אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה לאהוב את עצמי? ✔מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:03מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
מהי אהבה עצמית אמיתית וכיצד לאהוב את עצמי באמת?

אהבה עצמית אמיתית, כפי שמסביר אליעד כהן, היא כזו שאינה מותנית בסיבות חיצוניות או פנימיות. בדרך כלל, אנשים רגילים לאהוב דברים או אנשים על סמך סיבות ותנאים. לדוגמה, אדם אומר שהוא אוהב את הבית שלו כי הבית יפה, או שהוא אוהב את האוכל כי הוא טעים. אהבה כזו תלויה במשהו חיצוני או בתכונה מסוימת. הבעיה באהבה כזו היא שכאשר התנאי או הסיבה לא מתקיימים יותר, גם האהבה נחלשת או נעלמת.

אליעד מדגיש כי אם אדם אוהב את עצמו רק כי הוא חושב שהוא חכם, מוצלח, נחמד או יפה, ברגע שתכונות אלה אינן מתקיימות או אינן באות לידי ביטוי, הוא עלול לאבד את תחושת האהבה העצמית שלו ולהרגיש רע. לכן, אהבה אמיתית היא אהבה פנימית, שאינה זקוקה להצדקות ואינה מושפעת מנסיבות או מתנאים משתנים.

כיצד מושג "נטל ההוכחה" יכול לעזור בהתמודדות עם ביקורת עצמית?

אליעד מסביר מושג משפטי הנקרא "נטל ההוכחה", לפיו אדם שטוען טענה הוא שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו אומר לך שאתה חייב לו כסף, במקום שתנסה להוכיח לו שאינך חייב, אתה אמור לומר לו: "תוכיח לי שאתה צודק". באותה צורה, כשאדם נתקל בביקורת עצמית, למשל מחשבות כמו "אני לא מספיק טוב", "אני עצלן" או "אני לא חכם מספיק", הדרך היעילה היא להעביר את נטל ההוכחה למחשבה עצמה, ולשאול: "מי אמר שזה לא טוב? למה זה רע אם אני לא מספיק חכם או לא מספיק מוצלח?".

לפי אליעד, ברגע שהאדם עובר למצב של להצדיק את עצמו, הוא לוקח את נטל ההוכחה על עצמו ומתחיל להרגיש צורך לשכנע את המחשבה השלילית שהוא כן בסדר. זהו מצב המעיד על חוסר אהבה עצמית פנימית אמיתית, כי אדם שבאמת אוהב את עצמו לא צריך לספק הסברים או להצדיק את עצמו בפני המחשבות השליליות שלו.

איך ילדים קטנים מגיבים לביקורת ומה ניתן ללמוד מהם על קבלה עצמית?

כדוגמה מוחשית, אליעד משתמש בהתנהגות של ילדים קטנים. כשאומרים לילד קטן שהוא לא מצייר יפה, פעמים רבות הילד אינו מבין את הביקורת ולא מרגיש צורך להצדיק את עצמו. הוא עשוי פשוט לשאול: "למה לא יפה?" או אפילו לא להגיב כלל. הילד שלם עם עצמו בצורה טבעית ואינו חושב שמשהו בו לא בסדר, ולכן אינו מרגיש צורך להוכיח שהוא כן בסדר.

בניגוד לילד, מבוגרים נוטים מיד להצטדק ולהסביר מדוע הם כן בסדר, מה שמעיד על ספק פנימי לגבי הערך העצמי שלהם. אליעד ממחיש זאת בדוגמה של חפץ דומם, כמו שולחן, שלא מגיב כלל לביקורת, כי הוא נמצא בשלמות מוחלטת עם עצמו. ילדים קטנים דומים במידה מסוימת לשולחן, כי הם שלמים עם עצמם ואינם ממהרים להגן על עצמם מפני ביקורת.

איך ניתן להעביר את נטל ההוכחה למחשבות השליליות שלנו?

כדי לפתח אהבה עצמית עמוקה, אליעד מציע להתאמן על העברת נטל ההוכחה חזרה למחשבות השליליות. כאשר המחשבה אומרת: "אתה לא טוב בכושר", במקום להצטדק ("אני דווקא כן בכושר" או "גם אם לא, אני טוב במשהו אחר"), ניתן לשאול את המחשבה: "מי אמר שחייבים להיות בכושר? למה לא להיות בכושר זה בעיה? מה רע בזה?". בצורה זו, המחשבה השלילית נאלצת להצדיק את עצמה במקום שאנו נצטרך להצטדק בפניה.

ככל שחוזרים על תרגול זה, יש סיכוי שהאדם יתחיל לחוות פחות לחץ ופחות מתח מכל ביקורת פנימית, ואף יגיע למצב של שלווה עמוקה. אולם אליעד מדגיש שכאשר מגיעים לשלווה מוחלטת, לפעמים מתעוררת תחושה של חוסר משמעות או חוסר רצון לשנות דברים.

איך אפשר לשלב בין קבלה עצמית מלאה לבין שאיפות אישיות ורצונות?

אליעד מסביר שניתן לחיות בשני רבדים: מצד אחד, לדעת באופן עמוק שהכל בסדר כמו שהוא, ושהמחשבות השליליות אינן בהכרח אמיתיות. מצד שני, אפשר לבחור במודע להמשיך ולשחק את "משחק החיים", לנסות להשתפר ולהתקדם, אבל מתוך הבנה פנימית שזה רק משחק ולא חובה אמיתית. בכל רגע אפשר לזרוק את המחשבה השלילית ולהגיד: "מי אמר שזה לא בסדר?", אבל אפשר גם לבחור להאמין לה באופן זמני, כדי ליצור משמעות ולחוות תחושה של התקדמות.

האם העברת נטל ההוכחה למחשבות היא סוג של התקפה או מגננה?

לדברי אליעד, מדובר בסוג של "התקפה" או לפחות העברת אחריות על הטענה למקור המחשבה. במקום להתגונן ולהצטדק ("אני דווקא בסדר"), התגובה היעילה יותר היא לשאול את המחשבה: "מי קבע שזה רע בכלל? למה שזה יהיה שלילי?", ולחייב אותה להצדיק את עצמה.

כאשר המוח בכל זאת ממשיך לנסות לשכנע בסיבות שונות, אפשר שוב ושוב לשאול אותו "אז מה? למה זה בהכרח רע?". שאלות אלה מובילות לפירוק הביקורת ומאפשרות לחוות ביטחון עצמי וקבלה עצמית ללא תנאי.

לסיכום, כיצד משיגים אהבה עצמית וקבלה עצמית אמיתית ללא תנאי?

הדרך שאליעד כהן מציע להשגת אהבה עצמית אמיתית וקבלה עצמית ללא תנאי היא להפסיק לנסות להוכיח כל הזמן שאנחנו טובים, ובמקום זאת לשאול את המחשבות השליליות "מי אמר שאני לא טוב?" ו"למה שזה יהיה רע אם אני לא?". בגישה זו, האהבה העצמית אינה תלויה בהישגים או בתכונות מסוימות, אלא קיימת תמיד באופן פנימי ובלתי מותנה.
מהי אהבה עצמית אמיתית?

שאלה: מה זה אומר בכלל לאהוב את עצמך?

תשובה: יש דרך אחת לומר "אני אוהב את הבית שלי כי..." או "אני אוהב את האוכל הזה כי...". כלומר, נותנים סיבה: אני אוהב את זה בזכות כך וכך. באותה מידה, אפשר לשאול "למה אני אוהב את עצמי?". ואז לחפש סיבות שונות, לדוגמה: "אני אוהב את עצמי כי אני מצליח, כי אני נחמד, כי אני חכם". אבל זו צורה מותנית של אהבה עצמית, כי היא נשענת על סיבות ותנאים חיצוניים. לפעמים זה מוביל למצב שדווקא מחזק שנאה עצמית, כי אפשר לומר "אני אוהב את עצמי בזכות X", אבל אם X לא מתקיים, אז האהבה נשמטת.

שאלה: אז מה רע בלאהוב את עצמי בגלל סיבות טובות?

