אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לשרוד ✔מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית? איך לנצח את הטרור? מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח? פגיעה בחפים מפשע, איך להילחם בטרור?
האם כדאי לשמור על מוסריות בזמן מלחמה?

האם בזמן מלחמה, כאשר ישנו אויב שפוגע בנו, יש מקום לשמור על מוסריות? אליעד מציע כי הבחירה בין מוסריות לבין הישרדות היא שאלה אישית שמבוססת על מה שחשוב לאדם יותר: האם להיות מוסרי בכל מחיר, או להגן על עצמך על ידי כל אמצעי, גם אם הם לא מוסריים?

האם מוסריות היא תכונה הישרדותית?

אם אדם מאמין שחשוב לו למות בתור אדם מוסרי, הוא עשוי לבחור לשמור על ערכיו גם במצבים קשים. עבורו, המוסר הוא עקרון עליון, והוא יעדיף להימנע ממעשים "לא מוסריים", גם אם אלו יכולים להוביל למותו. הוא לא ירצה להפוך להיות כמו האויבים שהוא נלחם בהם, כמו חמאס או דאע"ש, וימשיך לשמור על צלם האנוש שלו גם בסיטואציות קשות.

האם עלינו להיות מוסריים בכל מצב?

מצד שני, אם חשוב יותר לאדם לחיות ולא למות מוקדם, הוא עשוי לבחור לפעול מתוך אינסטינקט הישרדותי, גם אם זה אומר לפגוע באנשים חפים מפשע או לבצע פעולות שנחשבות לא מוסריות. אליעד טוען כי המוסריות היא לא "חוק טבעי", אלא המצאה אנושית שנועדה להבדיל אותנו מהחיות, אך בטבע הבסיסי של בעלי החיים, ברגע שיש איום, הפגיעה בצד השני היא אינסטינקטיבית, ולא נתפסת כלא מוסרית.

מה הגישה החייתית אומרת?

אליעד מביא דוגמה לנחש או עקרב שנכנס למקום שבו אדם נמצא. אם הנחש מרגיש איום, הוא יתקוף, גם אם לא הייתה כוונה רעה מצד האדם. זהו המודל של "הג'ונגל" - ברגע שאתה מאוים, אתה נלחם כדי להישאר בחיים, בלי לחשוב על מוסריות. כך גם במקרה של אדם שנמצא בסיטואציה של מלחמה, אם אויב יורה עליו מתוך אזור אזרחי, הוא יכול להכות אותו בכל הכוח, בלי לחשוב על מה מוסרי או לא מוסרי.

האם מוסריות יכולה להוביל למוות?

הדובר מסביר כי מוסריות יכולה להוביל למוות מוקדם, כי היא עלולה למנוע מאדם לבצע פעולות שנחוצות להישרדותו. לדוגמה, אם אדם מסרב לפגוע בחפים מפשע מתוך רצון להימנע ממעשים "לא מוסריים", הוא עשוי לשלם על כך בחייו. אם יש אדם שמעדיף להישאר מוסרי במחיר חייו, זו זכותו, אך אין חובה כזאת בתנ"ך או בדת.

האם מותר לפגוע בחפים מפשע בזמן מלחמה?

בהתאם לגישת "הג'ונגל", אם אויב מהווה איום ויש אפשרות לחסל את האויב יחד עם משפחתו או מי שמסביבו כדי להפסיק את האיום, אז הגישה של אליעד היא לפעול מבלי להתחשב בשיקולי מוסר. הוא טוען שמי שלא רוצה להילחם, לא יפגע במי שלפניו, אבל אם האויב ממשיך להפעיל אלימות, אין מקום להתחשב במוסר.

כיצד הגישה הזו מתקשרת למאבק פנימי?

אליעד מקשר את הגישה הזו גם למאבק פנימי, שבו האדם נלחם ברצונות, מחשבות טורדניות והרגלים רעים שמנסים לפגוע בו. כמו במלחמה חיצונית, לעיתים הפתרון לא יהיה "מוסרי" או "נחמד", אלא פעולה נחרצת שמטרתה להפסיק את התקיפה הפנימית, גם אם היא לא מתבצעת באופן "עדין" או הגיוני.

האם יש מקום לשיחות שלום?

גם אם הגישה היא להשתמש בכוח, אליעד מציין שלעתים יש מקום למו"מ ולשלום. אם האויב מוכן לשבת ולדבר, ניתן להגיע להסכם, אך אם לא, הפתרון חייב להיות בהפעלת כוח חזק יותר, עד שהאויב יפסיק את פעולתו האלימה.

האם הגישה הזו מאפיינת צד פוליטי מסוים?

הדובר מציין שלעתים נראית ביקורת כלפי השמאל או הימין, אך בסופו של דבר, מי שמחליט כיצד לפעול הוא מי שבשלטון. לא משנה אם יש ביקורת על צד אחד, אם המנהיגים הם בשלטון, הם אלו שמקבלים את ההחלטות, אם הם בוחרים להשתמש בכוח או בפתרונות אחרים.

האם חייבים לנהוג באכזריות מוחלטת?

אליעד מדגיש שאין הכוונה לומר שצריך לבחור תמיד באכזריות, אלא אם מדובר במצב הישרדותי, לא בהכרח צריך להימנע להיות "לא מוסרי". אם אפשר לפתור את המצב דרך דיאלוג ושלום, זה רצוי, אך אם הדבר לא אפשרי, יש להילחם כדי לשרוד.

האם אפשר להחיל את הגישה הזו גם על מאבק פנימי?

המאבק הפנימי הוא גם קונפליקט שבו צדדים שונים באדם נלחמים ביניהם. לפעמים הדרך היחידה להפסיק את התקפות הרצונות או ההתמכרויות היא להשתמש בכוח פנימי ולסיים את ההתנהגות הלא רצויה, גם אם זה לא נתפס כ"נחמד" או "עדין".

מסקנה

בסופו של דבר, מדובר בשאלה של בחירה אישית. האם לבחור במוסריות בכל מחיר, גם אם זה עלול להוביל למוות, או לבחור בהישרדות על ידי כל האמצעים, גם אם הם נחשבים לא מוסריים. לכל אדם יש את השיקולים שלו, ואין כאן תשובה חד משמעית מה נכון לעשות. זהו מאבק פנימי של כל אחד לבחור כיצד לנהוג, אם הוא רוצה להיות מוסרי או לבחור בהגנה עצמית על פי "חוקי הג'ונגל".
האם עדיין כדאי לשמור על מוסריות בזמן מלחמה?

