אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרס עצמי ✔איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי?

ההרצאה עוסקת בשאלה מרכזית שמעסיקה רבים - איך לא להאשים את עצמך על טעויות או החלטות רעות? אליעד מציין שהאשמה עצמית היא אחד מהגורמים הגדולים לסבל נפשי אצל אנשים. לא פעם אנשים לא רק חווים את ההשלכות של טעויותיהם, אלא גם מוסיפים סבל נוסף על ידי האשמה עצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים לא רק סובל מהנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה, אלא גם מרגיש אשמה על כך שהיא קרתה.

מהי האשמה עצמית?

האשמה עצמית היא תהליך שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות דבר רע היא בגללו. כלומר, הוא מרגיש אחראי על המצב, בעוד שבמציאות ייתכן שהוא לא היה יכול לשלוט בו. לדוגמה, אדם שמסתבך בעישון, לא רק סובל מההשפעות של הסיגריות, אלא גם מכאיב לעצמו על כך שהוא ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק.

כיצד להתמודד עם האשמה עצמית?

כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול שאלות כמו:

- מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו?

- האם באמת הייתה לי שליטה על המצב?

- האם פעלתי כפי שחשבתי שהכי נכון לי באותו רגע?

אם אדם שואל את עצמו את השאלות הללו, הוא עשוי לגלות שלפעמים הוא לא באמת יכול היה לפעול אחרת. לדוגמה, אם אדם היה מעורב בתאונת דרכים, הוא עשוי לחשוב "יכולתי להיות יותר זהיר", אך אם יבחן את המצב לעומק, הוא עשוי להבין שבאותו הרגע לא היה לו את היכולת לבחור אחרת.

מה קורה כאשר אדם פועל בניגוד לרצונו?

כמו במקרים של התמכרויות, כמו עישון סיגריות, אדם עשוי לדעת שהוא לא רוצה להמשיך בהתנהגות מזיקה, אך הוא לא מצליח להפסיק. במקרה כזה, השאלה היא אם יש לו שליטה על ההתנהגות או לא. אם הוא לא יכול להפסיק, אז האשמה העצמית לא מוצדקת.

האם ההחלטות שלנו תמיד הטובות ביותר?

אליעד מציין שהמוח האנושי תמיד פועל מתוך חישוב של תועלת מול נזק. אנו בוחרים כל פעולה שנראית לנו כטובה ביותר באותו רגע. לכן, האשמה עצמית נובעת לעיתים מכך שעשינו את הבחירה שהייתה לנו אז האפשרות לראותה כטובה ביותר. אם אדם ממשיך לעשן למרות שהוא יודע שזה מזיק, הוא עושה זאת מתוך תפיסה שהתועלת של העישון עולה על הנזק.

האם יש לנו שליטה מלאה על עצמנו?

כאן עולה שאלה פילוסופית - האם באמת יש לנו שליטה מלאה על פעולותינו ורצונותינו? אם כל החלטה שלנו נעשית מתוך חישוב של תועלת מול נזק, אז אין לנו שליטה מלאה על רצונותינו. אם כל פעולה שלנו נעשית מתוך שיקול דעת שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע, אז אין מקום להאשים את עצמנו.

האם המציאות יכולה להיות אחרת?

האם אנחנו יכולים לשנות את המציאות, או שכל מה שקורה הוא בלתי נמנע? אליעד טוען שהאם הכל קורה כפי שהוא אמור לקרות, אז אין סיבה להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת.

כיצד להסיר אחריות?

הדרך להפסיק להאשים את עצמנו היא להבין שהתהליכים שמובילים אותנו לפעולות שלנו נובעים מהשקלים שמבצע המוח שלנו. אם לא הייתה לנו שליטה על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה, אז גם אז אין מקום להאשים את עצמנו.

סיכום

במציאות יש שתי אפשרויות:

1. או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ואז אין סיבה להאשים את עצמנו.

2. או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה חופשית מלאה, ואז האשמה עצמית אינה מוצדקת.

כך או כך, אליעד מציין שאין טעם להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה.
איך לא לכעוס על עצמך ואיך לא להאשים את עצמך?

אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שאנשים חווים הוא הנטייה להאשים את עצמם על מצבים שליליים בחייהם. פעמים רבות, מעבר לבעיה עצמה, נוצר סבל נוסף בשל ההאשמה העצמית. לדוגמה, אדם שעשה תאונת דרכים, לא רק שהוא סובל מהנזק שנגרם בעקבות התאונה, אלא הוא גם מאשים את עצמו על כך שהדבר קרה. באופן דומה, אדם המשתמש בסמים או נמצא בזוגיות גרועה, לא רק שחווה קשיים בעקבות הבחירות הללו, אלא גם מכביד על עצמו ברגשות אשם.

מהי האשמה עצמית?

האשמה עצמית היא מצב שבו אדם מאמין שהסיבה להתרחשות אירוע שלילי היא בגללו. כלומר, הוא רואה את עצמו כאחראי באופן ישיר לכך שמשהו רע קרה. לעומת זאת, אדם אינו מאשים את עצמו כאשר הוא חושב שהמצב קרה מסיבה חיצונית שאינה בשליטתו, או כאשר הוא מאמין שהמצב הוא לטובתו.

כיצד ניתן להתמודד עם האשמה עצמית?

כדי להתמודד עם האשמה עצמית, חשוב לשאול את עצמנו שאלות יסודיות:
  • מה בדיוק אני מאשים את עצמי בו?
  • האם באמת הייתה לי שליטה על המצב?
  • אם הייתה לי שליטה - מדוע פעלתי כך ולא אחרת?
  • האם אני מאשים את עצמי על כך שפעלתי בצורה שנראתה לי הכי נכונה באותו הרגע?
האם באמת יכולתי לפעול אחרת?

