אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה גמילה מעישון ✔איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
למה קשה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע אנשים מתקשים לקבל החלטות ולעמוד בהן, ומדוע פעמים רבות אדם מחליט לעשות משהו ובפועל עושה את ההפך ממה שהחליט. אליעד מביא דוגמאות מחיי היומיום כמו הפסקת עישון, שמירה על דיאטה, או שינוי התנהגותי, ומדגיש את ההבדל בין החלטה שמגיעה מתוך הבנה מלאה של הרצון האמיתי לבין החלטה שנעשית מתוך כפייה עצמית או ללא בירור מלא.

למה החלטות לא עובדות כמו שרוצים?

אליעד מציג דוגמה קלאסית של אדם שמחליט לעשות דיאטה ואומר לעצמו: "מעכשיו אני לא אוכל עוגות", אך ברגע האמת אינו עומד בכך ואוכל את העוגה. הסיבה לכך, על פי אליעד, היא שההחלטה נעשתה ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו התנהגות.

הוא משווה זאת למצב שבו אדם אינו אוכל רעל. אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול.

מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה?

אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד "אני מחליט לא לעשות משהו". ההחלטה חייבת להיות מבוססת על הבנת הרצון האמיתי והאמת הפנימית. לפי אליעד, אדם שבאמת ברור לו מה הוא רוצה לא צריך לקבל החלטה חיצונית, כי אז זה ברור לו מאליו מה הוא רוצה לעשות או לא לעשות.

לדוגמה, אדם שנוגע באש ונכווה, לא צריך להחליט שהוא לא ייגע באש, ברור לו שהוא לא רוצה לגעת באש, ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו.

למה אנשים לא מבררים מה הם באמת רוצים?

הסיבה המרכזית שאנשים לא רוצים לברר לעומק מה האמת היא שהבירור גורם להם לסבל. לשאול "מה אני באמת רוצה?" מאלץ את האדם להתמודד עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום והשפלה, ולכן הוא מעדיף להחליט בלי לבדוק לעומק. בפועל, החלטה כזאת לא תחזיק מעמד, כי האדם לא באמת שלם איתה.

אליעד מביא כדוגמה מצב שבו אדם צריך לבחור בין שתי עבודות שהוא לא רוצה לעבוד באף אחת מהן. זאת תחושת צמצום כי הוא חייב לבחור בין שתי אופציות שהוא...
עכשיו יש אנשים שמחליטים החלטה ולא מצליחים לעמוד בה נכון, מה בן אדם צריך לעשות כדי שהוא יוכל להחליט החלטה ויעמוד בה לדוגמה בן אדם מחליט עכשיו אני לא מעשן עכשיו אני הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות, עכשיו אני עושה ככה וככה הוא מחליט ולא עומד בזה. נתקלת פעם בכזאת תופעה שהחלטת משהו לא עמדת בזה?

ש: לא.

אליעד: אף פעם לא?

ש: לא.

אליעד: אוקי מעניין, לא דוגמה הבן אדם הבא שאני פוגש אני אומר לו ככה ואז איך שפגשת לא אמרת מעכשיו אני עושה ככה.

ש: גם אם זה קרה אני לא זוכר.

אליעד: הגיוני שזה קרה הסיכוי שזה לא קרה הוא קטן, הלאה השאלה היא ממה זה נובע ואיך נמנעים מזה מה עושים.

ש: זה נובע מזה שהוא לא מחליט באמת את ההחלטה הוא רק אומר אבל הוא לא מחליט.

אליעד: מה זה אומר הוא אומר "עכשיו אני החלטתי שאני רוצה לעשות דיאטה אני היום הולך לאירוע אני לא נוגע בעוגות".

ש: אז הוא החליט אמר משפט כדי להחליט הוא צריך להיות מודע לכל ההשלכות של ההחלטה הזאת.

אליעד: עובדתית הוא אמר "אני לא נוגע בעוגות" נגע בעוגות למה מה קרה?

ש: כי הוא לא באמת החליט מה זה החלטה זה שהוא רוצה משהו מסוים אבל הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף.

אליעד: "אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות" למה הוא אוכל את העוגות?

ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות שיהיו אם יעשה אם לא יעשה ובאמת יסתכל ויעשה מאזן של מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד "אני באמת לא הולך לאכול" או שלא רציני.

אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה?

ש: למה הוא לא עומד בהחלטות שלו.

אליעד: לא ומה הייתה השאלה איך להחליט החלטה ולעמוד בה.

ש: לברר מה האמת עד הסוף למה הוא לא רוצה.

אליעד: ואז מה הוא יעשה ואז הוא יוכל אחר כך.

ש: כאילו לא אמור לעמוד בהחלטה שלך אתה אמור לבדוק מה האמת אם צריך לעמוד תעמוד אם לא לא.

אליעד: נכון זה החידוד, החידוד הוא כזה בן אדם לא צריך להחליט החלטות ולעמוד בהם לא צריך אתה צריך לבדוק מה אתה רוצה לעשות מה האמת שלך מה אתה באמת רוצה אם אתה רוצה תעשה אתה לא רוצה אל תעשה, בן אדם שאומר עכשיו אני מחליט לעשות משהו זה אומר שהוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה הוא לא סגור על זה שהוא רוצה את זה כי אם הוא היה סגור על זה אז תעשה אתה רוצה תעשה למה צריך להחליט.

בן אדם נגע באש חטף כוויה הוא אומר "מעכשיו אני מחליט לא לגעת באש" לא "לא נוגע באש לא רוצה לגעת באש אין לי דילמה", בן אדם שאומר אני מחליט בן אדם שאומר מעכשיו נגיד אתה אומר "עכשיו אני יוצא אני רואה בחורה אני מתחיל איתה" עכשיו אתה מחליט החלטה אם אתה מחליט החלטה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך, אתה לא סגור על עצמך למה כי החלטה זה כאילו כמו להגיד "טוב בוא נתעלם מאיזה חלק שיש בתוכי" כי יש לך איזה חלק ואתה אומר "טוב בוא נשים אותו בצד ניתן לחלק השני לקחת את ההגה" אבל שני הצדדים לא יסתנכרנו כי אם הם היו מסונכרנים כאילו זה ברור מה יש לי להחליט.

עכשיו מה הסיבה זאת אומרת בן אדם בריא בנפשו לא מקבל החלטות לא מחליט החלטות, זאת אומרת הוא עושה הוא פועל לפי מה שהוא רוצה וזהו הוא עושה אתה רוצה תעשה לא רוצה אל תעשה. עכשיו ממה נובעת הסיבה שבן אדם בעצם.

ש: אז כל פעם כשאתה אומר אני החלטתי במקרה אמרת אני החלטתי אז מה זה אומר?

אליעד: מה זאת אומרת?

ש: מה זה אומר שאתה לא סגור על עצמך?

אליעד: לא למה התכוונת?

ש: מקודם אמרת בשיחה הקודמת למה משהו אני החלטתי.

