אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לגשר ✔יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
מה לעשות כשהזוגיות לא מתנהלת כרצונך?

כאשר בן או בת הזוג שלך לא מתנהגים כפי שאתה מצפה, לדוגמה, כאשר אתה רוצה שבת הזוג תכין לך ארוחת ערב והיא לא עושה זאת, אתה עומד בפני כמה אפשרויות כיצד לפעול. השאלה שעולה היא כיצד לבחור את האפשרות ההגיונית והנכונה ביותר לפעולה? ישנן אפשרויות רבות, כגון לשתוק ולקבל את המצב, לריב על כך, לאיים, להחניף, או לשנות את הרצון שלך כך שלא תצטרך את הדבר מלכתחילה.

השאלה "מה הכי נכון לעשות?" דורשת בירור מעמיק של הסיבות שבגללן הצד השני לא התנהג כפי שאתה רוצה. עליך לשאול את עצמך שלוש שאלות עיקריות לפני שאתה בוחר כיצד להגיב:
  • האם בן הזוג ידע שאני רוצה את הדבר הזה?
  • האם הוא יכול היה לעשות את זה?
  • האם הוא רצה לעשות את זה?
מה הסיבות שגורמות למישהו לא להיענות לרצונות שלך?

אליעד כהן מסביר שיש שלוש סיבות אפשריות מדוע האדם השני לא עשה את מה שרצית:
  • הוא לא מודע או לא יודע שזה מה שאתה רוצה.
  • הוא לא יכול (פיזית, רגשית או מנטלית) לעשות זאת.
  • הוא לא רוצה לעשות זאת.
אם בת הזוג לא הכינה ארוחת ערב, אולי היא לא יודעת שציפית לכך, או שהיא לא יכולה להכין ארוחת ערב מסיבה כלשהי, למשל עייפות או מחלה. ייתכן גם שהיא פשוט לא רוצה להכין את הארוחה מסיבות שונות, כגון חוסר חשק או רצון לעשות משהו אחר.

מה עושים כאשר בן הזוג באמת לא יכול לתת לך את מה שאתה רוצה?

אם האדם השני לא מסוגל לתת לך את מה שאתה רוצה, למשל אשתך לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא חולה או עייפה, אם אתה תכעס או תעיר לה, אתה רק תחמיר את תחושת הרע שלה עם עצמה. למשל, אם תחליט להכין לה בעצמך את הארוחה כדי להראות כמה אתה אוהב אותה, זה עלול להחמיר את ההרגשה הרעה שלה, כי זה מדגיש את חוסר היכולת שלה לספק לך את מה שאתה רוצה. במקרה כזה, עדיף להראות שאתה מקבל ומבין את המצב שלה ואוהב אותה כפי שהיא, מבלי להעמיס עליה לחץ נוסף.

יחד עם זאת, יש גם אפשרות מתוחכמת יותר: אתה יכול לשדר שאתה בכל זאת רוצה את מה שהיא לא יכולה לספק, כדי לגרום לה להרגיש רע עם עצמה. לא מתוך כוונה רעה, אלא משום שזה יוצר אצלה קונפליקט פנימי, ודווקא הקונפליקט הזה יכול לחזק את רגשות האהבה שלה כלפיך, כי הוא מוכיח לה שהיא רוצה לעשות לך טוב. עם זאת, אליעד מבהיר שהאפשרות הזאת מתאימה רק במצבים מסוימים ובמינונים נכונים.

מה אם בן הזוג לא יודע או לא זוכר את הרצונות שלך?

לפעמים האדם השני יודע שאתה רוצה משהו, אך לא זוכר זאת בעוצמה מספיק חזקה, ולכן לא מתייחס לכך ברגע הרלוונטי. במקרה כזה, התגובה הנכונה תהיה לנסות לחזק את המודעות שלו לגבי הרצונות שלך, כלומר, לעזור לו לזכור ולהפנים אותם באופן עמוק יותר.

איך להתמודד כשבן הזוג שלך לא רוצה לתת לך את מה שאתה מבקש?

כשבן הזוג פשוט לא רוצה לעשות מה שביקשת, ראשית חשוב להבין מדוע הוא לא רוצה. יכולות להיות לכך סיבות רבות: אולי הוא פוחד לאהוב יותר מדי, אולי יש לו סיבה רגשית אחרת, או אולי הוא מעדיף משהו אחר באותו הרגע. לפני שמחליטים כיצד להגיב, חשוב לנתח לעומק את המניעים שלו ולבדוק מה בדיוק מסתתר מאחורי הסירוב.

כאשר מתברר לך שהסיבה היא באמת חוסר רצון (לדוגמה, במקרה קיצוני שבו גילית שבת הזוג בוגדת בך), הנטייה הטבעית של רוב האנשים היא להסיק שזה נובע מכך שהם לא טובים מספיק. הדבר גורם להם להרגיש רע עם עצמם, להפוך לכועסים ועצבניים, ולהתחיל להתייחס לבן הזוג כאויב. ככל שאתה מרגיש רע יותר עם עצמך, אתה מפנה יותר כעס אל בן הזוג, וכך הקשר מידרדר עוד יותר.

אליעד מסביר שהדרך הנכונה היא דווקא לעשות הפוך. אם גילית שבת הזוג לא אוהבת אותך מספיק, אתה צריך להשתדל לתת לה עוד יותר טוב, לפי איך שהיא מגדירה מהו הטוב הזה. כלומר, עליך לבדוק מה טוב לה באדם האחר ולנסות להיות אפילו יותר טוב...
עכשיו נגיד שאתה בזוגיות אוקי ונגיד שאתה מצפה מהבת זוג שלך למשהו מסוים והיא עושה אחרת, מה לדוגמה נגיד שאתה מצפה ש...?