ברגע שנלחמים באויב מסוים, מישהו שרוצה לפגוע, עולה השאלה האם כדאי לשמור על מוסריות או לא. לדוגמה, האם כדאי לפגוע בחפים מפשע או לא, וכל פעולה שנתפסת כלא מוסרית - האם לעשות אותה בזמן קרב, בזמן מלחמה? התשובה לכך תלויה בשאלה מה יותר חשוב לאדם: למות בתור אדם מוסרי, או לנסות לשרוד בכל מחיר.

מה קורה אם חשוב לך למות בתור אדם מוסרי?

מי שחשוב לו מאוד לדעת שכשיגיע יומו, הוא יוכל לומר שהיה אדם מוסרי עד הסוף, אז כדאי לו מאוד לשמור על צלם האנוש שלו, גם בתוך מלחמה. הוא לא ירצה להיות כמו חמאס, הג'יהאד או דאע"ש. הוא ירצה לשמור על רמה מוסרית גבוהה יותר, להימנע מפגיעה בחפים מפשע, ולהישאר עד הרגע האחרון על הערכים שהוא מאמין בהם. בספר הזיכרונות של הדורות, על המצבה, תמיד ייכתב: "פה נקבר אדם מוסרי", אדם ששמר על מוסריותו עד טיפה נשמתו האחרונה.

מה קורה אם חשוב לך לחיות כמה שיותר?

אם למישהו חשוב לחיות יותר מאשר להיות מוסרי, אז במצבים מסוימים הוא לא יבחר לשמור על צלם האנוש שלו, אלא יעדיף להגן על עצמו בכל מחיר. הוא יראה את עצמו קודם כל כחיה, כמו בג'ונגל, ולא כישות מוסרית. הוא עשוי לפגוע בחפים מפשע, אם זה מה שיביא להישרדותו. זאת משום שהרעיון של מוסר הוא המצאה אנושית, ובטבע הבסיסי (החייתי), אם משהו מאיים עליך, אתה מחסל אותו, גם אם זה אומר לבצע פעולות "לא מוסריות" בעיני החברה.

כיצד הדוגמה של נחש או עקרב ממחישה את הגישה הזו?

כשאדם ישן באוהל, ובטעות נחש או עקרב זוחלים עליו, האינסטינקט הבסיסי של החיה הוא לפגוע בצד השני אם הוא מרגיש סכנה. הנחש לא ישאל אם פלש לשטח של האדם או האדם פלש לשלו. מספיק תנועה קטנה מצד האדם, והנחש יעקוץ או האריה יטרוף. זו "חוקיות הג'ונגל": ברגע שיש סכנה, פועלים בכוח כדי להגן על עצמך, בלי להתחשב בשאלה מי צודק או מוסרי.

האם מוסריות היא תכונה שיכולה לעלות בחיי אדם?

מוסריות היא תכונה שיכולה לגרום לאדם למות מוקדם יותר, משום שהוא לא מוכן לבצע פעולות "אכזריות" שיכולות להגן עליו. מי שבוחר להיות מוסרי בכל מחיר, עלול לשלם על כך בחייו. אין כאן טענה שזו גישה שגויה, אלא שזו בחירה. למי שרוצה למות מוסרי, זו זכותו. אבל אין חובה מהתנ"ך או מכל מקור אחר המחייבת להיות מוסרי.

האם זה אומר שמותר לפגוע בחפים מפשע?

הדובר מסביר שברגע שמישהו מאיים עליך או יורה עליך מתוך יישוב מלא באזרחים, אפשר להשמיד אותו, את אשתו, את ילדיו ואת מי שסביבו, אם מטרתך היא הגנה עצמית מוחלטת בלי להתחשב בשיקולי מוסר. כלומר, במלחמה ניתן, לפי גישת "הג'ונגל", להיות "לא מוסרי" ולהכות בכל הכוח.

כיצד הדבר מתקשר גם למאבק פנימי של האדם?

באותו אופן שבו אדם נלחם באויב חיצוני, יש בתוכו "אויבים" פנימיים: רצונות, מחשבות טורדניות, הרגלים רעים והתמכרויות שמנסים לפגוע בו. לפעמים הדיבור הלוגי והמוסרי לא עוזר, והאדם צריך להיות "קיצוני" כלפי אותם רצונות. אם רצון מסוים "תוקף", האדם צריך "להתגונן" בכל דרך, גם אם זה מרגיש "לא מוסרי".

האם יש דרך לנהל מו"מ עם האויב?

אפשר גם לשבת ולהגיע להסכם, לדבר על אפשרות לוויתורים או שלום. אין כאן סתירה בין השימוש בכוח לבין הדיאלוג. לפעמים צריך לעשות שילוב של שלום ושימוש בכוח. אבל אם האויב ממשיך לפעול באלימות, אין מקום להתחשב במוסר כשהמטרה היא הישרדות.

האם הגישה הזו מאפיינת רק צד פוליטי אחד?

ההתייחסות ל"השמאל" ו"הימין" מוצגת כדוגמה. נטען שמי שבסופו של דבר נמצא בשלטון הוא זה שקובע כיצד לנהוג, בלי קשר למילות ביקורת כלפי השמאל או הימין. יש המציגים את עצמם כמוסריים, אבל בפועל ממשיכים להשתמש בכוח מוגבל.

כיצד מיושמת הגישה של "עוד יותר כוח"?

המחשבה שעלולה להוביל לפעולה אכזרית עוד יותר היא שמה שלא נפתר בכוח, אפשר לפתור בעוד יותר כוח. אם האויב חוטף חייל, אפשר לחטוף לו אלף חיילים או אלף אזרחים. אם הוא לא מפסיק, ממשיכים להסלים בכוח עוד יותר גדול, עד שהצד השני לא יוכל לפגוע בך.

מהן דוגמאות לפגיעה מוגזמת?

הועלו דוגמאות קשות של פגיעה לא רק במי שתוקף בפועל, אלא גם באשתו, בילדיו, בקהילה סביבו, ואף שימוש בתיאוריות מזעזעות של ניצול הדם שלהם. כוונת הדברים להדגיש את "הכל מותר" כאשר מישהו "נמצא בג'ונגל" ונלחם כדי לחיות.

האם חייבים לנהוג באכזריות מוחלטת?

