אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה הילד עצבני? ✔חרדות ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חרדות ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד רגיש מידי, גוננות יתר, הגנת יתר של הורים, רגישות יתר אצל ילדים, טיפול בפחד אצל ילדים, ילד פחדן
כיצד להתמודד עם חרדות אצל ילדים?

ילדים חרדתיים עלולים לחוות פחדים וחרדות כמעט מכל דבר, לעיתים גם מדברים שאינם מציאותיים או הגיוניים. דוגמה בולטת לכך היא פחד מילד אשר מפחד מהצל של עצמו - כאשר יש לו צל הוא מפחד ממנו, וכשאין לו צל הוא מפחד שהצל "ברח". זו דוגמה לפחדים שלא בהכרח יש להם בסיס אמיתי, אך הם מרגישים מאוד אמיתיים ומאיימים על הילד. הפחדים הללו בדרך כלל נובעים מחשש מהתרחשות של דברים רעים, בדיוק כפי שאדם מבוגר חווה חרדה כאשר הוא חושש שמשהו רע יקרה לו.

האם חשיבה הגיונית יכולה לעזור בהפחתת חרדות?

אליעד מציין שלימוד חשיבה הגיונית יכול לעזור להפחית פחדים לא הגיוניים אצל ילדים. כאשר הילד מתחיל לחשוב בצורה יותר הגיונית ומפוקחת, הוא יכול להבין שהפחדים שהוא חווה אינם תמיד מוצדקים. לדוגמה, אם ילד חושש מאוד מנפילה מחפץ נמוך, ניתן להסביר לו בצורה לוגית שהוא לא יסבול מכך נזק רציני. בכך, הילד יכול ללמוד להפחית את החרדות הנובעות ממצבים שנראים מאיימים אך למעשה אינם מסוכנים.

כיצד תגובות ההורים משפיעות על חרדות הילד?

במקרים רבים, תגובות ההורים לפחדים של הילד יכולות להחמיר את הבעיה. כאשר ההורים מגוננים בצורה מופרזת על הילד ומגיבים בצורה מאוד דאגנית לכל מצוקה שלו, הם למעשה שותלים במוחו את הרעיון שבעולם יש הרבה סכנות. לדוגמה, אם ילד נופל ומתחיל לבכות, וההורים מגיבים בסטרס וממהרים להרים אותו, הם "מאשרים" לו את הפחד שהנפילה מהווה סכנה אמיתית. במקרים כאלה, הילד לומד שמצבים שמאיימים עליו, גם אם מדובר באירועים חסרי סכנה, יכולים להיות מסוכנים מאוד.

איך עזרה מוגזמת מגבירה את החרדה?

לעיתים, הורים ממהרים להעניק עזרה בכל פעם שהילד מתלונן או חש אי נוחות, מה שמוביל את הילד לחשוב שהעולם מלא במצבים שמחייבים פתרון מיידי. אם ילד מתלונן שהוא רעב וההורה ממהר לתת לו אוכל, הילד עשוי להבין שברגע שהוא מרגיש רעב, זהו מצב מסוכן שדורש תגובה מיידית. הדבר יכול להחמיר את החרדה ולגרום לו לחשוב שכל תחושה של חוסר נוחות או דאגה עשויה להוביל לאסון, ולכן עליו לפחד מכל דבר.

האם התעלמות מוחלטת מהילד היא הפתרון?

לא מדובר בהזנחה או התעללות, אלא בהבנה שעל ההורה להפעיל איזון בתגובה לפחדים של הילד. אם הילד מוצף ברגשות או מתלונן בצורה מוגזמת, על ההורה לנסות להרגיע אותו מבלי להיכנס להיסטריה או למהר לפתרון. לדוגמה, אם הילד זקוק לעזרה בזמן שההורה עסוק בשיחה, במקום להפסיק מיד את השיחה ולרוץ אליו, ההורה יכול להסביר לו באופן רגוע שהוא לא זמין כרגע ושהילד יכול לנסות להתמודד בעצמו.

האם על ההורים לחזק דרמטיזציה של הילד?

חשוב להימנע מהתחברות לדרמה שהילד מייצר. כאשר הילד מתלונן בצורה מוגזמת על כאב, רעב או קושי, יש להימנע מלהגיב בצורה שמעודדת את תחושת המסכנות. במקום להתחבר להרגשה שהוא לא מסוגל להתמודד, על ההורה לשדר לו אמון ביכולתו להתמודד עם מצבים לא נעימים. אם ההורה מגיב בצורה שמאשרת את הדרמה של הילד, הוא עשוי לפתח תחושת חוסר ביטחון ולהתמודד עם כל אתגר כמצב מאיים.

