אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להזדהות ✔שיטות שכנוע למתקדמים, חוקי ההזדהות, כימיה בין אישית, ראפור, ליצור הזדהות, יצירת כימיה, הבעת אמפתיה, יצירת הזדהות, יצירת קרבה, מסרים תת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
25:26שיטות שכנוע למתקדמים, חוקי ההזדהות, כימיה בין אישית, ראפור, ליצור הזדהות, יצירת כימיה, הבעת אמפתיה, יצירת הזדהות, יצירת קרבה, מסרים תת הכרתיים, ליצור קרבה, לשתול מחשבה
איך ליצור הזדהות עם אנשים ולרכוש את אמונם?

העקרון המרכזי בהשפעה על אנשים הוא יצירת הזדהות עמם. כאשר אנו מצליחים לשדר לאדם אחר שאנחנו דומים לו, יש סיכוי גדול יותר שהוא יסכים איתנו וימשיך איתנו בתהליך מכירה או שיחה. אם הלקוח ירגיש שהמוכר הוא חלק ממנו, הוא יתנהג כפי שהוא מתנהג כלפי עצמו ויקבל את ההמלצה של המוכר כאילו הוא אמר אותה בעצמו.

מהם החוקים ליצירת הזדהות חזקה?

הדרך ליצור הזדהות היא להראות לבן אדם שהוא לא רק דומה לנו אלא למעשה אנחנו כמותו. לדוגמה, אם אדם מספר לנו שהוא גר בעיר מסוימת, אפשר לשתף שגם אנחנו גרים באותה עיר. ברגע שנראה לו שהמקום או הדברים שאנחנו חווים משותפים לו, הוא ירגיש קרבה אלינו ויתחיל לראות אותנו כחלק ממנו.

איך ליצור קרבה כאשר יש הבדל בין אנשים?

במקרים מסוימים, כדי ליצור הזדהות אמיתית, צריך למצוא נקודות שבהן אדם שונה מאחרים ולהשדר לו שאנחנו דומים לו גם במובנים המיוחדים והייחודיים לו. לדוגמה, אם יש לו הרגל או דעה שונה מהכלל, אם אנחנו מוצאים את הדרך להראות לו שאנחנו חלק מההבדלים הללו, אז נוכל ליצור קשר חזק יותר.

מהי חשיבות ההזדהות עם תכונות רעות של אדם?

כאשר אנחנו מציינים תכונות שליליות שמשותפות לנו ולמישהו אחר, חשוב לא להמעיט במעלותיהם, אלא לגלות אמפתיה ולהראות שגם אנחנו סובלים מהן. לדוגמה, אם אדם יש לו דעה או תכונה שלא מקובלת, והם מרגישים בדידות בגללה, אם נשדר להם שאנחנו מקבלים אותם כפי שהם, נוכל להרגיש שהוא באמת מתחבר אלינו.

איך ניתן ליצור הזדהות גם במקרים של עימות פנימי?

לסוגיה הזו יש גם רובד עמוק יותר, שבו אנחנו צריכים לשאול את עצמנו: האם אותו אדם רוצה להיות כפי שהוא עכשיו או רוצה להיות משהו אחר? לדוגמה, אם מישהו מעשן אבל רוצה להפסיק, עלינו להראות לו גם שאנחנו מבינים את הדילמה הזו. אנחנו יכולים לומר "אני מעשן, אבל אני גם רוצה להפסיק", מה שיכניס אותו לתחושת הזדהות עם המצב שהוא נמצא בו.

כיצד שיטות השכנוע מתמודדות עם המודע והלא מודע?

כאשר מישהו לא אוהב את עצמו בגלל תכונה מסוימת, עלינו לחשוב האם הוא באמת רוצה להרגיש כך או שהוא מעדיף להחביא את התחושה הזו. כאשר אנו מציעים לו תמיכה או הזדהות עם הדעה או הרגש הזה, עלינו להתאים את ההשפעה על פי מה שהוא באמת מעדיף במודע ובתת - מודע.

מהם השלבים בהשגת הזדהות במשפחות מכירה?

כדי ליצור קשר חזק עם הלקוח, כדאי להימנע מהשדרתו שהוא שונה ממך בדברים שהלקוח ייחודי בהם, על מנת לא להרגיש זרות כלפיך. במקום זאת, יש למצוא דרכים להראות לו שאתה דומה לו בנקודות בהן הוא מרגיש ייחודיות או אפילו זרות, לדוגמה בחוויות או דעות שכוללות תחושות של בידוד. יצירת קשר אמיתי ומחויב יוצרת קירבה אמיתית ומבוססת.

האם כל חוקים השכנוע חלים תמיד?

הנחת העבודה היא ששיטות השכנוע לא תמיד מתאימות לכל מצב ויש לשקול את המצב הספציפי. לדוגמה, אם מישהו מרגיש רע לגבי תכונה מסוימת בעצמו, יש לו סיכוי להעדיף את ההזדהות עם מי שלא משתף את אותה תכונה שלילית. עלינו להתאים את הגישה שלנו על פי מה שהוא באמת מרגיש ביחס לאותה תכונה.
איך ליצור הזדהות עם אנשים ולרכוש את אמונם?

העקרון המרכזי בהשפעה על אנשים הוא יצירת הזדהות עמם. כשאנחנו משדרים לאדם אחר שאנחנו דומים לו, יש יותר סיכוי שהוא יסכים איתנו וימשיך איתנו בתהליך מכירה או שיחה. אם הלקוח ירגיש שהמוכר הוא חלק ממנו, הוא יתנהג כמו שהוא מתנהג כלפי עצמו ויקבל את ההמלצה של המוכר כאילו הוא אמר אותה בעצמו.

מהם החוקים ליצירת הזדהות חזקה?

הדרך ליצור הזדהות היא להראות לבן אדם שהוא לא רק דומה לנו אלא למעשה, אנחנו כמותו. לדוגמה, אם אדם מספר לנו שהוא גר בעיר מסוימת, אפשר לשתף גם אנחנו גרים באותה עיר. ברגע שנראה לו שהמקום או הדברים שאנחנו חווים משותפים לו, הוא ירגיש קרבה אלינו ויתחיל לראות אותנו כחלק ממנו.

איך ליצור קרבה כאשר יש הבדל בין אנשים?

לפעמים כדי ליצור הזדהות אמיתית, צריך למצוא נקודות שבהן אדם שונה מאחרים ולהשדר לו שאנחנו דומים לו גם במובנים המיוחדים והייחודיים לו. לדוגמה, אם יש לו הרגל או דעה שונה מהכלל, אם אנחנו מוצאים את הדרך להראות לו שאנחנו חלק מההבדלים הללו, אז נוכל להקים קשר חזק יותר.

מהי חשיבות ההזדהות עם תכונות רעות של אדם?

כשאנחנו מציינים תכונות שליליות שמשותפות לנו ולמישהו אחר, חשוב לא להמעיט במעלותיהם, אלא לגלות אמפתיה ולהראות שגם אנחנו סובלים מהן. לדוגמה, אם אדם יש לו דעה או תכונה שלא מקובלת, והם מרגישים בדידות בגללה, אם נשדר להם שאנחנו מקבלים אותם כפי שהם, נוכל להרגיש שהוא באמת מתחבר אלינו.

איך ניתן ליצור הזדהות גם במקרים של עימות פנימי?

לסוגיה הזו יש גם רובד עמוק יותר, שבו אנחנו צריכים לשאול את עצמנו: האם אותו אדם רוצה להיות כפי שהוא עכשיו או רוצה להיות משהו אחר? לדוגמה, אם מישהו מעשן אבל רוצה להפסיק, עלינו להראות לו גם שאנחנו מבינים את הדילמה הזו - אנחנו יכולים לומר "אני מעשן, אבל אני גם רוצה להפסיק", מה שיכניס אותו לתחושת הזדהות עם המצב שהוא נמצא בו.

כיצד שיטות השכנוע מתמודדות עם המודע והלא מודע?

אם נניח שמישהו לא אוהב את עצמו בגלל תכונה מסוימת, יש לחשוב האם הוא באמת רוצה להרגיש כך או שהוא מעדיף להחביא את התחושה הזו. כאשר אנו מציעים לו תמיכה או הזדהות עם הדעה או הרגש הזה, עלינו להתאים את ההשפעה על פי מה שהוא באמת מעדיף במודע ובתת מודע.
שלום לכולם הפעם אני רוצה לדבר על עוד היבט בנושא של יצירת הזדהות עם אנשים, איך לרכוש אמון של אנשים איך ליצור הזדהות עם אנשים איך לשכנע לקוחות וכו'. אז בגדול הרעיון אומר שאם הלקוח יקנה את המוצר כי הלקוח חושב שהמוצר יעשה לו טוב, הלקוח סומך על עצמו כי הוא חושב שהוא רוצה שיהיה לו טוב, הלקוח לא תמיד סומך על המוכר כי הוא חושב שהמוכר אין לו בהכרח את האינטרס שלו של הלקוח ולכן אם הלקוח ירגיש שהמוכר והוא הם "אני" אחד, זאת אומרת שיש להם "אני" משותף והזדהות משותפת תפיסה משותפת אז יש יותר סיכוי שהלקוח יקנה את המוצר כי כאשר המוכר יגיד לו "המוצר הזה מתאים לך" אז ממילא הלקוח ירגיש כאילו הוא אמר לעצמו "המוצר הזה מתאים לך".

אוקי וזה נוצר על ידי הזדהות האני על ידי השתוות האני, מה זאת אומרת? לגרום ללקוח לבן אדם השני להרגיש שאתה והוא זה אותו בן אדם. עכשיו לאו דווקא במובן שהוא מזדהה איתך שהוא מבטל את "האני" שלו והופך להיות אתה אלא במובן שאתה מבטל את האני שלך והופך להיות הוא עד כדי כך שכמו שבן אדם מסתכל במראה והוא רואה את עצמו כשהוא יסתכל עליך הוא יראה את עצמו, לא שהוא יראה מישהו אחר הוא יראה את עצמו. זאת אומרת שאם נגיד בן אדם אומר לעצמו "אני חושב שהמוצר הזה טוב" אז צריך להגיד למצב שכשהוא יסתכל עליך ואתה תגיד לו "המוצר הזה טוב" הוא ממש יראה כאילו הוא אמר לעצמו שהמוצר הזה טוב.

