אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סיגריה ✔מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות?

הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית שממלאת את הצורך שגרם להתנהגות. גישה זו מכוונת להפסקת ההרגל על ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק.

למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו "אני לא אוכל מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק", צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, "למה אני אוכל מתוק?" אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק המתמיד להפסיק את ההתנהגות המזיקה.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל לא רצוי?

ההימנעות מלחימה ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות.

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשהאדם שואל את עצמו "למה אני אוכל מתוק?", ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה הוא מעשן. אם התשובה היא שעמום, אז במקום להתרכז בלא לעשן, יש לחפש אלטרנטיבה חיובית, כמו ספורט, שימלא את הזמן וימנע את הצורך לעשן. ברגע שמתמקד באלטרנטיבה הזו, העישון יאבד את משמעותו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

העיקרון הבסיסי הוא לא לנסות להילחם ישירות בהתנהגות הלא רצויה, אלא להתמקד בהבאת פתרונות חיוביים שימלאו את הצורך. במקום להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה.

האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון בצורה אחרת, כך שהמחשבה תדעך באופן טבעי.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

פתרונות שמחביאים את הרצון מבלי להתמודד עם הסיבה שגרמה לו, עשויים להוביל לתוצאה הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום.

למה חשוב למלא את הצורך ולא 'להישאר רעב'?

אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את האדם רעב, אלא להציע פתרונות מלאים שמספקים את הצורך בצורה בריאה ויעילה.

מה לגבי החלק החוזר "החלק מהחלק"?

ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה.
מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות?

הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן "אני לא רוצה לאכול מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק". במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי?

הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים "למה אני עושה את זה?" וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק).

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק:
  • אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב "איך אני אוכל יותר חסה?" במקום לחשוב "איך אני לא אוכל מתוק?".
  • אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח.
ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

הטעות הגדולה ביותר היא לומר "אני רוצה להפסיק לעשן" ולהתעסק כל היום רק באיסור על עצמך. במקום זאת, יש לבדוק "למה אני מעשן?" - אולי זה משעמום או עצבים. אם מבינים שהסיבה היא שעמום, אפשר להחליט להכניס לחיים יותר ספורט או כל פעילות אחרת שתמלא את הזמן. אז לא מתעסקים יותר ב"למה לא לעשן", אלא "איך אני מתחיל את הפעילות החדשה?". במידה ואכן העישון נובע משעמום, עם הכניסה החיובית לספורט, הצורך בעישון ירד מעצמו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

במקום לנסות לגרש את ההרגל הלא רצוי בכוח, עדיף למלא את הצורך הבסיסי באמצעות אלטרנטיבה חיובית. לדוגמה:
  • אם מישהו נמצא בקשר שלא טוב לו ורוצה לצאת ממנו, עדיף ליצור קשרים חדשים במקום להילחם בקשר הישן.
  • אם מישהו מנסה לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות.
  • אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת.
האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא "בדריכות". במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת המוגנות בדרך אחרת, ואז הפחד "שירדפו אותי" פוחת מעצמו.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

יש מכוני גמילה שעשויים "להעלים" את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, וימצא דרך אחרת להתפרץ.

למה חשוב למלא את הצורך ולא "להישאר רעב"?

בתהליך של גמילה מהתמכרות, אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא נשאר "רעב" וצפוי שישבר בשלב כלשהו. בדיאטה, למשל, אם מנסים להימנע מאוכל בצורה קיצונית ונשארים רעבים, לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. לכן, העיקרון הוא למלא את הצורך בדרכים אחרות (כמו אכילת משהו משביע אך בריא יותר, או טיפול במקור הרגשי), במקום לכפות על עצמך איסור בלבד.

מה לגבי הקטע החוזר "החלק מהחלק" ועוד הארות נוספות?