תשובה: כשאוהבים את עצמך רק בזכות סיבות, יש סיכון להרגיש רע כשאחת הסיבות נעלמת. כך ההערכה העצמית והמוטיבציה להיות בטוב תלויות בסיבות חולפות. לכן עולה הרעיון של אהבה פנימית ובלתי תלויה, כזו שלא דורשת הצדקות והסברים.

כיצד קשור מושג נטל ההוכחה לאהבה עצמית?

שאלה: מהו "נטל ההוכחה" ואיך הוא משתלב בכל הדיון על קבלה עצמית?

תשובה: "נטל ההוכחה" פירושו שמי שטוען טענה, הוא זה שצריך להוכיח אותה. לדוגמה, אם מישהו טוען "אתה חייב לי כסף", עדיף שתאמר לו "תוכיח שאני חייב לך" מאשר להתחיל אתה להוכיח שאתה לא חייב. אותו הדבר במקרה של משפט פלילי: עדיף שהמאשים יוכיח את אשמתך, במקום שאתה תצטרך להוכיח את חפותך.

שאלה: איך זה קשור לדיאלוג הפנימי של ביקורת עצמית?

תשובה: כאשר המוח שלך אומר לך "אתה לא בסדר" או "אתה לא טוב מספיק", עולה השאלה אצל מי נטל ההוכחה. אדם עלול מיד להתחיל להצטדק: "לא נכון, אני דווקא כן טוב בגלל שאני חכם / מוכשר / עובד קשה" וכדומה. אבל אז הוא בעצם לוקח על עצמו את נטל ההוכחה, מנסה לשכנע שהוא בסדר.

מה קורה כשהמוח אומר לך: "אתה לא מספיק טוב"?

שאלה: למה אוטומטית אנחנו מספקים הסברים למוח הביקורתי?

תשובה: כי יש תחושה שאנחנו באמת צריכים להוכיח משהו. למשל, אם המוח אומר: "אתה לא טוב בכושר", אדם עונה: "לא נכון, אני דווקא כן מתאמן", או "גם אם אני לא בכושר, אני טוב בהרבה דברים אחרים". כך נטל ההוכחה עובר אלינו, כאילו אנו חייבים להגן על עצמנו.

שאלה: למה זה לא מבטא אהבה עצמית מלאה?

תשובה: כי באהבה עצמית מלאה, היית שואל את המוח: "מי אמר שאני לא מספיק בכושר? ואולי לא להיות בכושר זה לא בעיה? למה זה בכלל לא בסדר?" במקום להסביר ולהצדיק, פשוט מעבירים את השאלה חזרה אל הביקורת, דורשים מהמוח להוכיח. אם באמת יש בעיה - שהמוח יסביר למה זו בעיה.

מדוע ילדים קטנים לא מצדיקים את עצמם מול ביקורת?

שאלה: איך ילדים מגיבים כשאומרים להם "אתה לא מצייר יפה"?

תשובה: פעמים רבות ילד קטן לא ממהר להצדיק את עצמו. הוא יכול לענות: "למה לא יפה?", או אפילו לא יבין את הטענה מלכתחילה. הילד שלם עם עצמו ואינו נכנס לעימות פנימי של "האם אני בסדר או לא?".

שאלה: מה קורה כשמדברים אל חפץ, למשל שולחן, ואומרים לו "אתה מלוכלך"?

תשובה: השולחן לא יגיב כלל. הוא כביכול בשלמות מוחלטת עם עצמו, אין לו שום דיאלוג פנימי של "אולי אני לא בסדר" ולכן גם אין מקום להצדקה.

שאלה: אז למה ילד טיפה גדול כן מגיב, אבל שונה ממבוגר?

תשובה: כי הילד בשלמות יחסית עם עצמו, וכשאומרים לו "אתה לא בסדר", הוא בעיקר תמה על ההאשמה: "למה אני לא בסדר?", ולא ממהר לספק הצדקות. הוא מעביר את נטל ההוכחה למבקר. מבוגר לעומת זאת, לעתים נוטה מיד להסביר למה הוא כן בסדר - וזה כבר מראה שיש לו ספק לגבי הערך העצמי שלו.

איך להעביר את נטל ההוכחה למוח הביקורתי?

שאלה: מה עושים ברגע שהמוח מטיח בנו "אתה לא בסדר, אתה לא מספיק חכם, אתה עצלן"?

תשובה: אם רוצים לאמץ אהבה עצמית עמוקה, עדיף לשאול: "למה זה רע אם אני לא חכם מספיק?", או "איפה כתוב שחייבים להיות יותר חכמים?". אתה מעביר את המוח למצב שבו הוא צריך להסביר למה זה לא בסדר. במקום לומר לו "אני כן חכם", אומרים: "מי אמר שזה חיסרון להיות פחות חכם? ולמה אתה חושב שאני פחות חכם?".

שאלה: מה קורה אחרי שעושים זאת מספיק פעמים?

תשובה: אם בכל פעם שהמוח שולח ביקורת, מעבירים לו את נטל ההוכחה, עלול לקרות מצב שבו פשוט מפסיקים להילחץ ממחשבות שליליות. ייתכן להגיע לשלווה פנימית עמוקה, אבל אז עלולה להופיע גם תחושה שאין משמעות לרצונות. כי אם הכל בסדר תמיד, לא צריך לשנות כלום, לא צריך להיות טוב יותר, כי הכל כבר בסדר.

שאלה: אז איך בכל זאת לשמור על "נורמליות"?

תשובה: אפשר לבחור לשחק את "משחק החיים", שבו לפעמים בכל זאת נמשיך להתאמץ ולהשתפר, נחשוב "אולי אני כן צריך להיות קצת יותר טוב בכושר", אבל מתוך ידיעה שאפשר בכל רגע לזרוק את הביקורת ולהגיד "מי אמר שזה לא בסדר?". כך ניתן לשלב בין קיום הרצונות האישיים לבין חופש פנימי מלא, שבו לא חייבים הצדקות כל הזמן.

שאלה: האם המגננה הכי טובה היא התקפה?

תשובה: אפשר לראות בזה סוג של "התקפה" על המוח: במקום לגונן ולהצטדק, תוקפים את ההנחה עצמה: "למה אתה אומר שזה רע? מי קבע שזה רע?". זה לא בדיוק התקפה אלא העברת השאלה בחזרה אל מקור הטענה.

שאלה: ומה קורה אם המוח בכל זאת ממשיך להביא סיבות?

תשובה: אז אפשר לשאול: "אז מה? למה זה בהכרח רע?". כך כל הסיבות מתפרקות. זה מוביל למצב של קבלה עצמית וביטחון עצמי שלא תלוי בהישג או תכונה חיצונית.

לסיכום, מהו המפתח לשחרור מביקורת עצמית?

שאלה: איך מסכמים את הרעיון של אהבה עצמית ללא תנאי?

תשובה: הרעיון הוא לא להוכיח כל הזמן שאתה "כן טוב", אלא לשאול: "מי אמר שאני לא טוב? ולמה זה לא בסדר גם אם כן?". במקום לחפש הצדקות והוכחות, אפשר להעביר את השאלה חזרה אל הביקורת הפנימית, כך שהדיאלוג הפנימי הופך לחופשי יותר, ומאפשר יותר קבלה עצמית אמיתית.
אליעד: עכשיו, יש נושא שנקרא אהבה עצמית. מכירים את הסיפור הזה? מה זה אומר לאהוב את עצמך?

ש: לקבל את עצמך...

אליעד: מה זה אומר לקבל את זה? החלפת את המילה במקום, לאהוב את עצמך, ללקבל את עצמך. יש שתי דרכים בלאהוב את עצמך אתה אומר, אני אוהבת את הבית. למה אני אוהב את הבית? כי... ואתה מביא סיבות. אני אוהב את האוכל. למה? כי... ואתה מביא סיבות. אז למה אני אוהב את עצמי? כי... סיבות. זה הפרוש הפשוט של "אני אוהב את עצמי."

אתה אוהב את עצמך כי... ואתה רוצה את הטוב ברוב הפעמים. והסברנו את זה, הרבה פעמים שזה סוג של, שנא עצמית. כי בעצמם אתה אומר, אני אוהב את זה בזכות, אני אוהב את זה בגלל.

