אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה מחיר השוק? ✔הערכת שווי נכס, הערכת שווי דירה, הערכת שווי חברה, הערכת שווי עסק, הערכת שווי קרקע, הערכת שווי מגרש, שמאות מקרקעין, דוח 0, רווח יזמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הערכת שווי נכס, הערכת שווי דירה, הערכת שווי חברה, הערכת שווי עסק, הערכת שווי קרקע, הערכת שווי מגרש, שמאות מקרקעין, דוח 0, רווח יזמי, איך להכין דוח 0? מה זה דוח 0? איך לדעת כמה שווה הנכס? כמה שווה הבית? האם המחיר הוגן? שמאי מקרקעין, שווי השוק, מחיר השוק, תמחור, הערכת שווי של חברה, רכישת מניות, הערכת שווי שותפות, השקעות בנדלן, רכישת דירה להשקעה, יזמות נדלן, יזמות עסקית, הכנת תוכנית עסקית, תוכנית כלכלית, יעוץ כלכלי, רכישת דירה, רכישת נכס להשכרה
וכן אדבר על הערכת שווי נכס כלשהו. ואסביר, מהי הערכת שווי נכס? למה ומתי צריכים לעשות הערכת שווי נכס? מי עושה הערכת שווי נכס? איך עושים הערכת שווי נכס? באיזהכ שיטות מעריכים שווי של נכס? וכמובן, מהי השיטה הנכונה, להערכת שווי נכס?

ובאופן כללי אסביר: איך להעריך שווי של נכס? איך לדעת כמה הנכס שווה? איך לדעת כמה הדירה שווה? איך לדעת כמה הקרקע שווה? איך לדעת כמה החברה שווה? איך לדעת כמה העסק שווה? איך לדעת כמה נכס כלשהו שווה? ועוד.

מה זה הערכת שווי נכס?

ונתחיל מהתחלה. אז המושג נקרא "הערכת שווי נכס". כאשר בעצם מדובר על תהליך שבו מעריכים את השווי של נכס כלשהו. כאשר שווי הנכס פירושו, המחיר בכסף שהנכס הזה שווה. לדוגמה הערכת שווי דירה, פירושה, הערכה של כמה כסף שווה הדירה הזאת. והערכת שווי קרקע, פירושה, הערכה כמה כסף שווה הקרקע הזאת. או לדוגמה, הערכת שווי חברה / הערכת שווי עסק, שפירושה, כמה כסף שווה העסק הזה. במילים אחרות, בהערכת שווי, מנסים להעריך, כמה כסף שווה הנכס שאותו אנחנו מנסים להעריך את השווי שלו.

למה בעצם עושים הערכת שווי לנכסים?

אז בעיקרון יכולות להיות כל מיני סיבות לכך שמישהו יעשה הערכת שווי לנכס כלשהו. יתכן שמדובר על הערכת שווי נכס, לצורך רכישה או מכירה של הנכס. לדוגמה בן אדם שרוצה לקנות דירה או למכור דירה, בן אדם שרוצה לרכוש נכס כלשהו, או שרוצה למכור נכס כלשהו, בן אדם שרוצה לקנות עסק או למכור עסק וכיו"ב. במקרים כאלו כנראה שהצדדים ירצו לדעת, כמה הנכס שווה, לטובת המשא ומתן וכולי. כאשר המוכר ירצה שהנכס יהיה שווה כמה שיותר בעיני הרוכש ולעומת זאת הרוכש ירצה שהנכס יהיה שווה כמה שפחות בעיני המוכר.

יתכן גם שמדובר על רכישה / מכירה חלקית. לדוגמה, מישהו שרוכש חלק בדירה, או שהוא רוכש חלק בעסק, עם כמה שותפים וכיו"ב. בכל מקרה כזה, ירצו לעשות הערכת שווי של הנכס שרוכשים / מוכרים.

יתכן גם שרוצים לעשות הערכת שווי לנכס, לצורך שעבוד שלו לטובת הלוואה כלשהי. לדוגמה, מישהו שרוצה לקחת הלוואה ולשעבד כערבון / משכנתא, את הבית שלו / הנכס שלו / העסק שלו וכיו"ב. בכל מקרה כזה, גם ירצו לדעת מה השווי של הנכס, כדי שיוכלו לשעבד אותו לטובת ההלוואה וכיו"ב.

ויתכן גם שירצו לדעת כמה הנכס שווה, במסגרת הערכת שווי לצרכי מס / שומת מס. לדוגמה: היטל השבחה / מיסוי מקרקעין / מס הכנסה וכיו"ב, שהרשויות רוצות לדעת כמה הנכס שווה, כדי לגבות מיסים בהתאם לכמה שהנכס שווה. יתכן גם שבמסגרת הסכם ממון / הסכם גירושין / הסכם בין יורשים / תביעה מסחרית וכיו"ב, גם בתהליכים כאלו, יתכן שירצו לדעת כמה הנכס שווה.

מי מחליט כמה הנכס שווה?

אז ברמת העיקרון, כל מקרה לגופו והכל תלוי הקשר. לדוגמה, נניח שמישהו רוצה לקחת הלוואה מהבנק לטובת רכישת דירה, דהיינו, לקחת משכנתא. אז הבנק דורש שיהיה מישהו (שמאי משכנתא) מטעמו של הבנק, שהבנק סומך עליו, שהוא זה שיגיד כמה לדעתו הנכס שווה. וגם בהתאם לזה, הבנק יחשב כמה הלוואה הוא מוכן לתת למי שרוצה לרכוש את הנכס.

או לדוגמה יזם שרוצה לקחת ליווי בנקאי מהבנק לצורך רכישת קרקע / בניית פרויקט נדלן כלשהו, שגם שם, הבנק יבקש שמאות של שמאי מקרקעין שמקובל על הבנק, שיכין מסמך מפורט ביותר, הרבה יותר, שיסביר ושינמק כל מיני חישובים, כמה לדעתו שווה הפרוייקט הזה ועוד כל מיני חישובים נוספים (לדוגמה: דוח 0), שישכנע את הבנק לתת הלוואה ליזם, לצורך ביצוע הפרוייקט. במקרים כאלו לצורך העניין, את הערכת השווי, יעשה שמאי מקרקעין, שהבנק סומך עליו.