בתוך הדברים הוזכר מספר פעמים ביטוי שחוזר על עצמו "החלק מהחלק מהחלק..." בהקשר לכך שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה:
  • לא מתמקדים ב"להפסיק" באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה.
  • מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך.
  • משקיעים את האנרגיה בחלופה במקום במאבק מול ההרגל השלילי.
בסיום, מצוין שאפשר להיכנס לאתר ולחפש מונחים כמו "דיאטה", "מכון גמילה" או "גמילה מהתמכרות" כדי לקבל מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה.
איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה
טיפול במחלת נפש מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות טעויות בלי להבין בצורה קיצונית לרפא הפרעות נפשיות שורש הבעיות לא להתגעגע למה אני מעשן ישירות טרדות obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק מחשבה טורדנית איך להצליח איך להצליח בדיאטה איך לרפא איך לרפא הפרעה נפשית איך לרפא הפרעות נפשיות איך לרפא מחלה נפשית איך לשכוח איך לשכוח מישהו איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אנורקסיה בולימיה בולמיה במה תלוי אם תצליח להיגמל בעיה נפשית בעיות נפשיות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מעישון דיאטה דיאטות דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הפסקת התמכרויות הפסקת התמכרות הפסקת עישון הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות אכילה הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אכילה הפרעת התנהגות כפייתית הצלחה הצלחה בדיאטה הרגל הרגלים הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם פרידה התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה נפש חולי נפש חשיבה כפייתית חשק למתוק טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טירדה טעם מתוק טרדות טרוד יוצאים מאהבה ירידה במשקל כמיהה למתוק לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לאכול מתוק לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להיפרד מאהבה להפסיק להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להפסיק לעשן להפסיק מחשבה להפסיק מחשבה טורדנית להפסיק מחשבות להצליח להצליח בדיאטה להצליח להיגמל להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם פרידה לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לעשן לצאת מאהבה לרדת במשקל לרזות לרפא לרפא הפרעה נפשית לרפא הפרעות נפשיות לרפא מחלה נפשית לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשנות הרגלים לשנות התנהגות מה הכי חשוב מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות מוטרד מחלה מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור מכור למתוק מכור לסיגריות מכור לעישון מכורה למתוק מניעת עישון מתגברים על אהבה מתוק נפרדים מאהבה נפש נפשית סובל מהפרעה טורדנית סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות פסיכיאטר פסיכיאטריה צורך במתוק רצון למתוק שברון לב שינוי שינוי הרגל שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים שכחה תאווה למתוק תשוקה למתוק
מהות וצורה בשכנוע, למכור בצורה מסתורית, איך להסביר ללקוח? איך לשכנע לקוח? איך למכור ללקוח? עולם המושגים של הלקוח, להסביר בצורה משכנעת, לשכנע את עצמך, אוטוסוגסטיה, ללמוד למכור
מהות וצורה בשכנוע, למכור בצורה מסתורית, איך להסביר ללקוח? איך לשכנע לקוח? איך למכור ללקוח? עולם המושגים של הלקוח, להסביר בצורה משכנעת, לשכנע את עצמך, אוטוסוגסטיה, ללמוד למכור
... לוותר על ההשתתפות. איך עובד שכנוע עצמי באמצעות מהות וצורה? אליעד מסביר את העיקרון גם על שכנוע עצמי (אוטוסוגסטיה). אם אדם רוצה להפסיק לעשן, עדיף לו להתמקד במהות של הרצון, כלומר, להיות בריא, ולא לומר לעצמו רק אני לא רוצה לעשן סיגריה. כשאדם מתמקד במהות הרצון האמיתי (אני רוצה להיות בריא), יהיה לו קל יותר לשכנע את עצמו. אך אם הוא דווקא כן רוצה לעשן, הוא צריך להימנע להסתכל על המהות (להיות בריא) ולהתמקד בצורה (אני לא רוצה לעשן סיגריה). כך הוא יוכל להתעלם מהסיבה העמוקה שמפריעה לו לעשן, ולעשן למרות ההתנגדות הפנימית. בנוסף, לפעמים המהות של דבר מסוים נראית חסרת משמעות. במקרה ... פעמים הבן אדם לא מצליח לשכנע את עצמו לעשות משהו כי הוא חושב בצורה של צורה ולא של מהות, לדוגמה הבן אדם נגיד רוצה לשכנע את עצמו לא לעשן את הסיגריה ואז הוא אומר לעצמו אני לא רוצה לעשן את הסיגריה והוא לא מצליח לשכנע את עצמו שהוא לא רוצה