אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוצה להרגיש טוב ✔מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע ✔ איך להרגיש טוב באמת בלי לפחד להרגיש רע? אחד העקרונות המרכזיים שאליעד מסביר....
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
31:11מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
איך להרגיש טוב באמת בלי לפחד להרגיש רע?

אחד העקרונות המרכזיים שאליעד מסביר בדרך אל האושר, הוא שמי שרוצה להרגיש טוב, חייב להפסיק לפחד מהרע. האדם מנסה כל חייו להתחמק מהסבל, מהכאב ומתחושות לא נעימות, ובכך מונע מעצמו את האפשרות להיות מאושר באמת. ככל שהאדם בורח יותר מהרגשות הרעים, כך הוא מעמיק יותר את הסבל שלו.

מהו המשל על העבד שנמצא בבית הכלא?

אליעד מביא משל על אדם שחי כעבד בבית כלא, אבל למעשה הוא היה בן מלך שנחטף לשם. עם הזמן הוא התרגל לשגרת הכלא, לסדר יום ולעבודה הקשה. אך למרות ההרגל, הוא אינו מאושר באמת. עמוק בתוכו הוא יודע שאינו אמור להיות שם, ושהוא יכול לצאת לחופשי. אם יבוא מישהו ויגיד לו: "אתה בכלל היית מלך, אתה לא חייב להישאר כאן", במקום להתרגש ולהיות שמח, הוא דווקא עלול להתעצבן. הוא התרגל כבר למצבו הנוכחי, והמחשבה על כך שיכול להיות אחרת מכאיבה לו.

אילו היה באמת מרוצה מהכלא, לא הייתה מפריעה לו הידיעה שהוא יכול להיות מלך בחוץ. אבל האמת היא שהוא סובל, כי יודע שבמציאות אחרת יכול להיות טוב יותר.

מהן שתי האפשרויות של האדם בבית הכלא?

לאותו עבד בבית הכלא יש שתי אפשרויות:
  1. לחקור לעומק ולברר איך הוא יכול להשתחרר ולחזור להיות מלך.
  2. להישאר בכלא ולסבול, מתוך פחד או הרגל.
בשתי האפשרויות יש יתרונות וחסרונות. אם יחקור לעומק, הוא עלול לגלות תסכול וכעס על זה שהוא בכלל בכלא, וזה עלול להכאיב לו יותר. מצד שני, אם יבחר לא לדעת, ימשיך לסבול בכל מקרה.

הדרך הטובה ביותר היא לא לפחד, ולחקור את האמת עד הסוף. או שיגלה שיש דרך לצאת ויהיה מאושר, או שיגלה שאין דרך ויקבל זאת לגמרי - וכך יפסיק לסבול.

איך המשל הזה קשור לחיים שלנו?

אליעד מסביר שהכלא של האדם הוא הרצון שלו. האדם חי כל חייו כעבד של הרצון - הוא תמיד רוצה משהו, ולעולם לא נח. האדם תמיד עושה את מה שהוא רוצה, כי אין אפשרות לעשות משהו בלי רצון. אפילו בשינה האדם עדיין פועל מתוך הרצונות שלו.

הרצון הוא המעביד האכזרי ביותר, כי תמיד יש רצון חדש, ואף פעם הוא לא נותן את מה שהבטיח. הרצון משקר לאדם ואומר לו שאם ישיג דבר מסוים יהיה מאושר. למשל: אם תתחתן תהיה מאושר, אם תתגייס תהיה מאושר, אם תרוויח כסף תהיה מאושר - אך האדם אף פעם אינו מאושר באמת.

מדוע האדם ממשיך לחפש אושר ולא מוצא?

האדם תמיד מחפש אושר מתוך מחשבה שיש דבר מסוים שיגרום לו להיות מאושר באמת, אבל בכל פעם שהוא משיג את הדבר הזה, מיד צץ רצון חדש. לעולם הוא לא מצליח להגיע אל האושר הסופי, כי תמיד יש בתוכו תחושה שמשהו חסר.

האדם חושב שה"טוב" שהוא מכיר הוא הטוב האמיתי, אך האמת היא שיש טוב אחר לחלוטין - טוב שבו אין הבדל בין טוב ורע, טוב שהוא שלמות מוחלטת.

מהי השלמות שאליה האדם יכול להגיע?

אליעד מסביר שהאדם היה פעם מלך - כלומר, הוא כבר חווה מצב תודעה של שלמות מוחלטת. הוא היה במצב שבו הכל היה טוב והיה בשליטה מלאה. אך כעת הוא מדמיין שהוא עבד, והוא כל הזמן רודף אחרי האושר ואינו מרוצה אף פעם.

השלמות האמיתית אינה רק לחיות במצב שבו הכל טוב, אלא להיות גם מלך וגם עבד בו זמנית - לחוות את החיים כמו משחק. במשחק, האדם בוחר את החוקים ומשחק בהם בו זמנית. כלומר, הוא יכול להגיד "זה טוב וזה רע", אבל יודע עמוק בפנים שהכל טוב באמת.

מהו הפחד שמונע מהאדם להגיע לשלמות?

כשמסבירים לאדם שיש עולם שבו הכל טוב והוא לא חייב לסבול, הוא מתחיל לפחד. מדוע? כי הוא חושש לוותר על התפיסות שלו לגבי טוב ורע. הוא מפחד לגלות שכל הטוב שהיה לו עד עכשיו הוא טוב דמיוני, מוגבל ומצומצם. הוא חייב לוותר על האחיזה בדמיונות שלו, וזה מפחיד אותו.

איך אפשר להשתחרר מהפחד הזה?

הדרך להשתחרר מהפחד היא להפסיק לפחד להרגיש רע. האדם חייב להסתכל לאמת בעיניים ולשאול את עצמו על כל דבר: "האם זה באמת רע? האם מה שנדמה לי כטוב הוא טוב באמת?"

אם האדם יחקור ויגיע למסקנה שהדבר שחשב שהוא רע הוא למעשה טוב, הוא כבר לא יסבול יותר. האדם חייב להיות אמיץ, לקחת את הסיכון ואת הסיכוי, ולבדוק מהי האמת באמת. מי שלא יברר זאת לעומק לעולם לא יהיה מאושר באמת.

מדוע האדם אף פעם לא מרוצה באמת?

האדם אינו מרוצה כי עמוק בתת - המודע שלו הוא זוכר שהיה פעם מלך, כלומר, הוא יודע שיש מצב תודעתי שבו הוא יכול להיות שלם ומאושר לחלוטין. לכן, לא משנה כמה טוב יהיה לו בחיים, תמיד הוא ישאף לטוב יותר.

האדם חייב להכיר בכך שהאושר שהוא מחפש הוא אינסופי, ולכן לעולם לא יהיה מרוצה כל עוד ימשיך לחפש את הטוב במקומות הלא נכונים.

מהו השינוי המהותי שהאדם צריך לעשות?

השינוי המהותי הוא להביא את עצמו למצב שבו הוא מפסיק להגדיר "טוב" ו"רע". במקום זאת הוא מגיע למצב תודעה של השתוות, שבו הכל מרגיש לו אותו דבר, מתוך הבנה עמוקה שהכל טוב באמת.

איך להתמודד עם תחושת הריקנות הקיומית?

דווקא אנשים מצליחים שחווים ריקנות קיומית מבינים טוב יותר שהאושר לא נמצא בהשגת מטרות. ככל שיש להם יותר, כך הם מגלים ביתר בהירות שהם עדיין לא מאושרים באמת. אליעד מציע לא לברוח מהתחושה הזו, אלא לנצל אותה כדי להבין את המהות האמיתית של הטוב והרע, ולהגיע להשתוות אמיתית.

איך להגיע להשתוות אמיתית?

כדי להגיע להשתוות אמיתית האדם חייב להפסיק לפחד להרגיש רע, וללכת אחרי האמת עד הסוף. הוא חייב לבדוק היטב כל דבר שנראה לו טוב או רע, ולשאול את עצמו האם זו באמת האמת. כשהוא יגיע לתובנה שאין הבדל בין טוב לרע, הוא ימצא את האושר האמיתי והשלמות ללא פחדים.
איך להרגיש טוב באמת ולא לפחד מהרע?

מי שרוצה להרגיש טוב באמת, צריך להבין שלא ניתן לברוח מהרע, אלא יש ללמוד להתמודד איתו ולראות אותו בפרספקטיבה הנכונה. אחד הגורמים המרכזיים שמונעים מהאדם להרגיש טוב הוא הפחד מהרע. כלומר, האדם חושש להיתקל בכאב, בסבל, בקשיים, ולכן מנסה להימנע מהם ככל האפשר. אך דווקא ההימנעות הזו יוצרת את הסבל הגדול ביותר. הדרך לאושר עוברת דרך האמת, והאמת היא שלא ניתן לברוח מהמציאות.