איך עושים את זה על ידי שגורמים לבן אדם השני כנ"ל בכל נושא שרוצים לשכנע מישהו במשהו, איך עושים את הדבר הזה על ידי שגורמים לבן אדם השני להרגיש שהאני שלך ושלו זה אותו דבר האני הכוונה התפיסה העצמית, על ידי יצירת הזדהות וכו'. איך את זה לדוגמה עושים? אז נגיד שהלקוח מספר או הבן אדם השני אנחנו יודעים עליו שהוא גר באיזו עיר מסוימת "וואלה גם אני מאותה עיר, איפה למדת? פה ופה גם אני למדתי באותו מקום", לא בקטע של שקר אלא בהנחה נגיד שלמדת באותו מקום "וואלה גם אני למדתי באותו מקום" אז הלקוח ברגע שמספרים לו על דברים דומים הלקוח מתחיל להרגיש הזדהות אומר "מה זה כאילו אנחנו די דומים אז אנחנו חושבים באותו ראש אנחנו אותו ראש, אנחנו אותו אני, ברגע שאנחנו אותו אני אז אם אתה אומר לי משהו זה כאילו אני אמרתי לעצמי".

וכאן בעצם אני רוצה לחדד איך בעצם ליצור הזדהות עם בן אדם אחר, אוקי והרעיון הוא, כזה הרעיון הוא שגם כאשר יוצרים הזדהות עם בן אדם אחר גם פה יש רבדים איך עושים את זה והרעיון הוא, שבבן אדם האחר, כל בן אדם יש לו את הדברים שבהם הוא שונה כמובן משאר האנשים כי כל בן אדם חייב להיות שונה משאר האנשים לפחות בדבר אחד אחרת הוא היה מישהו אחר ולכן בן אדם יש את הדברים שהוא משאר האנשים יש את הדברים שהוא דומה לשאר האנשים ויש את הדברים שהוא הכי דומה לשאר האנשים ויש את הדברים שהוא הכי שונה משאר האנשים. מה זאת אומרת לדוגמה? בן אדם נגיד אוכל ארוחת בוקר כולם אוכלים ארוחת בוקר נניח, אוקי ולכן אם לדוגמה אתה יודע שהלקוח אוכל ארוחת בוקר וגם אתה אכלת ארוחת בוקר ותגיד ללקוח "וואלה גם אני אוכל ארוחות בוקר" מהיבט מסוים אתה כמו הלקוח.

אם לדוגמה נגיד הלקוח אומר לך "אכלתי היום ארוחת בוקר בבית קפה מסוים" אתה אומר לו "וואלה גם אני אכלתי ארוחת בוקר בבית קפה הזה" זה לדוגמה דווקא כן יוצר קרבה עם הלקוח. אבל מה שאני בעצם רוצה לחדד פה שהדרך הכי טוב ליצור כימיה עם הלקוח, ליצור קרבה עם הלקוח היא באמצעות שמזדהים איתו ומגלים אמפתיה ומגלים השתוות דווקא בדברים שבהם הלקוח הוא הכי יוצא דופן, לדוגמה נגיד שהלקוח הוא כל דבר שכל אחד יחשוב איזה משהו שאך ורק הלקוח הוא כזה, הוא נשוי בדיוק אח שלו לזה והוא נשוי לזה בדיוק איזה קונסטרוקציה מסוימת שגם אתה בדיוק כמוהו.

אוקי בדברים כאלה אם מצליחים למצוא במה הלקוח שונה משאר האנשים, לא באופן כללי "הוא גר פה? גם אני גר פה" לא, מעבר לזה לא במקום זה מעבר לזה או להתמקד במהותי יותר, לשאול מה מייחד את הלקוח איזה דברים יש לכמה שפחות אנשים ויש אותם רק ללקוח, תכונות מאפיינות שבאופן יחסי בהן הלקוח שונה משאר האוכלוסייה ובהן תנסה להראות ללקוח שאתה דומה, למה זה ירכוש את האמון שלו עוד יותר. כמובן שלא לשדר ללקוח שאתה שונה ממנו, אם אתה שונה ממנו בפרט בדברים שהוא דומה לכולם, אם אתה שונה ממנו בדברים שהוא עצמו מבין שהוא שונה מכולם אז זה אולי לגיטימי בעיני הלקוח דהיינו, זה פחות מפריע ליצירת ההזדהות עם הלקוח אבל אם אתה שונה בדברים שרוב האנשים דומים ללקוח הלקוח מרגיש כלפיך זרות עוד יותר גדולה.

זה מהצד של לא לשדר ללקוח שאתה שונה ממנו צריך לשים לב כמו שמשדרים ללקוח שאתה כמוהו גם לא בהכרח צריך לשדר ללקוח שאתה שונה ממנו שזה גם יכול ליצור איזה נזק והפוך על הפוך לפעמים כדאי לשדר ללקוח שאתה שונה ממנו כדי שכשתגיד לו שאתה כמוהו זה ישמע יותר אמין, שימו לב לפעמים כדאי לשדר ללקוח שאתה שונה ממנו בדבר אחד כדי שכשתגיד לו אני דומה לך בדבר אחר אז הוא יגיד "וואו כאילו" והוא לא יחשוב שמנסים לרמות אותו כי קודם כבר אמרת לו שאתה שונה ממנו הפוך על הפוך. ועכשיו אני אחדד עוד יותר את הסיפור אז מה בעצם אמרנו לנסות לשדר ללקוח לבן אדם השני שאתה דומה לו בדברים שבהם הוא ייחודי.

עכשיו בא נקצין את זה עוד יותר לא רק בדברים שהוא ייחודי בדברים שהוא ייחודי ושכולם שונאים בא נניח, זאת אומרת אם יש איזו תכונה רעה ללקוח או לבן אדם השני שאף אחד לא אוהב אותו, זאת אומרת יש גם בתוך הזרות עצמה גם בתוך הקטע של "במה הוא שונה משאר האנשים? בא נראה לו שאני כמוהו", אוקי אבל בתוך זה יש גם עוד רובד זה לא רק במה הוא שונה "הוא הולך עם נעליים אדומות עם שרוכים צהובים" לא רק בזה, "עם פסים ירוקים" לא רק "ואז אני אלבש בדיוק נעליים כמוהו" לא רק על זה בא ננסה אם אתה רוצה ליצור הזדהות ליצור אחדות איתו תנסה לבדוק לא רק במה הוא שונה מכולם כי גם בתוך זה יש קטגוריות, יש אחד שהוא שונה מכולם במשהו וזה לגיטימי ויש אחד שהוא שונה מכולם במשהו ובגלל שהוא שונה מכולם במשהו הזה לדוגמה אז הוא מרגיש מאוד.

לדוגמה יש לו אוזן עקומה סתם קרן על הראש משהו כלשהו, אוקי והוא מרגיש מאוד רע בגלל הדבר הזה ודווקא בדבר הזה אם תצליח לשדר ללקוח שאתה כמוהו שבדיוק אח שלך כמוהו שאתה מבין אותו, שאתה מגלה אמפתיה כלפיו דווקא בדבר לא רק בדבר שהוא שונה מכולם אלא בדבר שהוא שונה מכולם ושבגללו הוא מרגיש זרות מכולם. במילים אחרות בעצם בשביל ליצור הזדהות עם "האני" של הבן אדם השני ולגרום לו להגיע למצב שכשהוא מסתכל עליך הוא כאילו רואה את עצמו במראה ואז אתה אומר לו "זה טוב לך" הוא כאילו חושב שהמוח שלו אומר לו "זה טוב לך", בשביל זה בעצם צריך להיכנס לתת מודע של הבן אדם השני וכאילו לשאול אותו "תגיד לי מה הדברים שמייחדים אותך מה הדברים שכשאתה תראה אותם אצל בן אדם אחר אתה תחשוב שזה אתה, מה הדברים שיש רק בך שאין באחרים, מה הדברים שאתה מרגיש בודד בגללם מיוחד בגללם בקטע טוב ובקטע רע?".

עדיף בקטע רע למה כי אם הוא מרגיש מיוחד בגללם בקטע טוב ואתה גם כמוהו אולי זה אפילו יוצר חיסרון כי אתה כאילו לוקח לו את הקרדיט על זה שהוא חשב שרק הוא כזה, לעומת זאת אם אתה נגיד על דברים שהוא מרגיש רע שהוא מרגיש כאילו שרק הוא יש לו בעיה כזאת ואתה אומר לו "גם לי יש את הבעיה הזאת" אז הוא מרגיש יותר טוב כי הוא אומר "מה גם לך יש את הבעיה הזאת? חשבתי שרק אני עם הבעיה הזאת". אוקי ואני אומר שימו לב הרעיון זה יצירת חברות יצירת הזדהות, הבעת אמפתיה יצירת אחדות והאחדות נוצרת דווקא במקומות שבהם הבן אדם השני מרגיש זרות הכי גדולה, דהיינו, גם דבר שהוא שונה בו מאחרים וגם דבר שהוא מרגיש רע בגלל שהוא שונה מאחרים ושמה דווקא אם תשדר לו שאתה כמוהו ושאתה כן אחד איתו ושאתה כן מסכים איתו, ושאתה לא רואה בו בן אדם זר אז הוא עוד יותר ירגיש שמדובר פה באותו בן אדם.

אוקי עכשיו נחדד את זה עוד יותר את הסיפור, מה בעצם הבנו? הבנו בגדול שתמצא מה הדבר הכי רע שיש לבן אדם, לצרוך העניין אני מקצין את זה כי יש פה הרבה היבטים אבל בגדול תמצא מה הדבר הכי רע שיש אותו רק לבן אדם השני ותראה לו שגם אתה כמוהו שאתה מקבל אותו ואז הוא יגיד "מה הדבר הכי רע שיש בי ואך ורק בי שבגללו הוא מרגיש כל כך רע עם עצמו, גם אתה כמוהו?" אתה והוא אחד למה כי רק הוא כביכול מקבל בעצמו את התכונה הרעה הזאת אז אם גם אתה מקבל בו את התכונה הרעה הזאת אתה אוהב אותו למרות התכונה הרעה הזאת למרות שאף אחד אחר, שימו לב לעוד חידוד של הדבר תשאל את עצמך "מה אף אחד אחר לא כמוהו, מה אף אחד אחר לא היה מוכן לקבל בו, איזה תכונה אף אחד אחר לא היה מוכן להסכים איתו עליה, איזו דעה".

