אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אליעד ✔2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
וכאן נסביר על 2 גישות טיפוליות, 2 גישות של מטפלים שהאדם רוצה להיעזר בהם, 2 גישות של יועצים, 2 גישות של מנטורים לחיים וכולי. ונסביר מה ההבדל בין השיטה של אליעד כהן לשיטות אחרות ומהי שיטת EIP ועוד.

וההבדל שבין 2 הגישות האלו, הוא מאוד חשוב. וקריטי מאוד שהאדם יבין את 2 הגישות האלו ושיבין את ההבדלים שבין 2 הגישות האלו, כי 2 הגישות השונות האלו, עשויות להיות הבדל כמעט שבין חיים למוות ובין אושר לסבל וכולי. וגישה אחת מובילה את האדם אל האושר והשנייה אל הסבל. ולמרות שנראה ששתיהן כאילו דומות, הן שונות.

והעניין הוא, כך: בן אדם בא לטיפול כדי לטפל בבעיה שיש לו. דהיינו, הוא מניח שיש לו בעיה כלשהי. לדוגמא, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות רגיש יותר מידי אלא להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני וטוב ויפה.

ואז הולך לו אותו אדם, אל מטפל שיעזור לו להיות פחות רגיש. ועכשיו המטפל אמור לעזור לאותו האדם להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני.

אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך להסתכל על העניין הזה. ואלו 2 גישות טיפוליות שונות לחלוטין אחת מהשניה, ואני אסביר.

ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה לעזור לאדם שתהיה לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני.

אבל יש כאן 2 גישות שונות. גישה אחת היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי כדי לטפל בבעיה שהגדרנו.

הגישה השניה אומרת, שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור לבן אדם להגיע למצב שבו הוא ירגיש שיש לו שליטה על רגישות היתר שלו. ואז הוא יוכל לבחור האם כמה מתי ואיך הוא רוצה שתהיה לו רגישות יתר.

דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר של כל היועצים והמטפלים וכולי, היא שכדי לעזור לאדם אנחנו נניח שיש לו בעיה שאנחנו רוצים לטפל בה. הגישה השלמה יותר והנכונה יותר, היא, שלאדם אין שום בעיה מצד האמת. אלא שהאדם בוחר להגדיר את המצב שלו, כבעיה. ואנחנו ננסה לעזור לאדם לשלוט במצב שלו, ולאפשר לו לבחור לשנות את המצב שלו. אבל לא בהכרח שהאדם חייב לשנות את המצב שלו.

ואני אוסיף. ב 2 הגישות יש הסכמה שהאדם נמצא במצב מסוים. אין שום מחלוקת על העובדות. גם ניתן לומר ש 2 הגישות מסכימות לכך שהאדם מגדיר את המצב שלו בהגדרה כלשהי, לדוגמא: רגישות יתר, התמכרות לסמים, התמכרות לסקס, חרדה חברתית, כעס ועצבים וכיו"ב. דהיינו, יש הסכמה על העובדות ויש הסכמה על כך שהאדם מגדיר את המצב שלו תחת הגדרה כלשהי.

2 הגישות גם מסכימות שהאדם רוצה לשנות את המצב שלו. ו 2 הגישות גם רוצות לעזור לאדם לשנות את המצב שלו. עד כאן הכל זהה.

אבל בגישה הנפוצה, יש הסכמה עם האדם שיש לו בעיה, ושהוא צריך לפתור את הבעיה שלו, שהוא צריך להפסיק להיות עם רגישות יתר, צריך להפסיק את ההתמכרות לסקס, צריך להפסיק את החרדה החברתית שלו וכיו"ב.

לעומת הגישה הנכונה, שהיא שיש הסכמה על כך שהאדם רוצה לשנות את מצבו ושלא טוב לו המצב שלו. אבל אין הסכמה על כך שבאמת יש כאן בעיה. ולמה? כי מצד האמת, הכל מושלם בכל מקרה תמיד.

ועל האדם שלא רוצה שתהיה לו רגישות יתר, עליו לא להיות ברגישות יתר מעצם זה שיש לו רגישות יתר. ועל האדם לא להיות בחרדה מכך שהוא בחרדה. ולא להיות בכעס כלפי זה שהוא בכעס. ולא להיות בהתמכרות לפתור את ההתמכרות שלו.

דהיינו, רוב ככל הגישות באות לעשות שינוי, מתוך אלימות, אכזריות, רוע, שנאה וכולי. דהיינו, נניח אדם שמכור לפורנו, אז מי שרוצה לעזור לו, מסתכל על ההתמכרות לפורנו כעל דבר גרוע מאוד, כעל אויב, כעל השטן, כעל משהו מאוד גרוע, שצריכים לטפל בו ולהיפטר ממנו.

ואני אחדד: אני לא אומר שהגישה הנפוצה היא של אלימות וכעס כלפי המטופל. אני כן אומר שכל הגישות הן באלימות כלפי התופעה שבה רוצים לטפל. דהיינו, אנחנו לא נכעס ולא נשנא את האדם שהוא סובל מכעסים. אבל אנחנו כן נכעס על תופעת התקפי הזעם לכשעצמה.

והגישה הזאת שהיא הגישה הכללית, השורש שלה הוא, התפישה שיש טוב ורע. ושאם הגדרנו משהו כרע, אז אנחנו צריכים להתרחק ממנו ולטפל בו וכולי.

והחיסרון המרכזי של הגישה הזאת, הגישה הנפוצה ביותר, הוא שהיא עשויה לגרום לאדם לשנוא את עצמו ולכעוס על עצמו ולפתח בעיות חדשות עם עצמו.

דהיינו, נכון שאנחנו לא נכעס על האדם שסובל מהתקפי זעם, אלא ננסה להכיל אותו וכולי. אבל אנחנו נסכים איתו שהתקפי זעם והתקפי עצבים, זאת אכן מחלה שצריכים לטפל בה. ומה יקרה אם אותו אדם יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו?

אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, שבה האדם מתמלא בכעס עצמי, על עצם זה שהוא בכעס. והאדם מתחיל לשנוא את עצמו, על כך שהוא לא מצליח להשתנות.

ובכל תרחיש, נוצרת כאן בעיה עוד יותר גדולה. שהאדם אולי פותר בעיה אחת, אבל יוצר בעיה אחרת. כי מצד האמת האדם אמור להכיל בעצמו גם את כל התכונות השליליות שיש בעולם. ולהיות אלוהים, זה להיות שלם עם הכל. שלם עם כך שיש בך מאה אחוז שנאה כלפי העולם. ושלם עם זה שיש בעולם מאה אחוז שנאה כלפיך. שלם עם זה שאתה גם השטן. ושלם גם עם זה שהשטן מתעלל בך. כי להיות אלוהים, זה להיות הכל וכולי.

ומתוך המקום של להיות אלוהים, מתוך המקום הזה האדם בוחר איך הוא רוצה לחיות ואיך הוא רוצה לצמצם את הרצון שלו וכולי.

וכמובן שכאשר המטופל מגיע עם בעיה של חרדה חברתית לדוגמא, אז ברור שאנחנו לא ננסה להשאיר אותו עם הבעיה של החרדה החברתית שלו. אבל לאורך כל הטיפול, יש מסר לתת מודע שעובר אל המטופל. והשאלה היא, האם המסר הוא שאתה חולה במחלה שצריכים לטפל בה ושהיא רק רעה ושאתה חייב להיפטר ממנה. או שהמסר הוא של הכלה, שנעזור לך להיות מסוגל לשלוט בתכונה שיש לך. כי ככה אתה רוצה ולא כי ככה אתה חייב.

ואלו כמובן 2 גישות שונות לחלוטין. והשיטה של אליעד כהן שיטת EIP, היא מתוך מקום של להיות אלוהים. לתת לאדם את נקודת המבט של אלוהים. שבפועל זה אומר שעוזרים לאדם לשנות את עצמו, לא מתוך מקום של שנאה כלפי עצמו, אלא מתוך לאפשר לאדם להיות מסוגל לבחור את הרצון שלו ולשלוט יותר ברצון שלו, כי ככה הוא רוצה. אבל לא מתוך מקום של שנאה וכעס על התכונה שהאדם מנסה לשנות.

וכן על זה הדרך, ניתן לראות את העניין של "טיפולי המרה" ו"טיפולים לשינוי הזהות המינית" וכיו"ב, שהוציאו אותם אל מחוץ לחוק. כי רוב ככל המטפלים בעניינים האלו, הם כמובן שונאים את הרעיון שגבר חושב שהוא אישה או שהאישה חושבת שהיא גבר וכיו"ב. ורובם ככולם הומופובים וחושבים שזה אסון שגבר נמשך לגבר או אישה נמשכת לאישה וכיו"ב. ולכן הם פועלים מתוך שנאה, עד כדי כך שלפעמים גורמים למטופל להתאבד וכיו"ב, מרוב שנאה עצמית של האדם כלפי עצמו.