כאן נכנסת שאלה קריטית: האם באמת הייתה לי אפשרות לפעול אחרת? לדוגמה, אם אדם היה מעורב בתאונת דרכים, ייתכן שהוא חושב: "יכולתי להיות יותר זהיר." אך אם נעמיק בשאלה, נגלה שאם הוא באמת היה מסוגל להיות זהיר יותר, כנראה שהוא היה נוהג כך מלכתחילה. כלומר, באותו רגע, המצב היה כזה שהוא לא היה יכול לנהוג בזהירות יותר.

מה קורה כאשר אדם פועל בניגוד לרצונו?

ישנם מקרים שבהם אדם יודע שהוא עושה משהו שמזיק לו, אך הוא ממשיך לעשות זאת, כמו במקרה של עישון סיגריות. האדם עשוי לומר: "אני לא רוצה לעשן, אבל אני ממשיך לעשן, ואני שונא את עצמי על כך." במקרה כזה, השאלה היא: האם האדם באמת לא יכול להפסיק לעשן או שהוא לא רוצה להפסיק? אם הוא באמת לא מסוגל להפסיק, הרי שאין טעם להאשים את עצמו, משום שהדבר אינו בשליטתו. ואם הוא מסוגל להפסיק אך אינו עושה זאת, הרי שהוא פועל מתוך תפיסה שהיתרונות שבעישון גדולים מהנזקים.

האם ההחלטות שלנו הן תמיד הטובות ביותר?

המוח האנושי פועל מתוך עיקרון של תועלת מול נזק. בכל רגע נתון, אנו בוחרים בפעולה שנראית לנו כהכי משתלמת עבורנו. אדם שממשיך לעשן, להישאר בזוגיות גרועה או לאכול מאכלים לא בריאים - עושה זאת משום שהמוח שלו מחשב שהתועלת של הפעולה גבוהה מהנזק. לכן, האשמה עצמית היא למעשה האשמה על כך שעשינו את הבחירה שנראתה לנו הטובה ביותר באותו הרגע.

האם יש לנו שליטה מלאה על עצמנו?

כאן מגיעה השאלה הפילוסופית העמוקה: האם האדם באמת יכול לשלוט לחלוטין ברצונותיו ובפעולותיו? אם כל החלטה שלנו מתקבלת מתוך חישוב של תועלת מול נזק, אזי אין מקום להאשים את עצמנו. אם לעומת זאת, יש לנו שליטה מלאה על עצמנו, אזי כל פעולה שאנו עושים היא באחריותנו המלאה.

האם המציאות יכולה להיות אחרת?

שאלה זו מובילה לרובד עמוק עוד יותר - השאלה האם המציאות יכולה להיות שונה ממה שהיא. אם כל מה שקורה קורה בדיוק כפי שהוא אמור לקרות, הרי שאין טעם להאשים את עצמנו, משום שכל החלטה שלנו הייתה בלתי נמנעת.

כיצד ניתן להסיר אחריות?

כדי להפסיק להאשים את עצמנו, אנו צריכים להבין שההחלטות שלנו נובעות ממה שנראה לנו הכי טוב באותו הרגע. אם לא הייתה לנו שליטה אמיתית על הפעולה - אין סיבה להאשים את עצמנו. אם הייתה לנו שליטה - זה אומר שפעלנו כך מתוך שיקול דעת, ולכן גם אז אין טעם להאשים את עצמנו.

