אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמכרות לאכילה ✔איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי היומיום כמו הפסקת עישון, שמירה על דיאטה, או שינוי התנהגותי, ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא.

למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים?

אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: "מעכשיו אני לא אוכל עוגות", אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות.

הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול.

מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד "אני מחליט לא לעשות משהו". ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת הפנימית. לפי אליעד, אדם שבאמת ברור לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות.

לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו.

למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים?

הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול "מה אני באמת רוצה?" מאלץ את האדם להתמודד עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי האדם לא באמת שלם איתה.

אליעד מביא כדוגמה מצב שבו אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא...
עכשיו יש אנשים שמחליטים החלטה ולא מצליחים לעמוד בה נכון, מה בן אדם צריך לעשות כדי שהוא יוכל להחליט החלטה ויעמוד בה לדוגמה בן אדם מחליט עכשיו אני לא מעשן עכשיו אני הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות, עכשיו אני עושה ככה וככה הוא מחליט ולא עומד בזה. נתקלת פעם בכזאת תופעה שהחלטת משהו לא עמדת בזה?

ש: לא.

אליעד: אף פעם לא?

ש: לא.

אליעד: אוקי מעניין, לא דוגמה הבן אדם הבא שאני פוגש אני אומר לו ככה ואז איך שפגשת לא אמרת מעכשיו אני עושה ככה.

ש: גם אם זה קרה אני לא זוכר.

אליעד: הגיוני שזה קרה הסיכוי שזה לא קרה הוא קטן, הלאה השאלה היא ממה זה נובע ואיך נמנעים מזה מה עושים.

ש: זה נובע מזה שהוא לא מחליט באמת את ההחלטה הוא רק אומר אבל הוא לא מחליט.

אליעד: מה זה אומר הוא אומר "עכשיו אני החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה אני היום הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות".

ש: אז הוא החליט אמר משפט כדי להחליט הוא צריך להיות מודע לכל ההשלכות של ההחלטה הזאת.

אליעד: עובדתית הוא אמר "אני לא נוגע בעוגות" נגע בעוגות למה מה קרה?

ש: כי הוא לא באמת החליט מה זה החלטה זה שהוא רוצה משהו מסוים אבל הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף.

אליעד: "אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות" למה הוא אוכל את העוגות?

ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות שיהיו אם יעשה אם לא יעשה ובאמת יסתכל ויעשה מאזן של מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד "אני באמת לא הולך לאכול" או שלא רציני.

אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה?

ש: למה הוא לא עומד בהחלטות שלו.

אליעד: לא ומה הייתה השאלה איך להחליט החלטה ולעמוד בה.

ש: לברר מה האמת עד הסוף למה הוא לא רוצה.

אליעד: ואז מה הוא יעשה ואז הוא יוכל אחר כך.

ש: כאילו לא אמור לעמוד בהחלטה שלך אתה אמור לבדוק מה האמת אם צריך לעמוד תעמוד אם לא לא.

אליעד: נכון זה החידוד, החידוד הוא כזה בן אדם לא צריך להחליט החלטות ולעמוד בהם לא צריך אתה צריך לבדוק מה אתה רוצה לעשות מה האמת שלך מה אתה באמת רוצה אם אתה רוצה תעשה אתה לא רוצה אל תעשה, בן אדם שאומר עכשיו אני מחליט לעשות משהו זה אומר שהוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה הוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה כי אם הוא היה סגור על זה אז תעשה אתה רוצה תעשה למה צריך להחליט.

בן אדם נגע באש חטף כוויה הוא אומר "מעכשיו אני מחליט לא לגעת באש" לא "לא נוגע באש לא רוצה לגעת באש אין לי דילמה", בן אדם שאומר אני מחליט בן אדם שאומר מעכשיו נגיד אתה אומר "עכשיו אני יוצא אני רואה בחורה אני מתחיל איתה" עכשיו אתה מחליט החלטה אם אתה מחליט החלטה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך, אתה לא סגור על עצמך למה כי החלטה זה כאילו כמו להגיד "טוב בוא נתעלם מאיזה חלק שיש בתוכי" כי יש לך איזה חלק ואתה אומר "טוב בוא נשים אותו בצד ניתן לחלק השני לקחת את ההגה" אבל שני הצדדים לא יסתנכרנו כי אם הם היו מסונכרנים כאילו זה ברור מה יש לי להחליט.

עכשיו מה הסיבה זאת אומרת בן אדם בריא בנפשו לא מקבל החלטות לא מחליט החלטות, זאת אומרת הוא עושה הוא פועל לפי מה שהוא רוצה וזהו הוא עושה אתה רוצה תעשה לא רוצה אל תעשה. עכשיו ממה נובעת הסיבה שבן אדם בעצם.

ש: אז כל פעם כשאתה אומר אני החלטתי במקרה אמרת אני החלטתי אז מה זה אומר?