ש: היא תכין לי ארוחת ערב.

אליעד: תכין לך ארוחת ערב.

ש: והיא לא מכינה.

אליעד: והיא לא מכינה ארוחת ערב נכון אוקי, עכשיו אתה מצפה שהיא תכין ארוחת ערב והיא לא מכינה ארוחת ערב אוקי מה זה גורם לך להיות לא מרוצה נכון, נכון או לא נכון?

ש: נניח.

אליעד: באופן יחסי אם אתה רוצה שהיא תכין לך ארוחת ערב והיא לא מכינה לך ארוחת ערב אז באופן יחסי אתה לא מרוצה ממנה נכון.

ש: נניח בסדר נמשיך.

אליעד: עכשיו השאלה היא זה ברמת העיקרון ברגע שאת לא מרוצה מהתנהגות של בן זוג שלך מה הדרך הנכונה לפעול כי יש הרבה דרכים מה לעשות, אפשרות אחת אומרת לשתוק אפשרות אחת אומרת לקבל את זה ואפשרות אחרת אומרת לריב איתו אפשרות אחרת אומרת נריב איתו על זה ואפשרות אחרת אומרת נגרום לו לעשות את זה, אפשרות אחרת אומרת נאיים עליו אפשרות אחרת אומרת נחניף לו יש המון אפשרויות המון אפשרויות מה לעשות, אפשרות אחרת בוא נשנה את הרצון בוא נפסיק לרצות את מה שהוא לא נותן יש הרבה אפשרויות עכשיו השאלה היא זה איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: אני הייתי הולך על האפשרות שלי.

אליעד: אתה שמעת מה אני שאלתי מה אני שאלתי?

ש: מה האפשרות הכי, איזו אפשרות לבחור בין כל האפשרויות.

אליעד: איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: בהנחה שאתה לא מרוצה.

אליעד: כן בהנחה שיש משהו נגד רצונך איזו אפשרות תבחר.

ש: מה שיהיה הכי מהיר יתן לך רווח הכי גבוהה והפסד הכי נמוך.

אליעד: נכון אבל כשאנחנו שאלנו מה האפשרות הכי נכונה לבחור הפירוש של השאלה הוא האפשרות שתיתן לך את הרווח הכי גבוהה והכי בדרך הכי מהירה שיש לה יותר יתרונות מחסרונות אבל השאלה איך תדע מה האפשרות, זה לא זה איזו תשובה כללית זה כמו תבחר את האפשרות יכולת להגיד "אתה יודע מה האפשרות הכי הגיונית שתבחר האפשרות הטובה ביותר" או האפשרות ההגיונית ביותר.

ש: מה שאני אמרתי זה רמה מתחת לזה יכול להיות שיש עוד רמה מתחת לזה.

אליעד: לא הגיונית פירושה זו שתיתן לך את התועלת הגדולה ביותר זאת ההגדרה של הגיוני זאת ההגדרה אבל זה לא אמר לי איזו דרך לבחור.

ש: איך אפשר לדעת איזה דרך לבחור כל אחת אומרת אחרת.

אליעד: לא יודע אז תשאלי שאת לא יודעת איזה דרך לבחור זאת עוד שאלה.

ש: לגבי ארוחת הערב?

אליעד: תכף אני אתן לך נוסחה שתעזור לך לדעת מה האפשרות הנכונה לבחור.

ש: אני חושב השאלה מה המטרה שלך.

אליעד: בהנחה שאתה רוצה שיהיה לך טוב ולא טוב לך בזוגיות הזאת כי רצית ארוחת ערב והיא לא הכינה ארוחת ערב.

ש: בסדר אם המטרה שלך סתם לריב עם בת הזוג אם יש לך הזדמנות כסח.

אליעד: נכון.

ש: אם המטרה שלך שהיא בפעם הבאה תבקש ממנה היא תכין לך.

אליעד: המטרה שלך זה שלא יהיה לך רע מזה שהיא לא מכינה לך ארוחת ערב לדוגמה כגון שהיא תכין ולכן מה עדיף לעשות להגיד לה לבקש לריב איתה לאיים מה לעשות?

ש: אני הייתי בוחר בדרך אני מכין לה מכין לה פעם אחת בכייף בשמחה נותן לה שהיא תרגיש טוב.

אליעד: אתה מספר לנו מה היית עושה אבל זה שהיית עושה את זה זה לא אומר שזה הפתרון הנכון זה הפתרון הכי גרוע עכשיו הבאת עכשיו הבאת את הפתרון שמעולם לא היה פתרון גרוע ממנו.

ש: זה הפתרון הכי נכון בשבילי.

אליעד: מי החליט שהוא הכי נכון בשבילך?

ש: אני.

אליעד: לא מי אמר שהוא הכי נכון אבל אולי יש פתרון יותר טוב, אני שמעתי על אישה שבעלה לא העריך אותה ומה שהיא עשתה אני אראה לו שאני מעריכה אותו ואז הוא יעריך אותי בחזרה ואז היא העריכה והעריכה אותו וככל שהיא העריכה אותו יותר הוא העריך אותה פחות, בדיוק הפוך דווקא היא אמרה אני אראה לו כמה אני אוהבת אותו ואז הוא אהב אותה פחות.

ש: אז היה מקרה כזה אבל מהממוצע הוא שבדרך כלל.

אליעד: מאיפה אתה יודע מה הממוצע טוב בא נתקדם שכל הרבה אין.

ש: עדיין אין.

אליעד: כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר שמאחר בהנחה שאני לא מרוצה מזה שהיא לא הכינה לי ארוחת ערב אני הייתי משכנע את עצמי שאני לא כזה רעב.

