אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשיבה שלילית ✔מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:03מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
מהי אהבה עצמית אמיתית וכיצד לאהוב את עצמי באמת?

אהבה עצמית אמיתית, כפי שמסביר אליעד כהן, היא כזו שאינה מותנית בסיבות חיצוניות או פנימיות. בדרך כלל, אנשים רגילים לאהוב דברים או אנשים על סמך סיבות ותנאים. לדוגמה, אדם אומר שהוא אוהב את הבית שלו כי הבית יפה, או שהוא אוהב את האוכל כי הוא טעים. אהבה כזו תלויה במשהו חיצוני או בתכונה מסוימת. הבעיה באהבה כזו היא שכאשר התנאי או הסיבה לא מתקיימים יותר, גם האהבה נחלשת או נעלמת.

אליעד מדגיש כי אם אדם אוהב את עצמו רק כי הוא חושב שהוא חכם, מוצלח, נחמד או יפה, ברגע שתכונות אלה אינן מתקיימות או אינן באות לידי ביטוי, הוא עלול לאבד את תחושת האהבה העצמית שלו ולהרגיש רע. לכן, אהבה אמיתית היא אהבה פנימית, שאינה זקוקה להצדקות ואינה מושפעת מנסיבות או מתנאים משתנים.

כיצד מושג "נטל ההוכחה" יכול לעזור בהתמודדות עם ביקורת עצמית?

אליעד מסביר מושג משפטי הנקרא "נטל ההוכחה", לפיו אדם שטוען טענה הוא שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו אומר לך שאתה חייב לו כסף, במקום שתנסה להוכיח לו שאינך חייב, אתה אמור לומר לו: "תוכיח לי שאתה צודק". באותה צורה, כשאדם נתקל בביקורת עצמית, למשל מחשבות כמו "אני לא מספיק טוב", "אני עצלן" או "אני לא חכם מספיק", הדרך היעילה היא להעביר את נטל ההוכחה למחשבה עצמה, ולשאול: "מי אמר שזה לא טוב? למה זה רע אם אני לא מספיק חכם או לא מספיק מוצלח?".

לפי אליעד, ברגע שהאדם עובר למצב של להצדיק את עצמו, הוא לוקח את נטל ההוכחה על עצמו ומתחיל להרגיש צורך לשכנע את המחשבה השלילית שהוא כן בסדר. זהו מצב המעיד על חוסר אהבה עצמית פנימית אמיתית, כי אדם שבאמת אוהב את עצמו לא צריך לספק הסברים או להצדיק את עצמו בפני המחשבות השליליות שלו.

איך ילדים קטנים מגיבים לביקורת ומה ניתן ללמוד מהם על קבלה עצמית?

כדוגמה מוחשית, אליעד משתמש בהתנהגות של ילדים קטנים. כשאומרים לילד קטן שהוא לא מצייר יפה, פעמים רבות הילד אינו מבין את הביקורת ולא מרגיש צורך להצדיק את עצמו. הוא עשוי פשוט לשאול: "למה לא יפה?" או אפילו לא להגיב כלל. הילד שלם עם עצמו בצורה טבעית ואינו חושב שמשהו בו לא בסדר, ולכן אינו מרגיש צורך להוכיח שהוא כן בסדר.

בניגוד לילד, מבוגרים נוטים מיד להצטדק ולהסביר מדוע הם כן בסדר, מה שמעיד על ספק פנימי לגבי הערך העצמי שלהם. אליעד ממחיש זאת בדוגמה של חפץ דומם, כמו שולחן, שלא מגיב כלל לביקורת, כי הוא נמצא בשלמות מוחלטת עם עצמו. ילדים קטנים דומים במידה מסוימת לשולחן, כי הם שלמים עם עצמם ואינם ממהרים להגן על עצמם מפני ביקורת.

איך ניתן להעביר את נטל ההוכחה למחשבות השליליות שלנו?

כדי לפתח אהבה עצמית עמוקה, אליעד מציע להתאמן על העברת נטל ההוכחה חזרה למחשבות השליליות. כאשר המחשבה אומרת: "אתה לא טוב בכושר", במקום להצטדק ("אני דווקא כן בכושר" או "גם אם לא, אני טוב במשהו אחר"), ניתן לשאול את המחשבה: "מי אמר שחייבים להיות בכושר? למה לא להיות בכושר זה בעיה? מה רע בזה?". בצורה זו, המחשבה השלילית נאלצת להצדיק את עצמה במקום שאנו נצטרך להצטדק בפניה.

ככל שחוזרים על תרגול זה, יש סיכוי שהאדם יתחיל לחוות פחות לחץ ופחות מתח מכל ביקורת פנימית, ואף יגיע למצב של שלווה עמוקה. אולם אליעד מדגיש שכאשר מגיעים לשלווה מוחלטת, לפעמים מתעוררת תחושה של חוסר משמעות או חוסר רצון לשנות דברים.

איך אפשר לשלב בין קבלה עצמית מלאה לבין שאיפות אישיות ורצונות?

אליעד מסביר שניתן לחיות בשני רבדים: מצד אחד, לדעת באופן עמוק שהכל בסדר כמו שהוא, ושהמחשבות השליליות אינן בהכרח אמיתיות. מצד שני, אפשר לבחור במודע להמשיך ולשחק את "משחק החיים", לנסות להשתפר ולהתקדם, אבל מתוך הבנה פנימית שזה רק משחק ולא חובה אמיתית. בכל רגע אפשר לזרוק את המחשבה השלילית ולהגיד: "מי אמר שזה לא בסדר?", אבל אפשר גם לבחור להאמין לה באופן זמני, כדי ליצור משמעות ולחוות תחושה של התקדמות.

האם העברת נטל ההוכחה למחשבות היא סוג של התקפה או מגננה?

לדברי אליעד, מדובר בסוג של "התקפה" או לפחות העברת אחריות על הטענה למקור המחשבה. במקום להתגונן ולהצטדק ("אני דווקא בסדר"), התגובה היעילה יותר היא לשאול את המחשבה: "מי קבע שזה רע בכלל? למה שזה יהיה שלילי?", ולחייב אותה להצדיק את עצמה.

כאשר המוח בכל זאת ממשיך לנסות לשכנע בסיבות שונות, אפשר שוב ושוב לשאול אותו "אז מה? למה זה בהכרח רע?". שאלות אלה מובילות לפירוק הביקורת ומאפשרות לחוות ביטחון עצמי וקבלה עצמית ללא תנאי.

לסיכום, כיצד משיגים אהבה עצמית וקבלה עצמית אמיתית ללא תנאי?

הדרך שאליעד כהן מציע להשגת אהבה עצמית אמיתית וקבלה עצמית ללא תנאי היא להפסיק לנסות להוכיח כל הזמן שאנחנו טובים, ובמקום זאת לשאול את המחשבות השליליות "מי אמר שאני לא טוב?" ו"למה שזה יהיה רע אם אני לא?". בגישה זו, האהבה העצמית אינה תלויה בהישגים או בתכונות מסוימות, אלא קיימת תמיד באופן פנימי ובלתי מותנה.
מהי אהבה עצמית אמיתית?

שאלה: מה זה אומר בכלל לאהוב את עצמך?

