אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שינוי ✔בודהיזם, שחרור מסבל, טוב בלי רע, סבל ואושר, אושר וסבל, להשתחרר מהסבל, חוויה רוחנית, שינוי חוויה ✔ האם אפשר להשתחרר מהסבל בלי לוותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:44בודהיזם, שחרור מסבל, טוב בלי רע, סבל ואושר, אושר וסבל, להשתחרר מהסבל, חוויה רוחנית, שינוי חוויה
האם אפשר להשתחרר מהסבל בלי לוותר על האושר?

אליעד כהן מסביר כי בתהליך השחרור מסבל יש להבין שמדובר בעסקת חבילה. כאשר אדם משתחרר לחלוטין מסבל, הוא מאבד בו - זמנית גם את האפשרות לחוות אושר מוגדר. הרציונל לכך הוא שבסיס כל תחושת אושר הוא מילוי של חיסרון, וכאשר אין חיסרון - אין אושר. לכן, שחרור אמיתי מסבל, ברמה המוחלטת, הוא גם שחרור מהיכולת לחוות שמחה ברורה ומוגדרת.

האם ניתן לחוות אושר אמיתי ללא סבל מקדים?

לפי אליעד כהן, אפשר תיאורטית לחוות מצב שבו קיים רק אושר ללא שום סבל קודם, אך במצב כזה האדם לא יהיה מודע לכך שהוא מאושר. הסיבה לכך נעוצה בחוקיות של העולם המוכר לנו, שבה כל דבר מוגדר באמצעות ההיפך שלו. אדם יודע שהוא מאושר רק ביחס לזמנים שבהם סבל. דוגמה נפוצה לכך היא שאדם מרגיש הנאה מאוכל רק בהתאם למידת הרעב שהיה לו קודם לכן. לכן, האושר מוגדר תמיד בזכות הסבל שקדמו לו.

האם קיים מצב שבו טוב לך ללא צורך בהשוואה לרע?

אליעד כהן מציג רעיון מורכב יותר, שלפיו מחוץ לחוקיות וללוגיקה הרגילה, קיים מצב אפשרי שבו אתה יודע שטוב לך בלי שהיית זקוק קודם לכן לחוות סבל או חיסרון. במצב זה, בדומה לאלוהים, אדם יכול לחוות אושר מוחלט ואינסופי ללא שום חיסרון מקדים. אולם, בשל העובדה שבמקום זה אין לוגיקה ואין גבולות, אפשרי באותה מידה שתהיה גם חוויה של סבל. מכיוון שבאין חוקיות הכל אפשרי, יכול להיווצר מצב אבסורדי שבו בו - זמנית יש לאדם טוב ורע, ללא כל סדר או חוק שמונע זאת.

כיצד קשור הרצון לתחושות הסבל והאושר?

על פי אליעד כהן, סבל ואושר נובעים מרצונות. אם אין לאדם שום רצון, לא יהיה לו סבל, אך גם לא יהיה אושר מוגדר. משמעות הדבר היא שכל תחושת אושר היא למעשה מילוי של חיסרון הנובע מהרצון, ולכן ללא רצון - אין חיסרון ואין אפשרות למלא אותו, ומכאן שגם לא יהיה אושר מוגדר. עם זאת, אדם שמשתחרר לחלוטין מהרצון נכנס למרחב שבו הוא מסוגל לחוות את כל המצבים האפשריים בו זמנית: להיות רק מאושר, רק סובל, גם וגם, או אף אחד מהם. זוהי השלמות האמיתית בעיניו של אליעד, המקום שבו הכל קיים יחדיו בו - זמנית.

האם אפשר להיות רק שמחים באופן קבוע ללא כל סבל?

אליעד מבהיר כי בעולם שבו יש חוקיות ברורה, אי אפשר להיות מאושר תמיד באופן קבוע ללא שום סבל. כל הנאה מוגדרת על ידי מידת החיסרון שקדם לה, ולכן אם מבטיחים לאדם אושר תמידי ללא סבל כלל, מדובר בשקר או בהטעיה. גם ההצהרה שניתן להשתחרר מהרבה סבל כדי לחוות הרבה אושר, היא חלקית בלבד, שכן היחס בין סבל לאושר הוא תמיד יחסי - ככל שהסבל חזק יותר, כך גם ההנאה המגיעה בעקבותיו חזקה יותר.

מדוע אנשים מחפשים אושר בעולם הרוחני?

אנשים רבים מגיעים לעולם הרוחני כדי להרגיש טוב יותר ולהשתחרר מסבל. עם זאת, ככל שמעמיקים בדרך זו, מבינים כי השחרור האמיתי מסבל הוא גם ויתור על אושר מוגדר. האושר שמחפשים אנשים בעולם הרוחני מבוסס בדרך כלל על הפחתה משמעותית של סבל, אך אי אפשר להעלים את הקשר הבסיסי בין השניים. מי שמבין זאת לעומק יודע שאושר מוחלט מחייב גם ויתור מוחלט על הרצונות וההגדרות.

כיצד אפשר להתגבר על החוקיות המטרידה של הסבל והאושר?

אליעד מציג את המצב שבו אדם נמצא במקום מחוץ לחוקיות הלוגית המוכרת. במקום זה הוא יכול לחוות שמחה אינסופית בלי שיהיה לו חסר דבר לפני כן. אך באותה מידה, מכיוון שאין שם כללים, יכול להופיע לפתע גם חיסרון. החופש האולטימטיבי הזה, שבו הכל אפשרי, הוא המקום האמיתי שאליו מכוון אליעד. במילים אחרות, אדם משתחרר לא רק מסבל, אלא גם מהצורך בשליטה ומוודאות מוגדרת.

מה קורה לאדם שמפסיק לחפש?

רבים מחפשים רוחניות כדי להפסיק את החיפוש המתמיד אחר שינוי. אליעד מסביר כי בסופו של דבר, האדם מוצא את עצמו במצב פרדוקסלי שבו הוא גם מחפש וגם אינו מחפש. מצד אחד, ברמת האחדות הכל שלם ואין צורך לחפש שום דבר. מצד שני, ברמת הנפרדות קיימות שאלות שלעולם לא יהיה להן סוף, אך האדם מבין שהחיפוש אינו מוחלט באמת ולכן הוא כבר לא מטריד אותו. החוויה שאותה אליעד "מוכר" היא בדיוק השילוב בין אחדות לנפרדות, ובין חיפוש לבין העדר הצורך בחיפוש.

האם השינוי בעקבות ההבנה נראה כלפי חוץ?

השינוי שעליו אליעד מדבר הוא בעיקר פנימי, אך קיים גם שינוי חיצוני במידת מה. אמנם העולם החיצוני נראה אותו דבר - שולחן הוא עדיין שולחן, אך האופן שבו האדם חווה אותו משתנה מהותית. החוויה הופכת להיות גמישה ומשתנה כל הזמן בהתאם להבנה הפנימית של האדם.

כיצד משתנה החוויה של פעולות יומיומיות לאחר ההבנה?

אליעד מתאר כי לאחר התהליך, האדם ממשיך לפעול בעולם בצורה רגילה - הולך למכולת, אוכל, מבצע פעולות יומיומיות - אך המשמעות הפנימית של הפעולות משתנה לחלוטין. לדוגמה, כאשר האדם רעב ורוצה לאכול, הוא חווה באופן אחר את מושגי ה"אני", ה"רצון" וה"אוכל". הוא מבין את עצמו בו - זמנית גם כיוצר המציאות וגם כיציר המציאות. התוצאה היא שהסבל הופך למשהו שהאדם יכול אפילו לרצות, כיוון שהפרספקטיבה של האחדות מאפשרת לראות את הטוב שברע.
האם שחרור מסבל מחייב גם ביטול של האושר?