ואם אתה נמצא במסגרת הליך משפטי של סכסוך בין גורמים שונים, שמנסים להבין כמה נכס כלשהו שווה, לפעמים בית המשפט ימנה מומחה מטעמו של בית המשפט, שהוא יחליט כמה הנכס שווה.

ואם מס הכנסה / מיסוי מקרקעין רוצים את המס שלהם, הרי שהם ימנו מישהו מטעמם שיחליט כמה הנכס שווה.

אבל אם אתה רוצה לרכוש דירה או למכור דירה, מי אמור להגיד לך כמה הנכס שווה? ואם אתה רוצה לרכוש עסק או להיכנס שותף לעסק או אולי למכור עסק, מי יגיד לך כמה העסק שווה?

ונניח שאתה יזם נדלן מתחיל, שאולי רוצה לרכוש דירה, לשפץ אותה ולמכור אותה. או אולי לרכוש דירה ולהמתין שהערך שלה יעלה ואז למכור אותה ובינתיים להשכיר אותה. במקרה כזה, איך תדע כמה הנכס שווה?

למה אתה לא יכול לסמוך על השמאי של הבנק, למרות שהבנק סומך עליו?

ואני אחדד, נניח אפילו שאתה יזם נדלן גדול / כריש נדלן, שרוצה לרכוש קרקע לטובת פרויקט נדלן כלשהו, שאמור לקחת ליווי בנקאי ושהבנק אמור לאשר את הדוח 0 שלך, כדי לתת לך ליווי בנקאי, גם במקרה כזה, אתה צריך לדעת, מי אמור לעשות לך ועבורך הערכת שווי של הקרקע שאתה רוצה לרכוש. כי זה שהבנק מוכן לתת לך ליווי בנקאי בהתאם להערכות השונות, זה לא אומר שזה מה שזה באמת שווה, כמו שאני אסביר עוד מעט.

בפרט, שהבנק דורש מהיזם להביא גם הון עצמי מהכסף הפרטי שלו ובנוסף הבנק תמיד שומר על מרווח ביטחון מהערכת השמאי. ז"א שבפועל, אם השמאי אמר שהקרקע שווה 100, הרי שהבנק לא באמת ישים כאן 100. אלא אתה זה שכנראה תשים מראש 25, והבנק בכל פעם ישחרר לך קצת כסף לפי הצורך. שזה כמובן עוד נושא שלם בפני עצמו. אבל בטוח נכון, שגם אם השמאי של הבנק, אמר שהפרויקט שווה X, הרי שלך יש יותר סיכוי להפסיד מאשר הבנק.

כי אם השמאי של הבנק אמר שהנכס שווה X, האם הבנק עצמו שם את כל ה X? תשובה: לא, כי גם אתה שם חלק. ואם משהו יסתבך, מי יפסיד, אתה או הבנק? כמובן שאתה ולא הבנק. ולכן הבנק לא באמת סומך על השמאי של עצמו, כדי לשים את כל ה X לטובת הפרוייקט, אלא שלבנק יש גם מרווח ביטחון, שהוא ההון העצמי של היזם + מרווח ביטחון של רווח שאותו היזם אמור להרוויח בהתאם לדוח 0. במילים אחרות, זה שמבחינת הבנק זה שווה X, זה לא אומר שגם מבחינתך זה שווה X.

ואם נלך על מקרה של משכנתא לטובת רכישת דירה, גם כאן, זה שהבנק מוכן לקבל את הערכת השמאי שהנכס שווה X, זה לא אומר שזה באמת מה שהנכס שווה. ואתה יכול להפסיד או להרוויח הרבה יותר, ביחס להערכת השווי שנתן השמאי של הבנק.

ולכן כדאי לדעת, איך להעריך שווי של נכס, עבורך, בלי קשר להערכת שמאי מקרקעין מטעם הבנק וכיו"ב.

אז איך יודעים כמה נכס שווה?

אז ברמת העיקרון יש כל מיני שיטות להערכת שווי נכס. ואסביר את השיטות, ואת החסרונות של כל שיטה. ואסביר, מהי השיטה הטובה ביותר עבורך שאתה יכול ואמור להשתמש בה, כדי להעריך את שווי הנכס שאתה רוצה לרכוש / למכור וכולי.

שווי שוק

אז השיטה הבסיסית ביותר היא, שיטת שווי שוק. מה זה שווי שוק? שווי שוק פירושו, השווי של הנכס בשוק. לדוגמה, שווי השוק של הדירה, הוא השווי / המחיר של הדירה, בשוק הדירות. מה זה אומר בפועל? בפועל זה אומר, לדוגמה, שאם אתה רוצה למכור בית 4 חדרים בתל אביב, אז אתה יכול לבדוק, בכמה מוכרים בית 4 חדרים בתל אביב. וזה בעצם שווי השוק של דירת 4 חדרים בתל אביב. זה ההסבר בצורה הבסיסית ביותר. שווי השוק של מוצר, הוא כמה שאנשים מוכנים לקנות ולמכור את אותו המוצר. זה הבסיס של שווי שוק של משהו.

עכשיו, מה הבעיות האפשריות, בלהעריך שווי של נכס, בהתאם לשווי השוק שלו. אז קודם כל, צריכים לדעת איך לאתר שווי שוק של נכס כלשהו. לדוגמה, נניח שאתה רוצה למכור דירת 4 חדרים בתל אביב, אז קודם כל צריכים לדעת במובן הטכני, איך לאתר בכמה רוכשים / מוכרים דירות 4 חדרים בתל אביב. זאת משימה בפני עצמה שלא תמיד קל לאתר את המידע, בפרט לפי מה שתכף אסביר.

פרמטרים שמשפיעים על שווי השוק

נקודה ראשונה שצריכים לקחת בחשבון, היא לדעת מה שווי השוק של נכסים דומים כמה שיותר, לנכס שלנו. ולא להיות מושפעים, מנכסים שנראים דומים, אבל הם לא באמת דומים. ואסביר: ברור לכל אחד, שיש הבדל בין שווי השוק ומחיר השוק של דירת 4 חדרים בתל אביב, לבין מחיר של דירת 4 חדרים בפתח תקווה.

