אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שינויים ✔מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות?

הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית שממלאת את הצורך שגרם להתנהגות. גישה זו מכוונת להפסקת ההרגל על ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק.

למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו "אני לא אוכל מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק", צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, "למה אני אוכל מתוק?" אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק המתמיד להפסיק את ההתנהגות המזיקה.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל לא רצוי?

ההימנעות מלחימה ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות.

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשהאדם שואל את עצמו "למה אני אוכל מתוק?", ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה הוא מעשן. אם התשובה היא שעמום, אז במקום להתרכז בלא לעשן, יש לחפש אלטרנטיבה חיובית, כמו ספורט, שימלא את הזמן וימנע את הצורך לעשן. ברגע שמתמקד באלטרנטיבה הזו, העישון יאבד את משמעותו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

העיקרון הבסיסי הוא לא לנסות להילחם ישירות בהתנהגות הלא רצויה, אלא להתמקד בהבאת פתרונות חיוביים שימלאו את הצורך. במקום להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה.

האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון בצורה אחרת, כך שהמחשבה תדעך באופן טבעי.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

פתרונות שמחביאים את הרצון מבלי להתמודד עם הסיבה שגרמה לו, עשויים להוביל לתוצאה הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום.

למה חשוב למלא את הצורך ולא 'להישאר רעב'?

אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את האדם רעב, אלא להציע פתרונות מלאים שמספקים את הצורך בצורה בריאה ויעילה.

מה לגבי החלק החוזר "החלק מהחלק"?

ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה.
מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות?

הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן "אני לא רוצה לאכול מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק". במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי?

הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים "למה אני עושה את זה?" וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק).

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק:
  • אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב "איך אני אוכל יותר חסה?" במקום לחשוב "איך אני לא אוכל מתוק?".
  • אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח.
ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

הטעות הגדולה ביותר היא לומר "אני רוצה להפסיק לעשן" ולהתעסק כל היום רק באיסור על עצמך. במקום זאת, יש לבדוק "למה אני מעשן?" - אולי זה משעמום או עצבים. אם מבינים שהסיבה היא שעמום, אפשר להחליט להכניס לחיים יותר ספורט או כל פעילות אחרת שתמלא את הזמן. אז לא מתעסקים יותר ב"למה לא לעשן", אלא "איך אני מתחיל את הפעילות החדשה?". במידה ואכן העישון נובע משעמום, עם הכניסה החיובית לספורט, הצורך בעישון ירד מעצמו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

במקום לנסות לגרש את ההרגל הלא רצוי בכוח, עדיף למלא את הצורך הבסיסי באמצעות אלטרנטיבה חיובית. לדוגמה:
  • אם מישהו נמצא בקשר שלא טוב לו ורוצה לצאת ממנו, עדיף ליצור קשרים חדשים במקום להילחם בקשר הישן.
  • אם מישהו מנסה לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות.
  • אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת.
האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא "בדריכות". במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת המוגנות בדרך אחרת, ואז הפחד "שירדפו אותי" פוחת מעצמו.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

יש מכוני גמילה שעשויים "להעלים" את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, וימצא דרך אחרת להתפרץ.

למה חשוב למלא את הצורך ולא "להישאר רעב"?

בתהליך של גמילה מהתמכרות, אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא נשאר "רעב" וצפוי שישבר בשלב כלשהו. בדיאטה, למשל, אם מנסים להימנע מאוכל בצורה קיצונית ונשארים רעבים, לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. לכן, העיקרון הוא למלא את הצורך בדרכים אחרות (כמו אכילת משהו משביע אך בריא יותר, או טיפול במקור הרגשי), במקום לכפות על עצמך איסור בלבד.

מה לגבי הקטע החוזר "החלק מהחלק" ועוד הארות נוספות?

