אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבה שלילית ✔מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:03מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
מהי אהבה עצמית אמיתית וכיצד לאהוב את עצמי באמת?

אהבה עצמית אמיתית, כפי שמסביר אליעד כהן, היא כזו שאינה מותנית בסיבות חיצוניות או פנימיות. בדרך כלל, אנשים רגילים לאהוב דברים או אנשים על סמך סיבות ותנאים. לדוגמה, אדם אומר שהוא אוהב את הבית שלו כי הבית יפה, או שהוא אוהב את האוכל כי הוא טעים. אהבה כזו תלויה במשהו חיצוני או בתכונה מסוימת. הבעיה באהבה כזו היא שכאשר התנאי או הסיבה לא מתקיימים יותר, גם האהבה נחלשת או נעלמת.

אליעד מדגיש כי אם אדם אוהב את עצמו רק כי הוא חושב שהוא חכם, מוצלח, נחמד או יפה, ברגע שתכונות אלה אינן מתקיימות או אינן באות לידי ביטוי, הוא עלול לאבד את תחושת האהבה העצמית שלו ולהרגיש רע. לכן, אהבה אמיתית היא אהבה פנימית, שאינה זקוקה להצדקות ואינה מושפעת מנסיבות או מתנאים משתנים.

כיצד מושג "נטל ההוכחה" יכול לעזור בהתמודדות עם ביקורת עצמית?

אליעד מסביר מושג משפטי הנקרא "נטל ההוכחה", לפיו אדם שטוען טענה הוא שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו אומר לך שאתה חייב לו כסף, במקום שתנסה להוכיח לו שאינך חייב, אתה אמור לומר לו: "תוכיח לי שאתה צודק". באותה צורה, כשאדם נתקל בביקורת עצמית, למשל מחשבות כמו "אני לא מספיק טוב", "אני עצלן" או "אני לא חכם מספיק", הדרך היעילה היא להעביר את נטל ההוכחה למחשבה עצמה, ולשאול: "מי אמר שזה לא טוב? למה זה רע אם אני לא מספיק חכם או לא מספיק מוצלח?".

לפי אליעד, ברגע שהאדם עובר למצב של להצדיק את עצמו, הוא לוקח את נטל ההוכחה על עצמו ומתחיל להרגיש צורך לשכנע את המחשבה השלילית שהוא כן בסדר. זהו מצב המעיד על חוסר אהבה עצמית פנימית אמיתית, כי אדם שבאמת אוהב את עצמו לא צריך לספק הסברים או להצדיק את עצמו בפני המחשבות השליליות שלו.

איך ילדים קטנים מגיבים לביקורת ומה ניתן ללמוד מהם על קבלה עצמית?

כדוגמה מוחשית, אליעד משתמש בהתנהגות של ילדים קטנים. כשאומרים לילד קטן שהוא לא מצייר יפה, פעמים רבות הילד אינו מבין את הביקורת ולא מרגיש צורך להצדיק את עצמו. הוא עשוי פשוט לשאול: "למה לא יפה?" או אפילו לא להגיב כלל. הילד שלם עם עצמו בצורה טבעית ואינו חושב שמשהו בו לא בסדר, ולכן אינו מרגיש צורך להוכיח שהוא כן בסדר.

בניגוד לילד, מבוגרים נוטים מיד להצטדק ולהסביר מדוע הם כן בסדר, מה שמעיד על ספק פנימי לגבי הערך העצמי שלהם. אליעד ממחיש זאת בדוגמה של חפץ דומם, כמו שולחן, שלא מגיב כלל לביקורת, כי הוא נמצא בשלמות מוחלטת עם עצמו. ילדים קטנים דומים במידה מסוימת לשולחן, כי הם שלמים עם עצמם ואינם ממהרים להגן על עצמם מפני ביקורת.

איך ניתן להעביר את נטל ההוכחה למחשבות השליליות שלנו?

כדי לפתח אהבה עצמית עמוקה, אליעד מציע להתאמן על העברת נטל ההוכחה חזרה למחשבות השליליות. כאשר המחשבה אומרת: "אתה לא טוב בכושר", במקום להצטדק ("אני דווקא כן בכושר" או "גם אם לא, אני טוב במשהו אחר"), ניתן לשאול את המחשבה: "מי אמר שחייבים להיות בכושר? למה לא להיות בכושר זה בעיה? מה רע בזה?". בצורה זו, המחשבה השלילית נאלצת להצדיק את עצמה במקום שאנו נצטרך להצטדק בפניה.

ככל שחוזרים על תרגול זה, יש סיכוי שהאדם יתחיל לחוות פחות לחץ ופחות מתח מכל ביקורת פנימית, ואף יגיע למצב של שלווה עמוקה. אולם אליעד מדגיש שכאשר מגיעים לשלווה מוחלטת, לפעמים מתעוררת תחושה של חוסר משמעות או חוסר רצון לשנות דברים.

איך אפשר לשלב בין קבלה עצמית מלאה לבין שאיפות אישיות ורצונות?

אליעד מסביר שניתן לחיות בשני רבדים: מצד אחד, לדעת באופן עמוק שהכל בסדר כמו שהוא, ושהמחשבות השליליות אינן בהכרח אמיתיות. מצד שני, אפשר לבחור במודע להמשיך ולשחק את "משחק החיים", לנסות להשתפר ולהתקדם, אבל מתוך הבנה פנימית שזה רק משחק ולא חובה אמיתית. בכל רגע אפשר לזרוק את המחשבה השלילית ולהגיד: "מי אמר שזה לא בסדר?", אבל אפשר גם לבחור להאמין לה באופן זמני, כדי ליצור משמעות ולחוות תחושה של התקדמות.

האם העברת נטל ההוכחה למחשבות היא סוג של התקפה או מגננה?

לדברי אליעד, מדובר בסוג של "התקפה" או לפחות העברת אחריות על הטענה למקור המחשבה. במקום להתגונן ולהצטדק ("אני דווקא בסדר"), התגובה היעילה יותר היא לשאול את המחשבה: "מי קבע שזה רע בכלל? למה שזה יהיה שלילי?", ולחייב אותה להצדיק את עצמה.

כאשר המוח בכל זאת ממשיך לנסות לשכנע בסיבות שונות, אפשר שוב ושוב לשאול אותו "אז מה? למה זה בהכרח רע?". שאלות אלה מובילות לפירוק הביקורת ומאפשרות לחוות ביטחון עצמי וקבלה עצמית ללא תנאי.

לסיכום, כיצד משיגים אהבה עצמית וקבלה עצמית אמיתית ללא תנאי?

הדרך שאליעד כהן מציע להשגת אהבה עצמית אמיתית וקבלה עצמית ללא תנאי היא להפסיק לנסות להוכיח כל הזמן שאנחנו טובים, ובמקום זאת לשאול את המחשבות השליליות "מי אמר שאני לא טוב?" ו"למה שזה יהיה רע אם אני לא?". בגישה זו, האהבה העצמית אינה תלויה בהישגים או בתכונות מסוימות, אלא קיימת תמיד באופן פנימי ובלתי מותנה.
מהי אהבה עצמית אמיתית?

שאלה: מה זה אומר בכלל לאהוב את עצמך?

תשובה: יש דרך אחת לומר "אני אוהב את הבית שלי כי..." או "אני אוהב את האוכל הזה כי...". כלומר, נותנים סיבה: אני אוהב את זה בזכות כך וכך. באותה מידה, אפשר לשאול "למה אני אוהב את עצמי?". ואז לחפש סיבות שונות, לדוגמה: "אני אוהב את עצמי כי אני מצליח, כי אני נחמד, כי אני חכם". אבל זו צורה מותנית של אהבה עצמית, כי היא נשענת על סיבות ותנאים חיצוניים. לפעמים זה מוביל למצב שדווקא מחזק שנאה עצמית, כי אפשר לומר "אני אוהב את עצמי בזכות X", אבל אם X לא מתקיים, אז האהבה נשמטת.