ומצד האמת, במה תלוי האם ובאיזו גישה המטפל שלך יטפל בך? תשובה: הכל תלוי בתפישת המציאות של המטפל עצמו. האם הוא רואה את החיים כמחויב או כאפשרי. וזה בסדר גמור לחשוב שמשהו מחוייב. ולא מחוייב לחשוב ששום דבר לא מחוייב. אבל גם לא מחוייב לחשוב שמשהו מחוייב. וככל שהמטפל יותר מבין שזה בסדר גמור גם להיות השטן, כי אלוהים הוא גם שטן וגם הכי אלוהים טהור שיש, הרי שמנקודת המבט הזו, יותר קל לו לעזור לאדם לבחור לשלוט ברצון של עצמו ולא לגרום לאדם לשנוא את עצמו וכולי.
שיטה המטופל חיסרון פתרון בעיות פעילויות מיניות מחלוקת התקפים שינוי הרגלים שליטה לשנות הרגלים שינוי זהות מינית 2 גישות טיפוליות 2 גישות של מורים רוחניים eip אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אובדנות אוריינטציה מינית איך לא לגרום איך לא לגרום למטופל להתאבד איך לאהוב איך לאהוב את איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך לגרום איך לגרום ל איך לגרום למטופל לא להתאבד אליעד אליעד כהן אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני נמשך לבנים אני נמשך לגברים אני נמשכת לבנות אני נמשכת לנשים אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי בגלל בדיקת זהות מינית בחירה בלבול בנטייה מינית גיבוש זהות מינית גישות גישות טיפוליות גישות של מורים רוחניים גישות של מנטורים לחיים דחף מיני דחפים מיניים האם אני גיי האם אני הומו האם אני לסבית האם אני סטרייט האם אני סטרייטית האשמה עצמית הבדל הבדלה הבדלים הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן ההבדל הלקאה עצמית הנאה מינית הנוסחא של אליעד הנוסחא של אליעד כהן הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן העדפה מינית השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד השכל של אליעד כהן התאבדויות התאבדות התאבדות של מטופל התרגשות מינית זהות מגדרית זהות מינית זהות מינית מבולבלת חיים חיסרון חסרון חסרונות חרמנות חשק מיני טיפול טיפול באובדנות טיפול בהעדפה מינית טיפול בהתאבדות טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בנטיות אובדניות טיפול בנטייה מינית טיפול המרה טיפול מתוך חסרון טיפול מתוך שלמות טיפול של אליעד כהן טיפולי טיפולי המרה טיפולים טיפולים לשינוי הזהות המינית טעויות טעויות של טעויות של מורים רוחניים יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא לגרום לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא להתאבד לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לגרום לגרום למטופל לא להתאבד להאשים את עצמי להאשים את עצמך להבדיל להלקות את עצמי להלקות את עצמך להשתנות להשתנות מתוך אהבה להשתנות מתוך בחירה להשתנות מתוך שלמות להתאבד לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לעשות סקס לעשות שינוי לעשות שינוי מתוך אהבה לעשות שינויים לרצות סקס לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשנות העדפה מינית לשנות זהות מגדרית לשנות זהות מינית לשנות נטייה מינית מבחן נטייה מינית מהי שיטת eip מורה רוחני מורים רוחניים מחשבות אובדניות מטופל מטופלים מטפל מין מיניות מנטור מנטורים מנטורים לחיים מנטורינג מצא את ההבדלים משיכה מינית מתוך אהבה מתוך בחירה מתוך שלמות נטיות אובדניות נטיות הפוכות נטייה מינית נטייה מינית משתנה סגנונות של טיפול סיפוק מיני סקס עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רוחני רוחניות רוחניים רוצה להתאבד רצון להתאבד רצון למין רצון לסקס שאלון זהות מינית שונא את עצמי שונאת את עצמי שיטה שיטת eip שיטת הטיפול של אליעד כהן שיטת טיפול שינאה שינוי שינוי הזהות המינית שינוי העדפה מינית שינוי זהות מגדרית שינוי זהות מינית שינוי נטייה מינית שינויים שלמות שנאה שנאה עצמית שנאה עצמית בגלל טיפול תשוקה מינית
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
... שיקרה לי דבר רע מה עושים עם זה איך מטפלים בזה. אתה הבנת? ש: ברור. אליעד: ברור, מה עושים? ש: למדנו על זה אין סוף פעמים. אליעד: ברור אז מה עוד פעם. ש: בודקים מה הסיכון ומה הסיכוי מה הסיכוי שזה יקרה וכשזה יקרה מה הסיכון. אליעד: יפה עכשיו למה אני לא דיברתי על זה כי מה אני אמרתי מה הייתה השאלה תחזור על השאלה. ש: שאלת איך פותרים את זה. אליעד: את מה? ש: את החרדה. אליעד: שמה? ש: הכללית הזאת. אליעד: שמה קורה איתה מה זה חרדה כללית? ש: בודקים מה האמת מה האמת. אליעד: מה זה חרדה כללית? ש: לא יודע מה זה חרדה כללית מה זה משנה. אליעד: ועוד איך שזה משנה. ש: אני חייב לדעת בשביל לענות לך תשובה? אליעד: ברור כי זאת שאלה אחרת. ש: לא. אליעד: אז אתה חושב שסתם אני כמוך סתם מוסיף מילים לשאלה? ש: יש תבנית ואני מלביש את זה בפנים. אליעד: לא אבל בכוונה שאלתי את השאלה ככה כדי שהתבנית לא תתלבש בפנים. ש: תחזור על השאלה. אליעד: נסביר עוד פעם יש בן אדם שאומר אני מפחד ... אותו אם ניתן ומה הסיכון אם הוא ינשוך אותך. עד כאן זה נכון? ש: כן. אליעד: יפה זה במידה ואנחנו יודעים ממה הוא מפחד אבל ... אסון כן זאת ההגדרה של יקרה אסון. מה עושים? ש: תשלח אותו ללא משנה. אליעד: מה? ש: תשלח אותו ללא משנה. אליעד: מה זאת אומרת? ש: נבדוק איתו אוקי למה זה משנה. אליעד: מה המשנה? ש: יש הרבה רעיונות למטרה קודם כל להטיל ספק למה אתה רוצה ככה או ככה. אליעד: אבל הוא לא אמר מה הוא רוצה אני מסביר לך עוד ... חושב שזה משנה, אוקי מה אז יקרה אז קרה האסון מה אז יקרה מה הגרוע מכל. אליעד: זה אסון. ש: אז קרה אסון מה הבעיה עם זה קרה אסון גם ככה יום אחד אתה תמות והכל. אליעד: אבל עד שאני אמות הוא אומר לא. ש: וגם אם לא תשכח מהכל בסוף אתה תמות. אליעד: הוא מפחד גם מלמות. ש: אתה יכול לשלוט בזה. אליעד: אז אתה אומר לו אין פתרון זה הרעיון שלך. ש: לא אתה יכול להגיד מה זה אתה מפחד למות אתה יכול לשלוט בזה. אליעד: אני לא יכול לשלוט בזה ואני מפחד מזה שאני לא ... את זה זאת כבר בחירה שלך אם לסבול או לא לסבול, עכשיו יש עוד עניין. אליעד: לא שנייה, אני לא יכול לשנות את זה ואני ... לא הבחירה שלי אם לסבול או לא. ש: אוקי בוא אני אתן לך תשובה אחרת. אליעד: רגע מה אחרת מה הקודמת, התשובה היא שאין תשובה? ש: לא יש תשובה. אליעד: אז מה התשובה? ש: אני אומר לאחד כזה יש שתי ... אחר שמנהל את העולם ממילא אתה רובוט ואין לך שום שליטה על שום דבר. אליעד: ולכן אני מפחד. ש: סליחה גם על ההרגשות שלך לעומת זאת. אליעד: מה אז לכן אני מפחד אבל, רגע אבל איך זה פתר ... לדעת אותן במאה אחוז או שיש אלוהים ואז אתה רובוט ואז אין שום שאלה. אליעד: למה אין שום שאלה ולמה אם אני אלוהים אני לא ... להתלונן? ש: קודם כל אם אתה אלוהים אל תתלונן כי אתה לא עושה את זה. אליעד: למה אז מה אני עושה ואני מתלונן מה הבעיה? ש: אז תתלונן. אליעד: אני מתלונן על עצמי. ש: אז אלוהים שמתלונן ...
גבר עם נטייה לבגוד, אישה עם נטייה לבגוד, בגידות בחיי הנישואין, למה אנשים בוגדים? רוצה להכיר מישהי, מערכות יחסים קודמות, בחורה זורמת, בניית מערכת יחסים, להצליח בזוגיות, למנוע בגידה
גבר עם נטייה לבגוד, אישה עם נטייה לבגוד, בגידות בחיי הנישואין, למה אנשים בוגדים? רוצה להכיר מישהי, מערכות יחסים קודמות, בחורה זורמת, בניית מערכת יחסים, להצליח בזוגיות, למנוע בגידה