לא נאמר שחייבים לחפש לבצע מעשים לא מוסריים סתם כך. הרעיון הוא שאם יש מצב הישרדותי של מלחמה, לא צריך להימנע מפעולות אכזריות רק בשל שיקולי מוסר. אם אפשר לפתור את הבעיה בשלום או הסכם, רצוי לנסות, אבל לא מתוך מחשבה שלאויב תהיה פחות מוטיבציה להילחם.

כיצד הקונפליקט מופיע בכל אדם גם בלי קשר למלחמה ממשית?

בתוך האדם עצמו יש מצבים שבהם חלקים שונים "נלחמים" ברצון הכללי שלו. הוא עלול להתמודד עם מחשבות שמפעילות עליו לחץ, תחושות שאינן הגיוניות, התמכרויות וכדומה, שלא מוכנות לדבר בהיגיון. לפעמים הדרך היחידה לנצח היא "להכריח" את הצד השני להיכנע, גם אם זה לא נתפס כ"נחמד" או "עדין".

מדוע לא להשתמש בשיקול "אם נפגע בהם, הם יפגעו בנו יותר"?

לפי הגישה הזו, אם האויב יכול לפגוע בך יותר - הוא כבר היה עושה את זה. הטענה שצריך לחשוש מפעולה חריפה מפני שהאויב יגיב בצורה חמורה יותר, נחשבת לרעיון לא הגיוני, כי ממילא האויב מחפש את ההזדמנות להרע בכל מקרה.

מה המסקנה העיקרית?

בסופו של דבר, מדובר בשאלה של בחירה אישית: האם לבחור במוסריות בכל מחיר ולמות מוקדם יותר, או לבחור להגן על עצמך בכל אמצעי, גם אם זה ייחשב אכזרי ולא מוסרי? לכל אחד יש שיקולים שונים, ואין חובה דתית או ערכית גורפת שמחייבת להישאר תמיד מוסרי או תמיד לא מוסרי.

הקשר בין יחסים בינלאומיים למאבק פנימי

הטענה היא שאפשר להשליך את המודל של מלחמה בג'ונגל גם על מאבק פנימי ברצונות ובמחשבות. מול גורם עוין שאתה חש שהוא תוקף, אפשר לבחור בדרך "מצח הרצון מול מצח הנחש": להגיב בצורה אגרסיבית וקיצונית, בדיוק כפי שנלחמים באויב חיצוני שמתעקש לפגוע.

בסיכומו של דבר, יש כאן הצגת שתי אפשרויות קיצון:

- להיות מוסרי בכל מחיר, גם במחיר חיים.

