אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נייטרליות ✔להיצמד לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור ✔ מה ההבדל בין "אני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:57להיצמד לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור
מה ההבדל בין "אני לא רוצה" לבין "אני רוצה שלא"?

כשאדם מדבר עם עצמו, יש חשיבות גדולה מאוד לדייק במילים שהוא בוחר להשתמש בהן. אליעד כהן מדגיש את חשיבות הדיוק בשיח הפנימי, ומסביר את ההבדל בין המשפטים "אני לא רוצה" לבין "אני רוצה שלא", הבדל שלכאורה נראה קטן, אך משמעותי ביותר להבנת הרצונות והעמדות הפנימיות של האדם.

המשפט "אני לא רוצה" יכול להיות מובן בשני אופנים:
  • האופן הראשון הוא מצב נייטרלי - האדם אומר "אני לא רוצה לאכול" במובן של "אין לי העדפה לאכול, אבל גם לא אכפת לי אם אוכל". במקרה כזה, האדם לא מתנגד לפעולה, אלא פשוט לא מעוניין באופן אקטיבי לבצע אותה. לדוגמה, מישהו ששואלים אותו אם הוא רוצה לאכול והוא עונה "אני לא רוצה", אך אם יציעו לו, הוא לא יתנגד להצעה.
  • האופן השני הוא מצב של התנגדות פעילה - האדם אומר "אני לא רוצה" ומתכוון "אני רוצה שלא", כלומר, הוא מתנגד לפעולה באופן מפורש ואקטיבי. לדוגמה, מישהו שאומר "אני לא רוצה לאכול" מפני שיש לו בדיקת דם בבוקר והוא צריך להיות בצום. הוא אינו רק אדיש או נייטרלי, אלא יש לו העדפה ברורה לא לאכול.
מה החשיבות של הדיוק בשיח הפנימי לפי אליעד כהן?

אליעד כהן מסביר שכאשר האדם מדבר עם עצמו, אי - הבהירות בשימוש במונחים כמו "לא רוצה" יכולה להוביל לבלבול פנימי, ולכן מומלץ מאוד לחדד את הדברים עד כמה שניתן. למשל, אם אדם אומר לעצמו "אני לא רוצה לעשן", חשוב שיברר לעצמו אם כוונתו היא שהוא נייטרלי כלפי העישון, או שהוא ממש מתנגד לו באופן ברור ואקטיבי - כלומר, "רוצה שלא לעשן".

לפי אליעד, כאשר האדם אומר "אני רוצה", ברור שהוא אינו רוצה את ההפך, זה מובן מאליו. אבל כשאדם אומר "אני לא רוצה", לא ברור מיד אם הכוונה היא לנייטרליות ("לא אכפת לי") או לרצון הפוך ברור ("אני רוצה שלא"). למשל, אם נשאל מישהו "אתה רוצה לשתות קולה?" והוא יענה "אני לא רוצה", צריך לברר האם הוא פשוט אדיש לנושא או שמא הוא מתנגד לשתיית הקולה באופן פעיל - לדוגמה, בשל דיאטה או טעם אישי.

מהי דוגמת האש והמים הקרים שאליעד כהן מציג?

אליעד נותן דוגמה נוספת להמחשת ההבדל בין "לא רוצה" לבין "רוצה שלא". אם מציעים למישהו להכניס את ידו לאש, והוא אומר "אני לא רוצה", המשמעות כאן היא לא רק שהוא אינו אדיש לאפשרות זו, אלא שהוא מתנגד לכך בתוקף - הוא למעשה רוצה שלא להכניס את ידו לאש. לעומת זאת, אם מציעים לו לשתות מים קרים והוא אומר "אני לא רוצה", זה יכול להיות נייטרלי - הוא אינו מתנגד לכך באופן חד, אלא פשוט לא מעוניין בכך באותו רגע.

ההבדל בין שני המצבים האלה הוא ברור וחשוב להבנה מדויקת של רגשותיו ורצונותיו של האדם.