שאלה: אז מה רע בלאהוב את עצמי בגלל סיבות טובות?

תשובה: כשאוהבים את עצמך רק בזכות סיבות, יש סיכון להרגיש רע כשאחת הסיבות נעלמת. כך ההערכה העצמית והמוטיבציה להיות בטוב תלויות בסיבות חולפות. לכן עולה הרעיון של אהבה פנימית ובלתי תלויה, כזו שלא דורשת הצדקות והסברים.

כיצד קשור מושג נטל ההוכחה לאהבה עצמית?

שאלה: מהו "נטל ההוכחה" ואיך הוא משתלב בכל הדיון על קבלה עצמית?

תשובה: "נטל ההוכחה" פירושו שמי שטוען טענה, הוא זה שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו טוען "אתה חייב לי כסף", עדיף שתאמר לו "תוכיח שאני חייב לך" מאשר להתחיל אתה להוכיח שאתה לא חייב. אותו הדבר במקרה של משפט פלילי: עדיף שהמאשים יוכיח את אשמתך, במקום שאתה תצטרך להוכיח את חפותך.

שאלה: איך זה קשור לדיאלוג הפנימי של ביקורת עצמית?

תשובה: כאשר המוח שלך אומר לך "אתה לא בסדר" או "אתה לא טוב מספיק", עולה השאלה אצל מי נטל ההוכחה. אדם עלול מיד להתחיל להצטדק: "לא נכון, אני דווקא כן טוב בגלל שאני חכם / מוכשר / עובד קשה" וכדומה. אבל אז הוא בעצם לוקח על עצמו את נטל ההוכחה, מנסה לשכנע שהוא בסדר.

מה קורה כשהמוח אומר לך: "אתה לא מספיק טוב"?

שאלה: למה אוטומטית אנחנו מספקים הסברים למוח הביקורתי?

תשובה: כי יש תחושה שאנחנו באמת צריכים להוכיח משהו. למשל, אם המוח אומר: "אתה לא טוב בכושר", אדם עונה: "לא נכון, אני דווקא כן מתאמן", או "גם אם אני לא בכושר, אני טוב בהרבה דברים אחרים". כך נטל ההוכחה עובר אלינו, כאילו אנו חייבים להגן על עצמנו.

שאלה: למה זה לא מבטא אהבה עצמית מלאה?

תשובה: כי באהבה עצמית מלאה, היית שואל את המוח: "מי אמר שאני לא מספיק בכושר? ואולי לא להיות בכושר זה לא בעיה? למה זה בכלל לא בסדר?" במקום להסביר ולהצדיק, פשוט מעבירים את השאלה חזרה אל הביקורת, דורשים מהמוח להוכיח. אם באמת יש בעיה - שהמוח יסביר למה זו בעיה.

מדוע ילדים קטנים לא מצדיקים את עצמם מול ביקורת?

שאלה: איך ילדים מגיבים כשאומרים להם "אתה לא מצייר יפה"?

תשובה: פעמים רבות ילד קטן לא ממהר להצדיק את עצמו. הוא יכול לענות: "למה לא יפה?", או אפילו לא יבין את הטענה מלכתחילה. הילד שלם עם עצמו ואינו נכנס לעימות פנימי של "האם אני בסדר או לא?".

שאלה: מה קורה כשמדברים אל חפץ, למשל שולחן, ואומרים לו "אתה מלוכלך"?

תשובה: השולחן לא יגיב כלל. הוא כביכול בשלמות מוחלטת עם עצמו, אין לו שום דיאלוג פנימי של "אולי אני לא בסדר" ולכן גם אין מקום להצדקה.

שאלה: אז למה ילד טיפה גדול כן מגיב, אבל שונה ממבוגר?

תשובה: כי הילד בשלמות יחסית עם עצמו, וכשאומרים לו "אתה לא בסדר", הוא בעיקר תמה על ההאשמה: "למה אני לא בסדר?", ולא ממהר לספק הצדקות. הוא מעביר את נטל ההוכחה למבקר. מבוגר לעומת זאת, לעתים נוטה מיד להסביר למה הוא כן בסדר - וזה כבר מראה שיש לו ספק לגבי הערך העצמי שלו.

איך להעביר את נטל ההוכחה למוח הביקורתי?

שאלה: מה עושים ברגע שהמוח מטיח בנו "אתה לא בסדר, אתה לא מספיק חכם, אתה עצלן"?

תשובה: אם רוצים לאמץ אהבה עצמית עמוקה, עדיף לשאול: "למה זה רע אם אני לא חכם מספיק?", או "איפה כתוב שחייבים להיות יותר חכמים?". אתה מעביר את המוח למצב שבו הוא צריך להסביר למה זה לא בסדר. במקום לומר לו "אני כן חכם", אומרים: "מי אמר שזה חיסרון להיות פחות חכם? ולמה אתה חושב שאני פחות חכם?".

שאלה: מה קורה אחרי שעושים זאת מספיק פעמים?

תשובה: אם בכל פעם שהמוח שולח ביקורת, מעבירים לו את נטל ההוכחה, עלול לקרות מצב שבו פשוט מפסיקים להילחץ ממחשבות שליליות. ייתכן להגיע לשלווה פנימית עמוקה, אבל אז עלולה להופיע גם תחושה שאין משמעות לרצונות. כי אם הכל בסדר תמיד, לא צריך לשנות כלום, לא צריך להיות טוב יותר, כי הכל כבר בסדר.

שאלה: אז איך בכל זאת לשמור על "נורמליות"?

תשובה: אפשר לבחור לשחק את "משחק החיים", שבו לפעמים בכל זאת נמשיך להתאמץ ולהשתפר, נחשוב "אולי אני כן צריך להיות קצת יותר טוב בכושר", אבל מתוך ידיעה שאפשר בכל רגע לזרוק את הביקורת ולהגיד "מי אמר שזה לא בסדר?". כך ניתן לשלב בין קיום הרצונות האישיים לבין חופש פנימי מלא, שבו לא חייבים הצדקות כל הזמן.

שאלה: האם המגננה הכי טובה היא התקפה?

תשובה: אפשר לראות בזה סוג של "התקפה" על המוח: במקום לגונן ולהצטדק, תוקפים את ההנחה עצמה: "למה אתה אומר שזה רע? מי קבע שזה רע?". זה לא בדיוק התקפה אלא העברת השאלה בחזרה אל מקור הטענה.

שאלה: ומה קורה אם המוח בכל זאת ממשיך להביא סיבות?

תשובה: אז אפשר לשאול: "אז מה? למה זה בהכרח רע?". כך כל הסיבות מתפרקות. זה מוביל למצב של קבלה עצמית וביטחון עצמי שלא תלוי בהישג או תכונה חיצונית.

לסיכום, מהו המפתח לשחרור מביקורת עצמית?

שאלה: איך מסכמים את הרעיון של אהבה עצמית ללא תנאי?

תשובה: הרעיון הוא לא להוכיח כל הזמן שאתה "כן טוב", אלא לשאול: "מי אמר שאני לא טוב? ולמה זה לא בסדר גם אם כן?". במקום לחפש הצדקות והוכחות, אפשר להעביר את השאלה חזרה אל הביקורת הפנימית, כך שהדיאלוג הפנימי הופך לחופשי יותר, ומאפשר יותר קבלה עצמית אמיתית.
אליעד: עכשיו, יש נושא שנקרא אהבה עצמית. מכירים את הסיפור הזה? מה זה אומר לאהוב את עצמך?

ש: לקבל את עצמך...

אליעד: מה זה אומר לקבל את זה? החלפת את המילה במקום, לאהוב את עצמך, ללקבל את עצמך. יש שתי דרכים בלאהוב את עצמך אתה אומר, אני אוהבת את הבית. למה אני אוהב את הבית? כי... ואתה מביא סיבות. אני אוהב את האוכל. למה? כי... ואתה מביא סיבות. אז למה אני אוהב את עצמי? כי... סיבות. זה הפרוש הפשוט של "אני אוהב את עצמי."