אליעד: אני מדבר על משהו אחר אני מדבר על בן אדם שמנסה לנהל את עצמו לפי החלטות הוא אומר מעכשיו, דברנו על שינוי התנהגותי ושינוי חשיבה בן אדם אומר מעכשיו אני מפסיק לעשן אני מחליט שאני מפסיק לעשן ממחר אני מתאמן מזה אני עושה ככה, מעכשיו אני לא מדבר עם הבן אדם ההוא החלטות כאילו שהוא מנסה לנהל את עצמו לפי ההחלטות שלו לא לפי ההיגיון שלו בן אדם צריך לפעול לפי היגיון לא לפי החלטות.

ש: אבל ההיגיון מביא לקבלת החלטות.

אליעד: נכון אבל בסוף אתה פועל כי זה הגיוני לך לא כי החלטת את זה, אתה מבין את ההבדל?

ש: אבל ברגע שאתה מבין שזה הגיוני אז אוטומטית נוצרת החלטה.

אליעד: זה נכון אבל אז כשאתה עושה את הפעולה אתה עושה אותה כי היא הגיונית לך לא כי "אני זוכר שקיבלתי על עצמי לעשות ככה וככה", אתה הבנת את ההבדל?

ש: לא הבנתי את ההבדל.

אליעד: עוד פעם יש בן אדם שאני אומר לו למה אתה לא מעשן הוא אומר כי החלטתי לא לעשן, עכשיו מה זאת אומרת כי החלטתי לא לעשן זה בסדר החלטתי לא לעשן זה לגיטימי אבל החלטתי באיזה מובן במובן של "תראה אני רוצה אבל החלטתי שלא" או במובן של "וואלה אני לא רוצה".

ש: אבל עדיין יכול להיות מצב שבו הוא רוצה והוא החליט שלא.

אליעד: זה נכון.

ש: כל אחד שמפסיק לעשן הוא רוצה והוא מחליט שהוא לא רוצה.

אליעד: קודם כל מה שאמרת זה נכון עכשיו תסתכל מההתחלה בן אדם מעשן עד כאן סבבה ואז הוא שואל את עצמו "האם אני רוצה להמשיך לעשן או לא" יושב חושב וחושב כל היתרונות כל החסרונות ואז הוא מחליט שהוא לא רוצה לעשן פעם הבאה אומרים לו אתה רוצה לעשן הוא אומר "אני לא רוצה לעשן אני גם רוצה גם לא רוצה החלטתי שאני יותר לא רוצה מרוצה לא מעשן", עד כאן זה בסדר לא מדבר על דברים כאלה אני מדבר על דבר אחר כשבן אדם נגיד הוא רוצה לעשן אז אין לו כוח להתחיל לבדוק למה אני רוצה מה בדיוק הוא אומר "טוב אני מחליט שאני לא מעשן" כאילו הוא לא בדק עד הסוף את כל השיקולים ההיבטים והצדדים הוא אומר "טוב מהיום אני מפסיק".

עכשיו פעם הבאה שהוא רואה סיגריה זה לא שההיגיון שלו אומר לו אל תעשן הוא לא מבין עדיין למה לא לעשן אבל הוא אומר "אבל אני זוכר שהחלטתי לא לעשן אני זוכר שהחלטתי", אתה מבין הוא לא פועל כי הוא מחליט עכשיו לא לעשן הוא לא לוקח את כל השיקולים ומחליט לא לעשן זה בסדר אומרים לו למה אתה לא מעשן כשהוא אומר לעצמו "למה אני לא מעשן" הוא אומר "כי אני זוכר ששלשום החלטתי כשאני אהיה פה אני לא אעשן" אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן מה עכשיו אתה תקוע לי מה שהחלטת כאילו.

ש: אוקי את זה הבנתי.

אליעד: מה הבנת?

ש: שיש לקבל החלטה עם שיקולים ולבדוק את ההיגיון של ההחלטה אבל יש לקבל החלטה ולהסתמך על ההחלטה הזאת ולהמשיך כאילו לפעול לפיה.

אליעד: בדיוק ככה החלטתי וזהו ככה אני זוכר שהחלטתי כאילו בלי איזה היגיון. יפה עכשיו בן אדם שעובד על ככה החלטתי לפעמים זה עובד לו ולפעמים זה לא עובד לו למה כי אם אתה אומר "טוב מעכשיו אני מחליט ש..." זה סימן לא טוב זה סימן שאתה לא סגור על עצמך. עכשיו למה בן אדם לא סגור על עצמו מה הסיבה למה בן אדם לא סגור על עצמו, למה בן אדם מגיע מלכתחילה למצב הזה?

ש: שהוא לא רואה את האמת הוא לא רואה את האמת עד הסוף.

אליעד: ולמה הוא לא בודק את האמת?

ש: זאת השאלה.

אליעד: שימו לב למשהו מעניין נגיד בן אדם מחליט שהוא עושה דיאטה "טוב מחליט אני עושה דיאטה" עכשיו מה בעצם קורה לו במוח הוא אומר "אני מעכשיו מחליט אני עושה דיאטה" אבל זה לא מתוך רצון שהוא הבין הוא אומר "מעכשיו אני לא אוכל וזהו", זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון.

עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר "איך אני חייב לאכול את הרעל הזה" כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר "וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי" מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל.

ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה.

אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר "אני לא רוצה לאכול את הרעל אין בזה יתרונות אני אמות מזה וזהו" אבל לעומת זאת בעוגה אתה עדיין רוצה לאכול אותה אתה לא באמת לא רוצה לאכול אותה ולכן אתה מרגיש רע מזה שהחלטת לא לאכול כי זה כאילו לא היגיון שלך אלא זה כאילו "איך אני זוכר ששלשום מישהו שהיה נראה כמוני בדמיון שלי אמר לי לא לאכול" אוקי ולכן אסור לאכול יוצר בעיה. עכשיו למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת באמת למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת מה הסיבה?

ש: כי המאמץ.

אליעד: אתה אבל מה שאמרת עכשיו זאת האמת, למה לבן אדם קשה לשבת עם עצמו ולברר לעצמו את האמת "מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה" שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וזהו.

ש: הרגילו אותו לחשוב לא נכון.

אליעד: אז אין בעיה אז הנה הוא למד לחשוב נכון וזה עדיין לא עובד לו למה?

ש: לקח הרבה זמן שהרגילו אותו יש לו מחשבה מקובעת בראש דרך חשיבה וקשה לשנות את זה.

אליעד: בא בן אדם אמר "שלום אני מעכשיו מפסיק לעשן מפסיק לאכול מתוק" סבבה והוא לא מצליח לעמוד בזה, למה הוא לא מצליח לעמוד בזה כי גם כשהוא החליט הוא לא החליט בלב שלם למה הוא לא החליט בלב שלם כי הוא לא בירר עם עצמו את כל האמת, למה הוא לא מברר את כל האמת מה הסיבה רק כי הוא טיפש רק כי הוא אהבל?

