אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחויב ✔פחד ממחויבות במערכת יחסים, האם לקנות מתנות? איזה מתנות לקנות? האם להציע נישואים? פחד מקשר רציני, איך לא ליצור מחויבות? איך להתמודד עם בן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:03פחד ממחויבות במערכת יחסים, האם לקנות מתנות? איזה מתנות לקנות? האם להציע נישואים? פחד מקשר רציני, איך לא ליצור מחויבות? איך להתמודד עם בן זוג שלא רוצה מחויבות? איך לא לשדר שאתה רוצה מחויבות?
איך פחד ממחויבות משפיע על נתינת מתנות ביחסים?

כאשר בן אדם נמצא במערכת יחסים שבה אחד הצדדים אינו בטוח שהוא רוצה להיות בקשר רציני, עולה שאלת המתנות. אליעד כהן מסביר שהרצון של אדם לתת מתנה מתוך אהבה או תשומת לב עלול דווקא לפגוע בסיכויי הקשר להתקדם, אם הצד השני חושש ממחויבות. אם הצד השני אינו בטוח בקשר, וכל מתנה שניתנת לו נתפסת כפעולה שמטרתה יצירת מחויבות או ביטוי לציפיות עתידיות, הדבר עלול לגרום לו לסגת.

מדוע לפעמים מתנות גורמות דווקא לריחוק?

אליעד נותן דוגמה של גבר שמאוד רוצה אישה מסוימת והיא אומרת לו שהיא לא בטוחה לגביו. מתוך רצון לגרום לה לבחור בו, הוא מעניק לה מתנות רבות, דואג לה, שולח לה פרחים, וכותב לה שירי אהבה. אלא שבמקרים מסוימים, דווקא הפעולות הללו מרחיקות את האישה עוד יותר, מכיוון שהיא עלולה לחוש שהמתנות והמחוות הטובות באות מתוך אינטרס רומנטי, דבר היוצר אצלה לחץ ומתח. באופן פרדוקסלי, ככל שהוא מפגין יותר אהבה ומתנות, כך היא מרגישה יותר לחץ ודחייה, מאחר והדבר נתפס בעיניה כסוג של כפייה רגשית או ציפייה למחויבות עתידית שהיא אינה מעוניינת בה.

מתי מתנה יכולה להיתפס כחיובית ולא ליצור פחד ממחויבות?

אליעד מסביר שיש מצבים שבהם מתנה דווקא יכולה לעזור. למשל, אם בן או בת הזוג אומרים במפורש שהם אינם רוצים את הקשר כי הם מרגישים שלא משקיעים בהם מספיק, או שהאדם השני אינו לוקח אותם ברצינות. במקרה כזה, דווקא מתנה משמעותית יכולה להראות רצינות ואכפתיות ולהוכיח לצד השני את כוונותיו הטובות של נותן המתנה. אם, לעומת זאת, האדם השני אומר במפורש שהוא מעוניין בידידות בלבד, והקשר לא מתאים לו מבחינה רומנטית, מתנה גדולה מדי או משמעותית עלולה להתפרש כצעד של כפיית מחויבות, מה שיכול להרחיק אותו עוד יותר.

איך יודעים אם פעולה או מתנה מבטאת מחויבות?

לדברי אליעד כהן, הדרך לדעת אם פעולה או מתנה מסוימת מבטאת מחויבות היא לשאול את עצמך אם היית עושה את אותה פעולה או מעניק את אותה מתנה גם אם היית יודע שאין לך סיכוי עתידי להיות בזוגיות עם האדם הזה. לדוגמה, אם אתה הולך עם מישהי לסרט מתוך כיף בלבד ואין לך שום ציפייה לעתיד, אז זו לא פעולה של מחויבות. אך אם אתה קונה למישהי טבעת, פעולה שלא היית עושה עבור ידידה בלבד, הרי שזהו ביטוי ברור למחויבות רומנטית. הדבר תקף גם בכיוון ההפוך, אם האדם השני עושה עבורך משהו שהוא לא היה עושה עבור ידיד רגיל, סימן שהוא מביע מחויבות כלפיך, לפחות ברמה כלשהי.

איך מתמודדים עם אדם שחושש ממחויבות בקשר רציני?

במצבים בהם אחד הצדדים חושש ממחויבות, אליעד מציע גישה פתוחה ולא לוחצת. במקום לומר לבן או בת הזוג "אנחנו לא חייבים להתחתן עכשיו", אפשר להגיד "בוא נתמקד במה שטוב לנו כרגע, לא חייבים להחליט שום דבר לעתיד". גישה זו יכולה להקל על תחושת הלחץ ולהפחית את החשש ממחויבות עתידית. משפטים המדגישים את ההווה בלבד, ללא שום הבטחה או דרישה לעתיד, מאפשרים לצד השני להרגיש יותר בנוח בתוך הקשר ומורידים ממנו את הלחץ לחשוב על מה שיהיה אחר כך.

מצד שני, אם מדגישים בפני האדם החושש שהמחויבות לא תקרה עכשיו אבל כן תהיה חייבת לקרות בעתיד, זה עדיין עלול להלחיץ אותו, כי הוא ממשיך לחשוש מהעתיד, ועלול לדאוג ממה יקרה אם בהמשך ישנה את דעתו. לכן חשוב להתמקד במה שטוב ונעים בהווה, ולתת לצד השני תחושה שהקשר מבוסס על רצון ולא על חובה או ציפייה לעתיד.

מתי כן להציע נישואים או לקנות מתנות גדולות?

אליעד מדגיש כי הצעת נישואים או מתנה גדולה, כמו רכב או טבעת, מתאימות רק כאשר האדם השני הביע בפירוש שהחשש שלו ממחויבות נובע מחוסר ביטחון לגבי רצינות כוונותיו של הצד השני. במקרה כזה, מחווה משמעותית יכולה לספק ביטחון והרגשת אהבה ומחויבות רצויה. אבל כאשר הצד השני לא מעוניין במחויבות רומנטית או שהוא כבר הביע הסתייגות ברורה, מתנות גדולות מדי יגרמו לו תחושת מחנק וירחיקו אותו עוד יותר.

אליעד מדגים שכאשר מתנות או מחוות נעשות ללא ציפיות רומנטיות אלא רק מתוך הנאה של נתינה בהווה, הן לא יעוררו פחד ויכולות להתקבל בשמחה. כאשר הן מבוצעות מתוך תקווה לעתיד או מתוך רצון "לרכוש" את ליבו של האחר, הן יתפסו כסוג של לחץ ויגרמו לתוצאה ההפוכה.
למה לקנות מתנות יכול ליצור פחד ממחויבות?

אליעד כהן מסביר שכשאדם רוצה להשיג את האהבה של בן הזוג, לפעמים הוא מנסה להשקיע בו באופן מיוחד, למשל על ידי קניית מתנות יקרות או מתנות עם משמעות עמוקה. אדם שחושש ממחויבות, או בן זוג שחושש להיות מחויב, יכול להרגיש מאוים דווקא מעצם הקבלה של מתנות משמעותיות מדי. הדוגמה שאליעד נותן היא של גבר שקנה לבת הזוג שלו מתנה גדולה, כמו רכב או תכשיט יקר, והתגובה שלה דווקא הייתה הפוכה ממה שהוא קיווה. במקום שהאישה תרגיש יותר קשורה אליו או תרצה אותו יותר, היא התרחקה עוד יותר.

הסיבה לכך, לפי אליעד, היא שהמתנה יוצרת באופן סמוי ציפייה למחויבות. היא מעבירה מסר ברור: "אני רוצה ממך משהו רציני, אני רוצה מחויבות עמוקה". אם הצד השני לא מעוניין במחויבות הזו מלכתחילה, המתנה רק מגבירה את הפחד וגורמת לו להתרחק. כך יוצא, שדווקא כשמנסים לעשות "יותר מדי טוב" במטרה ליצור קשר עמוק, לפעמים משיגים בדיוק את ההפך.

איך נכון להתנהג כאשר הצד השני לא מעוניין במחויבות?

אליעד נותן דוגמה נוספת: כאשר בן זוג לא רוצה מחויבות, הדבר הנכון לעשות הוא לא ליצור ציפיות ולא להפעיל עליו לחץ. אם הצד השני מבהיר שהוא רוצה להישאר בידידות או לא מעוניין בזוגיות עמוקה, עדיף לא להעניק לו מתנות או לעשות עבורו פעולות עם מסר של קשר עתידי. פעולות כאלה רק יגרמו לצד השני להרגיש מחויבות שהוא לא מעוניין בה, וכתוצאה מכך הוא עשוי להתרחק עוד יותר.

לדוגמה, אם מישהו יוצא לסרט עם בת זוג כשהוא נהנה מזה רק כי הוא חושב שבעתיד הם יהיו זוג, הוא בעצם משדר מסר של מחויבות עתידית. אם בת הזוג אינה מעוניינת במחויבות, היא תרגיש בלחץ ותעדיף להימנע מפעילויות כאלה בעתיד.

מתי כן כדאי לקנות מתנות כדי ליצור מחויבות?

אליעד מדגיש שקניית מתנות יכולה להיות חיובית במצבים מסוימים. למשל, אם בן הזוג אומר במפורש שהוא אינו רוצה את הקשר כי הצד השני "לא משקיע מספיק" או "לא אוהב מספיק" - דווקא אז יהיה נכון להראות את האהבה והמחויבות על ידי קניית מתנות גדולות ומשמעותיות. פעולה כזו יכולה להעביר מסר חיובי וברור: "אני באמת אוהב אותך ומוכן להשקיע". במקרה זה, המתנה מחזקת את הביטחון של הצד השני בקשר ומסייעת לו להרגיש רצוי ואהוב יותר.