המשל: העבד בבית הכלא

כדי להבין את הרעיון, ניתן להמשיל זאת לעבד שנמצא בבית כלא, אך בעצם היה בעברו בן מלך. אותו עבד התרגל לאורח החיים בכלא - סדר יום קבוע, עבודה קשה, תנאים לא אידיאליים - אך בתוך תוכו יודע שאינו מרוצה מהמציאות שלו. הוא יודע שהוא יכול לצאת לחופשי, אך המחשבה הזו לא בהכרח מעודדת אותו. להפך, אם מישהו יבוא ויגיד לו שהוא יכול להשתחרר ולחזור להיות מלך, התגובה הראשונה שלו תהיה תחושת תסכול ואף כעס. מדוע? משום שהוא כבר התרגל להיות עבד, והידיעה שהוא יכול להשתחרר רק מזכירה לו כמה הוא לכוד.

אם העבד היה באמת מאושר בכלא, הידיעה הזו לא הייתה מטרידה אותו. אך מכיוון שהוא יודע שבאופן עקרוני אפשר להיות חופשי, המחשבה הזו גורמת לו סבל.

שתי אפשרויות: לברר איך לצאת או להישאר בכלא

כאשר אדם מגלה שהוא נמצא במצב של סבל, יש לו שתי אפשרויות:
  • לחקור לעומק האם הוא באמת חייב להיות במצב הזה ולבדוק כיצד ניתן להשתחרר.
  • להתעלם מהמציאות ולהישאר בכלא מתוך הרגל.
כל בחירה מביאה איתה יתרונות וחסרונות. מצד אחד, אם האדם יתחיל לחקור כיצד להשתחרר, הוא עלול לגלות שזה תהליך קשה ומורכב, אולי אף כואב. מצד שני, להישאר בכלא מתוך נוחות מוביל להמשך הסבל. לעיתים, קל יותר להישאר בכלא ולא לדעת שהיית פעם מלך, מאשר להיות בכלא ולדעת שיכולת לצאת.

אך האמת היא שאין מנוס. כל אדם בתוכו יודע שהוא לא אמור להיות בכלא. הרי אם היה אמור להיות שם, הוא היה מאושר לחלוטין. אך מכיוון שהוא מרגיש חוסר סיפוק, סימן שהוא יודע בתוכו שיש אפשרות אחרת.

הדרך להשתחרר מהכלא

הצעד הראשון להשתחרר מהכלא הזה הוא לא לפחד. אם האדם היה מלך בעבר, עליו לרצות לדעת זאת ולהבין כיצד לחזור להיות מלך. עליו לבדוק האם באמת ניתן להשתחרר, ואם כן - כיצד. אם יתברר שלא ניתן לצאת מהכלא, לפחות ידע זאת בוודאות ולא ימשיך לחיות בתקווה כוזבת. ידיעה ברורה עדיפה על חוסר ידיעה שמוביל לייסורים מתמשכים.

מהו הכלא של האדם?

כל אדם נמצא בכלא - הכלא של הרצון שלו. הרצון הוא הכוח שמנהל את האדם 24 שעות ביממה, ללא חופשות וללא הפסקות. בכל רגע נתון האדם רוצה משהו, ואם אינו משיג זאת - הוא סובל. אפילו בשינה האדם ממשיך לפעול בהתאם לרצונותיו. אף אדם אינו חופשי באמת, כי כל הזמן יש לו רצון כלשהו שמנהל אותו.

למה הרצון הוא האויב הגדול ביותר?

הרצון משקר לאדם. הוא אומר לו: "אם תשיג דבר מסוים, תהיה מאושר". אך בפועל, גם כאשר האדם משיג את מבוקשו, האושר אינו נמשך זמן רב. תמיד צץ רצון חדש, ותמיד נשארת תחושת חוסר סיפוק. זו אשליה אינסופית.

הבעיה היא שאם האדם היה מבין שאין דרך אמיתית להיות מאושר דרך מילוי רצונותיו, הוא היה מאבד מוטיבציה. אך במקום להבין זאת עד הסוף, הוא ממשיך לרדוף אחרי הרצונות, מתוך תקווה כוזבת שאולי הפעם זה יצליח.

האשליה של האושר

האדם כל חייו רודף אחרי דברים מתוך אמונה שזה מה שיעשה אותו מאושר:
  • תתחתן - תהיה מאושר.
  • תגייס הרבה כסף - תהיה מאושר.
  • תצליח - תהיה מאושר.
  • תמות - תהיה מאושר.
אבל האדם אינו יכול להצביע על דבר אחד שהשיג ואמר: "זהו, מצאתי את האושר האמיתי". תמיד נשארת תחושה שמשהו חסר.

איך חוזרים להיות מלך?

האדם נולד מלך. כלומר, היה במצב שבו הרגיש שלם. אך עם הזמן נכנס לדמיון, והתחיל לחשוב שהוא עבד. המרדף אחרי מטרות, הרצונות הבלתי נגמרים, הדאגות והחששות - כל אלה יצרו עבורו מציאות של עבדות. אך בפנים, תמיד מלווה אותו תחושה שיכול להיות טוב יותר.

מה קורה כשמספרים לאדם שיש אפשרות לחזור להיות מלך? מצד אחד, זה נשמע מפתה. מצד שני, הוא חושש: אולי אם אנסה לצאת מהכלא אגלה שזה בלתי אפשרי? אולי זה רק יגביר את התסכול שלי?

השלמות האמיתית

האדם חושב שהמטרה היא להיות רק טוב. אך האמת היא שהשלמות היא לא להיות רק טוב, אלא להכיל את כל החוויות - גם הטוב וגם הרע - מתוך פרספקטיבה של שלמות. כלומר, להיות גם מלך וגם עבד בו זמנית. זה כמו משחק: אתה יוצר את המשחק, אך בו בזמן משחק על פי הכללים.

איך מגיעים להשתוות?

האדם חייב לבחור: או להרגיש טוב תמיד, או להרגיש רע תמיד. מי שירגיש רע בשלמות, לא יפחד מהרע כי הוא כבר במקסימום שלו. ומי שירגיש טוב בשלמות, גם לא יפחד לאבד את הטוב כי הוא ירגיש סיפוק מוחלט. בסופו של דבר, שתי הדרכים מובילות לאותה נקודה - למקום שבו אין פחד ואין סבל.

איך להשתחרר מהאשליה?

ברגע שמסבירים לאדם את תפיסת האחדות - שאין באמת הבדל בין טוב לרע - עולה בו פחד. כי זה מחייב אותו לוותר על הדמיונות שלו. הוא אוחז בתפיסות ישנות: "את זה אני רוצה, ואת זה לא". פתאום אומרים לו שיש אפשרות לחיות בעולם שבו הכל טוב. אך זה מצריך ממנו לוותר על כל ההגדרות שלו למה זה טוב ומה זה רע.

השלב האחרון: ההבנה שהרע והטוב הם אחד

האדם חי בעולם שבו הוא חושב שטוב זה דבר מוגדר. אך בפועל, כל טוב שיש לו תמיד יש טוב גדול ממנו. לכן, גם אם הוא ישיג את הדבר הכי טוב שהוא יכול לדמיין, עדיין ירגיש שחסר משהו.

במצב האמיתי של שלמות, אין הבדל בין טוב לרע. האדם מכיל את הכל - ושם נמצא החופש האמיתי.

איך להשתחרר מהכלא?

השלב הראשון הוא להפסיק לפחד להרגיש רע. יש להבין שהכאב, הקשיים והסבל אינם אויבים אלא מדריכים שמראים לאדם את הדרך להשתחרר. ככל שהאדם לא יפחד מהאמת, ויבדוק באמת מה גורם לו להרגיש טוב ומה גורם לו להרגיש רע - הוא יגלה שאין הבדל אמיתי ביניהם.

המסקנה

מי שרוצה להיות מאושר באמת, שלא יפחד להרגיש רע. עליו ללכת אחרי האמת עד הסוף. כאשר הוא מרגיש רע, עליו לבדוק האם זה באמת רע. אם היה מאמין שהמצב טוב, לא היה סובל. השאלה המתבקשת היא: האם מה שאני חושב שהוא רע, באמת רע? או שזה רק תפיסה שלי?

לבסוף, כשיגיע להשתוות, יבין שהכל טוב באמת, ללא כל חששות ופחדים.
מה צריך לעשות מי שרוצה להרגיש טוב? ואיך לא לפחד מהרע?

