אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ללמוד מטעות ✔טעות מהי, מה זה טעות? איך למצוא טעויות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות או לא? האם טעיתי? במה טעיתי? איך לזהות טעות? טעות אנוש, שגיאה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טעות מהי, מה זה טעות? איך למצוא טעויות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות או לא? האם טעיתי? במה טעיתי? איך לזהות טעות? טעות אנוש, שגיאה, איך ללמוד מטעויות? ניתוח טעויות, זיהוי טעויות, למצוא את הטעות, מניעת טעויות, מניעת שגיאות
מהי טעות וכיצד ניתן לזהות אותה?

ההגדרה של טעות היא תוצאה של אירוע או פעולה שאדם לא רוצה שהיא תקרה. זיהוי טעות כרוך בשלושה שלבים חשובים: זיהוי תוצאה שלילית, קביעת הבחירה שביצע האדם שגרמה לתוצאה, ובחינה של האם היה האדם בוחר באותה פעולה גם אם היה יודע מראש את התוצאה השלילית.

איך זיהוי הטעויות עובד?

כאשר אדם נתקל באירוע שלילי, כמו תאונה או מחלה, זהו סימן לתוצאה לא רצויה. לדוגמה, אם אדם זוכה בלוטו, הוא מרוצה, ולא מדובר בטעות, כי התוצאה חיובית. אם התוצאה שלילית, כמו תאונת דרכים או מחלה, זה עשוי להעיד על טעות.

לא כל אירוע שלילי נחשב בהכרח לטעות. על מנת שהאירוע יתפרש כטעות, עלינו לבחון אם הייתה לכך סיבה ישירה לפעולה שנעשית. לדוגמה, אם אדם הלך ברחוב ונזרקה עליו ביצה מהגג, לא ניתן להגדיר זאת כטעויות אם הוא לא היה יכול למנוע את המצב. מצד שני, אם אדם בחר לחצות את הכביש מבלי לבדוק אם יש רכבים ואז התרחש תאונה, אפשר לומר שהוא עשה טעות, כי הוא בחר לא לפעול נכון.

כיצד לדעת אם טעית?

התנאי השלישי לשם זיהוי טעות הוא לבדוק אם הייתה לך מודעות מלאה לתוצאה אם היית יודע מראש מה יקרה. אם היית בוחר לעשות את אותה פעולה גם אם היית יודע את התוצאה, לא תוכל להחשיב את הבחירה כטעויות. לדוגמה, אם אדם בוחר להחנות במקום אסור ומקבל קנס, אבל הוא היה מוכן לשלם את הקנס כי זה נוח לו, אז לא מדובר בטעות בעיניו.

דוגמאות שממחישות את התנאים לזיהוי טעות
  • דוגמת הלוטו:

    אדם זוכה בלוטו. לא מדובר בטעות, כי הוא מרוצה מהתוצאה.
  • דוגמת הביצה:

    אדם הלך ברחוב וזרקו עליו ביצה. הוא לא היה יכול למנוע את זה, ולכן קשה להחשיב את זה כטעות מצידו.
  • דוגמת הרקטה:

    אדם היה בביתו ושיגרו אליו טיל. אין לו שליטה על המצב ולכן לא נחשבת לטעות.
  • דוגמת החבר שבוגד:

    אם אדם בחר לא לקנות מתנת יום הולדת, והוא מגלה שבן הזוג בגד בו בגלל זאת, יש לבחון אם הייתה לו אפשרות לשנות את החלטתו. אם הוא היה משנה את דעתו לו ידע מראש שהתוצאה תהיה בגידה, זו טעות.
  • דוגמת ההליכה יחף:

    אדם הלך יחף במזג אוויר קר ונעצר על כך. אם הוא היה מוכן להישאר יחף למרות שהתוצאה הייתה צפויה, לא מדובר בטעות עבורו.
  • דוגמת החניה:

    אדם חנה במקום אסור וקיבל קנס. אם הוא מוכן להמשיך לחנות שם גם בעתיד, אין זו טעות.
מדוע חשוב לזהות טעויות ולנתח אותן?

