה ... או רעיונות אחרים כמו רעב או שובע. כל מילה היא חלק ממערכת רחבה של רעיונות שמתחברים בתודעה שלנו. הדבר החשוב כאן הוא שהמוח לא עוסק רק בשלב העיבוד המודע של המידע, אלא גם במידע תת - מודע שמפרש את המילים. לדוגמה, כשאדם אומר אני רוצה לאכול, המוח מפרש את המילים הללו גם בהקשרים נוספים - אם הוא אומר זאת בצום, אולי הוא מתכוון לומר שהוא רעב, אבל יש גם אפשרות שהוא מתכוון למשהו אחר כמו לשתות או לעבור דירה. המוח שלנו לא רק שומע את מה שנאמר, אלא גם בונה תודעה שלמה סביב זה, שמבוססת על האסוציאציות שלנו למילים. כך, כשהמוח שומע את המילה שולחן, הוא לא רק חושב על השולחן, אלא ...
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2
... של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2 איך המוח חושב? מהו האלגוריתם של המוח האנושי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא המורכב של אלגוריתם המוח האנושי , וכוללת תובנות עמוקות על איך המוח האנושי פועל, כיצד אנו חושבים, והקשרים בין החשיבה האנושית ובינה מלאכותית. תוך כדי הדיון, אליעד נוגע במגוון נושאים הקשורים לתודעה האנושית, הבינה המלאכותית, מנועי חיפוש כמו Google, וכן כיצד המוח שואב אסוציאציות ומבצע חישובים מורכבים על בסיס נתונים. מהו המנגנון שמוביל לחשיבה אנושית? המרצה מדבר על האופן שבו המוח האנושי פועל, ואיך כל מחשבה או פעולה נובעות משילוב בין זיכרון, חוויות עבר ותחושות רגשיות. הוא מציין שמחשבות רבות נוצרות על ידי אסוציאציות בין רעיונות שונים, דימויים ותפיסות. כל מחשבה פועלת מתוך חיבור בין רגש למידע שמתקבל דרך חושים. כך, המוח בונה תמונה של העולם סביבנו בצורה יצירתית ומורכבת, שמספקת לנו את היכולת לקבל החלטות ולבצע פעולות. האם המוח האנושי יכול להתחרות בבינה מלאכותית? הנושא המרכזי הוא השוואה בין המוח האנושי ובינה מלאכותית. אליעד מציין כי בינה מלאכותית, כמו מנועי חיפוש של Google, פועלת גם על פי עקרונות של חיפוש וניתוח של כמות עצומה של נתונים, אך המוח האנושי מסוגל לחדש ולהמציא על בסיס חוויות אישיות ורגשות, דבר שבינה מלאכותית ... אסוציאציות ומה תפקידן במחשבה? אליעד עובר בהמשך להסביר את חשיבותן של האסוציאציות במחשבה האנושית. אסוציאציות הן חיבורים בין רעיונות, תחושות וזיכרונות שנוצרות כאשר המוח מקשר בין אלמנטים שונים של מידע. לדוגמה, כאשר אדם נזכר בזיכרון ישן, לעיתים הוא עשוי ... או נקמה על פי אסוציאציות רגשיות שליליות. הוא מבדל בין נקמה שהיא תגובה רגשית לבין פעולה שנעשית מתוך כוונה להחזיר למישהו שפגע בו. תופעה זו פועלת כאלגוריתם אישי, שבו המוח שומר את חוויות העבר ומשתמש בהן כדי לקבל החלטות בעתיד, לעיתים תוך יצירת תגובה כפולה ... ההרצאה מסתיימת בשאלות על כוחה של התודעה האנושית בעידן המודרני, שבו מתמודדים אנשים עם אתגרים שונים ועם חשיבה מבוססת נתונים טכנולוגיים. אליעד מדבר על היכולת של המוח האנושי להתמודד עם מידע בלתי נגמר, כיצד הוא שומר על יצירתיות ויכולת להמציא רעיונות חדשים גם כשהטכנולוגיה שואבת את כל המידע מנו, אך בסופו של דבר, המוח האנושי נשאר עם יתרון בזכות האסוציאציות, הרגשות וההבנה הפנימית שהוא שואב מהעולם הפיזי והרגשי. אסוציאציות במחשבה איך המוח פועל? בינה מלאכותית מול המוח האנושי תודעה אנושית והפגיעות הרגשיות מהי פעולה למקום? הנוקם ונוטר המוח האנושי בעידן המודרני ...
