אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:59טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית?

כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן עמוק את המשמעות שהאדם נותן לאירועים הללו בהווה.

לדוגמה, אדם שעבר חרם או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש בעבר, אלא בעיקר מה הן התפיסות והפרשנויות השליליות שהאדם מייחס להתרחשויות אלו כיום. למעשה, מה שמשפיע באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, אלא הזיכרון שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה.

מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית?

הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין להם השפעה פיזית, נעוצה בפירושים שהם נותנים לאירועים אלו. לפי אליעד כהן, האדם אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו.

לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב ש"אם קרה לי דבר כזה, אז כנראה שאף אחד לעולם לא יאהב אותי", או "אני לא ראויה שיאהבו אותי". המשמעות הזאת, הפרשנות האישית הזאת, היא המקור לסבל. לכן הטיפול צריך להיות מופנה כלפי בחינה עמוקה של הפרשנויות הללו - לבדוק אם הן אכן נכונות או שמדובר בסיפורים פנימיים שניתן לשנות אותם.

איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה?

כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר התעללות או השפלה בבית הספר, כדאי לברר מה הוא חושב על עצמו בעקבות האירועים האלו. אם האדם אומר "אני חושב שאני לא ראוי לאהבה" או "אני כישלון חברתי", הטיפול יתמקד בבחינת נכונות המחשבות הללו.

הטיפול, לפיכך, הוא תהליך של בחינת המציאות הפנימית של האדם. בודקים את הפרשנויות האלה ומנסים לבדוק אם הן הגיוניות. אם מתברר שהן לא נכונות, או שהן רק סיפורים שהאדם מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין.

האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית?

אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד איבר, הכאב נובע למעשה מהפירושים והמשמעויות שהאדם נותן למצבו. הוא נותן דוגמה לכך שאם כל האנשים היו מסוגלים לעוף באוויר ורק אתה לא, היית מרגיש רע בגלל הפירוש שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו.

כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד לבדוק את הפרשנויות של האדם למצבו ולראות אם ניתן לשנות אותן לכיוון חיובי יותר, כך שהאדם לא ירגיש פגום או חסר ערך.

איך הזיכרון והפירושים יוצרים את הכאב הנפשי בהווה?

הסבל תמיד מתרחש בהווה, לא בעבר או בעתיד. כלומר, אדם שסובל מהעבר, למעשה סובל ברגע הנוכחי מהזיכרון ומהפירוש שנותן לאירוע שקרה בעבר. לדוגמה, אדם שחווה אונס אינו סובל מהאירוע עצמו (שהסתיים בעבר), אלא מהמשמעות שהוא נותן לו עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה.

אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: "מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?". אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה.

כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות?

כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, הטיפול יתמקד בסימפטומים שיש לאדם כיום - כגון בדידות, חוסר הצלחה חברתית, פחד מדחייה ועוד. המטרה היא לבדוק האם ניתן לשנות את הפירושים שהאדם נותן לכך ולהראות לו שהאירועים שהתרחשו בעבר לא חייבים להכתיב את חייו בהווה.

למשל, אם האדם אומר שהחיים שלו "נהרסו", הטיפול ינסה לבדוק מה זה אומר בפועל, והאם אפשר לשנות את המצב הנוכחי. אם האדם יצליח להרגיש טוב יותר בהווה, האירועים שקרו בעבר יאבדו את כוחם ההרסני.

לסיכום, טיפול בטראומה מכל סוג חייב להתמקד בהבנת הפירושים האישיים שהאדם מעניק לאירועים שקרו לו, ובניסיון לשנות פירושים אלו. הטראומה עצמה היא לא הבעיה, אלא המשמעות והסיפור שהאדם מספר לעצמו.
איך מטפלים בטראומה שנגרמה מהעבר, גם אם היא לא השפיעה פיזית?

הטראומות שאנשים סובלים מהן אינן בהכרח טראומות פיזיות. לעיתים, אירועים שקרו בעבר, כמו השפלה בבית הספר, חרם, או טראומה מינית, לא ישפיעו פיזית על הגוף, אך עשויים להשפיע נפשית לאורך זמן. לכן, כאשר מטפלים בטראומה כזו, צריך להבין את המשמעות שלה בהווה, מה פירוש הדבר עבור האדם כיום וכיצד זה משפיע על תחושת הערך העצמי שלו.

מהו ההבדל בין טראומה פיזית לנפשית?

כאשר אדם עובר טראומה פיזית, למשל אם נהיה עיוור כתוצאה מתאונה, זה משהו שנשאר איתו כל חייו וההשפעה הפיזית ניכרת. אך כשמדובר בטראומה נפשית, כמו השפלה או חרם, מדובר במשהו שקרה בעבר אך המשמעות שלו מתמשכת בהווה. כאן אין שינוי פיזי במציאות, אלא שינוי בתפיסה או בתגובה הנפשית.

למה טראומה מהעבר עדיין יכולה להכאיב לנו כיום?

השפעתה של טראומה לא טמונה רק במה שקרה, אלא בתפיסות ובפירושים שאנחנו נותנים לה. לדוגמה, אדם שעבר השפלה בבית הספר עשוי להרגיש שלא שווה לו להיות חבר או שמגיע לו עונש. זו לא המציאות הפיזית, אלא הפירוש הנפשי שמלווה אותו. על כן, כשעוסקים בטראומה, חשוב לא להבין רק מה קרה, אלא איך התפיסה של אותו אדם את האירוע משפיעה עליו כיום.

איך מבינים את המשמעות של טראומה בעבור אדם?

