אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיה נפשית ✔טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:59טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית?

כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן עמוק את המשמעות שהאדם נותן לאירועים הללו בהווה.

לדוגמה, אדם שעבר חרם או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש בעבר, אלא בעיקר מה הן התפיסות והפרשנויות השליליות שהאדם מייחס להתרחשויות אלו כיום. למעשה, מה שמשפיע באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, אלא הזיכרון שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה.

מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית?

הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין להם השפעה פיזית, נעוצה בפירושים שהם נותנים לאירועים אלו. לפי אליעד כהן, האדם אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו.

לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב ש"אם קרה לי דבר כזה, אז כנראה שאף אחד לעולם לא יאהב אותי", או "אני לא ראויה שיאהבו אותי". המשמעות הזאת, הפרשנות האישית הזאת, היא המקור לסבל. לכן הטיפול צריך להיות מופנה כלפי בחינה עמוקה של הפרשנויות הללו - לבדוק אם הן אכן נכונות או שמדובר בסיפורים פנימיים שניתן לשנות אותם.

איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה?

כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר התעללות או השפלה בבית הספר, כדאי לברר מה הוא חושב על עצמו בעקבות האירועים האלו. אם האדם אומר "אני חושב שאני לא ראוי לאהבה" או "אני כישלון חברתי", הטיפול יתמקד בבחינת נכונות המחשבות הללו.

הטיפול, לפיכך, הוא תהליך של בחינת המציאות הפנימית של האדם. בודקים את הפרשנויות האלה ומנסים לבדוק אם הן הגיוניות. אם מתברר שהן לא נכונות, או שהן רק סיפורים שהאדם מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין.

האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית?

אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד איבר, הכאב נובע למעשה מהפירושים והמשמעויות שהאדם נותן למצבו. הוא נותן דוגמה לכך שאם כל האנשים היו מסוגלים לעוף באוויר ורק אתה לא, היית מרגיש רע בגלל הפירוש שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו.

כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד לבדוק את הפרשנויות של האדם למצבו ולראות אם ניתן לשנות אותן לכיוון חיובי יותר, כך שהאדם לא ירגיש פגום או חסר ערך.

איך הזיכרון והפירושים יוצרים את הכאב הנפשי בהווה?

הסבל תמיד מתרחש בהווה, לא בעבר או בעתיד. כלומר, אדם שסובל מהעבר, למעשה סובל ברגע הנוכחי מהזיכרון ומהפירוש שנותן לאירוע שקרה בעבר. לדוגמה, אדם שחווה אונס אינו סובל מהאירוע עצמו (שהסתיים בעבר), אלא מהמשמעות שהוא נותן לו עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה.

אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: "מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?". אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה.

כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות?

כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, הטיפול יתמקד בסימפטומים שיש לאדם כיום - כגון בדידות, חוסר הצלחה חברתית, פחד מדחייה ועוד. המטרה היא לבדוק האם ניתן לשנות את הפירושים שהאדם נותן לכך ולהראות לו שהאירועים שהתרחשו בעבר לא חייבים להכתיב את חייו בהווה.

למשל, אם האדם אומר שהחיים שלו "נהרסו", הטיפול ינסה לבדוק מה זה אומר בפועל, והאם אפשר לשנות את המצב הנוכחי. אם האדם יצליח להרגיש טוב יותר בהווה, האירועים שקרו בעבר יאבדו את כוחם ההרסני.

לסיכום, טיפול בטראומה מכל סוג חייב להתמקד בהבנת הפירושים האישיים שהאדם מעניק לאירועים שקרו לו, ובניסיון לשנות פירושים אלו. הטראומה עצמה היא לא הבעיה, אלא המשמעות והסיפור שהאדם מספר לעצמו.
איך מטפלים בטראומה שנגרמה מהעבר, גם אם היא לא השפיעה פיזית?

הטראומות שאנשים סובלים מהן אינן בהכרח טראומות פיזיות. לעיתים, אירועים שקרו בעבר, כמו השפלה בבית הספר, חרם, או טראומה מינית, לא ישפיעו פיזית על הגוף, אך עשויים להשפיע נפשית לאורך זמן. לכן, כאשר מטפלים בטראומה כזו, צריך להבין את המשמעות שלה בהווה, מה פירוש הדבר עבור האדם כיום וכיצד זה משפיע על תחושת הערך העצמי שלו.

מהו ההבדל בין טראומה פיזית לנפשית?

כאשר אדם עובר טראומה פיזית, למשל אם נהיה עיוור כתוצאה מתאונה, זה משהו שנשאר איתו כל חייו וההשפעה הפיזית ניכרת. אך כשמדובר בטראומה נפשית, כמו השפלה או חרם, מדובר במשהו שקרה בעבר אך המשמעות שלו מתמשכת בהווה. כאן אין שינוי פיזי במציאות, אלא שינוי בתפיסה או בתגובה הנפשית.