בשיחה מוזכר כי כאשר מורים רוחניים מדברים על שחרור מסבל, יש לזכור ששחרור מסבל הוא "עסקת חבילה". מי שמבטיח ביטול סבל מבטיח גם ביטול אושר. אם אדם אינו מסוגל לסבול, הוא גם אינו מסוגל לשמוח, כיוון שאי - סבל משמעו שאין שום דבר שגורם לתחושה של חיסרון או צורך, וכך גם לא תתעורר תחושת שמחה בעקבות מילוי הצורך.

האם ניתן לחוות אושר ללא סבל?

לפי ההסבר, אפשר לחוות אושר ללא סבל, אך במצב כזה לא תהיה ידיעה שהאדם אכן מאושר. ההיגיון הוא שכדי לדעת שאתה מאושר, עליך לחוות קודם חיסרון או רעב, כדי שתוכל להשוות ביניהם. בתוך עולם ההגדרות והלוגיקה המוכרת לנו, האושר תמיד מוגדר באמצעות ההיפוך שלו, הסבל.

האם יש אפשרות למקום שבו האושר לא תלוי בסבל?

מתואר כי מחוץ להגדרות ולחוקי הלוגיקה, יכול להיות מצב שבו אתה יודע שטוב לך בלי שתצטרך לחוות קודם סבל. אך מכיוון שאין שם חוקיות ולוגיקה, באותו מקום אפשרי גם ההיפך - שיחד עם הטוב יהיה גם רע, משום שבהיעדר הגדרות אין גבולות חדים המפרידים בין טוב לרע.

כיצד מתקשר השחרור מרצון לשחרור מסבל?

השיחה מדגישה כי שחרור מסבל קשור לשחרור מהרצון. כאשר אין רצון, אין סבל, אך גם אין אושר מוגדר. זהו חלק מ"עסקת החבילה": ללא תשוקה והיצמדות פנימית, לא נוצר חיסרון שמוביל לסבל. אולם ללא החיסרון, גם לא נוצר אותו מילוי שמוביל לאושר. ברמה זו, מי שמשתחרר לחלוטין מכל רצון יכול לחוות בו - זמנית את כל המצבים האפשריים - להיות רק באושר, להיות רק בסבל, להיות בו - זמנית באושר ובסבל, ועוד.

מדוע לא ניתן להיות רק בשמחה בלי שום סבל?

בשיחה מוזכר שאין דרך להיות "רק שמח" באופן קבוע, בעולם שבו ישנה חוקיות מוגדרת. השמחה של אדם תמיד תלויה במידת הסבל שלו בעבר: מי שהיה רעב יותר, נהנה יותר מאוכל. לכן, לא ניתן להבטיח שחרור מוחלט מסבל ובה בעת הבטחה לאושר מוגדר. כאשר אומרים "תשתחרר מסבל ותהיה רק שמח", זו הצגה חלקית ומטעה, כי בפועל אושר וסבל קשורים זה בזה.

מה לגבי מי שמחפש אושר בעולם הרוחני?

רבים פונים לדרך הרוחנית כדי להרגיש יותר טוב ולמצוא אושר. אך מי שמעמיק ומבין שהאושר תלוי בסבל, מגלה שהשחרור האמיתי כולל גם הבנה שהוא מביא עמו ביטול של האושר המוגדר. אפשר להשתחרר מהרבה סבל ובכך להגדיל את האושר, אבל תמיד יש יחס ישיר בין עוצמת הסבל שחווינו לבין עוצמת האושר שנרגיש.

מהי החוקיות המטרידה וכיצד אפשר לצאת ממנה?

בשיחה עולה הרעיון שיש חוקיות בעולם שלנו - כדי לשמוח עליך לחוות חיסרון. זו חוקיות שיכולה להטריד. אך יש מקום שבו חוקי הלוגיקה אינם עובדים. במקום ההוא ניתן לשמוח עד אינסוף בלי שיהיה חסרון, כמו אלוהים שיכול לברוא וליהנות בלי שיהיה לו חיסרון מקדים. יחד עם זאת, במקום של חוסר חוקיות והגדרות עלול להופיע גם חיסרון בצורה כלשהי, כי אין שום כללים שמונעים זאת.

האם הרצון להפסיק לחפש פותר את בעיית הסבל?

יש אנשים הנכנסים לעולם הרוחני כדי להפסיק לחפש ולבקש שינוי כל הזמן, בלי שאכפת להם סבל או אושר - העיקר להפסיק את הדחף לשנות את המצב. אך ההסבר מציג שהמענה הסופי לכך הוא שאתה גם מחפש וגם לא מחפש. מצד האחדות - אין חיפוש, כי הכל אחד ואין שום בעיה. מצד הנפרדות - אתה ממשיך לחפש, בידיעה שלעולם לא תגיע לסוף החיפוש, אבל גם מבין שהחיפוש אינו מוחלט באמת.

איך אפשר לחוות במקביל גם אחדות וגם נפרדות?

הדובר מדגיש שהוא "מוכר" את ההבנה והחוויה שבה אתה גם באחדות וגם בנפרדות בעת ובעונה אחת. באחדות - הכל אחד, אין שום שאלה, ואין שום הבדל בין טוב לרע. בנפרדות - יש שאלות סופיות שלעולם אין להן פתרון, אבל הן לא מטרידות באמת מתוך פרספקטיבה עמוקה יותר.

האם כלפי חוץ קיים שינוי ניכר כאשר מגיעים לאחדות?

נשאלת בשיחה השאלה אם כלפי חוץ יש הבדל במצב שלאחר ההבנה, והתשובה היא שכן ולא. לדוגמה, השולחן נראה אותו שולחן. במבט חיצוני לאו דווקא רואים שינוי גלוי, אבל מבפנים יש שינוי - הצורה שבה האדם חווה את השולחן, הרצונות שלו והמציאות כולה, שונה מהותית.

כיצד משתנה חוויית המציאות בעקבות ההבנה?

בסופו של דבר, אדם שעובר את התהליך רואה את כל אותם דברים במציאות, אך חווה אותם אחרת.

- כאשר הוא מסתכל על קיר, הוא עשוי לחוות אותו בכל פעם בצורה אחרת, משום שההבנה משתנה ללא הרף.

- כאשר הוא רוצה לאכול, הוא חווה באופן אחר את המשמעות של "אני", "רוצה" ו"אוכל". מצד אחד הוא מרגיש שהוא יוצר את המציאות, ומצד שני הוא מרגיש שהמציאות יוצרת אותו.

- האדם ממשיך לבצע פעולות יומיומיות, אך הפרספקטיבה החדשה הופכת גם את הסבל למשהו "טוב" במידת מה, כיוון שיש יכולת להכיל בו - זמנית את האחד ואת הנפרדות.
מורים רוחניים מדברים על לעשות דרך ולהגיע לשחרור מסבל. השאלה היא האם השחרור מסבל קיים ברמה של אחדות, כלומר, רמה פנימית לחלוטין שלא באה לביטוי כלפי חוץ.