האם "לא רוצה" תמיד סותר את "רוצה"?

אליעד כהן מציין שהמונח "אני רוצה" סותר בהכרח את "אני לא רוצה". אם מישהו אומר שהוא "רוצה לדחות את הדיון", ברור שהוא לא רוצה שלא לדחות אותו. אבל אם הוא אומר "אני לא רוצה לדחות את הדיון", עדיין לא ברור האם הוא רוצה שלא ידחו את הדיון או שהוא פשוט אדיש ולא אכפת לו אם הדיון ידחה או לא.

מה ההבדל בין "רוצה", "מוכן", "לא רוצה" ו"רוצה שלא" לפי אליעד כהן?

אליעד כהן מציג ארבעה מצבים אפשריים:
  • "רוצה" - מצב שבו האדם באופן ברור ואקטיבי מעוניין בדבר.
  • "מוכן" - מצב שבו האדם לא מעוניין במיוחד, אך גם אינו מתנגד. כאשר יש הכרח לבחור בין "רוצה" ל"לא רוצה", "מוכן" נכנס לתוך קטגוריית ה"רוצה".
  • "לא רוצה" - מצב נייטרלי שבו האדם אינו מעוניין בדבר אך אינו מתנגד לו באופן אקטיבי.
  • "רוצה שלא" - מצב שבו האדם מתנגד באופן ברור ואקטיבי לדבר.
לדוגמה, אם שואלים מישהו "אתה רוצה לאכול איתי?" הוא יכול לענות "כן" (רוצה ברור), "בסדר" (מוכן), "אני לא רוצה" (אדישות או נייטרליות) או "אני רוצה שלא" (התנגדות פעילה).

כיצד על האדם לדייק בשיח הפנימי שלו?

אליעד כהן מציע לאדם להתבונן היטב בשיח הפנימי שלו, ולהחליף את הביטוי "לא רוצה" בביטויים מדויקים יותר כגון "רוצה שלא" או "אין לי העדפה". לדוגמה, במקום להגיד "אני לא רוצה לעשות משהו", עדיף שיגיד לעצמו "אני רוצה שלא לעשות את זה", כדי לוודא שמדובר בהתנגדות אקטיבית וברורה.

לסיכום, לפי אליעד כהן, הדיוק בשימוש במילים בשיחה הפנימית שלנו יכול לסייע לנו להבין בצורה עמוקה ומדויקת יותר את הרצונות האמיתיים שלנו, ולהוביל לבהירות פנימית ושלווה גדולה יותר.
להיות נייטרלי השמנה הרזיה לדייק להפסיק לעשן השמנה תחושה להוביל איך לזהות אמת לא רע ולא טוב תחושות אמת דיבור דיבור פנימי דיוק טוב ולא רע טוב ורע לא בעד ולא נגד לא טוב ולא רע לא רע ולא טוב לדייק לדייק בדיבור להיצמד להיצמד לאמת נייטרלי נייטרליות פנימיות רוצה שלא רע וטוב רצון
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב
נייטרליות זה טוב או רע, אחדות ההפכים, מהו מצב נייטרלי? האם יש מצב בלי טוב ובלי רע? לא משנה האם זה טוב או רע, חופש, חזרה בתשובה, מה הטעם בחיים? להטיל ספק ברע, הערכה עצמית, להילחם ברע, לחזק את הטוב האם קיים מצב נייטרלי ללא טוב וללא רע? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק את המושג של נייטרליות ואת משמעות המצב שבו לכאורה אין טוב ואין רע. אליעד מתאר כי מצב נייטרלי איננו באמת חוסר מוחלט של טוב ורע, אלא מצב שבו הכוחות של הטוב והרע מאזנים זה את זה באופן שווה. למשל, כאשר שני אנשים מושכים חבל בכוח זהה, החבל נשאר במקום לא כי אין כוח, אלא כי שני הכוחות שווים. לכן, גם במצב נייטרלי יש טוב ויש רע, אך שניהם קיימים בצורה מאוזנת. הוא מוסיף שהנייטרליות יכולה להתפרש באופן שונה מפרספקטיבות שונות: מנקודת מבט אחת, הנייטרליות היא מצב של לא