בכדי להבין איך אדם תופס את הטראומה שהוא עבר, צריך לשאול אותו מה המשמעות שהוא נותן לאירועים מסוימים. לדוגמה, אם אדם עבר חרם בבית הספר, כדאי להבין אילו מחשבות יש לו על עצמו בעקבות זאת. אם הוא מאמין שהוא לא שווה או שאין לו ערך, אז צריך לעבוד על שינוי תפיסות אלו. זהו תהליך של התמודדות עם הסיפורים שהוא מספר לעצמו.

איך נבחנים פירושים של טראומות?

פעמים רבות, אדם סובל מהשלכות טראומה עקב פירושים שגויים או שליליים שהוא ייחס לאירועים. לדוגמה, אדם שעבר טראומה מינית עשוי להרגיש שהוא לא ראוי לאהבה. על המטפל לבדוק את הפירושים ולבחון אם הם נכונים או אם מדובר בסיפורים פנימיים שיכולים להשתנות. אם הסיפור משתנה, אז לא משנה יותר מה קרה אלא איך האדם תופס את זה כיום.

האם גם במקרה של פגיעה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה נובעת מהפירושים?

גם כאשר מדובר בטראומה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה היא לא רק במצב הפיזי עצמו אלא כיצד אנחנו מפרשים את המצב הנוכחי. אם אדם מאמין שהוא לא יכול להצליח או שהוא פחות ערך בגלל המגבלה הפיזית, הוא עדיין סובל מהפירושים שקשורים למצב הפיזי. המטרה היא לבדוק את הפירושים ולבחון אם יש דרך לשנות אותם, כך שהאדם לא ירגיש מוגבל או פחות שווה בגלל המצב.

למה הפירושים הם אלו שמייצרים את הכאב?

לסיכום, הפירושים שאנחנו נותנים לאירועים הם אלו שגורמים לכאב. לא משנה אם מדובר בטראומה פיזית או נפשית, אם נצליח לשנות את הפירושים השליליים שיש לנו על עצמנו בעקבות מה שקרה, נוכל להפחית את הכאב. גם אם עברנו אירועים קשים, הצורך הוא לבדוק את המחשבות שלנו עליהם ולראות אם אפשר לשנות את המשמעות שאנחנו מייחסים להם.
בן אדם שסובל מטראומה איזו טראומה הוא כשהוא היה צעיר הוא נפצע והוא נהיה נכה ועד היום יש לו טראומה והוא סובל מכך שהוא נפצע ונהיה נכה איך אנחנו מטפלים בו בטראומה שלו, אוקי איזה נכה הוא נהיה מה קרה הוא נהיה עיוור עד כאן הבנו. איך אנחנו מטפלים בטראומה שלו אז יש לנו פה שני חלקים שצריך להסתכל עליהם כשקורה לך משהו רע בעבר, יש שני סוגים של דברים רעים שקרו לך בעבר אחד שהם ישפיעו פיזית על המציאות הפיזית שלך לדוגמה נהיית עיוור עובדתית היום אתה רוצה לראות טלוויזיה אתה לא יכול למה אתה לא יכול או אתה לא יכול לראות כלום למה אתה לא יכול לראות כלום כי אתה עיוור למה אתה עיוור כי בילדות עשית תאונה והתעוורת זאת עובדה.

זאת אפשרות אחת של טראומה או פוסט טראומה שקרה משהו שעובדתית השפיע על המציאות שלך כרגע והשפיעה גם על המציאות העתידית שלך כי בהנחה שלא תצליח לא להיות נכה אז אתה נכה אבל יש עוד אפשרות של טראומה שזה החלק הזה מה צריך לעשות אם נהיית עיוור בגלל טראומה, כאילו אם קרה משהו שנהיית עיוור מה לעשות לא יודע לבדוק אתה רוצה לשנות את זה שאתה עיוור צריך לטפל בזה לראות איך תרגיש פחות רע מזה שאתה עיוור למה מפריע לך שאתה עיוור וכו'.

אבל כרגע אנחנו לא נתעסק בטראומה מהסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג אחר רוב הטראומות שיש לאנשים זה טראומות ממשהו שהשפיע עליהם פיזית זה טראומה ממשהו שהשפיע עליהם מנטלית, בילדות צחקו עליו בבית הספר בילדות עשו עליו חרם בילדות אנסו אותו בילדות השפילו אותו הוא הפסיד הרבה כסף אשתו עזבה אותו אשתו בגדה בו משהו שקרה בעבר אבל שלא ישפיע עליו פיזית זה לא פיזית הורידו לו יד זה משהו שקרה.

והשאלה היא איך להתמודד עם זה עם הטראומה הזאת איך להתמודד והתשובה היא שצריך לחדד אותה היא כזאת שום בן אדם בעולם אף פעם לא רע לו ממשהו שקרה בעבר או ממשהו שיקרה בעתיד תמיד רע לך ממשהו שקורה בהווה, נגיד שאתה מפחד למות אתה לא מפחד ממה שיקרה בעתיד אתה מפחד מזה שכרגע אתה חושב על זה שכרגע יש אפשרות לא טוב לך עם זה שכרגע יש אפשרות שאתה תמות מחר, לא טוב לך עם זה שכרגע אתה חי כי אומנם אתה כרגע בריא אבל כרגע יש לך אפשרות להיות חולה ורע לך מזה שכרגע יש לך את האפשרות להיות חולה כי האפשרות קיימת כרגע האפשרות שתהיה חולה קיימת כרגע, אוקי לא רע לך מהעתיד רע לך מזה שכרגע יש אפשרות שיהיה משהו ואתה לא רוצה את האפשרות שקיימת כרגע.

