אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לדבר ✔יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:31יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לדבר עם עובדים? איך לנהל עובדים? חינוך ילדים, זוגיות
איך לשאול שאלות בלי לגרום ללחץ ולשקרים?

לפעמים אנו נמצאים במצב שבו אנו רוצים לקבל מידע מאדם אחר כמו עובד, בן זוג או ילד, אבל חוששים ששאלת השאלה תגרום לו להרגיש מותקף, מתוח או בלחץ. כשזה קורה, נוצרות שתי אפשרויות ברורות: או לשאול בכל זאת ולהסתכן ביצירת לחץ ועימות, או לא לשאול בכלל וכך לוותר על קבלת המידע החשוב לנו. אך יש אפשרות שלישית, שהיא לשאול את השאלה באופן שמונע מראש תחושת איום ולחץ אצל הנשאל.

כיצד ניגשים לשאלה בלי לשדר שיפוטיות?

הסוד לכך הוא להבין תחילה מה גורם לנו לחשוש מלשאול: בדרך כלל החשש הוא שאנו בעצמנו לא מוכנים רגשית לקבל תשובה מסוימת, ולכן אנו משדרים מתח ושיפוטיות. למשל, אם בעל שואל את אשתו "האם בגדת בי?" אך בתוכו הוא פוחד מתשובה חיובית, האישה תחוש זאת ותחשוש להיות כנה. הדרך לפתור זאת היא להיכנס למצב נפשי שבו האדם באמת מוכן לקבל כל תשובה - גם את הגרועה ביותר מבחינתו.

לדוגמה, אם ההורה שואל את הילד "האם הכנת שיעורים?" ומתוך השאלה ברור שההורה כבר כועס או מתוח במקרה של תשובה שלילית, הילד יחוש שהוא עומד בפני ענישה או כעס ולכן סביר שישקר. לעומת זאת, אם ההורה ישדר בבירור שאין שיפוטיות או כעס אלא רצון כנה לדעת את האמת, הילד ירגיש פחות צורך לשקר ויהיה כנה יותר.

מדוע השיפוטיות מורגשת גם בלי מילים?

המסר שהאדם השני מקבל אינו רק מילולי אלא עובר בטון הדיבור, בהבעת הפנים, במבט, ובשפת הגוף. אדם יכול להגיד "אני לא כועס", אך אם בפנים הוא כועס, המסר הזה יעבור והצד השני ירגיש מותקף בכל מקרה. לכן יש חשיבות עצומה לתחושה הפנימית של האדם ששואל את השאלה. אם אדם באמת מצליח לשחרר את השיפוטיות הפנימית, הצד השני ירגיש זאת והאווירה תהיה פתוחה יותר לשיתוף פעולה.

כיצד עושים זאת בפועל?

הטריק המעשי לשאול שאלות בצורה נכונה הוא להחליט מראש ובמודע שהמטרה האמיתית של השאלה היא גילוי האמת בלבד ולא שיפוט או חיפוש אשמים. צריך לשדר לצד השני, גם במילים וגם בטון, את ההכרה בכך שכל תשובה תתקבל בלי ביקורת שלילית אוטומטית.

לדוגמה, מנהל ששואל עובד למה הוא איחר לעבודה - אם הוא מראש החליט שהאיחור אינו מוצדק, השאלה תיאמר בטון שיפוטי והעובד כנראה ירגיש מותקף וישקר או ימצא תירוצים. לעומת זאת, אם המנהל חושב בתוכו שייתכן שיש סיבה מוצדקת, שהעובד אולי אפילו צודק, העובד ירגיש זאת בשאלה ויוכל להיות כנה יותר.

מה לעשות כשהאדם השני כבר נלחץ מהשאלה עצמה?

במקרים שבהם הצד השני כבר רגיל ללחץ, לשיפוט ולמתיחות, הוא עלול להילחץ גם אם נשאל מתוך כוונה טובה. במצב כזה מומלץ להדגיש באופן מילולי שמטרת השאלה אינה שיפוטית אלא רק כדי להבין. למשל: "אני באמת רק רוצה להבין, אני לא כועס ולא אשפוט אותך לא משנה מה תגיד". כך הצד השני יכול להירגע ולהרגיש בטוח יותר.

כיצד נראית שאלה שגורמת לשקרים ועימותים?

לעיתים אנו שואלים שאלות באופן שברור לצד השני שהשאלה נשאלת מתוך שיפוט, לדוגמה: "האם עשית את מה שאמרתי לך?" כאשר הטון והניסוח אומרים בבירור שאם הצד השני יענה בשלילה, הוא יעמוד מול כעס או ביקורת קשה. אז הצד השני יעדיף להסתיר את האמת או להמציא תירוצים, והשיחה תיגרר לעימותים מיותרים.

איך לשאול שאלות שקשה לנו להתמודד עם תשובותיהן?

אם אנו יודעים שקשה לנו לשמוע תשובה מסוימת, כדאי להתאמן פנימית על קבלה של כל תשובה אפשרית מראש, גם אם היא פוגעת או מכאיבה. התרגול הזה עוזר לנו להישאר נינוחים ופתוחים יותר לתשובות של האחר. לדוגמה, לדמיין מצב שבו אנו מקבלים תשובה קשה בלי להגיב בכעס או בעלבון.

מה הקשר בין שיפוט עצמי לשיפוט האחרים?

ככל שאדם רגיל יותר לשפוט ולבקר את עצמו בצורה שלילית וקשה, כך יהיה לו קשה לשאול שאלות בצורה לא שיפוטית לאחרים. לכן, עבודה על קבלה עצמית וחוסר שיפוטיות פנימית מובילה ליכולת טובה יותר לתקשר עם אנשים אחרים. מי שמפתח סליחה והבנה כלפי עצמו יוכל לשאול שאלות מבלי להפוך אותן לכלי תקיפה כלפי אחרים.

סיכום כללי לדרך הנכונה לשאול שאלות:
  • החליטו מראש שהמטרה שלכם היא רק לגלות את האמת, לא למצוא אשמים.
  • הכינו את עצמכם רגשית לכל תשובה, גם אם היא לא רצויה.
  • הקפידו לשדר באמצעות מילים, טון דיבור, והבעות פנים, שאתם באמת לא באים לשפוט אלא רק להבין.
  • אם האדם שמולכם נלחץ, חזרו והבהירו לו בצורה ברורה שאתם לא שופטים אותו.
  • היו עקביים: גם אם התשובה לא נעימה לכם, אל תגיבו מיד בכעס אלא קודם כל נסו להבין.
האווירה של תקשורת פתוחה מאפשרת לאנשים לומר את האמת מבלי חשש, וכך נוצרת מערכת יחסים מבוססת אמון והבנה.
איך נוצרת הסיטואציה שבה מפחדים לשאול שאלה?

לפעמים רוצים לדעת מידע מסוים ממישהו - עובד, בן זוג, ילד, או כל אדם אחר. עולה חשש שאם נשאל אותו ישירות, הוא יילחץ, ירגיש מותקף או יבין שאנחנו מנסים לחקור אותו. החשש הזה גורם להתלבטות: האם לשאול בכל זאת ולסכן את האווירה, או לא לשאול בכלל כדי לא ליצור לחץ? אך מעבר לשתי אפשרויות אלה, קיימת אפשרות שלישית שמאפשרת לברר את האמת בלי לעורר התנגדות מיותרת.

האם באמת חייבים לבחור בין "לשאול בלי להתחשב" לבין "לא לשאול כלל"?

נשאלת השאלה האם אפשר לשאול בצורה שלא תגרום ללחץ או למגננה. אפשר כמובן לבחור לשאול בלי להתחשב, להתעלם מחששות הצד השני ולומר "אם הוא ילחץ, שיילחץ". אפשר גם להחליט שמוותרים לגמרי על השאלה, כדי לא לעורר קונפליקט. אבל ישנה אפשרות נוספת: לנסות לפתח שיחה שיש בה הבנה עמוקה וקבלה, ולא רק חקירה ושיפוט.

מה עושים כשחשוב לנו לדעת את האמת, אבל לא רוצים לעורר לחץ?
  • מבינים את הפחד - חושבים מה בדיוק מפחיד אותנו. האם אנחנו מפחדים שהשאלה תביא למריבה? האם אנחנו חוששים שהשואל (למשל ההורה או הבעל) יתגלה כמתקיף או כחוקר?
  • מנסים להיכנס לראש של האדם השני - מדמיינים איך הוא עלול לחוות את השאלה. האם הוא ירגיש נוח לענות את האמת, או שמא יחשוש מהתגובה שלנו?
  • משתדלים לנטרל שיפוטיות - במקום לשאול מתוך עמדה של "עשית טעות", "זה לא בסדר", "אם תגיד משהו אחר, אכעס עליך" וכדומה, מנסים לשדר שאפשר לקבל גם תשובה לא צפויה.
איך בדיוק מנטרלים את השיפוטיות הפנימית?

הבסיס טמון בהבנה שכשאנחנו שואלים שאלה כדי לגלות את האמת, חשוב שתהיה בתוכנו מוכנות לקבל כל תשובה - גם כזו שלא רצינו לשמוע. אם מראש קיימת תחושה: "אסור שהצד השני יגיד X", הוא ירגיש זאת ויחשוש. לדוגמה, אם בן זוג רוצה לשאול את אשתו "האם בגדת בי?" אבל הוא לא מוכן רגשית לשמוע את התשובה "כן", היא עלולה להרגיש שהשאלה מלאה באיום. הדרך לשאול באופן שמגדיל את הסיכוי לתשובה כנה היא להכין את עצמך פנימית לקבל גם את התשובה הגרועה ביותר, ובו בזמן להמשיך לאהוב ולכבד את האדם השני.

הדגמה דרך שאלה לילד: "האם הכנת שיעורים?"

כאשר הורה שואל את ילדו אם הכין שיעורים, הילד עלול לפרש את השאלה כחלק מתקיפה: "אם לא הכנתי, אקבל עונש". לכן, הילד עשוי לשקר כדי להימנע מעימות. לעומת זאת, אם ההורה נמצא במקום נפשי של: "אני רק רוצה לדעת מה האמת, לא בטוח שיש פה אשמה או כעס", הילד ירגיש פחות לחץ. הוא יבין שההורה לא מתכוון לשפוט אותו, אלא באמת לבדוק את המצב כדי לעזור או כדי לדעת.

מדוע השיפוטיות אינה בהכרח גלויה רק במילים?