האם לתת לילד להתמודד עם חוויות לא נעימות?

לעיתים, כשהילד מפחד ממקרים מסוימים כמו חטיפת מכה או פציעה, החשיפה לאותם מקרים יכולה להפחית את חרדתו. לא מדובר בכך שהילד ייחשף לסכנות פיזיות, אלא שהילד יוכל להבין שבעצם הוא לא "התפרק" בגלל מצבים כאלה, והפחדים שלו לא היו מוצדקים. חשיפה כזו יכולה להקטין את החרדות בכך שהיא מראה לילד שהוא מסוגל להתמודד עם פחדים שלא בהכרח יש להם בסיס מציאותי.

איך המגוננות של ההורים מעודדת את החרדה?

כאשר ההורים מגוננים על הילד בצורה מופרזת ומפנים את כל תשומת הלב לרווחתו, הילד עשוי לחשוב שהעולם באמת מלא בסכנות שעליו להימנע מהן. על ההורים להימנע מהגנה מיותרת ולהבין שהחיים אינם תמיד מסוכנים כפי שהם עשויים לחשוב. אם ההורים כל הזמן מגוננים על הילד, הילד מתחיל להאמין שהחיים באמת מסוכנים, ולפיכך יפתח חרדות.

מה על ההורים לעשות כדי להקטין את חרדות הילד?

ההמלצה היא לאזן בין דאגה מופרזת לבין התעלמות מוחלטת. על ההורים ללמוד להימנע מלתמוך ולרחם מדי על הילד בכל פעם שהוא מתלונן. במקום זאת, עליהם ללמד את הילד לחשוב בצורה לוגית, ולהגיב בצורה מאוזנת כאשר הילד מגזים בתלונותיו. ילדים צריכים ללמוד להתמודד עם אי נוחות ולפתח תחושת ביטחון, במקום להרגיש שהעולם תמיד מסוכן.
למה ילדים חווים חרדה כמעט מכל דבר?

ילד חרדתי מפחד "מכל דבר" - מפחד מהצל שלו עצמו, וכשאין לו צל הוא מפחד שהצל "ברח" ממנו. זוהי דוגמה למצב שבו הילד מפחד מדברים שאינם באמת הגיוניים או סבירים, אך מבחינתו הם ממשיים ומאיימים. השורש לבעיה הוא הפחד שיקרו לו דברים רעים. בדיוק כמו אדם מבוגר בחרדה, הוא חרד משום שהוא חושש מפני אירועים או מצבים שליליים שעלולים לפגוע בו. כדי להפחית את החרדה, יש צורך לגרום לו לפחד פחות מכך שיקרו לו דברים רעים.

האם חשיבה הגיונית יכולה לסייע בהפחתת חרדות?

כן. ככל שהילד לומד לחשוב בצורה הגיונית יותר, כך הוא יהיה פחות חרד מדברים שאינם הגיוניים לפחד מהם. כאשר הילד מפחד בצורה לא פרופורציונלית מהמציאות, המשמעות היא שהוא חושש מעבר למה שהוא "אמור" לפחד, ולכן חשוב ללמד אותו להפעיל חשיבה ביקורתית. עם זאת, יש עוד זווית חשובה: הדרך שבה ההורים עצמם מגיבים לחרדות הילד עשויה להגביר או להקטין את עוצמת הפחד.

איך תגובת ההורים יוצרת או מחזקת את חרדות הילד?

אחד הגורמים המשמעותיים לחרדות אצל ילד הוא הדאגה המוגזמת של ההורים. כאשר ההורים עצמם חרדים, מגוננים ודואגים בצורה מוגזמת לכך שלא יקרה לילד שום דבר רע, הם למעשה שותלים במוחו את הרעיון שבעולם אכן קיימת סכנה ממשית בכל פינה. לדוגמה, אם הילד נופל מהרצפה ומתחיל לבכות, וההורים מיד רצים בסטרס רב, הם למעשה "מאשרים" לילד שיש כאן מצב מפחיד. אם ההורה נכנס ללחץ מהבכי של הילד, הילד ילמד להגיב לכל אי נוחות כאל סכנה מאיימת.

כיצד עודף חמלה מביא לחרדה מוגברת?