משנה - כלומר, האדם מרגיש שלא אכפת לו. אולם מנקודת מבט אחרת, גם לא אכפת לי הוא סוג של טוב, מאחר שהאדם עדיין חווה חופש או שחרור ... של שיפור, אך לא באמת מייצרת מצב חדש של טוב אמיתי, אלא מצב של טוב יחסי. מה הקשר בין הערכה עצמית לבין נייטרליות? אליעד כהן מתייחס לשאלת הערכה העצמית ומציג את הרעיון שהצורך להעריך את עצמך לחיוב נובע מכך שאתה מרגיש מלכתחילה במינוס. אם האדם לא היה מרגיש רע, ... את הבעיה. לכן, ההמלצה שלו היא לא לנסות באופן מאולץ לאהוב או לשנוא את עצמך, אלא לנסות להגיע למצב של נייטרליות, של כלום, שבו אתה לא בעד ולא נגד עצמך באופן מוחלט. מה ההבדל בין נייטרליות אמיתית לבין לא אכפת לי? אליעד מבחין בין נייטרליות אמיתית לבין נייטרליות מדומה, שבה האדם אומר לא אכפת לי אבל בפועל עדיין נמצא בתוך שיפוט פנימי. הוא מסביר שהחוויה של נייטרליות אמיתית היא חוויה שבה האדם באמת לא יודע - מצב של היעלמות מוחלטת של תחושת האני. מצב כזה אינו כולל את המודעות ללא אכפת לי, כי גם זו שיפוטיות. ... הוא עדיין מרגיש שזה משנה לו - משום שהאמירה לא משנה לי כבר טומנת בתוכה השוואה ושיפוט. אליעד מדגיש כי נייטרליות אמיתית מתרחשת רק כשאין אפילו את ההכרה שזה לא משנה. למה אנשים מרגישים רע בחיים? אליעד מנתח את השאלה מה הטעם בחיים? ומסביר כי כאשר אדם טוען שאין ... דבר באופן מוחלט, וכך להגיע למצב של חופש אמיתי שבו האדם אינו תלוי בשום תחושה או הערכה. האם יש מצב נייטרלי ללא טוב ורע? מהי נייטרליות אמיתית? כיצד להטיל ספק בטוב וברע? איך להגיע למצב של חופש מוחלט? למה קשה לאנשים להעריך את עצמם? מה הטעם בחיים? מהי אחדות שקרית? ...
אובייקטיביות, סובייקטיביות, נייטרליות, שיפוטיות, אובייקטיביות עיתונאית, אובייקטיביות בתקשורת, אובייקטיביות בעיתונות, אובייקטיביות התקשורת, חשיבה נייטרלית, חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית
אובייקטיביות, סובייקטיביות, נייטרליות, שיפוטיות, אובייקטיביות עיתונאית, אובייקטיביות בתקשורת, אובייקטיביות בעיתונות, אובייקטיביות התקשורת, חשיבה נייטרלית, חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית
... סובייקטיביות, נייטרליות, שיפוטיות, אובייקטיביות עיתונאית, אובייקטיביות בתקשורת, אובייקטיביות בעיתונות, אובייקטיביות התקשורת, חשיבה נייטרלית , חשיבה אובייקטיבית, חשיבה סובייקטיבית מהם ההבדלים בין אובייקטיביות, סובייקטיביות, נייטרליות ושיפוטיות? במהלך ההרצאה, אליעד עוסק בהבדלים בין אובייקטיביות, סובייקטיביות, נייטרליות ושיפוטיות, תוך כדי ניתוח ... של המגיב. לדוגמה, כאשר מראיין שואל שאלה בצורה שעשויה להנחות את המרואיין לכיוון מסוים, הוא עשוי להיתפס כאדם לא אובייקטיבי. בהמשך, אליעד בוחן את המושג נייטרליות ומסביר כי קיימת בעיה בכך שאי אפשר באמת להיות נייטרלי כאשר אנו מתמקדים בצד אחד של ... אם שני אנשים מציגים דעות שונות, אחד יכול להגיד זה נכון והשני זה