אושר למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור
אושר למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור
... למתקדמים, לא בטוח שרע, אולי טוב לך? איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא רוצה דברים? איך המוח מבין דברים? דמיון או מציאות, להטיל ספק בחושים, מעשה ממרור איך המוח מרגיש רע? איך המוח מרגיש טוב? ההרצאה עוסקת בקונספטים של אושר וכאב ממנקודת המבט של המוח האנושי. אחד הרעיונות המרכזיים שהוצגו היה שהתחושות של רע לי או טוב לי אינן בהכרח נכונות או מוחלטות. אליעד הסביר שלעיתים אדם מרגיש רע, אך לא בהכרח שהוא בטוח בכך. רעב או כאב, לדוגמה, אינם תמיד סימנים לכך שמה שקורה במציאות הוא רע, אלא רק חוויה סובייקטיבית של המוח. האם המוח יכול להרגיש רע אם הוא לא בטוח בכך? ההסבר שניתן היה שבן אדם יכול להרגיש כאב, אבל אם הוא לא בטוח בכך, הוא בעצם לא מרגיש רע באופן מוחלט. המוח, בפועל, לא תמיד בטוח אם הוא מרגיש רע, כי הוא לא תמיד בטוח במה שהוא מרגיש. אם אדם לא יכול להוכיח לעצמו ב - 100% שהוא מרגיש רע, אז הוא למעשה לא בטוח ב - ... שאלות כמו האם באמת כואב לי? או האם אני בטוח בזה?. זה יכול להוביל למחשבה שהתחושות הן פחות מוחלטות משנדמה. האם המוח יכול להבין דברים מבלי להיות בטוח בהם? תוך כדי הרצאה, אליעד הציג את הרעיון שהמוח לא תמיד מבין את מה שהוא מרגיש. המוח יכול לחשוב שהוא רוצה משהו, אך לא בהכרח להיות בטוח בכך. אליעד גם הבהיר שהמוח לא תמיד יכול להבדיל בין דמיון למציאות. אם אנחנו לא בטוחים במחשבות שלנו, זה עלול להוביל לתחושות סבל או אי - שקט. איך המוח לא רוצה דברים? כחלק מההסברים שהוצגו, אליעד הציע כי אנשים יכולים לחוות תחושות של לא רוצה את זה, אך לא בהכרח להיות בטוחים בזה. פעמים רבות, ישנו ספק ... האם אני באמת לא רוצה את זה? זאת תוצאה של האי - ודאות במוח, שמקשה עליו להרגיש בוודאות. דמיון או מציאות: איך המוח מבין את מה שהוא חווה? אחד הרעיונות המהותיים שהועלו היה שהמוח לא תמיד יכול להבחין בין דמיון למציאות. לדוגמה, אם אדם שואל את עצמו האם באמת כואב לי? הוא למעשה מטיל ספק בהרגשה שלו. כך המוח יכול להרגיש כאב או תחושת רע, אך במקביל לא להיות בטוח בכך. אם אדם לא יכול לדמיין מציאות אחרת, הוא נשאר עם תחושת סבל או רע. מעשה ממרור: כיצד להתגבר על ... אפשרות לראות את הטוב. כך כמו במרור, שאם תמתין רגע ותבין את המצב כפי שהוא, תוכל להרגיש טוב יותר. מה זה אושר? איך המוח מרגיש רע? האם דמיון הוא מציאות? מהו הספק במחשבה? איך המוח מבין דברים? האם המוח יכול להרגיש טוב? ...