אליעד: מה זאת אומרת?

ש: מה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך?

אליעד: לא למה התכוונת?

ש: מקודם אמרת בשיחה הקודמת למה משהו אני החלטתי.

אליעד: אני מדבר על משהו אחר אני מדבר על בן אדם שמנסה לנהל את עצמו לפי החלטות הוא אומר מעכשיו, דברנו על שינוי התנהגותי ושינוי חשיבה בן אדם אומר מעכשיו אני מפסיק לעשן אני מחליט שאני מפסיק לעשן ממחר אני מתאמן מזה אני עושה ככה, מעכשיו אני לא מדבר עם הבן אדם ההוא החלטות כאילו שהוא מנסה לנהל את עצמו לפי ההחלטות שלו לא לפי ההיגיון שלו בן אדם צריך לפעול לפי היגיון לא לפי החלטות.

ש: אבל ההיגיון מביא לקבלת החלטות.

אליעד: נכון אבל בסוף אתה פועל כי זה הגיוני לך לא כי החלטת את זה, אתה מבין את ההבדל?

ש: אבל ברגע שאתה מבין שזה הגיוני אז אוטומטית נוצרת החלטה.

אליעד: זה נכון אבל אז כשאתה עושה את הפעולה אתה עושה אותה כי היא הגיונית לך לא כי "אני זוכר שקיבלתי על עצמי לעשות ככה וככה", אתה הבנת את ההבדל?

ש: לא הבנתי את ההבדל.

אליעד: עוד פעם יש בן אדם שאני אומר לו למה אתה לא מעשן הוא אומר כי החלטתי לא לעשן, עכשיו מה זאת אומרת כי החלטתי לא לעשן זה בסדר החלטתי לא לעשן זה לגיטימי אבל החלטתי באיזה מובן במובן של "תראה אני רוצה אבל החלטתי שלא" או במובן של "וואלה אני לא רוצה".

ש: אבל עדיין יכול להיות מצב שבו הוא רוצה והוא החליט שלא.

אליעד: זה נכון.

ש: כל אחד שמפסיק לעשן הוא רוצה והוא מחליט שהוא לא רוצה.

אליעד: קודם כל מה שאמרת זה נכון עכשיו תסתכל מההתחלה בן אדם מעשן עד כאן סבבה ואז הוא שואל את עצמו "האם אני רוצה להמשיך לעשן או לא" יושב חושב וחושב כל היתרונות כל החסרונות ואז הוא מחליט שהוא לא רוצה לעשן פעם הבאה אומרים לו אתה רוצה לעשן הוא אומר "אני לא רוצה לעשן אני גם רוצה גם לא רוצה החלטתי שאני יותר לא רוצה מרוצה לא מעשן", עד כאן זה בסדר לא מדבר על דברים כאלה אני מדבר על דבר אחר כשבן אדם נגיד הוא רוצה לעשן אז אין לו כוח להתחיל לבדוק למה אני רוצה מה בדיוק הוא אומר "טוב אני מחליט שאני לא מעשן" כאילו הוא לא בדק עד הסוף את כל השיקולים ההיבטים והצדדים הוא אומר "טוב מהיום אני מפסיק".

עכשיו פעם הבאה שהוא רואה סיגריה זה לא שההיגיון שלו אומר לו אל תעשן הוא לא מבין עדיין למה לא לעשן אבל הוא אומר "אבל אני זוכר שהחלטתי לא לעשן אני זוכר שהחלטתי", אתה מבין הוא לא פועל כי הוא מחליט עכשיו לא לעשן הוא לא לוקח את כל השיקולים ומחליט לא לעשן זה בסדר אומרים לו למה אתה לא מעשן כשהוא אומר לעצמו "למה אני לא מעשן" הוא אומר "כי אני זוכר ששלשום החלטתי כשאני אהיה פה אני לא אעשן" אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן מה עכשיו אתה תקוע לי מה שהחלטת כאילו.

ש: אוקי את זה הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: שיש לקבל החלטה עם שיקולים ולבדוק את ההיגיון של ההחלטה אבל יש לקבל החלטה ולהסתמך על ההחלטה הזאת ולהמשיך כאילו לפעול לפיה.

אליעד: בדיוק ככה החלטתי וזהו ככה אני זוכר שהחלטתי כאילו בלי איזה היגיון. יפה עכשיו בן אדם שעובד על ככה החלטתי לפעמים זה עובד לו ולפעמים זה לא עובד לו למה כי אם אתה אומר "טוב מעכשיו אני מחליט ש..." זה סימן לא טוב זה סימן שאתה לא סגור על עצמך. עכשיו למה בן אדם לא סגור על עצמו מה הסיבה למה בן אדם לא סגור על עצמו, למה בן אדם מגיע מלכתחילה למצב הזה?

ש: שהוא לא רואה את האמת הוא לא רואה את האמת עד הסוף.