עכשיו, יש לנו מושג שנקרא נטל ההוכחה. זוכרים את המושג הזה? מישהו אומר לך, אדוני, אתה חייב לי כסף. עכשיו, האם אתה תנסה לשכנע אותו, שאתה לא חייב לו כסף. או שתגיד לו, אתה חושב שאני חייב אז, תוכיח לי שאני חייב. מה עדיף לך להגיד?

להוכיח שלא רצחת. או עדיף לך, שהם יוכיחו לך, שלא רצחת. שיוכיחו הם. מה אתה צריך להסתבך? אם אין לי הוכחה, אם אין לי תיעוד איפה היית. אז אני צריך להוכיח שאני לא עשיתי? שהוא יוכיח שעשיתי. נכון?

עכשיו, הדבר הזה רלוונטי גם לסיפור של, אהבה עצמית. שימו לב, איך מתחיל כל הסיפור? המוח של האדם בא ואמור לו: "אתה לא בסדר." עכשיו, מה אתה עושה, כשהמוח אומר לך: " אתה לא מספיק טוב." מה אז קורה?

נגיד המוח שלך אומר לך אתה לא מספיק טוב כי... "אתה לא מספיק בכושר" סבבה עכשיו, מה הדיאלוג הפנימי שלך? מה אתה עושה? תשובה: לא נכון, אני כן בכושר. או אז מה אם אני לא בכשור אבל אני משהו... זה מה שקורה באופן אוטומטי אצל אנשים.

במקרה כזה, היכן נמצא נטל ההוכחה? המוח אומר לך, אתה לא טוב כי... ואז מה אתה עונה לו? לא נכון. אני כן בכושר. אני כן בסדר. גם אם אני לא בסדר בזה, אני בסדר בדברים אחרים. אז איפה ניטל ההוכחה נמצא? אצלך? או אצלו? אצלך. אתה עכשיו מנסה להוכיח, שאתה בסדר. וזה אומר, שאתה לא אוהב את עצמך. למה?

שימו לב, למשהו מעניין. עכשיו נגיד, נבוא לילד ונגיד לו תקשיב, אתה לא בסדר כי משהו... איך הוא יגיב? נגיד אתה אומר לו, אתה לא מצייר יפה. מה הוא יגיד לך? אני מצייר יפה, תראה איזה יפה ציירתי. ככול שהוא יותר קטן, הוא פחות ינסה להצטדק. שהוא יענה לך: "מה? מי? מה? מה אתה אומר?"

אוקי? עכשיו, בואו נלך רמה אחת יותר למטה. תגיעי לשולחן, תאמר לו שהוא מלוכלך. איך הוא יגיב? לא יגיב. נכון? עכשיו, הילד הוא קרוב לשולחן. מה זאת אומרת? "השולחן שלם עם עצמו." הוא כל כך שלם עצמו, שגם אם תאמר לו שהוא לא בסדר, הוא לא יבין מה אמרת, ולא יגיב.

עכשיו, בא נעבור לילד. אם תגיד לילד שהוא לא בסדר, הוא יגיב. אבל הוא ישמים את נטל ההוכחה עליך. "למה אני לא בסדר?" "מה הבעיה? למה אסור?" אתה צריך להסביר לו, למה הוא לא בסדר. ילד לא ינסה להסביר לך, למה הוא לא בסדר. הוא יבוא אותך למצב. שאתה תצטרך להסביר לו, למה הוא לא בסדר.

ש: כי אין לו תודעה?

אליעד: לא. כי אין לו בעיה עם עצמו. הוא בסדר לו עם עצמו. אתה אומר לו שהוא לא בסדר. הוא עונה לך, "למה אתה חושב, שאני לא בסדר?" כי הוא לא חושב שהוא לא בסדר. אתה מבין?

אם אתה שלם עם עצמך, ומישהו אומר לך, למה אתה עושה ככה? אז תענה לו, למה לא? שים לב לאינסטינקט, אם עכשיו מישהו ישאל אותך, למה את עושה ככה וככה. האם אתה תענה לו, כי... או תעביר את ניטל ההוכחה אליו? מה הבעיה? למה לא? מה אוטומטית אתה תעשה?

ש: תלוי בנסיבות.

אליעד: עכשיו, ישם לב, למה אתה לובש חולצה קצרה?

ש: כי חם לי.

אליעד: אוקי. למה אתה לובש חולצה, בצבע שחור?

ש: כי אני אוהב.

אליעד: אוקי. איפה יש יותר סיכוי, שתגיד לי כי... ואיפה יש יותר סיכוי שתגיד לי, למה לא? מה לדוגמה אני אשאל אותך, ותענה לי למה לא?

עכשיו ישים לב למשהו מעניין, אם אני אשאל אותך שאלה, למשהו שאתה לא כל כך שלם עם עצמך, אז זה ישתקף בזה שתצטדק. אני אומר לך, למה עשית ככה, וככה? עכשיו, אם אתה לא שלם עם עצמך, תענה: כי, וזה, ושם, סיפורים, ועניינים. גם אם אתה, תענה לי תשובות נכונות. עכשיו, ניטל ההוכחה הוא עליך. וזה אומר, שבעצם, אתה לא שלם עם עצמך.

אבל, במקרה שאתה, שלם עם עצמך. למה אתה עושה ככה, וככה? אתה עונה: למה לא? מה הבעיה? למה אתה הולך ישר, ולא עקום? למה לא? מה הבעיה? הבנו? מה שזה אומר, ילד לדוגמה, שאתה תשאל אותו, למה אתה עושה ככה? מה הוא יענה לך?

הוא לא יבין. אין לו עדיין את המקום שהוא לא בסדר, כך שהוא לא ינסה להצטדק. מה שאני אומר בזה, כשהאדם מול עצמו, בדיאלוג הפני של עצמו, כשהמוח שלך, מעביר ביקרות על עצמך. אתה לא טוב, אתה לא מוצלח, לא הפסקת, אתה לא... מביא לך הרבה האשמות.

מה בדרך כלל, האדם עושה? אומר, לא נכון. הספקתי. מנסה להצטדק, וסיפורים ועניינים. ושזה כאילו, "מאהבה עצמית." "אני אוכיח לעצמי שאני טוב." אבל, זה לא נכון. כי באהבה עצמית אמתית ביותר פנימי.

אתה אומר לחשוב, למה אתה בכלל חושב, שאתה לא טוב? איך בכלל הגעת למסקנה שאתה לא טוב? למה שתהיה לא טוב? זרוק את ההוכחה, על המוח. כשהוא אומר לך, אתה לא טוב, כי אתה לא בכושר. אוקי, קודם כול, אני בכלל לא הכושר? ואם כן, אז מה הבעיה? למה אני צריך להתנצל? שהוא יסביר מה לא בסדר.

ש: המגננה הכי טובה, היא התקפה.

אליעד: האם אתה הבטוח בזה? זה נושא אחר. אוקי, שכל אחד ישמים לב עם עצמו בנושא שלנו. כשהמוח שלך אומר לך כשאתה, לא טוב כי אתה לא מספיק חכם. עכשיו אם אתה לא מספיק חכם מה אתה עונה לו?

ש: אני כן חכם.

אליעד: ואז עכשיו, אתה מתחיל... כי אתה לא שלם עם עצמך. עכשיו, אם היית חכם מה היית עונה לו? כשהוא אמר לך: שאתה לא מספיק חכם. מה אתה עונה? עכשיו, שים לב, למשהו מעניין בהמשך של הקודם מי שחכם יש לו, שתי הנחות יסוד. אחת, שאתה לא חכם. שתיים, שזה רע. נכון?

אם אתה בא ממקום שאתה שלם עם עצמך, אז בעצם כשהוא אומר לך, שאתה לא חכם. יש לו, ראיית עולם עקובה. הכוונה שזה לא טוב, זה בכלל לא טוב להיות, לא חכם? הרצה עקובה, לא אני עקום. למה אני צריך להסתדר, שהיא תסתדר.

זה לא שכדור הארץ סובב סביב בשמש, זה שכל העולם כולו סובב סביבי. שהעולם התיישר סביבי. למה אני אמור להתיישר סביבו? זה אומר, שאתה יכול להגיד למוח שלך, אני באמת לא חכם? בכלל לא חכם? והוא יענה לך כן, בזה ובזה אתה לא חכם. תענה לו: אוקי, ו... מה הבעיה? עכשיו באהבה עצמית הפנימית, אתה זורק את נטיל ההוכחה על השני. אתה רוצה לתת דוגמה?