- לוותר על המוסר כאשר ישנה סכנת חיים ולהתנהג כמו "חיה בג'ונגל".
מוסריות בקרב, מוסריות מול האוייב, מלחמה או שלום, דילמות ערכיות בצבא, צבא מוסרי, מה רע בלהיות מוסרי? האם להיות מוסרי? מוות למחבלים, אנחנו יותר טובים מהם, אנחנו לא כמוהם, לא נרד לרמה שלהם, חמאס, דאעש, מוסריות של בעלי חיים, התנהגות מוסרית אצל בעלי חיים, קודם כל חיה, חיה בדמות בן אדם, שלום או מלחמה, לפגוע בחפים מפשע, הסכם שלום, עונש מוות למחבלים
חוזר בשאלה פוליטי סובל מהפרעה טורדנית תעדוף מוות למחבלים לבחור תקיפה אוסידי הפרעה טורדנית טרדות בזמן מלחמה בעלי חיים איך להילחם בטרור איך לנצח איך לנצח את הטרור בזמן מלחמה בעד ונגד בעד ונגד מוסריות האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית הישרדות התנהגות התנהגות הישרדותית חפים מפשע טרור יפי נפש לא להיות מוסרי להיות מוסרי להילחם להילחם בטרור למה לא להיות למה לא להיות מוסרי לנצח לנצח את הטרור לשרוד מה מוסרי מה שלא הולך בכוח מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח מוסר מוסרי מוסריות מוסריות בזמן מלחמה מוסריות והתנהגות חייתית מלחמה מלחמות נפש פגיעה פגיעה בחפים מפשע פשעים
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
... בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי מה בן אדם רוצה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשורש הרצון האנושי ובמהות של הרצון. הוא שואל שאלות מרכזיות כגון: מה אדם באמת רוצה? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו שורש הרצון ומדוע יש לנו רצון בכלל? האם הרצון לחיות והצורך להרגיש טוב הם אותם הדברים או שהם נפרדים? אליעד מתחיל את הרצאתו בכך שהוא מציג את השאלה אם יש הבדל בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשרוד. השאלה הזאת, לכאורה, עשויה להיראות פשוטה - אדם רוצה לחיות או רוצה להרגיש טוב, אולם הוא טוען שאין הבדל אמיתי ביניהם. כאשר נשאל מה אדם רוצה יותר, הוא מציין כי למרות שברור שלכל אדם יש את הרצון לשרוד, בסופו של דבר, כל פעולה שלו, כל רצון שמניע אותו, מבוסס על הצורך להרגיש טוב. לדבריו, כל אדם פועל באופן שתורם לשרידותו, גם אם הוא לא מודע לכך. לדוגמה, אם אדם שותה מיץ קולה במקום מיץ תפוזים, הוא עושה זאת לא מתוך צורך הישרדותי מובהק, אלא מתוך רצון להרגיש טוב. אך בסופו של דבר, גם הרצון הזה תורם להישרדות - שכן אכילת או שתיית דבר מה גורמת לאדם להרגיש טוב יותר ולהימנע מתחושת חסר או כאב פנימי, דבר שמסייע לו להמשיך ולהתקיים. ... אדם יכול לרצות להצליח כדי להרגיש טוב יותר, או לחפש אהבה כדי למלא את החסר הרגשי. כל פעולה כזאת נעשית מתוך הרצון לחוש טוב, ולאו דווקא מתוך צורך הישרדותי מוחלט. כשהוא מדבר על הרצון להרגיש טוב, אליעד מוסיף עוד נקודה חשובה: הרצון הזה הוא לא רק רצון למשהו טוב, אלא לרוב הוא ... לרצות להימנע מהם בעתיד, ולכן כל פעולה שהוא עושה, כל רצון שהוא מפתח, נועד להימנע מהכאב הזה. אפילו הרצון להימנע מכאב גופני או נפשי הוא חלק מתהליך הישרדותי. זהו פרדוקס: כל מה שמניע את האדם - גם דברים שנראים לא הישרדותיים כמו רצון לאכול אוכל טעים - קשור בעצם לרצון להימנע מכאב ולהרגיש טוב. אליעד לא שוכח להדגיש את הקשר העמוק בין כל הרצונות לבין הישרדות, ואומר שהרצון להרגיש טוב הוא פשוט מנגנון שמוביל את האדם לשמור על חייו בצורה אפקטיבית. כל רעיון שקשור לרצון בהנאה, ברגש ... רוצה להיות מאושר, בסופו של דבר נובע מתוך הצורך הביולוגי הבסיסי ביותר - הצורך להישאר בחיים. מהו שורש הרצון? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו הרצון הישרדותי? איך נוצר רצון? מהו הקשר בין הישרדות לרצון להרגיש טוב? מהו הרצון האמיתי של אדם? מהי הדרך להגיע לאושר? מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשורש הרצון האנושי ובמהות של הרצון. הוא בוחן את הקשר בין רצון להרגיש טוב לבין רצון לשרוד, תוך שהוא מציג את השאלה המרכזית: האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד או שמא ההפך? אליעד מציין כי הרצון להרגיש טוב והרצון לשרוד הם למעשה שני צדדים של אותו מטבע, וכי כל רצון נובע מתוך צורך הישרדותי. הוא מסביר את הקשר ההדוק בין רצון להרגיש טוב ורצון לשרוד, ומוסיף כי ישנם אנשים שמבינים את הרצון להרגיש טוב כחלק מההישרדות האישית שלהם. לדוגמה, כשאדם שותה מיץ קולה במקום מיץ תפוזים, הוא עושה זאת מתוך רצון להרגיש טוב, ולא מתוך הצורך הישרדותי הברור של קיום הגוף, אך בפועל כל פעולה כזו גם משרתת את הרצון הביולוגי להמשיך ולחיות. בהמשך ההרצאה, הוא מתאר כיצד הרצון ... מדובר בעשייה פיזית כמו אכילה או שתייה ובין אם מדובר במצבים נפשיים כמו חיפוש אחר הצלחה או אהבה. לסיכום, אליעד טוען כי אין הבחנה ברורה בין הרצון לשרוד לבין הרצון להרגיש טוב, שכן כל רצון אנושי, כל פעולה ואפילו כל מחשבה נובעים מאותם מניעים פנימיים שמובילים את האדם לחפש את תחושת הסיפוק האישית שלו. כל דבר אדם עושה, כל רצון שהוא מפתח, הוא בעצם ביטוי של הצורך הבסיסי ביותר שלו - הישרדות, ולא משנה באיזה אופן הוא בוחר לממש אותו. מהו שורש הרצון? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו הרצון הישרדותי? איך נוצר רצון? מהו הקשר בין הישרדות לרצון להרגיש טוב? מהו הרצון האמיתי של אדם? מהי הדרך להגיע לאושר? ...