אליעד: ולמה הוא לא בודק את האמת?

ש: זאת השאלה.

אליעד: שימו לב למשהו מעניין נגיד בן אדם מחליט שהוא עושה דיאטה "טוב מחליט אני עושה דיאטה" עכשיו מה בעצם קורה לו במוח הוא אומר "אני מעכשיו מחליט אני עושה דיאטה" אבל זה לא מתוך רצון שהוא הבין הוא אומר "מעכשיו אני לא אוכל וזהו", זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון.

עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר "איך אני חייב לאכול את הרעל הזה" כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר "וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי" מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל.

ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה.

אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר "אני לא רוצה לאכול את הרעל אין בזה יתרונות אני אמות מזה וזהו" אבל לעומת זאת בעוגה אתה עדיין רוצה לאכול אותה אתה לא באמת לא רוצה לאכול אותה ולכן אתה מרגיש רע מזה שהחלטת לא לאכול כי זה כאילו לא היגיון שלך אלא זה כאילו "איך אני זוכר ששלשום מישהו שהיה נראה כמוני בדמיון שלי אמר לי לא לאכול" אוקי ולכן אסור לאכול יוצר בעיה. עכשיו למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת באמת למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת מה הסיבה?

ש: כי המאמץ.

אליעד: אתה אבל מה שאמרת עכשיו זאת האמת, למה לבן אדם קשה לשבת עם עצמו ולברר לעצמו את האמת "מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה" שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וזהו.

ש: הרגילו אותו לחשוב לא נכון.

אליעד: אז אין בעיה אז הנה הוא למד לחשוב נכון וזה עדיין לא עובד לו למה?

ש: לקח הרבה זמן שהרגילו אותו יש לו מחשבה מקובעת בראש דרך חשיבה וקשה לשנות את זה.

אליעד: בא בן אדם אמר "שלום אני מעכשיו מפסיק לעשן מפסיק לאכול מתוק" סבבה והוא לא מצליח לעמוד בזה, למה הוא לא מצליח לעמוד בזה כי גם כשהוא החליט הוא לא החליט בלב שלם למה הוא לא החליט בלב שלם כי הוא לא בירר עם עצמו את כל האמת, למה הוא לא מברר את כל האמת מה הסיבה רק כי הוא טיפש רק כי הוא אהבל?

ש: אולי הוא רוצה לא לדעת את האמת.

אליעד: למה לבן אדם יותר קל להגיד לעצמו "יאללה אני לא יאכל" מאשר לשבת עם עצמו לברר ולהגיע למסקנה לאכול או לא לאכול לכאורה מה עדיף לך עדיף לך להגיד "טוב מעכשיו אני לא אוכל" ואז אתה כנראה אולי תישבר או שעדיף לך תבדוק תראה את השיקולים תראה ואז או שתאכל או שתגיע למסקנה לאכול או שתגיע למסקנה לא לאכול.

ש: הוא בתוכו עדיין רוצה לאכול והוא לא רוצה להראות לעצמו את האמת.

אליעד: למה אבל למה מההתחלה שנייה, בא בן אדם אומר "טוב מעכשיו אני לא אוכל מתוק" ואז הוא אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה החסרונות ואז או שתגיע למסקנה שזה בסדר לאכול מתוק ולא תהיה לך בעיה או שתגיע למסקנה שאתה לא רוצה לאכול מתוק ולא תהיה בעיה כי אתה באמת לא תרצה לאכול מתוק.

ש: יש מאמץ.

אליעד: לא רק בגלל המאמץ זאת האמת?

ש: לא א' אולי אין לו שכל לעשות את העבודה הזאת.

אליעד: זה מה שאמרת מאמץ.

ש: לא אין לו שכל הוא לא יודע בכלל שזה קיים האפשרות הזאת.

אליעד: אין בעיה הוא יודע בהנחה שהוא יודע הלאה.

ש: או שהוא לא רוצה להגיע למסקנה של לא לאכול.

אליעד: למה אז מה הוא אומר אז אני אגיד לעצמי לא לאכול למה.

ש: הוא פוחד להגיע לזה.

אליעד: לא אבל מה האלטרנטיבה ולכן הוא אומר לעצמו "טוב אז אני אחליט לא לאכול", מה יותר כייף לך לנקות את הבית כי ביקשו ממך או לנקות את הבית כי אתה רוצה מה יותר כייף לך?

ש: כי אתה רוצה.

אליעד: יפה מה יותר כייף לך לא לאכול את העוגה כי לא בא לך לאכול את העוגה או לא לאכול את העוגה כי אמרו לך לא לאכול את העוגה מה יותר כייף לך?

ש: לא לאכול כי אני לא רעב.