למה טראומה מהעבר עדיין יכולה להכאיב לנו כיום?

השפעתה של טראומה לא טמונה רק במה שקרה, אלא בתפיסות ובפירושים שאנחנו נותנים לה. לדוגמה, אדם שעבר השפלה בבית הספר עשוי להרגיש שלא שווה לו להיות חבר או שמגיע לו עונש. זו לא המציאות הפיזית, אלא הפירוש הנפשי שמלווה אותו. על כן, כשעוסקים בטראומה, חשוב לא להבין רק מה קרה, אלא איך התפיסה של אותו אדם את האירוע משפיעה עליו כיום.

איך מבינים את המשמעות של טראומה בעבור אדם?

בכדי להבין איך אדם תופס את הטראומה שהוא עבר, צריך לשאול אותו מה המשמעות שהוא נותן לאירועים מסוימים. לדוגמה, אם אדם עבר חרם בבית הספר, כדאי להבין אילו מחשבות יש לו על עצמו בעקבות זאת. אם הוא מאמין שהוא לא שווה או שאין לו ערך, אז צריך לעבוד על שינוי תפיסות אלו. זהו תהליך של התמודדות עם הסיפורים שהוא מספר לעצמו.

איך נבחנים פירושים של טראומות?

פעמים רבות, אדם סובל מהשלכות טראומה עקב פירושים שגויים או שליליים שהוא ייחס לאירועים. לדוגמה, אדם שעבר טראומה מינית עשוי להרגיש שהוא לא ראוי לאהבה. על המטפל לבדוק את הפירושים ולבחון אם הם נכונים או אם מדובר בסיפורים פנימיים שיכולים להשתנות. אם הסיפור משתנה, אז לא משנה יותר מה קרה אלא איך האדם תופס את זה כיום.

האם גם במקרה של פגיעה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה נובעת מהפירושים?

גם כאשר מדובר בטראומה פיזית, כמו איבוד יד או עיוורון, הבעיה היא לא רק במצב הפיזי עצמו אלא כיצד אנחנו מפרשים את המצב הנוכחי. אם אדם מאמין שהוא לא יכול להצליח או שהוא פחות ערך בגלל המגבלה הפיזית, הוא עדיין סובל מהפירושים שקשורים למצב הפיזי. המטרה היא לבדוק את הפירושים ולבחון אם יש דרך לשנות אותם, כך שהאדם לא ירגיש מוגבל או פחות שווה בגלל המצב.

למה הפירושים הם אלו שמייצרים את הכאב?

לסיכום, הפירושים שאנחנו נותנים לאירועים הם אלו שגורמים לכאב. לא משנה אם מדובר בטראומה פיזית או נפשית, אם נצליח לשנות את הפירושים השליליים שיש לנו על עצמנו בעקבות מה שקרה, נוכל להפחית את הכאב. גם אם עברנו אירועים קשים, הצורך הוא לבדוק את המחשבות שלנו עליהם ולראות אם אפשר לשנות את המשמעות שאנחנו מייחסים להם.
בן אדם שסובל מטראומה איזו טראומה הוא כשהוא היה צעיר הוא נפצע והוא נהיה נכה ועד היום יש לו טראומה והוא סובל מכך שהוא נפצע ונהיה נכה איך אנחנו מטפלים בו בטראומה שלו, אוקי איזה נכה הוא נהיה מה קרה הוא נהיה עיוור עד כאן הבנו. איך אנחנו מטפלים בטראומה שלו אז יש לנו פה שני חלקים שצריך להסתכל עליהם כשקורה לך משהו רע בעבר, יש שני סוגים של דברים רעים שקרו לך בעבר אחד שהם ישפיעו פיזית על המציאות הפיזית שלך לדוגמה נהיית עיוור עובדתית היום אתה רוצה לראות טלוויזיה אתה לא יכול למה אתה לא יכול או אתה לא יכול לראות כלום למה אתה לא יכול לראות כלום כי אתה עיוור למה אתה עיוור כי בילדות עשית תאונה והתעוורת זאת עובדה.

זאת אפשרות אחת של טראומה או פוסט טראומה שקרה משהו שעובדתית השפיע על המציאות שלך כרגע והשפיעה גם על המציאות העתידית שלך כי בהנחה שלא תצליח לא להיות נכה אז אתה נכה אבל יש עוד אפשרות של טראומה שזה החלק הזה מה צריך לעשות אם נהיית עיוור בגלל טראומה, כאילו אם קרה משהו שנהיית עיוור מה לעשות לא יודע לבדוק אתה רוצה לשנות את זה שאתה עיוור צריך לטפל בזה לראות איך תרגיש פחות רע מזה שאתה עיוור למה מפריע לך שאתה עיוור וכו'.