לעשן את הסיגריה, למה? כי הוא דיבר עם עצמו עם התת מודע שלו עם עצמו במושגים של צורה לא במושגים של מהות. מה זאת אומרת? אם הבן אדם היה שואל את עצמו למה אני לא רוצה לעשן את הסיגריה? אני לא רוצה לעשן את הסיגריה כי אני רוצה להיות בריא נניח כי זה לא בריא לעשן סיגריה, כי אני רוצה להיות בריא, אז מה אתה באמת רוצה? אתה רוצה להיות בריא, ולמה אתה רוצה להיות בריא? כי אתה רוצה להרגיש טוב כי אתה חושב שחולה זה רע אבל אם הבן אדם היה אומר לעצמו אני רוצה להיות בריא ולכן אני לא אעשן את הסיגריה, אני רוצה לא להיות חולה ולכן אני לא אעשן את הסיגריה יש יותר סיכוי שהוא היה מצליח לגרום לעצמו לא לעשן את הסיגריה מאשר אם הוא אומר לעצמו אני לא רוצה לעשן את הסיגריה כי לא רוצה לעשן את הסיגריה זה מושג זאת צורה של משהו אחר. מה מחויב לך יותר מה אתה רוצה יותר להיות בריא או לעשן את הסיגריה? אתה רוצה יותר להיות בריא ואם אתה מנסה להכניס לעצמך למוח אני לא רוצה לעשן סיגריה אתה בעצם מתעסק בצורה לא במהות, המהות היא שאתה רוצה להיות בריא. תחפור לעצמך בראש אני רוצה להיות בריא ולא לעשות שום דבר שיגרום לי להיות חולה ולכן אני לא רוצה לעשן את הסיגריה, זאת אומרת בשכנוע עצמי גם שם הבן אדם צריך לשים לב שהוא מוכר לעצמו את המהות ולא את הצורה, זאת אומרת ... יש אותו דבר הפוך זאת אם בן אדם לדוגמה המוח שלו מנסה למכור לו משהו והוא לא רוצה לקנות את זה, נגיד שהמוח של הבן אדם מנסה למכור לו לא לעשן סיגריה והוא כן רוצה
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
... אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע מהם ... לא תמיד יש צורך להגיד ישירות לאדם אל תעשה את זה. במקום זאת, יש לגרום לו להרגיש רע על מה שהוא עושה. לדוגמה, אם אדם מעשן סיגריות, הדרך לשכנע אותו להפסיק היא לא על ידי אמירת תפסיק לעשן, אלא לגרום לו להרגיש חוסר חופש מהעישון. מהו המחויבות והחופש בעיניי אנשים? הסיבה שעשייה מסוימת יכולה להתבצע או להימנע היא תלויה במה האדם מרגיש שהוא חייב לעשות או לא לעשות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא חייב לעשן, כל עצירה ממנו תיתפס כמאיימת על חופש הבחירה שלו. אליעד כהן מדגים את המניפולציה הזאת באמצעות דימוי של עישון: אם אתה רוצה לשכנע מישהו להפסיק לעשן, כדאי להדגיש בפניו שהוא חייב לעשן, ובכך להפוך את זה למצב של מחויבות כדי לגרום לו להרגיש חופשי מהתלות. כיצד נוכל לשכנע את ... והאדם שאנו מנסים לשכנע או לשנות את התנהגותו נמצא במאבק פנימי בין המחויבות לפעולה לבין הרצון לחופש. שכנוע אנשים הפסקת עישון ניפולציה בשכנוע הנעת עובדים ניהול עובדים הבנת התת מודע מהם העקרונות שמנחים אותנו כשאנחנו ... לא תמיד יש צורך להגיד ישירות לאדם אל תעשה את זה. במקום זאת, יש לגרום לו להרגיש רע על מה שהוא עושה. לדוגמה, אם אדם מעשן סיגריות, הדרך לשכנע אותו להפסיק היא לא על ידי אמירת תפסיק לעשן, אלא לגרום לו להרגיש חוסר חופש מהעישון. מהו המחויבות והחופש בעיניי אנשים? הסיבה שעשייה מסוימת יכולה להתבצע או להימנע היא תלויה במה האדם מרגיש שהוא חייב לעשות או לא לעשות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא חייב לעשן, כל עצירה ממנו תיתפס כמאיימת על חופש הבחירה שלו. אליעד כהן מדגים את המניפולציה הזאת באמצעות דימוי של עישון: אם אתה רוצה לשכנע מישהו להפסיק לעשן, כדאי להדגיש בפניו שהוא חייב לעשן, ובכך להפוך את זה למצב של מחויבות כדי לגרום לו להרגיש חופשי מהתלות. כיצד נוכל לשכנע את ... והאדם שאנו מנסים לשכנע או לשנות את התנהגותו נמצא במאבק פנימי בין המחויבות לפעולה לבין הרצון לחופש. שכנוע אנשים הפסקת עישון ניפולציה בשכנוע הנעת עובדים ניהול עובדים הבנת התת מודע עכשיו בהמשך לנושא הקודם על הסיפור ... ש: לא, צורך סמים, תעשה את זה שכאילו יש בו את המשהו, התמכרות. אליעד: לא, אז אני נותן לך דוגמה, לא בא ניקח דוגמה של עישון עכשיו, עזוב כי שמה יש עוד פרמטרים. עכשיו תראה, תסכל, נגיד שיש מישהו שהוא מעשן ואתה רוצה לגרום לו להפסיק לעשן, עכשיו אתה יודע שאם אתה תגיד לו תפסיק לעשן הוא ימשיך לעשן רוב הסיכויים כי הוא יגיד, כי אז הוא אפילו עוד יותר יהנה מהעישון כי הוא אומר וואלה אני יכול לעשות מה שאני רוצה למרות שאמרו לי לא לעשות. אחת מהסיבות שבן ... שזה לא בריא, אתה כאילו אומר וואלה לא אכפת לי מהבריאות שלי, אני רוצה להרגיש שהבריאות שלי אני לא מפחד מה יהיה, אני רוצה לעשן להוכיח לעצמי שאני לא מפחד להיות חולה, רוצה להרגיש חופשי, נמאס לי כל הזמן לדאוג לבריאות, תן לי לעשן סיגריה להרגיש שלא אכפת