תשובה: יש דרך אחת לומר "אני אוהב את הבית שלי כי..." או "אני אוהב את האוכל הזה כי...". כלומר, נותנים סיבה: אני אוהב את זה בזכות כך וכך. באותה מידה, אפשר לשאול "למה אני אוהב את עצמי?". ואז לחפש סיבות שונות, לדוגמה: "אני אוהב את עצמי כי אני מצליח, כי אני נחמד, כי אני חכם". אבל זו צורה מותנית של אהבה עצמית, כי היא נשענת על סיבות ותנאים חיצוניים. לפעמים זה מוביל למצב שדווקא מחזק שנאה עצמית, כי אפשר לומר "אני אוהב את עצמי בזכות X", אבל אם X לא מתקיים, אז האהבה נשמטת.

שאלה: אז מה רע בלאהוב את עצמי בגלל סיבות טובות?

תשובה: כשאוהבים את עצמך רק בזכות סיבות, יש סיכון להרגיש רע כשאחת הסיבות נעלמת. כך ההערכה העצמית והמוטיבציה להיות בטוב תלויות בסיבות חולפות. לכן עולה הרעיון של אהבה פנימית ובלתי תלויה, כזו שלא דורשת הצדקות והסברים.

כיצד קשור מושג נטל ההוכחה לאהבה עצמית?

שאלה: מהו "נטל ההוכחה" ואיך הוא משתלב בכל הדיון על קבלה עצמית?

תשובה: "נטל ההוכחה" פירושו שמי שטוען טענה, הוא זה שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו טוען "אתה חייב לי כסף", עדיף שתאמר לו "תוכיח שאני חייב לך" מאשר להתחיל אתה להוכיח שאתה לא חייב. אותו הדבר במקרה של משפט פלילי: עדיף שהמאשים יוכיח את אשמתך, במקום שאתה תצטרך להוכיח את חפותך.

שאלה: איך זה קשור לדיאלוג הפנימי של ביקורת עצמית?

תשובה: כאשר המוח שלך אומר לך "אתה לא בסדר" או "אתה לא טוב מספיק", עולה השאלה אצל מי נטל ההוכחה. אדם עלול מיד להתחיל להצטדק: "לא נכון, אני דווקא כן טוב בגלל שאני חכם / מוכשר / עובד קשה" וכדומה. אבל אז הוא בעצם לוקח על עצמו את נטל ההוכחה, מנסה לשכנע שהוא בסדר.

מה קורה כשהמוח אומר לך: "אתה לא מספיק טוב"?

שאלה: למה אוטומטית אנחנו מספקים הסברים למוח הביקורתי?

תשובה: כי יש תחושה שאנחנו באמת צריכים להוכיח משהו. למשל, אם המוח אומר: "אתה לא טוב בכושר", אדם עונה: "לא נכון, אני דווקא כן מתאמן", או "גם אם אני לא בכושר, אני טוב בהרבה דברים אחרים". כך נטל ההוכחה עובר אלינו, כאילו אנו חייבים להגן על עצמנו.

שאלה: למה זה לא מבטא אהבה עצמית מלאה?

תשובה: כי באהבה עצמית מלאה, היית שואל את המוח: "מי אמר שאני לא מספיק בכושר? ואולי לא להיות בכושר זה לא בעיה? למה זה בכלל לא בסדר?" במקום להסביר ולהצדיק, פשוט מעבירים את השאלה חזרה אל הביקורת, דורשים מהמוח להוכיח. אם באמת יש בעיה - שהמוח יסביר למה זו בעיה.

מדוע ילדים קטנים לא מצדיקים את עצמם מול ביקורת?

שאלה: איך ילדים מגיבים כשאומרים להם "אתה לא מצייר יפה"?

תשובה: פעמים רבות ילד קטן לא ממהר להצדיק את עצמו. הוא יכול לענות: "למה לא יפה?", או אפילו לא יבין את הטענה מלכתחילה. הילד שלם עם עצמו ואינו נכנס לעימות פנימי של "האם אני בסדר או לא?".

שאלה: מה קורה כשמדברים אל חפץ, למשל שולחן, ואומרים לו "אתה מלוכלך"?

תשובה: השולחן לא יגיב כלל. הוא כביכול בשלמות מוחלטת עם עצמו, אין לו שום דיאלוג פנימי של "אולי אני לא בסדר" ולכן גם אין מקום להצדקה.

שאלה: אז למה ילד טיפה גדול כן מגיב, אבל שונה ממבוגר?

תשובה: כי הילד בשלמות יחסית עם עצמו, וכשאומרים לו "אתה לא בסדר", הוא בעיקר תמה על ההאשמה: "למה אני לא בסדר?", ולא ממהר לספק הצדקות. הוא מעביר את נטל ההוכחה למבקר. מבוגר לעומת זאת, לעתים נוטה מיד להסביר למה הוא כן בסדר - וזה כבר מראה שיש לו ספק לגבי הערך העצמי שלו.

איך להעביר את נטל ההוכחה למוח הביקורתי?

שאלה: מה עושים ברגע שהמוח מטיח בנו "אתה לא בסדר, אתה לא מספיק חכם, אתה עצלן"?

תשובה: אם רוצים לאמץ אהבה עצמית עמוקה, עדיף לשאול: "למה זה רע אם אני לא חכם מספיק?", או "איפה כתוב שחייבים להיות יותר חכמים?". אתה מעביר את המוח למצב שבו הוא צריך להסביר למה זה לא בסדר. במקום לומר לו "אני כן חכם", אומרים: "מי אמר שזה חיסרון להיות פחות חכם? ולמה אתה חושב שאני פחות חכם?".

שאלה: מה קורה אחרי שעושים זאת מספיק פעמים?

תשובה: אם בכל פעם שהמוח שולח ביקורת, מעבירים לו את נטל ההוכחה, עלול לקרות מצב שבו פשוט מפסיקים להילחץ ממחשבות שליליות. ייתכן להגיע לשלווה פנימית עמוקה, אבל אז עלולה להופיע גם תחושה שאין משמעות לרצונות. כי אם הכל בסדר תמיד, לא צריך לשנות כלום, לא צריך להיות טוב יותר, כי הכל כבר בסדר.

שאלה: אז איך בכל זאת לשמור על "נורמליות"?

תשובה: אפשר לבחור לשחק את "משחק החיים", שבו לפעמים בכל זאת נמשיך להתאמץ ולהשתפר, נחשוב "אולי אני כן צריך להיות קצת יותר טוב בכושר", אבל מתוך ידיעה שאפשר בכל רגע לזרוק את הביקורת ולהגיד "מי אמר שזה לא בסדר?". כך ניתן לשלב בין קיום הרצונות האישיים לבין חופש פנימי מלא, שבו לא חייבים הצדקות כל הזמן.

שאלה: האם המגננה הכי טובה היא התקפה?

תשובה: אפשר לראות בזה סוג של "התקפה" על המוח: במקום לגונן ולהצטדק, תוקפים את ההנחה עצמה: "למה אתה אומר שזה רע? מי קבע שזה רע?". זה לא בדיוק התקפה אלא העברת השאלה בחזרה אל מקור הטענה.

שאלה: ומה קורה אם המוח בכל זאת ממשיך להביא סיבות?

תשובה: אז אפשר לשאול: "אז מה? למה זה בהכרח רע?". כך כל הסיבות מתפרקות. זה מוביל למצב של קבלה עצמית וביטחון עצמי שלא תלוי בהישג או תכונה חיצונית.

