אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יועץ ✔יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:31יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לדבר עם עובדים? איך לנהל עובדים? חינוך ילדים, זוגיות
איך לשאול שאלות בלי לגרום ללחץ ולשקרים?

לפעמים אנו נמצאים במצב שבו אנו רוצים לקבל מידע מאדם אחר כמו עובד, בן זוג או ילד, אבל חוששים ששאלת השאלה תגרום לו להרגיש מותקף, מתוח או בלחץ. כשזה קורה, נוצרות שתי אפשרויות ברורות: או לשאול בכל זאת ולהסתכן ביצירת לחץ ועימות, או לא לשאול בכלל וכך לוותר על קבלת המידע החשוב לנו. אך יש אפשרות שלישית, שהיא לשאול את השאלה באופן שמונע מראש תחושת איום ולחץ אצל הנשאל.

כיצד ניגשים לשאלה בלי לשדר שיפוטיות?

הסוד לכך הוא להבין תחילה מה גורם לנו לחשוש מלשאול: בדרך כלל החשש הוא שאנו בעצמנו לא מוכנים רגשית לקבל תשובה מסוימת, ולכן אנו משדרים מתח ושיפוטיות. למשל, אם בעל שואל את אשתו "האם בגדת בי?" אך בתוכו הוא פוחד מתשובה חיובית, האישה תחוש זאת ותחשוש להיות כנה. הדרך לפתור זאת היא להיכנס למצב נפשי שבו האדם באמת מוכן לקבל כל תשובה - גם את הגרועה ביותר מבחינתו.

לדוגמה, אם ההורה שואל את הילד "האם הכנת שיעורים?" ומתוך השאלה ברור שההורה כבר כועס או מתוח במקרה של תשובה שלילית, הילד יחוש שהוא עומד בפני ענישה או כעס ולכן סביר שישקר. לעומת זאת, אם ההורה ישדר בבירור שאין שיפוטיות או כעס אלא רצון כנה לדעת את האמת, הילד ירגיש פחות צורך לשקר ויהיה כנה יותר.

מדוע השיפוטיות מורגשת גם בלי מילים?

המסר שהאדם השני מקבל אינו רק מילולי אלא עובר בטון הדיבור, בהבעת הפנים, במבט, ובשפת הגוף. אדם יכול להגיד "אני לא כועס", אך אם בפנים הוא כועס, המסר הזה יעבור והצד השני ירגיש מותקף בכל מקרה. לכן יש חשיבות עצומה לתחושה הפנימית של האדם ששואל את השאלה. אם אדם באמת מצליח לשחרר את השיפוטיות הפנימית, הצד השני ירגיש זאת והאווירה תהיה פתוחה יותר לשיתוף פעולה.

כיצד עושים זאת בפועל?

הטריק המעשי לשאול שאלות בצורה נכונה הוא להחליט מראש ובמודע שהמטרה האמיתית של השאלה היא גילוי האמת בלבד ולא שיפוט או חיפוש אשמים. צריך לשדר לצד השני, גם במילים וגם בטון, את ההכרה בכך שכל תשובה תתקבל בלי ביקורת שלילית אוטומטית.

לדוגמה, מנהל ששואל עובד למה הוא איחר לעבודה - אם הוא מראש החליט שהאיחור אינו מוצדק, השאלה תיאמר בטון שיפוטי והעובד כנראה ירגיש מותקף וישקר או ימצא תירוצים. לעומת זאת, אם המנהל חושב בתוכו שייתכן שיש סיבה מוצדקת, שהעובד אולי אפילו צודק, העובד ירגיש זאת בשאלה ויוכל להיות כנה יותר.

מה לעשות כשהאדם השני כבר נלחץ מהשאלה עצמה?

במקרים שבהם הצד השני כבר רגיל ללחץ, לשיפוט ולמתיחות, הוא עלול להילחץ גם אם נשאל מתוך כוונה טובה. במצב כזה מומלץ להדגיש באופן מילולי שמטרת השאלה אינה שיפוטית אלא רק כדי להבין. למשל: "אני באמת רק רוצה להבין, אני לא כועס ולא אשפוט אותך לא משנה מה תגיד". כך הצד השני יכול להירגע ולהרגיש בטוח יותר.

כיצד נראית שאלה שגורמת לשקרים ועימותים?

לעיתים אנו שואלים שאלות באופן שברור לצד השני שהשאלה נשאלת מתוך שיפוט, לדוגמה: "האם עשית את מה שאמרתי לך?" כאשר הטון והניסוח אומרים בבירור שאם הצד השני יענה בשלילה, הוא יעמוד מול כעס או ביקורת קשה. אז הצד השני יעדיף להסתיר את האמת או להמציא תירוצים, והשיחה תיגרר לעימותים מיותרים.

איך לשאול שאלות שקשה לנו להתמודד עם תשובותיהן?

אם אנו יודעים שקשה לנו לשמוע תשובה מסוימת, כדאי להתאמן פנימית על קבלה של כל תשובה אפשרית מראש, גם אם היא פוגעת או מכאיבה. התרגול הזה עוזר לנו להישאר נינוחים ופתוחים יותר לתשובות של האחר. לדוגמה, לדמיין מצב שבו אנו מקבלים תשובה קשה בלי להגיב בכעס או בעלבון.

מה הקשר בין שיפוט עצמי לשיפוט האחרים?

ככל שאדם רגיל יותר לשפוט ולבקר את עצמו בצורה שלילית וקשה, כך יהיה לו קשה לשאול שאלות בצורה לא שיפוטית לאחרים. לכן, עבודה על קבלה עצמית וחוסר שיפוטיות פנימית מובילה ליכולת טובה יותר לתקשר עם אנשים אחרים. מי שמפתח סליחה והבנה כלפי עצמו יוכל לשאול שאלות מבלי להפוך אותן לכלי תקיפה כלפי אחרים.

סיכום כללי לדרך הנכונה לשאול שאלות:
  • החליטו מראש שהמטרה שלכם היא רק לגלות את האמת, לא למצוא אשמים.
  • הכינו את עצמכם רגשית לכל תשובה, גם אם היא לא רצויה.
  • הקפידו לשדר באמצעות מילים, טון דיבור, והבעות פנים, שאתם באמת לא באים לשפוט אלא רק להבין.
  • אם האדם שמולכם נלחץ, חזרו והבהירו לו בצורה ברורה שאתם לא שופטים אותו.
  • היו עקביים: גם אם התשובה לא נעימה לכם, אל תגיבו מיד בכעס אלא קודם כל נסו להבין.
האווירה של תקשורת פתוחה מאפשרת לאנשים לומר את האמת מבלי חשש, וכך נוצרת מערכת יחסים מבוססת אמון והבנה.
איך נוצרת הסיטואציה שבה מפחדים לשאול שאלה?

לפעמים רוצים לדעת מידע מסוים ממישהו - עובד, בן זוג, ילד, או כל אדם אחר. עולה חשש שאם נשאל אותו ישירות, הוא יילחץ, ירגיש מותקף או יבין שאנחנו מנסים לחקור אותו. החשש הזה גורם להתלבטות: האם לשאול בכל זאת ולסכן את האווירה, או לא לשאול בכלל כדי לא ליצור לחץ? אך מעבר לשתי אפשרויות אלה, קיימת אפשרות שלישית שמאפשרת לברר את האמת בלי לעורר התנגדות מיותרת.

האם באמת חייבים לבחור בין "לשאול בלי להתחשב" לבין "לא לשאול כלל"?

נשאלת השאלה האם אפשר לשאול בצורה שלא תגרום ללחץ או למגננה. אפשר כמובן לבחור לשאול בלי להתחשב, להתעלם מחששות הצד השני ולומר "אם הוא ילחץ, שיילחץ". אפשר גם להחליט שמוותרים לגמרי על השאלה, כדי לא לעורר קונפליקט. אבל ישנה אפשרות נוספת: לנסות לפתח שיחה שיש בה הבנה עמוקה וקבלה, ולא רק חקירה ושיפוט.

מה עושים כשחשוב לנו לדעת את האמת, אבל לא רוצים לעורר לחץ?
  • מבינים את הפחד - חושבים מה בדיוק מפחיד אותנו. האם אנחנו מפחדים שהשאלה תביא למריבה? האם אנחנו חוששים שהשואל (למשל ההורה או הבעל) יתגלה כמתקיף או כחוקר?
  • מנסים להיכנס לראש של האדם השני - מדמיינים איך הוא עלול לחוות את השאלה. האם הוא ירגיש נוח לענות את האמת, או שמא יחשוש מהתגובה שלנו?
  • משתדלים לנטרל שיפוטיות - במקום לשאול מתוך עמדה של "עשית טעות", "זה לא בסדר", "אם תגיד משהו אחר, אכעס עליך" וכדומה, מנסים לשדר שאפשר לקבל גם תשובה לא צפויה.
איך בדיוק מנטרלים את השיפוטיות הפנימית?

