אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לרדת במשקל ✔איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי היומיום כמו הפסקת עישון, שמירה על דיאטה, או שינוי התנהגותי, ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא.

למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים?

אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: "מעכשיו אני לא אוכל עוגות", אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות.

הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול.

מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד "אני מחליט לא לעשות משהו". ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת הפנימית. לפי אליעד, אדם שבאמת ברור לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות.

לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו.

למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים?

הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול "מה אני באמת רוצה?" מאלץ את האדם להתמודד עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי האדם לא באמת שלם איתה.

אליעד מביא כדוגמה מצב שבו אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא...
עכשיו יש אנשים שמחליטים החלטה ולא מצליחים לעמוד בה נכון, מה בן אדם צריך לעשות כדי שהוא יוכל להחליט החלטה ויעמוד בה לדוגמה בן אדם מחליט עכשיו אני לא מעשן עכשיו אני הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות, עכשיו אני עושה ככה וככה הוא מחליט ולא עומד בזה. נתקלת פעם בכזאת תופעה שהחלטת משהו לא עמדת בזה?

ש: לא.

אליעד: אף פעם לא?

ש: לא.

אליעד: אוקי מעניין, לא דוגמה הבן אדם הבא שאני פוגש אני אומר לו ככה ואז איך שפגשת לא אמרת מעכשיו אני עושה ככה.

ש: גם אם זה קרה אני לא זוכר.

אליעד: הגיוני שזה קרה הסיכוי שזה לא קרה הוא קטן, הלאה השאלה היא ממה זה נובע ואיך נמנעים מזה מה עושים.

ש: זה נובע מזה שהוא לא מחליט באמת את ההחלטה הוא רק אומר אבל הוא לא מחליט.

אליעד: מה זה אומר הוא אומר "עכשיו אני החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה אני היום הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות".

ש: אז הוא החליט אמר משפט כדי להחליט הוא צריך להיות מודע לכל ההשלכות של ההחלטה הזאת.

אליעד: עובדתית הוא אמר "אני לא נוגע בעוגות" נגע בעוגות למה מה קרה?

ש: כי הוא לא באמת החליט מה זה החלטה זה שהוא רוצה משהו מסוים אבל הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף.

אליעד: "אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות" למה הוא אוכל את העוגות?

ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות שיהיו אם יעשה אם לא יעשה ובאמת יסתכל ויעשה מאזן של מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד "אני באמת לא הולך לאכול" או שלא רציני.

אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה?

ש: למה הוא לא עומד בהחלטות שלו.

אליעד: לא ומה הייתה השאלה איך להחליט החלטה ולעמוד בה.

ש: לברר מה האמת עד הסוף למה הוא לא רוצה.

אליעד: ואז מה הוא יעשה ואז הוא יוכל אחר כך.

ש: כאילו לא אמור לעמוד בהחלטה שלך אתה אמור לבדוק מה האמת אם צריך לעמוד תעמוד אם לא לא.

אליעד: נכון זה החידוד, החידוד הוא כזה בן אדם לא צריך להחליט החלטות ולעמוד בהם לא צריך אתה צריך לבדוק מה אתה רוצה לעשות מה האמת שלך מה אתה באמת רוצה אם אתה רוצה תעשה אתה לא רוצה אל תעשה, בן אדם שאומר עכשיו אני מחליט לעשות משהו זה אומר שהוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה הוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה כי אם הוא היה סגור על זה אז תעשה אתה רוצה תעשה למה צריך להחליט.

בן אדם נגע באש חטף כוויה הוא אומר "מעכשיו אני מחליט לא לגעת באש" לא "לא נוגע באש לא רוצה לגעת באש אין לי דילמה", בן אדם שאומר אני מחליט בן אדם שאומר מעכשיו נגיד אתה אומר "עכשיו אני יוצא אני רואה בחורה אני מתחיל איתה" עכשיו אתה מחליט החלטה אם אתה מחליט החלטה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך, אתה לא סגור על עצמך למה כי החלטה זה כאילו כמו להגיד "טוב בוא נתעלם מאיזה חלק שיש בתוכי" כי יש לך איזה חלק ואתה אומר "טוב בוא נשים אותו בצד ניתן לחלק השני לקחת את ההגה" אבל שני הצדדים לא יסתנכרנו כי אם הם היו מסונכרנים כאילו זה ברור מה יש לי להחליט.

עכשיו מה הסיבה זאת אומרת בן אדם בריא בנפשו לא מקבל החלטות לא מחליט החלטות, זאת אומרת הוא עושה הוא פועל לפי מה שהוא רוצה וזהו הוא עושה אתה רוצה תעשה לא רוצה אל תעשה. עכשיו ממה נובעת הסיבה שבן אדם בעצם.

ש: אז כל פעם כשאתה אומר אני החלטתי במקרה אמרת אני החלטתי אז מה זה אומר?

אליעד: מה זאת אומרת?

ש: מה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך?

אליעד: לא למה התכוונת?

ש: מקודם אמרת בשיחה הקודמת למה משהו אני החלטתי.

אליעד: אני מדבר על משהו אחר אני מדבר על בן אדם שמנסה לנהל את עצמו לפי החלטות הוא אומר מעכשיו, דברנו על שינוי התנהגותי ושינוי חשיבה בן אדם אומר מעכשיו אני מפסיק לעשן אני מחליט שאני מפסיק לעשן ממחר אני מתאמן מזה אני עושה ככה, מעכשיו אני לא מדבר עם הבן אדם ההוא החלטות כאילו שהוא מנסה לנהל את עצמו לפי ההחלטות שלו לא לפי ההיגיון שלו בן אדם צריך לפעול לפי היגיון לא לפי החלטות.

ש: אבל ההיגיון מביא לקבלת החלטות.

אליעד: נכון אבל בסוף אתה פועל כי זה הגיוני לך לא כי החלטת את זה, אתה מבין את ההבדל?

ש: אבל ברגע שאתה מבין שזה הגיוני אז אוטומטית נוצרת החלטה.

אליעד: זה נכון אבל אז כשאתה עושה את הפעולה אתה עושה אותה כי היא הגיונית לך לא כי "אני זוכר שקיבלתי על עצמי לעשות ככה וככה", אתה הבנת את ההבדל?

ש: לא הבנתי את ההבדל.

אליעד: עוד פעם יש בן אדם שאני אומר לו למה אתה לא מעשן הוא אומר כי החלטתי לא לעשן, עכשיו מה זאת אומרת כי החלטתי לא לעשן זה בסדר החלטתי לא לעשן זה לגיטימי אבל החלטתי באיזה מובן במובן של "תראה אני רוצה אבל החלטתי שלא" או במובן של "וואלה אני לא רוצה".

ש: אבל עדיין יכול להיות מצב שבו הוא רוצה והוא החליט שלא.

אליעד: זה נכון.

ש: כל אחד שמפסיק לעשן הוא רוצה והוא מחליט שהוא לא רוצה.

אליעד: קודם כל מה שאמרת זה נכון עכשיו תסתכל מההתחלה בן אדם מעשן עד כאן סבבה ואז הוא שואל את עצמו "האם אני רוצה להמשיך לעשן או לא" יושב חושב וחושב כל היתרונות כל החסרונות ואז הוא מחליט שהוא לא רוצה לעשן פעם הבאה אומרים לו אתה רוצה לעשן הוא אומר "אני לא רוצה לעשן אני גם רוצה גם לא רוצה החלטתי שאני יותר לא רוצה מרוצה לא מעשן", עד כאן זה בסדר לא מדבר על דברים כאלה אני מדבר על דבר אחר כשבן אדם נגיד הוא רוצה לעשן אז אין לו כוח להתחיל לבדוק למה אני רוצה מה בדיוק הוא אומר "טוב אני מחליט שאני לא מעשן" כאילו הוא לא בדק עד הסוף את כל השיקולים ההיבטים והצדדים הוא אומר "טוב מהיום אני מפסיק".