אלה כמה שאלות. בעיקרון שחרור מסבל היא עסקת חבילה. מי שמבטיח לך את ביטול הסבל, מבטיח לך גם את ביטול האושר, כלומר, בו זמנית מבטיח לך שלא תהיי שמחה משום דבר. זה ההיפוך שלו. אם אדם אינו סובל אז הוא גם אינו שמח.

האם ניתן לחוות אושר ללא סבל? אפשר אבל במצב זה לא תוכל לדעת שאתה מאושר. כדי לדעת שאתה מאושר אתה צריך לסבול. בחוקיות שאנחנו מכירים כך מחויב.

שאלה: ואם אתה יוצא מהחוקיות הזו, אולי יש מקום שבו יש אושר שלא קשור לחוקיות הזו?

יש מקום שבו חוקי הלוגיקה לא עובדים ושם אתה יכול לדעת שטוב לך בלי שיהיה לך רע. אבל כיון שחוקי הלוגיקה לא עובדים שם אתה יכול להיות בטוב שטוב לך, שאתה יודע שטוב לך בלי שיהיה לך רע אבל כיון שאין שם לוגיקה, בו זמנית גם רע לך. אם יצאנו מההגדרות ואין הגדרות, אז יכול להיות שיהיה לי טוב ואני ידע שטוב לי בלי שיהיה לי רע אבל מאחר שאין שם רע, בו זמנית גם רע לי.

כשמשתחררים מהסבל זה אומר שמשתחררים מהאושר. אלא מה, אם "משתחררים מהשכל" אז ניתן הכל אבל כשיכולים הכל כבר יש הכל. אנחנו גם רק באושר, גם רק בסבל, גם רק באושר וגם בסבל.

כעיקרון שחרור מסבל הוא שחרור מרצון. ללא רצון לא תסבול אבל ללא רצון גם לא תחווה אושר. זוהי עסקת חבילה. כשאתה משתחרר מהכל יש לך את כל הצורות. או שאתה ב... או שאתה בנפרדות בכל הצורות. אתה גם רק מאושר, אתה גם רק אלוהים, אתה גם רק עבד, ואתה גם רק חצי חצי, ואתה גם רק אחד, וגם טוב וגם רע... זוהי שלמות, זה הכל.

יש חופש מסבל אבל חופש מסבל הוא חופש משמחה.

שאלה: הרבה אנשים מגיעים לעולם הרוחני כדי למצוא אושר. רוב האנשים באים כדי להרגיש טוב.

טוב מוגדר. אבל אם אתה מפתח עוד משהו אתה מבין שזה כלום. ואז שאתה אומר שאם אתה משתחרר מהסבל רק אז אתה מאושר, לאותם אנשים קשה להבין את זה.

כשאומרים לאדם תשתחרר מסבל ומתכוונים להגיד לו תהיה רק שמח, זה שקר. לא ניתן להיות שמח באופן מוגדר ללא שום סבל. אפשר להגיד תשתחרר מהרבה סבל ויהיה לך הרבה אושר, אבל גם זה לא כל כך נכון כי האושר הוא רק פונקציה של הסבל. אדם שמח בהתאם למידה שבה סבל קודם. אתה נהנה מהאוכל בהתאם לכמה שהיית רעב. אין אפשרות אחרת.

שאלה: יש פה חוקיות מטרידה. עצם זה שיש חוקיות אני מוטרד.

תשובה: נכון. אבל יש מקום שאין חוקיות. שאני יכול לשמוח עד אינסוף בלי שמשהו יחסר לי לפני כן, כמו אלוהים, יכול לעשות בלי שיהיה לו חסר. אבל במקום של החוקיות הזו ניתן לשמוח עד אינסוף בלי שיהיה בזה חיסרון וזה הכי מושלם, אבל בו זמנית יכול להיות שיש לך גם חיסרון סופי. כי אם אין חוקיות אז אין הגדרה והכל יכול להיות.

בא נחדד. בן אדם נכנס ל"עולם של הרוחניות" כי בעצם הוא מנסה להפסיק לחפש. לא אכפת לו אושר, לא אכפת לו סבל, מהרצון להפסיק לחפש לשנות כל הזמן. לא משנה שאמשיך לסבול, אפסיק לרצות לשנות את זה. אבל אומר לך משהו מעבר, בסוף אתה גם מחפש וגם לא מחפש. מהצד שזה אחד אתה לא מחפש. מהצד שזה נפרד אתה מחפש ויודע שאין סוף לחיפוש. אתה מבין שאין סוף לחיפוש אבל אתה יודע שהחיפוש הוא לא אמתי באופן מוחלט. זה מה שאני מוכר. אני מוכר את ההבנה, את החוויה שמצד אחד אתה באחדות, לא מחפש שום דבר, הכל אחד, לא יודע שום דבר, לא מבין שום דבר, הכל אחד ואז אין שום שאלה, טוב לך, רע לך, הכל אחד. בו זמנית יש גם את הצמצום. שיש שאלות, ואני יודע שלעולם לא יהיו להן תשובות. אבל הדרך לאזן את זה היא להגיד שאין שאלה.

שאלה: אז ההבדל בין המצב הקודם, זה שלפני וזה שאחרי, כלפי חוץ זה בדיוק אותו דבר?

תשובה: כלפי חוץ זה לא אותו דבר. לא בדיוק אותו דבר. השולחן פה אותו דבר, בין אם יש אחדות ובין אם אין אחדות. זה אותו דבר, בסוף יש פה שולחן.

שאלה: האם הוא שינוי פנימי בהכרת האחדות.

בסוף התהליך, מה נותן לנו כל הסיפור פה? קודם כל כשאת רואה קיר את חווה אותו אחרת. את אותו קיר. שימו לב, החוויה כל הזמן משתנה, כי ככל שאתה מבין יותר אתה גם חווה כל פעם מחדש את הקיר. את אותו קיר, אתה חווה כל פעם בצורה אחרת. למה אתה חווה את הקיר אחרת? כי אתה יודע עליו דברים. זה במובן אחד. דבר נוסף, כשאתה אומר "אני רוצה לאכול" אתה חווה את זה אחרת. כלומר, מה זה אני, מה זה רוצה, מה זה לאכול. אני זה האחד שבתוכו יש היבט מסוים שהוא רק רע והיבט אחר שהוא רק טוב, ובתוכו יש עוד סט שזה גם הבחירה שלי וגם לא הבחירה שלי. שמצד אחד אני רוצה את הרצון של עצמי ואת הקיום ומצד אחר אני לא רוצה את זה. לגבי אוכל, מצד אחד אני יצרתי את האוכל ומצד אחר האוכל יצר אותי... את אותו דבר אתה חווה אחרת. אתה אומר אני רוצה לאכול, אבל אתה חווה את הדבר אחרת.