סיכום

יש שתי אפשרויות:
  • או שאין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה, ולכן אין טעם להאשים את עצמנו.
  • או שכל מה שאנחנו עושים זה מתוך בחירה מלאה, ולכן האשמה עצמית אינה מוצדקת כי אנו בוחרים במה שנראה לנו הכי טוב.
כך או כך, אין הצדקה להאשים את עצמנו, אלא רק ללמוד מהטעויות ולהתקדם קדימה.
למה אני פוגע בעצמי? למה אני עושה לעצמי רע? למה אני הורס לעצמי? למה יש לי הרס עצמי? איך לדון את עצמך לכף זכות? איך לדון לכף זכות? איך להסיר אחריות? איך לקחת אחריות? הרצון של אלוהים, הבחירה החופשית של אלוהים
יכולות תהליכים שאלה לשפר להפסיק לעשן לשאול בחירה חופשית מלאה שיקולים השלכות לשנוא ללמוד מטעות איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך לא לכעוס איך לא לכעוס על עצמי איך לא לכעוס על עצמך איך לא לשנוא איך לא לשנוא את עצמי איך לא לשנוא את עצמך איך להאשים את עצמי איך להאשים את עצמך איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני עושה את זה לעצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה בחירה בחירה חופשית האם יש לי בחירה חופשית האשמה עצמית הורס לעצמי הלקאה עצמית הצלחה הרס עצמי חופש חופשית כעס כעס עצמי כעסים לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי לא מצליח לשלוט בעצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להפסיק לכעוס לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה אני עושה למה אני עושה את זה לעצמי למה להאשים את עצמי למה להאשים את עצמך למה לכעוס על עצמי למה לכעוס על עצמך למה לשנוא את עצמי למה לשנוא את עצמך לפגוע לפגוע בעצמי לפגוע בעצמך לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשלוט לשלוט בעצמי לשלוט בעצמך לשנוא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מתי להאשים את עצמי מתי לשנוא את עצמך עושה את זה לעצמי קבלה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה שנאה עצמית
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? נטייה להרס עצמי, מה זה יצר הרס עצמי? למה מישהו הורס לעצמו? סימנים להרס עצמי, גבר עם הרס עצמי, אישה עם הרס עצמי, מהרס עצמי לערך עצמי, מאניה דיפרסיה
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? נטייה להרס עצמי, מה זה יצר הרס עצמי? למה מישהו הורס לעצמו? סימנים להרס עצמי, גבר עם הרס עצמי, אישה עם הרס עצמי, מהרס עצמי לערך עצמי, מאניה דיפרסיה
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? נטייה להרס עצמי, מה זה יצר הרס עצמי? למה מישהו הורס לעצמו? סימנים להרס עצמי, גבר עם הרס עצמי, אישה עם הרס עצמי, מהרס עצמי לערך עצמי, מאניה דיפרסיה למה יש לנו נטייה להרס עצמי ומה גורם לנו לפגוע בעצמנו? המושג הרס עצמי מתאר מצב שבו אדם גורם לעצמו נזק במודע או ... גנבו להם כסף, הם חולים, או לא מעריכים אותם בעבודה). אך השאלה שאליעד מעלה היא: איך ייתכן שאדם עצמו יהרוס במו ידיו את האפשרות שלו להיות מאושר? מה זה בדיוק הרס עצמי ואיך זה נראה במציאות? הרס עצמי מתבטא בכך שאדם הופך במו ידיו את מה שטוב ... תמיד מפרש סיטואציות באופן שלילי. גם אם הוא מקבל מחמאות, גם אם אוהבים אותו, וגם אם הוא מצליח, הוא איכשהו הופך זאת לסבל או לפגיעה עצמית. האם תמיד מדובר בהרס עצמי, או שיש סיבות נסתרות? אליעד מסביר כי לא תמיד כשאדם פוגע בהצלחה שלו או במערכות היחסים שלו מדובר בהרס עצמי קלאסי. לפעמים האדם מפחד מאירוע עתידי רע ... מרוויח הרבה כסף, אך מפחד שבעתיד ינצלו אותו או יגנבו אותו, ולכן הוא מבזבז או מאבד את הכסף מראש כדי לא להתמודד עם פחדים עתידיים. איזה היגיון יש במחשבות של הרס עצמי? אליעד מציין שיש תמיד נקודת אמת והיגיון ... כי בעתיד היא עלולה להסתיים בכאב. לכן, מבחינת האדם יש הצדקה רציונלית מסוימת לתחושות השליליות שלו. אבל האם זה כל הסיפור? איזו תועלת רגשית נותן לנו יצר ההרס העצמי? אליעד מסביר שיש תועלת פסיכולוגית משמעותית מאוד בנטייה להרס עצמי: כאשר אתה מרגיש רע מראש, אתה למעשה מגן על ... אתה מפחד שהקשר ייגמר. אם אתה בריא, אתה חושש מהמחשבה שאולי תחלה. כך, באופן פרדוקסלי, דווקא הרצון לטוב הוא זה שגורם לנו לסבל. אז איך יוצאים מהמעגל של הרס עצמי ופגיעה עצמית? הפתרון שאליעד מציע הוא ... באמת יש סיבה לחשוב כך? אליעד מדגיש שהיצמדות לאמת מאפשרת לאדם לחיות באיזון ולהפחית את התגובה הרגשית הקיצונית (מאניה - דיפרסיה), וכך למעשה לצאת מהמעגל של ההרס העצמי. לסיכום, מה למדנו על נטייה להרס עצמי? נטייה להרס עצמי אינה רק עניין של שליליות סתמית, אלא ... אובייקטיבית, להימנע מהגזמות חיוביות ושליליות, ולזהות