אליעד: אז זה הפתרון שלך.

ש: זה הפתרון שלי כן.

אליעד: ואם היא תלך ותעזוב אותך אז תשכנע את עצמך שלא אהבת אותה בסדר גמור, שנייה זאת תשובה לשאלה איך אתה לא תרגיש רע עם עצמך זה לא בהכרח קשור לזוגיות אבל, זאת אומרת בהנחה שאתה רוצה להישאר בזוגיות ושהיה לך גם טוב בזוגיות אתה יכול להגיד אני מבחינתי אשכנע את עצמי שאני לא יודע כלום וזהו לא זאת גם אפשרות, תגיד אני לא יודע כלום מי אמר אולי היא הכינה לי ואכלתי ולא שמתי לב גם יכול להיות אולי הכל יכול להיות.

לא עכשיו אני אתן לכם משהו אחר לגמרי מה המהות של העניין המהות של העניין הוא שמישהו עושה משהו שאתה לא רוצה שהוא יעשה את זה נכון, עכשיו אם אנחנו רוצים לשנות את הסיטואציה אנחנו מה אנחנו רוצים או לקבל את הסיטואציה או לשנות את הסיטואציה נכון איך נדע, איך נדע האם עדיף לי לבחור לקבל את הסיטואציה או עדיף לי לנסות לשנות את הסיטואציה ואם לשנות את הסיטואציה איך לשנות את הסיטואציה.

איך נדע מה עדיף אז מה השאלה הראשונה שאנחנו צריכים לשאול למה הסיטואציה היא ככה מה הסיבה שזה ככה, זאת אומרת אם עכשיו אתה מנסה לעבור אתה הולך ואתה פתאום רואה משהו שחוסם בעדך לעבור איך אתה מחליט אם להזיז אותו או לעבור סביבו אתה שואל מה הדבר הזה אם זה דלת אתה אומר וואלה אני יכול לפתוח לעבור אם אני לא אזיז את הקיר אני אעבור סביבו נכון. זאת אומרת אתה קודם כל בודק רגע מה עוצר אותי בכלל לפני שאתה מחליט אם להסתובב אם לעשות פרסה קודם כל אתה אומר רגע מה עוצר אותי במה זה תלוי אם הוא פה או לא במה תלוי אם לשנות אותו ולפי זה אתה מחליט.

עכשיו מה אני הסברתי שלושה דברים שגורמים לבן אדם לא לעשות משהו נכון, מה שלושתם?

ש: לא רוצה לא יכול או שהוא לא מבין או שהוא לא יכול.

אליעד: נכון שלושה דברים 1. שהוא לא רוצה 2. שהוא לא יכול 3. הוא לא מודע לזה. זאת אומרת כשאשתך לא מכינה לך חביתה יכולות להיות שלוש אופציות או שהיא לא מודעת לזה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב או שהיא לא מודעת לזה שבא לך שהיא תכין לך ארוחת ערב או שהיא לא רוצה להכין לך ארוחת ערב או שהיא לא יכולה להכין לך ארוחת ערב זה קודם כל שלוש האפשרויות, יש עוד אפשרות? אילו ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב והיא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא הייתה מכינה לך ארוחת ערב.

עכשיו להגיד היא הייתה באותו זמן עסוקה זה כמו להגיד לא יכלה, אוקי להגיד באותו רגע היה משהו יותר חשוב זה כמו להגיד לא יכלה / לא רצתה זה לא משנה אבל בגדול אם היא ידעה שאתה רוצה והיא רצתה לעשות את מה שאתה רוצה והיא יכלה לעשות את מה שאתה רוצה הייתה עושה את מה שאתה רוצה. זאת אומרת שכשאשתך לא הכינה לך ארוחת ערב או כי לא רצתה היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא לא רצתה, למה היא לא רצתה עוד שאלה אחרת.

אפשרות נוספת שהיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא לא יכלה להכין לך ארוחת ערב למה לא יודע אבל היא לא יכלה, אפשרות נוספת שהיא מאוד רצתה לעשות את מה שאתה רוצה היא יכלה להכין לך ארוחת ערב אבל היא לא ידעה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב. ולכן כאשר בן בת זוג שלך עושה משהו נגד רצונך קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך למה הוא עושה את זה האם בגלל שהוא לא יודע שאני רוצה את זה האם בגלל שהוא לא יכול לעשות את זה, האם בגלל שהוא לא רוצה לעשות את זה קודם כל לשאול את השאלה הזאת מזה אנחנו גוזרים את ההמשך.

עכשיו אם לדוגמה זה נובע מזה נגיד שהוא לא יכול נגיד בא נלך על האופציה של לא יכול, אוקי אז אם אתה תעיר לו ונניח שהוא באמת לא יכול לעשות את מה שאתה רוצה אם אתה תעיר לו אתה תגרום לו לשנוא אותך כי אתה תעשה לו רע כי יכול להיות שהוא מאוד רוצה לעשות לך טוב והוא יודע מה אתה רוצה ורע לו מזה שהוא לא יכול לעשות לך טוב כי אם הוא רוצה ויודע והוא לא יכול זאת אומרת שרע לו מזה שהוא לא מביא לך את מה שאתה רוצה ואם אתה תעיר לו על זה עכשיו תעשה לו עוד יותר רע ואם אתה עכשיו תכין לה ארוחת ערב נגיד שאשתך נגיד לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא לא מרגישה טוב ואתה תכין ארוחת ערב ואתה תראה לה כמה אתה אוהב אותה עכשיו עשית לה עוד יותר רע כי היא אומרת "הנה ואני לא יכולה להכין ארוחת ערב" ולכן הפתרון הזה הוא פתרון לא נכון.

