אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עובדות ✔עובדה או פירוש, איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם זו עובדה או פירוש, האם זו עובדה אובייקטיבית? האם זה פירוש סובייקטיבי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 עובדה או פירוש, איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם זו עובדה או פירוש, האם זו עובדה אובייקטיבית? האם זה פירוש סובייקטיבי? יופי הוא בעיני המתבונן, מה זה עובדה? מה זה פירוש? עובדה ביחס למה, פירוש ביחס למה, הכל זה רק פירוש, כל דבר הוא רק פירוש, שום דבר הוא לא עובדה, כל דבר הוא או עובדה או פירוש, מה הופך משהו לעובדה? איך להבדיל בין פירוש לעובדה? פירוש או עובדה, האם כל דבר הוא פירוש? מה ההבדל בין פירוש לעובדה? איך לפרש דברים?
וכאן אסביר לגבי העניין של עובדה ופירוש. מה זה עובדה? מה זה פירוש? האם כל דבר הוא פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? ועוד. ונסביר גם לגבי טעות של אנשים שמנסים לדייק את החשיבה שלהם, בהקשר של עובדה ופירוש. שהם מנסים שלא לומר בטעות על פירוש שהוא עובדה, ואז זה גורם להם בטעות לראות כל דבר כפירוש. וגם זאת טעות, כי לא כל דבר הוא פירוש. ויש דברים שהם עובדה ולא פירוש.

וכל מה שאני אסביר עכשיו, הוא במסגרת השכל האנושי ולא מפרספקטיבה של מעבר לשכל האנושי, ששם זה עניין אחר לגמרי.

אז יש את העניין של עובדה ופירוש. דהיינו, שיש דברים שהם עובדה ויש דברים שהם פירוש. לדוגמה, זה שיש למישהו חמש אצבעות, זאת עובדה שניתן לראות אותה בחושים. אבל זה שהאצבעות שלו הן יפות או לא יפות, זה פירוש. כי יופי זה בעיני המתבונן.

ויש אנשים שלא רוצים בטעות לקחת משהו שהוא רק פירוש סובייקטיבי ובטעות להתייחס אליו כאל עובדה אובייקטיבית. ואז בגלל זה, הם בטעות מציגים כל דבר כפירוש סובייקטיבי. דהיינו, כאשר הם רוצים להביע דעה כלשהי, הם יוסיפו הבהרה של "לדעתי / בעיני / נראה לי / אני חושב / לפי מה שאני מבין / יכול להיות ש / לפי ההבנה שלי" וכיו"ב, ביטויים שונים שבעצם לוקחים את הרעיון ומציגים אותו בצורה סובייקטיבית כאילו הוא פירוש סובייקטיבי ולא עובדה אובייקטיבית.

אז לגבי עובדה ופירוש צריכים להבין את העניין הבא. ברמת העיקרון, אם בן אדם ינסה להיצמד לאמת המוחלטת דהיינו, להיות בטוח במאה אחוז שמשהו הוא נכון, הרי שהוא לא יוכל לדעת שום דבר בוודאות. ומנקודת המבט הזו, כל דבר הוא פירוש בלבד.

ומנקודת המבט הזו של וודאות של מאה אחוז, הרי ששום דבר הוא לא עובדה אובייקטיבית, כי אין שום דבר שהוא בטוח במאה אחוז. ולכן כל דבר הוא רק פירוש בלבד. ואפילו זה שיש הבדל בין יש לאין, גם זה פירוש ולא עובדה. כי כל השכל כולו הוא פירוש והכל זה רק פירוש וכולי. ושוב, כל ההסבר הזה, הוא רק במסגרת השכל האנושי, שבו כל דבר הוא או עובדה או פירוש וכולי.

יחד עם זאת, בחיי היום יום, שבו אנחנו לא מחפשים וודאות של מאה אחוז, אלא כן נצמדים לאמונות כלשהן, לדוגמה אמונה בחושים או לדוגמה אמונה בזיכרון או אמונה בדמיון, מנקודת המבט הזו, לא כל דבר הוא פירוש. אלא כן יש דברים שהם עובדה ויש דברים שהם פירוש. וצריכים לדעת להבדיל ביניהם.

ולומר על משהו שהוא פירוש ולא עובדה, לפעמים זו טעות. כי לפעמים הדבר הוא עובדה ולא פירוש. וההבנה שמשהו מסוים הוא עובדה או פירוש, גם זה בעצמו סוג של פירוש. כי מישהו יכול לפרש שמשהו מסוים זה פירוש. ומישהו יכול לפרש שאותו הדבר הוא עובדה. ולא תמיד להתייחס למשהו כפירוש, זה יהיה נכון. כי לפעמים מדובר בעובדה ולא בפירוש.

אז מה הופך משהו לעובדה? ומה זה עובדה? ואיך להבדיל בין עובדה לפירוש?

אז עובדה פירושה משהו שהוא בטוח נכון, אמת אובייקטיבית. ופירוש פירושו, משהו שהוא לא בטוח נכון, פירוש סובייקטיבי / אמת סובייקטיבית. יש משהו שהוא נכון "עובדתית" ויש משהו שהוא רק "בעיני המתבונן" בלבד.


אבל מה הופך משהו לנכון עובדתית? מה הופך משהו לעובדה אובייקטיבית?

תשובה: הנחות היסוד שאנחנו מניחים, ביחס להסקה הלוגית שלנו מהנחות היסוד שאנחנו מניחים.

ואני אסביר: כל מחשבה שיש לבן אדם בראש, כל רעיון שהאדם חושב עליו שהוא נכון או לא נכון, יש לו הנחות יסוד כלשהן. לאחר מכן, המוח עושה חישובים לוגיים, בהתבסס על הנחות היסוד האלו. וביחס לזה המוח קובע, האם מדובר על עובדה או על פירוש. דהיינו, אם לוגית ניתן להוכיח שמשהו נכון, בהתבסס על הנחות היסוד, הרי שמדובר על עובדה. אבל אם בהתבסס על הנחות היסוד, לא ניתן להוכיח לוגית שמשהו הוא נכון, הרי שהוא פירוש.

לדוגמה: נניח שאנחנו רואים שולחן שיש לו 4 רגליים. ואנחנו אומרים שלשולחן יש 4 רגליים. האם זאת עובדה או פירוש שיש לשולחן 4 רגליים? תשובה: אנחנו מניחים שהחושים שלנו נכונים. בנוסף, אנחנו מניחים שלצורה מסוימת קוראים שולחן ולצורה מסוימת קוראים רגל של שולחן. ואז בהנחה שאנחנו רואים בחושים שלנו, בחוש הראייה, את הצורה המלאה של השולחן, אז בהנחה שאנחנו רואים שבצורה של השולחן, יש צורה של רגל 4 פעמים, הרי שזה אומר שיש לשולחן הזה 4 רגליים.

דהיינו, זה שיש לשולחן 4 רגליים, זאת עובדה שמבוססת על החושים, שזה מה שאנחנו רואים בעין. ועל ההגדרות שלנו, למה זה שולחן ומה זה רגל של שולחן וכולי. ובהתאם לזה, זאת עובדה שיש לשולחן 4 רגליים. כי אין אפשרות לוגית שהנחות היסוד האלו נכונות ושאין לשולחן 4 רגליים. ולכן, זה שיש לשולחן 4 רגליים, זאת עובדה.

עכשיו, ניקח לצורך העניין אמירה שאומרת שהאוכל טעים. האם זאת עובדה או פירוש? תשובה: תלוי מה ההגדרה שלנו למושג טעים. ואני אסביר.

מצד אחד אומר המשפט: "על טעם וריח אין מה להתווכח", דהיינו, שעל טעם של משהו אם הוא טעים או לא ועל הריח של משהו אם הריח נעים או לא, אין מה להתווכח. כי הטעם הוא בעיני המתבונן והריח הוא בעיני המתבונן. ויש בן אדם שחושב שמשהו טעים ויש בן אדם אחר שחושב שמשהו לא טעים. ולכן אין סיבה להתווכח על טעם של משהו אם הוא טעים או לא, כי בסוף זה בעיני המתבונן. דהיינו, טעם וריח זה פירוש ולא עובדה. האם זה טעים או לא, האם הריח נעים או לא, זה בעיני המתבונן בלבד. ולכן על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

ולכן לכאורה אפשרי לחשוב, שאמירה שאומרת האוכל טעים או לא טעים, היא פירוש ולא עובדה. אבל זאת לא כל האמת. כי זה תלוי במה אנחנו מגדירים את ההגדרה של טעים או לא.

לדוגמה: נניח שמישהו אומר האוכל הזה טעים. למה הוא מתכוון כשהוא אומר טעים. האם הוא מתכוון לומר שהאוכל הזה היה טעים לו, טעים בעיניו. או שהוא מתכוון לדוגמה לומר, שהאוכל הזה הוא טעים לרוב האנשים. או שהאוכל הזה לרוב האנשים, הוא טעים יותר מאוכל אחר. או שהאוכל הזה הוא טעים בטעם מסוים ברמת מתיקות מסוימת וכיו"ב. במילים אחרות, כאשר האדם אומר שהאוכל טעים, האם הוא מתכוון לומר, שהאוכל טעים במובן שאפשרי לבדוק את העובדה הזאת בשטח, או שזה משהו שלא ניתן לבדוק אותו בשטח.