כשילד מרבה לומר "אכלו לי, שתו לי, הוציאו לי לשון, קשה לי, רע לי" - לפעמים זו דרכו להגזים או לעשות דרמה. אם ההורה מקצין את הרחמים והאמפתיה בכל פעם שהילד מתלונן, הילד מתחיל להאמין שהבעיה אכן גדולה ממה שהיא באמת. דוגמה בולטת היא בתקופת הקורונה: ככל שאנשים שידרו לעצמם ולסביבה "צריך לשמור, תיזהר, יש סכנה איומה, " כך פחדו יותר. הילד לומד מההורים את היחס לעולם - אם ההורים מתייחסים אל דברים קטנים כאל אסון, הילד יניח שאלה באמת אסונות וישקע בחרדה.

מה קורה כשמגוננים יותר מדי גם במצבים יומיומיים פשוטים?

ברגע שהורים מתגמשים בקלות יתרה לרצונות הילד, כמו למשל כשהילד לא רוצה ערוץ מסוים בטלוויזיה ורוצים מיד "להחליף לו" כדי שיהיה מרוצה, נוצרת אצלו תחושה חזקה שדברים רבים "רעים" ושצריך להחליף אותם במהירות כדי שלא יסבול. כאשר הילד רעב או מרגיש שקשה לו, וההורה ממהר מאוד לתת לו פתרון, הילד מקבל מסר שהמצב באמת נורא עד כדי כך שצריך "להציל" אותו מיד. הילד מפנים שהעולם מלא מצבים שעלולים להיות "נוראיים, " ולכן הוא נשאר בחרדה מתמדת.

האם התעלמות מוחלטת היא הפתרון?

חשוב להבהיר שלא מדובר על התעללות או הזנחה. לא אומרים שעל ההורה לעזוב את הילד לגמרי, אלא לשים לב לאיך מגיבים. כשהילד מפריז בבכי, בטענות של "קשה לי, " "אני לא מסוגל, " "אני רעב, " וכדומה - יש אפשרות לנסות להרגיע בצורה מאוזנת ולא ישר "לקפוץ" לפתרון, שמא זה יאשר לו באופן מוחלט שהמצב אכן מפחיד ודורש הצלה דחופה. לדוגמה, אם הילד מבקש עזרה תוך כדי שההורה בשיחת טלפון, אפשר ליידע את הילד שאינך זמין כרגע והוא יכול לנסות להסתדר, במקום להפסיק מיד הכל ולטפל בו.

למה חשוב להימנע מחיזוק דרמטיזציה של הילד?

לעיתים, כשהילד מקצין כל תלונה קטנה כאילו מדובר באסון, ההורה עומד בפני בחירה: לזרום עם הדרמה ולחזק את תחושת המסכנות או להראות לילד שהוא מסוגל להתמודד בעצמו. אם בוחרים להתחבר לדרמטיזציה, התוצאה היא שהילד מתחיל להאמין יותר ויותר שהעולם אכן מאיים ומפחיד, ושהוא חייב שהורה יגן עליו בכל רגע. במצבים כאלה, כל אתגר קטן הופך לסיבה לפאניקה. לעומת זאת, אם ההורה משדר אמון ביכולת של הילד, הוא עשוי לעזור לו לפתח ביטחון עצמי מול "האיומים" הקטנים של היומיום.

האם לתת לילד להתנסות בחוויות לא נעימות יכול להפחית חרדה?

לפעמים, כשילד מפחד לחטוף מכה ואף פעם לא חטף מכה אמיתית, הפחד נשאר עצום. אם הוא כן ייחשף למכה כלשהי, ויראה שהוא לא "התפרק" מזה, הוא עלול להיבהל פחות בפעם הבאה. זה לא אומר שצריך להכות ילדים או להתעלל בהם, אלא להבין שתפיסתית, אם הילד כל הזמן מוגן מפני כל דבר, הוא לא ילמד להתמודד בעצמו ויחווה עולם מפחיד. ברגע שמניחים לו לגלות שהוא מסוגל לשרוד גם מצבים לא נעימים, החרדה עשויה לרדת.

איך הנטיה ההורית לעזור בכל רגע מעודדת את הילד לפחד מהחיים?