לא נכון, וכאשר אדם עומד בצד אחד הוא לא באמת רואה את כל התמונה. השאלה שנשאלת היא, האם הנייטרליות היא באמת אפשרית כאשר כל אחד ... לכלול או להשמיט פרטים בהתאם למה שאנחנו מבינים כנכון עבורנו. כך, כל הבחירה שלנו מה לכלול ומה להשמיט היא בעצם גם סוג של סובייקטיביות. האם יש אפשרות להיות נייטרלי באמת? אליעד טוען שאין דבר כזה נייטרליות מוחלטת. כל מצב שבו אדם מייצג את עמדתו של צד אחד או חושב על נושא מסוים, הוא למעשה מציב את עצמו בעמדה יחסית לאותו נושא, ולכן הוא לא באמת נייטרלי. אפילו אם אדם מנסה להיות נייטרלי, הוא תמיד ייבחר נקודת מבט או ... את תחושתו האישית, שהיא לא יכולה להיות אובייקטיבית לחלוטין. לסיכום, אליעד מציע שכל ניסיונותינו להבין את האובייקטיביות הם תמיד תלויות בהבנתנו את המושג נייטרליות. כאשר אנחנו שואלים אם אנחנו יכולים להיות נייטרליים, התשובה היא לא, משום שכל אדם במציאות חווה את העולם דרך פילטרים של חוויותיו, תחושותיו והבנתו האישית של מה נכון ומה לא. מהן הבעיות בהבנת מושגי אובייקטיביות ונייטרליות? אליעד מדבר על איך אנחנו לא יכולים להבין את מושגי האובייקטיביות והנייטרליות באופן מוחלט, כי כל אחד מפרש ... או חברתיים. לדוגמה, כאשר ישנה מחלוקת בין שני אנשים בנוגע לאמת כלשהי, כל אחד מהם יכול להאמין שהוא מחזיק בהבנה הנכונה של המציאות, מה שלמעשה לא מאפשר מקום לנייטרליות. כל צד יחשוב שהצד השני לא אובייקטיבי, ומכאן מתחיל המאבק על הגדרת המציאות והאמת. מה זה אובייקטיביות? האם יש נייטרליות מוחלטת? ההבדל בין אובייקטיביות לסובייקטיביות? כיצד נייטרליות משפיעה על התקשורת? מהו שיפוט אובייקטיבי? איך היינו יכולים להיות נייטרליים?
נייטרליות, דעות קדומות, אמונות, חשיבה נייטרלית, אינטרסים אישיים, להיות נייטרלי, אובייקטיביות
נייטרליות, דעות קדומות, אמונות, חשיבה נייטרלית, אינטרסים אישיים, להיות נייטרלי, אובייקטיביות ובו יתבאר, מהי נייטרליות? ומהי חשיבה נייטרלית? האם באמת יש אפשרות לחשוב בצורה נייטרלית לגמרי? מה היתרונות ומה החסרונות של שיפוטיות נייטרלית? כיצד להיות נייטרלי? והאם כדאי להיות רק נייטרלי? ונייטרלי פירושו, שהוא ... אישית וכולי. וזאת נקראת חשיבה נייטרלית, חשיבה שהיא בלי נגיעות אישיות ... לכאורה, רצוי שתהיה לאדם חשיבה נייטרלית. כי חשיבה נייטרלית, לא מסתירה מהאדם מידע, שהאינטרס ... המלאה. ומי שיצליח לפתח חשיבה נייטרלית, ממילא הוא יוכל לראות תמיד את ... אבל המחשבה שאומרת, שמי שהוא נייטרלי, הוא יכול להחליט החלטות נכונות ... אחרות, דעה שאומרת, שחשיבה נייטרלית, יכולה לעזור לאדם בחיים, להרגיש ... ולמה? כי יש שני סוגים של נייטרליות. ויש נייטרליות יחסית ויש נייטרליות מוחלטת. ונייטרליות יחסית, פירושה שאין לאדם הרבה ... משפט. שהוא אמור לשפוט בצורה נייטרלית. אבל הוא לעולם לא יכול להיות נייטרלי לגמרי. כי הוא עדיין כפוף לדעה ... שופט את האדם. ומי שהוא יהיה בנייטרליות