אבל גם בתוך תל אביב עצמה, יש הבדל בין השווי של דירה X חדרים בצפון תל אביב, לבין דירה עם X חדרים בדרום תל אביב. ומחיר הדירה יכול להיות מושפע גם מעוד המון פרמטרים שונים, לדוגמה: קרבה למקומות שונים בעיר, נוף מהבית, גודל הבית, בן כמה שנים הבית, באיזו קומה הבית, מה מצב הבית, כמה כסף הושקע בבית, האם מדובר באזור שקט או רועש, מי השכנים ועוד ועוד המון פרמטרים, שיכולים להשפיע על המחיר של הבית.

ככה שכאשר אנחנו רוצים לדעת מה שווי השוק של נכס כלשהו, אנחנו נרצה להשוות אותו לעסקאות שבוצעו על נכסים, שהם דומים בכמה שיותר פרמטרים, לפרמטרים שעשויים להשפיע על המחיר של הנכס שלנו.

וזה כבר יותר קשה לאתר. כי אולי קל לאתר, דירות 4 חדרים שנמכרו בתל אביב. אבל הרבה יותר קשה, לשקלל דירות עם פרמטרים זהים לנכס הספציפי שאנחנו רוצים לרכוש או למכור.

ולכן כאשר אנחנו רוצים לעשות השוואה של תפוחים לתפוחים, אז אנחנו צריכים קודם כל לדעת ולהבין מהם הפרמטרים בנכס שלנו, שעשויים להשפיע על המחיר של הנכס. ואחר כך לדעת לאתר נכסים דומים, עם אותם הפרמטרים. כדי לדעת מה מחיר השוק של אותו הנכס. וזה כבר הרבה יותר קשה לאתר את המידע הזה.

שווי השוק משתנה לאורך זמן

נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון כאשר מדברים על שווי שוק של נכס כלשהו, היא, ששווי השוק של נכס כלשהו, עשוי להשתנות והוא אכן כל הזמן משתנה בפועל. דהיינו, שווי השוק של דירת 4 חדרים בתאריך X, לא יהיה זהה לשווי השוק של אותה הדירה בדיוק, בתאריך אחר. למה? מכל מיני סיבות שונות. כמו שבהחלט ניתן לראות בחוש. מחירי הנדלן / המניות בבורסה / מחירי הסחורות / שווי החברות, כל הדברים האלו משתנים כל הזמן. אז גם אם יש לנו את מחיר השוק המדויק של הנכס שלנו, הרי שאנחנו צריכים לדעת גם לאיזו תקופה לעשות השוואה של מחיר השוק של הנכס שלנו. ואולי מכאן ואילך מחיר השוק יעלה או שאולי מכאן ואילך מחיר השוק ירד. הכל יכול להיות. בקיצור, צריכים לזכור, ששווי השוק של משהו, משתנה כל הזמן והוא יכול לעלות או לרדת בעתיד.

מה באמת המשמעות של שווי השוק של משהו?

נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון, היא מה המשמעות האמיתית של שווי השוק? מה שצריכים לדעת זה, שהמשמעות של שווי השוק, היא כמה ברגע מסוים "השוק" חושב שהנכס הזה שווה. במילים אחרות, שווי השוק של משהו, הוא אינדיקציה לכמה השוק של הקונים והמוכרים חושבים שמשהו שווה, אבל הוא לא בהכרח אומר, כמה "באמת" הנכס הזה שווה.

לדוגמה: ניקח יהלום לשוק עגבניות, יתכן שאנשי השוק יחשבו שמדובר על אבן זולה, ושווי השוק של היהלום, יהיה מאוד נמוך ביחס לכמה שהוא באמת שווה. או להפך, ניקח יהלום מזויף למישהו מומחה, והוא יגיד לנו שהיהלום הזה מזויף ושהוא שווה הרבה פחות ממה שמישהו אחר חושב שהוא שווה.

במילים אחרות, שווי השוק הוא לא השווי האמיתי של הנכס, אלא הוא רק השווי שהשוק נותן לאותו הנכס. ושוב, כל זה רק במידה ואנחנו יודעים לעשות השוואה של נכס עם פרמטרים זהים לנכס שלנו.

ולכן צריכים לזכור, ששווי השוק של משהו, לא בהכרח מעיד על השווי "האמיתי" של אותו הנכס.

איך השוק מחליט מה שווי השוק?

נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון היא, איך באמת השוק מחליט מה השווי של משהו? האם שווי השוק, הוא תוצאה של שווי השוק עצמו? סוג של לופ ובועה? ניקח לדוגמה ביטקוין, השווי שלו עולה, בגלל שאנשים מאמינים שהשווי שלו יעלה. לא מעבר לכך. לעומת שווי של חברה שנסחרת בבורסה, שהשווי שלה עולה, כי שם אולי יש הערכה שהחברה תרוויח כסף שיגדיל את השווי של החברה. במילים אחרות, על מה בעצם מבוסס שווי השוק של משהו?

אז בעיקרון, שווי השוק הוא בסופו של דבר, תוצאה של היצע וביקוש. אבל לפי מה האנשים עצמם מחליטים כמה הנכס שווה?

אז בעיקרון יש כל מיני שיטות שונות להעריך שווי של משהו. לדוגמה בהקשר של הערכת שווי חברה, יש שיטה שמעריכה את שווי החברה, ביחס לרווחים שהחברה הרוויחה בתקופת זמן מסוימת כפול X שנים קדימה. או לדוגמה הערכת שווי החברה, ביחס לנכסים של החברה כפול מספר כלשהו. וכל מיני כיו"ב (מכפיל רווח / מכפיל הון / מכפיל peg). אז אם לדוגמה נחשב את שווי החברה לפי הרווחים שלה, לפי איזו שיטה נחשב את הרווחים עצמם? על פני איזו תקופה? כמה קדימה? כמה אחורה? והאם בכלל הגיוני לסמוך על רווחים שהיו או שלא היו בעבר, כדי לדעת כמה רווחים יהיו לחברה בעתיד? האם באמת ניתן להעריך את שווי החברה לפי כמה כסף יש או אין לה, ביחס לכמה שהיא צפויה להרוויח, ביחס לכל מיני תחזיות כאלו ואחרות? מה האמת של הסיפור?