זה גם יכול להיות דעות מאיזה נגיד דעה הבן אדם השני מחזיק בה שאף אחד אחר לא חושב ככה, איזה דעה הבן אדם השני חושב ככה שאף אחד אחר לא היה מוכן לקבל את הדעה הזה, איזה דעה הבן אדם השני חושב ככה ששונאים את הבן אדם השני בגלל הדעה שלו ועדיין הוא בדעה הזאת אז בא נראה לו שלמרות שהוא רק הוא ואך ורק הוא חושב ככה ולמרות שכולם שונאים אותו בגלל הדעה הזאת אנחנו מסכימים איתו על הדעה הזאת אנחנו לא שונאים אותו על הדעה הזאת. ואז בעצם לשאול "מה הדבר שהבן אדם אומר רק אני ואך ורק אני חושב ככה, רק אני ואך ורק אני מצבי ככה, רק אני ואך ורק אני בסטטוס מסוים" ואז תגיד לו "גם אני כזה".

וכמובן שחידדתי שדווקא יש דברים שאם הבן אדם רוצה לחשוב שרק הוא כזה כי הוא תופס איזו ייחודיות כי משהו, לא צריך לקחת לו את המקום שלו "אתה צודק רק אתה כזה נכון, רק אתה כזה הכל בסדר". אוקי ועכשיו אני רוצה לחדד את הסיפור עוד יותר כי זה הכל דברים שקורים בתוך המוח של הבן אדם ורוב האנשים לא מודעים לזה אבל ככה זה עובד, אז בעצם אם אנחנו לוקחים תכונה רעה של הבן אדם דבר שכולם דבר שהוא שכולם שונאים אותו בגלל הדבר הזה ואנחנו אומרים לו "אנחנו אוהבים אותך למרות הדבר הזה, מה כולם שונאים בך שאתה ככה? אנחנו אוהבים אותך בגלל שאתה ככה" לא למרות שאתה ככה.

שימו לב יש "אנחנו אוהבים אותך למרות שאתה ככה" ויש "אנחנו מקבלים אותך למרות שאתה ככה", יש "לא מפריע לנו שאתה ככה" כל אחד זה משמעות אחרת יש "לא מפריע לי שאתה כזה כולם זה מפריע להם לי זה לא מפריע", יש "כולם שונאים אותך כי אתה משהו מסוים ואני אוהב אותך למרות שאתה משהו מסוים, למה אני אוהב אותך? בגלל סיבות אחרות" ויש "מה כולם שונאים בך? יפה אני אוהב אותך בגלל זה ", הבנו זה לא אותו דבר צריך לשים לב לדקויות של הדברים "לא אכפת לי שאתה כזה, אני אוהב אותך למרות שאתה כזה, אני אוהב אותך בגלל שאתה כזה, אני אוהב אותך הכי בעולם רק בגלל שאתה כזה אני מעריץ את זה שאתה כזה, אני כמוך אני רוצה להיות כמוך שואף להיות כמוך".

אוקי וכאן בעצם השאלה היא האם בעצם מה שאמרתי עכשיו נכון ב - 100% מהמקרים, זאת אומרת אם אנחנו נמצא כי בניגוד לשאר האנשים שמלמדים שכנוע או מכירות או שאר התיאוריות למיניהם שהם הולכים לפי סקרים לפי מחקרים כל מיני קשקושים כאלה ואחרים אני מסביר חוקים שהם נכונים מצד ההיגיון, מי שמפעיל את ההיגיון כמובן אבל הדברים האלה נכונים מצד ההיגיון ולכן כשאני אומר איזה חוק צריך לבדוק האם זה באמת נכון ב - 100% מהמקרים כי אם לא אז גם צריך לציין, רצוי לציין שזה לא נכון ב - 100% מהמקרים וגם לציין מתי זה נכון ומתי זה לא נכון כי אומנות המכירה הכי גדולה או אומנות השכנוע זה בעצם לדעת כל דבר מתי הוא נכון ומתי הוא לא נכון כי אין כמעט אם בכלל אין איזה חוק שהוא תמיד נכון.

אם יש חוק אז החוק הוא שתכיר את כל האופציות ושכל פעם תשתמש לפי ההקשר ואין דווקא איזה חוקים מסוימים, החוק זה לדעת את כל האופציות כל דבר מתי להשתמש בו ומתי לא. בכל מקרה אז כרגע השאלה הנשאלת היא האם באמת זה נכון, האם באמת אם אנחנו ניקח תכונה מאוד רעה שיש לבן אדם השני ונגיד לו "גם אני כמוך" האם באמת זה יגרום לו לאהוב אותנו יותר או פחות? אז התשובה היא כזאת, אני רק אתן דוגמה נגיד בן אדם בכלא ובאים לדובב אותו ואומרים לו "וואלה גם אני רצחתי, גם אני עשיתי משהו מסוים" ואז נוצרת קירבה "מה גם אתה כזה" וכו', בין כך ובין השאלה האם באמת זה ככה והתשובה היא שזה תלוי מה קורה בתת מודע של הבן אדם השני מה הוא חושב על עצמו ביחס לתכונה השלילית שיש בו.

וגם פה יש בזה עוד מורכבות מסוימת ואני אסביר, אם בן אדם יש לו תכונה שלילית והוא לא מרוצה ממנה נגיד בן אדם מעשן סתם והוא לא מרוצה מזה שהוא מעשן, אם אנחנו נגיד לו "גם אני מעשן" הוא יאהב אותי יותר או פחות? התשובה היא שזה תלוי האם הוא אוהב את זה שהוא מעשן או לא אוהב את זה שהוא מעשן. והעוד יותר עמוק זה לא אם הוא אוהב את זה כי כל בן אדם במוח שלו הוא גם יכול, תראו אם המצב הוא שהוא לא אוהב את זה שהוא מעשן ונגיד לו "גם אני מעשן כמוך" אז הוא ישנא אותי כמו שהוא שונא את עצמו, זאת אומרת ברגע שניסית להיות כמוהו בעצם הוא שונא אותך עכשיו בכלל הוא אומר "לא אל תהיה כמוני בתכונה הזאת בזה אני רוצה מישהו שלא כמוני" הוא דווקא יאהב אותה יותר אם תגיד לו "אני לא כמוך בזה".

לעומת זאת אם לדוגמה נגיד הוא מעשן והוא מאוד אוהב את זה שהוא מעשן והוא מעשן נגיד מאוד כבד וכולם שונאים אותו אומרים לו "אתה הורס את החיים שלך אתה מעשן כבד" אבל הוא מאוד אוהב את זה שהוא מעשן כבד ואז אם נגיד לו "וואלה גם אני מעשן כבד" לצורך העניין, בהנחה שזה המצב ובהנחה שאתה יכול לספר לו שזה ככה וכו' אז דווקא כן תיווצר הזדהות אבל צריך לשים לב מה קורה אם לדוגמה נגיד בן אדם נגיד מעשן אבל יש לעומת זאת מצבים שבהם זה לא רק בהכרח שבן אדם אוהב את התכונה או לא אוהב את התכונה שהוא גם אוהב את זה וגם לא אוהב את זה בעצמו.

לדוגמה נגיד יש תכונה בבן אדם שבן אדם לא אוהב אותה פורמאלית נגיד לו "אתה מרוצה מזה ?", כי שימו לב בגדול עוד פעם כשרוצים ליצור הזדהות עם הבן אדם החוק אומר תיצור הזדהות עם הבן אדם בדברים שבהם הוא אוהב בעצמו. זאת אומרת אם יש תכונות רעות שהוא לא אוהב בעצמו אם לדוגמה בן אדם יש לו דעה מסוימת על משהו אבל הוא לא אוהב את זה שהוא חושב את זה ככה ואתה תגיד לו "וואלה גם אני חושב כמוך" אז כמו שהוא לא אוהב את עצמו הוא לא יאהב אותך לעומת זאת הפוך אם יש איזו דעה שהוא חושב ככה והוא אוהב את הדעה הזאת ואז נגיד לו "וואלה גם אני חושב ככה" אז הוא יאהב אותך יותר.

אבל מה קורה אם הבן אדם גם אוהב את זה שהוא חושב ככה וגם לא אוהב את זה שהוא חושב ככה, יש הרבה אנשים שיש להם הרבה תכונות שהם גם מרוצים מעצמם וגם לא מרוצים מעצמם באותה תכונה ממש, מה אז במקרה כזה צריך לעשות? אז קודם כל מהיבט מסוים אפשר לא להיכנס לזה אפשר להגיד "אוקי לא יודע לא נכנס פנימה, לא נגיד לו שאני כמוהו ולא נגיד לו שאני לא כמוהו". אבל אם בכל זאת צריך להגיד לו "טוב אני כמוך או לא כמוך?" התשובה תהיה שצריך לנסות לשאר מה הוא רוצה יותר לחשוב כי בסופו של דבר במוח של הבן אדם במודע בתת מודע יש לו בסוף "מה אתה? 51% הוא אוהב את זה לפחות 51% או 51% לא אוהב את זה?" ואז מה שצריך לעשות בעצם זה להביע את שני הצדדים.

נגיד שבן אדם מעשן והוא רוצה להפסיק לעשן אז מה תגיד לו "גם אני מעשן" או "אני לא מעשן"? לכאורה אז אם אותו בן אדם מעשן והוא שונא עישון והוא אף על פי כן מעשן תגיד לו "אני בכלל לא מעשן" הוא יאהב אותך יותר, אם לדוגמה הבן אדם הזה מעשן והוא מאוד אוהב אנשים שמעשנים תגיד לו "אני מעשן כבד". אבל מה קורה אם הבן אדם הזה מעשן ואוהב את זה שהוא מעשן ורוצה להפסיק לעשן, אז מה נגיד לו שאתה מעשן או לא מעשן? התשובה היא שצריך להגיד לו את שני הצדדים גם "אני מעשן" וגם "אני רוצה להפסיק לעשן", ומה להגיד לו יותר להגיד לו יותר "כייף לי לעשן" או להגיד לו יותר "אני רוצה להפסיק לעשן"? תשובה לפי מה שאתה חושב שאותו בן אדם אוהב בעצמו, מה הבן אדם אוהב יותר את המחשבה שהוא אוהב לעשן או את המחשבה שהוא רוצה להפסיק לעשן מה הוא אוהב יותר.