מה המשמעות של פעולות עם ציפייה לעתיד?

אליעד מפרט ומדגיש שכאשר עושים פעולה כלשהי במערכת יחסים, חשוב לשאול את עצמנו האם היינו עושים את הפעולה הזאת גם ללא הציפייה לעתיד משותף. אם התשובה היא שלא היינו עושים זאת ללא קשר עתידי, סימן שהפעולה הזו מבטאת ציפייה למחויבות. דוגמה לכך היא קניית טבעת. אם אדם קונה טבעת לבת זוג, הרי שברור שהוא אינו קונה אותה "סתם", אלא עם ציפייה ברורה שהיא תהיה חלק מעתיד משותף. הפעולה עצמה משדרת מחויבות ברורה, ואם הצד השני לא מעוניין במחויבות הזו - הפעולה עלולה להרחיק אותו.

איך להגיב כשהצד השני מפחד ממחויבות לקראת נישואים?

אליעד מסביר שגם כאשר הצד השני חושש ממחויבות רצינית כמו נישואים, ניתן להרגיע את החששות באמצעות גישה נכונה. במקום ללחוץ עליו להתחייב מיד, אפשר לומר משפט כמו: "אנחנו לא חייבים להתחתן היום. בוא נתמקד במה שטוב לנו כרגע ונראה בעתיד". משפט כזה אמנם מוריד את הלחץ של מחויבות מיידית, אך מצד שני יכול עדיין לשמור על תחושת לחץ סמויה לגבי העתיד. לכן, המשפט האופטימלי הוא לומר: "בוא נעשה את מה שטוב לנו עכשיו, ומה שיהיה בעתיד - יהיה". משפט זה משדר פתיחות וגמישות מוחלטת, ללא ציפיות סמויות, וכך מפחית את הפחד ממחויבות.

