אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לאכול ✔2 סוגים של מנטורים, 2 סוגים של יועצים, יעוץ מעשי, יעוץ תיאורטי, עצות מה לעשות, עצות של שחור או לבן, עצות איך לחשוב, ללמד אותך לחשוב לבד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 סוגים של מנטורים, 2 סוגים של יועצים, יעוץ מעשי, יעוץ תיאורטי, עצות מה לעשות, עצות של שחור או לבן, עצות איך לחשוב, ללמד אותך לחשוב לבד, תלות ביועצים, לא להיות תלוי ביועץ, 2 סוגים של עצות, ללמוד לדוג, לאכול דגים
מהם שני סוגי היועצים ושני סוגי העצות?

הרצאה זו עוסקת בשני סוגים של יועצים ושני סוגים של עצות, שמיועדים לעזור לאדם להשיג מטרותיו בחיים. יש יועצים שמעניקים לך הוראות מעשיות על מה לעשות, ויש יועצים שמלמדים אותך איך לחשוב כדי שתוכל לקבל החלטות בעצמך. הראשון מציע הנחיות ישירות לפעולה, בעוד שהשני מצייד אותך בכלים מחשבתיים שמאפשרים לך לנתח את המציאות ולהסיק את המסקנות המתאימות.

למה אנשים מעדיפים לקבל הוראות ולא לחשוב?

רבים מעדיפים לקבל הנחיות ישירות על מה לעשות כי זה מקל עליהם ומפחית מהם את הצורך במאמץ מחשבתי. אנשים אלו מחפשים תשובות מוכנות שלא דורשות מהם הרבה התעמקות, ומסיבה זו הם נוטים להאמין במישהו או במשהו שמחליט עבורם - כמו דמות סמכותית, רב או גורו. הדבר מאפשר להם להימנע משאלות של "למה" ו"איך", וכך הם יכולים להימנע ממאמץ מחשבתי ולהתמקד בביצוע.

איך עצות של "מה לעשות" עלולות לא להתאים לכל מצב?

הבעיה עם עצות של "מה לעשות" היא שהן לא תמיד מתאימות למצב הספציפי של האדם. יועץ שמסביר לך מה לעשות עלול להבין את המצב שלך לא נכון, או לא לקבל את כל הפרטים הרלוונטיים. יתכן גם שלא תבצע את ההוראות בצורה נכונה בגלל חוסר בהירות או שינוי לא צפוי במציאות. כך, כשלא מבינים את ההיגיון שמאחורי ההוראות, הסיכון לטעות עולה.

מה היתרונות בהבנת ההיגיון של העצות?

היתרון בהבנת ההיגיון שמאחורי העצות הוא שהסיכון לטעויות קטן משמעותית. כאשר אתה מבין את ההיגיון מאחורי הפעולות שאתה עושה, אתה יכול להתאים את הפעולות למציאות המשתנה ולהיות יותר גמיש. לדוגמה, אם אתה מקבל תוכנית אימונים בחדר כושר, אך אינך מבין כיצד השרירים מגיבים או כיצד תרגילים שונים משפיעים עליהם, תוכל להיתקל בקשיים בשימוש בתוכנית לאורך זמן. לעומת זאת, אם תלמד את ההיגיון שמאחורי התוכנית, תוכל להבין מתי ואיך לשנות אותה בהתאם לצרכים שלך.

למה יש יועצים שמסתירים ממך את דרך המחשבה?

יועץ שמסתיר ממך את ההיגיון שמאחורי העצות יכול לעשות זאת ממניעים שונים. אחת הסיבות היא שהוא רוצה לשמור על שליטה בתהליך ולגרום לך להיות תלוי בו. אם תבין את ההיגיון, תוכל לפתח את הכישורים לקבל החלטות עצמאיות ולהיות פחות תלוי בו. סיבה נוספת היא שהיועץ עצמו לא מבין את ההיגיון בצורה מעמיקה, ולכן הוא מעדיף לא להסביר אותו. יועץ כזה עשוי להסתיר ממך את דרך המחשבה מתוך פחד שיתגלה שהעצות שהוא נותן לא תמיד נכונות.

מה חשיבות העמקת החקירה והבנת ההקשר?

החשיבות בהבנת ההיגיון וההקשר של העצות היא קריטית. יועץ טוב לא ייתן לך תשובות חד משמעיות אלא ייתן לך את הכלים להבין את החוקים וההיגיון שמאחורי העצות, כדי שתוכל להתמודד עם מצבים משתנים. רבי נחמן, למשל, נמנע מלתת הוראות ישירות, משום שהוא הבין שאין תשובה חד משמעית לכל מצב. במקום זאת, הוא העדיף ללמד אנשים איך לחשוב ולהבין את ההיגיון מאחורי הפעולות.

מדוע כדאי ללמוד כיצד לדוג ולא רק לקנות דגים?

המשמעות של ללמוד לדוג ולא רק לקנות דגים היא ללמוד את ההיגיון שמאחורי הפעולות, במקום להסתמך על תשובות מוכנות. כאשר אתה מבין את העקרונות מאחורי העצות, תוכל להתמודד עם מצבים משתנים בצורה טובה יותר ולהימנע מטעויות. קבלת עצות עם הסבר מעמיק מאפשרת לך להפוך את עצמך למומחה בתחום, ולא להיות תלוי ביועצים או גורמים חיצוניים.
מהם שני סוגי היועצים ושני סוגי העצות?

יש יועצים שאומרים לך בדיוק מה לעשות, כמו "תעשה כך וכך" כדי להשיג מטרה מסוימת, ויש יועצים שמלמדים אותך איך לחשוב על המטרה שלך, איך להבין את החוקים שלפיהם המשחק מתנהל, ואיך לנתח את המציאות כך שתוכל בעצמך להסיק מה כדאי לך לעשות. הראשון מעניק הוראות מעשיות, ואילו השני מעניק לך כלים מחשבתיים.

למה אנשים מעדיפים לקבל הוראות ולא לחשוב?

רבים מעדיפים שמישהו פשוט יגיד להם מה לעשות, כי זה חוסך מהם את המאמץ והאחריות שבחשיבה עצמאית. יש אנשים שמעדיפים להאמין במישהו (רב, גורו, או כל סמכות אחרת) שיחליט עבורם הכל: מתי לקום, איך לקשור נעליים, איך להתלבש או מה לאכול. עבורם, נוח יותר למצוא דמות סמכותית ולקבל הוראות ברורות במקום להתעמק בשאלות של "למה" ו"איך".

איך עצות של "מה לעשות" עלולות לא להתאים לכל מצב?

כאשר מישהו רק אומר לך מה לעשות, יש סיכון שתבין אותו לא נכון, שלא תיישם בדיוק מה שנאמר, או שהיועץ עצמו לא הבין את מצבך במלואו. לפעמים לא העברת לו את כל הפרטים, לפעמים קרה משהו בלתי צפוי בזמן אמת, ולפעמים ההנחיה לא היתה נכונה למקרה הפרטי שלך. כך עלולה להיווצר טעות ביישום ההנחיה, כי חסרה לך הבנה מעמיקה של ההיגיון שמאחוריה.

מה היתרונות בהבנת ההיגיון של העצות?