הבסיס טמון בהבנה שכשאנחנו שואלים שאלה כדי לגלות את האמת, חשוב שתהיה בתוכנו מוכנות לקבל כל תשובה - גם כזו שלא רצינו לשמוע. אם מראש קיימת תחושה: "אסור שהצד השני יגיד X", הוא ירגיש זאת ויחשוש. לדוגמה, אם בן זוג רוצה לשאול את אשתו "האם בגדת בי?" אבל הוא לא מוכן רגשית לשמוע את התשובה "כן", היא עלולה להרגיש שהשאלה מלאה באיום. הדרך לשאול באופן שמגדיל את הסיכוי לתשובה כנה היא להכין את עצמך פנימית לקבל גם את התשובה הגרועה ביותר, ובו בזמן להמשיך לאהוב ולכבד את האדם השני.

הדגמה דרך שאלה לילד: "האם הכנת שיעורים?"

כאשר הורה שואל את ילדו אם הכין שיעורים, הילד עלול לפרש את השאלה כחלק מתקיפה: "אם לא הכנתי, אקבל עונש". לכן, הילד עשוי לשקר כדי להימנע מעימות. לעומת זאת, אם ההורה נמצא במקום נפשי של: "אני רק רוצה לדעת מה האמת, לא בטוח שיש פה אשמה או כעס", הילד ירגיש פחות לחץ. הוא יבין שההורה לא מתכוון לשפוט אותו, אלא באמת לבדוק את המצב כדי לעזור או כדי לדעת.

מדוע השיפוטיות אינה בהכרח גלויה רק במילים?

לפעמים השיפוטיות באה לידי ביטוי בטון דיבור, בהבעות פנים, במבט בעיניים, בקצב דיבור. אפילו אם אומרים "אני לא כועס עליך", אבל בפנים מרגישים "אני כן כועס עליו", המסר הפנימי עובר. לכן, הרבה תלוי בתחושה הפנימית הכנה של האדם ששואל. אם באמת יש בו רצון לדעת את האמת בלי לייצר עימות, הצד השני עלול להרגיש בכך ולהיות מוכן יותר לשתף פעולה.

דוגמה עם עובד שמאחר לעבודה: "למה איחרת?"

מנהל עשוי לשאול את עובדיו "למה איחרת לעבודה?" כאשר בפועל, בלב שלו הוא כבר כועס ומניח שהאיחור לא מוצדק. אם השאלה נאמרת מתוך תחושה שאיחורים אינם נסלחים, העובד מרגיש אוטומטית מותקף. במצב כזה סביר שהעובד ימצא תירוצים, ישקר, או ינסה להגן על עצמו בכל דרך אפשרית כדי לא להיענש. לעומת זאת, אם המנהל אומר לעצמו: "אולי קרה לעובד משהו מוצדק, אולי זה בכלל בסדר, אני באמת רוצה להבין", השיחה תתחיל אחרת לגמרי. השאלה תיאמר בטון פחות מאשים, העובד ירגיש בנוח להודות באמת (אולי הוא נתקע בפקק, אולי יש לו בעיה משפחתית), והמנהל יוכל להתייחס ברוגע למצב האמיתי במקום לעורר מתיחות.

אז מהו בדיוק הטריק לגלות את האמת בלי לגרום לשקרים?

הטריק הוא להיכנס לתודעה של "אני מעוניין באמת בלבד, אני לא רוצה לכפות תשובה מסוימת, ולא אשפוט את האדם שמולי גם אם התשובה שלו שונה ממה שהייתי רוצה לשמוע". במילים אחרות, אם מישהו מפחד שנכעס עליו בגלל תשובתו, הוא ירצה להסתיר, לשנות או להמציא תירוצים. אבל אם הוא מבין שהתשובה מכל סוג שהיא תתקבל בהבנה, הוא ימצא פחות סיבה לשקר וירגיש בטוח לשתף בפרטים.

האם זה אומר שצריך להסכים עם כל דבר?

לא בהכרח. זה לא אומר שצריכים להסכים עם האיחורים, עם אי - הכנת שיעורים או עם בגידה חלילה. הרעיון הוא שבשעת השאלה עצמה, כדאי לשדר לבן אדם השני שאנחנו באמת רוצים להבין מה קרה, בלי לפסול אותו אוטומטית. לאחר מכן, אפשר לשקול מהם הצעדים הבאים - אך ברגע של שאילת השאלה, הקשב מופנה לבירור המציאות העובדתית באופן נקי משיפוטיות.

מה קורה כשהצד השני כבר נכנס ללחץ מעצם העובדה שיש שאלה?

יש מקרים שבהם האדם השני, מרוב שהוא מורגל לשיפוט או התקפות, יילחץ גם אם נשאל בשיא הנחמדות. אם מרגישים שהוא נהיה נסער, אפשר לומר לו: "אין לי כוונה לשפוט אותך, אני באמת רוצה לדעת מה קרה, אני מקבל אותך בכל מקרה". החיזוק המילולי הזה יכול לעזור לו להפנים שהמטרה אינה התקפה אלא הבנה.

דוגמה לאדם ששואל שאלה כדי "לשפוט" מראש

לעתים אדם שואל בן זוג: "האם עשית כך וכך?" ומתחת לפני השטח הוא בעצם אומר: "אם עשית את זה, זו בעיה ענקית, אני כועס נורא, ואולי אפילו אעזוב אותך". במצב כזה, כשהצד השני מבין זאת, הוא ינסה להסתיר את האמת. השואל, מצדו, מתמלא חשד: "אם הוא לא עונה לי, כנראה שזה ממש גרוע". ואז המתח עולה, נוצרים כעסים ופיצוץ רגשי. הפתרון הוא להבין מראש שעצם השאלה צריכה לבוא ממקום של "אני מוכן לכל תשובה, בא נדבר ונגלה את האמת".

למה אנשים רבים במקום לקבל תשובות?

כשמישהו מרגיש שהוא נשפט, שלא מקבלים אותו, שהוא צריך להצדיק את עצמו, מתעורר בו דחף להתגונן, לתרץ ואפילו לתקוף חזרה. זה גורם לשואל להרגיש ש"משהו מוסתר", ואז הוא נכנס לתחושה של "אני חייב לגלות את מה שמסתירים ממני". בשלב הזה כבר מגיעים לעימות חריף. לעומת זאת, אם אומרים: "תהיה בטוח שאני מקבל אותך גם אם התשובה שלך מפתיעה, רע לי לשמוע, או אפילו מקוממת - אני קודם כל רוצה להבין אותך", אפשר לחסוך את כל התסריט השלילי.

איך ליישם את זה בפועל אם אנחנו לא באמת שלמים עם תשובה מסוימת?

כדי להיות מסוגלים לשאול מתוך אי - שיפוטיות, כדאי לפתח יכולת פנימית לקבל את האפשרות שהתשובה תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו רוצים. זה אומר, לדוגמה, לדמיין את עצמך יושב ומקבל תשובה כואבת בלי להגיב בכעס או בעלבון. כמובן שזה לא פשוט, אבל זו הדרך שבה אדם מקבל סיכוי גבוה יותר להגיע לאמת.

קשר בין שיפוט עצמי לשיפוט אחרים

אם אדם רגיל להאשים ולשפוט את עצמו ללא רחמים, הוא יתקשה לקבל אחרים בלי שיפוטיות. לכן, עבודה פנימית של חוסר שיפוט עצמי - כלומר, היכולת לסלוח לעצמך ולהבין את הטעויות שלך - מגדילה את היכולת לתקשר עם אחרים באותה רוח. זו הסיבה שבאופן טבעי, מי שמפתח פתיחות וסלחנות כלפי עצמו, יוכל לשאול שאלות בלי להפוך אותן לכלי התקפה.