כשההורה מנסה בכל הכוח לעשות לילד "טוב ולא רע, " למעשה הוא רומז לילד שיש הרבה רע בעולם ושצריך הגנה תמידית. הילד אומר לעצמו: "אם ההורים כל כך מגוננים עלי, כנראה אני באמת בסכנה אמיתית, " וכך הוא מתחיל לפחד מכל דבר. ככל שהילד מבין שהדברים לא באמת כל כך נוראיים ושהוא מסוגל להסתדר גם ללא עזרה מידית, כך הוא מפתח חוסן נפשי גבוה יותר.

מה כדאי לעשות כדי לצמצם חרדות אצל ילד?

מומלץ למצוא את שביל הביניים. מצד אחד, לא להזניח את הילד לגמרי, אך מצד שני לא להגן עליו או לרחם עליו בכל קטנה. כדאי ללמד את הילד חשיבה הגיונית, לחזק אותו ברגעים של התמודדות ולא רק לרוץ מיד לעזרתו. ההורה יכול לבדוק את עצמו ולשאול: "האם אני מעביר לילד מסר שהחיים הם כל כך מסוכנים שעליו לחשוש כל הזמן, או שמא אני מלמד אותו להתמודד?" עודף הגנה יוצרת בילד דפוס שהוא ירגיש חלש מול המציאות, ובכך ממשיכה את מעגל החרדה.
התמודדות עם ילד רגיש, הענקת יתר, ילדה רגישה מאוד, חרדה אצל ילדים בגיל הרך, פחד של ילדים, פחדי ילדים, איך מוציאים פחדים לילדים? ילד עם פחדים, חרדה בילדים, למה הילד רגיש? למה הילד תלותי? למה הילד פחדן? למה הילד עצבני? למה הילד חרדתי? למה הילד מפחד? למה הילדה רגישה? למה הילדה תלותית? למה הילדה פחדנית? למה הילדה עצבנית? למה הילדה חרדתית? למה הילדה מפחדת? איך לגרום לילד לא לפחד? איך לגרום לילדה לא לפחד? טיפול בפחדים אצל ילדים, טיפול בחרדה אצל ילדים, ילדה רגישה, הדרכת הורים לילדים עם חרדות
קורונה לפתח יכולת חשיבה תשומת לב רוגע פיתוח יכולות קוגניטיביות חוויה שיטות לפיתוח החשיבה חרדה מ התעללות לחשוב לפתח יכולות חשיבה אצל ילדים גוננות יתר הגנת יתר הגנת יתר של הורים הורה הורות הורים חרדה חרדה אצל ילד חרדה אצל ילדים חרדה בילדים חרדה של ילד חרדה של ילדים חרדות חרדות אצל ילד חרדות אצל ילדים חרדות ופחדים ילדים חרדות ילד חרדות ילדים חרדות של ילד חרדות של ילדים חרדתי טיפול טיפול ב טיפול בחרדה טיפול בחרדה אצל ילדים טיפול בחרדות טיפול בחרדות אצל ילדים טיפול בחרדות של ילדים טיפול בפחד טיפול בפחד אצל ילדים טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות ילד ילד בחרדה ילד חרדתי ילד מפחד ילד עם חרדה ילד עם חרדות ילד עם פחד ילד עם פחדים ילד עצמאי ילד פחדן ילד רגיש ילד רגיש מאוד ילד רגיש מידי ילד שמפחד ילד תלותי ילדה ילדה בחרדה ילדה חרדתית ילדה מפחדת ילדה פחדנית ילדה שמפחדת ילדים ילדים וחרדות ילדים ופחדים ילדים חרדות ילדים חרדתיים ילדים עם חרדה ילדים עם חרדות ילדים עם פחד ילדים עם פחדים ילדים עם רגישות יתר ילדים פחדים ילדים פחדים וחרדות ילדים רגישים לטפל בחרדה לטפל בחרדות מטופל מטופלים מטפל עצמאות עצמאי עצמאיים עצמאים פחד פחד אצל ילד פחד אצל ילדים פחד בילדים פחד של ילד פחד של ילדים פחדים פחדים אצל ילד פחדים אצל ילדים פחדים ילד פחדים ילדים פחדים של ילד פחדים של ילדים פחדן פחדנות רגיש רגיש מאוד רגיש מידי רגישות רגישות יתר רגישות יתר אצל ילדים תלות תלותיות
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע?