נגיד, שהמוח אומר לך, שאתה עצלן. למה מה הבעיה? כל פעם, שהמוח מנסה לקטוש אותך, זרוק את נטיל ההוכחה עליו. עכשיו, מה יקרה אם תעשה את זה, מספיק פעמים? אתה תגיע לתופעה של, המקרה הראשון שדברנו עליו היום.

אתה תהיה שלם עם עצמך במאה אחוז. לא יהיו לך רצונות. ואז אתה תתחיל לדמיין כל מיני דמיונות. ולכן, אם אתה רוצה להיות, "נורמאלי" אז תשחק משחק, תגיד לעצמך, אני יכוך לזרוק את ניטל ההוכחה על המוח, ואז הוא לא יבלבל לי את המוח.

ואני יכול להגיד, "בוא, אני אאמין שמעכשיו אני צריך להיות בסדר." ואז נשחק את השחק ואז אתה מבין, שאתה יכול להעיף ממך את המחשבה השלילית. אבל אני בחור לחשוב שלילי בשביל, שתהיה לי איזו משמעות. כי אם כל דבר, שהמוח יגיד לך שאתה לא בסדר. ואתה תענה לו, מי אמר? אין שום דבר מעבר. שזה גם בסדר. מי אמר שזה לא בסדר? אולי זה, בסדר שאין כלום? זה גם בסדר.
תכונות הוכחה שחיקה ילדים קטנים חיזוק ערך עצמי להיות נורמאלי למידה טענה אחריות אישית אפשרות לפתח אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית אמיתית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך ילדים אוהבים איך ילדים אוהבים את עצמם איך לא להאשים את עצמי איך לא להאשים את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך להאשים את עצמי איך להאשים את עצמך איך להעריך איך להעריך את עצמי איך להעריך את עצמך איך להרגיש איך להרגיש מושלם איך להתמודד איך להתמודד עם מחשבות איך להתמודד עם מחשבות שליליות איך לקבל איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך אמת אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי האם להעריך את עצמי האשמה עצמית הוכחה הוכחות הלקאה עצמית העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שליליות חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה שלילית טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי ילד ילדה ילדים ילדים אוהבים כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ערך עצמי להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להביא הוכחות להוכיח להלקות את עצמי להלקות את עצמך להעלות ערך עצמי להעריך להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש להרגיש מושלם להשיג ערך עצמי להתמודד להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב שלילי לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה לאהוב את עצמי למה לאהוב את עצמך למה להאשים את עצמי למה להאשים את עצמך לקבל לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מושלם מחשבה שלילית מחשבות מחשבות שליליות מתי להאשים את עצמי נטל ההוכחה סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית קבלה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות שלמות שנאה עצמית תחושת ערך עצמי
רעב או שבע, להצליח מתוך רעב להצלחה, זוגיות מתוך רעב לזוגיות, לעשות כסף מתוך רעב לכסף, למצוא אהבה מתוך רעב לאהבה, למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? איך למצוא זוגיות טובה? להצליח בזוגיות, להצליח בחיים
רעב או שבע, להצליח מתוך רעב להצלחה, זוגיות מתוך רעב לזוגיות, לעשות כסף מתוך רעב לכסף, למצוא אהבה מתוך רעב לאהבה, למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? איך למצוא זוגיות טובה? להצליח בזוגיות, להצליח בחיים
... להצליח מתוך רעב להצלחה, זוגיות מתוך רעב לזוגיות, לעשות כסף מתוך רעב לכסף, למצוא אהבה מתוך רעב לאהבה, למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה להרגיש טוב ... שתעשו. איך למצוא זוגיות טובה? למה רעב לכסף מזיק להצלחה? איך להרגיש טוב לבד? איך להצליח בחיים בלי לחץ? למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להרוויח כסף ... לא להיות תלויים בו בצורה מוחלטת, וכך תוכלו לבחור נכון יותר. למידע נוסף על איך להרגיש טוב בלי תנאים, איך לאהוב את עצמכם באמת, איך להשיג זוגיות טובה, ...
משבר הקורונה ואושר בלי תנאים, למה להיות מאושר בלי תנאים? מה ניתן ללמוד ממשבר הקורונה? למה להרגיש טוב בלי תנאים? למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה לא להיות תלוי בשום דבר? האם האושר שלי תלוי בדברים? איך להתכונן לגרוע מכל?
משבר הקורונה ואושר בלי תנאים, למה להיות מאושר בלי תנאים? מה ניתן ללמוד ממשבר הקורונה? למה להרגיש טוב בלי תנאים? למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה לא להיות תלוי בשום דבר? האם האושר שלי תלוי בדברים? איך להתכונן לגרוע מכל?
... בלי תנאים, למה להיות מאושר בלי תנאים? מה ניתן ללמוד ממשבר הקורונה? למה להרגיש טוב בלי תנאים? למה לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה לא להיות תלוי בשום דבר? האם האושר שלי תלוי בדברים? איך ... לו. לסיכום: כדי להתכונן לשינויים בלתי צפויים, עלינו להבין את התלות שלנו בדברים חיצוניים, ללמוד לאהוב את עצמנו ולחוות תחושת טוב פנימית ללא תלות במציאות החיצונית. זהו המפתח לאושר יציב, וליכולת להתמודד עם כל שינוי עתידי שיבוא. איך להרגיש טוב בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לקבל את המציאות בלי תנאים? איך להיות מאושר בלי תנאים? איך ... ברגע. מי שרוצה להיות מוכן לכל תרחיש, מוטב שיכין תוכניות חלופיות מעשיות, אך יותר מכך - שילמד לאהוב את עצמו ולהרגיש טוב מבפנים, בלי תלות בנסיבות חיצוניות. איך להרגיש טוב בלי תנאים איך לאהוב את עצמי בלי תנאים איך לקבל את המציאות בלי תנאים איך להיות מאושר בלי תנאים איך להרגיש ...
קבלת החלטות, להמר על עצמך, איך לדעת מה להחליט? להתגרש או ללכת לטיפול זוגי, לעשות שלום בית או להתגרש, להיפרד או להילחם על הקשר, לבגוד או לא לבגוד, להרגיש טוב בלי תנאים, למה לא להיות תלוי רגשית בדברים? למה לאהוב את עצמי?
קבלת החלטות, להמר על עצמך, איך לדעת מה להחליט? להתגרש או ללכת לטיפול זוגי, לעשות שלום בית או להתגרש, להיפרד או להילחם על הקשר, לבגוד או לא לבגוד, להרגיש טוב בלי תנאים, למה לא להיות תלוי רגשית בדברים? למה לאהוב את עצמי?