כאשר יועץ מלמד אותך איך לחשוב, הסיכוי לטעויות קטן בהרבה. במקום לסמוך רק על רשימת פעולות קבועה, אתה לומד את ההיגיון שמאחורי הדברים, כך שבזמן אמת אתה יכול להתאים את הפעולות למציאות המשתנה. דוגמה לכך היא בניית תוכנית אימונים בחדר כושר: אפשר לקבל תוכנית כתובה בדיוק רב, אבל אם אינך מבין כיצד השרירים מגיבים, איך הגוף מתפתח ולמה תרגילים מסוימים עדיפים עבורך - לא תדע מתי להתאים את התוכנית לשינויים במצבך. אם לעומת זאת תלמד את ההיגיון, תוכל בכל אימון להחליט אילו תרגילים, כמה חזרות, ואילו משקלים לבחור על פי התחושה והמטרות שלך באותו רגע.

למה יש יועצים שמסתירים ממך את דרך המחשבה?

יועץ שאומר לך רק מה לעשות, מבלי ללמד אותך את ההיגיון, עלול לעשות זאת משתי סיבות עיקריות:

1. הוא רוצה שתישאר תלוי בו ותתקשר אליו בכל פעם מחדש כדי לשאול "מה לעשות עכשיו?". כך הוא שומר על שליטה ועל צורך מתמיד בשירותיו.

2. הוא עצמו לא באמת מבין את ההיגיון לעומק או שהוא יודע שהעצות שלו לא תמיד מדויקות. אם הוא ילמד אותך לחשוב, תוכל לראות פגמים או סתירות בעצותיו.

מה חשיבות העמקת החקירה והבנת ההקשר?

יועץ טוב באמת יודע שאין תשובה מוחלטת של שחור או לבן לכל סיטואציה, ושכל עצה עלולה שלא להתאים ב - 100 אחוז לכל מצב. לכן הוא מעדיף ללמד אותך את ההיגיון ואת השיקולים כך שתוכל להבין את מגוון ההשלכות של פעולה מסוימת. רבי נחמן, למשל, נמנע מלתת לאנשים הוראות ספציפיות בענייני העולם הזה, מתוך מחשבה שבכל עצה ספציפית עלול להופיע מרכיב של טעות או נזק עתידי. במקום זאת, הוא העדיף ללמד כיצד לחשוב באופן שימנע חלק גדול מהכשלים.

מדוע כדאי ללמוד כיצד לדוג ולא רק לקנות דגים?