רגישות יתר, עצבנות יתר, פגיעות יתר, כועס מהר, נפגע מהר, מתרגש מהר, מה טוב בכעס? מה טוב בלהיות רגיש? מה טוב בלהיות עצבני? מה טוב ברע? מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב בכעס? מה טוב ברגישות יתר? ההרצאה עוסקת בנושאים של רגשות כמו כעס, רגישות יתר , עצבנות ותחושות של פגיעות יתר. במהלך ההרצאה, נשאלת השאלה - מה טוב בכעס? ומה טוב ברגישות? הצורך להרגיש רע, הכעס, הרגישות והפגיעות נראים כשליליים במבט ראשון, אך ישנם היבטים של טוב שמסתתרים בהם, אם מבינים את המהות הפנימית של רגשות אלו. מה המשמעות של רגישות יתר? אליעד מסביר את מהות הרגישות המוגברת ואת השפעתה על אדם. המושג רגישות יתר מתאר מצב בו אדם חש תחושות חזקות ועמוקות מכל מילה או פעולה שמבוצעת כלפיו. תופעה זו אינה בהכרח שלילית, כי גם ברגישות יתר יש יתרון - היא מאפשרת לאדם להרגיש את העולם בצורה חיה ומוחשית יותר. כאשר אדם פגיע ורגיש יותר, הוא גם מסוגל להרגיש את הדברים בצורה כנה יותר. אך כל רגישות כזו, אם היא מוגזמת, עשויה לגרום לסבל פנימי. האם רגישות יתר היא תמיד דבר רע? רגישות יתר יכולה להתבטא בכך שאדם נפגע בקלות ממילים או מעשים של אחרים. הוא עשוי להרגיש פגוע מכל מילה שנאמרת לו או מכל פעולה של אחרים. אליעד מציין שהרבה פעמים כשאדם כזה נפגע, ... נובעות לרוב מהשוואה לסובלים אחרים, ולא תמיד מדובר בהשפעה אובייקטיבית. אליעד שואל האם כל אדם שרגיש יותר הוא באמת יותר רגיש, או שאולי הוא פשוט מרגיש את מה שהוא צריך להרגיש כדי להגיע לתובנות של חיים עמוקים יותר. מה טוב בצמצום ובצמצום רגשי? ההרצאה נוגעת גם בשאלה של מה טוב בצמצום? אליעד ... כי אליעד מנסה להבהיר את הקשר בין רגשות לבין חוכמה. הוא מסביר שיכולת החוכמה נובעת פעמים רבות דווקא מתוך הרגשות, ואדם שאינו רגיש כלפי עצמו או כלפי אחרים, לא תמיד מצליח להבין את עולמו הפנימי בצורה מלאה. ההבנה הרגשית מאפשרת לאדם להבין את המקום של חוכמה אמיתית ולהגיע לתובנות עמוקות על החיים. מהי ... מתוך חוכמת האחדות, שהיא לא בהכרח מתמקדת בכיצד לאהוב את כולם אלא גם בהכרה של השפעת הבחירות שלנו על חיינו. מה טוב בכעס? רגישות יתר - למה זה קורה? כיצד להתמודד עם כעסים? הקשר בין רגשות לחוכמה האם רגשות תמיד רעים? האם יש טוב בצמצום רגשי? ...
איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיות רגיש? איך להתמודד עם רגישות יתר? איך לא להיות פגיע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להתרגש מאנשים? איך לא לפחד ממה שיחשבו עלי? חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי
איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיות רגיש? איך להתמודד עם רגישות יתר? איך לא להיות פגיע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להתרגש מאנשים? איך לא לפחד ממה שיחשבו עלי? חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי
... לא להיפגע מאחרים? איך לא להיפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיות רגיש? איך להתמודד עם רגישות יתר? איך לא להיות פגיע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להתרגש מאנשים? איך לא לפחד ממה שיחשבו עלי? חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי איך לא להיפגע מאחרים? איך להתמודד עם רגישות יתר? כיצד ניתן להפסיק להיפגע ממה שאנשים חושבים עלינו? הדרך להפסיק ... מהם. העניין הוא בתהליך של קבלה עצמית, שבו אתה לומד לא לשפוט את עצמך לפי הדעות של אחרים. איך להפוך לפחות רגיש ולפתח עור של פיל? - הבן שכל מה שאתה מרגיש שאחרים חושבים עליך ... בה אתה רואה את עצמך, תפסיק להיות מושפע מדעותיהם של אחרים. לסיכום, הדרך להפסיק להיפגע מאחרים ולהתמודד עם רגישות יתר היא לזהות ולטפל במחשבות השליליות שיש לך על עצמך. כאשר תלמד לכבד, להעריך ... את עצמך באמת, תגלה שלא תושפע יותר מדעותיהם של אחרים. איך להתמודד עם ביקורת? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לא לפחד מדחייה חברתית? איך לא להרגיש פחות מאחרים? איך לשלוט ברגשות? איך ... דברים רעים. ברגע שאתה מקבל את עצמך, לא משנה לך איך אנשים אחרים רואים אותך, ולכן אתה לא נפגע. איך להפוך לפחות רגיש ולפתח עור של פיל? - הבן שכל מה שאתה מרגיש שאחרים חושבים עליך ... אילו מחשבות שליליות יש לך על עצמך - ואז לעבוד על לשנות אותן. לסיכום, הדרך להפסיק להיפגע מאחרים ולהתמודד עם רגישות יתר היא לזהות ולטפל במחשבות השליליות שיש לך על עצמך. כאשר תלמד לכבד, להעריך ... את עצמך באמת, תגלה שאינך מושפע יותר מדעותיהם של אחרים. איך להתמודד עם ביקורת? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לא לפחד מדחייה חברתית? איך לא להרגיש פחות מאחרים? איך לשלוט ברגשות? ...
איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיות רגיש לאחרים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך לא לשים על מה שחושבים עליך? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד מאנשים? אחרים כמראה, השתקפות עצמית, מה אני חושב על עצמי? פחד גישה
איך לא להיפגע מאחרים? איך לא להיות רגיש לאחרים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך לא לשים על מה שחושבים עליך? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד מאנשים? אחרים כמראה, השתקפות עצמית, מה אני חושב על עצמי? פחד גישה
... לא להיפגע מאחרים? איך לא להיות רגיש לאחרים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך לא לשים על מה שחושבים עליך? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליך? איך לא לפחד מאנשים? אחרים כמראה, השתקפות עצמית, מה אני חושב על עצמי? פחד גישה איך לא להיפגע ממה שאחרים אומרים עליך? אנשים רבים נפגעים ממה שאחרים אומרים עליהם, ומרגישים רגישות גבוהה כלפי מה שחושבים או אומרים עליהם. ... מאמין על עצמך משהו שלילי, ולכן אתה נפגע. למה אנשים מפחדים להתחיל עם אחרים או מפחדים מגישה לאנשים חדשים? הסיבה היא בדיוק אותה סיבה: כשבחור לא מעז להתחיל עם בחורה, הוא לא באמת מפחד ממנה או מהתגובה שלה, אלא מפחד ממה שהוא יחשוב על עצמו אם היא תדחה אותו. הבחורה שמפחדת ליזום שיחה עם בחור גם כן לא חוששת מהתגובה שלו, אלא מהדעה השלילית שיש לה על עצמה במקרה שהוא ידחה אותה. בשני המקרים, הפחד האמיתי הוא ממה שאנחנו חושבים על עצמנו, ולא ממה שאחרים חושבים עלינו באמת. איך אפשר להשתחרר מהרגישות לדעות של אחרים? הדרך הכי יעילה לפי אליעד, ... בעצמך או חושב שיש אמת בדברי האחר. לכן, הדרך להשתחרר מהפחד ומהפגיעה החברתית היא קודם כל לזהות את המחשבות השליליות שלך על עצמך, להתמודד איתן, ולברר עם עצמך את האמת. מי שמשקיע בעבודה פנימית על עצמו, מגלה ... חברתית. איך לא להיפגע מאחרים? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך לא לפחד מאנשים? איך להפסיק להיות רגיש לאחרים? איך לא לשים על מה שחושבים עליך? איך לקבל את עצמך כמו שאתה? איך לשפר את הביטחון העצמי? ...
חרדה חברתית, ביישנות, למה אני נפגע מאחרים? למה אני רגיש למה שחושבים עלי? למה אני נפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיפגע מאחרים? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיות רגיש? השתקפות עצמית, חרדת גישה לבחורה