למרות שבאופן יחסי אפשר להגיד אם היה אוהב יותר להפסיק לעשן אז הוא כבר היה מפסיק לעשן אבל אף על פי כן אם בן אדם יש לו שתי דעות סותרות, בן אדם חושב משהו והוא חושב גם את ההפך ועכשיו צריך להביע את ההזדהות מה נגיד לו שאנחנו מסכימים לדבר הזה או מסכימים עם ההפך? התשובה היא להגיד לו את שני הצדדים ולנסות להתאים כמה שיותר למינונים, שימו לב לא כמה שיותר למינונים של מה שהוא חושב על הלקוח אלא על מה שהוא היה רוצה לחשוב כי בסופו של דבר השאלה היא כזאת אותו בן אדם יש את הדברים שהם ייחודיים רק לאותו לקוח לאותו בן אדם השני ובהם תשדר לו שאתה כמוהו הכל בסדר אתה כמוהו, אחד איתו הכל בסדר.

אבל מה קורה במקרים שבהם הוא רוצה לשנות את עצמו? במקרים האלה בעצם צריך לשאול מה הוא היה רוצה להיות ותשדר לו שאתה מה שהוא רוצה להיות, לא אתה כמוהו אתה מה שהוא רוצה להיות או מה שהוא רוצה להיות יותר ואם הוא רוצה להיות גם דבר וגם היפוכו אז אתה גם דבר וגם היפוכו לפי מה שהוא רוצה להי

ות. אם בסופו של דבר הוא חושב ש - "הבן אדם השלם" בעיניו או בן אדם שהוא גם ככה וגם ההפך תשדר לו שאתה גם ככה וגם ההפך לפי מה שהוא רוצה להיות ואז זה יגיע למצב שכשהוא מסתכל עליך, אז כמו שאמרתי בהתחלה בדימוי הוא כאילו מסתכל במראה ואומר "וואלה זה אני" אבל הדימוי היותר גדול שכשהוא יסתכל במראה והוא יראה את עצמו הוא יגיד "וואלה זה מי שהייתי רוצה להיות זה אני כאילו האני האמיתי שלי, האני שאני אוהב". כי שימו לב גם בן אדם שחושב על עצמו לפעמים הוא חושב על עצמו ואוהב את עצמו ולפעמים הוא חושב על עצמו והוא לא אוהב את עצמו מספיק שזה בעצם להגיד הוא אוהב "אני" אחר שלו.

זאת אומרת הבן אדם מסתכל במראה, נגיד בן אדם קונה בגדים חדשים הוא לובש אותם בחנות מסתכל אומר "וואלה זה נראה עלי יפה" הולך לקנות, מה בעצם קרה פה? הוא הסתכל במראה אמר "וואלה האני הזה שנמצא במראה יותר יפה ממני בלי הבגדים האלה אני רוצה להיראות כמוהו אז בוא נקנה את הבגדים האלה כדי להיראות כמוהו". ולכן צריך לשדר ללקוח שאתה כמוהו אבל כמוהו לא במובן הזדהות איתו מוחלטת אלא כמוהו במובן של כמה שיותר ל - "אני" שלו אבל כמה שיותר קרוב ל - "אני" שהוא היה רוצה להיות, ל - "אני" שהוא מעריץ אותו וכו'.

וכמובן נחדד עוד לא ליצור לו תחושת חיסרון שהוא ירגיש רע, זאת אומרת יכול להיות שהמצב הפוך עוד יותר שאם אנחנו אומרים "מה הבן אדם רוצה להיות? אז נשדר לו שאני כזה, הוא רוצה משהו מסוים אני כזה" אבל יכול להיות כשהוא חושב על מה שהוא רוצה להיות זה עושה לו מאוד רע ולכן אם אתה תגיד לו "אני מה שאתה רוצה להיות" זה יעשה לו מאוד רע הוא מאוד יאהב אותך אבל גם לא יאהב אותך כי זה עושה לו רע להיזכר במה שהוא לא ולכן גם פה צריך לעשות את זה במינונים מסוימים לשדר לו "אני כמו מה שאתה רוצה להיות" ברמה מספיקה כדי שהוא יעריץ אותך אבל לא ברמה שהוא ירגיש רע מזה שהוא לא מה שהוא רוצה להיות והוא עדיין לא.

הבנו בקיצור יש פה המון עומק וב - bottom line בשורה התחתונה המטרה היא לגרום לבן אדם אדם השני להרגיש טוב, דהיינו, לבדוק מה הוא הטוב ויצירת קירבה "האני", אני אתן לכם דוגמה נגיד בן אדם מסתכל במראה ואנחנו נשים לו בגדים יפים מאוד עכשיו אז הוא יאהב להסתכל את זה במראה הוא יגיד "כן נראה לי אני אוהב את הבגדים האלה תביא לי אותם, אני קונה אותם אני רוצה להיראות ככה" אבל מה יקרה אם אנחנו ניקח לדוגמה בן אדם נלביש אותו בבגדים נראה לו את זה במראה איך הוא נראה אבל זה בגדים שהוא לא יכול להרשות לעצמו לעולם לקנות אותם אז מהיבט מסוים הוא מאוד יגיד "ואוו איזה יפה זה אני רוצה להיראות ככה" מצד שני הוא עכשיו בדיכאון כי הוא לא יכול להיראות ככה.

אם נגיד לדוגמה ניקח תוכנת מחשב ונעשה לבן אדם סימולציה איך הוא יכול להיראות ונגיד לו "הנה אתה רוצה להיראות ככה?" הוא יגיד "כן אני רוצה להיראות ככה" אבל לא תמיד הוא יכול להיראות ככה, זאת אומרת שמהיבט מסוים הוא יעריץ את "האני" הזה שהוא רואה שם הוא יעריץ את "עצמו" שמשתקף דרך ההמחשה שנתנו לו ומצד שני הוא גם יכול לשנוא את "האני" הזה כי "האני" הזה זה "האני" מה שהוא רוצה להיות והוא לא מצליח ואז זה עושה לו בעצם גם מאוד רע.

ולכן בעצם צריך לנסות לאתר מהו אותו "אני" שכשהלקוח שהבן אדם השני יראה אותו במראה הוא מאוד יאהב אותו ותשדר לו שאתה כזה, מאוד יאהב אותו במובן של יאהב אותו יעריץ אותו וכו' אבל לא עד כדי רמה שזה יעשה לו רע, שהוא לא כזה שהוא עדיין לא הצליח להיות כזה שהוא לא כזה וכמובן שזה נוצר גם מהדברים שאנחנו יודעים שאותו בן אדם רוצה להיות ואז אם נשדר לו שאנחנו מה שהוא רוצה להיות הוא יאהב אותנו יותר, כמובן עוד פעם אבל לא ברמה של הוא רוצה להיות ולא מצליח ואז הוא יהיה בדיכאון ואז הוא גם ישנא אותנו, למרות שמה הוא רוצה יותר הוא רוצה יותר לראות את עצמו כזה או הוא יותר רוצה לא לחשוב שהוא רוצה להיות כזה גם פה יש כמה היבטים, מה בסוף הוא מעדיף ביומיום הוא מעדיף לחשוב שהוא רוצה להיות או הוא כזה או מעדיף לא לחשוב על זה שהוא רוצה להיות כזה גם פה באופן מודע כי הוא מעדיף שהוא רוצה להיות כזה למרות שזה עושה לו רע תגיד לו "אני כזה למרות שזה עושה לך רע" הוא יאהב אותך, ואם לעומת זאת הוא רוצה להיות כזה אבל הוא מעדיף לא לחשוב על זה שהוא רוצה להיות כזה כי זה עושה לו רע אל תגיד לו "אני כמו מה שאתה רוצה להיות" כי זה עושה לו רע הוא לא רוצה לחשוב על שהוא רוצה להיות ככה.

אז יש גם את הרכיב הזה וגם את הרכיב הטריוויאלי יותר של מה הדברים שמייחדים אותך כבן אדם בהם גם אני כמוך. בקיצור בשורה התחתונה כשמישהו משדר לכם כשהוא כמוכם לדוגמה כשאתם מסתכלים במראה ואתם אומרים "זה אני" כאילו אם מישהו אפילו יגיע למצב שהוא כמוכם אין אתם אומרים "וואלה זה אני" אף על פי כן לא בטוח שהוא אתם יכול להיות שהוא עושה את הכל כדי למכור לכם. עוד יותר מזה גם כשבן אדם המוח שלו אומר לו "לך תעשה משהו" גם אז הוא לא בטוח שזה טוב יכול להיות שזה רע יכול להיות שהמוח שלך מנסה לעבוד עליך, יכול להיות שאתה בטוח שאתה רוצה את זה בשביל עצמך ובעצם זאת מחשבה שמישהו שתל לך אתה בכלל רוצה את זה בגלל שמישהו אחר דחף לך למוח את זה, אתה בכלל לא רוצה את זה.