אם לדוגמה מישהו אומר שהאוכל טעים והוא מתכוון לומר שהאוכל טעים בעיני רוב האנשים, הרי שזה משהו שאפשרי לבדוק אותו בשטח. אפשרי להביא קבוצה של אנשים ולבדוק מה הם חושבים על האוכל. וגם אז, לא בהכרח שיהיה ניתן להסיק מכך לגבי כל שאר האנשים. אלא בעיקר לגבי האנשים שבדקו את האוכל, בזמן מסוים, בתנאים מסוימים, בהנחה שהם אמרו את מה שהם חשבו לגבי הטעם של האוכל. אבל זה משהו שאפשרי לבדוק אותו.

ולכן כשמישהו אומר שהאוכל טעים, לא תמיד צריך להתייחס לזה כאל פירוש סובייקטיבי. כי זה תלוי למה הוא מתכוון כשהוא אומר טעים.

לדוגמה: האוכל הזה מתוק. מה הכוונה מתוק? האם הכוונה היא שיש בו רמת מתיקות מסוימת, שאפשרי לבדוק אותה במעבדה ולראות מה העובדה? או שמדובר על תחושה כללית של הבן אדם, ביחס לחוש הטעם שלו באותו הרגע.

עכשיו, ניקח לצורך העניין טענה שאומרת שלכל השולחנות יש 4 רגליים. האם היא עובדה או פירוש? האם היא טענה נכונה או לא? אם מישהו יגיד "לדעתי" לכל השולחנות יש 4 רגליים, האם זה יהיה נכון?

תשובה: אם נניח שלכל השולחנות יש את אותה כמות של רגליים. אז, אם נניח שראינו שולחן אחד שיש לו 4 רגליים, שזאת עובדה, שהיא עצמה מבוססת על הנחות היסוד הנ"ל, הרי שזה אומר שזאת תהיה עובדה לומר שלכל השולחנות יש 4 רגליים. כי אם נניח שכל השולחנות יש להם את אותה כמות רגליים, הרי שלוגית ניתן להוכיח שלכל השולחנות יש 4 רגליים.

אבל אם לא נניח שלכל השולחנות יש את אותה כמות רגליים, הרי שאמירה שאומרת שלכל השולחנות יש 4 רגליים, היא פירוש לא נכון. ולמה פירוש לא נכון? כי זאת עובדה שניתן לבדוק אותה. דהיינו, ניתן לבדוק בשטח במציאות הממשית, האם יש שולחן שאין לו 4 רגליים. ולכן יהיה ראוי להתייחס לזה כאל עובדה שאפשרי לבדוק אותה ולא כאל משהו שהוא פירוש, שכל אחד יכול לטעון את מה שבא לו.

במילים אחרות, מאחר שניתן לבדוק בשטח את העובדות ולדעת בוודאות האם הטענה נכונה או לא, לכן יהיה יותר הגיוני להתייחס לרעיון שלכל השולחנות יש 4 רגליים, כאל השערה בלבד, שאפשרי לבדוק אותה ולראות מה העובדות בשטח. אבל אם מישהו אומר "לדעתי" לכל השולחנות יש 4 רגליים, זאת טעות חשיבה. כי הוא לוקח מחשבה, שאפשרי לבדוק אותה במציאות ולראות מה האמת והוא מתייחס אליה כאילו היא פירוש.


במילים אחרות, יש דברים שמטבעם הם רק פירוש. לדוגמה, האם הנעל הזאת נוחה לך או לא. זה משהו אישי, משהו סובייקטיבי, משהו שרק אתה יכול לדעת אותו ושלא ניתן להוכיח אותו. כי רק אתה תגיד אם הנעל נוחה לך או לא. אא"כ ימציאו לדוגמה מכשיר שבודק בצורה אובייקטיבית את גלי המוח שלך ובהתאם לזה, קובע האם משהו נוח לך או לא. אבל ברמת העיקרון, מדובר על פירוש. ולכן במקרה כזה, הגיוני לומר "בעיני הנעל הזאת נוחה, לדעתי היא נוחה, עבורי היא נוחה, היא נוחה לי" וכיו"ב, שזה בעצם אומר שמדובר על פירוש סובייקטיבי ולא על עובדה אובייקטיבית שכולם אמורים להסכים איתה.

אבל לומר משהו שניתן לבדוק אותו בעולם הממשי ולראות אם הוא עובדה נכונה או עובדה לא נכונה, ולהציג אותו כפירוש, זאת טעות. כי יש רעיונות שהם באים לתאר עובדה. ויש רעיונות שבאים לתאר פירוש. ואם מדברים על דבר שלא ניתן לבדוק אותו עובדתית, אין אפשרות להוכיח מה העובדה הנכונה, הרי שבמקרה כזה אולי יהיה נכון להתייחס אל הדבר כאל פירוש. אבל אם מדובר על משהו שהוא בר בדיקה, הרי שלא הגיוני להתייחס אליו כאל פירוש. כי הוא עובדה ולא פירוש.

לדוגמה מישהו שיגיד, לדעתי יש אריה שיש לו כנפיים של ציפור. האם זה יהיה נכון או לא? תשובה: כשהוא אומר שיש אריה, האם הוא מתכוון אריה אמיתי שבני אדם אמיתיים יכולים לראות אותו בעולם הממשי שלנו? או שהוא מתכוון לומר שביקום מקביל כלשהו, יש אריה עם כנפיים?

אם הוא מתכוון לומר שיש אריה ממשי, הרי שלא יהיה נכון לומר שלדעתי יש אריה עם כנפיים. כי זה משהו שאפשרי לבדוק אותו. ולכן זה לא עניין של דעה אישית אלא עניין של עובדה ממשית.

אבל אם הוא מתכוון לומר שאיפשהו ביקום יש אריה עם כנפיים, גם אז נוכל לשאול אותו למה זאת דעתו? האם הוא חושב שהוא יכול להוכיח את דעתו, האם הוא בטוח שההשערה שלו יותר נכונה מלא נכונה? ואז, אם האדם טוען שהוא חושב שיש לו הוכחה שביקום מקביל יש אריה עם כנפיים, הוא מוזמן להוכיח אותה. ואז זה לא פירוש אלא עובדה. ואם הוא טוען שזאת סתם השערה, כמו ניחוש של המספרים של הלוטו, אז זה פירוש ולא עובדה. ואם הוא אומר שהוא לא בטוח בזה, אבל בסיכוי גבוה שיש אריה מעופף ביקום מקביל, אז הוא צריך להסביר למה הוא אומר שבסיכוי גבוה יש אריה מעופף ביקום מקביל. האם יש לו הוכחה לכך?


במילים אחרות, כשמישהו אומר שלדעתו אם נזרוק קובייה עם 6 מספרים, יצא מספר 1, והוא מבין שזה ניחוש בלבד, שהסיכוי לצורך העניין, הוא של 1 ל 6 אפשרויות, דהיינו, אם האדם מדבר על משהו כעל ניחוש בלבד, אז אולי הגיוני להגדיר את זה כפירוש.

אבל אם מישהו יגיד, שלדעתו, הסיכוי שיצא 1, הוא יותר גבוה, מאשר הסיכוי שיצא כל מספר אחר. הרי שכאן הוא טוען טענה, שאפשרי להוכיח אותה ולבדוק אותה, מבחינה סטטיסטית. ולכן אם מישהו אומר, אני מנחש שיצא 1 מתוך 6, סתם כך בלי סיבה, כי זה הניחוש האקראי שלי, הרי שהוא נצמד לאמת.

אבל אם מישהו יגיד שלדעתו בסיכוי גבוה יצא 1 יותר מאשר יצא כל מספר אחר, הרי שזה משהו שהוא צריך להוכיח אותו ולנמק אותו. כי זאת עובדה שניתן לבדוק אותה. כי מה הסיכוי שמשהו יקרה, אחוז הסיכוי, זאת עובדה שניתן לבדוק אותה. ולכן לא יעזור שמישהו יגיד "לדעתי" בסיכוי גבוה שיצא 1 יותר מאשר 6. כי זה לא עניין של פירוש. כי לדעת מה הסיכוי שמשהו יקרה, זאת עובדה ולא פירוש.

נניח לדוגמה שמישהו באמצע הקיץ אומר "לדעתי" מחר ירד גשם. ואז נשאל אותו, למה אתה אומר שלדעתך מחר ירד גשם. ואז הוא יגיד, "לא יודע אבל זו דעתי. לא אמרתי שזאת עובדה, אלא רק פירוש שלי". במקרה כזה האדם הזה טועה. ואני אסביר:

האם יהיה נכון לומר באמצע הקיץ, שיש אפשרות כלשהי שמחר ירד גשם למרות שזה אמצע הקיץ? תשובה: כן. זאת עובדה נכונה לוגית. יתכן לוגית ועובדתית שבאמצע הקיץ ירד גשם. אבל אם מישהו יטען שזאת לא סתם אפשרות אפשרית, אלא שהוא חושב שכנראה מחר ירד גשם לדעתו או שהוא טוען שהסיכוי שירד גשם בקיץ, הוא כמו בחורף, או שהסיכוי שירד גשם היום באמצע הקיץ, יותר גבוה מהסיכוי שירד גשם בקיץ ביום אחר, או שמישהו לדוגמה טוען, שבעוד דקה לדעתי ירד גשם, באמצע הקיץ כשהשמים בהירים. במקרה כזה, האדם הזה טועה! כי אלו עובדות שניתן לבדוק אותן. כי טכנית לא יכול לרדת גשם תוך דקה אם השמים בהירים, בהנחה שחוקי הפיזיקה והאקלים לא ישתנו. והטענה שאומרת שיש סיכוי גבוה שירד גשם באמצע הקיץ סתם כך בלי לנמק, היא ניחוש ולא פירוש לגיטימי.