מוחלטת, ממילא לא תהיה לו שום ... כל נושא שהוא בעולם. כי מקום נייטרלי לגמרי, הוא מקום שאין בו שום דעה ... האדם. וכמו כן, בנקודת מבט נייטרלית לגמרי, אין שום אינטרס אישי. ... ממילא, זה שהוא חושב בצורה נייטרלית, זה לא יכול לעזור לו בשום צורה. ... אישי כלשהו, ממילא הוא כבר לא נייטרלי ב 100%. ואפשר לומר, שהתועלת של מי שהוא בנייטרליות מוחלטת, הוא זה שאין לו שום ... של דבר, האדם יכול להיות נייטרלי לגמרי. אבל, כאשר האדם יהיה נייטרלי לגמרי, ממילא כבר לא יהיה לו שום ... אינטרס אישי, שנובע מחשיבה לא נייטרלית באופן מוחלט וכולי כנל. ...
נייטרליות, למטבע יש שני צדדים, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית, למטבע שני צדדים, חשיבה נייטרלית, שני צדדים למטבע
נייטרליות, למטבע יש שני צדדים, להיות נייטרלי, שיפוטיות נייטרלית, למטבע שני צדדים, חשיבה נייטרלית, שני צדדים למטבע ובו יתבאר, כיצד יכול האדם ללמד את עצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לראות את כל התמונה המלאה? דהיינו, איך לראות את שני הצדדים של המטבע? וכפי שכבר ביארתי, לחשיבה נייטרלית, יש יתרונות רבים. כי הנייטרליות, מאפשרת לאדם לראות כל מיני דברים שיכולים לעזור לו. שלפעמים האדם לא רואה אותם, רק בגלל שהוא לא מספיק נייטרלי. והשאלה היא, כיצד יכול האדם לגרום לעצמו להיות נייטרלי? וכיצד יכול האדם לפתח חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית? והתשובה היא, שמי שרוצה חשיבה נייטרלית ואובייקטיבית, עליו לנסות לראות תמיד את שני הצדדים של המטבע. כי למטבע, יש שני צדדים. דהיינו, כל דבר בעולם, ניתן לראות אותו ולהסתכל עליו מנקודות מבט שונות, ואפילו מנקודות מבט ... כחיסרון לאדם אחד, יכול להראות כיתרון לאדם אחר וכולי. ומאחר שלמטבע שני צדדים, הרי שמי שרואה רק צד אחד של המטבע, הרי שהוא בעצם גורם לכך שהוא לא יהיה נייטרלי. ומי שרוצה להגיע לנייטרליות לגמרי, עליו לראות תמיד את כל הצדדים השונים של המטבע. ואיך לראות את כל הצדדים השונים של המטבע? תשובה: על ידי זה שהאדם מטיל ספק, בכל דבר שהוא בטוח בו. זא, כי כל דעה שיש לאדם, ... שגורמות לו לחשוב, שרק הוא צודק, ושרק הדעה שלו צודקת. ואז, אם האדם מאמין למה שהוא חושב, אז הוא נשאר טועה באופן יחסי וצודק באופן יחסי. ומי שרוצה להיות נייטרלי ואובייקטיבי, עליו להמשיך לשאול על כל דבר שהוא בטוח שהוא נכון, אולי ההפך הוא הנכון? ומי אמר שזאת האמת? ואולי לא? ואולי כל מה שאני חושב זאת טעות? וכיוב שאלות, שמטרתן היא, בירור ... דהיינו, האדם רואה את כל התמונה המלאה. ואז, כאשר האדם רואה את שני הצדדים של המטבע, אז ורק אז, האדם באמת מגיע לחוויה של אחדות. דהיינו, לחוויה ולנקודת מבט נייטרלית לגמרי. שבה, שום דבר הוא לא טוב ולא רע. זא זה שהאדם מצליח להסתכל על המטבע משני הצדדים בו זמנית, זה מה שגורם לכך שהוא כבר לא יראה את המטבע בכלל. כי כאשר חושבים על שני דברים ...