אוקי לעומת זאת אם נגיד מדובר נגיד על מקרה, אז אוקי אז אם נגיד מדובר על מקרה של יכולת שהבן אדם השני באמת לא יכול אז או שתנסה לגרום לו להיות מסוגל להיות יכול לעשות את מה שאתה רוצה או שתראה לו שאתה אוהב אותו איך שהוא גם כאילו שאתה אוהב אותו איך שהוא ודווקא תקבל בעצמך שהוא לא יכול לתת לך את זה, למה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו על זה שהוא לא יכול להעניק לך משהו שהוא יודע שאתה רוצה ושהוא רוצה לתת לך אותו ושהוא לא יכול לתת לך אותו זה נגיד כיוון אחד.

כיוון נוסף עכשיו עוד יותר מתוחכם שהוא עוד יותר מתוחכם זה בא נגיד שהבן אדם השני לא יכול לתת לך משהו אתה עדיין יכול לשדר לו שאתה רוצה את הדבר הזה למרות שהוא לא יכול לתת לך אותו כי אתה רוצה שהוא ירגיש רע מזה שהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך אותו ולמה אתה רוצה שהוא ירגיש מזה רע כי לא בשביל לעשות לו רע כי בסופו של דבר זאת דרך עבורו לאהוב אותך יותר כי ככה כשהוא בקונפליקט עם עצמו איכשהו זה גם גורם לו לאהוב אותך יותר אבל זה סיפור יותר מתוחכם, אבל בא נלך בפשוטו על פי פשוטו אם הוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת תשדר לו שאתה לא רוצה את זה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו זה בפשוטו.

עוד פעם בעומק יש גם יתרונות לזה שהוא ירגיש רע מזה שהוא לא יכול לתת לך משהו שאתה רוצה כי ככה זה כאילו מוכיח לו שהוא אוהב אותך מזה שהוא מרגיש רע יש לזה גם איזה יתרונות אבל בא נניח שהפשוט.

ש: מוכיח לו או מוכיח לך?

אליעד: מוכיח לו דווקא.

ש: גם לך.

אליעד: לא את עכשיו לא צריכה לא בשבילך מדברים עכשיו בשבילו.

ש: אם הוא מרגיש רע שהוא לא יכול לתת לך משהו זה מוכיח לך שהוא אוהב אותך.

אליעד: מה האינטרס שלך בסדר שנייה, מה האינטרס שלך שמישהו יודע שאת רוצה משהו נגיד שיש לך ילד שהוא לא יכול לעשות משהו ואת יכולה לשדר לו "אני מקבלת אותך איך שאתה הכל בסדר" או "וואלה אני באמת כועסת שאתה לא יכול לתת לי את זה" והוא באמת לא יכול לתת לך את זה, מה עדיף לך שהוא יחשוב בהנחה שאת אוהבת אותו או בהנחה שאת רוצה שיהיה בינכם קשר יותר טוב?

ש: את הראשון.

אליעד: שהוא?

ש: שהוא בסדר עם זה שהוא לא נותן.

אליעד: טוב אז על פי פשוטו אז נשאר "אני אוהבת אותך איך שאתה הכל בסדר אתה חולה אני מבינה הכל בסדר" אבל איפשהו אם הוא מרגיש רע מזה שהוא רוצה לעזור לך למרות שהוא חולה זה גם מחזק את הקשר אפילו זה לא רק מחליש את הקשר כי זאת הזדמנות עבורו לאהוב בכלל זאת הזדמנות לאהוב, אם עכשיו כל פעם כשמישהו לא יכול לתת לך משהו תגידי לו "אני לא צריכה את זה" אז איך הוא ידע שהוא אוהב אותך הוא יודע שהוא אוהב אותך כשהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך והוא מרגיש מזה רע אז אפילו הוא איפשהו מחזק את האהבה גם מחזק גם מחליש אוקי אבל זה במינונים מסוימים.

אבל בכל מקרה מה שאני מנסה להראות אם הסיבה שהבן אדם השני לא נותן לך את מה שאתה רוצה כי הוא לא יכול, עכשיו לא יכול זה יכול להיות מהרבה סיבות לא יכול רגשית לא יכול מנטלית לא יכול שכלית לא יכול פיזית לא יודע יכול להיות הרבה למה הוא לא יכול אז זה כיוון פעולה אחד. עכשיו בהנחה נגיד שהוא לא יודע הוא לא יודע שזה מה שאתה אוהב אתה בטוח שהוא יודע אבל הוא לא יודע מה לעשות שהוא לא יודע, מה לעשות שהוא יודע והוא לא זכר זה לא שהוא לא יודע הוא יודע אבל הוא לא זכר, זאת אומרת הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא רצה הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא יכל הוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא זכר שאתה אוהב את זה.

זאת אומרת הוא ידע בעוצמה חלשה אז אולי הפתרון הוא לגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה, איך נגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה זאת גם שאלה.

הלאה עכשיו יכול להיות לדוגמה לצורך העניין שהוא לא רוצה הוא לא רוצה, עכשיו למה הוא לא רוצה זאת גם שאלה למה הוא לא רוצה אז צריך לראות איך תוקפים את זה אולי הוא לא אוהב מספיק אולי הוא, יכול להיות כל מיני סיבות למה הוא לא רוצה אולי הוא מפחד לאהוב אולי מרוב שהוא אוהב הוא מפחד להראות שהוא אוהב יכול הרבה מאוד.

ש: אולי הוא רוצה משהו אחר בכלל או שמעדיף, הוא מעדיף לעשות משהו אחר מאשר.