לגיטימי שבן אדם יגיד שלדעתו הקובייה יצא בה המספר 1 כניחוש. אבל לא לגיטימי שהוא יגיד שלדעתו יצא 1 ושהוא חושב שיצא 1, יותר מאשר הוא חושב שיצא 2, לא כניחוש, אלא כסוג של עובדה.


אז אמירה מספר אחת שצריכים להבין עד כה, היא, שלא כל דבר הוא פירוש. ולא כל דבר צריכים להתייחס אליו כאל פירוש. ואם משהו ניתן לבדוק אותו ולראות מה העובדה, אז לא נכון להתייחס אליו כאל פירוש.

ויש דברים שמטבעם הם פירוש, לדוגמה, האם לדעתך האוכל טעים או לא. האם בעיניך הבית יפה או לא וכיו"ב. אבל יש דברים שאפשרי לבדוק אותם ולכן לא הגיוני להתייחס אליהם כאל פירוש בלבד.


אז מהי בעצם עובדה? עובדה היא כאשר ניתן להוכיח שרעיון כלשהו נכון, בצורה לוגית, על בסיס הנחות יסוד שהן עצמן פירוש ולא עובדה. לדוגמה, זה שהחושים מייצגים את האמת, זה פירוש. אבל בהנחה שהפירוש הזה נכון, אז לוגית ניתן להוכיח שמשהו מסוים קורה.

כאשר ניתן להוכיח לוגית שמשהו נכון, על בסיס פירושים שאנחנו מתייחסים אליהם כאל עובדות, הרי שמדובר בעובדה. וכאשר ניתן לבדוק אמיתות של משהו, בצורה של בדיקת עובדות והסקה לוגית, הרי שראוי להתייחס אליו כאל עובדה.

ולא הגיוני לקחת משהו שניתן לבדוק אותו לוגית ועובדתית ולומר שהוא רק פירוש. כי עדיף לבדוק את העובדה מאשר להמציא פירושים לא נכונים.

דהיינו, אולי כן הגיוני לומר, אני לא יודע מה העובדות, אני לא בטוח שהמסקנות הלוגיות שלי נכונות ולכן לדעתי קורה כך או אחרת. דהיינו, הפירוש שלי הוא X, אבל זה רק בגלל שאני לא מכיר את העובדות ולא בטוח יודע להסיק מסקנות נכון בניתוח של העובדות. אבל לא הגיוני לקחת משהו שאתה לא יודע את כל העובדות ולא יודע להסיק מסקנות לוגיות בצורה נכונה, ואז להמציא איזו עובדה ולהסתתר מאחורי האמירה שזה רק פירוש לדעתי וכיו"ב.


ועוד אוסיף, כי לפעמים רעיון מורכב בחלקו מעובדות ופירושים במקביל בתוך אותו הרעיון. כי אם לוקחים את הרעיון כולו בכללותו, אז אפשרי לחלק אותו לחלקים. ולפעמים חלקים מהרעיון הם עובדה ממשית נכונה. ולפעמים חלק מהרעיון הוא פירוש שהוא אולי נכון ואולי לא. ולפעמים חלק מהרעיון הוא עובדה לא נכונה.

במילים אחרות, בהרבה מאוד מקרים, כל רעיון לכשעצמו, הוא עצמו מורכב מחלקים. שכל אחד, הוא עובדה או פירוש, עובדה נכונה, עובדה לא נכונה, פירוש אפשרי, פירוש לא אפשרי וכולי.


לסיכום: כאשר אנחנו באים לבדוק לגבי משהו אם הוא עובדה או פירוש, אז ראשית לזכור שבמובן מסוים, הכל זה רק פירוש, מנקודת המבט של האמת המוחלטת. שמי שיגיע אליה יראה שגם זו לא כל האמת. כי גם המחשבה שאומרת שמנקודת המבט של האמת המוחלטת, שום דבר זה לא עובדה, המחשבה הזאת עצמה, היא עובדה לא נכונה. אבל זה עצמו עוד עניין אחר (דבר והיפוכו). אבל כאן אנחנו מדברים בפשוטם של דברים, שהאדם מנסה להיצמד לאמת בפשוטם של דברים.

אז מי שרוצה להבדיל בין עובדה לפירוש, הוא צריך לדעת לקחת את המחשבה שהוא חושב ולחלק אותה לחלקים, כדי לבחון כל חלק בפני עצמו, האם הוא עובדה או פירוש. והוא צריך לדעת למצוא הנחות יסוד דהיינו, לחקור לעומק את כל העניין של הנחות יסוד. דהיינו, לדעת לזהות מה הנחות היסוד של המחשבה שעוברת לו בראש.

אחרי שמבינים מה הנחות היסוד של המחשבה שעוברת בראש, עכשיו צריכים ללמוד ולדעת לעשות ניתוח סיבתיות בצורה נכונה. דהיינו, צריכים לדעת איך לחשוב נכון, איך לחשוב בצורה לוגית, איך להסיק מסקנות בצורה נכונה, איך לנתח נכון דברים מבחינת חוקי הלוגיקה.