רצון חופשי, של מי הרצון שלי? זה לא אני זה המוח שלי, זה לא אני זה הרצון שלי, האם אני המוח שלי? מי אני? מהו האני? האם אני המוח שלי? למה אני רוצה משהו? הסרת אחריות, אני והמוח שלי, אני והנשמה שלי, אני והרצון שלי, אני והמחשבות שלי
רצון חופשי, של מי הרצון שלי? זה לא אני זה המוח שלי, זה לא אני זה הרצון שלי, האם אני המוח שלי? מי אני? מהו האני? האם אני המוח שלי? למה אני רוצה משהו? הסרת אחריות, אני והמוח שלי, אני והנשמה שלי, אני והרצון שלי, אני והמחשבות שלי
... חופשי, של מי הרצון שלי? זה לא אני זה המוח שלי, זה לא אני זה הרצון שלי, האם אני המוח שלי? מי אני? מהו האני? האם אני המוח שלי? למה אני רוצה משהו? הסרת אחריות, אני והמוח שלי, אני והנשמה שלי, אני והרצון שלי, אני והמחשבות שלי מהו הקשר בין הרצון למוח ולאני? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק ... על הרצונות והמחשבות שלנו. הוא מציין כי לעיתים קרובות אנשים חווים בעיות רגשיות, ואז כשהם נשאלים מדוע הם חושבים או רוצים דבר מסוים, הם עשויים להגיב: זה לא אני, זה המוח שלי. הכוונה כאן היא שהתפיסה הזו מנותקת מאחריות אישית, שכן היא מעבירה את האחריות על המחשבות, הרצונות והרגשות למשהו חיצוני לאדם, כמו המוח או הנשמה. השאלה המרכזית היא האם תפיסה כזו נכונה או לא, והאם יש אמת בהנחה שהמוח יכול להיות נפרד מהאדם עצמו. האם אתה והמוח שלך זה אותו דבר? אליעד מציע את השאלה המהותית - אם אתה והמוח שלך הם ישות אחת, אז אמירה כמו זה המוח שלי היא למעשה אמירה על עצמך. אם אתה והמוח שלך הם אחד, אז אין צורך לומר המוח שלי, כי זהו אתה. במילים אחרות, אם המוח שלך הוא אתה, אז כאשר אתה אומר המוח שלי או הרצון שלי, אתה בעצם מדבר על עצמך. מנגד, אם אתה והמוח שלך הם ישויות נפרדות, אז הרצון והמחשבות שלך לא חייבים להיות שלך, אלא של ישות אחרת, והם לא בהכרח צריכים להטריד אותך. ... זה, אבל זה לא אני, זה השכן שלי. במקרה כזה, אם השכן שלך צועק הצילו, זה לא אמור להטריד אותך, כי זו לא בעיה שלך, אלא של השכן. אליעד משתמש בדימוי הזה כדי להראות שאם המוח שלך הוא לא אתה, אז אין לך סיבה להרגיש בעיה עם מה שהמוח שלך חושב או אומר. האם אתה והמוח שלך זה אותו דבר? כאשר נשאלת השאלה למה אנחנו רוצים להרגיש טוב ולא רע, אליעד מציע שלא נשכח האם המוח שלנו הוא אנחנו. אם אתה והמוח שלך הם אותו דבר, אז אין טעם לומר המוח שלי כי מדובר בך. לעומת זאת, אם המוח שלך הוא ישות נפרדת ממך, אז לא תהיה לך סיבה להרגיש לחץ אם הוא רוצה משהו שלא תואם לרצונותיך האמיתיים. מה קורה אם המוח שלך כופה עליך רצון? אם המוח שלך כופה עליך רצון מסוים, זה אומר שהרצון הזה לא בהכרח שלך, אלא של המוח שלך, ומכאן שאין סיבה שתהיה מוטרד ממנו. עם זאת, אם המוח לא כפה עליך את הרצון אלא אתה בחרת להזדהות איתו, השאלה היא למה בחרת להזדהות עם הרצון שהמוח שלך מייצר. אם אתה בוחר להזדהות עם המוח שלך, אז בסופו של דבר זה הופך להיות הרצון שלך, והאחריות נשארת אצלך. המסקנה המסקנה שמסיק אליעד היא שהשאלה האם המוח שלך הוא אתה או לא היא קריטית. אם אתה והמוח שלך הם אחד, אז אין טעם להפריד ביניכם ולהגיד זה לא אני, זה