את הסיבות העמוקות לכך שאנחנו מפרשים את המציאות בצורה כה קיצונית. למה אני הורס לעצמי? איך להתמודד עם הרס עצמי? איך להפסיק מחשבות שליליות? למה אני לא מאושר? איך לצאת ממאניה דיפרסיה? הדברים שהוצגו כאן עוסקים בתופעה של הרס עצמי - מצב שבו אדם גורם לעצמו נזק או חווה את ... טוב ולהימנע להרגיש רע. אולם, למרות זאת, אנשים רבים בכל זאת מרגישים רע. השאלה שנשאלת היא: האם הם מרגישים רע בגלל עצמם, או בגלל גורמים חיצוניים? הבנת מושג ההרס העצמי הרס עצמי הוא מצב שבו אדם הורס ... רע על כך שמישהו אחר איבד אותו. הנקודה המרכזית כאן היא שהאדם מפרש כל סיטואציה אפשרית לכיוון שלילי, עד כדי כך שאין שום דרך שבה הוא ירגיש טוב. היגיון של הרס עצמי שתי סיבות עיקריות גורמות לאדם להתמיד בהתנהגות של הרס עצמי: היגיון פנימי - יש היגיון בכל מחשבה ... על האדם מפני אכזבות גדולות יותר. אם הוא לא מצפה לשום דבר טוב, הוא לא יכול להתאכזב. אם הוא בטוח שהוא ייכשל, הוא מונע מעצמו את הכאב של הנפילה. איך נוצר הרס עצמי? הרס עצמי נובע מתפיסה מעוותת של ... רוצה להיות בזוגיות - אתה חושש מפרידה. לכן, הדרך של אנשים להתמודד עם החרדות הללו היא ליצור לעצמם סבל מראש, כדי להקטין את הפער בין הציפיות למציאות. הפתרון להרס עצמי הדרך להתמודד עם הרס עצמי היא להיצמד לאמת: לשאול את עצמך: האם זה ... לא לטובה ולא לרעה. לזהות היכן אתה מפרש דברים בצורה קיצונית מדי ולתקן זאת. לא להפוך כל דבר חיובי לקיצוני מדי, כי זה יוביל אותך לתחושת אכזבה בהמשך. לסיכום, הרס עצמי הוא מצב שבו אדם פוגע בעצמו על ידי פרשנות ... עם מחשבות שליליות? איך לאזן בין ציפיות למציאות? איך להפסיק לחבל לעצמך בהצלחה? איך לפרש סיטואציות בצורה אובייקטיבית? איך להתמודד עם פחד מאכזבות? איך לעצור הרס עצמי? איך לטפל ב
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ
... נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? הרס עצמי זה לא תירוץ, מה זה נטייה להרס עצמי? למה הרס עצמי זה שקר? האם אני מנסה להרוס לעצמי? למה אני הורס לעצמי? האם יש לי נטייה להרס עצמי? בגידה בעקבות טראומת אונס, הרס עצמי כתירוץ למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? בהרצאה זו, אליעד כהן מציין את אחד השקרים הנפוצים בעולם הטיפול וההתפתחות האישית: המושג של הרס עצמי. מדובר בהסבר שגוי שמתאר אנשים שמבצעים פעולות פוגעות בעצמם מתוך מניע של הרס עצמי. המושג הזה, לדברי אליעד, אינו נכון, והוא מסביר למה זהו שקר חשיבתי שמוביל לתפיסה לא נכונה של התנהגויות פוגעות. המושג הרס עצמי מציין מצב שבו אדם עושה משהו שפוגע בו מתוך רצון מודע להרוס את עצמו. לדוגמה, אדם יכול לבחור להרוס קשר זוגי, לא מתוך רצון להכאיב לעצמו, ... להביא לכישלון. למשל, אדם שמפחד להצליח עשוי להכשיל את עצמו בכוונה, כדי לא להתמודד עם הנטל שמלווה להצלחה. זאת אומרת, הוא לא פוגע בעצמו מתוך רצון להרס עצמי, אלא מתוך פחד שקשור בהצלחה. אליעד מביא דוגמה של בגידה בזוגיות, כשהוא מתאר איך אדם שבוגד בזוגיות לעיתים מצדיק את פעולתו בכך שהוא הרס ... לרגש או תחושת נחשקות. המניע לבגידה לא היה הצורך להרוס את הקשר, אלא הצורך למלא ריק רגשי או להרגיש משהו שלא התקבל במערכת הזוגית. לפי אליעד, המושג של הרס עצמי לא מסביר את ההתנהגות האמיתית שמסתתרת מאחורי הפעולות הללו. אם ננתח את המקרים, נראה שמי שבוגד או מי שפוגע בעצמו לא עושה זאת מתוך רצון ... אלא מתוך מניעים נוספים, כמו תחושת שליטה, רצון לריגוש או פתח לפתרון רגשי אחר. הוא טוען כי מדובר בטעויות חשיבתיות של אנשים שמייחסים את הפעולות האלה להרס עצמי, בעוד שבפועל מדובר במניעים אחרים לגמרי. בנוסף, אליעד מציין שכשאדם עובר טראומה, כמו אישה שעברה אונס, ולאחר מכן בוגדת בזוגיות שלה, הרבה פעמים היא תאמר שזה נובע מנטייה להרס עצמי. אולם זהו הסבר שקרי, כי הבגידה לא נובעת מרצון להרס עצמי, אלא מתוך הצורך להתמודד עם חוויות קודמות, תחושת שליטה או רצון למלא ריק רגשי שנגרם מהטראומה. הנקודה המרכזית שאליעד מנסה להבהיר היא שכשאדם בודק את מניעיו לפעולה מסוימת, הוא צריך לבחון מה הוא באמת רצה להשיג ממנה, ולא לייחס זאת לתירוץ של הרס עצמי. במקום להסתכל על זה כעל שקר, יש להבין שהאדם עשה את הפעולה מתוך צורך אחר, לא מתוך רצון להרוס את עצמו. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהרס עצמי איננו הסיבה האמיתית להתנהגות פוגעת. לעיתים יש פעולות שמובילות להרס, אך הן נעשו מתוך מניע שונה, כמו פחד, צורך רגשי או חיפוש אחרי תחושת שליטה. במקום להשתמש בתירוץ של הרס עצמי, חשוב להכיר את המניעים האמיתיים ולהבין שהם נובעים ממקום של פחד או רצון לקבל משהו חיובי, ולא מתוך רצון להרוס את עצמך. למה עשיתי משהו? למה בגדתי? למה הרסתי לעצמי? פחד מהצלחה והרס עצמי ניתוח סיבתיות וקבלת החלטות למה נטייה להרס עצמי זאת לא הסיבה להרס העצמי? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר את השקר הגדול בעולם הטיפול וההתפתחות האישית - המושג של הרס עצמי. המושג הזה נפוץ אך למעשה הוא שקרי ומטעה. אליעד מציין כי אנשים רבים טוענים שיש להם נטייה להרס עצמי כדי להסביר את הפעולות שפוגעות בהם, אך בפועל, המניעים העמוקים יותר לא נחשפים. הרס עצמי הוא לא מה שגורם לאנשים להזיק לעצמם, אלא אלו למעשה פעולות שנובעות משיקולים אחרים. אליעד מביא דוגמאות כדי להסביר את הנושא בצורה בהירה. ... או פגיעה רגשית, עשוי להימנע מהתחייבות ולהרוס את הקשר מראש, לא מתוך רצון להרוס את עצמו, אלא כדי להימנע מכאב עתידי. למעשה, ההרס לא נעשה ממניעים של הרס עצמי, אלא מתוך פחד ממשהו עתידי. אליעד מדגיש, שיש גם מקרים בהם אדם לא מצליח להצליח, לא מתוך רצון כנה להיכשל, אלא בגלל שהוא מפחד מההשלכות של ההצלחה עצמה, ולכן הוא עושה צעדים שיביאו לכישלון. מכאן, הוא מציין שהרס עצמי זה לא הסיבה האמיתית לפעולה מזיקה, אלא ניסיון לרצות רגש מסוים או להימנע מכאב. אנשים שמבצעים פעולות פוגעות, כמו בגידה בזוגיות, יטענו לפעמים עשיתי את זה כי יש לי נטייה להרס עצמי, אך זה שקר. המניע לבגידה לא היה להרוס את הקשר, אלא חיפוש אחרי תחושת נחשקות או ריגוש. הורס עצמי כתירוץ הוא שקר, כי ברוב המקרים, התוצאה היא תוצאה של פעולות אחרות שנעשו ממניעים שונים, לא ממניעים של הרס עצמי. לדוגמה, אדם שבוגד בזוגיות והקשר נהרס כתוצאה מכך, יכול להסביר את הבגידה כהרס עצמי, אך בפועל הסיבה לבגידה היא הרצון להרגיש נחשק או למצוא משהו אחר, לא להרוס את הקשר. גם במקרים טראומטיים, כמו אישה שעברה אונס ובגדה ...
הרס עצמי, שבירת חפצים בהתפרצות זעם, למה אני הורס לעצמי? לשבור דברים בהתפרצויות זעם, להוציא עצבים ולזרוק דברים, להרוס דברים בהתקפי זעם, זריקת חפצים בהתקפת זעם, שובר דברים, זורק דברים, הורס דברים, הפרעת הרס עצמי, הורס חפצים
הרס עצמי, שבירת חפצים בהתפרצות זעם, למה אני הורס לעצמי? לשבור דברים בהתפרצויות זעם, להוציא עצבים ולזרוק דברים, להרוס דברים בהתקפי זעם, זריקת חפצים בהתקפת זעם, שובר דברים, זורק דברים, הורס דברים, הפרעת הרס עצמי, הורס חפצים
הרס עצמי, שבירת חפצים בהתפרצות זעם, למה אני הורס לעצמי? לשבור דברים בהתפרצויות זעם, להוציא עצבים ולזרוק דברים, להרוס דברים בהתקפי זעם, זריקת חפצים בהתקפת זעם, שובר דברים, זורק דברים, הורס דברים, הפרעת הרס עצמי, הורס חפצים מה גורם לאנשים לשבור חפצים בהתפרצויות זעם? אליעד כהן מסביר את תופעת ההרס העצמי ושבירת חפצים בהתפרצויות זעם, ומבהיר כי למרות שהפעולה נראית לכאורה חסרת היגיון, מסתתר מאחוריה היגיון פסיכולוגי ברור. לדבריו, כל פעולה שאדם עושה נובעת מתוך רצון פנימי להתמודד עם תחושה של רע או תסכול. אדם שמשליך חפצים, שובר אותם או פוגע בהם, למעשה מנסה להתמודד עם כאב נפשי או תחושת כישלון. מהו המנגנון הנפשי שגורם להרס עצמי בעת תסכול? כדי להבין את ההיגיון מאחורי הרס עצמי, אליעד נותן שתי דוגמאות מוחשיות: הדוגמה הראשונה היא אדם שמנסה לתלות תמונה על הקיר ולא מצליח, אחרי מספר ניסיונות הוא מתעצבן ושובר את התמונה או את הקיר. לכאורה, זו ... מגיעה מהפער בין הרצון (לתלות תמונה או לסדר אקווריום) לבין המציאות (אי הצלחה). האדם אינו יכול לשלוט במציאות, ולכן הוא מנסה לשלוט על הרצון שלו. איך הרס עצמי מפחית את הכאב הרגשי מהכישלון? אליעד מדגיש כי ההרס העצמי מאפשר לאדם להפחית את הכאב הרגשי מהכישלון בכך שהוא מנסה לבטל או לנטרל את הרצון. כשאדם שובר את החפץ שהוא רוצה, הוא למעשה משדר לעצמו ולתת - מודע שלו שהוא לא באמת רוצה את ... באמת רציתי לתלות אותה. פעולה זו של שבירה היא ניסיון לשכנע את עצמו שהרצון לא היה אמיתי או חשוב, ובכך הוא נפטר מתחושת הכישלון או התסכול. מה הקשר בין הרס עצמי להרגשה שאני לא רוצה כלום? אחת הדרכים בהן אדם מתמודד עם הכאב הרגשי מהכישלון היא לשכנע את עצמו שהוא בכלל לא רוצה כלום. כאשר הוא שובר חפצים, הוא כאילו אומר לעצמו: לא ... כך פוחתת תחושת התסכול. אליעד מסביר כי זוהי דרך נפשית בה האדם מתמודד עם כישלון, דרך ניסיון להקטין את הרצון ולהוריד את רמת הציפיות. איך להתמודד עם הרס עצמי בלי לפגוע בחפצים או בעצמך? אליעד מציע פתרון בריא יותר לתופעת ההרס העצמי, שמבוסס על מודעות והבנה של הדינמיקה הפנימית. הוא אומר כי במקום לשבור חפצים או לפגוע בדברים שסביבנו, אפשר פשוט ללמוד לשחרר או להפחית את הרצון עצמו. במקום לחכות לתחושת ... שלא מתממש. במילים אחרות, כשאדם נתקל בקושי או בכישלון, במקום לשבור משהו הוא יכול לומר לעצמו: אולי זה לא כל כך חשוב לי, וכך להתמודד עם התסכול ללא הרס עצמי . היתרון הגדול בשיטה הזו הוא שהיא מאפשרת לאדם להתמודד עם התחושות הקשות מבלי להחמיר את המצב על ידי הרס. ככל שהאדם מיומן יותר בניהול הרצונות והרגשות שלו, כך פוחת הצורך בהתנהגות שלילית והרסנית. מה המסקנה המרכזית שאליעד מציג בנושא של הרס עצמי? המסקנה המרכזית של אליעד היא שלכל פעולה, כולל פעולות שנראות חסרות היגיון כמו הרס עצמי, יש היגיון פנימי ברור. במקרה של הרס עצמי, ההיגיון הוא שהאדם מנסה להפחית את הכאב הרגשי על ידי הקטנת הרצון. במקום להמשיך להרגיש רע בגלל רצון שלא מתממש, האדם עושה פעולות קיצוניות כמו שבירת חפצים כדי לשכנע את עצמו שהוא לא רוצה כלום, ובכך להפסיק את הסבל מהפער בין הרצון למציאות. כדי לפתור את בעיית ההרס העצמי יש להבין היטב את ההיגיון שעומד מאחוריה, ולאמץ אסטרטגיות של שליטה ברגשות והפחתת רצונות במקום לפגוע בדברים או בעצמך. משליך חפצים התמודדות עם עצבים יצר הרס עצמי איך להתמודד עם זעם הפחתת רצון מהו ההיגיון מאחורי הרס עצמי ושבירת חפצים בהתפרצות זעם? תופעה של הרס עצמי היא פעולה בה אדם פועל בדרך שמזיקה לו בעצמו, תוך כדי שהוא מנסה להתמודד עם כעס או תסכול. אליעד מסביר כי מאחורי התופעה הזו עומד היגיון פנימי, שמטרתו להתמודד עם תחושת רע מתוך קונפליקט פנימי בין רצון למציאות. הוא מציין כי לכל תופעה יש היגיון, ויש להבין את הכוחות הנפשיים שעומדים מאחוריה. האם הרס עצמי הוא דרך להתמודד עם תסכול? כדי להבין את ההיגיון של ההרס העצמי, אליעד נותן שתי דוגמאות מובהקות: 1. אדם שמנסה לתלות תמונה על הקיר, אך אינו מצליח. אחרי מספר ניסיונות כושלים, הוא חוטף עצבים ושובר את התמונה או את הקיר. לכאורה, זו ... להרגיש רע כי יש התנגדות בין הרצון שלו לבין המציאות. תחושת רע נובעת מהרצון שלא מתממש - בתמונה הזו, הרצון היה לתלות את התמונה, אך זה לא קרה. כיצד הרס עצמי עוזר לאדם להתמודד עם תחושת כישלון? ההרס העצמי מאפשר לאדם להתמודד עם תחושת הכישלון על ידי נטרול הרצון. במקום להרגיש רע על כך שהוא לא מצליח לתלות את התמונה, הוא משנה את הגישה הנפשית ומחליט שלא באמת אכפת לו לתלות את ... לתלות אותה, ולכן לא רע לו יותר מהכישלון. בעצם, הוא מנטרל את הרצון בתהליך של השפלה עצמית (שבירת התמונה) כדי להפסיק להרגיש רע. איך אפשר להתמודד עם הרס עצמי מבלי להזיק לעצמך? הפתרון שהציע אליעד הוא להבין את הסיטואציה ולהפחית את הרצון. הוא מציע שיטה שבה במקום לשבור חפצים או להוציא את העצבים על אובייקטים, אדם יכול ללמוד ... את עצמו שהוא לא רוצה כלום, כך הוא נחלש רגשי וקל לו יותר להתמודד עם כישלון במטרותיו. לסיכום, אליעד מציין כי לכל פעולה יש היגיון מאחוריה, ובמקרים של הרס עצמי, מדובר בניסיון להקל על תחושת הרע על ידי נטרול הרצון. הפתרון הוא לא בשבירת חפצים או פגיעות נוספות, אלא בהבנה של הדינמיקה הפנימית ובחירה בריאה יותר של התמודדות עם רגשות. הרס עצמי תסכול וכישלון ניהול רגשות איך להתמודד עם זעם הפחתת רצון משליך חפצים, להרוס חפצים, לזרוק חפצים, התנהגות בזמן כעס, התמודדות עם עצבים, להוציא עצבים על חפצים, להוציא כעס על חפצים, התנהגות של הרס עצמי, יצר הרס עצמי, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בהתקפי זעם ...
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? מה זה הרס עצמי? מה הסיבות להרס עצמי? למה יש לי נטייה להרוס לעצמי? לא סגור על הרצון שלי, לא שלם עם הרצון, רוצה יותר מידי, רוצה פחות מידי, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, תת מודע, נטייה להרס עצמי
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? מה זה הרס עצמי? מה הסיבות להרס עצמי? למה יש לי נטייה להרוס לעצמי? לא סגור על הרצון שלי, לא שלם עם הרצון, רוצה יותר מידי, רוצה פחות מידי, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, תת מודע, נטייה להרס עצמי
