אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הישרדות ✔מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית? איך לנצח את הטרור? מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח? פגיעה בחפים מפשע, איך להילחם בטרור?
האם כדאי לשמור על מוסריות בזמן מלחמה?

האם בזמן מלחמה, כאשר ישנו אויב שפוגע בנו, יש מקום לשמור על מוסריות? אליעד מציע כי הבחירה בין מוסריות לבין הישרדות היא שאלה אישית שמבוססת על מה שחשוב לאדם יותר: האם להיות מוסרי בכל מחיר, או להגן על עצמך על ידי כל אמצעי, גם אם הם לא מוסריים?

האם מוסריות היא תכונה הישרדותית?

אם אדם מאמין שחשוב לו למות בתור אדם מוסרי, הוא עשוי לבחור לשמור על ערכיו גם במצבים קשים. עבורו, המוסר הוא עקרון עליון, והוא יעדיף להימנע ממעשים "לא מוסריים", גם אם אלו יכולים להוביל למותו. הוא לא ירצה להפוך להיות כמו האויבים שהוא נלחם בהם, כמו חמאס או דאע"ש, וימשיך לשמור על צלם האנוש שלו גם בסיטואציות קשות.

האם עלינו להיות מוסריים בכל מצב?

מצד שני, אם חשוב יותר לאדם לחיות ולא למות מוקדם, הוא עשוי לבחור לפעול מתוך אינסטינקט הישרדותי, גם אם זה אומר לפגוע באנשים חפים מפשע או לבצע פעולות שנחשבות לא מוסריות. אליעד טוען כי המוסריות היא לא "חוק טבעי", אלא המצאה אנושית שנועדה להבדיל אותנו מהחיות, אך בטבע הבסיסי של בעלי החיים, ברגע שיש איום, הפגיעה בצד השני היא אינסטינקטיבית, ולא נתפסת כלא מוסרית.

מה הגישה החייתית אומרת?

אליעד מביא דוגמה לנחש או עקרב שנכנס למקום שבו אדם נמצא. אם הנחש מרגיש איום, הוא יתקוף, גם אם לא הייתה כוונה רעה מצד האדם. זהו המודל של "הג'ונגל" - ברגע שאתה מאוים, אתה נלחם כדי להישאר בחיים, בלי לחשוב על מוסריות. כך גם במקרה של אדם שנמצא בסיטואציה של מלחמה, אם אויב יורה עליו מתוך אזור אזרחי, הוא יכול להכות אותו בכל הכוח, בלי לחשוב על מה מוסרי או לא מוסרי.

האם מוסריות יכולה להוביל למוות?

הדובר מסביר כי מוסריות יכולה להוביל למוות מוקדם, כי היא עלולה למנוע מאדם לבצע פעולות שנחוצות להישרדותו. לדוגמה, אם אדם מסרב לפגוע בחפים מפשע מתוך רצון להימנע ממעשים "לא מוסריים", הוא עשוי לשלם על כך בחייו. אם יש אדם שמעדיף להישאר מוסרי במחיר חייו, זו זכותו, אך אין חובה כזאת בתנ"ך או בדת.

האם מותר לפגוע בחפים מפשע בזמן מלחמה?

בהתאם לגישת "הג'ונגל", אם אויב מהווה איום ויש אפשרות לחסל את האויב יחד עם משפחתו או מי שמסביבו כדי להפסיק את האיום, אז הגישה של אליעד היא לפעול מבלי להתחשב בשיקולי מוסר. הוא טוען שמי שלא רוצה להילחם, לא יפגע במי שלפניו, אבל אם האויב ממשיך להפעיל אלימות, אין מקום להתחשב במוסר.

כיצד הגישה הזו מתקשרת למאבק פנימי?

אליעד מקשר את הגישה הזו גם למאבק פנימי, שבו האדם נלחם ברצונות, מחשבות טורדניות והרגלים רעים שמנסים לפגוע בו. כמו במלחמה חיצונית, לעיתים הפתרון לא יהיה "מוסרי" או "נחמד", אלא פעולה נחרצת שמטרתה להפסיק את התקיפה הפנימית, גם אם היא לא מתבצעת באופן "עדין" או הגיוני.

האם יש מקום לשיחות שלום?

גם אם הגישה היא להשתמש בכוח, אליעד מציין שלעתים יש מקום למו"מ ולשלום. אם האויב מוכן לשבת ולדבר, ניתן להגיע להסכם, אך אם לא, הפתרון חייב להיות בהפעלת כוח חזק יותר, עד שהאויב יפסיק את פעולתו האלימה.

האם הגישה הזו מאפיינת צד פוליטי מסוים?

הדובר מציין שלעתים נראית ביקורת כלפי השמאל או הימין, אך בסופו של דבר, מי שמחליט כיצד לפעול הוא מי שבשלטון. לא משנה אם יש ביקורת על צד אחד, אם המנהיגים הם בשלטון, הם אלו שמקבלים את ההחלטות, אם הם בוחרים להשתמש בכוח או בפתרונות אחרים.