אליעד: אבל למה הוא לא עשה את זה כי הוא לא ידע שאני רוצה את זה כי הוא לא יכל לעשות את זה או כי הוא לא רצה לעשות את זה?

ש: הוא לא רצה את זה כי הוא רצה משהו אחר.

אליעד: בסדר אבל הרעיון הוא שהוא לא רצה, עכשיו אם אני יודע שהוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא רצה אנחנו נגיב בצורה אחרת מה שאני חותר שכשמישהו עושה משהו שאת לא רוצה, עכשיו בוא נגזור את זה לילדה שלך היא עושה משהו שאת לא רוצה מה הדרך הנכונה להגיב תשובה קודם כל תשאלי את עצמך למה היא לא עושה את זה כי היא לא רוצה כי היא לא יכולה או כי היא לא מבינה מה היא צריכה לעשות ואולי זה גם וגם אולי היא גם קצת לא רוצה גם קצת לא מבינה וגם קצת לא יכולה קצת קשה לה קצת פה קצת שם, למה הילד לא עושה כלים הוא גם קצת לא בא לו לעשות כלים הוא גם קצת לא באמת יודע לעשות כלים וגם קצת קשה לו לעשות כלים כי הוא לא מחזיק את הצלחות באותה נוחות כמוני כי אני יותר מבוגר ויש לו ידיים יותר קטנות נניח.

קצת וקצת ואז אנחנו נגיב בדרך פעולה אחרת עכשיו מה עושים רוב האנשים כשמשהו נגד רצונם הם מהמרים על משהו מסוים עושים משהו מסוים ואז גם יוצא משהו מסוים. עכשיו בוא ניתן כיוון אחר נגיד לדוגמה שאת מגלה שהבן שלך לדוגמה נגיד יודע מה את רוצה יכול לעשות את מה שאת רוצה ולא עושה מה את רוצה כי הוא לא רוצה לעשות את מה שאת רוצה אבל בא נניח שאת מגלה שהוא לא עושה את זה כי הוא לא מספיק אוהב אותך נניח, אז מה הדרך הנכונה לפעול כאן אז כאן יש כמה דרכים אז מה שרוב האנשים עושים עכשיו אני אומר על הרוב מה רוב האנשים עושים אומרים אוקי, רוב האנשים בכלל מניחים שאם השני לא עושה משהו זה כנראה כי הוא לא אוהב אותם זה בכלל בלי קשר לכלום.

למה בגלל שאנשים לא אוהבים את עצמם אז הם כל הזמן מחפשים הוכחות שהמציאות דפוקה ואז אם מישהו עושה משהו שהוא יכול להתפרש שהוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותם אז הוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותי אין אפשרות שהוא לא ידע ואין אפשרות שהוא לא יכל בדרך כלל אתה תהמר שעשו את זה כי לא אוהבים אותך בדרך כלל, בן אדם שהוא נגיד גנב ועכשיו יעצרו אותו לבדיקה הוא יחשוב שעצרו אותו כי מחפשים אותו כי הוא גנב, בן אדם שהוא חושב שהוא טיפש מישהו יגיד לידו משפט הוא יחשוב "ואם יש אפשרות לפרש שהוא התכוון לומר שאני טיפש הוא התכוון לומר שאני טיפש", בן אדם שחושב שהולכים לרצוח אותו הוא יראה סכין הוא יחשוב שזה מי שרצה לרצוח אותו זה סכין שלו ככה זה עובד בעולם.

