אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תוכניות מציאות ✔האח הגדול / תוכניות ריאליטי - מה מעניין אנשים בתוכנית ריאליטי כגון האח הגדול? ✔תוכנית האח הגדול, היא תוכנית ריאליטי (תוכנית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨האח הגדול / תוכניות ריאליטי - מה מעניין אנשים בתוכנית ריאליטי כגון האח הגדול?
תוכנית האח הגדול, היא תוכנית ריאליטי (תוכנית מציאות) שבה לוקחים אנשים רגילים לבית שמלא במצלמות ועוקבים אחרי התנהגותם היום יומית. והשאלה הנשאלת היא, מדוע אנשים אוהבים ונהנים לצפות בתוכניות כגון האח הגדול? מה יש שם בתוכניות האלו שגורם לאנשים לצפות בהן?

וכפי שכבר ביארתי, אין שום דבר בעולם שאין בו שכל כלשהו. ומי שמזלזל באדם אחר בגלל שהוא חושב שהאדם האחר טיפש, הרי שהוא מזלזל רק בעצמו בכך שהוא מראה שהוא לא מבין את השכל ואת הטוב שיש בכל דבר. והשאלה הנשאלת היא, מה מושך אנשים לצפות בתוכניות כאלו כגון האח הגדול?

והתשובה היא די פשוטה. התוכנית האח הגדול מאפשרת לאנשים להכיר את עצמם ואת סביבתם טוב יותר, על ידי ההתבוננות שלהם בתוכנית כגון האח הגדול. מדוע?

משום שכאשר האדם צופה בתוכנית האח הגדול, הרי שבעצם גם אם הוא לא ירצה לעשות זאת, הרי שבעצם הוא כל הזמן שופט את הדמויות השונות ואת האנשים השונים שמשתתפים בתוכנית. וכאשר האדם צופה בתוכנית האח הגדול, הוא כל הזמן מייחס משמעות לכל שטות שמתרחשת בדינאמיקה שיש בין האנשים בתוכנית.

וזה דבר שהאדם לא עושה אותו ביום יום כלפי עצמו וכלפי סביבתו. והצפייה בתוכנית האח הגדול מאפשרת לאדם ללמוד להתבונן על תהליכים יום יומיים שגרתיים לחלוטין, בצורה שונה מהרגיל. ז"א כאשר האדם צופה בתוכנית של האח הגדול, אם זה מעניין אותו כמובן, הרי שהוא בעצם כל הזמן מתבונן בפרטים הקטנים, מי אמר למי ומי עשה ולמה וכולי.

והדבר המעניין שיש בתוכנית האח הגדול, הוא זה שהאדם מייחס משמעות לכל מיני דברים שנראים כשוליים וכהתנהגות יום יומית רגילה וחסרת משמעות לכאורה. ובתוכניות ריאליטי בכלל ובתוכנית כגון האח הגדול בפרט, האדם כל הזמן עסוק בלנתח ובלנסות להבין את צורת המחשבה של האדם שבו הוא צופה.

והדבר הזה גורם לכך שבתת המודע של האדם הוא מתחיל להתייחס אחרת גם לפעולות שאותן הוא עושה ביום יום. האדם לא יכול כל היום לנתח פעולות שגרתיות של אנשים בבית האח הגדול, ואח"כ לא לנתח גם את עצמו ואת סביבתו.

האדם רגיל לחיות את חייו מתוך הרגל, ולא לייחס משמעות מיוחדת לכל דבר שהוא עושה. ההתבוננות בתוכנית האח הגדול, מרגילה את האדם להתבונן על הדברים השגרתיים שהוא עצמו עושה בחיי היום יום.

ובהמשך לנ"ל יש תועלת נוספת שאנשים מפיקים מצפייה בבית האח הגדול, והיא שהיא מספקת לאדם רגעי התבוננות על החיים ועל השגרה, גם ממקום של העברת ביקורת. כי כאשר האדם צופה בבית האח הגדול, הרבה פעמים הוא פתאום רואה השתקפויות של עצמו בכל מיני אנשים בבית האח הגדול. ואז האדם בעצם מתבונן על עצמו מבחוץ.

לדוגמה: נניח שמתפתחת איזו מריבה בבית האח הגדול, והאדם מתבונן במריבה הזו. בד"כ האדם יכול לנסות לעשות השלכה כלשהי והקבלה כלשהי בין מה שהוא רואה על המסך, לבין החיים האישיים שלו. וגם אם האדם לא עושה את זה בצורה מודעת, הרי שהתהליך הזה מתרחש בצורה בלתי מודעת.

והמציאות היא שקל יותר לאדם להעביר ביקורת על מישהו אחר מאשר על עצמו. וההתבוננות בתוכנית האח הגדול, מאפשרת לאדם לראות את עצמו בכל מיני מצבים, ולשפוט אותם מבחוץ כאילו בלי נגיעה אישית. ואח"כ האדם עושה בתת המודע שלו השלכה על החיים האישיים שלו ולומד מכך לעצמו.