אליעד: יפה עכשיו הבן אדם מול עצמו מה יהיה לו יותר כייף בחיים שהוא יגיע שהוא יגיע למסקנה שהוא לא רוצה לאכול את העוגה והוא לא יאכל כי הוא לא רוצה או שהוא יגיע למסקנה של "תראה אני לא סגור על עצמי אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" איפה יותר קל לחיות.

ש: בראשון באופציה הראשונה.

אליעד: נכון אז לא הבנתי מה התשובה למה הוא לא בודק עם עצמו מה האמת, עכשיו דרך אגב אני אתן לכם דוגמה רק שתבינו משהו פשוט נגיד שבן אדם נגיד בא ואומר "שלום תעזור לי להפסיק לעשן" אני אף פעם לא עוזר לבן אדם להפסיק לעשן זאת אומרת זה לא בריא לגרום לך להפסיק לעשן זה בריא לעזור לך להבין מה האמת שלך אם אתה רוצה לעשן או לא רוצה לעשן אם בסוף אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן, המטרה היא לא לגרום לך להפסיק לעשן המטרה היא לגרום לך להבין אם אתה רוצה לעשן תהיה שלם עם זה ואם אתה לא רוצה לעשן אז תהיה שלם עם זה שאתה לא רוצה לעשן ואל תעשן.

המטרה לא לדחוף אותך לאיזה צד המטרה היא לעזור לך להיות שלם עם עצמך, בן אדם שאומר "רע לי כי אני מעשן" בן אדם שאומר "אני רוצה להפסיק לעשן" הוא לא באמת רוצה להפסיק לעשן הוא רוצה או להפסיק לעשן או לא להרגיש רע מזה שהוא מעשן, בן אדם שאומר נגיד "אני רוצה להתחיל לעשות דיאטה" הוא לא באמת רוצה לעשות דיאטה הוא רוצה או לעשות דיאטה או להרגיש טוב עם זה שהוא לא עושה דיאטה זה שני הדברים עכשיו אם הוא יראה את האמת. אז בקיצור אנחנו חוזרים עוד פעם לשאלה למה בן אדם לא מברר עם עצמו את האמת, מה אתה רצית להגיד אתה?

ש: נראה לי מה שהוא אמר שהוא מפחד כאילו יכול להיות שהוא ינסה לברר את האמת הוא יגיע לצד שהוא לא רוצה להגיע.

אליעד: אבל מה הבעיה בזה הוא בכל מקרה אז מה הוא אומר אז הוא אומר אז אני אכריח את עצמי זה יותר טוב?

ש: כנראה שזה השיקולים.

אליעד: איך אבל איך זה יותר טוב.

ש: הוא בוחר בצד שהוא רוצה בלי לעשות שיקולים כי יכול להיות שאם הוא ישקול את זה אז הוא יגלה שהצד השני הוא הנכון.

אליעד: לא הבנתי עוד פעם בן אדם עכשיו רוצה לעשות דיאטה.

ש: אז הוא מכריח את עצמו לעשות דיאטה הוא בוחר בלי לעשות שיקולים.

אליעד: לא עדיף לו לעשות שיקולים ולהיות שלם עם עצמו?

ש: יכול להיות אבל יכול להיות שאחרי זה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה זה סבבה מה הבעיה בזה?

ש: יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא היה רוצה לעשות, לא אז למה שהוא ירצה לעשות דיאטה לא אני לא הבנתי אותך תסביר עוד פעם כאילו הבנתי אותך רק אתה לא הבנת אותי אז אסביר עוד פעם עד שתראה שההסבר שלך לא הגיוני, עוד פעם קם בן אדם בבוקר אומר "אני שמן אני רוצה לעשות דיאטה" סבבה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה הוא שואל למה, למה הוא לא יושב עם עצמו בודק מה האמת שלך אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וסע לשלום למה הוא לא בודק ומגיע למסקנות.

ש: כי יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה ואם הוא יפצה את השיקולים האלה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה והוא לא רוצה להגיע למסקנה.

אליעד: אז זה יותר טוב אז עדיף שיגלה שהוא לא רוצה מה הבעיה מה זאת אומרת הוא רוצה?

ש: יכול להיות שהוא לא רוצה להגיע למצב שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: למה לא אבל אם זה.

ש: כי הוא יותר רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: רגע בסוף באמת או שהוא יותר רוצה לעשות דיאטה או שהוא יותר רוצה לא לעשות דיאטה, זה נכון בסוף אם הוא יבדוק בלב שלו באמת או שהוא יותר רוצה או שהוא יותר לא רוצה נכון?

ש: נכון.

אליעד: סבבה אם בן אדם היה כנה עם עצמו והיה אומר "וואלה אני יותר רוצה או יותר לא רוצה" אז אין בעיה, איזה רע יכול להיגרם לך אם אתה תדע שאתה חמישים ואחד רוצה דיאטה או חמישים ואחד אחוז לא רוצה דיאטה כי זה מה שאתה רוצה מה הבעיה לדעת מה אתה רוצה, מה עדיף לדעת מה אתה רוצה ולעשות את זה או לא לדעת מה אתה רוצה ולהכריח את עצמך לעשות משהו מה עדיף?

