אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נהרסו לי החיים ✔טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:59טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית?

כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן עמוק את המשמעות שהאדם נותן לאירועים הללו בהווה.

לדוגמה, אדם שעבר חרם או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש בעבר, אלא בעיקר מה הן התפיסות והפרשנויות השליליות שהאדם מייחס להתרחשויות אלו כיום. למעשה, מה שמשפיע באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, אלא הזיכרון שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה.

מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית?

הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין להם השפעה פיזית, נעוצה בפירושים שהם נותנים לאירועים אלו. לפי אליעד כהן, האדם אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו.

לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב ש"אם קרה לי דבר כזה, אז כנראה שאף אחד לעולם לא יאהב אותי", או "אני לא ראויה שיאהבו אותי". המשמעות הזאת, הפרשנות האישית הזאת, היא המקור לסבל. לכן הטיפול צריך להיות מופנה כלפי בחינה עמוקה של הפרשנויות הללו - לבדוק אם הן אכן נכונות או שמדובר בסיפורים פנימיים שניתן לשנות אותם.

איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה?

כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר התעללות או השפלה בבית הספר, כדאי לברר מה הוא חושב על עצמו בעקבות האירועים האלו. אם האדם אומר "אני חושב שאני לא ראוי לאהבה" או "אני כישלון חברתי", הטיפול יתמקד בבחינת נכונות המחשבות הללו.

הטיפול, לפיכך, הוא תהליך של בחינת המציאות הפנימית של האדם. בודקים את הפרשנויות האלה ומנסים לבדוק אם הן הגיוניות. אם מתברר שהן לא נכונות, או שהן רק סיפורים שהאדם מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין.

האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית?

אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד איבר, הכאב נובע למעשה מהפירושים והמשמעויות שהאדם נותן למצבו. הוא נותן דוגמה לכך שאם כל האנשים היו מסוגלים לעוף באוויר ורק אתה לא, היית מרגיש רע בגלל הפירוש שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו.

כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד לבדוק את הפרשנויות של האדם למצבו ולראות אם ניתן לשנות אותן לכיוון חיובי יותר, כך שהאדם לא ירגיש פגום או חסר ערך.

איך הזיכרון והפירושים יוצרים את הכאב הנפשי בהווה?

הסבל תמיד מתרחש בהווה, לא בעבר או בעתיד. כלומר, אדם שסובל מהעבר, למעשה סובל ברגע הנוכחי מהזיכרון ומהפירוש שנותן לאירוע שקרה בעבר. לדוגמה, אדם שחווה אונס אינו סובל מהאירוע עצמו (שהסתיים בעבר), אלא מהמשמעות שהוא נותן לו עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה.

אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: "מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?". אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה.

כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות?

כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, הטיפול יתמקד בסימפטומים שיש לאדם כיום - כגון בדידות, חוסר הצלחה חברתית, פחד מדחייה ועוד. המטרה היא לבדוק האם ניתן לשנות את הפירושים שהאדם נותן לכך ולהראות לו שהאירועים שהתרחשו בעבר לא חייבים להכתיב את חייו בהווה.

למשל, אם האדם אומר שהחיים שלו "נהרסו", הטיפול ינסה לבדוק מה זה אומר בפועל, והאם אפשר לשנות את המצב הנוכחי. אם האדם יצליח להרגיש טוב יותר בהווה, האירועים שקרו בעבר יאבדו את כוחם ההרסני.

לסיכום, טיפול בטראומה מכל סוג חייב להתמקד בהבנת הפירושים האישיים שהאדם מעניק לאירועים שקרו לו, ובניסיון לשנות פירושים אלו. הטראומה עצמה היא לא הבעיה, אלא המשמעות והסיפור שהאדם מספר לעצמו.
איך מטפלים בטראומה שנגרמה מהעבר, גם אם היא לא השפיעה פיזית?

הטראומות שאנשים סובלים מהן אינן בהכרח טראומות פיזיות. לעיתים, אירועים שקרו בעבר, כמו השפלה בבית הספר, חרם, או טראומה מינית, לא ישפיעו פיזית על הגוף, אך עשויים להשפיע נפשית לאורך זמן. לכן, כאשר מטפלים בטראומה כזו, צריך להבין את המשמעות שלה בהווה, מה פירוש הדבר עבור האדם כיום וכיצד זה משפיע על תחושת הערך העצמי שלו.

מהו ההבדל בין טראומה פיזית לנפשית?

כאשר אדם עובר טראומה פיזית, למשל אם נהיה עיוור כתוצאה מתאונה, זה משהו שנשאר איתו כל חייו וההשפעה הפיזית ניכרת. אך כשמדובר בטראומה נפשית, כמו השפלה או חרם, מדובר במשהו שקרה בעבר אך המשמעות שלו מתמשכת בהווה. כאן אין שינוי פיזי במציאות, אלא שינוי בתפיסה או בתגובה הנפשית.