במילים אחרות צריכים להבין, שגם שווי השוק עצמו, גם הוא לא בהכרח מייצג שווי "אובייקטיבי" אם בכלל יש שווי כזה. כי גם כאשר אנליסטים מעריכים שווי של נכס כלשהו, הרי שבסוף הוא מבוסס על כל מיני חישובים כאלו ואחרים ועל נוסחאות כאלו ואחרות. שמצד האמת, אף אחד לא באמת יכול להתחייב שהן נכונות. אלא הן כולן שיטות חישוב כלשהן, שהן בהחלט לא בהכרח נכונות.

למה יש תנודתיות בשווי של נכסים?

אוסיף ואומר, שזאת גם אחת מהסיבות שכל הזמן יש תנודתיות בשווי של המון נכסים. לדוגמה, מחירי המניות שעולים ויורדים ועולים כל הזמן. גם כאשר אין מידע חדש לגבי פעילות החברה וכיו"ב. הסיבה לכך היא, גם בגלל שאין באמת נוסחה ברורה להעריך את השווי האמיתי של הנכס. וגם בגלל זה, כל הזמן יש תנודתיות בשווי של הנכסים השונים.

אז מהם החסרונות בהערכת שווי ביחס לשווי השוק?

1 - אנחנו נרצה להשוות תפוחים לתפוחים, דהיינו, לנכס שהוא מאוד דומה לנכס שלנו, ביחס לכל פרמטר שיכול להשפיע על מחיר הנכס שלנו. 2 - צריכים לשקלל את התנודתיות בשווי השוק של הנכס. 3 - שווי השוק לא בהכרח אומר מה השווי האמיתי של הנכס, אלא רק כמה השוק העריך את השווי של נכס מסוים בזמן מסוים.

מה ההבדל בין שווי השוק ביחס לשווי הנכס עבורך?

אז ברמת העיקרון, יש עוד כל מיני דרכים איך להעריך שווי של נכסים שונים. יש עוד נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון, והיא, ששווי השוק של נכס מסוים, הוא לא בהכרח אמור להיות השווי של בדיוק אותו הנכס, אבל עבורך. דהיינו, גם אם נאמר שיש שווי מדויק במאה אחוז שאינו משתנה ושהוא נכון במאה אחוז, שלפיו השוק מחליט השוק כמה שווה הנכס, הרי שזה לא בהכרח אומר, שזה מה שהנכס שווה באופן ספציפי עבורך. כי אולי עבורך אותו הנכס שווה יותר או פחות מסיבות שונות, כמו שתכף אסביר.

אז איך כן נכון לעשות הערכת שווי של נכס כלשהו?

אז נתחיל מהתחלה. למה בעצם אתה רוצה לעשות הערכת שווי של נכס כלשהו? אז כמו שהסברתי יכולות להיות לכך כל מיני סיבות. אבל כאן אני רוצה לדבר, מנקודת מבט של קונה, שרוצה לקנות נכס, זה יכול להיות רכישת חברה, רכישת בית, רכישת קרקע, רכישת עסק, רכישת מניה, כל דבר שהוא, מנקודת המבט של הרוכש. איך הגיוני שהרוכש יעריך כמה שווה לו לרכוש את אותו הנכס. לגבי המוכר, אני ממליץ לעיין בנושא של תמחור ושל איך לקבוע מחיר. וכאן אני רוצה לדבר על נקודת המבט של הרוכש בלבד.

אז בעיקרון צריכים לשאול, למה בעצם אתה רוכש את הנכס. כי לרכישת נכס יכולות להיות כל מיני סיבות. וכאן לצורך העניין נניח, שהשיקולים שלך לרכוש את הנכס, הם שיקולים כלכליים בלבד. במילים אחרות, אתה רוצה לרכוש את הנכס, כדי לעשות כסף מהנכס. לדוגמה באמצעות השבחה שלו, שיפוץ שלו, השכרה שלו, מכירה שלו מחדש וכיו"ב. ולכן כאן נתייחס רק לשיקולים כלכליים בלבד, מההיבט הכלכלי בלבד. \

אז במידה ואתה רוצה לרכוש נכס, איך אתה אמור לעשות הערכת שווי עבורך לדעת בכמה כדאי לך לרכוש את הנכס?

שיטת החילוץ / גזירה לאחור

אז מהי שיטת החילוץ / גזירה לאחור / הנדסה לאחור / reverse engineering. אז יש דבר שנקרא תכנון מהסוף להתחלה, שבהקשר שלנו אומר כך. בעיקרון אתה רוכש את הנכס, כי אתה מניח שתרוויח כסף מכך שבעתיד תמכור אותו במחיר גבוה מהמחיר שבו רכשת את הנכס (זה כמובן ברכישה למטרת מכירה ולא ברכישה למטרת השכרה, ששם צריך לעשות התאמות בנוסחה לפי ההקשר).

ולכן עליך להכין דוח 0 לפרויקט שלך, שזה אומר את הדבר הבא.

הכנת דוח 0

אז מה זה דוח 0? ואיך להכין דוח 0? ואיך זה עוזר לנו לדעת כמה שווה לך הנכס שאתה רוצה לרכוש?

אז דוח 0, בהסבר פשטני ביותר, הוא דוח שכתוב בו רשימת כל ההוצאות שיהיו לך בפרויקט + כל ההכנסות שיהיו לך בפרויקט. כאשר סכום ההכנסות פחות הסכום של ההוצאות + תוספת רווח יזמי בשיעור X כלשהו, אמור לצאת 0, זה כל הסיפור כולו.

לדוגמה: כל ההוצאות יהיו 100 ש"ח, הרווח שאתה רוצה להרוויח נניח שהוא 10%. אז הגענו ל 110 ש"ח. ואז אם ההכנסות שאפשרי להכניס מהפרויקט הזה, הן 100 ש"ח, הרי שההכנסות פחות ההוצאות בתוספת של הרווח היזמי בשיעור 10%, הגענו ל 0. זה כל הסיפור כולו בצורה הפשטנית ביותר.