אבל כרגע אנחנו לא נתעסק בטראומה מהסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג הזה אנחנו נתעסק בטראומה מסוג אחר רוב הטראומות שיש לאנשים זה טראומות ממשהו שהשפיע עליהם פיזית זה טראומה ממשהו שהשפיע עליהם מנטלית, בילדות צחקו עליו בבית הספר בילדות עשו עליו חרם בילדות אנסו אותו בילדות השפילו אותו הוא הפסיד הרבה כסף אשתו עזבה אותו אשתו בגדה בו משהו שקרה בעבר אבל שלא ישפיע עליו פיזית זה לא פיזית הורידו לו יד זה משהו שקרה.

והשאלה היא איך להתמודד עם זה עם הטראומה הזאת איך להתמודד והתשובה היא שצריך לחדד אותה היא כזאת שום בן אדם בעולם אף פעם לא רע לו ממשהו שקרה בעבר או ממשהו שיקרה בעתיד תמיד רע לך ממשהו שקורה בהווה, נגיד שאתה מפחד למות אתה לא מפחד ממה שיקרה בעתיד אתה מפחד מזה שכרגע אתה חושב על זה שכרגע יש אפשרות לא טוב לך עם זה שכרגע יש אפשרות שאתה תמות מחר, לא טוב לך עם זה שכרגע אתה חי כי אומנם אתה כרגע בריא אבל כרגע יש לך אפשרות להיות חולה ורע לך מזה שכרגע יש לך את האפשרות להיות חולה כי האפשרות קיימת כרגע האפשרות שתהיה חולה קיימת כרגע, אוקי לא רע לך מהעתיד רע לך מזה שכרגע יש אפשרות שיהיה משהו ואתה לא רוצה את האפשרות שקיימת כרגע.

אף פעם גם לא רע לך מהעבר לא רע לך מזה שאנסו אותך רע לך מהזיכרון שיש לך מזה שאנסו אותך והזיכרון הזה קיים כרגע אנחנו תמיד מנסים לפתור בעיה שקיימת כרגע לא בעיה שהייתה בעבר ולא בעיה שתהיה בעתיד. ולכן במקרה שלנו מה שאנחנו נצטרך לעשות זה להבין עם אותו בן אדם מה אתה חושב כרגע על מה שקרה בעבר מזה זה אומר לך לגבי כרגע ומה זה אומר לגבי העתיד שלך, לדוגמה נגיד בן אדם שהשפילו אותו בבית הספר עשו עליו חרם ויש לו טראומה מזה או פוסט טראומה ואז אנחנו צריכים לנסות להבין מה זה אומר לך שעשו עליך חרם מה זה אומר לך.

עכשיו אם זה לא היה אומר לו כלום לא הייתה לזה שום משמעות עבורו לדוגמה, בוא ניתן דוגמה לדוגמה "אתה זוכר שעשו עליך חרם? זוכר, אוקי מה אתה זוכר אתה זוכר מה הילד ההוא לבש איזה נעליים היו לו באותו יום? לא אני לא זוכר, למה אתה לא זוכר הוא זרק עליך נעל נכון באיזה צבע הייתה הנעל? אני לא זוכר" למה אתה לא זוכר כי אין לזה משמעות, אתה לא תזכור דברים שאין להם משמעות בברירת המחדל לזכור דברים שיש להם משמעות עבורך.

אוקי למה אתה לא זוכר את כל הפרטים כי אין לזה משמעות אתה זוכר את מה שיש לו משמעות עבורך, עכשיו ואם אני אגיד לך רגע וזה שהוא זרק עליך נעל אדומה מה המשמעות של זה עבורך שהיא אדומה או צהובה תגיד אין לזה משמעות כי אם הייתה לזה משמעות שהיא אדומה או צהובה גם היית זוכר את הצבע של הנעל ולכן אנחנו צריכים לשאול מה המשמעות עבורך לזה שעשו עליך חרם מה זה אומר לך, מה המשמעות עבורך לזה שאנסו אותך מה המשמעות עבורך על זה שהטרידו אותך מינית מה מהמשמעות עבורך לזה שככה מה המשמעות.

ועכשיו יבואו הפירושים כגון אם אנסו אותי זה אומר שאני לא שווה זה אומר שאני לא מוצלחת זה אומר שאני מזמנת על עצמי דברים רעים זה אומר שלא אוהבים אותי שלא יכולים לאהוב אותי שאני לא ראויה שיאהבו אותי וסיפורים סיפורים, אני לא ראויה שיאהבו אותי ואפילו אבא שלי שהיה צריך לאהוב אותי בכל זאת הוא לא אהב אותי זה אומר שאף אחד אף פעם לא יאהב אותי וזה אומר שזה וזה אומר ששם וסיפורים סיפורים, מה אנחנו צריכים לעשות עם הסיפורים האלה לבדוק האם הם נכונים כי אולי הם באמת נכונים.