למה טראומה מהעבר עדיין יכולה להכאיב לנו כיום?

השפעתה של טראומה לא טמונה רק במה שקרה, אלא בתפיסות ובפירושים שאנחנו נותנים לה. לדוגמה, אדם שעבר השפלה בבית הספר עשוי להרגיש שלא שווה לו להיות חבר או שמגיע לו עונש. זו לא המציאות הפיזית, אלא הפירוש הנפשי שמלווה אותו. על כן, כשעוסקים בטראומה, חשוב לא להבין רק מה קרה, אלא איך התפיסה של אותו אדם את האירוע משפיעה עליו כיום.

איך מבינים את המשמעות של טראומה בעבור אדם?

בכדי להבין איך אדם תופס את הטראומה שהוא עבר, צריך לשאול אותו מה המשמעות שהוא נותן לאירועים מסוימים. לדוגמה, אם אדם עבר חרם בבית הספר, כדאי להבין אילו מחשבות יש לו על עצמו בעקבות זאת. אם הוא מאמין שהוא לא שווה או שאין לו ערך, אז צריך לעבוד על שינוי תפיסות אלו. זהו תהליך של התמודדות עם הסיפורים שהוא מספר לעצמו.

איך נבחנים פירושים של טראומות?

פעמים רבות, אדם סובל מהשלכות טראומה עקב פירושים שגויים או שליליים שהוא ייחס לאירועים. לדוגמה, אדם שעבר טראומה מינית עשוי להרגיש שהוא לא ראוי לאהבה. על המטפל לבדוק את הפירושים ולבחון אם הם נכונים או אם מדובר בסיפורים פנימיים שיכולים להשתנות. אם הסיפור משתנה, אז לא משנה יותר מה קרה אלא איך האדם תופס את זה כיום.

האם גם במקרה של פגיעה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה נובעת מהפירושים?

גם כאשר מדובר בטראומה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה היא לא רק במצב הפיזי עצמו אלא כיצד אנחנו מפרשים את המצב הנוכחי. אם אדם מאמין שהוא לא יכול להצליח או שהוא פחות ערך בגלל המגבלה הפיזית, הוא עדיין סובל מהפירושים שקשורים למצב הפיזי. המטרה היא לבדוק את הפירושים ולבחון אם יש דרך לשנות אותם, כך שהאדם לא ירגיש מוגבל או פחות שווה בגלל המצב.

למה הפירושים הם אלו שמייצרים את הכאב?

לסיכום, הפירושים שאנחנו נותנים לאירועים הם אלו שגורמים לכאב. לא משנה אם מדובר בטראומה פיזית או נפשית, אם נצליח לשנות את הפירושים השליליים שיש לנו על עצמנו בעקבות מה שקרה, נוכל להפחית את הכאב. גם אם עברנו אירועים קשים, הצורך הוא לבדוק את המחשבות שלנו עליהם ולראות אם אפשר לשנות את המשמעות שאנחנו מייחסים להם.
בן אדם שסובל מטראומה איזו טראומה הוא כשהוא היה צעיר הוא נפצע והוא נהיה נכה ועד היום יש לו טראומה והוא סובל מכך שהוא נפצע ונהיה נכה איך אנחנו מטפלים בו בטראומה שלו, אוקי איזה נכה הוא נהיה מה קרה הוא נהיה עיוור עד כאן הבנו. איך אנחנו מטפלים בטראומה שלו אז יש לנו פה שני חלקים שצריך להסתכל עליהם כשקורה לך משהו רע בעבר, יש שני סוגים של דברים רעים שקרו לך בעבר אחד שהם ישפיעו פיזית על המציאות הפיזית שלך לדוגמה נהיית עיוור עובדתית היום אתה רוצה לראות טלוויזיה אתה לא יכול למה אתה לא יכול או אתה לא יכול לראות כלום למה אתה לא יכול לראות כלום כי אתה עיוור למה אתה עיוור כי בילדות עשית תאונה והתעוורת זאת עובדה.

זאת אפשרות אחת של טראומה או פוסט טראומה שקרה משהו שעובדתית השפיע על המציאות שלך כרגע והשפיעה גם על המציאות העתידית שלך כי בהנחה שלא תצליח לא להיות נכה אז אתה נכה אבל יש עוד אפשרות של טראומה שזה החלק הזה מה צריך לעשות אם נהיית עיוור בגלל טראומה, כאילו אם קרה משהו שנהיית עיוור מה לעשות לא יודע לבדוק אתה רוצה לשנות את זה שאתה עיוור צריך לטפל בזה לראות איך תרגיש פחות רע מזה שאתה עיוור למה מפריע לך שאתה עיוור וכו'.

אבל כרגע אנחנו לא נתעסק בטראומה מהסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג אחר רוב הטראומות שיש לאנשים זה טראומות ממשהו שהשפיע עליהם פיזית זה טראומה ממשהו שהשפיע עליהם מנטלית, בילדות צחקו עליו בבית הספר בילדות עשו עליו חרם בילדות אנסו אותו בילדות השפילו אותו הוא הפסיד הרבה כסף אשתו עזבה אותו אשתו בגדה בו משהו שקרה בעבר אבל שלא ישפיע עליו פיזית זה לא פיזית הורידו לו יד זה משהו שקרה.