אף פעם גם לא רע לך מהעבר לא רע לך מזה שאנסו אותך רע לך מהזיכרון שיש לך מזה שאנסו אותך והזיכרון הזה קיים כרגע אנחנו תמיד מנסים לפתור בעיה שקיימת כרגע לא בעיה שהייתה בעבר ולא בעיה שתהיה בעתיד. ולכן במקרה שלנו מה שאנחנו נצטרך לעשות זה להבין עם אותו בן אדם מה אתה חושב כרגע על מה שקרה בעבר מזה זה אומר לך לגבי כרגע ומה זה אומר לגבי העתיד שלך, לדוגמה נגיד בן אדם שהשפילו אותו בבית הספר עשו עליו חרם ויש לו טראומה מזה או פוסט טראומה ואז אנחנו צריכים לנסות להבין מה זה אומר לך שעשו עליך חרם מה זה אומר לך.

עכשיו אם זה לא היה אומר לו כלום לא הייתה לזה שום משמעות עבורו לדוגמה, בוא ניתן דוגמה לדוגמה "אתה זוכר שעשו עליך חרם? זוכר, אוקי מה אתה זוכר אתה זוכר מה הילד ההוא לבש איזה נעליים היו לו באותו יום? לא אני לא זוכר, למה אתה לא זוכר הוא זרק עליך נעל נכון באיזה צבע הייתה הנעל? אני לא זוכר" למה אתה לא זוכר כי אין לזה משמעות, אתה לא תזכור דברים שאין להם משמעות בברירת המחדל לזכור דברים שיש להם משמעות עבורך.

אוקי למה אתה לא זוכר את כל הפרטים כי אין לזה משמעות אתה זוכר את מה שיש לו משמעות עבורך, עכשיו ואם אני אגיד לך רגע וזה שהוא זרק עליך נעל אדומה מה המשמעות של זה עבורך שהיא אדומה או צהובה תגיד אין לזה משמעות כי אם הייתה לזה משמעות שהיא אדומה או צהובה גם היית זוכר את הצבע של הנעל ולכן אנחנו צריכים לשאול מה המשמעות עבורך לזה שעשו עליך חרם מה זה אומר לך, מה המשמעות עבורך לזה שאנסו אותך מה המשמעות עבורך על זה שהטרידו אותך מינית מה מהמשמעות עבורך לזה שככה מה המשמעות.

ועכשיו יבואו הפירושים כגון אם אנסו אותי זה אומר שאני לא שווה זה אומר שאני לא מוצלחת זה אומר שאני מזמנת על עצמי דברים רעים זה אומר שלא אוהבים אותי שלא יכולים לאהוב אותי שאני לא ראויה שיאהבו אותי וסיפורים סיפורים, אני לא ראויה שיאהבו אותי ואפילו אבא שלי שהיה צריך לאהוב אותי בכל זאת הוא לא אהב אותי זה אומר שאף אחד אף פעם לא יאהב אותי וזה אומר שזה וזה אומר ששם וסיפורים סיפורים, מה אנחנו צריכים לעשות עם הסיפורים האלה לבדוק האם הם נכונים כי אולי הם באמת נכונים.

אני שמעתי על אחד שהכניס את היד לאש חטף כוויה ועד היום הוא לא מכניס את היד לאש כי הוא הבין שהאש שורפת זה טוב מאוד קרה משהו הוא למד את הלקח טוב מאוד אנחנו צריכים לבדוק מה קרה מה אתה מפרש בעקבות מה שקרה ולטפל בפירושים, אם לדוגמה נגיד בן אדם אומר תראה בעקבות מה שקרה נהרסו לי החיים במה הם נהרסו לך בזה לדוגמה שאני לא מצליח ואני מנודה ואני זה וזה זאת אומרת שמה מפריע לך הסימפטומים, זאת אומרת שאם אתה תצליח לצאת מהבעיות שיש לך בהווה אז מה אכפת לך מה שקרה.

המהות שאני חוזר ואומר עוד פעם זה לא משנה מה קרה זה משנה מה המשמעות שלך כיום ביחס למה שקרה יכול להיות שזה מחשבות שיש לך על עצמך כיום בעקבות מה שקרה יכול להיות שזה דברים שעשית בעקבות מה שזה קרה, יכול להיות דברים שקרו בעקבות מה שקרה כל מיני סיפורים ולכן תנסה להבין את הפירושים אם אתה תיפטר מהפירושים השליליים שיש לך בעקבות מה שקרה לא אכפת לך מה קרה אלא אם כן באמת הורידו לך יד ואם באמת הורידו לך יד ובאמת עשו אותך לעיוור מה אז גם אז הבעיה שלך זה מהפירושים.

ש: גם אז תבדוק את הפירושים.