האם חייבים לנהוג באכזריות מוחלטת?

אליעד מדגיש שאין הכוונה לומר שצריך לבחור תמיד באכזריות, אלא אם מדובר במצב הישרדותי, לא בהכרח צריך להימנע מלהיות "לא מוסרי". אם אפשר לפתור את המצב דרך דיאלוג ושלום, זה רצוי, אך אם הדבר לא אפשרי, יש להילחם כדי לשרוד.

האם אפשר להחיל את הגישה הזו גם על מאבק פנימי?

המאבק הפנימי הוא גם קונפליקט שבו צדדים שונים באדם נלחמים ביניהם. לפעמים הדרך היחידה להפסיק את התקפות הרצונות או ההתמכרויות היא להשתמש בכוח פנימי ולסיים את ההתנהגות הלא רצויה, גם אם זה לא נתפס כ"נחמד" או "עדין".

מסקנה

בסופו של דבר, מדובר בשאלה של בחירה אישית. האם לבחור במוסריות בכל מחיר, גם אם זה עלול להוביל למוות, או לבחור בהישרדות על ידי כל האמצעים, גם אם הם נחשבים לא מוסריים. לכל אדם יש את השיקולים שלו, ואין כאן תשובה חד משמעית מה נכון לעשות. זהו מאבק פנימי של כל אחד לבחור כיצד לנהוג, אם הוא רוצה להיות מוסרי או לבחור בהגנה עצמית על פי "חוקי הג'ונגל".
האם עדיין כדאי לשמור על מוסריות בזמן מלחמה?

ברגע שנלחמים באויב מסוים, מישהו שרוצה לפגוע, עולה השאלה האם כדאי לשמור על מוסריות או לא. לדוגמה, האם כדאי לפגוע בחפים מפשע או לא, וכל פעולה שנתפסת כלא מוסרית - האם לעשות אותה בזמן קרב, בזמן מלחמה? התשובה לכך תלויה בשאלה מה יותר חשוב לאדם: למות בתור אדם מוסרי, או לנסות לשרוד בכל מחיר.

מה קורה אם חשוב לך למות בתור אדם מוסרי?

מי שחשוב לו מאוד לדעת שכשיגיע יומו, הוא יוכל לומר שהיה אדם מוסרי עד הסוף, אז כדאי לו מאוד לשמור על צלם האנוש שלו, גם בתוך מלחמה. הוא לא ירצה להיות כמו חמאס, הג'יהאד או דאע"ש. הוא ירצה לשמור על רמה מוסרית גבוהה יותר, להימנע מפגיעה בחפים מפשע, ולהישאר עד הרגע האחרון על הערכים שהוא מאמין בהם. בספר הזיכרונות של הדורות, על המצבה, תמיד ייכתב: "פה נקבר אדם מוסרי", אדם ששמר על מוסריותו עד טיפה נשמתו האחרונה.

מה קורה אם חשוב לך לחיות כמה שיותר?

אם למישהו חשוב לחיות יותר מאשר להיות מוסרי, אז במצבים מסוימים הוא לא יבחר לשמור על צלם האנוש שלו, אלא יעדיף להגן על עצמו בכל מחיר. הוא יראה את עצמו קודם כל כחיה, כמו בג'ונגל, ולא כישות מוסרית. הוא עשוי לפגוע בחפים מפשע, אם זה מה שיביא להישרדותו. זאת משום שהרעיון של מוסר הוא המצאה אנושית, ובטבע הבסיסי (החייתי), אם משהו מאיים עליך, אתה מחסל אותו, גם אם זה אומר לבצע פעולות "לא מוסריות" בעיני החברה.

כיצד הדוגמה של נחש או עקרב ממחישה את הגישה הזו?

כשאדם ישן באוהל, ובטעות נחש או עקרב זוחלים עליו, האינסטינקט הבסיסי של החיה הוא לפגוע בצד השני אם הוא מרגיש סכנה. הנחש לא ישאל אם פלש לשטח של האדם או האדם פלש לשלו. מספיק תנועה קטנה מצד האדם, והנחש יעקוץ או האריה יטרוף. זו "חוקיות הג'ונגל": ברגע שיש סכנה, פועלים בכוח כדי להגן על עצמך, בלי להתחשב בשאלה מי צודק או מוסרי.

האם מוסריות היא תכונה שיכולה לעלות בחיי אדם?

מוסריות היא תכונה שיכולה לגרום לאדם למות מוקדם יותר, משום שהוא לא מוכן לבצע פעולות "אכזריות" שיכולות להגן עליו. מי שבוחר להיות מוסרי בכל מחיר, עלול לשלם על כך בחייו. אין כאן טענה שזו גישה שגויה, אלא שזו בחירה. למי שרוצה למות מוסרי, זו זכותו. אבל אין חובה מהתנ"ך או מכל מקור אחר המחייבת להיות מוסרי.