הכל ממשיך אותו דבר. למשל במכולת, אדם אומר תביא לי, אני רוצה, אני לא רוצה, אותו דבר. כל מה שאתה רוצה יכול להיות אבל החוויה היא אחרת. כשהחוויה היא בפרספקטיבה של הבחוץ זה גם נותן לך את האחד וזה גם נותן לך את האופציה לרצות את זה. כשיש לאדם סבל הוא לא רוצה את זה, אבל כשאדם נמצא גם בחוץ אז קודם כל הוא גם באחד שזה שווה לו ואם הוא באחד אז הוא יכול גם לרצות את זה. כי מהאחד ניתן גם לרצות את הרע ואז הסבל הוא טוב מאוד.
דחפים הצהרות לוגיקה להפסיק חיסרון גם רק אלוהים מחפש אושר טוב לי חיצוני לרצות את אושר תמיד אושר אושר וסבל בודהיזם הרגשה השתחררות חוויה חוויה רוחנית חוויות חופש טוב בלי טוב בלי רע טוב ללא רע להשתחרר להשתחרר מ להשתחרר מהסבל סבל סבל ואושר רגש רגשות רוחני רוחניות רוחנית שחרור שחרור מסבל שינוי שינוי חוויה שינויים תחושה תחושות
2 סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי
2 סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי
... סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי מהו שינוי פנימי ומהו שינוי חיצוני? שינוי בחיים יכול להתבצע בכמה אופנים, כל אחד מהם משפיע באופן שונה על האדם. ישנם שני סוגים של שינויים - שינוי פנימי ושינוי חיצוני. כל אחד מהם יש את היתרונות והאתגרים שלו, וההחלטה באיזה סוג שינוי לבחור תלויה בסיטואציה ובמהות השינוי שאותו אדם רוצה לבצע. מהו שינוי חיצוני? שינוי חיצוני מתייחס לשינויים שמבצע האדם בסביבה החיצונית שלו או בגופו. אלו שינויים שניתן לראותם או להרגישם בעין, והשפעתם מתמקדת על המציאות שמחוץ לאדם. דוגמאות לשינויים חיצוניים כוללות את: צבע שיער ביצוע פעילות גופנית מעבר דירה החלפת מקום עבודה שינוי בתזונה לימוד תחום חדש התחלת זוגיות או סיום מערכת יחסים שינויים אלו קשורים למה שקורה בעולם החיצוני של האדם, ואינם מחייבים שינוי בתפיסת העולם או בתודעה שלו. מדובר בעיקר בהתנהגויות חיצוניות שמשנות את מצבו של האדם אך לא בהכרח את הדרך בה הוא רואה את הדברים. מהו שינוי פנימי? לעומת
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל האם כדאי לעשות שינוי בחיים או להמשיך במצב הקיים? השאלה האם כדאי לעשות שינוי בחיים מעסיקה אנשים רבים בכל תחומי החיים, בין אם מדובר בשינוי בקריירה, בזוגיות, בתזונה, במראה החיצוני או בכל תחום אחר. אליעד כהן מסביר, שכאשר אדם שואל את עצמו האם כדאי לו לעשות שינוי כלשהו, עליו להתחיל קודם כל בשאלה פשוטה וברורה: האם טוב לי במצב הנוכחי?. לדברי אליעד, כל שינוי בחיים נועד להביא לשיפור המצב הקיים. אדם לא מבצע שינוי רק למען השינוי עצמו, אלא משום שהוא מאמין שהשינוי יביא לו יותר אושר, סיפוק או שביעות רצון. לפיכך, השאלה הבסיסית והחשובה ביותר היא האם המצב הנוכחי טוב בעיני אותו אדם, או שהוא מרגיש חוסר סיפוק ורוצה לשפר את מצבו. מהי השאלה החשובה ביותר כשמתלבטים לגבי שינוי בחיים? כאשר אדם מתלבט אם עליו לעשות שינוי, אליעד מציע לו לבדוק כמה הוא מרוצה מאותו תחום בחייו שבו הוא שוקל לבצע שינוי. למשל, אם הוא שוקל לעשות שינוי בזוגיות, עליו לשאול את עצמו עד כמה הוא מרוצה מהזוגיות שלו כרגע. אם הוא מרוצה, אין צורך לשנות דבר. לעומת זאת, אם הוא לא מרוצה, עליו לשקול מה השינוי הרצוי - האם להיפרד, לעבוד על הזוגיות, להשתנות בעצמו או לנקוט פעולה אחרת. הדבר נכון גם לתחומים נוספים, כמו בריאות, תזונה, כושר, קריירה או כל תחום חיים אחר. לדוגמה, אם אדם מרגיש שהבריאות שלו אינה טובה, ברור שהוא צריך לבצע שינויים שיסייעו לו לשפר את בריאותו. לעומת זאת, אם הוא כבר מרוצה מתוכנית האימונים שלו ומרגיש שהיא טובה עבורו, אין טעם בשינוי, משום שמטרת השינוי היא לשפר מצב לא מספק. האם השינוי עצמו הוא בעל ערך או שהערך תלוי בתוצאה? אליעד מדגיש שהשינוי עצמו אינו מטרה בפני עצמה ואין לו ערך אם הוא לא מוביל לשיפור. אדם לא צריך להשתנות רק כי יש טרנד להשתנות או כי אנשים אחרים אומרים לו שעליו להשתנות. השינוי חייב לנבוע מתוך תחושה פנימית ברורה שהמצב הקיים אינו מספיק טוב, ומתוך רצון אותנטי ואמיתי לשפר את החיים. במילים אחרות, אם אדם באמת מרגיש שטוב לו במצב הקיים, אין היגיון לבצע שינוי רק כי אנשים אחרים מציעים זאת או רק משום שהרעיון נשמע מעניין. שינוי שישפר את החיים הוא
אושר, שינוי בחיים, לשנות את החיים, אושר בחיים - לעשות שינוי, שינוי חשיבה, ליצור שינוי בחיים, שינוי הבנה, שינוי מעשי
... שינוי בחיים, לשנות את החיים, אושר בחיים - לעשות שינוי, שינוי חשיבה, ליצור שינוי בחיים, שינוי הבנה, שינוי מעשי ובו יתבאר, מה צריך האדם לעשות כדי ליצור שינוי בחיים שלו? ומהו העיקר שבו צריך האדם להתמקד, כאשר הוא רוצה לעשות שינוי בחיים? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אנשים כל הזמן מנסים לשנות את המציאות. כי המציאות קיימת כפי מה שהיא. והאדם לעולם לא מרוצה ממנה, וכל ... כדי להיות מאושר, זה לשנות את המציאות שחיצונית לו. כגון לדוגמא שהאדם חושב, שאם הוא יקנה איזה דבר חדש, אז זה יעשה אותו למאושר יותר. ולקנות דבר חדש, פירושו שינוי חיצוני. כי האדם עצמו לא משתנה, כאשר הוא קונה דבר חדש. והשינוי במציאות שהתרחש כאשר האדם קנה את הדבר החדש, הוא התרחש בחיצוניות של האדם. כך שיש לנו את נקודת המבט הראשונה שאומרת, שהאושר של האדם יגיע, על ידי שינוי חיצוני בחיים של האדם. ומי שמכיר קצת יותר טוב את העולם, הוא יודע, שהאושר המוחלט (בניגוד לאושר יחסי) של האדם, לא תלוי בשינוי חיצוני, אלא בשינוי פנימי. דהיינו, זה לא משנה כמה יש או אין לך ברמה החיצונית, אלא זה משנה כמה יש או אין לך ברמה הפנימית. ומי שמבין