זיהוי טעויות והבנתם חשובים לצורך למידה מהן. כאשר אדם מצליח לזהות את סיבת הטעות, הוא יכול להבין את הרציונל שהוביל אליו ולנתח את השיקולים שהניעו אותו בזמן קבלת ההחלטה. זה מאפשר לאדם לקבל תובנות שיכולות למנוע חזרה על טעויות בעתיד.

כיצד ממשיכים מכאן?

לאחר שהוגדרה טעות והובהר שהיא נגרמה על ידי פעולה שנעשתה מתוך בחירה מודעת, אפשר לנתח את השיקולים שגרמו לבחירה, ולבחון אם היו אפשרויות אחרות למנוע את הטעות. אם יש לאדם יכולת לשלוט על ההחלטות בעתיד, הוא יכול ללמוד מהן ולבצע בחירות נבונות יותר.
מהי טעות?

טעות מוגדרת כדבר שקרה לאדם אך לא היה רצוי מבחינתו. כדי לזהות טעות, קודם כל בודקים אם יש אירוע שאדם לא רצה שיקרה או שהיה מעדיף שיקרה אחרת. לדוגמה, אם אדם זכה בלוטו, אין כאן טעות כי הוא מרוצה מהתוצאה. אבל אם קרה משהו שלילי, כמו תאונת דרכים, מחלה או גשם שירד בדיוק בזמן הלא מתאים, הרי שמתקיים התנאי הראשון לזיהוי טעות: קרה משהו שלא רצינו שיקרה.

האם תמיד מדובר באחריותו של האדם?

לא בהכרח. צריך לבדוק אם מה שקרה אירע עקב פעולה שהאדם עצמו בחר לבצע. לדוגמה, אם אדם הלך ברחוב ומישהו זרק עליו ביצה מהגג, אפשר לטעון שזה קרה בין השאר כי הוא בחר ללכת בדיוק שם. אבל אם אדם ישב בביתו ושיגרו אליו טיל מלמעלה מבלי שהיה יכול להשפיע על כך, קשה לטעון שהוא עשה טעות. התנאי השני, אם כן, הוא לבדוק האם קיימת בחירה מודעת של האדם שהביאה לאירוע הלא רצוי.

איך יודעים אם באמת נעשתה טעות?

התנאי השלישי לבדיקת טעות הוא לברר האם, לו היה האדם יודע מראש שהתוצאה השלילית תתרחש, הוא עדיין היה בוחר באותה פעולה. אם התשובה היא לא - כלומר, אילו היה יודע מראש שהתוצאה תהיה שלילית, הוא היה נמנע מאותה פעולה - הרי שזו טעות.

- אם אדם לא הסתכל לצדדים בנהיגה והתרחשה תאונה, נשאל האם הוא היה מתנהג באותה צורה גם לו ידע מראש שתהיה תאונה. אם התשובה היא שלא, הרי שהוא עשה טעות.

- לעומת זאת, אם אדם ממשיך לחנות במקום אסור למרות שהוא יודע שעלול לקבל קנס, אבל התועלת מהחניה שם חשובה לו יותר מהסיכון לקבלת הקנס, אז אין זה נחשב טעות בעיניו, כי גם בידיעה מראש על הקנס הוא היה בוחר שוב באותה פעולה.