לחיות או למות, למה לא להתאבד, קדושת החיים, רצון למות או לחיות, לסבול או למות, למה לחיות, התאבדות, לשרוד
לחיות או למות, למה לא להתאבד, קדושת החיים, רצון למות או לחיות, לסבול או למות, למה לחיות, התאבדות, לשרוד
... או למות, למה לא להתאבד, קדושת החיים, רצון למות או לחיות, לסבול או למות, למה לחיות, התאבדות, לשרוד למה אנשים מפחדים למות ולמה הם רוצים לחיות? אליעד כהן מסביר כי הפחד מהמוות והרצון העז לחיות הם לא רצונות טבעיים, אלא רצונות שנוצרו בגלל חינוך, התרבות והסביבה שבה האדם חי. אנשים מפחדים מהמוות בעיקר כי חונכו לחשוב שצריך לרצות לחיות. האדם מגיע לעולם ומקבל מסר ברור מהסביבה שכולם מתאמצים לשרוד ולחיות, ולכן הוא מסיק בטעות שחיים הם הדבר החשוב ביותר. אליעד מדגים זאת בצורה פשוטה ומפורטת: אם המציאות הייתה הפוכה, ואנשים היו חיים בעולם שבו המטרה של כולם הייתה ... כי הוא מאוד רוצה לחיות אבל למה אתה רוצה לחיות כי אמרו לך שצריך לרצות לחיות, שאלו אותך אתה שאלת מה עושים פה בכדור הארץ אמרו לך מנסים לשרוד, שאלת למה אמרו לך כדי לחיות אז הבנת אם כולם עובדים כל כך קשה כדי לחיות כנראה שלחיות זה מאוד חשוב. אבל מצד האמת אם היו אומרים לך מה מנסים לעשות פה? למות נניח שאנשים פה ...
פחד הישרדותי, חרדה השרדותית, חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם?
... הישרדותי, חרדה השרדותית , חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם? ובו יתבאר, עניין הפחד והחרדה, בהקשר של מנגנון ההישרדות של האדם. כי הפחד והחרדה, עוזרים לאדם לשרוד בעולם. כי אם האדם לא יפחד משום דבר כלל, ולא יהיה בחרדה מכך שיקרה ... אומר, שמוכרח שתמיד יהיו לאדם חרדות ופחדים. כי אם לא יהיו לאדם חרדות ופחדים, הוא לא יוכל לשרוד בעולם. ומאחר שהפחד והחרדה עוזרים למנגנון ההישרדותי של האדם, הרי שמוכרח שיהיו לאדם חרדות ופחדים כלשהם. והמחשבה הזאת, ... נשאר להמשיך לפחד מהפחד הסופי שלו. כי המחשבה שאומרת, שפחד הוא טוב, כי הוא תורם למנגנון ההישרדותי של האדם, היא מחשבה שנובעת בעצמה מתוך פחד, שהוא הפחד של האדם מכך שהוא לא ישרוד. ולמרות שהמחשבה הזאת, שאומרת שצריך לפחד כדי לשרוד, למרות שהיא נראית כמחשבה נקייה ואובייקטיבית, הרי שהיא עצמה נובעת ... פחד וחרדה, שהאדם מפחד שהוא לא ישרוד. ולכן הוא מפחד את כל שאר הפחדים והחרדות, שעוזרים לו לשרוד. והמסר הוא, שאכן המחשבה שאומרת שצריך לפחד כדי לשרוד, היא אכן מחשבה נכונה. אבל על האדם להבין היטב, שהמחשבה הזאת עצמה, ... חרדת מוות וכיוב). ועל האדם להבין, שזה פחד שמשמר את עצמו, באמצעות פחד אחר. ומי שרוצה לשרוד בעולם, עליו לפחד מדברים רעים שלא יגרמו לו נזק. ועליו להפחיד את ... לשם כך עליו לנקות את עצמו מכל רצון שהוא. כי כל רצון שהוא, יוצר אצל האדם פחד. וגם הרצון לשרוד, גם הוא יוצר אצל האדם פחד. ומי שלא רוצה לפחד מכך שהוא לא ישרוד, עליו לנקות את עצמו, גם מהפחד ההישרדותי שלו ומהחרדה ההישרדותית שלו בשורשם. דהיינו, להשתחרר גם מהרצון לשרוד. ואיך אפשר להשתחרר מהרצון לשרוד? ומה משמעות ההשתחררות הזאת? תשובה: אפשר להשתחרר מכל פחד בעולם, על ידי הבנה של הרצון עצמו. ולהשתחרר מהרצון לשרוד, אין הכוונה היא, שעל האדם להפסיק לאכול ולשתות, ולהפסיק לדאוג ... וכל מלחמה בפחד אחד, מחזקת בתודעה של האדם, פחד אחר. והכוונה היא, שעל האדם להמשיך לדאוג להישרדות שלו, אבל הוא מוכרח להבין, את סיבת הרצון שלו לשרוד. דהיינו, תמשיך לאכול ולשתות כרגיל, תמשיך לדאוג לבריאות שלך כרגיל. ... הראשונה, שממנה נובעים כל הרצונות שלו, על ידי זה בסופו של דבר האדם מצליח להכיל את הפחד ההישרדותי והחרדה ההישרדותית שלו, ממקום אחר לגמרי. כי על ידי התבוננות מעמיקה עד סופה, האדם ... כל זה במקומות אחרים. והמסר הוא, שהאדם יבין, שהמחשבה שאומרת, שפחד וחרדה הם הכרחיים כדי לשרוד, היא עצמה נובעת מפחד וחרדה אחרים. ולא שהיא אינה נכונה, אלא שהיא ...
קבלת החלטה בלב שלם, איך באות שאלות לעולם? להיות שלם עם החלטה, שאלות מהתת מודע, ספקות בחיים, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? להיות מרוצה מהחלטה, להיות שלם עם עצמך
קבלת החלטה בלב שלם, איך באות שאלות לעולם? להיות שלם עם החלטה, שאלות מהתת מודע, ספקות בחיים, קבלת החלטות, איך לקבל החלטה? להיות מרוצה מהחלטה, להיות שלם עם עצמך
... שזה לא באמת משנה מה הוא לובש, הוא לא יתלבט ויהיה שלם עם ההחלטה שלו. האם באמת יש הבדל בין לשרוד ללא לשרוד? אליעד מדגים את הרעיון של היעדר ההבדל המוחלט באמצעות הדוגמה של הרצון לשרוד . האדם חושב שיש הבדל בין לשרוד לבין לא לשרוד , ולכן הוא פועל מתוך הפחד הזה. אבל אם האדם יחקור לעומק את הנושא, הוא יגלה שההבדל בין לשרוד ללא לשרוד אינו מוחלט, אלא רק נראה כך באופן יחסי. זה שהאדם חושב שהוא חייב לשרוד , זה רק כי הוא רגיל לחשוב כך, אך אין לכך הצדקה מוחלטת. ברגע שהאדם יכיר בעובדה שאין הבדל מוחלט בין לשרוד ללא לשרוד, הוא כבר לא יהיה כבול לספק, ויהיה לו קל יותר לקבל החלטות ללא פחד ...
למה אני רוצה שיאהבו אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני רוצה למצוא חן בעיני אחרים? למה אכפת לי מדעות של אחרים? למה אני מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי?