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? מה זה הרס עצמי? מה הסיבות להרס עצמי? למה יש לי נטייה להרוס לעצמי? לא סגור על הרצון שלי, לא שלם עם הרצון, רוצה יותר מידי, רוצה פחות מידי, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, תת מודע, נטייה להרס עצמי מה זה הרס עצמי, ומדוע אנשים הורסים לעצמם את ההצלחה? הרס עצמי הוא מצב שבו אדם עושה פעולות שמונעות ממנו להשיג את המטרות שהוא ... איתו. מה זה אומר שיש לי קונפליקט פנימי עם הרצון שלי? קיימים שני סוגים עיקריים של קונפליקט פנימי ביחס לרצונות שגורמים להרס עצמי: האדם רוצה וגם לא רוצה - במקרה הזה, יש בתוכו רצון מסוים ... או נשלט על ידי צורך חיצוני בהכרה או באהבה. התחושה שהוא תלוי בדבר הזה גורמת לו לכעס עצמי. בעקבות זאת הוא מבצע פעולות של הרס עצמי, בניסיון להוכיח לעצמו שהוא בעצם לא זקוק לזה כפי שהוא מרגיש בתת - מודע. איך הרצון החזק שלי יכול לגרום להרס עצמי? כאשר אדם רוצה מאוד משהו מסוים (למשל להצליח בלימודים, בזוגיות ... בסיכויים שלו לקבל את ההעלאה, כמו לא להשקיע בעבודה או ליצור קונפליקטים מיותרים במקום העבודה. איך הדחיינות היא דוגמה להרס עצמי? דוגמה מובהקת להרס עצמי היא מצב של דחיינות. למשל, אדם שסיים להכין עבודה או פרויקט ... שהוא בעצם לא צריך את ההצלחה הזו כמו שהוא חשב. מה צריך לעשות כדי להפסיק להרוס לעצמי? הדבר החשוב ביותר לעשות במקרה של הרס עצמי הוא לעצור ולחקור לעומק את הרצון שלך: האם אני באמת רוצה את הדבר ... לשכנע את עצמי שאני רוצה משהו שאני בעצם לא רוצה? לאחר בדיקה עצמית כזו, האדם יוכל לגלות מאיפה נובע הקונפליקט שמוביל להרס עצמי, וכך לנטרל אותו ולפעול באופן מודע ועקבי יותר להשגת מטרותיו. אם ... לבקש עזרה מקצועית או ללמוד כיצד לנתח את הרצונות שלו לעומק. למה אני הורס לעצמי? קונפליקט פנימי של רצונות איך להתמודד עם הרס עצמי? לא שלם עם הרצון שלי האם אני רוצה יותר מדי? תת - מודע והרס עצמי דחיינות כהרגל של הרס עצמי הרס עצמי - למה אנשים הורסים לעצמם? הרס עצמי הוא תופעה שבה אדם מחבל בעצמו ומונע מעצמו להשיג את המטרות שהוא ... אם הוא באמת מעוניין להיות בתפקיד ניהולי. חוסר הוודאות הזה מוביל אותו לפעולות סותרות, שבסופו של דבר חוסמות את הצלחתו. הרס עצמי בשל קונפליקט פנימי אדם עלול להרוס לעצמו בגלל קונפליקט פנימי ... אדם שמאוד רוצה להתקדם בעבודה, אך שונא את עצמו על כך שהוא זקוק להכרה חיצונית כדי להרגיש בעל ערך. דוגמאות למצבים של הרס עצמי אדם שעובד קשה על פרויקט, אך דוחה שוב ושוב את ההגשה שלו עד ... ללא סיבה מוצדקת. אדם שיש לו הזדמנות לקבל קידום בעבודה, אך ברגע האמת מתחיל לזלזל במשימותיו ולפגוע במעמדו. הפתרון להרס עצמי כאשר אדם הורס לעצמו, עליו לעצור ולשאול את עצמו: האם אני באמת ... רוצה זאת פחות ממה שאני מספר לעצמי? ברגע שאדם לומד להכיר את עצמו ולזהות את הקונפליקטים הפנימיים שלו, הוא יכול לנטרל את ההרס העצמי ולפעול באופן יותר מודע להשגת מטרותיו. פסיכולוגיה של הצלחה ...
הרס עצמי, נטייה להרוס לעצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני פוגע בעצמי? למה אני מחבל לעצמי? למה אני מפריע לעצמי? למה אני נגד עצמי? רצונות מנוגדים, לא שלם עם הרצון שלי, למה אני לא רוצה את מי שרוצה אותי? למה אני הורסת לעצמי? פחד מהצלחה
הרס עצמי, נטייה להרוס לעצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני פוגע בעצמי? למה אני מחבל לעצמי? למה אני מפריע לעצמי? למה אני נגד עצמי? רצונות מנוגדים, לא שלם עם הרצון שלי, למה אני לא רוצה את מי שרוצה אותי? למה אני הורסת לעצמי? פחד מהצלחה
הרס עצמי, נטייה להרוס לעצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני פוגע בעצמי? למה אני מחבל לעצמי? למה אני מפריע לעצמי? למה אני נגד עצמי? רצונות מנוגדים, לא שלם עם הרצון שלי, למה אני לא רוצה את מי שרוצה אותי? למה אני הורסת לעצמי? פחד מהצלחה למה אני הורס לעצמי כשאני מתקרב להצלחה? אליעד כהן מסביר מהו הרס עצמי, מדוע אנשים פוגעים בעצמם, ומדוע הם מפריעים לעצמם להשיג את המטרות שהם בעצמם רוצים. דוגמה בולטת שאליעד מביא היא של אדם שרוצה זוגיות מאוד, וברגע שהוא מתחיל להתקרב לזוגיות, הוא פתאום מרגיש שהוא מחבל לעצמו בקשר. התופעה הזאת מוכרת מאוד, ונפוצה במצבים שבהם לאדם יש רצונות מנוגדים. מה גורם לאדם להרס עצמי? הסיבה המרכזית שאליעד כהן מציג היא שהאדם לא רק רוצה את מה שהוא חושב שהוא רוצה, אלא הוא גם לא רוצה את הדבר הזה. למשל, אישה שרוצה להיכנס לזוגיות, לכאורה מאוד רוצה את ... פחד מלהתחייב לזוגיות לטווח ארוך. כאשר האדם נמצא במצב שבו הוא גם רוצה וגם לא רוצה משהו, הוא בעצם חווה רצונות מנוגדים, והתוצאה של המצב הזה היא הרס עצמי. ככל שהאדם מתקרב למימוש המטרה שהוא רצה להשיג, כך הוא נוטה להפעיל מנגנונים שיסכלו את השגת המטרה בפועל. כיצד מתבטא הרס עצמי בחיים? אליעד כהן נותן דוגמאות פרקטיות רבות כיצד הרס עצמי מתבטא בחיים: לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן. כשהוא מדליק סיגריה, הוא פתאום זורק אותה באמצע כי הוא גם רוצה לעשן וגם לא רוצה לעשן. התוצאה היא שהוא כל הזמן במאבק פנימי ... רגשות אשם, ולכן מפסיק לאכול. כאן האדם שוב נמצא במאבק פנימי: הרצון ליהנות מהעוגה מול הרצון