לסיכום, מהו המפתח לשחרור מביקורת עצמית?

שאלה: איך מסכמים את הרעיון של אהבה עצמית ללא תנאי?

תשובה: הרעיון הוא לא להוכיח כל הזמן שאתה "כן טוב", אלא לשאול: "מי אמר שאני לא טוב? ולמה זה לא בסדר גם אם כן?". במקום לחפש הצדקות והוכחות, אפשר להעביר את השאלה חזרה אל הביקורת הפנימית, כך שהדיאלוג הפנימי הופך לחופשי יותר, ומאפשר יותר קבלה עצמית אמיתית.
אליעד: עכשיו, יש נושא שנקרא אהבה עצמית. מכירים את הסיפור הזה? מה זה אומר לאהוב את עצמך?

ש: לקבל את עצמך...

אליעד: מה זה אומר לקבל את זה? החלפת את המילה במקום, לאהוב את עצמך, ללקבל את עצמך. יש שתי דרכים בלאהוב את עצמך אתה אומר, אני אוהבת את הבית. למה אני אוהב את הבית? כי... ואתה מביא סיבות. אני אוהב את האוכל. למה? כי... ואתה מביא סיבות. אז למה אני אוהב את עצמי? כי... סיבות. זה הפרוש הפשוט של "אני אוהב את עצמי."

אתה אוהב את עצמך כי... ואתה רוצה את הטוב ברוב הפעמים. והסברנו את זה, הרבה פעמים שזה סוג של, שנא עצמית. כי בעצמם אתה אומר, אני אוהב את זה בזכות, אני אוהב את זה בגלל.

עכשיו, יש לנו מושג שנקרא נטל ההוכחה. זוכרים את המושג הזה? מישהו אומר לך, אדוני, אתה חייב לי כסף. עכשיו, האם אתה תנסה לשכנע אותו, שאתה לא חייב לו כסף. או שתגיד לו, אתה חושב שאני חייב אז, תוכיח לי שאני חייב. מה עדיף לך להגיד?

להוכיח שלא רצחת. או עדיף לך, שהם יוכיחו לך, שלא רצחת. שיוכיחו הם. מה אתה צריך להסתבך? אם אין לי הוכחה, אם אין לי תיעוד איפה היית. אז אני צריך להוכיח שאני לא עשיתי? שהוא יוכיח שעשיתי. נכון?

עכשיו, הדבר הזה רלוונטי גם לסיפור של, אהבה עצמית. שימו לב, איך מתחיל כל הסיפור? המוח של האדם בא ואמור לו: "אתה לא בסדר." עכשיו, מה אתה עושה, כשהמוח אומר לך: " אתה לא מספיק טוב." מה אז קורה?

נגיד המוח שלך אומר לך אתה לא מספיק טוב כי... "אתה לא מספיק בכושר" סבבה עכשיו, מה הדיאלוג הפנימי שלך? מה אתה עושה? תשובה: לא נכון, אני כן בכושר. או אז מה אם אני לא בכשור אבל אני משהו... זה מה שקורה באופן אוטומטי אצל אנשים.

במקרה כזה, היכן נמצא נטל ההוכחה? המוח אומר לך, אתה לא טוב כי... ואז מה אתה עונה לו? לא נכון. אני כן בכושר. אני כן בסדר. גם אם אני לא בסדר בזה, אני בסדר בדברים אחרים. אז איפה ניטל ההוכחה נמצא? אצלך? או אצלו? אצלך. אתה עכשיו מנסה להוכיח, שאתה בסדר. וזה אומר, שאתה לא אוהב את עצמך. למה?

שימו לב, למשהו מעניין. עכשיו נגיד, נבוא לילד ונגיד לו תקשיב, אתה לא בסדר כי משהו... איך הוא יגיב? נגיד אתה אומר לו, אתה לא מצייר יפה. מה הוא יגיד לך? אני מצייר יפה, תראה איזה יפה ציירתי. ככול שהוא יותר קטן, הוא פחות ינסה להצטדק. שהוא יענה לך: "מה? מי? מה? מה אתה אומר?"

אוקי? עכשיו, בואו נלך רמה אחת יותר למטה. תגיעי לשולחן, תאמר לו שהוא מלוכלך. איך הוא יגיב? לא יגיב. נכון? עכשיו, הילד הוא קרוב לשולחן. מה זאת אומרת? "השולחן שלם עם עצמו." הוא כל כך שלם עצמו, שגם אם תאמר לו שהוא לא בסדר, הוא לא יבין מה אמרת, ולא יגיב.

עכשיו, בא נעבור לילד. אם תגיד לילד שהוא לא בסדר, הוא יגיב. אבל הוא ישמים את נטל ההוכחה עליך. "למה אני לא בסדר?" "מה הבעיה? למה אסור?" אתה צריך להסביר לו, למה הוא לא בסדר. ילד לא ינסה להסביר לך, למה הוא לא בסדר. הוא יבוא אותך למצב. שאתה תצטרך להסביר לו, למה הוא לא בסדר.

ש: כי אין לו תודעה?

אליעד: לא. כי אין לו בעיה עם עצמו. הוא בסדר לו עם עצמו. אתה אומר לו שהוא לא בסדר. הוא עונה לך, "למה אתה חושב, שאני לא בסדר?" כי הוא לא חושב שהוא לא בסדר. אתה מבין?

אם אתה שלם עם עצמך, ומישהו אומר לך, למה אתה עושה ככה? אז תענה לו, למה לא? שים לב לאינסטינקט, אם עכשיו מישהו ישאל אותך, למה את עושה ככה וככה. האם אתה תענה לו, כי... או תעביר את ניטל ההוכחה אליו? מה הבעיה? למה לא? מה אוטומטית אתה תעשה?

ש: תלוי בנסיבות.

אליעד: עכשיו, ישם לב, למה אתה לובש חולצה קצרה?

ש: כי חם לי.

אליעד: אוקי. למה אתה לובש חולצה, בצבע שחור?

ש: כי אני אוהב.

אליעד: אוקי. איפה יש יותר סיכוי, שתגיד לי כי... ואיפה יש יותר סיכוי שתגיד לי, למה לא? מה לדוגמה אני אשאל אותך, ותענה לי למה לא?

עכשיו ישים לב למשהו מעניין, אם אני אשאל אותך שאלה, למשהו שאתה לא כל כך שלם עם עצמך, אז זה ישתקף בזה שתצטדק. אני אומר לך, למה עשית ככה, וככה? עכשיו, אם אתה לא שלם עם עצמך, תענה: כי, וזה, ושם, סיפורים, ועניינים. גם אם אתה, תענה לי תשובות נכונות. עכשיו, ניטל ההוכחה הוא עליך. וזה אומר, שבעצם, אתה לא שלם עם עצמך.

אבל, במקרה שאתה, שלם עם עצמך. למה אתה עושה ככה, וככה? אתה עונה: למה לא? מה הבעיה? למה אתה הולך ישר, ולא עקום? למה לא? מה הבעיה? הבנו? מה שזה אומר, ילד לדוגמה, שאתה תשאל אותו, למה אתה עושה ככה? מה הוא יענה לך?