בתוך הדברים הוזכר מספר פעמים ביטוי שחוזר על עצמו "החלק מהחלק מהחלק..." בהקשר לכך שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה:
  • לא מתמקדים ב"להפסיק" באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה.
  • מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך.
  • משקיעים את האנרגיה בחלופה במקום במאבק מול ההרגל השלילי.
בסיום, מצוין שאפשר להיכנס לאתר ולחפש מונחים כמו "דיאטה", "מכון גמילה" או "גמילה מהתמכרות" כדי לקבל מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה.
איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה
להצליח להיגמל לטפל בהתנהגות כפייתית להפסיק לאהוב אותה כעס טורדנות מחשבתית אוכלת מתוק התמכרות למתוק להפסיק מחשבות מכור לסיגריות טרדות דיאטה ותזונה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק מחשבה טורדנית איך להצליח איך להצליח בדיאטה איך לרפא איך לרפא הפרעה נפשית איך לרפא הפרעות נפשיות איך לרפא מחלה נפשית איך לשכוח איך לשכוח מישהו איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אנורקסיה בולימיה בולמיה במה תלוי אם תצליח להיגמל בעיה נפשית בעיות נפשיות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מעישון דיאטה דיאטות דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הכי חשוב הפסקת התמכרויות הפסקת התמכרות הפסקת עישון הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות אכילה הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אכילה הפרעת התנהגות כפייתית הצלחה הצלחה בדיאטה הרגל הרגלים הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם פרידה התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה נפש חולי נפש חשיבה כפייתית חשק למתוק טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טירדה טעם מתוק טרדות טרוד יוצאים מאהבה ירידה במשקל כמיהה למתוק לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לאכול מתוק לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להיפרד מאהבה להפסיק להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להפסיק לעשן להפסיק מחשבה להפסיק מחשבה טורדנית להפסיק מחשבות להצליח להצליח בדיאטה להצליח להיגמל להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם פרידה לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לעשן לצאת מאהבה לרדת במשקל לרזות לרפא לרפא הפרעה נפשית לרפא הפרעות נפשיות לרפא מחלה נפשית לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב לשנות הרגלים לשנות התנהגות מה הכי חשוב מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחלה מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור מכור למתוק מכור לסיגריות מכור לעישון מכורה למתוק מניעת עישון מתגברים על אהבה מתוק נפרדים מאהבה נפש נפשית סובל מהפרעה טורדנית סיגריה סיגריות עודף משקל עישון עישון סיגריות פסיכיאטר פסיכיאטריה צורך במתוק רצון למתוק שברון לב שינוי שינוי הרגל שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינויים שכחה תאווה למתוק תלוי תשוקה למתוק
שינויים ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה?
שינויים ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה?
שינויים ארגוניים, מה לעשות כדי שלא ירמו אותך? התמודדות עם שינויים בארגון, איך לבדוק מידע? איך לנתח מידע? איך לקבל החלטות? קידום בעבודה, איך לבדוק הצעה? להתקדם בעבודה, איך מקבלים החלטה? איך להתמודד עם שינויים ארגוניים ולבחון הצעות בעבודה? בהרצאה זו אליעד כהן מדבר על התמודדות עם שינויים ארגוניים, איך לנתח מידע בצורה נכונה, כיצד לקבל החלטות נכונות ולבחון הצעות שיכולות להשפיע עלינו בעבודה. הוא מציע דרכים לעקוף מניפולציות ואסטרטגיות להימנע מטעויות שעלולות ... שמקבלים החלטה. מהי הדרך הנכונה לנהל שיחה כדי לבדוק את המידע על השינוי? אליעד מסביר שכאשר אדם מציג הצעה