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
... בניתוח טכניקות ה - NLP? במהלך הניתוח של הווידאו, אליעד מסביר כיצד המומחה המפגין טכניקות NLP מציג את המידע. המומחה טוען כי המילים לא ואל לא אפקטיביות בתקשורת כי המוח לא מעבד שלילה, ומסביר שכשאומרים למישהו אל תעשה X, הוא בעצם מקדיש תשומת לב לפעולה הלא רצויה (כגון אל תסתכל על האצבע). עם זאת, טענות אלו נדחו על ידי אליעד תוך הצגת דוגמאות והסברים מנוגדים. לפי המומחה, המוח לא קולט שלילה ולכן יש להשתמש בטכניקות כמו אשליית בחירה (שאלות כגון האם אתה רוצה לסגור את העסקה או לא רוצה לסגור את העסקה), המובילות את האדם לבחור בפעולה הרצויה. אליעד חולק על הניתוח הזה ומסביר כי השימוש במילים שליליות כן משפיע על המוח, והמניפולציות שמבצע המומחה לא בהכרח מספקות את התוצאות שהוא מציע. מה הבעיות בטכניקות NLP המוצגות? 1. הטענה שהמוח לא מעבד שלילה: המומחה טוען כי המוח לא מעבד את המילה לא, אבל אליעד מציין שבמציאות, המוח כן מעבד שלילה, כפי שניתן לראות בדוגמאות כמו לא תרצח או לא תגנוב. אם המילים לא ואל לא היו מעובדות, כיצד אנו מבינים את המשמעות שלהן? 2. ההנחה שבחירה מלווה בשאלה רטורית: השימוש ... את הפעולה שהיא מנסה למנוע. מסקנות ההסבר של אליעד מראה כיצד השימוש במילים ובניסוחים מניפולטיביים יכול ליצור אשליות של בחירה, אך לא תמיד יוביל לתוצאות הרצויות. המוח מעבד שלילה ומבין את המשמעות של מילים שליליות, ולכן יש להתייחס בזהירות לשימוש בטכניקות NLP שלא תמיד מבוססות על עובדות. השפעת המילים על קבלת החלטות אינה תמיד ברורה, ויש לבצע את השימוש במילים באופן מושכל יותר. שיטות NLP לשכנוע איך להשתמש במילים שליליות בשכנוע? האם המוח מעבד שלילה? טכניקות NLP בהשפעה על החלטות הבעיות בשימוש במילים שליליות סיכום מפורט ומעמיק של ניתוח הווידאו של המומחה ל - NLP צפינו בוידאו של מומחה ל NLP -להלו הניתוח שלו: במהלך הווידאו שצפינו בו, המומחה ל - NLP הציג טענות שונות בנוגע לאופן שבו המוח מעבד מילים, בפרט שלילה כמו לא ואל. הוא ניסה להדגים כיצד המוח אינו קולט שלילה ולכן יש להימנע משימוש במילים שליליות בתקשורת כדי למנוע תוצאה הפוכה מהרצוי. כמו כן, הוא הציג שיטות מניפולציה פסיכולוגיות שנועדו, כביכול, לגרום לאנשים לבצע בחירות מסוימות מבלי להרגיש שמכריחים אותם. בניתוח של דבריו, מצאנו מספר רב של כשלים לוגיים, טעויות בהבנה של השפה והמוח, ושימוש בטכניקות מניפולטיביות שמוצגות בצורה לא מדויקת או מבלבלת. למעשה, ניתן לראות כי חלק גדול מהטענות שהוא הציג לא נתמכות במציאות או שהן מוצגות בצורה מגמתית ומוטעית. הטענה המרכזית: המילים לא ואל אינן אפקטיביות אחת מהטענות המרכזיות שהמומחה העלה הייתה כי כאשר אומרים למישהו אל תעשה X או לא תעשה Y, המוח אינו קולט את השלילה ולכן האדם שומע רק את החלק החיובי של המשפט. כך, לדבריו, כאשר אומרים לילד אל תרביץ לאחיך או אל תאכל מהרצפה, המוח