ואז כאשר האדם מבין את הנחות היסוד של הרעיון ומבין איך מסיקים נכון בצורה לוגית נכונה מסקנות, אז אפשרי להבין, האם מדובר על עובדה או פירוש. האם המחשבה הזאת, היא עובדה לוגית, שניתן להוכיח לוגית, בהנחה ש X אז ניתן להוכיח ש Y דהיינו, עובדה לוגית, או שמדובר רק על פירוש אישי / פירוש סובייקטיבי / פירוש ולא עובדה.
תשובה פירוש מול עובדה עובדה פירוש אישית להביע אפשרית אמת בלתי תלויה מציאות וודאות של מאה אחוז חוקי הלוגיקה חוקי הפיזיקה אובייקטיבי אובייקטיביות אובייקטיבית איך להבדיל בין עובדה לפירוש איך להבדיל בין פירוש לעובדה איך לפרש איך לפרש דברים ביחס למה בעיני המתבונן האם זה פירוש האם זה פירוש סובייקטיבי האם זו עובדה האם זו עובדה או פירוש האם זו עובדה אובייקטיבית האם כל דבר הוא פירוש הבדל הבדל בין עובדה לפירוש הבדל בין פירוש לעובדה הבדלה הבדלים הכל זה רק פירוש התבוננות יופי יופי הוא בעיני המתבונן כיעור כל דבר הוא או עובדה או פירוש כל דבר הוא פירוש כל דבר הוא רק פירוש להבדיל להבדיל בין עובדה לפירוש להבדיל בין פירוש לעובדה להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה לפרש לפרש דברים מה ההבדל בין מה ההבדל בין עובדה לפירוש מה ההבדל בין פירוש לעובדה מה הופך משהו לעובדה מה זה עובדה מה זה פירוש מכוער סובייקטיבי סובייקטיביות עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה אובייקטיבית עובדה ביחס למה עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ביחס למה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש סובייקטיבי פירוש עובדה פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פרשנות או עובדה שום דבר הוא לא עובדה
עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים? חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים, קבלת החלטות עובדות ופירושים, עובדה או פירוש
עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים? חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים, קבלת החלטות עובדות ופירושים, עובדה או פירוש
עובדות ופירושים, מהי עובדה? מהו פירוש? למה לא לערבב עובדות ופירושים? מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? איך המוח מתייחס לעובדות ופירושים? חוסר ביטחון עצמי עובדות ופירושים, קבלת החלטות עובדות ופירושים, עובדה או פירוש מהן עובדות ומהם פירושים? עובדה היא דבר שאינו שנוי במחלוקת וכולל מידע שמוסכם על ידי כולם, כלומר, משהו שקרה או נאמר, ואין ספק בקיומו. לדוגמה, אם מישהו אמר אתה טיפש, זו עובדה. פירוש, לעומת זאת, הוא התוספת האישית או ההשערה לגבי הסיבה או המשמעות שמאחורי העובדה. לדוגמה, אם מישהו אומר אתה טיפש, והפירוש הוא שהוא התכוון להשפיל אותנו - זהו פירוש ולא עובדה. כל אדם עשוי לפרש את המילים בצורה שונה. דוגמה נוספת: אם מישהו אומר ראיתי שולחן יפה, זו עובדה שראית שולחן, אבל אם אתה אומר שהוא יפה, מדובר בפירוש שלך שיכול להיות שונה מאדם אחר. מה קורה כשמערבבים עובדות ופירושים? כאשר מערבבים עובדות ופירושים, המוח עלול להיתקל בכמה בעיות. כאשר אנו מצרפים בין העובדה לבין פירוש אישי, ישנה נטייה לקחת את הפירוש ולייחס לו את אותו תוקף כמו לעובדה. לדוגמה, אם מישהו אומר ראיתי בחורה יפה, אמנם הוא ראה בחורה, אך ייתכן שזו לא הייתה הבחורה היפה ביותר בעיני ... יפה הוא רק פירוש. הבעיה נוצרת כאשר אנו מאמצים את הפירוש כעובדה, ומתחילים להרגיש בטוחים בו, מה שיכול להוביל לסבל או בלבול אם הפירוש הוא שלילי. שני הנזקים העיקריים כאשר מערבבים עובדות ופירושים הנזק הראשון הוא כאשר הפירוש מקבל כוח של עובדה. לדוגמה, אם מישהו אמר לך אתה טיפש, ואתה מפרש את זה כהשפלה מכוונת, עשוי להיווצר סבל מיותר, כי לא בהכרח כוונתו ... בפירוש שלילי, זה יכול לגרום לסבל. הנזק השני הוא כאשר העובדה עצמה מאבדת את בטחונה. אם אנו מערבבים את העובדה עם הפירוש, המוח מתחיל לפקפק גם בעובדות האמיתיות, כי אנחנו לא בטוחים אם הן מבוססות על מידע אמיתי או על ספקות. לדוגמה, אם אדם אומר לעצמו קראתי 100 ... אז אני בטוח שאוכל לקרוא גם את הספר הזה, הוא מערבב בין העובדה (קראתי 100 ספרים) לבין הפירוש (לכן בטוח שאוכל לקרוא את הספר הזה), ובמקרים כאלה אם הפירוש לא מתממש, ייתכן שגם העובדה תיפגע, ויהיה ספק גם בנוגע אליה. מדוע ערבוב בין עובדות לפירושים גורם לחוסר ביטחון עצמי? כאשר אדם מערבב בין עובדות לפירושים, הוא מתחיל לחשוב שהפירושים הם חלק מהמציאות, מה שעלול ליצור בלבול בחיים האישיים. זה גורם לכך שקשה לקבל החלטות, כי המוח לא יודע להבחין בין העובדות לבין התוספות הסובייקטיביות שלנו עליהן. לדוגמה, אם אדם לא בטוח אם הוא יכול לקרוא ספר מסוים, אף על פי שהוא יודע ... הזו, בגלל שהסיבה שהוא בטוח ביכולתו - היא רק פירוש ולא עובדה מוחלטת. כיצד להימנע מערבוב בין
החלטות עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה
החלטות עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה
... עובדות ופירושים, קושי להחליט, למה קשה לקבל החלטות? למה אני לא שלם עם ההחלטה? איך להיות שלם עם החלטה? עובדות ופירושים בקבלת החלטות, הצגת עובדות כפירושים, הצגת פירושים כעובדות, תהליך קבלת החלטה, ספק בקבלת החלטה למה קשה לנו לקבל החלטות? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מתייחס אליהן בהרצאה זו ... אנשים מתקשים להחליט בעיקר בגלל בלבול בין שני מושגים יסודיים: עובדות ופירושים. אנשים אינם מבדילים בין עובדה אובייקטיבית לפירוש סובייקטיבי, ולכן נוצרת אצלם אי - ודאות וקושי לקבל החלטה חד - משמעית וברורה. מה המשמעות של קבלת ... על יסודות רעועים. מדוע יסודות ההחלטה צריכים להיות מבוססים על עובדות? על פי אליעד כהן, היסודות של החלטה יציבה הם בהכרח עובדות נכונות. הוא מבהיר שאם נקבל החלטה המבוססת על מידע לא נכון או על פירושים שאנחנו מאמינים שהם עובדות, באופן טבעי ייווצר אצלנו ספק. הספק הזה יביא לכך שלא נהיה שלמים עם ההחלטה, לא נהיה בטוחים בה ולא נוכל להתמיד בה בצורה טובה. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? אליעד ממחיש את ההבדל בין עובדות לפירושים באמצעות דוגמה של אדם שצועקים עליו. עובדה היא דבר שמוכח אובייקטיבית על ידי החושים, למשל, מישהו צעק עליך - זהו דבר ודאי ומוחלט. לעומת זאת, המחשבה הוא מזלזל בי או הוא הכעיס אותי הן לא עובדות אלא פירושים סובייקטיביים שלנו. האדם יכול לדעת שהוא כעס (זאת עובדה), אבל האמירה הוא הכעיס אותי היא כבר פירוש שלו למצב, ולא עובדה ברורה. ברגע שאדם מערבב בין עובדות לפירושים, נוצר בלבול פנימי שמקשה מאוד על קבלת ההחלטה. למה קשה לקבל החלטה כשמערבבים עובדות ופירושים? כשאנחנו מציגים לעצמנו עובדה ופירוש יחד, נוצר בלבול כפול. מצד אחד אנחנו גורמים לעצמנו להאמין שהפירוש הסובייקטיבי הוא עובדה מוחלטת, מצד שני אנחנו גורמים לעובדה האמיתית להיראות כפירוש לא ודאי. הדבר מייצר במוח שלנו ספק כפול ומוביל למצב שבו אנחנו לא יכולים לסמוך על עצמנו ועל שיקול הדעת שלנו, כיוון שאנחנו לא יודעים אם אנחנו מסתמכים על עובדות ברורות או על פירושים לא מוכחים. איך לקבל החלטות בצורה נכונה? אליעד כהן מציע שיטה ברורה ופרקטית להתמודד עם הבעיה הזו. הוא ממליץ לקחת נייר ולרשום עליו באופן ברור את העובדות בלבד. חשוב להקפיד שלא לרשום מה שאנחנו מפרשים או מניחים שקרה, אלא רק מה שקרה בפועל וניתן לאמת בחושים. לאחר שיש לנו רשימה של עובדות נקיות מפירושים, עלינו לשאול את עצמנו על מה בעצם אנחנו מתלבטים: האם ההתלבטות היא על העובדות עצמן או רק על הפירושים שלנו לאותן עובדות? כאשר ברור לנו מהן העובדות ומהם הפירושים, אפשר להתחיל לבנות החלטה שתהיה יציבה ומנומקת. כך, גם אם ההחלטה תתבסס בחלקה על פירושים, לפחות נדע ... שיאפשר לנו להיות שלמים יותר עם ההחלטה. איך אפשר להבדיל בין עובדות לפירושים? אליעד כהן מציין שההבדלה בין עובדות לפירושים היא מיומנות בפני עצמה, ודורשת תרגול ודיוק. הוא מדגיש כי ההבדל המרכזי הוא שעובדות הן תמיד דברים מוכחים ואובייקטיביים, בעוד שפירושים הם כל מה שלא ניתן להוכיח חד - משמעית על ידי החושים. למשל, הוא צעק עליי זו עובדה, אך הוא לא מכבד אותי הוא פירוש. ככל שנדע להפריד ביניהם טוב יותר, כך יהיה לנו קל יותר לקבל החלטות נכונות ובריאות. ...