הוא לא יבין. אין לו עדיין את המקום שהוא לא בסדר, כך שהוא לא ינסה להצטדק. מה שאני אומר בזה, כשהאדם מול עצמו, בדיאלוג הפני של עצמו, כשהמוח שלך, מעביר ביקרות על עצמך. אתה לא טוב, אתה לא מוצלח, לא הפסקת, אתה לא... מביא לך הרבה האשמות.

מה בדרך כלל, האדם עושה? אומר, לא נכון. הספקתי. מנסה להצטדק, וסיפורים ועניינים. ושזה כאילו, "מאהבה עצמית." "אני אוכיח לעצמי שאני טוב." אבל, זה לא נכון. כי באהבה עצמית אמתית ביותר פנימי.

אתה אומר לחשוב, למה אתה בכלל חושב, שאתה לא טוב? איך בכלל הגעת למסקנה שאתה לא טוב? למה שתהיה לא טוב? זרוק את ההוכחה, על המוח. כשהוא אומר לך, אתה לא טוב, כי אתה לא בכושר. אוקי, קודם כול, אני בכלל לא הכושר? ואם כן, אז מה הבעיה? למה אני צריך להתנצל? שהוא יסביר מה לא בסדר.

ש: המגננה הכי טובה, היא התקפה.

אליעד: האם אתה הבטוח בזה? זה נושא אחר. אוקי, שכל אחד ישמים לב עם עצמו בנושא שלנו. כשהמוח שלך אומר לך כשאתה, לא טוב כי אתה לא מספיק חכם. עכשיו אם אתה לא מספיק חכם מה אתה עונה לו?

ש: אני כן חכם.

אליעד: ואז עכשיו, אתה מתחיל... כי אתה לא שלם עם עצמך. עכשיו, אם היית חכם מה היית עונה לו? כשהוא אמר לך: שאתה לא מספיק חכם. מה אתה עונה? עכשיו, שים לב, למשהו מעניין בהמשך של הקודם מי שחכם יש לו, שתי הנחות יסוד. אחת, שאתה לא חכם. שתיים, שזה רע. נכון?

אם אתה בא ממקום שאתה שלם עם עצמך, אז בעצם כשהוא אומר לך, שאתה לא חכם. יש לו, ראיית עולם עקובה. הכוונה שזה לא טוב, זה בכלל לא טוב להיות, לא חכם? הרצה עקובה, לא אני עקום. למה אני צריך להסתדר, שהיא תסתדר.

זה לא שכדור הארץ סובב סביב בשמש, זה שכל העולם כולו סובב סביבי. שהעולם התיישר סביבי. למה אני אמור להתיישר סביבו? זה אומר, שאתה יכול להגיד למוח שלך, אני באמת לא חכם? בכלל לא חכם? והוא יענה לך כן, בזה ובזה אתה לא חכם. תענה לו: אוקי, ו... מה הבעיה? עכשיו באהבה עצמית הפנימית, אתה זורק את נטיל ההוכחה על השני. אתה רוצה לתת דוגמה?

נגיד, שהמוח אומר לך, שאתה עצלן. למה מה הבעיה? כל פעם, שהמוח מנסה לקטוש אותך, זרוק את נטיל ההוכחה עליו. עכשיו, מה יקרה אם תעשה את זה, מספיק פעמים? אתה תגיע לתופעה של, המקרה הראשון שדברנו עליו היום.

אתה תהיה שלם עם עצמך במאה אחוז. לא יהיו לך רצונות. ואז אתה תתחיל לדמיין כל מיני דמיונות. ולכן, אם אתה רוצה להיות, "נורמאלי" אז תשחק משחק, תגיד לעצמך, אני יכוך לזרוק את ניטל ההוכחה על המוח, ואז הוא לא יבלבל לי את המוח.

