אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה זה מהות? ✔הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2 ✔ומי שהוא לא מאושר באמת (כגון לדוגמה בודהה וחבריו)...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
ומי שהוא לא מאושר באמת (כגון לדוגמה בודהה וחבריו), הוא חורט על דגלו את זה שהוא מלמד את האדם איך לא לסבול. מאחר שהוא לא מבין מה הטוב שהמציאות מביאה לאדם בתחושה של סבל. ולכן מאחר שהוא סובל מכך שיש סבל בעולם, אז הוא מנסה לגרום לאדם לא לסבול.

אבל החכם האמיתי שהוא מאושר באמת, הוא מלמד את האדם איך לחפש את האמת ולהבין את המציאות, עד לדרגה כזו שבה האדם יהיה מסוגל לחוות את הטוב שיש בכל סוגי הרגשות שיש בעולם. שאז ורק אז האדם משוחרר מהסבל. משום שאז הסבל כבר לא מפחיד את האדם.

כי כאשר האדם לא רוצה לסבול, הרי שמה שהוא באמת רוצה, זה להפסיק את הרצון שלו שמתנגד לתחושת הסבל. וכמו שאושר אמיתי פירושו להעלים את הרצון להיות מאושר, וכמו שהצלחה אמיתית פירושו שהאדם מפסיק לרצות להצליח ולהשיג איזה משהו שונה ממה שיש לו, כך גם הרצון של האדם לא לסבול, הפנימיות שלו היא, שהאדם רוצה להפסיק את הרצון שלו שלא רוצה לסבול. דהיינו, מה שהאדם באמת רוצה, זה לדעת איך להיות מסוגל להכיל בתוכו גם את תחושת הסבל.

וכאשר לדוגמה האדם הולך לאיזה קורס של חשיבה חיובית כדי ללמוד איך לא לכעוס, הרי שמה שדוחף לכך את האדם, זה הרצון של האדם להגיע למצב שבו הוא לא יכעס. דהיינו, שמה שהאדם באמת רוצה, זה למצוא פתרון לכך שהוא רוצה לא לכעוס. ואילו ידע האדם איך לרקוד עם הפחד, ואיך תוך כדי זה שהוא חווה כעס, להכיל באמת ובשלמות את הרצון הזה, בלי להתנגד לו כלל, הרי שממילא האדם היה משיג את המטרה שלו בשלמות.

כי כאשר האדם הולך ולומד איזו שיטה של חשיבה חיובית, והאדם לומד איך להסתכל רק על חצי הכוס המלאה וכיו"ב, לכאורה נדמה לאדם שהנה הוא למד איך להיות מאושר. ולפעמים האדם באמת מגיע למצב שעל ידי חשיבה חיובית, הוא מפסיק לכעוס כמעט בכלל. והאדם מתחיל להיות יותר רגוע. ונדמה לאדם שהנה החשיבה החיובית שלו הפכה אותו למאושר.

ולפעמים נדמה לאדם שהוא רחוק מאוד מתכונת הכעס וכיו"ב. כי יש לו חשיבה חיובית מאוד חזקה, והוא חושב שהכל לטובה, והוא תמיד אופטימי ורואה רק את חצי הכוס המלאה.

אבל אם האדם יסתכל היטב אל תוכו, הוא יראה שעדיין כל התכונות הרעות שיש בעולם, עדיין נמצאות בו ברמת הפוטנציאל שלהן. כי האדם יכול לא לכעוס בפועל. אך האם האדם יכול לומר שהוא הצליח לבטל את פוטנציאל הכעס שלו? והאדם יכול להיות תמיד רגוע. אך האם האדם באמת ביטל את הפוטנציאל שלו להיות בחוסר רוגע?

ומי שיסתכל היטב על הדבר הזה, יראה את האמת שמצד האמת כל השיטות של החשיבה החיובית וכיו"ב, הן כולן רק טיפולים שמטפלים בסימפטומים של בעיה אחרת עמוקה יותר. אבל את שורש הבעיה הם לא פותרים.

כי בטבע האדם מוטבעת בו היכולת לכעוס ולהתלונן ולא להיות מרוצה ממה שיש לו. וזה טיבעו של האדם. וכל מה שיעשה האדם עם כל החשיבה החיובית שבעולם, שום דבר לא יעזור לו להחליף את הטבע האנושי שלו שמאפשר לו לכעוס ולא להיות מרוצה ממה שיש לו. וכל השיטות שיש בעולם של כל חכמי החכמים בעולם, אף אחת מהן לא יכולה לגרום לאדם להפוך להיות מה שהוא לא. ואף אחת מהן לא יכולה להעלים לאדם את הפוטנציאל שלו לאבד שליטה ולכעוס.