סיכום כללי לתהליך
  • להחליט שמטרת השאלה היא גילוי האמת, לא חיפוש אחר אשמים.
  • להתכונן נפשית לכל תשובה, כולל הגרועה ביותר.
  • לשדר במילים, בטון, ובהבעות פנים שאין כוונה לתקוף, אלא להבין.
  • לזכור שאם אדם מרגיש שהוא נשפט, הוא יתקשה להיות כן.
  • להיות עקביים: גם אם התשובה לא נעימה, לא מגיבים ישר בכעס, אלא מנסים באמת להבין.
מילות סיכום מורחבות

האפשרות לשאול שאלות ולקבל עליהן תשובות אמיתיות תלויה במידה רבה בתחושת הביטחון שהנשאל מקבל מהשואל. אם אדם מרגיש שהוא יכול לענות בכנות בלי להסתכן בהאשמות חריפות, עונשים או כעס לא פרופורציונלי, הוא ייטה לומר את האמת. אם השואל באמת מתכוון לשמוע כל תשובה אפשרית, השיח נהיה נקי יותר. דוגמאות לכך ראינו בכל המקרים המעשיים: ילד שלא רוצה להגיד שלא הכין שיעורים, עובד שמאחר לעבודה ומפחד שיאשימו אותו, בן זוג ששואל את זוגתו על בגידה אפשרית וכולי. בכל הסיטואציות האלה, המפתח הוא לאפשר לצד השני לענות בלי להרגיש שופטים אותו לחומרה.
עכשיו מה עושים אם נגיד לדוגמה יש לך עובד ואתה רוצה לברר איתו מידע ואתה מפחד שתוך כדי שאתה תברר איתו את המידע הוא ילחץ מזה שאתה מברר איתו את המידע אז הוא ילחץ תהיה אווירה לא נעימה הוא ירגיש מותקף או לדוגמה סתם מישהו אתה נגיד רוצה לשאול את הילד שלך שאלה אתה רוצה לשאול את אשתך שאלה רוצה לשאול מישהו שאלה ואתה מפחד שהוא ירגיש סוג של קונפליקט, כן מה הפתרון בעצם אז אפשרות אחת אומרת תשאל אותו ומה שיהיה יהיה אם הוא מרגיש רע שירגיש רע אפשרות שנייה אומרת אל תשאל אותו ואיזה עוד אפשרות יש.

ש: לשאול אותו על משהו אחר.

אליעד: עכשיו אתה נגיד רוצה לשאול את הילד שלך שאלה האם הוא עשה או לא עשה משהו מסוים בסדר, עכשיו אתה בראש שלך אומר אם אני אשאל אותו את זה מה הוא ירגיש שאני חוקר אותו שאני בודק אותו ואז או שהוא ילחץ או שהוא ישקר או שאני אריב איתו נכון מה עושים מה הפתרון האם יש לזה פתרון.

ש: כן.

אליעד: מה הפתרון?

ש: לחשוב כאילו מה.

אליעד: נכון אז מה הפתרון מה לעשות בפועל.

ש: איך אני הולך למצוא את הפתרון בכלל.

אליעד: אוקי אז איך אתה אמור למצוא את הפתרון בא נעשה את המסלול הארוך אז מה הפתרון, הפתרון הוא כדלקמן אתה אמור להיכנס לראש שלו בא נעשה את הסיבוב הארוך ואחרי שנעשה את הסיבוב הארוך נבין מה התשובה התשובה היא פשוטה ביותר, אתה אמור להיכנס לראש שלו לדמיין שאתה אומר לו את זה לדמיין מה אתה מרגיש אתה מרגיש לחץ רע נכון יפה אז איך יוצאים מהבעיה הנושא פשוט אתה כשאתה מנסה לברר עם מישהו משהו לשאול אותו שאלה "האם ירית או לא ירית במשה האם הכנת או לא הכנת שיעורי בית האם עשית בגדת או לא בגדת האם" משהו שאלה "מה הספקת לעשות" אתה שואל אותו שאלה ואתה מפחד שהוא ירגיש לחץ ירגיש רע וישקר לך יבלף אותך מה שזה לא יהיה הפתרון הוא שאתה צריך בתוכך להתחבר למקום שהוא לא שיפוטי.

זאת אומרת אתה צריך לשבת עם עצמך ולחשוב לעצמך למה אני אוהב את הבן אדם הזה במאה אחוז גם אם הוא עשה הפוך ממה שאני רוצה לשמוע לדוגמה נגיד אתה רוצה לשאול את אשתך "האם בגדת בי" אוקי, עכשיו מה אתה מעדיף שתהיה התשובה שלא נכון ואם התשובה תהיה כן אתה תכעס עכשיו אם אתה רוצה לדעת מה האמת אתה צריך לדמיין בתוכך שהיא אומרת בגדתי בך לדמיין את התשובה הכי גרועה שיכולה להיות לדמיין למה אתה מקבל את זה למה זה מקובל עליך למה אתה לא כועס עליה בכלל למה אתה אפילו אוהב אותה יותר לדמיין את זה, עכשיו אתה יכול להגיד שאין אפשרות כזאת אבל זה הפתרון תגיד זה המחיר ואין לי כסף לקנות אותו אבל זה הפתרון.

אתה צריך לדמיין שאתה גם אם היא מספרת לך בגדתי גם אם היא תספר לך לא בגדתי ואתה אוהב אותה בכל מקרה בלי תנאים ואת התחושה הזאת שלא משנה מה היא תגיד לך אתה אוהב אותה בלי תנאים את התחושה הזאת אתה צריך להעביר לה ברגע שאתה תעביר לה את התחושה הזאת רוב הסיכויים שהיא תגיד לך את האמת כי אתה מנטרל את הסיבה שלה לשקר, זאת אומרת למה היא תשקר לך כי היא חושבת שאתה תכעס עליה אם היא תגיד לך את האמת ולכן אתה צריך לדחוף לה לראש "לא משנה מה אני מקבל מקובל" וכו' ואז בעצם כשאתה שואל את השאלה אתה בעצם לא שואל את זה מתוך מקום של אני רוצה לברר "כאילו מה הוא רוצה לחקור עלי" אלא מתוך מקום של אני רוצה לדעת מה האמת סתם מעניין אותי מה האמת סתם "מה האמת מה קרה מה זה" סיפור.

זאת אומרת שהשאלה לא תהיה מהמקום של שיפוטיות אלא תהיה ממקום של בירור האמת "תגיד יש לך שיעורים היום סתם לדעת אתה לא חייב להכין גם אל תכין זה בסדר רק לדעת יש לך או אין לך שיעורים לדעת", דוגמה נגיד שיש לך שאתה שואל מישהו מה השעה הוא נלחץ מהשאלה הזאת נגיד לא למה כי זאת שאלה בלי שיפוטיות אני רק רוצה אינפורמציה "איפה נמצא רחוב זה וזה רק שאלתי אין לי שום שיפוטיות". עכשיו הרעיון זה עוד פעם להתחבר בתוכך למקום הלא שיפוטי אם אתה בתוכך מרגיש שיפוטיות מרגיש כעס על הבן אדם השני אומר "אם הוא יתן לי תשובה כזאת וכזאת אני אכעס עליו" אתה מגדיל את הסיכוי שהוא ילחץ אתה תשדר לו לתת מודע בלי שאתה יודע אתה תשדר לו "תקשיב אוי ואבוי לך אם אתה תענה לי את התשובה שאני לא רוצה לשמוע" ואז אתה תתפלא למה הוא משקר לך ותתפלא למה הוא נלחץ ותתפלא למה יש מהומה.

אם אתה רוצה לדעת את האמת תנסה למצוא בתוכך את המקום שאומר "אני בכל מקרה הכל מושלם בכל מקרה אני מקבל אותו בכל מקרה אני לא כועס עליו" תתחבר לזה תרגיש את זה תחוש את זה ועכשיו תבוא תשאל את השאלה אבל אז כשאתה תשאל את השאלה אתה גם לא חייב יכול להיות שלא תרצה את השאלה אבל אם אתה תשאל את השאלה זה יהיה מתוך מקום שמעניין אותך לדעת מה האמת לא מתוך מקום של שיפוטיות זה הסיפור.

ש: אתה יכול לתת דוגמה.

אליעד: ולפעמים יש מקרים גרועים מה קורה הבן אדם רוצה לדעת משהו על הבן אדם השני והוא משדר לו "אני רוצה לדעת משהו כדי לשפוט אותך לפי זה" עכשיו מה שקורה הבן אדם השני שמרגיש נשפט הוא אומר לו "אני לא רוצה להגיד לך למה כי אני מפחד מהתגובה שלך" ואז הבן אדם ששאל את השאלה מתחיל לאכול סרטים "ואם הוא לא רוצה להגיד לי מה הוא מסתיר" ואז הוא אומר לו "לא אני חייב לדעת אני רוצה לדעת מה קרה כדי לדעת מה לעשות" ואז הוא אומר לו "לא אין מצב שאני אגיד לך" כאילו עוד יותר נלחץ ואז הוא אומר "מה אתה מסתיר ממני יש פה כנראה משהו מאוד גדול אני חייב לדעת" ואז רבים עד לב השמיים ואז הפתרון הוא הפוך "מה שאתה לא עושה זה בסדר עכשיו בוא תיתן לי תשובה".