לפעמים השיפוטיות באה לידי ביטוי בטון דיבור, בהבעות פנים, במבט בעיניים, בקצב דיבור. אפילו אם אומרים "אני לא כועס עליך", אבל בפנים מרגישים "אני כן כועס עליו", המסר הפנימי עובר. לכן, הרבה תלוי בתחושה הפנימית הכנה של האדם ששואל. אם באמת יש בו רצון לדעת את האמת בלי לייצר עימות, הצד השני עלול להרגיש בכך ולהיות מוכן יותר לשתף פעולה.

דוגמה עם עובד שמאחר לעבודה: "למה איחרת?"

מנהל עשוי לשאול את עובדיו "למה איחרת לעבודה?" כאשר בפועל, בלב שלו הוא כבר כועס ומניח שהאיחור לא מוצדק. אם השאלה נאמרת מתוך תחושה שאיחורים אינם נסלחים, העובד מרגיש אוטומטית מותקף. במצב כזה סביר שהעובד ימצא תירוצים, ישקר, או ינסה להגן על עצמו בכל דרך אפשרית כדי לא להיענש. לעומת זאת, אם המנהל אומר לעצמו: "אולי קרה לעובד משהו מוצדק, אולי זה בכלל בסדר, אני באמת רוצה להבין", השיחה תתחיל אחרת לגמרי. השאלה תיאמר בטון פחות מאשים, העובד ירגיש בנוח להודות באמת (אולי הוא נתקע בפקק, אולי יש לו בעיה משפחתית), והמנהל יוכל להתייחס ברוגע למצב האמיתי במקום לעורר מתיחות.

אז מהו בדיוק הטריק לגלות את האמת בלי לגרום לשקרים?

הטריק הוא להיכנס לתודעה של "אני מעוניין באמת בלבד, אני לא רוצה לכפות תשובה מסוימת, ולא אשפוט את האדם שמולי גם אם התשובה שלו שונה ממה שהייתי רוצה לשמוע". במילים אחרות, אם מישהו מפחד שנכעס עליו בגלל תשובתו, הוא ירצה להסתיר, לשנות או להמציא תירוצים. אבל אם הוא מבין שהתשובה מכל סוג שהיא תתקבל בהבנה, הוא ימצא פחות סיבה לשקר וירגיש בטוח לשתף בפרטים.

האם זה אומר שצריך להסכים עם כל דבר?

לא בהכרח. זה לא אומר שצריכים להסכים עם האיחורים, עם אי - הכנת שיעורים או עם בגידה חלילה. הרעיון הוא שבשעת השאלה עצמה, כדאי לשדר לבן אדם השני שאנחנו באמת רוצים להבין מה קרה, בלי לפסול אותו אוטומטית. לאחר מכן, אפשר לשקול מהם הצעדים הבאים - אך ברגע של שאילת השאלה, הקשב מופנה לבירור המציאות העובדתית באופן נקי משיפוטיות.

מה קורה כשהצד השני כבר נכנס ללחץ מעצם העובדה שיש שאלה?

יש מקרים שבהם האדם השני, מרוב שהוא מורגל לשיפוט או התקפות, יילחץ גם אם נשאל בשיא הנחמדות. אם מרגישים שהוא נהיה נסער, אפשר לומר לו: "אין לי כוונה לשפוט אותך, אני באמת רוצה לדעת מה קרה, אני מקבל אותך בכל מקרה". החיזוק המילולי הזה יכול לעזור לו להפנים שהמטרה אינה התקפה אלא הבנה.

דוגמה לאדם ששואל שאלה כדי "לשפוט" מראש

לעתים אדם שואל בן זוג: "האם עשית כך וכך?" ומתחת לפני השטח הוא בעצם אומר: "אם עשית את זה, זו בעיה ענקית, אני כועס נורא, ואולי אפילו אעזוב אותך". במצב כזה, כשהצד השני מבין זאת, הוא ינסה להסתיר את האמת. השואל, מצדו, מתמלא חשד: "אם הוא לא עונה לי, כנראה שזה ממש גרוע". ואז המתח עולה, נוצרים כעסים ופיצוץ רגשי. הפתרון הוא להבין מראש שעצם השאלה צריכה לבוא ממקום של "אני מוכן לכל תשובה, בא נדבר ונגלה את האמת".

למה אנשים רבים במקום לקבל תשובות?

כשמישהו מרגיש שהוא נשפט, שלא מקבלים אותו, שהוא צריך להצדיק את עצמו, מתעורר בו דחף להתגונן, לתרץ ואפילו לתקוף חזרה. זה גורם לשואל להרגיש ש"משהו מוסתר", ואז הוא נכנס לתחושה של "אני חייב לגלות את מה שמסתירים ממני". בשלב הזה כבר מגיעים לעימות חריף. לעומת זאת, אם אומרים: "תהיה בטוח שאני מקבל אותך גם אם התשובה שלך מפתיעה, רע לי לשמוע, או אפילו מקוממת - אני קודם כל רוצה להבין אותך", אפשר לחסוך את כל התסריט השלילי.

איך ליישם את זה בפועל אם אנחנו לא באמת שלמים עם תשובה מסוימת?

כדי להיות מסוגלים לשאול מתוך אי - שיפוטיות, כדאי לפתח יכולת פנימית לקבל את האפשרות שהתשובה תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו רוצים. זה אומר, לדוגמה, לדמיין את עצמך יושב ומקבל תשובה כואבת בלי להגיב בכעס או בעלבון. כמובן שזה לא פשוט, אבל זו הדרך שבה אדם מקבל סיכוי גבוה יותר להגיע לאמת.

קשר בין שיפוט עצמי לשיפוט אחרים

אם אדם רגיל להאשים ולשפוט את עצמו ללא רחמים, הוא יתקשה לקבל אחרים בלי שיפוטיות. לכן, עבודה פנימית של חוסר שיפוט עצמי - כלומר, היכולת לסלוח לעצמך ולהבין את הטעויות שלך - מגדילה את היכולת לתקשר עם אחרים באותה רוח. זו הסיבה שבאופן טבעי, מי שמפתח פתיחות וסלחנות כלפי עצמו, יוכל לשאול שאלות בלי להפוך אותן לכלי התקפה.

סיכום כללי לתהליך
  • להחליט שמטרת השאלה היא גילוי האמת, לא חיפוש אחר אשמים.
  • להתכונן נפשית לכל תשובה, כולל הגרועה ביותר.
  • לשדר במילים, בטון, ובהבעות פנים שאין כוונה לתקוף, אלא להבין.
  • לזכור שאם אדם מרגיש שהוא נשפט, הוא יתקשה להיות כן.
  • להיות עקביים: גם אם התשובה לא נעימה, לא מגיבים ישר בכעס, אלא מנסים באמת להבין.
מילות סיכום מורחבות

האפשרות לשאול שאלות ולקבל עליהן תשובות אמיתיות תלויה במידה רבה בתחושת הביטחון שהנשאל מקבל מהשואל. אם אדם מרגיש שהוא יכול לענות בכנות בלי להסתכן בהאשמות חריפות, עונשים או כעס לא פרופורציונלי, הוא ייטה לומר את האמת. אם השואל באמת מתכוון לשמוע כל תשובה אפשרית, השיח נהיה נקי יותר. דוגמאות לכך ראינו בכל המקרים המעשיים: ילד שלא רוצה להגיד שלא הכין שיעורים, עובד שמאחר לעבודה ומפחד שיאשימו אותו, בן זוג ששואל את זוגתו על בגידה אפשרית וכולי. בכל הסיטואציות האלה, המפתח הוא לאפשר לצד השני לענות בלי להרגיש שופטים אותו לחומרה.
עכשיו מה עושים אם נגיד לדוגמא יש לך עובד ואתה רוצה לברר איתו מידע ואתה מפחד שתוך כדי שאתה תברר איתו את המידע הוא ילחץ מזה שאתה מברר איתו את המידע אז הוא ילחץ תהיה אווירה לא נעימה הוא ירגיש מותקף או לדוגמא סתם מישהו אתה נגיד רוצה לשאול את הילד שלך שאלה אתה רוצה לשאול את אשתך שאלה רוצה לשאול מישהו שאלה ואתה מפחד שהוא ירגיש סוג של קונפליקט, כן מה הפתרון בעצם אז אפשרות אחת אומרת תשאל אותו ומה שיהיה יהיה אם הוא מרגיש רע שירגיש רע אפשרות שנייה אומרת אל תשאל אותו ואיזה עוד אפשרות יש.

ש: לשאול אותו על משהו אחר.

אליעד: עכשיו אתה נגיד רוצה לשאול את הילד שלך שאלה האם הוא עשה או לא עשה משהו מסוים בסדר, עכשיו אתה בראש שלך אומר אם אני אשאל אותו את זה מה הוא ירגיש שאני חוקר אותו שאני בודק אותו ואז או שהוא ילחץ או שהוא ישקר או שאני אריב איתו נכון מה עושים מה הפתרון האם יש לזה פתרון.

ש: כן.

אליעד: מה הפתרון?

ש: לחשוב כאילו מה.

אליעד: נכון אז מה הפתרון מה לעשות בפועל.

ש: איך אני הולך למצוא את הפתרון בכלל.

אליעד: אוקי אז איך אתה אמור למצוא את הפתרון בא נעשה את המסלול הארוך אז מה הפתרון, הפתרון הוא כדלקמן אתה אמור להיכנס לראש שלו בא נעשה את הסיבוב הארוך ואחרי שנעשה את הסיבוב הארוך נבין מה התשובה התשובה היא פשוטה ביותר, אתה אמור להיכנס לראש שלו לדמיין שאתה אומר לו את זה לדמיין מה אתה מרגיש אתה מרגיש לחץ רע נכון יפה אז איך יוצאים מהבעיה הנושא פשוט אתה כשאתה מנסה לברר עם מישהו משהו לשאול אותו שאלה "האם ירית או לא ירית במשה האם הכנת או לא הכנת שיעורי בית האם עשית בגדת או לא בגדת האם" משהו שאלה "מה הספקת לעשות" אתה שואל אותו שאלה ואתה מפחד שהוא ירגיש לחץ ירגיש רע וישקר לך יבלף אותך מה שזה לא יהיה הפתרון הוא שאתה צריך בתוכך להתחבר למקום שהוא לא שיפוטי.