האם זה אומר שמותר לפגוע בחפים מפשע?

הדובר מסביר שברגע שמישהו מאיים עליך או יורה עליך מתוך יישוב מלא באזרחים, אפשר להשמיד אותו, את אשתו, את ילדיו ואת מי שסביבו, אם מטרתך היא הגנה עצמית מוחלטת בלי להתחשב בשיקולי מוסר. כלומר, במלחמה ניתן, לפי גישת "הג'ונגל", להיות "לא מוסרי" ולהכות בכל הכוח.

כיצד הדבר מתקשר גם למאבק פנימי של האדם?

באותו אופן שבו אדם נלחם באויב חיצוני, יש בתוכו "אויבים" פנימיים: רצונות, מחשבות טורדניות, הרגלים רעים והתמכרויות שמנסים לפגוע בו. לפעמים הדיבור הלוגי והמוסרי לא עוזר, והאדם צריך להיות "קיצוני" כלפי אותם רצונות. אם רצון מסוים "תוקף", האדם צריך "להתגונן" בכל דרך, גם אם זה מרגיש "לא מוסרי".

האם יש דרך לנהל מו"מ עם האויב?

אפשר גם לשבת ולהגיע להסכם, לדבר על אפשרות לוויתורים או שלום. אין כאן סתירה בין השימוש בכוח לבין הדיאלוג. לפעמים צריך לעשות שילוב של שלום ושימוש בכוח. אבל אם האויב ממשיך לפעול באלימות, אין מקום להתחשב במוסר כשהמטרה היא הישרדות.

האם הגישה הזו מאפיינת רק צד פוליטי אחד?

ההתייחסות ל"השמאל" ו"הימין" מוצגת כדוגמה. נטען שמי שבסופו של דבר נמצא בשלטון הוא זה שקובע כיצד לנהוג, בלי קשר למילות ביקורת כלפי השמאל או הימין. יש המציגים את עצמם כמוסריים, אבל בפועל ממשיכים להשתמש בכוח מוגבל.

כיצד מיושמת הגישה של "עוד יותר כוח"?

המחשבה שעלולה להוביל לפעולה אכזרית עוד יותר היא שמה שלא נפתר בכוח, אפשר לפתור בעוד יותר כוח. אם האויב חוטף חייל, אפשר לחטוף לו אלף חיילים או אלף אזרחים. אם הוא לא מפסיק, ממשיכים להסלים בכוח עוד יותר גדול, עד שהצד השני לא יוכל לפגוע בך.

מהן דוגמאות לפגיעה מוגזמת?

הועלו דוגמאות קשות של פגיעה לא רק במי שתוקף בפועל, אלא גם באשתו, בילדיו, בקהילה סביבו, ואף שימוש בתיאוריות מזעזעות של ניצול הדם שלהם. כוונת הדברים להדגיש את "הכל מותר" כאשר מישהו "נמצא בג'ונגל" ונלחם כדי לחיות.

האם חייבים לנהוג באכזריות מוחלטת?

לא נאמר שחייבים לחפש לבצע מעשים לא מוסריים סתם כך. הרעיון הוא שאם יש מצב הישרדותי של מלחמה, לא צריך להימנע מפעולות אכזריות רק בשל שיקולי מוסר. אם אפשר לפתור את הבעיה בשלום או הסכם, רצוי לנסות, אבל לא מתוך מחשבה שלאויב תהיה פחות מוטיבציה להילחם.

כיצד הקונפליקט מופיע בכל אדם גם בלי קשר למלחמה ממשית?

בתוך האדם עצמו יש מצבים שבהם חלקים שונים "נלחמים" ברצון הכללי שלו. הוא עלול להתמודד עם מחשבות שמפעילות עליו לחץ, תחושות שאינן הגיוניות, התמכרויות וכדומה, שלא מוכנות לדבר בהיגיון. לפעמים הדרך היחידה לנצח היא "להכריח" את הצד השני להיכנע, גם אם זה לא נתפס כ"נחמד" או "עדין".

מדוע לא להשתמש בשיקול "אם נפגע בהם, הם יפגעו בנו יותר"?

לפי הגישה הזו, אם האויב יכול לפגוע בך יותר - הוא כבר היה עושה את זה. הטענה שצריך לחשוש מפעולה חריפה מפני שהאויב יגיב בצורה חמורה יותר, נחשבת לרעיון לא הגיוני, כי ממילא האויב מחפש את ההזדמנות להרע בכל מקרה.

מה המסקנה העיקרית?

בסופו של דבר, מדובר בשאלה של בחירה אישית: האם לבחור במוסריות בכל מחיר ולמות מוקדם יותר, או לבחור להגן על עצמך בכל אמצעי, גם אם זה ייחשב אכזרי ולא מוסרי? לכל אחד יש שיקולים שונים, ואין חובה דתית או ערכית גורפת שמחייבת להישאר תמיד מוסרי או תמיד לא מוסרי.