מתמקד דווקא בפעולה תרביץ ואכול מהרצפה, מה שגורם לו לבצע את הפעולה האסורה. הבעיות בטענה זו: דוגמה חלקית ולא כללית: המומחה הביא דוגמה שבה הוא אמר אל תסתכלו על האצבע שלי, ואז ... אנשים מסתכלים על האצבע שלו למרות השימוש בשלילה. אך זוהי דוגמה מגמתית - אנשים מסתכלים על האצבע לא בגלל שהם לא שמעו את האל, אלא משום שהוא הפנה את תשומת ליבם לאצבע. המוח כן מעבד שלילה: אם אכן המוח לא קולט את המילה לא, כיצד אנשים מבינים משפטים שליליים אחרים כמו אל תיגע באש, לא ללכת ברחוב לבד או לא לשקר? ברור שאנשים מבינים שלילה, והטענה שמוח האדם לא תופס שלילה פשוט אינה ... סביר להניח שאנשים כלל לא היו מסתכלים. העובדה שהמומחה עצמו משתמש בשלילה: אם המילים לא ואל אינן נתפסות במוח, כיצד הוא הצליח להסביר לקהל את הרעיון שלו באמצעות המשפט המוח לא מעבד שלילה? עצם העובדה שהקהל הבין את המסר שלו מוכיחה שהמוח כן מעבד שלילה. הטענה: שיטות NLP לשכנוע על ידי יצירת אשליית בחירה המומחה הציע טכניקה של יצירת אשליית בחירה כדי להוביל אדם לקבל החלטה רצויה. לדוגמה, במקום לשאול האם אתה רוצה ... הוא מבצע את העסקה ולא על השאלה האם לבצע אותה בכלל. חוסר הבנה של הפסיכולוגיה של קבלת החלטות: שאלה כמו האם אתה רוצה או לא רוצה יכולה לגרום דווקא לתגובה הפוכה, משום שהמוח יתמקד באפשרות השלילית במקום להרגיש שמדובר בבחירה חופשית. הטענה: מעל 18 שנה ניסיון - למה זה לא חיזוק אמיתי? המומחה הדגיש שהוא עוסק בתחום מעל 18 שנה, אך למעשה, השימוש במילה מעל פוגע במסר שהוא מנסה להעביר. למה זה בעייתי? המילה מעל יוצרת ספק: כאשר מישהו אומר מעל 18 שנה, המוח מתחיל לשאול כמה מעל?, אולי זה רק 18 וחודשיים?, ובכך המסר שלו הופך לפחות חד משמעי. זה מצמצם את הערך של 18: אם הוא היה אומר אני כבר 18 שנה בתחום, זה היה נתפס כחיובי ומרשים. ... גרם לו, אך הוא מציג זאת כך כדי ליצור תחושת ודאות. עשרת הדיברות מבוססות על שלילה: התורה משתמשת בשלילה במשך אלפי שנים (לא תרצח, לא תגנוב) והמסר עובר היטב. אם המוח לא היה מבין שלילה, אז כיצד אנשים יודעים שגניבה ורצח אסורים? מה אפשר ללמוד מהניתוח? הדוגמאות שהבאנו מראות כיצד ניתן לבצע מניפולציות באמצעות שפה וניסוחים מתוחכמים. עם זאת, יש מספר דברים חשובים שצריך לזכור: שלילה היא חלק טבעי מהשפה, והמוח כן מעבד אותה - אך יש דרכים חכמות יותר להעביר מסרים. כאשר מנסים לשכנע, עדיף לא להזכיר ספק או אפשרות שלילית אם לא צריך. לא כל טענה שמשתמשת בדוגמה בודדת יכולה להפוך לחוק כללי. ... מסתכלים? אז המילה לא לא עובדת. מסקנה, המילה לא לא עובדת כי בלתי אפשרי לעמוד בפיתוי ולכן אם האמא אומרת לילד אל תאכל מהרצפה, אל תרביץ לאח שלך זה לא עוזר כי אמרת אל, המוח לא קולט את המילה אל. ולכן צריך לתת אשליה של בחירה, כמו לדוגמה, האם אתה רוצה לסגור איתי את עסקה או לא רוצה לסגור איתי את העסקה? ואז בכל אחד מהמקרים הוא שומע את המילה אתה רוצה ... שנה מה הוא בעצם בא להגיד לך? שמונה עשרה שנה זה לא מספיק טוב זה מעל שמונה עשרה שנה. אבל אמרת