חרדה חברתית, ביישנות, למה אני נפגע מאחרים? למה אני רגיש למה שחושבים עלי? למה אני נפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיפגע מאחרים? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיות רגיש? השתקפות עצמית, חרדת גישה לבחורה
חרדה חברתית, ביישנות, למה אני נפגע מאחרים? למה אני רגיש למה שחושבים עלי? למה אני נפגע ממה שחושבים עלי? איך לא להיפגע מאחרים? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיות רגיש? השתקפות עצמית, חרדת גישה לבחורה למה אני נפגע כשצוחקים עליי? כאשר מישהו צוחק עליך או אומר לך הערה מעליבה, למשל: אתה מטומטם או אתה מגעיל, ... יותר. חשש מהעתיד - לפעמים הפגיעה היא בגלל פחד עתידי. לדוגמה, אם מישהו אומר לך שאתה מגעיל, אתה מיד מדמיין בראשך סיטואציה עתידית, שבה אתה רוצה להתחיל עם מישהי והיא אומרת לך שאתה מגעיל. ההערה בהווה יוצרת לך פחד מכישלון בעתיד, ולכן היא פוגעת בך כבר עכשיו. איך המוח שלנו יוצר את הפגיעה מביקורת? המוח עושה חישובים רבים ומקשר בין אירועים מהעבר, מחשבות ... ההערה השלילית למשהו שאתה באמת מאמין בו או מפחד ממנו. איך אפשר לא להיפגע מדעתם של אחרים? אליעד נותן פתרון פרקטי ומציע דרך התמודדות עם ביקורת. הוא מסביר שכדי לא להיפגע מביקורת של אחרים, האדם ... עליי? איך לפתח ביטחון עצמי? איך לא להיות רגיש? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לפתח עור של פיל? למה אנשים נפגעים מביקורת? היום נביא דוגמאות נוספות ונסביר איך פועל המוח של בני ... לו את אותה סיטואציה עלול לפגוע בו. 3. פחד מהעתיד - אם אדם שומע הערה שלילית והוא חושש שבעתיד מישהו שהוא רוצה להרשים יאמר לו את אותו הדבר, הוא ייפגע עכשיו, מתוך הפחד שהדבר יחזור עליו בעתיד. איך להתמודד עם ביקורת? המוח שלנו כל הזמן מבצע חישובים ומקשר בין חוויות עבר, הווה ועתיד. כדי להתמודד עם ביקורת, חשוב ...
גיוס עובד לתפקיד רגיש, גיוס עובד לתפקיד שדורש יכולת שמירה על סודיות, גיוס עובד לתפקיד מפתח בארגון, שאלות למועמד לעבודה לתפקיד רגיש, למה עזבת את מקום העבודה הקודם? למה פיטרו אותך? למה התפטרת ממקום העבודה הקודם? למה עזבת את העבודה הקודמת? למה אתה מחפש עבודה חדשה? האם העובד מתאים לעבודה? האם העובד מתאים לארגון? גיוס עובדים, למה אתה מחפש מקום עבודה חדש? איך לראיין עובד לתפקיד רגיש, גיוס עובד לתפקיד בכיר, ללכלך על מקום העבודה הקודם, שאלות בראיון עבודה
... עובד לתפקיד רגיש, גיוס עובד לתפקיד שדורש יכולת שמירה על סודיות, גיוס עובד לתפקיד מפתח בארגון, שאלות למועמד לעבודה לתפקיד רגיש, למה עזבת את מקום העבודה הקודם? למה פיטרו אותך? למה התפטרת ממקום העבודה הקודם? למה עזבת את העבודה הקודמת? למה אתה מחפש עבודה חדשה? האם העובד מתאים לעבודה? האם העובד מתאים לארגון? גיוס עובדים, למה אתה מחפש מקום עבודה חדש? איך לראיין עובד לתפקיד רגיש, גיוס עובד לתפקיד בכיר, ללכלך על מקום העבודה הקודם, שאלות בראיון עבודה והפעם אסביר, בראיון עבודה, כאשר מגייסים עובד לתפקיד בכיר לתפקיד רגיש, איך אפשרי לדעת האם ועד כמה הוא טיפוס שאולי יבגוד בך מתישהו ויתהפך עליך מתישהו? ואיך לדעת האם העובד יודע לשמור סוד? האם הוא יהיה עובד נאמן? האם העובד ... מי הוא באמת? ואבהיר, שיש תפקידים שנחשבים לתפקידים רגישים תפקידי מפתח בארגון, שבהם קיימת חובת סודיות והיכולת לשמור סוד וכיוב, תפקידים שבהם העובד נחשף למידע רגיש, תפקידים שבהם אסור שהעובד יעביר מידע הלאה גם לא בטעות, גם לא אחרי שהוא יעזוב את מקום