כאשר מסתפקים בתשובה מוכנה של "מה לעשות", עלולים בכל בעיה חדשה לחפש מישהו שיחשוב בשבילנו. אך אם מבינים לעומק את ההיגיון, לומדים "לדוג את העצות" בעצמנו. אפשר עדיין לקבל הדרכה מעשית, אבל כדאי שהיא תלווה בהסבר מפורט, בסיבות ובנימוקים. כך מצמצמים שגיאות, מבינים טוב יותר את התמונה הכוללת, ומתפתחים ברמה האישית.
בחירת יועץ, איך בוחרים יועץ? ללמוד יעוץ, איך לבחור מנטור? איך בוחרים מנטור? איך ללמוד יעוץ? למה העצה כך או אחרת? ללמד מישהו לדוג, להאכיל מישהו דגים, עצות בשחור או לבן, עצות מעשיות, עצות תיאורטיות, בכל עצה יש יתרונות וחסרונות, ההיגיון של העצות, תלות רגשית ביועצים, תלות רגשית בגורו, תלות רגשית במנטורים
תשובה מוחלטת תחושות לסמוך 100 אחוז רבי נחמן למצוא אימונים בחדר כושר לנתח טעות חיסרון מול יתרון יתרון וחיסרון 2 סוגים של יועצים 2 סוגים של מנטורים 2 סוגים של עצות אוכל איך לחשוב אכילה דגים יועץ יועצים יעוץ יעוץ מעשי יעוץ תיאורטי לא להיות תלוי לא להיות תלוי ביועץ לאכול לאכול דגים לבד לדוג להיות תלוי לחשוב ללמד ללמד אותך לחשוב לבד ללמוד ללמוד לדוג למידה מה לעשות מנטור מנטורים מנטורינג סוגים סוגים של יועצים סוגים של מנטורים סוגים של עצות עצות עצות איך לחשוב עצות מה לעשות עצות של שחור או לבן שחור או לבן תלוי תלות תלות ביועצים תלותיות
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך ... אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את ... כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, ... מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי ... לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך. ... של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול. מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה? ... ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי ... לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול. האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי? ... בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ... כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל. למה לאכול רק כשחייבים באמת? המטרה של אליעד היא ללמד ... או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו ... מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, ... שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם ... מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא בא לי לאכול - אז אוכל. כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר? אדם ... הפוכה: אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול. אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה. אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול. איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה? ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב רזה, הוא ... אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?. כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה לאכול בלי סיבה, הופכים את האוטומט ללא לאכול בכלל ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי. ... אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר. לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך. על מה עוד דיברו ... טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם בא לו לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... ללא בירור אמיתי של הרצון שלו. אותו אדם עדיין רוצה לאכול את העוגה, וההחלטה להימנע ממנה לא באה מתוך הבנה פנימית, אלא מתוך ניסיון לכפות על עצמו ... אדם לא נמנע מרעל בגלל החלטה אלא כי הוא באמת לא רוצה לאכול רעל, ברור לו לגמרי שאין בזה שום יתרונות, אלא רק סכנה. לעומת זאת, בעוגה יש יתרונות וחסרונות, ולכן הוא מרגיש רע כשהוא נאלץ להחליט לא לאכול. מהי הדרך הנכונה לקבל החלטה ולעמוד בה? אליעד מדגיש שאין טעם להחליט סתם ולהגיד אני ... ולכן אין כאן מאבק פנימי. לעומת זאת, כשהוא מתלבט אם לאכול עוגה או לעשן סיגריה, האדם כן רוצה את שני הצדדים ולכן ההחלטה קשה לו. למה אנשים לא ... עם ההכרה בכך שהוא לא יכול לקבל הכל - גם להיות רזה וגם לאכול מה שבא לו בלי הגבלה. האדם מפחד להודות בפני עצמו שהוא מוגבל, כי זה מייצר תחושת צמצום ... אופציות שהוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. כך גם בהחלטה בין לאכול עוגה ולהשמין, או לא לאכול ולסבול ממגבלה אחרת. האדם לא רוצה לאכול כי ירגיש רע, ולא רוצה להימנע כי גם אז ירגיש רע. הוא בעצם תקוע בין שני דברים שהוא לא ... הוא לא ממש רוצה אותו עד הסוף. אליעד: אני באמת לא רוצה לאכול את העוגות למה הוא אוכל את העוגות? ש: כן אבל אם הוא היה מבין את מה שהוא אמר מה ההשלכות ... מה טוב ומה לא טוב עד הסוף אז הוא יגיד אני באמת לא הולך לאכול או שלא רציני. אליעד: אז מה התשובה לשאלה אז מההתחלה מה הייתה השאלה? ש: למה הוא לא עומד ... אוכל וזהו, זאת אומרת הוא אומר לעצמו בא ניקח את הרצון לאכול לא נסתכל עליו ולא נאכל עכשיו הוא רואה את העוגות עכשיו מצד אחד הוא החליט שאסור לו לאכול אבל מצד שני הוא מרגיש מאוד רע כי מישהו החליט לו שאסור לו לאכול נכון. עכשיו שימו לב לדבר הבא נגיד שעכשיו יש לך רעל, רעל אתה אוכל אתה לא אוכל אתה רוצה לאכול אתה לא רוצה לאכול אתה מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל אתה לא מרגיש רע מזה שאסור לך לאכול רעל, אתה לא אומר איך אני חייב לאכול את הרעל הזה כי אסור לי אז למה בעוגות הבן אדם אומר וואלה איך אני חייב לאכול את זה כי אסור לי מה ההבדל, שימו לב ברעל בן אדם לא מרגיש רע מזה שהוא לא יכול לאכול את הרעל. ש: קודם אמרת את זה מישהו מבחוץ החליט לו לעומת שהוא מחליט את זה. אליעד: בדיוק כי ברעל אתה סגור על עצמך שאתה באמת לא רוצה לאכול את זה אתה אומר אני לא רוצה לאכול את הרעל אין בזה יתרונות אני אמות מזה וזהו אבל לעומת זאת בעוגה אתה עדיין רוצה לאכול אותה אתה לא באמת לא רוצה לאכול אותה ולכן אתה מרגיש רע מזה שהחלטת לא לאכול כי זה כאילו לא היגיון שלך אלא זה כאילו איך אני זוכר ששלשום מישהו שהיה נראה כמוני בדמיון שלי אמר לי לא לאכול אוקי ולכן אסור לאכול יוצר בעיה. עכשיו למה בן אדם לא אומר לעצמו את האמת באמת למה בן אדם לא אומר לעצמו את ... אדם קשה לשבת עם עצמו ולברר לעצמו את האמת מה אני רוצה לאכול את העוגה או לא רוצה לאכול את העוגה למה זה קשה שב תברר תבדוק אתה רוצה לאכול תאכל לא רוצה