את זה, הוא מנסה לשנות את מה שיש לו ברמה הפנימית ולא ברמה החיצונית. כדי להשיג אושר אמיתי בשלמות, ולא רק אושר רגעי ואושר זמני לכמה רגעים בודדים (שהוא כן נוצר על ידי שינוי חיצוני). ונחדד: שלפעמים תת המודע של האדם מבין את כל הדברים האלו, ותת המודע של האדם, הוא זה שגורם לאדם להשקיע בשינוי פנימי או בשינוי חיצוני, והכל לפי ההבנה של האדם, את מה שהוא מחפש. וגם מי שמבין שכדאי לעשות שינוי פנימי, גם הוא, יש אצלו הרבה דרגות של פנימי וחיצוני, בתוך השינויים הפנימיים עצמם. כגון לדוגמא, שיש כאלו שחושבים, שמאחר שהעיקר הוא השינוי הפנימי, הרי שהכי חשוב לדוגמא, זה שהם יאהבו את עצמם. ואז הם עושים כל מיני דברים שיגרמו להם לאהוב את עצמם יותר, ולהיות עם אהבה עצמית יותר גדולה. וכדי להשיג אהבה עצמית, לשם כך אפשר לעשות גם שינויים פנימיים וגם שינויים חיצוניים. ושינויים חיצוניים שנועדו כדי ליצור שינוי פנימי אצל האדם, יכולים לדוגמא להיות, שהאדם מחפש יותר כבוד והערכה מהסביבה שלו. והאדם חושב, שאם הוא יעשה שינוי חיצוני ויגרום לאנשים לאהוב אותו, אז הוא ירגיש יותר אהוב ברמה הפנימית שלו. או לדוגמא אדם שחושב, שאם הוא יראה יותר טוב, אז הוא יאהב את עצמו יותר. והוא חושב להשיג שינוי פנימי, באמצעות שינוי חיצוני. אבל, יש כאלו שההבנה שלהם היא יותר טובה, והם מבינים, שכדי להשיג שינוי פנימי, לשם כך צריך להתבונן יותר פנימה. ואז הם עוברים להתמקד במה שקורה בתוכם, במקום להתמקד במה שקורה מחוצה להם. ואז הם הולכים לכל מיני ... לנסות לשלוט במחשבות שלו, ואיך לשלוט ברצונות שלו, ואיך לרצות את המציאות, ואיך לאהוב את עצמו, ואיך לאהוב את המציאות, ואיך לקבל את המציאות, ואיך לעשות כל מיני שינויים פנימיים כאלו ואחרים. והשיטות האלו משתמשות בדמיון מודרך, ובהצהרות חיוביות, ובחשיבה חיובית, וב NLP וכיוב. שיטות, שתכליתן היא, לתכנת את ... החיים לטובה. אבל באותה המידה ממש, הרבה אנשים יאמרו, שזה שהם קנו רכב חדש ודירה חדשה, גם זה שינה להם את החיים לטובה. וכפי שיודעים אלו שמבינים את הנושאים האלו, שינוי חיצוני, יכול להביא לאדם אושר זמני, אבל לא אושר קבוע ולא אושר אמיתי פנימי, שנובע מעצמו, בלי להיות תלוי בסיבה כלשהי. דהיינו, זה נכון שבטווח המיידי, גם שינוי חיצוני, יכול לגרום לאדם להיות מאושר. אבל לאורך זמן, שינוי חיצוני לא יכול לעשות את האדם מאושר, אם הוא לא יעשה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
... לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה למה קשה כל כך לשנות התנהגות חיצונית בלבד? אנשים רבים רוצים ליצור שינוי אמיתי בחיים שלהם - להצליח יותר בעבודה, לרדת במשקל, להפסיק לעשן או להימנע מאיחורים. בדרך כלל הם חושבים שהדרך לשינוי מתחילה בשינוי ההתנהגות החיצונית בלבד. למשל, אדם שרוצה לרדת במשקל מחליט שיקנה פחות מתוקים ויתחיל לאכול אחרת, ואדם שמאחר לעבודה מחליט שמעכשיו ייצא חצי שעה מוקדם יותר. ההיגיון הפשוט אומר שזה אמור לעבוד, אבל במציאות, לרוב זה נכשל. הסיבה היא ששינוי התנהגותי חיצוני, ללא טיפול בשורש הרגשי והמחשבתי, נדון כמעט תמיד לכישלון חוזר ונשנה. מהן הבעיות בהתמקדות בשינוי חיצוני בלבד? כשמתמקדים רק בשינוי חיצוני של ההתנהגות, הבעיות האמיתיות שמניעות את ההתנהגות אינן נפתרות. למשל, אדם שמרגיש רע עם עצמו ואוכל יותר מדי, עושה זאת לא מתוך רעב פיזי, אלא מתוך צורך ... משפיעים על ההתנהגות? כל התנהגות חיצונית נובעת מדפוסי חשיבה פנימיים. אם רוצים ליצור שינוי יציב, יש לחקור ולגלות את הדפוסים האלה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן ואומר לעצמו מעכשיו אפסיק, לא באמת יצליח אלא אם כן יבין למה הוא מעשן - אולי זו הדרך שלו ... שאני מציב למציאות? איך אני יכול ללמוד לקבל את המציאות ללא תנאים?. פתרון כזה יוביל לשינוי רגשי אמיתי ועמוק. האם קבלת המציאות ללא תנאים פירושה ויתור על שינויים ושיפורים? יש מי שחושב שאם הוא יקבל את המציאות כפי שהיא ללא תנאים, הוא בעצם מוותר על כל ניסיון לשיפור או לשינוי. בפועל, ההיפך הוא הנכון - קבלה ללא תנאי של המציאות פירושה לזהות את השורש הרגשי של הבעיה. במקום לברוח מהכאב הרגשי באמצעות שינוי חיצוני, האדם מטפל בשורש הבעיה עצמה. זה לא אומר שאסור לשנות הרגלים או לחפש עבודה אחרת, אלא שהשינוי יבוא מתוך בהירות פנימית, ולא מתוך בריחה או פחד. איך ליצור שינוי התנהגותי יציב ואמיתי לאורך זמן? שינוי אמיתי בהתנהגות מגיע רק מתוך שינוי פנימי עמוק. במקום לנסות להתנהג כמו רובוט ולהגיד לעצמך מעכשיו אעשה כך וכך, צריך לחקור מה בראש שלך גורם לך להתנהגות הזו. אדם שלא רוצה לאכול מתוקים לא צריך ... מנסה למלא או לפצות?. כשאדם מבין את השורש הזה, הוא מפסיק להזדקק לאותה התנהגות, והשינוי מגיע באופן טבעי, ללא מאבק מתמיד. מהו העיקרון המרכזי להצלחה בשינוי התנהגות? העיקרון המרכזי הוא שבכל פעם שרוצים לשנות התנהגות לא רצויה - כגון התמכרות, פחדים, דיכאון, או איחורים - צריך להתחיל תמיד בשאלה למה בכלל אני עושה את ... ללא טיפול בשורש הבעיה, האדם יחזור שוב ושוב לאותה נקודה. איך ניתן ליישם בפועל שינוי אמיתי בהתנהגות ובחשיבה? השינוי המעשי ביותר מגיע משינוי פנימי של החשיבה והאמונות ולא מפעולות חיצוניות בלבד. במקום להישען על פתרונות חיצוניים כמו להכיר אדם עשיר או להסתמך על חבר חזק, יש ליצור חוזק פנימי אמיתי. ... - אל המקום שבו אתה באמת הופך להיות חזק ומצליח בעצמך. זוהי הדרך היעילה והאמיתית לשינוי ארוך טווח, ללא מאמץ תמידי לשמור על ההתנהגות החדשה. איך לאתר את שורשי המחשבה השלילית? שיטות להתמודדות עם פחד מכישלון כלים מעשיים לשינוי דפוסי חשיבה הקשר בין קבלת המציאות לפיתוח חוזק פנימי הפסקת עישון מתוך שינוי פנימי אמיתי למה אנשים מנסים קודם כל לשנות את ההתנהגות החיצונית שלהם? אנשים רבים רוצים להצליח יותר בתחום מסוים, או לשנות התנהגות שהם לא אוהבים בעצמם. ...