אתה אוהב את עצמך כי... ואתה רוצה את הטוב ברוב הפעמים. והסברנו את זה, הרבה פעמים שזה סוג של, שנא עצמית. כי בעצמם אתה אומר, אני אוהב את זה בזכות, אני אוהב את זה בגלל.

עכשיו, יש לנו מושג שנקרא נטל ההוכחה. זוכרים את המושג הזה? מישהו אומר לך, אדוני, אתה חייב לי כסף. עכשיו, האם אתה תנסה לשכנע אותו, שאתה לא חייב לו כסף. או שתגיד לו, אתה חושב שאני חייב אז, תוכיח לי שאני חייב. מה עדיף לך להגיד?

להוכיח שלא רצחת. או עדיף לך, שהם יוכיחו לך, שלא רצחת. שיוכיחו הם. מה אתה צריך להסתבך? אם אין לי הוכחה, אם אין לי תיעוד איפה היית. אז אני צריך להוכיח שאני לא עשיתי? שהוא יוכיח שעשיתי. נכון?

עכשיו, הדבר הזה רלוונטי גם לסיפור של, אהבה עצמית. שימו לב, איך מתחיל כל הסיפור? המוח של האדם בא ואמור לו: "אתה לא בסדר." עכשיו, מה אתה עושה, כשהמוח אומר לך: " אתה לא מספיק טוב." מה אז קורה?

נגיד המוח שלך אומר לך אתה לא מספיק טוב כי... "אתה לא מספיק בכושר" סבבה עכשיו, מה הדיאלוג הפנימי שלך? מה אתה עושה? תשובה: לא נכון, אני כן בכושר. או אז מה אם אני לא בכשור אבל אני משהו... זה מה שקורה באופן אוטומטי אצל אנשים.

במקרה כזה, היכן נמצא נטל ההוכחה? המוח אומר לך, אתה לא טוב כי... ואז מה אתה עונה לו? לא נכון. אני כן בכושר. אני כן בסדר. גם אם אני לא בסדר בזה, אני בסדר בדברים אחרים. אז איפה ניטל ההוכחה נמצא? אצלך? או אצלו? אצלך. אתה עכשיו מנסה להוכיח, שאתה בסדר. וזה אומר, שאתה לא אוהב את עצמך. למה?

שימו לב, למשהו מעניין. עכשיו נגיד, נבוא לילד ונגיד לו תקשיב, אתה לא בסדר כי משהו... איך הוא יגיב? נגיד אתה אומר לו, אתה לא מצייר יפה. מה הוא יגיד לך? אני מצייר יפה, תראה איזה יפה ציירתי. ככול שהוא יותר קטן, הוא פחות ינסה להצטדק. שהוא יענה לך: "מה? מי? מה? מה אתה אומר?"

אוקי? עכשיו, בואו נלך רמה אחת יותר למטה. תגיעי לשולחן, תאמר לו שהוא מלוכלך. איך הוא יגיב? לא יגיב. נכון? עכשיו, הילד הוא קרוב לשולחן. מה זאת אומרת? "השולחן שלם עם עצמו." הוא כל כך שלם עצמו, שגם אם תאמר לו שהוא לא בסדר, הוא לא יבין מה אמרת, ולא יגיב.

עכשיו, בא נעבור לילד. אם תגיד לילד שהוא לא בסדר, הוא יגיב. אבל הוא ישמים את נטל ההוכחה עליך. "למה אני לא בסדר?" "מה הבעיה? למה אסור?" אתה צריך להסביר לו, למה הוא לא בסדר. ילד לא ינסה להסביר לך, למה הוא לא בסדר. הוא יבוא אותך למצב. שאתה תצטרך להסביר לו, למה הוא לא בסדר.

ש: כי אין לו תודעה?

אליעד: לא. כי אין לו בעיה עם עצמו. הוא בסדר לו עם עצמו. אתה אומר לו שהוא לא בסדר. הוא עונה לך, "למה אתה חושב, שאני לא בסדר?" כי הוא לא חושב שהוא לא בסדר. אתה מבין?

אם אתה שלם עם עצמך, ומישהו אומר לך, למה אתה עושה ככה? אז תענה לו, למה לא? שים לב לאינסטינקט, אם עכשיו מישהו ישאל אותך, למה את עושה ככה וככה. האם אתה תענה לו, כי... או תעביר את ניטל ההוכחה אליו? מה הבעיה? למה לא? מה אוטומטית אתה תעשה?

ש: תלוי בנסיבות.

אליעד: עכשיו, ישם לב, למה אתה לובש חולצה קצרה?

ש: כי חם לי.

אליעד: אוקי. למה אתה לובש חולצה, בצבע שחור?

ש: כי אני אוהב.

אליעד: אוקי. איפה יש יותר סיכוי, שתגיד לי כי... ואיפה יש יותר סיכוי שתגיד לי, למה לא? מה לדוגמה אני אשאל אותך, ותענה לי למה לא?

עכשיו ישים לב למשהו מעניין, אם אני אשאל אותך שאלה, למשהו שאתה לא כל כך שלם עם עצמך, אז זה ישתקף בזה שתצטדק. אני אומר לך, למה עשית ככה, וככה? עכשיו, אם אתה לא שלם עם עצמך, תענה: כי, וזה, ושם, סיפורים, ועניינים. גם אם אתה, תענה לי תשובות נכונות. עכשיו, ניטל ההוכחה הוא עליך. וזה אומר, שבעצם, אתה לא שלם עם עצמך.

אבל, במקרה שאתה, שלם עם עצמך. למה אתה עושה ככה, וככה? אתה עונה: למה לא? מה הבעיה? למה אתה הולך ישר, ולא עקום? למה לא? מה הבעיה? הבנו? מה שזה אומר, ילד לדוגמה, שאתה תשאל אותו, למה אתה עושה ככה? מה הוא יענה לך?

הוא לא יבין. אין לו עדיין את המקום שהוא לא בסדר, כך שהוא לא ינסה להצטדק. מה שאני אומר בזה, כשהאדם מול עצמו, בדיאלוג הפני של עצמו, כשהמוח שלך, מעביר ביקרות על עצמך. אתה לא טוב, אתה לא מוצלח, לא הפסקת, אתה לא... מביא לך הרבה האשמות.

מה בדרך כלל, האדם עושה? אומר, לא נכון. הספקתי. מנסה להצטדק, וסיפורים ועניינים. ושזה כאילו, "מאהבה עצמית." "אני אוכיח לעצמי שאני טוב." אבל, זה לא נכון. כי באהבה עצמית אמתית ביותר פנימי.

אתה אומר לחשוב, למה אתה בכלל חושב, שאתה לא טוב? איך בכלל הגעת למסקנה שאתה לא טוב? למה שתהיה לא טוב? זרוק את ההוכחה, על המוח. כשהוא אומר לך, אתה לא טוב, כי אתה לא בכושר. אוקי, קודם כול, אני בכלל לא הכושר? ואם כן, אז מה הבעיה? למה אני צריך להתנצל? שהוא יסביר מה לא בסדר.

ש: המגננה הכי טובה, היא התקפה.

אליעד: האם אתה הבטוח בזה? זה נושא אחר. אוקי, שכל אחד ישמים לב עם עצמו בנושא שלנו. כשהמוח שלך אומר לך כשאתה, לא טוב כי אתה לא מספיק חכם. עכשיו אם אתה לא מספיק חכם מה אתה עונה לו?

ש: אני כן חכם.