... לבגוד או לא לבגוד, להרגיש טוב בלי תנאים, למה לא להיות תלוי רגשית בדברים? למה לאהוב את עצמי? איך להחליט אם להתגרש או להישאר בזוגיות? כאשר אדם נמצא בזוגיות ומתלבט אם להתגרש או להישאר, או כאשר הוא שוקל לעזוב קשר קיים בשביל הזדמנות חדשה, השאלה המרכזית ... או תתגרש. המסר המרכזי הסוד לאושר לא טמון בזוגיות או בגירושין אלא בכך שתלמד לאהוב את עצמך. כשאתה שלם עם עצמך, כל החלטה שתתקבל תהיה נכונה עבורך, לא משנה מה תבחר. איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לא להיות תלוי בזוגיות? איך להרגיש טוב עם עצמך בלי קשר למצב החיצוני? איך לאהוב את עצמך באמת? האם כדאי להתגרש או להישאר בזוגיות? כאשר בן אדם נמצא בזוגיות ומתלבט האם להתגרש או להישאר, או כאשר הוא פוגש מישהי חדשה ותוהה אם לעזוב את הקשר הנוכחי עבור ... תהיה מאושר. המסר המרכזי הסוד לאושר הוא לא בזוגיות או בגירושין, אלא בכך שתלמד לאהוב את עצמך . כשאתה שלם עם עצמך, כל החלטה שתקבל תהיה נכונה עבורך. איך לקבל החלטות בצורה נכונה? איך לא להיות תלוי בזוגיות? איך להרגיש טוב עם עצמך בלי קשר למצב החיצוני? איך לאהוב את עצמך באמת? ...
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
... עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר מה באמת משעבד אותך לרצון לאהוב את עצמך? הרבה אנשים נמצאים במצב שבו הדבר שהכי משעבד אותם הוא הרצון לאהוב את עצמם. לפי אליעד כהן, השלב הראשון בדרך להשתחרר מהשעבוד הזה הוא לזהות עד כמה פעולותיך היומיומיות מונעות מתוך הרצון לאהוב את עצמך. אם רוב הפעולות שלך מטרתן לגרום לך לאהוב את עצמך, חשוב שתתחיל לשאול את עצמך שאלות עמוקות כמו: למה אני בכלל רוצה לאהוב את עצמי? למה זה חשוב לי כל כך?. אם תצליח להבין מה עומד מאחורי הרצון הזה, תוכל להשתחרר ממנו מיידית. מהם שני ... מסביר כי ישנם שני מחויבים בסיסיים שעומדים מאחורי כל הרצונות שלנו: הרצון להרגיש טוב ולא להרגיש רע. התפיסה שדבר מסוים הוא טוב ודבר אחר הוא רע. לדוגמה, אם אתה אומר אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב, אתה מניח באופן אוטומטי שתי הנחות: שאתה רוצה להרגיש טוב, ושלאהוב את עצמך זה בהכרח טוב. אך כדי להשתחרר מהתלות ברצון הזה, עליך להטיל ספק בשתי ההנחות הללו ולשאול: למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? האם זה באמת מחויב שלאוהב את עצמי יעשה לי טוב? רק אם תערער על ההנחות האלו תוכל להשתחרר מהשעבוד לרצון לאהוב את עצמך. האם חייבים לאהוב את עצמך כדי להרגיש טוב? אליעד מדגיש שזה לא מחויב המציאות שאדם חייב לאהוב את עצמו כדי להרגיש טוב. למעשה, אפשר לשנוא את עצמך ובכל זאת להרגיש טוב. עצם ההנחה כדי להרגיש טוב אני חייב לאהוב את עצמי היא תפיסה אפשרית ולא עובדה מוחלטת. לכן, אדם שמצליח להשתחרר מהתפיסה הזו, יוכל להרגיש טוב גם בלי להיות משועבד לרצון לאהוב את עצמו. מדוע אנשים לא שואלים שאלות מהותיות? אליעד משווה את החיים שלנו לסרט מטריקס, שבו רוב האנשים חיים בתוך ... בתפיסות הבסיסיות שלהם. רוב האנשים עסוקים בשאלות כמו איך להשיג כסף?, איך למצוא זוגיות?, איפה לגור?, אך לא עוצרים לשאול את עצמם שאלות בסיסיות ומהותיות כמו: למה כל כך חשוב לי לאהוב את עצמי? מדוע לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע? חוסר השאלות הללו נובע מתכנות עמוק שבו האדם רודף אחרי מטרות ... כהן מדגיש שהפתרון הסופי לכל השעבודים והרצונות המגבילים הוא למצוא את הסיבה השורשית לכל התפיסות. כאשר אדם מבין את המקור הראשוני לכל רצונותיו, כמו הרצון להרגיש טוב, הרצון לאהוב את עצמו או הפחד להרגיש רע, הוא יכול להתחיל לשאול את השאלה המרכזית: האם התפיסה הזו באמת נכונה?. ברגע שהאדם מטיל ... שכל התפיסות הללו הן לא בהכרח מחויבות, המשחק מסתיים. ברגע שהבנת שאין שום דבר שהוא באמת מחויב, אתה משוחרר לבחור כיצד להרגיש, ואתה חי בחופש אמיתי ומוחלט. איך להשתחרר מהצורך לאהוב את עצמך? מה הקשר בין הרצון להרגיש טוב לבין האושר האמיתי? כיצד להטיל ספק בתפיסות שמנהלות אותנו? האם ניתן להיות מאושר גם בלי לאהוב את עצמך? מהן השאלות העמוקות שאנשים לא שואלים את עצמם? כיצד להשתחרר מהרצון לאהוב את עצמך? השאלה המרכזית היא: מה הדבר שהכי משעבד אותך? אם התשובה היא אני רוצה לאהוב את עצמי, עליך לבדוק האם אתה יכול להפוך את הרצון הזה לאפשרי ולא למחויב. כלומר, האם כל הפעולות שלך מבוססות על הרצון לאהוב את עצמך? אם כן, כדאי לבדוק: למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה אכפת לי אם אני אוהב את עצמי או לא? אם תוכל לפצח את זה, תוכל להשתחרר בבת אחת. מהם שני המחויבים ... טוב ולא רע. 2. ההנחה שדבר מסוים הוא טוב ואחר הוא רע. כדי להשתחרר מרצון שמגביל אותנו, עלינו להטיל ספק בשני המחויבים האלה: - למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? - למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב? לדוגמה, אם אדם אומר אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב, הוא צריך לבדוק: למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב? האם בהכרח זה נכון? האם אפשר לאהוב את עצמך וזה לא יעשה לך טוב? השאלה שמובילה את הדיון היא האם יש דרך אחרת להרגיש טוב. התשובה היא שכן - אפשר לא לאהוב את עצמך ועדיין להרגיש טוב. כלומר, התחושה שהכרח לאהוב את עצמך כדי להיות מאושר אינה בהכרח נכונה. ייתכן שאדם ישנא את עצמו ובכל זאת ירגיש טוב. מדוע אנשים אינם שואלים את ... מהותיות? רוב האנשים בעולם אינם שואלים את עצמם את השאלות הבסיסיות האלה. הם שואלים איך להשיג כסף, איך למצוא זוגיות, היכן לגור, אבל הם לא עוצרים לשאול: למה אני כל כך רוצה לאהוב את עצמי? למה לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע? הסיבה לכך היא שהם מתוכנתים לרדוף אחרי דברים מבלי לבדוק את ההנחות ... המחויבים שלך ותטיל עליהם ספק - המשחק ייגמר. כלומר, כאשר תבין ממה הכל נובע ותשאל האם זה באמת נכון?, תוכל להשתחרר מכל שעבוד מחשבתי ולחיות מתוך חופש אמיתי. איך להשתחרר מהצורך לאהוב את עצמך? מה הקשר בין הרצון להרגיש טוב לבין האושר האמיתי? כיצד להטיל ספק בתפיסות שמנהלות אותנו? האם ניתן להיות ...
חברות ומערכות יחסים, למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? אהבה עצמית ואהבה זוגית, מה הבסיס של חברות? איך לבנות זוגיות וחברות טובה? למה אני חייב לאהוב את עצמי כדי שיאהבו אותי? האם אהבה עצמית היא הבסיס לזוגיות טובה?
חברות ומערכות יחסים, למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? אהבה עצמית ואהבה זוגית, מה הבסיס של חברות? איך לבנות זוגיות וחברות טובה? למה אני חייב לאהוב את עצמי כדי שיאהבו אותי? האם אהבה עצמית היא הבסיס לזוגיות טובה?