אליעד: אוקי אז הורידו לך יד אין אתה לא עיוור אז מה אם אתה עיוור אני נכה כולם רואים ואני לא אוקי כל הציפורים עפות ואתה לא מה הבעיה, באמת ואם כל בני האדם מחר יוכלו לעוף באוויר חוץ ממך נכון שאתה תרגיש רע אז מה ההבדל יש בזה שכל בסוף הבעיה שלך זה תמיד רק את הפירושים.
דימוי עצמי נמוך לטפל בחולה נפש החיים להרגיש בעל ערך טראומות מהעבר טיפול במחלת רוח להשתנות לחשוב פוסט לאהוב רק אותך רצון אונס איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בטראומה בית ספר בעיה בעיה נפשית בעיה נפשית של פוסט טראומה בעיות בעיות נפשיות הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות השפילו אותי התעללות מינית חברתי חברתית חולה נפש חולי נפש חרם חרם בבית ספר טיפול טיפול ב טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בטראומה טיפול בטראומה חברתית טיפול בטראומה מהעבר טיפול בטראומות טיפול בטראומת אונס טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים טראומה טראומה חברתית טראומה מהילדות טראומה מהעבר טראומה מינית טראומות טראומת טראומת אונס ילד ילדה ילדים לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מהעבר מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל נידוי נידוי בבית ספר נפש נפשית עבר עברתי חרם בבית ספר עברתי נידוי בבית ספר פוסט פוסט טראומה פוסטים פסיכיאטר פסיכיאטריה
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
... זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי איך להתמודד עם מחשבות טורדניות בזוגיות? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת באופן מפורט ... עם מחשבות טורדניות בזוגיות, משברי זוגיות, והדרך להשיג זוגיות מוצלחת ויציבה. אליעד מתמקד בזוג שמגיע עם בעיה ספציפית, כאשר הגבר מוטרד מהעבר של בת זוגו, והעובדה שהיא הייתה בקשר אינטימי משמעותי עם גבר אחר לפניו. אליעד מסביר כי הבעיה אינה נעוצה בעבר ... כאשר הגבר מתמודד עם התסריט הכי גרוע מבחינתו, הוא יכול לגלות שבעצם אין ממה לפחד, או שהבעיה היא אחרת לגמרי ממה שחשב. כך, כאשר הפחד העמוק מטופל ישירות, כל שאר החששות הופכים להיות קלים יותר להתמודדות. סיכום ומסקנות: כיצד להצליח בזוגיות ולהתגבר על משברים? ... קשה לי עם העבר של בת הזוג? איך לחזק ביטחון עצמי בזוגיות? מה לעשות כשהאגו פוגע בזוגיות? איך להפסיק לפחד מבגידה? האם אפשר להצליח בזוגיות עם טראומה?
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך איך דמיון מודרך יכול לטפל בפחדים וחרדות? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד טיפול בדמיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות עם פחדים, חרדות, פוביות, וטראומות. הנקודה המרכזית היא שאם אדם ייקח סיטואציה שמעוררת בו פחד וידמיין אותה לפרטי פרטים, ... להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהספק יעלם. איך להתמודד עם פחדים? טיפול בדמיון מודרך לפוביות התמודדות עם חרדת מוות איך להפסיק לפחד מכלבים? האם פחד הוא ...
מנגנון הרצון, איך המוח חושב? טראומה, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים, להתחיל מחדש, התחלה חדשה, איך עובד הרצון?
מנגנון הרצון, איך המוח חושב? טראומה, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים, להתחיל מחדש, התחלה חדשה, איך עובד הרצון?
... הרצון, איך המוח חושב? טראומה, טיפול בטראומה, זיכרונות רעים, להתחיל מחדש, התחלה חדשה, איך עובד הרצון? האם אפשר לתקן טראומה ולהיות במצב טוב יותר ממה שהיה בהתחלה? אליעד כהן פותח בשאלה עקרונית: האם אפשר לתקן משהו שהתקלקל למצב שיהיה בדיוק כמו ... לעומת אדם שמעולם לא ננשך אך עדיין פוחד להינשך. לטענתו, לפעמים אדם שכבר ננשך יוכל להתגבר על הפחד, כי הוא כבר חווה את זה ויצא מזה, בעוד שמישהו שמעולם לא ננשך עשוי לפחד יותר. מהו מנגנון הטראומה וכיצד ניתן להשתחרר ממנה? אליעד מתעמק בנושא הטראומה ומסביר שכשאדם עובר חוויה קשה, הוא בדרך כלל זוכר אותה וחושש שתקרה שוב. לכן, גם כאשר הטראומה נגמרה, הוא עלול להמשיך לפחד ולהימנע ממצבים דומים. אליעד מבהיר שבפועל, האדם יכול להחליט שהוא רוצה לא רק להפסיק לפחד אלא גם למחוק את עצם זיכרון הטראומה לגמרי. אבל כאן עולה פרדוקס מעניין: מצד אחד, האדם רוצה לשכוח את הטראומה לחלוטין, אך מצד שני, דווקא הטראומה הזו גרמה לו להעריך את המצב שבו הוא נמצא עכשיו. לכן, אם הוא ישכח לגמרי את הטראומה, הוא גם יאבד את אותה הערכה חדשה שנוצרה אצלו. כדי להסיר לגמרי את הטראומה, אליעד