למה אני רוצה שיאהבו אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני רוצה למצוא חן בעיני אחרים? למה אכפת לי מדעות של אחרים? למה אני מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי?
... שיאהבו אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני רוצה למצוא חן בעיני אחרים? למה אכפת לי מדעות של אחרים? למה אני מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי? למה אנשים רוצים כל כך שיאהבו אותם? ההרצאה עוסקת בשאלה מדוע אנשים מרגישים צורך להיות אהובים, מדוע הם מחפשים אישורים חיצוניים, ומדוע אכפת להם כל כך ממה ... נובע באופן משמעותי מתוך אקט הישרדותי. זאת משום שכאשר אנשים אוהבים אותך, הם מרגישים שטוב להם איתך ויש להם אינטרס ברור לעזור לך ולהגן עליך במקרה הצורך. לדוגמה, אם אדם נמצא בסיטואציה שבה הוא חולה או נפצע, אנשים ... של בדידות שעלול להקטין את סיכויי ההישרדות שלו. אם אדם כל הזמן עסוק במה אחרים חושבים עליו, ומנסה למצוא חן בעיניהם, הוא בעצם פועל לפי מנגנון פנימי עמוק של הישרדות. מנגנון זה מבוסס על ההנחה שככל שיותר אנשים יאהבו אותך, כך סיכויי ההישרדות שלך יגדלו, מפני שאנשים אחרים יהיו מוכנים לעזור לך בשעת צרה מתוך האינטרס האישי שלהם. אליעד מסביר שכאשר אנשים אוהבים אותך, זה בדרך כלל משום שהם מפיקים הנאה ממך, ולכן, אם יקרה לך ... וויתור על הצורך האובססיבי לשרוד בצורה המיטבית. כלומר, מי שרוצה להפסיק להיות תלוי באהבה של אחרים חייב לוותר במידה מסוימת על מנגנון ההישרדות שמחייב אותו כל הזמן לבדוק מה חושבים עליו אחרים. אם אדם לא מוכן לשחרר את התלות שלו ברצון לשרוד, הוא גם לא יצליח להשתחרר מהרצון להיות אהוב. זאת משום שהרצון לשרוד והרצון להיות אהוב שזורים זה בזה בצורה חזקה מאוד. אליעד כהן מחדד שהרצון להיות אהוב הוא כמו ניסיון לבנות שכבת הגנה מסביבך כדי להבטיח את ההישרדות שלך. כדי להשתחרר מהצורך לקבל אישורים חיצוניים, על האדם ללמוד להתמודד עם האפשרות שלא תמיד תהיה לו תמיכה והגנה, ושאולי הוא יהיה לבד לגמרי בעת צרה. כלומר, אדם שירצה להשתחרר באמת ... האלו קשורה קשר ישיר למנגנון ההישרדות שהוזכר קודם לכן. אם אדם מסוגל להתנתק מהפחד לאבד אהבה של אחרים או להפסיק לדאוג איך הוא נתפס בעיני הסביבה, הוא יוכל להגיע למצב של אהבה עצמית עמוקה ויציבה. מצב זה יביא לו שלווה ... שהרצון להיות אהוב הוא מנגנון הישרדותי משמעותי, ושהדרך לשחרר את עצמך מתלות באישורים חיצוניים עוברת דרך הבנה עמוקה של הקשר בין הרצון לשרוד לבין הצורך באהבה. מי שיסכים לקבל את עצמו ללא קשר לתגובות של אחרים, ימצא שלווה פנימית ויוכל לאהוב את עצמו בצורה אותנטית ומלאה. סיבות למה אני לא אוהב את עצמי סיבות למה אני מרגיש ... אני רוצה שיאהבו אותי אהבה עצמית הישרדות רגשית הערכה עצמית כיצד לאהוב את עצמי מה הקשר בין אהבה עצמית לבין הישרדות? ההרצאה עוסקת בשאלת למה אני רוצה שיאהבו אותי? ומסבירה את הקשר בין הרצון להיות אהוב לבין הישרדות. אחד ההסברים המרכזיים שניתנים לכך הוא שזהו אקט הישרדותי. הרעיון המרכזי הוא שכאשר אנשים אוהבים אותך, יש להם אינטרס לשמור עליך ולהגן עליך, כי זהו אינטרס שלהם לשרוד ולהרגיש טוב. לדוגמה, אם תצטרך עזרה במקרה של מחלה או פציעה, אנשים שיאהבו אותך יהיו מוכנים לעזור לך, מה שמגביר את סיכוייך לשרוד. ההרצאה מציינת כי הצורך להיות אהוב קשור למחשבה שכשיש לך יותר חברים ואנשים שמעריכים אותך, אתה נמצא במצב בטוח יותר ומסוגל להסתייע באחרים בשעת הצורך. מהו המחיר של הרצון להיות ... הרצון להיות אהוב קשור גם לרצון לשרוד בצורה מיטבית. ככל שאדם רוצה להיות אהוב יותר, הוא מבין שלחיבה של אחרים יש השפעה חיובית על ההישרדות שלו. אך השאלה היא: מה קורה כשאדם רוצה לשחרר את עצמו מהצורך לאהוב אותו? האם הוא מוכן לשחרר את הרצון לשרוד בצורה האופטימלית? ההרצאה מציינת שכדי להשתחרר מהתלות בדעות של אחרים, ייתכן שעליך לוותר גם על הרצון לשרוד ולהפסיק לדאוג לכל פרט שמקדם את הישרדותך, כמו בריאותך או הימצאותך בסביבה אוהבת. ככל שתוותר על הצורך להיבדל מהסביבה החיצונית, כך יהיה קל יותר לשחרר את הצורך להיות אהוב, והדבר יכול להוביל לרוגע פנימי. למה אכפת לי מדעות ... לחיות בצורה אותנטית. אהבה עצמית הישרדות רגשית הערכה עצמית כיצד לאהוב את עצמי תלות חברתית סיבות למה אני לא אוהב את עצמי, סיבות למה אני מרגיש רע לבד, סיבות למה אני רוצה שיאהבו אותי ...
למה אני חסר מוטיבציה? חוסר מוטיבציה בעבודה, חוסר מוטיבציה לצאת מחובות, חוסר מוטיבציה לא לפשוט רגל, חוסר מוטיבציה לא להגיע לחדלות פירעון, איך לצאת מחובות? איך לא לפשוט רגל? איך לא להגיע לפשיטת רגל? למה אין לי מוטיבציה? איך להבין את עצמי? למה אני חסר מוטיבציה? איך לייצר מוטיבציה? איך ליצור מוטיבציה? איך להגדיל מוטיבציה? תיאור מקרה טיפולי, ניתוח מקרה טיפולי