עכשיו פעם הבאה שהוא רואה סיגריה זה לא שההיגיון שלו אומר לו אל תעשן הוא לא מבין עדיין למה לא לעשן אבל הוא אומר "אבל אני זוכר שהחלטתי לא לעשן אני זוכר שהחלטתי", אתה מבין הוא לא פועל כי הוא מחליט עכשיו לא לעשן הוא לא לוקח את כל השיקולים ומחליט לא לעשן זה בסדר אומרים לו למה אתה לא מעשן כשהוא אומר לעצמו "למה אני לא מעשן" הוא אומר "כי אני זוכר ששלשום החלטתי כשאני אהיה פה אני לא אעשן" אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן מה עכשיו אתה תקוע לי מה שהחלטת כאילו.

ש: אוקי את זה הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: שיש לקבל החלטה עם שיקולים ולבדוק את ההיגיון של ההחלטה אבל יש לקבל החלטה ולהסתמך על ההחלטה הזאת ולהמשיך כאילו לפעול לפיה.

אליעד: בדיוק ככה החלטתי וזהו ככה אני זוכר שהחלטתי כאילו בלי איזה היגיון. יפה עכשיו בן אדם שעובד על ככה החלטתי לפעמים זה עובד לו ולפעמים זה לא עובד לו למה כי אם אתה אומר "טוב מעכשיו אני מחליט ש..." זה סימן לא טוב זה סימן שאתה לא סגור על עצמך. עכשיו למה בן אדם לא סגור על עצמו מה הסיבה למה בן אדם לא סגור על עצמו, למה בן אדם מגיע מלכתחילה למצב הזה?

ש: שהוא לא רואה את האמת הוא לא רואה את האמת עד הסוף.

אליעד: ולמה הוא לא בודק את האמת?

ש: זאת השאלה.

אליעד: שימו לב למשהו מעניין נגיד בן אדם מחליט שהוא עושה דיאטה "טוב מחליט אני עושה דיאטה" עכשיו מה בעצם קורה לו במוח הוא אומר "אני מעכשיו מחליט אני עושה דיאטה" אבל זה לא מתוך רצון שהוא הבין הוא אומר "מעכשיו אני לא אוכל וזהו", זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון.

עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר "איך אני חייב לאכול את הרעל הזה" כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר "וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי" מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל.

ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה.

אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר "אני לא רוצה לאכול את הרעל אין בזה יתרונות אני אמות מזה וזהו" אבל לעומת זאת בעוגה אתה עדיין רוצה לאכול אותה אתה לא באמת לא רוצה לאכול אותה ולכן אתה מרגיש רע מזה שהחלטת לא לאכול כי זה כאילו לא היגיון שלך אלא זה כאילו "איך אני זוכר ששלשום מישהו שהיה נראה כמוני בדמיון שלי אמר לי לא לאכול" אוקי ולכן אסור לאכול יוצר בעיה. עכשיו למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת באמת למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת מה הסיבה?

ש: כי המאמץ.

אליעד: אתה אבל מה שאמרת עכשיו זאת האמת, למה לבן אדם קשה לשבת עם עצמו ולברר לעצמו את האמת "מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה" שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וזהו.

ש: הרגילו אותו לחשוב לא נכון.

אליעד: אז אין בעיה אז הנה הוא למד לחשוב נכון וזה עדיין לא עובד לו למה?

ש: לקח הרבה זמן שהרגילו אותו יש לו מחשבה מקובעת בראש דרך חשיבה וקשה לשנות את זה.

אליעד: בא בן אדם אמר "שלום אני מעכשיו מפסיק לעשן מפסיק לאכול מתוק" סבבה והוא לא מצליח לעמוד בזה, למה הוא לא מצליח לעמוד בזה כי גם כשהוא החליט הוא לא החליט בלב שלם למה הוא לא החליט בלב שלם כי הוא לא בירר עם עצמו את כל האמת, למה הוא לא מברר את כל האמת מה הסיבה רק כי הוא טיפש רק כי הוא אהבל?

ש: אולי הוא רוצה לא לדעת את האמת.

אליעד: למה לבן אדם יותר קל להגיד לעצמו "יאללה אני לא יאכל" מאשר לשבת עם עצמו לברר ולהגיע למסקנה לאכול או לא לאכול לכאורה מה עדיף לך עדיף לך להגיד "טוב מעכשיו אני לא אוכל" ואז אתה כנראה אולי תישבר או שעדיף לך תבדוק תראה את השיקולים תראה ואז או שתאכל או שתגיע למסקנה לאכול או שתגיע למסקנה לא לאכול.

ש: הוא בתוכו עדיין רוצה לאכול והוא לא רוצה להראות לעצמו את האמת.

אליעד: למה אבל למה מההתחלה שנייה, בא בן אדם אומר "טוב מעכשיו אני לא אוכל מתוק" ואז הוא אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה החסרונות ואז או שתגיע למסקנה שזה בסדר לאכול מתוק ולא תהיה לך בעיה או שתגיע למסקנה שאתה לא רוצה לאכול מתוק ולא תהיה בעיה כי אתה באמת לא תרצה לאכול מתוק.

ש: יש מאמץ.

אליעד: לא רק בגלל המאמץ זאת האמת?

ש: לא א' אולי אין לו שכל לעשות את העבודה הזאת.

אליעד: זה מה שאמרת מאמץ.

ש: לא אין לו שכל הוא לא יודע בכלל שזה קיים האפשרות הזאת.

אליעד: אין בעיה הוא יודע בהנחה שהוא יודע הלאה.

ש: או שהוא לא רוצה להגיע למסקנה של לא לאכול.

אליעד: למה אז מה הוא אומר אז אני אגיד לעצמי לא לאכול למה.

ש: הוא פוחד להגיע לזה.

אליעד: לא אבל מה האלטרנטיבה ולכן הוא אומר לעצמו "טוב אז אני אחליט לא לאכול", מה יותר כייף לך לנקות את הבית כי ביקשו ממך או לנקות את הבית כי אתה רוצה מה יותר כייף לך?

ש: כי אתה רוצה.

אליעד: יפה מה יותר כייף לך לא לאכול את העוגה כי לא בא לך לאכול את העוגה או לא לאכול את העוגה כי אמרו לך לא לאכול את העוגה מה יותר כייף לך?

ש: לא לאכול כי אני לא רעב.

אליעד: יפה עכשיו הבן אדם מול עצמו מה יהיה לו יותר כייף בחיים שהוא יגיע שהוא יגיע למסקנה שהוא לא רוצה לאכול את העוגה והוא לא יאכל כי הוא לא רוצה או שהוא יגיע למסקנה של "תראה אני לא סגור על עצמי אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" איפה יותר קל לחיות.

ש: בראשון באופציה הראשונה.

אליעד: נכון אז לא הבנתי מה התשובה למה הוא לא בודק עם עצמו מה האמת, עכשיו דרך אגב אני אתן לכם דוגמה רק שתבינו משהו פשוט נגיד שבן אדם נגיד בא ואומר "שלום תעזור לי להפסיק לעשן" אני אף פעם לא עוזר לבן אדם להפסיק לעשן זאת אומרת זה לא בריא לגרום לך להפסיק לעשן זה בריא לעזור לך להבין מה האמת שלך אם אתה רוצה לעשן או לא רוצה לעשן אם בסוף אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן, המטרה היא לא לגרום לך להפסיק לעשן המטרה היא לגרום לך להבין אם אתה רוצה לעשן תהיה שלם עם זה ואם אתה לא רוצה לעשן אז תהיה שלם עם זה שאתה לא רוצה לעשן ואל תעשן.

המטרה לא לדחוף אותך לאיזה צד המטרה היא לעזור לך להיות שלם עם עצמך, בן אדם שאומר "רע לי כי אני מעשן" בן אדם שאומר "אני רוצה להפסיק לעשן" הוא לא באמת רוצה להפסיק לעשן הוא רוצה או להפסיק לעשן או לא להרגיש רע מזה שהוא מעשן, בן אדם שאומר נגיד "אני רוצה להתחיל לעשות דיאטה" הוא לא באמת רוצה לעשות דיאטה הוא רוצה או לעשות דיאטה או להרגיש טוב עם זה שהוא לא עושה דיאטה זה שני הדברים עכשיו אם הוא יראה את האמת. אז בקיצור אנחנו חוזרים עוד פעם לשאלה למה בן אדם לא מברר עם עצמו את האמת, מה אתה רצית להגיד אתה?

ש: נראה לי מה שהוא אמר שהוא מפחד כאילו יכול להיות שהוא ינסה לברר את האמת הוא יגיע לצד שהוא לא רוצה להגיע.