זאת אומרת אתה צריך לשבת עם עצמך ולחשוב לעצמך למה אני אוהב את הבן אדם הזה במאה אחוז גם אם הוא עשה הפוך ממה שאני רוצה לשמוע לדוגמא נגיד אתה רוצה לשאול את אשתך "האם בגדת בי" אוקי, עכשיו מה אתה מעדיף שתהיה התשובה שלא נכון ואם התשובה תהיה כן אתה תכעס עכשיו אם אתה רוצה לדעת מה האמת אתה צריך לדמיין בתוכך שהיא אומרת בגדתי בך לדמיין את התשובה הכי גרועה שיכולה להיות לדמיין למה אתה מקבל את זה למה זה מקובל עליך למה אתה לא כועס עליה בכלל למה אתה אפילו אוהב אותה יותר לדמיין את זה, עכשיו אתה יכול להגיד שאין אפשרות כזאת אבל זה הפתרון תגיד זה המחיר ואין לי כסף לקנות אותו אבל זה הפתרון.

אתה צריך לדמיין שאתה גם אם היא מספרת לך בגדתי גם אם היא תספר לך לא בגדתי ואתה אוהב אותה בכל מקרה בלי תנאים ואת התחושה הזאת שלא משנה מה היא תגיד לך אתה אוהב אותה בלי תנאים את התחושה הזאת אתה צריך להעביר לה ברגע שאתה תעביר לה את התחושה הזאת רוב הסיכויים שהיא תגיד לך את האמת כי אתה מנטרל את הסיבה שלה לשקר, זאת אומרת למה היא תשקר לך כי היא חושבת שאתה תכעס עליה אם היא תגיד לך את האמת ולכן אתה צריך לדחוף לה לראש "לא משנה מה אני מקבל מקובל" וכו' ואז בעצם כשאתה שואל את השאלה אתה בעצם לא שואל את זה מתוך מקום של אני רוצה לברר "כאילו מה הוא רוצה לחקור עלי" אלא מתוך מקום של אני רוצה לדעת מה האמת סתם מעניין אותי מה האמת סתם "מה האמת מה קרה מה זה" סיפור.

זאת אומרת שהשאלה לא תהיה מהמקום של שיפוטיות אלא תהיה ממקום של בירור האמת "תגיד יש לך שיעורים היום סתם לדעת אתה לא חייב להכין גם אל תכין זה בסדר רק לדעת יש לך או אין לך שיעורים לדעת", דוגמא נגיד שיש לך שאתה שואל מישהו מה השעה הוא נלחץ מהשאלה הזאת נגיד לא למה כי זאת שאלה בלי שיפוטיות אני רק רוצה אינפורמציה "איפה נמצא רחוב זה וזה רק שאלתי אין לי שום שיפוטיות". עכשיו הרעיון זה עוד פעם להתחבר בתוכך למקום הלא שיפוטי אם אתה בתוכך מרגיש שיפוטיות מרגיש כעס על הבן אדם השני אומר "אם הוא יתן לי תשובה כזאת וכזאת אני אכעס עליו" אתה מגדיל את הסיכוי שהוא ילחץ אתה תשדר לו לתת מודע בלי שאתה יודע אתה תשדר לו "תקשיב אוי ואבוי לך אם אתה תענה לי את התשובה שאני לא רוצה לשמוע" ואז אתה תתפלא למה הוא משקר לך ותתפלא למה הוא נלחץ ותתפלא למה יש מהומה.

אם אתה רוצה לדעת את האמת תנסה למצוא בתוכך את המקום שאומר "אני בכל מקרה הכל מושלם בכל מקרה אני מקבל אותו בכל מקרה אני לא כועס עליו" תתחבר לזה תרגיש את זה תחוש את זה ועכשיו תבוא תשאל את השאלה אבל אז כשאתה תשאל את השאלה אתה גם לא חייב יכול להיות שלא תרצה את השאלה אבל אם אתה תשאל את השאלה זה יהיה מתוך מקום שמעניין אותך לדעת מה האמת לא מתוך מקום של שיפוטיות זה הסיפור.

ש: אתה יכול לתת דוגמא.

אליעד: ולפעמים יש מקרים גרועים מה קורה הבן אדם רוצה לדעת משהו על הבן אדם השני והוא משדר לו "אני רוצה לדעת משהו כדי לשפוט אותך לפי זה" עכשיו מה שקורה הבן אדם השני שמרגיש נשפט הוא אומר לו "אני לא רוצה להגיד לך למה כי אני מפחד מהתגובה שלך" ואז הבן אדם ששאל את השאלה מתחיל לאכול סרטים "ואם הוא לא רוצה להגיד לי מה הוא מסתיר" ואז הוא אומר לו "לא אני חייב לדעת אני רוצה לדעת מה קרה כדי לדעת מה לעשות" ואז הוא אומר לו "לא אין מצב שאני אגיד לך" כאילו עוד יותר נלחץ ואז הוא אומר "מה אתה מסתיר ממני יש פה כנראה משהו מאוד גדול אני חייב לדעת" ואז רבים עד לב השמיים ואז הפתרון הוא הפוך "מה שאתה לא עושה זה בסדר עכשיו בוא תיתן לי תשובה".

עכשיו הקושי הגדול ביישום הוא להתחבר בתוכך למקום של הלא משנה כשאתה שואל את השאלה שבאמת תשאל אותה מתוך רצון לדעת את האמת ולא מתוך מקום שיפוטי, אתה נותן למישהו משימה לעשות ואז עכשיו אתה שואל אותו "תגיד לי מה קורה עם המשימה" עכשיו יש את השאלה הזאת מתוך מקום שיפוטי "תגיד לי מה קורה על המשימה" כאילו "עשית לא עשית למה לא עשית" ויש "תגיד לי מה קורה עם המשימה" כאילו סתם לדעת להתעניין לראות מה קורה "אני מקבל אותך בכל מקרה אתה בסדר בכל מקרה אני רק רוצה להבין לא מנסה לשפוט אותך לא מנסה לתקוף אותך לא מנסה להעביר עליך ביקורת לא שום דבר רק מנסה לברר מה האמת".

ש: זה לפעמים יכולה להיות אותה שאלה בטונים שונים.

אליעד: בטונים במילים שונות בקצב שונה בהבעת פנים שונה מה שזה לא יהיה. עכשיו יכול להיות שהבן אדם שאתה שואל אותו את השאלה הוא מרגיש מאוים מלכתחילה ואז כשאתה תשאל את השאלה גם מתוך מקום של לדעת את האמת ובלי שיפוטיות הוא יחשוב שאתה בא לשפוט אותו והוא ילחץ יכול להיות אבל אם אתה תתחבר בתוכך למקום שאתה שואל אותו את זה בלי שיפוטיות רק כדי לברר את האמת זה מגדיל את הסיכוי באלפי מונים שהוא ירגיש רוגע ואם אתה מרגיש שהוא לחוץ תשדר לו "תקשיב אני לא שופט אני רק מנסה לברר הכל בסדר אתה מקבל העלאה בחודש הבא בכל מקרה רק מנסה להבין מה קורה עם זה" זה הכל ואם לא אם אתה שואל את השאלה מתוך מקום של שיפוטיות אל תתפלא שהבן אדם השני חווה את השאלה שלך "זאת לא באמת שאלה אתה רוצה תשובה מסוימת ואתה הולך לתקוף אותי בוא תקבל את התשובה שאתה רוצה לשמוע, נכון יפה אז אני אשקר אותך אני אסתיר ממך מידע אני אתחמק אני אתן לך תשובות שאתה רוצה לשמוע" וכו'.

אני אתן סתם דוגמא בנאלית בסדר נגיד לדוגמא אתה מנהל עכשיו העובד שלך נגיד הוא מאחר לעבודה עכשיו אפשרות אחת זה "למה אתה מאחר לעבודה" עכשיו כשאתה שואל אותו למה אתה מאחר לעבודה אתה באמת רוצה לדעת את האמת או שאתה כבר מראש החלטת שזה לא בסדר אם אתה מראש כבר החלטת שזה לא בסדר שהוא איחר לעבוד אז בעצם כשאתה שואל את השאלה, כשאתה הלכת לשאול אותו למה הוא איחר לעבודה מה עבר לך בראש "הוא לא בסדר שהוא איחר לעבודה אני רוצה להבין למה הוא איחר לעבודה כדי שהוא לא יאחר שוב לעבודה" או "יכול להיות שהוא בסדר שהוא איחר לעבודה אני רק רוצה להבין למה" מה עבר לך בראש אם עבר לך הראשון "זה שהוא איחר לעבודה זה לא טוב אני לא מקבל את זה שהוא איחר לעבודה בא נשאל אותו" אז רוב הסיכויים שהוא יתרץ לך תירוצים הוא ישקר אותך הוא ירמה אותך ויהיה בלאגן.

לעומת זאת אם כשאתה שואל אותו למה איחרת לעבודה בראש שלך "אני לא מנסה יכול להיות שזה בסדר אולי חטפו אותך" אבל השאלה היא מה בלב שלך האם באמת אתה מקבל אותו איך שהוא ככל שתקבל אותו יותר איך שהוא או ככל שתתחבר יותר בתוכך למקום שאתה מקבל אותו איך שהוא יש יותר סיכוי שתקבל את האמת, אוקי לדוגמא נגיד אתה נותן למישהו נגיד משימה אתה אומר לו מתי זה יהיה מוכן הוא אומר לך זה יהיה מוכן בעוד שעתיים אתה בא אליו בעוד שעתיים ושואל אותו "תגיד לי מה קורה עם זה" הוא אומר לך זה לא מוכן ואתה אומר לו "למה זה לא מוכן" עכשיו כשאתה שואל למה זה לא מוכן אתה שואל את זה כתלונה לא כשאלה שאלת כתלונה עכשיו הוא יתרץ לך תירוץ "כי זה וזה" סיפורים ועניינים ואתה עכשיו מסתבך בסיפורים עניינים ועניינים וסיפורים.

לעומת זאת אם אתה לא רוצה את התסבוכות האלה כשאתה שואל את השאלה תשאל את זה ממקום של אמת "תגיד לי מה קרה למה זה ככה לא שופט אותך אין לי שום דבר רק שאלתי אני מנסה להבין מה האמת לא שופט אותך".

ש: להגיד לו את זה שאני לא שופט אותו?