לא לחוש אשמה או לא להשמין. איך אפשר להתמודד עם הרס עצמי? כדי להתמודד עם הרס עצמי, אליעד כהן מציע דרך מאוד ברורה ופשוטה: לבדוק לעומק בתוך עצמך איפה נמצא החלק שמסרב או פוחד להשיג את מה שאתה רוצה. לדוגמה, אם אישה מגלה שהיא הורסת לעצמה את הזוגיות, ... תהיה לי לרועץ? מאיזו סיבה אני חושבת שזוגיות תזיק לי או תפגע בי? אם האישה תצליח לזהות את הנקודה הזאת בתוכה, ולטפל בפחדים ובחששות הללו, ההרס העצמי שלה יפחת משמעותית. לעומת זאת, אם לא תתמודד עם הפחדים הללו, היא תמיד תמצא את עצמה מצד אחד משקיעה אנרגיה רבה להיכנס לזוגיות, ומצד שני משקיעה אנרגיה רבה לא פחות כדי לפרק אותה. מדוע הרצונות המנוגדים גורמים להרס עצמי? הרצונות המנוגדים יוצרים מצב שבו האדם מתקרב למשהו מסוים, אך גם מתרחק ממנו בו זמנית. ככל שהוא קרוב יותר למטרה, כך מתעצמת אצלו תחושת הפחד והחשש, וכתוצאה מכך הוא מתחיל ... כה. באופן זה, האדם מונע מעצמו הצלחה מלאה וממשיך להיות תקוע במצב ביניים - לא מרוצה לחלוטין משום כיוון שהוא יבחר בו. מה לעשות אם זיהיתי שיש בי הרס עצמי? ההמלצה הפרקטית שאליעד כהן נותן היא להיות מודעים לפחדים האלה, להתבונן בהם באופן ישיר, ולברר לעומק למה באמת קיימת התנגדות בתוכי להשגת המטרה. כאשר מודעים לכך שיש בנו ... פנימיות, חקירה עצמית, או בעזרת גורם חיצוני כמו טיפול רגשי או ייעוץ מקצועי. למה אני הורס לעצמי? רצונות מנוגדים פחד מזוגיות איך להתמודד עם הרס עצמי? למה אני לא מצליח בזוגיות? איך נוצר הרס עצמי? האם יש לי הרס עצמי? פחד מזוגיות, פחד ממחויבות, פחד להתאהב, פחד להיפגע, פחד להתאכזב, פחד מתלות רגשית, פחד להצליח, למה אני פוגעת בעצמי? למה אני מחבלת לעצמי? למה אני מפריעה לעצמי? ...
לחיות את החיים, מחויב או אפשרי, אמונה וידיעה, לחיות מתוך אמונה, התאבדות, רצון להתאבד, לשמור על הבריאות, עישון סיגריות
... הם עדיין מעשנים. השאלה הנשאלת היא מדוע אנשים עושים זאת אם הרצון הבסיסי שלהם הוא לשרוד? אליעד מדגיש את הפרדוקס הזה ומסביר שכנראה קיים גם דחף נוסף אצל האדם, דחף הפוך של הרס עצמי או התאבדות. לדבריו, עצם ההתנהגות המזיקה הזו (למשל עישון) היא עדות לקיומו של הדחף ...
תוכנית הגרעין האיראנית מול מדינת ישראל - מה לעשות? ומהי המשמעות הרוחנית? חלק 1
... ויש בתוך האדם כוחות ידידותיים, דהיינו, מחשבות חיוביות שעוזרות לאדם. בדיוק כמו המדינות הידידות למדינת ישראל. אבל יש בתוך האדם, גם את הפוטנציאל של ההרס העצמי , שהוא השורש של העצבות והכעס והדיכאון וכולי, שיש בתוך האדם. וזאת כהקבלה למדינות האויב שיש למדינת ישראל. ובתוך כל מדינות האויב שיש למדינת ישראל, יש ...
האם להתפלל לאלוהים? האם הגיוני להתפלל? שאלת הרוע בעולם, בעיית הרוע, להתפלל למפלצת, למה יש רע בעולם? להתפלל לאלוהים רע, בחירה חופשית, למה לא הגיוני להתפלל? חזרה בתשובה, תפילה לאלוהים
האם להתפלל לאלוהים? האם הגיוני להתפלל? שאלת הרוע בעולם, בעיית הרוע, להתפלל למפלצת, למה יש רע בעולם? להתפלל לאלוהים רע, בחירה חופשית, למה לא הגיוני להתפלל? חזרה בתשובה, תפילה לאלוהים
... מאמין טוען שאלוהים דווקא נתן לאנושות כלים להתמודד עם בעיותיה, אך האנושות מתעסקת בעיקר בהרס עצמי ובפגיעה הדדית במקום לפתור את בעיותיה. האם כל הסבל בעולם מגיע רק מבני אדם? אליעד ממשיך בהצגת הטיעונים ומסביר כי קיימים שני סוגים של סבל בעולם: סבל שנוצר על ידי בני ...
טיפולי המרה בעד ונגד, שינוי נטייה מינית, האם אפשר לשנות נטייה מינית? האם אני הומוסקסואל? האם לצאת מהארון? האם אני נמשך לגברים? בעיות בזהות המינית, האם ניתן לשנות נטייה מינית? הילד שלי הומו, הבת שלי לסבית
... בדומה לניסיון להיגמל מעישון או סמים, על ידי הסבר כמה זה רע לעשן או להשתמש בסמים. הוא מדגיש כי השיטה הזאת לא יעילה ואף יכולה לגרום לאדם לשנוא את עצמו, מה שמוביל להרס עצמי ואף למחשבות אובדניות. אליעד מדגיש שטיפול פסיכולוגי כלשהו, כולל טיפול המרה, שמבוסס על כך שהמטופל לא בסדר וצריך לשנות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להאשים את עצמך? למה אני עושה את זה לעצמי? האם יש לי בחירה חופשית? לא מצליח לשלוט בעצמי, לא מצליח להפסיק לפגוע בעצמי, הורס לעצמי, הרס עצמי, שונא את עצמי, איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לכעוס על עצמי? איך לקבל את עצמי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרס עצמי, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרס עצמי, איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל, טיפול רגשי, מאמן אישי לפרישה בתחום הרס עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 23:16:01 - wesi1