אליעד: אבל מה הבעיה בזה הוא בכל מקרה אז מה הוא אומר אז הוא אומר אז אני אכריח את עצמי זה יותר טוב?

ש: כנראה שזה השיקולים.

אליעד: איך אבל איך זה יותר טוב.

ש: הוא בוחר בצד שהוא רוצה בלי לעשות שיקולים כי יכול להיות שאם הוא ישקול את זה אז הוא יגלה שהצד השני הוא הנכון.

אליעד: לא הבנתי עוד פעם בן אדם עכשיו רוצה לעשות דיאטה.

ש: אז הוא מכריח את עצמו לעשות דיאטה הוא בוחר בלי לעשות שיקולים.

אליעד: לא עדיף לו לעשות שיקולים ולהיות שלם עם עצמו?

ש: יכול להיות אבל יכול להיות שאחרי זה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה זה סבבה מה הבעיה בזה?

ש: יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא היה רוצה לעשות, לא אז למה שהוא ירצה לעשות דיאטה לא אני לא הבנתי אותך תסביר עוד פעם כאילו הבנתי אותך רק אתה לא הבנת אותי אז אסביר עוד פעם עד שתראה שההסבר שלך לא הגיוני, עוד פעם קם בן אדם בבוקר אומר "אני שמן אני רוצה לעשות דיאטה" סבבה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה הוא שואל למה, למה הוא לא יושב עם עצמו בודק מה האמת שלך אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וסע לשלום למה הוא לא בודק ומגיע למסקנות.

ש: כי יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה ואם הוא יפצה את השיקולים האלה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה והוא לא רוצה להגיע למסקנה.

אליעד: אז זה יותר טוב אז עדיף שיגלה שהוא לא רוצה מה הבעיה מה זאת אומרת הוא רוצה?

ש: יכול להיות שהוא לא רוצה להגיע למצב שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: למה לא אבל אם זה.

ש: כי הוא יותר רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: רגע בסוף באמת או שהוא יותר רוצה לעשות דיאטה או שהוא יותר רוצה לא לעשות דיאטה, זה נכון בסוף אם הוא יבדוק בלב שלו באמת או שהוא יותר רוצה או שהוא יותר לא רוצה נכון?

ש: נכון.

אליעד: סבבה אם בן אדם היה כנה עם עצמו והיה אומר "וואלה אני יותר רוצה או יותר לא רוצה" אז אין בעיה, איזה רע יכול להיגרם לך אם אתה תדע שאתה חמישים ואחד רוצה דיאטה או חמישים ואחד אחוז לא רוצה דיאטה כי זה מה שאתה רוצה מה הבעיה לדעת מה אתה רוצה, מה עדיף לדעת מה אתה רוצה ולעשות את זה או לא לדעת מה אתה רוצה ולהכריח את עצמך לעשות משהו מה עדיף?

ש: זה שזה עדיף זה ידוע אבל אתה שואל מה.

אליעד: למה בן אדם לא בודק את האמת.

ש: אולי זה מכבה את הפוטנציאל זה בעצם נותן תשובה חד משמעית ואז זה לא נותן את האפשרות שתהיה תשובה אחרת.

אליעד: אבל מה רע בזה.

ש: שהוא תופס את זה כרע.

אליעד: למה זה רע תבין מה אתה רוצה אתה יכול להחליף את דעתך מחר אבל תבין מה אתה רוצה היום אף אחד לא החליט, אתה רוצה מחר תשנה את דעתך היום תחליט שב עם עצמך אתה הולך לאירוע שב עם עצמך תבדוק "אני רוצה לאכול את העוגה הזאת שתהיה שם או לא רוצה" תחליט שב תחליט מה שהחלטת תעשה למה אתה צריך "טוב אני לא אוכל את העוגה" ואז אתה אוכל.

ש: זה משפיל אותו אני חושבת.

אליעד: הבנתי את צודקת זה משפיל אותו אבל להגיד לעצמו "טוב אני לא אוכל את העוגה" זה לא משפיל.

ש: לא כי זה כי לכאורה הוא החליט את זה הוא מרמה את עצמו שהוא החליט את זה.

אליעד: לא אני לא הבנתי אותך לא הבנתי, עכשיו אתה הולך לאירוע באיזה תחושה עדיף לך להיות באירוע בתחושה של "אין לי מושג אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" או "אני יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא" או "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא", המחשבה שאומרת "אני לא יודע מה אני רוצה ומישהו אמר לי לא לעשות" זה בטוח גרוע זה בטוח לא כייף.

ש: וכל השאר כן כייף?

אליעד: כן אם אתה אומר "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא, וואלה אני לא יודע הכל בסדר כאילו לא יודע אין לי מושג אני אוכל לא אוכל".

ש: אין בזה ביטחון כאילו לבן אדם הוא יכול כל רגע להחליט שהוא רוצה לאכול את העוגה ואז הוא ירגיש עוד פעם מושפל כי הוא אכל את העוגה.

אליעד: אז מה עדיף לשקר את עצמך ולהגיד אני לא רוצה ואז לאכול ולהגיד איזה טיפש אני שאני לא עומד בהחלטות שלי.

ש: זה מה שרוב האנשים עושים.

אליעד: זאת הלוגיקה שלך כאילו אם עושים זה אומר שזה עדיף.

ש: כנראה שזה נותן להם איזה רווח נותן לי איזה רווח.

אליעד: אני יודע שזה נותן רווח זה ברור אני מנסה להבין מה הרווח, טוב אני אספר לכם מה הרווח הרווח הוא אחרת הרווח הוא שאנשים לא רוצים לברר את האמת.

ש: לא לדעת.

אליעד: לא שנייה מה שאלתי אמרתי מה רע לך תברר מה האמת אם אתה רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה ואז תפעל לפי זה מה הבעיה בזה תברר את האמת ואז תהיה שלם עם עצמך נכון אז מה האמת, האמת היא שאם בן אדם יברר אם הוא רוצה לאכול את העוגה או לא האמת היא שהוא יגיע למסקנה וכשהוא יגיע למסקנה הוא יהיה שלם עם עצמו פי אינסוף מאשר לא להגיע למסקנה ולהגיד החלטתי לעשות משהו כי החלטת בלי שהבנת בדיוק למה זה בטוח גרוע, אוקי אלא מה שכשאתה מברר את האמת לדעת אם אתה יותר רוצה לאכול את העוגה או לא זה עושה לך מאוד רע לברר את האמת לברר את האמת עושה לך רע, למה לברר את האמת זה עושה לך רע.

ש: כי זה מראה לי שאני מבלפת את עצמי רוב הזמן.

אליעד: מה אבל את מבררת את האמת עכשיו.

ש: גם ההתעסקות בזה היא קשה.

אליעד: הבנתי ולעומת זאת אם תשקר את עצמך תגיד "טוב די אני לא אוכל וזהו" אז זה אתה כן איש אמת מה איזה איש אמת אתה.

ש: להתעסק אבל כל הזמן.

אליעד: מה רע בלהתעסק?

ש: אז סגרת את זה אפילו אם זה שקר סגרת את העניין.

אליעד: אבל מה רע בלבדוק את האמת לא הבנתי מה רע בלבדוק מה אני רוצה, מה רע בלשאול את עצמך שלום מה אני רוצה מה רע בזה שני אנשים אחד אומר "שלום מה אני רוצה לאכול" אחד אומר "עזוב לא יודע מה אני רוצה לאכול תביא לי את זה" ואז הוא מתלונן למה הוא לקח את המנה הזאת, תבדוק מה אתה רוצה לאכול תחליט ותאכל מה הבעיה מה רע בלבדוק מה אתה רוצה.