... קודמות, בחורה זורמת, בניית מערכת יחסים, להצליח בזוגיות, למנוע בגידה למה מפריע לך לצאת עם מישהי עם נטייה לבגוד? אליעד כהן מסביר מה בדיוק גורם לגבר לחשוש לצאת עם בחורה שיש לה כביכול נטייה לבגוד, ומנסה לנתח איתו את ההנחות והפירושים שנמצאים מאחורי החששות שלו. אליעד מפריד בין עובדות לפירושים, ומדגים דרך שיחה מפורטת כיצד מפרקים חשש כזה לגורמים ומנתחים כל ... שיש בחורה שאותו גבר יוצא איתה ושמפריע לו לצאת איתה. כל השאר, כמו הנטייה שלה לבגוד, הם פירושים ולא עובדות מוחלטות. אליעד שואל כיצד הוא הגיע למסקנה שיש לה נטייה לבגוד, והגבר משיב ששמע מחברים שונים שהיא עושה ... ומספר שהיא עצמה הודתה שבמערכות היחסים הקודמות שלה היא בגדה כשהמערכת החלה לדעוך. האם באמת יש לה נטייה לבגוד? אליעד מנתח לעומק את שתי ההנחות של הגבר: ההנחה הראשונה היא שמעתי מחברים שונים שהיא עושה שטויות במסיבות. אליעד מדגיש ששמיעה מחברים זאת עובדה, אבל הפרשנות לכך שהיא בוגדנית זו הנחת יסוד בלבד. הוא שואל מה בדיוק היא עשתה, והגבר עונה שהיא התנשקה עם אנשים במסיבות. אליעד בודק איתו לעומק מה באמת קרה שם, והאם זה קשור ישירות לבגידה במערכת יחסים. הוא מדגים דוגמה ... בזוגיות. ההנחה השנייה מבוססת על דבריה של הבחורה עצמה: בשתיים ממערכות היחסים הקודמות שלי בגידה הופיעה לקראת הסוף. אליעד מנתח שצריך לבדוק לעומק את המשמעות של סוף מערכת יחסים. הוא שואל האם באמת בגדה בזמן שהייתה ... מתחילים לראות את עצמם כרווקים, וכך בגידה לא מוגדרת בדיוק כפי שהגבר חושב. האם בגידה בעבר מצביעה על בגידה בעתיד? אליעד מסביר באופן מפורט מדוע פעולות מסוימות שעושה אדם כשהוא רווק אינן בהכרח מעידות על נטייה ... ריגושים, חוסר תשומת לב או סיבה אחרת. אם הסיבות האלה ניתנות לפתרון בזוגיות טובה, הסיכון שתבגוד יורד משמעותית. אליעד מציין שצריך לבדוק באופן כללי איך היא מתמודדת עם קושי, לא רק בזוגיות. אם זו אישה שנוטה ... להתמודד עם בעיות או לפחות מעוניינת בכך, הסיכוי לכך נמוך יותר. איך באמת בודקים את הסיכוי לבגידה במערכת יחסים? אליעד מציע לבדוק בצורה מפורטת את האדם, לא באמצעות השאלה למה נפרדתם? אלא באמצעות שאלות כלליות על ... לעומת מצב שבו היא רואה את הזוגיות כמחויבות עמוקה או חלק מרצון להקים משפחה. למה בכלל כל כך מפריע לך שיבגדו בך? אליעד בודק עם הגבר גם למה כל כך מפריעה לו המחשבה שיבגדו בו. הוא מציין שגם אם לא יהיה להם טוב יחד, אפשר להיפרד בצורה פשוטה. הגבר אומר שהוא עצמו לא בוגד גם כשלא טוב לו, ולכן הוא מצפה שגם היא לא תעשה זאת. אליעד מבהיר שבסופו של דבר, הוא צריך לבדוק האם הוא יכול לייצר מערכת יחסים שבה לשניהם יהיה טוב מספיק כדי לא לרצות לבגוד. מסקנה: מה חשוב לדעת כדי למנוע בגידה? אליעד מסכם את כל הנקודות שצריך לבדוק כדי להצליח במערכת יחסים ולמנוע בגידה. הנקודות המרכזיות הן ... לדעת איך הוא מתמודד עם קושי באופן כללי, ולוודא התאמה עמוקה בתפיסות העולם ובצרכים הרגשיים של כל אחד מבני הזוג. אליעד ממליץ לשחרר פחדים מוגזמים ולגשת ליחסים בצורה פתוחה ומציאותית, ולא לתת לחששות מוגזמים לנהל ... מבגידה? איך בונים מערכת יחסים בריאה? מה לעשות כשיש חשש מבגידה? ש: למה מפריע לי לצאת עם מישהי שיש לה נטייה לבגוד? אליעד: אוקי מה ההנחות איך אתה יודע שיש לה נטייה לבגוד קודם כל הנחות היסוד מה העובדות ומה ... לבגוד אוקי בא נראה קודם כל מה הנחות היסוד מה העובדות ומה הפירושים אז מה העובדות? ש: העובדות שאני יוצא עם מישהי. אליעד: העובדות שיש מישהי אוקי. ש: יש מישהי שאני יוצא איתה. אליעד: ואתה יוצא איתה. ש: והנחות היסוד זה שיש לה נטייה. אליעד: לא רגע אבל מפריע לך לצאת איתה זאת גם כן עובדה. ש: מפריע לי לצאת איתה. אליעד: עד כאן זה נכון יש מישהי שאתה יוצא איתה ומפריע לך לצאת איתה אוקי עד כאן זה עובדות עכשיו בא נתחיל להוסיף את הפירושים הלאה, מה הפירושים? ש: שיש לה נטייה לבגוד שיש לה נטייה בכלל. אליעד: אוקי. ש: ושיש לה נטייה לבגוד. אליעד: אוקי אז מה אנחנו מניחים אחד שיש לה נטייה לבגוד נכון ו...? ש: וזה רע. אליעד: וזה רע למי? ש: לי. אליעד: אוקי אז מה לא ברור אז בא נבדוק אם זאת אמת או לא אמת, אוקי האם באמת יש לה נטייה לבגוד? ש: אני חושב שכן. אליעד: לפי מה אתה חושב שכן? ש: קודם כל כי שמעתי מחברים על כל מיני דברים עליה. אליעד: מה שמעת? ש: שהיא עושה שטויות. אליעד: מחברים שרוצים אותה? ש: לא. אליעד : איך אתה יודע שהם לא רוצים אותה? ש: כי אני יודע. אליעד: אוקי אז שמעת מחברים שהיא עושה שטויות אוקי כן עכשיו. ש: מכל מיני חברים שונים. אליעד: שונים בוא נרשום את זה בוא נרשום ננתח כל מילה שאתה אומר בא נראה אז אנחנו בעצם שואלים מה ... לה נטייה לבגוד נכון, אז אמרת ככה אמרת אחד שמעתי מחברים שונים מה שמעת? ש: שהיא עושה שטויות במסיבות וכאלה דברים. אליעד: מחברים שונים אוקי מה עוד? ש: ודברתי איתה על מערכות היחסים הקודמות שלה ובשתיהן היא אמרה ...
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
... מינית ולא מגלה עניין ביחסי מין, לא מתוך התנזרות מכוונת, אלא פשוט משום שאין לו משיכה או עניין בנושא. לפי אליעד כהן, א מיניות נתפסת בדרך כלל כנטייה מולדת או תכונה קבועה שלא ניתן לשנותה. אך במהלך השיחה התברר שזוהי תפיסה מוגבלת, וכי ניתן להתייחס לא - מיניות באופן עמוק יותר. אליעד הסביר שמיניות או חוסר מיניות (א - מיניות) הן בעצם תוצאות של התניות פסיכולוגיות ורגשיות שהאדם ספג ... המינית נקבעים על פי המשמעויות והפירושים שהאדם מעניק למיניות. מהן שלוש הגישות לתפיסת המיניות לפי רבי נחמן? אליעד כהן הציג שלוש דרכים שבהן ניתן להתייחס למיניות, על פי דבריו של רבי נחמן: לראות במין דבר חיובי וטוב. ... שכדי להגיע להבנת המציאות באופן מוחלט, האדם צריך להיות מסוגל להטיל ספק באופן עמוק בחשיבות של המיניות. לפי אליעד, אדם שלא מסוגל לראות את המיניות כשלילית, מוגבל בהבנה הרוחנית שלו, משום שיש לו מחויבות (התניה) לכך ... אדם א מיני למיני, ולהפך? בניגוד לתפיסות הרווחות לפיהן א מיניות או נטיות מיניות אחרות הן מולדות וקבועות, אליעד טען שניתן להפוך אדם א מיני למיני או להפך. התהליך מבוסס על הבנת ההתניות הפסיכולוגיות והמשמעויות ... לתוצאות לא נעימות. לשכנע אותו שהמיניות היא חסרת משמעות או חשיבות לחייו. האם מין הוא צורך הישרדותי בסיסי? אליעד הסביר שמין אינו צורך הישרדותי בסיסי כמו מזון או מים. למרות זאת, הוא ממלא תפקיד חשוב מבחינה רגשית ... המשמעויות שהם נותנים לו, כגון אהבה, קרבה, חופש ושחרור רגשי. איך המיניות מתקשרת להבנת המציאות לפי רבי נחמן? אליעד הבהיר שרבי נחמן רואה את החשק המיני כביטוי לתחושת חיסרון פנימי, וניסיון להתמזגות עם משהו חיצוני ... אמונה שזו התאווה המרכזית שמגבילה את ההבנה הרוחנית. מה הקשר בין דחייה ממשהו לבין משיכה אליו מאוחר יותר? אליעד השתמש בדוגמה של אוכל כדי להסביר את הקשר בין דחייה למשיכה. אדם שנגעל בעבר ממאכל מסוים ולאחר מכן למד ... ופתאום הופך למיני, עשוי לחוות הנאה מינית חזקה במיוחד. מה המשמעות הפסיכולוגית העמוקה של ההנאה ממין? לפי אליעד, ההנאה ממין מגיעה אך ורק מהמשמעויות שהאדם מייחס למין. אין פעולה מינית שהיא חיובית או שלילית בפני ... של רבי נחמן שינוי דפוסי חשיבה עכשיו השאלה היא כזאת יש מושג שנקרא א מיניות מישהו מכיר את המושג הזה? ש: כן. אליעד: אוקי מה אתה מכירה? ש: א מיניות? אליעד: כן. ש: המושג? אליעד: כן. ש: מה זה אומר. אליעד: ברור השאלה מה זה אומר. ש: זה אומר אדם שלא מתעניין במין. אליעד: אוקי אז השאלה היא בהנחה שיש בן אדם שהוא א מיני איך אפשר להפוך אותו למיני, זאת השאלה וכמובן שהשאלה היא גם הפוכה איך בן אדם מיני אפשר להפוך אותו לא - מיני. ש: אי אפשר. אליעד: אוקי, עכשיו רבי נחמן דיבר פעם שהוא אמר מי שלא יכול לקחת את הנושא המיני, יש שלוש דרכים להסתכל על ... יוכל כאילו להגיד איזה גועל זה אישה לא יוכל לראות את הניגון של אלוהים בעולם. ש: זה הניגון של הצדיק שאמר. אליעד: לא, לא קשור כן יש ניגון מסוים במציאות הזאת שאם אתה לא מסוגל להשתחרר מההתניה שיש לך שמין זה מאוד ... להשתחרר מהמחויב הזה אתה לא תצליח לראות את מה שמעבר למציאות, בסדר? ש: אבל להשתחרר זה לראות כמה זה הפוך. אליעד: נכון אז הוא אמר שאתה צריך להגיע למצב שאתה יכול להגיד פוי כאילו גועל משהו כזה בסדר. ש: פויה. אליעד: כן משהו כזה, עכשיו בכל מקרה יש שלוש דרכים להסתכל על זה או שזה טוב או שזה רע או שזה לא משנה, עכשיו ... הוא הומו הוא הומו, הוא סטרייט הוא סטרייט וזהו משהו כזה בסדר אבל זה לא נכון. ש: רגע אתה מדבר על משהו אחר. אליעד: אני כבר הרחבתי את זה כי אלו שיגידו לך שלא ניתן לשנות א מיני למיני גם יגידו לך שאת ההומו לא ניתן ... עיוור זה לא אומר לו כלום. אז יש באיזה סרט לדוגמא, סתם יש ב - תפוז המכני משהו כזה נכון? ש: יכול להיות. אליעד: שהוא עשו לו שטיפת מוח של סרטים כדי שהוא לא ירצה לראות את זה, אז יש אולי ווריאציה שנגיד בא נראה לו ... היא לא התשובה. ש: מה גורם לבן אדם להימשך למשהו, נניח בן אדם נמשך לציפס מה גורם לו באותו רגע להימשך לציפס? אליעד: אוקי. ש: כי זאת אותה תשובה לדעתי זאת התשובה. אליעד: בא נניח שזאת אותה תשובה, בא נחזור לסיפור של הא - מיני מה עושים עם הא - מיני. ש: עם הא - מיני הבן אדם לא נמשך למין. אליעד: כן מה עושים כדי שהוא ימשך? ש: אוקי השאלה אם יש באמת איזה משהו קודם כל שיכול לגרום לו בשביל מה שצריך לומר להבין מה גורם לו להיות א מיני, יש משהו שגורם לו להיות א מיני? אליעד: אבל שים לב לשאלה אתה אומר מה גורם להיות א מיני כאילו ה - default שלו שהוא מיני מה גרם לו להיות א ... לו להיות א מיני הוא יהיה מיני. ש: רגע לא, יש משהו שגורם לו להיות א מיני או אין משהו שגורם לו להיות א מיני? אליעד: אז השאלה היא מה ברירת המחדל שלו ברירת המחדל שלו זה שהוא מיני והוא אומר לא בא לי על מין או שהוא א מיני ורוב האנשים הפכו להיות מיניים. ש: אתה חושב שיש לזה משמעות. אליעד: כן ברור כי אתה אומר בוא ננטרל את הסיבה שבגללה הוא א מיני ואז הוא יהפוך להיות מיני? מי אמר אולי ה ... זה א מיני. ש: אוקי אם ה - default א מיני אז אתה אומר שאי אפשר לשנות, אם אין לו סיבה אם אין משהו שגורם לזה. אליעד: אתה אומר בא נבדוק למה הוא א מיני אבל הוא נולד א מיני, לא זאת אומרת ה - default של כולם הם א מיניים. ש: מה? אליעד: עוד פעם יש שתי דרכים להסתכל על זה דרך אחת להגיד תראה כולם נולדו מיניים ובן אדם שהוא אמיני זה ... לא רק על ידי שלילה של משהו. ש: אבל מי אמר שזאת תוצאה של איזו התניה מסוימת, אתה בטוח שזאת תוצאה של התניה? אליעד: מה התוצאה של ההתניה? ש: להיות מיני מעבר מין זה התניה? אליעד: מה אתה חושב אני שאלתי אותך. ש: אני לא יודע אני יודע למה.
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
... נחמן מברסלב, אלוהים האם יש הבדל בין כאב פיזי לכאב נפשי? לפי אליעד כהן, ההבחנה בין כאב נפשי לכאב גופני היא ... מאותה בעיה בדיוק: חוסר התאמה בין הרצון שלנו לבין המציאות. אליעד מדגים כי כל החוויה של כאב, הן פיזי והן נפשי, ... של אלוהים. מדוע אנו מרגישים כאב, והאם ניתן להתגבר עליו? אליעד כהן מסביר שהכאב, בין אם נפשי או גופני, תלוי ... מעצם הכאב, אלא משום שאנו מתנגדים לו ואיננו רוצים אותו. אליעד מציע שהדרך להתמודד עם הכאב היא לשאול באופן ... שהוא זה שמניע את כל הדברים. מהי הדרך לשחרור מהסבל לפי אליעד כהן? הדרך לשחרור מהסבל, לפי אליעד, עוברת בהתבוננות ובחקירה מתמדת של מקור ... מפסיק להרגיש נפרד ומבין שהוא אחד עם ההוויה ועם האלוהים. אליעד כהן מסביר שזהו המצב לפני הבריאה, מצב של ... אלא כדי לחוות כבר עכשיו את המציאות כאילו הוא יצר אותה. אליעד מתאר מניסיונו האישי תהליך ארוך של חקירה ... או חווית השלמות. איך ניתן להגיע לחווית האחדות והשלמות הזו? אליעד מסביר שכדי להגיע לחווית השלמות, יש לחקור ... ובכך הוא משתחרר מהסבל ומגיע לשלמות מוחלטת. לסיכום, לפי אליעד כהן אין הבדל אמיתי בין כאב פיזי לכאב נפשי, ... את חווית המציאות? האם יש הבדל בין כאב גופני לכאב נפשי? לפי אליעד כהן, הנושא של הפרדה בין כאב נפשי לכאב פיזי ... רבים. נקודת המוצא שלו היא שאין באמת הפרדה בין גוף לנפש. אליעד מסביר שלמרות שהחוויה שלנו היא שכאב פיזי הוא ... האדם מרגיש כאב, בעוד שלכאורה חומר כמו קיר אינו מרגיש דבר. אליעד מסביר שגם האדם וגם הקיר בנויים מאותם האטומים ... שלו לבין המציאות. מה אומר רבי נחמן על סבל ובריאות הגוף? אליעד כהן מתייחס לדברי רבי נחמן מברסלב, שאמר שכל ... בתפיסת המציאות של האדם. האם כולם חווים כאב פיזי באותו אופן? אליעד כהן מסביר שגם כאב פיזי, שנתפס אצל רוב האנשים ... חזק, הכאב הפיזי מפסיק להפריע. מדוע הכאב תלוי ברצון האדם? אליעד כהן טוען שהסיבה המרכזית לכאב היא לא החוויה ... בגלל האירוע עצמו אלא בגלל שהוא אינו רוצה שיקרה לו אירוע זה. אליעד מסביר שאם האדם ישאל את עצמו מספיק פעמים למה ... והוא רק מתבונן בהתרחשות הזו. מהי הדרך להשתחרר מהסבל לפי אליעד כהן? הדרך לשחרור מהסבל, לפי אליעד כהן, עוברת דרך התבוננות וחקר מתמיד של מקור ... בעצמו ברא אותה, ואז כבר אין לו התנגדות לרצונותיו. לדוגמא, אליעד משתמש בדימוי של במאי הסרט טום וגרי: אם את ... ישות נפרדת ומבין שהוא אחד עם ההוויה כולה, שהיא בעצם אלוהים. אליעד כהן מסביר שזה המצב שלפני הבריאה, מצב של ... אלא לחוות את המציאות כולה כבר עכשיו כאילו אתה היוצר שלה. אליעד כהן מסביר כי הוא עצמו עבר תהליך ארוך של ... דבר, ושהכל מתהווה ממקור אחד, שהוא מחוץ לזמן ולמקום. לסיכום, אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם כאב פיזי ונפשי תלויה ... המציאות? האם יש הפרדה בין בעיות מנטליות לבעיות פיזיות? אליעד: אז מה שאת שואלת זה האם יש הפרדה בין בעיות ... אבל אם כואב לי, אני מרגישה את זה פיזית, איך זה קשור לנפש? אליעד: שימי לב, רבי נחמן גם בעצמו סבל מספיק ובכל זאת הוא נאחז בתפיסה הזו. מה ההבדל בין אדם לבין חפץ דומם? אליעד: אם אני אקח קיר ואתחיל להכות בו - זה לא ... העצבים שלנו והקיר עשויים מאותו חומר. שאלה: אז מה כן ההבדל? אליעד: ההבדל הוא שאת אמרת קודם שהאדם רוצה ליצור ... רוצה למלא את רצונך. שאלה: אבל למה אני רוצה למלא את רצוני? אליעד: בסוף, בסוף, בסוף - כי ככה אני רוצה. שאלה: למה אני רוצה הנאה? אליעד: לא בגלל ההנאה. למשל, ניקח דוגמה של אדם ... כאב פיזי, אתה לא צריך ללכת אחורה, כולם מרגישים אותו הדבר. אליעד: זה לא נכון. שאלה: איך זה לא נכון?
חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים
חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים
... המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים איך להפוך את החשיבה החיובית לאמיתית ויציבה? אליעד כהן מדבר על הבעייתיות של חשיבה חיובית כאשר היא אינה אמיתית, ומסביר איך אפשר להפוך את החשיבה החיובית ליציבה ולאמיתית באמת. אנשים רבים מנסים לחשוב בצורה חיובית, להגיד לעצמם שהכל טוב, אבל בתוך תוכם הם עדיין מרגישים שמשהו לא בסדר, ולכן זה לא עובד לאורך זמן. אליעד מסביר שהסיבה לכך היא פשוטה: החשיבה החיובית אינה מתאימה לאמת הפנימית של האדם, ולכן נוצר פער בין המחשבות לרגשות. לדוגמה, אדם שמרגיש רע וחושב בצורה שלילית, מנסה להגיד לעצמו יהיה בסדר, הכל טוב, החיים יפים, אך בפועל אינו מאמין לזה באמת. לכן, כשהוא נתקל בקשיים במציאות, הוא חוזר במהירות לחשיבה שלילית. לפי אליעד, לא יעזור להגיד לעצמך שהכל טוב אם אינך באמת מבין או מאמין בזה. החשיבה החיובית חייבת לנבוע מתוך הבנה אמיתית של המציאות ולא מתוך שכנוע עצמי מלאכותי. למה חשוב להבין את האמת על המצב? אליעד כהן מסביר שמה שגורם לאדם להרגיש טוב או רע הוא לא המציאות עצמה, אלא הפער בין הציפיות שלו לבין מה שקורה במציאות. כאשר המציאות מתאימה לציפיות - האדם מרגיש ... באופן אובייקטיבי ככל האפשר. לדוגמה, אם אדם רוצה להשיג משהו מסוים ואינו מצליח, הוא מרגיש רע משום שהמציאות שונה מהציפיות שלו. במקום לחשוב הכל יהיה בסדר, אליעד מציע לבדוק את המצב באופן ריאלי: למה זה לא מצליח? מה אני יכול לעשות אחרת? כאשר האדם מבין את המצב לאשורו, באופן אמיתי וכנה, הוא מפסיק להילחם במציאות, ומתחיל לחיות בשלום איתה. כיצד להתאים את החשיבה למציאות בצורה נכונה? אליעד כהן מדגיש כי הדרך להפוך את החשיבה החיובית לאמיתית היא להיצמד לאמת. לא להתעלם מהמציאות, לא לנסות לשקר לעצמך ולא להדחיק דברים שליליים, אלא להכיר בהם ... טוב עבורו, החשיבה החיובית הופכת ליציבה, כי היא מתאימה לאמת הפנימית