שינוי דפוסי חשיבה וקורונה, השכל של הטיפול בקורונה, לשנות את דפוסי החשיבה, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת חשיבה, שינוי חשיבה, שינוי מעשי, שינוי מחשבתי, לשנות את החשיבה, איך לפתור בעיות בצורה נכונה? מי שקלקל יתקן? שינוי המחשבה
שינוי דפוסי חשיבה וקורונה, השכל של הטיפול בקורונה, לשנות את דפוסי החשיבה, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת חשיבה, שינוי חשיבה, שינוי מעשי, שינוי מחשבתי, לשנות את החשיבה, איך לפתור בעיות בצורה נכונה? מי שקלקל יתקן? שינוי המחשבה
שינוי דפוסי חשיבה וקורונה, השכל של הטיפול בקורונה, לשנות את דפוסי החשיבה, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת חשיבה, שינוי חשיבה, שינוי מעשי, שינוי מחשבתי, לשנות את החשיבה, איך לפתור בעיות בצורה נכונה? מי שקלקל יתקן? שינוי המחשבה האם מי שיצר את הבעיה יכול לפתור אותה? אליעד ... או הרגלי חשיבה יצרו את הבעיה, תוכל להחליף אותן. השינוי הזה הוא כמו החלפה של ראש ממשלה - הראש שלך הוא הממשלה, ... דפוסי החשיבה שלך. האם ניתן לפתור בעיות בחיים בלי שינוי בדפוסי החשיבה? אליעד מסביר באופן ברור שזה בלתי אפשרי ... המציאות שלך, תמצא את עצמך שוב ושוב באותן בעיות. רק שינוי אמיתי ומשמעותי בדפוס החשיבה יביא לפתרון קבוע ויסודי של הבעיות. מה הקשר בין שינוי דפוסי חשיבה לבין הקורונה? המקרה של הקורונה, לפי ... שכל שיצר אותה? איך לפתור בעיות בחיים? מה הקשר בין שינוי חשיבה לקורונה? שינוי הרגלי חשיבה איך להחליף דפוסי חשיבה? ...
לשנות התנהגות, מה אני צריך לשנות? איזה שינוי לעשות? במה אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? איך לדעת במה אני צריך להשתנות? איזה שינוי התנהגותי לעשות? שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, לשנות הרגלים
לשנות התנהגות, מה אני צריך לשנות? איזה שינוי לעשות? במה אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? איך לדעת במה אני צריך להשתנות? איזה שינוי התנהגותי לעשות? שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, לשנות הרגלים
... התנהגות, מה אני צריך לשנות? איזה שינוי לעשות? במה אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? איך לדעת במה אני צריך להשתנות? איזה שינוי התנהגותי לעשות? שינוי חשיבה, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, לשנות הרגלים איך לדעת מה בדיוק צריך לשנות בהתנהגות? אדם שרוצה לעשות שינוי בחיים אבל לא יודע במה בדיוק עליו להשתנות, צריך קודם כל להבין מה הוא בעצם מחפש. אליעד כהן מסביר שהרצון לשינוי נובע בדרך כלל מתוך צורך או רצון לשנות את המציאות. כלומר, אדם מרגיש חוסר שביעות רצון מהמציאות הנוכחית שלו ולכן הוא שואף לעשות שינוי כלשהו בעצמו. אם אין לו חוסר שביעות רצון, והוא מרוצה לחלוטין מהמציאות, הרי שאין שום צורך להשתנות. השלב הראשון, לפי אליעד כהן, הוא ברור ופשוט: ... לשנות בחיים שלו. לדוגמה, אם האדם מעוניין לשפר את מצבו הכלכלי, את המצב הזוגי, החברתי, הנפשי או הבריאותי, עליו לכתוב בדיוק את התחומים האלה שבהם הוא שואף לשינוי. המטרה היא להגדיר בצורה ברורה וחד משמעית את הדברים במציאות שאינם מוצאים חן בעיניו, אותם דברים שהוא רוצה לשנות. איך לקשר בין ההתנהגות למציאות ... טובה ואינו יודע מה עליו לשנות בעצמו, הוא צריך ללמוד מהם המרכיבים של זוגיות מוצלחת ואילו התנהגויות תורמות או מפריעות להשגת זוגיות כזו. כיצד לבדוק אם השינוי הרצוי תלוי באדם עצמו? השלב הבא שאליעד כהן מסביר הוא שלב חשוב ביותר: לאחר שהאדם יודע בדיוק מה הוא רוצה לשנות, עליו לבדוק האם השינוי הרצוי קשור אליו באופן ישיר. לדוגמה, אם האדם רוצה משהו שאינו תלוי כלל בהתנהגותו או בפעולותיו, כמו לטוס לחלל או לצאת ממערכת השמש, אזי אין שום טעם שישתנה, מכיוון שזה כלל לא קשור אליו. אדם צריך להשתנות רק כאשר השינוי המבוקש במציאות תלוי באופן ישיר בפעולות ובהתנהגות שלו. אם מתברר שהשינוי שהאדם רוצה להשיג אינו תלוי בו בשום אופן, הרי שאין שום סיבה להשתנות ואין בכך כל טעם. השינוי חייב להיות קשור באופן ברור ומובהק להתנהגות האדם עצמו. מה הם הצעדים המדויקים לביצוע שינוי בהתנהגות? אליעד כהן מסכם את הדברים לצעדים מדויקים שכל אחד יכול ליישם כדי לדעת מה בדיוק עליו לשנות בעצמו: ראשית, לכתוב במדויק את כל הדברים ... רוצה לשנות. שלישית, לוודא שאותם דברים שהוא רוצה לשנות אכן תלויים בהתנהגות ובפעולות שלו עצמו. השלבים האלה נועדו לסייע לאדם להגיע לתובנות ברורות לגבי השינוי הנדרש. אם התהליך נעשה נכון ובאופן מדויק, האדם ידע בדיוק מה עליו לשנות, וההתנהגות החדשה תוביל אותו אל המציאות הרצויה שהוא רוצה להשיג. אליעד כהן מוסיף, שבמידה ומישהו עדיין זקוק להרחבה נוספת על הנושא, הוא יכול לחפש באתר ולהשתמש במונחים כמו: להשתנות, רצון להשתנות, האם כדאי להשתנות, איך להשתנות, שינוי חשיבה, ושינוי התנהגותי. איך לשנות את עצמי? כיצד לזהות שינוי התנהגותי? באיזה תחומים אני צריך להשתנות? איך שינוי חשיבה ישפיע על המציאות שלי? האם השינוי תלוי בי? איך עושים רשימת שינויים?
שינוי הרגלים רעים, שינוי התניות, לשנות הרגלים, שינוי דפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת החשיבה, שינוי דפוסי חשיבה, איך לשנות הרגלי חשיבה? לפעול מתוך הרגל, לפעול מתוך מודעות