אחד הדברים החשובים ביותר של האדם בדרך אל האושר, מי שרוצה להרגיש טוב, צריך לא לפחד להרגיש רע. אחד הדברים שרצוי לאדם לעשות, זה ללכת אחרי האמת. מי שרוצה להרגיש טוב באמת, עליו לא לפחד להרגיש רע.

למה הדבר דומה?

לעבד הנמצא בבית כלא, ובעצם הוא היה בן מלך. הוא כבר רגיל לסדר יום, הוא כבר רגיל לעבודה הקשה. אך בתוך תוכו יודע שאינו מרוצה מן המציאות, כי יודע שיוכל לצאת מהכלא. ואם מישהו יבוא אליו ויגידו לו אתה יכול לצאת מהכלא אתה הרי היית פעם מלך. התגובה שלו תהיה שהרסו לו את היום.

הוא כבר רגיל להיות בכלא. ועכשיו מודיעים לו שהוא יכול לצאת לחופשי.

אם האדם היה מאוד מרוצה בבית הכלא, לא הייתה מטרידה אותו העובדה שמישהו טוען עליו, שהיה פעם מלך ושבכלל יכול לצאת לחופשי מבית הכלא.

אלא מה? האדם לא באמת מרוצה שם בכלא בשלמות. אף אחד לא מרגיש שם מלך. יודע שפעם היה מלך וכעת הינו עושה דברים נגד רצונו.

מה שקורה אצל האדם הנמצא בבית הכלא, זה שיש לו שתי אפשרויות:

1 להתעמק איך יוצאים מבית הכלא?

2 להישאר שם ולסבול.

ולכל אופציה יש יתרונות וחסרונות.

אם יתעמק ויבין שהוא בטעות נמצא שם, זה עלול ליצור אצלו כעסים, וחששות שמא לא יוכל לצאת, קל יותר להיות בכלא ולא לדעת שהיית פעם מלך, מאשר להיות בכלא עם הידיעה הזו.

הגילוי הזה שהאדם בעצם לא צריך להיות בכלא, הידיעה הזו עשויה לגרום לו צער.

כל אדם בתוך תוכו יודע שמצד האמת לא צריך להיות בבית הכלא. כי אם כן, היה מאושר שם ומושלם לו. אך האדם באמת יודע שלא צריך להיות כאן, כי יש משהו יותר טוב. ולכן הוא אף פעם לא מאושר.

העצה האמיתית לאדם שיושב בכלא היא שלא יפחד. כי אם פעם היית מלך רצוי שתדע על זה ושתדע איך חוזרים להיות מלך.

יש עולם בחוץ ואין צורך לעבוד כמו עבד. ואם אין דרך לצאת מזה, תגלה שבטעות אתה שם ואין דרך לצאת, לפחות שידע אם יש או אין דרך לצאת.

האדם נמצא בכלא, ואינו מרוצה, מה עליו לעשות?

אמרו לו שיכול לצאת מבית הכלא, בא נבדוק. אם זה נכון אז יופי. ואם לא, אכן בטווח הקצר ירגיש רע, אך לפחות ידע בוודאות שאינו יכול לצאת מבית הכלא.

הסבל נוצר הרי לא בגלל הכלא, אלא בגלל שאינו רוצה להיות בבית הכלא. והאדם אינו רוצה להיות בבית הכלא כי בתוכו יודע שאין זה מחויב המציאות שיהיה בבית הכלא.

מספיקה מחשבה הכי קטנה שאולי יש סיכוי שיצא מבית הכלא, תמיד ירגיש רע שהוא שם. לכן על האדם לעשות שימוש בגילוי הזה שיש דרך לצאת מבית הכלא. ועליו לבדוק בוודאות אם יש או אין דרך לצאת משם. ועד שלא יבדוק עד הסוף לא יהיה רגוע.

איך מגלים זאת בשלמות?

לא לפחד מהתמודדות. או שיש אפשרות או שאין אפשרות. האמת קיימת בכל מקרה. עליו לנסות לגלות האם יכול לצאת או לא.

בכל אחת מהאפשרויות בכל מקרה יהיה מאושר בשלמות. ואם יש דרך אז יצא, ואם אין דרך לצאת יוכל להשלים עם המציאות לגמרי. מצבו על ידי זה יסתדר. עד כאן המשל.

הנמשל:

כל אדם בעולם נמצא בבית כלא. האדם נמצא בבית הכלא של הרצון שלו. בבית הכלא למשל יש חופשות, זמנים פנויים, קצת חופש. אך בבית הכלא של האדם, יש עבודה ללא ימי חופשה כלל או שביתות וללא יכולת להתלונן, אצל מי? אצל הרצון שלו.

הרצון אומר לאדם לעשות, הוא עושה. אף אדם לא יכול לעשות נגד רצונו. אם יש לאדם רצון לעשן ולא עישן, הרי זה בגלל שהיה לו רצון אחר שהתגבר על הרצון של העישון.

בשורה התחתונה האדם תמיד עושה את מה שהוא רוצה. 24 שעות, וגם בשינה האדם עובד. כי במשך השינה עושה פעולות ויש לו רצונות. ועושה מאמצים להשיג את הרצון.

למה הרצון, הוא הדבר האכזרי ביותר בעולם?

כי תמיד יש רצון כלשהו, ואף פעם האדם אינו חווה חוסר רצון. והמעביד הזה הוא מאוד אכזרי, כי אף פעם אינו נותן משכורת, הרצון משקר את האדם. איך?

אומר לו אם תעשה כך וכך, תהיה מאושר. והאדם הולך כמו חמור להשיג את הרצונות, ומטעים אותו כי הוא בכל מקרה אינו מאושר.

ואם האדם היה נזכר שבעצם אין דרך להיות מאושר על ידי מילוי הרצונות, אזי המוטיבציה שלו הייתה יורדת, כי כל מה שיעשה, לא יעשה אותו מאושר. אז גם אם האדם לא יעשה כלום, עדיין יתהה שאולי יש דבר שאם כן יעשה אותו הוא כן יהיה מאושר?

התהייה עצמה נמצאת, הסבל ממשיך להיות, כי הוא עדיין רוצה לדעת מה יגרום לו לאושר.

המסקנה היא - הרצון מטעה את האדם.

ודוגמאות יש בלי סוף: תתחתן, תהיה מאושר, תתגייס, תהיה מאושר, תמות, תהיה מאושר, וכן הלאה.

והאדם לא יוכל לומר על דבר אחד בעולם שהוא השיג אותו ומצא את האושר.

העניין די פשוט, כל אחד היה מלך. מלך מייצג את המקום שכולו טוב, ששולט, ומחליט מה לעשות. עבד מייצג מי שרע לו. וכל אדם יש לו היבט מסוים, שבו הוא מלך. הוא יכול להתחבר למשהו תודעתי שבו הוא באמת מלך, הוא מחליט הוא קובע ובוחר מה יקרה במציאות.

אך האדם מסיבות שונות, נכנס לדמיון ושם מדמה שהוא עבד, ושם עובד ומתאמץ ואינו מרוצה. ותמיד מלווה אותו תחושה שיכול להיות טוב יותר. והוא אף פעם לא מרוצה.

כי בתוכו חושב שיכול להיות מצב משופר יותר. ובתת מודע יודע שיש דבר שאם ישיגו אכן יהיה מאושר.

ואז בנמשל, בעצם באים לאדם ואומרים לו, למרות שאתה שקוע בעבודה ורודף אחרי הזנב של עצמך, יש לך אפשרות להיות כמו מלך, יש מקום שהוא טוב לגמרי. יכול להיות בתודעה שהכל טוב והכל אחד. ואז כשאומרים את זה לאדם, נוצר אצלו רגש אינו סגור על עצמו.

שתוהה אולי זה נכון ואוכל להרגיש טוב בשלמות, אך אם אנסה לצאת מבית הכלא, אולי אגלה שהתסכול יגדל ושיתפסו אותי..

זה שיש לך טוב ורע, זה לא מחויב המציאות. אתה יכול להיות בעולם שבו תמיד תרגיש טוב. כמו מלך. אך האדם תוהה אולי אין סיכוי לדבר הזה?

אלא שהאדם צריך לבחור. אך מצד האמת, השלמות היא לא להיות מלך. כי זה משעמם, השלמות היא שהמלך גם מלך אך גם עבד. כמו משחק. אתה בוחר לשחק, ממציא את המשחק, אך כפוף בו זמנית לחוקי המשחק.

השלמות היא לא לחשוב שהכל טוב, אלא גם לומר זה טוב וזה רע, ובו זמנית לדעת שהשלמות קיימת והיא כולה טוב וכולה אחד. וזה שילוב של שני הפכים. דבר והיפכו וזו השלמות.