שיטות שכנוע, שיטות מכירה, איך מוכרים? איך למכור? עובדות ופירושים, עובדה או פירוש, פירוש או עובדה, איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבה? איך לשכנע? איך משכנעים? טיפים למכירות, ללמוד למכור
שיטות שכנוע, שיטות מכירה, איך מוכרים? איך למכור? עובדות ופירושים, עובדה או פירוש, פירוש או עובדה, איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבה? איך לשכנע? איך משכנעים? טיפים למכירות, ללמוד למכור
... שכנוע, שיטות מכירה, איך מוכרים? איך למכור? עובדות ופירושים, עובדה או פירוש, פירוש או עובדה, איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבה? איך לשכנע? איך משכנעים? טיפים למכירות, ללמוד למכור איך לשתול מחשבות ולמכור לאנשים באמצעות עובדות ופירושים? השיטה שמוצגת בהרצאה עוסקת בהבדל בין עובדות לפירושים וכיצד ניתן להשתמש בהן כדי לשכנע ולמכור לאנשים רעיונות, מוצרים או עמדות. כל זה מבוסס על מניפולציה פסיכולוגית שמערבבת בין עובדות אובייקטיביות לפירושים סובייקטיביים. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? ההסבר מתחיל בהבחנה ברורה בין עובדות לפירושים. לדוגמה, אם אדם יוצא החוצה ורואה שמש, זו עובדה אובייקטיבית, אך אם מישהו אומר היום יש יום יפה, מדובר בפירוש סובייקטיבי, שכן מה שנחשב ליום יפה משתנה בהתאם לדעות האישיות של אותו אדם. דוגמה נוספת היא כאשר רכב נוסע במהירות - ... תלוי בהשוואה למשהו אחר. אם הרכב מאיץ מ - 0 ל - 100 קמש ב - 3 שניות, זו עובדה, אך אם נאמר על הרכב שהוא מהיר מאוד, מדובר בפירוש שניתן לשנותו לפי ההשוואה לרכב אחר או למטוס. איך ניתן להשתמש בעובדות ופירושים בשיווק ובמכירה? השיטה מציעה שכאשר רוצים לשכנע מישהו במשהו, קל יותר לשלב עובדות עם פירושים. לדוגמה, אם רוצים למכור מוצר כמו דירה, ניתן להציג עובדות אובייקטיביות כמו מספר חדרים או גודל החלונות, ואז להוסיף פירוש סובייקטיבי כמו הדירה מאוד שקטה. הצגת העובדות עוזרת להיראות אמינות, בעוד שהפירוש מספק את התחושה או ההתנסות האישית שמפנים אליה. איך לשלב עובדות עם פירושים בשכנוע? הטכניקה שמוצגת כוללת עטיפת הפירוש בעובדות. לדוגמה, אם רוצים לשכנע מישהו שפיל הוא מסוכן, אפשר להציג עובדות על בעלי חיים מסוכנים אחרים ואז להוסיף את הפירוש הפיל הזה מאוד מסוכן, כך שמי ששומע את המידע, עשוי לחשוב שמדובר בעובדה אמינה, למרות שזהו רק פירוש. איך להשתמש בשיטה כדי לזהות כאשר מישהו מנסה לשכנע אותנו? ההמלצה היא לשאול את עצמנו את השאלה האם מדובר בעובדה או בפירוש? כאשר מישהו מנסה לשכנע אותנו במשהו. אם אנחנו מרגישים רע או מסוכסכים עם מישהו, עלינו לשאול את עצמנו את השאלה הזו ולבחון את המידע שמספקים לנו, כדי להפריד בין עובדות סובייקטיביות לבין פירושים. האם יש דרכים נוספות לשפר את היכולת לזהות עובדות ופירושים? בהחלט. מי שמעוניין לשפר את המיומנות שלו בזיהוי עובדות ופירושים יכול להתחיל לבדוק את המידע שהוא מקבל גם במצבים רגילים. כאשר אדם מתרגל להבחין בין עובדה לפירוש, הוא יוכל לזהות את השיטות הללו במצבים שונים וימנע להיות מושפע מהמניפולציות של אחרים. שיטות שכנוע ופסיכולוגיה טיפים למכירות וייעוץ שיווקי הבדלים בין עובדה לפירוש הפסיכולוגיה של מכירה ושיווק איך לשתול מחשבות ולמכור לאנשים באמצעות עובדות ופירושים? הסרטון עוסק בשיטה פסיכולוגית שנועדה לשכנע ולמכור לאנשים מוצרים, רעיונות, או עמדות על ידי מניפולציה של עובדות ופירושים. השיטה מתמקדת בהבנת ההבדל בין עובדות לבין פירושים סובייקטיביים, ומשתמשת בהם כדי לשתול מחשבות ולהשפיע על עמדות. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? ההסבר מתחיל בהבחנה בין עובדות לפירושים. לדוגמה, אם אדם יוצא החוצה ורואה שמש, זו עובדה אובייקטיבית. אך אם מישהו יגיד היום יש יום יפה, זה לא יותר מאשר פירוש סובייקטיבי, כי מה שנחשב ליום יפה יכול להשתנות בהתאם לדעותיו של האדם. דוגמה נוספת היא אם רכב נוסע מהר, מה ...
עובדות ופירושים, מהן עובדות? מהם פירושים? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מהי המציאות בלי פירושים? מהן העובדות במציאות? האם יש עובדות אובייקטיביות? עובדה או פירוש
עובדות ופירושים, מהן עובדות? מהם פירושים? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מהי המציאות בלי פירושים? מהן העובדות במציאות? האם יש עובדות אובייקטיביות? עובדה או פירוש
עובדות ופירושים, מהן עובדות? מהם פירושים? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מהי המציאות בלי פירושים? מהן העובדות במציאות? האם יש עובדות אובייקטיביות? עובדה או פירוש מהן עובדות ומהם פירושים במציאות? אליעד כהן מסביר בהרצאה את ההבדל בין עובדות לפירושים, ואיך אפשר להבחין בין מה שהוא באמת אובייקטיבי במציאות לבין ... כל הפירושים. האם יש הבדל אמיתי בין עובדה לפירוש? לפי אליעד, על מנת להבין אם יש הבדל בין עובדות לפירושים, צריך לבדוק תחילה מה ההבדל בין הדברים האלה מבחינה לוגית. ... לא יישאר כלום. אבל אם במציאות יש גם עובדות וגם פירושים, אז בהכרח חייב להישאר משהו לאחר שנוציא את הפירושים. דוגמה להבדל בין עובדה לפירוש - השולחן יפה אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם מישהו אומר השולחן ... אדם אומר יש כאן שולחן, לכאורה זו עובדה. אולם אליעד לוקח את הניתוח הזה צעד קדימה ומסביר שגם המשפט יש כאן ... האם החושים שלנו יכולים לתת לנו עובדות אובייקטיביות? אליעד טוען שגם התחושה שיש כאן משהו מתבססת על תפיסה ... לכאורה הבסיסית ביותר והקרובה ביותר לעובדה, היא עדיין סוג של פירוש - כי מי אמר שהחושים שלנו אמינים לחלוטין? הוא ... כל דבר שהוא פירוש, לא תישאר שום עובדה שאפשר להיאחז בה. הכל יתברר כפירוש, כולל המשפט אולי יש פה משהו. ככל ... בו ספק, ושום דבר לא יכול להיחשב לעובדה מוחלטת. האם אפשר להפסיק לפרש את המציאות? אליעד מציג את הרעיון שאם ... שבו הם מחליטים שיש כמה דברים שהם עובדות בטוחות, למרות שבפועל גם העובדות האלה מבוססות על פירושים. זה נותן לאנשים תחושת יציבות, אפילו שהיציבות ... מה קורה כשמטילים ספק בכל פירוש ועובדה? אליעד אומר שהאדם שמטיל ספק עד הסוף מגלה שבסופו של דבר לא נשאר כלום. ... שלו. יש אנשים שעבורם יש פה שולחן הוא עובדה מוחלטת, ויש אנשים שבשבילם גם זה רק פירוש. מי שממשיך הלאה בספקנות ... ודאות מוחלטת, שבו לא ניתן להבחין בין עובדה לפירוש, והכל נתפס כפרשנות. סיכום מהותי - האם כל המציאות היא פירוש? ... ביותר היא שאין בכלל הבדל מוחלט בין עובדות לפירושים, כיוון שכל דבר יכול להיתפס כפירוש. הוא אומר שגם עצם ההסבר ... דבר שהוא אמר בהרצאה לא יכול להיחשב כעובדה אובייקטיבית באופן מוחלט. הרעיון המרכזי של אליעד הוא שההבדל בין עובדה לפירוש תלוי לחלוטין באופן שבו האדם תופס את הדברים, ולא באיזושהי אמת ... חיצונית. לכן, השאלה אם יש דבר שהוא עובדה או שהכל פירושים, נשארת פתוחה וכל אדם יכול לענות עליה בהתאם לרמת המודעות שלו. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם יש עובדות אובייקטיביות? איך להפסיק לפרש את המציאות? מה יישאר בלי פירושים? האם ...
טיפול בסכיזופרניה באמצעות עובדות ופירושים, איך לדבר עם סכיזופרן? איך לטפל בסכיזופרניה? להבדיל בין עובדות לפירושים בטיפול בסכיזופרניה, תהליך טיפול בסכיזופרניה, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במחשבות שווא, האם זו עובדה או פירוש?