אני שמעתי על אחד שהכניס את היד לאש חטף כוויה ועד היום הוא לא מכניס את היד לאש כי הוא הבין שהאש שורפת זה טוב מאוד קרה משהו הוא למד את הלקח טוב מאוד אנחנו צריכים לבדוק מה קרה מה אתה מפרש בעקבות מה שקרה ולטפל בפירושים, אם לדוגמה נגיד בן אדם אומר תראה בעקבות מה שקרה נהרסו לי החיים במה הם נהרסו לך בזה לדוגמה שאני לא מצליח ואני מנודה ואני זה וזה זאת אומרת שמה מפריע לך הסימפטומים, זאת אומרת שאם אתה תצליח לצאת מהבעיות שיש לך בהווה אז מה אכפת לך מה שקרה.

המהות שאני חוזר ואומר עוד פעם זה לא משנה מה קרה זה משנה מה המשמעות שלך כיום ביחס למה שקרה יכול להיות שזה מחשבות שיש לך על עצמך כיום בעקבות מה שקרה יכול להיות שזה דברים שעשית בעקבות מה שזה קרה, יכול להיות דברים שקרו בעקבות מה שקרה כל מיני סיפורים ולכן תנסה להבין את הפירושים אם אתה תיפטר מהפירושים השליליים שיש לך בעקבות מה שקרה לא אכפת לך מה קרה אלא אם כן באמת הורידו לך יד ואם באמת הורידו לך יד ובאמת עשו אותך לעיוור מה אז גם אז הבעיה שלך זה מהפירושים.

ש: גם אז תבדוק את הפירושים.