הקשר בין יחסים בינלאומיים למאבק פנימי

הטענה היא שאפשר להשליך את המודל של מלחמה בג'ונגל גם על מאבק פנימי ברצונות ובמחשבות. מול גורם עוין שאתה חש שהוא תוקף, אפשר לבחור בדרך "מצח הרצון מול מצח הנחש": להגיב בצורה אגרסיבית וקיצונית, בדיוק כפי שנלחמים באויב חיצוני שמתעקש לפגוע.

בסיכומו של דבר, יש כאן הצגת שתי אפשרויות קיצון:

- להיות מוסרי בכל מחיר, גם במחיר חיים.

- לוותר על המוסר כאשר ישנה סכנת חיים ולהתנהג כמו "חיה בג'ונגל".
מוסריות בקרב, מוסריות מול האוייב, מלחמה או שלום, דילמות ערכיות בצבא, צבא מוסרי, מה רע בלהיות מוסרי? האם להיות מוסרי? מוות למחבלים, אנחנו יותר טובים מהם, אנחנו לא כמוהם, לא נרד לרמה שלהם, חמאס, דאעש, מוסריות של בעלי חיים, התנהגות מוסרית אצל בעלי חיים, קודם כל חיה, חיה בדמות בן אדם, שלום או מלחמה, לפגוע בחפים מפשע, הסכם שלום, עונש מוות למחבלים
חשיבה קיצונית חשיבה כפייתית בעד ונגד מוסריות מחשבה כפייתית כמה לחשוב על אנושיות בעלי החיים אישיות קיצונית טענות טורדנות מחשבתית איך להילחם ב איך להילחם בטרור איך לנצח איך לנצח את איך לנצח את הטרור בזמן מלחמה בעד ונגד בעד ונגד מוסריות האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית הישרדות התנהגות התנהגות הישרדותית חפים מפשע טרור יפי נפש לא להיות לא להיות מוסרי להיות מוסרי להילחם להילחם ב להילחם בטרור למה לא להיות למה לא להיות מוסרי לנצח לנצח את הטרור לשרוד מה שלא הולך בכוח מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח מוסר מוסריות מוסריות בזמן מלחמה מוסריות היא התנהגות הישרדותית מוסריות והתנהגות חייתית מלחמה מלחמות נפש פגיעה פגיעה בחפים מפשע פשעים
פחד הישרדותי, חרדה השרדותית, חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם?
... הישרדותי, חרדה השרדותית, חרדת מוות, פחד מוות, מנגנון הישרדות - חרדה ופחד למען הישרדות - האומנם? ובו יתבאר, עניין הפחד והחרדה, בהקשר של מנגנון ההישרדות של האדם. כי הפחד והחרדה, ... חרדות ופחדים. כי אם לא יהיו לאדם חרדות ופחדים, הוא לא יוכל לשרוד בעולם. ומאחר שהפחד והחרדה עוזרים למנגנון ההישרדותי של האדם, הרי שמוכרח שיהיו ... העמוק יותר, ואז האדם נשאר להמשיך לפחד מהפחד הסופי שלו. כי המחשבה שאומרת, שפחד הוא טוב, כי הוא תורם למנגנון ההישרדותי של האדם, היא מחשבה שנובעת ... הרצון לשרוד, גם הוא יוצר אצל האדם פחד. ומי שלא רוצה לפחד מכך שהוא לא ישרוד, עליו לנקות את עצמו, גם מהפחד ההישרדותי שלו ומהחרדה ההישרדותית שלו בשורשם. דהיינו, להשתחרר ... עצמו נובע מפחד אחר. וכל מלחמה בפחד אחד, מחזקת בתודעה של האדם, פחד אחר. והכוונה היא, שעל האדם להמשיך לדאוג להישרדות שלו, אבל הוא מוכרח להבין, את ... עצמו להבין, מהי הסיבה הראשונה, שממנה נובעים כל הרצונות שלו, על ידי זה בסופו של דבר האדם מצליח להכיל את הפחד ההישרדותי והחרדה ההישרדותית שלו, ממקום אחר לגמרי. כי על ...
טיזריות, טיזינג, להגדיל את תחושת החיסרון, חוקי האושר והסבל, צרת רבים חצי נחמה, צרת רבים נחמת שוטים, תוכנית הישרדות, להרגיש יותר רע, להרגיש יותר טוב, איך נוצר סבל? איך המוח חושב?
טיזריות, טיזינג, להגדיל את תחושת החיסרון, חוקי האושר והסבל, צרת רבים חצי נחמה, צרת רבים נחמת שוטים, תוכנית הישרדות, להרגיש יותר רע, להרגיש יותר טוב, איך נוצר סבל? איך המוח חושב?
... טיזינג, להגדיל את תחושת החיסרון, חוקי האושר והסבל, צרת רבים חצי נחמה, צרת רבים נחמת שוטים, תוכנית הישרדות , להרגיש יותר רע, להרגיש יותר טוב, איך נוצר סבל? איך המוח חושב? מהם ... את החיסרון שלנו? כאשר אנחנו רואים אחרים נהנים ממשהו שאנו רוצים, ישנה אפשרות להרגיש יותר טוב בעקבות הימצאות במצב של חיסרון מובהק. לדוגמה, בתוכנית הישרדות, כאשר אנשים לא אוכלים במשך זמן רב ואז מראים להם משהו שהם רעבים לו, ...