אילו דוגמאות ממחישות את התנאים הללו?
  • דוגמת הלוטו: אם אדם זוכה בלוטו, אין כאן טעות כי אין כאן תוצאה שלילית.
  • דוגמת הביצה הנופלת ברחוב: אדם הלך ברחוב ומישהו זרק ביצה מהגג. הדבר קרה לו בין היתר כי הוא בחר ללכת שם, אך עדיין אפשר לטעון שלא היתה לו שליטה אמיתית או ידע מוקדם על כך, ולכן לא בטוח שמדובר בטעות מצידו.
  • דוגמת הרקטה: אם אדם היה בביתו ושיגרו לעברו טיל, אין לו אפשרות מעשית למנוע את זה, ולכן לא ניתן להגדיר זאת כטעות שלו.
  • דוגמת החבר/ה שבוגד / ת: אם אדם מגלה שבן או בת הזוג בגדו בו כי הוא בחר לא לקנות מתנת יום הולדת, צריך לבדוק האם זו באמת פעולה עם בחירה חופשית והאם ידע מראש שאי - קניית המתנה תגרום לבגידה. אם היה יודע זאת מראש והוא אומר "אילו ידעתי, הייתי בכל זאת לא קונה מתנה", אז מבחינתו אין כאן טעות. אבל אם הוא אומר "אילו ידעתי מראש שזו תהיה התוצאה, הייתי משנה את ההחלטה", אז כן נעשתה טעות.
  • דוגמת ההליכה יחף והמחלה: אם אדם הולך יחף במזג אוויר קר, נהיה חולה אך עדיין מעדיף ללכת יחף כי הוא נהנה מזה ומוכן לשלם במחיר של חולי אפשרי, אין כאן טעות מבחינתו. אבל אם הוא אומר "אילו הייתי יודע בוודאות שזה יגרום לי לחלות, לא הייתי הולך יחף", הרי שבחירה זו התבררה כטעות.
  • דוגמת החניה הלא חוקית: אדם חונה במקום אסור ומקבל קנס. אם הוא אומר שימשיך לחנות שם גם בעתיד כי זה נוח לו והוא מוכן לשלם את הקנס, הרי שאין זו טעות בעיניו. אבל אם הוא מתחרט על כך ואומר "אילו ידעתי מראש שאקבל את הקנס, לא הייתי חונה שם", אז זו טעות.
מדוע חשוב לזהות טעויות ולנתח אותן?

אחרי שמזהים טעות לפי שלושת התנאים - (1) האם זו תוצאה שלילית, (2) האם נבעה מבחירה חופשית, ו - (3) האם היו משנים את הבחירה לו ידעו מראש - ניתן לנתח מדוע הטעות התרחשה, מה היה הרציונל שהוביל אליה, והאם אפשר ללמוד ממנה לפעמים הבאות.

כיצד ממשיכים מכאן?