לסיכום, אליעד כהן מדגיש שוב ושוב שהמפתח הוא הבנת הצד השני: האם הוא מעוניין במחויבות או חושש ממנה. פעולות שיכולות להיתפס כמחייבות צריכות להיעשות רק כשהצד השני מעוניין בהן, וכאשר הצד השני חושש - יש להימנע מהן או לעשות אותן באופן שלא משדר שום ציפייה עתידית.
הוכחות התמקדות מרגיש איומים להרחיק למכור מוצר יקר ללקוח הצד השני להשפיע על זוגיות פתוחה לא רוצה קשר חששות איזה מתנות לקנות איך לא ליצור מחויבות איך לא לשדר איך לא לשדר שאתה רוצה מחויבות איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם בן זוג איך להתמודד עם בן זוג שלא רוצה מחויבות איך להתמודד עם בת זוג איך להתמודד עם בת זוג שלא רוצה מחויבות אתה רוצה בן זוג בן זוג שלא רוצה מחויבות בת זוג בת זוג שלא רוצה מחויבות האם להציע נישואים האם לקנות האם לקנות מתנות התמודדות התמודדות עם התמודדות עם בן זוג התמודדות עם בן זוג שלא רוצה מחויבות התמודדות עם בת זוג התמודדות עם בת זוג שלא רוצה מחויבות זוג זוגיות יחסים כיצד להתמודד עם לא ליצור מחויבות לא לשדר לא לשדר שאתה רוצה מחויבות לא רוצה לא רוצה מחויבות להציע להציע נישואים להתמודד להתמודד עם להתמודד עם בן זוג להתמודד עם בן זוג שלא רוצה מחויבות להתמודד עם בת זוג להתמודד עם בת זוג שלא רוצה מחויבות ליצור ליצור מחויבות לפחד מקשר רציני לקנות לקנות מתנות לשדר לשדר שאתה רוצה מחויבות מחויב מחויבות מחויבות במערכת יחסים מחוייב מחוייבות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים מפחד ממחויבות מתנה מתנות מתנות לקנות נישואים נישואין פחד פחד מ פחד ממחויבות פחד ממחויבות במערכת יחסים פחד ממחוייבות פחד מקשר רציני פחדים קשר רציני רוצה רצון רצינות שאתה רוצה
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים למה אנשים רוצים מחויבות בזוגיות? אנשים רבים רוצים להשיג מחויבות בזוגיות משום שהם מחפשים ביטחון, יציבות ואמונה שהצד השני ... אם טוב לאדם איתך באופן טבעי, אין לו שום סיבה לעזוב אותך ולכן אין צורך במחויבות פורמאלית. אליעד מביא את הדוגמה שאנשים לא מחויבים לנשום כי הם רוצים לנשום באופן טבעי. זהו מצב אידיאלי - להיות בזוגיות מתוך רצון פנימי ולא מתוך התחייבות חיצונית. מהי מחויבות אידיאלית בזוגיות? המחויבות האידיאלית בזוגיות, לפי אליעד, היא מצב שבו הצד השני מרגיש מחויב להיות איתך מתוך רצון טבעי, ללא צורך בהסכמים או הבטחות. הוא ... עם אף אדם אחר - לא מבחינה רגשית, לא מבחינה מינית ולא מבחינה חברתית. זו מחויבות שנוצרת מתוך אהבה והנאה ולא מתוך אילוץ או פחד. מה הבעיה ... שהוא לא מספיק טוב, ושהצד השני יגלה זאת ויעזוב. איך קשורה דילמת האסיר למחויבות בזוגיות? אליעד כהן מתאר את דילמת האסיר בהקשר לזוגיות, כאשר ... מתוך הבנה הדדית שאף צד לא יפגע בשני. הבעיה נוצרת כשהאדם עצמו אינו עומד במחויבות, ואז הוא מתחיל לחשוד שגם הצד השני אינו עומד בה. אליעד מסביר ... בעצמם כדי להקל על עצמם להאמין בנאמנות של בן הזוג. מה הקשר בין עצלנות למחויבות בזוגיות? לפי אליעד, רוב האנשים נכנסים לזוגיות מתוך עצלנות ... מוצר, ומכאן נובעות הרבה בעיות ביחסים. מה הדרך הבריאה לגרום למישהו להיות מחויב אליך? אליעד מציין שתי דרכים עיקריות ובריאות לגרום למישהו להיות מחויב אליך: הדרך הראשונה והטובה ביותר היא להיות כל כך טוב לצד השני, ... להתחייב לך. בשתי הדרכים, האחריות מוטלת עליך - להיות טוב מספיק כדי לייצר מחויבות טבעית ובריאה, בלי איומים או מניפולציות. למה אנשים מעדיפים ליצור מחויבות באמצעות איומים או התחייבויות פורמאליות? אליעד מסביר שרוב ... איתי בכל מחיר. הוא מדגיש שזו גישה שיוצרת שנאה ולא אהבה. האם לרצות מחויבות בזוגיות זה לגיטימי? כן, לפי אליעד, זה לגיטימי לחלוטין לרצות שמישהו יהיה מחויב כלפיך ויאהב אותך ללא תנאים. אך הדרך להשגת המחויבות היא הקריטית - אם אתה פועל דרך מניפולציות, איומים או חתימה על ... הסכמים פורמאליים או התחייבויות כפויות. בן הזוג בזוגיות כזאת מרגיש מחויבות מתוך אהבה טבעית ולא מתוך פחד או לחץ. איך להשיג מחויבות בזוגיות? איך להימנע מבגידות בזוגיות? מהי דילמת האסיר בזוגיות? איך למנוע רכושנות בזוגיות? האם כדאי להתחתן? למה אנשים רוצים מחויבות בזוגיות? איך יוצרים זוגיות בריאה? למה להיות בזוגיות? איך ... איך לגרום לו להתחייב לך? איך לגרום לה להתחייב לך? איך להתמודד עם פחד ממחויבות? מהי מחויבות הדדית בזוגיות? למה לא לבגוד? בעד ונגד בגידה, האם כדאי לבגוד? ... ממה נוצרת רכושנות בזוגיות? איך לא להיות רכושני בזוגיות? איך נוצרת מחויבות בזוגיות? למה יש בגידות בזוגיות? איך לגרום למישהו להתחייב לך? איך לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך? איך לגרום למישהו לא לבגוד בך? איך למנוע בגידה? איך ... איך להיכנס לזוגיות ממקום טוב? מהי זוגיות בריאה? מהי זוגיות חולה? האם מחויבות זוגית זה טוב או רע? אז יש דבר שנקרא
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
... השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחוייב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע מהו עיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי מהווה יסוד מרכזי בשכנוע, מכירה ומשא ומתן. עיקרון זה טמון בהבנה שכל רעיון יכול להיתפס בשני אופנים עיקריים: מחויב, כלומר, כוודאות או דבר שמוכרחים להאמין בו, או אפשרי, שמשדר ספק או גמישות. כשבן אדם בטוח בדבר כלשהו, הוא מציג אותו כוודאי, כאשר הוא בספק, הוא מציג את המחשבה כאולי. בעניין זה, כל רעיון יכול להתפרש כמחויב (כמו אני חייב את המוצר הזה) או אפשרי (כמו אולי אני צריך את המוצר). המטרה היא לשדר ללקוח או למישהו אחר שהפעולה או ההחלטה שהציעו לו היא לא רק אופציה אלא מחויבת ונדרשת. איך השימוש בעיקרון משפיע על מכירות? במכירות, הרצון הוא לגרום ללקוח להאמין שהוא חייב את המוצר ושהוא לא יכול להסתפק במשהו אחר. הצגת המוצר כמחויב ולא כאפשרי משדר ללקוח שהוא חייב לרכוש אותו. לדוגמה, במקום לומר נראה לי שהמוצר טוב, יש להצהיר המוצר הזה הכרחי עבורך. כל הצגת הספק או האפשרות תהפוך את ההחלטה לעמומה ותגביר את הסיכוי שהלקוח יימנע מלקנות. כיצד מטפלים בהתנגדויות באמצעות עיקרון המחויב והאפשרי? במצב שבו לקוח מציג התנגדות, כמו זה יקר לי, כדאי להפוך את ההתנגדות לאפשרי ולא למחויב. במקום לומר זה יקר וזהו, יש לומר אולי זה נראה לך יקר, אבל אולי יש בזה תועלות נוספות. בכך ההתנגדות מומרת לאפשרות, וקל יותר לשוחח על יתרונות נוספים של המוצר מבלי לסתור את מה שאמר הלקוח. מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי? עיקרון המחויב והאפשרי מקביל לעקרונות של אובייקטיבי מול סובייקטיבי, וודאי מול ספק. כאשר אומרים ככה זה תמיד מציגים רעיון כאובייקטיבי (מחויב), אך אם אומרים לדעתי זה ככה, הרעיון נתפס כיותר סובייקטיבי (אפשרי). בדיוק כמו בהפגת התנגדות, כאשר רוצים להוריד את עוצמת ההתנגדות, יש להפוך אותה לסובייקטיבית (בעיניך זה ככה) ולהציג את הדעה שלנו כאפשרית (אולי זה ככה). איך מעבירים את הלקוח ממחויב ואפשרי לסגירת עסקה? למעבר מהתנגדות לסגירת עסקה, יש לנקוט בגישה של גם וגם כאשר הלקוח מציג התנגדות. לאחר מכן, במטרה להגיע להסכמה ולסגור את העסקה, יש להחזיר את השיחה למחויב ולהציג את הרעיון כלא ניתן להימנע ממנו. ברגע שהלקוח מקבל את הרעיון כוודאי, הוא נטה לפעול בהתאם ולהשלים את העסקה. דוגמאות ליישום מחויב ואפשרי בחיים היומיים יש לשים לב בשיחה יומיומית להבדלים בין גם וגם לבין רק. לדוגמה, כאשר אומרים עכשיו יום הכוונה היא לרק יום, בעוד שאם אומרים ... - במקום לטעון באופן חד משמעי שמה שמישהו אומר לא נכון, ניתן להוסיף גם וגם ולטעון שיש מקום לראות את הדברים גם בצורה אחרת. במצבים של סגירת עסקה, הכרחי לחזור לרמת המחויב ולשדר כי אין אפשרות אחרת. סיכום העיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע השימוש בעיקרון המחויב והאפשרי מאפשר גמישות והכוונה מדויקת בכיצד להתמודד עם התנגדויות ולהוביל לפעולה. בין אם מדובר בשיחה עם