... ומערכות יחסים, למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? אהבה עצמית ואהבה זוגית, מה הבסיס של חברות? איך לבנות זוגיות וחברות טובה? למה אני חייב לאהוב את עצמי כדי שיאהבו אותי? האם אהבה עצמית היא הבסיס לזוגיות טובה? למה אתה חייב לאהוב את עצמך כדי שיאהבו אותך? ההרצאה עוסקת בשאלה מדוע כל כך חשוב לאהוב את עצמך כדי לחוות אהבה אמיתית, האם אהבה עצמית היא הבסיס לזוגיות טובה, ואיך חברות וזוגיות נבנות על פי הקשר של האדם עם עצמו. למה יותר ... יותר טובים. אם אתם רוצים שיהיו לכם יותר חברים ושהסביבה תאהב אתכם יותר, הדרך הטובה ביותר היא ללמוד לאהוב את עצמכם. אליעד כהן מציין שזאת לא סיסמה חסרת ערך - זאת הדרך האמיתית להשפיע על הסביבה בצורה חיובית. הוא מציע גם טכניקות כיצד ללמוד לאהוב את עצמנו, כמו חיפוש תכנים על הנושא, ומדגיש את המשמעות של אהבה עצמית כחלק חשוב בכל אינטראקציה חברתית. ההשפעה של אהבה עצמית על מערכות ... עצמם הם אנשים שקל יותר להתחבר אליהם. אם אתם רוצים שיהיו לכם יותר חברים, הדרך הטובה ביותר היא ללמוד לאהוב את עצמכם. אם אתם רוצים שיאהבו אתכם יותר - תתחילו לאהוב את עצמכם . ואם אתם מרגישים שאין לכם מספיק אהבה מהסביבה, אולי זה הזמן לבדוק כמה אתם באמת אוהבים את עצמכם. איך אפשר ללמוד לאהוב את עצמך? אפשר לחפש באתר מידע על איך לאהוב את עצמי, ולמצוא שיטות מעשיות שיכולות לעזור לכם בתהליך. אבל מעבר לכך, כשאתם בוחנים אנשים חדשים ורוצים לדעת אם הם מתאימים להיות חברים ... שמושך אנשים לחייו? למה אין לי חברים? למה לא רוצים להיות חברים שלי? למה לא אוהבים אותי? למה אני לבד? למה לאהוב את עצמי? למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? מה הבסיס של זוגיות טובה? איך חוסר אהבה עצמית משפיע על חוסר אהבה חיצונית? בעיות במערכת ...
חקירת הרצון לאהוב את עצמי, מה זה לאהוב את עצמי? מה זו אהבה עצמית? איך נוצרת אהבה עצמית? מה זה אני? מה זה עצמי? מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי?
חקירת הרצון לאהוב את עצמי, מה זה לאהוב את עצמי? מה זו אהבה עצמית? איך נוצרת אהבה עצמית? מה זה אני? מה זה עצמי? מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי?
... הרצון לאהוב את עצמי, מה זה לאהוב את עצמי? מה זו אהבה עצמית? איך נוצרת אהבה עצמית? מה זה אני? מה זה עצמי? מה זה הרצון שלי? מתי אני אוהב את עצמי? מתי אני שונא את עצמי? איך לא לרצות לאהוב את עצמי? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי? מה זה לאהוב את עצמי ואיך נוצרת אהבה עצמית? השאלה מה זה לאהוב את עצמי? נשמעת פשוטה, אבל אליעד כהן מציג אותה כהרבה יותר מורכבת. כדי להבין מהי אהבה עצמית, צריך קודם כל להבין לעומק מה ... הוא מדגים זאת בשאלות כמו: מי זה אני? מה הכוונה אוהב? ומה פירוש את עצמי? החקירה שאליעד מוביל מתחילה בכך שהוא טוען שכדי להבין למה אני רוצה לאהוב את עצמי, צריך קודם כל להבין את עצם הרצון. האם באמת יש לנו רצון כזה? האם יש בכלל דבר כזה שנקרא אני שרוצה לאהוב עצמי? אליעד מדגים שהשאלה למה אני רוצה לאהוב את עצמי? היא שאלה מתקדמת - שאלת המשך לאחר שהבנת בדיוק מה אתה שואל. הוא מזהיר מלשאול למה? לפני שהבהרנו מה?. כי אם אינך יודע מה בדיוק המשמעות של אני רוצה לאהוב את עצמי, לא תוכל להגיע לתשובה שתספק אותך. מתי אני אוהב את עצמי ומתי אני שונא את עצמי? כדי להמחיש את הנושא אליעד מביא ... שונים בניסיון של האדם לנגן: הרצון שלו והיכולת שלו לממש את הרצון הזה. כאשר האדם מצליח לממש את הרצון, הוא חש אני עשיתי זאת, וזה גורם לו לאהוב את עצמו . אבל כאשר הוא לא מצליח, הוא מאשים את עצמו ומרגיש שנאה עצמית. האדם חושב שהוא אחראי על הכישלון או ההצלחה ולכן ... שיש כאן ערבוב בין תחושת אני, תחושת רצון, לבין הגוף או היכולות שהאדם מייחס לעצמו. הוא מציע לבחון מה באמת בשליטתנו ומה לא, ולהבין שכל הנושא של לאהוב את עצמי נובע מתוך תפיסה מוטעית של שליטה ואחריות על דברים שאין לנו באמת שליטה מוחלטת עליהם. איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי? אליעד אומר שברגע שאדם חוקר לעומק את המושגים אני, עצמי ואהבה, הוא מתחיל להבין עד כמה הם מעורפלים. ככל שהוא מבין שהמושגים אינם ברורים לו, ככה הרצון שלו לאהוב את עצמו הולך ונחלש. אליעד מסביר שאם אתה מבין עד הסוף את הבלבול במושגים האלה, אתה כבר לא יכול להחזיק את הרצון לאהוב את עצמי. הרצון הזה מתפרק, מכיוון שאין לו בסיס ברור ואמיתי. מה הקשר בין טראומות עבר לאהבה עצמית? לקראת הסיום אליעד מתייחס לשאלה האם הרצון לאהוב את עצמי יכול לנבוע מטראומות בעבר. הוא מדגים זאת באמצעות דוגמה של אדם שנפגע בילדותו והוא כעת מנסה לפצות על כך באמצעות הרצון לאהוב את עצמו. אבל אליעד טוען שגם טראומה היא לא הסבר מספיק טוב. כי גם טראומה היא בעצם רצון שלא התממש, והסיבה שהאדם נפגע מכך ... חוזרת אותה שאלה: למה בכלל האדם רוצה שמשהו יקרה או לא יקרה? איך לחקור נכון את האהבה העצמית? אליעד מדגיש שצריך להתחיל מהבסיס, לשאול מה זה אומר לאהוב את עצמי? לפני ששואלים למה אני רוצה לאהוב את עצמי?. הוא ממליץ קודם כל לחקור את המושגים עצמם לעומק, להטיל ספק, ורק אחרי שהבנת בדיוק מה המילים האלה אומרות, תוכל לשאול שאלות המשך כמו למה או איך להפסיק לרצות את זה. ככל שהחקירה תהיה עמוקה יותר, כך הרצון והצורך לאהוב את עצמך ייחלשו. מה זה אהבה עצמית? איך נוצרת שנאה עצמית? איך להפסיק לרצות לאהוב את עצמי? מה ההבדל בין אני לעצמי? האם אפשר תמיד לאהוב את עצמי? איך נוצרת אהבה עצמית? שנאה עצמית, איך נוצרת שנאה עצמית? מתי אני לא אוהב את עצמי? האם אפשר תמיד לאהוב את עצמי? איך נוצר הרצון לאהוב את עצמי? למה אני רוצה לאהוב את עצמי? האם אני רוצה לאהוב את עצמי? פירוק הרצון לאהוב את עצמי, להעלים את הרצון לאהוב את עצמי, ההתייחסות שלי לעצמי, תפישת העצמי, תפישת האני, בחירה חופשית, מה ההבדל בין אני לבין עצמי? אני או עצמי, סוגים של ...
אהבה עצמית, למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי? האם אני צריך לאהוב את עצמי? איך להצליח לאהוב את עצמי? איך להשיג אהבה עצמית? איך לפתח אהבה עצמית? שיטות לאהבה עצמית, אהבה עצמית שקרית, שינויים במצב הרוח, מצבי רוח משתנים