טיפול בסכיזופרניה באמצעות עובדות ופירושים, איך לדבר עם סכיזופרן? איך לטפל בסכיזופרניה? להבדיל בין עובדות לפירושים בטיפול בסכיזופרניה, תהליך טיפול בסכיזופרניה, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במחשבות שווא, האם זו עובדה או פירוש?
... בסכיזופרניה באמצעות עובדות ופירושים, איך לדבר עם סכיזופרן? איך לטפל בסכיזופרניה? להבדיל בין עובדות לפירושים בטיפול בסכיזופרניה, תהליך טיפול בסכיזופרניה, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול במחשבות שווא, האם זו עובדה או פירוש? מהו הטיפול בסכיזופרניה באמצעות הבחנה בין עובדות לפירושים? הטיפול בסכיזופרניה כולל גישות שונות שנועדו לעזור למטופל להבין את מצבו הנפשי ולחיות בצורה טובה יותר. אחת הגישות המרכזיות היא היכולת להבדיל בין עובדות לבין פירושים, במיוחד כאשר מדובר במחשבות שווא, כפי שמתרחש לעיתים קרובות עם סכיזופרן. אליעד כהן מסביר כי סכיזופרניה יכולה להיגרם כתוצאה מפרשנות לא נכונה של עובדות נכונות, דבר שיכול להוביל לאמונות שווא. על כן, אחד האתגרים ... הוא לעזור למטופל להבין את ההבדל בין המידע האובייקטיבי לבין הדרך שבה הוא מפרש אותו. כיצד ניתן להבחין בין עובדות לפירושים? השלב הראשון בטיפול הוא לעזור למטופל לזהות ולהפריד בין עובדות לבין פירושים. לדוגמה, אם אדם עם סכיזופרניה אומר עוקבים אחריי, חשוב להתחיל לשאול שאלות כדי להבין את המידע שמסופק ולהפריד את העובדות מההנחות: עובדה: כשהוא יצא מהבית, הוא ראה את השכן יוצא גם כן. עובדה: הוא ראה את השכן קונה מצלמה. פירוש: הוא עוקב אחריי. לאחר מכן, המטפל מסביר כי המחשבה שהשכן עוקב אחריו אינה בהכרח נכונה. אמנם מדובר בעובדות אמת - השכן אכן יצא בעת שהמטופל יצא וראה את השכן קונה מצלמה ... או תחושת זלזול אצל הסכיזופרן, אין לשלול את פירושיו ישירות. במקום זאת, יש להנחות אותו לזהות את ההבדל בין העובדות לבין הפירושים האישיים שהוא מעניק להן. שאלות כמו: מה בדיוק ... נפריד - מה קרה בפועל ומה המסקנה שלך מהאירועים? יכולות לעזור למטופל להבין את החשיבה שלו ולראות את ההבדל בין עובדות לפירושים. מה קורה אחרי שמפרידים בין עובדות לפירושים? לאחר שמטופל מזהה את ההבדל בין מה שקרה בפועל לבין ... שאלות כמו: מה הסיכוי שהפירוש שלך נכון? מה הסיכוי שהוא לא נכון? האם יש סיבות אחרות שיכולות להסביר את העובדות? מה האינטרס שלך להאמין בפירוש הזה? השאלות הללו מציעות פתח ... לו להבין את התהליך החשיבתי שהוא עובר. כמו כן, המטפל לא מנסה לשלול את פירושיו, אלא לעזור לו להבחין בין עובדות לפירושים ולהבין את משמעותם. יכול להיות שהפירושים שלו ... אינו נכנס לשאלה זו בשלב זה. סיכום במהלך טיפול בסכיזופרניה, המטרה היא לעזור למטופל להבין את ההבדל בין עובדות לפירושים. כאשר הוא מבין את ההבחנה הזאת, הוא יכול להתחיל ... מאוד שהמטפל לא יכפה על המטופל את התפיסות שלו, אלא יעזור לו להגיע להבנה עצמית של תהליך החשיבה. הבחנה בין עובדות לפירושים טיפול בסכיזופרניה הבנת מחשבות שווא איך לעזור לאדם סכיזופרן שיטות לטיפול במחשבות טורדניות הפרדת עובדות מפירושים בטיפול בסכיזופרניה אחד ההיבטים החשובים ביותר בטיפול בסכיזופרניה הוא היכולת לעזור לאדם הסובל מההפרעה להבדיל בין עובדות לבין פירושים. סכיזופרניה גורמת לעיתים לתפיסת מציאות שגויה, שבה האדם מעניק פירושים לא מדויקים לאירועים אמיתיים, וכך מתפתחות מחשבות שווא. דוגמה להבחנה בין עובדות לפירושים נניח שאדם עם סכיזופרניה אומר: עוקבים אחריי. כאשר ... שאני יוצא מהבית, הוא בדיוק יוצא גם כן, וגם ראיתי אותו קונה מצלמה. במצב כזה, התגובה הנכונה היא להפריד בין העובדות לבין הפרשנות: עובדה: בכל פעם שיצאת מהבית, ראית את השכן יוצא. עובדה: ראית את השכן קונה מצלמה. פירוש: הוא עוקב אחריי. השלב הבא הוא לעזור לאדם להבין שהעובדות אכן קרו, אך הפירוש שניתן להן הוא סובייקטיבי. ניתן לומר לו: ... זמן. אתה צודק בכך שראית אותו קונה מצלמה. אבל איך אתה יודע שזה אומר שהוא עוקב אחריך?. חשיבות ההבחנה בין עובדות לפירושים סכיזופרניה נוצרת, בין היתר, כתוצאה מפרשנות לא נכונה של עובדות נכונות. כלומר, האדם רואה אירועים אמיתיים אך מעניק להם ... שלא מבינים אותו ואף להחמיר את תחושת הרדיפה. במקום זאת, יש לכוון אותו להבנה שהוא עצמו מזהה את ההבדל בין העובדות לפירושים. לדוגמה, אם האדם אומר: השכן עוקב אחריי, ניתן להגיב ... עוקב אחריך? מה בדיוק קרה? בוא נפריד - מה קרה בפועל ומה המסקנה שלך מהאירועים? מה קורה אחרי שמפרידים בין עובדות לפירושים? לאחר שהאדם מבין את ההבדל בין מה שקרה בפועל לבין ...
טעויות של אנשי מכירות, להבין את הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? בירור צרכים של הלקוח, טעויות בתהליך מכירה, בירור צרכי הלקוח, מה הלקוח רוצה? עובדות ופירושים, להבין נכון את הלקוח
טעויות של אנשי מכירות, להבין את הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? בירור צרכים של הלקוח, טעויות בתהליך מכירה, בירור צרכי הלקוח, מה הלקוח רוצה? עובדות ופירושים, להבין נכון את הלקוח
... של אנשי מכירות, להבין את הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? בירור צרכים של הלקוח, טעויות בתהליך מכירה, בירור צרכי הלקוח, מה הלקוח רוצה? עובדות ופירושים, להבין נכון את הלקוח מדוע אנשי ... הוא פירש בצורה לא נכונה את דברי הלקוח. בעיית הפירוש השגוי של צרכי הלקוח יכולה להפיל עסקאות רבות, גם כאשר נדמה שהכל נעשה באופן מושלם ומדויק. מה ההבדל בין עובדות לפירושים במכירות? אליעד כהן מדגיש שהמפתח למניעת טעויות בתהליך המכירה הוא להבין את ההבדל הקריטי בין עובדות לבין פירושים. עובדות הן מה שהלקוח אומר בפועל. לדוגמה, אם לקוח אומר אני רוצה שולחן, זוהי עובדה. פירוש, לעומת זאת, הוא מה שהמוכר מניח או ... את הצורך של הלקוח ולכן לא טרח לברר פרטים נוספים. בפועל, הלקוח בכלל חשב על שולחן קטן. בגלל חוסר בירור מעמיק של צרכי הלקוח, העסקה התפספסה. האם שולחן יפה זו עובדה או פירוש? בנקודה זו אליעד כהן מסביר את ההבדל בין עובדה לבין פירוש גם בדוגמה נוספת. לומר זה שולחן זו עובדה פשוטה וחד - משמעית. אך אם מישהו אומר זה ... אישית, שכן יפה הוא מושג סובייקטיבי. מה שיפה בעיני אדם אחד יכול להיות לא יפה בעיני אדם אחר. איש מכירות שרוצה להימנע מטעויות צריך להבין היטב את ההבדל בין עובדות יבשות לבין פרשנויות סובייקטיביות, ולשאול שאלות נוספות כדי להבין למה הלקוח מתכוון כשהוא אומר יפה. כיצד להימנע מההרגל לפרש במקום לבדוק עובדות? הדרך להימנע מהטעות הזו, לפי אליעד כהן, היא לפתח מודעות עצמית להרגל לפרש במקום לבדוק עובדות. איש מכירות חייב תמיד לעצור לרגע ולשאול את עצמו: האם מה שאני חושב הוא באמת עובדה, או שזה רק פירוש שלי? התרגול המתמיד של ... או נתקעת, מומלץ לחזור לשלב בירור הצרכים ולבדוק אם באמת מה שהלקוח אמר הובן באופן מדויק, או שייתכן והוכנסו לשם פרשנויות מיותרות. איך אפשר לתרגל את ההבדל בין עובדות לפירושים בחיי היומיום? אליעד כהן מציע לתרגל את ההרגל הזה לא רק בתחום המכירות, אלא גם בחיי היומיום. הוא ממליץ שכל פעם כשעולה בראש מחשבה כלשהי, אדם ישאל את עצמו: האם זו עובדה או פירוש?, האם זה מחויב או שזה רק אפשרי?. ... יקבל בדיוק את מה שהוא רוצה, והסיכוי לסגירת העסקה יעלה משמעותית. מהי המסקנה המרכזית לגבי טעויות בתהליך המכירה? לסיכום, אליעד כהן מסביר שהיכולת להבחין בין עובדות לפירושים היא קריטית להצלחה במכירות. איש ... את הלקוח באמת, ובסופו של דבר להצליח לסגור יותר עסקאות בהצלחה. איך לנהל משא ומתן אפקטיבי? שיטות לשיפור מיומנויות מכירה בירור צרכים מעמיק של הלקוח הבחנה בין עובדות לפירושים בתקשורת בינאישית כיצד עלולה אי ... לכך היא אי הבנה של המוכר את מה שהלקוח באמת רוצה. המוכר בטוח שהוא מבין את צרכי