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי
... בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב, מהו שורש הרצון? איך נוצר רצון? למה יש רצון? מה אני רוצה? איך להיות מאושר? לא רוצה למות, צורך הישרדותי מה בן אדם רוצה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשורש הרצון האנושי ובמהות של הרצון. הוא שואל שאלות מרכזיות ... כל אדם פועל באופן שתורם לשרידותו, גם אם הוא לא מודע לכך. לדוגמה, אם אדם שותה מיץ קולה במקום מיץ תפוזים, הוא עושה זאת לא מתוך צורך הישרדותי מובהק, אלא מתוך רצון להרגיש טוב. אך בסופו של דבר, גם הרצון הזה תורם להישרדות - שכן אכילת או שתיית דבר מה גורמת לאדם להרגיש טוב יותר ולהימנע מתחושת חסר או כאב פנימי, דבר שמסייע לו ... לרצות להצליח כדי להרגיש טוב יותר, או לחפש אהבה כדי למלא את החסר הרגשי. כל פעולה כזאת נעשית מתוך הרצון לחוש טוב, ולאו דווקא מתוך צורך הישרדותי מוחלט. כשהוא מדבר על הרצון להרגיש טוב, אליעד מוסיף עוד נקודה חשובה: הרצון הזה הוא לא רק רצון למשהו טוב, ... מהם בעתיד, ולכן כל פעולה שהוא עושה, כל רצון שהוא מפתח, נועד להימנע מהכאב הזה. אפילו הרצון להימנע מכאב גופני או נפשי הוא חלק מתהליך הישרדותי. זהו פרדוקס: כל מה שמניע את האדם - גם דברים שנראים לא הישרדותיים כמו רצון לאכול אוכל טעים - קשור בעצם לרצון להימנע מכאב ולהרגיש טוב. אליעד לא שוכח להדגיש את הקשר העמוק בין כל הרצונות לבין הישרדות, ואומר שהרצון להרגיש טוב הוא פשוט מנגנון שמוביל את האדם לשמור על חייו בצורה אפקטיבית. כל רעיון שקשור לרצון ... של דבר נובע מתוך הצורך הביולוגי הבסיסי ביותר - הצורך להישאר בחיים. מהו שורש הרצון? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו הרצון הישרדותי? איך נוצר רצון? מהו הקשר בין הישרדות לרצון להרגיש טוב? מהו הרצון האמיתי של אדם? מהי הדרך להגיע לאושר? מה בן אדם רוצה? רצון להתאבד, רצון הישרדותי, רצון לשרוד, רוצה להרגיש טוב? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשורש הרצון האנושי ובמהות של הרצון. הוא בוחן את ... יותר מהצורך לשרוד או שמא ההפך? אליעד מציין כי הרצון להרגיש טוב והרצון לשרוד הם למעשה שני צדדים של אותו מטבע, וכי כל רצון נובע מתוך צורך הישרדותי. הוא מסביר את הקשר ההדוק בין רצון להרגיש טוב ורצון לשרוד, ומוסיף כי ישנם אנשים שמבינים את הרצון להרגיש טוב כחלק מההישרדות האישית שלהם. לדוגמה, כשאדם שותה מיץ קולה במקום מיץ תפוזים, הוא עושה זאת מתוך רצון להרגיש טוב, ולא מתוך הצורך הישרדותי הברור של קיום הגוף, אך בפועל כל פעולה כזו גם משרתת את הרצון הביולוגי להמשיך ולחיות. בהמשך ההרצאה, הוא ... פנימיים שמובילים את האדם לחפש את תחושת הסיפוק האישית שלו. כל דבר אדם עושה, כל רצון שהוא מפתח, הוא בעצם ביטוי של הצורך הבסיסי ביותר שלו - הישרדות, ולא משנה באיזה אופן הוא בוחר לממש אותו. מהו שורש הרצון? האם הרצון להרגיש טוב חזק יותר מהצורך לשרוד? מהו הרצון הישרדותי? איך נוצר רצון? מהו הקשר בין הישרדות לרצון להרגיש טוב? מהו הרצון האמיתי של אדם? מהי הדרך להגיע לאושר? ...
למה אני רוצה שיאהבו אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני רוצה למצוא חן בעיני אחרים? למה אכפת לי מדעות של אחרים? למה אני מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי?