שלו. מה הטעות המרכזית בחשיבה חיובית מלאכותית? הטעות המרכזית של החשיבה החיובית, על פי אליעד כהן, היא שהיא בדרך כלל ניסיון מלאכותי של האדם לברוח ממציאות לא נעימה. האדם אומר לעצמו משפטים יפים, אך בתוכו הוא אינו מאמין בהם באמת, ולכן הוא נשבר במהרה כאשר המציאות מוכיחה לו אחרת. המוח יודע שהוא משקר לעצמו, ולכן התחושה הטובה חולפת במהירות. אליעד מציע פתרון חלופי: במקום לנסות לחשוב חיובי באופן שטחי, האדם צריך לשאול את עצמו שאלות עמוקות, להבין את המציאות באמת, ואז כאשר הוא יראה בבירור מדוע המצב ... טוב או מה טוב בו - הוא כבר לא יצטרך להתאמץ לחשוב חיובי. זה יהפוך לחלק טבעי מההבנה שלו. איך למצוא את האמת בתוך הקושי? כדי למצוא את האמת בתוך מצבים קשים, אליעד כהן מציע להתבונן פנימה ולשאול שאלות אמיתיות: מה באמת מפריע לי כאן? למה זה כל כך מפריע לי? כשאדם מגיע להבנה של שורש הבעיה, הוא כבר לא צריך לברוח לחשיבה ... פנימית, יהיה לו קל יותר לשנות את הפרשנות הזו, ואז הוא לא יצטרך לשקר לעצמו שהוא לא בודד. הוא באמת יפסיק להרגיש כך. מדוע חשוב להפסיק לברוח מהמציאות? אליעד כהן מבהיר כי בריחה מהמציאות לעולם אינה פותרת את הבעיה. כאשר אדם מנסה להימלט מהאמת הלא נעימה, הוא רק מחריף את הבעיה ומחמיר את המצב הפנימי שלו. החשיבה ... עם מציאות קשה? כיצד להפסיק לברוח מהאמת? איך להבין את המציאות בצורה נכונה? למה חשוב להכיר באמת הפנימית? מה הטעות בחשיבה חיובית מלאכותית? הבנת הרצון האמיתי אליעד מתחיל בשאלה למה האישה רוצה להגיע לאוקיינוס ומה הוא מייצג עבורה. היא משיבה שאינה בטוחה, אלא פשוט סיפרו לה עליו. אליעד שואל: אם היו אומרים לה שיתעללו בה שם, האם עדיין הייתה רוצה להגיע לשם? היא מיד שוללת זאת. מכאן הוא מסיק שהאוקיינוס מייצג בעבורה חוויה חיובית של רוגע, ... ושלמות. אך מהו החופש הזה? היא טוענת שהיא כבר חופשייה, אך גם מבקשת חופש - מה שמעיד שהיא לא בטוחה מה היא באמת מחפשת. הפער בין החוויה הקיימת לרצון לשינוי אליעד מראה לה כי מצד אחד היא טוענת שטוב לה, אך מצד שני היא מחפשת משהו נוסף. הוא מבקש ממנה לחשוב: אם היא כבר באוקיינוס, האם עדיין תרגיש שהיא בבאר? מה בדיוק היא מצפה למצוא שם? אם הייתה יכולה לבקש כל דבר מאלוהים, מה הייתה מבקשת? האישה משיבה: לדעת שאני אלוהים, הכל יכול, שאני אחד איתו. אליעד מתקן אותה: להיות אלוהים זה לא להיות אחד עם אלוהים - אלא להיות הוא עצמו, לא לנסות לשמר פערים. החוויה של חופש מוחלט אליעד מסביר לה שהיא רוצה להיות חופשייה, אך בפועל היא עדיין מוגבלת בתודעה שלה. היא אינה חווה באמת חופש מוחלט, אלא רק משכנעת את עצמה בכך. החופש שהיא מחפשת אינו ... הוא חווה שהוא מזיז את האנשים. כדי להגיע לחוויה הזאת, היא צריכה לברר מהו האני שלה - האם זה הגוף שלה בלבד, או משהו מעבר לכך? שאלת האני והחוויה של המציאות אליעד מסביר לה שהחוויה שלה מושפעת מהאופן שבו היא מגדירה את עצמה. אם היא אומרת אני ומתכוונת רק לגוף שלה, אז היא תחווה את עצמה כמוגבלת. אם היא תשנה את נקודת ... מתרחש מתוך רצונה. כדי להגיע להבנה הזו, עליה לשאול: מי אני?, מי גורם לי לחשוב?, מי גורם לי לרצות?, מי גורם לי להיות קיימת?. הבנת ההתחדשות והיצירה המתמדת אליעד מדגיש שהאדם מרגיש חוסר חופש כי הוא תופס את המציאות כהמשכיות של העבר. אם היא תבין שהמציאות נוצרת בכל רגע מחדש, היא תחווה התחדשות תמידית. הוא נותן ... האמיתית היא להבין שכל רגע המציאות נוצרת מחדש, מה שאומר שגם היא עצמה נוצרת בכל רגע מחדש. בירור האמת כדי לשנות את החוויה כדי להגיע לחוויית האין - סוף, אליעד אומר שאין מנוס אלא לברר את האמת עד הסוף ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו. עליה לשאול למה? בכל פעולה ובכל מחשבה. למשל, אם היא מקלפת גזר, עליה לשאול למה אני ... של צעצוע של סיפור - העולם נראה מת כשהיא לא מתבוננת עליו, אך למעשה הוא חי. אם היא תתחיל להתבונן בו אחרת, היא תחווה אותו אחרת. שחרור מהאמונות וההרגלים אליעד מראה לה שהיא כבולה להרגלים ולמחשבות שאינן שלה. למשל, בנושא הצמחונות שלה, הוא מראה לה שהיא פועלת מתוך הרגל ולא מתוך בירור אמיתי. הוא מבקש ממנה לבחון האם ... שיש הבדל בין בשר ללחם, או שהיא פשוט חונכה לחשוב כך. ברגע שהיא תבין שאין באמת הבדל, היא תוכל לשבור עוד חומות פנימיות בתודעה שלה. המעבר לחוויית האלוהות אליעד אומר לה שהיא כבר אלוהים, אך היא חווה את עצמה כמוגבלת כי היא רגילה לחוות את עצמה כך. כדי לשנות זאת, היא צריכה לשאול כל הזמן למה אני עושה את זה? ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו. ברגע שהיא תבין לעומק את המנגנון שמניע אותה, היא תחווה את עצמה כאלוהים. סיכום אליעד מוביל אותה להבנה שהחופש שהיא מחפשת אינו חיצוני אלא שינוי בחוויה הפנימית שלה. כדי לחוות חופש מוחלט, היא צריכה להבין שהיא יוצרת את כל מה שקורה. הדרך לשם ... התחדשות אינסופית ולא תהיה מוגבלת יותר. הבנת התודעה והמציאות חוויית החופש האינסופי תהליך בירור האמת איך להשתחרר מהרגלים מגבילים חוויה של אחדות מוחלטת אליעד: בואי נפשט את העניין, מה את רוצה בעצם? את אמרת שאת מרגישה שאת בתוך באר ואת רוצה להגיע לאוקיינוס, נכון? את בעצם ספרת לי עכשיו סיפור על הרצון שלך, אבל מה ... מה את באמת מחפשת? למשל תגיעי לאוקיינוס, תגידי שאת עדיין בבאר. מה את מדמיינת שיש באוקיינוס שאליו את רוצה להגיע? שאלה: אני לא יודעת, זה בגלל שספרו לי עליו. אליעד: אם היו אומרים לך שיתעללו בך שם? האם עדיין היית רוצה להגיע לשם? לא. מה הוא מייצג עבורך? שקט נפשי, רוגע, שמחה אין סופית. שאלה: חופש. אליעד: חופש, מה זה נקרא חופש? כי מקודם אמרת שאת בחופש, ופתאום את אומרת שאת רוצה חופש. תנסי להבין. למשל שכאן זה גן עדן, אבל את צריכה להיכנס אליו. אבל אם לא ... טוב לך פה. את לא בטוחה במה שאת רוצה. למשל אני אומר לך, פה דלת של גן עדן, אבל את אומרת, תקשיב, אבל טוב לי פה. השאלה היא מה את רוצה באמת? שאלה: לא יודעת. אליעד: לא יודעת, זה גם בסדר. אבל בואי תנסי לחשוב מה מייצג עבורך האוקיינוס הזה? מה חלום חייך? למשל אני אלוהים, ואת מבקשת שאני יעזור לך, מה את מבקשת ממני? שאלה: לדעת שאני אלוהים. הכל יכול, שאני אחד איתו. אליעד: אז קודם כול, להיות אלוהים זה לא להיות אחד עם אלוהים. את אלוהים, הוא אחד איתך. אל תתחילי לצמצם סמכויות. שאלה: אני אומרת זאת לא בגלל חוויה, אלא בגלל מה שאמרו לי, שזה מה שאני אמורה לחפש. אליעד: אבל שימי לב בשבילך. אמרת שאת רוצה להיות אלוהים, רוצה להיות כל יכול, את שוב מבטאת את הקטע של החופש, למעשה כרגע את לא חווה שאת הכל יכול. אני שוב חוזר על ... למזלך הגדול את כבר אלוהים. אבל את אומרת, אני לא חווה את זה, אני לא רואה את זה. את רוצה ללכת ברחוב ולדעת שאת מחליטה מה קורה מסביב. שאלה: לא את כדי כך. אליעד: התחלנו, התחלנו, למה לא? את רוצה להיות בחוויה של אלוהים, למשל אלוהים מסתכל על הרחוב ואנשים עוברים, מה הוא חושב? אני מזיז את האנשים. זאת החוויה, מה את ... אז את תחווי את המישהו האחר. מה הבנת עד כאן? שאלה: שזה תלוי איך אני מסתכלת על הדברים. כרגע אני רואה עצמי מוגבלת בתוך גוף, אז אני לא יכולה לחוות שאני הכל. אליעד: כי כשאת אומרת אני, את מתכוונת לגוף, את לא מתכוונת לשכן, את מתכוונת לגוף. לכן, כל זמן שאת אומרת אני, שבחוויה של האני שלך את תחווי רק את הגוף, אז את ... רציתי, זה יביא אותך למצב שתחווי שזה אלוהים עושה אותך, עושה את הרצון שלך, ומחבר ביניהם, את כאילו תהיי שקופה. שאלה: איך אני יחווה את זה? אני שואלת שאלות. אליעד: על ידי הבנה. אם תביני שזה באמת ככה, את תחווי את זה ככה. אם תאמיני שזה ככה, את לא תחווי את זה ככה. שאלה: איך אגיע להבנה הזאת?
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