... ההתחייבויות החודשיות שלו? אבל מצד שני הוא פועל ומתנהג בחוסר מוטיבציה? והתשובה לכך היא כזאת: האדם פועל במאה אחוז מוטיבציה ביחס למטרה ספציפית, שהיא לשרוד כמה שיותר זמן ולא להגיע למצב שהוא לא עומד בהתחייבויות שלו. את זה עושה ... יחד עם זאת, האדם לא פועל במוטיבציה כדי לצאת מכל החובות שלו באופן כללי. אלא רק באופן ספציפי ונקודתי כנל. ומה ההיגיון בזה? ההיגיון בכך הוא, שהמשימה של לשרוד כמה שיותר זמן ולהצליח לשלם כל חודש את כל החזרי ההלוואות השונים, זאת מטרה ... הוא הולך לצאת מכל החובות שלו. ואותו אדם לא יודע בוודאות שהוא אכן יכול לצאת מכל החובות שלו. כי זה שהוא כרגע יכול להחזיר כל חודש X כסף ושהוא יכול לשרוד עוד חודש, זאת עובדה ידועה. אבל זה שאותו אדם יכול לצאת מכל החובות שלו ... גם לא בדיוק ברורה. ומאחר שהדרך לצאת מכל החובות לא ממש ברורה לאותו אדם, לכן אין לו מוטיבציה לפעול כדי לצאת מכל החובות, אלא הוא פועל במוטיבציה רק כדי לשרוד כמה שיותר ולא להגיע לפשיטת רגל. ולכן הפתרון הוא ש: על אותו אדם לעשות ... הוא חייב, באילו ריביות, מה בדיוק ההחזרים וכולי. ולא ברור בכלל שהתמדה או מאמץ נוסף, יביאו אותו לתוצאה של לצאת מכל החובות. כי יתכן, שמאמץ יעזור רק לשרוד עוד זמן, אבל לא יעזור לצאת מכל החובות. ולכן כנל, צריכים תוכנית מסודרת לא רק איל לשרוד ולהתגלגל, אלא גם איך לצאת מכל החובות ומכאן להתקדם קדימה. ...
אבולוציה / ברירה טבעית / החזק שורד - מהי מהות האבולוציה?
... ברירה טבעית החזק שורד - מהי מהות האבולוציה? במאמר הזה נדבר על תופעת האבולוציה כתופעה, בלי להיכנס לעניין ... יציבים יותר וחזקים יותר. ודבר שהוא חזק ויציב ואיכותי, הוא שורד ונשאר ומתפתח הלאה. ומה שהוא לא מספיק איכותי, ומה שהוא לא מספיק מתאים לנסיבות ... וכיוב. ותהליך הברירה הטבעית הוא, שמחשבות שהן נכונות, הן שורדות לעד. ודבר שהוא שקרי, דרכו וסופו ליפול. וכל עניין האבולוציה, הברירה הטבעית והחזק שורד, שורשו הוא בכך, שהאמת דרכה לנצח. כי מהותה של האמת, היא האחדות שלה עם המציאות. כי ... יותר גדול. והמציאות קיימת. ומה שהוא תואם את המציאות, הוא שורד והוא ישרוד. ומה שהוא לא תואם את המציאות, הוא יכול להיות קיים רק באופן זמני. כמו ... גדולה יותר, משום שהם תואמים יותר את המציאות, הם מטבעם שורדים. ולא רק שהם שורדים, אלא שהם ממשיכים להתפתח כל הזמן, וכל הזמן הם מתחדדים ומתבהרים יותר ויותר. וכל ... יותר למציאות, הוא מטבעו ישרוד. והשקר מטבעו יעלם. והחזק שורד פירושו, שהאמת שהיא החזקה, היא השורדת והיא תנצח את הדמיון הרע וכולי. ואם נתבונן היטב על התהליך האבולוציוני של החזק שורד, שהוא ייצוג לכך שהאמת מנצחת את השקר, נראה כי לא רק החזק שורד, אלא יש עוד דבר שהוא שורד למרות שהוא חלש. והוא, כי כדי לשרוד לשם כך צריך משאבים כלשהם. וכל יצור כדי שהוא ישרוד וימשיך להתקיים, לשם כך הוא צריך ... משתנים כל הזמן, הרי שרק הדבר שהוא חזק, רק הוא יכול לשרוד. אבל, לא רק החזק שורד, אלא גם מי שהוא ישות מאוד פשוטה, שהיא כמעט ולא זקוקה למשאבים, הרי שגם היא שורדת. והעולם שלנו מלא בדברים שהם פשוטים. כגון כל עולם הדומם, שהוא ברובו יכול לשרוד, כמעט בלי שום משאבים. והמים והאדמה יכולת השרידות שלהם היא מאוד גבוהה, משום שהם לא דורשים הרבה משאבים כדי לשרוד. וגם בעולם הצומח והחי, יש ישויות שהן נחשבות למאוד פרימיטיביות ופשוטות, כגון לדוגמה חיידקים, נבגים ופיטריות וכיוב. שיכולת השרידות שלהן היא גבוה ביותר. והם יכולים אפילו להתקיים על כוכבי לכת אחרים ולהתקיים גם מחוץ לאטמוספרה וכיוב. ויכולת השרידות הגבוהה שלהם, היא לא משום שהם חזקים, אלא משום שהמורכבות שלהם היא מאוד פשוטה. והמשמעות של הישויות האלו שהן שורדות למרות שהן לא חזקות, היא שלפעמים לא רק האמת שורדת, אלא גם השקר שורד. ולפעמים, השקר הוא ככ גדול, וגם הוא שורד. עד שבסופו של דבר, גם הוא נעלם, כפי שיתבאר בהמשך. והעניין הוא, שמי שהוא חכם ומי ... וההתחדשות השכלית של האדם, היא תהליך אבולוציוני, שבו החזק שורד. כי נקודת האמת שיש בתוך השכל של האדם, היא שורדת. וכל שאר התוספות והמחשבות שאינן נכונות, הן נעלמות. וכך ראוי להיות, שהדבר יתפתח ... ייפול, ושיישאר רק היהלום עצמו. אבל, לא רק השכל האמיתי שורד, אלא גם הטיפשות הגדולה שורדת. כי מי שהוא משוגע ושאין לו שכל, הרי לא משנה מה יקרה לו, הוא יישאר טיפש. וגם אם ... הוא ככ טיפש, שבגלל שהוא חי בשקר ככ גדול, לכן הטיפשות שלו שורדת. והאמת מתבהרת כל הזמן. ונקודת האמת תמיד נשארת. וככל שהדבר קרוב יותר לאמת, כך הוא ...
תורה מן השמים, נצחיות התורה, העם היהודי, איך היהדות, היהודים, התורה היהודית - שורדים?
... מן השמים, נצחיות התורה, העם היהודי, איך היהדות, היהודים, התורה היהודית - שורדים? האם נצחיות התורה מעידה על כך שהיא אלוהית? ישנה טענה נפוצה בקרב יהודים דתיים, שהעובדה שהתורה קיימת כבר אלפי שנים ושהעם היהודי שורד לאורך כל כך הרבה זמן היא הוכחה לכך שהתורה היא אלוהית. אך אליעד כהן טוען כי ההנחה הזו היא שקרית, והוא מסביר בהרחבה מדוע דווקא נצחיות התורה והישרדות העם היהודי הן ההוכחות לחוסר האלוהיות של התורה, ולא להיפך. הטיעון המרכזי של אליעד הוא שהנצחיות והשורדנות הן תכונות שסותרות לחלוטין את מהותו של אלוהים. למה ... מתמשך בזמן. התורה, בעצם העובדה שהיא קיימת לאורך זמן, מוכיחה שהיא רחוקה מאלוהים. אלוהים, לפי אליעד, אינו שורד במובן הפשוט, אלא הוא משתנה ומתחדש כל הזמן. האם דווקא החזק שורד באבולוציה? אליעד נותן דוגמה נוספת מתחום האבולוציה כדי להמחיש את הטעות בטיעון שהשורד הוא האלוהי ביותר. הוא טוען כי לא תמיד החזק ביותר שורד. לפעמים דווקא האורגניזם הפשוט ביותר, שאינו זקוק למשאבים רבים, הוא ששורד. אליעד נותן דוגמה של חיידקים