ש: אולי הוא רוצה לא לדעת את האמת.

אליעד: למה לבן אדם יותר קל להגיד לעצמו "יאללה אני לא יאכל" מאשר לשבת עם עצמו לברר ולהגיע למסקנה לאכול או לא לאכול לכאורה מה עדיף לך עדיף לך להגיד "טוב מעכשיו אני לא אוכל" ואז אתה כנראה אולי תישבר או שעדיף לך תבדוק תראה את השיקולים תראה ואז או שתאכל או שתגיע למסקנה לאכול או שתגיע למסקנה לא לאכול.

ש: הוא בתוכו עדיין רוצה לאכול והוא לא רוצה להראות לעצמו את האמת.

אליעד: למה אבל למה מההתחלה שנייה, בא בן אדם אומר "טוב מעכשיו אני לא אוכל מתוק" ואז הוא אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה החסרונות ואז או שתגיע למסקנה שזה בסדר לאכול מתוק ולא תהיה לך בעיה או שתגיע למסקנה שאתה לא רוצה לאכול מתוק ולא תהיה בעיה כי אתה באמת לא תרצה לאכול מתוק.

ש: יש מאמץ.

אליעד: לא רק בגלל המאמץ זאת האמת?

ש: לא א' אולי אין לו שכל לעשות את העבודה הזאת.

אליעד: זה מה שאמרת מאמץ.

ש: לא אין לו שכל הוא לא יודע בכלל שזה קיים האפשרות הזאת.

אליעד: אין בעיה הוא יודע בהנחה שהוא יודע הלאה.

ש: או שהוא לא רוצה להגיע למסקנה של לא לאכול.

אליעד: למה אז מה הוא אומר אז אני אגיד לעצמי לא לאכול למה.

ש: הוא פוחד להגיע לזה.

אליעד: לא אבל מה האלטרנטיבה ולכן הוא אומר לעצמו "טוב אז אני אחליט לא לאכול", מה יותר כייף לך לנקות את הבית כי ביקשו ממך או לנקות את הבית כי אתה רוצה מה יותר כייף לך?

ש: כי אתה רוצה.

אליעד: יפה מה יותר כייף לך לא לאכול את העוגה כי לא בא לך לאכול את העוגה או לא לאכול את העוגה כי אמרו לך לא לאכול את העוגה מה יותר כייף לך?

ש: לא לאכול כי אני לא רעב.

אליעד: יפה עכשיו הבן אדם מול עצמו מה יהיה לו יותר כייף בחיים שהוא יגיע שהוא יגיע למסקנה שהוא לא רוצה לאכול את העוגה והוא לא יאכל כי הוא לא רוצה או שהוא יגיע למסקנה של "תראה אני לא סגור על עצמי אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" איפה יותר קל לחיות.

ש: בראשון באופציה הראשונה.

אליעד: נכון אז לא הבנתי מה התשובה למה הוא לא בודק עם עצמו מה האמת, עכשיו דרך אגב אני אתן לכם דוגמה רק שתבינו משהו פשוט נגיד שבן אדם נגיד בא ואומר "שלום תעזור לי להפסיק לעשן" אני אף פעם לא עוזר לבן אדם להפסיק לעשן זאת אומרת זה לא בריא לגרום לך להפסיק לעשן זה בריא לעזור לך להבין מה האמת שלך אם אתה רוצה לעשן או לא רוצה לעשן אם בסוף אתה רוצה לעשן תעשן אתה לא רוצה לעשן אל תעשן, המטרה היא לא לגרום לך להפסיק לעשן המטרה היא לגרום לך להבין אם אתה רוצה לעשן תהיה שלם עם זה ואם אתה לא רוצה לעשן אז תהיה שלם עם זה שאתה לא רוצה לעשן ואל תעשן.

המטרה לא לדחוף אותך לאיזה צד המטרה היא לעזור לך להיות שלם עם עצמך, בן אדם שאומר "רע לי כי אני מעשן" בן אדם שאומר "אני רוצה להפסיק לעשן" הוא לא באמת רוצה להפסיק לעשן הוא רוצה או להפסיק לעשן או לא להרגיש רע מזה שהוא מעשן, בן אדם שאומר נגיד "אני רוצה להתחיל לעשות דיאטה" הוא לא באמת רוצה לעשות דיאטה הוא רוצה או לעשות דיאטה או להרגיש טוב עם זה שהוא לא עושה דיאטה זה שני הדברים עכשיו אם הוא יראה את האמת. אז בקיצור אנחנו חוזרים עוד פעם לשאלה למה בן אדם לא מברר עם עצמו את האמת, מה אתה רצית להגיד אתה?

ש: נראה לי מה שהוא אמר שהוא מפחד כאילו יכול להיות שהוא ינסה לברר את האמת הוא יגיע לצד שהוא לא רוצה להגיע.

אליעד: אבל מה הבעיה בזה הוא בכל מקרה אז מה הוא אומר אז הוא אומר אז אני אכריח את עצמי זה יותר טוב?

ש: כנראה שזה השיקולים.

אליעד: איך אבל איך זה יותר טוב.

ש: הוא בוחר בצד שהוא רוצה בלי לעשות שיקולים כי יכול להיות שאם הוא ישקול את זה אז הוא יגלה שהצד השני הוא הנכון.

אליעד: לא הבנתי עוד פעם בן אדם עכשיו רוצה לעשות דיאטה.

ש: אז הוא מכריח את עצמו לעשות דיאטה הוא בוחר בלי לעשות שיקולים.

אליעד: לא עדיף לו לעשות שיקולים ולהיות שלם עם עצמו?

ש: יכול להיות אבל יכול להיות שאחרי זה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה זה סבבה מה הבעיה בזה?

ש: יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: אבל אם הוא היה רוצה לעשות, לא אז למה שהוא ירצה לעשות דיאטה לא אני לא הבנתי אותך תסביר עוד פעם כאילו הבנתי אותך רק אתה לא הבנת אותי אז אסביר עוד פעם עד שתראה שההסבר שלך לא הגיוני, עוד פעם קם בן אדם בבוקר אומר "אני שמן אני רוצה לעשות דיאטה" סבבה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה ואז הוא אומר והוא לא מצליח לעמוד בזה הוא שואל למה, למה הוא לא יושב עם עצמו בודק מה האמת שלך אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה לאכול אל תאכל וסע לשלום למה הוא לא בודק ומגיע למסקנות.

ש: כי יכול להיות שהוא רוצה לעשות דיאטה ואם הוא יפצה את השיקולים האלה יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא רוצה לעשות דיאטה והוא לא רוצה להגיע למסקנה.

אליעד: אז זה יותר טוב אז עדיף שיגלה שהוא לא רוצה מה הבעיה מה זאת אומרת הוא רוצה?

ש: יכול להיות שהוא לא רוצה להגיע למצב שהוא לא רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: למה לא אבל אם זה.

ש: כי הוא יותר רוצה לעשות דיאטה.