לאחר שהוגדרה הטעות והובן שהיא באמת נגרמה על ידי האדם, אפשר לבדוק מהם השיקולים שהניעו אותו באותו הרגע, מה אפשר לעשות אחרת בפעם הבאה, והאם האדם אכן רוצה לשנות את ההחלטה גם כשיודע שיש תוצאה לא רצויה. במידה שהתועלת נתפסת כגדולה מהנזק, האדם עשוי להמשיך באותה בחירה על אף התוצאה השלילית, ואז אין זו טעות עבורו.
זו טעות או לא ללמוד יכולות האם אפשר רצון האם אפשר ל רצינות ניתוח להעיד לקבל החלטה בת זוג איך לזהות איך לזהות טעות איך ללמוד איך ללמוד מטעויות איך ללמוד מטעות איך למצוא איך למצוא טעויות במה טעיתי האם זו טעות האם זו טעות או לא האם טעיתי הגדרה הגדרה של הגדרות ההגדרה של טעות זו טעות או לא זיהוי זיהוי טעויות טעויות טעות טעות אנוש טעיתי לזהות לזהות טעות לטעות ללמוד ללמוד מ ללמוד מטעויות ללמוד מטעות למידה למצוא למצוא את הטעות למצוא טעויות מה ההגדרה של מה ההגדרה של טעות מה זה טעות מניעת טעויות מניעת שגיאות ניתוח ניתוח טעויות שגיאה שגיאות
ללמוד מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות
ללמוד מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות
ללמוד מטעויות, למה לא ללמוד מטעויות? מתי ללמוד מטעויות? הדרכת מנהלים, אימון למנהלים, האם כדאי ללמוד מטעויות? סיכוי מול סיכון, עלות מול תועלת, סיכוי סיכון, עלות תועלת, ללמוד מכישלון, איך להצליח ולא לטעות? מניעת טעויות האם תמיד צריך ללמוד מטעויות? אנשים רבים נוטים להאמין שלמידה מטעויות היא תמיד הדרך הנכונה כדי למנוע את הישנותן, אך אליעד כהן מציג הסתכלות אחרת ומורכבת יותר בנושא. אליעד מסביר כי למרות שלכאורה כולם רוצים ללמוד מטעותם על מנת להימנע מחזרה עליה, יש מצבים בהם דווקא עדיף לא להשקיע בלמידה מטעויות, ויש לבחון כל מקרה לגופו בצורה מדויקת ויסודית. למה בכלל ללמוד מטעויות? אליעד מסביר כי הרצון ללמוד מטעויות נובע מהעובדה הפשוטה שאנשים אינם שמחים כשהם טועים ואינם רוצים שהטעות תקרה שוב. מתוך כך עולה ההנחה שאם אדם לא רוצה לחוות שוב את ... ניתוח מלא של מה שקרה: הבנת החשיבה שהובילה לטעות, ההנחות השגויות, והדרכים האפשריות למנוע את הטעות בעתיד. כל אלה דורשים השקעה משמעותית של משאבים. למה לפעמים עדיף לא ללמוד מטעויות? אליעד נותן מספר דוגמאות כדי להמחיש את הרעיון שלפעמים לא משתלם ללמוד מטעויות: אדם שמאבד כל יום 10 אגורות: בסיכום שנתי מדובר בנזק קטן, ולכן אם ינסה לחקור לעומק מדוע מאבד את אותן 10 אגורות ולמנוע זאת לחלוטין, ... מאלו היא שישנם מקרים בהם עלות מניעת הטעות גבוהה יותר מהעלות של הטעות עצמה. במקרים כאלה, עדיף לקבל את הטעות כמציאות ולא להשקיע משאבים מיותרים במניעתה. איך להחליט האם ללמוד מטעות או לא? אליעד מציע שיטה פרקטית וברורה שמטרתה לעזור בקבלת ההחלטה האם כדאי להשקיע בלמידה מטעות או שמא עדיף להמשיך הלאה ולספוג את הנזק ... את הטעות לחלוטין? כך למשל, לפעמים לא כדאי להשקיע מאמץ של 100% לפתרון הבעיה, אלא רק חלק קטן ממנה על מנת להפחית משמעותית את הנזק בלי להיכנס להשקעה מיותרת. האם ההחלטה ללמוד