או שיחה על שינוי, הדרך הטובה ביותר היא לא להאמין באופן אוטומטי למה שנאמר. במקום זאת, כדאי לשאול שאלות מנחות בצורה עקיפה כדי לבדוק את מידת אמיתות המידע. לדוגמה, אם מישהו אומר אתם צריכים להתאחד עם תחנה אחרת, כדאי לשאול למה אנחנו צריכים להתאחד? מה השינוי שיקרה אם נעשה זאת? או איך זה ישפיע עלינו באמת? המטרה כאן היא להוציא את המידע בצורה יותר ברורה ולוודא שהשינוי הוא באמת לטובת כולם. איך להימנע ממניפולציות במצבים כאלה? בהרצאה אליעד מסביר איך לזהות מניפולציות. למשל, אם אדם מציג את השינוי כמשהו טוב ושואל אותנו למה אנחנו לא רוצים אותו, כדאי להטיל ספק ולהבין אם באמת מדובר בשינוי שמביא תועלת. אם מישהו אומר הכל יישאר אותו דבר ונותן לנו תחושת נוחות, זה עשוי להיות סימן לכך שמה שנאמר לא מדויק. במקום זאת, כדאי לבדוק אם באמת כל הדברים נשארים כפי שהם, ואם זה ... יקרה לבין מה שיכול לקרות, ולתכנן את הצעד הבא בהתאם. כדאי לרשום כל שינוי שעשוי להתרחש ולבדוק האם השינוי יתרום לנו או יפגע בנו. לדוגמה, אם יש סיכון שמישהו חדש יגיע לניהול, חשוב להבין איך זה ישפיע על העבודה שלנו, והאם המנהל החדש יבין אותנו ויתמוך בנו. מהי השיטה לבדוק את יתרונות השינוי? בהרצאה מציע אליעד לקחת את כל הדברים הטובים שיש לנו היום ולוודא שהיתרונות האלה יישארו גם אחרי השינוי. לדוגמה, אם אנחנו כיום יכולים לבקש חופש בקלות ממנהל מסוים, כדאי לוודא שהשינוי לא ישפיע על זה בצורה שלילית. בנוסף, מומלץ לבדוק מה עשו בארגונים אחרים בסיטואציות דומות, כדי להבין אם ישנן סיבות חיצוניות שלא תמיד נחשפות לנו בצורה ברורה. איך לזהות אם שינוי מסוים באמת לטובתנו? לאחר שהבנו מהם השינויים שיכולים להתרחש, אליעד ממליץ לא להסתפק במידע שטחי אלא לשאול שאלות נוספות שיכולות להוביל לתשובות עמוקות יותר. אם אדם מציע לנו שינוי ומבטיח שהוא לא ישפיע עלינו, כדאי לבדוק אם זה באמת נכון. אליעד מדגיש שצריך להימנע מקבלה אוטומטית של הצעה כזו ולבדוק תמיד את השלכותיה. מהו השלב הבא בתהליך קבלת החלטה? לאחר ניתוח ... לנו, ולוודא שהוא באמת לא יפגע בנו בטווח הארוך. איך להתמודד עם שינויים ארגוניים? איך לנתח מידע בעבודה? מהן שיטות קבלת החלטות בארגון? איך לבדוק הצעה בעבודה? כיצד לזהות מניפולציות בעבודה? ...
מצבי רוח משתנים / שינויים במצבי רוח - איך להגיע ליציבות רגשית?
... רוח משתנים שינויים במצבי רוח - איך להגיע ליציבות רגשית? מצבי רוח. מצב רוח = המצב הרגשי של האדם ברגע נתון לגבי המציאות שלו באותו הרגע. מצב הרוח של האדם משתנה בעקבות הצורה הסובייקטיבית שבה הוא חווה את השינויים שישנם במציאות שלו בכל רגע. המציאות החיצונית משתנה בכל רגע ממציאות אחת למציאות אחרת. התודעה של האדם חווה את השינויים השונים שמתרחשים במציאות בכל רגע, בצורה שונה. = שינויים במצב הרוח. הגורם המרכזי שמשפיע על מצב הרוח של האדם ברגע נתון, זאת מידת ההתאמה בין הרצון של האדם לבין ... רצון האדם לבין המציאות גדול יותר = סבל. התודעה הפנימית של האדם חווה את המציאות החיצונית לה בצורה שונה = שינוי במצב הרוח. כדי להגיע לאיזון חיובי במצב הרוח של האדם, עליו להעביר את המיקוד פנימה. זא על האדם להשתחרר ... טוב יותר מה הוא רוצה, ולמה הוא רוצה את מה שהוא רוצה, כך נקודת האחיזה של האדם עוברת פנימה, ומצבי הרוח משתנים פחות ופחות. כמו כן, ככל שהאדם מבין טוב יותר את הפנימיות של המציאות החיצונית לו, דהיינו, האדם מבין את ... כפי שהיא, כך האדם מזדהה יותר עם המציאות ביותר מצבים וכך מצבי הרוח חיוביים יותר ביותר מצבים שונים. שינויים = חוסר אחדות. השינויים של המציאות מתרחשים בחיצוניות שלה ולא בפנימיות שלה. שינויים = חיצוני. ככל שמתבוננים על המהות האמיתית והפנימית של הדברים, כך הדברים נראים יותר דומים = אחדות. אחדות ... שהאדם מחובר יותר לפנימיות שלו ושל המציאות, כך הוא חווה את המציאות בצורה יותר אחידה. אחדות = טוב. רע = שינויים. רע = האדם רוצה מציאות אחת יותר מאשר מציאות אחרת = האדם רואה את ההבדלים שבין מציאות אחת לאחרת ומעדיף ... שהכל אחד מצד המהות הפנימית של המציאות הפנימית של האדם. מצב רוח מאוזן = תלות רגשית בפנימיות של האדם. שינויים במצב הרוח = תלות רגשית בצורות השונות של המציאות. טוב = פנימי = אחדות רגשית מושלמת = חוסר רצון משהו ...