לי מכלום. עכשיו אני נותן את זה כמשל, נגיד שאתה רוצה לגרום למישהו להפסיק לעשן מה שאתה צריך לעשות, אחת הדרכים זה לגרום לו להרגיש רע עם זה שהוא מעשן, איך תגרום לו לכך שכל פעם שהוא יחזיק סיגריה שהוא יסבול, נו? ש: אני עשיתי את זה למישהו, אל תדאג אח שלי סרטן לך זה לא יקרה. אליעד: מה זה אומר? ש: לך זה לא יקרה. אליעד: אתה מנסה להפחיד אותו כאילו, אבל זה יגרום לו לא לעשן? ש: לא השאלה אם הוא כאילו מפחד ממחלות או שיש לו כל מיני דברים כאלה, אתה לא אומר לו תפסיק לעשן יקרה לך, לך זה לא יקרה. אליעד: אתה אומר משהו אחר, אתה אומר שאתה בעצם רצית להפחיד אותו אבל ... כדי לגרום לו להרגיש רע עם מה שהוא עושה. מה זאת אומרת? אם אתה תצליח לשכנע את הבן אדם שבכל פעם שהוא מעשן הוא בעצם חייב לעשן אז הוא יתחיל להרגיש רע מזה שהוא מעשן. זאת אומרת לדוגמה יש אנשים נגיד שעשו דיאטה, יש נגיד ...
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
... מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע? איך לשתול מחשבות ולגרום למישהו להפסיק לעשן? אליעד מסביר כיצד ניתן להשתמש בטכניקות NLP (תכנות נוירו - לשוני) כדי לשתול מחשבות במוחו של אדם כך שיבצע שינוי התנהגותי, לדוגמה להפסיק לעשן, מבלי שהוא יהיה מודע לכך. המטרה היא לגרום לו להבין, בדרך עקיפה, שמשהו שלדבריו הוא נורמלי (כמו עישון) הוא למעשה מזיק, אך בלי לומר לו זאת במילים ישירות. כדי להפסיק למישהו לעשן, אליעד ממליץ לא לחשוף את הכוונה מראש. במקום לומר לו עישון זה רע, יש לפעול בצורה עקיפה, כך שהאדם יבין בעצמו את נזקי העישון. אליעד מסביר שמדובר במניפולציה שיכולה לכלול את הכניסת המחשבה למוחו של האדם על ידי תכנים שמתווספים אליו באופן עקיף. למשל, לגרום לו להבין שבריאות ... מסוימים בגוף, ולשלול את רעיון העישון בצורה עקיפה. למשל, יש להכניס לאדם את המחשבה שהרעלים שבמזון ובסיגריות גורמים לתמכרות ושבריאות טובה יותר תשתף את האדם במצב של בריאות טובה. במהלך השיחה, יש להציע שזו תהיה הדרך להכניס את המידע, על מנת שהאדם יקשר את העישון לנזקים בריאותיים מבלי שמישהו אמר לו באופן ישיר. אליעד מדגיש כי הטכניקה היא להכניס לאדם את המחשבה שאם הוא ימשיך לעשן, יפגע בבריאותו, אך השלב השני הוא לגרום לו להבין שהעישון לא רק מזיק, אלא גם מהווה התמכרות לחומרים רעילים. במילים אחרות, המטרה היא לגרום לאדם להבין, דרך הסבל שהוא יכול לחוות, שזו הדרך להפסיק את ... בצורה עקיפה ובסופו של דבר יפסיק לעשן מתוך הבנה עצמית של הזיקה בין העישון לבין נזק בריאותי, זה מה שיוביל לתוצאה הרצויה. איך לשתול מחשבות? מה זה NLP? הפסקת עישון בדרך עקיפה? כיצד לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו להבין בעצמו שהעישון מזיק? טכניקות תכנות התת - מודע אני רוצה לדוגמה להשפיע על מישהו להפסיק לעשן, אני רוצה להחדיר לו, קודם כל רציתי להתייעץ איתך לגבי העניין הזה. חשבתי אחת הדרכים שחשבתי לנסות זה להחדיר לו, להצמיד לו איזה משהו. אליעד: ... עושה לו שיגרום לו תחושה רעה שיפסיק לעשן. אליעד: אוקי, אז מה עושים? ש: עכשיו שאלתי אותך. אליעד: אז מה השאלה, לא הבנתי. ש: איך עושים את זה. אליעד: תסביר לו כמה עישון זה רע וכל פעם שהוא יעשן הוא יחשוב שזה רע. ש: לא אני רוצה משהו שלא ישים לב שאני הולך לשכנע אותו, אני רוצה לשתול לו מחשבה שלא ישים לב שעשיתי את ... דבר, הוא רוצה לגרום למישהו להפסיק לעשן לצורך העניין והוא רוצה לעשות את זה על ידי זה שהוא יכניס לבן אדם השני מחשבה שכשהוא יעשן הוא לבד יבין שזה רע אבל הוא לא רוצה באופן גלוי להגיד לו תקשיב לעשן זה רע אז הוא יפסיק לעשן, אתה גרמת לי להפסיק לעשן, לא הוא אומר אני רוצה לעשות עליו איזה מניפולציה שאני בכלל סתם משהו, אני אכניס לו מחשבה כזאת שכשהוא יעשן הוא יהיה לו כל כך רע שהוא יפסיק לעשן אבל הוא לא ידע שאני הכנסתי לו את המחשבה הזאת. ש: בדיוק, אגב זה נכון לכל דבר אחר, אני נותן מקרה ספציפי מקרי. אליעד: דוגמה. מה עושים, מה אתה ... כי זה או שאתה תגיד לו תקשיב עישון זה רע או שתגיד על משהו אחר שהוא יבין שעישון זה רע. אז מה עושים? את מתחיל באיזה דברים לדעתי יכולים לגרום לו להפסיק לעשן, קודם כל אתה רושם רשימה עבודת הכנה איך לתקוף, איזה דברים לדעתי יגרמו לו שאם הוא יחשוב שבגלל העישון יגרמו לו, שאם הם יהיו קשורים אליו הוא יפסיק לעשות, קודם כל עושה רשימה. מה ש: לדוגמה הבריאות, עם זה התחלת. אליעד: דוגמה, לא משנה נניח, עכשיו מה ...
גלגול נשמות, לחזור בגלגול לעולם, למה הנשמה מתגלגלת וחוזרת לעולם
גלגול נשמות, לחזור בגלגול לעולם, למה הנשמה מתגלגלת וחוזרת לעולם