ש: זה שזה עדיף זה ידוע אבל אתה שואל מה.

אליעד: למה בן אדם לא בודק את האמת.

ש: אולי זה מכבה את הפוטנציאל זה בעצם נותן תשובה חד משמעית ואז זה לא נותן את האפשרות שתהיה תשובה אחרת.

אליעד: אבל מה רע בזה.

ש: שהוא תופס את זה כרע.

אליעד: למה זה רע תבין מה אתה רוצה אתה יכול להחליף את דעתך מחר אבל תבין מה אתה רוצה היום אף אחד לא החליט, אתה רוצה מחר תשנה את דעתך היום תחליט שב עם עצמך אתה הולך לאירוע שב עם עצמך תבדוק "אני רוצה לאכול את העוגה הזאת שתהיה שם או לא רוצה" תחליט שב תחליט מה שהחלטת תעשה למה אתה צריך "טוב אני לא אוכל את העוגה" ואז אתה אוכל.

ש: זה משפיל אותו אני חושבת.

אליעד: הבנתי את צודקת זה משפיל אותו אבל להגיד לעצמו "טוב אני לא אוכל את העוגה" זה לא משפיל.

ש: לא כי זה כי לכאורה הוא החליט את זה הוא מרמה את עצמו שהוא החליט את זה.

אליעד: לא אני לא הבנתי אותך לא הבנתי, עכשיו אתה הולך לאירוע באיזה תחושה עדיף לך להיות באירוע בתחושה של "אין לי מושג אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" או "אני יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא" או "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא", המחשבה שאומרת "אני לא יודע מה אני רוצה ומישהו אמר לי לא לעשות" זה בטוח גרוע זה בטוח לא כייף.

ש: וכל השאר כן כייף?

אליעד: כן אם אתה אומר "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא, וואלה אני לא יודע הכל בסדר כאילו לא יודע אין לי מושג אני אוכל לא אוכל".

ש: אין בזה ביטחון כאילו לבן אדם הוא יכול כל רגע להחליט שהוא רוצה לאכול את העוגה ואז הוא ירגיש עוד פעם מושפל כי הוא אכל את העוגה.

אליעד: אז מה עדיף לשקר את עצמך ולהגיד אני לא רוצה ואז לאכול ולהגיד איזה טיפש אני שאני לא עומד בהחלטות שלי.

ש: זה מה שרוב האנשים עושים.

אליעד: זאת הלוגיקה שלך כאילו אם עושים זה אומר שזה עדיף.

ש: כנראה שזה נותן להם איזה רווח נותן לי איזה רווח.

אליעד: אני יודע שזה נותן רווח זה ברור אני מנסה להבין מה הרווח, טוב אני אספר לכם מה הרווח הרווח הוא אחרת הרווח הוא שאנשים לא רוצים לברר את האמת.

ש: לא לדעת.

אליעד: לא שנייה מה שאלתי אמרתי מה רע לך תברר מה האמת אם אתה רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה ואז תפעל לפי זה מה הבעיה בזה תברר את האמת ואז תהיה שלם עם עצמך נכון אז מה האמת, האמת היא שאם בן אדם יברר אם הוא רוצה לאכול את העוגה או לא האמת היא שהוא יגיע למסקנה וכשהוא יגיע למסקנה הוא יהיה שלם עם עצמו פי אינסוף מאשר לא להגיע למסקנה ולהגיד החלטתי לעשות משהו כי החלטת בלי שהבנת בדיוק למה זה בטוח גרוע, אוקי אלא מה שכשאתה מברר את האמת לדעת אם אתה יותר רוצה לאכול את העוגה או לא זה עושה לך מאוד רע לברר את האמת לברר את האמת עושה לך רע, למה לברר את האמת זה עושה לך רע.

ש: כי זה מראה לי שאני מבלפת את עצמי רוב הזמן.

אליעד: מה אבל את מבררת את האמת עכשיו.

ש: גם ההתעסקות בזה היא קשה.

אליעד: הבנתי ולעומת זאת אם תשקר את עצמך תגיד "טוב די אני לא אוכל וזהו" אז זה אתה כן איש אמת מה איזה איש אמת אתה.

ש: להתעסק אבל כל הזמן.

אליעד: מה רע בלהתעסק?

ש: אז סגרת את זה אפילו אם זה שקר סגרת את העניין.

אליעד: אבל מה רע בלבדוק את האמת לא הבנתי מה רע בלבדוק מה אני רוצה, מה רע בלשאול את עצמך שלום מה אני רוצה מה רע בזה שני אנשים אחד אומר "שלום מה אני רוצה לאכול" אחד אומר "עזוב לא יודע מה אני רוצה לאכול תביא לי את זה" ואז הוא מתלונן למה הוא לקח את המנה הזאת, תבדוק מה אתה רוצה לאכול תחליט ותאכל מה הבעיה מה רע בלבדוק מה אתה רוצה.