למה אני רוצה שיאהבו אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? למה אני רוצה למצוא חן בעיני אחרים? למה אכפת לי מדעות של אחרים? למה אני מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי?
... אותי? חוסר אהבה עצמית והישרדות, למה אכפת לי ממה שחושבים עלי? ... מחפש אהבה חיצונית? אקט הישרדותי, איך לאהוב את עצמי? למה אנשים ... באופן משמעותי מתוך אקט הישרדותי. זאת משום שכאשר אנשים אוהבים ... שעלול להקטין את סיכויי ההישרדות שלו. אם אדם כל הזמן עסוק במה ... לפי מנגנון פנימי עמוק של הישרדות. מנגנון זה מבוסס על ההנחה שככל ... יאהבו אותך, כך סיכויי ההישרדות שלך יגדלו, מפני שאנשים אחרים ... במידה מסוימת על מנגנון ההישרדות שמחייב אותו כל הזמן לבדוק מה ... מסביבך כדי להבטיח את ההישרדות שלך. כדי להשתחרר מהצורך לקבל ... קשורה קשר ישיר למנגנון ההישרדות שהוזכר קודם לכן. אם אדם מסוגל ... להיות אהוב הוא מנגנון הישרדותי משמעותי, ושהדרך לשחרר את עצמך ... שיאהבו אותי אהבה עצמית הישרדות רגשית הערכה עצמית כיצד לאהוב ... הקשר בין אהבה עצמית לבין הישרדות? ההרצאה עוסקת בשאלת למה אני ... הרצון להיות אהוב לבין הישרדות. אחד ההסברים המרכזיים שניתנים לכך הוא שזהו אקט הישרדותי. הרעיון המרכזי הוא שכאשר ... יש השפעה חיובית על ההישרדות שלו. אך השאלה היא: מה קורה ... לדאוג לכל פרט שמקדם את הישרדותך, כמו בריאותך או הימצאותך ... אותנטית. אהבה עצמית הישרדות רגשית הערכה עצמית כיצד לאהוב ...
פוליטיקה, אנשי רוח, דעות פוליטיות, החברה החרדית, הרמב"ם, משה רבנו, יהדות, פרס נובל, לא יראני האדם וחי, רבי נחמן מברסלב, אינטליגנציה, אמונה או שכל, חזרה בתשובה, לימוד תורה, ארץ ישראל
פוליטיקה, אנשי רוח, דעות פוליטיות, החברה החרדית, הרמב"ם, משה רבנו, יהדות, פרס נובל, לא יראני האדם וחי, רבי נחמן מברסלב, אינטליגנציה, אמונה או שכל, חזרה בתשובה, לימוד תורה, ארץ ישראל
... הפוליטי בישראל הוא באמת על הישרדות? אליעד התייחס לוויכוח הפוליטי בין ימין ושמאל וטען שהוא לא באמת על הישרדות , אלא על אידאולוגיה וזהות לאומית. למשל, ... דתי ורוחני, ולא רק קרקע להישרדות פיזית. הוא נתן דוגמה שכאשר יש סכסוך על ... על ארץ ישראל האלמנט הוא לא הישרדותי אלא זהותי וערכי. אליעד ציין כי אם ... הוויכוח על שטחים אינו באמת על הישרדות אלא על נושא של זהות וערכים. האם באמת ... הפוליטי בישראל הוא אידאולוגי או הישרדותי?
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
... כי המוח עסוק, מגורה ומתמודד עם משהו. אליעד מביא כדוגמה את תוכנית הטלוויזיה הישרדות: אם אדם אוהב לצפות בתוכנית כזו, הוא נהנה, לא משעמם לו, כי המוח שלו עסוק באתגרים, בדמויות, ובמה שיקרה בהמשך. אבל אם באותה תוכנית לא היה אתגר, למשל אם היה מופיע ... שנמצא במצב של סכנת חיים, סבל או לחץ לא ישתעמם, כי המוח עסוק בפתרון הבעיה או בהישרדות. הרגש יכול להיות שלילי וקשה, אבל לא משעמם. המסקנה היא ששעמום מתרחש רק במצב ביניים שבו האדם לא נמצא בסבל או בכאב וגם לא בהנאה. איך למצוא תחביב או מטרה שיעניין ... מטרה חדשה כבר מפעילה את המוח ויוצרת עניין. הוא מציין דוגמה של אדם שצופה בתוכנית הישרדות, ונהנה ממנה כי יש במוחו סוג של אתגר. אם יראה את אותה תוכנית שוב ושוב, כבר לא יהיה לו אתגר, והוא ירגיש שעמום. הוא צריך תוכניות חדשות, דברים חדשים, מטרות חדשות. ... אין נוסחה אחרת חוץ מניסוי וטעייה. אליעד נותן דוגמה לכך שאם אדם נהנה מתוכנית הישרדות אך לא נהנה מתוכנית אחרת כמו האח הגדול, עליו לנתח מדוע דווקא תוכנית אחת מושכת אותו ואחרת לא. אולי הוא מתחבר למורכבות של התוכנית, לאתגרים, או לדמויות. האדם צריך ...