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל
שינוי בחיים, האם לעשות שינוי בחיים? האם להשתנות? האם לעשות שינוי במראה? האם לעשות שינוי בקריירה? האם לעשות שינוי עצמי? האם לעשות שינוי בעבודה? האם לעשות שינוי בגישה? האם לעשות שינויים בחיים? לעשות התחלה חדשה, להתחיל מחדש, שינוי הרגל האם כדאי לעשות שינוי בחיים או להמשיך במצב הקיים? השאלה האם כדאי לעשות שינוי בחיים מעסיקה אנשים רבים בכל תחומי החיים, בין אם מדובר בשינוי בקריירה, בזוגיות, בתזונה, במראה החיצוני או בכל תחום ... כהן מסביר, שכאשר אדם שואל את עצמו האם כדאי לו לעשות שינוי כלשהו, עליו להתחיל קודם כל בשאלה פשוטה וברורה: האם טוב לי במצב הנוכחי?. לדברי אליעד, כל שינוי בחיים נועד להביא לשיפור המצב הקיים. אדם לא מבצע שינוי רק למען השינוי עצמו, אלא משום שהוא מאמין שהשינוי יביא לו יותר אושר, סיפוק או שביעות רצון. לפיכך, ... לשפר את מצבו. מהי השאלה החשובה ביותר כשמתלבטים לגבי שינוי בחיים? כאשר אדם מתלבט אם עליו לעשות שינוי, אליעד מציע לו לבדוק כמה הוא מרוצה מאותו תחום בחייו שבו הוא שוקל לבצע שינוי. למשל, אם הוא שוקל לעשות שינוי בזוגיות, עליו לשאול את עצמו עד כמה הוא מרוצה ... לשנות דבר. לעומת זאת, אם הוא לא מרוצה, עליו לשקול מה השינוי הרצוי - האם להיפרד, לעבוד על הזוגיות, להשתנות בעצמו או לנקוט פעולה אחרת. הדבר נכון גם לתחומים ... אם אדם מרגיש שהבריאות שלו אינה טובה, ברור שהוא צריך לבצע שינויים שיסייעו לו לשפר את בריאותו. לעומת זאת, אם הוא כבר ... מתוכנית האימונים שלו ומרגיש שהיא טובה עבורו, אין טעם בשינוי, משום שמטרת השינוי היא לשפר מצב לא מספק. האם השינוי עצמו הוא בעל ערך או שהערך תלוי בתוצאה? אליעד מדגיש שהשינוי עצמו אינו מטרה בפני עצמה ואין לו ערך אם הוא לא מוביל לשיפור. אדם לא צריך להשתנות רק כי יש טרנד ל
איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
איזון נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי
... נפשי, איזון מצב הרוח, איזון בחיים, איזון רגשי, יציבות רגשית, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים בקיצוניות, תנודות קיצוניות במצבי הרוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה בי פולארית, ויסות רגשי, מייצבי מצב רוח, מצב רוח יציב, איזון פנימי מה באמת גורם לאדם להרגיש ... לפני כן. דבר דומה קורה עם תחושות חום וקור - אם אדם טובל את ידו במים קפואים ואז מוציא אותה, פתאום מה שהיה קודם נראה לו חם, אף על פי שלא חל שינוי ממשי בטמפרטורה של המים. השפעת הקונטרסט על תחושות הטוב והרע כאשר אדם מרגיש רע, הוא מנסה לפצות את עצמו על ידי יצירת תחושת טוב קיצונית. למשל, אדם בדיכאון ... הוא עשוי להרגיש נפילה גדולה יותר כאשר הוא חוזר לעבודה. לעומת זאת, אדם שמאזן את עצמו בצורה הדרגתית, יווסת את השפעת התחושות ולא יאפשר להן להשתנות בצורה קיצונית. מסקנה האידיאל אינו בהכרח להימנע מתחושות טובות או רעות, אלא לשלוט בהן ולהיות מודע למחיר של תנודתיות גדולה. כאשר אדם מבין שבריחה לרגשות ... גאון, מאוזן רגשית, מה שעושה לך טוב עושה לך רע? מהו איזון בחיים? מטוטלת רגשית, מצב רוח לא יציב, מצב רוח קיצוני, מצב רוח רע ללא סיבה, מצבי רוח משתנים אצל גברים, מצבי רוח משתנים אצל נשים, מצבי רוח קיצוניים, מציאת איזון בחיים, ניגודיות הטוב והרע, עוצמת הטוב, עוצמת הטוב והרע, עוצמת הרע, פיצוי רגשי, רע קיצוני, שינויי מצב רוח, שינויים חדים במצב הרוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח, שינויים קיצוניים במצבי רוח משתנים ללא סיבה, תנודות רגשיות ...
שינויים במצבי רוח - מה יוצר מצבי רוח משתנים? איך להגיע למצב רוח מאוזן?