ש: זאת...
האם לאכול איך עושים הרגשת שלמות אני לא יודע מה אני רוצה לא מצליח להפסיק לעשן לא לעשן לא יודע מה אני רוצה לאכול נכון להתלונן איך להחליט ניסיון איך להיצמד איך להיצמד להחלטה איך לעמוד איך לעמוד בהחלטה איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה ולעמוד בה איך לקבל החלטות אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה מעישון דיאטה דיאטות החלטה החלטות החלטיות הפסקת עישון הפרעות אכילה הפרעת אכילה הצלחה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות ירידה ירידה במשקל כיצד לקבל החלטות לא מצליח להפסיק לעשן לא מצליח לשמור על הדיאטה להבין להבין מה אני רוצה להחליט להיצמד להיצמד להחלטה להפסיק להפסיק לעשן להצליח להפסיק לעשן למה קשה למה קשה להבין מה אני רוצה למה קשה לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות לעמוד לעמוד בהחלטה לעשן לקבל החלטה לקבל החלטה ולעמוד בה לקבל החלטות לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מה אני רוצה מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מצליח להפסיק לעשן סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה להבין קשה להבין מה אני רוצה קשה לקבל החלטה קשה לקבל החלטות קשיים רצון שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינויים
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
... התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית מהן האפשרויות להתמודדות אחרי שהבנת למה אתה מכור? כאשר אדם מזהה את הסיבה להתמכרות שלו, בין אם מדובר בהתמכרות לאכילה רגשית, לעישון, או לכל התנהגות אחרת, עומדות בפניו ארבע אפשרויות מרכזיות. הבנת סיבת ההתמכרות היא שלב ... האפשרות הרביעית והאחרונה היא שאדם מבין היטב את הסיבה להתמכרות, יודע גם שההתמכרות גורמת לנזקים, ובכל זאת מחליט להמשיך בה באופן מודע. הוא משקלל את היתרונות והחסרונות ומגיע למסקנה שהתועלת שהוא מפיק מההתמכרות גדולה בעיניו מהנזק שהיא גורמת. ... הבנת המנגנון הפסיכולוגי של הרצון והצורך האנושי. מידע נוסף בנושאים אלה ניתן למצוא באתר EIP.co.il. איך להיגמל מהתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לאכילה רגשית איך להפסיק לחשוב על משהו? תהליך שינוי הרגלים התמודדות עם בדידות מהן ארבע האפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות? כאשר אדם מבין למה הוא מכור למשהו - בין אם זו התמכרות לעישון, אכילה רגשית, או כל הרגל אחר - עולות בפניו ארבע אפשרויות שונות להתמודדות עם ההתמכרות. לדוגמה, אם אדם מגלה ... את תהליך הגמילה, ניתן לקרוא על תהליכי שינוי הרגלים, גמילה מהתמכרויות שונות והבנת מנגנון הרצון באתר. איך להיגמל מהתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לאכילה רגשית איך להפסיק לחשוב על משהו? תהליך שינוי הרגלים התמודדות עם בדידות ...
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
קורונה ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה
... ודיאטה, קורונה והשמנה, קורונה ושמירה על המשקל, איך לשמור על המשקל בסגר הקורונה? איך לא לעלות במשקל בתקופת הקורונה? איך לא להשמין בסגר הקורונה? איך להתמודד עם אכילה רגשית? איך להפסיק התמכרות לאכילה? תזונה נכונה איך לא להשמין בתקופת הקורונה? הקורונה גרמה לרבים לעבור לסגר בבית, דבר שגרם להרבה אנשים לאכול יותר, לעלות במשקל ולהרגיש תקועים. השאלה המרכזית היא איך לשמור על המשקל ולא להשמין בסגר הקורונה, לאור השפעתו על התנהגויות האכילה. אליעד מציין שהשמנה נובעת בעיקר מהכמות שנכנסת לפה ולאו דווקא מהכמות של הספורט שנעשה. אמנם פעילות גופנית היא חיובית ומומלצת, אך אם לא אוכלים נכון, משמינים, ללא קשר למאמץ הגופני. חשוב להבין שהשמנה היא לא תוצאה של חוסר פעילות גופנית בלבד, אלא אם ... עודפים. למה לא מספיק רק להתאמן? אחת הסיבות המרכזיות לכך שאין זה מספיק רק להמליץ על פעילות גופנית כדי למנוע