אליעד: אוקי אז הורידו לך יד אין אתה לא עיוור אז מה אם אתה עיוור אני נכה כולם רואים ואני לא אוקי כל הציפורים עפות ואתה לא מה הבעיה, באמת ואם כל בני האדם מחר יוכלו לעוף באוויר חוץ ממך נכון שאתה תרגיש רע אז מה ההבדל יש בזה שכל בסוף הבעיה שלך זה תמיד רק את הפירושים.
משמעותיות טלויזיה פתרון בעיות חיזוק הערכה עצמית לבדוק חסר ערך טיפול בחולי נפש מה אתה חושב על עצמך טיפול במחלת נפש לפתור בעיות להתאהב רק בי אונס איך לטפל איך לטפל בטראומה בית ספר בעיה בעיה נפשית בעיה נפשית של פוסט טראומה בעיות בעיות נפשיות דחף מיני דחפים מיניים הנאה מינית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות השפילו אותי התעללות מינית התרגשות מינית חברויות חברות חברים חברתי חולה נפש חולי נפש חרם חרם בבית ספר חרמן חרמנות חרמנית חשק מיני טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בטראומה טיפול בטראומה חברתית טיפול בטראומה מהעבר טיפול בטראומות טיפול בטראומת אונס טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים טראומה טראומה חברתית טראומה מהילדות טראומה מהעבר טראומה מינית טראומות טראומת אונס יחסי מין יחסים מיניים ילד ילדה ילדים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים לטפל לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לעשות סקס לרצות סקס מהעבר מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מין מיניות משיכה מינית נידוי נידוי בבית ספר נפש נפשית סיפוק מיני סקס עבר עברתי חרם בבית ספר עברתי נידוי בבית ספר עוררות מינית פגעו בי פוסט פוסט טראומה פוסטים פסיכיאטר פסיכיאטריה פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון למין רצון לסקס תשוקה מינית
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
... נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים האם יש הבדל בין כאב פיזי לכאב נפשי? לפי אליעד כהן, ההבחנה בין כאב נפשי לכאב גופני היא מלאכותית ואינה משקפת את המציאות ... לא מבין לגבי המציאות והחיים, ומחוסר הדעת הזה נובע הכאב. רבי נחמן עצמו סבל במהלך חייו, ובכל זאת דבק באמונה שהסבל הוא תמיד בעיה נפשית, כלומר, בעיה בתפיסת המציאות של האדם. האם כולם חווים כאב פיזי באותו אופן? אליעד כהן מסביר שגם כאב פיזי, שנתפס אצל רוב האנשים כדבר אובייקטיבי, הוא לא ...
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
... נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי האם עדיף להרגיש שמשהו משנה או ... היא הבחירה בין יש לאין? אליעד כהן ממשיך ומסביר שהבסיס לכל הבעיות הנפשיות, הקשיים והתסביכים, הוא ... מאותו ספק ומאותו מאבק פנימי בלתי פתור. האם יש טיפול אמיתי לבעיות נפשיות שמקורן בקונפליקט הזה? אליעד ... הנפשי והפסיכולוגי. הוא טוען כי רוב הטיפולים הפסיכולוגיים או הפסיכיאטריים אינם מצליחים לפתור באמת את השורש הפנימי של הבעיה. לדבריו, פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להתייחס רק לתסמינים ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית? כאשר אנו בוחנים את ...
פיתוח השכל לטיפול בהפרעות נפשיות, איך לפתור הפרעות נפשיות קשות ללא פתרון? איך לטפל בבעיות ללא פתרון? מה לעשות כששום טיפול לא עובד? מה לעשות כשאין פתרון? איך לפתח את השכל? משחקי חשיבה, איך לטפל במחלות נפשיות? טיפול בהפרעת אישיות
פיתוח השכל לטיפול בהפרעות נפשיות, איך לפתור הפרעות נפשיות קשות ללא פתרון? איך לטפל בבעיות ללא פתרון? מה לעשות כששום טיפול לא עובד? מה לעשות כשאין פתרון? איך לפתח את השכל? משחקי חשיבה, איך לטפל במחלות נפשיות? טיפול בהפרעת אישיות
... השכל לטיפול בהפרעות נפשיות, איך לפתור הפרעות נפשיות קשות ללא פתרון? איך לטפל בבעיות ללא פתרון? מה לעשות כששום טיפול לא עובד? מה לעשות כשאין פתרון? איך לפתח את השכל? משחקי חשיבה, איך לטפל במחלות נפשיות? טיפול בהפרעת אישיות איך לפתח את השכל לטיפול בהפרעות נפשיות? ההרצאה עוסקת בהתמודדות עם הפרעות נפשיות שונות, כגון התמכרויות, דיכאון, חרדה, מחשבות אורדניות, נטיות אובדניות והפרעות אישיות. אליעד כהן מתאר את המאבק של אנשים אלו, שניסו המון שיטות טיפול ולא הצליחו להיפטר מהבעיה הנפשית שלהם. השאלה המרכזית שעולה היא: מה עוד ניתן לעשות כששום טיפול לא עובד? ההמלצה של אליעד היא לפתח את השכל, ולהתמקד בשכל כגורם מרכזי שיכול לעזור להתמודד עם כל בעיה נפשית. הוא מציין כי מדובר בשריר שצריך לאמן אותו, וכל אדם