שינויים במצבי רוח - מה יוצר מצבי רוח משתנים? איך להגיע למצב רוח מאוזן? ובו יתבאר העניין של מצבי רוח משתנים. ויתבאר, מה יוצר שינויים במצב הרוח? כיצד להגיע לאיזון רגשי? כיצד להגיע למצב רוח יציב? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי מצב הרוח של האדם, נוצר, לפי הצורה שבה הוא מפרש וחווה את האירועים השונים שקורים לו. וכדי שמצב הרוח של האדם ישתנה, לשם כך צריך לקרות שינוי כלשהו, או במצב של האדם, או בצורת ההסתכלות של האדם על המצב שלו, או בשניהם ביחד. דהיינו, שגם המצב השתנה, וגם האדם רואה את הדברים אחרת. וככל שהשינויים בצורת ההסתכלות של האדם על המצב שלו, גדולים יותר, וככל שהמצב של האדם משתנה יותר ויותר, כך כמות השינויים במצב הרוח של האדם, גדלה יותר ויותר. והשאלה היא, איך ניתן להגיע לאיזון במצב הרוח? וכפי שהבנו, מצב הרוח של האדם מושפע משני גורמים. 1 - ... ואז ממילא מצבי הרוח שלו ישתנו פחות. אלא שעדיין יש לשאול: מאחר שהמציאות עצמה של האדם משתנה כל הזמן, ומאחר שלפעמים גם דעותיו של האדם משתנות, כגון בגלל שהוא לומד דברים חדשים, וגם בגלל שיש בו כוחות שונים שמשתנים כל הזמן, אכ כיצד בכל זאת, אפשר להגיע ליציבות אמיתית במצב הרוח, ללא השפעת שינויים כלשהם? והתשובה היא, כי בכל העולם כולו, יש רק דבר אחד שהוא לא משתנה לעולם, והוא האמת. והאמת, לא יכולה להשתנות, מאחר שהיא אמת. וגם אם ידיעת האמת של האדם משתנה, הרי שהאמת עצמה לא משתנה. ולכן, כדי להגיע למצב של יציבות בחיים ברמה הרגשית, לשם כך על האדם לנסות להיצמד לנקודת אמת שלא משתנה. ואם יצליח האדם להחזיק את עצמו בנקודת אמת שלא משתנה, הרי שגם כאשר המחשבות שלו ישתנו, וגם כאשר המציאות שלו תשתנה, הרי שמצב הרוח שלו לא ישתנה. ומה זה אומר בפועל? בפועל זה אומר, כי על האדם ... אליה בצורה הנכונה. ואז ממילא מצב הרוח של האדם, נשאר מאוזן ובפרופורציה הנכונה, למרות השינויים השונים שיש בתוך האדם וגם במציאות. לסיכום: האמת מטבעה לא משתנה. אם ברצונך ליצור נקודת אחיזה קבועה, תשתדל להיצמד אל האמת. דהיינו, נסה לראות את הדברים כפי מה שהם באמת, ולא מתוך הרגל מחשבתי ישן וכיוב. ...
מצב רוח יציב, מה הסיכוי שתרגיש רע? מה הסיכוי שתהיה בדיכאון? מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, מצב רוח טוב, מצב רוח רע, מאניה דיפרסיה, ירידה במצב הרוח, עליה במצב הרוח, שליטה במצב הרוח, עצבות, מצב רוח שלילי, מצב רוח חיובי
מצב רוח יציב, מה הסיכוי שתרגיש רע? מה הסיכוי שתהיה בדיכאון? מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, מצב רוח טוב, מצב רוח רע, מאניה דיפרסיה, ירידה במצב הרוח, עליה במצב הרוח, שליטה במצב הרוח, עצבות, מצב רוח שלילי, מצב רוח חיובי
... רע? מה הסיכוי שתהיה בדיכאון? מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, מצב רוח טוב, מצב רוח רע, מאניה דיפרסיה, ירידה במצב הרוח, ... אליעד כהן מסביר בהרצאה את הקשר בין שינויים במצב הרוח לבין הסיכוי לחוות דיכאון או משבר רגשי. לפי ההסבר, מצב רוח טוב ... בוודאות מצב הרוח שלך אינו יציב, מכיוון ששינויים תכופים מעידים על חוסר יציבות. לעומת זאת, כאשר מצב הרוח נשאר סטטי לאורך ... מצב הרוח. כלומר, מצב הרוח באמת יציב ולא משתנה כלל. במקרה כזה, אין סכנה מיידית למשבר, לפחות כל עוד הוא נשאר יציב. לעומת ... מודע לכך שאולי היציבות זמנית בלבד וייתכן שינוי פתאומי בעתיד. מדוע מצב רוח חיובי עלול להפוך למצב רוח שלילי? אליעד מדגיש ... מאוד. אליעד מוסיף כי במקרים קיצוניים, שינויים קיצוניים במצב הרוח יכולים להפוך למאניה דיפרסיה. במצב זה, אדם חווה ... יכול להתמודד טוב יותר עם תנודות ושינויים בחיים. במצב כזה, השינויים במצב הרוח הם פחות דרמטיים ופחות מובילים למשברים רגשיים חמורים. כיצד ...
מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, להקשיב ללב שלך, שכל או רגש, התאמת החוויה להבנה, התאמת ההבנה לחוויה, הרמוניה בחיים, להטיל ספק בשכל, להטיל ספק ברגש