מציין שהאדם חייב לחזור למצב של לפני הפוטנציאל, מצב שלפני המחשבה, לפני היווצרות הטראומה. רק שם לא קיימים חסרונות בכלל, משום שהחסרונות נוצרים דרך מחשבה וזיכרון. אליעד מציין שלמעשה, כל מה שהאדם חווה, כולל טראומות או פחדים, הוא תוצר של מחשבותיו בלבד, ולכן שינוי התפיסה או החשיבה יכול לשנות גם את החוויה לחלוטין. האם תמיד אדם שחווה טראומה יהיה מפוחד יותר? אליעד דן בכך שלכאורה אדם שחווה טראומה אמור לפחד יותר, אבל הוא מסביר שהמציאות מורכבת יותר. לעיתים דווקא אדם שחווה ונפגע פחות יפחד, משום שהוא יודע שכבר התמודד ... כסף, עלול לחשוש הרבה יותר, כי הוא אינו יודע כיצד יגיב להפסד. כיצד המוח יוצר פחד וכיצד ניתן לשנות זאת? אליעד מבהיר שכל הפחדים והחסרונות הם יחסיים ולא מוחלטים. הוא טוען שכל המחשבות על פחד או טראומה הן תלויות באדם עצמו, וכי הפחדים הם תולדה של מחשבות, שהאדם חושב שהן מחויבות ואינן ניתנות לשינוי. לכן, הוא טוען כי המפתח לשחרור מפחד או טראומה נמצא בשינוי המחשבה עצמה. כאשר האדם משנה את מה שהוא תופס כמחויב או בלתי נמנע, הוא יכול להשתחרר מפחדים או טראומות, ואף להגיע למצב טוב יותר ממה שהיה לו קודם לכן. אליעד חוזר ומדגיש כי המוח לא יכול לחשוב על משהו מחוץ למה שהוא מכיר. לכן, כדי להשתחרר באמת מטראומה, האדם חייב להגיע לנקודה הפנימית ביותר שבה המחשבות עדיין לא נוצרו, לפני עצם הפוטנציאל של המחשבה. רק שם נמצאת השלווה המוחלטת, המקום שאין בו שום חסרונות או פחדים. איך משתחררים מטראומה? כיצד עובד מנגנון הרצון? האם אפשר לשכוח זיכרונות רעים? איך מוחקים פחד? מה עדיף להיוולד עם חיסרון או בלי? האם טראומה יכולה להועיל? ...
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
... יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר מה גורם לאדם לנתינה אובססיבית ורחמנות יתר? נתינה אובססיבית, רחמנות יתר ונתינת יתר הן ... הוא מנסה באופן בלתי מודע להתמודד עם טראומות או כאבים מעברו. אדם כזה פועל בנחמדות יתר וברחמנות קיצונית כלפי הסביבה, עד כדי מצב שבו הוא מוותר לחלוטין על צרכיו ... שאליעד נותן לכך הוא כי מדובר בהשלכה נפשית. האדם למעשה מרחם על עצמו באופן בלתי מודע. ייתכן שבעברו הוא חווה פגיעה קשה, כגון ניצול, גניבה, רמאות, או תחושת חוסר אונים ... רגשי. הוא לא הצליח להתמודד עם אותה טראומה או כאב, וכעת בכל פעם שהוא רואה אדם אחר סובל, הוא מיד מזדהה עם הסבל של אותו אדם מתוך השלכה של הסבל האישי שלו. כך לדוגמה, ... אחרים, וכך הוא לעולם לא מתמודד באמת עם הטראומות שלו. התנהגות זו יכולה להוביל לשחיקה רגשית, לדיכאון, ואף לכעס פנימי מודחק שיכול להתפרץ בהמשך. יתרה מכך, כאשר אדם גדל ... קשות ביכולת של הילד להסתדר בעתיד. איך מטפלים בהתנהגות של נתינה אובססיבית ורחמנות יתר? אליעד כהן מדגיש שהדרך להתמודד עם נתינה אובססיבית היא קודם כל להבין את ... ביטוי של רחמים עצמיים בלתי פתורים. הטיפול נעשה על ידי לימוד האדם לקבל ולהכיל את הכאב שלו מבלי לברוח לנתינה כפייתית כלפי אחרים. לדוגמה, אדם שנותן כסף לאנשים עניים ... ללא הצורך הפנימי הכפייתי שמקורו בטראומה אישית לא פתורה. איך כעס יתר ורגשות אחרים קשורים לאותו מנגנון של רחמים עצמיים? אליעד מסביר שגם רגשות אחרים, כגון כעס יתר ... נתינה אובססיבית? מה הסיבה לרחמנות יתר? כיצד לטפל בטראומה שגורמת לנתינת יתר? מדוע אני מרחם על אחרים? כיצד לעצור רחמים עצמיים? למה אני לא מסוגל לשים גבולות ...
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי מה זה טיפול בטראומה וכיצד הוא משפיע על הרגש? כאשר אדם חווה טראומה, האירוע מותיר עליו השפעה רגשית חזקה ומתמשכת. לדוגמה, אם אדם נשדד ברחוב מסוים, בכל פעם שיעבור שם או יראה חפץ שמזכיר לו את האירוע, כמו אבן מסוימת ברחוב, הוא יחווה מחדש רגשות ... המוח שלו יוצר קישור אוטומטי בין הגירוי הטראומטי לבין הזיכרון הרגשי השלילי. בטיפול בטראומה, אחת המטרות המרכזיות היא לנתק את הקישור הזה ולהפחית את הכאב שהזיכרון גורם בכל פעם שהוא עולה מחדש. הטיפול מתמקד בשתי מטרות עיקריות: לצמצם את תדירות הופעת הזיכרון הטראומטי . להקטין את עוצמת הכאב הנפשי שמלווה את הזיכרון. כיצד ניתן להפחית את הסבל הרגשי מהזיכרון הטראומטי? כדי להפחית את הכאב הרגשי, המטפל בודק עם האדם למה האירוע נתפס אצלו כמשהו שלילי. לדוגמה, אדם שנשדד ואומר שחש חוסר אונים, המטפל יחקור לעומק מה בדיוק היה רע בחוסר האונים: האם זה שהוא לא הצליח להילחם חזרה, או ... ובכך להקטין את הסבל. למה חשוב לשחזר את הטראומה