אליעד: ואז עכשיו, אתה מתחיל... כי אתה לא שלם עם עצמך. עכשיו, אם היית חכם מה היית עונה לו? כשהוא אמר לך: שאתה לא מספיק חכם. מה אתה עונה? עכשיו, שים לב, למשהו מעניין בהמשך של הקודם מי שחכם יש לו, שתי הנחות יסוד. אחת, שאתה לא חכם. שתיים, שזה רע. נכון?

אם אתה בא ממקום שאתה שלם עם עצמך, אז בעצם כשהוא אומר לך, שאתה לא חכם. יש לו, ראיית עולם עקובה. הכוונה שזה לא טוב, זה בכלל לא טוב להיות, לא חכם? הרצה עקובה, לא אני עקום. למה אני צריך להסתדר, שהיא תסתדר.

זה לא שכדור הארץ סובב סביב בשמש, זה שכל העולם כולו סובב סביבי. שהעולם התיישר סביבי. למה אני אמור להתיישר סביבו? זה אומר, שאתה יכול להגיד למוח שלך, אני באמת לא חכם? בכלל לא חכם? והוא יענה לך כן, בזה ובזה אתה לא חכם. תענה לו: אוקי, ו... מה הבעיה? עכשיו באהבה עצמית הפנימית, אתה זורק את נטיל ההוכחה על השני. אתה רוצה לתת דוגמה?

נגיד, שהמוח אומר לך, שאתה עצלן. למה מה הבעיה? כל פעם, שהמוח מנסה לקטוש אותך, זרוק את נטיל ההוכחה עליו. עכשיו, מה יקרה אם תעשה את זה, מספיק פעמים? אתה תגיע לתופעה של, המקרה הראשון שדברנו עליו היום.

אתה תהיה שלם עם עצמך במאה אחוז. לא יהיו לך רצונות. ואז אתה תתחיל לדמיין כל מיני דמיונות. ולכן, אם אתה רוצה להיות, "נורמאלי" אז תשחק משחק, תגיד לעצמך, אני יכוך לזרוק את ניטל ההוכחה על המוח, ואז הוא לא יבלבל לי את המוח.