אליעד: קודם כל לחשוב את זה אתה תחשוב את זה אתה תעביר לו את זה לתת מודע. עכשיו ומה האמת בסיפור מה האמת האמת היא שכשאתה שואל את העובד שלך למה איחרת לעבודה ואתה שואל אותו את זה בצורה שיפוטית אתה שקרן למה אתה שקרן כי אתה מניח שהוא לא בסדר שהסיבה שלו לא מוצדקת ולכן אתה גם תסבול עכשיו אתה תוקף אותו הוא יתקוף אותך בחזרה כי אם אתה שואל מישהו שאלה ואתה מראש אומר תשובה אחת טובה לי תשובה אחת רעה לי אתה מראש כבר מניח איזו הנחת יסוד שהיא לא בהכרח נכונה היא לא בהכרח נכונה הנחת, הנחת הנחת יסוד לא נכונה שאלת שאלה עם הנחת יסוד לא נכונה לא רצית לדעת את האמת לאמיתה רצית לדעת את האמת "אני רוצה לדעת מה האמת" אתה רוצה לדעת מה האמת או מה האמת לאמיתה מה באמת אתה רוצה אתה רוצה תשובה ספציפית או אתה רוצה את האמת מה אתה רוצה.

יפה אז אם אתה רוצה את האמת תשאל את זה בלי שיפוטיות יש לנו טוב ויש לנו אמת ואם כשאתה שואל את שאלה אתה בודק מה יעשה לי טוב אתה כאילו שואל שאלה ואז אתה אומר בראש שלך "אבל עדיף שתצא תשובה מסוימת" לדוגמא "החושים שלי צודקים או לא" איזו תשובה אתה מעדיף לקבל שכן כי אם לא אתה יכול להשתגע אז אתה כנראה שתקבל את התשובה כן כי אתה מראש ויש גם הוכחות שכן אבל אתה רצית לשמוע את התשובה שכן נכון לא רצית את האמת, עכשיו אבל השאלה היא האם כשאתה שואל את השאלה אתה אומר מבחינתי שתי התשובות טובות לי באותה מידה אתה שואל את זה ממקום בלי שיפוטיות זאת השאלה אז אמרנו לשאול את השאלה ממקום בלי שיפוטיות אתה מגדיל את הסיכוי שתקבל תשובה נכונה בלי כיפוף וכו' ואיך תתחבר בתוכך למקום שהכל מושלם שהכל טוב שאין הבדל שזה לא משנה שזה בסדר גמור שאתה לא באמת יודע שאתה רק מנסה לברר בלי שיפוטיות.