במדויק לפרטי פרטים? אחת השיטות המרכזיות לטיפול בטראומה היא שחזור מדויק ומפורט של האירוע. המטופל מתבקש להיזכר בכל פרט, אפילו בפרטים שנראים לא חשובים לכאורה: באיזה רחוב היית? מה היה מזג האוויר? מה לבשת? מה שמעת או הרחת באותו רגע? איך בדיוק נראה האדם שתקף אותך? החשיבות ... רבה יותר. הצפת הרגשות היא שלב הכרחי בטיפול , מכיוון שרק אז המטפל יכול להבין לעומק את התחושות של המטופל ולהתחיל לעזור לו לפרש אותן מחדש ולהפחית את הכאב שהן גורמות. מה עושים לאחר שהרגשות עולים מחדש בשחזור? כאשר הרגשות עולים שוב, המטפל מתחיל בתהליך של ניתוח התחושות והפרשנות של המטופל. למשל, אם המטופל אומר הרגשתי מושפל בצורה בלתי רגילה, המטפל ישאל אותו מדוע הוא מרגיש כך, והאם ההשפלה שהוא חווה היא אכן אובייקטיבית או שאולי ישנה פרשנות אחרת. המטרה היא לנסות לשנות את תפיסת המטופל לגבי האירוע ולהקל על סבלו. האם חשוב שהזיכרון יהיה מדויק? הטיפול אינו עוסק בהכרח במה שקרה במציאות, אלא באיך המטופל זוכר את האירוע. אם המטופל זוכר שהיו שלושה אנשים ממוצא מסוים במקום שלא היו, זה לא משנה. מה שחשוב זה איך שהמוח שלו מתייחס לאירוע. לכן ה
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
שחזור זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה, סיינטולוגיה, אודיטינג
... זיכרונות טראומטיים, טיפול בשחזור זיכרון, שחזור גלגולים, טיפול בטראומה, הצפת זיכרונות, שחזור זיכרונות מודחקים, למחוק זיכרון מודחק, השתלת זיכרון כוזב, מחיקת זיכרון, טיפול בהיפנוזה , סיינטולוגיה, אודיטינג האם שחזור זיכרונות טראומטיים באמת מרפא טראומה? בשיחה זו אליעד כהן מנתח את הנושא של שחזור זיכרונות טראומטיים וטיפול בטראומה דרך הצפת זיכרונות והיפנוזה, ומעלה שאלות לגבי האפקטיביות של השיטות הללו. אנשים רבים סובלים מבעיות רגשיות שמקורן באירועים מהעבר, והם מאמינים שהצפה או שחזור של הזיכרונות הללו עשויים לשחרר אותם מהכאב. השאלה המרכזית שאליעד בוחן היא האם שחזור זיכרון, כשלעצמו, מסוגל באמת לפתור את הבעיה או שמדובר רק במיתוס, שיכול אפילו לגרום לנזק גדול יותר. האם שחזור זיכרון פותר טראומות או רק מעצים אותן? אליעד מסביר כי זיכרון טראומטי מהעבר אינו הבעיה עצמה, אלא הפירוש שהאדם מעניק לאותו זיכרון. אדם שסובל מטראומה אינו נפגע ישירות מהאירוע שקרה בעבר, אלא מכך שהוא עדיין חושב שמה שקרה היה רע עבורו. כך, גם אם האירוע בכלל לא קרה, אך האדם בטוח שהוא קרה, הטראומה קיימת במלוא העוצמה. לכן, הוא מבהיר שעצם שחזור האירוע לא בהכרח פותר את הבעיה, ואף עלול להעצים את הכאב, כי האדם חווה שוב את אותם רגשות שליליים, בלי שמשהו בפירוש שלו השתנה. לדוגמה, אם מישהו קיבל בעבר סתירה, והפתרון המוצע לטראומה הוא שחזור האירוע, על פני השטח נראה מוזר לנסות לטפל בפגיעה על ידי שחזור של אותה חוויה לא נעימה שוב ושוב. ההיגיון אומר שככל שהשחזור נאמן יותר למקור, כך האדם אמור לחוות שוב את הכאב. למעשה, ככל שהשחזור יהיה מדויק יותר, ... בסופו של תהליך שחזור הזיכרון לחשוב: האם באמת בגלל השוד החיים שלי נהרסו? וכך הפירוש שלו משתנה, והטראומה נחלשת. מהם החסרונות של טיפול בשחזור זיכרון בלבד? הבעיה העיקרית שאליעד מדגיש בטיפול המבוסס רק על שחזור זיכרונות היא שלא תמיד האדם משנה את הפירוש שלו ביחס למה שקרה. אליעד מדגיש שבמקרים רבים הזיכרון דווקא מתחדד, והאדם זוכר בצורה מדויקת יותר את ... ברורה יותר בשוד אחרי שחזור, ואם הוא לא יבצע שינוי מחשבתי לגבי השאלה האם השוד הוא בהכרח רע?, הטראומה עלולה דווקא להתגבר. מה הקשר בין שחזור זיכרונות לבין אמונות מגבילות? לדברי אליעד, מה שבאמת משפיע על האדם הן האמונות הנוכחיות שלו לגבי האירועים, ולא האירועים עצמם. לכן, אדם שחווה אירוע שלילי בעבר (כמו טראומה מינית או אלימות פיזית), פגוע מהאמונות שהוא מחזיק כרגע על האירוע הזה, ולא מהאירוע עצמו שכבר הסתיים. לכן, הטיפול היעיל באמת הוא לא רק לשחזר את הזיכרון, אלא גם לשנות את האמונות והפירושים שהאדם מחזיק לגבי האירוע. האם הזיכרונות שלנו אמיתיים או שהם מומצאים? אליעד מזכיר ... (לדוגמה, מטפל או גורו) מנסה לשתול זיכרונות כאלה בכוונה או בלי כוונה. למשל, אדם עלול לשחזר אירוע טראומטי של אונס, אף על פי שזה בכלל לא קרה, רק בגלל לחץ פסיכולוגי או אינטרס חיצוני. למי יש אינטרס לגרום לאנשים להאמין בזיכרונות כוזבים? אליעד מסביר שלאנשים מסוימים יש אינטרס ברור ... תוצאה של גלגולים קודמים, חוויות מהילדות או זיכרונות מודחקים שלאדם קשה להפריך, ובכך הם דוחים את הטיפול בבעיה האמיתית, שהיא שינוי האמונות והפירושים של האדם ביחס למה שקרה. מה הפתרון הנכון לטיפול בטראומות וזיכרונות מהעבר? אליעד מציע שבמקום להתמקד רק בשחזור הזיכרונות מהעבר, הרבה יותר יעיל לשנות את האמונות והפירושים שהאדם נותן למציאות בהווה. הוא טוען שאם האדם משנה את הגישה שלו אל האירוע, הוא באופן אוטומטי משנה את החוויה הרגשית שלו ...