והשאלה היא איך להתמודד עם זה עם הטראומה הזאת איך להתמודד והתשובה היא שצריך לחדד אותה היא כזאת שום בן אדם בעולם אף פעם לא רע לו ממשהו שקרה בעבר או ממשהו שיקרה בעתיד תמיד רע לך ממשהו שקורה בהווה, נגיד שאתה מפחד למות אתה לא מפחד ממה שיקרה בעתיד אתה מפחד מזה שכרגע אתה חושב על זה שכרגע יש אפשרות לא טוב לך עם זה שכרגע יש אפשרות שאתה תמות מחר, לא טוב לך עם זה שכרגע אתה חי כי אומנם אתה כרגע בריא אבל כרגע יש לך אפשרות להיות חולה ורע לך מזה שכרגע יש לך את האפשרות להיות חולה כי האפשרות קיימת כרגע האפשרות שתהיה חולה קיימת כרגע, אוקי לא רע לך מהעתיד רע לך מזה שכרגע יש אפשרות שיהיה משהו ואתה לא רוצה את האפשרות שקיימת כרגע.

אף פעם גם לא רע לך מהעבר לא רע לך מזה שאנסו אותך רע לך מהזיכרון שיש לך מזה שאנסו אותך והזיכרון הזה קיים כרגע אנחנו תמיד מנסים לפתור בעיה שקיימת כרגע לא בעיה שהייתה בעבר ולא בעיה שתהיה בעתיד. ולכן במקרה שלנו מה שאנחנו נצטרך לעשות זה להבין עם אותו בן אדם מה אתה חושב כרגע על מה שקרה בעבר מזה זה אומר לך לגבי כרגע ומה זה אומר לגבי העתיד שלך, לדוגמה נגיד בן אדם שהשפילו אותו בבית הספר עשו עליו חרם ויש לו טראומה מזה או פוסט טראומה ואז אנחנו צריכים לנסות להבין מה זה אומר לך שעשו עליך חרם מה זה אומר לך.

עכשיו אם זה לא היה אומר לו כלום לא הייתה לזה שום משמעות עבורו לדוגמה, בוא ניתן דוגמה לדוגמה "אתה זוכר שעשו עליך חרם? זוכר, אוקי מה אתה זוכר אתה זוכר מה הילד ההוא לבש איזה נעליים היו לו באותו יום? לא אני לא זוכר, למה אתה לא זוכר הוא זרק עליך נעל נכון באיזה צבע הייתה הנעל? אני לא זוכר" למה אתה לא זוכר כי אין לזה משמעות, אתה לא תזכור דברים שאין להם משמעות בברירת המחדל לזכור דברים שיש להם משמעות עבורך.

אוקי למה אתה לא זוכר את כל הפרטים כי אין לזה משמעות אתה זוכר את מה שיש לו משמעות עבורך, עכשיו ואם אני אגיד לך רגע וזה שהוא זרק עליך נעל אדומה מה המשמעות של זה עבורך שהיא אדומה או צהובה תגיד אין לזה משמעות כי אם הייתה לזה משמעות שהיא אדומה או צהובה גם היית זוכר את הצבע של הנעל ולכן אנחנו צריכים לשאול מה המשמעות עבורך לזה שעשו עליך חרם מה זה אומר לך, מה המשמעות עבורך לזה שאנסו אותך מה המשמעות עבורך על זה שהטרידו אותך מינית מה מהמשמעות עבורך לזה שככה מה המשמעות.

ועכשיו יבואו הפירושים כגון אם אנסו אותי זה אומר שאני לא שווה זה אומר שאני לא מוצלחת זה אומר שאני מזמנת על עצמי דברים רעים זה אומר שלא אוהבים אותי שלא יכולים לאהוב אותי שאני לא ראויה שיאהבו אותי וסיפורים סיפורים, אני לא ראויה שיאהבו אותי ואפילו אבא שלי שהיה צריך לאהוב אותי בכל זאת הוא לא אהב אותי זה אומר שאף אחד אף פעם לא יאהב אותי וזה אומר שזה וזה אומר ששם וסיפורים סיפורים, מה אנחנו צריכים לעשות עם הסיפורים האלה לבדוק האם הם נכונים כי אולי הם באמת נכונים.

אני שמעתי על אחד שהכניס את היד לאש חטף כוויה ועד היום הוא לא מכניס את היד לאש כי הוא הבין שהאש שורפת זה טוב מאוד קרה משהו הוא למד את הלקח טוב מאוד אנחנו צריכים לבדוק מה קרה מה אתה מפרש בעקבות מה שקרה ולטפל בפירושים, אם לדוגמה נגיד בן אדם אומר תראה בעקבות מה שקרה נהרסו לי החיים במה הם נהרסו לך בזה לדוגמה שאני לא מצליח ואני מנודה ואני זה וזה זאת אומרת שמה מפריע לך הסימפטומים, זאת אומרת שאם אתה תצליח לצאת מהבעיות שיש לך בהווה אז מה אכפת לך מה שקרה.