השמנה, היא שהתמודדות עם ההשמנה היא הרבה יותר מורכבת מההמלצה הכללית תתאמן. רוב ... רגשות לא נעימים. ההמלצה לאכול פחות, ולפני הכל, להבין מה גורם לך לאכול, היא הצעד הראשון כדי למנוע אכילה מיותרת. אכילה רגשית: איך להתמודד עם התיאבון? הקורונה לא יצרה ... לדוגמה, אנשים שנמצאים במערכות יחסים קשות, ככל הנראה, במהלך הסגר, ימצאו את המצב קשה עוד יותר. זה בדיוק המצב עם אכילה רגשית: אם אדם היה נתון לדיכאון או תחושות קשות ... לו תחליף. זה יכול להיות תחום לימודים, יצירת מטרות חדשות או כל פעילות אחרת שמספקת את הצורך הרגשי. איך לצמצם אכילה רגשית? כדי להימנע מאכילה רגשית, צריך להבין שהיא לא נובעת מהקורונה עצמה, ... הצבת מטרות חדשות, פיתוח השכל, והתרכזות בתחומים שמספקים עניין והישג אישי. כל שינוי כזה יכול לעזור להימנע מהשמנה ולשמור על בריאות פיזית ונפשית בתקופה מאתגרת זו. השמנה דיאטה תזונה קורונה התמודדות עם הקורונה בטלה שיעמום איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? אז איך לא להשמין ולא להעלות במשקל למרות הקורונה? היתה אחת שקראו לה קורונה, והיא באה לבקר אותנו. מרוב שאהבנו אותה נכנסנו לסגר, ומה אנשים עושים בסגר? אוכלים, משמינים ועולים במשקל. השאלה היא איך לא ל
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
... לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה מהן שלוש הדרכים לטיפול בהתמכרות ומהי הדרך היעילה ביותר? התמכרות היא מצב שבו אדם עושה פעולה מסוימת למרות ... בין אם מדובר בהתמכרות לסקס, התמכרות לאוכל , עישון מריחואנה או כל התמכרות אחרת. למה אנשים מתמכרים בכלל? אליעד כהן מדגים מספר דוגמאות להתמכרויות נפוצות: התמכרות לסרטי סקס: אדם שמרגיש רע כשהוא ... ומאמין שסרטי סקס ישפרו את הרגשתו. התמכרות לאוכל: אדם שמרגיש דיכאון ומאמין שהאוכל יעזור לו להתגבר עליו. התמכרות לסיגריות או מריחואנה: אדם שמשעמם לו ומאמין שעישון יסייע לו להפיג את השעמום. לדבריו, ... איך לטפל בהתמכרות לסקס? גמילה מאכילה רגשית מהי הדרך הכי טובה להיגמל מעישון? טיפול בהתמכרויות איך להתמודד עם שעמום בלי להתמכר? גמילה מהתמכרות לסרטי סקס איך להשתחרר מדיכאון בלי אוכל? ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם? אחת מהפעולות הנפוצות ביותר אותן ... להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות בריאותיות, כגון השמנה, בעיות תזונה וכיוב. כאשר האדם זוכר את התכלית שלשמה הוא אוכל, על ידי זה הוא לא נקשר רגשית לאוכל. ... בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את האהבה ...
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
שיטות לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל
... לטיפול בהתמכרויות, הפסקת אכילה רגשית, הפסקת עישון רגשי, איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? איך למחוק מישהו מהראש? איך להפסיק לאכול רגשית? איך לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לעשן? איך נוצרת אכילה רגשית? לרדת במשקל מהי אכילה רגשית ואיך להתמודד איתה? אכילה רגשית היא מצב שבו אדם אוכל לא מתוך רעב פיזי, אלא כתגובה לרגשות ... תחושות חיוביות ומפתח את התפיסה שאוכל יכול לשפר את מצב הרוח במצבים של קושי רגשי. איך להתמודד עם אכילה רגשית? הדרך העיקרית להתמודד עם אכילה רגשית היא לזהות את הרגשות החיוביים שהאוכל מספק ולהשיג אותם בדרכים ... לשחזר את הרגשות הטובים של העבר. האם אפשר למחוק את הזיכרון של הקשר הזה? כן, אחת השיטות להתמודד עם אכילה רגשית היא לשנות את הזיכרון שקשור בין אוכל לרגשות טובים. כאשר אדם ... עם הרגש בדרכים אחרות. מה קורה אם אני נכשל ונפנה לאוכל בכל זאת? אם אדם נכשל ונפנה לאוכל במצבים של אכילה רגשית, ההתניה הזו יכולה להתחדש. עם זאת, אפשר להתחיל שוב ולנסות ... אבל עם הזמן המוח יתחיל לשכוח את ההתניה הזו. כיצד להתמודד עם התמכרויות נוספות? העקרונות שניתנים על אכילה רגשית תקפים