בפועל, בתוך ההוצאות צריכים להוסיף את כל ההוצאות האפשריות שאתה מעריך שיהיו כולל הכל, כולל מיסי רכישה, מיסי מכירה, כולל עלויות מימון, דהיינו, העלות שלך לקחת הלוואה / החזרי הלוואות / ריביות וכיו"ב, הוצאות שיווק ומכירה / הוצאות משפטיות / כל שאר ההוצאות מכל מין וסוג שהוא, שאתה הולך להוציא במשך הפרוייקט, עד שתראה את הכסף נכנס ממכירת הפרוייקט הזה.

כאן כמובן יש אתגר להעריך את כל צפי ההוצאות, שלפעמים הן אפילו לא תמיד ידועות מראש וגם המחיר שלהן לא תמיד ידוע מראש. לצד זה צריך להעריך צפי הכנסות מהפרויקט. וצריכים לראות שנשאר רווח יזמי בשיעור ריאלי כלשהו, שתכף אסביר גם לגבי זה.

אז מה לעשות בפועל? איך להכין דוח 0 בסיסי?

אז בפועל, נניח שאתה רוצה לרכוש דירה, לשפץ אותה, להשכיר אותה, ולמכור אותה. אז קח אקסל / מחשב / נייר ותתחיל לחשב את החישובים הבאים (הכנת דוח 0 ברמה הבסיסית ביותר). צור עמודה של הוצאות ועמודה של הכנסות. בעמודה של ההוצאות, תזין אליה, את עלות הרכישה, עלות התיווך, עלות העורך דין, מיסי רכישה וכולי אם ישנם. על זה תוסיף עלויות שיפוץ כאלו ואחרות, לפי מה שאתה יודע. על זה תוסיף עלויות שקשורות להשכרת הבית. כמובן שתוסיף גם עלויות מימון, החזרי משכנתא וכולי. תוסיף גם עלויות פרסום הנכס למכירה בבא היום, עלויות תיווך, עורך דין למכירה, מס שבח אם ישנו וכולי. בקיצור, תכין רשימת הוצאות.

עכשיו תכין גם רשימת הכנסות. כאשר ההכנסות הן, בעיקר מהשכרת הנכס + ממכירת הנכס בבא היום. עליך להעריך בכמה תוכל להשכיר ולמכור את הנכס, בהתאם למה שאתה מתכנן להשביח את הנכס הזה.

עכשיו תחשב את ההכנסות פחות ההוצאות, ותנסה לראות האם וכמה רווח נשאר לך. אם הרווח הזה מוצא חן בעיניך, אז אולי המחיר של הנכס שהזנת בהתחלה, אולי הוא מתאים לך. אם הרווח נמוך מידי בעיניך, אז תשחק עם המחיר של הנכס כלפי מטה, כדי להשאיר לך יותר רווח, עד לסכום שיתאים לך. וככה בעצם אתה יכול לדעת, כמה הנכס באמת שווה עבורך.

למה שיטת החילוץ, יחסית יותר מדוייקת?

אז בעיקרון, גם לשיטה הזאת יכולים להיות המון חסרונות. בעיקר, שאתה לא באמת יודע לחשב את כל החישובים של ההוצאות ושל ההכנסות. ויכול להיות שתטעה בגדול או בקטן, בפרט בדברים שאתה לא יודע שאתה לא יודע.

אבל היתרון הגדול של השיטה הזאת הוא, שהוא מותאם אישית וספציפית עבורך. שאתה באופן אישי מחשב, כמה עבורך שווה הנכס הזה. כי לך יעלה יותר או פחות לשפץ את הנכס, ביחס למישהו אחר. ולך יעלה יותר או פחות המיסוי של רכישת הנכס, מס רכישה / מס שבח וכיו"ב, ולך יעלה יותר או פחות ממישהו אחר, העלות לפרסם / למכור / להשכיר את הנכס. ולך אולי גם המשכנתא תעלה שונה ממישהו אחר. כי כל אחד והסיפור האישי שלו. במילים אחרות, השיטה הזאת, אמורה להיות מותאמת אישית עבורך באופן ספציפי עבורך.

ואם לדוגמה אתה רוכש עסק, אז אתה צריך לדעת, כמה יעלה לך לנהל את העסק, כמה יעלה לך להמשיך לתפעל את העסק, כמה כסף אתה תוכל לעשות מהעסק הזה. וכל מקרה לגופו. ומה שהעסק שווה למישהו אחד, זה לא אומר שזה מה שיהיה שווה העסק למישהו אחר, אלא צריכים לעשות התאמה אישית עבורך.

מורכבות בחישוב דוח 0 של יזם

ונניח שאתה יזם שרוצה לרכוש קרקע, כאן זה עוד יותר מורכב, כי יש יותר אפשרויות מה ואיך לתכנן ומה ואיך לעשות עם הקרקע. ובהתאם לזה יש המון אפשרויות איך לחשב את ההוצאות והמון אפשרויות איך לחשב את ההכנסות. ולכן החישובים עוד יותר מורכבים.

כמו כן אני אוסיף, כי חלק מהחישובים, נובעים אחד מהשני. דהיינו, עלות המימון, נובעת מהעלות של הנכס. כי המימון הוא לטובת רכישת הנכס. אבל העלות של הנכס עצמה, מושפעת מהעלות של המימון. או לדוגמה, העלות של התכנון, משפיעה על השווי של הנכס לרכישה, אבל העלות של התכנון, היא גם מושפעת מהעלות של הנכס. במילים אחרות, יש עלויות שהן גם משפיעות וגם מושפעות מהעלות של הנכס.

למה רווח יזמי גבוה מידי, זה לא בהכרח סימן טוב?

דבר נוסף שצריכים לדעת זה, שאתה יכול להניח, שגם המוכר במסגרת השיקולים בקביעת מחיר שלו, גם הוא לוקח בחשבון את השיקולים שלך, כדי לדעת כמה כסף אתה תהיה מוכן לשלם לו. וגם בהתאם לזה, הוא קובע את המחיר שהוא מבקש ממך. ככה שאם יצא לך רווח יזמי גבוה מידי, אז לפעמים זה חשוד מידי. כי אולי אתה מפספס משהו. כי אחרת, למה שהמוכר ימכור לך בזול וישאיר לך הרבה רווח, הרי הוא יכול למכור למישהו אחר במחיר יותר יקר, ועדיין תתקיים עסקה שבה המוכר ירוויח יותר. ככה שאם יוצא לך יותר מידי רווח, לפעמים זה סימן רע ולא בהכרח סימן טוב. ולכן יתכן שהבנק לצורך העניין, לא יאשר עסקה שנראה שהיא יותר מידי רווחית, ביחס לרווח שמקובל להרוויח באותו התחום. כי משהו כאן נראה חשוד. וכמובן שכל מקרה לגופו.