רגשות, תלות רגשית, שחרור רגשי, אהבה ללא סיבה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, רגשות מוגדרים, רגש לא מוגדר, מאושר תמיד
רגשות, תלות רגשית, שחרור רגשי, אהבה ללא סיבה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, רגשות מוגדרים, רגש לא מוגדר, מאושר תמיד
... אין טוב ואין רע, האדם לא חווה טוב כפי שהוא חושב. התחושה הזאת אינה תחושה נעימה או טובה במיוחד, אלא מצב של נייטרליות מוחלטת. במצב הזה, אין חשיבות או משמעות לשום תחושה ספציפית, לא טובה ולא רעה, אלא רק עצם הקיום עצמו, ... למשל, אם האדם חווה חרדה והוא הגיע למצב של אחדות מוחלטת, החרדה עצמה לא נתפסת אצלו כמשהו רע אלא כחוויה נייטרלית לחלוטין. מה המשמעות של אהבה ללא סיבה לפי אליעד? אליעד מדבר על אהבה ללא סיבה ומבהיר שזה לא אפשרי ... מוגדרים. הוא כבר לא נמצא תחת הצורך להיות אוהב או שונא, והחוויה של הרגשות משתנה. החוויה של הרגש הופכת למשהו נייטרלי, לא חיובי ולא שלילי, אלא פשוט חוויה קיומית. מהי המשמעות של סם החיים וסם המוות? אליעד מתייחס למונח הידוע סם חיים וסם מוות, ומסביר שזה מצב שבו האדם יכול להגיע למקום נייטרלי. למשל, אם נאמר לאדם להשיג תחושה מסוימת בלי להיות תלוי בשום דבר, המשמעות היא להגיע למצב של נייטרליות מוחלטת, שבו אין תלות בשום דבר וגם אין צורך באף תחושה. במצב כזה, לא משנה לאדם אם הוא מרגיש טוב או ... ספציפית מאוד ואומר שזו אפשרות לגיטימית, כל עוד האדם מודע לכך שזהו רצון חלקי ונפרד, ושהוא לא חייב להגיע למצב נייטרלי. כל עוד האדם מודע לזה שהוא בוחר בחוויה מסוימת - זה לגיטימי וטוב באותה מידה כמו לבחור בנייטרליות מוחלטת. מה קורה אם האדם מוצא סתירות פנימיות בין רגשותיו? אליעד מתייחס לנושא של סתירות פנימיות בין ...
אהבה - רק אהבה, רק לאהוב, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, לאהוב בלי תנאים, לאהוב ללא תנאים
... ולכן בתת המודע של האדם, האדם מרגיש תמיד גם טוב בעוצמה כלשהי וגם רע בעוצמה כלשהי (וגם נייטרליות בצורה כלשהי). ועוד נוסיף, כי האדם יכול להרגיש טוב, רק כאשר הוא יודע גם מהי תחושה של רע. כי אם התודעה של האדם מגיעה למצב שבו הוא לא יודע ... לו להרגיש, גם טוב וגם רע ברמה כלשהי ובעוצמה כלשהי. ולכן, תמיד יש גם אהבה וגם שנאה וגם נייטרליות בצורה כלשהי ובעוצמה כלשהי. ועוד נחדד: כי אהבה, היא תמיד עם תנאים. והתנאי הוא, שהדבר גורם לאדם להרגיש טוב. כי האדם קשור לכל מה שגורם לו ... נקודת מבט שרואה את היתרונות שיש בכל דבר, ותמיד יש גם נקודת מבט, שמסתכלת על הדברים בצורה נייטרלית. ולכן, מנקודת מבט מסוימת, האדם תמיד אוהב כל דבר בלי שום תנאי. דהיינו, מנקודת המבט שכל דבר גורם לאדם להרגיש טוב תמיד, מנקודת המבט הזאת, ...