ואני יכול להגיד, "בוא, אני אאמין שמעכשיו אני צריך להיות בסדר." ואז נשחק את השחק ואז אתה מבין, שאתה יכול להעיף ממך את המחשבה השלילית. אבל אני בחור לחשוב שלילי בשביל, שתהיה לי איזו משמעות. כי אם כל דבר, שהמוח יגיד לך שאתה לא בסדר. ואתה תענה לו, מי אמר? אין שום דבר מעבר. שזה גם בסדר. מי אמר שזה לא בסדר? אולי זה, בסדר שאין כלום? זה גם בסדר.
פירוק שנאה לקחת אחריות חוסר ודאות קושי אתה לא חייב להעלות ערך עצמי לראות האשמה עצמית יותר חכם הישג אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית אמיתית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך ילדים אוהבים איך ילדים אוהבים את עצמם איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך להעריך איך להעריך את עצמי איך להעריך את עצמך איך להרגיש איך להרגיש מושלם איך להתמודד איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות שליליות איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך אמת אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האשמה עצמית הוכחה הוכחות הלקאה עצמית העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שליליות חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי ילד ילדה ילדים ילדים אוהבים כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להביא הוכחות להוכיח להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות ערך עצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש להרגיש מושלם להשיג ערך עצמי להתמודד להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב שלילי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מושלם מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות נטל ההוכחה סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות שלמות שנאה עצמית תחושת ערך עצמי
חשיבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא חשיבה שלילית? למה *צריך* *גם* חשיבה שלילית?
... חיובית - למה חשיבה חיובית היא חשיבה שלילית? למה צריך גם חשיבה שלילית? ובו יתבאר, מדוע גם חשיבה חיובית, גם היא בעצמה חשיבה שלילית? ויתבאר גם, מדוע צריך ומוכרח שתהיה לאדם גם חשיבה שלילית? ועוד. ויש כאן כמה נקודות למחשבה. והנקודה הראשונה למחשבה, היא שאם יש לאדם חשיבה חיובית אמיתית, הרי שעליו לראות את החיובי שיש גם בחשיבה שלילית. כי גם לחשיבה שלילית, יש את זכות הקיום שלה. וגם להסתכל על חצי הכוס הריקה וגם לחפש מה רע, גם בזה יש משהו טוב. ומי שיש לו חשיבה חיובית אמיתית, ... הטוב שיש, בכך שהאדם חושב בצורה שלילית ורואה את הרע במקום לראות את הטוב. ותכף נבאר, מהו הדבר הטוב בחשיבה שלילית ומדוע חשיבה שלילית הכרחית לצורך קיום העולם. אך בטרם נעשה זאת, נחדד ונאמר, כי כאשר האדם מדבר על כמה טוב לחשוב חיובי, עליו להבין, שבעצם בכך הוא מדבר שלילי על החשיבה השלילית. כי כאשר האדם מעריץ ככ את החשיבה החיובית בלבד, הרי שבעצם בכך, הוא מדבר רע על חשיבה שלילית. ולחשוב חיובי באמת, פירושו, למצוא את הטוב שיש, גם בחשיבה חיובית וגם בחשיבה שלילית. ואם נדמה לאדם שחשיבה חיובית, טובה יותר מאשר חשיבה שלילית, הרי שזה אומר שאין לאדם מספיק חשיבה חיובית. כי כאשר יש לאדם חשיבה חיובית מלאה, הרי שהוא אמור למצוא את הטוב שיש, גם בחשיבה שלילית. והסיבה שבגללה צריך ומוכרח שתהיה לאדם גם חשיבה שלילית, היא משום, שאם האדם יחשוב רק חיובי, הוא יגלה שהוא השיג את התוצאה ההפוכה של מה שהוא רוצה להשיג, דהיינו, את ההפך של האושר. ... יגלה שרע לו, בדיוק כמו מי שחושב בחשיבה שלילית מאוד גדולה. והעניין הוא, כי כל הקיום של העולם, תלוי בכך שיהיה בעולם גם רע ושהאדם גם יחשוב בחשיבה שלילית. כי כל הפעולות שאותן עושה האדם, שורשן ברצון של האדם. כי האדם בוחר לעשות פעולות, אחרי שהוא רוצה לעשות אותן. וכדי שיהיה ... לא רע לו כי הוא כבר לא חושב חשיבה שלילית, עדיין גם לא טוב לו, כי הוא לא מבין מה התכלית של הקיום שלו. כי כדי ליהנות בחיים, לשם כך על האדם להשתתף במשחק של החיים. ... החיים, לשם כך על האדם לחשוב גם בחשיבה שלילית. דהיינו, לחפש את הרע שיש בכל מיני דברים, כדי שעל ידי זה יהיה לאדם רצון לשנות דברים במשחק, שעל ידי זה האדם בעצם משתתף ... אז מדוע זה הכרחי שתהיה לאדם גם חשיבה שלילית, כדי שהוא כן ישתתף במשחק של החיים. הרי אפשר להרגיש רק טוב, גם בלי להשתתף במשחק של החיים? והעניין הוא, שבעולם שלנו יש ... חיובי בשלמות, וגם תוך כדי זה לחשוב שלילי בשלמות. כי כל בני האדם בעולם, מבחינה רגשית הם לא יכולים ולא יודעים, איך להכיל בתוכם את ההפכים. כי כל בני האדם בעולם, הם ... חיובית במינון ובעוצמה כלשהי, וגם חשיבה שלילית במינון ובעוצמה כלשהי. כי כל דבר שנקרא רע בעיני האדם, הרי שזו חשיבה שלילית. וכל דבר שנקרא טוב בעיני האדם, הרי שזו חשיבה חיובית. וכל אדם בכל רגע, הוא מכיל בתוכו רמה מסוימת של דברים שהוא חושב שהם ... של חשיבה חיובית ורמה מסוימת של חשיבה שלילית. אבל אף אחד בעולם, לא נמצא במצב שבו הוא גם חושב רק חיובי בשלמות, דהיינו, חי בתודעה שיש בה אך ורק טוב מוחלט, ללא שום רע כלל, וגם תוך כדי זה חושב שלילי, דהיינו, חושב שדברים מסוימים הם רעים. כי זה דבר והיפוכו. והאדם יכול לשנות את רמת המינון של החשיבה החיובית והשלילית שלו. אבל האדם לא יכול בו זמנית גם לחשוב רק חיובי וגם לחשוב שלילי תוך כדי. כי זה לא אפשרי. אבל, כדי ליהנות מהמשחק של החיים, לשם כך על האדם ללמוד להכיל בתוכו את ההפכים. כי לחשוב שלילי, זה יוצר אצל האדם תחושת רע. כי כל רצון שיש לאדם, הוא רע עבור הנפש של האדם. ובכלל זה, כל רצון מכל סוג שהוא. כי כל רצון, ... חושב ככ חיובי, עד שהוא יכול לחשוב שלילי ממש, ועדיין הוא יחווה את זה כמשהו טוב וחיובי. ומי שפוסל את ה
חשיבה שלילית / חשיבה חיובית - מהו הדבר *החיובי* שממנו נובעת חשיבה שלילית?