מצבי רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, להקשיב ללב שלך, שכל או רגש, התאמת החוויה להבנה, התאמת ההבנה לחוויה, הרמוניה בחיים, להטיל ספק בשכל, להטיל ספק ברגש
... רוח משתנים, שינויים במצב הרוח, להקשיב ללב שלך, שכל או רגש, התאמת החוויה להבנה, התאמת ההבנה לחוויה, הרמוניה בחיים, להטיל ספק בשכל, להטיל ספק ברגש איך להתמודד עם שינויים במצבי רוח? הדברים שאליעד כהן מסביר מתמקדים בשאלה כיצד אפשר להתמודד בצורה טובה ומדויקת עם שינויים במצבי רוח, כיצד לחיות בהרמוניה בין הרגש ... הפנימית אינן מסונכרנות. ההבנה השכלית אומרת לאדם דבר אחד, אך הרגש או הלב אומרים לו דבר אחר, ואז נוצר פער שמוביל לשינויים במצב הרוח. כדי להתמודד עם זה, הוא מציע ... שאנחנו מרגישים או חושבים הוא חלק בלתי נפרד ממנה. כשאדם מגיע לנקודה הזו, הוא בעצם נמצא במצב של שלמות מוחלטת ללא צורך בשינוי. איך להתמודד עם מצבי רוח משתנים? מה חשוב יותר, שכל או רגש? איך להטיל ספק ...
דיסוציאציה וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני?
דיסוציאציה וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני?
... וניתוק מהאני, לא מזדהה עם עצמי, מרגיש מנותק מעצמי, שינויים קיצוניים במצב הרוח, מאניה דיפרסיה, להיות הצופה, אני רק צופה בעצמי מבחוץ, מרגיש מנותק, איך להתחבר לעצמי? איך לחזור לעצמי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, מי אני? מהי הפרעת ... נפשיות שמתבטאות בכך שהאדם לא מרגיש מחובר לעצמו, לא מזדהה עם האני שלו וחווה את עצמו כישות זרה. הסיבה לכך יכולה להיות קשורה בשינויים קיצוניים במצב הרוח, כמו במצבים של מאניה דיפרסיה או סתם תנודות חדות וקיצוניות במצב הרוח, למשל יום אחד האדם מרגיש מאוד שמח, פעיל ומאושר, ולמחרת הוא מרגיש עצוב, כועס, דיכאוני או מתוסכל. במצב כזה, האדם מתחיל להרגיש בלבול לגבי זהותו האמיתית. איך שינויים קיצוניים במצב הרוח גורמים לתחושת ניתוק מהזהות העצמית? כשהמצבים הרגשיים משתנים בצורה דרסטית מדי, האדם מתחיל לשאול את עצמו שאלות לגבי זהותו. הוא תוהה: מי אני באמת? האם אני האדם המאושר והשמח מאתמול, או האדם המדוכא והעצוב של היום?. האדם מבין שיש ... אינו קיים או שהוא רק הצופה. הבעיה האמיתית היא בהבנה מוטעית של מהותו של האדם. האדם הוא לא רק השכבה החיצונית של רגשות קיצוניים ומשתנים, וגם לא רק הצופה שמסתכל מבחוץ. האדם הוא ישות מורכבת ורב שכבתית. כלומר, האמת העמוקה יותר היא שיש בתוכך מספר שכבות שונות של אני: השכבה החיצונית - שמתבטאת במצבי הרוח המשתנים ובחוויה היומיומית שלך. שכבת הצופה - אותה תחושה פנימית של מודעות והתבוננות. שכבת האני הפנימי ביותר - מצב תודעתי עמוק, כמעט בלתי נתפס, שאין בו כמעט תחושה של אני. ... שלך ולהתגבר על תחושת הניתוק, עליך להכיר ולהבין את המורכבות הפנימית שלך. עליך להבין שהזהות האמיתית שלך היא לא רק החלק הרגשי שמשתנה כל הזמן, ולא רק החלק שמתבונן מבחוץ. אתה שילוב של כל החלקים הללו יחדיו. ככל שתכיר ותקבל את המורכבות של האני שלך, ככל שתבין שזו תופעה טבעית והגיונית שיש לך מצבים ... וככל שתראה את עצמך בצורה אותנטית ושלמה יותר. סיכום עיקרי התובנות בנושא דיסוציאציה ותחושת ניתוק: תחושת ניתוק נובעת ממצבי רוח משתנים באופן קיצוני המבלבלים את תחושת הזהות. האדם מתחיל לראות עצמו רק כצופה ולא כמשתתף פעיל בחייו. הפתרון הוא הבנת המורכבות של האני: האדם הוא לא רק חיצוני ולא רק פנימי, ... ניתן להפחית ואף לפתור את תחושת הניתוק ולהגיע לחיבור עצמי עמוק ובריא יותר. הפרעת זהות דיסוציאטיבית תחושת ניתוק מהאני הצופה שינויים קיצוניים במצב הרוח סוגים שונים של אני מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית וכיצד היא קשורה לתחושת ניתוק מהאני? הפרעת זהות דיסוציאטיבית ותחושת ניתוק מהאני יכולות להיגרם בעקבות שינויים קיצוניים במצב הרוח, למשל ממצב של מאניה לדיכאון, שגורמים לאדם לא לזהות את עצמו. תחושת הניתוק יכולה