... עצמית, למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי? האם אני צריך לאהוב את עצמי? איך להצליח לאהוב את עצמי? איך להשיג אהבה עצמית? איך לפתח אהבה עצמית? שיטות לאהבה עצמית, אהבה עצמית שקרית, שינויים במצב הרוח, מצבי רוח משתנים למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי? הרבה אנשים שואלים את עצמם את השאלה, למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי?, או שהם מרגישים שהם מצליחים לאהוב את עצמם לפרקי זמן קצרים, ואז מפסיקים שוב. האדם מוצא את עצמו במעין לולאה שבה הוא מצליח לאהוב את עצמו ואז לא מצליח, ושוב חוזר חלילה. אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לכך שאנשים מתקשים לפתח אהבה עצמית יציבה לאורך זמן היא שהם מנסים בכוח לאהוב את עצמם במקום לבדוק האם בכלל הם צריכים לאהוב את עצמם מלכתחילה. האם אני צריך לאהוב את עצמי בכלל? אליעד כהן מציע דרך חשיבה שונה לחלוטה, שבה במקום לשאול איך אני אוהב את עצמי?, צריך לשאול האם בכלל אני צריך לאהוב את עצמי?. לדבריו, התפיסה של אנשים רבים שהם חייבים לאהוב את עצמם היא עצמה מקור לבעייתם. אנשים חושבים בצורה אוטומטית שהם חייבים לאהוב את עצמם, ומכיוון שהם לא מרגישים כך, הם נלחצים ומנסים לאלץ את עצמם לאהוב את עצמם. זהו מצב של מתח פנימי, כי הם למעשה לא בדקו לעומק האם הם באמת חייבים או אמורים לאהוב את עצמם. איך להפסיק לנסות לאהוב את עצמך? הגישה שאליעד כהן מציע פשוטה אבל עמוקה מאוד: במקום להילחם בתחושה של חוסר אהבה עצמית ולנסות לאלץ את עצמך לאהוב, כדאי לעצור ולבחון באופן מדויק ומעמיק את האמת שבבסיס המחשבות שלך. במקום לקום בבוקר ולהגיד איך אני אוהב את עצמי?, כדאי לקום ולשאול למה בכלל אני חושב שאני צריך לאהוב את עצמי?. זוהי גישה של בחינה עצמית ואמיתית. במקום לנסות לשכנע את עצמך בכוח שאתה ראוי לאהבה עצמית, אליעד מציע לבדוק אם בכלל יש טעם בדרישה הזאת. לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו שאלות כמו: האם באמת מגיע לי לאהוב את עצמי? האם אני באמת צריך לאהוב את עצמי? האם העובדה שאני כזה או אחר, צריכה בכלל להשפיע על תחושת האהבה העצמית שלי? אולי אני טוב כמו שאני, גם בלי לאהוב את עצמי בצורה מיוחדת? למה ניסיון לאהוב את עצמך הוא בעצם שקר? אליעד כהן מסביר שניסיון לאהוב את עצמך בלי להבין לעומק למה, הוא בעצם סוג של שקר עצמי. בן אדם משקר לעצמו בכך שהוא בטוח מראש שהוא חייב לאהוב את עצמו, בלי שבחן את הסיבות לכך לעומק. האדם לא שואל את עצמו את השאלות הנכונות ולכן נופל לתוך מעגל סגור של עליות וירידות, שינויים חדים במצב הרוח ואכזבות חוזרות ונשנות. הניסיון בכוח ... שהדרך היחידה להגיע לאהבה עצמית אמיתית, או לכל הפחות לשלווה פנימית לגבי הנושא הזה, היא לבדוק את האמת. ברגע שאדם בודק בכנות ובעומק האם הוא באמת חייב לאהוב את עצמו, הוא מפסיק את התנודתיות החזקה הזאת במצבי רוחו. כאשר האמת מתבררת לאדם, בין אם התשובה חיובית או שלילית, הוא מגיע למצב של שקט פנימי, בלי עליות וירידות דרמטיות. לדעת את האמת, בין אם אתה ראוי לאהוב את עצמך או לא, זה מצב יציב יותר מבחינה רגשית. איך לבדוק מה האמת לגבי אהבה עצמית? אליעד ממליץ לעצור ולשאול שאלות אמיתיות ויסודיות, ללא פשרות או הנחות מוקדמות: למה בכלל חשוב לי לאהוב את עצמי? האם באמת כל האנשים צריכים לאהוב את עצמם? האם יש מצבים בהם זה טבעי שלא ארגיש אהבה עצמית? מה המשמעות של אהבה עצמית עבורי, ולמה אני כל כך לחוץ להשיג אותה? כאשר אדם שואל שאלות אלו ובודק אותן בכנות, הוא משיג שקט פנימי, בין אם הוא מגיע לתשובה כן או לא. הכרת האמת משחררת אותו מהלחץ ומהתנודתיות במצבי הרוח, וכך הוא יכול להגיע ליציבות רגשית ואיזון פנימי. איך לאהוב את עצמי? מהי אהבה עצמית שקרית? למה מצב הרוח שלי משתנה? האם צריך לאהוב את עצמי? שיטות לפיתוח אהבה עצמית האם אהבה עצמית חיונית לאושר? ...
3 סוגים של אהבה עצמית, 3 הגדרות של אהבה עצמית, מה זה לאהוב את עצמי? איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? האם אני אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך ילד אוהב את עצמו? מהי אהבה עצמית? 3 אפשרויות לאהוב את עצמי
3 סוגים של אהבה עצמית, 3 הגדרות של אהבה עצמית, מה זה לאהוב את עצמי? איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? האם אני אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך ילד אוהב את עצמו? מהי אהבה עצמית? 3 אפשרויות לאהוב את עצמי
... סוגים של אהבה עצמית, 3 הגדרות של אהבה עצמית, מה זה לאהוב את עצמי? איך לדעת שאתה אוהב את עצמך? האם אני אוהב את עצמי? איך לאהוב את עצמי? איך ילד אוהב את עצמו? מהי אהבה עצמית? 3 אפשרויות לאהוב את עצמי איך בן אדם יודע שהוא אוהב את עצמו? השאלה איך אדם יודע שהוא אוהב את עצמו? נראית במבט ראשון פשוטה, אך לפי אליעד כהן, יש מאחוריה המון עומק ומורכבות. לפני ששואלים איך ... מאחורי השאלה הזו. אליעד מסביר שבשאלה עצמה מסתתרות הנחות יסוד: האדם ששואל מניח שיש דבר כזה אהבה, שיש הבדל בין לאהוב את עצמי לבין לא לאהוב את עצמי, שיש בן אדם שיכול לדעת משהו, ושהוא בכלל יכול לשאול את השאלה הזו. כלומר, לפני שדנים באיך, צריך קודם לשאול מה זה בכלל אהבה עצמית?. מה זה בכלל אומר לאהוב את עצמי? לדעת אליעד, אהבה היא רגש או תחושה פנימית. אדם יכול להרגיש אהבה למישהו אחר גם בלי שהוא יעשה בשבילו משהו בפועל. למשל, אם אתה אוהב מישהי, זה לא בהכרח מתבטא בקניית ... אם מישהי תפגע בך פיזית בכוונה, האם תמשיך לאהוב אותה? לרוב אנשים יענו שלא. אבל אם אתה פוגע בעצמך בטעות, כנראה שתמשיך לאהוב את עצמך. למה? כי לאהבה עצמית יש מגוון משמעויות - אתה יכול לאהוב את עצמך בתנאי מסוים או ללא תנאים בכלל, וכל הגדרה תיתן תשובה אחרת לשאלה האם אני אוהב את עצמי?. 3 דרכים להגדיר אהבה עצמית לפי אליעד כהן אליעד כהן מפרט שלוש דרכים מרכזיות ... במצב הזה, האדם אוהב את עצמו לא בזכות ההצלחות אלא למרות הכישלונות. אליעד מדגיש שדווקא כאן, מי שתלוי בתוצאה כדי לאהוב את עצמו, בעצם לא אוהב את עצמו באמת. אהבה עצמית ללא פירוש בכלל זו הרמה הגבוהה ביותר שאליעד מתאר, בה האדם בכלל לא בודק אם הוא אוהב או לא אוהב את עצמו. האדם מסתכל רק על עובדות ... הלא מותנית, וזו שאין בה פירוש כלל, ובכך להגיע לשלמות פנימית אמיתית שבה אתה יכול לשחק בחיים בלי לפחד מהתוצאות. איך לאהוב את עצמי? איך לדעת אם אני אוהב את עצמי? מהי אהבה עצמית? איך בן אדם אוהב את עצמו בלי תנאים? האם אני אוהב את עצמי? מה ההבדל בין אהבה עצמית לשנאה עצמית? למה קשה לי לאהוב את עצמי? אז מההתחלה אז הוא שאל איך בן אדם יודע שהוא אוהב את עצמו עכשיו אנחנו יכולים לשאול למה הוא שואל את השאלה הזאת מה התועלת שהוא מצפה להשיג בזה שהוא שואל את השאלה ואז יכול להיות שהוא רוצה לאהוב את עצמו יכול להיות שהוא רוצה לא לאהוב את עצמו יכול להיות שהוא רוצה לאהוב את עצמו יותר יכול להיות שמישהו אמר לו יכול