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
סקס, יחסי מין, הנאה מינית, אסקסואליות, חוסר חשק מיני, תאווה מינית, א מיניות, יצירת משיכה מינית, גמילה מסקס, גמילה מסקס, ליהנות מסקס, אין חשק למין, חרמנות, לגרום למישהו לרצות סקס
... לשכנע אותו שהמיניות היא חסרת משמעות או חשיבות לחייו. האם מין הוא צורך הישרדותי בסיסי? אליעד הסביר שמין אינו צורך הישרדותי בסיסי כמו מזון או מים. למרות זאת, הוא ממלא תפקיד חשוב מבחינה רגשית ופסיכולוגית. אנשים רבים ... פסיכולוגיים, שכן המיניות מבוססת על משמעויות שהאדם מייחס לה ולא על צורך הישרדותי. שיטות להפיכת אדם א מיני למיני בדיון על הדרכים להפוך אדם א מיני למיני, הוצגו מספר גישות: יצירת ... הוא אינו הכרחי כמו מזון או מים. אדם יכול לשרוד ללא יחסי מין, בניגוד לצרכים הישרדותיים בסיסיים. עם זאת, מין ממלא פונקציות רגשיות וחברתיות משמעותיות, ולכן הוא נתפס כדבר חשוב בעיני ... שבן אדם בטבע שלו נגיד אוכל, אוכל רגיל בן אדם רעב אוכל מזון נגיד שזאת פעולה הישרדותית הוא אוכל מזון. עכשיו אם הוא לא אוכל כנראה שיש סיבה למה הוא לא אוכל זאת אומרת ואם ננטרל לו את הסיבה הוא יחזור לאכול אבל לדוגמא מין נניח לצורך העניין זה לא משהו שהוא הישרדותי לפחות לא במובן הפשוט של הישרדותי, אפשר להגיד הישרדותי כי זה עוזר רגשית ורגשית זה עוזר להישרדותית. בסדר אבל במובן הפשוט של מין זאת לא פעולה הישרדותית זאת פעולה שאפילו היא לא הישרדותית נגיד כי היא גורמת לבן אדם להיות חלש נניח. נגיד שאנשים הולכים לקרב נגיד בזירה לפעמים אומרים להם ... אומרת שמההיבט הזה זה בכלל הופך את הבן אדם להיות יותר חלש אז זאת פעולה פחות הישרדותית מהיבט מסוים. ש: ובמובנים אחרים זה הופך אותו ליותר חזק אבל. אליעד: רגע שנייה, ולכן השאלה היא מה ... הוא לא רואה שום תועלת. אליעד: יפה ואני חידדתי עוד פעם שלדוגמא יש דברים שהם הישרדותיים נגיד לדוגמא לאכול הוא יכול להבין את התועלת נגיד תאוות אכילה תאוות כסף, נגיד שיש שלוש תאוות ... רעב כי יש לו משמעות לזה שהוא חושב שהוא יחיה יותר, בהנחה שהוא חי אפילו למטרת הישרדות אבל נשכח את זה לרגע אחד, כביכול אכילה זה פעולה שההנאה שלה היא יותר הגיונית אתה רעב תאכל שבע ברור ... אתה אומר שהצורך המיני הוא לא כמו הצורך באוכל ברעב. אליעד: לא עובדתית הוא לא הישרדותי בן אדם יכול לחיות בלי מין הוא לא יכול לחיות בלי אוכל, קחי את כל אלה שהולכים לתוכנית הישרדות כולם לפחות לפי הסיפור מה שהם מספרים לך שאחרי יום יומיים אין להם שום חשק מיני הדבר היחיד שהם ... ומשמעויות שבן אדם מייחס לפעולה כי הפעולה עצמה היא לפחות טכנית היא לא הישרדותית ובהנחה שלא עושים את זה בשביל להביא ילדים וממילא כשבן אדם מבין את זה אז הוא גם יכול לראות לפרש ...
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
זיכרון, שכחה, איך המוח זוכר? איך עובד זיכרון? המוח זוכר את מה שחשוב, זיכרון אקראי, זיכרון סיבתי, מוח יעיל, מוח לא יעיל, אבולוציה, למה אני שוכח דברים? למה אני לא מצליח לזכור? מהי יעילות? מהו זיכרון יעיל? לזכור דברים, חלק 2
... כדי לשרת את המטרה המרכזית - הישרדות. מוח יעיל הוא כזה שיודע לבחור מה לזכור מתוך כל המידע שמגיע אליו, לפי החשיבות להישרדותו של האדם. איך האבולוציה קשורה לזיכרון יעיל? בהסברו, אליעד מדגים כיצד רעיון האבולוציה תומך בתפיסת הזיכרון היעיל. הוא ... אלו שזכרו את הדברים החשובים ביותר להישרדותם. לדוגמה, אם אלוהים היה יוצר מיליון בני אדם, מי ששרדו היו אלה שזכרו טוב יותר את מה שהיה חיוני להישרדות. לפיכך, הזיכרון יעיל מטבעו מאחר והוא בנוי כך שניתן יהיה לזכור את הדברים שמשפיעים על הישרדות האדם. מה ההבדל בין זיכרון סיבתי לזיכרון אקראי? אליעד מסביר שישנם שני סוגי זיכרון במוח האדם: זיכרון סיבתי: החלק ... המידע שיש לו חשיבות או משמעות ברורה להישרדות או לקיום האדם. זהו זיכרון שמונחה על ידי סיבתיות - המוח מעריך איזה מידע יהיה שימושי בעתיד ושומר אותו. זיכרון אקראי: ... הגדול. הזיכרון הזה אינו בהכרח קשור להישרדות או לתועלת. כיצד המוח מחליט מה לזכור ומה לא? אליעד מתאר שהמוח עובר על כל מידע חדש ושואל את עצמו באופן תמידי אם כדאי ...