ש: זאת...
המקום והזמן היא לא רוצה רוצה להפסיק לעשן רוצה לעשות איך אני לעמוד בהחלטה מה שאתה רוצה תהליכים לשקר את עצמי להכריח את עצמך לעשות משהו תמונות איך להיצמד איך להיצמד להחלטה איך לעמוד איך לעמוד בהחלטה איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה ולעמוד בה איך לקבל החלטות אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה מעישון דיאטה דיאטות החלטה החלטות החלטיות הפסקת עישון הפרעות אכילה הפרעת אכילה הצלחה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות ירידה ירידה במשקל כיצד לקבל החלטות לא מצליח להפסיק לעשן לא מצליח לשמור על הדיאטה להבין להבין מה אני רוצה להחליט להיצמד להיצמד להחלטה להפסיק להפסיק לעשן להצליח להפסיק לעשן למה קשה למה קשה להבין מה אני רוצה למה קשה לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות לעמוד לעמוד בהחלטה לעשן לקבל החלטה לקבל החלטה ולעמוד בה לקבל החלטות לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מה אני רוצה מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מצליח להפסיק לעשן סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה להבין קשה להבין מה אני רוצה קשה לקבל החלטה קשה לקבל החלטות קשיים רצון שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינויים
לרדת במשקל ולהיות מאושר בקלות, דיאטה בקלות, מהו הדבר היחיד שיגרום לך לרדת במשקל? מהו הדבר היחיד שיגרום לך להרגיש טוב? מהי הדרך הקלה ביותר לרדת במשקל? מהי הדרך הקלה ביותר לאושר? לרדת במשקל בקלות, להרגיש טוב בקלות
לרדת במשקל ולהיות מאושר בקלות, דיאטה בקלות, מהו הדבר היחיד שיגרום לך לרדת במשקל? מהו הדבר היחיד שיגרום לך להרגיש טוב? מהי הדרך הקלה ביותר לרדת במשקל? מהי הדרך הקלה ביותר לאושר? לרדת במשקל בקלות, להרגיש טוב בקלות
לרדת במשקל ולהיות מאושר בקלות, דיאטה בקלות, מהו הדבר היחיד שיגרום לך לרדת במשקל? מהו הדבר היחיד שיגרום לך להרגיש טוב? מהי הדרך הקלה ביותר לרדת במשקל? מהי הדרך הקלה ביותר לאושר? לרדת במשקל בקלות, להרגיש טוב בקלות מהו הדבר היחיד שיגרום לך לרדת במשקל ולהרגיש טוב? הדרך הבטוחה לרדת במשקל ולפתור בעיות בחיים היא גישה פשוטה, שכוללת שני תהליכים מרכזיים: הראשון עוסק בירידה במשקל והשני הוא פיתוח יכולת פתרון בעיות בחיים. הרצון לרדת במשקל יכול להיתקל בקשיים רבים: דיאטות רבות, שיטות סותרות והמלצות לא עקביות. אך אם היה כלל אחד שיכול להבטיח ירידה במשקל, האם היית מוכן לנסות אותו? הדבר האחד והיחיד שיעזור לך לרדת במשקל כפי שצוין, הפתרון לא טמון בהתחלת אימונים או בהימנעות ממתוקים, כי זה לא בהכרח מבטיח ירידה במשקל. הדבר היחיד שצריך לעשות הוא לאכול אוכל משביע כמה שבא לך. מהו אוכל ... יותר לעיסה, כך הוא משביע יותר. מיץ תפוזים, למשל, משביע יותר משתיית קולה, כי הוא צפוף יותר קלורית ומזין יותר. למה חשוב לבחור במזון משביע? כדי לרדת במשקל, יש לצרוך פחות קלוריות ממה שהגוף שורף. אם הגוף שורף 2,000 קלוריות ביום, ומאכילים אותו ב - 2,500 קלוריות, תתרחש עלייה במשקל. אבל אם צורכים 1,500 קלוריות ביום, תתרחש ירידה במשקל. הבעיה המרכזית היא איך להוריד את הצריכה הקלורית. הפתרון הוא לבחור מזון ... וכמות האוכל אנשים אוכלים מסיבות רבות, כגון רעב, שעמום, לחץ, דיכאון, והרגלים. עם זאת, ככל שיהיה אדם שבע יותר, הוא יאכל פחות. הדרך הפשוטה ביותר לרדת במשקל היא להימנע מהמזון שמגרה את הרעב ומזון שאינו מסביע. כאשר האוכל משביע, יש ... פחות מעובד, פחות מתוק ודורש יותר לעיסה, כך הוא ישביע יותר. איך זה קשור לפתרון כל הבעיות בחיים? הגישה של בחירת אוכל משביע לא תקפה רק לתחום התזונה. אפשר להחיל אותה גם על פתרון בעיות בחיים. לדוגמה, כשאדם סובל מבעיות כמו ... לפתרון בעיות אמיתי. איך פיתוח השכל פותר בעיות? אנשים שמפתחים את השכל שלהם מגלים שהבעיות שלהם נפתרות מעצמן, בדיוק כמו שאוכל משביע מפחית את הצורך במזון לא בריא. כשמשתמשים בשכל כדי להבין פחדים, חרדות או בעיות אישיות, מגיעים לתובנות ... לנתח סיבות ותוצאות. לקרוא תכנים חכמים ולהעמיק בהם. לשחק משחקי חשיבה ולאתגר את המוח. להימנע ממחשבות רדודות ומספקי הנאה רגעיים. סיכום אם אתה רוצה לרדת במשקל , הדרך היעילה ביותר היא להתמקד באכילת מזון משביע. אם אתה רוצה לפתור את ... ולהבין את המציאות. ברגע שתתחיל להכניס לגוף ולמוח רק את מה שבאמת מספק אותם לאורך זמן, הבעיות שלך יתחילו להיעלם מעצמן. שיטות לאושר בקלות שיטות לרדת במשקל בקלות דיאטה בקלות אוכל משביע מהי הדרך הטובה ביותר להיות מאושר? האם אוכל בריא יכול להיות טעים? איך לאכול פחות? הדרך הבטוחה לירידה במשקל ולפתרון בעיות החיים ישנם שני תהליכים חשובים שיש להבין. הראשון עוסק בירידה במשקל ובשמירה עליו, והשני עוסק בדרך שבה ניתן לפתור כל בעיה בחיים באמצעות אותה גישה ואותה לוגיקה. אנשים שמנסים לרדת במשקל מתמודדים עם אתגרים רבים: אינספור דיאטות, המלצות סותרות ושיטות שונות. אבל אם היה רק כלל אחד שאם תיישם אותו - תצליח לרדת במשקל, האם היית מנסה אותו? הדבר האחד והיחיד שיעזור לך לרדת במשקל האם הפתרון הוא להתחיל להתאמן? לא, כי אפשר להתאמן ולהמשיך להשמין. האם זה להפסיק לאכול מתוקים? גם לא, כי ניתן להימנע ממתוקים ועדיין לעלות במשקל. אז מהו הדבר היחיד שאם תעשה אותו, ת
לרדת במשקל בחורף, לרדת במשקל בקיץ, למה הכי קל לרדת במשקל בחורף? למה הכי קל לעשות דיאטה בחורף? איך לא לעלות במשקל בחורף? מתי יותר קל לעשות דיאטה? למה קשה לרדת במשקל בחורף? למה עולים במשקל בחורף?
לרדת במשקל בחורף, לרדת במשקל בקיץ, למה הכי קל לרדת במשקל בחורף? למה הכי קל לעשות דיאטה בחורף? איך לא לעלות במשקל בחורף? מתי יותר קל לעשות דיאטה? למה קשה לרדת במשקל בחורף? למה עולים במשקל בחורף?