... לדברים חומריים גם אחרי המוות? אליעד מסביר שבגלל חוסר היכולת של האדם להשתחרר מהתשוקות ומהנאות העולם, כמו לדוגמה עישון סיגריות, הנשמה מתגלגלת מחדש. הוא פונה לאישה בקהל ומציין כי למרות שהיא צוחקת, הוא רציני לחלוטין כשהוא אומר שהגעגוע שלה לסיגריה עשוי להיות סיבה אמיתית לחזור בגלגול. כאשר היא משיבה לו שהיא מסוגלת בלי סיגריה, אליעד מאתגר אותה ומציע לה להפסיק לעשן לחלוטין. בשיחה שמתפתחת, האישה עונה שהיא נהנית מהעישון, ואליעד מבהיר לה את הנקודה המרכזית: יש הבדל גדול בין הנאה שהיא ... ספציפיות. הנשמה, לדבריו, חוזרת שוב ושוב למציאות הזאת, משום שעדיין קיימת בה התשוקה לדברים חומריים או פיזיים, כמו סיגריות, אוכל, הנאות גופניות אחרות או אפילו תחושת סיפוק מסוימת מצורת חיים ... מתלות בהנאה? האם גלגול נשמות קיים באמת? כיצד להפסיק להיות תלוי בהנאות? מהי הנאה אמיתית? איך להפסיק להיות תלוי בעישון? כי את לא יודעת מה יהיה את רק בצוואה תכתבי בבקשה להכניס את הספרים לקבר יחד עם mp3 מנגן, לא בשבילך אבל תמשיכי לשמוע. גברת את תתגלגלי את יודעת למה? ש: למה? אליעד: כי את תתגעגעי לסיגריה ואת צוחקת ואני מדבר ברצינות, את מסוגלת בלי סיגריה? ש: כן. אליעד: אז אל תעשני יותר. ש: אתה אומר שבא בכייף לך כייף לי לעשן. אליעד: יש הבדל גדול אבל לי כייף אבל גם אם לא הייתי עושה זה היה כייף חוץ מזה אל תנסי להיות דומה. ש: גם אני בלי סיגריה יהיה לי כייף. אליעד: לא אצלי שניהם טובים רק כרגע אני מחובר לחוויה הזאת אצלך זה יותר טוב מזה. ש: בסיגריה לא אני יש לי מקור כזה פעם עשו לי הוציאו לי כאילו את החשק ועכשיו אני כאילו. אליעד: יש הוציאו לי את החשק ויש טוב לי באותה מידה. ש: אבל מה ההבדל בין סיגריה לאוכל? אליעד: אין הבדל, לא השאלה היא אם אתה עושה את זה למטרת הנאה ...
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות למה אנשים סובלים מהעישון וגם מהגמילה? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית בעישון סיגריות ובגמילה מעישון היא סבל שנובע מתוך תחושת חוסר. אם אדם מעשן, הוא סובל מכך שהוא מעשן ומעוניין להפסיק, ואם הוא אינו מעשן, הוא סובל מהחיסרון של הסיגריה. בשני המקרים מדובר באותו עיקרון של סבל, רק בצורה שונה. לדוגמה, אדם שמעשן אומר לעצמו למה אני לא יכול פשוט להפסיק לעשן? ואדם שלא מעשן שואל למה אני לא יכול ליהנות מסיגריה?. בשני המצבים, מדובר בתחושה של חסר וקונפליקט פנימי. אליעד מציין שגם הרצון להפסיק לעשן הוא בעצמו סוג של חוסר: למה אני חייב להיגמל מסיגריות? למה אני לא בסדר כמו שאני? זהו למעשה עוד ביטוי לחוסר פנימי ותחושת אי שלמות. גם כשאדם מנסה לטפל בחוסר זה על ידי הפסקת העישון, הוא בעצם רק מחליף חוסר אחד בחוסר אחר. אליעד מדגיש שאין שום מצב שיפתור לחלוטין את תחושת החוסר הזו כל עוד לא מטפלים בשורש שלה. איך קשורה תאוות הסיגריות לגלגול נשמות? אליעד כהן מביא דוגמה מורכבת יותר כדי להסביר את הקשר בין התלות הרגשית בסיגריה לבין התופעה של גלגול נשמות. אליעד מסביר, שאם אדם נפטר ויש לו עדיין רצון לסיגריה, אותה תלות רגשית עשויה לגרום לו לחזור לעולם, כלומר, להתגלגל מחדש, רק כדי לחוות שוב את תחושת העישון. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמה מפורטת: נניח שיש לך בחירה חופשית לאחר המוות אם לחזור לעולם או לא. רוב האנשים יטענו שהם לא היו חוזרים לעולם אחרי שכבר עזבו אותו. אבל בפועל, ... ההחלטה הזו לחזור, עומדת לרוב תלות רגשית כלשהי, כמו התשוקה לסיגריה. הוא מסביר שאם לאחר המוות נשאר לאדם רצון רגשי לעשן, זה יוצר אצלו מצוקה נפשית חזקה. לאחר המוות, מכיוון שאין לו גוף הוא לא יכול לעשן, אבל הרצון ממשיך להציק לו. ואז הוא עשוי להגיע למצב שבו הוא מחליט לחזור לעולם - להתגלגל שוב - רק בשביל לעשן סיגריה. כלומר, התלות הרגשית והרצון להרגיש שוב את ההנאה מסיגריה גורמים לו לחזור לגלגול נוסף. אליעד מוסיף שזה נכון לא רק לגבי סיגריות, אלא גם לגבי כל התמכרות או תלות רגשית אחרת. האם תלות רגשית קשורה רק לסיגריות? אליעד מדגיש שהבעיה אינה רק בסיגריות, אלא בכל סוג של תלות רגשית. הוא נותן דוגמה נוספת: אדם שמאוד אוהב לצפות בסרטים, אם הוא יאבד את ראייתו, הוא ייכנס לדיכאון. כלומר, כל דבר שיש בו תלות רגשית, ברגע שהוא חסר - ... של הבנת המציאות לעומק: להבין שכל הצמצומים, כולל הצמצום של הסיגריה או של הרצון להיגמל מסיגריות, הם ביטוי של אותה שלמות מוחלטת. אם אדם מגיע להבנה הזו, הוא יכול לעשן או לא
איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