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
... רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה למה אנשים פוחדים להיות כמו ההורים שלהם? אליעד כהן מסביר בסרטון מדוע אנשים ... להורה שלו בתחומים רבים ועדיין להרגיש טוב ומאושר, כל עוד הבחירות שלו הן באמת שלו ואינן מגיעות מרצון מודע או לא מודע לרצות את ההורה. אליעד מסכם שהמפתח להתמודדות עם טראומות או קונפליקטים מההורים טמון בהבנה עמוקה ובשחרור מהצורך לקבל אישור חיצוני, ובמקום זאת לחיות חיים אותנטיים ואמיתיים. איך להפסיק לרצות את ההורים? למה אני פוחד להיות כמו אבא שלי? רוצה שאמא שלי תאהב אותי טיפול בטראומה מההורים איך להשתחרר מהעבר עם ההורים? מה זה אותנטיות מול ההורים? ...
הפרעת אכילה, ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בטראומה, לעשות דיאטה, לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח לרדת במשקל, נהנה לאכול, לאכול ביום כיפור, תגובת היפוך, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הגנה, חזרה בשאלה, חזרה בתשובה
הפרעת אכילה, ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בטראומה, לעשות דיאטה, לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח לרדת במשקל, נהנה לאכול, לאכול ביום כיפור, תגובת היפוך, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הגנה, חזרה בשאלה, חזרה בתשובה
... אכילה, ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בטראומה, לעשות דיאטה, לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח לרדת במשקל, נהנה לאכול, לאכול ביום כיפור, תגובת היפוך, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הגנה, חזרה בשאלה, חזרה בתשובה ... לעצמו שום דבר באמצעות האוכל. אם אינו מקבל את עצמו, עליו לטפל ישירות בבעיה האמיתית - תחושת הערך העצמי, ולא לנסות לפצות עליה בעזרת האוכל. למה קשה לשמור על דיאטה? אכילה רגשית והפרעות אכילה איך לשלוט ברצון לאכול? למה אני אוכל כשאני מאושר? איך להתמודד עם טראומות מהילדות? למה אנשים אוכלים יותר כשהם מצליחים? מה גורם לאכילה כפייתית? ...
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
פרידה קשה, ללכלך על האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם דמות הקורבן
... האקסית, פרידה בעקבות בגידה, טיפול בטראומה זוגית, להוציא מישהו מהראש, להאשים את האקסית, לשנוא את האקסית, לשכוח את האקסית, האקסית הרסה לי את החיים, האקס הרס לי את החיים, הזדהות עם ... להימנע מטעויות בעתיד? כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים? לעיתים, מטפלים עשויים לאשר לאדם להישאר בעמדה של קורבן ולהאשים את השני במצבו. זה קורה כשמטפל מעודד את האדם להחיות את הכאב והסבל שלו, במקום לעזור לו לקחת ... לא רק שלא עוזר למי שעובר טיפול, אלא הוא אף משמר את המצב שבו הוא מרגיש נטל נפשי. אם אדם טוב לו עם עצמו, הוא לא ירגיש צורך להאשים את האחרים או לחיות בתודעת קורבן. איך ... מחדש אחרי בגידה? התמודדות עם טראומת פרידה זוגית מדוע אנשים מרגישים צורך רגשי ללכלך על האקס? הצורך הרגשי ללכלך על האקס נובע מהרבה סיבות שונות. לעיתים אנשים רוצים לפרוק כעס ... ללא תלות בשום אדם אחר. כיצד טיפול לא נכון מעודד האשמת אחרים? ישנם מטפלים או גורמים שמעודדים אנשים להישאר בעמדה של קורבן, ובכך הם מחזקים עוד יותר את הנטייה ללכלך על האקס. במקום להנחות את האדם לקחת אחריות על ... אינו מרגיש צורך להאשים אחרים. טיפול בריא מסייע לאדם להבין מה קרה, אבל גם לשאול את עצמו שאלות כמו: מה באמת אני רוצה עכשיו? איך אני יכול להמשיך בחיים בלי לסחוב רגשות כעס ... בזוגיות אמון מחדש אחרי בגידה טראומות והתגברות על תחושת קורבן נרקיסיזם והפרעות נפשיות בקשר זוגי בן זוג עם הפרעות נפשיות, בת זוג עם הפרעות נפשיות, בן זוג חולה נפש, בת זוג חולת נפש, בן זוג נרקיסיסט, בת זוג נרקיסיסטית, להאשים את הגרוש, להאשים אחרים בצרות שלך, טיפול בנפגעי כתות, עזרה לקורבנות, טיפול בטראומת אונס, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, איך לא לשנוא את האקסית? איך לשכוח את האקסית? איך להוציא את האקסית מהראש? איך להתמודד עם פרידה קשה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? קורבנות ... טעויות בפרידה זוגית, יצירת טראומה, הרסו לי את החיים, נרקיסיסטיות וזוגיות ...
ריברסינג, לידה מחדש, נשימה מודעת, נשימה מעגלית, rebirthing, להיוולד מחדש, התפתחות אישית, מודעות אישית, טיפול בטראומה, שרלטנים, שאלה שהיא תשובה
... לידה מחדש, נשימה מודעת, נשימה מעגלית, rebirthing, להיוולד מחדש, התפתחות אישית, מודעות אישית, טיפול בטראומה, שרלטנים, שאלה שהיא תשובה מה זה ריברסינג ולמה הוא נקרא לידה מחדש? הריברסינג (rebirthing), שנקרא בעברית גם נשימה מודעת או נשימה מעגלית, הוא טכניקת נשימה מיוחדת שנועדה לשחרר טראומות ומתח שהצטברו אצל האדם במהלך חייו, ואף מתקופות מוקדמות כמו הלידה עצמה ואף לפני כן. אליעד כהן מסביר ששיטת הריברסינג מבוססת על הרעיון שבעזרת נשימה מיוחדת ומודעת ניתן לקלף ולהסיר טראומות ופחדים שהצטברו בתוך הנפש, ובכך לגרום לאדם להיוולד מחדש - כלומר, לחזור למצב ראשוני וטהור יותר. מדוע לידה נחשבת לטראומה בתהליך הריברסינג? אליעד מסביר שלידה נחשבת לטראומה מכיוון שהתינוק עובר תהליך דרמטי שבו הוא יוצא מתוך הרחם אל העולם החיצוני, תוך התמודדות עם לחצים פיזיים ונפשיים קשים. הוא מתאר כיצד המקצבים של התכווצויות הרחם בזמן הלידה יכולים ליצור חוויית טראומה אצל התינוק, במיוחד בתקופה המודרנית שבה האמהות מתוחות, חרדות ומבוהלות יותר, מה שמוסיף ללחץ המועבר אל התינוק וגורם לו לצאת לעולם בצורה טראומטית. בגלל מצבים אלה, הלידה נתפסת אצל חלק מהגישות הטיפוליות כאירוע טראומטי משמעותי שנחקק עמוק בתת - המודע של האדם. מה הטענה של שיטת הריברסינג לגבי טראומות הילדות? שיטת הריברסינג טוענת שכאשר מבצעים את תהליך הנשימה המעגלית והמודעת, אפשר לנקות באופן מוחלט את כל הטראומות שאדם חווה בחייו, כולל את הטראומה המרכזית של רגע הלידה, ואף טראומות קדומות יותר. לפי טענת השיטה, האדם מסוגל לחזור אל מצב שבו היה נקי מכל המתח והלחצים הפנימיים - כמו תינוק שנולד מחדש, ללא טראומות או מתחים פנימיים. אך אליעד כהן מציין שלמרות הטענות הללו, רבים שעברו ריברסינג ... את השאלה אם השיטה באמת עובדת כפי שהיא מתיימרת. למה שיטת הריברסינג לא תמיד מצליחה להביא לשחרור מוחלט? אליעד כהן מסביר שלמרות ששיטת הריברסינג מתיימרת לנקות את כל הטראומות החל מהרגעים הראשונים של החיים ואף לפני כן, במציאות אף אחד לא מצליח להגיע למצב המושלם הזה של ניקוי מלא וחזרה לחוויית תינוק נקייה לגמרי. אליעד טוען שאם באמת היה אפשר למחוק לחלוטין את כל הטראומות עד כדי כך, אז אנשים שעוברים את התהליך היו אמורים להגיע להארה מוחלטת ולשלמות פנימית, אך בפועל זה לא קורה, ולכן יש ספק גדול לגבי היכולת של השיטה להשיג את התוצאות שהיא מבטיחה. כיצד אליעד כהן משווה בין ריברסינג לבין שיטות טיפול אחרות? אליעד כהן משווה את הריברסינג לשיטות אחרות, כמו למשל קריאת תהילים. הוא ... משום שעדיין קיים אצלם חוסר או חיסרון מסוים. אילו באמת היה להם טוב באופן מוחלט, הם לא היו צריכים להמשיך ולקרוא. מכאן הוא מסיק שאף שיטה אינה נותנת פתרון מוחלט לכל הבעיות הנפשיות, ובכל אחת מהשיטות יש חסרונות, כולל הריברסינג. אם השיטה באמת הייתה עובדת ... מחדש וחזרה למצב תינוק נקי, אך בפועל הם לא מגיעים לשחרור אמיתי. הוא נותן דוגמה על אנשים שמצהירים שהם עברו חוויה עמוקה של לידה מחדש, אך בפועל הם ממשיכים לחפש עוד טיפולים ועוד חוויות דומות. אליעד מסביר שאם היו באמת עוברים חוויה אותנטית של לידה ... עצמה: אם השיטה באמת הייתה מושלמת, לא היו בכלל מתעוררות שאלות או ספקות לגביה. אליעד מדגיש שכל החיים בעצם הם תשובה. כלומר, עצם זה שאדם מחפש פתרונות ושיטות לנקות טראומות, מראה שהשיטות עצמן לא שלמות, כי אם הן היו מושלמות, כבר לא היה שום צורך לשאול שאלות או להמשיך לחפש פתרונות נוספים. מה זה ריברסינג? האם נשימה מעגלית עובדת? איך להשתחרר מטראומת לידה? האם rebirthing זו שרלטנות? מה הקשר בין נשימה מודעת לטיפול בטראומה? איך מוחקים טראומות ילדות? מהי השיטה של רבי נחמן? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עוררות מינית, כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עוררות מינית, איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג, מאמן עסקי מומלץ, מאמן רוחני בתחום עוררות מינית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4380 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 00:13:01 - wesi1