לקוח, בעבודה עם ילדים או בניהול משא ומתן, חשוב להבין מתי להציג רעיון כוודאי ומתי להפוך התנגדות לאפשרית, כך שנוכל להוביל את השיחה לכיוון הרצוי. עקרונות שכנוע טכניקות מכירה הבנת התנגדויות הבחנה בין מחויב ואפשרי שיטות משא ומתן מדוע עיקרון המחויב והאפשרי חשוב כל כך בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי הוא בסיס לכל פעולה של שכנוע, מכירה או משא ומתן. אפשר לראות שכל רעיון בעולם מוצג או כמחויב, כלומר, וודאי וחייב להיות כך, או כאפשרי בלבד, כלומר, דבר שאולי נכון ואולי לא. כשבן אדם בטוח ברעיון שלו (מחויב) - הוא מדבר עליו כמשהו וודאי. לעומת זאת, כאשר הוא מסתפק (אפשרי) - הוא מדבר על זה כעל משהו שאולי נכון ואולי לא. איך חלוקה למחויב ואפשרי משפיעה על קבלת החלטות? אפשר לתת דוגמה: לקוח חושב על מוצר מסוים, ויכול להחזיק בשתי עמדות שונות כלפיו. הוא יכול להגיד אני חייב את המוצר הזה (מחויב) או אולי אני צריך את המוצר (אפשרי). ככל שהלקוח מרגיש שהמוצר נחוץ לו באופן מחייב, כך יגדל הסיכוי שירכוש אותו. כשמישהו לא רואה סיבה וודאית לפעול, הוא עלול להישאר במצבו הנוכחי ולא לשנות דבר. לכן, אם רוצים לחתום עסקה, חשוב להביא את הלקוח למצב שהוא משוכנע לחלוטין שהפעולה מחויבת עבורו. כיצד משתמשים בדיבור מחויב ואפשרי במכירות או במשא ומתן? במצב של מכירה, רוצים שהלקוח יאמין בצורה מוחלטת שהוא זקוק למוצר, ולכן מציגים את הצורך כמחויב. לדוגמה: בזמן הסבר על המוצר, יש להימנע מביטויים של ספק כמו נראה לי שהמוצר טוב או אולי זה יעזור לך. במקום זאת, אומרים המוצר הזה הכרחי עבורך, זה ... ההתנגדות, מומלץ להפוך אותה לאפשרי: אולי זה רק נראה לך יקר, ואולי יש בזה גם תועלות נוספות בצורה זו, ההתנגדות שלו נחלשת. אם לקוח בטוח שהוא לא רוצה מוצר (דיבור של מחויב: בוודאות לא רוצה), אפשר לרכך זאת באמצעות דיבור אפשרי: אולי תבדוק, אולי בכל זאת תמצא שזה מתאים לך. בדרך הזו, כל עוד ההתנגדות מוצגת בצורת מחויב, קשה לשנות אותה, ולכן אנחנו הופכים אותה לאפשרי כדי להוסיף רעיון אחר לצידה. אבל כשמגיעים לשלב הסופי של סגירת העסקה, צריך לחזור לדיבור
מחויב המציאות, אפשרי המציאות, האם ישנו דבר שקיומו הוא מחוייב המציאות
מחויב המציאות, אפשרי המציאות, האם ישנו דבר שקיומו הוא מחוייב המציאות
מחויב המציאות, אפשרי המציאות, האם ישנו דבר שקיומו הוא מחוייב המציאות האם ישנו דבר שקיומו הוא מחויב המציאות? אליעד כהן דן בנושא מחויב המציאות ואפשרי המציאות ומסביר לעומק האם בכלל קיים דבר שניתן לומר עליו שהוא מחויב המציאות, כלומר, דבר שחייב להתקיים ולא יכול שלא להתקיים בשום תנאי. הסוגיה נוגעת לשאלה פילוסופית בסיסית ביותר - האם יש דבר ... כאלה ואחרים. אליעד מסביר שהרבה פעמים אנשים משתמשים במושגים מחויב או אפשרי מבלי להבין עד הסוף את המשמעות המדויקת של המושגים האלה. הוא מבהיר שלדבר על מחויב המציאות אומר שיש משהו במציאות עצמה שחייב להיות קיים תמיד ובכל מצב. לעומת זאת, אפשרי המציאות הוא מושג שמתייחס לדברים ... מותנה במשהו אחר שקובע את קיומם. מדוע חשוב להגדיר במדויק מהו מחויב המציאות? אליעד מדגיש שוב ושוב את החשיבות של הגדרות מדויקות. הוא מסביר שאם אנחנו לא מגדירים במדויק את המונח מחויב המציאות, אנחנו עלולים להגיע לבלבול ולהניח הנחות שגויות בנוגע למציאות. הוא מדגים כיצד יש אנשים שאומרים, למשל, שהעולם מחויב המציאות כי הם לא יכולים לדמיין מצב שבו העולם אינו קיים. אבל הוא טוען שזאת תפיסה לא מדויקת, כיוון שהעובדה שאנחנו לא יכולים ... נוספת ומפורטת: הוא אומר שאנשים יכולים לחשוב שדברים מסוימים הם מחויבים, למשל העובדה שהשמש זורחת כל בוקר. עם זאת, הוא מסביר לעומק שהשמש אמנם זורחת כל בוקר, אך היא אינה מחויבת המציאות, מפני שתיאורטית ייתכן מצב שהשמש לא תזרח יום אחד מסיבה כלשהי. כלומר, עצם האפשרות לחשוב על מצב שבו השמש אינה זורחת כבר הופך את המציאות הזאת לאפשרית ולא מחויבת. כיצד ניתן להבחין בין מחויב המציאות לאפשרי המציאות? על מנת להבין את ההבחנה בין מחויב לאפשרי, אליעד מציג שיטת בירור פשוטה: הוא מציע לשאול האם ניתן להעלות על הדעת מצב בו הדבר המדובר לא יהיה קיים. אם ניתן אפילו לדמיין מצב כזה, הדבר אינו מחויב המציאות אלא רק אפשרי. רק דבר אחד שלא ניתן כלל וכלל לדמיין את העדרו, כלומר, דבר שלא ייתכן אפילו בצורה תיאורטית או לוגית שיהיה נעדר, הוא דבר שניתן לומר עליו שהוא מחויב המציאות. אליעד כהן מוסיף הסבר נוסף על תהליך החשיבה: אם מישהו שואל האם בסופו של דבר יש משהו מחויב המציאות או לא? הוא למעשה מניח מראש שיש משמעות להגדרת המונח מחויב. אליעד מסביר שאם אין בכלל משמעות למושג מחויב המציאות, אז השאלה עצמה חסרת משמעות. כלומר, עצם הדיון בשאלה מניח שיש משמעות למונחים ולמושגים האלה, ולכן חשוב כל כך להגדיר אותם בצורה מדויקת וברורה. מה גורם לאנשים להתקשות בהבנת מושג המחויבות? אליעד מתייחס לכך שאנשים מתקשים להבין את מושג מחויב המציאות מפני שהם רגילים לראות דברים באופן מותנה - למשל, הם רגילים לכך שכל דבר שקורה בעולם מותנה בדבר אחר. לכן, כאשר הם ... דוגמה נוספת ואומר שאנשים עלולים לחשוב למשל שחוקי ההיגיון הם מחויבי המציאות. אך הוא מסביר שגם זה אינו מדויק, מכיוון שייתכן לדמיין אפילו מצב בו ההיגיון עצמו משתנה או אינו קיים, גם אם קשה ... הזה בפועל. עצם האפשרות לדמיין ולחשוב על כך מוכיחה שהדבר אינו מחויב באופן מוחלט. האם יש בכלל דבר שהוא באמת מחויב המציאות? לאורך ההסברים והדוגמאות הרבות, אליעד מציג את התפיסה לפיה למעשה ייתכן שאין שום דבר שהוא באמת מחויב המציאות, אלא כל דבר שקיים הוא בהכרח אפשרי בלבד. הוא מציע לשקול את האפשרות שלמעשה כל הדברים שאנחנו רואים סביבנו - כולל ... הזמן והמרחב - כולם אפשריים בלבד, ואין שום דבר במציאות שהוא מחויב באופן מוחלט. אליעד כהן מדגיש שוב ושוב שההבנה הזאת היא נקודת המפתח להבנה עמוקה של המציאות, מפני שהיא עוזרת לנו להשתחרר מתפיסות שגויות ולראות את המציאות באופן יותר מדויק וברור. מהו מחויב המציאות? האם העולם קיים בהכרח? האם יש דבר שקיומו הכרחי? ההבדל בין מחויב לאפשרי המציאות איך להגדיר מושגים פילוסופיים? האם ההיגיון מחויב המציאות? ...
פחד ממחוייבות, פחד להתחייב, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד למצוא עבודה, פחד מרכישת דירה, להתחייב לקשר זוגי, פחד להתחתן, פחד להתגרש, חרדה ממחויבות
פחד ממחוייבות, פחד להתחייב, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד למצוא עבודה, פחד מרכישת דירה, להתחייב לקשר זוגי, פחד להתחתן, פחד להתגרש, חרדה ממחויבות
... ממחוייבות, פחד להתחייב, פחד מזוגיות, פחד מאהבה, פחד למצוא עבודה, פחד מרכישת דירה, להתחייב לקשר זוגי, פחד להתחתן, פחד להתגרש, חרדה ממחויבות מה גורם לפחד ממחויבות ואיך להתמודד איתו? פחד ממחויבות הוא נושא מורכב שנובע מתהליך מחשבתי ורגשי, בו ברגע שאדם נדרש להתחייב למשהו, בין אם זו זוגיות, עבודה, רכישת דירה או אפילו ... של ההחלטה. אליעד כהן מסביר שפחד להתחייב קיים כיוון שכל התחייבות כרוכה בהגבלת החופש, ומכך עולה תחושת חסרונות מוגברים הקשורים לצורת החיים החדשה שאליה האדם מחויב. לדוגמה, כשאדם מתלבט אם להתחייב לרכישת דירה, מיד עולים במוחו חסרונות כמו מיקום, מחיר, התחייבות כלכלית ארוכת טווח והגבלה על ... מנגד, אם אין התחייבות, קל יותר לאדם לדמיין אלטרנטיבות אפשריות ולהרגיש פחות מוגבל. אליעד מבהיר שבפועל, לכל החלטה יש תמיד חסרונות. בכל בחירה, ככל שאדם מחויב אליה יותר, הוא גם חווה בעוצמה רבה יותר את החסרונות שבה. עם זאת, חשוב להבין שהחיים עצמם דורשים התחייבויות, כי ללא מחויבות כלשהי אין דינמיקה ואין משמעות למשחק החיים. המחויבות מאפשרת תחושות של אושר, אהבה, וגם סבל, ובלעדיה החיים נטולי משמעות ודינמיקה רגשית. למה אנשים מחפשים שלמות בהחלטות? אליעד ... של החיים. אך חשוב לזכור שהטוב הפנימי לא תלוי בצורה החיצונית שבה אנו נמצאים אלא באופן שבו אנו מפרשים את המציאות. ההבנה הזו מאפשרת גישה בריאה יותר למחויבות - כי בכל