ופטריות, המסוגלים לשרוד גם בתנאי סביבה קיצוניים, כמו בחלל, וזאת דווקא משום שהם אינם זקוקים למשאבים רבים. כלומר, הישרדות לאורך זמן אינה מעידה על תחכום או אלוהיות אלא לפעמים דווקא על פשטות, חולשה, או על חוסר בצורך במשאבים רבים. מדוע היהדות מצליחה לשרוד לאורך דורות רבים? אליעד כהן טוען כי הסיבה המרכזית לכך שהיהדות שורדת היא דווקא השקר הגדול שהיא מפיצה. ככל שהשקר הוא גדול יותר, הוא מצליח לשרוד יותר זמן כי אנשים אינם מוכנים להודות בטעותם, והם כל ... של שקרים שמצליחה להתמיד דווקא בזכות חוסר הרצון להודות בטעות או להכיר באמת. איך העקשנות היהודית גורמת להישרדות היהדות? אליעד כהן מסביר שהיהודים מתגאים בכך שהם לא ... ולהתקדם אל האמת, היהדות מחנכת לקבל את הדברים בלי לשאול. זה, לפי אליעד, מוביל לטיפשות מתמשכת, והתורה שורדת לא בגלל חכמתה אלא בגלל טיפשותם של מאמיניה. למה דווקא ... כי דווקא היהודים החילונים, הכופרים, אלו ששאלו שאלות וסירבו לקבל את ההסברים המסורתיים, הצליחו להתמרד ולשרוד יותר. לעומתם, היהודים הדתיים, שצייתו וקיבלו את הדברים כמות שהם, לא הצליחו לשרוד באותה מידה. אותו סוג של נאיביות וקבלה ללא ספקות, ... ספק במה שקורה סביבם. למה אליעד כהן חושב שבסוף השקר ייפול? בסופו של דבר, לפי אליעד כהן, השקר אינו יכול לשרוד לנצח. אמנם היהדות שרדה אלפי שנים בזכות הצטברות השקרים ... וביקורת, לא תחזיק מעמד לאורך זמן אינסופי, וככל שהזמן יעבור, האמת תיחשף. האם התורה אלוהית? מדוע היהדות שורדת? נצחיות התורה והיהדות מי שורד באבולוציה? האם הדתיים שורדים יותר? האם אלוהים הוא נצחי? ...
לחיות את החיים, מחויב או אפשרי, אמונה וידיעה, לחיות מתוך אמונה, התאבדות, רצון להתאבד, לשמור על הבריאות, עישון סיגריות
... ופשוט לא מצליחים? האדם חושב שבעלי חיים רוצים להתקיים כי הוא מפרש את התנהגותם כאינסטינקט הישרדות , אך יתכן שהפרשנות הזו אינה בהכרח נכונה. אליעד כהן משתמש בדוגמה זו כדי להמחיש שהאמונה בהכרח של הקיום היא רק הנחה ולא אמת מחויבת. האם בני אדם פועלים תמיד לשם הישרדותם? כדי לחדד את הנקודה הזו, אליעד נותן דוגמה של אדם שאוכל במבה. האם אדם שאוכל חטיף כמו במבה עושה זאת רק מתוך הישרדות? משתתפת בהרצאה עונה שכן, אך אליעד מסביר שבפועל אכילה של מזון לא בריא (כמו במבה או מזון מעובד) דווקא פוגעת בהישרדות ובבריאות, ולכן זה לא בהכרח מדויק. הוא מציין שלמרות שבני האדם מונעים מהרצון לשרוד, במקרים רבים הם פועלים דווקא נגד האינסטינקט הזה, כמו למשל באכילת מאכלים לא בריאים. מדוע אנשים מעשנים סיגריות, למרות שהם ... למוות, הם עדיין מעשנים. השאלה הנשאלת היא מדוע אנשים עושים זאת אם הרצון הבסיסי שלהם הוא לשרוד? אליעד מדגיש את הפרדוקס הזה ומסביר שכנראה קיים גם דחף נוסף אצל האדם, דחף הפוך של הרס עצמי או התאבדות. לדבריו, עצם ההתנהגות ... אנשים מעשנים למרות סכנות הבריאות? האם לחיות זו אמונה או ידיעה? האם בני אדם תמיד רוצים לשרוד? ש: על מה שדיברנו קודם או שזה. אליעד: מה שאתה רוצה, אתה לא יודע? ש: לא מה שדיברנו קודם. אליעד: נו אז תשאל את השאלה, מה ... מה את יודעת. ש: כל הפעילויות שלנו ושל החיות מעידות על זה. אליעד: כל מה שאת עושה זה כדי לשרוד? ש: באיזשהו מקום כן. אליעד: באיזשהו מקום. ש: כשמצמצמים את זה. אליעד: הבמבה הזה שאכלת זה כדי לשרוד אבל את אוכלת אוכל לא בריא זה פוגע לך בהישרדות. ש: נכון אבל הדחף המקורי הבסיסי. אליעד: הדחף המקורי הוא גם להתאבד לכן את גם אוכלת וגם לא בריא כדי שלא לחיות יותר מדי אתה גם ...
מוות / שכול / אובדן ומשמעות החיים - מהו ערך החיים והמוות?
מוות / שכול / אובדן ומשמעות החיים - מהו ערך החיים והמוות?
... לחייהם נלקח מהם, הם חשים שקרסה המשמעות לחייהם. לדוגמה, אם אדם חי למען ילדיו וכל חייו סובבים סביבם - העבודה, הקושי, ההישרדות - וברגע שהילד נפטר, אותו אדם חווה קריסה מוחלטת ... מדוע אנשים מעניקים קדושה לחיים? אליעד כהן מתאר כיצד אנשים מקדשים את החיים, מעניקים להם מעמד קדוש, ובעצם משועבדים לרצון לשרוד ולהימנע ממוות. לדבריו, אנשים עושים זאת משום שאין ... אין לו משפחה. הוא לא מפחד מהמוות, משום שהוא מבין שהמוות והחיים הם מצבים זמניים ויחסיים בלבד. מדוע אנשים סובלים ומנסים לשרוד בכל מחיר? הסבל, לפי אליעד כהן, נובע מכך שאנשים לא מבינים את המשמעות האמיתית של המציאות. הם לא יודעים מדוע הם חיים, ולכן מתאמצים באופן קיצוני כדי לשרוד, להצליח ולהימנע מסבל וממוות. אבל המאמץ הזה, לפי ... אדם היה יודע מה הסיבה של המציאות, או מה טוב כרגע במציאות, הוא לא יודע ואין לו מושג ולא יודע בכלל למה הוא חי, ועוד מתאמץ לשרוד בטרוף, ולחוץ. וכל זאת כי האנשים קידשו את החיים, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית? איך לנצח את הטרור? מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח? פגיעה בחפים מפשע, איך להילחם בטרור?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לשרוד, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לשרוד, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא גישור, מאמן אישי להצלחה, טיפול רגשי בנושאי לשרוד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3896 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 02:42:34 - wesi1