המהות שאני חוזר ואומר עוד פעם זה לא משנה מה קרה זה משנה מה המשמעות שלך כיום ביחס למה שקרה יכול להיות שזה מחשבות שיש לך על עצמך כיום בעקבות מה שקרה יכול להיות שזה דברים שעשית בעקבות מה שזה קרה, יכול להיות דברים שקרו בעקבות מה שקרה כל מיני סיפורים ולכן תנסה להבין את הפירושים אם אתה תיפטר מהפירושים השליליים שיש לך בעקבות מה שקרה לא אכפת לך מה קרה אלא אם כן באמת הורידו לך יד ואם באמת הורידו לך יד ובאמת עשו אותך לעיוור מה אז גם אז הבעיה שלך זה מהפירושים.

ש: גם אז תבדוק את הפירושים.

אליעד: אוקי אז הורידו לך יד אין אתה לא עיוור אז מה אם אתה עיוור אני נכה כולם רואים ואני לא אוקי כל הציפורים עפות ואתה לא מה הבעיה, באמת ואם כל בני האדם מחר יוכלו לעוף באוויר חוץ ממך נכון שאתה תרגיש רע אז מה ההבדל יש בזה שכל בסוף הבעיה שלך זה תמיד רק את הפירושים.
חרם בבית ספר לטפל במחלה נפשית סבל רוצה לראות לטפל בהפרעות נפשיות ניתן לשנות כאב מה מישהי חושבת טראומה טרדות עובדה אונס איך לטפל איך לטפל בטראומה בית ספר בעיה בעיה נפשית בעיה נפשית של פוסט טראומה בעיות בעיות נפשיות דחף מיני דחפים מיניים הנאה מינית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות השפילו אותי התעללות מינית התרגשות מינית חברתי חברתית חולה נפש חולי נפש חרם חרם בבית ספר חרמנות חשק מיני טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בטראומה טיפול בטראומה חברתית טיפול בטראומה מהעבר טיפול בטראומות טיפול בטראומת אונס טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים טראומה טראומה חברתית טראומה מהילדות טראומה מהעבר טראומה מינית טראומות טראומת טראומת אונס יחסי מין יחסים מיניים ילד ילדה ילדים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לעשות סקס לרצות סקס מהעבר מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מין מיניות משיכה מינית נידוי נידוי בבית ספר נפש נפשית סיפוק מיני סקס עבר עברתי חרם בבית ספר עברתי נידוי בבית ספר עוררות מינית פגעו בי פוסט פוסט טראומה פוסטים פסיכיאטר פסיכיאטריה פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון למין רצון לסקס תשוקה מינית
איך לגרום למישהו לא לעשות משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? צריכת סמים, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? הפסקת עישון, איך לגרום למישהו לעשות משהו? איך להעביר מסרים תת הכרתיים?
איך לגרום למישהו לא לעשות משהו? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? צריכת סמים, איך להשפיע על אנשים? איך לשכנע אנשים? הפסקת עישון, איך לגרום למישהו לעשות משהו? איך להעביר מסרים תת הכרתיים?
... יפחד יותר. אבל אם הוא מפחד בשיא שלו ועדיין זה... אליעד: לא, יפחד יותר ממה? יש לו שני פחדים יש לו או שהוא הולך לחטוף, מה הפחד? הוא אומר כזה דבר אני לא מעשן אני מרגיש מזה אם אני מעשן אני אולי מרגיש רע ממנה נגיד נהרסו לי החיים. אז מה צריך לעשות? ש: להגדיל את הפחד הזה. אליעד: איזה? ש: שהוא מפחד שיתפסו אותו. אליעד: או? או מה לעשות, או? או ההפך ...
פסיכוזה של רדיפה, מחלת הרדיפה, התעללו בי, אנסו אותי, פגעו בי, עוקבים אחרי, רודפים אותי, איך נוצרת פסיכוזה? איך נוצרת הפרעת אישיות? חוסר אהבה עצמית בלי תנאים והפרעת אישיות, לגרום למישהו לאהוב את עצמו, מחשבות שווא של רדיפה, מחלת נפש
... אז מה? אינה מזלזלת אלא מטרתה לחשוף את הסיבה האמיתית שבגללה האדם נאחז בסיפור הזה. התשובה שהאדם בדרך כלל ייתן היא משהו בסגנון בגלל שהתעללו בי, בגלל שאנסו אותי, בגלל שרדפו אותי - נהרסו לי החיים , ולכן לא הצלחתי, ולכן אני כישלון. כלומר, אליעד כהן מצביע על כך שהאינטרס הנפשי והרגשי מאחורי הסיפור הוא ...