שאתה שמונה עשרה שנה, אז כמה מעל? אם היית אומר לי כבר שמונה עשרה שנה אז המוח אומר וואלה כנראה ששמונה עשרה שנה זה טוב, עובדה שהוא, אתה יודע מי אמר שאני חכם? אני כבר שמונה עשרה שנה עושה את זה. הבן אדם מאמין שהשמונה עשרה שנה זה כנראה, טוב, תראה, אם הוא ... לא מספיק טוב. אז אם שמונה עשרה שנה זה לא מספיק טוב, אז, אבל אתה אמרת רק שמונה עשרה. המילה מעל היא בעייתית אם אתה מדבר על מספרים קטנים. קודם כל המילה מעל שולחת את המוח של השומע להתחיל לבדוק בציציות מה שמונה עשרה שנה לא מספיק?, מה מעל שמונה עשרה שנה?. כאילו, ואם זה כמה מעל, חודשיים? אה לא מספיק. המילה מעל בעצם מצמצמת היא מקטינה את השמונה עשרה שנה. כשאתה אומר מעל שמונה עשרה שנה בעצם אמרת שמונה עשרה שנה זה לא מספיק טוב, זה מעל. המוח מתחיל להתחיל. ש: אני לא שמתי לב לזה, אז בתור הציבור. אליעד: אז אני שמתי לב לזה. רגע אבל הבנתי, את אומרת לא שמתי לב לזה. עכשיו, למה אני אומר שזה כן משמעותי אם לא שמת לב לזה? אני ... פחות משמונה עשרה, אולי אתה רק חמש עשרה ואבדת עלי ואני חושב שמונה עשרה. ש: אז האם הוא עושה את זה בכוונה? אליעד: לא, הוא פשוט לא היה במפגש פה והוא לא יודע איך עובד המוח. את מבינה? מעבירים סדנה ולא באמת יודעים איך זה עובד. אני מסביר לך, כשהוא אמר את המילה מעל הוא לא שאל, הוא לא בדק למה הוא אומר את המילה מעל ומה המשמעות שלה. את מבינה? עכשיו ... הוא אומר השנה שנת 2012 הזמינו אותי זה וזה וזה, אתה אומר רגע, למה הוא אומר 2012? כי רק ב2012 הם פנו אליו? או שהוא רצה להדגיש לי שזה השנה. לך תדע מה הוא התכוון, ואז המוח איך יחדש איך שהוא רוצה. למרות שגם זה החיסרון כי הוא לא היה צריך להגיד 2012 ואם הוא היה אומר 2012 הוא היה צריך להגיד את זה אחרת. לא להגיד את המספר 2012 הוא היה צריך להגיד השנה ... שהוא לא טוב. למה לפתוח את זה? היית אומר בין לקוחותי 1,2,3 אני עובד איתם, הם מזמינים אותי על בסיס קבוע כשהם רוצים. המילה כשהם רוצים לא צריך לדחוף אותה אבל זה מה שהמוח יבין. כשאתה אומר חלקם יותר מפעם אחת אתה בעצם, קודם כל רק חלקם. אתה יכול להגיד יותר מפעם אחת למה אתה אומר חלקם יותר מפעם אחת כי בעצם אתה אומר חלקם לא, חלקם אולי, לא יודע מה ... לדוגמה, כבר יש הנחה שיש בחירה חופשית ועל זה אני שואל שאלות ומסתכל. זה משהו שמלמד אותי על השאלות שלי גם. אליעד: אתה בעקרון המטרה שלך לשיחה הזאת זה להבין איך עובד המוח, אוקי? זה הרעיון. ש: השאלה לא קיימת ממילא אצל הלקוחות? אליעד: קיימת. אבל מה אתה מנסה לחזק את השאלה או לחזק את התשובה? מה המטרה שלו? הוא לא רוצה להזדהות. להזדהות תישארו בבית, ... ההפך בלי אני חושבת ש.... הוא אומר אני רואה שיש שולחן אל תגידי אני לא רואה שיש שולחן, תגידי לו אין שולחן. הבנו? אוקי, עכשיו בא נמשיך הלאה, עכשיו הוא נכנס בסיפור של המוח. מי רצה לשאול שאלה? ש: אתה באמת יכול לגרום לבן אדם לעשות משהו שהוא לא מתכוון לעשות? אליעד: תשובה? ש: כן. אליעד: ענית את התשובה לבד, אמרת כן, אבל אמרת כן לשאלה ששאלתי אותך נתת ...