יכול לפתח את השכל כדי להקל על עצמו בהתגברות על בעיות נפשיות. מה זה אומר לפתח את השכל? אליעד מדגיש שהפיתוח של השכל הוא תהליך שמצריך פעילויות שמאתגרות את המחשבה בצורה ... ומאמץ שכלי, ואליעד טוען כי ככל שנאמן את השכל, הוא יתחזק ויעזור לפתור בעיות נפשיות בצורה טובה יותר. הוא מציין גם שש - בש כמשחק שדורש לא רק מזל, אלא גם תכנון אסטרטגי ויכולת חישוב, ולכן הוא מהווה כלי טוב לפיתוח השכל. למה לפתח את השכל עוזר לפתרון בעיות נפשיות? אליעד מסביר כי ככל שלאנשים יש יותר שכל, הם יכולים להתמודד עם בעיות בצורה יותר יעילה. פיתוח השכל עוזר להבין את הרגשות בצורה בהירה יותר ולפתור את הבעיות הנפשיות בצורה מושכלת. השכל מסייע להבין את הרגשות ולשלוט בהם, מה שמוביל לפתרון בעיות רגשיות ונפשיות בצורה מעמיקה יותר. איך זה עובד? הפתרון לפעמים עשוי להיות שכלי. אליעד מציין כי בעיה נפשית קשה יכולה להתפרש ולפתור על ידי חיזוק השכל, מה שמוביל להבנה טובה יותר של הרגש. הוא לא נכנס לוויכוחים על מה קדם למה ... השני. ההמלצה של אליעד היא שחיזוק השכל יכול להקל על פתרון כל בעיה, כולל בעיות נפשיות ורגשיות. גם אם יש לאדם התמכרות, דיכאון או חרדה - פיתוח השכל יכול לעזור להילחם בהן בצורה אפקטיבית. מה עושים אחרי ... ולהקל על ההתמודדות עם מצבים רגשיים ונפשיים קשים. פיתוח השכל משחקי חשיבה הפרעות נפשיות טיפול בהפרעת אישיות איך להתמודד עם חרדה? איך לפתח את השכל לטיפול בהפרעות נפשיות? במהלך ההרצאה אליעד מדבר על אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות מסוגים שונים, כמו התמכרויות, מחשבות אורדניות, נטיות אובדניות, דיכאון, חרדה, הפרעת אישיות ועוד. הוא מתאר את המאבק של אנשים אלו שניסו אין ספור שיטות טיפול, אך עדיין לא הצליחו להיפטר מהבעיה הנפשית שלהם. השאלה שעולה היא: מה עוד ניתן לעשות כששום טיפול לא עובד? ההמלצה שלו היא לפתח את השכל, תוך הדגשה שיש דבר אחד שיכול לעזור להתמודד עם כל בעיה נפשית - לפתח את השכל. אליעד מסביר שמדובר בשריר שצריך לאמן, ובעצם כל אדם יכול לפתח אותו כדי להקל על עצמו בהתגברות על בעיות נפשיות. מה זה אומר לפתח את השכל? אליעד מציין שפעילויות כמו לימוד שפות חדשות או צפייה בטלוויזיה לא תורמות לפיתוח השכל, כי ... ואליעד טוען כי ככל שנאמן את השכל, הוא יהיה חד יותר ויכול לעזור בפתרון בעיות נפשיות. מדובר לא רק במשחקי חשיבה מובהקים, אלא גם בכל פעילות שמאתגרת את החשיבה, אפילו משחקים כמו שש - בש שדורשים אסטרטגיה ויכולת חישוב. למה לפתח את השכל עוזר לפתרון בעיות נפשיות? הסיבה לכך שחשוב לפתח את השכל היא שהשכל משפיע ישירות על היכולת לפתור בעיות, כולל בעיות נפשיות ורגשיות. ככל שיש לאדם יותר שכל, הוא יכול להתמודד עם בעיות בצורה יותר יעילה. אליעד מדגיש שמי שיש לו יותר שכל, יש לו גם יכולת להבין את רגשותיו בצורה בהירה יותר, ולפתור את הבעיות הנפשיות בצורה מושכלת. איך זה עובד? הפתרון יכול להיות שכלי. כלומר, לפעמים בעיה נפשית קשה נפתרת על ידי פיתוח השכל, שמוביל להבנה טובה יותר של הרגש, ושל הדרך שבה ניתן לשלוט בו. אליעד מציין כי אין צורך ... היא שברגע שתחזק את השכל שלך, יהיה לך הרבה יותר קל לפתור כל בעיה, כולל בעיות נפשיות ורגשיות. גם אם יש לך התמכרות, דיכאון או חרדה - פיתוח השכל יכול להיות הדרך להילחם בהן. מה עושים אחרי שהבנו את זה? ... ולהקל עליך להילחם במצבים רגשיים או נפשיים קשים. פיתוח השכל משחקי חשיבה הפרעות נפשיות
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - חלק 1
... או לראות שיש פתרון קל יותר. איך אפשר ליישם את העקרונות הללו בחיי היומיום? אליעד ממליץ לעשות סדר ברור כאשר מתרחשת התנגשות בין שתי מטרות, כמו עבודה לעומת בעיה נפשית: לזהות באופן ברור את שני הרצונות ולהבין את ... כמו רעב. יש מצבים נפשיים שמקשים על הריכוז, ויש שאלות שאי אפשר לפתור בקלות, ואז קשה מאוד להתעלם מהן ולהתרכז. תשובה: כאן חשוב להגדיר את השאלה טוב. אם יש בעיה נפשית או מחשבות מטרידות שמושכות אותך, השאלה היא ... או לפתור אותה. תשאל את עצמך: מה אני רוצה יותר ברגע זה? אם העבודה באמת דחופה וחשובה לך, יתכן שתוכל לתעדף אותה ולהגיד לעצמך שהבעיה תחכה לשעה מוגדרת. אם הבעיה הנפשית באמת דחופה מאוד, אולי שווה להקדיש לה זמן ... קודם תבין שזאת לא בעיית חוסר ריכוז, כי אתה כן מרוכז בדברים אחרים, אתה אומר שאם יש לי בעיית חוסר ריכוז בגלל אוכל אפשר לפתור זאת, אבל אם יש חוסר ריכוז בגלל בעיה נפשית אני לא יכול לפתור זאת, אבל זאת לא בעיית ...