פשעים, פדופיליה, אונס, רצח, מה טוב ברע, מוסכמות חברתיות, סולם ערכים, מוסריות, נקמנות, צדק בעולם, חוקי המוסר
... פדופיליה, אונס, רצח, מה טוב ברע, מוסכמות חברתיות, סולם ערכים, מוסריות, נקמנות, צדק בעולם, חוקי המוסר איך אפשר למצוא משהו טוב בפשעים כמו אונס או פדופיליה? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלות מורכבות ומאתגרות הנוגעות לפשעים חמורים כמו אונס, פדופיליה, רצח והתעללות בילדים. אליעד מציג תפיסה יוצאת דופן לפיה לכל אירוע, גם המזעזע ביותר, ניתן למצוא ... אפשר בכלל לשאול מה טוב בפשעים אלו, במיוחד בפגיעה בילדים? הוא מדגיש כי המטרה היא לא להצדיק או לתמוך בפשעים אלא להבין את המנגנון הנפשי ... רציונליים לכל דבר, גם אם הדבר מנוגד למוסכמות החברתיות המקובלות. האם יש היגיון פנימי אפילו בפשע כמו פדופיליה? אליעד מסביר, מנקודת מבט ... ופילוסופית, שפדופיל למשל, אינו נמשך דווקא לילד בגלל הגורם הביולוגי או הפיזי, אלא בשל החוויה הנפשית שהוא מקבל מהילד - הוא מחפש אהבה תמימה וחסרת אינטרסים, כזו שאינה תלויה בשום דבר חיצוני. במילים ... לחפש זאת. למה אנשים עושים פשעים קשים כמו רצח או אונס? אליעד מסביר כי אנשים שמבצעים פשעים כמו רצח, אונס או התעללות, לרוב עושים זאת מתוך ניסיון להשיג חוויה או תחושה נפשית מסוימת. לדוגמה, אדם שרוצח או פוגע באחר, עשוי לעשות זאת מתוך תחושה של חולשה שהוא ... תחושה פנימית של זה שלי. כלומר, הפשע נובע מתחושה נפשית של חסר, שמנסה להתמלא בצורה מעוותת. מה הסיבה האמיתית לרצון בנקמה או צדק? בנוגע לנקמה ... תלויים באופן מוחלט בפרספקטיבה האישית, התרבותית והחברתית . הוא מסביר כי ברמה העמוקה ביותר של המציאות, לפני הבריאה עצמה ולפני תחושת ... שבה אנו חיים, קיימים חוקים, גבולות ומוסר חברתי שמטרתם לשמור על החברה ועל החיים האנושיים. אליעד מבהיר כי אין זה אומר שצריך או אפשר להפסיק לחיות לפי מוסכמות חברתיות, אלא רק להבין שהן מבוססות על הנחות יסוד ולא על אמת מוחלטת. מה המשמעות של הבנת ... ברע? למה אנשים עושים פשעים? למה קיימות מוסכמות חברתיות? האם יש טוב מוחלט? מה המשמעות של צדק בעולם? מה גורם לפדופיליה? ...
מי זה אליעד כהן, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מאה אחוז הצלחה, אונס רוחני, מורים רוחניים, שיטות רוחניות, דרך רוחנית, מפורסמים של שקר, מדיטציה, ללכת עד סוף הדרך
מי זה אליעד כהן, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מאה אחוז הצלחה, אונס רוחני, מורים רוחניים, שיטות רוחניות, דרך רוחנית, מפורסמים של שקר, מדיטציה, ללכת עד סוף הדרך
... זה אליעד כהן, מצא את ההבדלים, הדרך של אליעד כהן, מאה אחוז הצלחה, אונס רוחני, מורים רוחניים, שיטות רוחניות, דרך רוחנית, מפורסמים של שקר, מדיטציה, ללכת עד ... שלו, ובמקום לחפש פתרונות חיצוניים, עליו לבדוק את מהות השאלות שהן חלק בלתי נפרד מהתהליך הרוחני. מהו אונס רוחני וכיצד הוא קשור לפסיכולוגיה ולסבל? כחלק מההרצאה, אליעד כהן דן במונח אונס רוחני ומסביר איך זה קשור לסבל הנגרם לאדם מחיים שהוא לא תמיד מבין את סיבתו. הוא מדבר על איך אנשים עלולים להרגיש שהם אונסו לסבול מכורח החיים, ומסביר את התחושה הזו בתור נפרדות בין האדם למציאות. כהן מבהיר ... אינה רעה, כל עוד היא מיועדת להוביל את האדם לתובנה נכונה על הדרך שלו. מהי הדרך של אליעד כהן להצלחה? מהו אונס רוחני? מה זה מאה אחוז הצלחה לפי אליעד כהן? האם ניתן לשחרר את האדם מהסבל? מהי ...
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
... טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות מה הבעיה באכילת בשר ומה הקשר שלה לדרך הרוחנית של אליעד כהן? ההרצאה עוסקת במגוון ...