לרדת במשקל בחורף, לרדת במשקל בקיץ, למה הכי קל לרדת במשקל בחורף? למה הכי קל לעשות דיאטה בחורף? איך לא לעלות במשקל בחורף? מתי יותר קל לעשות דיאטה? למה קשה לרדת במשקל בחורף? למה עולים במשקל בחורף? למה הכי קל לרדת במשקל בחורף? האם שמתם לב שדווקא בחורף אנשים נוטים לעלות במשקל יותר מאשר בקיץ? זהו מצב די נפוץ, אך יש לכך סיבה פיזיולוגית. רבים חושבים שבחורף קשה יותר לרדת במשקל, אך למעשה בחורף יש הזדמנות מצוינת לרדת במשקל, אם מבינים איך לנצל את התנאים ... לצמצם את הפעילות הגופנית, מה שמוביל להוצאות קלוריות פחותות. למרות זאת, דווקא בגלל שהגוף זקוק לאנרגיה נוספת, אם שומרים על תפריט נכון, יש אפשרות לנצל את זה לטובת ירידה במשקל. אם לא מוסיפים יותר קלוריות לתפריט, הגוף ידרוש פחות אנרגיה מהמזון ויותר מההוצאות השגרתיות, מה שיכול להקל על הירידה במשקל. למה עולים במשקל בחורף? הסיבה העיקרית לעלייה במשקל בחורף היא שהגוף זקוק לאנרגיה נוספת לשם ... כמו מרקים, חמין, ומאכלים מנחמים אחרים. בנוסף, החורף מקטין את רמת הפעילות הגופנית, כי לעיתים קרובות יותר קשה לבצע פעולות ספורטיביות בחוץ כשהמזג האוויר קר. איך לא לעלות במשקל בחורף? כדי למנוע את העלייה במשקל בחורף, חשוב לשים לב לכמות המזון הנצרך ולוודא שלא אוכלים רק בגלל הקור. הגוף יכול לדרוש יותר קלוריות אך חשוב להימנע מאכילה מיותרת. שמירה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה תעזור במניעת עלייה במשקל. יש לשים לב לסוגי המזון הנצרכים ולוודא שהם לא רק מזון מנחם אלא גם בריא ומאוזן. למה הכי קל לעשות דיאטה בחורף? היתרון המרכזי של חורף הוא שהגוף ... יותר אנרגיה כדי לשמור על חום הגוף. אם לא תגדיל את כמות המזון, הגוף ידרוש פחות אנרגיה מהמזון ויותר מההוצאות השגרתיות, כמו פעילויות יומיומיות. למעשה, בחורף קל יותר לרדת במשקל מבלי לשנות יותר מדי בהרגלי האוכל שלך. אם בקיץ אתה צריך להוריד קלוריות או להוסיף יותר פעילות גופנית, בחורף פשוט לא תצטרך להגדיל את הצריכה הקלורית ויכולת להוריד במשקל בקלות יחסית. טיפים לדיאטה בחורף הימנע מהגזמת במזון חמים ומנחם: אם ... אומר לצאת להליכות קצרות או לבצע תרגולים בבית. הזן את הגוף במזון מגוון: חשוב להקפיד על מגוון בתפריט ולשלב את כל קבוצות המזון כדי למנוע תחושת רעב מוגזמת. למה קשה לרדת במשקל בחורף? למרות שהחיסרון המרכזי של החורף ... הגוף לצרוך יותר קלוריות כדי לשמור על חום הגוף, יש גם את האתגר של חוסר המוטיבציה לבצע פעילות גופנית. חוסר פעילות גופנית, יחד עם הצורך הגופני למזון נוסף, מקשים על ירידה במשקל בחורף. עם זאת, אם מבינים את התהליכים הפיזיולוגיים ומקבלים את הקור כחלק מהתהליך, אפשר להימנע מעלייה במשקל ולהשתמש בתנאים לטובת הדיאטה. למה משמינים בחורף? למה אוכלים יותר בחורף? מתי להתחיל את הדיאטה? טיפים ל
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
... לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים מה הטעות הגדולה ביותר בירידה במשקל? הטעות המרכזית והגדולה ביותר שאנשים עושים כשהם מנסים לרדת במשקל היא התמקדות יתרה במספר שמופיע על המשקל. אנשים רבים חושבים שהמשקל עצמו הוא הדבר שצריך להשתנות, וככל שהמספר יהיה נמוך יותר, כך הם יהיו בריאים יותר וחטובים יותר. אך לפי אליעד כהן, זאת אחת הטעויות הבסיסיות והחמורות ביותר שאפשר לעשות כשמנסים לרדת במשקל בצורה בריאה ונכונה. למה המשקל שמופיע על הצג הדיגיטלי מטעה? הסיבה שהמספר על המשקל מטעה היא שהוא אינו משקף רק את כמות השומן בגוף. המשקל כולל את כל מה שיש בתוך הגוף, ובכלל זה את העצמות, השרירים, האיברים הפנימיים, הנוזלים, הדם, ואפילו האוכל שנמצא כרגע במערכת העיכול. המשקל יכול להשתנות בגלל נוזלים, עצמות, מסת שריר ועוד, ולכן הוא לא משקף בצורה מדויקת את מה שקורה בגוף מבחינת אחוזי שומן. לדוגמה, אדם יכול להסתפר, להוריד רגל או פשוט לא לאכול כמה ימים. בכל המקרים הללו, המשקל על המשקל ירד, אך זה לא אומר שהאדם נהיה בריא יותר או חטוב יותר. אדם שמפסיק לאכול אמנם יאבד משקל, אך הוא יאבד בעיקר נוזלים ומסת שריר, מה שיפגע בו בריאותית. מה המטרה הנכונה של תהליך הירידה במשקל? המטרה הנכונה בתהליך היא לא לרדת במשקל אלא לשנות את היחס בין אחוז השומן לאחוז השריר בגוף. במילים אחרות, צריך להתמקד בירידה באחוזי השומן והעלאת מסת השריר. כך, גם אם המספר על המשקל לא ישתנה הרבה או אפילו יעלה מעט, האדם יהיה בריא יותר וחטוב יותר. לדוגמה, אם יש אדם עם כמות שריר ושומן מסוימת, והוא מעלה משמעותית את מסת השריר שלו, אז באופן יחסי אחוז השומן בגוף ירד, אפילו אם המשקל הכללי יישאר זהה או יעלה. מה החשיבות של אימונים בירידה נכונה במשקל? כדי לרדת באחוזי השומן ולשמור או לבנות מסת שריר, חובה לשלב אימונים אנאירוביים, הנקראים גם אימוני התנגדות. אימונים אלו, בניגוד ... לדוגמה, אדם שעושה רק אימונים אירוביים כמו ריצה ארוכה, עשוי לשרוף קלוריות רבות אך גם לאבד מסת שריר, מכיוון שהוא לא נותן מספיק גירוי לשרירים. כך, הוא יכול לאבד משקל, אך להישאר או אפילו להיות יותר שמן מבחינת אחוזי שומן לעומת שריר. לעומת זאת, אדם שמשלב אימוני התנגדות ישמור על מסת שרירו גם כאשר הוא במאזן קלורי שלילי. איך התזונה משפיעה על ירידה נכונה במשקל? לתזונה יש תפקיד קריטי בירידה נכונה במשקל. המטרה היא להיות במאזן קלורי שלילי באופן מתון, כך שהגוף ישתמש במאגרי השומן כאנרגיה אך עדיין יהיה לו מספיק אנרגיה כדי לשמר את השרירים. אם אדם יהיה במאזן קלורי שלילי קיצוני מדי, הגוף עלול לפרק גם את מסת השריר, ואז האדם ירד במשקל אך יאבד מסת שריר משמעותית, שזה לא רצוי. לעומת זאת, אם אדם אוכל יותר מדי קלוריות, גם אם הוא מתאמן, הגוף עלול לאגור שומן נוסף. כאשר התזונה מותאמת נכון יחד עם אימוני התנגדות, הגוף יכול להשתמש באנרגיה העודפת לבניית מסת שריר במקום אגירת שומן. למה עדיף לא ל
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני עקרונות בסיסיים: הכנסת פחות אנרגיה (קלוריות) לגוף. הוצאת יותר אנרגיה (פעילות גופנית וספורט). לדבריו, המנגנון הפשוט הוא שאם תכניסו פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל. מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל . לא משנה באיזו שעה אוכלים, או מה בדיוק אוכלים (המבורגר, ציפס, או סלט) - העיקרון המרכזי נשאר זהה. אליעד מדגיש שמה שמשנה בפועל זו הכמות הכוללת של הקלוריות הנכנסות והיוצאות מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה מהאנרגיה שהגוף שלו מוציא. אליעד מסביר שהשאלה המרכזית היא תמיד הכמות והאיזון בין הכנסת אנרגיה והוצאתה, והאיכות של המזון רק משפיעה על האופן שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם רגשות לא נעימים או תחושת ריקנות. הוא מדגיש שהבעיה נוצרת רק אם זה מוביל לכך שאוכלים ... דוגמה של פלסטלינה: אם אדם מכניס חתיכת פלסטלינה לתוך כדור ומוציא אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך האיכות של המזון משפיעה על הירידה במשקל? אליעד מבהיר שאמנם עיקרון הקלוריות הוא המרכזי, אך איכות המזון כן