אך עד שיגיע האדם לשלמות הזו עליו לבחור. אם תמיד ירגיש רע או תמיד ירגיש טוב. מי שירגיש רע בשלמות לא ירצה להרגיש יותר טוב, כי בכל מקרה מרגיש את המקסימום של הרע. ושניהם מגיעים לאותה נקודה.

ברגע שמסבירים את תפיסת האחדות לאדם, הוא חווה סוג של פחד. כי עליו להשתחרר מהדמיונות שלו. וזה בנפרדות. שם עליו לוותר. לשחרר אחיזה.

האדם אוחז בשכל שלו, את זה אני רוצה ואת הדבר ההוא לא. לפתע מגלים לו שיש עולם שבו הכל טוב.

והעניין הוא, ששם בעולם הזה, זה לא כמו שאצל האדם טוב. כי גם הדבר הטוב ביותר בעולם עדיין האדם מרגיש שיש טוב ממנו.

מה שהאדם קורא לו טוב, זה לא באמת הכל טוב. אם זה היה טוב מושלם אזי לא היה מרגיש שחסר לו...

בעולם שכולו טוב, הרע הוא לא כמו הטוב, הטוב שהוא אחר לגמרי, שם אין הבדל בין טוב רוע, האדם מכיל את הכל הטוב והרע הם אחד ממש. ברגע שיש לאדם אופציה כזו, עליו לוותר על המחשבה שהטוב שלו הוא טוב.

הרי האסור למשל, מרגיש הוא מלך בבית הכלא, הוא בוחר מה לאכול בארוחת צהריים ואיך לשרוך נעליים. אתה פשוט בוחר בין שלוש אפשרויות גרועות. אבל בתור מלך אמיתי, ביכולתו לבחור במה שירצה ממש.

וכדי לצאת מבית הכלא הזה, יש למאוס בכל הטוב הדמיוני שהיה לו. ואז מה שקורה, האדם מתחיל להרגיש רע.

למרות שנדמה לו שטוב בחיים, הוא צריך להבין שיש טוב פי אינסוף. זה טוב שמהותו אחרת. זה לא הרבה יותר טוב מהסוג המוכר. האדם לא מכיר את הטוב הזה ברמת המודעות שלו.

כי בתת מודע של האדם כל אדם יודע שיש הרבה יותר טוב ממה שמקובל כאן.

גם אם האדם מדמיין מצב טוב פי מליון, האם יפסיק לרצות יותר טוב? לא!

השורש לשאיפה לטוב יותר, נובע מתוכו. כי בתת מודע זוכר שהיה פעם מלך, שיש פרספקטיבה שבה יש שלמות וטוב גמור ומושלם. אם בתת מודע לא הייתה מחשבה שיכול להיות טוב יותר בשלמות, ממילא לא היה ממשיך לחפש טוב יותר.

על האדם לא לפחד להרגיש רע. ועליו לבדוק מה גורם לו להרגיש טוב ומה גורם לו להרגיש רע? ואם יגלה שהרע זה טוב? אולי זה יגרום לשיגעון או למוות?

הרע מפחיד את האדם. כמו שמפחידים אדם שלא ינסה לצאת מהכלא.

על האדם להיות אמיץ, תמורת האפשרות להיות מאושר באמת, עליו לקחת את הסיכון ואת הסיכוי.

זה שאדם לא מאושר בחיים, זה רק בגלל שיש טוב אמיתי שהוא שואף להגיע אליו. עליו לזכור שגם אם יתנו לו הכל בכל מקרה ירגיש רע. עליו לעשות שינוי מהותי בחיים. מי שרוצה, צריך להבין את המהות של הטוב והרע.

שינוי מהו?

להביא למצב שבו אפסיק לומר שזה טוב וזה רע. איך? זו שאלה אחרת.

לפחות להבין את המעגל הסגור שהוא נמצא בו. מי שמצליחנים, הם אלה שהמרגישים את תחושת הריקנות הקיומית. כי למרות כל מה שיש להם אינם משביעים את רצונם

לסיכום, מי שרוצה להרגיש טוב שלא יפחד להרגיש רע, וללכת על האמת עד הסוף.

וכשמרגיש רע, עליו לשאול האם זה באמת רע? למה מרגיש רע? אם היה חושב שזה טוב, לא היה מרגיש רע. השאלה המתבקשת היא, השאלה האם זה באמת רע?

יש לאדם מטרות בחיים. יש לו רצון להרגיש טוב, וחוסר היכולת למלא את הרצון גורם לו להרגיש רע.

ואז לשאול האם הטוב הזה שאני מחפש האם הוא הטוב האמיתי? חשוב שיחפש באמת את האמת, מה באמת עושה לי טוב? מה באמת עושה לי רע. ועל ידי שלא יפחד מהאמת.

כל דבר שיש לאדם טוב יש לו גם רע.

כי אוטומטית פוחד שיפסיד את הטוב שיש לו. לכן חשוב לא לפחד.