רווח אלטרנטיבי / עלות אלטרנטיבית

כמו כן, בנוסף לכל זה צריכים לדעת, שצריכים לדעת גם מהי העלות האלטרנטיבית / רווח אלטרנטיבי, שאתה יכול להרוויח במקום אחר / בעסקה אחרת / בנכס אחר. דהיינו, כאשר אתה בא להעריך שווי נכס, אתה צריך לדעת ששווי הנכס עבורך, מושפע גם מהאלטרנטיבות שיש לך, בעסקאות אחרות. לדוגמה, יתכן שלא כדאי לך לרכוש את הנכס, גם אם הוא ירוויח לך 20%, כי בעסקה אחרת אתה יכול להרוויח 100%. ויתכן שכדאי לך לרכוש את הנכס ברווח של 1%, כי אולי אין לך שום אפשרות אחרת לשום עסקה אחרת. ואולי כדאי לך אפילו להפסיד כסף על העסקה, כי אולי זה יחסוך לך הפסד יותר גדול במקום אחר.

וכל מה שנכון לגבי תמחור וקביעת מחיר, כמו שהסברתי כאן, נכון גם לגבי תמחור ברכישת נכס כלשהו.

אולי אפשרי להוריד את המוכר במחיר?

נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון היא, שניהול משא ומתן זה עולם שלם בפני עצמו. וצריכים לעשות הפרדה, בין כמה ששווה לך לרכוש את הנכס, לבין כמה ששווה למוכר למכור את הנכס. כי אולי שווה לו למכור ביותר זול ממה שלך שווה לקנות. ואז אולי אתה יכול להוריד את המוכר במחיר. וזה כמובן עוד נושא שלם בפני עצמו. דהיינו, לעשות הפרדה, בין כמה ששווה לך לרכוש, לבין זה שאולי בפועל אפשרי לרכוש ביותר זול, ביחס לאפשרויות של המוכר.

לסיכום:

הערכת שווי נכס זה עולם שלם. והדרך הנכונה ביותר להסתכל על הדברים, היא באמצעות גזירה לאחור. דהיינו, לבדוק כמה הנכס הזה שווה עבורך באופן אישי ספציפי, בהתאם לנכס הספציפי, בהתאם למאפיינים הספציפיים שלך. כמובן שכן הגיוני לקחת בחשבון גם את שווי השוק של הנכס, כדי לקבל אינדיקציה שתעזור לך לזהות אולי אתה עושה חישוב שגוי בשיטת החילוץ לאחור. כי אם לדוגמה שווי השוק הוא X ועבורך בשיטה שלך יצא שזה שווה לך חצי X או 2 X, הרי שכדאי שתנסה להבין מהיכן נובע הפער הזה. וכמובן שצריכים לקחת בחשבון גם את האלטרנטיבות שלך.