מטעויות היא שחור או לבן? אליעד מדגיש שוב ושוב כי אין פה תשובה חד משמעית או כלל גורף של כן או לא. כל מקרה הוא שונה, וכל מצב צריך להישקל לפי ... יקרה מדי ולא משתלמת. איך למנוע טעויות? האם כדאי ללמוד מכישלון? מהם עקרונות קבלת החלטות נכונה? כיצד לבצע ניתוח עלות - תועלת? איך להצליח ולצמצם טעויות? האם תמיד נכון ללמוד מטעויות? כאשר אנשים עושים טעויות, הם לרוב מרגישים תסכול או אכזבה, כי באופן טבעי אף אחד לא נהנה לטעות. מכאן מגיעה ההנחה המקובלת שכדאי ללמוד מטעויות, במטרה להימנע מלחזור עליהן בעתיד. אולם אליעד כהן מעלה נקודה חשובה ופחות מוכרת - לא תמיד נכון ללמוד מטעויות, ולפעמים דווקא עדיף להמשיך הלאה בלי להשקיע מאמץ בניתוח הטעות או בניסיון להימנע ממנה בעתיד. מה העלות של למידה מטעויות? אליעד כהן ... גורמים השפיעו עליו ואיך אפשר לוודא שזה לא יקרה שוב. התהליך הזה עלול להיות ממושך ויקר, ולפעמים הנזק שנגרם מהטעות קטן יותר מאשר העלות של הלמידה ממנה. מתי לא משתלם ללמוד מטעויות? ההסבר של אליעד כהן כולל דוגמה נוספת ופרקטית במיוחד - אובדן של סכומים קטנים. למשל, אם אדם מאבד כל יום 10 אגורות, אז בשנה שלמה הוא ... לאורך שנים רבות. במצבים כאלה, אליעד מסביר שלמידה מהטעות אינה משתלמת כלל, ולפעמים עדיף לספוג את הטעות שוב ושוב מאשר להשקיע מאמץ גדול מדי במניעתה. כיצד להחליט האם ללמוד מטעות או לא? לפי אליעד כהן, ההחלטה אם ללמוד מטעות צריכה להיעשות על ידי בחינת ארבע שאלות מרכזיות: כמה חמור הנזק אם הטעות תחזור על עצמה? (הערכת חומרה בין 1 ל - 100) מה הסיכוי שהטעות ... גם אם לא באופן מלא. לדוגמה, אם הפחתת הנזק ב - 80% דורשת מעט משאבים יחסית, אך הפחתת הנזק ב - 100% דורשת השקעה עצומה - לעיתים עדיף פתרון חלקי וחסכוני. האם תמיד כדאי ללמוד מטעויות? האם יש חובה ללמוד מכל טעות, או שלפעמים עדיף להמשיך הלאה? רבים מאמינים שלמידה מטעויות היא הדרך להימנע מחזרה על כישלונות, אך האם זה תמיד נכון? מה המחיר של למידה מטעויות? כדי ללמוד מטעות, יש צורך לנתח את הסיבה להתרחשותה. יש לבדוק מה הייתה החשיבה לפני הטעות, אילו הנחות יסוד היו מוטעות, ומה ניתן לעשות כדי למנוע את הישנות המקרה. תהליך זה מצריך משאבים - זמן, אנרגיה ולעיתים אף עלות כספית. אך לא תמיד המחיר הזה משתלם. מתי לא כדאי ללמוד מטעויות? ישנם מקרים בהם העלות של למידה מהטעות גבוהה מהנזק של הישנותה. לדוגמה, אם אדם מאבד מדי יום 10 אגורות, הרי שבשנה מדובר בסכום זניח. אם ... או מסובך? האם ניתן להפחית חלק מהנזק במקום למנוע אותו לחלוטין? ייתכן כי לא משתלם להשקיע משאבים כדי לפתור את הבעיה ב - 100%, אך כדאי להקטין אותה משמעותית. סיכום: האם ללמוד מטעויות או לא? בסופו של דבר, ההחלטה תלויה באיזון שבין סיכון לסיכוי, עלות ותועלת. אין תשובה חד משמעית - כל מקרה צריך להיבחן לגופו. לעיתים ...
קורונה, מה האמת מאחורי הקורונה? 3 סיבות למשבר הקורונה, 3 אפשרויות למה הקורונה הגיעה לארץ, למה הקורונה הגיעה למדינת ישראל? האם רצו שהקורונה תגיע לארץ? האם היה ניתן למנוע את הגעת הקורונה לארץ? איך ללמוד מטעויות? ביבי והקורונה