ולבסוף יגיע להשתוות ששם הכל אחד. ושם הכל טוב אמת ללא כל חששות ופחדים.
נפרדות להמשיך לסבול שאלה איך מרוויחים כסף לוזרים יתרונות חסרונות לצאת לחופשי סבל מרחב הזמן אסור איך להרגיש טוב אומץ להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע מי שרוצה להרגיש מי שרוצה להרגיש טוב פחד פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
פחד מכישלון, פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב, מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון
... פחד מאכזבה, חרדת כישלון, חרדת ביצוע, פחד להתחיל עם בחורה, רוצה להרגיש רע, לא רוצה להיכשל, רוצה להרגיש טוב , מפחד להיכשל, מפחד להתאכזב, אוהב להיות בדיכאון, לצאת מדיכאון למה אנשים רוצים להרגיש רע למרות שהם יכולים להרגיש טוב? אנשים רבים חווים מצב שבו ... בכלל מעוניינים להרגיש טוב, למרות שהם לכאורה מתלוננים ומבקשים עזרה. איך אפשר להוכיח לאדם שהוא רוצה להרגיש טוב? כאשר אדם אומר שהוא לא בטוח אם הוא רוצה להרגיש טוב, יש דרך פשוטה יחסית להוכיח לו שהוא כן מעוניין בכך. הדרך הזאת היא להציע לו משהו מסוים שהוא בוודאות ירצה בו, משהו אטרקטיבי שאינו קשור ישירות ... אם מציעים לו זוגיות טובה או עבודה מוצלחת, ופתאום הוא מביע רצון לכך, זוהי ההוכחה שהוא אכן רוצה להרגיש טוב. כי אם הוא באמת היה רוצה להישאר בדיכאון, הוא לא היה מעוניין בשום הצעה שיכולה לשפר את מצבו. לעיתים, האדם יטען שגם את זה הוא לא בטוח שהוא ... היא: ואם היה לך טוב מוחלט, האם היית רוצה אותו? אם הוא יענה בחיוב, הרי שהוא מודה שהוא בעצם רוצה להרגיש טוב מוחלט. מכאן אפשר להסיק שההתנגדות שלו אינה לכך שהוא לא רוצה להרגיש טוב, אלא שהוא פשוט לא בטוח כיצד להשיג זאת. מדוע אנשים לפעמים מעדיפים להיות בדיכאון ולא לנסות להצליח? קיימת תופעה שבה אנשים רוצים להצליח ולהרגיש ... לגיטימית לחלוטין. איך להשתחרר מפחד מכישלון? למה אנשים לא רוצים לצאת מדיכאון? איך לדעת אם אני רוצה להרגיש טוב? למה אנשים מפחדים להתחיל עם בחורה? למה אנשים נהנים להיות בדיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מה הקשר בין רבי נחמן לפחד מכישלון? מה הנושא הבא ... הוא מדוכא בסדר. קודם כל בא נשאל אתכם שאלה ראשונה נגיד שבן אדם אומר לא אני לא בטוח בכלל שאני רוצה להרגיש טוב איך מוכיחים לבן אדם שהוא רוצה להרגיש טוב בא נתחיל מהשאלה הזאת, עכשיו בא בן אדם מדוכא מהחיים נושא זה וזה והוא כל כך מתוסבך שאת אומרת לו אולי תעשה ככה וככה לא אני בכלל לא בטוח שאני רוצה להרגיש טוב גם על אם הוא רוצה להרגיש טוב או לא גם על זה הוא לא בטוח אז זאת בעיה כי כשהוא מדגיש ואומר אני רוצה לצאת מזה אומרים לו בוא תצא מזה הוא אומר אבל לא בטוח שאני רוצה לצאת מזה ואז לופ קודם כל איך אפשר להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב שזאת גם שאלה. מה איך מוכיחים לו? ש: שואלים אותו אם הוא מוכן להמשיך לעשות את הדברים שהוא עושה שעושים לו רע ועוד יותר רע. אליעד: כן הוא אומר ... מה אני שאלתי. ש: הוא לא יגיד כן לאז תמשיך. אליעד: מה אני שאלתי? ש: איך אפשר להראות לו שהוא כן רוצה להרגיש טוב. אליעד: יפה מה התשובה לזה, אפשר להראות לו שהוא רוצה להרגיש טוב באמצעות זה שמה התשובה. ש: לתת לו להרגיש יותר רע ואז הוא ירצה להרגיש טוב. אליעד: מחויב? ש: לא. אליעד: אני שאלתי איך אני כרגע מוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב מה את מספרת לי סיפור תרביץ לו ואז הוא יגיד תעזוב אותי אתה רואה אתה רוצה להרגיש טוב הלאה. ש: אתה שואל אותו אתה רוצה לשנות את המצב. אליעד: הוא אומר אני לא יודע אני בספק אני לא יודע אם אני רוצה להרגיש טוב או לא ואתה רוצה להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב אין מה אתה רוצה ממני הבן אדם אומר אני לא יודע. ש: אתה לא יודע אם אתה רוצה לשנות. אליעד: לא יודע. ש: טוב אז תישאר איך שאתה. אליעד: אתה עוד פעם נותן את התשובה שלה אבל אני לא שאלתי מה תגיד לו שאלתי מה תגיד לו אם אתה רוצה להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב. ש: זה חלק מההוכחה אני מניח שהוא יגיד לך כן אני רוצה לשנות את המצב הזה. אליעד: לא הוא אומר לך אני לא בטוח אני אתן לך דוגמה אתה אומר לו אוקי ... לחיות בחוץ עדיף להישאר פה יכול להיות מצב כזה יכול להיות מצב אז הוא אומר אני לא בטוח בכלל שאני רוצה להרגיש טוב הוא אומר אני לא יודע איך זה מרגיש להרגיש טוב לא יודע דוגמה ונניח שאנחנו רוצים להוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב איך מוכיחים את זה. ש: קודם כל לברר מה הסטטוס שלו כרגע. אליעד: רע לו אמרתי מההתחלה מאז המשפט הראשון שאמרתי עובדה היא שרע לו, כן מה? ש: יש לי ... מוכיח לבן אדם שהוא נהנה מהסבל שלו. אליעד: זה נכון אבל אני אומר בהנחה שאני רוצה להראות שהוא רוצה להרגיש טוב רגיל הנה רגע החלפתי את השאלה בהנחה שאני רוצה להוכיח לו, תראה אם הוא אומר אני לא בטוח שאני רוצה לצאת מזה זה כמו להגיד יכול להיות שאני רוצה את זה אוקי אז אתה נהנה מזה לא מדבר איך אתה מוכיח לו שהוא רוצה להרגיש טוב רגיל. ש: מה זה רגיל? אליעד: הרגיל לחיות חיים רגילים להרגיש טוב רגיל שהוא לא באמת רוצה להרגיש רע. ש: אני מסביר לו שבחיים על כל רע מקבלים אני יוצר תלות בין הטוב לרע. אליעד: סבבה ואיך זה הוכחה שהוא רוצה להרגיש טוב. ש: עצם זה שהוא כרגע מרגיש רע על ידי זה הוא צובר נקודות אחרי זה להרגיש טוב. אליעד: איך זה הוכחה שהוא רוצה להרגיש זה שהוא צובר נקודות אחלה ... היא סוג של אין לו בחירה. אליעד: מה אני שאלתי איך אתה גורם לבן אדם להגיד נכון אתה צודק אני רוצה להרגיש טוב קודם כל הוא אומר אני לא יודע אם אני רוצה להרגיש טוב או רע ואתה רוצה לגרום לו להגיד אתה צודק האמנתי שוכנעתי שמה שאני באמת רוצה זה להרגיש טוב זה מה שאתה רוצה איך אתה משכנע אותו שהוא רוצה להרגיש טוב שהוא יגיד וואלה הבנתי שאני רוצה להרגיש טוב, מה אתה אומר התשובה ממש פשוטה. ש: אם הוא היה רוצה להרגיש רע אז לא הייתה לו בעיה. אליעד: לא אבל יש לו ספקות כי הוא בספקות הוא אומר אני לא ... מה אתה אומר לו. ש: אוקי אני מסביר לו שהוא בעיקרון עצם זה שהוא מרגיש כרגע רע זה בגלל שהוא רוצה להרגיש טוב. אליעד: מי אמר שזה נכון אבל הוא אומר לך לא נכון אני מרגיש רע כי אני רוצה להרגיש רע מי אמר שזה נכון שהוא מרגיש רע בשביל שהוא רוצה להרגיש טוב. ש: שואלים אותו למה אתה מרגיש רע מה הסיבה שאתה מרגיש רע. אליעד: כי הוא מדוכא מהחיים הוא אומר לך לא יודע מה אני שאלתי. ש: כי המציאות לא לפי ...
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי
... היא נקודת ההתחלה בכל תהליך של התבוננות פנימית. כל רצון שאי פעם נחקר, התברר שבסופו של דבר הוא נועד כדי להרגיש טוב. השאלה שעלתה היא: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אך לפני ששואלים למה, מומלץ להבין קודם מהו בעצם הרצון הזה להרגיש טוב. מה פירוש להרגיש טוב וכיצד זה קשור לרצון? בתוך השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונים כמה מרכיבים: רצון - מהו בכלל רצון? להרגיש - מה פירוש התחושה עצמה? טוב - מהו טוב ומהו רע? סיבה ותוצאה - מהו הקשר הסיבתי שגורם לרצון הזה להופיע? אם לא בודקים כל מרכיב בנפרד, השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? נותרת מעורפלת. לדוגמה, אם רוצים לברר למה יש מיץ תפוזים על השולחן, אפשר קודם להבין מהו בכלל מיץ תפוזים ורק אחר כך לשאול למה הביאו אותו. באותו אופן, לפני ששואלים למה יש רצון להרגיש טוב, יש להבין מהו אותו רצון ומה משמעות הטוב. מדוע השאלה למה פחות ממוקדת משאלת מהו? בשאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? טמונה הנחה שיש סיבה ותוצאה. אבל כדי להבין באמת את הסיבה, יש צורך להתות בשאלה מהו הרצון הזה?. לדוגמה, אם רוצים להבין למה קונים פלאפון, צריך קודם ... להבין מה זה טוב ומה זה רצון, ואז לעבור לבדיקה מדוע הם מופיעים. כיצד השאלות מתפתחות עד לשאלה הסופית? השאלה האחרונה והעיקרית אינה למה אני רוצה להרגיש טוב? אלא שאלות בסגנון: איך זה שאני קיים וגם לא קיים בו זמנית?, איך ייתכן שיש גם כן וגם לא? או איך אפשר להיות אני ורוצה ולא אני ורוצה - לא - לרצות ... בסופה לנקודה שבה רואים את החיבור שבין הניגודים, עד להבנה שהכל אחד. למה קשה לקבל שאין תשובה סופית בדרך הרגילה? כשאדם רוצה להבין למה הוא רוצה להרגיש טוב, הוא מבקש תשובה מיידית. אך בכל פעם שתוצג תשובה - כמו יש אלוהים טוב שנתן לך רצון כדי שתתמלא ותהיה מאושר - תתעורר מיד שאלה נוספת: למה הוא עשה את ... של השאלה, עד להנחות היסוד העמוקות ביותר. מדוע חשוב לבדוק את הנחות היסוד של כל שאלה? כל שאלה מבוססת על כמה הנחות יסוד. לדוגמה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מניחה שיש אני, שיש טוב, שיש רוצה, ושיש סיבה ותוצאה. בלי ההנחות האלו השאלה לא הייתה קיימת. לכן כדי להשיב ברצינות, יש להתבונן על כל ההנחות הללו, ולשאול: מהו טוב? מה זה אני? מה פירוש רוצה? האם באמת קיים קשר סיבתי? איך השאלה מהו רצון מובילה לחקירת האני? בתוך המשפט אני רוצה להרגיש טוב יש כמה חלקים: אני רוצה להרגיש טוב אם מתבוננים לעומק במילה רוצה, מגיעים להבנה שהיא תלויה בכך שיש אני שמבקש משהו. ללא אני, אין משמעות לרצון. מכאן המסקנה שחייבים לחקור קודם מהו אני. ... אחד. כל מה שחקרתי, הבנתי שאני עושה את זה כדי להרגיש טוב אליעד: כל רצון שחקרת גילית שהוא כדי שתרגיש טוב. שאלה: ואז שאלתי את עצמי למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? אליעד: לפני, בוא אני אתן לך טיפ, לפני שאתה שואל למה, תנסה להבין מהו, מה זה רצון להרגיש טוב. שאלה: שאלתי למה אני רוצה להרגיש טוב, והבנתי שמשהו גורם לי לרצות. שאלתי מה גורם לי לרצות, ומהו רצון בכלל, אבל לא הגעתי להבנה. אליעד: אני רוצה להגיד לך משהו מסוים כדי למצוא תשובה ... הבנת מה הוא קנה? מה אני בא לומר שהשאלה למה? כדי לפתור אותה חייבים לדעת מה, אתה צריך להבין מה פירוש הרצון להרגיש טוב, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, מה זה להרגיש טוב? מהו רצון? תנסה לצמצם את השאלה שאתה רוצה להבין, אתה מנסה להבין למה אני רוצה להרגיש טוב? יש כאן הרבה דברים להבין. למה? - יש להבין כאן את החוקיות של הסיבה תוצאה, רוצה - מה זה רוצה? להרגיש - מה זה להרגיש? טוב - מה זה טוב? תתחיל ... למשל שלומדים בבית הספר דקדוק ושואלים אותך איזו מילה היא הנושא, הנשוא והמושא. איזה מילה שבלעדיה לא תהיה משמעות למשפט. נגיד לדוגמה למה אני רוצה להרגיש טוב? אם נוריד את המילה למה, היא מתארת משהו, היא לא המרכז של האירוע. השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב, או למה אני רוצה את מה שאני רוצה היא שאלת הכוונה, היא לא השאלה הסופית, השאלה האחרונה היא שאלה אחרת בכלל. השאלה האחרונה היא איך זה יכול להיות שאני קיים וגם לא קיים? איך זה יכול להיות שזה גם יש וגם אין? איך זה שאני רוצה להרגיש טוב וגם רוצה להרגיש רע? רוצה וגם לא רוצה? זאת השאלה האחרונה. אבל כדי שתבין את המציאות עליך לשאול קודם למה אתה רוצה. שאלה: איך אני מתקדם הלאה? אני רוצה להרגיש טוב. אליעד: מאוד פשוט, אני אסביר לך, בא ננסה להבין את השאלה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מה יש בשאלה? יש מציאות שיש בתוכה אדם שרוצה להרגיש טוב, עכשיו הוא שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? למעשה אנו שואלים למה האירוע התרחש? אני רוצה להרגיש טוב, למה אני רוצה להרגיש טוב? כאילו אתה מניח שיש סיבה, וגם יש תוצאה. התוצאה היא שאני רוצה להרגיש טוב, מה המסובב של התוצאה שאני רוצה להרגיש טוב? שאלה: מה הסיבה? אליעד: מה הסיבה, מה המסובב, מסובב זה הסיבה, הכוח שמפעיל. לפני שאתה חוקר מה גורם לך להרגיש טוב, זה כמו מי יצר אותו. למשל המכשיר ... יצר אותו שען, אם נגלה שזה תפוח, נדע שהוא גדל על העץ. מה שאני בעצם בא לומר שלפני שאתה שואל מה קדם לרצון שלי להרגיש טוב, תשאל מה זה, אני רוצה להרגיש טוב? כאשר אתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, אתה שואל מה קדם לאירוע שאני רוצה להרגיש טוב. קודם תנסה להבין מה זה אני רוצה להרגיש טוב, ואחר תשאל מה קדם לו. מה הבנת? שאלה: לא הבנתי. אליעד: אז אני אסביר שוב. האדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? הלמה הוא מחוץ להרגיש טוב, יש אני רוצה להרגיש טוב שזה אירוע, ויש משהו מסביבו שגורם לו לקרות, אז שהצלחת לגלות מה מחוץ לאירוע, יצרת אירוע, אז תנסה להבין מה הוא האירוע הזה. לדוגמה במקום שתשאל מי ...
מה בן אדם רוצה? להרגיש טוב או לדעת את האמת, רוצה להרגיש טוב באמת, למה בן אדם רוצה להרגיש טוב? למה בן אדם רוצה לדעת את האמת? מה אתה יותר רוצה? אינטרסים בחיפוש האמת, מה אני באמת רוצה? מה אני רוצה?
מה בן אדם רוצה? להרגיש טוב או לדעת את האמת, רוצה להרגיש טוב באמת, למה בן אדם רוצה להרגיש טוב? למה בן אדם רוצה לדעת את האמת? מה אתה יותר רוצה? אינטרסים בחיפוש האמת, מה אני באמת רוצה? מה אני רוצה?
... בן אדם רוצה? להרגיש טוב או לדעת את האמת, רוצה להרגיש טוב באמת, למה בן אדם רוצה להרגיש טוב? למה בן אדם רוצה לדעת את האמת? מה אתה יותר רוצה? אינטרסים בחיפוש האמת, מה אני באמת רוצה? מה אני רוצה? מה יותר חשוב לבן אדם, להרגיש טוב או לדעת את האמת? אליעד כהן ... מרכזיות: להרגיש טוב או לדעת את האמת. השאלה שעולה כאן היא למה בעצם אדם רוצה להרגיש טוב, ולמה הוא רוצה לדעת את האמת? למה בן אדם רוצה להרגיש טוב? אליעד כהן מסביר כי הרצון של האדם להרגיש טוב הוא רצון בסיסי שקשור לחוויה האישית שלו. כאשר הוא רוצה משהו, למעשה הוא שואף להגיע למצב של הנאה וסיפוק, והוא נמנע מסבל ... המניע האמיתי הוא ההנאה או הסיפוק שתשיג כתוצאה מידיעת האמת. מה ההבדל בין רוצה להרגיש טוב לבין רוצה להרגיש טוב באמת? אליעד מדגיש שאין באמת משמעות למשפט אני רוצה להרגיש טוב בלי לדעת את האמת. אדם שאומר אני רוצה רק להרגיש טוב למעשה מתכוון שהוא רוצה להרגיש טוב באמת. אם מישהו היה מציע לו לשקר לעצמו ולהרגיש טוב באופן מלאכותי, הוא לא היה מקבל את ההצעה, כי הוא היה מודע שזה לא באמת. לדוגמה, אם אדם מרגיש כאב פיזי באוזן, ויאמרו לו שזה לא כואב באמת, הוא עדיין לא יוכל לשכנע את עצמו, כי הוא רוצה להרגיש טוב באמת ולא סתם באופן מלאכותי. כלומר, לרצות להרגיש טוב משמעותו היא לרצות לחוות מציאות שתואמת באמת את רצונך, ולא רק לחשוב בטעות שטוב לך. למעשה, התשוקה להרגיש טוב והתשוקה ... אדם לא יכול באמת להפריד לחלוטין בין להרגיש טוב לבין לדעת את האמת. בן אדם שרוצה להרגיש טוב, למעשה תמיד רוצה להרגיש טוב באמת. לכן, לדעת את האמת ולהרגיש טוב הם שני דברים שקשורים ביניהם באופן בלתי ניתן להפרדה. אליעד מסכם כי בסופו של דבר, המסקנה האמיתית היא שכל בני האדם רוצים להרגיש טוב ... צדדים של אותה המטבע - הרצון שהמציאות תתאים באמת לרצון של האדם. למה אני רוצה להרגיש טוב? למה לחפש את האמת? איך לדעת את האמת? מה חשוב יותר, האמת או להרגיש טוב? האם אפשר לחיות בלי לחפש את האמת? למה קשה לדעת את האמת? ...
רצון להרגיש טוב, למה אתה רוצה להרגיש טוב, ולמה דווקא בצורה מסוימת
רצון להרגיש טוב, למה אתה רוצה להרגיש טוב, ולמה דווקא בצורה מסוימת