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
... ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא ... דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם שמן צריך לעשות כדי לרדת במשקל לפי הגישה הזאת? לפי אליעד כהן, אדם שרוצה לרדת ... כי בא לי, עליו להתחיל לשאול את עצמו בכל פעם שהוא מרגיש צורך לאכול: האם יש לי סיבה מספיק חזקה או ממשית לאכול כרגע?. עליו להפסיק לאכול סתם, ולהתחיל לאכול רק כשהוא באמת חייב לעשות זאת. לדוגמה, כשאדם מרגיש חשק או דחף לאכול סתם ללא רעב אמיתי, עליו לעצור את עצמו ולשאול: האם יש לי סיבה אמיתית לאכול כעת? אם התשובה היא לא - עליו להימנע מאכילה. האם בא לי זו סיבה אמיתית לאכילה? אליעד מדגיש כי התחושה של בא לי לא נחשבת לסיבה מספקת או אמיתית לאכילה. עצם הרצון לאכול הוא אמנם סיבה בסיסית, אבל לא סיבה מספקת מבחינה הגיונית או מוצדקת. אדם שרוצה לשנות את הרגלי האכילה שלו צריך להתייחס לתחושת הרצון לאכול בצורה שונה, ולדרוש מעצמו הצדקה מעבר לבא לי לפני כל פעולה של אכילה. הוא מדגיש כי זו בעצם כל השיטה: במקום ... כיצד להימנע מאכילה מתוך שעמום? נטל ההוכחה בהרגלי אכילה איך לשנות הרגלים רעים? האם תחושת בא לי מספיקה כדי לאכול? איך לחשוב כמו אדם רזה? ניתוח מושג נטל ההוכחה נטל ההוכחה עוסק בשאלה מי הצד שצריך להוכיח טענה מסוימת. ... הוא פועל לפי גישת אני עושה דברים אלא אם כן יש לי סיבה לא לעשות. הוא לא שואל את עצמו האם יש סיבה מוצדקת לאכול, אלא פשוט אוכל כשהוא מרגיש צורך. הוא יפסיק לאכול רק אם לא יוכל יותר פיזית, אם ייגמר האוכל, או אם תהיה לו סיבה מאוד חזקה להפסיק (למשל סכנת חיים). לעומת זאת, אדם רזה או אנורקטי נוקט בגישה ההפוכה: הוא לא אוכל בכלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מספיק חזקה לאכול. אם אין לו הוכחה לכך שהוא חייב לאכול, הוא לא ייגע באוכל. שינוי גישת האכילה אם אדם שמן רוצה להיות רזה, עליו לאמץ את הגישה ההפוכה לזו שהוא רגיל אליה. כלומר, במקום לאכול מתוך רצון סתמי (כי בא לי), עליו להכניס לעצמו כלל חדש: אני אוכל רק אם יש לי סיבה טובה לכך. בכל פעם שהוא רוצה לאכול, עליו לשאול את עצמו: האם אני חייב לאכול עכשיו? ואם אין לו סיבה משכנעת - פשוט לא לאכול. העברת נטל ההוכחה מהפסקה לעשייה כדי לרדת במשקל, אדם שמן צריך להזיז את נטל ההוכחה מהפסקת האכילה לעשיית ... של אני אוכל כי בא לי, יש להפוך את החשיבה ל - אני אוכל רק אם יש לי סיבה ממשית. כלומר, אם אדם מרגיש רצון לאכול, זה לא אמור להיות מספיק. עליו לבחון האם יש לו הכרח אמיתי לאכול. אם אין הצדקה, עליו לוותר על הארוחה. סיכום והשלכה לחיים הגישה שהוצגה כאן לא מתייחסת רק לאכילה, אלא לכל ... למה לא בא לי אני אוכל עכשיו ברור שאם הוא אוכל יש לו רצון למה אוכל כי הוא רוצה למה הוא רוצה כי בא לי בא לי לאכול ולמה אתה אוכל את זה כי בא לי מה זאת אומרת בא לי עושה לי כייף בא לי לאכול אבל למה אתה אוכל את זה לא יודע פשוט בא לי למה אני צריך סיבה בא לי אני אוכל, עכשיו בן אדם שמן גם הוא לא אוכל עד שהוא מת מתי השמן מפסיק לאכול או כשנגמר האוכל בצלחת או כשהוא לא יכול לאכול יותר או כשמשהו או כשהוא אומר טוב אם אני אוכל יותר אני כבר אמות לא יכול
איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים
איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים
... לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? איך לגרום לילדים לאכול בריא? איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד שלא אוהב ירקות, ילד שמסרב לאכול ירקות, הילד לא אוכל ירקות, הילד לא רוצה לאכול, הדרכת הורים, חינוך ילדים איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות? הורים רבים מתמודדים עם ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות או פירות, ילדים בררניים באוכל שמעדיפים ממתקים או מאכלים מוכרים כמו פסטה, שניצל וקורנפלקס. אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה מסתכמת ... ההתנהגות של ההורים עצמם. מהן הדרכים הנפוצות לעודד ילדים לאכול בריא? אליעד כהן מתחיל מהדרכים הנפוצות שהורים רבים מכירים ומנסים ליישם: דוגמה אישית של ההורים - שההורים עצמם יאכלו ירקות ופירות ויצרו טקסים ... נותן דוגמה לילד שאומר להורים שהוא נגעל מעגבניה, ומסרב בתוקף לאכול אותה. כאן, ההורים בדרך כלל נוקטים בשיטות כמו שוחד (לתת פרסים), לחץ, או אפילו איומים (אם לא תאכל, לא תקבל...). אליעד טוען ששיטות אלה לא יעילות לאורך זמן מכיוון שהן לא נוגעות בשורש הבעיה. מדוע ילדים מסרבים לאכול ירקות ומה עומד מאחורי הסירוב? אליעד כהן מסביר לעומק שהסירוב לאכול ירקות אינו רק עניין של טעם או הרגל, אלא משקף דפוס מחשבתי ורגשי עמוק יותר אצל הילד, שנוצר בעקבות חינוך ההורים. לדבריו, הילד מתנגד לאכילת ... רע. הוא רוצה לשלוט, ולכן מסרב לכל מה שנוגד את רצונו. עבורו, לאכול את העגבניה פירושו לוותר על משהו עקרוני בתפיסתו, ולכן ההתנגדות כה חזקה. כיצד דפוס החשיבה של ההורים משפיע על הרגלי האכילה של הילדים? אליעד טוען ... מתנגד באופן מוחלט לשינוי. מהו הפתרון האמיתי שיגרום לילדים לאכול ירקות ופירות? הפתרון העמוק שאליעד כהן מציע הוא לשנות את האווירה הכללית בבית ואת הגישה הפנימית של ההורים. לא מדובר רק בדוגמה אישית של אכילת ... לפי הרצון המדויק שלנו. לדוגמה, במקום ללחוץ או להכריח ילד לאכול עגבניה, ההורה צריך לדבר עם הילד, להבין מדוע הוא לא רוצה, ולתת לו תחושה שזה בסדר לנסות ולהתנסות. אפשר להסביר לילד שזה לא נורא אם זה לא יהיה ... במחשבה היא דבר מועיל ומהנה, ולא דבר מפחיד. איך לשכנע ילד לאכול ירקות? ילד לא אוהב ירקות, מה לעשות? איך לעודד ילדים לאכול פירות? מה לעשות כשהילד מסרב לאכול ירקות? חינוך ילדים לאכילה בריאה איך לגרום לילדים לנסות אוכל חדש? ילד בררן באוכל, איך להתמודד? ...
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
חרדה חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים
... חברתית, פחד לאכול ליד אנשים, לא מרגיש נוח לאכול ליד אנשים, לחץ מאנשים, לחוץ מאנשים, מרגיש לא בנוח ליד אנשים, מפחד מאנשים, מרגיש סגור ליד אנשים, אי נוחות ליד אנשים, חרדה ליד אנשים מה לעשות כשיש פחד לאכול ליד אנשים? הבעיה של פחד לאכול ליד אנשים או פחד לשתות לידם, למרות שהיא עשויה להיראות כמו חרדה רגילה, ... המפחדות להיות מותקפות כאשר הן אוכלות או שותות מים בסביבה מסוכנת. אליעד כהן מציין כי אדם שמפחד לשתות או לאכול ליד אנשים, יכול לחוות את תחושת הפגיעות הזו משום שהוא מרגיש חשוף בזמן ... שתייה, במיוחד אם יש אנשים בסביבה. האם הפחד נובע מחשש להתקפה פיזית או רגשית? במהלך שיחה עם אדם שמתאר פחד לאכול ליד אחרים, עולה אפשרות שהוא מפחד להיות מותקף, לא בהכרח בצורה פיזית, אלא ... הפחד הזה? השלב הבא הוא להתחיל לפתח הבנה על מה גורם לפחד הזה. אליעד מציין כי לעיתים קרובות, אנשים חוששים לאכול או לשתות ליד אחרים מתוך פחד מדברים שהם מדמיינים. אם נוכל להבין את הדבר ... להפסיק לפחד ממה שחושבים עליו אחרים. ככל שהוא יפחית את החרדה החברתית, כך גם תקטן רמת הלחץ שהוא חש ויוכל לאכול או לשתות ליד אנשים מבלי להרגיש לא בנוח או לחוץ. חרדה חברתית פחד לאכול ליד אנשים איך להתמודד עם פחדים חברתיים איך להבין פחד לא הגיוני חרדה חברתית ופתרונות עכשיו בן אדם שמפחד לאכול ליד אנשים מה יכול להיות מה עושים עם זה, מה זה מפחד לאכול איך פותרים את זה ברמה שהוא מפחד לשתות כוס מים ליד אנשים. ש: מנסים לברר ... נפתח אליו כאילו לא מרגיש לחץ לידו. אליעד: אז מה אתה אומר אתה אומר בא נגיד לבן אדם אולי זה שאתה לא רוצה לאכול ליד אנשים זה כי אתה מפחד שהם יתקפו אותך? ש: זה שלב גם שהכי קשה סוג של ... ש: הכוונה יתקפו תוך כדי מתקן את עצמי כדי שתבין לא לתקוף בקטע עם סכין אני מתכוון אתה יודע בן אדם שיושב לאכול מרגיש כמו סוג של. אליעד: לא הוא לא מפחד אז הוא כאילו חושב שאם הוא אוכל, ... אין לו בעיה לשחק בפלאפון לידם. ש: כי זה משהו אישי. אליעד: עד פה? ש: כן. אליעד: לשחק בפלאפון לידם הוא יכול לאכול לידם הוא לא. ש: זה ההבדל כי כשהוא אוכל זאת גם פעולה כזאת שהיא קצת ... אין לו בעיה לעשות דברים אחרים, הבנתי אז אתה אומר שאולי הפעולה היא אינטימית אין לו בעיה לעשות פעולות אחרות לאכול יש לו בעיה. ש: כן כי זאת פעולה אינטימית. אליעד: אז אני מסביר לך מה ... בטלפון אז זה לא בגלל שהוא לא רוצה לעשות לידם דברים אינטימיים בסדר הוא יכול לנהל שיחה אישית בטלפון לא רוצה לאכול לידם. ש: אפשר לשאול? אליעד: תשאל. ש: אני רוצה להבין קודם את השאלה הבן אדם בא אליך והוא לא יודע למה הוא פוחד לאכול ליד אנשים זה אני לא יודע למה אני לא אוכל? אליעד: לא הוא לא יודע, יש אחד ... ללכת ברחוב מה לעשות? הוא עוד לא יודע ממה אתה צריך למצוא לו ממה ואת הפתרון. ש: הבנתי שאלה מסטיק הוא יכול לאכול ליד אנשים מפריע לו? אליעד: בא נגיד שלא גם לא. ש: גם מסטיק הוא לא יכול לפני אנשים? אליעד: לא, בוא אתה רוצה אני אגיד לך שכן מה בא לך שאגיד כן או לא? ש: אם נגיד מסטיק הוא כן מצליח לאכול אז נמשיך למה לא. אליעד: מסטיק כן הלאה. ש: הוא אוכל הוא לועס ואין לו שום ... אתה לוקח עכשיו פירור קטן ואוכל לועס עושה את אותה פעולה, מה אתה חושב מפריע לך? אליעד: אין בעיה. ש: אפשר לאכול. אליעד: פירור אפשר. ש: פירור אפשר ושני פירורים? אליעד: ללעוס אותם אפשר. ... אליעד: גם יש קצת בעיה. ש: כשאתה הולך נצרך לשירותים אתה מרגיש? אליעד: אין בעיה. ש: אין בעיה האם אתה פוחד לאכול לפני כולם אשתך, הוא נשוי יש לו ילדים? אליעד: בא נגיד מה בא לך נזרום. ש: תינוק נניח תינוק, כשיש לך תינוק אתה אוכל לידו אתה פוחד לאכול ליד התינוק? אליעד: לא. ש: לא פוחד לידו. אליעד: לא. ש: אדם מבוגר מאוד ... פעם כן פעם לא. ש: אדם לא שפוי לא יודע אם הייתה לך סיטואציה כזאת נניח יושב לידך אדם לא שפוי אתה פוחד לאכול לידו? אליעד: קצת. ש: קצת הקצת הזה מעצבן, הבנתי כשיש טלוויזיה ואתה רואה אנשים בטלוויזיה אתה פוחד לאכול? אליעד: לא. ש: זה בדיוק כמו פוחד. אליעד: נמנע מלאכול מה זה משנה מרגיש לא נוח לאכול מעדיף לא לאכול, בסדר אין בעיה מעדיף לא לאכול . איך מנתחים? ש: מה ההרגשות שיש לך כשאתה? אליעד: לא יודע מרגיש שאני לא רוצה לאכול לא יודע למה. ש: ואם תהיה מאוד רעב אתה תאכל? אליעד: כן. ש: אתה גם תרגיש ... קשור לאוכל או לזה יש לו איזושהי חרדה חברתית והחרדה הזאת מונעת ממנו לעשות את הפעולות האלו. אליעד: מה קשור לאכול? ש: כי הוא לחוץ אולי, וכשאתה רואה מישהו אחר אוכל האם אתה פוחד זה מפחיד אותך? אליעד: לא. ש: יכול להיות שהרצון הזה לא לאכול ליד אנשים נובע מזה שבמצב כשהוא אוכל לידם הוא כאילו הוא שווה איתם זה סוג ...
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
דיאטת צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין?
... צום לסירוגין, צום לסירוגין חסרונות, כל כמה שעות לאכול, אכילה רגשית, לאכול כל 6 שעות, צום חצי יום, צום לפרקים, צום ובריאות, ירידה במשקל, בעד ונגד צום לסירוגין, כמה ארוחות צריך לאכול ביום? ארוחה אחת ביום, מה זה צום לסירוגין? מה זה צום לסירוגין ואיך הוא עובד? צום לסירוגין הוא דפוס אכילה שמתחלק בין תקופות של צום מוחלט לבין תקופות בהן מותר לאכול. בשיטת צום לסירוגין, האדם מחלק את היממה לשעות שבהן הוא אוכל ולשעות ארוכות יותר שבהן הוא אינו אוכל כלל, אך עדיין מותר לשתות. למשל, אחת השיטות הנפוצות נקראת צום 16-8, כלומר, 16 שעות ביום צמים ורק במשך 8 שעות מותר לאכול. קיימות שיטות נוספות, כגון צום של 12 שעות ביום ואכילה במשך 12 שעות, צום של 20 שעות ואכילה במשך 4 שעות, או אפילו צום של 48 שעות ואכילה במשך 8 שעות. בשעות הצום אין לאכול כלל, אך מותר לשתות נוזלים ללא קלוריות, כגון מים או תה ללא סוכר. מהו אחד החסרונות המשמעותיים של צום לסירוגין? ... היא לאכילה מתוך צרכים רגשיים ולא מתוך רעב פיזי או דרישות הגוף. כאשר אדם עושה צום לסירוגין ומגביל את עצמו לשעות ספציפיות שבהן הוא יכול לאכול, הוא למעשה יוצר לעצמו מעין רעב רגשי המתלווה לרעב הפיזי. כתוצאה מכך, כאשר הוא יגיע לזמן המותר לאכילה, הוא עשוי לאכול הרבה יותר מהנדרש על מנת לפצות על הרגשות השליליים ועל תחושת המניעה שחווה במהלך שעות הצום. לדוגמה, אדם שעושה צום של 20 שעות ביום, ומותר לו לאכול רק ב - 4 השעות הנותרות, יכול למצוא עצמו אוכל כמויות מזון גדולות מדי, הרבה מעבר למה שהגוף באמת זקוק לו. אכילה כזו אינה קשורה רק לתחושת הרעב הפיזית אלא גם לפיצוי רגשי. הצורך בפיצוי רגשי נוצר כתוצאה מתחושת האסור לי לאכול המלווה את האדם לאורך שעות הצום. תחושת המניעה עשויה ליצור לחץ פסיכולוגי משמעותי שיוביל להתקפי אכילה בלתי נשלטים או ... על הצום סייעה לו לנתק את הקשר הרגשי שהיה לו עם האוכל. מהו היתרון בגישה של אכילה לאורך כל היום בכמות קטנה? גישה חלופית שאליעד כהן מציע, היא לאכול לאורך כל היום, אבל בכמות קלוריות קטנה יותר ממה שהגוף צריך בפועל. לדוגמה, אם אדם צריך לצרוך 2000 קלוריות ביום, הוא יכול לבחור לאכול 1800 קלוריות בלבד, אך לפרוס אותן לאורך היום באופן אחיד. לפי אליעד, 99% מהאנשים יסכימו שאדם שיפעל כך ירד במשקל, ... מתמשך. היתרון של השיטה הזו הוא הפחתת תחושת החסך הרגשי המלווה את הצום לסירוגין. האדם אוכל לאורך כל היום, ולכן אין לו את תחושת הלחץ של האסור לאכול, שעלולה להוביל להתקפי אכילה בהמשך. מדוע עדיף להימנע ממצבי רעב קיצוניים? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים עדיף לאכול בכמויות קטנות כאשר מרגישים רעב, ולא להיכנס למצב של רעב קיצוני. הסיבה לכך היא שבמצבים של רעב קיצוני, האדם נוטה לאכול מעבר למה שהוא באמת צריך כשהוא כבר מתחיל לאכול. מצב כזה יכול ליצור הרגלי אכילה לא בריאים לאורך זמן, ולעורר בעיות של אכילה רגשית וחוסר איזון בתזונה היומית. הוא ... הפרקטיות להימנע מאכילה רגשית בצום לסירוגין? אליעד ממליץ לשים לב במיוחד לאכילה מתוך רעב רגשי ולנקוט מספר צעדים פרקטיים כדי להימנע מכך: לאכול בכמויות קטנות לאורך היום ולא להגיע למצב של רעב קיצוני. לעצור את האכילה לפני שמרגישים מלאים לגמרי. לאכול מזון דל בקלוריות וכך לאפשר לעצמך לאכול כמות גדולה יותר ללא עליה משמעותית בקלוריות. לאכול לאט יותר כדי להפחית את הצורך הרגשי באכילה מרובה. אליעד מסיים בכך שהכרחי להיות מודעים להשלכות הרגשיות של צום לסירוגין ולקחת אותן בחשבון לפני שבוחרים בשיטת דיאטה זו. מה זה צום לסירוגין? חסרונות צום לסירוגין איך להימנע מאכילה רגשית? כמה ארוחות לאכול ביום? איך להצליח לרדת במשקל? אכילה כל כמה שעות? דיאטה ארוחה אחת גדולה ביום, דיאטה צום 16 שעות, דיאטה צום 12 שעות, דיאטה צום מים, דיאטה צום קל, ארוחות קטנות כל 3 שעות, כל כמה שעות צריך לאכול, כל כמה שעות מומלץ לאכול, לאכול בין הארוחות, צום בין הארוחות, גירעון קלורי, מאזן קלורי, ירידה במשקל, איך לרדת במשקל? טיפול ... סיכונים בצום לסירוגין, השמנה, טעויות בדיאטה, דיאטה צום לסירוגין, יתרונות וחסרונות הצום, איך צום משפיע על הגוף? צום שריפת שומן, כל כמה זמן לאכול, כל כמה שעות לאכול, כמה לאכול? כמה ארוחות לאכול? לנשנש בין הארוחות, איך להצליח בדיאטה? איך להצליח לרדת במשקל? דיאטה ארוחה אחת ביום, דיאטה ללא דיאטה ...
איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית, דיכאון והתמכרות לסקס, דיכאון וחוסר חשק מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון
איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית, דיכאון והתמכרות לסקס, דיכאון וחוסר חשק מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון
... איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית, דיכאון והתמכרות לסקס, דיכאון וחוסר חשק מיני, דיכאון וחוסר חשק לאכול, דיכאון ואכילת יתר, רצון לכסף, ירידה בחשק המיני, למה אין לי חשק לאכול? עוצמת הרצון איך דיכאון משפיע על החשק לאכול ועל החשק המיני? אליעד כהן מתאר בהרצאתו כיצד דיכאון משפיע על החשק, עם דגש על התיאבון ועל החשק המיני. הוא מסביר כי דיכאון הוא מצב שבו האדם מרגיש חוסר במשהו שהוא מאוד ... לתחושת תסכול ומצוקה גדולה. ההשפעה של דיכאון על התיאבון יכולה להיות דו - כיוונית: יש אנשים שהדיכאון גורם להם לאכול יותר ויש אנשים שהוא גורם להם לאכול פחות. למה אנשים מסוימים אוכלים יותר כשהם בדיכאון? כאשר אדם נמצא בדיכאון, הוא מרגיש רע מאוד ומחפש דרכים להתמודד עם תחושותיו. אוכל יכול להיות דרך להתמודד עם הכאב ... ואכילה בפועל. כך האכילה הופכת למנגנון התמודדות שמספק הקלה זמנית. אליעד מוסיף דוגמה נוספת, שאדם בדיכאון מתחיל לאכול מתוך רצון לברוח מהדיכאון, אך כשהוא משמין כתוצאה מהאכילה המרובה, הדבר מוסיף עוד יותר דיכאון, מה שמוביל אותו לאכול עוד יותר. כך נוצר מעגל של אכילת יתר ודיכאון הולך וגדל. מדוע חלק מהאנשים בדיכאון מאבדים את החשק לאכול? מנגד, קיימים גם אנשים שבמצב של דיכאון לא חשים רצון לאכול כלל. הסיבה לכך היא שהדיכאון מתאפיין בכך שכוח הרצון של האדם מתרכז בדבר אחד מאוד ספציפי שחסר לו. לדוגמה, אדם שאיבד מערכת יחסים ונמצא בדיכאון כתוצאה מכך, כל כוח הרצון ... חשק למחשבות על מין. איך שמחה משפיעה על התיאבון ועל החשק המיני? במקביל, אליעד מתייחס גם להשפעת השמחה על החשק לאכול ולמין. כאשר אדם שמח, ההשפעה על החשק יכולה להיות הפוכה או דומה להשפעת הדיכאון. יש מקרים שבהם שמחה גורמת לאדם לחוש מלא ומסופק רגשית, ואז הוא לא מרגיש צורך נוסף לאכול או לקיים יחסי מין. בדומה לאדם שכבר שבע, הוא לא יחפש לאכול עוד. אך לפעמים, דווקא כשהאדם שמח, הוא רוצה להוסיף עוד לשמחה שלו ולכן הוא יפנה לאכילה או לקיום יחסי מין מתוך רצון להעצים את התחושות החיוביות. לדוגמה, אדם יכול להיות ... אכילה רגשית ודיכאון התמכרות לסקס ודיכאון איך שמחה משפיעה על התיאבון? ירידה בחשק המיני בדיכאון למה אין לי חשק לאכול? הקשר בין עושר לרצון לכסף איך דיכאון משפיע על החשק? איך שמחה משפיעה על החשק? דיכאון ואכילה רגשית: איך דיכאון משפיע על התיאבון שלך? הנושא הראשון שמועלה בהרצאה הוא ... לא מצליח להשיג. דיכאון נובע ממקום של רצון עז למשהו שאין לנו, ותסכול מכך שאין לנו אותו. באופן כללי, על מנת לאכול, צריך קודם כל רצון לאכול. באופן רגיל, אוכל מקושר לרצון להרגיש טוב יותר, להרגיש שבע ומסופק. כשמישהו בדיכאון, המחשבה על אוכל עשויה להיות דרך להימלט מהרגשות הקשים. כאשר אדם נמצא בדיכאון, הוא ... זה, כוח הרצון המרכזי ממוקד במשהו שאין לו (למשל, לחזור למערכת יחסים שהתפוצצה), והדבר יכול להוריד את הרצון לאכול. אם אדם בדיכאון בגלל שמישהו עזב אותו, כוח הרצון שלו ממוקד בכך שהוא רוצה את אותו אדם, ולא בעניין של אוכל. אכילה הופכת לפחות חשובה, וההרגשה היא שהוא יאכל רק כדי להישאר ... ההשפעה של שמחה על החשק: איך השמחה משפיעה על האכילה והסקס? כאשר אדם נמצא בשמחה, זה יכול להשפיע על רצונו לאכול או לקיים יחסי מין באופן שונה. יש פעמים שבהן שמחה יכולה לגרום לאדם להרגיש מלא יותר, והוא לא יחפש אוכל משום שהוא מרגיש שבע רגשית. מצד שני, לעיתים אדם שמח עשוי לרצות להוסיף עוד שמחה ולפניו יתעורר רצון לאכול או לקיים יחסי מין כדי להעצים את השמחה שהוא כבר חווה. אם אדם נמצא במערכת יחסים טובה ומרגיש שמח עם בן בת הזוג, הוא יכול להיות במצב שבו הרצון לקיים יחסי מין ירד אחרי תקופה, כי הוא כבר מרגיש מסופק רגשית ומלא. זה דומה למצב שבו אדם שבע, הוא לא יחפש לאכול יותר. השפעת העושר על הרצון לכסף: איך כסף קשור לרצון הכללי? סוגיה נוספת שנדונה היא השפעת הכסף