קורונה, מה האמת מאחורי הקורונה? 3 סיבות למשבר הקורונה, 3 אפשרויות למה הקורונה הגיעה לארץ, למה הקורונה הגיעה למדינת ישראל? האם רצו שהקורונה תגיע לארץ? האם היה ניתן למנוע את הגעת הקורונה לארץ? איך ללמוד מטעויות? ביבי והקורונה
... הגיעה לארץ, למה הקורונה הגיעה למדינת ישראל? האם רצו שהקורונה תגיע לארץ? האם היה ניתן למנוע את הגעת הקורונה לארץ? איך ללמוד מטעויות? ביבי והקורונה מה האמת מאחורי הקורונה? בהרצאה זו, אליעד כהן מנתח את המשבר ... האם היתה כאן כוונה לשמר את המצב כפי שהוא, ולא לשנות אותו, למרות שהיה ברור שהקורונה תגיע בסופו של דבר. כיצד ניתן ללמוד מטעויות? בהמשך, אליעד עובר לנושא של איך לנתח טעויות כדי ללמוד מהם. הוא מציע להסתכל ... התפשטות מגפות תכנון ומוכנות למשברים החלטות בזמן משבר איך ללמוד מכישלון? איך לנתח כישלון? איך לא לחזור על טעות? איך ללמוד מטעות? איך לא לטעות שוב? איך לנתח טעות? איך לוודא שטעות לא תחזור שוב? חרטה, מכונת ...
טעויות / שגיאות - איך לא לחזור על טעויות ושגיאות? איך ללמוד מטעויות?
... שגיאות - איך לא לחזור על טעויות ושגיאות? איך ללמוד מטעויות? טעויות מתרחשות. והשאלה היא, כיצד אפשר להצליח להימנע מלחזור על טעויות ועל שגיאות. או לכל הפחות, כיצד אפשר להקטין כמה שיותר, את האפשרות לחזור על טעויות? ...
טעויות - מתי זה *בסדר* לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות?
... - מתי זה בסדר לטעות? מה טוב בטעויות? איך ללמוד מטעויות? כפי שכבר ביארתי, בעולם שלנו יש חיצוניות ופנימיות. והאושר של האדם הוא פנימי, והוא נובע ומושפע מההסתכלות הפנימית של האדם, על העולם שחיצוני לו. וכפי שכבר ביארתי, החיצוני הוא ...
פיתוח יצירתיות / חשיבה יצירתית / ללמוד מטעויות - איך לחשוב בצורה יצירתית? איך לחשוב מחוץ לקופסא? איך להמציא רעיונות חדשים? איך להמציא המצאות? תרגילי חשיבה יצירתית
... יצירתיות חשיבה יצירתית ללמוד מטעויות - איך לחשוב בצורה יצירתית? איך לחשוב מחוץ לקופסא? איך להמציא רעיונות חדשים? איך להמציא המצאות? ... אז לפעמים הוא מקבל מכך רעיונות חדשים ודרכי חשיבה חדשות והוא מפתח את היצירתיות שלו. וכאן אני לא מדבר על ללמוד מטעויות באופן כללי, דהיינו, על זה שאחרי שהאדם עושה טעות, אז שעליו לנסות ללמוד ולהסיק מסקנות אחרי שהוא ... כפעולה שלא לפי צורת החשיבה הקיימת שלו. אלא כחשיבה חדשה בצורת חשיבה חדשה. והאדם לא צריך לחכות לעשות טעויות וללמוד מטעויות שהוא עלול לעשות. אלא האדם יכול מראש לחשוב עם עצמו, בצורת מחשבה שהוא מרשה לעצמו לטעות בצורת ...
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
... אי אפשר להיפטר לחלוטין מזיכרונות של כישלון? אליעד מדגיש שלא ניתן למחוק לחלוטין את הזיכרונות השליליים מהעבר, וטוב שכך. הזיכרון השלילי הוא למעשה מנגנון הגנה שעוזר לאדם ללמוד מטעויות ולהשתפר בעתיד. לדוגמה, אדם שנגע ...