ואני יכול להגיד, "בוא, אני אאמין שמעכשיו אני צריך להיות בסדר." ואז נשחק את השחק ואז אתה מבין, שאתה יכול להעיף ממך את המחשבה השלילית. אבל אני בחור לחשוב שלילי בשביל, שתהיה לי איזו משמעות. כי אם כל דבר, שהמוח יגיד לך שאתה לא בסדר. ואתה תענה לו, מי אמר? אין שום דבר מעבר. שזה גם בסדר. מי אמר שזה לא בסדר? אולי זה, בסדר שאין כלום? זה גם בסדר.
סיכוי תכלית מה אתה צריך מנסה לשכנע צדיק חכם דומם למה אתה עושה עובד קשה תחושה של אהבה החיים כמשחק אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית אמיתית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך ילדים אוהבים איך ילדים אוהבים את עצמם איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך להעריך איך להעריך את עצמי איך להעריך את עצמך איך להרגיש איך להרגיש מושלם איך להתמודד איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות שליליות איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך אמת אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האשמה עצמית הוכחה הוכחות הלקאה עצמית העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שליליות חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי ילד ילדה ילדים ילדים אוהבים כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להביא הוכחות להוכיח להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות ערך עצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש להרגיש מושלם להשיג ערך עצמי להתמודד להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב שלילי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מושלם מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות נטל ההוכחה סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות שלמות שנאה עצמית תחושת ערך עצמי
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
... הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים? איך לגלות את מקור המחשבות השליליות? ההרצאה של אליעד כהן מציגה נוסחה פשוטה להבנת מקורות המחשבות השליליות והתנהגויות שליליות, תוך הבנת הקשר שבין מחשבות חיוביות לא הגיוניות למחשבות שליליות לא הגיוניות. אליעד מתאר כיצד כל מחשבה שלילית, כאשר היא לא הגיונית, נוצרת ממחשבה חיובית לא הגיונית שמזינה אותה. כדי להבין את מקור המחשבות השליליות שמציקות לאדם, יש לבחון את המחשבה החיובית המנוגדת שלה. מהו הקשר בין טוב ורע? אליעד מסביר שהרע והטוב הם תופעות קשורות זו לזו, ומציין כי רע לא יכול להתקיים בלי ... להבין או להעריך את הטוב. זהו העיקרון החשוב להמשך ההסבר: רע טוב, וההפך גם נכון. כל מחשבה שלילית, שהיא לא הגיונית, נשענת על מחשבה חיובית לא הגיונית. איך זה פועל במציאות? כיצד מחשבה חיובית לא הגיונית יכולה ליצור פחד לא הגיוני? לדוגמה, אדם שמפחד מאריה בובה - ... להוביל לכאב רגשי חזק בהמשך כאשר הם לא מצליחים להתממש כפי שציפה. הנוסחה להתמודד עם מחשבות שליליות כדי להתמודד עם מחשבות שליליות לא הגיוניות, יש להפוך את המחשבה השלילית לחיובית ולבחון מה ההפך החיובי לא הגיוני שמזין אותה. אם אדם נמצא בדיכאון או חרדה לא הגיונית, עליו לחפש זיכרונות או תחושות חיוביות מוגזמות שמזינות את רגשותיו השליליים. תהליך זה עוזר לנטרל את המחשבות השליליות על ידי הצמדת המחשבה החיובית לאמת ולמציאות מאוזנת יותר. השטן וההיגיון השטן בתיאור של אליעד הוא מטאפורה לכוח שמנסה לגרום לאדם להרגיש רע לא הגיוני. כדי להשיג ... יתחיל במחשבה חיובית לא הגיונית שמפגיעה בהיגיון של האדם, ובכך מאפשרת את התפשטות המחשבות השליליות. הדוגמה שהביא אליעד הייתה של פחד מבובה של אריה. הוא מסביר שהשטן חודר אל ההיגיון שלנו על ידי כך שהוא גורם לנו לחשוב מחשבות חיוביות לא הגיוניות (כגון אני כל כך אוהב את עצמי או כולם אוהבים אותי) שיביאו בעקבותיהם מחשבות שליליות לא הגיוניות. המנגנון של הפרעות נפשיות אליעד מסביר שברוב ההפרעות הנפשיות יש אלמנט של עודף - למשל, אדם שנראה אלים כלפי אחרים עשוי להיות כזה בגלל פחד מיותר לפגוע בהם. כל התנהגות שלילית נובעת במקרים רבים מהמחשבה החיובית המוגזמת שמזינה אותה. לדוגמה, דיכאון או חרדה נובעים לעיתים ממחשבות חיוביות לא הגיוניות שמפחיתות את האיזון הנפשי. סיכום הנוסחה המוצגת בהרצאה של אליעד כהן טוענת כי כל מחשבה שלילית לא הגיונית נובעת מהמחשבה החיובית הלא הגיונית שמזינה אותה. כדי להתגבר על תחושות רעות או שליליות, יש להבין את המקור של המחשבה החיובית המוגזמת שמובילה אליה. אליעד מציע לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות: האם אנו מגזימים במחשבות חיוביות על עצמנו, על אחרים, על החיים, או על העתיד? איך נוצרות מחשבות שליליות? מהי השיטה של אליעד כהן? איך להתמודד עם פחדים וחרדות? איך לשפר ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון לא הגיוני? מהו הקשר בין מניה לדיפרסיה? איך אפשר להבין כשיש לאדם מחשבה שלילית שמציקה לו? בשאלה זו עוסקים ברעיון של זיהוי מחשבות שליליות והבנת המקור שלהן. עולה כאן השאלה: כאשר אדם מרגיש שיש לו איזו מחשבה שלילית שמציקה לו - לדוגמה, תחושת אני לא שווה או אין לי ביטחון עצמי - מאיפה היא באה ומה מזין אותה? כדי להסביר זאת, מוצגת נוסחה שלפיה כל מחשבה שלילית לא הגיונית, נובעת מכך שיש לאדם מחשבה חיובית לא הגיונית שמקיימת אותה. במילים אחרות, כל רע לא הגיוני מתקיים בזכות טוב לא הגיוני שמאפשר לו להתקיים. מדוע מדברים על ... העיקרון הוא להבין שהרע והטוב קשורים זה בזה ומגדירים זה את זה. איך הנושא הזה קשור למחשבות שליליות ולא הגיוניות? החיבור הוא בכך שכל מחשבה שלילית לא הגיונית נשענת על מחשבה חיובית לא הגיונית. אם לא היתה אותה מחשבה חיובית בלתי מציאותית, לא היתה יכולה להיווצר המחשבה השלילית הבלתי מציאותית. לדוגמה, אדם מפחד מאריה בובה (כלומר פחד לא הגיוני) - כדי שהפחד הלא הגיוני הזה יתקיים, הוא קודם צריך שמנגנון ההיגיון שלו ייפגע. ואיך הוא נפגע? ... יאהבו אותי בצורה מושלמת - גם זו מחשבה חיובית לא הגיונית שיכולה להזין אחר כך את המחשבה השלילית אף אחד לא אוהב אותי. איך הקשר בין התלהבות יתר לבין פגיעות יתר ממחיש זאת? אדם ששואל: למה אני נפגע מהר כל כך? יכול לבחון את ההיפך האם אני מתלהב מהר מדי?. פעמים ... שבנקודה כלשהי חשב גם מחשבות חיוביות לא הגיוניות. בנוסחה הזאת: אין אפשרות שתהיה מחשבה שלילית לא הגיונית בלי שיש לה מנגנון חיובי לא הגיוני שמאפשר אותה. לכן, בכל פעם שמגלים מחשבה שלילית לא הגיונית, מומלץ להפוך אותה לבדיקה של ההיפך החיובי ולחפש איפה קיימת במציאות הפנימית שלנו הגזמה חיובית כלשהי. הטענה היא שבלי להחליש את הטוב הלא הגיוני, לא ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
... חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות ולחשוב חיובי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בכיצד להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות טורדניות וחשיבה שלילית. במהלך ההרצאה, אליעד מספק דוגמאות רבות ומפורטות כיצד לזהות מחשבות שליליות, איך להבדיל בין עובדות לפירושים, וכיצד אפשר להמיר חשיבה שלילית בחשיבה חיובית ועניינית יותר, לא על ידי שקרים או אשליות, אלא דווקא על ידי היצמדות לאמת ולמציאות. מהי הסיבה המרכזית למחשבות שליליות אוטומטיות? אליעד מסביר כי הסיבה העיקרית להופעת מחשבות שליליות אוטומטיות היא פירושים מוטעים או מוגזמים למציאות. הוא מציין שכל אדם מתמודד עם סרטים בראש, שמציגים סיטואציות באופן שלילי או חיובי יתר על המידה, והתנהלות זו מביאה לעיתים ... לפירושים. איך להבדיל בין עובדה לפירוש מחשבתי? הדרך המרכזית שאליעד מציע להתמודד עם מחשבות שליליות היא קודם כל לעשות הבחנה ברורה בין עובדות ... לא צריכה להפוך להכחשה של המציאות. גם אמירות כמו לא קרה כלום יכולות להיות שקריות לא פחות מחשיבה שלילית מוגזמת. הוא מבהיר שלומר לא קרה כלום כאשר ... ולכן גם לא יעיל. במקום זאת, הוא מציע לראות את הדברים כהווייתם - בלי להוסיף פירושים שליליים או חיוביים באופן מוגזם. למה אנשים נוטים לפרש סיטואציות בצורה שלילית דווקא? הנטייה לפרש דברים בצורה שלילית קשורה לנקודה רגישה שיש לאדם עם עצמו, כמו הפחד ... שלרוב נובעות מתוך חוסר ביטחון עצמי או פחדים אישיים פנימיים. איך להפסיק לחשוב בצורה שלילית? אליעד נותן מספר הצעות פרקטיות להתמודדות עם המחשבות השליליות: להקפיד על הבחנה בין עובדה לפירוש - חשוב ... הוא סובייקטיבי ועשוי להיות לא נכון. לשים לב להנחות היסוד של כל מחשבה - כאשר מופיעה מחשבה שלילית, לשאול את עצמנו למה אנו מניחים שהדבר הוא רע ... ולא להיות קורבן שלהן. לטפל בנקודה הרגישה עצמה - לא להסתפק רק בטיפול בסימפטומים (המחשבות השליליות), אלא גם בנקודה הרגישה העמוקה שגורמת למחשבות אלה להופיע. האם התלהבות יתר יכולה לגרום לבעיות כמו חשיבה שלילית? אליעד מבהיר שגם התלהבות יתר יכולה לגרום לסבל בעתיד, מכיוון שככל שהאדם עף גבוה בדמיונו ובפירושיו, כך הוא עלול ליפול לתוך מחשבות שליליות עמוקות יותר ברגע שהמציאות תתברר כלא מושלמת ... כשמשהו קטן ישתבש בטיול. לכן, הוא ממליץ לא להיסחף יתר על המידה בפרשנויות החיוביות או השליליות, אלא לשמור על איזון וראייה מפוכחת של המציאות. מה לעשות כדי להיות חופשי ממחשבות שליליות? החופש האמיתי ממחשבות שליליות, לפי אליעד, הוא להבין לעומק את הטבע ... האישיות מעמד של אמת מוחלטת. העבודה הפנימית האמיתית היא לטפל באותו פחד עמוק שגורם למחשבות השליליות לצוף מלכתחילה - רק אז האדם יכול להגיע לשלווה אמיתית ולשחרר את עצמו ממחשבות טורדניות ומיותרות. איך להפסיק לחשוב שלילי? הבדל בין עובדות לפירושים חשיבה חיובית או שלילית? איך להתמודד עם פירושים
יקר לי, לך תקנה אצל המתחרים, טעויות בטיפול בהתנגדות לקוח, שם יותר זול, למה זה כל כך יקר? המחיר שלך יקר לי, איך לא לשתול מחשבה שלילית? איך לגרום ללקוח לקנות אצלך? הדרכת מכירות, טיפים למכירות
יקר לי, לך תקנה אצל המתחרים, טעויות בטיפול בהתנגדות לקוח, שם יותר זול, למה זה כל כך יקר? המחיר שלך יקר לי, איך לא לשתול מחשבה שלילית? איך לגרום ללקוח לקנות אצלך? הדרכת מכירות, טיפים למכירות
... לי, לך תקנה אצל המתחרים, טעויות בטיפול בהתנגדות לקוח, שם יותר זול, למה זה כל כך יקר? המחיר שלך יקר לי, איך לא לשתול מחשבה שלילית? איך לגרום ללקוח לקנות אצלך? הדרכת מכירות, טיפים למכירות למה ... שלך יקר לעומת המתחרים, התגובה האינסטינקטיבית של רבים היא להגיד: אז לך תקנה שם. אך תגובה כזו היא טעות קריטית מכמה סיבות: 1. שתילת מחשבה שלילית בראש הלקוח - כאשר אתה אומר ללקוח אם שם יותר זול לך תקנה שם, אתה ...
לזרוק את הספרים הרוחניים לפח, אשפה רוחנית, רוצה להרגיש שלמות עצמית, רוצה להיות מאושר, אושו, רוחניות, מודעות עצמית, מחשבה שלילית, חשיבה שלילית, אושר אמיתי
לזרוק את הספרים הרוחניים לפח, אשפה רוחנית, רוצה להרגיש שלמות עצמית, רוצה להיות מאושר, אושו, רוחניות, מודעות עצמית, מחשבה שלילית, חשיבה שלילית, אושר אמיתי
... מודעות עצמית, מחשבה שלילית, חשיבה שלילית, אושר אמיתי האם הספרים הרוחניים עוזרים להשגת שלמות עצמית? ההרצאה מתחילה ... להיות מקורות למחשבות שליליות או טעויות פנימיות, אך הם לא בהכרח מובילים לשלמות עצמית אמיתית. כשאדם ... שלמות עצמית? האם חשיבה שלילית מונעת שלמות עצמית? כיצד תהליך אישי משפיע על שלמות פנימית? מהן הגישות ...
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
טיפים למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP
... למערכת יחסים, איך לא לקבל לא? איך לא להציע עזרה? איך לא להביע אהבה? יצירת התניה שלילית, יצירת כימיה, יצירת התניה שלילית, יצירת התניה חיובית, שתילת מחשבה שלילית, תקשורת בין אישית, NLP האם תמיד ... אך אליעד כהן מסביר כי המציאות מורכבת יותר. ישנם מצבים שבהם הצעת העזרה לא רק שלא תועיל, אלא אף עלולה לגרום לתוצאה הפוכה. לפי אליעד, גם אם האדם השני לא תופס את הצעת העזרה בצורה שלילית, עצם העובדה שהעזרה לא אפקטיבית עלולה ליצור אצלו התניה שלילית ביחס אליכם. לדוגמה, אם אתם אומרים ... עבורה באותו רגע. למרות שהיא מבינה את הכוונה החיובית שלכם, נוצרת אצלה במוח התניה לפיה האהבה שלהם לא באמת עוזרת לי. במצב כזה, בפעם הבאה שתביעו כלפיה אהבה או תמיכה, הזיכרון השלילי הזה עלול לפגוע באפקטיביות של הנתינה ... מחדד את הרעיון באמצעות דוגמה נוספת: אדם חולה שנמצא במצב קריטי וזקוק למיליון דולר, ואתם מציעים לו מאה שקלים בלבד. על פניו, זו פעולה חיובית, אך למעשה עלול להיווצר אצלו הרושם השלילי שהעזרה שלכם חסרת משמעות אמיתית. יותר מכך, הצעה זו עשויה אפילו להחליש את האפקט החיובי של כל הפעמים הקודמות שבהן הענקתם לו עזרה, כי הוא עלול להכליל ולחשוב שהעזרה שלכם אף פעם לא מועילה באמת. איך להימנע מיצירת התניה שלילית במערכת יחסים? אליעד מדגיש שחשוב להיות מודעים לכך שבכל פעם שאתם מציעים משהו לאדם אחר, אתם עשויים ליצור התניה שלילית לא מודעת אצלו. אם אתם מבקשים ממנו משהו והוא מסרב, נוצרת אצלו התניה שלפיה הוא רגיל לומר לכם לא, וכך בפעם הבאה שתבקשו, הוא יטה באופן אוטומטי להגיד לא. לכן, לפי אליעד, עדיף שלא לשאול או לבקש דברים שעלולים לקבל תגובה שלילית אם אתם חושבים שזה עלול לקרות. לדוגמה, ... בקשות שעלולות לקבל סירוב. אליעד מציג דוגמה נוספת - הילד שצעק זאב זאב: כאשר אומרים לאנשים שאם יעשו דבר מסוים תענישו אותם, אבל בפועל אינכם מקיימים את העונש, נוצרת אצלם התניה שלילית שלפיה המילה שלכם אינה משמעותית. וכך, ... עזרה או מביעים תמיכה כלפי אדם אחר, כדאי לוודא תחילה שהעזרה שלכם אפקטיבית בעיניו, ושהוא באמת ירגיש שההצעה שלכם מועילה לו. אם לא, עדיף לא להציע כלל, כדי להימנע מיצירת התניה שלילית. כמו כן, כאשר אתם מציעים עזרה או ... לדוגמה, במקום לומר תביא לי כוס מים, עדיף לומר אתה יכול להביא לי כוס מים, ואם לא, זה גם בסדר. הצגה כזו מקטינה את הסיכוי להיווצרות קונפליקט במקרה של סירוב, ומונעת יצירת התניה שלילית, לפיה האדם מרגיש שהוא נגדכם כשאומר לא. ... קשה ומסרב לקבל אותה, עשוי להרוויח יותר אם תגידו לו בצורה כנה שאין מה לעשות, ובכך תסייעו לו להשלים עם המצב ולהתמודד איתו נכון יותר. בצורה הזו, לא רק שאינכם יוצרים אצלו התניה שלילית, אלא שאתם גם מחזקים את היכולת שלו לקבל ... למערכת יחסים מוצלחת טמון במודעות ובשימוש זהיר באינטראקציות שלנו עם אחרים. יש צורך במחשבה מראש על התוצאות ארוכות הטווח של ההצעות והבקשות שלנו, וכך נוכל להימנע מיצירת התניות שליליות במערכות היחסים שלנו, וליצור במקום זאת חיבור וכימיה בינאישית חיובית ויעילה. איך להציע עזרה בצורה נכונה? יצירת כימיה בינאישית מהי התניה שלילית ביחסים? איך להימנע מקבלת סירוב? מתי לא כדאי להביע אהבה? שתילת מחשבות חיוביות ושליליות תקשורת בין אישית אפקטיבית עכשיו השאלה ... לה משהו. אתה הבנת את זה מה הבנת ולכן זה אומר שזה כמו לא לבזבז תחמושת סתם אתה בא לעשות למישהו טוב אבל אם אתה יודע או חושב שהוא לא יהנה מהטוב הזה אז גם עלולה להיווצר לו התניה שלילית לא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי אלא שהוא יחשוב עליך דבר שלילי. מה זאת אומרת שלילי הוא לא יחשוב שעשית לו רע שהצעת לו עזרה ... אליעד: נכון זה ברור מה שאני בא להגיד זה לא ברור מאליו שכשנותנים למישהו מעניקים שזה בהכרח טוב לפעמים צריך לדעת לא לעשות את זה במקומות שזה לא יתלבש נכון כדי שלא תיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך לנתינה שלך. ש: יש אלטרנטיבה ... טוב שתגיד לו אין מה לעשות כי אז זה יעזור לו לקבל את המצב שלו גם זאת אופציה. עכשיו באותו עניין דומה לזה מה בעצם המהות שאמרנו המהות אמרנו אל תגרום לבן אדם שתהיה לו איזו התניה שלילית כלפיך אוקי באותו עניין בדיוק כשאתה מציע למישהו משהו אתה לא רוצה בהנחה שאתה רוצה שהוא יאהב אותך אתה לא רוצה שתיווצר לו התניה שלילית ביחס אליך, מה זה אומר לדוגמה אם נגיד ...
חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3
... לאמונות כאלו, ולאיזה שאלות ניתן בטיפול קוגניטיבי לשאול, כדי להעלים את המחשבות השליליות האלו. חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני ... מדויק? האם ניתן למנוע לשנות את הסיבה הזאת? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל זה ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית : אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בפחד הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני חושב ... לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת המבחנים שיש לי? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל במבחן, כי שאני לא ...
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 2
... האם ניתן למנוע לשנות את הסיבה הזאת? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי עד עכשיו נכשלתי המון בלימודים. הנחות יסוד אמונות מגבילות: עד עכשיו נכשלתי ... את זה שאני מפחד להיכשל בלימודים גם בעתיד? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אני תמיד נכשל בדברים. הנחות יסוד אמונות מגבילות: אני תמיד נכשל בדברים זה ... כדי למנוע את זה שאפחד מכישלון בלימודים? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי הלימודים מאוד קשים ואני לא רוצה להיכשל בלימודים. הנחות יסוד אמונות ... כדי למנוע את זה שאפחד מכישלון בלימודים? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי יש לי חרדת בחינות ואז לא אצליח במבחנים ואז אכשל בלימודים. הנחות יסוד ... ואז לא אצליח במבחנים ואז אכשל בלימודים? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל לא יאהבו אותי. הנחות יסוד אמונות מגבילות: אם אכשל בלימודים לא ... כדי למנוע את זה שאפחד להיכשל בלימודים? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל בלימודים אשנא את עצמי. הנחות יסוד אמונות מגבילות: אם אכשל ... כדי למנוע את זה שאפחד להיכשל בלימודים? דוגמה למחשבה מפחידה מחשבה מטרידה מחשבה שלילית: אני מפחד להיכשל בלימודים, כי אם אכשל אז אהיה בטוח שלא יצא ממני כלום. הנחות יסוד אמונות מגבילות: אם ...
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
... עצמך - האם זה באמת רע שנכשלתי? האם זה אומר שאני אדם רע? ולבדוק לעומק את התשובה. לדבריו, רוב האנשים לא עושים את הבדיקה הזאת לעומק כי הם עצלנים או מפחדים לגלות תשובה שלילית על עצמם. במצב כזה, הם ימשיכו לסבול. הוא מציין ... מכך שהיריב היה פשוט טוב במיוחד. אליעד מדגיש שוב שהסיבה לתחושת הקלה זו היא רק כי השתנתה תפיסת האדם לגבי המצב, והוא פחות רוצה את ההצלחה מבעבר. מה לעשות בפועל כשיש מחשבה שלילית או טורדנית? ההנחיה של אליעד ברורה: תמיד לבדוק לעומק את האמת של המחשבה. אם האדם הוא איש אמת, כלומר, אדם שמוכן לבדוק את הדברים לעומק ולא משקר לעצמו, הבדיקה של האמת תביא תמיד לפתרון של הבעיה. מחשבה שלילית שמתגלה כלא נכונה תפסיק להטריד, ומחשבה ... מחשבות טורדניות לפי אליעד היא פשוטה וברורה, אבל דורשת אומץ ואמת: לבדוק את האמת או השקר של המחשבה עד הסוף. איך להיפטר ממחשבות טורדניות? התמודדות עם OCD איך לשחרר מחשבות שליליות? למה השוואה לאחרים מרגיעה? מחשבות כפייתיות ... מה הדרכים שלי להיפטר ממנה בלי כל הסיפורים והעניינים אם יתברר שזאת הדרך היחידה אז גמרנו ואתה רוצה להיפטר מהמחשבה הרעה וזאת הדרך היחידה אז זה מה יש זהו, אז יש לו מחשבה שלילית על עצמו איך אתה נפטר ממנה אתה בודק האם באמת אני אמור לחשוב על עצמי שלילי זהו פשוט ואז יכול להיות או שכן או שלא אם התשובה היא שלא ואתה איש אמת וגילית שאתה לא צריך, אני מוסיף את המילה ואתה איש אמת כי אם אתה שקרן ביומיום לא יעזור לך שתגלה שאתה לא צריך לחשוב על עצמך מחשבה שלילית. שקרן פירושו שמשקר את עצמך בלי שאתה מודע ... נקרא שקרן, שקרן זה מישהו שמשקר את עצמו בלי לשים לב זה נקרא שקרן בהקשר הזה. אז בהנחה שאתה מוודא שאתה לא משקר את עצמך בלי לשים לב ואתה הופך להיות איש אמת אז אם יש מחשבה שלילית שעושה לך רע וגילית שהיא שקרית היא לא תעשה ... בא ניקח עכשיו את המחשבה של אותו בן אדם שאמר רע לי שנכשלתי ובוא נבדוק למה הוא חושב רע לי שנכשלתי זה בוא נחשוב למה רע לי שנכשלתי אבל באופן כללי מה לעשות עם אתה חושב מחשבה שלילית אז אמרנו תבדוק מה האמת אם זאת האמת לא אמת ...
מחשבות / מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות / מחשבה - רשימת כל הנושאים
... של האדם מחשבה של המציאות מחשבה של חלום מחשבה של תינוק מחשבה שלילית מחשבה שלילית לחיובית מחשבה תופסת זמן מחשבה תופסת מקום מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות אובססיביות מחשבות אחרות מחשבות אמיתיות מחשבות אמת מחשבות אפשריות מחשבות בתת ... גדלות מחשבות שווא של רדיפה מחשבות שונות מחשבות של האדם מחשבות שליליות מחשבות שליליות אוטומטיות מחשבות שליליות טורדניות מחשבות שליליות על עצמי מחשבות שקר ocd מחשבה טורדנית ocd של מחשבה טורדנית איזה טעות לא לעשות בשתילת מחשבה? איך באה מחשבה? איך באה מחשבה לעולם? איך גורמים למחשבה טורדנית? איך לא להיגרר למחשבות שליליות? איך לא לחשוב מחשבות שליליות? איך לא לשתול מחשבה שלילית? איך לא לשתול מחשבות? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך לגלות שתילת מחשבות? איך להיפטר ממחשבה טורדנית? איך להיפטר ממחשבות רעות? איך להפוך מחשבה למציאות? איך להתמודד עם מחשבה? איך להתמודד עם מחשבה ... עם מחשבות? איך להתמודד עם מחשבות רעות? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחדד את המחשבה? איך לטפל במחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה שלילית? איך לנתח מחשבה? איך לעשות כסף בכוח המחשבה? איך לפרק מחשבה? איך לצאת ממחשבות? איך לצאת ממחשבות שליליות? איך לקרוא מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשתול לעצמך מחשבה? איך לשתול לעצמך מחשבות? איך לשתול מחשבה? איך לשתול מחשבות? איך לשתול מחשבות אהבה? איך ... לשתול מחשבות לאקסית? איך לשתול מחשבות ללקוח? איך לשתול מחשבות שליליות? איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? איך נוצרות מחשבות? איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? איך שותלים מחשבה? איך שותלים מחשבות? אין שום מחשבה אמונה ... המחשבה של אלוהים המחשבות המחשבות החיוביות המחשבות הרעות המחשבות השליליות המחשבות והרגשות המחשבות רצות לאט המחשבות רצות מהר המחשבות של המחשבות של האדם המחשבות שלנו הספר להצליח בכוח המחשבה הספר להצליח בכוח המחשבה הפרעות שינה ... עם מחשבות רעות התמודדות עם מחשבות שווא התמודדות עם מחשבות שליליות התמודדות עם מחשבות שליליות אוטומטיות זיהוי שתילת מחשבות חוסר מחשבה חוסר סדר במחשבות חושב מחשבה טורדנית חרדות ומחשבות טורדניות טיפול בכוח המחשבה טיפול במחשבה טיפול במחשבה ... מטרידות כל המחשבות כמה מקום תופסת מחשבה? לא להיגרר למחשבות שליליות לא לחשוב מחשבות שליליות לא לעשות בשתילת מחשבה לא לשתול מחשבות לא לשתול מחשבות שליליות לברוח ממחשבות טורדניות לגלות שתילת מחשבות לגרום למישהו להחליף מחשבות לגרום למישהו לחשוב מחשבה להאמין למחשבות להבין מחשבות להדחיק את המחשבה להיגרר למחשבות שליליות להיפטר ממחשבה טורדנית להיפטר ממחשבה שלילית להפוך את המחשבות להפוך מחשבה שלילית לחיובית להפסיק מחשבות להפסיק מחשבות שליליות להפעיל את המחשבה להצליח בכוח המחשבה להשתחרר ממחשבה להשתיק את המחשבה להשתיק את המחשבות להשתמש במחשבה להתאהב במחשבות טובות להתגבר על מחשבות להתייחס ... עם מחשבות מטרידות להתמודד עם מחשבות רעות להתמודד עם מחשבות שליליות להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות לחדד את המחשבה לחשוב מחשבות לחשוב מחשבות חיוביות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית לחשוב שתי מחשבות לחשוב שתי מחשבות בו זמנית לטפל במחשבה לטפל ... לנתח מחשבה לעשות כסף בכוח המחשבה לעשות סדר במחשבות לצאת ממחשבות שליליות לקרוא את המחשבות של הלקוח לקרוא מחשבות לשכנע מישהו להחליף מחשבות לשכנע מישהו לחשוב מחשבה לשלוט במחשבה לשלוט במחשבות לשלוט במחשבות שלך לשנות את ... לשתול לעצמך מחשבה לשתול לעצמך מחשבות לשתול מחשבה לשתול מחשבה שלילית לשתול מחשבות לשתול מחשבות אהבה לשתול מחשבות בצורה מניפולטיבית לשתול מחשבות בת מודע לשתול מחשבות בתת המודע לשתול מחשבות לאקס לשתול מחשבות לאקסית לשתול מחשבות ללקוח לשתול מחשבות שליליות לתקוף את המחשבות לתקוף את המ
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות איך להתמודד עם מחשבות שליליות? איך להטיל ספק ולמצוא פרופורציות? כאשר אדם מתמודד עם מחשבה שלילית, השאלה הראשונה היא כיצד להתמודד איתה ולהפחית את עוצמתה. התשובה לשאלה זו היא להטיל ספק במחשבה עצמה. כלומר, יש לבחון האם המחשבה נכונה או לא, ... המחשבה ולבחינה מעמיקה יותר של עוצמתה. איך למצוא את השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה? השאלה המתבקשת היא: איך מוצאים את כל השאלות האפשריות שיכולות להטיל ספק במחשבה שלילית? התשובה לכך היא פשוטה: יש להשתמש בכל מילות השאלה האפשריות ולבחון אותן על המילים שמהן מורכבת המחשבה. לדוגמה, אם המחשבה היא אני עובד בעבודה שבה ... מי אמר?, איפה זה קורה?, מתי זה קורה?, האם זה תמיד קורה?, מדוע זה קורה?. כך כל מילה במחשבה יכולה להניב שאלות רבות שיבחנו את עוצמתה ונכונותה. כיצד להקצין את המחשבה השלילית? שיטה נוספת לשינוי פרספקטיבה על מחשבה שלילית היא הקצנה שלה עד כדי הפיכתה לגרועה ביותר. אם לדוגמה אדם מרגיש חסר ערך בעבודתו, הוא יכול להקצין את המחשבה ולשאול את עצמו שאלות נוספות כמו: האם ... זמן?, האם זה המצב הכי גרוע שאפשר?. על ידי שלב זה, המחשבה נבדקת שוב ושוב עד שהיא נכנסת לפרופורציות נכונות ומפוקחות יותר. האם יש אנשים שמצליחים להחליש את המחשבות השליליות כך? כן, יש אנשים שמצליחים להחליש את המחשבות השליליות על ידי הצגת המצב בסדר גודל נכון. כלומר, הם מבינים שהמצב לא כל כך נורא כמו שהם תיארו אותו בהתחלה. הם יכולים לומר לעצמם, כן, נכון, זה רע, אבל זה לא כל כך גרוע כמו שחשבתי בהתחלה. מה המהות של השיטה הזאת? המהות של השיטה היא להחיל פרופורציות על המחשבה השלילית כך שהאדם לא יחווה אותה כגרועה יותר ממה שהיא באמת. לפעמים המחשבות השליליות מציפות את האדם וגורמות לו להרגיש שאין לו מוצא, אך למעשה, אחרי העיבוד, הוא יכול לראות שהמצב הרבה פחות גרוע ממה שהוא חשב. איך להטיל ספק במחשבות שליליות? כיצד להקל על מחשבות שליליות? מהן השאלות שיכולות להטיל ספק במחשבה? איך למצוא פרופורציות למחשבות שליליות? מהי שיטת ההקצנה של מחשבות שליליות? כיצד נבדוק את האמת של המחשבה שלנו? איך לשפר את המחשבות השליליות? עכשיו, השאלה היא כזאת: נניח שמישהו יש לו מחשבה שלילית והוא רוצה להחליש אותה, או להעיף אותה או להיפתר ממנה, מה הוא צריך לעשות? להטיל ספק במחשבה. זה אומר, לבדוק, האם היא נכונה? אולי היא לא נכונה, ... ללכת לכיוון של המהות? אליעד: מה זאת אומרת למהות? ש: למשמעות של הדברים. זאת אומרת אני לא יודע איך לנסח את זה, אבל, מה המהות שנובעת מהשאלה הזאת? כאילו, יש לך מחשבה שלילית, כאילו לחקור את המהות אליעד: מזה אומר לחקור את המהות? איך הגענו למהות? למהות מגיעים דרך שאלות. טוב בא נתקדם, הרעיון הוא כדלקמן, הרעיון הוא כדלקמן: הרעיון אומר שבנאדם צריך את המחשבה השלילית ולעבור מילה מילה ולהקצין אותה. אתחיל אחרת, בנאדם צריך לקחת את המחשבה השלילית ולהקצין אותה כמה שיותר בכל האפשרויות שיש בעולם להקצין אותה עד שלא תהיה אפשרות שהיא תהיה יותר גרועה ממה שהוא תיאר אותה. לדוגמה, נגיד הוא אומר ... סובל הכי בעולם מזה שאני מרגיש חסר ערך מהעבודה, רק העבודה גורמת לי להרגיש חסר ערך, בלי העבודה לא הייתי מרגיש חסר ערך, העבודה מאמללת אותי. אתה צריך לקחת את המחשבה השלילית ולספר עליה את הסיפור הכי גרוע שיכול להיות אי פעם ש: לקחת את זה לעשות את זה רק זה? אליעד: רגע, קודם כל לוקח את המחשבה השלילית ומביא עליה את כל השאלות האפשריות, את כל ההקצנות האפשריות. ואז אני אומר לך, תרשום את זה! עכשיו, אני אומר האם יכול להיות שיש אפשרות שזה יהיה עוד ... אחרים? פשוט עוברים מחשבה, מחשבה, מחשבה ושואלים עליה שאלה, האם זה נכון? , האם זה נכון? , האם זה נכון? , האם זה נכון? זה הכל. למה? מה השכל שבדבר? בנאדם יש לו מחשבה שלילית, אבל המוח בראש שלו חווה את זה הרבה יותר גרוע ממה שזה באמת, נגיד בנאדם נגיד עובד בעבודה נגיד פשוטה, נניח, נניח נגיד שהוא מרגיש חסר ערך לדוגמה, ואז המוח שלו כבר בראש, הוא מרגיש שהמצב גרוע פי 100 ממה שהוא באמת, למה? כי בראש שלו הוא, כל המשפטים האלה שאמרתי לו תכתוב אותם, משפטים שליליים, זה משפטים שהוא באמת חושב אותם בתת מודע, אבל הוא חושב אותם. הסיבה שכל כך רע לו, זה בגלל שבתת מודע הוא באמת מריץ את כל הפירושים השליליים האלה, ואנחנו אומרים לו תרשום אותם ועכשיו בא נתחיל לעבור מחשבה מחשבה, למה? כי אז מדייקים בדיוק כמה זה רע, שזה לא יהיה יותר רע ממה שזה באמת. מה הבנת? ... לי משהו, אוקי, אבל היה יכול להיות הרבה יותר גרוע, אז אותו דבר למעשה, היה יכול הייתי גם שובר את הראש לא רק את הרגל אז יכול להיות שזה מה שעוזר להם להחליש את המחשבה השלילית שיש להם אליעד: קודם כל, נכון לא, המהות של השיטה הזאת, לא, בנאדם יכול בסוף להגיד: תקשיב! נכון שזה רע רק בעוצמה 3 וגם העוצמה 3, גם היא לא טובה לי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבה שלילית, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבה שלילית, איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, אימון אישי לביטחון עצמי, קואצ'ר אישי בנושאי מחשבה שלילית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 12:35:31 - wesi1