רגע, למרות המחויבות, יש לאדם אפשרות לשנות את תפיסתו הפנימית. איך אפשר להתחייב בלי להרגיש כבול? אליעד מסביר שדרך טובה להתמודד עם פחד ממחויבות היא להרגיש בתוך הלב שאינך באמת מחויב בצורה מוחלטת. מי שמרגיש שבכל רגע הוא יכול לשנות את נקודת המבט שלו על המציאות, יוכל להתחייב ביתר קלות. אם אדם זוכר שהטוב שלו ... בעיה לסבול או ליהנות, כי הוא יודע שגם אם יסבול זה לא סוף העולם, יכול להתחייב בעומק רב יותר לקשר זוגי, לעבודה או לרכישת נכס, כי הוא אינו מפחד מההשלכות של המחויבות. ככל שהאדם פנוי יותר ברמה הפנימית, הוא מסוגל להתחייב ולחוות את המחויבות בכל העוצמה שלה, כולל רגשות של אושר, אהבה או אפילו פחד וסבל. למה לפעמים קל להתחייב ולפעמים קשה? אליעד מתאר כמה סיבות שבגללן אדם יכול להרגיש שקל לו להתחייב או שקשה לו להתחייב, למשל: תחושה אקראית: לפעמים עולים באופן טבעי החסרונות או היתרונות של החלטה מסוימת ללא סיבה ברורה. רמת המחויבות הנתפסת: אם אדם תופס את ההחלטה כמחויבות מוחלטת, הוא ירגיש כבול יותר ויראה את החסרונות ביתר עוצמה. הרצון בצורה: ככל שהאדם באמת מעוניין באותה צורה שאליה הוא מתחייב, כך יהיה לו קל יותר לראות את היתרונות ופחות את החסרונות. חסרונות אחרים במציאות: לעיתים הפחד ממחויבות מסוימת משקף חוסר שביעות רצון כללי מהחיים. אדם שסובל מחוסר בזוגיות עלול להתקשות להתחייב לעבודה, לא בגלל העבודה עצמה אלא בגלל ... שחרור פנימי עוזר להתחייב? אליעד מבהיר באופן פרדוקסלי שלעיתים דווקא אדם שיש לו שחרור פנימי עמוק, כזה שלא מפחד לסבול, מסוגל להתחייב בצורה מלאה ומוחלטת כי המחויבות פחות מאיימת עליו. הוא מרגיש בטוח ויכול להרשות לעצמו להתמסר באופן שלם, כי אינו חושש מהאפשרות של אובדן או סבל עתידי. לעומת ... ללא אפשרות לשינוי, יחוש לחץ עצום וחוסר יכולת להתחייב באמת. לעומתו, אדם שאומר מקסימום נתגרש יכול לחוות אהבה עמוקה יותר כי בתוכו הוא חופשי מהלחץ הקיומי של המחויבות. כיצד לחוות מחויבות בלי פחד? ההמלצה המרכזית של אליעד היא לזכור שתמיד קיימת האפשרות הפנימית לשנות את הפרשנות שלך למציאות. אם האדם מרגיש שהוא יכול לשלוט בפרשנות שלו למציאות, הוא יוכל להתמודד עם כל תוצאה של ההחלטה שלו. ככל שהאדם מודע ליכולת הפנימית שלו, כך יוכל לחוות מחויבות עמוקה יותר בלי פחד. למה אני מפחד להתחייב? איך להתמודד עם פחד מזוגיות? חרדה ממחויבות - פתרונות איך להפסיק לפחד מהחלטות? האם אפשר להיות חופשי בתוך מחויבות? מה גורם לפחד להתחייב? עכשיו הנושא הולך ככה, מה הנושא אתה יודע מה הנושא אני אגיד לך מה הנושא, הנושא שלפעמים בן אדם בא לקבל ... היא שכל שאתה יותר תתחייב לאותה צורה ככה אתה יותר תחווה את אותם חסרונות. זאת אומרת לא משנה איזו צורה תהיה בעולם אם יגידו לך תקשיב אתה חייב להיות במצב הזה מחויב שזה יהיה המצב הזה אתה לא יכול לשנות אותו אין לך אפשרות לשנות אותו אתה תתחיל להרגיש הגבלה מהצורה, אוקי עכשיו אבל מה האמת שבחיים באופן יחסי כדי לשחק חלק מהמשחק מושתת על התחייבות לצורות כי אם לא תהיה לך שום מחויבות לשום צורה אז ממילא אין לך שום דינמיקה כי כל צורה אתה תהיה קשור אליה באופן שווה ואז אין לך שום קשר לשום צורה ונגמר המשחק ... החסרונות. ש: דווקא קופצים לי היתרונות ואיך אפשר לשנות את זה שדווקא היתרונות יבלטו. אליעד: אז היא שואלת שאלה נכונה אתם הבנתם את השאלה היא שואלת מה האם זה מחויב שכשבן אדם אומרים לו להתחייב לצורה מסוימת קופץ לו החסרונות, לפעמים קופץ היתרונות נגיד אומרים לך בוא תקנה בית באיזה מקום לפעמים ... לו החסרונות ועכשיו אפשר לנסות למצוא היגיון. איזה יתרונות אפשר למצוא אפשר להגיד שיש שכלול של הרבה מאוד פרמטרים נגיד השאלה היא נגיד עד כמה בן אדם חווה שהוא מחויב לדבר, אם בן אדם חווה אוקי אני מחויב אבל אני לא באמת מחויב אז יכול להיות שפחות יקפוץ לו החסרונות אבל אם בן אדם נגיד לדוגמה עבורו מחויבות זה
איך לגרום למישהו להעריך אותך? איך לא להילקח כמובן מאליו? האם לספר שהתאמצת לעזור? האם לספר שהיה לך קשה לתת? איך לגרום למישהו להרגיש מחויב אליך? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לעשות למישהו טוב?
איך לגרום למישהו להעריך אותך? איך לא להילקח כמובן מאליו? האם לספר שהתאמצת לעזור? האם לספר שהיה לך קשה לתת? איך לגרום למישהו להרגיש מחויב אליך? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לעשות למישהו טוב?
... אותך? איך לא להילקח כמובן מאליו? האם לספר שהתאמצת לעזור? האם לספר שהיה לך קשה לתת? איך לגרום למישהו להרגיש מחויב אליך? איך לגרום למישהו להיות חבר שלך? איך לעשות למישהו טוב? האם כדאי להדגיש שהתאמצת כדי שיעריכו אותך יותר? אליעד כהן מסביר כי כאשר אדם עוזר לאחר ומעוניין להרגיש ... קשה היה לו לתת עזרה או תמיכה, הוא לכאורה מדגיש בפני האחר את גודל ההקרבה שלו, מה שיכול לגרום לצד השני להרגיש מחויב יותר ואף להעריך יותר. לדוגמה, אם אדם עזר לחברתו להחליף מנורה, ובאותו יום הוא היה חולה, עייף וכואב לו הגב, השאלה היא האם הוא צריך לספר לה שהוא היה במצב לא טוב ובכל ... שהיה לו קל והוא שמח לעזור לה. אליעד מסביר שככל שאדם ידגיש יותר את הקושי והמאמץ שלו, הצד השני עשוי להרגיש מחויב לו, להעריך אותו ולהיקשר אליו יותר, משום שאותו אדם רואה בו מישהו שמוכן להקריב למענו הרבה, וזה נתפס כאהבה בלתי מותנית. מצד שני, קיים סיכון הפוך - כאשר אדם מגלה לבן ... למרות הקושי, זו אינדיקציה לאהבה בלתי מותנית ומוכנות להקריב למען הצד השני. האם כדאי לנסות לגרום לאחר להרגיש מחויב אליך? כאשר אתה מספר לאחר שהתאמצת למענו, אתה עשוי לגרום לו להרגיש מחויב אליך. לכאורה, זה טוב, כי האדם שמרגיש מחויב עשוי להעריך אותך יותר ולהיקשר אליך יותר. עם זאת, תחושת המחויבות עלולה להיות שלילית אם היא עוברת סף מסוים שבו האדם השני כבר מרגיש לא בנוח, מרגיש שהוא נמצא תחת לחץ, או מרגיש שאתה גורם לו להרגיש אשם בכך שאתה מתאמץ עבורו. אליעד ... עלול להרגיש אשם או להרגיש רע בעקבות המידע, עדיף להמעיט או להסתיר את הקושי שלך. אם אתה רוצה לחזק את תחושת המחויבות והקשר ביניכם, אפשר לספר על המאמץ שלך במינון מסוים, שגורם לשני להרגיש מוערך אך לא אשם. חשוב להיות מודעים לכך שחשיפת המאמץ עשויה ליצור תחושות מעורבות: מצד אחד ... או דווקא מחלישה אותם. איך לגרום למישהו להעריך אותי? האם כדאי לספר שהתאמצתי לעזור? איך לגרום לאדם להרגיש מחויב אליי? האם כדאי לספר שהיה לי קשה לעזור? איך להימנע מלהילקח כמובן מאליו? איך לגרום למישהו להרגיש שהוא חייב לי? האם להסתיר מאמץ כדי לשמור על הקשר? עכשיו היו היה איש ... עד כאן הבנו את הסיפור, עכשיו הוא מה הוא רצה שהיא תאהב אותו כמה שיותר הוא רצה שהיא תאהב אותו כמה שיותר זה המחויב שלנו הוא רוצה שהיא תאהב אותו כמה שיותר עכשיו נגיד שהבחורה עכשיו, השאלה היא כזאת יש עובדה עובדתית הוא עזר לה זה אומר שהיא אמורה לאהוב אותו אם הוא עזר לה הוא עשה לה ... יותר תעריך את זה נכון. ש: על פניו. אליעד: וזה נכון? ש: על פניו. אליעד: אבל השאלה היא מה האמת. ש: יכול להיות מחויבים אחרים שצריך להתחשב בהם שאסור לגעת שמה נגיד שהיא תרגיש לא נעים מזה שהוא התאמץ ואז זה יקזז את זה את כמה רצונה יתמלא שזה בכלל יגרום לה להרגיש רע יכול להיות כל מיני ... לך גם כן. ש: זה בדיוק מה שרציתי להגיד שכל עוד היא לא תרגיש גם שהיא חייבת או יותר מדי חייבת. אליעד: אז זה המחויב שהיא לא תרגיש שהיא חייבת זה המחויב? ש: לא זה לא המחויב . אליעד: זה המחויב שלא תרגיש שהיא חייבת ולמה שהיא לא תרגיש שהיא חייבת אתה רוצה שהיא תרגיש שהיא חייבת לך גם כן. ש: במינון מסוים בסדר. אליעד: לא אתה רוצה שהיא תרגיש שהיא, למה במינו ... לא רוצה שהיא תרגיש עכשיו שהכנסתי אותה לכלא. אליעד: למה לא, לכלא איך הגענו לכלא חכה רגע אתה רוצה שהיא תרגיש מחויבת לך נכון. ש: מחויבת לי עד יומה האחרון. אליעד: אבל מה אתה מעדיף שהיא תרגיש שהיא מחויבת לך עד יומה האחרון זה מה שאתה מעדיף לא? ש: כן אבל אז אני מניח. אליעד: אתה רוצה שהיא תרגיש שהיא מחויבת לך. ש: כן אבל לא