וכאן / מבוא לעולם ההשקעות יש הסבר שלם, על המון שיקולים איך לבחון כל השקעה באשר היא שגם אותם כדאי לקחת בחשבון באופן כללי. וכדאי להכיר גם את כל העניין של תמחור ושל ניהול משא ומתן וגם של הסכמים וגם של שותפות ועוד. והעיקר הכי חשוב הוא, ליהנות ממשחק החיים, באמצעות זה שמסתכלים על השכל שיש בכל דבר.
במי הכל תלוי להכין המחיר גבוה מידי מה בטוח נכון הלוואה מחיר השוק המוצר יקר לי רוצה להרוויח אתגר למכור למישהו להיכנס שותף לעסק איך לדעת כמה שווה הנכס איך להכין איך להכין דוח 0 איך לקבוע מחיר איך לתמחר דוח 0 דירה דירה להשקעה האם המחיר הוגן הכנת תוכנית עסקית הערכה הערכת שווי הערכת שווי דירה הערכת שווי חברה הערכת שווי חברות הערכת שווי מגרש הערכת שווי נכס הערכת שווי עסק הערכת שווי קרקע הערכת שווי שותפות הערכת שווי של חברה השקעה השקעות השקעות בנדלן יועץ יזמות יזמות נדלן יזמות עסקית יעוץ יעוץ כלכלי כמה שווה הבית כמה שווה נכס להכין להכין דוח 0 לקבוע מחיר לתמחר מה זה דוח 0 מה מחיר השוק מהי הערכת שווי נכס מחיר מחיר הוגן מחיר השוק מחיר שוק נדלן עסק עסקים קביעת מחיר רווח יזמי רכישת בית רכישת דירה רכישת דירה להשקעה רכישת מניות רכישת נכס רכישת נכס להשכרה שווי השוק שווי חברות שווי נכס שווי עסק שווי שוק שווי של חברה שותפויות שותפות שותפים שמאות מקרקעין שמאי מקרקעין תוכנית תוכנית כלכלית תוכנית עסקית תמחור
שווי השוק של המוצר, הוכחה לשווי שוק של מוצר, טריקים של מנטורים לכסף, איך לראיין עובדים? משא ומתן על שכר בראיון עבודה, כמה משכורת לשלם לעובד? כמה שכר מגיע למישהו? כמה לשלם לנותן שירות? שיטות מכירה של מנטורים, איך למכור את עצמך ביותר כסף? איך למכור סדנא ביותר כסף? הצעות מתחרות בראיון עבודה, כמה כסף מגיע לך? כמה כסף אתה רוצה? כמה כסף לבקש? איך לבקש משכורת? מניפולציות של מנטורים
... היותר זול שלו. לדוגמה: הוא אומר לך, תשלם לי 1,000 שח כי אני מוכר שעת פגישה אישית ב 10,000 שח, כדי שתוכל להעריך את שווי מחיר השוק של ההרצאה שלו. במקרה כזה אם הוא מנופף לך באמירה ששעת פגישה אישית איתו שווה 10,000 שח, באפשרותך לבקש ממנו להראות לך חשבוניות מהחודש האחרון של ... האחרות. בניירות ערך לדוגמה, בכל רגע נתון, ניתן לדעת כמה רוצים לקנות וכמה רוצים למכור ובאיזה סכום. וניתן לדעת בוודאות מה מחיר השוק הנוכחי של נייר הערך. כאשר מישהו אומר לך, שמגיע לו X כי שווי השוק שלו הוא X, באפשרותך לבקש לכך הוכחה ולבקש ממנו להראות לך את שווי השוק ...
תמחור נכון - איך לתמחר? איך לקבוע מחיר? כמה כסף לבקש מלקוח? שיקולים בקביעת מחיר, שיקולים בתמחור שירות, שיקולים בתמחור מוצר, תזרים כספי, מחיר השוק, הוצאות מימון, עלויות מימון, תקציב שיווק, מקסום רווח, למקסם רווח, העלאת שכר דירה, האם להעלות מחיר? האם להוריד מחיר? מודל תמחור מוצר, אסטרטגיות תמחור, תעריף של מוצר, תעריף של שירות, שיטות תמחור, תזרים עסקי, כמה לבקש בהצעת עבודה? העלאת מחירים, הורדת מחירים, כמה לבקש בהצעת מחיר? העלאת מחיר, הורדת מחיר
... נכון - איך לתמחר? איך לקבוע מחיר? כמה כסף לבקש מלקוח? שיקולים בקביעת מחיר, שיקולים בתמחור שירות, שיקולים בתמחור מוצר, תזרים כספי, מחיר השוק, הוצאות מימון, עלויות מימון, תקציב שיווק, מקסום רווח, למקסם רווח, העלאת שכר דירה, האם ... לפי חשיבות כלשהי. וכל אחד מהם הוא עולם בפני עצמו, ואני מסביר כאן את הדברים רק ברמת הכותרות של השיקולים. אז בקביעת מחיר יכולים להיות המון שיקולים, כגון: מחיר השוק - דהיינו, יכול להיות שיקול של קביעת המחיר שלך, בהתאם למה מחיר השוק, המחיר המקובל בשוק, למוצר ולשירות שלך. וביחס למחיר השוק, יכול להיות שתרצה לבקש יותר כסף ממחיר השוק, לדוגמה כדי לשדר שאתה יותר איכותי. ויכול להיות שתרצה לבקש פחות כסף ממחיר השוק, לדוגמה כדי לשדר שאתה זול. ויכול להיות שתרצה לבקש את מחיר השוק, לדוגמה כדי לשדר שאתה הוגן. ובהנחה שאתה לא מתמחר כמו מחיר השוק, יכול להיות שתרצה להיות הרבה מעל או מתחת למחיר השוק ויש בזה כל מיני שיקולים. יכולת הלקוח לעשות השוואת מחירים - שיקול נוסף יכול להיות, האם ועד ...
הנחה ללקוחות / הדרכת מכירות - הנחה ללקוח - האם לתת הנחה ללקוח? מתי לתת הנחה ללקוח? למה לקוח מבקש הנחה? איך לענות ללקוח שמבקש הנחה? למה לא לתת הנחה ללקוח? איך לתת הנחה ללקוח? מחיר השוק של מוצר, איך לתמחר מוצר? מחיר אובייקטיבי, מחיר סובייקטיבי, מחיר שמותאם אישית ללקוח, כמה כסף לבקש מלקוח? מחיר שוק של מוצר
... לתת הנחה ללקוח? למה לקוח מבקש הנחה? איך לענות ללקוח שמבקש הנחה? למה לא לתת הנחה ללקוח? איך לתת הנחה ללקוח? מחיר השוק של מוצר, איך לתמחר מוצר? מחיר אובייקטיבי, מחיר סובייקטיבי, ... יכול לבקש הנחה, דווקא כי הוא רוצה לקבל סירוב חד משמעי לעניין של ההנחה. כדי להבין שהמחיר שהוא משלם, הוא אכן מחיר השוק של המוצר. כי מוצר שנותנים עליו הנחות ביחס למחיר השוק הראשוני שלו, הרי שבעצם מחיר השוק שלו שונה מלקוח ללקוח. ואז הלקוח עשוי להרגיש שהוא פראייר ...
תמחור מעל למחיר השוק, השפעת התמחור על תפישת הלקוח את העסק, האם התמחור יקר מידי? איך למכור את המוצר הכי יקר? איך לתמחר מוצר יותר יקר מהמתחרים? כמה כסף לבקש מלקוח? הצעת מחיר ללקוח, האם לתמחר מעל למחיר השוק? איך לגרום ללקוח להבין את התמחור? כמה כסף לבקש מהלקוח? להסביר ללקוח את התמחור? תמחור הגיוני ללקוח, איך לתמחר את המוצר? האם המחיר גבוה מידי? האם המחיר יקר מידי? האם התמחור נכון? האם התמחור הוגן? מה הלקוח חושב על התמחור? האם התמחור לא הגיוני?