... את החשיבה ההגיונית. כאשר פעולה הופכת לאמונה או התניה, היא יכולה להתבצע ללא צורך לחשוב או להחליט בכל פעם מחדש. לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן צריך להפוך את המשפט אני לא מעשן ... מוחלטת ואוטומטית. זאת הוא עושה באמצעות דמיון מודרך של מצבים לא הגיוניים או מופרכים, למשל: דמיין שחוצנים נוחתים בכדור הארץ ומציעים סיגריות לכולם, ואתה עדיין מסרב. דמיין חתול שמדבר ומציע לך לעשן, ואתה עונה לו שאתה לא מעשן. דמיין אדם מאיים עליך עם מסור, ואם לא תעשן הוא יחתוך לך את האוזן, ואתה עדיין מסרב לעשן. דמיין שאתה רואה שטר של מאה שקלים מגולגל בצורת סיגריה ולא מרים אותו כי אתה לא נוגע בסיגריות. מטרת הדוגמאות הלא הגיוניות הללו היא ... להפוך פעולה מסוימת לאוטומטית, או להפוך אותה לחלק מתפיסת המציאות (אמונה), יש צורך לעקוף את ההיגיון. דוגמה לכך היא אדם שרוצה להפסיק לעשן. פעמים רבות העישון נתמך על ידי היגיון רגעי (עכשיו אני לחוץ אז אעשן), אך כדי לגרום לעצמך לא לעשן בצורה אוטומטית, צריך לשתול במוח ... את הדבר הזה בלי סיבה הגיונית, וכך לעקוף את הדפוס ההגיוני שבגללו לפעמים נכשלים. דוגמאות שהובאו: דמיון של חוצנים הנוחתים ומציעים סיגריות, ועם זאת האדם לא מעשן. דמיון של חתול מדבר שמציע לאדם לעשן, והאדם מסרב בתוקף. דמיון של איום ... להרגלים אחרים. ברגע שמשהו נכנס לתת - מודע כאמונה או התניה, הוא יכול להתבצע בלי התלבטות גדולה ובניגוד לנטיות הרגעיות (כמו הרצון בסיגריה או בחוסר חשק לקום מוקדם). כיצד ... אומרת אם אתה לא רוצה לעשות משהו אל תעשה דברים שדומים ברכיבים מסוימים למשהו שאתה לא רוצה לעשות אם אתה לא רוצה לדבר על משהו. ש: כמו לעשן. אליעד: כמו הרבה דברים עכשיו אוקי זה ... אליעד: אז אפשרות לעשות אותו הרבה מה עוד אבל בא נגיד שאתה רוצה ליצור לעצמך rule חוק בראש שאומר נגיד אני לא מעשן בא נגיד נלך על עישון אם אתה אומר אני רוצה להפסיק לעשן מה שאתה צריך לעשות, עכשיו שימו לב למה אתה מעשן כי אתה חושב בהיגיון ואתה אומר הגיוני לי לעשן עכשיו את היד אתה לא מכניס לאש נכון יד לאש לא נכנס לא בודק אתה לא חושב אתה לא מכניס את היד לאש לעומת זאת לעשן אתה מתלבט אני אעשן אני לא אעשן ואתה ... מה לדוגמה נגיד עכשיו בוא ניתן לכם מה פירוש המילים סתם להמציא סתם להמציא פירושו גם מקרים לא הגיוניים לדוגמה אוקי נגיד שאתה רוצה להפסיק לעשן ואתה אומר אוקי עכשיו אני רוצה ... מעשן ולהפוך אותו להתניה אוטומטית, אוקי אז תעצום את העיניים תדמיין חוצנים דמיין שהם נוחתים דמיין שהם באים לכדור הארץ מציעים לכולם סיגריות כולם מעשנים מה אתה עושה לא מעשן הלאה, עכשיו תדמיין שפוגש אותך ברחוב חתול והחתול אומר לך רוצה לעשן איתי אומר לו לא מעשן. עכשיו מה נגיד ... בהגיוניים שבהגיוניים זה עוד הגיוני אתה רוצה לתת למוח פקודה אני לא מעשן לא הגיוני כן הגיוני אין הגיוני לא מכיר מי זה הגיוני, אני לעשן זה שני הפכים לא קשור אלי אני לא מעשן ... מקרים מהחלל החיצון ותדמיין אותם ואתה אומר אני לא מעשן ואני לא מעשן שכאילו שהלא מעשן יהיה בלי סיבה כי אם אתה תדמיין אוקי מציעים לי סיגריה ואז אני מסרב, למה סירבת? כי... אז זה חלש זה לא התניה אוטומטית. אתה צריך לדמיין מקרים ביזארים לחלוטין אני הולך ברחוב ואני רואה שטר של מאה שקלים הוא מגולגל בצורה של סיגריה לא מרים אותו לא נוגע בסיגריה, אני נמצא בכלא ועכשיו המפתח בצורה של סיגריה לא נוגע במפתח זה מה יש אין אני בסיגריה לא נוגע הכוונה דמיין דברים שהם לא הגיוניים תיקח את המשפט אני לא מעשן אני לא נוגע בסיגריה ותדחוף אותו למשפטים לא הגיוניים כדי להגיד למוח שלך אני לא נוגע בסיגריה בלי היגיון בלי שכל אין בזה היגיון ככה אני לא נוגע בסיגריה. אותו דבר כמובן הפוך נגיד שאתה רוצה ...
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון למה קשה להפסיק לעשן ואיך בכל זאת אפשר לעשות זאת? עישון סיגריות הוא הרגל נפוץ שהרבה אנשים רוצים להפסיק, אבל מרגישים שקשה להם לעשות זאת. אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי והרגשי שמונע מאנשים להפסיק לעשן, ומציע גישה מעשית ופשוטה להתגברות על ההתמכרות לסיגריות. הוא מדגיש שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר בהירות במה שהמעשן באמת רוצה, ולכן הצעד הראשון הוא הגדרה ברורה של המטרה: מה אתה באמת רוצה? לדבריו, מי שלא מצליח להפסיק לעשן, בדרך כלל לא הגדיר בצורה ברורה את הרצון שלו או לא בחן בכנות את היתרונות והחסרונות של הפסקת העישון. הוא מסביר שעל מנת להפסיק לעשן צריך קודם כל להבין את המצב הנוכחי (אני