מוחלטות ושגעון, פרפקציוניזם, היפוכונדריה, אושר מוחלט, שלמות מוחלטת, פתרון מוחלט, איך לשמור על השפיות? איך לא לאבד את השפיות? איך לא להשתגע? איך לא להתחרפן? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרת הפרעה נפשית? הרצון למוחלט, שאיפה לשלמות
מוחלטות ושגעון, פרפקציוניזם, היפוכונדריה, אושר מוחלט, שלמות מוחלטת, פתרון מוחלט, איך לשמור על השפיות? איך לא לאבד את השפיות? איך לא להשתגע? איך לא להתחרפן? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרת הפרעה נפשית? הרצון למוחלט, שאיפה לשלמות
... איך לא להשתגע? איך לא להתחרפן? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרת הפרעה נפשית? הרצון למוחלט, שאיפה לשלמות מדוע החיפוש אחר שלמות ... להגיע לפתרונות מוחלטים בעולם הזה, אליעד כהן מסביר, נוצרת אצלו בעיה נפשית חמורה. המוח שלו מתחיל להסתבך, כי הוא מנסה לקבל משהו ... שבו הוא חי. כשאדם מצפה למוחלטות בעולם יחסי, הוא יכול לפתח הפרעות נפשיות, פרנויה, היפוכונדריה, חרדות ושיגעון, כי אין בעולם ... היא שהוא מחפש את המוחלט, סימן שהוא נמצא על המסלול לפיתוח בעיה נפשית, וצריך לעצור את החיפוש המוחלט הזה. כיצד אפשר להגיע ... הפיזי, הוא עלול להיכנס למצב נפשי קשה מאוד, לפרנויה, חרדות או מחלות נפשיות. מה לעשות ברגע שמזהים את הרצון למוחלט? כאשר האדם מזהה ... רגועים יותר. מסקנה וסיכום של הנושא המרכזי: הסיבה לסבל הנפשי ולבעיות הנפשיות היא הרצון להשיג פתרון מוחלט בעולם יחסי, שבו הכל מוגבל ... ברורה שאי אפשר לקבל בעולם הזה שום דבר בצורה מוחלטת. איך נוצרת הפרעה נפשית? שאיפה לשלמות אושר מוחלט פרפקציוניזם איך לשמור על ...
סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי
... פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי מה הקשר בין סכיזופרניה, פיצול אישיות והפרעה דיסוציאטיבית? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בהסבר מפורט ומעמיק על סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית והפרעות נפשיות נוספות. במהלך ההרצאה הוצגו הסברים מפורטים, דוגמאות ואנלוגיות שהדגישו את ההבדלים והקשרים בין ההפרעות השונות, תוך הצעת גישות חדשות לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי בבעיות אלה. האם פיצול אישיות הוא סוג של בחירה אישית? אליעד כהן טוען שהבסיס לכל הפרעות האישיות הוא סוג של בחירה פנימית שהאדם עושה, במודע או שלא במודע. הוא מסביר שכאשר אדם סובל מהפרעה כמו פיצול אישיות, הוא כביכול מחליף את הזהות שלו בזהות אחרת כדי ... חיצונית אמיתית לבין מצבים מומצאים, ומכך ניתן להסיק שהוא אינו לגמרי מנותק מעצמו, גם במצב של דיסוציאציה. מדוע הטיפול הפסיכיאטרי והפסיכולוגי לא תמיד אפקטיבי? אליעד טוען שהבעיה המרכזית של פסיכיאטרים ופסיכולוגים היא שהם בעצמם לא יודעים כיצד לטפל באמת במטופלים. לדבריו, הפסיכיאטר או הפסיכולוג שמתיימר לאבחן בעיה נפשית או מחלה בעצם מתאר בעיה שקיימת אצלו עצמו. לטענתו, רוב הפסיכיאטרים אינם מצליחים להבין באמת את המנגנון הפנימי של המטופל, ולכן הם נכשלים פעמים רבות בטיפול. אליעד מסביר שהפתרון האמיתי חייב להתחיל בנקודת הבסיס הנמוכה ביותר, ... השונות שהוא לוקח על עצמו, ולגרום לו להבין את המחיר שהוא משלם על הוויתור על זהותו האמיתית. מה הקשר בין סכיזופרניה והפרעות נפשיות לבין אנשים נורמליים? אליעד כהן מסביר שאין הבדל מהותי בין אדם נורמלי לבין אדם שמאובחן עם סכיזופרניה או פיצול אישיות. ההבדל הוא רק בעוצמה של המצב ובמודעות ... האדם לכך. גם האדם הנורמלי עובר בין זהויות או מצבים נפשיים שונים כמו כעס, עצב, פחד ושמחה, אבל הוא לא מתייחס לכך כאל בעיה נפשית או פיצול. לכן הטיפול שהוא מציע רלוונטי לכל האנשים, כיוון שביסודו זה אותו מנגנון פסיכולוגי. האם ההפרעה הנפשית היא בעצם בחירה של האדם? אליעד טוען באופן חד משמעי שכל הפרעה נפשית, סכיזופרניה או דיסוציאציה, היא למעשה סוג של בחירה שהאדם עושה, בין אם הוא מודע לכך ובין אם לא. כשהאדם מתלונן על מצבו, אך לא עושה פעולות כדי לשנות את מצבו, ...
פסיכיאטרים, פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות, תרופות פסיכיאטריות, אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