וההפך גם אם אתה מסתכל במראה ומסתכל החוצה ואתה אומר "מי זה אני לא מכיר את הבן אדם הזה זה האויב הכי גדול שלי זה השטן" גם אז לא בטוח שמה שהוא מציע לך זה בהכרח לרעתך יכול להיות שמה שהוא מציע לך זה לטובתך, יכול להיות שאתה בכלל צריך להקשיב למה שהוא אומר לך אבל מצד שני זה שאתה מסתכל במראה או רואה מישהו אומר "וואלה זה אני" או "זה מי שהייתי רוצה להיות והוא אמר לי לעשות ככה וככה" זה עדיין לא אומר שזה טוב. אז מה האמת? שלא יעבדו עליכם בהצלחה.
רוצה משהו לשנות את עצמי לראות איך לרכוש רוצה להרגיש ההפך לקוחות התמקדות מעריץ אני מעשן לשדר אמפתיה אמפתיות הבעת אמפתיה הזדהות התקדמות חוקי ההזדהות יצירת הזדהות יצירת כימיה יצירת קרבה כימיה כימיה בין אישית להזדהות ליצור ליצור הזדהות ליצור קרבה למתקדמים לשתול לשתול מחשבה לשתול מחשבות מחשבה מחשבות מסרים מסרים תת הכרתיים ראפור שיטה לשכנוע שיטות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטות שכנוע למתקדמים שיטת שכנוע שכנוע שכנוע למתקדמים שתילת מחשבות תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תת הכרתי תת הכרתיים
מהו חופש פנימי ואיך חקירה עצמית עוזרת להשיג אותו? עליסה בארץ הפלאות - כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא מחויב? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? מדוע אנו נמשכים לאנשים מסוימים? מה קורה כשמבינים שהדמות היא רק סיפור? האם יש יתרון בלרצות להיות כלום? כיצד מבינים את המושג "האלוהים שבי"? כיצד לגדל ילד עם מודעות כזו? למה אנשים מסוימים נהנים מהמשחק ואחרים סובלים ממנו?
... ואיך חקירה עצמית עוזרת להשיג אותו? עליסה בארץ הפלאות - כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא מחויב? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? מדוע אנו נמשכים לאנשים ... שיש לו על עצמו - למשל, אני גבר, קוראים לי משה. אליעד אומר שכל ההזדהות הזו היא סיפור בלבד. אם ניקח ... כשהגוף משתנה, עליסה מתחילה לשאול מי אני?. הדוגמה הזו מבהירה כיצד הזדהות עם הגוף היא דבר לא יציב ולא ... ומותנית, הוא יכול להתחיל לשחרר את ההיאחזות בה. האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? אליעד מבהיר שהמטרה איננה לבטל את ההזדהות לחלוטין, אלא לפתח יכולת להיות גם וגם: גם להזדהות וגם להשתחרר מההזדהות בו זמנית. הוא מתאר זאת כיכולת ... שמזדהים, רוצים ופוחדים. מה ההבדל בין לא לאהוב את עצמך לבין לא להזדהות? כאשר אדם אומר אני לא אוהב את עצמי, הוא עדיין נמצא בהזדהות עם משהו ספציפי בתוכו שהוא לא אוהב. לעומת זאת, לא להזדהות זה מצב שבו אתה לא מתחבר בכלל ... הוא מבהיר כי החופש האמיתי אינו אדישות מוחלטת, אלא יכולת להכיל ולהזדהות בו זמנית עם שני הצדדים - גם ... לגדל ילד עם מודעות כזו? אליעד מציין שלא ניתן לגדל ילד ללא שום הזדהות ראשונית. ילד חייב קודם כל ... משחק. המסקנה הפרקטית המרכזית מכל השיחה הדרך הפרקטית להשתחרר מההזדהות היא לחקור את הסיפורים שאנו ... אחד - מתוך חופש פנימי אמיתי. מהו חופש פנימי אמיתי? איך להשתחרר מהזדהות עם הדמות? כיצד לחקור את הזהות ... האלוהים שבי? איך אפשר לאהוב את עצמי בלי תנאים? האם אפשר להפסיק להזדהות בכלל? איך לגדל ילד למודעות ... שהמטרה היא לאו דווקא לבטל כל רצון, אלא להבין שניתן גם וגם - גם להזדהות וגם להשתחרר מהזדהות. הוא מציע דימוי: כאילו יש בך ... מבט פנימיות, כך אתה פחות לכוד בזווית אחת בלבד. מה ההבדל בין לא להזדהות לבין לא לאהוב את עצמך? אליעד ... לזהות דמות מסוימת בעצמך שאותה אתה לא אוהב. זה כשלעצמו סוג של הזדהות. לעומת זאת, אם אתה לא מזדהה ... את הדמות, אלא להכיר בכך שהיא חלק מסיפור גדול יותר - ואז לבחור להזדהות איתה או לא, מתוך חופש ולא ... שזה אומר להיות אפתי לחלוטין. אליעד מדגיש שיש הבדל בין לא להזדהות בכלל לבין להזדהות עם שני הצדדים - למשל, גם עם ... הכל סיפור בלי לתת לו קודם כל זהות בסיסית. ילד צריך קודם כל להזדהות עם משהו, כדי שיהיה לו ממה ... מי שאתה באמת, או להפסיק לרצות להיות מישהו בכלל. איך להשתחרר מהזדהות עם הדמות? מהו חופש פנימי ...
איך לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון?
איך לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון?
... לנסח שאלה נכון? להבין את השאלה, האם כדי לנקוט עמדה צריך לפני כן להזדהות? ניסוח נכון של שאלה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה, איך להתנסח נכון? איך לנסח שאלה נכון? האם צריך להזדהות לפני שמנקטים עמדה? הרצאה זו עוסקת בנושאים של ניסוח נכון של שאלות, כיצד להבין את השאלה, והאם יש צורך להזדהות לפני שמנקטים עמדה. השאלה המרכזית שעמדה במרכז השיחה הייתה: האם לפני שנוקטים עמדה, עלינו להזדהות עם אחד מהצדדים? ההסבר החל בהבהרה של המונח הזדהות, ובדיוק כיצד מילה זו משפיעה על הבנת השאלה. אליעד כהן התחיל להסביר כי בשאלה של האם לפני שנוקטים עמדה צריך להזדהות? , המילה הזדהות נראתה בעייתית לאנשים ששמעו אותה. הם לא הבינו בדיוק את המשמעות של המילה - האם מדובר בהזדהות רגשית עם אחד הצדדים, או הזדהות רעיונית עם הדעה שמובעת? המילה הזדהות הובילה להמון שאלות ותהיות, אך מה שבאמת נדרש היה להבין את הכוונה בשאלה. אליעד הסביר כי השאלה בעצם נועדה להבין את סיבת נקיטת העמדה של אדם - למה הוא בחר לעמוד לצד אחד ולא לצד השני. כלומר, האם יש צורך להזדהות עם הדעה של אחד הצדדים כדי להכיר בכך שהוא צודק. אם אדם מזדהה עם אחד הצדדים, הוא בעצם אומר אני מסכים איתו או אני חושב שהוא צודק. אולם השאלה לא מתייחסת רק להרגשה האישית אלא גם לרציונליות של נקיטת העמדה. לאורך השיחה אליעד העלה דוגמאות כדי להבהיר את המשמעות של הזדהות: - אם אדם נוקט עמדה ואומר אני חושב שצד א צודק, אז הוא למעשה מזדהה עם הצד הזה, כי הוא חושב שהוא נכון. לעומת זאת, אם הוא אומר אני חושב שצד ב צודק, אז הוא לא בהכרח ... אלא רק מקבל את עמדתו כעובדה נכונה. - דוגמה נוספת שהוזכרה הייתה, כאשר שני אנשים באים אל הרב ושואלים אותו מי צודק. אם הרב יבחר צד, השאלה היא האם הוא עשה זאת כי הוא הזדהה עם אחד מהם או כי הוא חשב שצד אחד צודק יותר. כלומר, יש כאן הבחנה בין הזדהות רגשית להזדהות רעיונית. אליעד גם חקר את השאלה האם אפשר להזדהות עם שני הצדדים בו זמנית. הוא הציע תרחישים שבהם אדם יוכל להזדהות עם שני הצדדים במידה מסוימת, אך לא בהכרח בצורה כנה או רציונלית. הזדהות עם שני הצדדים יכולה להוביל לאי בהירות ולעיתים אף לסתירה פנימית. אם אדם מנסה לאזן בין שני הצדדים במקום לבחור צד אחד באופן ברור, הוא לא באמת נוקט עמדה. אחת השאלות שהועלו הייתה: אם אדם חושב שצד אחד צודק, האם הוא חייב להזדהות עם אותו צד? הכוונה כאן הייתה להבין אם הזדהות רגשית הכרחית כדי להבין עמדה של מישהו אחר, או שאפשר פשוט לקבל את דעתו מבלי להזדהות רגשית. הסוגיה הזאת הובילה לסוגיות פילוסופיות מעניינות - כמו האם אנחנו באמת יכולים להתנתק מההזדהות האישית שלנו ולראות את העולם בצורה אובייקטיבית. השאלה הזו לא רק עוסקת בניסוח שאלה מדויקת, אלא גם במבנה החשיבה שמוביל אותנו לנקוט עמדה מסוימת. במהלך ההרצאה היה ברור כי עיקר השאלה היא להבין את סיבת נקיטת העמדה, ולא בהכרח את המניע הרגשי שלה. כל אדם שמסכים עם עמדה מסוימת לא בהכרח עושה זאת מתוך הזדהות רגשית, אלא לעיתים מתוך ראיית עולם או טיעון רציונלי. לסיכום, אליעד כהן הציע שניסוח נכון של שאלה חייב להיות ברור ומדויק, במיוחד כאשר מדובר בשאלות שיכולות להוביל לתשובות עם הרבה פרשנויות שונות. הוא הדגיש את הצורך בהבנת המילים בשאלה - כמו הזדהות - כדי למנוע אי הבנות וליצור שיח רציונלי ומדויק. מה המשמעות של להזדהות? האם ניתן להזדהות עם שני הצדדים? איך נקטים עמדה בצורה נכונה? האם הזדהות רגשית הכרחית כדי להבין עמדה? איך לנסח שאלה בצורה מדויקת? מה ההבדל בין הזדהות רגשית להזדהות רעיונית? ...