חזרה בתשובה שלמה, גמילה מסמים, גמילה מהתמכרויות, חזרה על טעויות, איך לחזור בתשובה? לא לחזור על טעויות, איך לא להיכשל? הצלחה בחיים, כישלון והצלחה, חודש אלול, חינוך ילדים
חזרה בתשובה שלמה, גמילה מסמים, גמילה מהתמכרויות, חזרה על טעויות, איך לחזור בתשובה? לא לחזור על טעויות, איך לא להיכשל? הצלחה בחיים, כישלון והצלחה, חודש אלול, חינוך ילדים
... את התפיסה של חזרה בתשובה שלמה בחינוך ילדים? אליעד כהן מרמז כי הדרך ליישם את רעיון התשובה השלמה בחינוך ילדים היא לאפשר לילדים ללמוד מטעויותיהם באופן שבו לא רק שהם מתחרטים על הטעות, אלא שהם מבינים לעומק את הסיבה ...
ללמוד מאחרים, ללמוד מניסיונם של אחרים, ללמוד מכל דבר, ללמוד מכל אדם, ללמוד מכל אחד, ללמוד מאנשים מצליחים, ללמוד מאנשים שנכשלים, להסתכל על השכל שיש בכל דבר
ללמוד מאחרים, ללמוד מניסיונם של אחרים, ללמוד מכל דבר, ללמוד מכל אדם, ללמוד מכל אחד, ללמוד מאנשים מצליחים, ללמוד מאנשים שנכשלים, להסתכל על השכל שיש בכל דבר
... מאפשרת לאדם ללמוד לא רק כיצד להימנע מטעויות אלא גם כיצד לפתח ולחזק את הצדדים החיוביים שמובילים להצלחה. איך ללמוד מטעויות של אחרים? איך ללמוד מהצלחות של אנשים מצליחים? האם באמת יש לך דעה עצמאית? מדוע חשוב לנתח טעויות לעומק? ...
סודות הביטחון העצמי הגבוה, כל האמת על ביטחון עצמי נמוך, מה זה ביטחון עצמי מופרז? האם ביטחון עצמי עובד? האמת של החוסר ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמי? איך לרכוש ביטחון עצמי? רוצה ביטחון עצמי, פיתוח ביטחון עצמי
סודות הביטחון העצמי הגבוה, כל האמת על ביטחון עצמי נמוך, מה זה ביטחון עצמי מופרז? האם ביטחון עצמי עובד? האמת של החוסר ביטחון עצמי, איך להאמין בעצמי? איך לרכוש ביטחון עצמי? רוצה ביטחון עצמי, פיתוח ביטחון עצמי
... מה לשקר? ביטחון עצמי זו צרה צרורה. ש: יש שיגדירו ביטחון עצמי אחר אבל... אליעד: איך הם יגדירו? תן לי דוגמה. ש: שהם שלמים עם עצמם, אוהבים את עצמם, שזה לא משנה. שהם יכולים ללמוד מטעויות, שהם בסדר... אליעד: אבל מה זה קשור לביטחון עצמי? בן אדם באמת יכול ללמוד מטעיות. ש: זה הביטחון העצמי שהם בטוחים בעצמם... אליעד: לא הבנתי, הוא בטוח שהוא יכול להרגיש טוב? מה המהות? מה זה אומר בטוח בעצמי? מה הכוונה? ש: שהערך העצמי שלי, לא בהכרח תלוי בתוצאה. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טעות מהי, מה זה טעות? איך למצוא טעויות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות או לא? האם טעיתי? במה טעיתי? איך לזהות טעות? טעות אנוש, שגיאה, איך ללמוד מטעויות? ניתוח טעויות, זיהוי טעויות, למצוא את הטעות, מניעת טעויות, מניעת שגיאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ללמוד מטעות, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ללמוד מטעות, איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, מאמן מנטלי, קאוצינג מומלץ בנושא ללמוד מטעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6094 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 23:15:20 - wesi1