חשובה. מזונות פחות בריאים מתפרקים בצורה אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. כתוצאה מכך, איכות המזון משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב לירידה במשקל? אליעד מסביר שחשוב להבין שזה בסדר להרגיש מעט רעבים מדי פעם. אנשים שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב מגיעה אחרי שכבר צורכים כמות גדולה של קלוריות. הוא מוסיף שכדי להקטין את נפח הקיבה ולהרגיש שבעים מכמויות קטנות יותר, צריך להרגיל את הגוף לאכול פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת אצלם כדיכאון. הסיבה לכך היא שהאיסור או ההגבלה גורמת לתחושת סבל ותחושה שהם לא יכולים ליהנות ממה שהם רוצים. הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט לא לאכול בלילה, אבל אז הוא ירגיש מדוכא ויאכל ביום כדי לפצות על תחושת הדיכאון. אליעד ... להבין שצריך להתפשר - או לאכול פחות או לעשות יותר ספורט, או לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה הקשר בין חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית והשמנה? אליעד מציג סיבה נוספת לקושי בשמירה על המשקל - חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית. הוא מסביר שלאנשים אין באמת בעיה טכנית לעשות ספורט בבית, אלא שאין להם מוטיבציה ... כדי לקבל מוטיבציה, אבל בפועל הוא לא עושה ספורט כי הוא לא באמת רוצה מספיק. לדברי אליעד, השאלה החשובה שצריך לשאול את עצמך היא: כמה אני באמת רוצה לרזות או ל
יעוץ למאמנים אישיים, איך לבנות סדנא? איך בונים סדנא? לרדת במשקל, תזונה נכונה, לעשות ספורט, להפסיק לעשן, לשנות הרגלים, דיאטה, ירידה במשקל, הרזיה, אימון אישי, שינוי הרגלי אכילה
יעוץ למאמנים אישיים, איך לבנות סדנא? איך בונים סדנא? לרדת במשקל, תזונה נכונה, לעשות ספורט, להפסיק לעשן, לשנות הרגלים, דיאטה, ירידה במשקל, הרזיה, אימון אישי, שינוי הרגלי אכילה
... אישיים, איך לבנות סדנא? איך בונים סדנא? לרדת במשקל, תזונה נכונה, לעשות ספורט, להפסיק לעשן, לשנות הרגלים, דיאטה, ירידה במשקל, הרזיה, אימון אישי, שינוי הרגלי אכילה איך לבנות סדנה מוצלחת לשינוי הרגלים ולירידה במשקל? סדנה מוצלחת בנושא שינוי הרגלים, ירידה במשקל, תזונה נכונה או גמילה מהרגלים כמו עישון ואכילה רגשית, מבוססת על הבנת העקרונות הפסיכולוגיים המשותפים לכל השיטות שעובדות. אליעד כהן מסביר את הדרך לבנות ... את הרצונות שמנוגדים להן. למשל, אדם שרוצה לרדת במשקל מתמודד עם שתי אמונות מנוגדות: מצד אחד הרצון לאכול מה שבא לו, ומצד שני הרצון להיות בריא, רזה ולהרגיש טוב עם עצמו. מטרת הסדנה היא לעזור לו להחליש את האמונה שמונעת ממנו להשיג את מטרתו (הרצון לאכול ... שליטה) ולחזק את האמונה שתומכת במטרתו (הרצון לרדת במשקל). כיצד להשתמש בחקירת האמת לשינוי הרגלים? אליעד מדגיש את החשיבות של שאלות עומק: למה אתה רוצה לרדת במשקל? למה אתה לא רוצה לרדת במשקל? למה אתה ממשיך לאכול למרות הרצון שלך להפסיק? הוא מדגיש שעל המאמנים לשאול את המשתתפים שאלות כנות ... שכל אחד מהם עוסק בנושא מוגדר: מדוע אתה רוצה לרדת במשקל? מדוע אינך מצליח לרדת במשקל? מה הם הקשיים שלך בתהליך הירידה במשקל? איך מתמודדים עם דחיית סיפוקים? איך שולטים במחשבות ובדחפים לאכול? מה האמת לגבי ההרגלים המזיקים שלך? כל ... אמיתית לשנות את מצבו. איך מתמודדים עם אנשים שמרזים ואז חוזרים להרגלים הישנים? אחת הבעיות המרכזיות שאליעד מעלה, היא שאנשים רבים מצליחים לרדת במשקל אך חוזרים להרגלים הישנים שלהם. הסיבה לכך היא שהם לא פתרו את הבעיה מהשורש. אליעד מציע להתמודד עם המצב ... שמובילות לשינוי חיובי. המטרה אינה רק להגיע לירידה במשקל או לשינוי חיצוני כלשהו, אלא לייצר שינוי פנימי עמוק שימשיך להחזיק לאורך זמן ויאפשר לאדם להצליח גם בלי ... איך לבנות סדנה לשינוי הרגלים? מהם העקרונות לירידה במשקל? כיצד לשכנע אנשים להפסיק לעשן? למה אנשים חוזרים להרגלים ישנים אחרי דיאטה? איך ליצור מוטיבציה פנימית? ...
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה
השמנה ובריאות, תזונה, אוכל לא בריא או אוכל משמין, מהו אוכל לא בריא ולא משמין? מהו אוכל בריא ומשמין? לעלות במשקל ולרזות, לרדת במשקל ולהשמין, אוכל משמין ובריא, לאכול בריא, מה ההבדל בין אוכל לא בריא לאוכל משמין? תפריט דיאטה האם אוכל בריא תמיד מרזה ואוכל לא בריא תמיד משמין? רבים נוטים לחשוב שהשמנה ובריאות הן שני דברים שהולכים תמיד ביחד - כלומר, שאדם שמן הוא אוטומטית לא בריא, ושאם אוכלים אוכל לא בריא, בהכרח משמינים, ואילו אוכל בריא מבטיח לנו שנישאר רזים. אליעד מסביר שהחשיבה הזו נפוצה אך אינה מדויקת. למעשה, יש להבחין בין שני גורמים נפרדים לגמרי: האם האוכל הוא בריא או לא, והאם האוכל הוא משמין או לא. האם אוכל יכול להיות בריא ובכל זאת לגרום להשמנה? אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה פשוטה: חסה נחשבת למאכל בריא. אך אם אדם יחליט לאכול במשך כל היום רק חסה, בכמויות אדירות, מעבר למה שהגוף שלו צריך - הוא אכן ישמין. ההשמנה הזאת לא נובעת מכך שהחסה היא אוכל לא בריא, אלא בגלל הכמויות. כלומר, הוא אכל יותר קלוריות מהאנרגיה שהגוף שלו הצליח לשרוף. התוצאה היא השמנה ופגיעה בבריאות, אך לא בגלל האיכות של המזון, אלא בגלל הכמות שלו. האם אוכל יכול להיות לא בריא ... ההפוך באמצעות דוגמה נוספת: סוכר לבן. אם נניח שסוכר לבן הוא מאכל לא בריא, ואדם יחליט לצרוך רק כפית אחת של סוכר לבן בכל יום ולא יאכל שום דבר נוסף - האם הוא ישמין? התשובה היא לא. אותו אדם דווקא ירד במשקל, אך האם הוא יהיה בריא? ודאי שלא. אמנם הוא יורד במשקל ובאחוזי השומן, אך הגוף שלו לא יקבל ויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים חיוניים אחרים. הוא יאבד מסת שריר ויפגע בבריאות באופן חמור. כלומר, כאן יש לנו דוגמה לאוכל שאינו בריא אבל גם אינו