בנוסף לכל הנ"ל יש תועלת נוספת בצפייה בתוכניות ריאליטי בכלל ובתוכניות ריאליטי חברתיות כגון התוכנית האח הגדול, והיא שבאמצעות התוכנית האח הגדול האדם לומד בעצם על כל מיני תהליכים חברתיים שמתרחשים בעולם.

מה שמעניין בתוכנית האח הגדול, זה לראות את הדינאמיקה ואת הקשרים ואת ההתפתחויות השונות שיש בין הכוחות השונים. מה שבאמת מעניין את האדם שצופה באח הגדול, זה לא מה פלוני אמר לאלמוני, אלא מה שבאמת גורם לכך שתת המודע של האדם יתעניין בתוכנית, זה הרצון של האדם להבין טוב יותר את הכוחות השונים שפועלים בעולם.

התוכנית האח הגדול ומה שמתרחש בה, היא ביטוי לכוחות שונים שפועלים בעולם. כמו שיש תופעות טבע שהאדם חוקר אותן ומתבונן בהן, כך גם האח הגדול היא תופעה אנושית שהאדם מתבונן בה.

נכון, אם האדם לא מבין את השכל שיש בכל הדינאמיקה שיש בבית האח הגדול, הרי שבאמת מבחינתו לצפות באח הגדול זו פעולה משעממת וחסרת כל תכלית. וגם אם האדם כן מבין את השכל שיש בתוכנית וכן מסוגל ליהנות ממנה, זה עדיין לא אומר שהוא יצפה בה, כי אולי יש דברים אחרים שמעניינים אותו.

אך בעקרון, כאשר האדם מצליח להתבונן אל מה שיש מעבר להתנהגות השגרתית של האנשים, על ידי זה הוא מוצא עניין בתוכניות הריאליטי כגון האח הגדול.

וכאשר האדם צופה בתוכנית כגון האח הגדול ונהנה ממנה, למרות שנראה שהוא עושה פעולה סתמית וחסרת משמעות, הרי שבתוכו של האדם מתרחשים תהליכים שונים שהם אלו שגורמים לאדם להיות מכור לתוכניות הריאליטי האלו.

כמו כן, אחד מהדברים שמאוד מושכים אנשים לצפות בתוכניות כגון האח הגדול, היא הסקרנות. הרצון של האדם לדעת מה קרה, מה קורה ומה יקרה. ואפילו אם זה שטויות לגמרי, האדם רוצה לדעת מה בדיוק קרה ומי אמר למי ומה השני ענה לו. ולמה זה כ"כ מעניין את האדם?

משום שבתוכו של האדם מתרחשים תהליכים שונים שגורמים לו...
מסתתר מאחורי תכליתיות השמנת יתר חקירות איך להתנהג מה זה מטרות צורה מודעת תהליכים אכילה כפייתית איך לנתח להיגמל מהתמכרות האח הגדול ריאליטי תוכניות מציאות תוכניות ריאליטי תוכנית תוכנית ריאליטי
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
למה מישהו מאשים אותך במשהו שלא עשית? גבר שלא אוהב את עצמו למה הכי טוב זה הכי רע? פמיניזם התחברות לעצמך לחפש זוגיות פחד לגשת אליה חרדות לפני בחינות דימוי עצמי והערכה עצמית הלקאה עצמית על טעויות לגרום לה לאהוב אותי בחזרה למה אני מאוהב בה? איך להיות מאושר ב 2 שלבים? האם יש זוגיות מאושרת עם פשרות בזוגיות? נרקומנים לזוגיות לנטרל משיכה מינית איך עובד ציבור מקבל החלטה? איך להחליט? התמודדות עם בשורה רעה תהליך פתרון בעיות קשות למה לא מצליח להירדם לפני מבחן? איך להצליח בלי מקצוע? להביא יותר תועלת ללקוח מה זה שיווק יעיל? גידול ילדים בגיל ההתבגרות לגרום לילד לאהוב גאווה רוחנית סבל רוחני התקפי פסיכוזה האם אפשר להידבק במחלת נפש? אני אוהב את האקסית לרדוף אחרי האקס להעמיס על המפרקים אימון למתקדמים אלוהים הוא טוב או רע האלוהים החזק ביותר לשחזר הארה רוחנית משיכה מינית והארה רוחנית מה מיוחד בספר להיות אלוהים? לא מספיק להיות אלוהים מניות הנדלן הכנסות משמעות החיים שגויה משמעות החיים של החילונים ליהנות לתת זיכרון חיובי אין רצון אם אין בחירה תחושת בחירה חופשית המפץ הגדול ריבוי יקומים עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, קואצ'ר לזוגיות, מטפל טוב בנושא תוכניות מציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.0625 שניות - עכשיו 03_09_2026 השעה 21:57:52 - wesi1