אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2 ✔ומי שהוא לא מאושר באמת (כגון לדוגמה בודהה וחבריו), הוא חורט על דגלו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
ומי שהוא לא מאושר באמת (כגון לדוגמה בודהה וחבריו), הוא חורט על דגלו את זה שהוא מלמד את האדם איך לא לסבול. מאחר שהוא לא מבין מה הטוב שהמציאות מביאה לאדם בתחושה של סבל. ולכן מאחר שהוא סובל מכך שיש סבל בעולם, אז הוא מנסה לגרום לאדם לא לסבול.

אבל החכם האמיתי שהוא מאושר באמת, הוא מלמד את האדם איך לחפש את האמת ולהבין את המציאות, עד לדרגה כזו שבה האדם יהיה מסוגל לחוות את הטוב שיש בכל סוגי הרגשות שיש בעולם. שאז ורק אז האדם משוחרר מהסבל. משום שאז הסבל כבר לא מפחיד את האדם.

כי כאשר האדם לא רוצה לסבול, הרי שמה שהוא באמת רוצה, זה להפסיק את הרצון שלו שמתנגד לתחושת הסבל. וכמו שאושר אמיתי פירושו להעלים את הרצון להיות מאושר, וכמו שהצלחה אמיתית פירושו שהאדם מפסיק לרצות להצליח ולהשיג איזה משהו שונה ממה שיש לו, כך גם הרצון של האדם לא לסבול, הפנימיות שלו היא, שהאדם רוצה להפסיק את הרצון שלו שלא רוצה לסבול. דהיינו, מה שהאדם באמת רוצה, זה לדעת איך להיות מסוגל להכיל בתוכו גם את תחושת הסבל.

וכאשר לדוגמה האדם הולך לאיזה קורס של חשיבה חיובית כדי ללמוד איך לא לכעוס, הרי שמה שדוחף לכך את האדם, זה הרצון של האדם להגיע למצב שבו הוא לא יכעס. דהיינו, שמה שהאדם באמת רוצה, זה למצוא פתרון לכך שהוא רוצה לא לכעוס. ואילו ידע האדם איך לרקוד עם הפחד, ואיך תוך כדי זה שהוא חווה כעס, להכיל באמת ובשלמות את הרצון הזה, בלי להתנגד לו כלל, הרי שממילא האדם היה משיג את המטרה שלו בשלמות.

כי כאשר האדם הולך ולומד איזו שיטה של חשיבה חיובית, והאדם לומד איך להסתכל רק על חצי הכוס המלאה וכיו"ב, לכאורה נדמה לאדם שהנה הוא למד איך להיות מאושר. ולפעמים האדם באמת מגיע למצב שעל ידי חשיבה חיובית, הוא מפסיק לכעוס כמעט בכלל. והאדם מתחיל להיות יותר רגוע. ונדמה לאדם שהנה החשיבה החיובית שלו הפכה אותו למאושר.

ולפעמים נדמה לאדם שהוא רחוק מאוד מתכונת הכעס וכיו"ב. כי יש לו חשיבה חיובית מאוד חזקה, והוא חושב שהכל לטובה, והוא תמיד אופטימי ורואה רק את חצי הכוס המלאה.

אבל אם האדם יסתכל היטב אל תוכו, הוא יראה שעדיין כל התכונות הרעות שיש בעולם, עדיין נמצאות בו ברמת הפוטנציאל שלהן. כי האדם יכול לא לכעוס בפועל. אך האם האדם יכול לומר שהוא הצליח לבטל את פוטנציאל הכעס שלו? והאדם יכול להיות תמיד רגוע. אך האם האדם באמת ביטל את הפוטנציאל שלו להיות בחוסר רוגע?

ומי שיסתכל היטב על הדבר הזה, יראה את האמת שמצד האמת כל השיטות של החשיבה החיובית וכיו"ב, הן כולן רק טיפולים שמטפלים בסימפטומים של בעיה אחרת עמוקה יותר. אבל את שורש הבעיה הם לא פותרים.