... להרגיש טוב, למה אתה רוצה להרגיש טוב , ולמה דווקא בצורה מסוימת למה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע? אליעד כהן מסביר שהשאלה הראשונה שאדם צריך לשאול את עצמו היא למה הוא בכלל רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע. כלומר, לפני שהוא בודק פרטים על הרצונות הספציפיים שלו, הוא צריך ... עומד מאחורי הרצון להרגיש טוב באופן כללי. אליעד מבהיר שיש כאן שתי שאלות שונות שצריך להבין אותן היטב: הראשונה, למה בכלל האדם רוצה להרגיש טוב, ולא מוכן להרגיש רע? השנייה, למה הוא רוצה להרגיש טוב דווקא בצורה מסוימת ולא בצורה אחרת? הוא מדגיש שגם אם האדם משוכנע שהוא רוצה להרגיש טוב, עדיין נותר לברר למה הוא מגדיר דברים מסוימים כטוב ודברים אחרים כרע. כלומר, האדם לא רק רוצה להרגיש טוב, אלא הוא גם רוצה שהטוב הזה יופיע בצורה מאוד מסוימת. השאלה היא, למה דווקא בצורה הזאת ... להבין את הצורה הספציפית של ההרגשה הטובה? הנקודה המרכזית שאליעד כהן מדגיש שוב ושוב היא שלא מספיק להבין באופן כללי שהאדם רוצה להרגיש טוב. חובה להבין גם את הצורות הספציפיות של הטוב שהוא מבקש לעצמו. כלומר, לא מספיק שהאדם יודע שהוא רוצה להרגיש טוב, הוא חייב להבין למה הוא רוצה את הטוב הזה בצורה מאוד מסוימת ולא יכול להסתפק בצורה אחרת. ... מתוחה. איך מיישמים את הרעיון הזה בחיי היום - יום? כדי ליישם את ההבנה הזו, אליעד מציע שהאדם ישאל את עצמו שתי שאלות: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בצורה מסוימת ולא בצורה אחרת? התשובות לשאלות אלו אינן פשוטות, אבל ההעמקה בהן ... להבנות חדשות, לשינוי בהסתכלות על החיים, ולפתרונות יעילים יותר להתמודדות עם בעיות וקונפליקטים פנימיים וחיצוניים. למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להבין את הרצונות שלי? למה אני מעדיף דברים מסוימים? איך לפתור קונפליקטים פנימיים? ... מרוצה ממה שיש לי? איך לשפר תקשורת עם אחרים? למה אני מתווכח עם אנשים אחרים? כן. ש: כפי שכבר התבהר האדם מוכרח להבין למה הוא רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע. אליעד: נכון. ש: והאם מוכרח להבין למה הוא רוצה צורה אחת של המציאות יותר מאשר צורה אחרת. אליעד: כי פה יש שני היבטים גם תשאל את עצמך למה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע אבל גם תשאל את עצמך נגיד שאני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע אבל למה אני רוצה להרגיש טוב דווקא בצורה הזאת?. ש: זה העניין. אליעד: זה לא זה העניין יש כמה שאלות, שאלה אחת למה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע אבל נגיד שאתה אומר טוב כי אני רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע סבבה אבל למה אתה רוצה להרגיש טוב דווקא כשיש לך, זה כאילו שתי שאלות למה אתה רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע ולמה אתה רוצה להרגיש טוב דווקא בצורה מסוימת שזה בעצם מה שכתוב צריך להבין למה הוא רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע אבל צריך גם להבין למה הוא רוצה צורה אחת יותר מאשר צורה אחרת, כאילו ... צורה אחרת זה גם הכוונה טובה אבל זה גם הכוונה לצורה של הטוב. הבנת? ש: טוב כזה ולא טוב אחר. אליעד: בדיוק אין לי בעיה שאתה רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע אבל למה אתה אומר שזה טוב וזה רע, אין בעיה תגיד אני רוצה רק טוב אבל ...
מה אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב
מה אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב
... אני רוצה? האם בן אדם רוצה להרגיש טוב? מהו הרצון הראשון? למה לרצות להרגיש טוב? מה טוב בלהרגיש טוב? איך נוצר הרצון? רצון להרגיש רע, למה לרצות להרגיש רע? איך להוכיח משהו? לא רוצה להרגיש טוב האם בן אדם באמת רוצה להרגיש טוב? אליעד כהן דן בשאלה הבסיסית, האם באמת בן אדם רוצה להרגיש טוב. לטענתו, מקובל לחשוב שבן אדם עושה פעולות כדי להרגיש יותר טוב או לפחות פחות רע. אליעד מסביר שלרוב האנשים זה נראה ברור מאליו, כי כשאדם רעב הוא אוכל, וכשכואב לו הוא מחפש פתרון ... להרגיש טוב, עדיין לא הוכחנו באופן מוחלט שזה מה שהאדם רוצה באמת. לדבריו, אפשר להביא דוגמאות וראיות שונות לכך שבן אדם רוצה להרגיש טוב, אך באותה המידה ניתן להביא דוגמאות וראיות הפוכות, לכך שבן אדם רוצה דווקא להרגיש רע. אליעד מביא דוגמה מוחשית: נניח שבן אדם רעב, הוא חושב שאם יאכל ירגיש טוב יותר. לכאורה, זהו סימן שהוא רוצה להרגיש טוב. אך מנגד, אליעד מעלה נקודה אחרת: אולי בתוך האדם יש חלק שרוצה להרגיש רע או שלא אכפת לו באמת להרגיש טוב. הוא מדגיש כי עצם העובדה שהאדם עושה פעולות שנראות כמכוונות להשגת הרגשה ... להראות שהוא היה יכול לבצע את הרצח, אלא צריך להראות שאף אחד אחר לא יכול היה לבצע את אותו המעשה. לכן, הטענה שהאדם רוצה להרגיש טוב חלשה, כי לא סתרנו את האפשרות שהאדם רוצה גם להרגיש רע. האם הרצונות שלנו באמת שייכים לנו? אליעד עובר לדון בשאלה האם בכלל הרצונות שלנו שייכים לנו, או שהם נכפים עלינו. אם אדם ... הרצון הוא מנגנון אוטומטי שנוצר מסיבה חיצונית או פנימית שלא תלויה בו? אם הרצון לא שלו, אז אין שום משמעות לכך שהוא רוצה להרגיש טוב או למלא את הרצון. לכן הוא שואל, מה באמת הרצון הראשון והבסיסי שלנו, האם הוא להרגיש טוב או משהו אחר, או שאולי בכלל אין רצון ראשון. האם אפשר לא לרצות להרגיש טוב בכלל? אליעד ממשיך בשאלתו לגבי הרצון להרגיש טוב, ומביא דוגמאות של אנשים הטוענים שאינם רוצים להרגיש טוב. אם מישהו אומר שהוא לא רוצה להרגיש טוב, זה יוצר פרדוקס, כי לכאורה הוא עדיין פועל כדי להקל על עצמו. אם באמת הוא לא היה רוצה להרגיש טוב, אולי היה מפסיק לרצות לגמרי, מפסיק לפעול, או אפילו מתאבד. מכאן מסיק אליעד שגם מי שאומר שאינו רוצה להרגיש טוב כנראה לא לגמרי מאמין בכך. האם בן אדם רוצה להרגיש רע כדי להרגיש טוב אחר כך? אליעד מתייחס לטענה שאנשים מוכנים להרגיש רע כדי להשיג הרגשה טובה גדולה יותר בהמשך. לטענתו, זו לא ... של שאלה זו יכול להשפיע על האופן שבו האדם חי את חייו, וכי כדאי להקדיש זמן להבנת הרצונות והמניעים שלנו לעומק. למה אני רוצה להרגיש טוב? האם אפשר לא לרצות להרגיש טוב? האם בן אדם רוצה להרגיש רע? האם הרצון שלי באמת שלי? איך נוצרים הרצונות שלי? האם אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? איך לשנות את המחשבות שלי? ...
מה אני באמת רוצה? מה הרצון שלי? מה בן אדם רוצה? המרדף אחרי הרצון, רוצה שהמציאות תהיה כרצוני, רוצה להרגיש טוב, הרצון להרגיש טוב, הרצון למלא את הרצון, מה זה טוב? מה זה רע? רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רצוי ומצוי
מה אני באמת רוצה? מה הרצון שלי? מה בן אדם רוצה? המרדף אחרי הרצון, רוצה שהמציאות תהיה כרצוני, רוצה להרגיש טוב, הרצון להרגיש טוב, הרצון למלא את הרצון, מה זה טוב? מה זה רע? רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רצוי ומצוי
... אני באמת רוצה? מה הרצון שלי? מה בן אדם רוצה? המרדף אחרי הרצון, רוצה שהמציאות תהיה כרצוני, רוצה להרגיש טוב , הרצון להרגיש טוב, הרצון למלא את הרצון, מה זה טוב? מה זה רע? רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש רע, רצוי ומצוי מה באמת בן אדם רוצה? השאלה מה בן אדם באמת רוצה? היא שאלה ... חייו. אנשים מסתובבים בעולם ושואלים את עצמם: מה אני רוצה באמת? מהו הדבר שאם אשיג אותו אהיה מאושר? לכאורה, התשובה הפשוטה ביותר לשאלה זו היא שכל אדם רוצה להרגיש טוב ולא רוצה להרגיש רע. אולם, אליעד כהן מציין שדווקא כאן מתחיל הקושי, כי מה בדיוק זה אומר ... מה אני באמת רוצה? מה הרצון האמיתי שלי? מה הדבר שאם אשיג אותו, אהיה מאושר? השאלה הזו חוזרת על עצמה ללא הרף, והתשובה הבסיסית היא פשוטה: כל אדם רוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע. אבל כאן מתעוררת שאלה נוספת - מה זה אומר להרגיש טוב? מה באמת יגרום לי להרגיש ...