אונס במרמה, אונס על הבר, יחסי מין בהסכמה חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס
אונס במרמה, אונס על הבר, יחסי מין בהסכמה חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס האם יחסי מין במצב שכרות נחשבים לאונס? אליעד כהן עוסק בשאלה האם מצב שבו בחורה שתתה אלכוהול באופן קיצוני ואז קיימה יחסי מין עם כמה גברים, מהווה אונס. בסיפור המדובר הייתה בחורה ששתתה המון אלכוהול מרצונה החופשי, ללא סימנים שהוסיפו לה משהו לשתייה. בסיטואציה, מספר גברים קיימו איתה יחסי מין, האירוע תועד והופץ ברשתות החברתיות , ועוררה השאלה: האם מדובר באונס או ביחסי מין בהסכמה? אליעד מסביר שקודם כל, עצם העובדה שהאישה טענה שהיא לא נאנסה או לא התלוננה מיד לאחר האירוע, אינה הוכחה חד - משמעית שלא היה אונס, כיוון שייתכן שהיא חוותה טראומה וקשה לה להודות במה שחוותה. מצד שני, גם אם היא מכריזה שלא נאנסה, זה לא בהכרח אומר שהיא באמת לא חוותה את האירוע כאונס. הסיבה היא שבני אדם, כולל נשים במצבי שכרות או תחת השפעת אלכוהול, עלולים להיות במצב של הסכמה חלקית או לא מודעת למה שהם עושים באותו רגע. כיצד אפשר לדעת אם אדם ... בזמן העישון, אך לאחר מכן יכול לומר שהוא מתחרט. כך גם יחסי מין במצבי שכרות: באותו הרגע, ייתכן שהאדם רוצה את האקט, אך לאחר שהתפכח, הוא עשוי להתחרט ולהגדיר את האירוע כלא רצוי. עוד דוגמה חשובה שאליעד מביא: אם במהלך ... אחרות שבגללן אנשים לא מתנגדים למעשים הנעשים בהם, למשל מצב טראומטי או חוסר יכולת רגשית להתמודד עם האירוע. למה השאלה רצתה או לא רצתה מורכבת כל כך? אליעד מדגיש כי ההגדרה רצתה או לא רצתה מורכבת ולא חד משמעית. הרבה פעמים ... רוצים לעשות ומצד שני לא רוצים. במצב של אלכוהול או השפעה נפשית אחרת, אדם יכול לעשות משהו מתוך רצון חלקי או מתוך חוסר התנגדות מספקת, ועדיין אחר כך להרגיש שהדבר נכפה עליו. האם להיות שיכור פוטר מאחריות אישית על המעשים? אליעד מעלה השוואה בין מקרה של אישה שקיימה יחסי מין בשכרות לבין נהיגה בשכרות. אם אישה ששתתה אלכוהול ואז קיימה יחסי מין מוגדרת כקורבן בגלל מצבה, האם אפשר לומר אותו דבר על נהג שיכור שדרס אדם אחר? הרי גם הוא היה תחת השפעת אלכוהול ולא רצה לעשות זאת. השאלה שמעלה אליעד כאן ... מבט רגישה ומורכבת: הוא מסביר שיש נשים שלפעמים מפנטזות על אונס או על מצבים של שליטה, וזה לא הופך אונס אמיתי שנעשה בהן למעשה מוצדק. הוא מדגיש שמבחינה חוקית ומוסרית, אונס תמיד נחשב פסול, אבל זה לא סותר את העובדה שישנם בני אדם עם פנטזיות כאלו. מי באמת מנצל את מי במצבים של יחסי מין תמורת תשלום? אליעד מביא דוגמה נוספת של יחסי מין תמורת כסף (זנות). האם הגבר מנצל את האישה, או אולי דווקא היא זו שמנצלת אותו, כיוון שהיא מקבלת כסף על כלום? הוא מזכיר גם את מוסד הנישואין בהקשר זה: כאשר ... בנקודת מבט סובייקטיבית של האדם המעורב. כיצד מחליטים אם היה אונס? אליעד אומר שלמרות החוק הברור, ישנם מקרים שבהם האמת סובייקטיבית וקשה מאוד לברר אותה. האדם עשוי לטעון לאחר מעשה שלא רצה, למרות שבזמן המעשה היה רצון חלקי ... נפשי שלא מאפשר לו להתנגד בצורה מפורשת, ועדיין לחוש שעבר אונס. מה קורה כאשר גברים מופללים בתלונות שווא? אליעד מתייחס לכך שבמקרים רבים הגבר יכול להיפגע מתלונת שווא, וגם זו סוגיה מורכבת: האם אישה שהגישה תלונה כזו באמת ... כל מקרה לגופו. האם אנשים אחרים אחראים להתערב במצבים של אונס? בסיום, אליעד מביא דוגמה מסדרת הטלוויזיה סיינפלד שבה אנשים תיעדו פשע ולא התערבו, ומעיר שכאשר אדם יודע שעומד להתרחש פשע ואינו מתערב, גם הוא נושא באחריות ... המעורבות האישית היא חלק בלתי נפרד מדיון בנושא זה. מה זה אונס במרמה? האם יחסים בשכרות נחשבים
זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב כאוהב, מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
זוגיות אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, לתת אמון מחדש, לראות אוהב כאויב, לראות אויב כאוהב, מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
... אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי אונס, טראומה בזוגיות, זוגיות אחרי גירושין, ... התניה במוח. התניה כזו נוצרת כאשר מתרחש אירוע חזק, חיובי או שלילי, שהופך לעוגן או נקודת ייחוס במוח. כאשר מתרחשת סיטואציה דומה או דומה מספיק לזו שהייתה בעבר, האדם יכול להגיב כאילו האירוע המקורי מתרחש מחדש, גם אם אין קשר אמיתי בין האירועים. לדוגמה, אם אישה מסוימת לבשה בעבר חולצה סגולה ומישהו העליב אותה קשות ואמר לה שהיא ... אחרת, זה אולי לא היה מטריד אותה כלל, אך החולצה הסגולה מעוררת את הזיכרון השלילי וגורמת לה לראות את בן זוגה כאויב. איך לזהות אם תגובה נובעת מהתניה מהעבר? אליעד ממליץ לאנשים לבדוק האם הם מפרשים את המציאות באופן אמיתי או מתוך התניה מהעבר. כשהמוח מזהה משהו שמזכיר לו חוויה קודמת, הוא מגיב ... סרט את רוצה ללכת?, ובת הזוג כועסת, כדאי לבדוק האם הכעס נובע ממשהו אמיתי שהבן זוג עושה או מכך ששאלות מסוג זה מזכירות לה מישהו אחר שהתחמק או פגע בה בעבר. ייתכן מאוד שהיא מגיבה להתניה ולא למציאות הנוכחית. ... כשנשפטים על ידי מישהו, חשוב להבין שלא תמיד השיפוטיות היא כלפי האדם עצמו, אלא לעיתים היא קשורה לאדם אחר שהאדם הנוכחי מזכיר לנו. השיפוטיות עשויה לנבוע מטראומה מהעבר או מזיכרון חיובי (נוסטלגיה) שאדם ... מישהי אחרת שהוא באמת אוהב. הוא מזהיר שאם מתחילים להסתבך ביחסים, כדאי לבדוק את מקור הרגש, כי לפעמים מתגלה שהאהבה לא אמיתית אלא מבוססת על נוסטלגיה או טראומה מהעבר. אליעד מדגיש שאין צורך לבדוק כל ... בצורה לא פרופורציונלית למציאות. הכרה בתופעה יכולה לסייע לפתור בעיות זוגיות, לתקן תקשורת בין - אישית ולהחזיר את האמון בין בני זוג. איך להתמודד עם טראומה בזוגיות? איך לבנות אמון מחדש אחרי בגידה? איך לזהות התניה שלילית במערכות יחסים? למה אנשים מתהפכים בזוגיות? איך להפסיק לראות אויב באוהב? האם אפשר לאהוב שוב אחרי טראומה? למה המוח פועל בהתניות? עכשיו יש מצבים שבהם בן ... לה שזה לא מתאים לה? ש: כי זה קרה לה פעם עם שמלה סגולה? אליעד: כן אז רגע שנייה. ש: ידעתי שאתה הבאת איזה מקרה ספציפי שפגשת שמישהו עם בעיה פסיכולוגית מהעבר עכשיו עם טראומה. אליעד: נכון אז מה אבל צריך לדעת לענות על זה, לא ... כל מה שאני בא להגיד שבן אדם שמפרש דברים לטובה או לרעה צריך לשים לב האם זה באמת טוב האם זה באמת רע או שמא אני מפרש את זה כטוב או כרע בגלל איזו התניה מהעבר. ש: איך עולים על זה. אליעד: עכשיו איך עולים על זה ... האמת בא נראה את כל הפרופורציה האם הפעולה לכשעצמה היא רעה מה אני חווה ביחס לפעולה אמרו לי ככה אוקי אני חווה ככה האם זאת האמת או שאולי יש לי איזה התניה מהעבר, עכשיו זה קורה בדרך כלל איפה זה בדרך כלל בא לידי ... להיות שלא לא עובדתית רגע האם באמת הוא לא יודע מה לעשות בחיים לא וואלה בזה ובזה הוא יודע פה ספציפית אני נלחצתי למה אני נלחצתי כי הוא הזכיר לך מישהו מהעבר שהיה בטלן זה וזה והוא גם אמר לך לאיזה סרט ללכת. ... אני שופט מישהו אחר שמזכיר לי אותו ולא בהכרח בכלל שהוא שופט אותי אולי הוא שופט מישהו אחר שאני מזכיר לו, זהו זה הסיפור זה אומר שהבן אדם הייתה לו איזו טראומה איזה תמונה בראש או טראומה נגיד מה הפוזיטיבי של טראומה נגיד נוסטלגיה נניח היה לו איזה זיכרון מאוד טוב, ... השיטה אומרת בא נבדוק למה. הבנו את הסיפור כן מה אתה אומר. ש: אני כשאני שומע כשאתה אומר את זה איפשהו אני מרגיש זה נניח אם אני בא, סתם נניח הייתה איזו טראומה רע אתה בא יושבים מפרקים אותה מרגיש לי איפשהו שזה ...