עכשיו בדרך כלל אנשים כשהם לא כל כך אוהבים את עצמם אם מישהו עושה משהו שיכול להתפרש בגלל עייפות יכול להתפרש בגלל חוסר ידע יכול להיפרש בגלל חוסר יכולת יכול להתפרש בגלל חוסר רצון ובתוך החוסר רצון אפשר לתת מאה סיבות ואחת הסיבות היא שהוא לא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי זה הפירוש ככה זה הוא לא אוהב אותי, כי הפחד שהוא לא אוהב אותי כל הזמן מהדהד "אולי הוא לא אוהב אותי ואולי הוא לא, הוא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי?" ואז יש "הנה יש לי הוכחות שהוא לא אוהב אותי"...
למה הוא בגד בי להתמודד עם קונפליקטים עקשנות להראות אנשים שכלית מאבק לא אוהבת את עצמי התמודדות עם אנשים נכשלים היא לא רוצה אותי 3 סיבות 3 סיבות שמישהו 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור בעיות בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גירושים גירושין גישור גישור זוגי גישור לזוגות האם להעיר לו האם להתגרש האם להתגרש ממנו האם לריב איתו הכי נכון הכי נכון לעשות הקשבה וותרנות ויתור זוגי זוגיות זוגיות טובה טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ לזוגות יעוץ לזוגיות יעוץ לזוגיות טובה לא מקשיב לך לגשר להעיר להתגרש להתגרש ממנו להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לוותר או לריב לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור בעיות בזוגיות לריב לריב איתו מאבק מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מה הכי נכון מה הכי נכון לעשות מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מישהו לא מקשיב לך מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות סיבה סיבות עקשנות פתירת בעיות פתרון בעיות
איך לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי
איך לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי
... לגשר בין אנשים? איך לגשר בין בני זוג? גישור משפחתי, גישור גירושין, גישור לפני גירושין, גישור זוגי, גישור לשלום בית, גישור בין ילדים, גישור בין תלמידים, גישור בין שכנים, גישור בין אחים, ייעוץ זוגי איך לגשר בין אנשים ולפתור סכסוכים? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד לגשר בין אנשים בסכסוכים שונים: סכסוכים זוגיים, סכסוכים בין שכנים, סכסוכים במשפחה, גישור בגירושין, גישור בין ילדים, בין אחים ובין אנשים בכלל. אליעד מדגיש שהיסוד לכל סוג של סכסוך הוא אותו יסוד, ואין הבדל מהותי בין סוגי הסכסוכים השונים. אליעד מסביר שתהליך הגישור מתמקד תמיד בשני היבטים מרכזיים: בירור העובדות ובירור הרצונות של הצדדים המעורבים. מה השלבים ... או לגרום לאותו אדם להבין שהוא מפרש לא נכון את התנהגותה, או לשנות את הרצון שלו לאהבה בדרך שהוא מצפה לה. איך מנהלים נכון תהליך של גישור בין אנשים? בתהליך של גישור נכון, לפי אליעד, יש להכין רשימה מסודרת של כל התלונות של שני הצדדים. לאחר מכן, לדרג אותן ... דווקא בתלונות שניתן לפתור מהר וביעילות. אליעד מדגיש שחשוב ליצור הצלחות קטנות, כי הן נותנות תחושת הישג ומחזקות את האמון בתהליך הגישור. איך מתמודדים עם התנגדות במהלך הגישור? אחת הבעיות הנפוצות שאליעד מזכיר היא התנגדויות שמגיעות מהצדדים עצמם. לעיתים, כאשר צד אחד ... נכון, וגם לא הכרח שהוא לא נכון. מטרת השיחה בשלב זה היא לברר את העובדות בצורה אובייקטיבית ככל הניתן, ולוודא ששני הצדדים מבינים שתהליך הגישור הוא לא תחרות מי צודק יותר, אלא בירור האמת בצורה שקולה. איך העבר משפיע על פתרון הסכסוך ... לבדוק את המחויבות של התלונות של האנשים. הוא מציין שסכסוך בין שני אנשים הוא בסך הכל ביטוי של סכסוך עמוק יותר של האדם עם המציאות. לכן, הגישור הוא תהליך שבו למעשה מגשרים בין האדם לבין תפיסתו את המציאות. בכל סכסוך, המטרה העיקרית היא לגרום לאדם לראות את המציאות בצורה בהירה יותר. איך לגשר בין זוגות בסכסוך קשה במיוחד? במקרים של סכסוכים זוגיים קשים, כמו בגידה או חוסר אמון, אליעד ... במקרה שנראה שאי אפשר לנהל דיון בין הצדדים בגלל עוינות או חוסר הסכמה קיצוני, אליעד מציע לבדוק את הנחת היסוד הזאת. לדבריו, אנשים שבאים לגישור בדרך כלל רוצים במידה מסוימת לפתור את הסכסוך. לכן, עצם העובדה שהם הגיעו לגישור מראה שהם רוצים לפחות באופן חלקי להגיע לפתרון. חשוב להבהיר לצדדים שההליך הוא לא תחרות מי צועק חזק יותר או מי מתלונן יותר, אלא בירור מעמיק של האמת, מה שמאפשר לנהל את התהליך בצורה נינוחה יותר. איך לגשר בין בני זוג? מה עושים בסכסוך משפחתי? איך לפתור מריבות בין שכנים? מהי הדרך הטובה ביותר לגישור לפני גירושין? איך להתמודד עם התנגדויות בגישור זוגי? האם אפשר לפתור סכסוך בלי לשנות את המציאות? גישור וייעוץ זוגי ...
גישור, איך לגשר בין אנשים? למי זה שייך? להגיע להסכמה רגשית, אינטרס רגשי, בוררות, איך לגרום לאנשים להסכים? ללמוד גישור, ללמוד לגשר, גישור עסקי, גישור זוגי, יעוץ זוגי, גישור משפחתי, איך לפתור סכסוך? רצונות מנוגדים, גישור מסחר