עכשיו הקושי הגדול ביישום הוא להתחבר בתוכך למקום של הלא משנה כשאתה שואל את השאלה שבאמת תשאל אותה מתוך רצון לדעת את האמת ולא מתוך מקום שיפוטי, אתה נותן למישהו משימה לעשות ואז עכשיו אתה שואל אותו "תגיד לי מה קורה עם המשימה" עכשיו יש את השאלה הזאת מתוך מקום שיפוטי "תגיד לי מה קורה על המשימה" כאילו "עשית לא עשית למה לא עשית" ויש "תגיד לי מה קורה עם המשימה" כאילו סתם לדעת להתעניין לראות מה קורה "אני מקבל אותך בכל מקרה אתה בסדר בכל מקרה אני רק רוצה להבין לא מנסה לשפוט אותך לא מנסה לתקוף אותך לא מנסה להעביר עליך ביקורת לא שום דבר רק מנסה לברר מה האמת".

ש: זה לפעמים יכולה להיות אותה שאלה בטונים שונים.

אליעד: בטונים במילים שונות בקצב שונה בהבעת פנים שונה מה שזה לא יהיה. עכשיו יכול להיות שהבן אדם שאתה שואל אותו את השאלה הוא מרגיש מאוים מלכתחילה ואז כשאתה תשאל את השאלה גם מתוך מקום של לדעת את האמת ובלי שיפוטיות הוא יחשוב שאתה בא לשפוט אותו והוא ילחץ יכול להיות אבל אם אתה תתחבר בתוכך למקום שאתה שואל אותו את זה בלי שיפוטיות רק כדי לברר את האמת זה מגדיל את הסיכוי באלפי מונים שהוא ירגיש רוגע ואם אתה מרגיש שהוא לחוץ תשדר לו "תקשיב אני לא שופט אני רק מנסה לברר הכל בסדר אתה מקבל העלאה בחודש הבא בכל מקרה רק מנסה להבין מה קורה עם זה" זה הכל ואם לא אם אתה שואל את השאלה מתוך מקום של שיפוטיות אל תתפלא שהבן אדם השני חווה את השאלה שלך "זאת לא באמת שאלה אתה רוצה תשובה מסוימת ואתה הולך לתקוף אותי בוא תקבל את התשובה שאתה רוצה לשמוע, נכון יפה אז אני אשקר אותך אני אסתיר ממך מידע אני אתחמק אני אתן לך תשובות שאתה רוצה לשמוע" וכו'.

אני אתן סתם דוגמה בנאלית בסדר נגיד לדוגמה אתה מנהל עכשיו העובד שלך נגיד הוא מאחר לעבודה עכשיו אפשרות אחת זה "למה אתה מאחר לעבודה" עכשיו כשאתה שואל אותו למה אתה מאחר לעבודה אתה באמת רוצה לדעת את האמת או שאתה כבר מראש החלטת שזה לא בסדר אם אתה מראש כבר החלטת שזה לא בסדר שהוא איחר לעבוד אז בעצם כשאתה שואל את השאלה, כשאתה הלכת לשאול אותו למה הוא איחר לעבודה מה עבר לך בראש "הוא לא בסדר שהוא איחר לעבודה אני רוצה להבין למה הוא איחר לעבודה כדי שהוא לא יאחר שוב לעבודה" או "יכול להיות שהוא בסדר שהוא איחר לעבודה אני רק רוצה להבין למה" מה עבר לך בראש אם עבר לך הראשון "זה שהוא איחר לעבודה זה לא טוב אני לא מקבל את זה שהוא איחר לעבודה בא נשאל אותו" אז רוב הסיכויים שהוא יתרץ לך תירוצים הוא ישקר אותך הוא ירמה אותך ויהיה בלאגן.

לעומת זאת אם כשאתה שואל אותו למה איחרת לעבודה בראש שלך "אני לא מנסה יכול להיות שזה בסדר אולי חטפו אותך" אבל השאלה היא מה בלב שלך האם באמת אתה מקבל אותו איך שהוא ככל שתקבל אותו יותר איך שהוא או ככל שתתחבר יותר בתוכך למקום שאתה מקבל אותו איך שהוא יש יותר סיכוי שתקבל את האמת, אוקי לדוגמה נגיד אתה נותן למישהו נגיד משימה אתה אומר לו מתי זה יהיה מוכן הוא אומר לך זה יהיה מוכן בעוד שעתיים אתה בא אליו בעוד שעתיים ושואל אותו "תגיד לי מה קורה עם זה" הוא אומר לך זה לא מוכן ואתה אומר לו "למה זה לא מוכן" עכשיו כשאתה שואל למה זה לא מוכן אתה שואל את זה כתלונה לא כשאלה שאלת כתלונה עכשיו הוא יתרץ לך תירוץ "כי זה וזה" סיפורים ועניינים ואתה עכשיו מסתבך בסיפורים עניינים ועניינים וסיפורים.

לעומת זאת אם אתה לא רוצה את התסבוכות האלה כשאתה שואל את השאלה תשאל את זה ממקום של אמת "תגיד לי מה קרה למה זה ככה לא שופט אותך אין לי שום דבר רק שאלתי אני מנסה להבין מה האמת לא שופט אותך".

ש: להגיד לו את זה שאני לא שופט אותו?

אליעד: קודם כל לחשוב את זה אתה תחשוב את זה אתה תעביר לו את זה לתת מודע. עכשיו ומה האמת בסיפור מה האמת האמת היא שכשאתה שואל את העובד שלך למה איחרת לעבודה ואתה שואל אותו את זה בצורה שיפוטית אתה שקרן למה אתה שקרן כי אתה מניח שהוא לא בסדר שהסיבה שלו לא מוצדקת ולכן אתה גם תסבול עכשיו אתה תוקף אותו הוא יתקוף אותך בחזרה כי אם אתה שואל מישהו שאלה ואתה מראש אומר תשובה אחת טובה לי תשובה אחת רעה לי אתה מראש כבר מניח איזו הנחת יסוד שהיא לא בהכרח נכונה היא לא בהכרח נכונה הנחת, הנחת הנחת יסוד לא נכונה שאלת שאלה עם הנחת יסוד לא נכונה לא רצית לדעת את האמת לאמיתה רצית לדעת את האמת "אני רוצה לדעת מה האמת" אתה רוצה לדעת מה האמת או מה האמת לאמיתה מה באמת אתה רוצה אתה רוצה תשובה ספציפית או אתה רוצה את האמת מה אתה רוצה.

יפה אז אם אתה רוצה את האמת תשאל את זה בלי שיפוטיות יש לנו טוב ויש לנו אמת ואם כשאתה שואל את שאלה אתה בודק מה יעשה לי טוב אתה כאילו שואל שאלה ואז אתה אומר בראש שלך "אבל עדיף שתצא תשובה מסוימת" לדוגמה "החושים שלי צודקים או לא" איזו תשובה אתה מעדיף לקבל שכן כי אם לא אתה יכול להשתגע אז אתה כנראה שתקבל את התשובה כן כי אתה מראש ויש גם הוכחות שכן אבל אתה רצית לשמוע את התשובה שכן נכון לא רצית את האמת, עכשיו אבל השאלה היא האם כשאתה שואל את השאלה אתה אומר מבחינתי שתי התשובות טובות לי באותה מידה אתה שואל את זה ממקום בלי שיפוטיות זאת השאלה אז אמרנו לשאול את השאלה ממקום בלי שיפוטיות אתה מגדיל את הסיכוי שתקבל תשובה נכונה בלי כיפוף וכו' ואיך תתחבר בתוכך למקום שהכל מושלם שהכל טוב שאין הבדל שזה לא משנה שזה בסדר גמור שאתה לא באמת יודע שאתה רק מנסה לברר בלי שיפוטיות.