... ונגד האם זוגיות דורשת מאמץ? זוגיות היא נושא שמעורר שאלות רבות לגבי דרישות והמאמץ שמערכות יחסים כאלה דורשות. אליעד מציע בהסבריו כי האמת על מאמץ בזוגיות תלויה באופן שבו אנחנו תופסים את המציאות ואת המטרות האישיות שלנו. במצב שבו אדם מציב לעצמו מטרות (כמו למשל לעבוד או להשיג תוצאה כלשהי), הוא נדרש להתאמץ, כי אם הוא רוצה משהו הוא חייב להשקיע מאמץ. ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את המציאות כפי שהיא, אין צורך במאמץ כלשהו. אם אדם לא מציב תנאים או דרישות, אז לא משנה אם הוא יאכל או ... במאמץ. לדוגמה, אם בת זוג מבקשת מבן הזוג לשנות משהו, זה יכול להיתפס כהוכחה לכך שהיא לא מקבלת אותו כפי שהוא. אליעד מתאר את הדינמיקה הזו בהשוואה לעבודה, שם התנאים ברורים - אם תעבוד תוכל לקבל את השכר המגיע לך. בזוגיות, לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של אהבה ללא תנאים, מה ... להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים. האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים? אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד ... הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני. ההסבר של אליעד לא מתמקד רק בהבנה זו אלא גם בפרקטיקה של מערכת יחסים. הוא מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה ... רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים. איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות? כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד ... ללא תנאים לבין הצורך במאמץ לתוצאה מצוין כהיבט מרכזי במערכת זוגית. האם ניתן לאהוב את המציאות ללא תנאים? לפי אליעד, האפשרות לאהוב את המציאות ללא תנאים קיימת רק כאשר אין לאדם שום רצון או העדפה. ברגע שיש רצון, ישנם תנאים לאהבה. אם אדם לא מציב תנאים או רצונות כלפי ... זוגיות דורשת מאמץ או צריכה להיות ללא תנאים? כדי להבין לעומק האם בזוגיות נכון להתאמץ או לצפות לאהבה ללא תנאים, אליעד מסביר תחילה את העיקרון הבסיסי של מאמץ בחיים. כל עוד האדם רוצה משהו מהמציאות, עליו להתאמץ כדי להשיג אותו. אם אדם מקבל את המציאות ללא תנאים, הוא לא צריך ... אך ברגע שהוא רוצה דבר כלשהו, עליו להתאמץ כדי להשיגו. האם מאמץ בזוגיות נתפס קל או קשה יותר מאשר בתחומים אחרים? אליעד מציג את השאלה המרכזית: האם בתוך זוגיות, אדם יחווה את המאמץ באופן קשה יותר או קל יותר בהשוואה למאמצים רגילים בחיים. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש מאשתו שתתאמץ ... לשפר את הזוגיות, האם היא תרגיש זאת כמאמץ קשה יותר או קל יותר מאשר מאמץ רגיל, כמו לנקות את הבית או ללכת לעבודה? אליעד מדגים זאת במצבים מחיי היומיום: אם הבוס שלך יבקש ממך לקום מוקדם לעבודה, לעומת מצב שבו בת הזוג שלך מבקשת ממך לקום מוקדם בשבילה, באיזה מצב יהיה לך קל יותר להתאמץ? למה בזוגיות לפעמים קשה יותר להתאמץ? אליעד מסביר שזוגיות שונה משאר תחומי החיים כי האדם מצפה לאהבה ללא תנאים. בעבודה או בקנייה במכולת, ברור שיש תנאים מוגדרים - אתה משלם ומקבל סחורה. אין ציפייה לאהבה ... מוקדם, כי התמורה הרגשית של אהבה ללא תנאים גבוהה הרבה יותר. האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים או שזה רק אשליה? אליעד מסביר את האמת: בפועל, הזוגיות היא תמיד עם תנאים מסוימים. אם זוגיות הייתה באמת ללא תנאים בכלל, לא הייתה לה שום משמעות. אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא ... משלבת בתוכה גם תחושה של אהבה ללא תנאים וגם עם תנאים בו - זמנית. איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות? אליעד מציע למי שקשה לו להתאמץ כי הוא מרגיש שלא אוהבים אותו כפי שהוא, לזכור שגם הוא עצמו לא באמת אוהב ללא תנאים. הרי גם הוא מציב תנאים לבן הזוג שלו. בנוסף, אם ... באמת אוהב ללא תנאים, אז תוכל לקבל אפילו את העובדה שאוהבים אותך עם תנאים. האם אפשר לאהוב את המציאות ללא תנאים? אליעד מדגיש שלאהוב את המציאות לגמרי ללא תנאים אפשרי רק במצב שבו אין לאדם שום רצון או העדפה. במצב כזה, האהבה מאבדת משמעות, כי אין רצון שצריך להתמלא. כל עוד יש לאדם רצון, קיימים תנאים לאהבתו. לסיכום - האם זוגיות היא בעד או נגד מאמץ? התשובה שאליעד נותן היא שזוגיות מורכבת משילוב של אהבה עם תנאים וללא תנאים. מצד אחד, הציפייה לאהבה ללא תנאים מקשה על ההתאמצות, ומצד שני, דווקא בזכות אותה תחושה של אהבה ... הגיוני. עכשיו השאלה היא כזאת מתי נגיד לדוגמא בא נלך לסיפור של זוגיות או מערכות יחסים. ש: שאלה קטנה אפשר לקבל? אליעד: כן. ש: כשאתה אומר לא אכפת כלום אז למה שיהיה אכפת לו לעשות גם משהו? אליעד: לא אכפת לו אבל הוא גם לא עושה כלום על פי השכל הוא לא יעשה כלום. ש: לא הבנתי את זה. אליעד: מה לא הבנת? ש: אתה אומר שלא אכפת לי מכלום. אליעד: אם אתה יושב על הכיסא ואתה אומר אני אין לי ציפיות לכלום אז למה שתעשה, כלום לא אכפת לך מה שיקרה אתה אומר לא אכפת לי אם אני אדרס לא אכפת לי אם אני אמות, לא אכפת לי שאפצע לא אכפת לי למות מרעב. ש: לא אכפת לך גם לעשות דברים. אליעד: נכון. ש: אוקי אז מה אומר? אליעד: אם מישהו ידחוף אותך יזיז לך את היד לשפשף את הקיר לא אכפת לך מה אכפת לך. ש: לא אכפת לך מכלום אבל לא אכפת לך גם לתת לו פיצוץ. אליעד: אם תרצה. ש: נכון. אליעד: בהנחה שהרצון לא שלך כי אם אתה רוצה והוא שלך זה כבר נקרא רצון. ש: השאלה למה. אליעד: לא משנה תקשיב. ש: נושא אחר. אליעד: נושא אחר עכשיו תסתכל עכשיו השאלה היא כזאת נגיד לדוגמא בזוגיות, עכשיו על מערכות יחסים האם לבן אדם יותר קל להתאמץ או יותר קשה להתאמץ ביחס למשימות רגילות בחיים הרגילים זאת השאלה. ש: עוד פעם אם אפשר. אליעד: בן אדם בחיים יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ, עד כאן זה הגיוני? הגיוני אתה רוצה לא להיות רע צריך לאכול רוצה לאכול צריך אוכל, צריך אוכל צריך כסף וכו. ... אדם תופס את זה כמטרה רגילה או שהוא תופס את זה כמטרה שיותר קל או יותר קשה להתאמץ עבורה זאת השאלה. ש: זה תלוי. אליעד: מה זאת אומרת רגע אתה הבנת את השאלה? ש: אני לא הבנתי בכלל את השאלה. אליעד: יפה אז בא נחזור לשאלה אתה תסביר את השאלה מה השאלה? ש: אני מסביר את השאלה אני לא יודע איך להסביר את זה. אליעד: במילים. ש: קשה לי להסביר. אליעד: אז נסביר את השאלה עוד פעם, אוקי בן אדם יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ עד כאן הגיוני? ש: כן.
אומנות הפיתוי, מה נשים רוצות? לגרום לבחורה לרצות אותך, מה בחורות רוצות? מה נשים אוהבות? לגרום לאישה לאהוב אותך, מה נכון לומר? איך נכון להתנהג? להתחיל עם בחורה, להשיג בחורה, מה בחורה רוצה?
אומנות הפיתוי, מה נשים רוצות? לגרום לבחורה לרצות אותך, מה בחורות רוצות? מה נשים אוהבות? לגרום לאישה לאהוב אותך, מה נכון לומר? איך נכון להתנהג? להתחיל עם בחורה, להשיג בחורה, מה בחורה רוצה?
... עם נשים. אומנות הפיתוי איך לגרום לבחורה להימשך אליך איך נשים בוחרות בני זוג מה נשים רוצות איך להצליח עם נשים דבר. ש: יש שיטה אחת. אליעד: יש שיטה בנושא אומנות הפיתוי כן מה העניין. ש: שיטה בתוך הזה. אליעד: תת שיטה כן. ש: שהיא אומרת כאילו איך לגרום למשיכה אצל בחורה הנוסחה אומרת אתה צריך להיות חצי מצחיק וחצי שחצן. אליעד: אוקי. ש: כלומר, אם תהיה בדיוק במינון הזה של חצי מצחיק וחצי שחצן אז זה שווה משיכה. אליעד: במינון הזה שמה הוא לא אומרים מה הוא. ש: מה? אליעד: מה זאת אומרת במינון הזה מה המינון המדויק חצי חצי ואיך אתה יכול לדעת שאתה במינון הנכון? ש: אתה צריך להגיד דברים שהם הומור. אליעד: אבל זה לא מספיק זה צריך להיות בדיוק חצי חצי. ש: זאת לא הנקודה. אליעד: אוקי. ש: הנקודה היא שזה לא יהיה רק אחד בלי האחר. אליעד: אז גם וגם לאו דווקא חצי חצי כי אתה אמרת אם תהיה במינון הזה. ש: כן מניסיוני בעבר שיצא לי זה יש בזה משהו שאומרים שאם אתה מצחיק רק כאילו לפעמים אתה משיג אותה אוקי היא צוחקת. אליעד: נתקדם בשאלה שלך המשפטים שלך לא אומרים כלום. ש: מה השכל שבדבר זאת השאלה. אליעד: אז אני אתן לך דוגמא אחרת אז אני אתן לך דבר אחר אם אתה רוצה ליצור