על הרצון הכללי. מתי יש לנו יותר רצון לכסף? האם כאשר יש לנו הרבה כסף ... על הרצון הכללי? לסיכום, כפי שראינו, השפעת דיכאון ושמחה על הרצון אינה חד משמעית. לעיתים שמחה מגבירה את הרצון לאכול או לקיים יחסי מין, ולעיתים היא מקטינה אותו. גם בדיכאון, התופעה משתנה בין אנשים - יש כאלה שיאכלו יותר ויש כאלה שפחות. אותו דבר קורה עם רצון לכסף או לתשוקות אחרות. ... משהו שאתה מאוד רוצה אותו ואין לך אותו ואתה מאוד רוצה אותו ומאוד אין לך אותו בסדר זה נקרא דיכאון. עכשיו בשביל לאכול אתה צריך רצון לאכול עכשיו למה אתה אוכל כי אתה חושב שיהיה לך טוב לאכול עכשיו איך הדיכאון משפיע על המחשבה שאומרת אם אני אוכל יהיה לי טוב אז בא נדבר על זה שכאשר הם בדיכאון הם אוכלים יותר בן אדם מרגיש מאוד רע אז הוא אומר לעצמו אני חייב ... הוא חושב על משהו שקרה לו או מישהו שמת זה עושה לו רע אומר עזוב אני אחשוב על משהו אחר על מה אני יכול לחשוב על לאכול הוא מתעסק בלאכול חושב על לאכול כשהוא אוכל הוא ממלא רצון ואז זה מקזז לו את הדיכאון. זאת אומרת שככל שהוא יותר בדיכאון הוא ירצה לאכול יותר אבל יש גם תופעה הפוכה שככל שהוא יותר בדיכאון הוא ירצה לאכול פחות למה שהוא ירצה לאכול פחות כי בשביל לאכול עוד פעם אתה צריך לחשוב שזה יעשה לך טוב לאכול, עכשיו נגיד שאתה בדיכאון כי נפרדת ממישהי מישהי עזבה אותך ואז אתה בדיכאון עכשיו אם אתה כל כולך הרצון שלך רוצה אותה אז אוטומטית הרצון שאתה רוצה אותה הוא בא על חשבון ...
NLP / שכנוע - איך להשתמש בשאלות הסחה? איך להשתמש בשאלות הטעייה? איך לעשות מניפולציה? איך ליצור ספק אלטרנטיבי? איך לעשות הסחת הדעת? איך לשתול מחשבות בת מודע? איך לגרום למישהו להאמין לך?
... הדבר, היא עצמה הבעת אמון ברעיון שלך. לדוגמה (חינוך ילדים): נניח שאתה רוצה שהילד שלך יאכל ארוחת צהריים. עכשיו, אם תשאל אותו האם אתה רוצה לאכול צהריים?, או אפילו לדוגמה תאמר לו בא לאכול צהריים, בכל אחד מהמקרים בתת המודע של הילד, תהיה תחושת ספק לגבי הרצון לאכול צהריים. דהיינו, תת המודע של הילד ישאל את עצמו, האם אני רוצה לאכול צהריים. לעומת זאת, באפשרותך לשאול את הילד שאלה אחרת ולומר לילד משפט אחר, שיעביר את הספק של הילד, למקום שבו בכל מקרה הוא מסכים עם מה שבאמת חשוב לך שהוא יסכים. לדוגמה: מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים?, שאז אתה בעצם מעביר מסר לתת המודע של הילד, שהספק הוא רק לגבי מה לאכול ולא לגבי האם לאכול. ואת הרצון של הילד להטיל ספק ולחשוב בחשיבה עצמאית לגבי מה שאתה אומר לו, את זה אתה מנתב אצלו לגבי מה לאכול, ולא לגבי האם לאכול. כי הטלת ספק, היא לא רק מנגנון הגנה, אלא היא גם צורך רגשי של האדם, שרוצה להרגיש ... לו מה לעשות וכיוב. ואז את הצורך הרגשי של האדם להטיל בך ספק, את זה אתה מנתב אצלו למקום שבו זה אפשרי מבחינתך שהוא יטיל ספק, כגון לדוגמה מה לאכול לארוחת צהריים. ולא למקום שלא נוח לך שהוא יטיל ספק, כגון האם בכלל לאכול צהריים. ויש כאן רמת תחכום נוספת, והיא שבאפשרותך עוד יותר להרחיק את הספק מהמקום שבו אתה לא רוצה שהאדם השני יטיל ספק. כגון לדוגמה, המשפט שאומר מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים, שהוא בעצם מעביר את הפוקוס של השומע, מהשאלה האם אתה רוצה לאכול, לשאלה מה אתה רוצה לאכול, שההתלבטות בה, בכל מקרה מסכימה עם זה שהוא רוצה לאכול. אבל עדיין יש בה חיסרון. כי כאשר האדם חושב על מה לאכול, המרחק מהשאלה מה לאכול, לשאלה האם לאכול, המרחק מהספק שאתה מוכן שהוא יחשוב עליו, אל הספק שאתה לא מוכן שהוא יחשוב עליו, המרחק הזה הוא לא ככ גדול. וכאשר אתה אומר לילד מה אתה רוצה לאכול, עדיין אתה לא מספיק מרחיק אותו מהספק של האם לאכול. ולשם כך יש אפשרות לעשות את המניפולציה בצורה יותר מתוחכמת, שבה אתה מרחיק את ... יסתכל. והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה הופך את הספק האלטרנטיבי שאתה מציג בפניו, ליותר ממשי וליותר מוחשי. לדוגמה: במקום לשאול מה אתה רוצה לאכול לארוחת צהריים, תשאל מה אתה רוצה מעדיף לאכול לארוחת צהריים, אוכל מסוג 1 או אוכל מסוג 2 או אולי בכלל אתה מעדיף לאכול אוכל מסוג 3 וכיוב (בהמשך אסביר את ההבדל בין רוצה לבין מעדיף). כאשר הניסוח של ... יסכים איתך, ואתה משלב אותו בתוך משפט שאלה, כאשר בעצם השאלה עצמה, יש הסכמה מהותית עם מה שאתה רוצה שהוא יסכים איתך. כי בשאלה מה אתה רוצה לאכול X או Y? יש בעצם הסכמה מהותית שהוא באמת רוצה לאכול. ומה לאכול, זאת בעצם צורה, של המהות שהיא לאכול . וכאשר המחשבה של האדם חושבת על הצורה של מה לאכול, בעצם אין לאדם ספק לגבי המהות של האם בכלל לאכול. ובנוסף כפי שכבר אמרתי, את הספק הצורני שעוסק בספק לגבי צורה של המהות של הדבר ... הזה באפשרותך להרחיב אותו ולהפוך אותו ליותר ממשי, כדי שהאדם יתמקד בו כמה שיותר. כגון בדוגמה הנל, להרחיב ולפרט את השאלה לגבי הצורה של מה לאכול, כדי למקד את הספק במה
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 1 אליעד כהן מסביר בהרצאה זו כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע ... הם יעלו במשקל. אליעד מבהיר כי הנחה זו אינה בהכרח נכונה, כיוון שהמשקל תלוי בעיקר בכמות הקלוריות שאדם צורך, ולא בהכרח בסוג המזון. למשל, אדם יכול לאכול סוכריות מסוימות כל יום ועדיין לרדת במשקל אם יצרוך פחות קלוריות מכלליות במהלך היום, בעוד שאדם יכול לאכול אוכל בריא בכמויות מופרזות ולהשמין. האם אכילת מתוקים גורמת להשמנה? לפי אליעד, לא ניתן לקבוע באופן חד ... אליעד מציין כי כל אכילה היא תוצאה של חישוב שנעשה במוחנו בין התועלת המיידית (ההנאה מאכילה) לבין הנזק העתידי (עלייה במשקל). איך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק? הפתרון שמציע אליעד הוא לשאול את עצמך כמה שאלות חשובות כשאתה נתקל בפיתוי. למשל: - האם העוגה ... גרועה). - האם העוגה באמת תגרום לי להשמין? (תשובה: רק אם אני אוכל ממנה בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה). - האם אני נראה רע עכשיו? (אם לא, המוטיבציה לאכול פחות עלולה לרדת). - האם אני רוצה להיראות טוב יותר? אם כן, אז יש מוטיבציה לשמור על דיאטה נכונה. כמו ... ארוכת טווח. איך לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? אליעד מדגיש כי אין צורך להרגיש רע אחרי שאוכלים עוגה, כל עוד אנחנו שלמים עם הבחירה שלנו. הבחירה לאכול מתוק צריכה להתבצע מתוך מודעות מלאה לכך שהאדם בחר את ההנאה המיידית וההשלכות שלה על המשקל. כשאנחנו מבינים את הבחירה שלנו, אנחנו יכולים להיות שלמים איתה ולא להרגיש רע אחרי האכילה. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין כי זה אפשרי בהחלט לאכול עוגה מדי פעם ולרדת במשקל, בתנאי שמבצעים זאת בצורה מדודה ומבינים את המחירים והתועלות של כל פעולה. אם האכילה נעשית בצורה מאוזנת, עם פעילות גופנית מתאימה, ניתן לאכול מתוקים ולשמור על משקל תקין. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר שליטה מול אוכל? אליעד מציין כי תחושת חוסר ... שלנו בצורה חפוזה ולא מודעת. הפתרון הוא להיות מודעים יותר למה שאנחנו עושים ולהבין שכל פעולה היא תוצאה של בחירה חופשית. סיכום הדרך להתמודד עם הפיתוי לאכול מתוק ולשמור על דיאטה היא להבין את הבחירות שלנו, להיות מודעים למחירים ולתועלות של כל פעולה, ולבצע בחירות מאוזנות. כל אחד יכול לשלוט בתזונה שלו, כל עוד הוא מבין את מניעי הבחירות שלו ומתמודד עם הצורך הרגשי בצורה מודעת. איך להפסיק לאכול מתוק? איך לשמור על דיאטה לאורך זמן? האם אפשר לאכול עוגה ולרדת במשקל? התמכרות למתוקים וטיפול איך לרדת במשקל בלי לסבול? איך לשלוט באכילה רגשית? איך לשמור על הדיאטה ולהפסיק לאכול מתוקים? אליעד כהן מסביר כיצד להתמודד עם הקושי לשמור על דיאטה ולהימנע מאכילת יתר, ובעיקר מדבר על הקושי של אנשים להפסיק לאכול מתוקים ולהתמיד בירידה במשקל. בשיחה מפורטת זו, הוא מציג דרך חשיבה מעמיקה המסבירה מדוע אנשים מתקשים ... הוא ישמין. אליעד מבהיר שזה לא בהכרח נכון, ומסביר שהמשקל מושפע בעיקר מכמות הקלוריות שאדם צורך, ולאו דווקא מסוג המזון. הוא נותן דוגמה ברורה: אדם יכול לאכול שתי סוכריות בלבד כל יום ולהרזות, או לחלופין, לאכול כמות עצומה של אוכל בריא ולהשמין. כלומר, הכמות קובעת יותר מסוג המזון. לכן, האמונה שאכילת מזון לא ... מי שאוכל עוגה מדי פעם לא בהכרח ישמין, ומי שאוכל כל יום כמות גדולה - כן ישמין. כלומר, הבעיה אינה במתוק עצמו, אלא בכמויות ובאופן האכילה. למה קשה לאכול בצורה מאוזנת ולשמור על דיאטה? אחד הדברים שאליעד מדגיש הוא שרוב האנשים לא מדויקים בחישובים שהם עושים לגבי התועלת והנזק שבאכילת מזון מסוים. הם מרגישים שהם רוצים לאכול משהו מתוק כי הוא עושה להם טוב באותו הרגע. אליעד מסביר שהמוח עושה בכל רגע חישוב פשוט: הוא מחשב את התועלת המיידית (הנאה מיידית) מול הנזק העתידי (השמנה אפשרית), וברגע שבו ההנאה המיידית גבוהה יותר - האדם יאכל את המתוק. איך אפשר להפסיק לאכול מתוק באופן מוגזם? הפתרון שאליעד מציע הוא לבדוק מה באמת קורה באותו הרגע במוח: כאשר אדם עומד מול ... היא שרק אם אוכלים ממנה בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה, אז כן, זה ישפיע על המשקל. האם אני נראה רע עכשיו? אם התשובה היא לא, אז כבר יורדת קצת המוטיבציה לאכול פחות. האם אני רוצה להיראות טוב יותר? אם התשובה כן, אז יש מוטיבציה לשמור יותר על אכילה מאוזנת. מה הסיבה הרגשית שבגללה אני רוצה לאכול את העוגה? אולי העוגה מפצה אותי על משהו רע שקרה לי במהלך היום. כיצד להחליט לאכול או לא לאכול את העוגה? אליעד מדגיש כי בסופו של דבר יש לך חופש בחירה בכל רגע נתון. גם כשאתה אוכל את הביס האחרון, ... לבלוע אותו. הוא ממליץ להיות מודעים לכך שכל בחירה מגיעה עם מחיר - תועלת והפסד. אם אתה אוכל עוגה, אתה אולי מפסיד את ההזדמנות לרדת במשקל. אם אתה בוחר לאכול פחות מתוקים, אתה מרוויח ירידה במשקל אך אולי מפסיד הנאה מיידית. מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש רע אחרי שאוכלים מתוק? הנקודה החשובה שאליעד מדגיש היא שצריך להבין שכל בחירה היא בסדר גמור. הבעיה היא לא בעצם הבחירה לאכול עוגה, אלא בפרשנות שנותנים לכך. אתה צריך להיות שלם עם הבחירה שלך: להבין שבחרת לאכול כי זה מה שרצית יותר באותו רגע. אין צורך להרגיש רע, כי אתה עושה בדיוק את מה שאתה רוצה. אם אתה רוצה אחרת, עליך פשוט לבחור אחרת. האם אפשר גם לאכול עוגה וגם לרדת במשקל? אליעד מציין שאפשר בהחלט לאכול עוגה ולרדת במשקל, אך זה דורש מודעות והבנה של הבחירות שלך. אפשר לבחור באכילה מדודה של מתוקים תוך ... מודעים יותר לבחירות הללו ולראות שכל דבר נעשה מבחירה חופשית. כל פעולה, גם אכילת עוגה, נעשית מבחירה חופשית. הוא מוסיף דוגמה: כשאת רעבה ואת הולכת לאכול, את מרגישה בשליטה. מדוע כשאת אוכלת עוגה זו תחושה של חוסר שליטה? בפועל, בכל רגע יש לך בחירה, ואת ...
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
... טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות מה הבעיה באכילת בשר ומה הקשר שלה לדרך הרוחנית של אליעד כהן? ההרצאה עוסקת במגוון נושאים ... את חוויתו. מה הסיבות שמובילות אנשים לבחור באורח חיים צמחוני או טבעוני? אליעד מציין שלאנשים יש סיבות רבות לכך שהם בוחרים שלא לאכול בשר, אך לא תמיד יש לכך קשר עם אידיאולוגיה או תפיסה מוסרית. חלק מהאנשים בוחרים בכך מתוך רצון לעזור לבעלי החיים, ויש כאלה שמרגישים שהמעשה הזה הופך אותם ... הפעולה של אכילת בשר לבין האידיאולוגיה שמובילה אליה. אליעד טוען כי לא מדובר בבעיה מוסרית או מוסריות טהורה - אם אתה בוחר לא לאכול בשר, יש סיבה מאחורי זה, ואם אתה בוחר לאכול בשר, גם יש סיבה מאחורי זה. הוא מציין כי כל פעולה שמבוססת על סיבה היא פעולה שמצמצמת את החופש שלך, ולכן לא נכון להימנע מדברים רק כי הם נתפסים כרעים מבחינה אידיאולוגית או מוסרית. אם מישהו בוחר לא לאכול בשר כי הוא מרחם על בעלי החיים, זו החלטה לגיטימית, אבל על האדם לשאול את עצמו למה הוא חושב שהוא טוב יותר מאחרים רק בגלל שהוא לא אוכל בשר. האם יש אידיאולוגיה מאחורי אכילת בשר או צמחונות? לאליעד כהן אין אידיאולוגיה ספציפית שמניעה את הדיון על אכילת בשר. הוא מתאר את הבחירה לאכול בשר כאפשרות אישית, אשר לא בהכרח קשורה לאידיאולוגיה רוחנית או מוסרית. הוא מציין כי כשאדם אוחז בעמדה מוסרית או אידיאולוגית, הוא בעצם סוג של עבד לרגשותיו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 סוגים של מנטורים, 2 סוגים של יועצים, יעוץ מעשי, יעוץ תיאורטי, עצות מה לעשות, עצות של שחור או לבן, עצות איך לחשוב, ללמד אותך לחשוב לבד, תלות ביועצים, לא להיות תלוי ביועץ, 2 סוגים של עצות, ללמוד לדוג, לאכול דגים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לאכול, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לאכול, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, אימון אישי לקריירה, אימון אישי לנוער בנושאי לאכול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 13:51:32 - wesi1