אליעד: רגע בסוף באמת או שהוא יותר רוצה לעשות דיאטה או שהוא יותר רוצה לא לעשות דיאטה, זה נכון בסוף אם הוא יבדוק בלב שלו באמת או שהוא יותר רוצה או שהוא יותר לא רוצה נכון?

ש: נכון.

אליעד: סבבה אם בן אדם היה כנה עם עצמו והיה אומר "וואלה אני יותר רוצה או יותר לא רוצה" אז אין בעיה, איזה רע יכול להיגרם לך אם אתה תדע שאתה חמישים ואחד רוצה דיאטה או חמישים ואחד אחוז לא רוצה דיאטה כי זה מה שאתה רוצה מה הבעיה לדעת מה אתה רוצה, מה עדיף לדעת מה אתה רוצה ולעשות את זה או לא לדעת מה אתה רוצה ולהכריח את עצמך לעשות משהו מה עדיף?

ש: זה שזה עדיף זה ידוע אבל אתה שואל מה.

אליעד: למה בן אדם לא בודק את האמת.

ש: אולי זה מכבה את הפוטנציאל זה בעצם נותן תשובה חד משמעית ואז זה לא נותן את האפשרות שתהיה תשובה אחרת.

אליעד: אבל מה רע בזה.

ש: שהוא תופס את זה כרע.

אליעד: למה זה רע תבין מה אתה רוצה אתה יכול להחליף את דעתך מחר אבל תבין מה אתה רוצה היום אף אחד לא החליט, אתה רוצה מחר תשנה את דעתך היום תחליט שב עם עצמך אתה הולך לאירוע שב עם עצמך תבדוק "אני רוצה לאכול את העוגה הזאת שתהיה שם או לא רוצה" תחליט שב תחליט מה שהחלטת תעשה למה אתה צריך "טוב אני לא אוכל את העוגה" ואז אתה אוכל.

ש: זה משפיל אותו אני חושבת.

אליעד: הבנתי את צודקת זה משפיל אותו אבל להגיד לעצמו "טוב אני לא אוכל את העוגה" זה לא משפיל.

ש: לא כי זה כי לכאורה הוא החליט את זה הוא מרמה את עצמו שהוא החליט את זה.

אליעד: לא אני לא הבנתי אותך לא הבנתי, עכשיו אתה הולך לאירוע באיזה תחושה עדיף לך להיות באירוע בתחושה של "אין לי מושג אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא אבל אני זוכר שאמרתי לעצמי לא לאכול" או "אני יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא" או "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא", המחשבה שאומרת "אני לא יודע מה אני רוצה ומישהו אמר לי לא לעשות" זה בטוח גרוע זה בטוח לא כייף.

ש: וכל השאר כן כייף?

אליעד: כן אם אתה אומר "אני לא יודע אם אני רוצה לאכול את העוגה הזאת או לא, וואלה אני לא יודע הכל בסדר כאילו לא יודע אין לי מושג אני אוכל לא אוכל".

ש: אין בזה ביטחון כאילו לבן אדם הוא יכול כל רגע להחליט שהוא רוצה לאכול את העוגה ואז הוא ירגיש עוד פעם מושפל כי הוא אכל את העוגה.

אליעד: אז מה עדיף לשקר את עצמך ולהגיד אני לא רוצה ואז לאכול ולהגיד איזה טיפש אני שאני לא עומד בהחלטות שלי.

ש: זה מה שרוב האנשים עושים.

אליעד: זאת הלוגיקה שלך כאילו אם עושים זה אומר שזה עדיף.

ש: כנראה שזה נותן להם איזה רווח נותן לי איזה רווח.

אליעד: אני יודע שזה נותן רווח זה ברור אני מנסה להבין מה הרווח, טוב אני אספר לכם מה הרווח הרווח הוא אחרת הרווח הוא שאנשים לא רוצים לברר את האמת.

ש: לא לדעת.

אליעד: לא שנייה מה שאלתי אמרתי מה רע לך תברר מה האמת אם אתה רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה ואז תפעל לפי זה מה הבעיה בזה תברר את האמת ואז תהיה שלם עם עצמך נכון אז מה האמת, האמת היא שאם בן אדם יברר אם הוא רוצה לאכול את העוגה או לא האמת היא שהוא יגיע למסקנה וכשהוא יגיע למסקנה הוא יהיה שלם עם עצמו פי אינסוף מאשר לא להגיע למסקנה ולהגיד החלטתי לעשות משהו כי החלטת בלי שהבנת בדיוק למה זה בטוח גרוע, אוקי אלא מה שכשאתה מברר את האמת לדעת אם אתה יותר רוצה לאכול את העוגה או לא זה עושה לך מאוד רע לברר את האמת לברר את האמת עושה לך רע, למה לברר את האמת זה עושה לך רע.

ש: כי זה מראה לי שאני מבלפת את עצמי רוב הזמן.

אליעד: מה אבל את מבררת את האמת עכשיו.

ש: גם ההתעסקות בזה היא קשה.

אליעד: הבנתי ולעומת זאת אם תשקר את עצמך תגיד "טוב די אני לא אוכל וזהו" אז זה אתה כן איש אמת מה איזה איש אמת אתה.

ש: להתעסק אבל כל הזמן.

אליעד: מה רע בלהתעסק?

ש: אז סגרת את זה אפילו אם זה שקר סגרת את העניין.

אליעד: אבל מה רע בלבדוק את האמת לא הבנתי מה רע בלבדוק מה אני רוצה, מה רע בלשאול את עצמך שלום מה אני רוצה מה רע בזה שני אנשים אחד אומר "שלום מה אני רוצה לאכול" אחד אומר "עזוב לא יודע מה אני רוצה לאכול תביא לי את זה" ואז הוא מתלונן למה הוא לקח את המנה הזאת, תבדוק מה אתה רוצה לאכול תחליט ותאכל מה הבעיה מה רע בלבדוק מה אתה רוצה.