גישור, איך לגשר בין אנשים? למי זה שייך? להגיע להסכמה רגשית, אינטרס רגשי, בוררות, איך לגרום לאנשים להסכים? ללמוד גישור, ללמוד לגשר, גישור עסקי, גישור זוגי, יעוץ זוגי, גישור משפחתי, איך לפתור סכסוך? רצונות מנוגדים, גישור מסחר
גישור, איך לגשר בין אנשים? למי זה שייך? להגיע להסכמה רגשית, אינטרס רגשי, בוררות, איך לגרום לאנשים להסכים? ללמוד גישור, ללמוד לגשר, גישור עסקי, גישור זוגי, יעוץ זוגי, גישור משפחתי, איך לפתור סכסוך? רצונות מנוגדים, גישור מסחר מהו תהליך הגישור ואיך ניתן לגשר בין אנשים? גישור הוא תהליך שבו שני צדדים, בדרך כלל הנמצאים בסכסוך, מנסים להגיע להסכמה או פתרון בעיות באמצעות איש ... השיחה. אליעד כהן מדבר על תהליך הגישור, במיוחד בהקשרים של גישור זוגי, גישור משפחתי וגישור עסקי, ומסביר כיצד ניתן להתמודד עם מצבים שבהם יש רצונות מנוגדים ודרכים להשגת הסכמה רגשית בין ... מהן הבעיות הנפוצות שמזמינות גישור? כשהצדדים מגיעים לגישור, פעמים רבות מדובר בסכסוך על נכס מסוים, לדוגמה, בית, רכב או עסק. המחלוקת יכולה להיות על הבעלות או ... בקלות למי שייך הנכס. לכן, על המגשר להבין לא רק את ההיגיון שמאחורי כל צד, אלא גם את הצרכים הרגשיים המניעים את כל צד בסכסוך. איך לגשר כאשר כל צד טוען שהנכס שייך לו? אליעד מציין, שכאשר יש סכסוך על נכס כלשהו, המגשר צריך לבדוק מדוע כל צד טוען שהנכס שייך לו. יכול להיות שהטענה לא נובעת רק מההיגיון או מהצד המשפטי, ... שהוא ניצח או שהוא שולט. שאלת הגישור לא מתמקדת בהכרח בזהות הבעלים של הנכס, אלא בעיקר בשאלה מה כל צד מקבל מההכרה בנכסים שייכים לו. ... אם צד אחד טוען שהבית שייך לו, המגשר יכול לשאול אותו מה ייצא לו מכך שהבית יהיה אכן שלו? האם זה מספק לו את האגו? או שזה מאפשר לו ... הצרכים הרגשיים העמוקים יותר. האם גישור בהקשר זוגי שונה מגישור בהקשרים אחרים? גישור זוגי, כמו שהוזכר בהרצאה, מתעסק גם בהבנת הצרכים הרגשיים של כל צד. לדוגמה, אליעד מביא דוגמה על זוג ... לא רק שאלה של בעלות על הנכס. אם המגשר יצליח להבין את הצורך הרגשי הזה ולהביע אותו בצורה כנה, הוא עשוי למצוא פתרון שבו שני הצדדים לא ... בלתי ניתנות לפתרון. אך על המגשר להבין שהרבה פעמים הבעיה האמיתית היא לא על הנכס עצמו, אלא על הצורך הרגשי שמאחורי הסכסוך. כך, במקום להתווכח על מי זכאי לנכס, המגשר יכול לשאול את הצדדים שאלות שיעזרו להם להבין את הצרכים הרגשיים שלהם ולהגיע להסכמה שלא בהכרח כוללת ... או יפנו דרכים שונות בחיים. האם גישור יכול להתרחש גם בין אדם לבין עצמו? אליעד מסביר שלפעמים אדם לא רק צריך לגשר עם אחרים, אלא גם עם עצמו. כל אדם יכול להיתקל בסיטואציה שבה יש לו קונפליקט פנימי, כמו אם כדאי לו ... לעשן. במקרים כאלה, השיטה של הגישור יכולה לעזור גם להתמודד עם הדילמות הפנימיות. שאלות של מה ייצא לי מזה? יכולות להיות כלים מועילים ...
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
ללמוד גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי
... גישור משפחתי, ללמוד לגשר, איך לגשר בין אנשים? מגשר משפחתי, טיפול משפחתי, מגשר משפחה, ללמוד לשכנע אנשים, יעוץ למגשרים, יעוץ למאמנים, יעוץ למטפלים, יעוץ משפחתי איך לגשר בין דעות מנוגדות? כאשר מנסים לגשר בין אנשים, בין אם מדובר בגישור משפחתי בין הורים לילדים או בין בני זוג, חשוב להבין תחילה את המנגנון הבסיסי מאחורי חילוקי הדעות. ... אנשים הוא שכל צד מחזיק בדעה שונה וחושב שדעתו היא האמת המוחלטת. הוא מדגיש שכדי ליצור גישור אפקטיבי בין אנשים, יש להבין שהבעיה אינה בין שני האנשים עצמם, אלא בין שתי דעות או מחשבות מנוגדות שהם מחזיקים. כל אחד חושב שהוא צודק והשני טועה, ולכן הגישור צריך להיות בין דעה אחת לדעה השנייה. אליעד מציג דוגמה שבה הורה וילד מתווכחים, וההורה בטוח שהוא צודק ... הצדדים נשארים מחויבים בעקשנות לעמדותיהם, לא תהיה פשרה. לפיכך, אליעד מציע דרך ברורה לגישור בין אנשים: יש להפוך את המחויבות של כל צד לפחות מחויבת או להפוך אותה לאפשרות בלבד. ככל שרמת ... או רק על פרשנות. הוא מדגיש כי שלב זה של בירור העובדות הוא קריטי ומקדים כל ניסיון גישור. לאחר בירור העובדות, אליעד מציע לשאול כל צד שאלות כמו למה זה חשוב לך?, מה זה משנה לך?, מה יקרה אם ... כך שמראים לו שהחשיבות שהוא מעניק לדעה שלו אינה מוחלטת כפי שהוא חושב. איך לנהל תהליך גישור אפקטיבי בפועל? בשלב הגישור עצמו, אליעד מסביר שחשוב להבין שלעיתים לא באמת משנה מה היו העובדות, אלא משנה איך כל צד תופס אותן. ... מהן הטכניקות הספציפיות להחלשת עמדה של צד במחלוקת? אליעד מפרט טכניקות ספציפיות לגישור, כמו למשל: לגרום לאדם להבין מה היתרונות והחסרונות של העמדה שהוא מחזיק בה. להגדיל את החסרונות של ... על כך שהם עדיין רוצים להשיג הבנה או שלום מסוים. לסיכום, אליעד כהן מציג גישה יסודית לגישור בין אנשים, המושתתת על בירור מעמיק של עובדות ופירושים, הפחתת המחויבות של כל צד לעמדתו, יצירת מוטיבציה לפשרה, והסברה מעמיקה של החסרונות והיתרונות בכל דעה. גישה זו מיועדת למגשרים משפחתיים, יועצים, מאמנים, מטפלים וכל מי שעוסק בגישור בין אנשים. איך לגשר בין אנשים? איך לנהל גישור משפחתי? איך להפחית מחויבות של אנשים לדעותיהם? איך לשכנע אנשים להתפשר? גישור בין הורים לילדים טיפים למגשרים משפחתיים ...