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
שחרור רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר?
... רגשי, להשתחרר רגשית, איך לא להזדהות רגשית? איך להתנתק רגשית? למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מהיכן מגיעים הרצונות, איך נוצרים רצונות? רצון עצמי, בחירה חופשית, איך להיות מאושר? איך לא להזדהות עם הרצונות שלך ולהשתחרר רגשית? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק כיצד להשתחרר ... שהוא פשוט מופיע בלי שליטה. אם תגיע למסקנה שאתה לא באמת יוצר את הרצון, תוכל להפסיק להזדהות איתו, וכך להשתחרר מהסבל הרגשי. אליעד מזהיר מתהליך של שקר עצמי, בו אדם רק ... לגבי הרצונות - אם אינך יודע בדיוק איך הם נוצרו, אולי הם לא באמת שלך, ולכן אין סיבה להזדהות איתם או לסבול בגללם. איך זה עוזר להפסיק לסבול? אליעד מוסיף שאם אתה באמת ... כמו שלא אכפת לך באמת אם מישהו אחר סובל, כל עוד אתה לא מזדהה איתו. הסבל נוצר בגלל הזדהות עם הרצון, וכאשר הרצון אינו שלך באמת, הסבל פשוט מתבטל. כמו כן, אליעד מוסיף ... פרדוקסלי, דווקא השחרור הרגשי יכול להוביל להנאה עמוקה יותר, כי כאשר אתה לא מחויב להזדהות עם הרצונות שלך, אתה יכול ליהנות בלי הפחד מהאובדן. כשאתה מבין באמת שהרצונות ... האמיתית היא לא בהכרח להחליף את הרצונות שלך, אלא להבין לעומק את המקור שלהם, ולהפסיק להזדהות איתם. השאלה מי אני? או מי רוצה? היא רק כלי כדי לעזור לך להשתחרר מהזדהות עם רצונות לא רצויים, ובכך להגיע לשחרור רגשי מלא, שמוביל לאושר אמיתי. שחרור רגשי הזדהות רגשית רצון עצמי איך להשתחרר מרצונות? בחירה חופשית איך להיות מאושר? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? איך משתחררים רגשית ומפסיקים להזדהות רגשית? אליעד כהן עוסק בשחרור רגשי ובתהליך של התנתקות רגשית. הוא פותח בשאלה ... על פי אליעד, כאשר אדם מבין את מקור הרצונות, יש לו אפשרות לשחרר את עצמו מהם ולהפסיק להזדהות איתם. הוא מציין, שברגע שאנחנו מפסיקים להזדהות עם הרצון, אנחנו בעצם מפסיקים לחוות את הסבל הרגשי שמגיע יחד עם הרצון הזה. ... ומדגיש שברגע שאנחנו מצליחים להבין את מקור הרצון, אנחנו יכולים לפרקו ולהפסיק להזדהות איתו. אליעד טוען שלרוב אנחנו לא מבינים את מקורות הרצון, אך על ידי התבוננות ... הם תוצאה של מחשבות, רגשות והשפעות חיצוניות. אם אנחנו מבינים זאת, אנו יכולים להפסיק להזדהות עם הרצון ולראות אותו כמשהו חיצוני. כך, נוכל להשפיע על חוויית החיים שלנו ... מהו התהליך של שחרור רגשי? תהליך של שחרור רגשי, לפי אליעד, כולל את היכולת להפסיק להזדהות עם הרצון, להבין שהרצון לא בהכרח שלנו ולראות אותו כמשהו חיצוני. על ידי כך, ... חיים שבהם אנחנו לא נשאבים לרגשות שליליים שמקורם ברצונות שלנו. ברגע שאנחנו מפסיקים להזדהות עם הרצון, אנו יכולים להשיג שחרור רגשי ולחיות חיים מספקים יותר. שחרור רגשי הזדהות רגשית רצון עצמי בחירה חופשית הבנת הרצון איך להיות מאושר? הפסקת סבל רגשי ...
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה מזדהה, מי היית רוצה שינצח? את מי אתה שונא? את מי אתה אוהב? מי היית רוצה להיות? צמחונות, אכילת בשר, סבל של בעלי חיים
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה מזדהה, מי היית רוצה שינצח? את מי אתה שונא? את מי אתה אוהב? מי היית רוצה להיות? צמחונות, אכילת בשר, סבל של בעלי חיים
להזדהות עם כל הדמויות, צפייה בסרטים, תרגיל מחשבתי, עם איזו דמות אתה מזדהה, מי היית רוצה שינצח? את מי אתה שונא? את מי אתה אוהב? מי היית רוצה להיות? צמחונות, אכילת בשר, ... ומזדהים עם דמויות שונות? כאשר אנשים צופים בסרטים, הם נהנים מכיוון שהסרט מעורר בהם רגשות שונים. אליעד כהן מסביר שההנאה נובעת לרוב מהזדהות עם אחת הדמויות בסרט, המאפשרת לחוות רגשות מגוונים ולהיכנס לתוך העולם הרגשי של הדמויות. לדוגמה, אם בסרט יש דמות חלשה וקורבן, הצופה עשוי להזדהות איתה ולהרגיש את הרגשות שלה. מנגד, צופה אחר יזדהה דווקא עם הדמות החזקה או הרעה, וכל אדם למעשה יזדהה עם דמות אחרת, לפי אופיו וחוויות חייו. האם ניתן להזדהות עם יותר מדמות אחת בסרט? אליעד כהן מציע תרגיל מחשבתי, שבו אדם מתבקש להזדהות עם כל הדמויות השונות בסרט. לא רק עם הדמות שהצופה מרגיש שהיא קרובה לו ביותר, אלא גם עם הדמויות המנוגדות לחלוטין. התרגיל הזה מאפשר לאדם להרחיב את ההבנה שלו על החיים ועל עצמו. במקום להיות מוגבל רגשית ולראות את העולם רק מזווית אחת, ההזדהות עם דמויות שונות מאפשרת להרגיש שלמות גדולה יותר. לדוגמה, אם צופה בדרך כלל מזדהה עם הדמות החלשה, הוא יכול לנסות להזדהות עם הדמות החזקה או אפילו הרעה, ולהבין את המניעים שלה ואת מה שהיא חווה מבחינתה. אליעד מסביר שזה יכול להיות קשה בהתחלה, מכיוון שלרוב אנשים נוטים להזדהות עם דמויות שמתאימות לתפיסת העולם שלהם. כיצד הזדהות עם דמויות שונות מסייעת בחיים? ההזדהות עם דמויות מגוונות אינה מועילה רק בסרטים, אלא יכולה לעזור לאדם גם בחיי היום - יום. כשאדם מזדהה באופן מוחלט עם דמות מסוימת, הוא למעשה מגביל את החוויה הרגשית שלו. לדוגמה, אם אדם תמיד מזדהה עם הדמות החלשה, בכל מצב בחיים הוא ירגיש שהוא הקורבן. לעומת זאת, אם הוא יאפשר לעצמו להזדהות גם עם הדמות החזקה, הוא יוכל להרגיש ביטחון ויכולת לשלוט במצבים שונים. אליעד מדגיש כי להזדהות עם מגוון דמויות מרחיבה את אפשרויות הבחירה בחיים, ומאפשרת לאדם להתמודד עם מצבים שונים באופן גמיש יותר. ככל שהאדם מסוגל להזדהות עם יותר דמויות ופרספקטיבות, כך החוויה הרגשית שלו עשירה יותר והיכולת שלו להבין ולהתמודד עם אתגרים טובה יותר. מדוע אנשים שונאים דמויות מסוימות בסרט? אליעד כהן ... בה תכונות או מניעים שהוא יכול להבין או אפילו ללמוד מהם משהו חיובי. אליעד מדגיש שזהו תהליך קשה, אבל אפשרי ומועיל. איך התרגיל של הזדהות עם כל הדמויות מתחבר לנושא צמחונות ואכילת בשר? אליעד כהן משתמש בדוגמה של אכילת בשר וצמחונות כדי להדגים את הרעיון. אדם שאוכל בשר, לרוב לא רוצה לחשוב על הסבל של ... או שהוא מתנתק מההיבט המוסרי שבאכילת הבשר. לעומת זאת, אדם צמחוני מזדהה לחלוטין עם הסבל של בעלי החיים ולכן אינו אוכל בשר. התרגיל של הזדהות עם כל הדמויות מזמין את האדם להבין את שני הצדדים - גם את הצד שאוכל בשר וגם את הצד הצמחוני. אליעד מציע אפשרות להזדהות בו זמנית עם שני הצדדים, כך שהאדם יוכל להבין את כל ההיבטים הרגשיים והמוסריים, מבלי להיות מוגבל רק לפרספקטיבה אחת. לדבריו, כאשר אדם מסוגל לחוות את מגוון הרגשות והפרספקטיבות, הוא יכול לקבל החלטות מודעות יותר, להיות פחות מקובע, ולחוות תחושה גדולה יותר של שלמות פנימית. הזדהות עם דמויות בסרטים איך להבין נקודות מבט שונות? למה אנשים אוהבים סרטים? האם אפשר להזדהות עם כל הדמויות? צמחונות או אכילת בשר? כיצד להרחיב את החוויה הרגשית? מדוע אנו שונאים דמויות רעות בסרטים? ...
לאן מובילה הדרך של אליעד כהן, תורת ההיפוכים, לקבל שום דבר, בחירה חופשית מלאה, לחשוב כמו מחבל מתאבד, רצון לתת, למות למען אדם אחר, רצון לקבל, להיות אלוהים, לבחור בחיים
לאן מובילה הדרך של אליעד כהן, תורת ההיפוכים, לקבל שום דבר, בחירה חופשית מלאה, לחשוב כמו מחבל מתאבד, רצון לתת, למות למען אדם אחר, רצון לקבל, להיות אלוהים, לבחור בחיים