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1 אליעד כהן מסביר בהרצאה זו כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מתוקים. הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה על המניעים והסיבות שמובילים ... ניתן לפתח מודעות ולבצע בחירות מדויקות יותר. מדוע כל כך קשה להתמיד בדיאטה? הבעיה המרכזית בהתמדה בדיאטה, על פי אליעד, טמונה בהנחות יסוד שגויות של רבים לגבי אוכל, דיאטה ומשקל. לדוגמה, אנשים רבים מאמינים שאם הם יאכלו רק אוכל בריא, הם יירדו במשקל, ושאם הם יאכלו אוכל לא בריא, הם יעלו במשקל. אליעד מבהיר כי הנחה זו אינה בהכרח נכונה, כיוון שהמשקל תלוי בעיקר בכמות הקלוריות שאדם צורך, ולא בהכרח בסוג המזון. למשל, אדם יכול לאכול סוכריות מסוימות כל יום ועדיין לרדת במשקל אם יצרוך פחות קלוריות מכלליות במהלך היום, בעוד שאדם יכול לאכול אוכל בריא בכמויות מופרזות ולהשמין. האם אכילת מתוקים גורמת להשמנה? לפי אליעד, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי כי אכילת מתוקים גורמת להשמנה. הוא מסביר כי אם אדם אוכל עוגה מדי פעם, אין לכך בהכרח השפעה מיידית על המשקל. הבעיה האמיתית היא תדירות וכמויות האכילה. אדם שיאכל עוגה פעם בשבוע לא בהכרח ישמין, אבל אם יאכל אותה כל יום, כן. הבעיה אינה במתוק עצמו, אלא בכמויות ובאופן האכילה. אליעד ... במוחנו בין התועלת המיידית (ההנאה מאכילה) לבין הנזק העתידי (עלייה במשקל) . איך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק? הפתרון שמציע אליעד הוא לשאול את עצמך כמה שאלות חשובות ... היא לא הכי בריאה, אבל גם לא הכי גרועה). - האם העוגה באמת תגרום לי להשמין? (תשובה: רק אם אני אוכל ממנה בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה). - האם אני נראה רע עכשיו? (אם ... - האם אני רוצה להיראות טוב יותר? אם כן, אז יש מוטיבציה לשמור על דיאטה נכונה. כמו כן, אליעד מציין את החשיבות שבהבנה שכל פעולה היא תוצאה של בחירה. גם כאשר אוכלים ... מתוך מודעות מלאה לכך שהאדם בחר את ההנאה המיידית וההשלכות שלה על המשקל. כשאנחנו מבינים את הבחירה שלנו, אנחנו יכולים להיות שלמים איתה ולא להרגיש רע אחרי האכילה. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין כי זה אפשרי בהחלט לאכול עוגה מדי פעם ולרדת במשקל, בתנאי שמבצעים זאת בצורה מדודה ומבינים את המחירים והתועלות של כל פעולה. אם האכילה נעשית בצורה מאוזנת, עם פעילות גופנית מתאימה, ניתן לאכול מתוקים ולשמור על משקל תקין. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר שליטה מול אוכל? אליעד מציין כי תחושת חוסר השליטה מול אוכל ... של בחירה חופשית. סיכום הדרך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק ולשמור על דיאטה היא להבין את הבחירות שלנו, להיות מודעים למחירים ולתועלות של כל פעולה, ולבצע בחירות מאוזנות. כל אחד יכול לשלוט בתזונה שלו, כל עוד הוא מבין את מניעי הבחירות שלו ומתמודד עם הצורך הרגשי בצורה מודעת. איך להפסיק ...
שינוי הרגלים, גמילה מהתמכרויות, דיאטה, טיפול ב OCD, איך להוציא מישהו מהראש? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק התמכרות? איך לשנות הרגלים? איך לא להיות תלוי רגשית? הפסקת עישון, למצוא זוגיות, אושר בלי תנאים, להרגיש טוב לבד, גמילה מהאקס
שינוי הרגלים, גמילה מהתמכרויות, דיאטה, טיפול ב OCD, איך להוציא מישהו מהראש? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק התמכרות? איך לשנות הרגלים? איך לא להיות תלוי רגשית? הפסקת עישון, למצוא זוגיות, אושר בלי תנאים, להרגיש טוב לבד, גמילה מהאקס
... הרגלים, גמילה מהתמכרויות, דיאטה, טיפול ב OCD, איך להוציא מישהו מהראש? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק התמכרות? איך לשנות הרגלים? איך לא להיות תלוי רגשית? הפסקת עישון, למצוא זוגיות, אושר בלי תנאים, להרגיש טוב לבד, גמילה מהאקס למה באמת קשה להצליח בדיאטה או להיגמל מהתמכרויות? אנשים רבים מתקשים להצליח בדיאטה, בהפסקת עישון, בגמילה מסמים, ובכל ניסיון לשנות הרגלים. אליעד כהן מסביר שהקושי אינו טמון ... לא נדאג מראש לספק לעצמנו את אותן תחושות טובות בדרכים אחרות, נמצא את עצמנו או לא מצליחים להיגמל או חוזרים להרגל הישן מהר מאוד. מה הקשר בין דיאטה לכל סוגי הגמילה? המונח דיאטה לפי אליעד אינו מתייחס רק להרזיה או להפסקת אכילה של מאכלים מסוימים, אלא לכל ניסיון להפסיק התנהגות לא רצויה, בין אם מדובר בהתמכרויות כמו סיגריות, סמים או אפילו מערכות יחסים. כל ניסיון לשנות הרגל הוא בעצם דיאטה כי הוא דורש ויתור על הנאה מסוימת. מה שהופך את הגמילה לקשה, זו לא ההימנעות עצמה, אלא הצורך למצוא תחליפים להנאות שקיבלנו מההרגל הישן. לדוגמה, בדיאטה - אדם שרוצה לרדת במשקל יכול להפסיק לאכול לחלוטין ולרדת במשקל בקלות יחסית (בדומה לאנשים במצבי קיצון כמו בתי כלא או בשואה), אך זו לא חוכמה, כיוון שבכך הוא מאבד גם אנרגיה, מצב רוח טוב, הנאה, וחיוניות. האתגר האמיתי הוא לרדת במשקל בלי לאבד את התחושות החיוביות האלה. איך מצליחים לרדת במשקל בלי להרגיש רע? אליעד מדגיש שדיאטה מוצלחת צריכה לענות על השאלות הבאות: האם אפשר לרדת במשקל ועדיין להרגיש טוב פיזית ונפשית? האם אפשר לרדת במשקל בלי לאבד את האנרגיה והכוח? האם אפשר לרדת במשקל ולהמשיך ליהנות מאוכל ומחיים מלאים? אם שיטת הדיאטה אינה נותנת פתרון לכל התחושות הטובות שאוכל מספק, האדם או שלא יצליח להתמיד בדיאטה לאורך זמן או שיחווה דיכאון ותסכול ויחזור להרגלים הישנים שלו. מה העיקרון המרכזי בגמילה ... מדיכאון ותחושת ריקנות. האם החלפת התמכרות אחת באחרת היא פתרון אמיתי? אליעד מסביר שכאשר אנחנו מחליפים פעולה שלילית אחת (לדוגמה, עישון או אכילה רגשית) בפעולה אחרת (כמו מדיטציה או ספורט), אנחנו עדיין עלולים להישאר תלויים בפעולה ... להשתחרר מהתמכרויות והרגלים שליליים, ולהגיע למצב של אושר יציב ובלתי תלוי בשום גורם חיצוני. למה קשה להפסיק התמכרויות? למה קשה להצליח בדיאטה? איך להפסיק לחשוב על מישהו? למה קשה להיגמל מסיגריות? איך לא להיות תלוי רגשית? למה קשה לטפל ב - OCD? איך להרגיש טוב לבד? דיאטות וגמילה מהתמכרויות - איך להצליח באמת? הפעם נדבר על נושא דיאטות ועל גמילה מהתמכרויות - ואיך השניים קשורים זה לזה. מהי בעצם דיאטה? דיאטה היא תהליך שבו אדם מנסה להיגמל מהרגלים לא רצויים, למשל מתזונה לא נכונה. אך באותו אופן, אדם יכול לנסות להיגמל מעישון, מהתמכרות כלשהי, מהצורך להיות בקשר מסוים, או מכל דבר אחר. למעשה, חלקים רבים מהחיים הם סוג של דיאטה - כי בכל פעם שאדם מנסה להפסיק הרגל מסוים או לשנות התנהגות, מדובר בתהליך של גמילה. מה הופך דיאטה לקשה? אנשים רבים מתקשים בדיאטה, וזה טבעי. אך הבעיה היא שלא מדובר רק בלהפסיק לאכול ולהוריד במשקל - זו אינה חוכמה גדולה. הרי גם אנשים שנמצאים בתנאים קיצוניים, כמו מחנות ריכוז או בתי כלא, מצליחים לרדת במשקל כי אין להם ברירה. החוכמה האמיתית בדיאטה היא ל