עכשיו אם בן אדם יודע לא להיות שיפוטי כלפי עצמו יהיה לו יותר קל לא להיות שיפוטי כלפי אחרים אם כלפי עצמך אתה שופט את עצמך מאשים את עצמך ותוקף את עצמך אתה תשאל מישהו אחר כנראה שזה גם יהיה בתוקפנות וכנראה שגם תקבל תשובה לא רצויה זה הכל ולכן זה מתחיל בזה שמול עצמך תהיה פחות שיפוטי ואז תהיה פחות שיפוטי תיצמד לאמת.
משפחתיות זוגיות הורות קבלת החלטה אהבה תוקפנות מידע התמודדות עם איך לנהל עובד אני שונאת את עצמי על האדם ל איך לגרום איך לגרום ל איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו ל איך לגרום למישהו לומר איך לגרום למישהו לומר לך איך לגרום למישהו לומר לך את האמת איך לדבר איך לדבר עם איך לדבר עם אנשים איך לדבר עם עובד איך לדבר עם עובדים איך לנהל איך לנהל עובד איך לנהל עובדים איך לשאול איך לשאול עובד שאלה איך לשאול שאלה איך לשאול שאלה בצורה נכונה איך לשאול שאלות איך לשכנע מישהו אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אישית אמת אנשים בין אישיים בצורה נכונה גישור זוגי גישור לזוגות האמת הדרכה להורים הדרכת הורים זוגי זוגיות חינוך חינוך ילדים טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות ילד ילדה ילדים יעוץ יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ זוגי יעוץ זוגיות יעוץ להורים יעוץ למנהלים כיצד לנהל כיצד לנהל עובדים לא לשקר לך לגלות לך את האמת לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לה להודות לגרום לה להודות בבגידה לגרום לו לגרום לו להודות לגרום לו להודות בבגידה לגרום למישהו לגרום למישהו ל לגרום למישהו להגיד את האמת לגרום למישהו להודות באמת לגרום למישהו לומר לגרום למישהו לומר לך לגרום למישהו לומר לך את האמת לגרום למישהי לדבר לדבר עם לדבר עם אנשים לדבר עם עובד לדבר עם עובדים להוציא ממישהו את האמת להוציא ממישהו סוד לומר לך את האמת לחנך לחנך ילדים למנהלים לנהל לנהל עובד לנהל עובדים לשאול לשאול עובד שאלה לשאול שאלה לשאול שאלה בצורה לשאול שאלה בצורה נכונה לשאול שאלות לשכנע מישהו לשכנע מישהו לומר לשכנע מישהו לומר לך לשכנע מישהו לומר לך את האמת לשקר לך מאמן זוגי מגשר זוגי מה גורם לאדם לשקר מחנך מחנכים מטפל זוגי מנהל מנהלים ניהול ניהול עובד ניהול עובדים עובד שאלה שאלה בצורה נכונה תקשורת תקשורת בין אישית
איך לשדר מקצועיות מול הלקוח? איך לגרום ללקוח לחשוב שאתה מקצועי? איך לגרום ללקוח לחשוב שאתה איש מקצוע? לדבר בשפה מקצועית עם הלקוח, לדבר בשפה גבוהה עם הלקוח, לגרום ללקוח לסמוך עליך, טעויות של אנשי מכירות, לדבר בשפה פשוטה עם הלקוח, לדבר בשפה עממית עם הלקוח, איך לדבר עם הלקוח? איך לא להישמע מתנשא כלפי הלקוח? לא ליצור תחושת זרות מהלקוח, איך לגרום ללקוח להבין אותך? מקצועיות בעיני הלקוח, תחושת ריחוק מול הלקוח, לדבר בשפה של הלקוח, לדבר עם הלקוח בשפה שלו
... לשדר מקצועיות מול הלקוח? איך לגרום ללקוח לחשוב שאתה מקצועי? איך לגרום ללקוח לחשוב שאתה איש מקצוע? לדבר בשפה מקצועית עם הלקוח, לדבר בשפה גבוהה עם הלקוח, לגרום ללקוח לסמוך עליך, טעויות של אנשי מכירות, לדבר בשפה פשוטה עם הלקוח, לדבר בשפה עממית עם הלקוח, איך לדבר עם הלקוח? איך לא להישמע מתנשא כלפי הלקוח? לא ליצור תחושת זרות מהלקוח, איך לגרום ללקוח להבין אותך? מקצועיות בעיני הלקוח, תחושת ריחוק מול הלקוח, לדבר בשפה של הלקוח, לדבר עם הלקוח בשפה שלו והפעם נדבר על עוד טעות נפוצה של אנשי ... מגדיל את הסיכוי שלא תהיה עסקה. ולכן אתה צריך גם לגרום ללקוח להבין שאתה מבין אותו ושהוא מבין אותך וכולי. ולכן בשורה התחתונה, צריך לדבר עם הלקוח בשפה של הלקוח כפי מה שמתאים לו. דהיינו, צריך ...
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
טיפים לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP
... לניהול שיחה, אני לא זמין עכשיו, אהיה זמין יותר מאוחר, איך לדבר נכון? איך ליצור כימיה? איך לעשות למישהו טוב? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? תקשורת בין אישית, מערכות יחסים, NLP ... עסוקים ולא יכולים להיענות לבקשות בזמן נתון, ובמיוחד מהן האפשרויות השונות להודיע לצד השני מתי נוכל לדבר. אליעד כהן מציין את חשיבות הניסוח הנכון כדי ליצור את התחושה הנכונה אצל הצד השני, כשאתה לא זמין, מבלי לפגוע ... שמפחית את השימוש במילים שליליות, כמו לא זמין, ומדגיש את הרצון להיענות בהקדם, לדוגמה: אני נורא רוצה לדבר איתך, אבל אני לא זמין בחצי שעה הקרובה. שיחה נוספת שנדונה עסקה בשאלה, האם יש הבדל בין ניסוחים כמו אני לא זמין ... עתידית (אהיה זמין בעוד חצי שעה) יוצר תחושה חיובית יותר. בנוסף, אליעד מדבר על המילים אני לא יכול לדבר איתך עכשיו וכיצד הן מעוררות תחושה שלילית אצל הצד השני, בניגוד לניסוח אני אדבר איתך בעוד חצי שעה. כל שיחה, לדברי ... מילה שבחרת בשיחה יכולה לשדר משמעות אחרת. לדוגמה, כאשר אדם אומר אני אחזור אליך תוך חצי שעה, המילה לדבר איתך יכולה להיות מדויקת יותר ולמלא את הרצון של הצד השני בצורה ישירה וברורה יותר. הדיון נגע גם בהשפעה של מילים ... טוב, אז מומלץ להימנע משימוש במילים שליליות כמו לא וללא, ולהתמקד בניסוחים שמדגישים את הרצון שלך לדבר או להקשיב. כיצד לנסח תשובות בזמן עסוק? מהי השפעת המילים על כימיה בין אנשים? כיצד מילים חיוביות יכולות לשדר טוב ... שעה אם זה לא משהו דחוף. אליעד: באיזה עוד סגנונות עוד אפשר להגיד את זה נגיד בא נגיד שאתה לא יכול לדבר איתה עובד שלך פונה אליך אתה יודע מראש שזה לא בהול נגיד ומה אתה נגיד אומר לו נגיד אתה בפגישה מה אתה אומר לו? ש: ... בסדר הכל טוב עוד חצי שעה משהו כזה. אליעד: אוקי איזה עוד גרסאות אפשר להגיד את המשפט הזה? ש: קשה לי לדבר איתך אני כבר חוזר אליך. אליעד: מה עוד? בכל מקרה אני שמעתי גרסה של מישהו שאומר אני לא זמין ברבע שעה הקרובה. ש: אז זה פחות טוב. אליעד: למה? ש: כי הוא מתייחס לעצמו הוא לא מתייחס לצד השני. אליעד: או אני לא יכול לדבר איתך בחצי שעה הקרובה. ש: אותו דבר זה עצמו. אליעד: אז מה? ש: הוא אומר אני לא יכול אבל אם אתה רוצה לתת את ההרגשה לצד השני שהוא מאוד חשוב אז אתה יכול להגיד לו. אליעד: אתה מאוד חשוב ואני מאוד רוצה לדבר איתך אבל אני לא יכול לדבר איתך בחצי שעה הקרובה זה בסדר למה לא? ש: תוריד את המילה לא. אליעד: למה לא? ש: זה שלילי זה נותן הרגשה לא טובה. ... מה שלילי? ש1: אתה אומר לו מה לא אתה יכול במקום להגיד לו מה כן אתה יכול. ש2: בדיוק אז אני נורא רוצה לדבר איתך תכף אהיה זמין כבר מתקשר. אליעד: עכשיו בוא ננתח את זה עוד פעם אז קודם כל יחסית. ש: עניתם. אליעד: כן זה היה ... לא אין בעיה אז אני אסבך. ש: כן. אליעד: בא נגיד שמישהו אם נגיד זה היה אני לא עסוק עכשיו אתה יכול לדבר איתי אז זה בסדר אז זה כן בסדר? ש: המילה לא היא מיותרת. אליעד: אוקי סבבה אם בעלך בא אלייך כל הזמן ואומר לך ... לא היא שלילית אבל זה לא בגלל שהמילה לא כמילה לא היא שלילית אלא בגלל שבהקשר הזה הבן אדם נגיד רצה לדבר איתך והמחויב שלו לא מעניין אותו מה אתה עושה עכשיו המחויב שלו זה לדבר איתך. עכשיו כשאומרים למישהו אני לא זמין עכשיו הוא אומר אני רוצה לדבר איתך הוא מה הוא מחפש לדבר איתך יש לו איזה חיסרון איזה רצון לדבר איתך, עכשיו אתה אומר לו אני לא זמין עכשיו אוקי זה כמו אל תדבר איתי כמו משהו נגד רצונו. עכשיו ואז מאיפה הוא מקבל את הכוח לא לדבר איתך תיאורטית מזה שבראש שלו הוא אומר אוקי הוא לא זמין לדבר איתי עכשיו הוא מתכוון להגיד שהוא יהיה זמין לדבר איתי בעוד חצי שעה אז אני אדבר איתו בעוד חצי שעה ואז הוא נרגע, זאת אומרת המילוי לרצון שלו הוא היה דרך היקש הוא אמר כזה דבר אתה רוצה לדבר איתי. ש: אבל אנחנו לא שומעים משהו אחר אולי שומעים שהוא לא רוצה לדבר איתו בכלל. אליעד: הוא לא יכול עכשיו כלום עכשיו אני אדבר הלאה, הוא אמר אני רוצה לדבר איתך ואז אמרת לו אני לא זמין בחצי שעה הקרובה ואז הוא אומר רגע אוקי אם הוא לא זמין בחצי שעה הקרובה זה במוח. ש: ... לך שעכשיו הוא לא יפריע לך אז אתה אומר לו אני עכשיו לא זמין כי זה המחויב שלך אבל הוא המחויב שלו זה לדבר איתך בגלל שהמחויב שלו זה לדבר איתך אז הוא צריך לעשות היקש אם הוא לא זמין עכשיו הוא יהיה זמין יותר מאחור, יהיה זמין יותר מאוחר ידבר איתי אז אני יכול להירגע אבל אז הוא היה יותר בחוויה של קונפליקט מולך כי הוא אמר אני רוצה לדבר איתך אמרת לו לא והמילוי הגיע בהיקש. לעומת זאת אם אתה תגיד לו יבוא אליך אני רוצה לדבר איתך, תקשיב אני אוכל לדבר איתך בעוד חצי שעה אולי אני אתפנה אני אדבר איתך, מה הוא אומר אני רוצה לדבר איתך? אני אדבר איתך עכשיו הוא כבר הנה הוא ידבר איתי מתי עוד חצי שעה כבר נתת לו את מה שהוא רצה קודם כל התחלת ...
איך לדבר עם אנשים? איך לדבר עם הבוס? איך לדבר עם בעל סמכות? איך לדבר עם עובד? איך להפוך את הבוס לחבר שלך? איך לדבר עם בחורה? איך לדבר עם גבר? מה להגיד בדייט? מיומנויות תקשורת בין אישית, מיומנויות שיחה
איך לדבר עם אנשים? איך לדבר עם הבוס? איך לדבר עם בעל סמכות? איך לדבר עם עובד? איך להפוך את הבוס לחבר שלך? איך לדבר עם בחורה? איך לדבר עם גבר? מה להגיד בדייט? מיומנויות תקשורת בין אישית, מיומנויות שיחה