... משמעו להיות מסוגל להכיל את כל האפשרויות, להזדהות עם כל רעיון, חוויה או מצב רגשי. זהו מצב שבו אדם יכול להזדהות גם עם המחשבה שיש דרך וגם עם המחשבה שאין דרך, ויכולת זו מאפשרת לאדם לחוות כל מצב באופן מוחלט. דוגמה מוחשית לכך ... אותו לשלב של בחירה חופשית מוחלטת ויכולת הזדהות עם כל רעיון או חוויה. האם ניתן באמת לבחור הכל, עד לרמת הקיום העצמי? המצב שבו אדם בוחר את קיומו או את חוויותיו ... לפי ההסבר, משמעו להיות מסוגל להכיל הכל: להזדהות עם כל דבר או לא להזדהות עם שום דבר, להיות מסוגל לכל חוויה. אליעד רוצה להביא את האדם למצב שבו הוא יכול להזדהות עם כל רעיון, וזה כולל היכולת לחשוב שיש דרך וגם היכולת לחשוב שאין דרך, עד הקצה, עד שלא יודעים כלום. איך זה בא ... אין אחיזה בגדר של כן או לא. דוגמה ליכולת להזדהות עם הכל אליעד נותן את הדוגמה של להחזיר לפלסטינאים את תל אביב. אחד מוכן למות כדי שלא יחזירו להם, אחר מוכן למות כדי ... הוא רוצה להביא את האדם למצב שהוא יכול להזדהות עם כל מצב רגשי כזה: גם עם הרצון לתת עד הסוף, כמו בקבלה, וגם עם הסירוב הגמור לתת. למה זה קשור לרצון לסבול או לא לסבול? אליעד מסביר שהיכולת להזדהות עם כל מצב כוללת גם את היכולת לרצות לסבול, שהיא נראית טירוף, וגם את היכולת לא לרצות לסבול, וכל האפשרויות שביניהן. ... אז ברמה הרגשית אפשר לעבור לאותו מצב של להזדהות עם הכל. סיכום וסיום אליעד מתאר תהליך עמוק של ערעור על כל הידיעות, עד שלא נשאר לאדם במה להיאחז, ואז נוצרת לו בחירה מלאה לבחור אם לרצות או לא לרצות, להזדהות או לא להזדהות, ולהיות מסוגל לחוות את הכל. יש כאלה שיראו בכך איבוד שפיות או מחלת נפש, אך מהצד הזה זו יכולה להיות מחלת נפש הכי ... להיות מסוגל להכיל הכל. להיות מסוגל להזדהות עם הכל, לא להזדהות עם שום דבר, להיות מסוגל להכל. אני רוצה להביא את הבן אדם שהוא יוכל להזדהות עם כל רעיון. לדוגמה, הוא שאל אותי מקודם מה אני מוכר? מה הדרך? ואני בחרתי לתת לו תשובה. לצורך העניין אני הייתי יכול להזדהות עם כל תשובה שבחרתי, עד הקצה שלה. הייתי יכול להזדהות עם תשובה שיש דרך, וגם עם תשובה שאין דרך עד הקצה, עד שנגיע ללא יודע כלום. ברמה היותר מוחשית, למשל כשאתה נמצא ... ואני רוצה להביא את האדם למצב שהוא יוכל להזדהות עם זה. שהוא יוכל להבין את ההיגיון הזה. דרך אגב זה הרצון לתת הכי גדול כמו בקבלה. למעשה המקובלים הכי גדולים אלו ... כדי להתחבר לאלוהים. מצד אחד האדם יכול להזדהות עם זה, ומצד שני - אני לא רק שלא מוכן לתת לו את תל אביב, אני מוכן למות כדי שהוא יהיה במקום אחר. היכולת להתחבר לכל ... זה תהליך שכלי שבסופו של דבר אתה יכול להזדהות עם כל דבר. ...
גיאוגרפיה, השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, מורה בבית ספר, שיעור בגיאוגרפיה, השכל של סיפורי מעשיות, ללמוד מכל דבר
גיאוגרפיה, השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, מורה בבית ספר, שיעור בגיאוגרפיה, השכל של סיפורי מעשיות, ללמוד מכל דבר
... השתקפות עצמית, הכל מדבר עליך, להזדהות עם כל דבר, השכל שיש בכל דבר, חינוך ילדים, מורה בבית ספר, שיעור בגיאוגרפיה, השכל של ... הם בהכרח ירגישו ויזדהו עם חוסר העניין שלו. במקום זאת, המורה צריך לשדר את החוויה שלו, להסביר מדוע דווקא הוא מתעניין בנושא, וכך לגרום לתלמידים להזדהות עם החוויה שלו. מה הקשר בין שיעור גיאוגרפיה לבין תהליכים נפשיים? אליעד מדגים כיצד ניתן ... ראשיים, וזה יכול לשקף את הדרך שבה האדם מפתח יכולות והתנהגויות בהתאם לצירים החשובים בחייו, כמו יכולת ההסתגלות וההתאמה לשינויים. מדוע חשוב להזדהות גם עם דברים שליליים? אליעד טוען שכל דבר שמתרחש בעולם, גם אירועים שליליים, משקף חלק ... באירוע שלילי, כמו פשע או דמות שלילית בהיסטוריה, עליו לשאול את עצמו: איפה בתוכי יש את החלק הזה?. הוא מדגים זאת באמצעות דוגמה קשה: כיצד ניתן להזדהות עם פעולותיו של היטלר. אליעד מסביר שאדם יכול להזדהות עם התהליך עצמו, למשל עם הרצון להשמיד את המחשבות השליליות שבתוכו. אם אדם מתמודד עם ... שלהם. איך להפוך שיעור מעניין לתלמידים? מה זה השתקפות עצמית? איך ללמוד מכל דבר? מה זה סיפורי מעשיות? איך ללמד גיאוגרפיה בצורה מעניינת? למה להזדהות גם עם דברים שליליים? מה הקשר בין גיאוגרפיה לנפש האדם? ...
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
גוף אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף
... אסטרלי, גוף האדם, הזדהות רגשית, הזדהות עם הגוף, קיום בלי גוף, כאב גופני, כאב נפשי, להזדהות עם הגוף האם כאב נפשי תלוי בגוף הפיזי? ... או יותר אם לא יהיה לה גוף. לדוגמה, אם אדם מת, ואין לו יותר גוף, האם התודעה שלו תהיה פחות סובלת או יותר סובלת? האם הכאב תלוי בגוף הפיזי או בהזדהות הרגשית? אליעד מסביר כי התודעה לא באמת תלויה בגוף הגשמי על מנת לחוות סבל, משום שהסבל נובע מתוך הזדהות רגשית. הזדהות רגשית היא תחושת אני חזקה, כאילו האדם ... ילדים רעבים באפריקה. במקרה כזה, אם יקרה לאותם ילדים משהו רע, האדם יחווה את הכאב הרגשי כאילו זה פוגע בגופו שלו ממש, אף שלא נפגע פיזית. איך הזדהות רגשית פועלת ביחס לבני משפחה? אליעד מציג ... הוא יחוש כאב נפשי חזק, לפעמים אפילו יותר מאשר אם הפגיעה הייתה מתרחשת לו עצמו. האדם אומר לעצמו: אני מעדיף שיפגעו בי ולא בילד שלי. הסיבה היא הזדהות רגשית חזקה עם הילד, כאילו הגוף של הילד ... לו היינו נותנים לאדם כוס פלאים שמבטלת כל מחלה וכאב פיזי, האם האדם יהיה מאושר יותר? תחילה נראה שכן, אך מהר מאוד האדם ישתעמם ויחפש נושא חדש להזדהות איתו, לדאוג לגביו ולהיות מוטרד ממנו. לכן, כאב נפשי יכול להופיע גם בלי קשר לכאב פיזי. אדם יכול להרגיש סבל נפשי גם אם הכל אצלו תקין ובריא לחלוטין. איך נוצרת הזדהות רגשית ללא גוף? אליעד מוסיף ומסביר שאם לאדם לא היה גוף והוא היה רק תודעה, ההזדהות שלו הייתה מתמקדת במשהו אחר. לדוגמה, אדם בחלל ריק שאין בו דבר מלבד התודעה שלו יזדהה עם התודעה עצמה, ויחווה סבל נפשי מתוך מחשבות על הקיום של עצמו בלבד. ברגע שאין לאדם הזדהות עם דבר חיצוני, כל האנרגיה שלו תתמקד בהזדהות עם האני שלו עצמו, והסבל ייווצר מההזדהות הפנימית. מה קורה כשההזדהות מתמקדת בנושא אחד? כאשר אדם מתמקד מאוד ... אליעד נותן דוגמה של אדם ששומע שמתכוונים לכרות עץ בחצר. אם האדם מזדהה מאוד עם העץ, הוא יחוש כאילו פוגעים בגופו שלו וירגיש סבל רב. אך אם ההזדהות עם אותו עץ תהיה פחותה, האדם יסבול פחות. כלומר, רמת הסבל תלויה בעוצמת ההזדהות ולא בעצם קיומו של הגוף הפיזי. האם חיילים ... ומביא דוגמה של חיילים בשדה קרב, שלעתים פחות מוטרדים מפגיעה בגופם הפיזי מאשר מהצלחה או כישלון של משימתם או מערכים אידיאולוגיים מסוימים. ההזדהות הרגשית שלהם עם המטרה או עם הערכים חזקה יותר מההזדהות עם גופם האישי, ולכן הם פחות מודאגים מפגיעה פיזית. האם הגוף עצמו הוא הבעיה? אליעד מדגיש נקודה מרכזית נוספת, שלפיה הגוף עצמו איננו מקור הבעיה. הבעיה העיקרית היא ההזדהות של האדם עם הרצונות שלו, כלומר, התעקשות ... שהדברים יהיו בצורה מסוימת. אם האדם יהיה פחות נעול על מה שהוא רוצה, הוא יחוש פחות סבל, בין אם הוא קיים בגוף ובין אם לא. האם אפשר להפחית הזדהות רגשית? אליעד מציין שיש אפשרות להפחית את רמת ההזדהות, אך מבהיר שזהו תהליך מאתגר. ככל שאדם מבין יותר שהוא משתמש בגופו רק ככלי ולא מזדהה איתו באופן מוחלט, הוא ירגיש פחות סבל. הזדהות היא תהליך טבעי, אך אפשר לווסת אותה ולהקטין אותה. מה קורה אם מפסיקים להזדהות לגמרי? אליעד מציג את האפשרות של הפסקת הזדהות מוחלטת ומדגיש שאם האדם מפסיק להזדהות באופן מלא עם כל דבר בעולם, כולל האני ... והחווייתי. מה ההבדל בין כאב גופני לכאב נפשי? אליעד מסכם שהבעיה האמיתית אינה עצם קיומו של הגוף או אפילו עצם קיומה של המציאות הפיזית, אלא ההזדהות הרגשית עם הרצונות האישיים, הציפיות והתפיסות של האדם לגבי עצמו ולגבי העולם. הסבל אינו נובע מהעולם או מהגוף אלא מעצם ההיצמדות והנעילה על רעיונות וציפיות. איך להפחית הזדהות רגשית? האם אפשר לחיות בלי גוף? מה זה גוף אסטרלי? למה יש כאב נפשי? האם אפשר להפסיק להזדהות עם הגוף? ...