להתבטא בכך שהאדם לא מרגיש מחובר לעצמו או לרגשותיו, ומגיע למסקנה שהוא לא מי שהוא חושב שהוא. כשמצבי הרוח משתנים בצורה חדה, למשל בין יום של שמחה ועשייה לבין יום של עצב או חוסר תפקוד, האדם מתחיל לשאול את עצמו מי אני? הוא לא מזהה את עצמו כיוון שהוא לא בטוח מי הוא באמת, והאם הוא ... תחושת הניתוק לא נובעת מכך שהאדם לא חלק מהמציאות אלא מזה שהוא לא מזהה את עצמו בשל תנודתיות גדולה במצב הרוח. למרות שמצבי הרוח משתנים באופן קיצוני, זה לא אומר שהאדם לא אותו אדם - הוא פשוט מורכב משכבות שונות של אני. השאיפה היא להבין את המורכבות הזו ולחזור למודעות שכלית ורגשית לגבי כל חלקי האישיות. איך לשוב למודעות של אני בריא ומחובר? כדי לשוב למודעות מלאה של אני, האדם צריך להבין שתחושת הניתוק נובעת מהשפעת השינויים הקיצוניים במצבי הרוח והפרדוקס של מי אני. הייעוץ הוא להכיר בכך שאני הוא גם וגם - גם המורכב וגם השולי, גם הפנימי וגם החיצוני. תהליך זה עשוי לכלול הבנה של המורכבות ... של האני ושל השכבות השונות שלו, ולאו דווקא ייחוס כל מצבי הרוח לשכבה אחת בלבד. הפרעת זהות דיסוציאטיבית תחושת ניתוק מהאני הצופה שינויים קיצוניים במצב הרוח סוגים שונים של אני ...
משיכה מינית משתנה, העדפת מראה חיצוני, העדפות מיניות, איך משתנה המשיכה המינית? איך נוצרת משיכה מינית למראה מסוים? למה אני נמשך למראה מסוים? שינוי המשיכה המינית, למה אני לא נמשכת אליו? שינויים במשיכה המינית, סודות המשיכה
משיכה מינית משתנה, העדפת מראה חיצוני, העדפות מיניות, איך משתנה המשיכה המינית? איך נוצרת משיכה מינית למראה מסוים? למה אני נמשך למראה מסוים? שינוי המשיכה המינית, למה אני לא נמשכת אליו? שינויים במשיכה המינית, סודות המשיכה
... מינית משתנה, העדפת מראה חיצוני, העדפות מיניות, איך משתנה המשיכה המינית? איך נוצרת משיכה מינית למראה מסוים? למה אני נמשך למראה מסוים? שינוי המשיכה המינית, למה אני לא נמשכת אליו? שינויים במשיכה המינית, סודות המשיכה מה גורם למשיכה מינית להשתנות? משיכה מינית, תופעה שהיא לעיתים נעלמת, עשויה להשתנות במהלך החיים, לפעמים במהירות, ותלויה במגוון גורמים רגשיים ומנטליים. לעיתים אדם עשוי להימשך למראה מסוים, ואז פתאום, ביום אחר, יימשך למראה אחר לחלוטין. השאלה המרכזית כאן היא: מה הגורמים לשינוי הזה? מה שגורם לכך הוא חוויות רגשיות שמחפש האדם למלא, ולעיתים החוויות הללו קשורות למראה החיצוני של האדם. כיצד קשורה החוויה הרגשית למשיכה המינית? הסיבה המרכזית לשינוי בהעדפה המינית היא הצורך הרגשי של האדם. פעמים רבות אדם מחפש תחושות של ערך עצמי או ביטחון, ושם מתבטאת השפעת החוויות ... אותו, או לפתח משיכה למראה דמות מהעבר ששחקה תפקיד משמעותי בחייו. כיצד אירועי חיים משנים את המשיכה המינית? העדפות מיניות עשויות להשתנות בעקבות מצבים חיים משתנים. לדוגמה, אם אדם חווה תקופה של משבר או מצוקה, הוא עשוי להתחיל להימשך לבן זוג שתשדר ביטחון או תמיכה, גם אם תחילה ... לאחר חוויות רגשיות שליליות או חיוביות. במקביל, אדם שתחילה לא היה נמשך לאדם מסוים, עשוי לפתח אליו משיכה בעקבות חוויה רגשית טובה. זהו שינוי גמיש שמשתנה על פי הצרכים הרגשיים והחוויות שמילא האדם. האם כדאי לסמוך לגמרי על המשיכה הנוכחית? אף שהמשיכה למראה מסוים עשויה להיראות יציבה, היא עשויה להשתנות לאורך הזמן. לכן, יש הטוענים כי לא כדאי להסתמך על משיכה חזותית בלבד כדי לקבוע את התאמת בני הזוג, משום שהעדפות מראה עשויות להשתנות במרוצת הזמן בשל חוויות רגשיות, אסוציאציות ושינויים בצרכים הרגשיים. מהו העיקרון המניע את תופעת שינוי המשיכה המינית? העיקרון הבסיסי שמשפיע על שינוי המשיכה המינית הוא הצורך הרגשי שמחפש האדם למלא. מוחו של האדם יוצר אסוציאציות בין מראה מסוים לבין התחושות או הערכים שהוא מחפש להשיג. לפיכך, אם הצורך הרגשי משתנה, גם המשיכה עשויה להשתנות, שכן האדם יקשר מראה חדש לחוויות חיוביות או שליליות. כיצד להבין ולנהל טוב יותר את המשיכה המינית? הבנת הצורך