איך לדבר עם אנשים? איך לדבר עם הבוס? איך לדבר עם בעל סמכות? איך לדבר עם עובד? איך להפוך את הבוס לחבר שלך? איך לדבר עם בחורה? איך לדבר עם גבר? מה להגיד בדייט? מיומנויות תקשורת בין אישית, מיומנויות שיחה איך נכון לדבר עם אנשים בעמדות סמכות? הדרך הנכונה לדבר עם אנשים, ובמיוחד עם אנשים הנמצאים בעמדות סמכות, כמו בוס או מנהל, תלויה באופן שבו הם היו רוצים שתפנה אליהם. כאשר רוצים ליצור אווירה נעימה וקרובה ... השאלה המרכזית שיש לשאול היא: איך לגרום לו להרגיש בנוח איתך? התשובה הפשוטה לכאורה היא לדבר איתו בצורה שתגרום לו להרגיש נעים, אך האתגר הוא להבין בדיוק כיצד לעשות זאת בפועל, אפילו כאשר לא מכירים היטב את האדם. אליעד כהן מסביר שהדבר הראשון ... שאינה תלויה רק בסמכות או בתפקיד. אליעד מדגיש שהדרך הנכונה לשוחח עם הבוס אינה בדיוק כמו לדבר עם חבר, אך גם לא רק בפנייה פורמאלית ומנוכרת. איך ליצור קרבה עם הבוס ולהפוך אותו לחבר? אליעד מדגיש שאם תפנה אל הבוס שלך רק בצורה חברית מדי, הדבר ... או סמכותי. מה המסקנה לגבי מיומנויות תקשורת בין אישית? לסיכום, אליעד כהן מלמד אותנו שכדי לדבר נכון עם אנשים בכלל ועם בעלי סמכות בפרט, עלינו תמיד לשלב בין שני סוגי התקשורת. עלינו לדעת לשדר גם כבוד והערכה למעמד, אך במקביל גם להראות פתיחות ... ללא תנאים. השילוב הזה הוא המפתח לתקשורת בין אישית מוצלחת, אפקטיבית, וארוכת טווח. איך לדבר עם הבוס? איך להפוך את הבוס לחבר שלך? מה להגיד בדייט? איך לפנות לבעל סמכות? איך לדבר נכון עם אנשים? איך ליצור אווירה נעימה בשיחה? ...
איך לפתח שיחה עם מישהו? איך לדעת על מה לדבר עם מישהו? איך למצוא נושאי שיחה? על איזה נושאים לדבר, איך לדובב מישהו? איך לגרום למישהו לדבר איתך? איך ליצור שיחה מעניינת? כישורי שיחה, איך לגרום למישהו להיפתח? נושאים לשיחה
איך לפתח שיחה עם מישהו? איך לדעת על מה לדבר עם מישהו? איך למצוא נושאי שיחה? על איזה נושאים לדבר, איך לדובב מישהו? איך לגרום למישהו לדבר איתך? איך ליצור שיחה מעניינת? כישורי שיחה, איך לגרום למישהו להיפתח? נושאים לשיחה
... לפתח שיחה עם מישהו? איך לדעת על מה לדבר עם מישהו? איך למצוא נושאי שיחה? על איזה נושאים לדבר, איך לדובב מישהו? איך לגרום למישהו לדבר איתך? איך ליצור שיחה מעניינת? כישורי שיחה, איך לגרום למישהו להיפתח? נושאים לשיחה איך לפתח שיחה עם מישהו שלא זורם איתך בשיחה? אליעד כהן מסביר כיצד ... שלא משתף פעולה ולא מגלה עניין בשיחה. המצב המתואר הוא כאשר מנסים לדבר עם מישהי והיא מגיבה בצורה יבשה, לא מעוניינת במיוחד לזרום בשיחה, אך מצד שני אינה מתעלמת או חוסמת לגמרי. לדוגמה, כאשר שואלים אותה מה שלומך? והיא עונה ... מסביר שהסיבה לכך שהיא אינה זורמת בשיחה היא שהיא פשוט לא מעוניינת לדבר. הוא מבהיר כי השאלה אינה מדוע היא לא רוצה, אלא מה לעשות במקרה כזה בפועל. הוא מציע פתרון מעשי ופשוט: לשים לב בדיוק לפרטים שהאדם השני כן מנדב במהלך ... (כגון מפגש), ואז מפספסים את הצעדים בדרך. על איזה נושאים כדאי לדבר כדי שיאהבו אותך? כדי לגרום למישהו לאהוב אותך ולרצות לדבר איתך, אליעד כהן מסביר שכדאי לדבר איתו על דברים שהוא אוהב ללא קשר אליך. למשל, אם הבחורה אוהבת לרקוד או למרוח לק בציפורניים, עליך לדבר איתה על הנושאים הללו. הסיבה היא שכאשר אתה מדבר עם אדם על משהו שהוא אוהב, הוא יחווה רגשות טובים וחיוביים ביחס לנושא, והמוח שלו יחבר את התחושות האלה ... של תקשורת - כל עוד הוא לא חוסם אותך לחלוטין. אם הוא לא מוכן לדבר בטלפון אבל כן מוכן לתקשר בהודעות, נצל את ההזדמנות הזו. אל תנסה לדחוף את השיחה לכיוון שאינו מתאים כרגע לצד השני, אלא קח את מה שהוא מוכן לתת לך ופיתח ... קטנה כאמצעי לפיתוח שיחה עמוקה יותר. איך לפתח שיחה מעניינת? על מה לדבר עם מישהו? איך לגרום למישהו לדבר איתך? איך לגרום למישהו להיפתח בשיחה? איך למצוא נושאי שיחה? איך לגרום למישהו לאהוב אותי דרך שיחה? איך להוביל שיחה לנושא הרצוי? נניח שאתה מנסה לפתח ... או יש לה איזה קושי. אליעד: לא אין לה שום קושי היא לא בה לה לדבר איתו, כן עכשיו המהות של השאלה היא איך לפתח עם מישהו שיחה בהנחה שהוא לא זורם איתך בשיחה זאת השאלה בעצם, מה אתה אומר אתה הבנת את השאלה? ש: כן. אליעד: ... בשיחה מה לעשות תגיד לו תחפש מה מעניין אותה הוא אומר מעניין אותה לדבר על אינדיאנים כאילו התחביב שלה זה אינדיאנים וברגע שאתה מתחיל לדבר איתה על אינדיאנים גם על זה היא לא מדברת איתך, עוד פעם זה לא מצב שהיא חוסמת אותך לגמרי זה לא מצב שהיא לא עונה לגמרי אומנם אבל הכל יבש קר משפטים סגורים ... מנהל שיחה עם מישהו מישהי עכשיו לצורך העניין אם היא לא הייתה רוצה לדבר איתך בכלל בשום תנאי בשום כלום היא הייתה עושה חסום ובזה זה נגמר נכון לא עונה לא כלום אבל היא עוד מתקשרת אבל סגור תשובות סגורות, עכשיו מה שצריך לעשות ... שיחה על זה שהיא למדה אז מה שאתה צריך לעשות זה לא משנה על מה רצית לדבר איתה לא משנה לאיפה חתרת שהשיחה תלך היא נידבה מידע טיפה הוסיפה פרט למדתי עכשיו צריך שיהיה לך בראש גם זה צריך ללמוד לעשות את זה צריך שיהיה לך בראש ... עכשיו לכאורה זה אותו דבר בעבודה ו - עסוקה אותו דבר היא לא יכולה לדבר איתי היא אומרת לי שהיא עסוקה שהיא בעבודה אבל המילה בעבודה זה כבר פירוט של ה - עסוקה נכון מה קורה בעבודה עכשיו זה כאילו הבן אדם לא רוצה לדבר איתך הוא לא מפתח שיחה אבל מצד שני היא לא אמרה לך כלום או עסוקה היא אמרה לך בעבודה זה כאילו היא נידבה משהו טיפה מידע, עכשיו אז מה שצריך לעשות זה לתפוס ... בראש שלך יושב לך בראש אבל היא עוד רחוקה משם הרחק הרחק כי אפילו לדבר איתך בוואטסאפ היא לא רוצה אפילו לדבר איתך בטלפון אין לה על מה לדבר איתך אז מה בשביל מה היא תפגוש אותך, עכשיו אם אתה בפוקוס מה לעשות כדי לפגוש אותה או כדי להשיג את מה שאתה רוצה אבוד כי אתה לא רואה את ההזדמנויות שיש לך ... אבל אם אתה אומר אני המטרה שלי לעשות לה טוב זאת המטרה שלי אני רוצה לדבר איתה על מה שהיא רוצה תדבר איתה תראה איזה מידע היא נותנת. כל פעם שהיא נותנת מידע שהוא אפשרי ולא מחויב לתת אותו זאת אומרת היא אמרה משהו האם היה מחויב ... יותר קצרה יותר מסכמת. אליעד: יותר מתומצתת. ש: שהיא בעצם לא רוצה לדבר על זה כן היא יותר מתומצתת שזה מראה לי בעצם שהיא לא רוצה לפתח את הנושא אבל אם היא נותנת איזושהי תשובה שהיא קצת יותר פתוחה אז זה נותן פתח. אליעד: עכשיו ... זה ביחס לציפייה שלך אתה יכול לחוות שזאת תשובה סגורה שהיא לא רוצה לדבר איתך אבל מה האמת שהיא באמת לא רוצה לדבר איתך זה באופן יחסי. ש: וברגע שהיא נותנת תשובה שהיא פחות סגורה אבל היא עדיין לא רוצה לדבר איתי. אליעד: עכשיו רוב הסיכויים שהיא לא רוצה לדבר איתך שאתה לא יודע לפתח איתה שיחה היא מדברת איתך על משהו ואתה לא מתייחס למה שהיא אמרה אתה מתייחס למשהו אחר אבל אם אתה פיקח ואתה רוצה שמישהו יאהב אותך ... רוצה לנתב את זה לאיפשהו אבל היא בחרה לשתף אותך במשהו אתה יכול לדבר איתה על מה שהיא רוצה. עכשיו ב - 99.9% שאם אתה תפתח איתה שיחה על מה שהיא רוצה זה יעשה לה טוב פעם הבאה היא תשתף יותר ופעם הבאה היא תשתף יותר כי אתה לוקח את מה שהיא מדברת לא משנה על מה היא מדברת דבר על זה עכשיו איך לדבר מה לדבר זאת עוד שאלה. כן מה אתה אומר? ש: אני חושב שלענות על השאלה שאם אתה שואל אותה משהו והיא אומרת לך בסדר לא צריך תודה מה עושים במקרה ...
גמגום וכריזמה, איך לא לגמגם? דיבור רציף, דיבור שוטף, דיבור מהיר, דיבור קולח, דיבור כריזמטי, דיבור רהוט, איך לדבר מהר? איך לדבר בלי להיתקע? תקיעות בדיבור, נתקע בדיבור, מילות פקק, טיפול בגמגום, לדבר בפני קהל, דיבור בפני קהל
גמגום וכריזמה, איך לא לגמגם? דיבור רציף, דיבור שוטף, דיבור מהיר, דיבור קולח, דיבור כריזמטי, דיבור רהוט, איך לדבר מהר? איך לדבר בלי להיתקע? תקיעות בדיבור, נתקע בדיבור, מילות פקק, טיפול בגמגום, לדבר בפני קהל, דיבור בפני קהל