מזה שהחלפתי את המנורה. אליעד: למה לא מה אכפת לך ממה אכפת לך ממה אז במה כן? ש: ממה כן ממשהו שאני חושב. אליעד: למה מזה כן מה זה משנה שהיא תהיה מחויבת מה אכפת לך ממה הוא רוצה להשיג את הבחורה אכפת לו למה היא תתאהב בו שתתאהב בו אחר כך נבדוק ממה. ש: זה פחות מעניין אותי כלומר, אם הוא רוצה להשיג את הבחורה כי הוא ... היא לא תרצה את זה אז היא תגיד תודה ולא יהיה לה נעים וזהו. אליעד: באמת? ש: ככה אני חושב שהיא תרגיש יותר מדי מחויבות הוא רוצה את המקסימום מחויבות. אליעד: אז מה התשובה? ש: שזה צריך להיות ברמה הוא צריך להביע את המאמץ שלו אבל במינון מסוים שבו היא לא מרגישה מספיק מחויבת. אליעד: זאת התשובה הכי מדויקת שאתה יכול להוציא? ש: יכול להיות שלא אני אחשוב על זה. אליעד: תשובה לא מדויקת היא לא מספיק מהותית היא ספציפית מדי היא לא נכונה בכל ... ולמה זה יכול לעשות לו לא טוב אבל התשובה המדויקת היא שזה תלוי האם ועד כמה זה עושה טוב לשני בזה זה תלוי, עכשיו מחויבות זה מקרה פרטי זה אחד השיקולים למה זה עושה לו טוב או רע אבל זה לא השיקול היחיד זה לא שיקול זה אחד מהרבה שיקולים. עכשיו בוא ניתן דוגמה אז על פי פשוטו אם אתה התאמצת ... בזה זה שתגיד שהתאמצת הרבה מה החסרונות נחזור עוד פעם משפט אחד אחורה הבן אדם יעריך אותך יותר ואז הוא גם יהיה מחויב לך יותר לדוגמה יהיה מחויב לך יותר יקשר אליך יותר יהיה תלוי בך יותר רק אתה מוכן לתת לי וכו זה גם אומר שאם אתה מוכן הרבה להתאמץ למעני זה גם מוכיח שאתה מאוד אוהב כי הנה אתה. ש: מחויב הוא לא יכול לקבל מהמציאות? אליעד: באופן יחסי אם מישהו לדוגמה אם אישה נגיד רוצה לדעת אם בעלה אוהב אותה או לא אז היא תחכה לרגע שיהיה לו הכי לא נעים, אני סתם אומר את ... לבן אדם השני כמה התאמצת למענו זה מראה שאתה מאוד אוהב אותו מאוד מעריך אותו שהוא מאוד חשוב לך ואז הוא גם ירגיש מחויב והוא גם יודע שאתה אוהב אותו וכו וזה גם בלי תנאים אתה אוהב אותו כי למרות שכואב לך בכל זאת אהבת אותו זאת אומרת שאתה אוהב אותו בלי תנאים בלי תנאי של אם כואב לך או ... בסדר. ש: ועדיין זה לא יעזור. אליעד: עכשיו אבל תבינו את ההפך של הסיפור אז דבר ראשון יכול להיות בן אדם שירגיש מחויב ובגלל שהוא ירגיש מחויב הוא לא ירצה לקבל את זה ממך מלכתחילה יכול להיות שהוא יגיש לך תקשיב אם זה קשה לך אני לא רוצה מראש ואז פספסת את ההזדמנות לתת לו טוב כי הוא לא רוצה שתיתן לו דבר טוב ...
אלוהים, יש או אין אלוהים קיים או לא, בריאת העולם, המפץ הגדול, הוכחה שאין יש אלוהים, יש מאין, כלום או הכל
אלוהים, יש או אין אלוהים קיים או לא, בריאת העולם, המפץ הגדול, הוכחה שאין יש אלוהים, יש מאין, כלום או הכל
... הוא מציע לחקור את הנושא מזווית אחרת, זווית המחויב והאפשרי במציאות. מה ההבדל בין מחויב לאפשרי במציאות? אליעד כהן מציע ... בצורה שיטתית ולבחון את העולם לפי הדברים שהם מחויבי המציאות, כלומר, שחייבים להיות ... מקום וזמן, ואין בה שום דבר שהוא באמת מוחלט ומחויב כשלעצמו. האם המקום והזמן עצמם ... הבאה שאליעד חוקר היא האם המקום והזמן עצמם מחויבים או שהם גם אפשריים בלבד. הוא ... הוא מסביר כי הכלום הוא הדבר היחיד שהוא באמת מחויב המציאות, מכיוון שאי אפשר להעלים ... האלוהים והכלום? מה ההבדל בין אפשרי המציאות למחויב המציאות? כיצד מתנהל השיח המלא ... וכך נכנסים ללופ אינסופי. כיצד ניגשים להגדרת המחויב והאפשרי? אליעד מציג את הרעיון שישנם דברים שהם מחויב המציאות ודברים שהם אפשרי ... של הברזל - כולם תלויים במשהו אחר ולכן אינם מחויבי המציאות. כדי לחקור את המציאות, ... שעוטפת את שניהם. כלומר, אם המקום והזמן אינם מחויבי המציאות בפני עצמם, אולי קיימת ... מתייחס להבנה שהדבר היחיד שאפשר לומר שהוא מחויב המציאות הוא בעצם כלום - לא כלום ... ואין זמן. בו - זמנית, גם הטענה הכלום הוא המחויב נתקלת בשאלה מה אם גם הכלום אינו מחויב? ואז בעצם מגיעים לפרדוקס: גם ... כי הוא יודע שבשורש הכל זה אחד, ואין באמת מחויבות להיצמד לכללים נפרדים באופן ... קיים? בא ניקח משהו שהוא בטוח, אלוהים מוגדר כמחויב המציאות. מה זה אומר? הדבר שקיומו מחויב.. אתה מצד האמת לא יכול להיות ... הראשון, השאלה הנשאלת היא איך אנחנו מגיעים למחויב? כשהאדם רוצה לחיות טוב עליו ... שאנו בודקים, מה בטוח קיים? למשל הכסא לא מחויב כי הוא עשוי מברזל, הברזל לא מחויב כי הוא עשוי מאטומים, וכשחופרים שוב מבינים שמה שמחויב זה המקום והזמן. אי אפשר בלי ... שאין לא הגדרה של מקום זמן, המקום והזמן הם לא מחויבי המציאות. האם המקום הוא ... הדבר. עכשיו נשאל שאלה, האם קיומו של הכסא מחויב המציאות? האם יכול שלא יהיה כסא? כן, זאת אומרת שקיומו של הכסא לא מחויב, הוא אפשרי, הוא יכול להיות ויכול לא להיות, האם המקום מחויב להיות קיים? לא, כי יש זמן, יכול ... אבל יכול להיות שיש רק זמן, המקום הוא לא מחויב המציאות כי עובדה שיש זמן והזמן לא מחויב כי יש מקום. האם הפוטנציאל הוא מחויב המציאות? לא, למה הוא לא מחויב המציאות? כי עצם זה שאנחנו שואלים אם הוא מחויב המציאות, בתיאוריה הוא לא
יסודות השכנוע, מבוא לשכנוע, בסיס השכנוע, תורת השכנוע, איך המוח משתכנע? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו? איך משכנעים? איך עובד שכנוע? איך האדם משתכנע? יכולת שכנוע, כושר שכנוע
יסודות השכנוע, מבוא לשכנוע, בסיס השכנוע, תורת השכנוע, איך המוח משתכנע? איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו? איך משכנעים? איך עובד שכנוע? איך האדם משתכנע? יכולת שכנוע, כושר שכנוע
... כבדות יותר עבורו מאשר ההתנגדות להוציא את המאמץ. המרכיב של הזדהות הזדהות עם תהליך השכנוע חשוב מאוד. אדם חייב להרגיש שהפעולה או הבחירה שהוא מבצע הם מחויבים, כלומר, הוא יראה בהם את הדרך הנכונה והטובה ביותר עבורו. כדי שהשכנוע יהיה אפקטיבי, הוא חייב ... חושב שזה יותר רע מטוב לא בגלל שהוא חושב שזה לא יעזור. אם מישהו מתנגד למשהו זה לא בגלל שהוא חושב שזה לא יעזור זה בגלל שהוא חושב שזה יותר רע מטוב. מחויב כי אתה מתנגד לרע אתה לא מתנגד ללא משנה, ללא משנה אין התנגדות, כשזה שווה אתה לא מתנגד. ש: לא, ... דבר כרוך במאמץ ואם אתה עושה דבר סתם אתה בעצם עושה יותר נזק מתועלת. עד כאן הבנת, יפה. עכשיו, אם אתה בא לשכנע מישהו לעשות משהו והוא לא רוצה, קודם כל מחויב שזה יעשה לו יותר רע מטוב. אוקי עכשיו, ממילא יש שתי דרכים לשכנע בן אדם לעשות משהו, מה הדרכים, ... לעשות את הדבר? שהוא יראה פער בין הטוב לרע ושהוא יחשוב שהרע, שהטוב יותר גדול מהרע. נכון, יפה, אז אם בן אדם אומר אני לא רוצה לעשות משהו זאת אומרת שמחויב שהוא מתנגד לעשות משהו, זאת אומרת מחויב שהוא חושב שהרע יותר גדול מהטוב, נכון, אני אומר לכם יש שתי דרכים לשכנע אותו לעשות. מה הדרך ... למרות שהוא חייב. זאת אומרת אם תגיד לו תקשיב אם אתה לא עושה את זה, לא אכפת לי שזה לא מעניין שאתה לא רוצה להרגיש שאתה מושפל, יש דברים שאתה עושה מתוך מחויב אבל אם אתה לא עושה את זה שורפים אותך באש אז יכול להיות סיכוי מאוד, גדול מאוד, שהוא יגיד טוב אז ... יעבוד אם אני אאיים עליו ברע זאת אומרת המחנה פה זה לא נכון. יכול להיות שלא כדאי לך מסיבה טובה אחרת אבל אם באמת תמצא רע גדול מהרע הנוכחי אז הוא יהיה מחויב שהוא יעשה את זה. אליעד: בדיוק, מחויב רציני זה לא נתון לבחירה, אין לו בחירה חופשית, הוא חייב לעשות את מה שהוא חושב שלמעשה אמרת, ... יש בן אדם שאם תגיד לו את זה בצורה של הדברים הטובים שיצאו לו מזה הוא גם לא יעשה כי הוא יגיד עזוב לא בא לי לעשות, אין לי חשק לעשות, אין לי כוח, זה לא מחויב זה רק אפשרי אז אתה צריך להגיד לו לא, זה מחויב כי אם לא תעשה יהיה רע אתה אומר לו בכיוון הנגדי. אוקי, אבל תקשיב עוד דבר, להגיד למישהו אם תעשה ... את הבן אדם יש פה כמה וריאציות, אחד איך אני מגדיל את היתרונות שירצה, שתיים איך אני מגדיל את החסרונות שיקרה אם לא. זה אחד, עכשיו, או במילים אחרות מה מחויב שהוא ירצה, מה מחויב שהוא רוצה, תסתכל, תדמיין אותו, מה מחויב שהוא רוצה, יפה, את זה תוסיף ליתרונות. מה