משיכה אצל בחורה אתה צריך להיות קצת עצוב קצת וקצת רגזן אבל צריך להיות במינון מסוים אוקי במינון ... כאילו מניסיונם הם יראו לך שכשהם היו קצת כעסנים וקצת עצובים כאלה קצת במינונים מסוימים זה עבד להם יש בזה משהו. ש: לא מסכים איתך. אליעד: אתה לא מסכים עם זה. ש: אמרת אותו דבר מה שהוא אומר. אליעד: קודם כל עובדתית מכל תכונה אתה צריך קצת אתה צריך להיות קצת שמח קצת עצוב קצת זה כל תכונה צריך קצת אין חוקים בדברים האלה יש מחויב אחד הבחורה צריכה להרגיש טוב זה ה - ... להיות שזה יעצבן אותה יכול להיות שאתה צריך להיות כעסן יכול להיות שחצן יכול להיות מלא דברים. ש: לא נכון תראה אתה יכול להצחיק אותה. אליעד : רגע זה לא נכון שמה הכי קל שימו לב הרמאי אומר זה לא נכון וימשיך את המשפט לא נכון שמה מה לא נכון? ש: זה לא שאתה רק צריך לגרום לה להרגיש טוב זה מה שאמרת אתה צריך לגרום לבחורה להרגיש טוב. אליעד: אתה צריך לגרום לה לחשוב שלהיות איתך יותר טוב מאשר בלעדיך וזה מתחיל בזה שכשהיא תהיה איתך יהיה לה טוב זה מגדיל את הסיכוי שהיא תחשוב. ש: בסדר אולי הדבר הזה גורם לזה איכשהו. אליעד: אמרת מה הגורם לזה מה אתה לא יכול להשלים משפטים ברורים. ש: והנוסחה גורמת לה לחשוב שלהיות עם הבחור יהיה לה יותר טוב בגלל הנוסחה. אליעד: אז מה לא נכון במה שאני אמרתי מה אני אמרתי לא נכון? ש: מה אתה אמרת אתה אמרת לגרום לה להרגיש יותר טוב. אליעד: אני אמרתי שבחורה בשביל שהיא תרצה אותך היא צריכה לחשוב שהטוב שלה תלוי בך זה מה שהיא צריכה לחשוב. ש: זה מובן מאליו אבל. אליעד: יפה ואיך תגרום לה לחשוב שהטוב שלה תלוי בך על ידי זה שתהיה קצת עצוב קצת כעסן. ש: למה? אליעד: אני אסביר לך כי אם אתה קצת עצוב עם מי יותר כייף להיות עם מישהו שהוא רק שמח כל הזמן לא כי אתה יודע החיים כאילו דינמיים ואנשים כאילו קצת עצובים לפעמים בחורה רוצה ... מישהו שהוא כעסן יותר מדי כאילו כל הזמן אתה כעסן אי אפשר להיות איתך. ש: אז אתה אומר הנוסחה הזאת תעבוד והנוסחה שאני אמרתי לא תעבוד? אליעד: גם הנוסחה שאתה אמרת תעבוד. ש: יפה אז אני רוצה שתסביר למה הנוסחה שלי תעבוד לא אכפת לי שיש עוד נוסחה יש מלא נוסחאות. אליעד: הנוסחה שאתה אמרת לא תעבוד במובן שהיא לא נוסחה לא אמרת כלום אני מסביר לך שיש מולך בחורה שאתה רוצה לגרום לה לחשוב שהיא תהיה איתך היא תרגיש טוב לפעמים צריך להיות שמח ... תנסה לזה שאתה מצחיק להוסיף גם טיפה שחצנות אוקי ואז כשהוא התחיל לעשות את זה הוא התחיל להגיד דברים בשחצנות אבל בשביל שזה היה מצחיק. אליעד: היה אחד שתמיד התלונן לבחורות שהן נמצאות איתו וכולן רצו להיות ידידות שלו הוא לא הצחיק אותן הוא תמיד התלונן הן רצו להיות רק ידידות שלו ויום אחד מישהו אמר לו אתה ... כל זה לא נכון שהבחורות רצו להיות רק ידידות שלו וזה לא נכון שכשהוא נהיה שחצן פתאום הן בהכרח יותר רצו להיות חברות שלו. ש: למה לא? אליעד: כי זה לא קשור זה סתם אקראי זה לא אומר כלום היה אחד שתמיד נסע לצפון הבחורות לא רצו אותו אז אמרו לו אולי במקום לחפש בחורות בצפון תלך טיפה לדרום אז הוא הלך טיפה לדרום והוא הכיר מישהי אז מה זה אומר שבדרום יותר קל להכיר מישהי. ש: על סמך מה אתה אומר שזה אקראי. אליעד: כי למה שזה יהיה סיבתי מה החוקיות שבזה יש חוקיות כזאת? ש: זה מה שאני שואל. אליעד: אז אני אומר לך שאין חוקיות בזה זה סתם שטויות. ש: אז אני אומר לך שברמת העובדות. אליעד: כן. ש: כשהוא היה מצחיק אותן. אליעד: זה לא סותר את זה שזה אקראי זה שזה עובדתית קרה זה לא אומר זאת לא הוכחה שזה לא אקראי. ש: מה לאן אתה הולך שהכל אקראי עכשיו מה? אליעד: אני אמרתי שהכל אקראי אתה מנסה להוציא חוק מישהו מילא בלוטו את המספרים הבאים אחת שתיים עד שבע והוא זכה בלוטו אז מה זה אומר שזה המספרים שצריך למלא בלוטו מה זה אומר ... קצת פחות שחצן מה זה הקשקוש הזה כאילו מה קשור שחצן למה שחצן ומצחיק זה שני הפכים מה הקשר. ש: לא קשור למה לקחת את זה לקטע של הפכים. אליעד: אז זה לא מאזן אחד את השני אז מה צריך להיות שחצן ומצחיק זה החוק. ש: יש משהו מאזן בזה משהו מאזן כי אם הוא היה רק שחצן. אליעד: אתה צודק הוא גם צריך לשתוק קצת גם זה מאזן הוא גם צריך לדבר קצת יותר גם זה מאזן הוא גם צריך להיות קצת יותר עייף כשהוא מגיע לפגוש אותן זה גם מאזן הוא צריך גם קצת ...
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
טיפים איך להתחיל עם בחורה, איך לכבוש בחורה, איך להתחיל עם בנות, איך להתחיל עם בחורות, NLP, טכניקות לשכנוע, איך לשכנע בחורה, הכרויות, דייטים, איך לגרום לבחורה להתאהב בך, זוגיות
... זוגיות איך לגרום לבחורה לרצות אותך? השאלה המרכזית שאליעד עונה עליה בשיחה זו היא איך לגרום לבחורה לרצות להיות בת זוג שלך. קודם כל, כדי שבחורה תרצה להיות איתך, היא חייבת ... מהו העיקרון הבסיסי של יצירת זוגיות מוצלחת? הבסיס שאליעד מדגיש הוא פשוט: האדם השני צריך להרגיש כל כך טוב כשהוא נמצא איתך, עד שכשהוא יחשוב על האפשרות שאתה תלך הוא ירגיש ... מחברתך. כיצד לייצר אינטראקציות חיוביות באופן טבעי? אליעד מציע מספר דוגמאות פרקטיות איך לגרום לבחורה להרגיש טוב: להביע באופן מפורש ושמח כמה אתה שמח לפגוש אותה. לדוגמה, ... כיצד ליצור קשר הדדי ומעורבות אישית? דרך נוספת שאליעד מציע ליצור זוגיות סמויה היא להתחיל ביצירת אינטראקציות קטנות של הדדיות. למשל: כשאתה הולך להביא שתייה או אוכל, ... נכפתה עליה. איך להתמודד עם פחד מדחייה ותחושת השפלה? אליעד מדגיש שלצד יצירת חוויות חיוביות, תמיד קיימת אפשרות לכישלון או לדחייה. ההכרה והקבלה בכך שיש סיכוי להרגיש מושפל או ... מאחר ואתה שם את האושר שלך תלוי באדם אחר. הפתרון שאליעד מציע הוא כפול: להיות מוכן לקבל את האפשרות שתידחה, ולקחת אותה בחשבון מראש כדי לא להירתע מלנסות ולהתקרב. להכיר בכך ... שיש לקחת בחשבון. מה גורם לאנשים להרגיש טוב, בפועל? אליעד נותן דוגמאות של דברים פשוטים וטריוויאליים שלרוב גורמים לאנשים להרגיש טוב: מילוי צרכים פיזיים: אוכל, שתייה, מנוחה, ... אי נוחות), בעיקר אם יש היסטוריה מוקדמת בין האנשים. אליעד מסביר שזה מצב בלתי נמנע לפעמים, וייתכן בהחלט שבשלב מסוים היא תרגיש לחץ או אפילו כעס מכך שהיא מתחילה להיקשר. אין ... השליליות. כיצד להפוך את החיזור לאפקטיבי? המפתח שאליעד מציע לחיזור מוצלח הוא עקביות. צריך לייצר כמה שיותר חוויות טובות לאורך זמן, עד שתיווצר תחושת קשר עמוקה מצד הבחורה. ... שם, ותחפש את נוכחותך באופן יזום יותר. לסיכום, על פי אליעד הדרך לכבוש את ליבה של בחורה היא באמצעות יצירת תחושת ערך עצמי גבוה אצלה במחיצתך, הקשבה, דאגה, אמפתיה, ומענה קבוע ... איך ליצור משיכה אצל בחורה? ש: בגילי יש איזה בחורה. אליעד: כן זה רק בגילך אם זה לא היה בגילך לא היו בעיות כאלה. ש: יש איזה בחורה בבסיס. אליעד: שאתה רוצה אותה או לא רוצה אותה? ש: רוצה, עכשיו אני לא יודע מה. אליעד: אמרת לה שאתה רוצה אותה? ש: לא. אליעד: היא יודעת שאתה רוצה אותה? ש: לא. אליעד: איך אתה יודע שהיא לא יודעת? ש: בפורמלי היא לא יודעת, היא לא מתנהגת כאילו היא יודעת. אליעד: בסדר, צריך לוודא שהיא זה. אוקי אז מה השאלה, על מה אנחנו מדברים? ש: טוב השאלה, אני עשיתי כל מיני דברים ואז הגעתי ... מה אני צריך לעשות כדי לגרום לה לרצות אותי גם כן. אליעד: אוקי. ש: אני לא יודע בדיוק מהדבר הזה שאני נוגע אז זה פועל. אליעד: קודם כל היא יודעת בכלל, היא בכלל יודעת שאתה בבסיס? ש: כן. אליעד: את זה שאתה קיים שם היא יודעת. ש: כן. אליעד: אוקי עכשיו, כמה תחרות יש עליה? יש שם תחרות. ש: לא היא חדשה. אליעד: אז אולי זה יותר תחרות. ש: פחות. אליעד: אבל אם אתה רוצה אותה אולי גם עוד אחרים רוצים אותה. ש: נכון. אליעד: עכשיו מה זה אתה, עם כאלה שני חתנים איך אפשר לבחור מפני כל כך, איך אפשר לדעת. ש: אני רוצה אותה לא כי פתאום רציתי אותה כי אני מכיר אותה כבר מפעם. אליעד: היא גם זוכרת שאתה מכיר אותה מפעם? ש: כן, חברה הכי טובה של אחותי. אליעד: אולי בגלל שהיא מכירה אותך אולי בגלל זה היא לא רוצה. ש: יכול להיות אז אני שואל מה בדיוק הדבר הזה שצריך לעשות. אליעד: קודם כל אתה צריך להתחיל ליצור איתה קשר ברמה הבסיסית ביותר, זה אתה עושה? ש1: זה אני עושה. ש2: מה זה אומר בסיסי? אבל רגע. אליעד: זה אומר להתחיל לדבר איתה מדי פעם, אתה מדבר איתה? ש: כן כן, אבל היא לא מראה התעניינות אז אני כאילו מפסיק אתה יודע. אליעד: תגיד אני לא רואה אל תגיד היא לא רואה. ש: אני לא רואה שהיא מראה התעניינות אז אני מרגיש שאני מציק קצת אתה מבין. אליעד: אתה לא רואה שהיא מראה, נכון אז תציק קצת מה הבעיה. ש: שזה פועל לרעתי בסופו של דבר. אליעד: איך זה פועל לרעתך, היא בכל מקרה לא איתך? ש: אז מה אני צריך לעשות?