... דיבור מהיר, דיבור קולח, דיבור כריזמטי, דיבור רהוט, איך לדבר מהר? איך לדבר בלי להיתקע? תקיעות בדיבור, נתקע בדיבור, מילות פקק, טיפול בגמגום, לדבר בפני קהל, דיבור בפני קהל מה הקשר בין מהירות החשיבה לגמגום בדיבור? כדי להבין את הסיבה המרכזית שבגללה ... יש שלט לעצור את הזמן. הוא יכול היה לעצור ולחשוב ואז להמשיך לדבר באופן רציף וללא תקיעות. בחיים האמיתיים אין אפשרות כזאת, ולכן אנשים נאלצים להשתמש בצלילים כמו אה כדי ... עומד לומר. הדבר אפשרי רק כאשר מהירות החשיבה גבוהה. איך לדבר מהר וללא גמגום מול קהל? כדי לדבר מהר וללא גמגום, אליעד כהן מסביר שיש לפתח את מהירות החשיבה. כאשר המחשבה מהירה, האדם מסוגל לתכנן משפטים מראש, וכך לדבר בצורה קולחת וללא הפסקות. אם החשיבה איטית יותר מהדיבור, נוצרים רגעים של חוסר וודאות שבהם מופיע ... מציע הוא פיתוח שכל ומהירות חשיבה. אדם בעל חשיבה מהירה יוכל לדבר בלי לעצור, כי בזמן שהוא אומר משפט אחד, הוא כבר חושב על המשפט הבא. החשיבה המהירה מאפשרת לאדם לדבר בצורה אוטומטית ורהוטה, תוך שהוא מתכנן את המשך דבריו ללא הפסקה. דוגמאות מעשיות לשיפור מהירות החשיבה ... מציע לפתח את החשיבה דרך תרגול של פעולות מקבילות. למשל, לדבר תוך כדי ביצוע פעולות נוספות כמו נהיגה או הליכה. תרגול כזה יפתח את היכולת של האדם לחשוב ולדבר במקביל ... הוא עד כמה הגמגום תלוי במצב רגשי לעומת מצב פיזי קבוע. איך לדבר בלי לגמגם? מהירות החשיבה ביחס לדיבור איך לפתח דיבור קולח? למה אני מגמגם כשאני מדבר מול קהל? האם אפשר ... חשיבה מהירה? דיבור כריזמטי מול קהל לחשוב תוך כדי דיבור, לדבר ולחשוב בו זמנית, פעולת הדיבור, מאמץ מחשבתי של דיבור, לדבר תוך כדי נהיגה, לדבר תוך כדי פעולה אחרת, לחשוב מהר, מהירות הדיבור ביחס למהירות המחשבה, האם אפשר להפסיק לגמגם? האם אפשר ... למה אני מגמגם? למה אני נתקע בדיבור? למה אני לא מצליח לדבר בצורה שוטף? למה אני מדבר לאט? למה אני לא מצליח לדבר מהר? איך לדבר בלי לגמגם? איך לדבר בצורה כריזמטית? איך לדבר באופן שוטף? איך לדבר בצורה רהוטה? איך לדבר ברהיטות? גמגום, בעיות שליפה, איך לדבר מהר? איך לדבר במהירות? דיבור מהיר, דיבור איטי, לדבר לאט, לדבר מהר, השהיית דיבור, דיבור מושהה, שהייה בדיבור, רהיטות דיבור, דיבור קולח, איך לדבר בצורה קולחת? דיבור קטוע, הפרעות בדיבור, דיבור שוטף, טיפול בגמגום, ליקוי בדיבור, איך לא להיתקע בדיבור? תקיעות בדיבור, דיבור תקוע, לדבר בלי להיתקע, לדבר בצורה רצופה, לדבר בלי תקיעות, לקות שפתית, מילות פקק, איך לא לגמגם? פתרון לגמגום, הפרעות בשטף הדיבור, תופעה של בלבול ... שטף נורמלי, הפרעת גמגום, הפרעת דיבור, הפרעות דיבור, איך לדבר בשטף? איך ללמוד להתבטא טוב יותר? ללמוד
למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, פחד להתחיל עם בנות, למה אני מפחד להתחיל עם מישהי? למה אני מפחד לפתח שיחה עם בחורה? למה אני מפחד לפנות אליה? למה אני מפחד לגשת לאישה? טיפול בפחד גישה לבנות, שבירת פחד גישה לנשים, להתגבר על פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים
... פחד גישה לבחורות, פחד גישה פיקאפ, פחד לדבר עם נשים וכאן אבאר את אחד הפחדים נפוצים ביותר אצל גברים, וגם אצל נשים, שנקרא פחד גישה. ומה זה פחד גישה? פחד גישה זה מושג מעולם הפיקאפ (אומנות החיזור אומנות הפיתוי) והוא: ... שהגבר מפחד לגשת לבחורה לפנות לבחורה לדבר עם בחורה לפתח שיחה עם בחורה, והכל בגלל החשש שלו לקבל לא, ושאז לפעמים נראה לו שזה סוף העולם ושמכך הבחור חושש יותר מכל דבר אחר. וכפי שהסברתי יש גם מקרים שנראים יוצאי דופן. ... מזה שהיא לא תרצה אותך. או לדוגמא להתרגל לדבר עם בחורות אחרות ואנשים אחרים, שאתה לא רוצה אותם, כדי לקבל ביטחון עצמי עם הבחורה שאתה כן רוצה. או לדוגמא להיעזר באיזה חבר שלך (ווינגמן). או לדוגמא תלמד מאחרים שמצליחים ותהיה ... מתבייש להתחיל עם בחורות? למה אני מפחד לדבר עם נשים? למה אני מפחד לפנות למישהי ולדבר איתה? איזה דברים רעים אני חושב שיקרו לי או שאולי יקרו לי, אם אפנה למישהי להתחיל איתה? נניח שאתה רואה בחורה שבא לך להכיר, מה רע יכול לקרות לך אם תחליט לפנות אליה לגשת אליה לדבר איתה לפתח איתה שיחה? וככל שהרשימה תהיה יותר מלאה ותואמת את הפחדים העמוקים ביותר שלך, כך יותר טוב. כי ככה יהיה אפשרי לטפל יותר טוב בשורש הבעיה וממילא גם לפתור את הבעיה. ואין ... מה רע ברגעים של שתיקה? מי אמר שחייבים לדבר כל הזמן? מה זה אומר לך על עצמך אם יהיו רגעים של שתיקה? מה אתה חושב שהבחורה תחשוב עליך, אם יהיו רגעים של שתיקה? האם זה בהכרח נכון? אני מפחד שהיא בכלל לא תשים לב שפניתי אליה ... ממבוכה שתהיה אחרי כמה דקות שלא אדע מה לדבר - הנחות יסוד: אני אפתח איתה שיחה של כמה דקות >> זאת הנחת יסוד חיובית, אז לא נטיל בה ספק. אנחנו נרצה להאריך את השיחה מעבר לכמה דקות >> זאת הנחת יסוד חצי חיובית. מצד אחד זה ... עצמה לא בהכרח נכונה. אני אמור לדעת מה לדבר אחרי כמה דקות >> מי אמר שאתה אמור לדעת מה לדבר? אולי הבחורה אמורה לדעת מה לדבר? אולי יותר טוב שלא תדע מה לדבר? אולי אחרי כמה דקות בכלל לא תרצה לדבר עם הבחורה? מי אמר בכלל שתרצה לדבר איתה אחרי כמה דקות? אולי תרצה שהיא תמצא נושא שיחה? האם אתה חייב להרשים אותה? אולי מספיק שהתחלת איתה והיא תצטרך למצוא איתך נושא שיחה? אחרי כמה דקות לא אדע מה לדבר >> למה שלא תלמד ותדע מה לדבר? האם באמת ככ קשה למצוא משהו לדבר עליו? או שאתה לומד רוטינות של פיקאפ, ואתה מפחד שהרוטינה של הפיקאפ שלמדת, לא תחזיק זמן מעבר לכמה דקות של שיחה? או במילים אחרות, למה שלא תלמד להיות בן אדם נורמאלי שיודע לפתח שיחה? וכנל האם הכרחי שלא תדע מה לדבר אחרי כמה דקות? האם אין שום אפשרות שכן תדע? האם באמת לא יהיה לך שום רעיון מה לדבר עם הבחורה? מה הסיכוי שלא יהיה לך מה לדבר אחרי כמה דקות? ולמה שלא יהיה לך על מה לדבר עם בחורה אחרי כמה דקות? כי על פי ההיגיון, יותר קל למצוא נושא שיחה עם בחורה ולפתח שיחה עם בחורה, אם כבר דיברת איתה כמה דקות, שאז בעצם זה אומר, שאתה כבר יודע עליה מידע ואז ... תתפתח השיחה לעוד נושאים? אם לא אדע מה לדבר, ארגיש מכך מבוכה >> למה שתרגיש מבוכה? האם הכרחי שתדע מה לדבר? ולמה באמת אין לך נושא שיחה איתה? האם זה בגלל שאתה לא מכיר אותה מספיק? אם כן, אז למה שתרגיש מבוכה? הרי זה טבעי שאין לך עדיין על מה לדבר איתה? האם אתה חייב להרגיש נבוך מכך? ואולי גם הבחורה תרגיש מבוכה? ולמה בעצם אין לך נושא שיחה עם הבחורה? אולי בגלל שהיא בעצמה משעממת? האם באמת אתה חייב להרשים את הבחורה ... אולי יותר טוב, שאפילו אם יהיה לך על מה לדבר איתה, עדיין עדיף שתשתוק, כדי לשדר לה שהיא צריכה להרשים אותך ולעניין אותך? ומה רע בלשתוק? האם חייבים לדבר? האם אתה יודע שלפעמים קשר טוב, נמדד ביכולת להיות ביחד כששותקים? אני לא רוצה להרגיש מבוכה >> למה אתה לא רוצה להרגיש מבוכה? מה רע בלהרגיש מבוכה? האם אתה לא בסדר, כשאתה נבוך? ... איתה - הנחות יסוד: אני לא יודע על מה לדבר עם הבחורה >> למה אתה לא יודע על מה לדבר עם הבחורה? על מה לדעתך אתה אמור לדבר עם בחורה? האם לדעתך אמור להיות נושא מסוים? האם אתה יודע לדבר או שאולי אתה גם אילם? האם פעם דיברת עם מישהו על משהו? האם אין לך מושג בכלל על מה לדבר איתה? נניח שהיא תשאל אותך איך קוראים לך, האם אתה יודע מה אתה אמור לענות לה? האם בכלל לגמרי אין לך שמץ של מושג, איך
הדרכת הורים, הילד לא רוצה לדבר, הילד מסתגר, הילד לא מדבר עם אף אחד, איך לגרום לילד לדבר? איך להיות חבר של הילד? למה הילד לא רוצה לדבר איתי? איך להתחבר לילד? איך להתקרב לילד? איך לטפל בילד? בעיות בחינוך ילדים
הדרכת הורים, הילד לא רוצה לדבר, הילד מסתגר, הילד לא מדבר עם אף אחד, איך לגרום לילד לדבר? איך להיות חבר של הילד? למה הילד לא רוצה לדבר איתי? איך להתחבר לילד? איך להתקרב לילד? איך לטפל בילד? בעיות בחינוך ילדים
... הורים, הילד לא רוצה לדבר, הילד מסתגר, הילד לא מדבר עם אף אחד, איך לגרום לילד לדבר? איך להיות חבר של הילד? למה הילד לא רוצה לדבר איתי? איך להתחבר לילד? איך להתקרב לילד? איך לטפל בילד? בעיות בחינוך ילדים למה הילד לא רוצה לדבר דווקא עם ההורים? הורים רבים מתמודדים עם תופעה שבה הילד מסרב לשוחח איתם. אליעד כהן מסביר שהבעיה אינה בהכרח חוסר רצון כללי לשתף, אלא שהילד פשוט לא רוצה לדבר עם ההורים ספציפית. לדוגמה, כשחבר שואל את הילד איך היה בבית הספר? הוא עונה באופן חופשי, אך כאשר ההורה שואל בדיוק ... לרעיון הטיפול. מה לעשות כשהילד לא רוצה לדבר עם אף אחד? גם כשנראה שהילד אינו רוצה לדבר עם אף אדם, אליעד מציין שתמיד יש גורם כלשהו או מישהו שאיתו הילד מרגיש בנוח - למשל, מחשב, טלוויזיה או חיית מחמד. ... הילדים. איך להתמודד עם ילד שמסתגר ולא רוצה לדבר? אהבה עצמית כבסיס ליחסים בריאים במשפחה דרכי טיפול בבעיות בחינוך ילדים איך לפתח תקשורת מקרבת בין הורים וילדים? ... תנאים ולהקל על הקשר? איך מזהים שהילד לא רוצה לדבר דווקא עם ההורים ולא עם כולם? לעיתים הורים מרגישים שהילד כלל לא רוצה לשתף, אבל בפועל הוא כן מדבר עם חבריו. כשחבר ... שלא לשתף. איך אהבה עצמית של ההורה עוזרת לילד לדבר? בבסיס, כדי שהילד ייפתח לדיבור, חשוב שההורה יקבל את עצמו בלי תנאים. כשאדם אוהב את עצמו באמת, הוא לא תולה את הערך ... טיפול, אם יחליט בכך. מה עושים כשהילד לא רוצה לדבר עם אף אחד בכלל? גם במצב בו הילד נמנע מכל אדם או מסגרת, שורש הבעיה זהה: הוא חושב שלא אוהבים אותו כמו שהוא, ומפחד ... שההורה לא בא לשפוט, ללחוץ או לבקר, הוא יתחיל לדבר ולשתף. ההורה יהפוך בהדרגה לאדם שהילד מרגיש בנוח לפרוק אצלו כל מה שעובר עליו. במקום להרגיש שההורה הוא אויב או ... הילדים. איך להתמודד עם ילד שמסתגר ולא רוצה לדבר אהבה עצמית כבסיס ליחסים בריאים במשפחה דרכי טיפול בבעיות בחינוך ילדים איך לפתח תקשורת מקרבת בין הורים וילדים איך ... מה קרה מה קורה איתך בבית הספר לא מעוניין לדבר לא מעוניין לשתף לא מעוניין לדבר איתם לא מעוניין לשתף אותם מה לעשות איך לפרוץ את זה. אז איך בודקים את זה איך ניגשים לזה ההורים אומרים אני בא ... היה לך בבית הספר היום מה עשית הוא לא מוכן לדבר איתי, איך לפרוץ את זה הוא לא מוכן לדבר על שום נושא בכלל הוא לא רוצה לדבר על שום דבר הוא לא מוכן לשתף פעולה. ש: להציע לו לעשות מה שהוא אוהב. אליעד: הוא לא רוצה לעשות שום דבר איתך הוא לא רוצה לדבר איתך לא רוצה לראות אותך. ש: לשים אותו בטיפול. אליעד: הוא לא רוצה ללכת לטיפול. ש: מה אין לו איזה משהו שהוא אוהב ... קודם כל שאלה ראשונה האבא אומר הוא לא רוצה לדבר איתי אין אני שואל אותו הוא לא עונה לי, אוקי תגיד לי אם חבר שלו היה אומר לו בא לך להיפגש הוא היה אומר לו כן? כן, ... היה עונה לו זאת אומרת שקודם כל הוא לא רוצה לדבר איתך זה לא שהוא לא רוצה לדבר הוא לא רוצה לדבר איתך זה לא שהוא לא רוצה לשחק הוא לא רוצה לשחק איתך דווקא אתה, למה דווקא איתך כי כשהוא משחק איתך הוא שומע בצלילים ... אותו הוא חווה את זה כביקורת שלך והוא לא רוצה לדבר איתך. ולכן אתה צריך בתור התחלה למצוא את הדרך לאהוב את עצמך קודם כל אתה צריך לאהוב את עצמך, אתה צריך למצוא את ... רוצה לתת זה העניין ולכן אם הילד שלך לא רוצה לדבר איתך רוב הסיכויים זה כי הוא לא רוצה לדבר איתך. עכשיו מה קורה אם הילד לא רוצה לדבר עם אף אחד התשובה היא בדיוק את אותה תשובה זה לא שהוא לא רוצה לדבר עם אף אחד הוא לא רוצה לדבר עם אנשים כי הוא חושב שהם ישפטו אותו שהם לא יאהבו אותו, גם ההוא שלא רצה לדבר עם אף אחד רצה