עכשיו אם בן אדם יודע לא להיות שיפוטי כלפי עצמו יהיה לו יותר קל לא להיות שיפוטי כלפי אחרים אם כלפי עצמך אתה שופט את עצמך מאשים את עצמך ותוקף את עצמך אתה תשאל מישהו אחר כנראה שזה גם יהיה בתוקפנות וכנראה שגם תקבל תשובה לא רצויה זה הכל ולכן זה מתחיל בזה שמול עצמך תהיה פחות שיפוטי ואז תהיה פחות שיפוטי תיצמד לאמת.
לשחרר לשאול שאלות בצורה נכונה העלאה לתקשר תלונה מריבה בגידה זוגית משימות עובדות הוא לא רוצה איך לגרום למישהו לומר איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו לומר איך לגרום למישהו לומר לך איך לגרום למישהו לומר לך את האמת איך לגרום למישהי איך לדבר איך לדבר עם אנשים איך לדבר עם עובד איך לדבר עם עובדים איך לנהל איך לנהל עובד איך לנהל עובדים איך לשאול איך לשאול עובד שאלה איך לשאול שאלה איך לשאול שאלה בצורה נכונה איך לשאול שאלות איך לשכנע מישהו אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אמת גישור זוגי גישור לזוגות הדרכה להורים הדרכת הורים זוגיות חינוך חינוך ילדים טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות ילד ילדה ילדים יעוץ יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ זוגי יעוץ זוגיות יעוץ להורים יעוץ למנהלים כיצד לנהל כיצד לנהל עובדים לא לשקר לך לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לה להודות לגרום לה להודות בבגידה לגרום לו לגרום לו להודות לגרום לו להודות בבגידה לגרום למישהו לגרום למישהו להגיד את האמת לגרום למישהו להודות באמת לגרום למישהו לומר לגרום למישהו לומר לך לגרום למישהו לומר לך את האמת לגרום למישהי לדבר לדבר עם אנשים לדבר עם עובד לדבר עם עובדים להוציא ממישהו את האמת להוציא ממישהו סוד לומר לך את האמת לחנך לחנך ילדים למנהלים לנהל לנהל עובד לנהל עובדים לשאול לשאול עובד שאלה לשאול שאלה לשאול שאלה בצורה נכונה לשאול שאלות לשכנע מישהו לשכנע מישהו לומר לשכנע מישהו לומר לך לשכנע מישהו לומר לך את האמת מאמן זוגי מגשר זוגי מה גורם לאדם לשקר מחנך מחנכים מטפל זוגי מנהל מנהלים ניהול ניהול עובד ניהול עובדים עובד עובדים שאלה שאלה בצורה נכונה שאלות תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורתיות
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
... לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט? איך לבחור יועץ מתאים ומתי לסמוך על העצה שלו? כאשר אנו עומדים מול החלטה קשה או בעיה מורכבת, אנחנו עשויים להתייעץ עם כמה יועצים שונים. כל יועץ יכול להציע פתרון שונה, ואנחנו ניצבים בפני השאלה: איך להחליט לאיזו עצה להקשיב? לפי אליעד כהן, חשוב להבין שיש מספר דרכים להעריך את איכות העצה ואת מידת האמינות של היועץ עצמו. מדוע להימנע מיועץ שממהר לתת תשובה? אליעד מסביר שכאשר יועץ ממהר לתת לך תשובה מיידית ללא העמקה, זה סימן ברור לכך שהתשובה שלו כנראה אינה מדויקת מספיק. יועץ כזה לרוב מעוניין להיראות חכם ולהצדיק את עצמו כיועץ מומחה. לכן הוא לא לוקח את הזמן הדרוש כדי להבין את הבעיה שלך לעומק. לדוגמה, אם שאלת יועץ מה לעשות אחרי פרידה מאשתך, ויועץ אחד מיד אמר לך: תנתק איתה קשר, ויועץ אחר אמר לך: הצע לה נישואין מחדש, אלו תשובות שטחיות ומהירות מדי. לעומת זאת, יועץ שלישי ששאל אותך מדוע נפרדתם? האם היו סיבות נוספות מלבד בגידה? - הוא היועץ שכדאי יותר להקשיב לו, משום שהוא מנסה להבין את המורכבות של המצב שלך לפני שהוא מייעץ. איך לזהות יועץ חכם לעומת יועץ טיפש? אליעד מבחין בין שני סוגי יועצים באופן ברור:
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל
בחירת יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל
... יועץ מומחה, איך לבחור יועץ? איך לבחור מטפל זוגי? איך לבחור יועץ להחזרת אקסים? איך לבחור יועץ זוגי? קריאת מחשבות על ידי יועצים, לקרוא את המחשבות של האקסית, לקרוא את המחשבות של בני הזוג, אמפתיה של יועץ, בחירת מטפל איך לבחור יועץ מומחה? בחירת יועץ יכולה להיות משימה מורכבת, במיוחד כשמדובר ביועצים בתחומים רגישים כמו יועץ זוגי, מגשר, או יועץ להחזרת אקסים. השאלה המרכזית היא כיצד ניתן להעריך את איכות הייעוץ שהיועץ מספק ואיך לדעת אם הצעותיו מתאימות ומועילות. בהרצאה זו, אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לזהות יועץ טוב ומתי כדאי להימנע מקבלת עצה ממישהו שאינו באמת מבין את המצב. מה עדיף: יועץ ששומע אותך או יועץ שמבקש מידע נוסף? הסיטואציה הראשונה היא כאשר אתה מספר ליועץ על הבעיה שלך והוא מיד נותן לך עצה מבוססת רק על המידע ששמעה ממך. הסיטואציה השנייה היא כאשר היועץ לא רק שומע אותך, אלא גם מבקש לשוחח עם הצד השני המעורב בסיטואציה - בן הזוג, האקסית, הלקוח או כל צד נוסף. אליעד כהן טוען שביועץ שמבקש מידע נוסף יש יותר סיכוי שיתקבל ייעוץ מדויק יותר, שכן יועץ כזה מסוגל להבין את הסיטואציה בצורה מקיפה יותר, בעוד שיועץ המבסס את עצותיו על צד אחד בלבד יכול להעניק ייעוץ מוטה ולא אובייקטיבי. היכולת לקרוא את המחשבות של הצד השני השאלה מתעוררת כיצד יועץ יכול להבין את הצד השני כאשר אין לו גישה ישירה אליו, לדוגמה במקרה של יועץ זוגי שלא יכול לשוחח עם האקסית שלך. התשובה לכך היא שהיועץ המומחה מסוגל לקרוא את המצב דרך הסיפור שאתה מספר לו. אם היועץ באמת מבין את הדינמיקה של המצב, הוא יוכל לשער במדויק כיצד הצד השני חושב ומרגיש, אפילו מבלי לדבר איתו ישירות. אם אתה מספר על האקסית שלך, והיועץ מצליח לומר בדיוק את הדברים שהיא אמרה לך או ...
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
... בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות , באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב? ממי כדאי לקבל ייעוץ בכל תחום? כאשר אדם זקוק לייעוץ בנושא מסוים, השאלה המרכזית היא האם לפנות למומחה או למישהו ללא ... שתפנה לרופא שמתמחה בדיוק בתחום הבעיה שלך ולא למישהו שרק מבין ברפואה באופן כללי או שמתמחה בתחום רפואי אחר. אילו טעויות עושים אנשים בבחירת יועץ? אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שאנשים חושבים שאם אדם הוא מומחה בתחום מסוים, הוא כנראה יכול לייעץ להם גם בתחומים אחרים. לדוגמה, אדם פונה למומחה בכלכלה כדי לקבל ממנו עצה רפואית או משפטית, רק כי הוא מניח שאותו מומחה בכלכלה הוא בעל שכל מספיק גדול שיוכל לייעץ בכל תחום אחר. ההיגיון אומר שאם האדם הצליח בתחום מסוים, כנראה יש ... שכל תחום דורש ידע ספציפי, ניסיון והבנה ייחודית. אליעד מסביר שלדוגמה, ייתכן שאדם הוא מומחה גדול בתורה ובהלכות, אך אין זה אומר שיהיה חכם לייעץ בנושאים משפטיים או כלכליים. באותו האופן, אדם שמומחה ברפואה כללית ... מומחיות, עדיין צריך לבדוק בקפידה באיזה תחום בדיוק הוא מומחה. זה שיש למישהו קיר מלא בתעודות לא אומר בהכרח שהוא מומחה בתחום הספציפי שאתה מתייעץ עליו. אדם יכול להיות מבריק וגאון בתחום אחד ולהיות חסר הבנה מוחלט ... אחר. מדוע גם המומחים עצמם טועים ומטעים? טעות נוספת שאליעד מציין היא שהמומחים עצמם עלולים לחשוב בטעות שמומחיות בתחום אחד מקנה להם יכולת לייעץ בתחומים אחרים. לדוגמה, רופא כללי שמנסה לייעץ באופן ספציפי על מחלת עיניים, עלול לתת עצות מוטעות כי הוא לא מתמחה ספציפית בתחום זה. זה נכון גם לגבי עורכי דין שמייעצים בתחומים משפטיים שאינם תחומי ההתמחות שלהם. הטעות הזאת נפוצה מאוד גם אצל האנשים שמקבלים את הייעוץ. הם עלולים לחשוב בטעות שאם האדם מומחה בתחום מסוים, הוא בוודאי יהיה בעל ידע וכישורים לייעץ בכל התחומים. אליעד מדגיש שוב ושוב, שזה פשוט לא נכון, ולפעמים אפילו עלול להיות מסוכן. איך לבחור נכון את היועץ שלך? הדרך הנכונה לבחור יועץ טוב, לפי אליעד, היא קודם כל לוודא באופן יסודי שהיועץ אכן מתמחה בדיוק בתחום שבו אתה מבקש ייעוץ. בנוסף, תמיד כדאי להפעיל את החשיבה העצמאית שלך. גם אם אתה מקבל ייעוץ מאדם מוכר ובעל מוניטין, לעולם אל תיקח את דבריו כמובן מאליו. תפעיל את השכל שלך, תבדוק בעצמך את המידע ואל תסמוך בעיניים עצומות על אף אחד. בסיכומו של דבר, אליעד אומר שכדי לקבל ייעוץ טוב ומועיל, עליך להיות זהיר ומודע מאוד לגבי התחום הספציפי שבו היועץ מתמחה, ולא להניח שהצלחה בתחום אחד מצביעה על הצלחה אוטומטית בכל ...
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
... לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים איך לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב? ההבנה כיצד לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב היא נושא חשוב במיוחד, משום שלפעמים אדם נופל קורבן למניפולציות של שרלטנים או אנשים שאינם באמת מומחים בתחום. כדי לזהות מי באמת איש מקצוע איכותי ומי לא, יש להבין כמה עקרונות בסיסיים: מדוע חשוב מקור הסמכות של היועץ? כאשר יועץ מקצועי מספק עצות, הוא צריך להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחורי עצותיו. יועץ אמיתי יוכל להסביר בדיוק מדוע הוא ממליץ על פתרון מסוים, איך הוא פועל, ואילו אפשרויות נוספות קיימות. מצד שני, יועץ שאינו באמת מומחה ינסה להפעיל מניפולציות על המטופל או הלקוח, במקום להסביר באופן ברור ומפורט את ההיגיון של העצות שהוא מציע. לדוגמה, אם רופא ממליץ על תרופה מסוימת, הוא אמור להסביר כיצד היא פועלת ומהן האפשרויות האחרות, ולא להגיד אני רופא 20 שנה, תסמוך עליי. מהי הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ? הדרך הטובה ביותר לבחון יועץ או מטפל היא לשים לב אם הוא מסוגל להסביר את ההיגיון מאחורי מה שהוא מציע. אם יועץ או מטפל עונים בצורה כזו שהם לא יכולים להסביר את הרציונל של העצה , אלא רק מבקשים ממך לסמוך עליהם, זו נורה אדומה. יועץ טוב לא רק ייתן פתרונות, אלא יפרט את הדרך בה הוא הגיע אליהם ויסביר את הצעדים שהוא מציע. תעודות על הקיר אינן בהכרח סימן לאיכות למרות שבדרך כלל אנו מניחים כי תעודות, תארים או ניסיון מעידים על מומחיות, תעודה לא תמיד מבטיחה ידע עמוק או הבנה אמיתית של התחום. יועץ אמיתי לא צריך להיתלות בתעודות בלבד. הוא צריך להיות מסוגל להסביר בצורה ברורה כל פרט ופרט בעצות שהוא נותן, ולספק הסברים בהירים ומסודרים. אדם שמסתמך בעיקר על תעודות על הקיר כדי להוכיח את סמכותו, ככל הנראה לא מבין את העבודה שהוא מבצע לעומק. איך מניפולציות של מנטורים עובדות? מנטורים, גורואים ויועצים מסוימים נוטים להשתמש במניפולציות כדי לגרום לאנשים להאמין בהם, גם אם אין להם בסיס עובדתי אמיתי. לדוגמה, המילים תאמין לי, אני יודע ... בדתות רבות, כמו האמונה במשה רבנו, הסמכות נחשבת למוחלטת. לדוגמה, משה רבנו טוען כי הוא דיבר עם אלוהים, ולכן יש להקשיב לו. כאשר מנטור או יועץ טוען שעליך להאמין לו רק בגלל שהוא בעל סמכות כלשהי, זו אינדיקציה לכך שהוא פועל בשיטה דומה. אם אדם דורש ממך להאמין לו מבלי להסביר את ההיגיון מאחורי מה שהוא אומר, עליך להיות חשדן. מהי המסקנה? כאשר אתה בוחר יועץ, מטפל או מנטור, חשוב מאוד לבדוק אם הוא מסוגל להסביר בצורה ברורה את ההיגיון שמאחורי העצות שהוא נותן. אם הוא מבקש ממך לסמוך עליו בלבד, או משתמש בתעודות בלבד כסמכות, ייתכן שהוא מנסה להפעיל מניפולציות. יועץ טוב צריך להיות מסוגל להסביר כל פרט בעצותיו, ולהסביר את הצעדים שהוא מציע בצורה מדויקת וברורה. איך לזהות שרלטנים? איך לזהות שקרנים? מה מקור הסמכות שלך? מה ההסמכה שלך? למה שאקשיב לך? איך לבחור איש מקצוע? מניפולציות של מנטורים איך לזהות יועץ מקצועי או מטפל טוב? כאשר אדם מחפש יועץ, מטפל, מנטור או איש מקצוע, הוא עלול להיתקל גם בשרלטנים, בנוכלים ובאנשים שאינם באמת מומחים בתחום. כדי לזהות מי באמת איש מקצוע איכותי ומי מנסה לבצע מניפולציות, חשוב להבין מספר עקרונות בסיסיים. מדוע מקור הסמכות של היועץ חשוב? כאשר יועץ אמיתי מספק עצות, הוא אמור להיות מסוגל להסביר את ההיגיון שמאחוריהן. לעומת זאת,
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים
עצות ויועצים, בחירת יועץ, בחירת מנטור, לבחור יועץ, לסמוך על היועץ, איך לא ליפול עם נוכלים? איך לבחון איש מקצוע? איך לדעת האם זה איש מקצוע? איך לזהות נוכלים? איך לזהות שקרנים? איך לזהות שרלטנים? למה לשאול למה? סוגים של יועצים איך אפשר לדעת אם יועץ באמת חכם או שרלטן? הדרך לדעת אם יועץ הוא אמיתי או שרלטן טמונה בשאלה אחת פשוטה: למה? השאלה הזו, שנשמעת בסיסית, היא המפתח שמאפשר להבין אם אדם מבין את תחום ההתמחות שלו, או אם הוא פשוט ממציא תשובות חסרות בסיס. כאשר אדם נותן עצה או מציע פתרון כלשהו, חשוב לשאול אותו שוב ושוב: למה? זה יכול ... אתה מציע את הפתרון הזה? למה אתה חושב שזה יעזור? מה הקשר בין הפעולה שתציע לתוצאה הצפויה? השאלות האלו לא רק עוזרות להבין את ההיגיון שמאחורי העצה, אלא גם חושפות את עומק הידע של היועץ. למה למה נחשבת למילת הקסם? השאלה למה מסייעת לחשוף את עומק הידע של היועץ. יועץ שמבין את התחום שבו הוא עוסק ישמח להסביר ולפרט כל פרט ופרט. לעומת זאת, יועץ שמגיב בחוסר סבלנות או מנסה להימנע מתשובות מפורטות עלול להסתיר חוסר ידע או ניסיון. שאלה זו לא נועדה רק לערער את סמכות היועץ, אלא לאפשר הבנה מעמיקה של העצה כדי להבטיח שההחלטה שתתקבל תהיה מבוססת על היגיון ולא על סמכות. איך כדאי לשאול למה ולמה להתעמק בתשובה? חשוב לשאול את השאלה למה? בצורה עניינית וממוקדת. אם התשובה של היועץ היא כללית מדי או לא מספקת, יש להמשיך ולשאול שאלות כגון: למה זה ככה?, מה ההיגיון מאחורי זה? ולמה זה לא עובד בדרך אחרת?. יועץ טוב לא רק יסביר, אלא גם יתעקש שאתם תבינו את מה שהוא מסביר. אם ... אם המוסכניק יכול להסביר את הקשר בצורה ברורה ומנומקת, זה סימן שהוא מבין את המצב ויכול להציע פתרון יעיל. מה החשיבות של הבנת ההיגיון שמאחורי