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
שכנוע בצורת שאלה, יכול או רוצה, איך לשכנע אנשים? מסר סמוי בשאלה, שאלה מניפולטיבית, מניפולציה בשאלה, שאלה משכנעת, לשכנע בשאלה, פסיכולוגיה הפוכה, מסר לתת מודע, איך לשאול נכון?
... או לוותר על המפגש. איך לדעת באיזו שאלה להשתמש? הכלל הפשוט שאליעד כהן מציע הוא לבדוק מראש עם איזה משפט האדם ירגיש יותר נוח או פחות נוח להזדהות - אני רוצה או אני יכול. אם אנחנו רוצים שהוא יאמר לנו כן, נשאל אותו באופן שבו יהיה לו קל יותר להזדהות. אם אנחנו רוצים שהוא יאמר לנו לא, נשאל באופן הפוך, בדרך שבה יהיה לו קשה יותר להזדהות. איך ליישם את הטכניקה על עצמנו? העיקרון שאליעד כהן מציג לא תקף רק לשכנוע של אנשים אחרים אלא גם לעבודה עצמית. כשאנו נשאלים אתה רוצה לעשות משהו? מומלץ לנו ... לעשות משהו מסוים, אוקי ואנחנו נגיד שואלים אותו שאלה ואנחנו רוצים לגרום לו לעשות את הפעולה. אז זה עובד כזה דבר לפעמים יותר קל לבן אדם להזדהות עם המשפט שאומר אני יכול לעשות את הדבר ולפעמים יותר קל לבן אדם להזדהות עם המשפט שאומר אני רוצה לעשות את הדבר, יחד עם זאת יש לפעמים מצבים שבן אדם לא ירצה או לא ירגיש בנוח עם המשפט שאומר אני רוצה לעשות ככה וככה או שהוא לא ... להגיד לו אתה רוצה להגיד מחר לפגישה, מה עדיף להגיד לו? אז התשובה היא די פשוטה צריך לשאול אתה השאלה הפשוטה עם מה יהיה לו יותר קשה או קל להזדהות. מה זאת אומרת? זאת אומרת מהיבט מסוים יש מצבים שבהם לדוגמה בן אדם לא נוח לו עם המושג רוצה לדוגמה הוא לא מוכן להודות שהוא רוצה להגיע לפגישה, יש נגיד איזו ... לפגישה נגיד ששאלת נימוס כזאת ששואלים מישהו אתה רוצה מחר שניפגש? ולא רוצים שהוא ייפגש, אז מה אפשר לעשות? לשאול מה יותר קשה לו לבן אדם להזדהות עם המשפט אני רוצה או עם המשפט אני יכול ודווקא את זה לשאול אותו. אם לדוגמה נגיד אנחנו יודעים שקשה לו להיפגש אז אנחנו לא נשאל אותו אתה רוצה להיפגש? אז הוא ... הוא לשים לב שיש רוצה ויש יכול. לא כל מה שבן אדם יכול הוא רוצה לא כל מה שהוא רוצה הוא יכול וזה שני דברים שונים לפעמים נוח לבן אדם להזדהות עם המילה רוצה ולפעמים נוח לו להזדהות עם המילה יכול, ולפעמים זה אותו דבר ולפעמים גם כן לא נוח לו להזדהות עם המילה יכול או רוצה או עם רעיונות שמבטאים יכולת או רצון ואז במקרים האלה כאשר הבן אדם לא רוצה להזדהות או לא יכול להזדהות או קשה לו להזדהות עם מילים שמבטאות יכולת או מבטאות רצון במקרה כזה נכנס לתוקף כל מה שדיברתי שאז אם אנחנו רוצים שהוא יעשה את הפעולה אז אנחנו צריכים להימנע משימוש במונחים שהוא לא ירצה להזדהות איתם ואנחנו דווקא נשתמש נגיד ביכולת או ברצון כאילו בהפך. אם אנחנו רוצים לא לגרום לו לא לרצות לעשות את מה שאנחנו כאילו מציעים לו לעשות אז אנחנו דווקא נשתמש במילים שאנחנו יודעים שהוא לא ירצה להזדהות איתן. עכשיו אותו דבר גם מהכיוון ההפוך כאשר שואלים בן אדם שאלה תגיד לי אתה רוצה לעשות ככה וככה בן אדם צריך לשאול את עצמו אוקי גם אם אני רוצה גם אם אני לא ...
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
... להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון מה זה להטיל ספק ברצון? להטיל ספק ברצון פירושו לא להזדהות עם הרצון באופן מוחלט, לשאול שאלות על עצם הרצון, ... אותו ואנחנו רוצים אותו, אנחנו מרגישים רע. לכן, להטיל ספק ברצון משמעותו בעצם לשחרר את האדם מהתלות במצבים החיצוניים, וכך הוא משתחרר גם מתחושת הסבל. איך להפסיק להזדהות עם הרצון ולהשתחרר ממנו? להפסיק להזדהות עם הרצון פירושו לראות את הרצון כמשהו חיצוני ולא ... להטיל בה ספק. דרך הטלת ספק זו, האדם משתחרר מתחושת המחויבות כלפי הרצונות שלו, וכך משתחרר גם מהסבל שמתלווה אליהם. איך להטיל ספק ברצון? מה זה רצון מחויב? איך לא להזדהות עם הרצון? מה הקשר בין רצון ואמונה? איך משתחררים ...
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
ראפור טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, איך יוצרים ראפור? פיתוח מיומנויות ראפור, NLP, איך ליצור כימיה? שיטות שכנוע
... טוב, ראפור רע, לא להזדהות עם הלקוח, יצירת כימיה בין אישית, ראפור, שיקוף של הלקוח, שיקוף של הלקוח, ... שכנוע מתי וכיצד כדאי ליצור הזדהות עם הלקוח? אנשים תמיד שואפים להרגיש טוב יותר, ולכן כשלקוח מתעניין במוצר ... המכירה, עולה האפשרות של יצירת הזדהות בין המוכר ללקוח. מהי בעצם יצירת הזדהות עם לקוח? יצירת הזדהות היא מצב בו הלקוח מרגיש שהמוכר דומה לו במאפיינים שונים, וכך גדל הסיכוי ... יותר ספציפיים וייחודיים, כך ההזדהות תהיה חזקה יותר. לדוגמה, אם הלקוח מזכיר שהוא שותה מים מינרליים מחברה ... בפני הלקוח. בצורה זו, נוצרת הזדהות עמוקה יותר, והלקוח מרגיש שהמוכר מבין אותו לעומק. כיצד יצירת הזדהות משפרת את המכירה? כאשר הלקוח מרגיש שהמוכר דומה לו, הוא חווה תחושת הרמוניה ... טובה גם עבורו. מתי אסור ליצור הזדהות עם הלקוח? למרות שהזדהות עם הלקוח יכולה להיות כלי מכירה אפקטיבי, קיימים מקרים שבהם דווקא אסור ליצור הזדהות. המוכר צריך לבדוק האם הלקוח אוהב או לא אוהב את התכונה שעליה הוא מספר: אם ... שלו. אם כן, המוכר יכול להזדהות עם הצד הפזרן של הלקוח. אך אם הלקוח דווקא נאבק בפזרנות שלו, אז המוכר צריך להימנע מלהזדהות איתו בנקודה זו, כי הדבר יגרום ללקוח להתרחק ממנו. מה עושים כשהלקוח מתלבט ... המוכר לנקוט בגישה מאזנת: לשדר הזדהות מסוימת, אך גם להציג נקודת מבט נוספת ומאוזנת. למשל, אם הלקוח אומר שהוא ... נכון מול הלקוח? חשוב לזכור שהזדהות היא כלי עוצמתי, אך רק אם משתמשים בו נכון. הזדהות כדאי לשדר רק עם תכונות שהלקוח גאה בהן, ושהוא מאמין שהן מועילות לו. יש להימנע מלהזדהות עם תכונות שליליות, כי זה עלול לפגוע באמון של הלקוח במוכר. במצבי חוסר ודאות, כדאי להשתמש בשילוב של הזדהות עם אמפתיה מאוזנת כדי ליצור תחושה שהמוכר מבין את הלקוח, אך גם מחפש ... נכונים יותר עבורו. יצירת הזדהות, אם כן, יכולה להיות המפתח לסגירת עסקאות, אך יש להשתמש בה בתבונה ובהתאם ... ראפור עם לקוחות? מתי לא ליצור הזדהות עם הלקוח? טכניקות לשכנוע במכירות האם כדאי להזדהות עם לקוחות? כיצד יוצרים כימיה בין אישית? איך לזהות מה הלקוח אוהב בעצמו? מתי יצירת הזדהות פוגעת במכירות? יצירת הזדהות עם לקוח - האם ומתי? כל אדם שואף להרגיש טוב. כאשר לקוח מתעניין במוצר, הוא ... ללקוח שהוא דומה לו וליצור עמו הזדהות. מהי יצירת הזדהות עם הלקוח? כאשר לקוח מרגיש שהמוכר הוא כמוהו, הוא נוטה לסמוך עליו יותר. ... שהמוצר אכן מתאים לו. כדי ליצור הזדהות עמוקה יותר, ניתן לשים דגש על פרטים ייחודיים. לדוגמה, אם הלקוח מספר שהוא ... ללקוח ייחודי וספציפי יותר, כך ההזדהות תהיה עמוקה יותר, והלקוח ירגיש שהמוכר מבין אותו באמת. מדוע יצירת הזדהות עם הלקוח עשויה לשפר את המכירה? כאשר הלקוח מרגיש שהמוכר זהה לו, הוא חווה ... הוא בדיוק כמוני. מתי אסור לשדר הזדהות עם הלקוח? למרות היתרונות שביצירת הזדהות, ישנם מקרים שבהם עדיף דווקא לא לשדר ללקוח שאתה כמוהו. כדי להבין מתי לא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות שכנוע למתקדמים, חוקי ההזדהות, כימיה בין אישית, ראפור, ליצור הזדהות, יצירת כימיה, הבעת אמפתיה, יצירת הזדהות, יצירת קרבה, מסרים תת הכרתיים, ליצור קרבה, לשתול מחשבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להזדהות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להזדהות, איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא גישור, אימון אישי לזוגיות, מאמן אישי לירידה במשקל בתחום להזדהות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 13:24:12 - wesi1