דמיונות, כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח
דמיונות, כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח
... כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח מהו דמיון וכיצד הוא משפיע על הדרך בה אנו תופסים את העולם? אליעד מתחיל את ההרצאה בכך שהוא מציין כי הדמיון הוא כוח מאוד חזק במוח, וכולנו פועלים ... בתחנה המרכזית בתל אביב, שם הוא היה עד לאירוע שבו ראה זוג אנשים. הוא לא ידע אם זהו זוג ישראלי או לא, אך בשיחה עליהם, הוא שואל את השאלות שמנסות להבין איך המוח מתפקד כאשר אנו פוגשים אנשים, ומה השפעת הדמיון על הדרך בה אנחנו מעריכים אחרים. כיצד אנחנו מייחסים דמיון בין דברים? אליעד מציין שמה שהמוח עושה בעצם זה לא רק לנתח מצבים אמיתיים, אלא גם להפעיל דמיון: הוא משווה בין תרחישים דומים ומניח שהדברים יתנהגו בצורה דומה. הוא נותן דוגמה שבה ... תחנה, ואז הוא מציין כי הדמיון בין שני אנשים במצבים דומים עשוי להוביל למסקנות על האופן שבו הם יתנהגו. כלומר, כאשר אנחנו רואים שני אנשים שמזוהים כזוג, המוח שלנו מניח שיהיו להם מטרות דומות או שהם יתנהגו בצורה דומה. מהו תהליך ההשוואה במוח? כאשר אנחנו בונים השוואות בין פרטים, המוח מייצר קישורים של דמיון. אליעד מסביר כי ברוב המקרים, כאשר אנחנו פוגשים מישהו או שומעים סיפור, המוח שלנו בודק האם יש קשר דמיון או חפיפות בין פרטים שהיו לנו בעבר ובכך יוצר תחושת ביטחון או חוסר ביטחון. זהו כוח הדמיון שמניע את ההבנות שלנו. המוח, בתור מנגנון שמתבסס על השוואות, עוזר לנו לנחש את ההתנהלות של אחרים. האם דמיון יכול לשבש את התפיסה שלנו? אליעד מדבר גם על איך לפעמים אנו ... האמונה ביכולת לדמיין ולהשוות היא חלק בלתי נפרד ממה שמניע אותנו. אנחנו נוטים לשער ולהניח שהעולם סביבנו יתנהל בצורה שנראה לנו הגיונית לפי הדימויים שהמוח שלנו יוצר. כשיש לנו איזו אמונה פנימית על איך דברים צריכים להתנהל, אנחנו יכולים ליפול במלכודת של תפיסה מוטעית. אליעד מציין, שבסופו של דבר, כל ההבנות שלנו, כל הרצונות והפחדים, נובעים מתוך זיכרונות ודימויים שהמוח יוצר לנו. אם נצליח לשנות את הזיכרונות או את הדימויים האלו, נוכל לשנות את הדרך בה אנו תופסים את המציאות. האם אפשר להפסיק לדמיין? אליעד שואל ... אחרות, אם נצליח לשאול את עצמנו כל הזמן האם מה שאנחנו רואים או מאמינים בו הוא באמת נכון, זה יאפשר לנו לראות את הדברים בצורה חדשה ואובייקטיבית יותר. כך המוח יפסיק להפעיל את הדמיון בכל רגע. האם הדמיון משדר לנו את כל האופציות האפשריות? אליעד מסביר שבמקרים רבים, אנחנו סבורים כי יש אופציה אחת בלבד, מה ... יותר אובייקטיבי ומציאותי. השאיפה היא להבין את כל האפשרויות מבלי להיתפס לדימוי אחד. כיצד הדמיון משפיע על ההתנהגות שלנו? האם ניתן להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? מהי השפעת האמונות על המחשבה? כיצד להבין את כל האפשרויות בסיטואציה? מהו כוח הדמיון במוח? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: המוח, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: המוח, איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לזוגיות, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, מאמן לחיים בנושא המוח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:52:37 - wesi1