העצה? כשהבנתם את ההיגיון מאחורי העצה, האחריות נשארת בידיים שלכם. אתם לא מקבלים את ההמלצה בעיניים עצומות, אלא מפעילים שיקול דעת עצמאי. ברגע שאתם מבינים את למה מאחורי כל החלטה, אתם יכולים להיות בטוחים יותר שההחלטה היא הנכונה. יועץ אמיתי לא רק ייתן לכם עצה, אלא גם ילמד אתכם כיצד להבין את ההיגיון שלה כדי שתוכלו לקבל החלטות מדויקות בעתיד. מדוע יועץ מסוים עלול להילחץ מהשאלה למה? ישנם אנשים שמבססים את סמכותם על ... מלספק הסברים מנומקים. לעיתים הם ינסו להפעיל מניפולציות רגשיות או להפעיל סמכות חיצונית כדי שתאמינו להם, מבלי לבדוק את עוצמת ההיגיון שמאחורי העצה. איך השאלה למה קשורה לדוגמאות על חדר כושר ומתמטיקה? במכון כושר, ... שמתרחש. מה קורה כשרוצים להיות חכמים באמת ולא להאמין בצורה עיוורת? כדי להיות חכמים באמת, יש לשאול למה? בכל תחום, גם כשמדובר במורים רוחניים, יועצים או כל אדם אחר. מי שרוצה להאמין רק בגלל סמכות חיצונית, לא יוכל לפתח הבנה אמיתית. חכמה אמיתית נוצרת כאשר אנחנו שואלים שאלות, מחפשים הסברים ומבינים את התשובות. יועץ אמיתי ייהנה מלספק תשובות וללמד אתכם את ההיגיון מאחורי ההמלצות. לסיכום לסיכום, השאלה למה? היא כלי חשוב לבדיקת אמינותו של יועץ או מומחה, והיא מאפשרת לנו להבין אם יש עומק בהמלצותיהם או אם מדובר בנוכלות. כשאנחנו שואלים למה?, אנחנו לא רק מבקשים תשובות, אלא גם בונים את יכולת השיפוט שלנו כדי לקבל החלטות מושכלות. יועץ אמיתי ישמח שתשאלו אותו שאלות וינסה להסביר לכם את כל הפרטים עד שתבינו את ההיגיון מאחורי העצה. איך לזהות שקרנים ושרלטנים? איך לבחור יועץ או מנטור? למה לא להאמין באף אחד? איך להבין את העצה לפני שפועלים? מה זה למה ולמה זו מילת הקסם? איך לזהות איש מקצוע אמיתי? איך לקבל עצות בצורה נכונה? איך אפשר לדעת אם
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
... מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית? הרצאה של אליעד כהן עוסקת בסוגיה של התחייבות לתוצאות במסגרת ייעוץ או טיפול, במיוחד בתחום הייעוץ העסקי, הבריאותי או הנפשי. מדובר בשאלה האם ניתן להסתמך על התחייבות לתוצאה או האם מדובר בהבטחות שקריות. ככלל, רבים מעדיפים לקבל ייעוץ ממישהו שמתחייב לתוצאות, כיוון שזה מעניק להם תחושת ביטחון. לעיתים קרובות, יועצים, מאמנים או מטפלים מציעים הצלחה מובטחת כדי למשוך לקוחות. אולם, אליעד טוען שזו פעמים רבות מניפולציה, כיוון שתוצאות רבות, במיוחד בתחומים כמו ייעוץ עסקי, לא תלויות רק במטפל או יועץ אלא גם בלקוח עצמו ובנסיבות חיצוניות. כיצד מתחייבים לתוצאה? אליעד מסביר שהתחייבות לתוצאה יכולה להיות בעייתית כאשר תוצאה מסוימת תלויה במשהו שאינו בשליטת היועץ בלבד. לדוגמה, יועץ עסקי יכול להתחייב שהכנסות של בעל עסק יוכפלו, אך זה תלוי במגוון גורמים כמו מצב השוק, התנאים החיצוניים ויכולת הלקוח. הוא מחדד את ההבדל בין התחייבות על תוצאה הנמצאת בשליטת היועץ לבין התחייבות על תוצאה המושפעת גם מהלקוח. האם התחייבות לתוצאות היא רמאות? כאשר יועץ או מטפל מתחייב לתוצאה שלא תלויה רק בו, אליעד טוען באופן חד משמעי שזו רמאות. לדוגמה, אם יועץ מתחייב שתהיה לך הצלחה בעסק, אך לא יכול לשלוט על כל הגורמים החיצוניים והפנימיים, אז מדובר בהבטחה מופרזת. אליעד מציין שמצב כזה יכול להיווצר כאשר היועץ לוקח כסף מראש, אך לא מסוגל להבטיח את התוצאה הנדרשת. תוצאות ואחריות אישית לפי אליעד, הדרך הנכונה היא לקחת אחריות אישית ולזכור שבסופו של דבר, כל תוצאה, בין אם מדובר בשיפור בריאותי או הצלחה עסקית, תלוית גם במקבל הייעוץ, לא רק במטפל או יועץ. אליעד ממליץ להימנע מהתחייבויות שקריות ולהעדיף יועץ שדוגל בכנות ובקביעת ציפיות ריאליות. ההונאה שבקביעת הצלחה ב - 100% אליעד מתאר מצב שבו יועץ טוען שהשיטה שלו מצליחה ב - 100%, אך למעשה הוא לא יכול להתחייב שהלקוח יבצע את כל ההנחיות כראוי. תוצאה לא תלויה רק במטפל, אלא גם בתשומת הלב, ההבנה והמעש של מקבל הייעוץ. הוא מביא את הדוגמה של הכנת חביתה - אם תעשה בדיוק את מה שנאמר לך, תקבל חביתה. אך במקרים כמו טיפול בבעיות נפשיות, לא ניתן להבטיח 100% הצלחה כי ישנם הרבה ... מודע לשקרים אפשריים ולהימנע מהתחייבויות למתן תוצאות שאינן תלויות לחלוטין ביועץ. הוא מציע לבחון את המצב ולהבין האם ההצלחה תלויה אך ורק ביועץ או אם היא תלויה גם במקבל הייעוץ. יועץ שמתחייב על תוצאה שניתן לשלוט בה אך ורק הוא, הוא יועץ שניתן לבחון את התחייבותו בצורה מדויקת יותר. סיכום בסופו של דבר, אליעד מציין כי לא ניתן להסתמך על התחייבויות לתוצאה מלאה או מיידית, במיוחד אם התוצאה תלויה גם במקבל הייעוץ. אם יועץ מתחייב לתוצאה כזו, חשוב להיות ערני ולהבין שההבטחה עשויה להיות רמאות. כדי להימנע מטעויות, כדאי לבחור יועץ שמדבר בכנות ומבצע תחזית ריאלית על סמך יכולותיו והנסיבות. התחייבות לתוצאות שקרים של מנטורים לקחת אחריות שיטות שקריות ייעוץ כנה האם לקבל ייעוץ ממי שמתחייב לתוצאות או ממי שלא מתחייב לתוצאות? הפעם נדבר על נושא של אנשים שמקבלים ייעוץ מגורמים שונים, כמו תזונאי או
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
... איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה איך להתמודד עם שאלות קשות בראיון טלוויזיה? כאשר אליעד כהן ... פוליטי מוצלח טעויות נפוצות בראיונות פוליטיים יועץ אסטרטגי לתקשורת ניתוח ראיונות טלוויזיה כיצד לשפר מיומנויות פרזנטציה? ...
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
... יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור האם חשוב להתחבר אישית ליועץ העסקי שלך? אחת השאלות המרכזיות בבחירת יועץ עסקי היא עד כמה חשובה הכימיה הבין - אישית והאופי של היועץ, והאם נכון לבחור יועץ שתוכל לראות בו חבר טוב. אליעד כהן מסביר שמצד אחד, כאשר אתה מתחבר ליועץ באופן אישי, התקשורת ביניכם יכולה להיות פשוטה, קלה ונוחה יותר, מה שעשוי להקל על תהליך קבלת הייעוץ. אך מצד שני, התחברות אישית יכולה להוות מכשול ואף לגרום לנזק ממשי. מדוע התחברות אישית ליועץ עלולה להזיק לך? כאשר אתה מתחבר בקלות ... ובצורת החשיבה. אך דווקא הדמיון הזה יכול להיות הבעיה העיקרית שלך. אליעד מסביר שאם אתה מתחבר ליועץ שלך כי הוא דומה לך באופי, הרי שזה בדיוק האופי שהוביל אותך למצב שבו אתה זקוק לעזרה. לפיכך, אם אתה בוחר יועץ עסקי רק על סמך התחברות אישית, קיים ... את הבעיות שלך. לדוגמה, אם אתה מתקשה להצליח בעסקים כי אתה סובל מאופי הססני או פסיבי, ותחפש יועץ שתוכל להתחבר אליו ושיהיה דומה לך באופיו, ייתכן שתבחר בטעות ביועץ שגם הוא סובל מאותן בעיות. במקרה כזה, במקום לעזור לך לפרוץ את הגבולות, היועץ עלול לחזק את הבעיות שלך, משום שהוא בעצמו סובל מאותם דפוסי חשיבה והתנהגות. כיצד לבחור נכון את היועץ העסקי? אליעד כהן מבהיר שהשיקול המרכזי בבחירת יועץ עסקי צריך להיות רמת המקצועיות שלו ולא ... חברתיים, אך דווקא אליהם פונים כשנדרשת מומחיות אמיתית. האם אין בכלל משמעות לתקשורת אישית עם היועץ העסקי? אליעד מדגיש שלמרות שתקשורת אישית טובה יכולה לעזור לך להבין בקלות את הייעוץ, התקשורת היא רק כלי ולא המטרה הסופית. המטרה היא לקבל את הייעוץ הטוב ביותר שיסייע לך בפועל. הוא נותן כדוגמה מצב שבו היועץ מדבר בשפה זרה, כמו סינית, ואז ממליץ למצוא מתורגמן מקצועי שיתרגם עבורך. גם אם התקשורת הישירה קשה, עדיף לקבל את העצה הטובה ביותר ולהיעזר באדם נוסף שיסייע לך להבין אותה, מאשר לבחור יועץ נוח שקל לתקשר איתו, אך לא באמת יעזור ... שלך צריכה להיות המקצועיות. תוכל תמיד למצוא דרכים יצירתיות להתגבר על מגבלות התקשורת אם היועץ באמת יכול לספק לך את התובנות הכי טובות בתחום שאתה זקוק לעזרה בו. מה לגבי אמפתיה בתהליך הייעוץ? אליעד מסביר שגם אמפתיה של יועץ עסקי או מטפל כלפיך, שלכאורה נראית כמו ...