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
... מצבים ביחס למציאות: התנגדות למציאות: מצב שבו אדם אינו רוצה את מה שקורה, מתנגד לכך, ולכן סובל. קבלת המציאות: מצב נייטרלי שבו אין התנגדות, אך גם אין העדפה. האדם אינו אוהב ואינו שונא, אלא פשוט מכיר ... טוב מחייב מצב שבו האדם מעוניין, רוצה, ואוהב את מה שקורה. אם האדם שונא את מה שקורה, הוא בהכרח ירגיש רע. אם הוא נייטרלי כלפי מה שקורה, לא ירגיש רע אך גם לא ירגיש טוב. כדי להרגיש טוב באמת, האדם ... לקבל אותו. האם אפשר להרגיש טוב בלי לאהוב את המציאות? ניתן להימנע מהרגשה רעה גם בלי לאהוב את המציאות, וזאת באמצעות נייטרליות - לא לאהוב ולא לשנוא. במצב כזה האדם לא ירגיש רע אבל גם לא ירגיש טוב. כלומר, המצב הנייטרלי טוב למי שרוצה רק להפסיק לסבול. אך מי שרוצה להרגיש אושר ושמחה, חייב לפתח את ... להבין מה המטרה: האם לא לסבול או להרגיש טוב ואושר? אם המטרה היא רק לא לסבול, אין צורך באהבת המציאות - מספיק מצב נייטרלי. אם המטרה היא להרגיש טוב ואושר - חייבים לפתח אהבה ורצון למה שקורה, כלומר, ... קשורה להרגשה טובה? כדי להרגיש טוב, צריך לאהוב את המציאות. אם אדם שונא את המציאות, בהכרח ירגיש רע ממנה. אם הוא נייטרלי - הוא לא ירגיש רע, אך גם לא ירגיש טוב. לכן, כדי להרגיש טוב, יש צורך לאהוב את מה שיש. האם אפשר להרגיש טוב גם בלי לאהוב את המציאות? יש אפשרות לא להרגיש רע מבלי לאהוב את המציאות, וזאת על ידי נייטרליות - לאהוב ולא לשנוא. כלומר, אם המטרה היא רק להפסיק להרגיש רע, אפשר פשוט לא ... צריך לאהוב. אם אתה אומר מספיק לי שאני לא ארגיש רע אז אני אומר לך תקשיב אתה לא צריך לאהוב אתה לא צריך לשנוא, תהיה נייטרלי, אם בן אדם אומר אני לא רוצה להרגיש רע אז אל תאהב אל תשנא אתה לא מרגיש רע ...
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה יותר קל? להרגיש טוב, לא להרגיש רע, לחשוב שתי מחשבות בו זמנית, איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא מרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מאושר?
איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? מה יותר קל? להרגיש טוב, לא להרגיש רע, לחשוב שתי מחשבות בו זמנית, איך המוח מרגיש טוב? איך המוח לא מרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מאושר?