כי בטבע האדם מוטבעת בו היכולת לכעוס ולהתלונן ולא להיות מרוצה ממה שיש לו. וזה טיבעו של האדם. וכל מה שיעשה האדם עם כל החשיבה החיובית שבעולם, שום דבר לא יעזור לו להחליף את הטבע האנושי שלו שמאפשר לו לכעוס ולא להיות מרוצה ממה שיש לו. וכל השיטות שיש בעולם של כל חכמי החכמים בעולם, אף אחת מהן לא יכולה לגרום לאדם להפוך להיות מה שהוא לא. ואף אחת מהן לא יכולה להעלים לאדם את הפוטנציאל שלו לאבד שליטה ולכעוס.

ויש לדוגמה גם את עניין הפחד. כי באמת מטבעו האנושי מוטבעת גם האפשרות לחוות פחד. וכל שיטות החשיבה החיובית שיש בעולם, וכל השיטות שיש בעולם לאיך להתמודד עם פחד וחרדה, אף אחת מהן לא יכולה להמיר את טבעו האנושי של האדם, שהוא יכול לחוש פחד.

כי כל השיטות הרוחניות שיש בעולם, הן רק מדחיקות מהאדם את התחושות שהאדם לא מסוגל להכיל אותן אצל עצמו. כי מי שלא אוהב את המציאות באמת, הוא לא מסוגל להכיל בתוכו את כל הרגשות של טבעו. ולכן הוא כל הזמן מנסה להילחם בעצמו ומנסה לגרום לעצמו לחשוב בחשיבה חיובית או כל שקר אחר כיו"ב.

אבל כל הטריקים האלו, לא באמת יכולים לגרום לאדם לאבד את תחושת הפחד שלו לגמרי. כי גם אם האדם יעשה את מה שייעשה, תמיד הפוטנציאל שלו לפחד יישאר קיים. ומצד האמת, כל גדולי המנהיגים הרוחניים וכל חכמי החשיבה החיובית שנראים כשמחים כל היום, הם כולם חיים בפחד מתמיד!

כי מאחר שבטבעו של האדם קיימת האפשרות לפחד, לכן אותם חכמי החכמים תמיד מרגישים פחד. פחד מפני הפחד. כי הם יודעים את האמת שהם לא עקרו את שורש הפחד מתוכם. ולכן הם חיים תמיד בפחד מתמיד, שמא יקרה איזה משהו שיגרום להם להרגיש רע / סבל / חשיבה שלילית / כעס וכיו"ב.

כי את האמת הם יודעים. והאמת היא, שכל האושר שלהם וכל הרוגע שלהם, הוא מזויף והוא מהשפה ולחוץ אך לא יותר מכך. כי את השורש הפנימי ואת הפוטנציאל הפנימי שלהם שעלול לגרום להם לכעוס / לחוש עצב / להרגיש רע וכיו"ב, עם זה הם לא הצליחו להתמודד.

וזאת הסיבה שכולם מודים שהם יכולים להיות יותר מאושרים ממה שהם. כי ההבנה של האדם שהוא יכול להיות יותר מאושר ממה שהוא, היא ביטוי לכך שהאדם מבין שאת שורש האפשרות להרגיש רע, את זה הוא לא עקר מתוכו. כי גם אם האדם נראה שמח כלפי חוץ, הרי שבפועל הוא עדיין לא עקר מתוכו את האפשרות להרגיש רע. ולכן תת המודע של האדם מרמז לאדם, שהוא עוד לא הגיע אל השלמות.

והאנשים האלו שעוד לא הגיעו אל השלמות ושהם מנהיגים אחריהם אנשים אחרים אל השלמות שהם עצמם לא הגיעו אליה, הם אנשים מסכנים שיש להם תאווה גדולה להיות מפורסמים. כי כל זמן שהמנהיג מפיק הנאה רוחנית אישית כלשהי, מכך שהחסידים והתלמידים שלו מעריצים אותו וכיו"ב, הרי שעליו להבין שהסיבה היחידה שבגללה הוא מנהיג את האנשים, היא רק כדי לקבל מהם את ההערצה שלהם.