אליעד כהן נוכל, ביקורת על אליעד כהן, אליעד כהן שקרן, שאלות על אליעד כהן, אליעד כהן טיפש, אליעד כהן שרלטן, סתירות של אליעד כהן, למה לא להאמין לאליעד כהן? למה להטיל ספק באליעד כהן? מניפולציות של אליעד כהן, אליעד כהן רמאי
אליעד כהן נוכל, ביקורת על אליעד כהן, אליעד כהן שקרן, שאלות על אליעד כהן, אליעד כהן טיפש, אליעד כהן שרלטן, סתירות של אליעד כהן, למה לא להאמין לאליעד כהן? למה להטיל ספק באליעד כהן? מניפולציות של אליעד כהן, אליעד כהן רמאי
אליעד כהן נוכל, ביקורת על אליעד כהן, אליעד כהן שקרן, שאלות על אליעד כהן, אליעד כהן טיפש, אליעד כהן שרלטן, סתירות של אליעד כהן, למה לא להאמין לאליעד כהן? למה להטיל ספק באליעד כהן? מניפולציות של אליעד כהן, אליעד כהן רמאי למה אליעד כהן אומר דברים לא נכונים? אליעד כהן מסביר בהרצאתו מדוע הוא אומר במודע ... מדויקים או נכונים במלואם. לפי אליעד, השאלה המתבקשת היא אם הוא אומר דברים לא ... או מתוך שקרנות ומניפולציה. אליעד מציג שתי אפשרויות אלה כדי להמחיש את ... להיחשב כשקרן. מה המטרה של אליעד כהן כשהוא אומר דברים לא נכונים? אליעד כהן מבהיר שכל מה שהוא אומר - כולל דבריו ... לבדוק את הדברים בעצמם. מדוע אליעד כהן משתמש במניפולציות? אליעד משתמש בטענות מניפולטיביות ובדברים שאינם ... גם במה שהם עצמם חושבים. האם אליעד כהן רוצה שיאמינו לו? אליעד כהן מבהיר חד - משמעית שאינו רוצה שאנשים ... מה צריך לעשות עם דבריו של אליעד כהן? לדברי אליעד כהן, לאחר ששומעים את דבריו, יש שלוש ... שלוש האפשרויות אינן מדויקות. אליעד חוזר ואומר שכל מה שהוא אומר אינו באמת ... מוגבלות מאוד. מהי האמת שאליעד כהן רוצה להעביר? האמת שאליעד כהן מתכוון אליה, לדבריו, היא משהו שונה ... לתפיסות בינאריות של אמת ושקר. אליעד מציע למאזינים להגיע אל השכל הזה, השכל ... הגיוניות באותה מידה. מדוע אליעד כהן אומר דברים סותרים אחד לשני? אליעד כהן מסביר כי הוא אומר במכוון דברים ... להפסיק לבדוק ולחקור? לדברי אליעד כהן, אין נקודה שבה אדם יכול להגיד סיימתי ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... שעלתה בשיחה היא כיצד להתמודד עם תחושת הרע שמגיעה לאחר פרידה. אליעד כהן עונה על כך בהסבר יסודי, שלפיו כל תחושת רע נובעת משני גורמים: או מציאות ... או במצבים אחרים - הנוסחה היא תמיד זהה. לאחר שציין את הנוסחה הכללית, אליעד שואל את השואל מה בדיוק רע לו בפרידה. התשובה שהתקבלה הייתה שהתעוררה תחושת רע ... להתרגל לעובדה שלא ניתן להמשיך לשוחח עם האדם שהייתה לו קשר אינטימי. אליעד לא רואה בכך סיבה לשמץ של רע, ומסביר כי מה שגורם לרע לא היה ההרגל עצמו, אלא ... לדוגמה של אדם רגיל לקנות חלב במכולת כל בוקר, וביום אחד נגמר החלב. אליעד מסביר כי התחושה לא נובעת מהעובדה שההרגל נפסק, אלא כי האדם רוצה חלב, והוא לא ... בזבוז הזמן. השואל מעלה את השאלה האם הוא בזבז את הזמן כשהיה בקשר, ואליעד עונה כי הכל תלוי בהגדרה של בזבוז זמן. לדוגמה, אם מישהו התכנן להתחתן עד סוף השנה ונכנס למערכת יחסים שהתפוגגה, הוא יכול להרגיש שהוא בזבז זמן. אך אליעד מציין כי הכל תלוי במטרותיו האישיות של האדם ובמה שהוא חווה בזמן הקשר, והאם זה נחשב לו לבזבוז זמן או לא. הדיון נמשך כשאליעד מסביר שתחושת בזבוז הזמן יכולה להתברר כלא נכונה. לדוגמה, אפילו אם היה מישהו ... להועיל לו בעתיד. זה מביא אותנו לשאלה על איך להעריך את הזמן שלנו. אליעד מציין שאדם שמבין שלפני שנה הוא היה מעוניין באדם מסוים אך קשרו לא צלח - האם הזמן בו הושקע בקשר היה באמת בזבוז, או שהיו בו יתרונות נוספים? בהמשך, אליעד מסביר שמה שחשוב זה להבין את הצורך האמיתי. אם אדם מרגיש רע בגלל שהוא לא היה ... סביר ובאמת היה צורך להרגיש את מה שאתה מרגיש כעת. בשלב מאוחר יותר, אליעד מסביר כיצד מחשבות אני לא מספיק טוב לא בהכרח נכונות באופן מוחלט. תחושות של ... - ויש לחשוב על כל מחשבה באופן ביקורתי. באמצעות הדיאלוג הפתוח, אליעד כהן מסביר כיצד ניתן להסתכל על המציאות מזווית חדשה, ולמצוא דרכים לשנות את הדרך ... לא להרגיש רע מפרידה? מה השאלה שלך? ש: איך להרגיש טוב אחרי פרידה. אליעד: ולא אחרי פרידה אתה יודע איך להרגיש טוב? ש: אז לא אז איך להרגיש פחות רע. אליעד: אחרי פרידה ואיך להרגיש פחות רע לא אחרי פרידה אתה יודע? ש: כלומר, אחרי פרידה אתה מרגיש יותר רע מבכללי לא? אליעד : גם כשאתה חולה אתה מרגיש יותר רע גם שסתם כואבת לך הרגל אתה מרגיש יותר רע. ש: למה תמיד לסבך. אליעד: אתה מסבך השאלה שלך איך לא להרגיש רע או איך להרגיש טוב. ש: לא איך להרגיש פחות רע מהפרידה עצמה. אליעד: אני מנסה להעביר לך מסר תקשיב אני מנסה להגיד לך שהנוסחה איך לא להרגיש רע ... זה. אתה מבין מה אמרתי מה הבנת? ש: שזה לא משנה זאת אותה נוסחה הכל. אליעד: נכון לכן נשאל איך לא להרגיש רע ואז אני שואל אותך במה אתה מרגיש רע ואז תגיד ... תגיד לי מה פרידה עושה לך רע. ש: מתרגלים לבן אדם שממלא לך משהו. אליעד: אז מה רע לך רע לך שהתרגלת רע לי שהתרגלתי מה המהות של הרע? ש: לא משההרגל הזה נפסק. אליעד: מה אכפת לך שהוא נפסק אתה כל בוקר נגיד רגיל לקנות במכולת מה אתה נגיד רגיל ... אחד לא הביאו למכולת חלב האם זה אומר שיהיה לך רע. ש: יש עוד מכולות. אליעד: לא נניח שאין עוד מכולות זה אומר שיהיה לך רע? ש: כן. אליעד: לא מחויב תלוי אם אתה רוצה חלב או לא לך לא רע מזה שלא הביאו למכולת חלב לך רע ... נפסק מה אכפת לך שהוא נפסק שיפסק. ש: אז אמרתי לך ממלא לי משהו שחסר. אליעד: שמה אז מה שאמרתי זה מה רע לך מזה שחסר לך משהו לא מזה שההרגל נפסק. ש: כי אני רוצה אותו. אליעד: אז בגלל זה אני אומר אז בא תגיד מה אתה רוצה שחסר לך לא הרגל מה אכפת לי ואם ... ואין לך. אתה הבנת מה הבנת? ש: שרע זה משהו שאני רוצה ואין לי אותו. אליעד: כן פשוט מאוד עכשיו אולי אני כאילו מסבך אותו בראש שלו ואפשר לתת לך סתם איזו ... תגיד לי שלום אני רוצה x ואין לי אותו מה אתה רוצה שאין לך. ש: בעיה. אליעד: יש לי שאלה יש לך חמש אצבעות אתה מרוצה מזה יפה יש משהו שאתה לא מרוצה ממנו בחיים שלך? ש: בטח. אליעד: לא שקשור לפרידה מה כאילו מה? ש: לא יודע אני נגיד לא מרוצה אני מרגיש שאולי בזבזתי את הזמן. אליעד: שנייה אתה נמצא היום ואתה אומר אני מרגיש רע מזה שאולי בזבזתי את הזמן זה מה שאמרת. ש: אולי זה בגלל זה. אליעד: כי אתה אומר יכול להיות שאחת הסיבות שרע לי מזה שאני מרגיש שבזבזתי את הזמן ... וזה נגמר האם זה אומר שבזבזת את הזמן. ש: זה לא אומר שבזבזתי את הזמן. אליעד: אתה אומר שזה לא אומר שבזבזת את הזמן יש פה מישהו שחושב שהוא בזבז את הזמן? ש: השאלה מה זה בזבז זה שהוא יצא איתה זה נקרא לבזבז זמן. אליעד: לא אז מה אתה חושב שהוא בזבז את הזמן או לא בזבז את הזמן. ש: הוא בזבז זמן הוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אליעד, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אליעד, איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזייה, מאמן אישי לילדים נוער והורים, אימון אישי לילדים בנושאי אליעד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5000 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 04:48:53 - wesi1