מחויב שהוא לא רוצה, את זה תוסיף לחסרונות של מה יקרה אם הוא לא יעשה. מה אני חושב שהוא בטוח רוצה? משהו, ... אם לא תעשה זה מה שאתה בטוח אתה לא רוצה זה יקרה אם אתה לא תעשה מה שאני אומר לך. אוקי, זה לגבי איך לשכנע אותו שזה יותר טוב. הבנת את הנקודה הזאת, מה מחויב שהוא רוצה תחבר למה שזה יקרה, מה מחויב שהוא לא רוצה תחבר למה יקרה אם הוא לא יעשה. הבנת, תסביר. ש: כאילו לקחת את מחויבים שהוא רוצה שיהיו או לקחת מחויבים שהוא לא רוצה שיהיו אז חסרונות אני מחבר את המחויבים השלישיים וליתרונות את המחויבים האחרים. אליעד: בדיוק לעבוד מסודר, לא לעשות אקראי לעבוד מסודר. יפה, עכשיו לגבי, עכשיו מה נשאר ... לך שזה אומר את זה. והדבר העוד יותר מתוחכם למה אתה חושב שזה יגיד שזה משוגע אדרבא יגיד שאתה חכם בכלל, שזה כאילו נטרלת את היתרון לגמרי ועוד אמרת לו מחויב שזה יביא לך יתרון, נטרלת את החיסרון ואמרת לו מחויב שיביא לך יתרון. מה אתה מבין? עכשיו, שים לב, מה המהות של מה שאני מסביר לך זה שיש פה בן אדם מולך ... שזה לא עולה לך, עוד יגרום לך להרוויח. מה מקור ההתנגדות שלו שזה יקר, תסביר לו שזה יגרום לו להרוויח כסף זה האופטימלי ברמת ההתנגדות ספציפית כי אם הוא מחויב שהוא לא רוצה לבזבז אז המחויב הנגדי שלו זה הוא רוצה להרוויח. יפה, זה האופטימלי, לא רק שזה לא יגרום לך להפסיד כסף זה גם יגרום ... או שתגיד עוד דבר שהחיסרון שאתה חושב שקיים הוא לא נכון. זאת אומרת אין קשר כאילו למה אתה חושב שזה בכלל יגרום לך להפסיד כסף, זה כאילו להסביר לו שזה לו מחויב, החיסרון שאתה חושב שיקרה הוא לא נכון. ככה, זה קודם כל או להגיד לו זה לא מחויב או להגיד לו מחויב הפוך, או להגיד לו שזה פחות מחויב, או להגיד לו שזה לא משנה, משהו כזה. אנחנו הבנו את זה? ש: קודם כל אפשר? אליעד: תסביר, תצעק, דבר. ... ככה וככה נכון או לא? אליעד: אוקי. ש: עכשיו, אני אגיד לך מה אני מבין תגיד לי מה שאתה חושב. אליעד: מה זה נקרא אמון? אמון זה רק כמה הוא חושב שהטענות מחויבות זה נקרא אמון. מה זה אמון? שהוא בעד כמה הוא חושב שהטענות הן מחויבות, זה הכל. ש: נכון, עד כמה הוא חושב ש
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
... להטיל ספק באופן עמוק בחשיבות של המיניות. לפי אליעד, אדם שלא מסוגל לראות את המיניות כשלילית, מוגבל בהבנה הרוחנית שלו, משום שיש לו מחויבות (התניה) לכך שהמיניות היא דבר חיובי. האם ניתן להפוך אדם א מיני למיני, ולהפך? בניגוד לתפיסות הרווחות לפיהן א ... של הצדיק שאמר. אליעד: לא, לא קשור כן יש ניגון מסוים במציאות הזאת שאם אתה לא מסוגל להשתחרר מההתניה שיש לך שמין זה מאוד טוב יש לך מחויב גדול אם אתה לא מצליח להשתחרר מהמחויב הזה אתה לא תצליח לראות את מה שמעבר למציאות, בסדר? ש: אבל להשתחרר זה לראות כמה זה הפוך. אליעד: נכון אז הוא אמר ... נכון אתה צודק, יפה ומה התשובה? ש: להגדיל את היתרונות פה להקטין את החסרונות פה. אליעד: עוד פעם אתה עם היתרונות והחסרונות. ש: תמצא את המחויב שלו תגדיש לו. אליעד: איזה מחויב כן מה מחויב? ש: מה גורם לו ליהנות ומה המהות של זה. אליעד: עוד פעם אתם עם מה זה נותן לו שהוא א מיני. ש: לא, שואלים אותו למה ... כששואלים בוא נבדוק למה הוא א מיני זה כמו להניח שהמיני זה הגיוני וא - מיני זה לא הגיוני ופה ספציפית היו צריכים להבין שאם שום דבר לא מחויב זה אומר שגם להיות מיני זה לא מחויב וגם להיות א מיני זה לא מחויב שום דבר לא מחויב ולכן זה לא יותר הגיוני זה או יותר הגיוני זה, למרות שמצד ההיבט שאומר ששום דבר לא מחויב היה יותר הגיוני להגיד שה - default זה להיות א מיני, מההיבט שאומר ששום דבר לא מחויב מההיבט הזה יותר הגיוני שה - default הוא א מיני כי א מיני זה כמו להגיד אין בזה כלום זה כמו לא משנה, א מיני זה ... נכון אחדות שקרית אחדות אמיתית, נכון ולכן אמרתי שמההיבט הידוע אז הכל שווה זה לא יותר הגיוני להיות מיני לא יותר הגיוני להיות א מיני לא מחויב זה ולא מחויב זה אבל יש זווית להגיד אתה יודע מה הזווית שאומרים ששום דבר לא מחויב והכל אחד כביכול במובן הפשוט שלו אז מההיבט הזה א מיני זה default בכלל. מה אתה אומר? ש: אני אומר צריך לבדוק את ... לבן אדם הזה החזקות ביותר. אליעד: ולחבר לו אותם למין? ש: לא, לכבות אותם להחליש אותם. אליעד: ואיך זה יגרום לו להיות מיני? ש: ואז אני שמחויב שהוא יחפש איזושהי תאווה חדשה. אליעד: בוא נהרוג אותו ואז לפני שנהרוג אותו יתעורר בו חשק מיני, בסדר מה עכשיו הקשר ... שהוא מיחס לזה. ואם נכנסים למשמעויות שהבן אדם מיחס לזה והמשמעויות שזה כבר פירושים, משמעויות זה עניין של אמונה זה אין בזה שום דבר מחויב . ש: אתה לא מקבל גם הנאה מינית? אליעד: ההנאה היא אך ורק מהמשמעויות שאת מייחסת לפעולות הפיזיות אך ורק. ש: אבל אם ... מיום ליום אם הוא יכול להשתנות זה אומר שהוא לא נשתל פעם אחת ונשאר שמה אלא שהוא משתנה וזה תלוי במיליון ואחד פרמטרים. ש: אבל כן יש מחויבים חברתיים שהם כאילו מחקרים מראים שזה מתחיל כן בגל מסוים? באופן לא הכי מדויק אבל. אליעד: מי נגיד לדוגמה הכי נהנה ... בסדר ואז הוא מגיע למצב שהוא מבין את כל ההתניות שיש לו במוח לפרטי פרטים וכל פעולה וכו ואז הוא יכול לראות את זה גם שההתניות האלה לא מחויבות ולראות את זה בצורה נייטרלית, בן אדם כזה יכול להגיע למצב שהוא רואה שבעצם מין אז זה בכלל לא מחויב לראות את זה כדבר טוב זה לא או שזה לא משנה או שזה משנה טוב, כאילו טוב או שזה לא משנה או שזה טוב לא, או שזה לא ... איפה השובע הנפשי גדול יותר במולים, למה כי הוא יותר קרוב לתחושה של אני אוהב את הרע של המציאות. ש: כמו לאהוב חריף. אליעד: שנייה זה לא מחויב כי לא מחויב שמלכתחילה אתה לא אוהב חריף. ש: אתה אומר שבעצם זה כאילו מזכיר לך את האחדות יותר. אליעד: בדיוק כי המהות של האהבה ... שזה מאוד רע. ש: דווקא בגלל זה. אליעד: נכון זה מביא הנאה כל כך גדולה בגלל שזה מאוד לא הגיוני לעשות את זה ואז המין הוא כביכול יציאה מהמחויב שאומר זה חייב להיות הגיוני לא לא חייב להיות הגיוני. מה אתה רוצה להגיד? ש: אני רוצה להגיד בעצם שהתאוות הנעימות ... את המציאות ולכן זה נראה שני דברים שונים ובסוף זה אותו דבר. ולכן אני אומר עוד פעם זה עניין של משמעויות שבן אדם מייחס לפעולות ומה שכן מחויב זה שבן אדם לא, לצורך העניין בגרסה שלי זה שבן אדם לא מחויב כמו שרבי נחמן אמר להגיע למצב שהוא נגעל ממין בשביל להבין את המציאות אבל זה מחויב שהוא מסוגל להיגעל ממין כדי להבין את המציאות כי אם לא זה אומר שיש לו מחויב. אם בן אדם יש לו התניה שאומרת מין זה רק טוב והוא לא מסוגל כמה שיש לו חשק מיני לדמיין את עצמו שזה הכי מגעיל אותו בעולם אז הוא בהתניה, האם זה רע? לא יודע אבל בהנחה שאתה רוצה להשתחרר מכל המחויבים בן אדם גם צריך להבין את כל ההתניות שיש לו גם בנושא המיני ואני חוזר ואומר עוד פעם לאו דווקא ברמה של כללי גנרי ... לא. אליעד: מי זה הם? ש: אנשים רגילים שאוהבים מין והכל אבל דברים ספציפיים הם לא עושים. אליעד: כי יש להם משמעויות אחרות לדברים האלה, מחויב במציאות שיש להם איזה התניות שאומרות זה יש לו משמעות, אני חושב שהבנתי מה אמרת אתה אומר כזה דבר אתה אומר למה יש ... פעם זה משמעויות שהוא מייחס זה לא רק בגלל מגעיל או לא מגעיל זה משמעויות, יכולות להיות הרבה משמעויות שליליות שהבן אדם חווה את הדבר ומחויב שהוא גם לא חווה את המשמעויות החיוביות ולכל פעולה יש מלא משמעויות חיוביות. ש: אז כאילו הוא לא מפספס כאילו את. ...
חרדות, פחדים, איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? קונפליקט פנימי, פחד נטישה, חרדת נטישה, לצאת מחרדה, פחד להישאר לבד, פחד מבדידות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הפרעות חרדה
חרדות, פחדים, איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם פחד? קונפליקט פנימי, פחד נטישה, חרדת נטישה, לצאת מחרדה, פחד להישאר לבד, פחד מבדידות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הפרעות חרדה