מעשן קופסה וחצי ביום), לאחר מכן להבין את המצב הרצוי (אני רוצה להפסיק לעשן), ואז לשאול למה יש פער בין המצוי לרצוי. מהו הקושי האמיתי בגמילה מסיגריות? אליעד מדגיש כי הקושי העיקרי בגמילה מעישון נובע מכך שהאדם אינו מוכן לסבול את החסרונות של הפסקת העישון. למשל, מעשנת אמרה שהיא מרגישה חרדה רק מהמחשבה שלא יהיו לה סיגריות זמינות. אליעד מסביר לה שהקושי נובע מכך שהיא לא מקבלת את העובדה שהפסקת עישון כוללת סבל מסוים. האדם שמנסה להפסיק לעשן חושב בטעות שזה צריך להיות תהליך קל, ולכן כשהוא נתקל בקושי, הוא חוזר לעשן. הוא מביא דוגמה שאותה אישה הפסיקה לעשן שלושה שבועות, היה לה נהדר, אך בכל זאת חזרה לעשן. הסיבה לכך היא שאחרי שלושה שבועות הגיעה תחושה של ריקנות והחיסרון של חוסר העישון הפך להיות גדול מדי, ולכן חזרה לעשן. אליעד מדגיש שהטעות שלה הייתה הציפייה לאושר מושלם מהפסקת העישון, ואי קבלת העובדה שגם להפסקה יש חסרונות. איך להתייחס למחשבה אני רוצה סיגריה בזמן הגמילה? לדעת אליעד, בכל פעם שמגיעה מחשבה כמו אני חייב
מחויב או אפשרי, להיצמד לאמת, מודעות עצמית, לא לשקר לעצמך, מי האויב שלך? לדייק בדיבור, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? מאיפה באים הרצונות? רוצה שיאהבו אותי, אהבה עצמית
מחויב או אפשרי, להיצמד לאמת, מודעות עצמית, לא לשקר לעצמך, מי האויב שלך? לדייק בדיבור, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? מאיפה באים הרצונות? רוצה שיאהבו אותי, אהבה עצמית
... רק אפשרות, ולא מחויב, הוא היה מסוגל לעצור לרגע ולשאול למה אני חייב את הנס קפה הזה? ואז הייתה מתבררת האמת: אין שום סיבה מוחלטת לחייב את זה. אליעד נותן דוגמה נוספת לגבי עישון: אם מישהי מעשנת סיגריה, זה נראה לה משהו מחויב, שאין לה אפשרות להתנגד לו. הוא טוען שהסיבה לכך היא שהאדם לא באמת מבין שהרצון לעשן הוא בסך הכל אפשרות שהמוח הפך אותה למחויבת. אליעד מדגים שאם אותה בחורה הייתה באמת מודעת לעובדה שהעישון גורם לה סבל, ושהוא האויב שלה ממש, היא הייתה יכולה להתנגד לו באופן מוחלט, ממש כפי שהייתה מתנגדת לאדם שמנסה לפגוע בה פיזית, למשל אם מישהו היה מאיים לחתוך ... לו מהרצונות שלו בצורה כל כך ברורה ומוחשית, ולכן הוא נכנע להם שוב ושוב. למה קשה לנו להתנגד לרצונות שלנו למרות שהם פוגעים בנו? אליעד מסביר שכאשר מגיע רצון חזק, כמו עישון סיגריה או הרצון שיאהבו אותנו, אנחנו לא עוצרים לשאול שאלות אלא פשוט פועלים מתוך אוטומט. הוא נותן דוגמה ברורה מאוד: אם היית עומדת מול אדם שמכריח אותך ...
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... טיפול קוגניטיבי מתמקד בשינוי צורת החשיבה של האדם, מתוך ההנחה שאם ישנה את תפיסתו לגבי ההתנהגות הבעייתית, ההתנהגות עצמה תשתנה מעצמה. לדוגמה, אדם שרוצה להיגמל מעישון ינסה להבין לעומק מדוע הוא מעשן, מה העישון נותן לו, ואם יצליח לשכנע את עצמו בצורה עמוקה שהעישון אינו מועיל לו, הוא פשוט יפסיק לעשן מעצמו. לעומת זאת, טיפול התנהגותי עובד דרך שינוי ישיר של הרגלים. לפי גישה זו, אם אדם יתחיל בפועל לשנות את ההרגל הבעייתי, גם תפיסתו הקוגניטיבית לגבי ההרגל תשתנה בהדרגה. לדוגמה, מעשן שיפסיק לעשן באופן יזום ויתמודד עם הקושי שבכך, יתחיל לפתח מחשבות חדשות ותובנות חדשות, וכך תשתנה גם תפיסתו לגבי העישון עצמו. מהו טיפול CBT ואיך הוא משלב את שתי השיטות? טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) משלב את שתי השיטות: הוא כולל גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה וניתוח של מחשבות ורגשות שעולים תוך כדי השינוי. כך, בטיפול לגמילה מעישון, המטופל מתבקש להפסיק לעשן, אך במקביל עליו לעקוב אחרי המחשבות והרגשות שמתעוררים אצלו תוך כדי התהליך. לדוגמה, מחשבות כמו קשה לי בלי סיגריה, או אני חייב לעשן ייבחנו לעומק כדי להבין מה בדיוק עומד מאחוריהן ומה המשמעות הרגשית של הסיגריה עבורו. הגישה המשולבת היא אידיאלית כיוון שהיא מטפלת בבעיה הן ברמת ... רק כאשר הוא מתמודד עם השינוי בפועל עולות למודעות שלו בעיות ופחדים שלא היה מודע אליהם קודם לכן. למשל, אדם יכול לחשוב ולדבר באופן תיאורטי על הסיבות שלו לעשן , אך רק כשהוא ינסה להפסיק לעשן, הוא יגלה פחדים, רגשות ותובנות חדשות שיצופו בו תוך כדי ... המעשית. איך לשלב טיפול התנהגותי וקוגניטיבי בצורה נכונה? ההמלצה של אליעד כהן היא להתחיל בטיפול שמשלב את שני ההיבטים במקביל: לשנות בפועל את ההרגל (למשל, להפסיק לעשן בפועל). לבצע ניתוח קוגניטיבי מעמיק של כל קושי, פחד או תחושה שעולים במהלך השינוי. להמשיך ולנתח את המחשבות