שינוי הרגלים רעים, שינוי התניות, לשנות הרגלים, שינוי דפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת החשיבה, שינוי דפוסי חשיבה, איך לשנות הרגלי חשיבה? לפעול מתוך הרגל, לפעול מתוך מודעות
שינוי הרגלים רעים, שינוי התניות, לשנות הרגלים, שינוי דפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי צורת החשיבה, שינוי דפוסי חשיבה, איך לשנות הרגלי חשיבה? לפעול מתוך ... מתוך מודעות למה קשה לשנות הרגלים, ואיך בכל זאת ניתן לשנות אותם? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא של שינוי הרגלים רעים, שינוי התניות, דפוסי התנהגות והרגלי חשיבה, ובשאלה כיצד אפשר לפעול מתוך מודעות במקום מתוך הרגל אוטומטי. בשלב הראשון, אליעד מסביר שהצעד הראשון בשינוי כל הרגל הוא לשאול מדוע האדם עושה את הפעולה ... ובעיות, ולמרות זאת, הוא ממשיך לנסוע דווקא בדרך זו, רק כי התרגל לכך בעבר, והוא לא מעוניין להתמודד עם שינוי ההרגל. מדוע האדם בוחר להמשיך הרגל שמזיק לו ... אליעד מסביר שהאדם עלול לחשוש שאם הוא ישנה הרגל מסוים שהוא עושה כבר שנים רבות, הוא עלול לפתוח דלת לשינוי של הרגלים אחרים שמשרתים אותו, או שאינם מפריעים ... את ההרגל הזה עכשיו, אולי ייפגעו גם הרגלים אחרים שאני כן רוצה לשמור עליהם. מה הפתרון שאליעד מציע לשינוי הרגלים כאלה? הפתרון של אליעד הוא להתחיל לתרגל שינויים קטנים בהרגלים אחרים ופשוטים יותר, אפילו אם הם ... מודעות גם בדברים קטנים, וכך להשיג יותר שליטה על הדפוסים האוטומטיים של המוח. איך לשנות הרגלים רעים? שינוי דפוסי חשיבה למה קשה לשנות הרגל? לפעול מתוך ...
להשתנות, לעשות שינוי בחיים, האם אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? האם לעשות שינוי בעצמי? האם אני רוצה להשתנות? האם כדאי לא לעשות שינוי? האם לשנות משהו בעצמי? האם לשנות את ההתנהגות? האם לשנות את החשיבה? שינוי חשיבה
להשתנות, לעשות שינוי בחיים, האם אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? האם לעשות שינוי בעצמי? האם אני רוצה להשתנות? האם כדאי לא לעשות שינוי? האם לשנות משהו בעצמי? האם לשנות את ההתנהגות? האם לשנות את החשיבה? שינוי חשיבה
... לעשות שינוי בחיים, האם אני צריך להשתנות? האם אני צריך לעשות שינוי? האם לעשות שינוי בעצמי? האם אני רוצה להשתנות? האם כדאי לא לעשות שינוי? האם לשנות משהו בעצמי? האם לשנות את ההתנהגות? האם לשנות את החשיבה? שינוי חשיבה האם אני צריך להשתנות או לעשות שינוי בחיים שלי? אחת השאלות המרכזיות שרבים שואלים את עצמם היא: האם אני צריך להשתנות? האם כדאי לי לעשות שינוי בחיים? האם נכון לי לשנות משהו בעצמי, בהתנהגות או בחשיבה שלי? בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר את הדרך הפשוטה והברורה ביותר לדעת אם האדם צריך או לא צריך להשתנות בחייו. איך אפשר לדעת אם אני צריך לעשות שינוי בחיים? לפי אליעד כהן, הדרך הכי ברורה ופשוטה להבין האם יש צורך בשינוי עצמי היא לשאול את עצמך שאלה אחת משמעותית מאוד: האם אני רוצה שהמציאות שלי תשתנה?. במילים אחרות, עליך לבחון בכנות האם החיים שלך כפי שהם כרגע מספקים אותך מספיק כדי לרצות שימשיכו בדיוק באותה צורה לתמיד, ללא שום שינוי. אם התשובה שלך היא חיובית - כלומר, אם אתה שלם לחלוטין עם כל מה שקורה איתך כרגע, כולל כל מה שאתה חווה, כל מה שיש לך וכל מה שאין לך, ואתה מוכן שהמציאות הזו בדיוק כפי שהיא תישאר לנצח - אז אתה לא צריך לעשות שום שינוי בעצמך, בהתנהגות או בחשיבה. לעומת זאת, אם יש משהו בחייך שלא מוצא חן בעיניך, שאתה לא מרוצה ממנו, או שאתה לא מוכן לקבל אותו כפי שהוא, אז ברור מאליו שאתה זקוק לשינוי. במצב כזה, אם אתה רוצה שהמציאות תשתנה, אז אין לך ברירה אלא להשתנות בעצמך. למה המציאות משתנה רק אם אני ... תשתנה, עליו להבין שהמציאות החיצונית והפנימית הן לא שתי מציאויות נפרדות. אם אתה רוצה לשנות משהו במציאות שלך, חייב להיות גם שינוי פנימי בעצמך, בהתנהגות או בחשיבה שלך. לדוגמה, אם יש לך טראומה מהעבר שאתה רוצה להעלים או לשכוח אותה, אם אתה סובל מזיכרונות רעים או מפחדים שמעיקים עליך, ואתה באמת מעוניין להיפטר מהם, ברור שעליך להשתנות. שינוי פנימי הוא הכרחי משום שאם לא תשנה את עצמך, את החשיבה שלך או את הגישה שלך - המציאות שלך תמשיך להיות בדיוק ... עצמו: האם הייתי רוצה שהמציאות הזו תימשך לנצח?, עליו לחשוב האם הוא מוכן באמת להישאר עם כל האלמנטים האלה בדיוק כמו שהם, ללא שום שינוי בעתיד או במחיקת הזיכרונות מן העבר. איך בודקים האם אני צריך להשתנות באופן מעשי? אליעד כהן מציע לאדם לבדוק ... או פוחד ממשהו שעלול לקרות בעתיד ולא רוצה שהוא יקרה? אם אפילו אחת מן התשובות לשאלות האלה היא חיובית, משמעות הדבר היא שאתה זקוק לשינוי עצמי. אליעד מדגיש שבלי שינוי פנימי, לא יוכל להתרחש השינוי החיצוני שאתה שואף אליו. לעומת זאת, אם האדם בוחן את חייו לעומק ומגלה שהוא שלם לחלוטין עם כל מה שיש לו כרגע, עם כל העבר שלו, עם כל האפשרויות שהעתיד עלול להביא איתו, ואינו רוצה לשנות דבר - אז אין שום צורך שיעשה שינוי בעצמו. לסיכום, האם לעשות שינוי בעצמי או לא? אליעד כהן מסביר שכל התהליך של החלטה לגבי שינוי בחיים הוא מאוד פשוט וברור: אם אתה רוצה לשנות משהו במציאות שלך - תצטרך לשנות משהו בעצמך. אם אתה לא רוצה ... הסופית לשנות או לא לשנות תלויה אך ורק במידת שביעות הרצון של האדם ממציאות חייו כפי שהיא כרגע. האם כדאי לי להשתנות? איך לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את החשיבה שלי? איך להיפטר מטראומות מהעבר? איך לדעת האם אני צריך שינוי?