הלקוח, אך מתברר שבפועל הוא פירש באופן שגוי את דבריו. מדוע חשוב להבחין בין עובדות לבין פירושים במהלך תהליך המכירה? המרצה מדגיש שההבחנה בין עובדות ופירושים קריטית בכל אינטראקציה, לא רק במכירות אלא גם במשא ומתן, בזוגיות או בחינוך ילדים. כאשר הלקוח אומר משפט מסוים, זוהי עובדה שהוא אמר אותו. אולם המוכר מוסיף במחשבתו פירושים והנחות יסוד שעלולות לעוות את ההבנה שלו. לדוגמה, אם הלקוח אומר אני רוצה שולחן, זו עובדה . אבל כשהמוכר מוסיף לעצמו כנראה מדובר ... מתקפל, אבל המוכר שומע שולחן ורץ להציע שולחן סטנדרטי גדול. התוצאה היא שהלקוח לא יקנה, והעסקה תיפול רק בגלל שלא נעשה בירור צרכים מדויק. האם שולחן יפה זו עובדה או פירוש? המרצה מדגים שכשאומרים זה שולחן - זוהי עובדה, אך זה שולחן יפה זו כבר פרשנות ... רוצה שולחן יפה, על המוכר לשאול אותו מה משמעות המילה יפה עבורו: האם מדובר בעיצוב מודרני, גודל ספציפי, צבע מסוים או אולי בכלל באיכות החומרים. עצם ההבנה של עובדה מול פרשנות חוסכת טעויות בתהליך מכירה. איך מתמודדים עם ההרגל לפרש במקום לבדוק עובדות? הדרך להתמודד עם הנטייה הטבעית להניח הנחות ולאמתן היא לעצור ולשאול: האם אני בטוח שזו עובדה, או שזה פירוש שאני מוסיף? איש מכירות טוב ... בתהליך המכירה והעסקה לא זזה קדימה, כדאי לו לחזור אחורה ולוודא שהוא באמת הבין את הצורך האמיתי של הלקוח ולא רק את הפירוש שלו לצורך הזה. איך לתרגל הבחנה בין עובדות לפירושים בחיי היומיום? המרצה ממליץ להטמיע ביומיום הרגל של בירור עצמי: בכל פעם שחושבים מחשבה כלשהי, לשאול האם זו עובדה או פירוש?, האם מחויב שזה נכון או רק אפשרי?. התרגול הזה עוזר למוכר לזהות במהירות מתי הוא נסחף לפרשנות ומתי הוא מתבסס רק על העובדות. כך, בזמן אמת, מול הלקוח, הוא יוכל לברר ... שגויות. מהי המסקנה הסופית לגבי טעויות בתהליך מכירה? בשורה התחתונה, איש מכירות יעיל, שרוצה לברר צרכי לקוח ולהבין את הלקוח באמת, צריך לוודא שהוא לא מערבב עובדות ופירושים. בכל שלב בתהליך המכירה, מומלץ לעצור ולשאול: האם אני בטוח שזו עובדה? האם שאלתי מספיק שאלות כדי להבין מה הלקוח ...
איך לחשוב נכון? איך לשאול נכון? איך לנתח דברים? איך לנתח שאלות? איך למצוא תשובות? איך לענות תשובות? איך לא לענות תשובות? עובדות ופירושים, עובדות או פירושים, הנחות יסוד, שאלה נכונה
איך לחשוב נכון? איך לשאול נכון? איך לנתח דברים? איך לנתח שאלות? איך למצוא תשובות? איך לענות תשובות? איך לא לענות תשובות? עובדות ופירושים, עובדות או פירושים, הנחות יסוד, שאלה נכונה
... תשובות? איך לא לענות תשובות? עובדות ופירושים, עובדות או פירושים, הנחות יסוד, שאלה ... מהמהות האמיתית של השאלה. מהן עובדות ומהם פירושים? אחד הדברים החשובים ... להבנה נכונה הוא ההבחנה בין עובדות לבין פירושים. עובדה היא משהו ברור ומוחלט שאין עליו ... על האדם להפריד בבירור בין העובדה לבין הפירוש, ולהקפיד תמיד לשאול: ... או שאולי יש פירוש אחר אפשרי לעובדה הזו?. איך לוודא שהבנת את השאלה ... זה סימן מובהק לכך שזו איננה עובדה אלא פירוש. במקרה כזה, השאלה איננה ... איך לנתח שאלות? ההבדל בין עובדות לפירושים איך לחשוב נכון? מהן ...
רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
... נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה מהי רגישות יתר ולמה אנשים חווים אותה? רגישות יתר ... מפירוש שאנחנו נותנים לעובדות. כאשר מתרחש אירוע כלשהו, כמו שמישהו אומר לנו משהו פוגע, ישנה עובדה בסיסית אובייקטיבית (הצלילים שנאמרו בפועל), וישנם הפירושים הסובייקטיביים שהאדם מעניק לעובדה הזו (מה הכוונה מאחורי המילים, מה זה אומר עליו וכדומה). ככל שהפירושים הללו מוקצנים יותר, כך תגובתו של האדם תהיה רגישה יותר. ... יתר על ידי עבודה על עובדות ופירושים? אליעד מציע דרך מעשית ופשוטה להתמודדות עם רגישות יתר - הבחנה מודעת בין עובדות לבין פירושים. לפי שיטה זו, על האדם לזהות מהי העובדה שהתרחשה, ומהם הפירושים שהוא העניק לעובדה. לאחר מכן, עליו לבדוק באופן ביקורתי האם הפירושים הללו באמת נכונים ומוצדקים, או שהם רק פרשנות מוגזמת ולא מבוססת לעובדות הפשוטות. לדוגמה, אם מישהו אומר לך משהו שנתפס בעיניך כפוגע, עליך קודם כל להכיר בעובדה הפשוטה: האדם אמר משפט מסוים. בשלב הבא יש להבחין בפירושים שאתה נותן למשפט: הוא פוגע בי, הוא מזלזל בי, הוא לא מעריך אותי - ולבדוק אם אלו באמת עובדות, או רק פרשנות סובייקטיבית. ככל שהאדם יצליח לחדד את האבחנה בין העובדות לבין הפרשנויות שלו, כך הוא יוכל להפחית משמעותית את הרגישות שלו לאירועים שונים, כיוון שיבין שרוב התגובות הרגשיות שלו נובעות לא ... לפי שיטת ההפרדה בין העובדות לפירושים כדי להקטין את עוצמת הרגשות שלו. איך לעזור לאדם אחר הסובל מרגישות יתר? כאשר רוצים לעזור לאדם אחר להתמודד עם רגישות יתר, ... באותה שיטה של הבחנה בין עובדות לפירושים. יש לעודד את אותו אדם לבדוק מה בדיוק קרה בפועל, ומה הוא פירש מכך. במידה ואותו אדם מתקשה להקשיב בנושא זה, ניתן לעבור ... את הרעיון של הבחנה בין עובדות לפירושים. כך ניתן בהדרגה להרגיל אותו לאופן חשיבה זה, מה שיתרום להפחתת הרגישות שלו. סיכום הכלים להפחתת רגישות יתר לפי אליעד כהן: ... נובעת מפירושים מוגזמים לעובדות. הפרדה מדויקת בין עובדה לבין פירוש בכל סיטואציה רגשית. בדיקה ביקורתית של הפירושים כדי לראות אם הם אמיתיים או מוקצנים. במקרים שבהם הרגישות מוצדקת, להכיר ... ולהכניס את הרעיון של עובדות ופירושים בהדרגה. מהי רגישות יתר? איך להפחית רגישות נפשית? הבדל בין עובדות לפירושים ממה נובעת רגישות יתר? איך להתמודד עם פירושים שליליים? האם הרגישות שלי מוצדקת? טיפול ברגישות יתר למה יש לי רגישות יתר? ... נובעים מפירושים של עובדות יש לך עובדה קרה משהו ויש מה אתה מרגיש נגיד שמישהו מקלל אותך אז עובדתית אתה שמעת צלילים שמישהו אמר משהו זאת עובדה עכשיו יש את הפירושים מה זה אומר מה אני מפרש מה אני מפרש מה אני חושב אם זה אומר מה זה אומר ומה זה אומר, אם מישהי אוהבת אותך אתה ... היא לעבוד על נושא של עובדות ופירושים ובצורה קיצונית לעשות את זה כל דבר זאת עובדה זה פירוש זה באמת זה רק פירוש או שזאת עובדה עובדה או פירוש, ככל שתעשה את זה יותר בוודאות של מאה אחוז שרגישות היתר שלך תרד במידה והיא לא אמיתית. ש: מה זה אמיתית? ... הפירושים האם זה זאת אמת עובדה פירוש פירוש עובדה. הבנו את הסיפור אם יש מישהו אחר שיש לו רגישות יתר ואתה רוצה לטפל ברגישות יתר שלו מה אתה צריך לעשות לעבוד איתו הרבה על עובדות ופירוש רגע זה באמת זה לא באמת ואם הוא לא מוכן להקשיב לך אז מה אתה צריך לעשות לדבר איתו על דברים שהוא מוכן להקשיב לך ובהם לדבר על עובדות ופירושים. הבנו? ...
ניתוח תחושה רעה של בושה, בעקבות חרדה קשה מאוד בשילוב שימוש בסמים. ניתוח למה אתה מתבייש בעצמך? מה באמת אתה לא אוהב בעצמך? מה העובדות ומה הפירושים? ניתוח מקרה של בן אדם שמרגיש בושה, בעקבות מקרה שבו הוא לקח סמים ונכנס לחרדה מאוד קשה, עד כדי כך שראו את זה על הפנים שלו ועד כדי כך שהיו לו טיקים בפנים. תוך כדי זה מישהו צילם אותו והפיץ את הסרטון לאנשים, שראו אותו במצוקה שבה הוא היה. ניתוח של תחושת הבושה ושל הנחות היסוד של התחושות הרעות, עובדות ופירושים.