... שונים לגמרי. להרגיש טוב זו תחושה חיובית אקטיבית, בעוד שלא להרגיש רע היא תחושה נייטרלית פאסיבית. למשל, אם אדם נמצא בסבל בגלל ... בעוד שבשביל להפסיק להרגיש רע, מספיק רק להטיל ספק באמונות השליליות ולהגיע למצב נייטרלי. מה ההבדל בין טוב, רע ולא משנה? אליעד מסביר את ההבדלים בין שלושה מצבים אפשריים: טוב, רע, ולא משנה (נייטרלי). אם ניקח כדוגמה שלושה אנשים ... רע באופן מוחלט ועדיין לסבול מכך. לדבריו, מצב כזה בלתי אפשרי באמת, כי אם אדם הגיע לנייטרליות מוחלטת, אז אין שום סיבה שהוא יסבול מכך. אם ישנה סבל במצב נייטרלי, זה סימן שהאדם עדיין לא הגיע לנייטרליות שלמה. האם אפשר לחשוב שתי מחשבות ... האם הוא רוצה להישאר בתוך המשחק עם כל המשמעויות של טוב ורע, או לצאת ממנו לגמרי לתוך נייטרליות מוחלטת. איך להפסיק להרגיש רע? למה קשה לחשוב חיובי? מה ההבדל בין נייטרליות לאושר? איך להטיל ספק במחשבות ...
טוב ורע, הרצון להרגיש טוב ולא רע, איך לא להרגיש רע? האם לרצות להרגיש רע? איך לא לרצות להרגיש טוב? המרדף אחרי האושר, המרדף אחרי ההנאה, המרדף אחרי מילוי הרצון, המרדף אחרי הטוב, הדוניזם, איך נוצר רע? למה אני רוצה להרגיש טוב?
טוב ורע, הרצון להרגיש טוב ולא רע, איך לא להרגיש רע? האם לרצות להרגיש רע? איך לא לרצות להרגיש טוב? המרדף אחרי האושר, המרדף אחרי ההנאה, המרדף אחרי מילוי הרצון, המרדף אחרי הטוב, הדוניזם, איך נוצר רע? למה אני רוצה להרגיש טוב?
... להרגיש טוב כדי להימנע מסבל? לפי אליעד, אדם שיגיד לעצמו אני לא רוצה ליהנות, או לא אכפת לי אם אני מרגיש טוב או רע, לא יחוש יותר טוב. הוא פשוט ירגיש כלום, מצב של נייטרליות רגשית, ללא הנאה וללא סבל. הוא לא יסבול אבל גם לא יהנה. האם אפשר ... דבר כזה לרצות להרגיש רע, כי משמעות הרגשת רע היא שהמציאות מנוגדת לרצון. אם אדם יגיד לעצמו אני רוצה להרגיש רע, הוא בעצם לא ירגיש לא רע ולא טוב, אלא שוב יגיע למצב נייטרלי לחלוטין. הוא לא יוכל באמת לסבול, משום שהסבל מגיע רק כשהמציאות ... לי אם ארגיש טוב או רע, או שינסה להימנע מהרצון להרגיש טוב או רע, ייצא לחלוטין מתוך המשחק של טוב ורע. הוא לא ירגיש סבל, אבל גם לא יחווה הנאה משמעותית. מצבו יהיה של נייטרליות ואדישות רגשית מוחלטת. האם קיימת דרך לחוות הנאה ללא סבל? לפי ...
תוכנית הגרעין האיראנית מול מדינת ישראל - מה לעשות? ומהי המשמעות הרוחנית? חלק 1
... שיוצר רע בחיי האדם, הוא מנסה להרוס כל חלקה טובה בחיי האדם. כי הוא מנסה לקחת גם את המחשבות החיוביות, ולהרוס אותן לאדם. בדיוק כפי שאיראן מנסה לגרום למדינות נוספות, להילחם במדינת ישראל. ובנוסף על כל אלו, יש גם מדינות נייטרליות . שהן לא מתערבות בסכסוך שיש בין האיראנים לבין מדינת ישראל. וכך גם בתוך האדם עצמו, יש כוחות שונים שהם שקטים ושהם לא באים לידי ביטוי במאבקים של האדם אל מול היצר הרע שלו, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להיצמד לאמת, דיבור פנימי, לא רוצה, רוצה שלא, רצון נייטרלי, לא בעד ולא נגד, לא טוב ולא רע, לדייק בדיבור
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: נייטרליות, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נייטרליות, איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, מטפל רב תחומי, אימון אישי לילדים נוער והורים בתחום נייטרליות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:46:03 - wesi1