ויש לדוגמה גם את עניין הפחד. כי באמת מטבעו האנושי מוטבעת גם האפשרות לחוות פחד. וכל שיטות החשיבה החיובית שיש בעולם, וכל השיטות שיש בעולם לאיך להתמודד עם פחד וחרדה, אף אחת מהן לא יכולה להמיר את טבעו האנושי של האדם, שהוא יכול לחוש פחד.

כי כל השיטות הרוחניות שיש בעולם, הן רק מדחיקות מהאדם את התחושות שהאדם לא מסוגל להכיל אותן אצל עצמו. כי מי שלא אוהב את המציאות באמת, הוא לא מסוגל להכיל בתוכו את כל הרגשות של טבעו. ולכן הוא כל הזמן מנסה להילחם בעצמו ומנסה לגרום לעצמו לחשוב בחשיבה חיובית או כל שקר אחר כיו"ב.

אבל כל הטריקים האלו, לא באמת יכולים לגרום לאדם לאבד את תחושת הפחד שלו לגמרי. כי גם אם האדם יעשה את מה שייעשה, תמיד הפוטנציאל שלו לפחד יישאר קיים. ומצד האמת, כל גדולי המנהיגים הרוחניים וכל חכמי החשיבה החיובית שנראים כשמחים כל היום, הם כולם חיים בפחד מתמיד!

כי מאחר שבטבעו של האדם קיימת האפשרות לפחד, לכן אותם חכמי החכמים תמיד מרגישים פחד. פחד מפני הפחד. כי הם יודעים את האמת שהם לא עקרו את שורש הפחד מתוכם. ולכן הם חיים תמיד בפחד מתמיד, שמא יקרה איזה משהו שיגרום להם להרגיש רע / סבל / חשיבה שלילית / כעס וכיו"ב.

כי את האמת הם יודעים. והאמת היא, שכל האושר שלהם וכל הרוגע שלהם, הוא מזויף והוא מהשפה ולחוץ אך לא יותר מכך. כי את השורש הפנימי ואת הפוטנציאל הפנימי שלהם שעלול לגרום להם לכעוס / לחוש עצב / להרגיש רע וכיו"ב, עם זה הם לא הצליחו להתמודד.

וזאת הסיבה שכולם מודים שהם יכולים להיות יותר מאושרים ממה שהם. כי ההבנה של האדם שהוא יכול להיות יותר מאושר ממה שהוא, היא ביטוי לכך שהאדם מבין שאת שורש האפשרות להרגיש רע, את זה הוא לא עקר מתוכו. כי גם אם האדם נראה שמח כלפי חוץ, הרי שבפועל הוא עדיין לא עקר מתוכו את האפשרות להרגיש רע. ולכן תת המודע של האדם מרמז לאדם, שהוא עוד לא הגיע אל השלמות.

והאנשים האלו שעוד לא הגיעו אל השלמות ושהם מנהיגים אחריהם אנשים אחרים אל השלמות שהם עצמם לא הגיעו אליה, הם אנשים מסכנים שיש להם תאווה גדולה להיות מפורסמים. כי כל זמן שהמנהיג מפיק הנאה רוחנית אישית כלשהי, מכך שהחסידים והתלמידים שלו מעריצים אותו וכיו"ב, הרי שעליו להבין שהסיבה היחידה שבגללה הוא מנהיג את האנשים, היא רק כדי לקבל מהם את ההערצה שלהם.

כי מי שלא הגיע אל השלמות, על פי ההיגיון הוא לא יכול להוביל ולהנהיג אחריו אף אחד. כי האדם לא יכול למכור את מה שאין לו. ואם המנהיג לא עקר מעצמו את הפוטנציאל האנושי שלו לחוש כעס / להרגיש רע וכיו"ב, א"כ הוא לא יכול להוביל אחריו אף אחד. כי הוא עצמו עוד לא יודע את הדרך.

ומאחר שמטבע האדם הוא שהאדם יוכל לחוש גם כעס וגם להרגיש רע, א"כ אין שום דרך בעולם לגרום לכך שהאדם ישנה את טבעו שמוטבע בו מעצם מהותו. וא"כ יש להעמיק ולהתבונן באיך יכול האדם בכל זאת להיות מאושר באמת.

ואם נתבונן נראה, כי הרצון של האדם לא לכעוס, הוא בעצם נובע מהרצון הפנימי יותר של האדם, שהוא שהאדם לא רוצה לחוש תחושה של כעס. והרצון של האדם לא לחוש תחושה של כעס, נובע מכך שהאדם לא מבין מהו הטוב האמיתי שיש בכך שהוא לדוגמה מרגיש רע וכיו"ב. וזה עצמו נובע מכך שהאדם לא מבין את השכל של המציאות, והוא לא מבין למה באמת יש רע בעולם.