כי מי שלא הגיע אל השלמות, על פי ההיגיון הוא לא יכול להוביל ולהנהיג אחריו אף אחד. כי האדם לא יכול למכור את מה שאין לו. ואם המנהיג לא עקר מעצמו את הפוטנציאל האנושי שלו לחוש כעס / להרגיש רע וכיו"ב, א"כ הוא לא יכול להוביל אחריו אף אחד. כי הוא עצמו עוד לא יודע את הדרך.

ומאחר שמטבע האדם הוא שהאדם יוכל לחוש גם כעס וגם להרגיש רע, א"כ אין שום דרך בעולם לגרום לכך שהאדם ישנה את טבעו שמוטבע בו מעצם מהותו. וא"כ יש להעמיק ולהתבונן באיך יכול האדם בכל זאת להיות מאושר באמת.

ואם נתבונן נראה, כי הרצון של האדם לא לכעוס, הוא בעצם נובע מהרצון הפנימי יותר של האדם, שהוא שהאדם לא רוצה לחוש תחושה של כעס. והרצון של האדם לא לחוש תחושה של כעס, נובע מכך שהאדם לא מבין מהו הטוב האמיתי שיש בכך שהוא לדוגמה מרגיש רע וכיו"ב. וזה עצמו נובע מכך שהאדם לא מבין את השכל של המציאות, והוא לא מבין למה באמת יש רע בעולם.

והדרך של האדם להיות רגוע בשלמות, היא על ידי זה שהאדם עוקר מעצמו את הרצון שלו להיות רגוע בשלמות. כי רגוע בשלמות פירושו להיות כמו אבן וכמו אדם מת, שזו אינה שלמות. ומי שרוצה להיות שמח בשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להיות שמח בשלמות. ומי שרוצה להצליח באמת ובשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להצליח בשלמות. ומי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להיות מאושר בשלמות.

ומאחר שהאדם כן רוצה את השלמות, הרי שהדרך היחידה להעלים את הרצון להגיע לשלמות, היא על ידי זה שהאדם מגיע אליה. והדרך היחידה של האדם לעקור מעצמו ומשורשו את הרצון שלו להיות מאושר, היא רק על ידי זה שהאדם יבין באמת מה הדבר הטוב שיש בחוסר אושר. ואז הרצון של האדם להיות מאושר יעלם לגמרי.

והדרך היחידה של האדם להיות שמח בשלמות, היא על ידי זה שהאדם יגלה מהו הדבר הטוב שיש בתחושה של עצב. ועל ידי זה האדם כבר יפסיק לרצות להיות כל הזמן בשמחה. ולהיות כל הזמן בשמחה זה טוב מאוד. אבל זה אפשרי רק אם האדם מבין מה הטוב שיש גם במצב של עצב. שאז ורק אז האדם כל הזמן בשמחה.