להיות שהוא פשוט רוצה לדעת מה האמת, זאת תשובה לשאלה מה התועלת הרגשית שלשמה הוא שואל את השאלה איך אדם יודע שהוא אוהב את עצמו אבל אני ... אוהב את עצמו. אז מה את אמרת? ש: שהוא חושב שיש דבר כזה אהבה. אליעד: למה כי אם אין דבר כזה אהבה מה הפירוש כי המילה לאהוב את עצמו מכילה בתוכה את המילה. ש: אהבה. אליעד: יפה אם אין דבר כזה אהבה אין דבר כזה לאהוב את עצמך ואז אין דבר כזה איך בן אדם יודע שהוא אוהב את עצמו, נכון מה עוד הוא מניח? ש: שאפשר לא לאהוב את עצמך ואפשר כן לאהוב את עצמך. אליעד: שאפשר? ש: שיש אפשרות לאהוב את עצמך. אליעד: שיש שני מצבים כאלה, מה עוד? ש: שיש דבר כזה בן אדם שיש דבר כזה מחשבה. אליעד: מחשבה לא יש דבר כזה ידיעה, נכון מה עוד? ש: שאפשר לשאול את זה. אליעד: לא מה עוד ... אוהב ילד יש אהבה שהילד אוהב את ההורה יש המון סוגים של אהבה. ש: אתה מדבר על עצמית. אליעד: כן אבל גם כלפי עצמך כי גם לאהוב את עצמך יש הרבה פירושים לזה. ש: אתה עכשיו נתת דוגמאות עם אחרים. אליעד: לא אני אומר גם מול עצמך את כל האהבות כלפי חוץ יש כלפי עצמך יש אהבה שאתה אוהב את עצמך בלי תנאים ויש ... שהוא אוהב את עצמו למה אתה מתכוון מה שאני מניח שאתה מתכוון מה שאני חושב שאתה מתכוון אני חושב שאתה חושב שאתה צריך לאהוב את עצמך ויש משימה כזאת בן אדם צריך לאהוב את עצמו יש משימה ואתה אומר איך אני אדע אם אני אוהב את עצמי או לא נגיד אתה אומר איך אני אדע אם אני שמן או רזה אני אבדוק איך אני אדע אם יש לי כסף או לא אני אבדוק אבל איך אני ... אם אתה עם בחורה או לא איך אתה יודע שאתה אוהב את עצמך איך תדע את זה אז פה חשוב עוד פעם להבין כשאתה אומר אני רוצה לאהוב את עצמי למה אתה מתכוון אתה רוצה לקום בבוקר ולהגיד איזה תותח אני איזה מוצלח אני למה אתה מתכוון כשאתה רוצה לאהוב את עצמך. אתה רוצה לאהוב את עצמך? ש: כן. אליעד: מה זאת אומרת שאתה רוצה לאהוב את עצמך מה אתה מתכוון לומר אתה רוצה כל בוקר לקום ולהגיד איזה מוצלח אני איזה חכם אני? ש: לא. אליעד: יפה אז למה אתה מתכוון אתה יכול להגיד או להגיד מה רוצה שיקרה או מה אתה רוצה ... בבוקר ואתה מרגיש טוב שמה מה אתה מרגיש איזה כייף לי שאני חי מה אתה מרגיש? ש: שמח לקום כאילו פשוט. אליעד: ומה זה קשור לאהוב את עצמך קשור או לא קשור, תשימו רק שהוא עצמו הבקבוק שלו זה לא איך בן אדם יודע שהוא אוהב את עצמו זה להבין מה זה אומר בן אדם אוהב את עצמו בכלל מה זה אומר, אתה כנראה עוד לא הבנת ... בן אדם אוהב את עצמו אז אתה כבר עכשיו רצת לאיך הוא יודע את זה קודם כל מה זה אומר בכלל, אז שנייה מי אמר לך שאתה צריך לאהוב את עצמך אולי אתה צריך לשנוא את עצמך איך אתה יודע את זה? ש: הכל במוח בעצם סתם פשוט רציתי לשאול. אליעד: טוב עכשיו בוא ניתן לך את הפרספקטיבה שלי בעניין יש כמה פרספקטיבות יש ... לראשון כשבן אדם נולד הוא לא אוהב את עצמו ולא שונא את עצמו לאט לאט הוא מתחיל להרגיש רגשות כלפי עצמו ואז הוא מתחיל לאהוב את עצמו ולשנוא את עצמו ולשנוא את עצמו ולאהוב את עצמו ואז אתה כביכול עושה תהליך ואז זה גם מחרפן לך את המוח שאתה אוהב את עצמך בזכות הבחורה אוהב את עצמך בזכות זה ואז אתה משתגע לגמרי ואז אתה עושה תהליך לחזור להתחלה אתה ...
למה אני לא אוהב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? אהבה בלי תנאים ואיבוד משמעות, מה רע באהבה בלי תנאים? למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? סיבות למה אני לא אוהב את עצמי
למה אני לא אוהב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? אהבה בלי תנאים ואיבוד משמעות, מה רע באהבה בלי תנאים? למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? סיבות למה אני לא אוהב את עצמי
... למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי כמו שאני? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? אהבה בלי תנאים ואיבוד משמעות, מה רע באהבה בלי תנאים? למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? סיבות למה אני לא אוהב את עצמי למה אני לא אוהב את עצמי בלי תנאים? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה מדוע רבים מאיתנו לא מצליחים לאהוב את עצמם ללא תנאים. זהו נושא שקשור ישירות לרגשות של קיום ומשמעות, ומאחורי השאלה עומדים תהליכים פסיכולוגיים עמוקים שמסבירים את הבעיה. אליעד ... להרגיש שהוא קיים. איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? ההרצאה מציינת כי לעיתים אהבה עצמית ללא תנאים עלולה להוביל לתוצאה לא רצויה. במילים אחרות, כאשר אדם מאוהב בעצמו ללא גבולות, ... בו - זמנית. למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? בסופו של דבר, אליעד מסביר כי לעיתים יש אנשים שמעדיפים לא לאהוב את עצמם ללא תנאים משום שיש להם אינטרס פסיכולוגי בכך. מדובר בתהליך של הסתגלות למציאות שבה אהבה עצמית מוחזקת תחת תנאים, והם עשויים למצוא איזו ... זה. ייתכן כי ההתנגדות לאהוב את עצמך ללא תנאים, מבחינה פסיכולוגית, מהווה אמצעי להימנע מתחושת ריקנות או ממוות תודעתי, אך המטרה היא תמיד להתפתח ולהתמודד עם רגשות חיוביים ... והתמוטטות תודעתית. איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? הרצאה זו מציינת שלעיתים אהבה עצמית ללא תנאים עשויה להוביל לתוצאה בלתי רצויה. במילים אחרות, דובר על כך שאדם שיאהב את עצמו ... עיון מעמיק. למה קשה לאהוב את עצמי בלי תנאים? בסופו של דבר, הדובר מציע שהאנשים שטרם הצליחו לאהוב את עצמם ללא תנאים עשויים למצוא איזו תועלת בכך שלא הם אוהבים את עצמם בצורה כזו. יש כאן מחשבה שאולי יש סיבה שנראית הגיונית בשבילהם לשמור על ... את עצמי כמו שאני? איך לאהוב את עצמי כמו שאני? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי אהבה עצמית אמיתית? איך לאהוב את עצמי? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? נטל ההוכחה, איך ילדים אוהבים את עצמם? איך להעריך את עצמי? איך לקבל את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? איך להרגיש מושלם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למה לאהוב את עצמי?, איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: למה לאהוב את עצמי?, דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיה הוליסטית, מטפל אישי מומלץ, מאמן אישי לאורח חיים בריא בתחום למה לאהוב את עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5156 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 12:10:56 - wesi1