ש: זאת...
יודע מה אני רוצה מאמץ הרגשת צמצום פוטנציאל דיאטה להבין הרגשה של צמצום עובד למה הוא לא עומד בהחלטות להרגיש רע למה קשה לקבל החלטה איך להיצמד איך להיצמד להחלטה איך לעמוד איך לעמוד בהחלטה איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטה ולעמוד בה איך לקבל החלטות אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה מעישון דיאטה דיאטות החלטה החלטות החלטיות הפסקת עישון הפרעות אכילה הפרעת אכילה הצלחה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות ירידה ירידה במשקל כיצד לקבל החלטות לא מצליח להפסיק לעשן לא מצליח לשמור על הדיאטה להבין להבין מה אני רוצה להחליט להיצמד להיצמד להחלטה להפסיק להפסיק לעשן להצליח להפסיק לעשן למה קשה למה קשה להבין מה אני רוצה למה קשה לקבל החלטה למה קשה לקבל החלטות לעמוד לעמוד בהחלטה לעשן לקבל החלטה לקבל החלטה ולעמוד בה לקבל החלטות לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מה אני רוצה מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מצליח להפסיק לעשן סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות קבלת החלטה קבלת החלטות קושי קשה להבין קשה להבין מה אני רוצה קשה לקבל החלטה קשה לקבל החלטות קשיים רצון שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינויים
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל? מהם המפתחות להצלחה בהפסקת עישון? ההרצאה עוסקת בתהליך הפסקת עישון, כולל גמילה מעישון והתמודדות עם תסמיני גמילה. נושא זה ... לא רק להיבטים הפיזיים של הגמילה, אלא גם לעבודה הרגשית והנפשית שכרוכה בתהליך. אליעד כהן מציע שלב אחרי שלב את הדרך לגמילה מעישון, כולל איך לזהות את הרגשות שמובילים להתמכרות לעישון ואיך להחליף את הסיגריות בהרגלים בריאים יותר. מהם האתגרים המרכזיים במאבק להפסיק לעשן? האתגר הראשון במאבק להפסיק לעשן הוא ההבנה שהעישון הוא לא רק פעולה פיזית אלא גם ... מעשנים כדרך להתמודד עם תחושות רגשיות קשות או חוויות טראומטיות, וזה מה שמקשה עליהם להפסיק. אליעד מציין כי לעיתים התמכרות לעישון היא לא רק לגוף, אלא לרגש, ושהגמילה מעישון היא יותר מאשר הפסקת עישון - מדובר בשינוי פנימי עמוק. איך להתמודד עם תסמיני הגמילה מעישון? תסמיני הגמילה יכולים לכלול כאבי ראש, עצבנות, חוסר ריכוז, ולעיתים דיכאון קל. אליעד כהן מדבר על כך שחשוב מאוד להבין מה המניע הרגשי שמסתתר מאחורי הרצון לעשן, ומתי נוצר הצורך הזה. לפי אליעד, ... להתמודד עם התסמינים היא לא לברוח מהם, אלא להבין אותם ולהכיר בהם כחלק מהתהליך. הוא ממליץ לתעד את התחושות ואת הסיבות לעישון, כדי להיתקל בהם מחדש ולהתמודד עימם בצורה בונה. מהו הפתרון הרגשי להפסיק לעשן? לפי אליעד כהן, הפתרון האמיתי להפסיק לעשן הוא למצוא דרך אחרת להתמודד עם רגשות מבלי להסתמך על סיגריה. הצעד הראשון הוא להכיר בכך שלעישון יש תפקיד רגשי מסוים בחיים, כגון ... עם לחץ בצורה אחרת. אליעד מציין כי על המעשנים למצוא חלופות שיגרמו להם להרגיש טוב, תחושות דומות לאלה שהיו מקבלים מהסיגריה, אך מבלי לחזור לעישון. האם תחליפים ל
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון למה קשה להפסיק לעשן ואיך בכל זאת אפשר לעשות זאת? עישון סיגריות הוא הרגל נפוץ שהרבה אנשים רוצים להפסיק, אבל מרגישים שקשה להם לעשות זאת. אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי והרגשי שמונע מאנשים להפסיק לעשן, ומציע גישה מעשית ופשוטה להתגברות על ההתמכרות לסיגריות. הוא מדגיש שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר בהירות במה שהמעשן באמת רוצה, ולכן הצעד הראשון הוא הגדרה ברורה של המטרה: מה אתה באמת רוצה? לדבריו, מי שלא מצליח להפסיק לעשן, בדרך כלל לא הגדיר בצורה ברורה את הרצון שלו או לא בחן בכנות את היתרונות והחסרונות של הפסקת העישון. הוא מסביר שעל מנת להפסיק לעשן צריך קודם כל להבין את המצב הנוכחי (אני מעשן קופסה וחצי ביום), לאחר מכן להבין את המצב הרצוי (אני רוצה להפסיק לעשן), ואז לשאול למה יש פער בין המצוי לרצוי. מהו הקושי האמיתי בגמילה מסיגריות? אליעד מדגיש כי הקושי העיקרי בגמילה מעישון נובע מכך שהאדם אינו מוכן לסבול את החסרונות של הפסקת העישון. למשל, מעשנת אמרה שהיא מרגישה חרדה רק מהמחשבה שלא יהיו לה סיגריות זמינות. אליעד מסביר לה שהקושי נובע מכך שהיא לא מקבלת את העובדה שהפסקת עישון כוללת סבל מסוים. האדם שמנסה להפסיק לעשן חושב בטעות שזה צריך להיות תהליך קל, ולכן כשהוא נתקל בקושי, הוא חוזר לעשן. הוא מביא דוגמה שאותה אישה הפסיקה לעשן שלושה שבועות, היה לה נהדר, אך בכל זאת חזרה לעשן. הסיבה לכך היא שאחרי שלושה שבועות הגיעה תחושה של ריקנות והחיסרון של חוסר העישון הפך להיות גדול מדי, ולכן חזרה לעשן. אליעד מדגיש שהטעות שלה הייתה הציפייה לאושר מושלם מהפסקת העישון, ואי קבלת העובדה שגם להפסקה יש חסרונות. איך להתייחס למחשבה אני רוצה סיגריה בזמן הגמילה? לדעת אליעד, בכל פעם שמגיעה מחשבה כמו אני ...
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
... להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב איך להפסיק לעשן בלי להרגיש קונפליקט פנימי? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית אצל אנשים שמנסים להפסיק לעשן היא התחושה של קונפליקט פנימי, שנובעת מכך שהאדם אינו באמת בטוח שהוא רוצה להפסיק לעשן. לדבריו, ברגע שאדם אומר לעצמו אני מחליט להפסיק לעשן, זהו משפט חסר משמעות, כי ההחלטה עצמה לא משנה את הרצון הפנימי שלו לעשן. לכן, המפתח לגמילה מעישון הוא להגיע להבנה אמיתית ועמוקה של הסיבות שמובילות לרצון לעשן. אליעד נותן דוגמה למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא רוצה להפסיק לעשן, ואז דווקא באותו רגע מופיע הרצון לעשן, משום שעצם ההחלטה יוצרת לחץ ומתח פנימי, אותו האדם רגיל לפתור בעזרת עישון. הוא מסביר שעישון נתפס כמשהו שמרגיע, ולכן כשיש מתח, התגובה הטבעית והאוטומטית של האדם היא לעשן סיגריה. מה גורם לאנשים לעשן סיגריות למרות שהם רוצים להפסיק? אליעד כהן טוען שהסיבה שאדם מעשן, למרות שהוא מצהיר שהוא רוצה להפסיק, היא משום שהעישון נותן לו משהו טוב, כמו תחושת רוגע או הפגת לחץ. הוא מציע לבדוק באופן יסודי מהו הדבר הטוב שהעישון מעניק לאדם. אליעד מסביר שברגע שאדם מודה לעצמו שיש משהו טוב בעישון, הוא יכול להתחיל להתמודד עם השאלה האמיתית: האם הדבר הטוב שהעישון מעניק לי אכן חיוני לי, או שאולי אפשר להשיג אותו בדרכים אחרות או לוותר עליו לגמרי? כדי להמחיש זאת, אליעד משתמש בדוגמה של אדם שרוצה סיגריה באופן דחוף. אם אותו אדם היה מבחין בסכנה ברורה ומיידית ליד הסיגריות, כמו נמר שעומד ליד קופסת הסיגריות , הוא לא היה לוקח סיכון רק כדי
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
... בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון מהן השיטות להפסיק התמכרות? כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, יש להבין כי לא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא יש צורך גם להעלים את הרצון עצמו. ... בגישה שונה לטיפול ברצון ובדחפים המובילים להתמכרות. שיטה אקראית - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. מדובר על מצב שבו אדם מפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך הדחף עצמו לא נעלם, אלא רק הודחק. במקרה כזה, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך. שיטה סיבתית - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. לדוגמה, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה ישירות, כך שהרצון לעשן ייעלם מעצמו. מהי הבעיה במכוני גמילה? מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרונות שהם מציעים לא תמיד מטפלים בשורש ... מטפלים בשורש ההתמכרות, היא תחזור בדרך אחרת בעתיד. טיפול בשורש ולא טיפול בסימפטום להעלים את הרצון להפסיק את הרצון למה אני מעשן? איך להפסיק לעשן? למה אני מכור? איך להפסיק התמכרות? מהן השיטות להפסיק התמכרות? כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, חשוב להבין שלא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא ... את הרצון עצמו. ישנן שתי שיטות עיקריות להפסיק התמכרות: 1. שיטה אקראית - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. במקרים כאלה, ניתן להפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך מאחר והדחף עצמו לא נעלם אלא רק הודחק, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך. 2. שיטה סיבתית - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. למשל, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה באופן ישיר כדי שהרצון לעשן ייעלם מעצמו. מהי הבעיה במכוני גמילה? מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרון שהם מציעים לא תמיד מטפל בשורש הבעיה. ... איך לשלוט ברצון שלך שיטות להתמודדות עם דחפים טיפול בשורש ולא טיפול בסימפטום, להעלים את הרצון, להפסיק את הרצון, למה אני מעשן? איך להפסיק לעשן? למה אני מכור? איך להפסיק התמכרות? הפסקת התמכרות, איך עובד תהליך גמילה? איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בתהליכי גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, מרכז גמילה מהתמכרות, מרכז גמילה מסוכרים, מרכז גמילה מסמים, מרכז גמילה מהימורים, מרכז גמילה מעישון, מרכז גמילה מאלכוהול, מרכז גמילה מסיגריות, מרכז גמילה ממסכים, מרכז גמילה מגראס, מרכז גמילה מקנאביס, מרכז גמילה מתרופות, להעלים את הדחף, להעלים את החשק, להפסיק את החשק, להפסיק את הדחף, מכון גמילה מאלכוהול, מכון גמילה מסיגריות, מכון גמילה ממסכים, מכון גמילה מגראס, מכון גמילה מקנאביס, מכון גמילה מתרופות, ביקורת על מרכזי גמילה מהתמכרויות ...
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות למה אנשים סובלים מהעישון וגם מהגמילה? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית בעישון סיגריות ובגמילה מעישון היא סבל שנובע מתוך תחושת חוסר. אם אדם מעשן, הוא סובל מכך שהוא מעשן ומעוניין להפסיק, ואם הוא אינו מעשן, הוא סובל מהחיסרון של הסיגריה. בשני המקרים מדובר באותו עיקרון של סבל, רק בצורה שונה. לדוגמה, אדם שמעשן אומר לעצמו למה אני לא יכול פשוט להפסיק לעשן? ואדם שלא מעשן שואל למה אני לא יכול ליהנות מסיגריה?. בשני המצבים, מדובר בתחושה של חסר וקונפליקט פנימי. אליעד מציין שגם הרצון להפסיק לעשן הוא בעצמו סוג של חוסר: למה אני חייב להיגמל מסיגריות? למה אני לא בסדר כמו שאני? זהו למעשה עוד ביטוי לחוסר פנימי ותחושת אי שלמות. גם כשאדם מנסה לטפל בחוסר זה על ידי הפסקת העישון, הוא בעצם רק מחליף חוסר אחד בחוסר אחר. אליעד מדגיש שאין שום מצב שיפתור לחלוטין את תחושת החוסר הזו כל עוד לא מטפלים בשורש שלה. איך קשורה תאוות הסיגריות לגלגול נשמות? אליעד כהן מביא דוגמה מורכבת יותר כדי להסביר את הקשר בין התלות הרגשית בסיגריה לבין התופעה של גלגול נשמות. אליעד מסביר, שאם אדם נפטר ויש לו עדיין רצון לסיגריה, אותה תלות רגשית עשויה לגרום לו לחזור לעולם, כלומר, להתגלגל מחדש, רק כדי לחוות שוב את תחושת העישון. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמה מפורטת: נניח שיש לך בחירה חופשית לאחר המוות אם לחזור לעולם או לא. רוב האנשים יטענו שהם לא היו חוזרים לעולם אחרי שכבר עזבו אותו. אבל בפועל, רוב מי ... את האור, דאגתי למשפחה, יש לי שליחות. אבל אליעד טוען שמאחורי ההחלטה הזו לחזור, עומדת לרוב תלות רגשית כלשהי, כמו התשוקה לסיגריה. הוא מסביר שאם לאחר המוות נשאר לאדם רצון רגשי לעשן, זה יוצר אצלו מצוקה נפשית חזקה. לאחר המוות, מכיוון שאין לו גוף הוא לא יכול לעשן, אבל הרצון ממשיך להציק לו. ואז הוא עשוי להגיע למצב שבו הוא מחליט לחזור לעולם - להתגלגל שוב - רק בשביל לעשן סיגריה. כלומר, התלות הרגשית והרצון להרגיש שוב את ההנאה מסיגריה גורמים לו לחזור לגלגול נוסף. אליעד מוסיף שזה נכון לא רק לגבי סיגריות, אלא גם לגבי כל התמכרות או תלות רגשית אחרת. האם תלות רגשית קשורה רק לסיגריות? אליעד מדגיש שהבעיה אינה רק בסיגריות, אלא בכל סוג של תלות רגשית. הוא נותן דוגמה נוספת: אדם שמאוד אוהב לצפות בסרטים, אם הוא יאבד את ראייתו, הוא ייכנס לדיכאון. כלומר, כל דבר שיש בו תלות רגשית, ברגע שהוא חסר - יוצר ... מהתחושה של חוסר או חיסרון. אליעד מדגיש שזהו בדיוק התהליך של הבנת המציאות לעומק: להבין שכל הצמצומים, כולל הצמצום של הסיגריה או של הרצון להיגמל מסיגריות, הם ביטוי של אותה שלמות מוחלטת. אם אדם מגיע להבנה הזו, הוא יכול לעשן או לא
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
... שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את ... אני לא בסדר שעומדת בבסיס המבוכה. ככל שהאדם מודע יותר לכך שהבעיה היא בתפיסה העצמית ולא במציאות, כך יוכל להפחית את ההשפעה הרגשית של האירוע. מה הקשר בין הפסקת עישון לבין הבנת הרצונות שלך? אליעד משתמש בדוגמה של הפסקת עישון כדי להסביר שהבעיה אינה בסיגריה עצמה, אלא ברצונות העמוקים יותר שהאדם מנסה להשיג דרכה. למשל, אדם מעשן כדי להרגיש תחושות של כיף, רוגע וחופש. הסיגריה עצמה אינה מייצרת את התחושות הללו, אלא המחשבות והאסוציאציות שהאדם מחבר אליהן. על האדם לשאול את עצמו למה הוא באמת רוצה לעשן . כשהוא מזהה את הרצון האמיתי (לדוגמה: להרגיש רגוע או להיראות מגניב), הוא יכול למצוא דרכים חלופיות להשגת אותן התחושות בלי התלות בסיגריה. מדוע חשוב להבין מה מחויב ומה אפשרי בחיים? לפי אליעד, רוב הבעיות והסבל נובעות מכך ... ללא פחד. הפחד מדחייה נובע מכך שהאדם הופך את האפשרי (שיאהבו אותו) למחויב, ועל ידי זיהוי המחשבה הזו, הוא יכול להחזיר לעצמו את הביטחון והשליטה. איך להפסיק לעשן? איך להעלות דימוי עצמי? איך לפתח מודעות עצמית? למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? ...
איך תדע שנגמלת? איך לשכוח את האקסית? גמילה מהתמכרויות, גמילה מעישון, גמילה מסמים, איך להיגמל מעישון? איך להיגמל מהתמכרות? איך להוציא מישהו מהראש? הדחקה של האקסית, איך לא להדחיק? חזרה בתשובה שלמה
איך תדע שנגמלת? איך לשכוח את האקסית? גמילה מהתמכרויות, גמילה מעישון, גמילה מסמים, איך להיגמל מעישון? איך להיגמל מהתמכרות? איך להוציא מישהו מהראש? הדחקה של האקסית, איך לא להדחיק? חזרה בתשובה שלמה
... תדע שנגמלת? איך לשכוח את האקסית? גמילה מהתמכרויות, גמילה מעישון, גמילה מסמים, איך להיגמל מעישון? איך להיגמל מהתמכרות? איך להוציא מישהו מהראש? הדחקה של האקסית, איך לא ... באמת אפשר לדעת שנגמלת מהתמכרות? הרבה אנשים שואלים את עצמם אם הם באמת נגמלו מהתמכרות מסוימת, כמו עישון, אלכוהול, או סמים. אליעד כהן מסביר שהדרך לבדוק אם הגמילה אמיתית היא על ידי ... היא רק כאשר אותו אדם יכול לשתות אלכוהול שוב ולא לחזור להתמכרות. אליעד מוסיף דוגמה דומה על עישון: אם מישהו זורק את הסיגריות כדי להימנע מלחשוב עליהן או כדי לא לעשן, סימן שהוא עדיין תלוי בסיגריות ולא נגמל מהן. הגמילה האמיתית היא כאשר סיגריות נמצאות לידו והוא לא מרגיש שום צורך לעשן, בדיוק כמו אדם שמעולם לא עישן. מה ההבדל בין הדחקה לגמילה כשמדובר באקס או ... מכור, אז אפשר לומר שהוא באמת נגמל. אליעד מזהיר שאם האדם רק מחליף התמכרות אחת באחרת (למשל, במקום סיגריות הוא מתחיל לאכול יותר), זה עדיין לא פתרון אמיתי. האדם צריך למצוא דרך להיות ... מתבטאת בכך שהאדם חווה שליטה ובחירה פנימית מלאה, ללא תחושת הכרח. גמילה מהתמכרויות איך להיגמל מעישון החיים אחרי פרידה איך להוציא מישהו מהראש? תהליך סגירת מעגלים איך נדע אם באמת נגמלנו מהתמכרות? האם באמת ניתן לדעת אם נגמלנו מאלכוהול או סיגריות? אליעד מציג את הרעיון שמדובר בהבנה עמוקה יותר מאשר פשוט להפסיק את ההתמכרות. ... יוכל להיחשב כמי שחזר בתשובה שלמה. מה קורה כשמנסים להיגמל מהתמכרות? למשל, כשמישהו מנסה להיגמל מעישון, הוא עלול להשליך את הסיגריות רק כדי למנוע את הפיתוי לעשן. אך אם הוא באמת נגמל, הדבר לא יפריע לו. זהו תהליך של גמילה שמציין את היכולת לא להיות תלוי בסיגריה, להרגיש נורמליות כשסיגריות נמצאות בסביבה מבלי לחוות את הדחף לעשן. האם אפשר להוציא אקסית מהראש? בהקשר של קשרים רגשיים, אליעד מסביר שלא מדובר ... ולא שזו תחושת חובתיו, הוא נמצא במצב של שליטה על פחדיו. גמילה מהתמכרויות חזרה בתשובה איך להיגמל מעישון החיים אחרי פרידה תהליך סגירת מעגלים עכשיו היו היה איש שהיה אלכוהוליסט כל ... רק אם אתה יכול לשתות אלכוהול בלי להתמכר לזה שוב, עכשיו נגיד מה עושים אנשים לדוגמה נגיד שמישהו מפסיק לעשן אז מה הוא עושה לוקח את הסיגריה ואומר מעכשיו אני אפסיק לעשן מה הוא עושה לוקח את הסיגריות וזורק אותן עכשיו שואלים אותו למה אתה זורק את הסיגריות, עכשיו אז ככה אז אם הוא אומר כי זה מלוכלך בשולחן סבבה בן אדם נורמלי רואה לכלוך על השולחן זורק אבל אם הוא אומר אני זורק את הסיגריות כדי לא לעשן זה סימן שלא נגמלת מהסיגריות אתה תדע שנגמלת מהסיגריות ביום שיהיו לידך סיגריות וזה לא ישנה לך כמו בן אדם נורמלי רגיל שלא מעשן לא מפריע לו שיש לידו סיגריות מה מפריע לך שיש לידך
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
3 דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה
... דרכים לטיפול בהתמכרות, 3 אפשרויות לטפל בהתמכרות, מה הדרך הכי טובה לטפל בהתמכרות? לטפל בשורש ההתמכרות, התמכרות לסקס, התמכרות לאכילה, התמכרות לעישון, גמילה מאכילה רגשית, גמילה מסרטי סקס, גמילה מעישון מריחואנה מהן שלוש הדרכים לטיפול בהתמכרות ומהי הדרך היעילה ביותר? התמכרות היא מצב שבו אדם עושה פעולה מסוימת למרות שהוא כבר לא מעוניין בה, ... מספקת לו משהו טוב או מפחיתה תחושה שלילית. אליעד כהן מסביר שישנן שלוש דרכים עיקריות לטיפול בהתמכרויות, בין אם מדובר בהתמכרות לסקס, התמכרות לאוכל, עישון מריחואנה או כל התמכרות אחרת. למה אנשים מתמכרים בכלל? אליעד כהן מדגים מספר דוגמאות להתמכרויות נפוצות: התמכרות לסרטי סקס: אדם שמרגיש רע כשהוא לבד ומאמין שסרטי סקס ישפרו את הרגשתו. התמכרות לאוכל: אדם שמרגיש דיכאון ומאמין שהאוכל יעזור לו להתגבר עליו. התמכרות לסיגריות או מריחואנה: אדם שמשעמם לו ומאמין שעישון יסייע לו להפיג את השעמום. לדבריו, בכל התמכרות ישנו דפוס קבוע: האדם חש רע בלי הדבר שאליו הוא מכור, ומאמין שהדבר הזה נותן לו מענה לתחושה שלילית. ... שאליו הוא מכור, מכיוון שהצורך המקורי נעלם. מהי הדרך השנייה לטיפול בהתמכרות? הדרך השנייה היא למצוא אלטרנטיבה חיובית אחרת שתמלא את הצורך. לדוגמה, במקום לעשן כשהאדם משועמם, הוא יכול לקרוא ספר או לבצע פעילות מעניינת אחרת. במקום לפנות לאוכל כשהוא בדיכאון, האדם יוכל למצוא עיסוק אחר שיסייע לו להרגיש ... בשורש הבעיה ניתן באמת להשתחרר מההתמכרות, ובכך לפתור את הבעיה באופן מלא וקבוע. איך לטפל בהתמכרות לסקס? גמילה מאכילה רגשית מהי הדרך הכי טובה להיגמל מעישון? טיפול בהתמכרויות איך להתמודד עם שעמום בלי להתמכר? גמילה מהתמכרות לסרטי סקס איך להשתחרר מדיכאון בלי אוכל? ...
איך לגרום לעצמך לא לרצות משהו? איך להפסיק לרצות משהו? איך לגרום לעצמך לשנוא משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להיגמל ממשהו? איך להפסיק לאהוב משהו? איך לא לרצות משהו? איך להפסיק התמכרות? להפסיק להיות מכור לכסף, גמילה מהתמכרות, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק לרצות סקס? איך להפסיק לרצות לעשן? איך להפסיק לרצות לאכול? גמילה ממתוק, גמילה מסקס, גמילה מעישון, איך להיגמל מסקס?
... ממשהו? איך להפסיק לאהוב משהו? איך לא לרצות משהו? איך להפסיק התמכרות? להפסיק להיות מכור לכסף, גמילה מהתמכרות, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק לרצות סקס? איך להפסיק לרצות לעשן? איך להפסיק לרצות לאכול? גמילה ממתוק, גמילה מסקס, גמילה מעישון, איך להיגמל מסקס? וכאן ניתן נקודת מבט לגבי איך לגרום לעצמך להפסיק לרצות משהו. ויש לכך המון אפשרויות ושיטות. ואחת האפשרויות היא, שאפשרי להפסיק לרצות ...
דיאטות והתמכרות למתוק, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, למה קשה לשמור על הדיאטה? למה דיאטות נכשלות? למה קשה להתמיד בדיאטה? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? למה כל כך קשה להפסיק לעשן? איך להיגמל מהתמכרות? גמילה ממתוק
דיאטות והתמכרות למתוק, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, למה קשה לשמור על הדיאטה? למה דיאטות נכשלות? למה קשה להתמיד בדיאטה? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? למה כל כך קשה להפסיק לעשן? איך להיגמל מהתמכרות? גמילה ממתוק
... והתמכרות למתוק, גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, למה קשה לשמור על הדיאטה? למה דיאטות נכשלות? למה קשה להתמיד בדיאטה? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? למה כל כך קשה להפסיק לעשן? איך להיגמל מהתמכרות? גמילה ממתוק מהם הקשיים בשמירה על דיאטה ואיך להתמודד איתם? ההרצאה עוסקת בקשיים שמוליהם ניצבים אנשים כאשר הם מנסים לשמור על דיאטה ולהתמודד ... למשל, אפשר להחליף מתוקים במזונות אחרים שמספקים אנרגיה ושביעות, ובכך לא ליצור תחושת חוסר. כיצד התמכרות קשורה לדיאטה? ההתמודדות עם התמכרויות - אם זה עישון, אכילת יתר או אפילו התמכרות לאדם מסוים - מתבצעת על פי אותו העיקרון: האדם מחפש למלא צורך פנימי. לדוגמה, אדם שמכור לאוכל לא בהכרח זקוק לאוכל עצמו, אלא הוא מחפש את ... שממלא אותו בצורה בריאה ומאוזנת. איך להתמיד בדיאטה? איך להיגמל ממתוק? איך להפסיק לאכול מתוק? טיפול בסימפטום מול טיפול בשורש הבעיה איך להפסיק התמכרות? גמילה מעישון התמכרות לסוכר הקושי בשמירה על דיאטה והתמודדות עם התמכרויות כאשר אנשים מחליטים להתחיל דיאטה, הם מצפים לרדת במשקל ולשפר את בריאותם. עם זאת, רבים מהם מתקשים לשמור ... כך קשה? מדוע היא נכשלת אצל רוב האנשים? נושא הדיאטות קשור ישירות להתמודדות עם התמכרויות, ולכן ניתן להבין אותו טוב יותר דרך פרספקטיבה רחבה יותר. בדומה להתמכרות לסיגריות או לאדם מסוים, גם האכילה היא התמכרות. השאלה היא - איך אפשר להתמודד עם התמכרויות באופן אפקטיבי? מהי דיאטה? המונח דיאטה מתייחס לתזונה של אדם. עם זאת, כאשר מדברים ... שהתהליך לא יהיה סבל מתמשך לאכול בהתאם לתחושות הרעב והשובע הטבעיות של הגוף כיצד התמכרות קשורה לדיאטה? התמודדות עם התמכרות - בין אם מדובר בהתמכרות לאוכל, לעישון או לבן אדם מסוים - מבוססת על אותו עיקרון: הצורך למלא חלל מסוים. כשאדם מתמכר למשהו, המשמעות היא שהדבר הזה מספק לו צורך רגשי או פיזי שהוא לא יודע כיצד למלא בדרכים ... לשמור על משקל תקין לאורך זמן איך להתמיד בדיאטה? איך להיגמל ממתוק? איך להפסיק לאכול מתוק? טיפול בסימפטום, טיפול בשורש הבעיה, איך להפסיק התמכרות? מכוני גמילה מעישון, מכון גמילה מעישון, הפסקת עישון, איך לשמור על הדיאטה? איך להצליח בדיאטה? למה אני רוצה לאכול מתוק? תזונה ודיאטה, ירידה במשקל, גמילה מסמים, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מפורנו, איך להצליח ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: גמילה מעישון, איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: גמילה מעישון, כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי מומלץ, אימון אישי לזוגיות, מטפל אישי בנושאי גמילה מעישון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:24:34 - wesi1