לרדת בגדול - ירידה רוחנית, אין שום ירידה נפילה וייאוש בעולם כלל - כל ירידה היא עצמה עליה - למה?
לרדת בגדול - ירידה רוחנית, אין שום ירידה נפילה וייאוש בעולם כלל - כל ירידה היא עצמה עליה - למה?
... למה? מהי באמת ירידה רוחנית, והאם היא קיימת? אליעד כהן פותח את ההרצאה בדוגמה מתכנית הטלוויזיה לרדת בגדול, שבה המתמודדים מתאמצים לרדת במשקל, אך למרות המאמץ, חלק מהם לפעמים עולים במשקל. בתכנית, המאמן מגיב בכעס רב כשהוא מגלה שהמתמודדים לא הצליחו לרדת במשקל, אלא דווקא עלו, והוא מרגיש פגיעה אישית ואף אומר שיורקים לו בפנים. אליעד ... מוגדרת ומופרדת, למעשה מתרחק מהמטרה האמיתית, שהיא אחדות פנימית והבנה שאין באמת הפרדה בין טוב ורע. אדם שמגדיר לעצמו שהוא צריך לרדת במשקל עושה זאת כי הוא מאמין שהדבר יגרום לו לאהוב את עצמו יותר. אבל בפועל, האהבה העצמית והאושר אינם תלויים במשקל, כי אם היה אפשרי לאהוב את עצמך בלי לרדת במשקל, היה עדיף כך. אליעד נותן דוגמה נוספת של אדם עם בעיה רפואית שהולך לתכנית ... או נפילה, גם אם מבחינה גשמית או מעשית אדם מרגיש שהוא מתרחק מהמטרה שלו. הוא לוקח כדוגמה את תכנית לרדת בגדול, בה המתמודדים מנסים לרדת במשקל, ולעיתים קורה שמצפים מהם לרדת והם דווקא עולים במשקל. התגובה של המאמן הייתה כעס ותסכול, משום שהצפייה הייתה לירידה במשקל, אבל הציפייה לא תמיד מתממשת. מה שחשוב להבין לפי אליעד, זה שבעצם מה שנראה ... כיצד להבין את עצמך יותר החיים ללא מטרה סופית הפעם אני רוצה לדבר על דבר מסוים בהקשר של התכנית לרדת בגדול. ששם בעצם אנשים מנסים לרדת במשקל וכו. ובתכנית האחרונה היתה שם איזו סצנה, שזה דבר שקורה לכל אחד שמנסה לרדת במשקל בעצם בשבוע האחרון כמה מהמתמודדים במקום לרדת, עלו במשקל, ומה שקרה המאמן שלהם אמר שהוא מרגיש שיורקים לו בפנים, הם יורקים לי בפנים. הם ... יכול לקרות רק בגשמיות, ברמה של הנפרדות אבל ברמה הרוחנית, אין דבר כזה ירידה ונפילה, בשום מצב בעולם, מה זאת אומרת? שאם אדם מנסה לרדת במשקל, והוא בעצם עולה במשקל, אז הוא כביכול נמצא רחוק מהמטרה המקורית, הוא רצה לרדת ופתאום הוא עולה במשקל, אבל זה דומה ברמה הרוחנית, אדם לדוגמה מחליט אני יותר לא רוצה לכעוס, ואז מה ... הוא חושב שהוא צריך לא לכעוס, והוא חושב, רגע, אני עכשיו התרחקתי מהמטרה שלי.. או כמו בתכנית לרדת בגדול, אדם אומר, אני בכלל רוצה לרדת במשקל, והוא בכלל עלה במשקל. והרעיון הוא, שהאדם לא צריך להגיע למשהו מוגדר, אתה לא צריך באמת לרדת במשקל. בלרדת בגדול, הם באמת, מחפשים לאהוב את עצמם. מי שבא לשם בא כביכול לרדת במשקל, כי הוא חושב שאם הוא ירד במשקל הוא יאהב את עצמו ואז הוא הולך לתכנית שיהיה לו קל. אבל הוא לא שואל מה התכלית של מה הוא רוצה. זאת אומרת שאם מישהו היה יכול לגרום לעצמו לאהוב את עצמו, ולאהוב את עצמו גם בלי לרדת במשקל, אז הוא היה עושה זאת גם בלי לרדת במשקל. או לדוגמה, אדם הולך לתכנית בגלל בעיה רפואית, אבל האם הוא הולך באמת בגלל ... רוצה, זה להיות מאושר מעצמו, ומהחיים שלו. עכשיו, ברגע שמגדירים את ההגדרה של האדם כמטרה חיצונית מוגדרת, מטרה של נפרדות אם נגדיר לרדת במשקל, זו הגדרה של נפרדות, יש שמן, יש רזה, מציאות של זה ווב וזה רע וזה מרחיק אותו מהמקום של אין הגדרה של טוב ורע, זה משגע ...
לקחת אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא להתאמץ, ללכת לחדר כושר, לא מחפש עבודה, חיפוש עבודה, מסיר אחריות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
לקחת אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא להתאמץ, ללכת לחדר כושר, לא מחפש עבודה, חיפוש עבודה, מסיר אחריות, לקיחת אחריות, הסרת אחריות
... אחריות, דיאטה, לשמור על המשקל, לרדת במשקל, ירידה במשקל, לא אוהב להתאמץ, שונא ... לקיחת האחריות. בשיחה מוצגת דוגמה של אדם שטוען שהוא לא מספיק אחראי, ויש לו תחושה של אי - נוחות לגבי התפקוד שלו בחיים, במיוחד בתחום של חיפוש עבודה ושמירה על משקל הגוף. במהלך השיחה, מתברר כי אותו אדם מגדיר אחריות כתשומת לב לדברים. הוא מרגיש שהוא אינו אחראי משום שישנם דברים שהוא חושב שצריך לעשות (למשל, לחפש עבודה או לרדת במשקל), אבל הוא לא עושה אותם. ... אליעד טוען שזה בלתי אפשרי לא להיות אחראי בכלל, מכיוון שכל אדם, גם כשהוא לא עושה משהו מסוים, עושה זאת מתוך אחריות מלאה לדבר אחר שהוא כן עושה. למשל, אדם שלא יורד במשקל ולא הולך לחדר כושר, ... רק שזו אחריות המופנית למקומות שהוא אולי לא מחשיב כחשובים מספיק. כך נוצר מצב שהאדם חווה קונפליקט פנימי: הוא תופס עצמו כחסר אחריות ביחס למטרות חיצוניות (עבודה, דיאטה), אבל הוא אחראי מאוד ביחס למטרות פנימיות (נוחות, רוגע, חופש). מדוע אנשים סובלים מהחלטות שלהם? האדם בשיחה טוען שהוא סובל מכך שהוא לא משיג את המטרות שלו, למשל את הירידה במשקל או מציאת עבודה. אליעד ... להיות מושלמים? נושא נוסף שאליעד מתייחס אליו הוא המושג של מושלמות. הוא מציין כי אי אפשר להגיע למצב מושלם, שכן בכל מצב יש תמיד חיסרון כלשהו. גם אם אדם יגיע למשקל האידיאלי שלו, הוא יצטרך להתאמץ כדי לשמר את המצב הזה, והמאמץ עצמו כבר יהפוך להיות חיסרון חדש. הוא מדגים זאת בצורה ברורה: אדם שרוצה לרדת במשקל, ייאלץ להתאמץ כל חייו כדי לשמר את המשקל הרצוי, או שיהיה עליו להתמודד עם הסבל מהעלייה המחודשת במשקל. כך או כך, אין פתרון מושלם ... של כל החלטה. למשל, אותו אדם שלא רוצה ללכת לחדר כושר אחראי מאד לכך שלא יכאב לו, שלא יהיה לו קשה, ושלא יצטרך להתמודד עם מאמץ פיזי. מנגד, יש לכך מחיר: הוא לא יורד במשקל, דבר הגורם לו סבל. הקושי ... מוויתור על מטרות? אליעד מתייחס לאנשים שמתמכרים להנאה מסוימת, אפילו אם מדובר בהנאה מוויתור על מטרה כלשהי. הוא מביא כדוגמה אנשים שמכורים לתחושת השליטה בזמן דיאטה, ונהנים מזה שהם מצליחים ... במקום לחשוב במונחים של חוסר אחריות, יש לראות כל פעולה כבחירה מודעת ואחראית, גם אם היא לא עולה בקנה אחד עם מטרות אחרות שיש לאדם בחייו. איך לוקחים אחריות? איך לרדת במשקל בלי להתאמץ? למה אני שונא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לרדת במשקל, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לרדת במשקל, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, רטוריקה, אימון אישי בתל אביב בנושא לרדת במשקל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2852 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:05:32 - wesi1