איך לא לפחד מהחיים? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לא לפחד לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? איך לא לפחד מהדבר הגרוע ביותר? איך להיות מאושר? איך להרגיש שהחיים הם משחק? איך לא לפחד משום דבר? פחד להרגיש חוסר אונים, פחד להרגיש סבל נצחי, חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד כללי מהחיים, הכל כרצונך תמיד, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? איך להפסיק לסבול?
... לא לפחד מהחיים? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לא לפחד לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני ... נצחי, חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד כללי מהחיים, הכל כרצונך תמיד, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? איך להפסיק ... לא להרגיש רע, לשם כך על האדם להתבונן מול עצמו ולשאול את עצמו, למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני ... אדם לחקור את זה. וכל החקירה הזאת היא פילוסופית בלבד, כי מחויב לאדם שהוא רוצה להרגיש טוב ולא רע. ונראה שאין אפשרות לשנות את הרצון ...
החיפוש אחרי האושר, סוגים של אושר, מנגנון האושר, הרצון להיות מאושר, רוצה להיות מאושר, רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להיות מאושר, המרדף אחרי האושר, חיפוש האושר
החיפוש אחרי האושר, סוגים של אושר, מנגנון האושר, הרצון להיות מאושר, רוצה להיות מאושר, רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להיות מאושר, המרדף אחרי האושר, חיפוש האושר
... של אושר, מנגנון האושר, הרצון להיות מאושר, רוצה להיות מאושר, רוצה להרגיש טוב, לא רוצה להרגיש טוב , לא רוצה להיות מאושר, המרדף אחרי ... להבהיר מהו המנגנון שמניע אותנו במרדף הזה. הוא מציין כי כל אדם רוצה להרגיש טוב, והחיפוש אחרי אושר הוא תהליך שנע ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
... עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר מה באמת משעבד אותך לרצון לאהוב את עצמך? הרבה אנשים נמצאים במצב שבו הדבר ... לדוגמה, אם אתה אומר אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב, אתה מניח באופן אוטומטי שתי הנחות: שאתה רוצה להרגיש טוב, ושלאהוב את עצמך זה בהכרח טוב. אך כדי להשתחרר מהתלות ברצון הזה, עליך להטיל ספק בשתי ההנחות הללו ולשאול: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? האם זה באמת מחויב שלאוהב את עצמי יעשה לי טוב? רק אם תערער על ההנחות האלו תוכל להשתחרר מהשעבוד לרצון לאהוב את עצמך. האם חייבים לאהוב את עצמך כדי ... הוא טוב ואחר הוא רע. כדי להשתחרר מרצון שמגביל אותנו, עלינו להטיל ספק בשני המחויבים האלה: - למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? - למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב? לדוגמה, אם אדם אומר אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב, הוא צריך לבדוק: למה אני חושב שלאהוב את עצמי ... במכה אחת השתחררת. עכשיו אני אומר יש לך שני מחויבים, בעיקרון ברצונות הם בנויים על שני מחויבים, 1. אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע, 2. אני חושב שזה טוב ולא רע על משהו. ואתה צריך להטיל ספק על שני המחויבים, 1. למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע, 2. למה אני חושב שזה טוב ולא רע בכל צורה. לדוגמה אני רוצה לאהוב את עצמי וזה יעשה לי טוב, עכשיו למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב, בא נניח ... אני יכול לאהוב את עצמי ושזה לא יעשה לי טוב. אליעד: לא, אתה יכול לא לאהוב את עצמך ושיהיה לך טוב, אני רוצה להרגיש טוב, אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה עושה לי טוב אבל האם מחויב שכדי שיהיה לך טוב אתה צריך לאהוב את עצמך? יכול להיות שאתה יכול לשנוא את עצמך ושעדיין יהיה לך טוב. ש: ... הבסיסיות של המנגנון, אתה כאילו רץ לעשות פעולות כדי לאהוב את עצמך, כדי להרגיש טוב. מה יש מאחורי הרוצה להרגיש טוב הזה, מה יש מאחורי הרוצה לאהוב את עצמי, למה נתפס במוח אם אני אוהב את עצמי זה טוב, אם אני לא אוהב את עצמי זה רע, מה עומד מאחורה? עכשיו יכול להיות שהתשובות ... וזהו אני רוצה לשנות, למה לשנות אבל זה. ש: אבל ככה זה, הוא פשוט יודע שיש אפשרות אליעד: אני אומר לך שהרוצה להרגיש טוב והלא רוצה להרגיש רע, והרוצה לאהוב את עצמי ולא רוצה לשנוא את עצמי הם ביטוים של משהו אחר, הם ביטוים שלהם של מחויבים בראש של תפיסות, של אני בטוח שככה ולא ככה ואני בטוח שככה ולא ככה ולכן אני רוצה לאהוב את עצמי ולא לשנוא את עצמי, לכן אני רוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע, זה Output של דברים שנתפסים אליך כמחויבים. עכשיו אם אתה מצליח רק להבין שזה לא באמת מחויב אתה קיבלת פטור, אתה יכול לבחור עכשיו מה אתה רוצה. ש: ...
חקר האושר, למה אתה רוצה להרגיש טוב? מה אתה רוצה? איך נוצר רצון? מהו רצון? חקר הרצון, להבין את עצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, התפתחות עצמית, קורס מודעות עצמית
חקר האושר, למה אתה רוצה להרגיש טוב? מה אתה רוצה? איך נוצר רצון? מהו רצון? חקר הרצון, להבין את עצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, התפתחות עצמית, קורס מודעות עצמית
... האושר, למה אתה רוצה להרגיש טוב? מה אתה רוצה? איך נוצר רצון? מהו רצון? חקר הרצון, להבין את עצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, התפתחות עצמית, קורס מודעות עצמית ... מעמיק של איך נוצר הרצון, מהו הרצון האמיתי, ולמה אנו תמיד שואפים להרגיש טוב. החקר הזה מתחיל בשאלה הפשוטה, אך מורכבת, למה אני רוצה להרגיש טוב? ומוביל להסברים על האני, על תחושת הזהות, ואיך הרצון תמיד נובע מתוך אותה תחושה. מהו הרצון ומדוע הוא קשור כל כך להרגשה טובה? הרצון הוא לא רק ... הוא עושה זאת מתוך מטרה להרגיש טוב יותר בעתיד, אחרי שיחשוב שהוא נהפך לאדם חכם יותר או שיצבור יותר ידע. התשובה, לשאלה למה אני רוצה להרגיש טוב? היא בסיסית ומוחלטת - הרצון להרגיש טוב הוא דבר שמלווה אותנו תמיד, ואין צורך להסביר אותו. הוא פשוט חלק בלתי נפרד מקיום האדם. האם אפשר לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב? ההרצאה מעלה את השאלה האם ניתן לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב? . אליעד כהן מסביר שאין באמת צורך לשאול את השאלה הזו, כי הרצון להרגיש טוב הוא כל כך מהותי וקיומי עבור האדם, שלא צריך למצוא סיבה או הסבר ... טוב? ההרצאה נוגעת בחקר הרצון וההבנה כיצד הרצון נוצר ומה הקשר שלו להרגשה טובה. כל נושא ההרצאה מתמקד בשאלה המרכזית: למה אני רוצה להרגיש טוב?. התשובות וההסברים שזורים במהלך כל השיחה, תוך שמירה על התמקדות בהבנה של האדם את עצמו דרך לימודי מודעות עצמית. מהו הרצון? הרצון, כפי שמתארים ... השיחה היא תמיד למה אנחנו באמת רוצים את הדברים, והאם יש דרך להרגיש טוב גם ללא התממשות הרצון. האם אנחנו יכולים לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב? כמו בכל התהליך, השיחה מעלה את השאלה אם יש מקום לשאול למה אנחנו רוצים להרגיש טוב. המענה לכך הוא שאין ממש מקום לשאול את השאלה הזו, כיוון שהרצון להרגיש טוב הוא כל כך מהותי, עד שאין צורך להסביר אותו. זו פשוט צורת קיום של האדם - הוא רוצה להרגיש טוב כי זהו הדבר שהכי חשוב לו, ואין שום דבר אחר שיכול לעמוד במקום זה. הקשר בין רצון, טוב, והמציאות הרצון וההרגשה טובה הם עניינים אינהרנטיים. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רוצה להרגיש טוב, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוצה להרגיש טוב, איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, מאמן לזוגיות, יועץ פילוסופי בתחום רוצה להרגיש טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 13:19:32 - wesi1