והרגשות תוך כדי התהליך, על מנת להבין לעומק את הגורמים האמיתיים לבעיה. לדוגמה, אם אדם מפסיק לעשן והוא מרגיש סבל או חוסר נוחות, הוא צריך לשאול את עצמו מדוע ... מתמודד עם הבעיה גם ברמה הקוגניטיבית וגם ברמה ההתנהגותית, ובכך מגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה לאורך זמן. טיפול קוגניטיבי והתמודדות עם פחדים טיפול התנהגותי לעישון ולהרגלים לא רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור ... לשנות את החשיבה? טיפול קוגניטיבי מתמקד בניתוח התפיסות והמחשבות של האדם, מתוך אמונה שאם יצליח לשנות את ההבנה או את הרצון שלו, ההתנהגות תשתנה מעצמה. בדוגמה של עישון, הגישה הקוגניטיבית תנסה לגרום לאדם להבין לעומק מדוע הוא מעשן ומה הוא מפיק מהעישון. אם הוא יצליח לשכנע את עצמו שהעישון אינו טוב לו באופן מוחלט, או יבין מהן הסיבות האמיתיות שמובילות אותו לעשן, הוא עשוי להפסיק את ההרגל באופן טבעי. כיצד טיפול התנהגותי פועל דרך שינוי הרגלים? טיפול התנהגותי מבוסס על הרעיון שאם אדם יתחיל לשנות את הרגליו בפועל, הוא יוכל בסופו של דבר להסתגל לשינוי גם מבחינה קוגניטיבית. כך, במקרה של עישון, המטפל עשוי להנחות את המטופל להפסיק מיד לעשן או להפחית בהדרגה, ולהחליף את זמן העישון בפעילות אחרת. השאיפה היא שדרך ההפסקה בפועל והתמודדות עם הקושי, ... וכיצד הוא משלב בין השניים? טיפול CBT מנסה לשלב את שני הכיוונים: גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה ושינוי של דפוסי חשיבה. לדוגמה, מטופל שרוצה להיגמל מעישון יתבקש מצד אחד להפסיק לעשן (שינוי התנהגותי), ומצד שני לעקוב אחר המחשבות והרגשות שעולות לו במהלך הניסיון להיגמל (שינוי קוגניטיבי). כך, כל מחשבה של רצון לעשן או פחד מכישלון מהווה חומר גלם לעבודה חשיבתית עמוקה יותר, שבסופו של ... תמיד מספיק כדי לפתור את הבעיה? מצד אחד, אם אדם יבין לעומק את הסיבה שבגללה הוא פועל בצורה מסוימת, ויבחר לשנות את רצונו, הדבר עשוי להספיק. לדוגמה, הוא עשוי להפסיק לעשן, להפסיק לפחד או להיגמל מהרגל כלשהו רק על סמך הבנה פנימית. מצד ... קוגניטיבית. איך בפועל משלבים בין טיפול התנהגותי לטיפול קוגניטיבי? הגישה המומלצת בהרצאה היא להתחיל בשניהם במקביל: להפסיק או לשנות את ההרגל בפועל (לדוגמה, להפסיק לעשן מיד או בהדרגה). לנתח כל קושי שעולה תוך כדי התהליך. כאשר מתעוררת מחשבה של קשה לי בלי סיגריה או אני חייב לעשן, עוצרים ובוחנים: למה אני חושב כך? מה אני מפחד להפסיד? מה המשמעות ...
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
... להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב איך להפסיק לעשן בלי להרגיש קונפליקט פנימי? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית אצל אנשים שמנסים להפסיק לעשן היא התחושה של קונפליקט פנימי, שנובעת מכך שהאדם אינו באמת בטוח שהוא רוצה להפסיק לעשן. לדבריו, ברגע שאדם אומר לעצמו אני מחליט להפסיק לעשן, זהו משפט חסר משמעות, כי ההחלטה עצמה לא משנה את הרצון הפנימי שלו לעשן. לכן, המפתח לגמילה מעישון הוא להגיע להבנה אמיתית ועמוקה של הסיבות שמובילות לרצון לעשן. אליעד נותן דוגמה למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא רוצה להפסיק לעשן, ואז דווקא באותו רגע מופיע הרצון לעשן, משום שעצם ההחלטה יוצרת לחץ ומתח פנימי, אותו האדם רגיל לפתור בעזרת עישון. הוא מסביר שעישון נתפס כמשהו שמרגיע, ולכן כשיש מתח, התגובה הטבעית והאוטומטית של האדם היא לעשן סיגריה . מה גורם לאנשים לעשן סיגריות למרות שהם רוצים להפסיק? אליעד כהן טוען שהסיבה שאדם מעשן, למרות שהוא מצהיר שהוא רוצה להפסיק, היא משום שהעישון נותן לו משהו טוב, כמו תחושת רוגע או הפגת לחץ. הוא מציע לבדוק באופן יסודי מהו הדבר הטוב שהעישון מעניק לאדם. אליעד מסביר שברגע שאדם מודה לעצמו שיש משהו טוב בעישון, הוא יכול להתחיל להתמודד עם השאלה האמיתית: האם הדבר הטוב שהעישון מעניק לי אכן חיוני לי, או שאולי אפשר להשיג אותו בדרכים אחרות או לוותר עליו לגמרי? כדי להמחיש זאת, אליעד משתמש בדוגמה של אדם שרוצה סיגריה באופן דחוף. אם אותו אדם היה מבחין בסכנה ברורה ומיידית ליד הסיגריות, כמו נמר שעומד ליד קופסת הסיגריות, הוא לא היה לוקח סיכון רק כדי
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סיגריה, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סיגריה, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן אישי בתל אביב, מטפל הוליסטי בנושאי סיגריה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:45:23 - wesi1