רגרסיה, חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים?
רגרסיה, חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים?
... חזרה להרגלים ישנים, לחזור על טעויות, שינוי הרגלים, שינוי דפוסי חשיבה, שינוי הרגלי התנהגות, שינוי דפוסי מחשבה, שליטה ברצונות, שינוי הרגלי חיים, ריגרסיה, טראומה טובה, איך לשנות הרגלים? מהי רגרסיה, איך היא משפיעה עלינו ואיך אפשר לשנות הרגלים? ההרהור הראשון של אליעד מתמקד בשאלה האם אחרי שבן אדם עושה שינוי כלשהו, במיוחד שינוי רצון או הרגל, יש מקום לרגרסיה - כלומר, לחזרה למצב קודם. הוא מציין שזו לא שאלה חד משמעית שכן בתודעה שלנו קיימות שכבות רבות. כשבן אדם משנה הרגל מסוים, הוא יכול להרגיש שהוא עבר שינוי במודע, אך קיימת תמיד האפשרות שהוא יחזור לאותו הרגל ישן. האם אנחנו יכולים באמת להשתנות בצורה מוחלטת? אליעד מציין כי התודעה שלנו מורכבת משכבות שונות. בשכבה העליונה, ... שלנו עשוי לפרש את הדברים מחדש, ולראות את הדברים הישנים כמשהו מוכר ואפילו נעים, גם אם באופן מודע אנחנו מבינים שהם לא טובים עבורנו. כיצד השכבות בתודעה משפיעות על שינוי? ההסבר של אליעד ממחיש את העובדה ששכבות עמוקות בתודעה שלנו לא תמיד משתנות בקלות. לדוגמה, אדם שמחליט לאכול בריא עדיין עשוי להיתקל בקשיים בתת - המודע, שבו קיימת ... אחרי זמן מה, כי הם מעדיפים לראות את היתרונות של המצב החדש, אפילו אם בסופו של דבר הוא לא מביא להם תועלת. האם באמת אפשר לשנות הרגלים לחלוטין? אליעד מדבר על שינוי הרגלים כמחויבות יומיומית. הוא מבהיר כי שינוי הרגלים לא מתרחש על ידי פעולה חד פעמית, אלא דורש תחזוקה תמידית. לדוגמה, אדם שמחליט לשנות את התפיסה שלו כלפי הרגליו הקודמים, חייב לבצע עבודה תמידית על עצמו כדי לשמר את השינוי. בשלב מסוים, אותו אדם יוכל להרגיש ניתוק מהדפוסים הישנים, אך תמיד יהיה צורך בתשומת לב ותשמרה כלפי השינוי כדי שלא יחזור על עצמו. איך עובדים עם מחשבות ודפוסים ישנים? העבודה עם דפוסים ישנים היא עבודה מתמשכת ומורכבת, שכוללת את תהליך המעבר משכבה לשכבה בתודעה שלנו. כל שינוי דורש תשומת לב והתמדה, כי לעיתים קרובות תת - המודע שלנו לא תומך בשינוי המוחלט. אליעד מציין את החשיבות של דימוי ושימור זיכרון של החסרונות והיתרונות במצבים שונים. לפעמים, כדי לשמור על המוטיבציה לשינוי, אדם צריך לזכור את הרגשות הרעים שהיו לו במצב הקודם, כדי להימנע מחזרה אליו. האם כל שינוי הוא תמיד בהישג יד? בסופו של דבר, אליעד מסביר ששום שינוי לא מחויב ושהשינוי לא תמיד יקרה באופן מוחלט. הוא מדגיש את העבודה המתמשכת שכל אחד צריך לעשות כדי לשמר את ההחלטות שלקח. כלומר, אין נוסחה קסומה לשינוי מוחלט, כי תמיד יש מקום לסיבוכים או חזרות לדפוסים ישנים, תלוי איך המוח שלנו מפרש את הדברים. איך לשנות הרגלים? מה זה רגרסיה? כיצד לתחזק שינוי הרגלים? האם ניתן לשנות דפוסי מחשבה? מהו תת מודע? ...
תת מודע מהו, איך נוצר התת מודע? איך התת מודע מנהל אותך? איך להגיע לתת מודע? איך התת מודע משפיע עליך? איך התת מודע משפיע על החיים שלך? אמונות מגבילות בתת מודע, שינוי התת מודע, שינוי מחשבתי, שינוי הרגלים, שינוי מעשים, שינוי בחיים
תת מודע מהו, איך נוצר התת מודע? איך התת מודע מנהל אותך? איך להגיע לתת מודע? איך התת מודע משפיע עליך? איך התת מודע משפיע על החיים שלך? אמונות מגבילות בתת מודע, שינוי התת מודע, שינוי מחשבתי, שינוי הרגלים, שינוי מעשים, שינוי בחיים
... מנהל אותך? איך להגיע לתת מודע? איך התת מודע משפיע עליך? איך התת מודע משפיע על החיים שלך? אמונות מגבילות בתת מודע, שינוי התת מודע, שינוי מחשבתי, שינוי הרגלים, שינוי מעשים, שינוי בחיים מהו התת - מודע וכיצד הוא משפיע על האדם? ההבנה של התת - מודע נוגעת להבנת החלק של המוח שפועל בצורה אוטומטית ומנוהל ... כאלה, ניתן להתחיל לשנות את התפיסות והאמונות הללו על ידי עבודה עם מחשבות חיוביות, חיזוק תובנות חדשות, ותהליך מודע של שינוי דפוסים. לדוגמה, אדם המפחד מכישלון יכול ללמוד לקבל את הכישלון כחלק מהתהליך ולטפח מחשבה חיובית של אני יכול להצליח למרות ... להתמודד עם השפעות אלה היא להכיר את הדפוסים הפנימיים, להבין את מקורותיהם, ולפעול לשנות את המחשבות שמניעות אותנו. שינוי פנימי אמיתי בתת - מודע יוביל לשינוי חיצוני בתוצאות החיים. מהו תת - מודע? כיצד התת - מודע משפיע על האדם? כיצד לזהות מחשבות נסתרות בתת - מודע? כיצד לשנות את ... רלוונטיות. במקרה כזה, ניתן להתחיל לשנות את התפיסה על ידי תרגול מחשבות חדשות, חיזוק אמונות חיוביות ועבודה מודעת על שינוי הדפוסים המוטמעים. לסיכום התת - מודע מנהל את האדם הרבה יותר ממה שהוא מבין. מחשבות ואמונות שמתקבעות בתת - מודע משפיעות ... הם חוזרים על עצמם. כדי לצאת מהמעגל הזה, יש צורך לזהות אילו מחשבות נסתרות מנהלות את האדם, לבדוק את אמיתותן ולפעול לשינוי התפיסה בהתאם. רק לאחר שהאדם עובד על שינוי פנימי אמיתי - ולא רק על שינוי חיצוני בהתנהגות - הוא יוכל לראות שינוי אמיתי בתוצאות חייו. מהו תת - מודע? כיצד התת - מודע משפיע על האדם? כיצד לזהות מחשבות נסתרות בתת - מודע? כיצד לשנות את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בודהיזם, שחרור מסבל, טוב בלי רע, סבל ואושר, אושר וסבל, להשתחרר מהסבל, חוויה רוחנית, שינוי חוויה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שינוי, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שינוי, דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, קאוצינג מומלץ, מטפל הוליסטי בתחום שינוי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:32:00 - wesi1