חשיבה שלילית חשיבה חיובית - מהו הדבר החיובי שממנו נובעת חשיבה שלילית? חשיבה שלילית = האדם רואה את השלילי הרע החסר שיש בכל דבר. השורש החיובי שממנו נובעת חשיבה שלילית, היא דווקא החשיבה החיובית. חשיבה חיובית טובה, מחפשת תמיד את השלמות. כדי להגיע אל השלמות צריך לדעת מה חסר. חשיבה שלילית מתמקדת בחלק של מה חסר בכל דבר. מי אינו מפחד מחשיבה שלילית? תשובה: השלמות. השלמות אינה מפחדת מחשיבה שלילית. על השלמות לא ניתן לחשוב שום דבר שלילי. השלמות היא מושלמת ואינה חסרה דבר וממילא לא ניתן למצוא בה שום חיסרון רע. הדבר היחיד שמנטרל את החשיבה השלילית לחלוטין, זו השלמות. השלמות אינה חסרה דבר, וממילא היא כולה חיובית לגמרי. חשיבה שלילית שורשה בחיפוש השלמות כנל. ולכן רק השלמות מסוגלת להתמודד איתה. חשיבה שלילית שורשה בחיפוש האמת. חשיבה חיובית מזויפת שאינה מבוססת על אמת, אינה מושלמת. זא כל זמן שהלב של האדם אינו מרגיש את החשיבה החיובית בשלמות, תמיד תהיה גם חשיבה שלילית. החשיבה שלילית נוצרת בגלל שהלב של האדם אינו מרגיש שלמות בשום דבר. רק השלמות תעלים את החשיבה השלילית. איך להגיע לשלמות? על ידי אמת. על ידי חיפוש האמת בלבד, בסופו של דבר האדם מבין את המציאות באמת. כאשר האדם מבין את המציאות באמת, הוא נהנה מהטוב האמיתי שיש בכל דבר באשר הוא. כאשר האדם נהנה מכל דבר שבעולם, ממילא החשיבה השלילית נעלמת מעצמה. כי האדם חווה טוב אמיתי. ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי?
... חיובית, חשיבה שלילית, מפחד שלא אוהבים אותי, מחשבות שליליות על עצמי, להפוך מחשבה שלילית לחיובית, מחשבות שליליות טורדניות, איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות? איך לחשוב חיובי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות ולחשוב חיובי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בכיצד להתמודד עם מחשבות שליליות אוטומטיות, מחשבות טורדניות וחשיבה שלילית. במהלך ההרצאה, אליעד מספק דוגמאות רבות ומפורטות כיצד לזהות מחשבות שליליות, איך להבדיל בין עובדות לפירושים, וכיצד אפשר להמיר חשיבה שלילית בחשיבה חיובית ועניינית יותר, לא על ידי שקרים או אשליות, אלא דווקא על ידי היצמדות לאמת ולמציאות. מהי הסיבה המרכזית למחשבות שליליות אוטומטיות? אליעד מסביר כי הסיבה העיקרית להופעת מחשבות שליליות אוטומטיות היא פירושים מוטעים או מוגזמים למציאות. הוא מציין שכל אדם מתמודד עם סרטים בראש, שמציגים סיטואציות באופן שלילי או חיובי יתר על המידה, והתנהלות זו מביאה לעיתים לסבל מיותר. אליעד נותן דוגמה של אישה שמקבלת תמונה מחברתה מאוחר ... ההבדל בין עובדות לפירושים. איך להבדיל בין עובדה לפירוש מחשבתי? הדרך המרכזית שאליעד מציע להתמודד עם מחשבות שליליות היא קודם כל לעשות הבחנה ברורה בין עובדות לפירושים: עובדה - דבר שניתן לאשר אותו באופן אובייקטיבי ללא ספק. ... חיובית לא צריכה להפוך להכחשה של המציאות. גם אמירות כמו לא קרה כלום יכולות להיות שקריות לא פחות מחשיבה שלילית מוגזמת. הוא מבהיר שלומר לא קרה כלום כאשר ברור שקרה משהו שונה מהרגיל (כמו במקרה של התמונה שהגיעה מאוחר), זה סוג של הכחשה, ולכן גם לא יעיל. במקום זאת, הוא מציע לראות את הדברים כהווייתם - בלי להוסיף פירושים שליליים או חיוביים באופן מוגזם. למה אנשים נוטים לפרש סיטואציות בצורה שלילית דווקא? הנטייה לפרש דברים בצורה שלילית קשורה לנקודה רגישה שיש לאדם עם עצמו, כמו הפחד שלא אוהבים אותו. אליעד מסביר, שכאשר יש לנו פחד כזה, כל אירוע או ... של המציאות, שלרוב נובעות מתוך חוסר ביטחון עצמי או פחדים אישיים פנימיים. איך להפסיק לחשוב בצורה שלילית? אליעד נותן מספר הצעות פרקטיות להתמודדות עם המחשבות השליליות: להקפיד על הבחנה בין עובדה לפירוש - חשוב לזכור שהפירוש הוא סובייקטיבי ועשוי להיות לא נכון. לשים לב להנחות היסוד של כל מחשבה - כאשר מופיעה מחשבה שלילית, לשאול את עצמנו למה אנו מניחים שהדבר הוא רע ומה עומד מאחורי ההנחות שלנו. פעולה זו מאפשרת לנתח את המחשבות ולא להיות קורבן שלהן. לטפל בנקודה הרגישה עצמה - לא להסתפק רק בטיפול בסימפטומים (המחשבות השליליות), אלא גם בנקודה הרגישה העמוקה שגורמת למחשבות אלה להופיע. האם התלהבות יתר יכולה לגרום לבעיות כמו חשיבה שלילית? אליעד מבהיר שגם התלהבות יתר יכולה לגרום לסבל בעתיד, מכיוון שככל שהאדם עף גבוה בדמיונו ובפירושיו, כך הוא עלול ליפול לתוך מחשבות שליליות עמוקות יותר ברגע שהמציאות תתברר כלא מושלמת כפי שדמיין. למשל, מישהי שנוסעת לחול ומתלהבת יתר על המידה מכל ... עלולה לסבול קשות כשמשהו קטן ישתבש בטיול. לכן, הוא ממליץ לא להיסחף יתר על המידה בפרשנויות החיוביות או השליליות, אלא לשמור על איזון וראייה מפוכחת של המציאות. מה לעשות כדי להיות חופשי ממחשבות שליליות? החופש האמיתי ממחשבות שליליות, לפי אליעד, הוא להבין לעומק את הטבע הפירושי של החשיבה, לדעת להבדיל באופן ברור בין העובדות לבין הפירושים ... לייחס לפרשנויות האישיות מעמד של אמת מוחלטת. העבודה הפנימית האמיתית היא לטפל באותו פחד עמוק שגורם למחשבות השליליות לצוף מלכתחילה - רק אז האדם יכול להגיע לשלווה אמיתית ולשחרר את עצמו ממחשבות טורדניות ומיותרות. איך להפסיק לחשוב שלילי? הבדל בין עובדות לפירושים חשיבה חיובית או שלילית? איך להתמודד עם פירושים
פסיכוסומטיה, פסיכוסומאטיות, גוף נפש, מחלה פסיכוסומאטית, כאב פסיכוסומאטי, מיסטיקה, יחסי גוף נפש, יחסי גומלין גוף נפש, הקשר בין גוף ונפש, הקשר בין גוף לנפש, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
פסיכוסומטיה, פסיכוסומאטיות, גוף נפש, מחלה פסיכוסומאטית, כאב פסיכוסומאטי, מיסטיקה, יחסי גוף נפש, יחסי גומלין גוף נפש, הקשר בין גוף ונפש, הקשר בין גוף לנפש, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... הקשר בין גוף לנפש, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית האם חשיבה שלילית יכולה לגרום למחלה פיזית? ... משפיעים על הגוף בצורה לא ישירה. האם חשיבה שלילית יכולה לגרום לחולי באופן ... אם האדם חשב מחשבות חיוביות ובין אם שליליות . אך הוא מבהיר שהקשר בין חשיבה חיובית או שלילית לחולי הוא עקיף. לדוגמה, אדם שחושב בצורה שלילית, סביר יותר שיפעל התנהגותית ... למחלות. לדוגמה, אדם שחושב באופן שלילי נוטה להתנהג בצורה לא בריאה, כמו ... סרטן, לא חולה בגלל רצונו או מחשבותיו השליליות, אלא בעקבות תהליכים ... האמיתית. מהי מחלה פסיכוסומטית? האם חשיבה שלילית גורמת למחלה? כיצד משפיע ...
איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית, נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי, להפסיק מחשבות שליליות
איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית, נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי, להפסיק מחשבות שליליות
... לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? ענבל אור, רומן זדורוב, להפסיק חשיבה שלילית, נבואה שמגשימה את עצמה, חשיבה חיובית, לחשוב שלילי , להפסיק מחשבות שליליות איך לחשוב חיובי? איך לא לראות רע? בהרצאה שניתנה, אליעד דיבר על נושא החשיבה החיובית והשלילית, ובחן את הקשר בין מצבי רוח שליליים ותוצאותיהם, כגון האמונה בנבואה שמגשימה את עצמה. השיחה עסקה על איך ניתן לשנות את הדרך בה אנו רואים את העולם, ולהפוך את החשיבה לשלילית למחשבה חיובית. מה הקשר בין חשיבה שלילית לתוצאה שלילית? אליעד הציג את השאלה: האם באמת יש קשר בין חשיבה שלילית לבין תוצאה שלילית? האם אדם שחושב שלילית יימשך למצבים שליליים יותר מאדם שחושב חיובית? לדוגמה, אם אדם חיובי ינסה להשיג משהו, יש סיכוי שהוא יצליח יותר מאדם שלילי. מצד שני, במקרים כמו הגרלה, ישנה תיאוריה שסוברת שהשליליות לא תמיד מקנה סיכוי פחות לזכות. השאלה המרכזית היא האם החוויה הרגשית של אדם נשמעת בהתאם לאופיו או שמא יש גורמים נוספים שמשפיעים על תחושת הצלחה או כישלון. מה קורה כשאדם נמצא במחשבות שליליות מתמשכות? אליעד מציין שכשאדם נמצא במצב של מחשבות שליליות במשך זמן ארוך, השינוי קשה יותר. לדוגמה, אדם שמרגיש רע כבר במשך שנים ומאשים את העולם בכישלונותיו, יהיה לו קשה לשנות את השקפת עולמו ולראות את המציאות באור חיובי. השאלה היא כיצד ניתן לשבור את הלופ השלילי הזה. אדם שמחשבותיו נוטות לשלילה במשך שנים יתקשה לשנות את גישתו, אך יש מקום לקוות שבעקבות שינוי קטן יכול להתפתח שינוי ... שהם ידעו מראש מה יקרה, בסופו של דבר גילו שהם רק חזו את העתיד מתוך מחשבותיהם השגויות. מהי החשיבה שמובילה להצלחות או לכישלונות? בהמשך ההרצאה, אליעד הציע שחשיבה שלילית יכולה להוביל להצלחות או לכישלונות באמצעות נבואה שמגשימה את עצמה. דוגמה לכך היא חברה שנראית מצליחה עד שהיא נתקלת ... כאשר אנשים חושבים שדבר מסוים יכשל, לפעמים זה אכן קורה, לא משום שהמציאות כזו, אלא משום שהם תרמו בכוונה או שלא בכוונה לתוצאה הזו. איך אפשר לשנות את התפיסה השלילית? לסיום, אליעד הציע שגישה חיובית דורשת שינוי תפיסתי. כדי לשבור את מעגל החשיבה השלילית, יש צורך בשמירה על פרספקטיבה חדשה בכל סיטואציה. גם כאשר אדם מוצא עצמו במצבים קשים, כדאי לו להימנע מהנחות שליליות ולהתמקד באופציה של פתרון חיובי. איך לחשוב חיובי? נבואה שמגשימה את עצמה איך להפסיק מחשבות שליליות? השפעת חשיבה שלילית על תוצאות החיים לשנות את התפיסה השלילית האם חשיבה חיובית באמת משנה מציאות? ...
חשיבה שלילית / חשיבה חיובית - מה *טוב* בחשיבה *שלילית*? ומה הטוב ביותר?
חשיבה שלילית חשיבה חיובית - מה טוב בחשיבה שלילית? ומה הטוב ביותר? מי שיתבונן בעניין יראה, כי בחשיבה השלילית יש משהו טוב. החשיבה השלילית , מאפשרת לאדם לא להדחיק דברים קטנים, ולא להתעלם מחוסר שלמות. החשיבה השלילית, מאפשרת לאדם להיות מודע טוב יותר למצבו ולבעיות הקיימות. נכון, החשיבה השלילית עלולה לגרום לאדם להרגיש פחות טוב וכולי, אבל יש בה גם את הצדדים החיוביים הנל. ואדם שצורת החשיבה שלו נראית כחשיבה שלילית, לא עושה זאת מתוך רוע לב, ואפילו לא מתוך טיפשות. אדם שהחשיבה שלו היא שלילית, בדכ זה בגלל שהוא לא מוכן להסתפק במשהו שהוא לא מושלם. דבר שהוא מושלם באמת, אי אפשר למצוא עליו דברים שליליים. והחשיבה השלילית, היא פשוט סטנדרט גבוה יותר, של הסתכלות על המציאות. אלא מה? שלחשיבה השלילית יש גם את העלות שלה. דהיינו, בדכ היא גורמת לאדם להיות פחות מרוצה מהמציאות, וגם מסתירה ממנו דברים חיוביים וכולי. אז מה עושים? תשובה: קיימת חשיבה טובה יותר מאשר חשיבה שלילית, והיא, השלמות של החשיבה השלילית. ונסביר: החשיבה השלילית, שורשה בכך שהאדם לא רוצה להתעלם מדברים קטנים. גם אם הם קטנים ושוליים, הוא לא רוצה להתעלם משום פרט. וכמובן, יש בצורת החשיבה הזאת משהו ... היא החשיבה שבה האדם רואה את הדברים כפי מה שהם באמת, ושבה הוא לא מפספס שום פרט, קטן כגדול. חשיבה אמיתית, היא לא חשיבה חיובית ולא חשיבה שלילית, אלא היא חשיבה אמיתית. חשיבה אמיתית פירושו, לא להסתיר דברים קטנים אלא להתייחס לכל דבר, אבל לעשות את זה בפרופורציה אמיתית. חשיבה אמיתית ... התמונה, בצורה כמה שיותר ברורה, על ידי זה הוא מקבל את הדברים בצורה טובה יותר, ולא צריך להדחיק שום דבר. לסיכום: השורש החיובי שיש בחשיבה שלילית, הוא הרצון של האדם להיות אמיתי ולא להדחיק שום דבר. וזה כמובן טוב. אך טוב יותר, להסתכל על הדברים בצורה עוד יותר נכונה. דהיינו, ללמוד לראות ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. זא, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה שהאדם מגדיר. אבל כאשר הכל אובייקטיבי לגמרי, בלי שום נגיעה אישית רצון אישי העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ואישית, דהיינו, כאשר האדם ... הרגע, ולפי ההזדהות היחסית שלו איתם. ולחשוב חיובי פירושו, שהאדם בוחר להסתכל רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ברור. ... שהאדם מסתכל על איזה דבר, והוא רואה בו חסרונות ויתרונות, הרי שאם האדם יחשוב חיובי, ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר טוב, מאשר אם הוא יחשוב שלילי, ויסתכל על החסרונות של הדבר. כי האדם מרגיש טוב או רע, ... שהאדם מתאמץ יותר לחשוב יותר חיובי, כך הוא בעצם גורם לעצמו לשנוא יותר את המציאות, על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל ככ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש אליהם. אבל מי שחושב רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות שהוא כאילו מרגיש יותר טוב, הרי שבעצם הוא גורם לכך, שיהיה לו הרבה יותר קשה, להכיל גם את הרע שיש במציאות שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל דבר רע שהוא רואה בחיים שלו, כאשר הוא לא מצליח לחשוב חיובי. ולכן, המסקנה היא, שהכי טוב בעולם, זה לא לחשוב חיובי ולא לחשוב שלילי, אלא לחשוב אמיתי. ולא לחשוב מחשבות חיוביות, ולא לחשוב מחשבות שליליות, אלא לחשוב מחשבות אמיתיות. דהיינו, במקום לחשוב חשיבה חיובית או חשיבה שלילית שרואה את החיובי או את השלילי, הכי טוב זה חשיבה אמיתית, שרואה את הדברים כפי מה שהם, בלי ...
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
... קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין כי באופן טבעי בני אדם מעדיפים לראות את חצי הכוס המלאה משום שזה משמח אותם, אך השאלה היא מה באמת ... היא אדם שגר בדירה על הגג ומתלונן למה אינו גר בקומת קרקע, ולהפך. האדם כל הזמן מתלונן, לא משנה מה קורה, וכל הזמן מזהה את הצד השלילי במצבו. אליעד מציין שאנשים נוטים לחשיבה שלילית כי במובן מסוים היא יותר נוחה ויותר אמיתית עבורם. הסיבה לכך היא שחשיבה חיובית היא שקר, בעוד חשיבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת. כאשר אדם רואה את חצי הכוס המלאה ומתעלם מהחצי הריק, הוא משקר לעצמו. הוא אמנם יכול להרגיש טוב זמנית, אבל הדבר דורש ממנו מאמץ מתמיד לתחזק את השקר, והוא מסתכן באכזבות קשות כאשר המציאות לא תואמת לציפיות שלו. לעומת זאת, חשיבה שלילית קלה יותר משום שהיא אינה מצריכה שקרים משמעותיים. כאשר אדם רואה את חצי הכוס הריקה, הוא אכן רואה משהו אמיתי - המצב באמת שלילי במובן מסוים. לכן, לאדם המחפש אמת, קל יותר להיצמד לחשיבה השלילית מאשר לתחזק את השקר החיובי. חשיבה שלילית, על אף שהיא גורמת לאדם לסבל, עדיין נתפסת אצל האדם כבטוחה יותר מאחר שהיא מגינה עליו מהאכזבות שמביאה החשיבה החיובית. איך אפשר לצאת מחשיבה שלילית מבלי לשקר לעצמך? אליעד מדגים כיצד לעזור לאדם שחושב באופן שלילי בעזרת דוגמאות מפורטות וברורות. הוא מציין שלא מספיק לעודד את האדם לחשוב חיובי ולהכחיש את השליליות שלו. לדוגמה, הוא מתאר בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה. אם תגיד לה שהיא רזה, היא תמשיך להתווכח ולומר שהיא שמנה, והעימות לא יפתור את הבעיה. גם כשאומרים לאדם שהוא יצליח במשהו, אם הוא באמת מפחד מכישלון, להגיד לו שהוא יצליח זה סוג של שקר. אדם שלא רוצה לשקר לעצמו יעדיף לחשוב בצורה שלילית כדי להימנע מכך. אליעד מציע שיטה מפורטת ומדויקת לצאת מחשיבה שלילית, והיא להכיר באמת של המצב. במקום להתכחש לרע, צריך להכיר בקיומו ולהסכים איתו. לדוגמה, אם האדם חושב אני לא אצליח במבחן, במקום לומר לו בטח שתצליח, צריך לומר לו אמת, יכול ... יוכל להבין שאי - הצלחה בטסט אינה בהכרח אסון מוחלט. התהליך הזה מאפשר לאדם להשתחרר מהפחד ולבחור בצורה מודעת במה הוא רוצה להתמקד, שלילי או חיובי. מדוע אנשים מעדיפים חשיבה שלילית אפילו כשהיא פוגעת בהם? אליעד מסביר שאנשים חושבים שלילי כי זה נתפס בעיניהם כאמיתי יותר. חשיבה חיובית היא לעיתים קרובות שקר שמוביל לאכזבה. הוא מתאר דוגמה של אדם שהתנהג יפה לאחרים והאמין שהם יחזירו לו טוב, אך בפועל זה לא קרה והוא נפגע קשות. אותו אדם מחליט שמעכשיו הוא ינהג רע עם אחרים כי הוא פוחד שוב ליפול למלכודת החיובית. החשיבה השלילית נותנת לו תחושת ביטחון, אף על פי שהיא פוגעת בו, כי לפחות הוא לא משלה את עצמו באשליות שווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שכדי לשנות את דפוס החשיבה השלילי, האדם חייב להפסיק להדחיק את השלילי ולהכיר בו במלואו. ההכרה האמיתית בחסרונות וביתרונות כאחד מאפשרת בחירה חופשית ונכונה יותר בין החשיבה השלילית לחיובית. כאשר האדם מזהה את שתי האפשרויות בצורה אובייקטיבית, הוא לא מפחד מהאכזבה או מהכישלון, ויש לו באמת אפשרות לבחור את אופן החשיבה שלו בצורה משוחררת וללא פחד מהאמת. למה קשה לחשוב חיובי? איך לחשוב חיובי? מה היתרונות של חשיבה שלילית? איך להשתחרר מחשבות שליליות? האם חשיבה חיובית היא שקר? למה אני רואה רק את השלילי? עכשיו היו היה לפני הרבה שנים מישהו שהייתה לו בבית כוס ובכוס היו מים עד כאן הבנו אבל כמה מים היו בכוס חצי חצי והיה אחד שהוא תמיד ראה את חצי הכוס המלאה או הריקה? ש: מלאה. ... באמת לחשוב חיובי זה קל זה קשה למה יש אנשים שמאוד קשה להם לחשוב חיובי מאוד קשה להם זאת שאלה אחת, שאלה שנייה נגיד שיש מישהו שהוא שלילי לגמרי ואתה רוצה שהוא יתחיל לחשוב חיובי מה אתה צריך לעשות. ואתה אומר לו תראה חיובי למה זה למה אתה רואה את השלילי תראה את החיובי והוא ממשיך לראות את ה
חשיבה חיובית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות
... חיובית, אמונה עצמית, אופטימיות, ביטחון עצמי, חשיבה שלילית, חוסר אמונה עצמית, פסימיות ובו יתבאר, כיצד והאם חשיבה חיובית פסיכולוגיה ... את האמת, הוא מפחד עוד יותר, שמא יקרה דבר רע. כי האדם מבין, שהוא רק משקר את עצמו. ואין הכוונה לומר שעל האדם לחשוב בחשיבה שלילית או להיות פסימי ולא להאמין בעצמו ולהביא את עצמו למצב של חוסר ביטחון עצמי. כי ... בעולם הוא, חשיבה אמיתית וחשיבה ריאלית שנצמדת לאמת בלבד. זא על האדם להתרגל להפסיק לחשוב בצורה חיובית או לחשוב בצורה שלילית, ועל האדם להתרגל להפסיק להסתכל על חצי הכוס המלאה או על חצי הכוס הריקה, ועל האדם ... כי אין שום סיבה לחרדה. והדבר הטוב ביותר לעשות תמיד, זה להסתכל לאמת בעיניים כפי מה שהיא, בלי שום חשיבה חיובית או חשיבה שלילית. אלא, לראות תמיד את האמת, את כל האמת, ואך ורק את האמת בלבד, כפי מה שהיא, ללא ... ורע כלשהם. כי מבחינה אובייקטיבית, אין טוב ורע בכלל. וכאשר האדם מזכך את ההסתכלות שלו על העולם, ולא חושב חיובי או חושב שלילי, אלא חושב אמיתי בלבד, על ידי זה האדם משתחרר מכל דפוסי החשיבה הסובייקטיביים שלו, ...
חרדה רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
... רעה, חרדה טובה, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, לחשוב אמיתי - חשיבה חיובית, חשיבה שלילית ובו יתבאר, כיצד חשיבה חיובית וגם חשיבה שלילית, כיצד שתיהן גורמות לכך שיהיו לאדם הפרעות חרדה ופחדים שונים. וכפי שכבר ביארתי, חרדה ופחד נובעים, מכך שהאדם לא רוצה ... שמא המציאות לא תהיה כפי מה שהוא רוצה. ומי שרגיל לחשוב שלילי בחשיבה שלילית, הוא תמיד חושב שיקרו לו דברים רעים נגד רצונו. ואז ממילא יש לו הפרעות חרדה, מכך שיש לו חשיבה פסימית, שהמציאות תהיה נגד ... בחשיבה חיובית, כך הוא חי בהכחשה גדולה יותר, לחלק השלילי שיש בעולם. ונכון, זה לא קל להסתכל על חצי הכוס הריקה. ונכון, זה לא קל ולא ככ טוב, להרגיש רע. אבל זה הרבה יותר קל להרגיש רע לפי ... אופטימית ולא לחשוב בצורה פסימית. ולא לחשוב חיובי או לחשוב שלילי. אלא לחשוב אמיתי, ולהסתכל על הדברים כפי מה שהם. ולהכיר בכך, שיש גם טוב וגם רע. ושבכל דבר בעולם, יש בו גם טוב וגם רע. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חשיבה שלילית, איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חשיבה שלילית, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, אימון אישי לפרישה, מאמן אישי קריירה בנושא חשיבה שלילית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3911 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:55:25 - wesi1