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
לימודי יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ללמוד קאוצינג, לימודי NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ
... יעוץ, לימודי אימון, לימודי טיפול, האם ללמוד יעוץ? האם אני יכול להיות יועץ? האם אני מתאים להיות מאמן? האם אני יכול לטפל באנשים? ללמוד אימון אישי, לימודי קאוצינג, ... NLP, מאמן NLP, מאסטר NLP, מקצועות היעוץ האם כדאי ללמוד אימון אישי או ייעוץ עסקי? המקצועות של אימון אישי וייעוץ עסקי, כמו גם תחום ה - NLP (תכנות נוירולinguיסטי), עשויים להיראות כפתרון אידיאלי לאנשים שרוצים לעזור לאחרים ולהיות יועצים ומאמנים מצליחים. עם זאת, אליעד מדגיש שההצלחה בתחום זה אינה מובטחת ושיש הרבה אשליות ... זאת, מקצועות לא מוחשיים, כמו קואוצינג וייעוץ עסקי, עוסקים בהכוונה או ייעוץ לאנשים איך להצליח או לממש את הפוטנציאל שלהם, אך קשה למדוד את ההשפעה שלהם ישירות. השאלה ... האם כל אחד יכול להפוך להיות מאמן או יועץ? אליעד מציין שכשאנשים פונים ללמוד מקצועות כמו אימון אישי או ייעוץ עסקי מתוך רצון לעזור לאחרים, הם לעיתים מונעים על ידי מחשבה שדי בלימוד תאורטי קצר כדי ... כמורים בקורסים הללו ולא בהכרח כמאמנים או יועצים שמסייעים לאחרים. למעשה, מי שמרוויח כסף בתחום זה הם לרוב המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים, ולא בהכרח התלמידים עצמם. למה אי אפשר להיות יועץ עסקי או מאמן אישי בלי ניסיון אישי? ההנחה שכאשר לומדים קורס קצר ניתן להפוך במהרה למומחה ... בלי לדעת לשחות? ברור שלא. כדי להיות יועץ עסקי טוב, יש צורך קודם כל בניסיון אמיתי בניהול עסק, בתפעול עובדים, בשיווק, וכולי. רק לאחר התנסות עצמית, יכול אדם ללמד ולהעניק ייעוץ אמיתי בתחום. האם אפשר לעזור לאחרים בלי ניסיון אישי? האם ניתן לעזור לאחרים מבלי לעבור את ... עצמך? כן, אפשר, אבל השאלה היא עד כמה העצות יהיו אפקטיביות ואמיתיות. אם לא חווית את הקשיים שאתה מייעץ לאנשים אחרים כיצד להתמודד איתם, איך תוכל להציע להם פתרונות של ממש? לדוגמה, איך יוכל יועץ לעסקים להדריך אחרים בניהול עסק אם הוא לא ניהל עסק בעצמו? על פי אליעד, עצות כאלו יהיו פחות משמעותיות מאדם שעבר את התהליך בעצמו. האם כל אחד יכול להיות מאמן אישי או יועץ עסקי? לא כל אחד יכול להיות יועץ עסקי או מאמן אישי מוצלח רק על סמך לימודים תאורטיים. אמנם יש מי שמצליחים ללמד ולייעץ בלי ניסיון מעשי, אך זהו מיעוט. רוב המדריכים והמורים בתחום לא באמת מלמדים איך להיות יועצים עסקיים או מאמנים, אלא איך ללמד את המיומנויות האלה לאחרים. כך נוצר מעגל שבו הרווח האמיתי ... הנכונה להפוך למומחה? אם רוצים באמת להיות יועצים טובים או מאמנים אישיים, עליהם ללמוד ולהתנסות בתחום המעשית קודם כל. עליהם לעבור את ... לקחים. רק לאחר מכן ניתן לעזור לאחרים בעצות טובות ומבוססות. מי באמת מרוויח מהתחום הזה? הכותרת השאלה כאן היא האם המדריכים או המורים עצמם עושים את כספם מייעוץ עסקי אמיתי או מהמכירה של קורסים. אליעד מדגיש שלעיתים קרובות, אלו שמרוויחים מהתחום הם המורים שמלמדים איך להיות יועצים או מאמנים. הם לא בהכרח אנשים שמנהלים עסקים מצליחים או שהתמודדו עם אתגרים עסקיים ... אל תעבדו על עצמכם אם אתם רוצים להיות יועצים עסקיים או מאמנים אישיים, אל תבנו על הצלחה מהירה בעקבות קורסים. עליכם ללמוד ולהתנסות ... שלכם עם אחרים. האם כל אחד יכול להיות יועץ עסקי? מה הדרך הנכונה להפוך למומחה? איך להתמודד עם פחדים בעסקים? איך להתנסות בניהול עסק ...
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור
יעוץ עם מאה אחוז התחייבות לתוצאות, יעוץ עם תעודת אחריות לתוצאות, טיפול עם אחריות לתוצאות, בחירת יועץ עסקי עם התחייבות לתוצאות, יעוץ עסקי עם מאה אחוז אחריות לתוצאות, איך לבחור חברת יעוץ עסקי? בחירת מנטור מהו ייעוץ עסקי באחריות ואיך לבחור יועץ עסקי נכון? הסוגיה של ייעוץ עסקי עם התחייבות לתוצאות מעוררת שאלות רבות לגבי האפשרות להבטיח הצלחה בעולם העסקי. ייעוץ עסקי באחריות הוא נושא מורכב, שמבדיל בין שני סוגים עיקריים של יועצים: יועצים שנותנים עצות, אך אינם לוקחים אחריות על התוצאה, ויועצים המתחייבים להצלחה ומבטיחים תוצאות מסוימות. כל גישה שונה בתכלית מבחינת המחיר, ההשקעה בסיכון של היועץ, וכיצד נמדדות הצלחות. מה ההבדל בין ייעוץ עסקי רגיל לייעוץ עסקי באחריות? ייעוץ עסקי רגיל: יועץ כזה מעניק עצות ומספק חוות דעת מקצועית, אך לא לוקח אחריות על תוצאות הפעולות שבעל העסק ינקוט בעקבות העצות. בדרך כלל, זהו ייעוץ במחיר נמוך יותר משום שאין כאן סיכון מצד היועץ, והוא לא צפוי להיפגע אם התוצאות לא יושגו. ייעוץ עסקי באחריות: כאן מדובר במציאות בה היועץ לא רק מציע עצות אלא גם מתחייב שהתוצאה תהיה חיובית. היועץ מבטיח שבמידה והעצות ייושמו כראוי, העסק יגדל ויביא תוצאות חיוביות - בין אם זה גידול בהכנסות, רווחים או מספר הלקוחות. בשל הנטילת סיכון מצד היועץ, לרוב ידרוש היועץ תשלום גבוה יותר על השירות. האם באמת ניתן להבטיח הצלחה? ... כמו תנאי השוק, תחרות, ומצבים בלתי צפויים (כמו משברים כלכליים), כך שייתכן כי אפילו העצות הטובות ביותר לא יובילו לתוצאות מבוקשות. לכן, יש להכיר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ למנהלים, יעוץ זוגי, איך לשאול שאלה בצורה נכונה? איך לשאול עובד שאלה? איך לדבר עם אנשים? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לומר לך את האמת? איך לדבר עם עובדים? איך לנהל עובדים? חינוך ילדים, זוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יועץ, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יועץ, איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, טיפול אישי, מאמן אישי טלפוני בנושא יועץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:43:26 - wesi1