סם האהבה, סקס, יחסי מין, ספורט, פעילות גופנית, רמות סרוטונין, סם ההתאהבות, אונס, חוסר אושר, מצב רוח ירוד, דיכאון, טיפול תרופתי, רמות דופמין, אין מצב רוח, לשפר את מצב הרוח, חוסר חשק מיני
סם האהבה, סקס, יחסי מין, ספורט, פעילות גופנית, רמות סרוטונין, סם ההתאהבות, אונס, חוסר אושר, מצב רוח ירוד, דיכאון, טיפול תרופתי, רמות דופמין, אין מצב רוח, לשפר את מצב הרוח, חוסר חשק מיני
... האהבה, סקס, יחסי מין, ספורט, פעילות גופנית, רמות סרוטונין, סם ההתאהבות, אונס, חוסר אושר, מצב רוח ירוד, דיכאון, טיפול תרופתי, רמות דופמין, אין מצב רוח, לשפר את מצב הרוח, חוסר חשק מיני מה הקשר בין סרוטונין, דופמין, והפעולות שמשפיעות על מצב הרוח שלנו? ההרצאה עוסקת בקשר בין פעילות גופנית, סקס, ואוכל לבין חומרים כימיים במוח כמו סרוטונין ודופמין, שהשפעתם על מצב ... מסביר שהסרוטונין הוא סם ההתאהבות וקשור להרגשה של אושר ושביעות רצון. דופמין, לעומת זאת, קשור לתחושת הנאה והגמול, וההפרשה שלו במוח יכולה להתרחש בעקבות פעולות כמו סקס או פעילות גופנית. האם באמת סקס או ספורט גורמים להפרשת סרוטונין ודופמין? המרצה מציין שהרבה אנשים מאמינים שסקס, ספורט ופעולות נוספות מפרישות את החומרים האלה במוח, אך השאלה שנשאלת היא ... טוב, אז תחושתו תתאים לזה. האם דיכאון יכול להיגרם בגלל חוסר בפעולות מסוימות? בהמשך, אליעד מציין את הדוגמה של אדם שמרגיש דיכאון כי הוא לא עשה ספורט או לא קיים יחסי מין. למרות שהוא מאמין שהפעולות הללו יגרמו לו להרגיש טוב, לא תמיד זה נכון. אליעד ... השאלה האם כל פעולה שמביאה להפרשת סרוטונין ודופמין גורמת לאותה תחושת אושר. הוא מביא את הדוגמה של אדם שיכול להרגיש יותר טוב ממטלות שונות כמו ניקוי הבית מאשר מקיום יחסי מין , וזאת בגלל המשמעות שהוא מייחס לכל פעולה. כלומר, יש פעולות שמסיבות תחושת טוב ... שהאדם מעניק לפעולה הבדל בין פעולות גופניות למשמעות רגשית מה הקשר בין סרוטונין, דופמין, והפעולות שמשפיעות על מצב הרוח שלנו? ההרצאה עוסקת בקשר בין פעילות גופנית, סקס, ואוכל לבין חומרים כימיים במוח כמו סרוטונין ודופמין, שהשפעתם על מצב ... מסביר שהסרוטונין הוא סם ההתאהבות וקשור להרגשה של אושר ושביעות רצון. דופמין, לעומת זאת, קשור לתחושת הנאה והגמול, וההפרשה שלו במוח יכולה להתרחש בעקבות פעולות כמו סקס או פעילות גופנית. האם באמת סקס או ספורט גורמים להפרשת סרוטונין ודופמין? המרצה מציין שהרבה אנשים מאמינים שסקס, ספורט ופעולות נוספות מפרישות את החומרים האלה במוח, אך השאלה שנשאלת היא ... טוב, אז תחושתו תתאים לזה. האם דיכאון יכול להיגרם בגלל חוסר בפעולות מסוימות? בהמשך, אליעד מציין את הדוגמה של אדם שמרגיש דיכאון כי הוא לא עשה ספורט או לא קיים יחסי מין. למרות שהוא מאמין שהפעולות הללו יגרמו לו להרגיש טוב, לא תמיד זה נכון. אליעד ... השאלה האם כל פעולה שמביאה להפרשת סרוטונין ודופמין גורמת לאותה תחושת אושר. הוא מביא את הדוגמה של אדם שיכול להרגיש יותר טוב ממטלות שונות כמו ניקוי הבית מאשר מקיום יחסי מין, וזאת בגלל המשמעות שהוא מייחס לכל פעולה. כלומר, יש פעולות שמסיבות תחושת טוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: נהרסו לי החיים, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נהרסו לי החיים, איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי לבני נוער בנושאי נהרסו לי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 09:46:17 - wesi1