... מעל למחיר השוק, השפעת התמחור על תפישת הלקוח את העסק, ... מחיר ללקוח, האם לתמחר מעל למחיר השוק? איך לגרום ללקוח להבין את התמחור? כמה ... של המוצר שלך ותמחור מעל מחיר השוק של המוצר שלך? האם ואיך הם משפיעים על ... מסוים, שהוא גבוה יותר ממחיר השוק של המתחרים שלך, יכולות להיות לכך המון ... הזה מתומחר הרבה מעבר למחיר השוק שלו, איך הלקוח תופש את המוצר הזה ואת ... נתקל במוצר שמתומחר מעל למחיר השוק והלקוח לא בדיוק מבין את ההבדלים שבין ... שיש לזה סיבה. וכנראה שזה מחיר השוק של היצע וביקוש. וכנראה שמישהו אחר חקר ...
מחיר מוצר, תמחור מוצר יקר, תמחור שירות יקר, התנגדות מכירה מחיר, איך למכור מוצר יקר ללקוח? איך למכור שירות יקר? האם המוצר יקר? כמה המוצר באמת שווה? מה הערך האמיתי של המוצר? איך לתמחר מוצר? איך להתמודד עם התנגדות יקר לי? מה השווי האמיתי של המוצר? האם התמחור נכון? איך לתמחר בצורה נכונה? האם להעלות מחיר? האם להוריד מחיר? התנגדות רכישה מחיר, התנגדות לקוח מחיר, מהו הערך האובייקטיבי של מוצר? כדאיות ייצור מוצר, האם כדאי לייצר את המוצר?
... מ X כדי לייצר לעצמו מוצר שיתאים לתועלות שהלקוח רוצה, מתוך המוצר שלנו, במידה והוא לא רואה את כל התועלות של המוצר שלנו? האם בכלל כדאי לנו לייצר את המוצר? והאם ללקוחות יש כסף לרכוש את המוצר? ומה מחיר השוק של המוצר? וכולי. כל אלו שאלות שונות שאפשרי להתבונן בהן. אבל היה חשוב לי להדגיש שצריכים להתבונן גם על השאלה הבאה: נניח שהלקוח ירצה בדיוק את המוצר ...
התייקרות מחירים, למה מחירים מתייקרים? עליית מחירים, למה מחירים עולים? העלאת שיעור המעמ, איך נקבע מחיר של מוצרים? איך נקבעים מחירים? למה משהו עולה מחיר כלשהו? איך נקבע מחיר של מוצר? השפעת עלות הייצור על מחיר המוצר, למה מוצר עולה מחיר מסוים? למה משהו עולה כל כך יקר? תמחור מוצרים, תמחור שירותים, למה זה המחיר של המוצר? למה זה עולה ככה? איך משפיעה עלות הייצור על התמחור? כדאיות הייצור, איך לקבוע מחיר? להתווכח על מחיר, האם לבקש הנחה? למה המחיר עולה?
... אין לו ביקוש וכיוב, הרי שבמקרה כזה, עלות הייצור תשפיע על זה שכנראה לא ייצרו אותו. כי לא יהיה כדאי לייצר את המוצר. העלות לייצר את המוצר, לא מביאה רווח לייצרן ולכן הוא לא ייצר את המוצר. אבל המחיר עצמו, נקבע לפי מחיר השוק. ונסביר שוב: המחיר שאתה משלם על מוצר, הוא תמיד יהיה הכי גבוה שאפשרי לקבל ממך. ואין לו קשר לכמה שעולה לייצר את המוצר. מה שכן, אם יעלה יותר לייצר ...
מיתוג מחדש, בניית מותג מחדש, מיתוג או בידול, האם כדאי לעשות מיתוג מחדש? האם צריך מיתוג? איזה מיתוג צריך? מתי לא צריך מיתוג? האם כדאי לבנות מותג? טעויות במיתוג מחדש, טעויות בבניית מותג, איך לבנות מותג יוקרה? בניית מותג יוקרה, מיתוג עסקי מחדש, חוסר מיתוג, ניתוח שיווקי, בניית אסטרטגיה שיווקית, סוגים של מותגים, איך למתג את עצמי? איך למתג את העסק? האם לעשות מיתוג עסקי? מי קהל היעד שלך? בידול או מיתוג, למה אנשים רוכשים מותגים? האם להיות מותג?
... מוצרים במחיר יותר גבוה ממחיר השוק הממוצע. דהיינו, העסק לא רוצה לפנות לקהל יעד שמחפש את המוצר הכי זול, ולכן הוא לא ירצה למתג את עצמו בתור ... מוצרים במחיר יותר גבוה ממחיר השוק הממוצע, ונניח שאותו עסק מתקשה למכור את המוצרים במחיר שהוא רוצה. אז במקרה כזה עלולה להיות הטעות המחשבתית ... את המוצרים הרבה יותר ממחיר השוק , בדיוק כמו אותם מותגים שמוכרים מוצרים הרבה מעבר למחיר השוק, מכאן לכאורה ניתן להסיק, שהדרך להגיע לכך שאותו עסק יוכל למכור מוצרים מעל מחיר השוק, היא באמצעות בניית מותג או מיתוג מחדש וכולי. כי נראה שהלוגיקה אומרת, שאם אנשים מוכנים לשלם המון כסף על ...
תמחור מוצר יקר, האם התמחור יקר? האם המוצר יקר ללקוח? למה הלקוח אומר שהמוצר יקר? האם התמחור נכון? התמודדות עם התנגדות מכירה, לקוח אומר יקר לי, התנגדות מחיר, התנגדות מכירה של מחיר, התנגדות רכישה של מחיר, למה המוצר יקר ללקוח? האם לתת הנחה? דרופשיפינג
... שיש במוצר שלנו. במילים אחרות, כאשר הלקוח חושב שהוא יכול לרכוש מוצר זהה עבורו, במחיר יותר זול, עלינו להבין האם ועד כמה זו האמת. אם זו אכן האמת, הרי שלאורך זמן תהיה בעיה למכור את המוצר במחיר יותר גבוה ממחיר השוק. אבל אם רק הלקוח לא מבין את ערכי המוצר, או שהוא לא צריך אותם ושלכן הוא חושב שהמוצר יקר, במובן שהוא יכול להשיג תועלת זהה עבורו ממוצר אחר יותר זול, הרי שבמקרה כזה, צריכים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הערכת שווי נכס, הערכת שווי דירה, הערכת שווי חברה, הערכת שווי עסק, הערכת שווי קרקע, הערכת שווי מגרש, שמאות מקרקעין, דוח 0, רווח יזמי, איך להכין דוח 0? מה זה דוח 0? איך לדעת כמה שווה הנכס? כמה שווה הבית? האם המחיר הוגן? שמאי מקרקעין, שווי השוק, מחיר השוק, תמחור, הערכת שווי של חברה, רכישת מניות, הערכת שווי שותפות, השקעות בנדלן, רכישת דירה להשקעה, יזמות נדלן, יזמות עסקית, הכנת תוכנית עסקית, תוכנית כלכלית, יעוץ כלכלי, רכישת דירה, רכישת נכס להשכרה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה מחיר השוק?, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה מחיר השוק?, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג, אימון עסקי, ייעוץ אישי מומלץ בתחום מה מחיר השוק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5469 שניות - עכשיו 26_07_2025 השעה 05:43:39 - wesi1