... למה אתה מתבייש בעצמך? מה באמת אתה לא אוהב בעצמך? מה העובדות ומה הפירושים? ניתוח מקרה של בן אדם שמרגיש בושה, בעקבות מקרה שבו הוא לקח סמים ונכנס לחרדה מאוד קשה, עד כדי כך שראו את זה על הפנים שלו ועד כדי כך שהיו לו טיקים בפנים. ... ניתוח של תחושת הבושה ושל הנחות היסוד של התחושות הרעות, עובדות ופירושים. ניתוח מקרה של בן אדם שמרגיש בושה, בעקבות מקרה שבו הוא לקח סמים ונכנס לחרדה מאוד קשה, עד כדי כך שראו את זה על הפנים שלו ועד כדי כך שהיו לו טיקים בפנים. תוך ... ניתוח של תחושת הבושה ושל הנחות היסוד של התחושות הרעות, עובדות ופירושים. עובדות: עובדה שהיה תחת השפעת סמים עובדה שהיה בחרדה קשה עובדה שהיו לו טיקים עובדה שצולם עובדה שהסרטון הופץ עובדה גם שמניח שהטיקים היו בעקבות החרדה ולא בעקבות הסמים עובדה גם שהיתה לו הבעת פנים שונה ממצב רגיל עובדה גם שהבעת הפנים כנראה שידרה חרדה פירושים: אנשים שמו לב לטיקים בפנים אנשים פירשו שהטיקים מבטאים חרדה או חרדה קשה אנשים פירשו שהבעת הפנים מבטאת חרדה אנשים פירשו את ... וחברתו, מה שיצר אצלו תחושות חזקות של בושה. מה הן העובדות ומה הם הפירושים במקרה הזה? אליעד כהן מסכם תחילה את העובדות האובייקטיביות: האדם היה תחת השפעת סמים. הוא חווה חרדה קשה. היו לו טיקים בפנים. הוא צולם במהלך האירוע. הסרטון הופץ לחברים ולחברתו. הבעת הפנים שלו לא הייתה רגילה, ... חרדה. הבעת הפנים פורשה כחרדה קשה. מה מפריע לך באמת, העובדות או מה שאנשים חושבים? בשיחה עולה שמה שמפריע לו זה לא עצם זה שראו את החרדה, אלא העובדה שאנשים פירשו את הטיקים והבעת הפנים שלו כסימן לחרדה קשה. אליעד כהן מדגיש שהבעיה האמיתית היא לא בזה שרואים, אלא בזה שהוא חושב שאחרים חושבים שהוא חלש ושהוא לא מצליח ... בחרדה שלי? מה גורם לי להרגיש שאני חלש? שלב ראשון: מהן העובדות ומהם הפירושים? אליעד מתחיל את הניתוח בהבחנה בין עובדות אובייקטיביות לבין פירושים סובייקטיביים. הוא שואל ומסכם עם האדם את העובדות תחילה: אליעד: אז מה קרה בדיוק? האדם: הייתי בחרדה, היו לי טיקים בפנים, מישהו צילם אותי, הפיץ את הסרטון לחברה שלי ולחברים. אליעד: אלה עובדות. עובדה שהיית בחרדה, עובדה שהיו לך טיקים, עובדה שצילמו אותך והפיצו את הסרטון. האם יש עוד עובדות? האדם: לא, אלה העובדות . אליעד מפריד בין עובדות לפירושים: אליעד: זה שראו טיקים - עובדה. אבל זה שאנשים חושבים שהטיקים הם מחרדה, זה כבר פירוש. אתה מניח שהם מבינים שזה מחרדה. שלב שני: מה באמת מפריע לך, העובדה או הפירוש? אליעד בודק את המקור של הבושה לעומק: אליעד: מה יותר מפריע לך, העובדה שראו את הטיקים, או מה שאנשים חושבים על הטיקים? האדם: זה שאנשים יחשבו שיש לי חרדה קשה, זה מפריע לי. אליעד: אם לא היו חושבים שיש לך חרדה, גם אם היו רואים טיקים, זה היה ... הנחות היסוד: הטיקים והחרדה הם סימנים לחולשה (פירוש, לא עובדה). להיות חלש זה רע ומביש (הנחה פנימית). אני לא אמור להגיב בצורה מוגזמת או להיות חלש (ציפייה עצמית). אנשים אחרים יחשבו שאני חלש, וזה מביש אותי (הנחה לגבי אחרים). מחשבת ... מתבייש בעצמי? חרדה קשה - איך להתמודד? מה ההבדל בין עובדות לפירושים? איך לשחרר מחשבות שליליות על עצמי? ...
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
אדם רגיש מאוד, אנשים רגישים מאוד, רגישות גבוהה, רגישות יתר, קושי בויסות רגשי, טיפול בחוסר איזון רגשי, איך לא להתרגש מכל דבר? איך להיות פחות רגיש? איך להפסיק להיות רגיש? איך לא להיות רגיש? למה אני רגיש מדי? למה אני רגיש מאוד?
... נותן פרשנויות רבות ומוגזמות לאירועים המתרחשים סביבו, ואינו מפריד בין מה שקורה במציאות (עובדות) לבין הפרשנויות האישיות שלו (פירושים). כיצד משפיעות עובדות ופירושים על אנשים עם רגישות גבוהה? לפי אליעד ... לאירועים פשוטים ויומיומיים, מה שמוביל להעצמת הרגשות שלו. כשהאדם מפרש אירועים מעבר לעובדות הממשיות, הוא עלול לחוות סערה רגשית. לדוגמה, אם מישהו ברחוב אומר לאדם רגיש לך לעזאזל, העובדה היחידה היא שאדם מסוים אמר את המשפט הזה. כל ... בי, או יש לי אויבים, הם רק פירושים סובייקטיביים של האדם הרגיש עצמו. דוגמאות להבדל בין עובדות לפירושים אליעד כהן נותן דוגמאות ברורות להבחנה בין עובדות לפירושים: אם אדם מחמיא לך ואומר לך אתה נחמד, העובדה היחידה היא שנאמרו המילים הללו. הפירושים כמו ... הם תוספות סובייקטיביות של האדם עצמו ואינם בהכרח נכונים. כשמישהו לא עונה להודעה שלך, העובדה היא שההודעה נשלחה ולא נענתה. הפרשנויות כמו ... או הוא מתעלם ממני הן פירושים שלך, שאינם בהכרח משקפים את המציאות. כיצד תורמת ההבחנה בין עובדות לפירושים לאיזון רגשי? ההבחנה בין עובדות לפירושים מאפשרת לאדם לנהל טוב יותר את ... כהן, הפרשנויות שאדם מייחס לאירועים הן הגורם המרכזי לרגישות גבוהה. כאשר אדם מתרחק מהעובדות ונותן לדמיון שלו לרוץ, הוא מתחיל לספר לעצמו ... לחשוב שמדובר בהוכחה לכך שהוא כישלון או לא ראוי לאהבה. אם אותו אדם היה מסתכל רק על העובדה - שהיא עצמה נייטרלית - הוא היה חווה פחות מתח ... אני מפרש שקרה?. שאלה זו עוזרת לראות את המציאות בצורה נקייה יותר וללא הגזמות. התמקדות בעובדות בלבד: יש להשתדל לראות את האירועים ביבש - ללא ... רגשית. צמצום השערות והנחות: לא למהר להסיק מסקנות על כוונות של אנשים אחרים. רצוי לחכות לעובדות נוספות ולא לקפוץ למסקנות. סבלנות ותרגול ... וסבלנות. ככל שהאדם מתרגל יותר, כך הרגישות והתגובות הקיצוניות יופחתו. הקשר הפילוסופי של עובדות ופירושים לרגישות יתר ברמה עמוקה יותר, אליעד ... בפני עצמם, אלא אנחנו אלו שמדביקים להם משמעות. ככל שהאדם יהיה יותר מחובר לאמת (כלומר, העובדות בלבד ללא תוספות ופירושים), הוא יחווה פחות ... להיות רגיש מדי? הסוד להתמודדות מוצלחת עם רגישות גבוהה טמון ביכולת להבחין בחדות בין העובדות המציאותיות לפירושים האישיים שאנו מייחסים להן. ככל שאדם יתאמן יותר בהפרדה זו ויתמקד בעובדות בלבד, כך יפחתו הסערות הרגשיות, והוא יצליח לחוות חיים מאוזנים יותר ופחות פגיעים. איך להתמודד עם רגישות יתר? איך להבחין בין עובדות לפירושים? איך לשלוט ברגשות? מה זה איזון רגשי ... להתמודד עם המצב. השאלה המרכזית היא: איך ניתן להתמודד עם רגישות יתר? הפתרון: הבחנה בין עובדות לפירושים אחת הדרכים המרכזיות להתמודד עם רגישות יתר היא להבדיל בין עובדות לבין פירושים. אנשים רגישים נוטים להעניק ... רגשיות למאורעות בחייהם, וכתוצאה מכך הם מגיבים בעוצמה רבה יותר למצבים שונים. מהי עובדה ומהו פירוש? כאשר מתרחש אירוע כלשהו, יש להפריד בין העובדה האובייקטיבית לבין הפרשנות הסובייקטיבית שלו. לדוגמה: - נניח שמישהו ברחוב קילל אותך ואמר לך: לך לעזאזל. - העובדה: אותו אדם אמר את המשפט הזה בקול. - הפרשנות: הוא שונא אותי, הוא רוצה לפגוע בי, החיים שלי נהרסו, יש לי אויבים. כל הפרשנויות הללו אינן עובדות, אלא תוצאה של איך שאנו תופסים את הדברים. אם נלמד להפריד בין העובדה למה שאנחנו חושבים על המצב, נוכל לשלוט ברגשות שלנו טוב יותר. דוגמאות נוספות להבדלה בין עובדות לפירושים - מישהו החמיא לך - האם זה אומר שהוא באמת מחבב אותך? לא בהכרח. העובדה היא שהוא אמר מילים מסוימות, אבל כל השאר הם פירושים שלך. - מישהו לא ענה לך להודעה - העובדה היא שההודעה נשלחה ולא נענתה. הפירוש שלך יכול ... ומה אני רק מפרש? - הוא יוכל להפחית באופן משמעותי את הסערות הרגשיות שהוא חווה. הקשר בין עובדות ופירושים לבין איזון רגשי אנשים רגישים חווים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עובדה או פירוש, איך להבדיל בין עובדה לפירוש? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם זו עובדה או פירוש, האם זו עובדה אובייקטיבית? האם זה פירוש סובייקטיבי? יופי הוא בעיני המתבונן, מה זה עובדה? מה זה פירוש? עובדה ביחס למה, פירוש ביחס למה, הכל זה רק פירוש, כל דבר הוא רק פירוש, שום דבר הוא לא עובדה, כל דבר הוא או עובדה או פירוש, מה הופך משהו לעובדה? איך להבדיל בין פירוש לעובדה? פירוש או עובדה, האם כל דבר הוא פירוש? מה ההבדל בין פירוש לעובדה? איך לפרש דברים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: עובדות, האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עובדות, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן אישי לימודים, מאמן אישי להפרעות קשב בתחום עובדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 16:27:45 - wesi1