איך לגרום לאקס לדבר איתך? למה האקסית חסמה אותי? למה האקסית לא רוצה לדבר איתי? איך לחזור לאקסית? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? למה היא לא רוצה אותי? למה האקס לא מוכן לדבר איתי? איך ליצור קשר עם האקס? יעוץ אקסים
איך לגרום לאקס לדבר איתך? למה האקסית חסמה אותי? למה האקסית לא רוצה לדבר איתי? איך לחזור לאקסית? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? למה היא לא רוצה אותי? למה האקס לא מוכן לדבר איתי? איך ליצור קשר עם האקס? יעוץ אקסים
... לגרום לאקס לדבר איתך? למה האקסית חסמה אותי? למה האקסית לא רוצה לדבר איתי? איך לחזור לאקסית? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? למה היא לא רוצה אותי? למה האקס לא מוכן לדבר איתי? איך ליצור קשר עם האקס? יעוץ אקסים למה האקס או האקסית חוסמים אותך ואיך אפשר לשנות את זה? אליעד כהן מדבר על אחת ... אותך לאחר פרידה ואיך אפשר לגרום להם לחזור לדבר איתך. אליעד מתחיל מהנחה בסיסית מאוד חשובה - אדם שחוסם אותך עושה זאת משום שהוא בטוח שיצירת קשר איתך תגרום לו להרגיש ... שאם חסמו אתכם, האדם השני כנראה ניסה קודם לדבר איתכם, להסביר את הבעיות ולבקש שינוי. ברוב המקרים, הצד החסום לא הקשיב, לא הבין או לא היה מוכן להבין. זו טעות נפוצה ... למה זה לא רעיון טוב לנסות בכוח לשכנע את האקס לדבר איתכם? אליעד מסביר שהניסיון לשכנע את האקס או האקסית לדבר איתכם מבלי להבין מדוע הם חסמו אתכם מראש הוא חסר טעם. הסיבה היא שהאדם שחסם לא מאמין שמשהו השתנה ולכן לא רוצה להיכנס ... איך לחזור לאקס אחרי חסימה? איך לגרום לאקס לדבר איתי? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? איך להרגיש טוב לבד בזוגיות? איך להפסיק להיות תלותי בזוגיות? איך ליצור קשר עם האקסית שחסמה אותי? למה האקסית ... לעשות כשהאקסית חוסמת אותך? למה הוא לא רוצה לדבר איתי יותר? למה חברה שלי לא רוצה לדבר איתי? למה האקס לא רוצה לדבר איתי? למה חבר שלי לא רוצה לדבר איתי? החזרת אהבה, איך ליצור קשר עם האקסית שחסמה אותך? חטא אדם הראשון, אחריות אישית בזוגיות, ללמוד להרגיש טוב לבד, ...
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
... חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול איך לגרום למישהו שלא רוצה לדבר איתך להתחיל לדבר? כאשר אדם אחר לא מעוניין לדבר איתך, הסיבה הבסיסית לכך היא שהוא חווה תחושה שלילית בשיחה איתך. האדם לא נמנע משיחה כי הוא פשוט לא רוצה לדבר, אלא משום שלדבר איתך גורם לו להרגיש רע או לא נעים. כדי לפתור מצב כזה, הדבר הראשון שצריך להבין הוא מדוע השיחה איתך גורמת לו לתחושה שלילית. ישנן שתי צורות עיקריות שבהן האדם יכול לא לרצות לדבר איתך: הוא לא רוצה לדבר בכלל (לדוגמה, הוא לא מעוניין בתקשורת איתך). הוא לא רוצה לדבר איתך על נושא ספציפי. בשני המקרים הפתרון עובר דרך ההבנה מהי הסיבה האמיתית לסירוב לדבר. עליך לקחת את הצורה של הסירוב ולבדוק את השורש שלה - מה גורם לאותו אדם לסרב לשיחה. אם הסיבה שלו מחויבת, כלומר, אם הוא למשל לא יודע את השפה או פיזית לא מסוגל לדבר (לדוגמה, אילם), אזי המצב בלתי הפיך ואין פתרון אפשרי במובן זה. אך אם הסיבה היא אפשרית, כלומר, הוא מסוגל פיזית לדבר ומבין את השפה, עליך להבין מה בדיוק עושה לו רע בתקשורת איתך. מהו השורש העמוק לכך שאדם לא רוצה לדבר איתך? ברמה העמוקה ביותר, האדם לא רוצה לדבר איתך כי השיחה איתך גורמת לו להרגיש רע יותר מאשר טוב, או לחלופין, לא לדבר איתך מעניק לו תחושת שליטה, נקמה או סיפוק מסוים. לדוגמה, כאשר אדם כועס עליך, הוא לא רוצה לדבר איתך כי הוא מרגיש שזה עונש עבורך. בכך ... על המצב, וכך הוא מרגיש טוב יותר מאשר אם היה מדבר איתך. אליעד מציע כמה דרכים לפתור את הסיטואציה הזו: אתה יכול להראות לאותו אדם שאתה מבין שהוא כועס ושאתה מוכן לדבר על כל נושא שהוא ירצה, ולא רק על הנושא שאתה רוצה לדבר עליו. אתה יכול גם להראות לו שבפעם הבאה שהוא יצטרך אותך, אתה תהיה שם בשבילו, וכך תחושת הכוח שלו תקטן, והוא ירגיש שהשיחה איתך נותנת לו יתרון או תועלת. כדי לשכנע אדם לדבר איתך, אפשר גם להציע לו תמריצים מסוימים, כגון מתנות, הטבות או הבטחות שיגרמו לו להרגיש שהשיחה איתך שווה את המאמץ או את אי הנוחות. האם חוסר הרצון לדבר איתך הוא בעיה אישית שלך? חלק משמעותי מהבעיה הוא הפרשנות האישית שלך לסיטואציה. העובדה שמישהו לא רוצה לדבר איתך עשויה להיתפס אצלך כאמירה אישית לגבי ... איתך? לפי אליעד, באופן מוחלט ועמוק יותר, העולם בנוי באופן כזה שתמיד יהיו דברים שלא תרצה או שיגרמו לך להרגיש חסר. אין אפשרות להגיע למצב מוחלט שבו כולם ירצו לדבר איתך או שכולם יסכימו איתך, כי מצב כזה ... שאתה קורבן שלה, ואז לסבול, או להבין שזהו מצב אפשרי שאתה בוחר בו, ולהרגיש שליטה מלאה על הסיטואציה, גם אם המצב עצמו לא משתנה. איך להפוך את חוסר הרצון של אחרים לדבר איתך למקור של שליטה? אליעד מציע שכשאתה מבין לעומק מדוע אתה יוצר במציאות שלך אנשים שלא רוצים לדבר איתך, אתה יכול להפוך את המצב הזה למקור של כוח ושליטה. כלומר, אתה יכול לחוות שאתה זה שיוצר את המציאות הזו, שאתה הוא זה שמחליט אם האדם ירצה או לא ירצה לדבר איתך. מתוך נקודת המבט הזו, אתה כבר לא הקורבן של הסיטואציה, אלא היוצר שלה. לסיכום, הדרך הטובה ביותר לגרום למישהו לדבר איתך היא: להבין מדוע השיחה איתך גורמת לו להרגיש רע. להפוך את השיחה למשהו שיעניק לו תחושת טובה או תועלת. ללמוד לקבל את העובדה שתמיד יהיו אנשים שיסרבו לדבר איתך, ולחוות את זה כבחירה שלך במקום כמשהו שנכפה עליך. איך לגרום למישהו לדבר איתך? למה הוא לא רוצה לדבר איתי? איך לפתור סכסוכים במשפחה? דחייה ...
טיפול בסכיזופרניה, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן? איך לדבר עם חולה נפש? איך להתנהג עם חולה נפש? איך לדבר עם חולה הפרעה נפשית? איך להתנהג עם חולה הפרעת אישיות? אישיות גבולית
טיפול בסכיזופרניה, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן? איך לדבר עם חולה נפש? איך להתנהג עם חולה נפש? איך לדבר עם חולה הפרעה נפשית? איך להתנהג עם חולה הפרעת אישיות? אישיות גבולית
... בסכיזופרניה, איך לדבר עם חולה סכיזופרניה? איך להתנהג עם חולה סכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן? איך לדבר עם חולה נפש? איך להתנהג עם חולה נפש? איך לדבר עם חולה הפרעה נפשית? איך להתנהג עם חולה הפרעת ... הוא נכון. למעשה, התגובה הראשונה שמתחילה להתפתח בתודעתנו היא לחשוב איך ניתן לתקשר עם אדם שחושב בצורה לא הגיונית. ההמלצה הראשונה שניתנת היא לדבר עם האדם בצורה הגיונית, למרות שהוא עשוי לחשוב בצורה לא הגיונית. התשובה היא - לא לדבר אתו בצורה שלילה של מחשבותיו, אלא לשוחח עם אותו אדם בגישה המבוססת על ההיגיון. עלינו להבין שהבעיה של אותו אדם היא חוסר היכולת שלו לחשוב בצורה הגיונית, ולכן אנחנו צריכים לדבר איתו בהיגיון. מה שקורה בדרך כלל, כשאדם ... מישהו שמרגל אחריו, חשוב להבין מה עומד מאחורי אמירה כזו - מה הסיבה שהוא מאמין בזה? מה גורם לו לחשוב כך? ברגע שנבין את ההיגיון הפנימי שלו, נוכל לדבר איתו בצורה שתהיה לו ברורה ותומכת, ולא בכפייתה ... מהיגיון פנימי ומסיבה. מה שאנחנו צריכים להבין הוא מהו ההיגיון הזה, ולפיו לבנות את השיחה. כך, כל פעם שנשוחח עם אדם הסובל מהפרעה נפשית, נוכל לדבר איתו בצורה הגיונית שתהיה מותאמת לו, ולא לשלול ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לדבר עם עובדים? איך לנהל עובדים? חינוך ילדים, זוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לדבר, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לדבר, איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, מאמן אישי ועסקי, אימון אישי לזוגיות בנושא לדבר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 16:53:43 - wesi1