וכדי שהאדם יתמודד עם כל הפחדים והחרדות שלו, לשם כך על האדם להבין מה הדבר הטוב שיש בכך שהוא חווה פחד. ועל ידי זה האדם מפסיק לפחד מהפחד. ומי שלא מפחד מהפחד כלל, הרי שהוא ממילא כאילו עקר מתוכו את הפחד לגמרי.
האם הכל לטובה התמודדות עם כל פחד למה הוא לא מאושר התמודדות עם פחדים להנהיג אנשים להיות מרוצה ממה שיש להיות רגוע לשכנע את האדם סבל פוטנציאליות רצון להיות מאושר אושר הדרך אל האושר הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר הסוד של מהות האושר מה זה אושר מה זה מהות מהות מהות האושר מורי דרך אל האושר סוד סודות
  1. חלק 1
  2. חלק נוכחי 👈2
  3. חלק 3
  4. חלק 4
חלק 1
...רוחנית. כי גם אדם מת לא אכפת לו משום דבר. ואדם מת חי ללא כל פחד. והוא ככ מואר רוחנית, עד שאפילו אם תרביץ לו, ואפילו אם תהיה שריפה בבית, הוא לא יתנגד לה. ואכ אולי אדם מת הוא מואר רוחנית יותר מבודהה? והמטרה של הדוגמאות האלו, היא להבהיר לאדם, שאושר ומאושר זה משהו אחר ממה שנדמה לאדם. כי יש כאלו שנדמה להם שלהיות מאושר פירושו שהאדם יגיע למצב כזה שהוא תמיד יהיה מרוצה מכל מה שקורה לו (בהמשך נחדד את העניין לעומקו). ויש כאלו שחושבים, שאם אדם כועס, הרי שזה מעיד על כך שהוא לא מאושר. ונדמה לבני אדם, שאם אדם...
חלק 3
...והאדם צריך לנסות לדמיין את הרגע הראשון בציר הזמן, ולנסות להבין מה היה לפניו. אבל זה לא אפשרי. כי אי אפשר לתפוס במחשבה את הרגע הראשון של הזמן. כי האדם כן יכול לתפוס את הרגע הראשון של זמן שמהותו היא מוגדרת בצורה כלשהי. אך בכל פעם שהאדם מגדיר רגע ראשון של זמן בצורה כלשהי, הרי שבאותו הרגע הוא יצר ציר זמן גדול עוד יותר. ציר זמן שמכיל בתוכו את לפני יצירת הזמן ואת אחרי יצירת הזמן. כי שבכל פעם שהאדם חושב על איזה רגע כעל הרגע הראשון של הזמן, ובכל פעם שהאדם חושב על איזו סיבה כעל הסיבה הראשונה, הרי שבכך האדם...
חלק 4
...כי גם על המציאות שלנו יש לאדם הרבה קושיות. כי האדם לא מבין את המציאות שלנו בשלמות. ומי יכול לומר שהוא אין לו שום שאלה על המציאות מכל סוג שהוא? וגם אם נדמה לאדם שיש לו תשובות שעונות על השאלות שלו על המציאות, הרי זה מעיד על כך שהאדם לא מבין עדיין את המציאות. כי להבין את המציאות, פירושו להיות ברמת הבנה ככ גדולה, עד שאין לאדם שום תשובות לשום שאלה על המציאות. משום שהוא ככ מבין את המציאות, עד שהשאלה עצמה כלל לא מתחילה. ואם האדם עדיין צריך להסביר לעצמו מדוע הדברים קורים כפי מה שהם, הרי שזה אומר שהוא עדיין...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות יותר רגוע, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות יותר רגוע, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
התאבדות בגלל חרם תחושה של מקום וזמן חרדה בדייט האני התחתון הפרעת דחק חריפה אין מקום וזמן חרדת טיסות איך לא לפחד משפעת הקורונה? חוסר ביטחון עצמי מול נשים יפות שידור ביטחון עצמי מול בחורה למה הוא אוהב? התאהבות יתר כסף או אושר מהם חוקי האושר? לעשות איתה סקס זוגיות בלי שום רצון לבגוד להחליט להרגיש טוב להתמודד עם פחד להחליט להתמודד בהצלחה להתמודד עם חינוך ילדים שגוי למה אני לא מצליח לאהוב את עצמי? מוטיבציה בחיים לקנות את האמון של הלקוח איך לגרום למישהו לא לחשוב עליך? לא רוצים להביא ילדים לעולם לגרום לילד להתנהג בצורה בוגרת להתבטל למורה רוחני שימוש במנטרות להטמעת מסרים בתת מודע ריפוי מסכיזופרניה הפרעת זהות עצמית לגרום לאקס לקנא לשכנע אקס להתגעגע אליך מיקום השריר ביחס למפרק סוגים של אימון אלוהים נרדם לכפור באלוהים מהות ההארה הארה אמיתית לחזור להיות אלוהים מה זה להיות אלוהים? לקנות דירה להשקעה כסף מהאינטרנט מטרת החיים בעולם הבא האם ניתן להשיג את מטרת החיים? חיובית או שלילית הנאה דמיונית העדר בחירה חופשית בחירה חופשית בתהליך טיפולי עולם החלומות לראות עולם עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן זוגי, ייעוץ אישי מומלץ, אימון אישי בסקייפ בתחום להיות יותר רגוע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.6875 שניות - עכשיו 11_01_2026 השעה 10:55:29 - wesi1