והדרך של האדם להיות רגוע בשלמות, היא על ידי זה שהאדם עוקר מעצמו את הרצון שלו להיות רגוע בשלמות. כי רגוע בשלמות פירושו להיות כמו אבן וכמו אדם מת, שזו אינה שלמות. ומי שרוצה להיות שמח בשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להיות שמח בשלמות. ומי שרוצה להצליח באמת ובשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להצליח בשלמות. ומי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו לעקור מעצמו את הרצון להיות מאושר בשלמות.

ומאחר שהאדם כן רוצה את השלמות, הרי שהדרך היחידה להעלים את הרצון להגיע לשלמות, היא על ידי זה שהאדם מגיע אליה. והדרך היחידה של האדם לעקור מעצמו ומשורשו את הרצון שלו להיות מאושר, היא רק על ידי זה שהאדם יבין באמת מה הדבר הטוב שיש בחוסר אושר. ואז הרצון של האדם להיות מאושר יעלם לגמרי.

והדרך היחידה של האדם להיות שמח בשלמות, היא על ידי זה שהאדם יגלה מהו הדבר הטוב שיש בתחושה של עצב. ועל ידי זה האדם כבר יפסיק לרצות להיות כל הזמן בשמחה. ולהיות כל הזמן בשמחה זה טוב מאוד. אבל זה אפשרי רק אם האדם מבין מה הטוב שיש גם במצב של עצב. שאז ורק אז האדם כל הזמן בשמחה.

וכדי שהאדם יתמודד עם כל הפחדים והחרדות שלו, לשם כך על האדם להבין מה הדבר הטוב שיש בכך שהוא חווה פחד. ועל ידי זה האדם מפסיק לפחד מהפחד. ומי שלא מפחד מהפחד כלל, הרי שהוא ממילא כאילו עקר מתוכו את הפחד לגמרי.
רוגע חופש לכעוס בודהה להתמודד עם חרדה למצוא פתרונות איך להעמיק לשכנע את עצמך חרדה להשתגע להעלים שמח אושר הדרך אל האושר הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר הסוד של מהות האושר מה זה אושר מה זה מהות מהות מהות האושר מורי דרך אל האושר סוד סודות
  1. חלק 1
  2. חלק נוכחי 👈2
  3. חלק 3
  4. חלק 4
חלק 1
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 1 כפי שכבר ביארתי, ישנן רמות אושר ...
חלק 3
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 3 וכאן יש עוד רמת עומק נוספת, ... אי אפשר לתפוס במחשבה את הרגע הראשון של הזמן. כי האדם כן יכול לתפוס את הרגע הראשון של זמן שמהותו היא מוגדרת בצורה כלשהי. אך בכל פעם שהאדם מגדיר רגע ראשון של זמן בצורה כלשהי, הרי שבאותו הרגע הוא ...
חלק 4
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו לא יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 4 וכל חכמי החכמים בעולם, לא יכולים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה זה מהות?, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה זה מהות?, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
התאהבתי לאהוב רק את עצמך לגרום למישהו להרגיש טוב בגללך סדר של מילים במשפט לסלק מחשבות טורדניות תחושת מועקה לא לפחד להשתגע באמצעות התייעלות להבין את הדיכאון ביטחון עצמי בזוגיות לחזק ביטחון עצמי אצל ילד בגידה זאת חוסר אהבה נוסחה להתאהבות האם אפשר להיות מאושר? המתמטיקה של האושר להיות בזוגיות רעה סודות בזוגיות איך לקבל החלטות טובות? ללמוד לקבל החלטות להתמודד עם לקוח בעייתי להתמודד עם טענות איך לא לפחד מכישלון? איך למדוד הצלחה? לבטל עסקה עם לקוח לגרום למישהו לאהוב אותך בלי תנאים ילדים מאושרים מה לעשות כשהילד צורך סמים? מורה רוחני נוכל התחדשות רוחנית הדחקה של התמכרות הילד שומע קולות להחזיר אהבה איזה מסר להעביר לאקס? לבחור תרגילים איבוד כיווץ בשריר לסמוך על אלוהים אחרי השואה אלוהים אחד להגיע להארה רוחנית אמיתית המבחן של ההארה הרוחנית איך זה מרגיש להיות אלוהים? החיסרון בלהיות אלוהים כסף זריז כסף לחולים מטרת החיים של אלוהים משמעות החיים של הדתיים תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי ליהנות להסביר חופש הבחירה וסבל מה זה בחירה חופשית? הארץ במרכז היקום היקום שלנו מוגבל עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למתבגרים, מאמן אישי בטלפון, מאמן אישי טלפוני בתחום מה זה מהות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.9688 שניות - עכשיו 25_12_2025 השעה 02:42:54 - wesi1