הרגשי ... דרכים לשנות העדפה חזותית השפעות של חוויות ילדות על בחירת בני זוג כיצד זיכרונות ואסוציאציות מעצבים משיכה מינית גישות להתמודדות עם שינויים בהעדפה האם משיכה מינית באמת יכולה להשתנות? משיכה מינית עשויה להשתנות לאורך זמן, לפעמים אפילו מהרגע להרגע. ייתכן שאדם נמשך למראה מסוים, ואז ביום אחר הוא מתחיל להימשך למראה אחר. יש ... מאותו מראה, או להפך, בהתחלה הוא לא נמשך כלל למישהו, ואז פתאום מתעוררת משיכה. כיצד קשורה החוויה הרגשית למשיכה המינית? הסיבה המרכזית לשינוי בהעדפה קשורה לצורך הרגשי שאדם רוצה למלא. לעיתים אדם מחפש תחושה של ערך עצמי, ומאמין שיחוש ערך רב יותר אם מישהו נחשק ... לדמות שדומה לאמו רק כי הוא רוצה שיאהבו אותו כפי שקיווה שיקבל בילדות. כיצד אירועי חיים משנים את המשיכה המינית? יש מצבים שבהם צרכים משתנים לאורך החיים, ומכאן גם העדפת המראה. לדוגמה, אדם שאיבד את עבודתו ומרגיש מצוקה, עשוי לחפש פתאום בת זוג שתשדר ביטחון ... הטוענים שלא רצוי לחתום חוזה רגשי מוחלט רק על סמך מראה, כי ההעדפה החזותית עשויה להתהפך מסיבות רגשיות, זיכרונות, צרכים ואסוציאציות משתנות. מהו העיקרון המניע את התופעה? העיקרון הבסיסי הוא שאדם מחפש למלא צורך רגשי דרך קשר עם אדם אחר. המוח מקשר באופן אסוציאטיבי בין מראה מסוים לבין הערך או הביטחון הרגשי המבוקש. לכן, אם הצורך הרגשי משתנה או אם נוצרות חוויות חיוביות או שליליות עם אותו מראה, המשיכה עלולה להתחלף ולהיפך. כיצד להבין ולנהל טוב יותר את ... דרכים לשנות העדפה חזותית השפעות של חוויות ילדות על בחירת בני זוג כיצד זיכרונות ואסוציאציות מעצבים משיכה מינית גישות להתמודדות עם שינויים בהעדפה איך להפסיק להימשך אליו? למה אני נמשך למראה ספציפי? למה אני נמשכת למראה ספציפי? איך לשנות משיכה מינית? האם אפשר לשנות משיכה מינית? איך להימשך אליו? איך להימשך אליה? איך לא להימשך אליו? איך לא להימשך אליה? העדפות מיניות משתנות, תנוחות מיניות, העדפת תנוחה מינית, למה אני מעדיף תנוחה מינית מסוימת? משיכה למראה חיצוני, למה אני נמשכת למראה ... להימשך אליה? האם אני יכול להימשך אליה? מה לעשות אם אני לא נמשכת אליו? למה הפסקתי להימשך אליו? האם אני יכולה להימשך אליו ת אליו? שינויים במשיכה המינית, סודות המשיכה ועוד ...
2 סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי
2 סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי
... סוגים של שינויים בחיים, להשתנות, מה זה שינוי פנימי? מה זה שינוי חיצוני? איך לשנות את עצמך? איזה שינוי לעשות? שינוי הרצון, שינוי המציאות, שינוי אופי, שינוי חשיבה, שינוי עצמי, שינוי מחשבתי, שינוי זוגי, שינוי קריירה, שינוי עסקי מהו שינוי פנימי ומהו שינוי חיצוני? שינוי בחיים יכול להתבצע בכמה אופנים, כל אחד מהם משפיע באופן שונה על האדם. ישנם שני סוגים של שינויים - שינוי פנימי ושינוי חיצוני. כל אחד מהם יש את היתרונות והאתגרים שלו, וההחלטה באיזה סוג שינוי לבחור תלויה בסיטואציה ובמהות השינוי שאותו אדם רוצה לבצע. מהו שינוי חיצוני? שינוי חיצוני מתייחס לשינויים שמבצע האדם בסביבה החיצונית שלו או בגופו. אלו שינויים שניתן לראותם או להרגישם בעין, והשפעתם מתמקדת על המציאות שמחוץ לאדם. דוגמאות לשינויים חיצוניים כוללות את: צבע שיער ביצוע פעילות גופנית מעבר דירה החלפת מקום עבודה שינוי בתזונה לימוד תחום חדש התחלת זוגיות או סיום מערכת יחסים שינויים אלו קשורים למה שקורה בעולם החיצוני של האדם, ואינם מחייבים שינוי בתפיסת העולם או בתודעה שלו. מדובר בעיקר בהתנהגויות חיצוניות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שינויים, איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שינויים, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, מורה רוחני מומלץ, מאמן לזוגיות בתחום שינויים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.4219 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 14:34:42 - wesi1