... אנחנו רוצים מישהו שיאהב אותנו, אז חרדת הנטישה עלולה לצוץ אם אותו אדם לא מראה סימנים של חיבה. השאלה החשובה היא: האם הרצון הזה מחויב? כלומר, האם באמת יש חובה לממש אותו, או שזו רק תחושת פחד מלהיות לבד? אליעד מביא דוגמה של אדם שלמד אנגלית, ולאחר מכן שוהה ... כיצד להתאים את הידע שהוא צבר לעשייה בשטח, אליעד מסביר שעל האדם להתמודד עם החרדה כשהיא צצה, ולקחת את הזמן להבין האם הרצון הוא מחויב או לא. לפעמים התשובה לשאלה הזו אינה ברורה, ואז אנו נכנסים לקונפליקט פנימי - חלקנו רואה את הרצון כחשוב, חלקנו רואה אותו ... השונים כעל אנשים שמרבים ביניהם, ולתאר לעצמו את הסיטואציה בה יש זירה פנימית שבה שני החלקים צריכים להכריע ביניהם - האם זה מחויב? האם זה לא מחויב? המשמעות היא שכדי לפתור את החרדה, על האדם להפסיק את הקרב הפנימי ולהגיע להכרעה חד משמעית - האם הרצון הזה חשוב או לא ... אמרת? אני מנסה לעשות את זה וזה לא עובד במוחלטות וזה ישר, אין במוחלטות בטוטליות, שמת לב לצורת דיבור? של הישר לא עובד כאילו במחויב. מה את מנסה לעשות ולא עובד? ש: אני מנסה כשאני נתקלת בסיטואציה שמעוררת בי חרדה לנסות להבין מה האמת בזמן אמת ואני נתקעת ... החרדה אז אני בחרדה מכך שאני רוצה משהו קודם כל כבר את מזהה את הרצון את יודעת מאיפה לגשת לזה, עכשיו אני רוצה משהו, עכשיו האם מחויב שאני ארצה את זה? זאת השאלה הבאה. ש: זהו זאת השאלה הכי קשה. אליעד: אוקי אז מה אני מעדיפה לסבול או להגיד את האמת שזה לא מחויב?. ש: לא זאת אומרת השאלה הזאת נשאלת. אליעד: רגע אני בא להגיד דוגמה, אני נותן דוגמה בפרספקטיבה אם נגיד לפני שנתיים נניח ... חרדה נובעת מרצון מול מציאות כל הדברים האלה. שלב ראשון בחרדה לזהות את הרצון לדוגמה אני לא רוצה שיקרה ככה וככה, שלב שני האם זה מחויב? עכשיו ואם התשובה תהיה לא אין חרדה, אם התשובה תהיה כן גם אין חרדה. ש: ואם התשובה היא לא וזה כן זה הרבה פעמים קורה לי, ... משקר את נותנת שתי תשובות הפוכות. ש: אז איך פותרים את הקונפליקט הזה? אליעד: אתם הבנתם את הקטע? היא אומרת פה היא מבינה שזה לא מחויב אבל פה היא אומרת זה מחויב. ש: זה איך שהוא מבין. אליעד: מבין מבין, פה את מבינה בסדר נו מה זה משנה מה יקרה אבל פה אני לא רוצה שזה יקרה. אוקי אז מה ... השני אין מה לעשות צריך פעם אחת להחליט מי מנצח. ש: איך עושים את זה? אליעד: קודם כל תביני יש בתוכך שני אנשים שרבים אחד אומר זה מחויב אחד אומר זה חשוב, שניהם רבים בתוכך עכשיו בגלל שהם רבים בתוכך מי חוטף את כל הבומים? את, עכשיו אם את אומרת נמאס לי שהם ... את צריכה להגיד להם תקשיבו כל פעם שהם באים לנוח אין אתם לא נחים אתם עכשיו ממשיכים לריב עד שתגיעו להסכמה או שתגיעו להסכמה שזה מחויב או שתגיעו להסכמה שזה לא מחויב, או שתגיעו להסכמה מחויב שיאהבו אותי או שתגיעו למסכנה מחויב שלא יאהבו אותי רק תחליטו כבר, אם את אומרת לא אין לי כוח שיריבו בתוכי תנוחו אז הם רבים אחר כך עוד פעם ועוד פעם וזה לא ... מלפני יומיים לא רציתי אותו בכלל פתאום אני מפחדת שהוא לא ירצה אותי. ש: כן של אובססיה כבר. אליעד: אוקי את שואלת את עצמך האם זה מחויב שאני ארצה שהוא יאהב אותי? נגיד ואז השכל אומר לא והרגש אומר כן. ש: נכון זה מה שקורה. אליעד: אוקי עכשיו. ש: עכשיו איך אתה ... אז אל תהיה בחרדה לא אבל אני כן חייב להיות בחרדה תחליט מה אתה משוגע. ש: זה הספק? אליעד: כי אתה לא סגור על עצמך מה האמת זה מחויב שאני ארצה אותו או לא מחויב שאני ארצה אותו. אם את רוצה לדעת אם שניהם יריבו מי ינצח, נו אם שניהם יריבו מי ינצח, אם עכשיו היא תעשה מלחמה בראש שלה בין ... יאהב אותי לבין הרגש שאומר אני חייבת שהבחור יאהב אותי מי ינצח? ש: איך אפשר לדעת את זה? אליעד: אף פעם לא קראת את הספר? ש: לא מחויב כלום מה. אליעד: לא מחויב שגם לא מחויב כלום, אם לא מחויב כלום אז גם לא מחויב שלא מחויב כלום יכול להיות שיש גם משהו כן מחויב. טוב מי ינצח בסוף? בסוף מי שינצח זה לא אף אחד מהם, בסוף ינצח מי שיופיע בזירה ויגיד להם תקשיבו אם אתם כל כך רבים בואו ... בסוף או שתתני להם לריב עד שתגיעי לזה בסוף. ש: אבל גם כשמגיעים למקום הזה למקום השלישי כשכאילו חוזרים ממנו ולקחת את הבחירה של המחויב, אתה הלכת למחויב גם יש סבל שם בעצם. אליעד: נכון אבל אז זה כבר לא מחויב שזה רע, זאת אומרת את אומרת בסדר אז מה את כבר לא אובססיבית להגיד אני לא רוצה לסבול. את הבנת? ש: כן. אליעד: מה הבנת? ש: ... שיש בה חוויה אחרת. אליעד: לא אבל מה? ש: מה זאת אומרת מה? אליעד: תנסי לתאר במילים. ש: שכל התנסות היא כאילו זאת אומרת הכל גם המחויב הוא לא הכי מחויב זה לא. אליעד: נכון וגם מצד שני גם כשאת אומרת לא אכפת לי שהוא לא יאהב אותי בתוך תוכך את יודעת שאת כן רוצה שהוא יאהב אותך ...
יציאה מהארון, האם לצאת מהארון או לא? האם להישאר בארון? מצעד הגאווה, נטיות מיניות, טיפולי המרה, זהות מינית, נטייה מינית הומוסקסואלית, חי בארון, האם לספר שבגדתי? האם כדאי לצאת מהארון? רוצה לצאת מהארון
יציאה מהארון, האם לצאת מהארון או לא? האם להישאר בארון? מצעד הגאווה, נטיות מיניות, טיפולי המרה, זהות מינית, נטייה מינית הומוסקסואלית, חי בארון, האם לספר שבגדתי? האם כדאי לצאת מהארון? רוצה לצאת מהארון
... לא חשב עליהן קודם. החופש האמיתי נמצא בכך שהאדם לא מרגיש מחויב לשום זהות מוגדרת או שום בחירה מסוימת. מהו החופש ... ההישארות בו, אלא ביכולת להגיע למצב פנימי שבו האדם לא מרגיש מחויב לשום אפשרות מסוימת. החופש הוא לא להיות כבול לאף ... רגשית. הוא מצליח להכיל את העובדה שיש לו סוד, ואינו מרגיש מחויב לחשוף אותו. אפשר ואף רצוי לעזור לו להרגיש נינוח ... לא, אפשר לברר איתו אם הוא בכלל בטוח שהוא הומוסקסואל, או אם המחויבות הזאת לעצמו היא אכן הכרחית ומוחלטת. הרעיון הוא ... שלו, אלא רק להרחיב את האופק ולהראות לו אפשרות שבה הוא לא מחויב להיות שום דבר. הוא לא מחויב להישאר בארון, הוא לא מחויב לצאת מהארון, הוא לא מחויב בכלל להיות הומוסקסואל או סטרייט. האידיאל הוא שיהיה ... עצם ההישארות בו. החופש הוא להגיע למצב שבו האדם אינו מרגיש מחויב לעשות שום דבר מסוים, ואף אפשרויות לא מכריחות אותו. ... פשוט לעשות אן דן דינו או כל דרך אחרת - כי הוא כבר לא מרגיש מחויב, ואין לו פחד מהתוצאות. זהו החופש הגדול ביותר שאפשר ... לא אתה לצאת מתוך הארון הארון צריך לצאת מתוכך מי החליט לך שמחויב לך שאתה הומוסקסואל ועכשיו השאלה שלך זה לצאת או לא ... לך בכלל שאתה הומוסקסואל. אנחנו צריכים לעזור לו להבין שזה לא מחויב שהוא לא יצא מהארון שזה לא מחויב שהוא כן יצא מהארון אבל זה גם לא מחויב בכלל שהוא הומוסקסואל בכלל זה לא מחויב וכמובן שרוב האנשים יגידו שאני טועה אבל אז מה אז ... אתה צריך להיות ערוך לכל מצב, אתה צריך להגיע למצב שאתה לא מחויב לכלום לא מחויב להיות הומוסקסואל לא מחויב בכלל לעשות סקס עם אף אחד לא מחויב כלום לא מחויב שיכירו בך גם לא חייב לצאת מהארון ולא מחויב להיכנס לארון ולא מחויב כלום וזה מה שצריך לעזור לו ואחרי שהוא ירגיש בנוח ... בארון החופש לא נמצא בשום דבר החופש שלך נמצא בזה שאתה לא מחויב, אתה לא מחויב להיות הומוסקסואל אתה לא מחויב להיות סטרייט אתה לא מחויב להיות סטרייט אתה לא מחויב להיות הומוסקסואל אתה לא מחויב בכלל לקיים יחסי מין אתה יכול להיות א מיני אתה יכול להרגיש בנוח לעשות כל דבר ואתה לא מחויב לעשות שום דבר ואתה יכול להרגיש בנוח להיות בארון אתה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד ממחויבות במערכת יחסים, האם לקנות מתנות? איזה מתנות לקנות? האם להציע נישואים? פחד מקשר רציני, איך לא ליצור מחויבות? איך להתמודד עם בן זוג שלא רוצה מחויבות? איך לא לשדר שאתה רוצה מחויבות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחויב, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחויב, איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, קאוצינג, הכוונה אישית בנושא מחויב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3555 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 11:05:40 - wesi1