פסיכיאטרים, פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות, תרופות פסיכיאטריות , אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה , פסיכולוגיה מדוע פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתקשים להבין מטופלים? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת בהרצאה זו על האופן שבו פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתמודדים עם מטופלים, ובעיקר מדגים כיצד להבין לעומק את הבעיות הנפשיות של האדם, בלי לפטור אותן באמירות כמו הוא משוגע או זה לא הגיוני. אליעד מדגיש כי השיטה הנהוגה כיום היא לעיתים שגויה במהותה, משום שהיא מניחה שאין היגיון בבעיות נפשיות, במקום לחפש את ההיגיון הפנימי שיש תמיד בכל מצב. מדוע אנשים אומרים אין פתרון כאשר הם נתקלים בבעיה נפשית? אליעד כהן מסביר לעומק את הנטייה של פסיכולוגים ופסיכיאטרים רבים לקבוע שלבעיות מסוימות אין פתרון, כאשר בפועל הם פשוט לא הצליחו למצוא אותו. לפי אליעד, כשאדם טוען שאין פתרון, הוא מנסה להגן על עצמו מהתחושה שהוא נכשל, ולכן קל לו יותר ... גורמת לייאוש ולהשלמה עם המציאות, בעוד שהאמירה עד כה לא מצאתי פתרון פותחת אפשרות להמשך חיפוש ולהתקדמות. פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להשתמש באמירה של אין פתרון כאמצעי הגנה על האגו, כדי לא להודות שאולי הבעיה הנפשית של המטופל מורכבת מדי עבורם. אליעד ממחיש זאת בצורה של מטופל שהפסיכולוג שלו אומר לו שהוא סובל מ - OCD ואין פתרון לבעיה שלו. לטענת אליעד, הבעיה אינה בכך שאין פתרון, אלא בכך ... אותו עדיין. עצם ההצהרה על כך שאין פתרון היא זו שגורמת למטופל להפסיק לחפש ולשקוע עוד יותר במצבו. למה אנשים סובלים מבעיות נפשיות? אליעד מסביר כי בשורש כל הבעיות הנפשיות עומדת השאלה למה אני חי?. אנשים רבים מגיעים לשאלות קיומיות עמוקות כמו: למה אני קיים? למה יש לי חיסרון תמידי? מדוע אינני יכול להיות מאושר במאה אחוז? הוא מבהיר שהסיבה המרכזית ... לא אומר שאין פתרון. אליעד מסביר שיש דרך לצאת מהבעיה הזו - על ידי שינוי יסודי של החשיבה. האם קיים פתרון אמיתי לבעיות נפשיות, ואיך מוצאים אותו? הנקודה המרכזית של אליעד כהן היא שהאדם יכול למצוא פתרון לכל בעיה נפשית, רק אם הוא יהיה מוכן לחפש פתרונות לא הגיוניים. הוא מציע גישה שבה האדם פותח את עצמו לפתרונות חדשים ומפתיעים, כאלו שהוא מעולם לא חשב עליהם קודם לכן. האדם חייב להודות בכך ... ויגיד אין אוכל - הוא יישאר רעב. אבל אם הוא יישאר פתוח, הוא ימשיך לחפש ולבסוף ימצא אוכל. באופן דומה, אדם שסובל מבעיה נפשית צריך להישאר פתוח ולחפש תמיד עוד פתרונות, גם אם עד היום לא מצא. אליעד כהן מדגיש כי הבנה כזו יכולה להיות פריצת דרך משמעותית בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, שכן היא מאפשרת פתיחות אמיתית להבנה ולמציאת פתרונות חדשים, במקום לסגור את האדם תחת הגדרות אבחוניות ולהגיד שאין פתרון למצבו. האם יש פתרון לכל בעיה נפשית? מה הסיבה לסבל נפשי? למה אנשים מפסיקים לחפש פתרונות? איך יוצאים מתחושת חיסרון תמידית? איך לטפל ב - OCD וחרדה? האם פסיכיאטרים יכולים להבין כל מטופל? מה לעשות כשאין פתרון הגיוני? ...
אהבה עצמית וחוסר אהבה עצמית כתוצאה מטראומה מהעבר. איך להתמודד עם טראומה משפילה מהעבר? איך לא להיות מכור לרצון לאהבה עצמית? איך לא לפחד מכך שלא יאהבו אותך? איך להחליש את הרצון לקבל אהבה מאחרים?
... להבין למה האדם מתבייש בזה: מה אתה חושב שזה אומר עליך, הסיפור הזה על הצבא? האדם עונה לו: שיש לי בעיה נפשית, שאני חריג. אליעד מסביר לו שהבעיה אינה בעצם האירוע, אלא בפרשנות שלו את האירוע. כלומר, עצם המחשבה שהוא חריג היא זו שגורמת לו לבושה ולפחד. דוגמה נוספת - סרטון התקף החרדה ... שהבושה נובעת מפרשנות שלילית של מה שקרה לו, ולא מהאירוע עצמו. האדם אומר לעצמו משפטים כמו יש לי בעיה נפשית או אני דפוק, והמשפטים האלה הם שמזינים את הבושה והסבל שלו. אליעד מציע שיטה ברורה להתמודדות עם הרגשות האלו: לזהות את המחשבות הרעות על עצמנו (אני דפוק, אני לא שווה). ...
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
... יכול להגיע לשקט נפשי מוחלט. הדרך היחידה לפתור את בעיית חוסר השקט הנפשי היא על ידי בירור השורש של הבעיה. כל בעיה נפשית, כולל חוסר שקט, פחד, לחץ וחרדה, נובעת מסיבה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיה נפשית, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיה נפשית, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, מאמן אישי להפרעות קשב, קואצינג מומלץ בתחום בעיה נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 06:20:11 - wesi1