העבודה, וגם לא תוך כדי שהוא ישן. ובאופן כללי ובפרט בתפקידים ... לחשוב, שכדי שהוא ישמע יותר חכם, יותר מקצועי, יותר מוצלח, כרגע בראיון העבודה הנוכחי, אז כביכול כדי להוכיח את עצמו, הוא עשוי להתחיל לזמר ובטעות לחשוף מידע רגיש ולהתחיל לספר לנו, על כמה הוא חכם וכמה הוא היה יכול לעשות את מקום העבודה הקודם ליותר טוב. כי בעצם אנחנו שמים את העובד, לא בנקודת מבט של מתלונן על מקום ... שמים את העובד בפוזיציה של יועץ ארגוני, שהוא כאילו בא לייעץ, להראות לנו כמה הוא חכם, דרך זה העובד יכול ליפול בלשון שלו, ובטעות או שלא בטעות להתחיל לחשוף מידע רגיש על מקום העבודה הקודם שלא במקום הנכון. ובכך לעזור לנו לדעת, שלא כדאי לנו לגייס אותו לארגון שלנו. כי מתישהו, בסיכוי גבוה, שהוא יתהפך עלינו מתישהו. לסיכום: לעובד ברמת העיקרון, כדאי לא ללכלך על מקום העבודה הקודם בכללי ולא לחשוף מידע רגיש באופן כללי. ואם אתה לא יודע לסיים עבודה בצורה יפה, אלא במריבה, גם אם פגעו בך לדעתך, כנראה שתקשורת בין אישית ומיומנות חברתית היא לא הצד החזק שלך. כי ...
חרדות - איזו עזרה ראשונה לתת לאדם חרדתי? איך להרגיע חרדה ופחד?
חרדות - איזו עזרה ראשונה לתת לאדם חרדתי? איך להרגיע חרדה ופחד? חרדות ופחדים. התקפי חרדה. לפעמים האדם נתקל בבני אדם חרדתיים שיש להם חרדות ופחדים מדברים שונים. והשאלה היא, איך אפשר לעזור לאדם שנמצא בחרדה, בצורה מאוד פשוטה. וגם אם אי אפשר להוציא אותו לגמרי מהחרדה, כיצד יכול האדם להרגיע מעט את האדם שנמצא בחרדה? ונחדד: כי השאלה רלוונטית גם לאדם עצמו ביחס לעצמו. כאשר האדם מגיע לחרדה מסוימת, השאלה היא, מה יכול לעשות האדם כדי לתת לעצמו עזרה ראשונה נגד חרדה? ומה יכול לעשות האדם כדי להקל מעצמו את החרדה? והתשובה היא, כי הדרך המהירה ביותר לעזור לאדם חרדתי, היא על ידי זה שהאדם ששומע אותו, לא משתף פעולה עם החרדה שבה האדם החרדתי נמצא, אלא פשוט משדר סוג של רוגע. לדוגמה: כאשר יש לאדם פוביה מאיזה עניין, וכאשר האדם הזה בא להתייעץ איתך, הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות בשלב הראשון כדי לעזור לו, זה פשוט לא להיכנס איתו ביחד לחרדה שבה הוא נמצא. החרדה של האדם נובעת מכך שהוא חושב שמשהו יכול להזיק לו. וכאשר האדם נמצא בחרדה ומספר למישהו על החרדה שלו, אם האדם ששומע אותו גם הוא מתחיל לפחד ולהיכנס לחרדה, הרי שהוא משדר לתת המודע של האדם החרדתי, שאכן יש כאן סיבה לחרדה. ולהפך, אם האדם ששומע את האדם החרדתי נשאר רגוע ומשדר רוגע, הרי שהדבר הזה עוזר לאדם החרדתי להירגע. כי האדם מטבעו לא רגיל לפחד. וילד קטן לא מפחד משום דבר. ותחושת הפחד והחרדה, הן תחושות שנרכשות אצל האדם. וכאשר מרגילים את האדם לפחד (לצרכי הישרדות), על ידי זה הוא לפעמים נכנס
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרדות ילדים, ילדים חרדתיים, ילדים רגישים, טיפול בחרדות אצל ילדים, ילד תלותי, ילד עצמאי, ילד רגיש מאוד, ילדים עם רגישות יתר, ילד רגיש מידי, גוננות יתר, הגנת יתר של הורים, רגישות יתר אצל ילדים, טיפול בפחד אצל ילדים, ילד פחדן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה הילד עצבני?, איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה הילד עצבני?, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בסקייפ, מאמן קריירה, אימון אישי לביטחון עצמי בנושא למה הילד עצבני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 14:18:26 - wesi1