גם להימנעות מהתמכרויות אחרות כמו עישון, סקס או חוויות ... ותיחלש. הזמן יעזור לשכוח את הקשר של אוכל = תחושה טובה או כל התמכרות אחרת. סיכום: דרכי ההתמודדות עם אכילה רגשית 1. להבין כי אכילה רגשית היא אכילה מתוך רצון למלא צורך רגשי ולא פיזי. 2. לזהות את ... מהנות, תחביבים או חיבור חברתי. איך להפסיק התמכרות? איך למחוק זיכרון? איך לשכוח את האקסית? מהי אכילה רגשית? איך להתמודד עם התמכרויות? הבנת מנגנוני זיכרון ושכחה מהי אכילה רגשית? שאלה: מה זה בעצם אכילה רגשית? תשובה: אכילה רגשית היא מצב שבו בן אדם אוכל לא רק מתוך רעב פיזי, אלא מתוך סיבות ... שאלה: אפשר דוגמה פשוטה? תשובה: אם מישהו רעב באמת - הוא ילך לאכול כדי לספק צורך הישרדותי, וזה לא אכילה רגשית. אבל אם בן אדם משועמם, בודד או מתוסכל, ואז הוא פונה לאוכל בשביל להרגיש טוב יותר או כדי למלא איזשהו חלל רגשי, זו אכילה רגשית. שאלה: איפה אפשר ללמוד עוד על הגדרת אכילה רגשית? תשובה: אפשר להיכנס לאתר ולכתוב מה זה אכילה רגשית ולראות שם הסברים נוספים ומפורטים. מהן הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית? שאלה: נאמר שיש המון דרכים להתמודד, אבל מה העיקרית ביותר? ... במקרה כזה, אפשר להשתמש גם בדרך אחרת, שהיא חלקית אבל עדיין יכולה לעזור. זו דרך שמתמקדת בהבנה שאכילה רגשית מופעלת על ידי זיכרון, ואז מנסים למחוק או להחליש את הזיכרון שמקשר בין אוכל לבין הרגשה טובה. איך קשור מנגנון הזיכרון לאכילה רגשית? שאלה: מדוע בכלל המוח חושב שאוכל הוא פתרון לרגשות שליליים? ... אם האדם רעב וגם יש לו עניין רגשי? תשובה: אז לפעמים האלמנט הפיזי והרגשי מתערבבים. אבל כשמדברים על אכילה רגשית, מתכוונים בעיקר לחלק שבו אתה אוכל לא כדי לספק רעב אמיתי, אלא ... את הגעגוע. כך גם עם עישון או עם התמכרויות אחרות. מהו המחיר של הפתרון הזה? שאלה: אז אם אני נמנע מאכילה רגשית, עדיין יישאר לי רע. זה לא פותר לי את הרע. תשובה: נכון. לכן ... לעצמך להרגיש טוב בלי אוכל. אבל הפתרון של למחוק את הזיכרון שאוכל עושה טוב יפתור לפחות את בעיית האכילה הרגשית. ייתכן שתצטרך להתמודד עדיין עם מצב רוח ירוד, חרדה או שעמום, אבל כבר לא תסבול גם מההשמנה או ההלקאה העצמית על אכילה מיותרת. אז מה כן מומלץ לעשות במצבים ... להיות בעל עליות וירידות, אבל לאורך זמן, בלי חיזוק שלילי, הזיכרון הזה נחלש. סיכום הדרכים להתמודד עם אכילה רגשית שאלה: אפשר סיכום מלא ושיטתי? תשובה: 1. להבין שהאכילה הרגשית נובעת מרצון למלא צורך רגשי ולא צורך פיזי. 2. לזהות שזו התניה ...
מינוס בבנק / חובות - מהי המהות הרוחנית של מינוס בבנק? איך לצאת ממינוס בבנק?
... של הגוף. הגוף לא מאכיל את עצמו ולא הולך לאכול מעצמו. תחושת החסר של התודעה בעקבות תחושת החסר של הגוף, היא זו שיוזמת את פעולת האכילה. אכילה מעבר לנצרך = השמנה עלייה במשקל. אכילה מעבר לנצרך נובעת בתחושה של חסר רגשי של התודעה, גם כאשר הגוף עצמו אינו חסר את האוכל. ...
קונפליקטים פנימיים - כיצד להימנע מקונפליקט פנימי בין הרצונות שלך?
... כזה שבו האדם עושה דברים שמשיגים את המטרה ההפוכה של רצונו, נובעים מחוסר אחדות בין הרצונות השונים של האדם. לדוגמה: אדם רוצה לעשות דיאטה ולרדת במשקל . במקביל הוא גם רוצה ליהנות מאוכל. התנגשות של הרצונות השונים גורמת לכך שהאדם חי בקונפליקט תמידי ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אינו מבין את תכליתו = פעולה שהאדם אינו מבין איזו מטרה טובה היא משרתת. ההתנהגות האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל הדברים האלו יש שורש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמכרות לאכילה, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמכרות לאכילה, איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רב תחומי, אימון אישי להרזייה, מאמן אישי בסקייפ בתחום התמכרות לאכילה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:35:36 - wesi1