המלחמה בטרור, איך להילחם בטרור? איך לנצח את הטרור? הבא להורגך השכם להורגו, פגיעה בחפים מפשע, גל הטרור בישראל, ביבי נתניהו, ערכים בלחימה, מוסריות צהל, הצבא המוסרי בעולם, חלק 1
המלחמה בטרור, איך להילחם בטרור? איך לנצח את הטרור? הבא להורגך השכם להורגו, פגיעה בחפים מפשע, גל הטרור בישראל, ביבי נתניהו, ערכים בלחימה, מוסריות צהל, הצבא המוסרי בעולם, חלק 1
... בסופו של דבר. מהו עיקרון הבא להורגך השכם להורגו לפי אליעד כהן? אליעד כהן מתייחס לעיקרון המוכר הבא להורגך השכם להורגו, ומסביר כי בטבע, ובאופן הישרדותי, זהו העיקרון המוחלט. אם אדם ... כמו מחבלים ודאעש, ואומר שאם אדם מרגיש שמישהו אחר עומד לפגוע בו, אין משמעות לשאלה אם התגובה מידתית או מוסרית, יש להגיב בכוח מלא כדי להבטיח הישרדות. לדבריו, ילדים באופן טבעי ... למושג מוסריות צהל ולתפיסה של הצבא המוסרי ביותר בעולם בביקורתיות. הוא אומר כי כל מושגי המוסר הללו אינם קיימים בטבע, וכי הטבע מתנהל לפי כוח והישרדות בלבד. הוא מדגים את הטענה שלו ... אליעד כהן מצדיק פגיעה בחפים מפשע במסגרת המלחמה בטרור? אליעד כהן מציין במפורש כי הוא אינו ממליץ להרוג אנשים, אך הוא מסביר שבקונספט הכללי של ההישרדות, המושג של חפים מפשע מאבד ממשמעותו. אם פגיעה באדם אחר, חף מפשע או לא, נחוצה לצורך הגנה עצמית או הישרדות, אז במונחים טבעיים, הדבר מוצדק ... הוא מדגיש שזה אינו נובע מרוע, אלא מהבנה שהטבע פועל כך. לסיום, אליעד חוזר ומדגיש כי מה שקובע בסופו של דבר הוא הכוח בלבד. הקרקע, החיים, ההישרדות, כולם תלויים רק בכוח. מי שיש לו ...
לחיות את החיים, מחוייב או אפשרי, אמונה וידיעה, לחיות מתוך אמונה, התאבדות, רצון להתאבד, לשמור על הבריאות, עישון סיגריות
... להתקיים כי הוא מפרש את התנהגותם כאינסטינקט הישרדות , אך יתכן שהפרשנות הזו אינה בהכרח נכונה. אליעד ... ולא אמת מחויבת. האם בני אדם פועלים תמיד לשם הישרדותם? כדי לחדד את הנקודה הזו, אליעד נותן דוגמה של ... האם אדם שאוכל חטיף כמו במבה עושה זאת רק מתוך הישרדות? משתתפת בהרצאה עונה שכן, אך אליעד מסביר שבפועל ... לא בריא (כמו במבה או מזון מעובד) דווקא פוגעת בהישרדות ובבריאות, ולכן זה לא בהכרח מדויק. הוא מציין ... לשרוד אבל את אוכלת אוכל לא בריא זה פוגע לך בהישרדות. ש: נכון אבל הדחף המקורי הבסיסי. אליעד: הדחף ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מוסריות, יפי נפש, למה לא להיות מוסרי? בעד ונגד מוסריות, מוסריות בזמן מלחמה, מוסריות והתנהגות חייתית, האם מוסריות היא התנהגות הישרדותית? איך לנצח את הטרור? מה שלא הולך בכוח הולך עם יותר כוח? פגיעה בחפים מפשע, איך להילחם בטרור?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הישרדות, איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הישרדות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, אימון אישי קשב וריכוז, מאמן למציאת עבודה בתחום הישרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3447 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 03:51:16 - wesi1