איך לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי
איך לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי
... לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי איך עושים שלום במשפחה? איך לגשר בין אנשים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלות הנוגעות ליחסים במשפחה ולסכסוכים משפחתיים. המטרה היא להבין כיצד ניתן לגשר ולמצוא פתרונות למריבות בתוך המשפחה, כולל בעיות של אלימות במשפחה, כעסים פנימיים, וטענות הדדיות. ההרצאה נפתחת בשיחה על נושא הסכסוכים המשפחתיים, כאשר אליעד ... שמתרחשים בתוך כל סכסוך כזה: 1. השלב הראשון - התמודדות עם המצב הרגשי של כל צד, תהליך שמערב הבנה, אמפתיה וקבלת הטענות של הצד השני. 2. השלב השני - חיפוש אחרי הדרך לגשר על הפערים ולהשיב את המשפחה למצב של שלום ושליטה. כאשר מדובר על איך לעשות שלום במשפחה, אליעד מסביר כי הדבר החשוב ביותר הוא לא להילחם על האמת או על הוכחות, ... והאמפתיה כלפי הצד השני הם המפתח לפתור סכסוכים במשפחה. כל צד צריך להבין גם את מצבו של האחר, ואם כל אחד יעשה זאת, יהיה יותר קל למצוא פתרון ולשוב למצב של שלום בית. איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי שלום בית אלימות במשפחה גישור משפחתי יעוץ משפחתי ...
גישור משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים
גישור משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים
גישור משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים כיצד ניתן לגשר בין הורה לילד כאשר יש תחושת האשמה הדדית? אליעד כהן מסביר כיצד אפשר לגשר בין הורים לילדים כאשר יש תחושת אשמה הדדית ביניהם. הוא נותן דוגמה למקרה ספציפי שבו האב מאשים את הבן בכך שהוא לא דואג לו ולא מטפל ... במפורש לאב: בסוף אתה ממילא תמות, אז למה שאבזבז את המשאבים שלי עליך במקום להשקיע בעצמי? אליעד מדגיש שגישור אמיתי חייב לכלול הבנה עמוקה של הגדרת הגישור. אם המטרה היא להגיע לכך שהאב יפסיק להאשים את הבן, צריך לגרום לאב להבין שהבן לא חייב לו דבר. אם האב ישנה את תפיסתו לגבי מה שמגיע ... אם האב יפנים את המציאות הזו, הוא יוכל להיות פחות מתוסכל ויפסיק להאשים את בנו באופן תדיר. האם המטרה בגישור היא לשנות את ההתנהגות או את נקודת המבט? אליעד מדגיש שהמטרה העיקרית של גישור משפחתי אמיתי היא לא בהכרח לשנות את ההתנהגות של הילד, אלא לשנות את נקודת המבט של ההורה לגבי מה שהוא מצפה מהילד. האב צריך להבין ... יגיע להבנה זו, הוא יהיה פתוח יותר לקבל את המציאות כמו שהיא ולהפסיק להאשים את בנו. מדוע חשוב להתחיל בגישור עם אמפתיה והסכמה עם רגשות ההורה? אליעד מסביר שלפני שמנסים לשנות את נקודת המבט של ההורה, יש להתחיל מאמפתיה אמיתית והסכמה עם מה ... ברגע שהאב יבין זאת, הוא פחות יפגע כאשר הבן לא עומד בציפיות שלו, וכתוצאה מכך היחסים ביניהם ישתפרו. איך לגשר בין הורים לילדים? הילד לא מכבד את ההורים, מה לעשות? גישור משפחתי ופתרון מריבות במשפחה איך לגרום לילדים לכבד את ההורים? מה לעשות כשההורה מאשים את הילד? כיצד לשפר את הקשר בין הורה לילד? האם ...
איך להגיע להבנה? איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים
איך להגיע להבנה? איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים
... איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים איך לנהל שיחה נכונה ולהגיע להבנה ... חושבים, אלא מבקשים מהם להסביר את נקודת המבט שלהם בצורה ברורה יותר. כשאדם מבקש להבין את הזווית של הצד השני, הוא יוכל לגשר ולהגיע להסכמה במקום להיתקל בקירות של חוסר ...
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מריבה על ירושה, סכסוכי ירושה, גישור ירושה, הדרכת מגשרים, הדרכה למגשרים, איך לגשר בין אנשים? איך לפתור סכסוך משפחתי? אימון למגשרים, לימודי גישור
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מריבה על ירושה, סכסוכי ירושה, גישור ירושה, הדרכת מגשרים, הדרכה למגשרים, איך לגשר בין אנשים? איך לפתור סכסוך משפחתי? אימון למגשרים, לימודי גישור
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מריבה על ירושה, סכסוכי ירושה, גישור ירושה, הדרכת מגשרים, הדרכה למגשרים, איך לגשר בין אנשים? איך לפתור סכסוך משפחתי? אימון למגשרים, לימודי גישור מה עושים כשיש סכסוך משפחתי על ירושה? ההרצאה עוסקת בנושא סכסוכי ירושה וגישור משפחתי, ומסבירה בפרטי פרטים איך לגשר בין אנשים בסכסוכי ירושה. אליעד כהן ... משפחתי סביב ירושה? אליעד מדגים איך מתחילים בגישור משפחתי על ידי בירור הפרטים ... ירגישו בטוחים. איך מוצאים פתרונות יצירתיים בגישור ירושה? אליעד מציע למגשרים ולמי שעוסק באימון למגשרים לחפש פתרונות יצירתיים שיאפשרו לשני הצדדים לצאת מרוצים. הוא מבהיר שתפקידו של המגשר הוא להבין תחילה מה כל צד רוצה באופן ... את אותה הפונקציה? איך ניתן לשכנע צד סרבן בגישור משפחתי? אליעד מציע, שכדי לשכנע את ... סיפוק מסוים. לסיכום, אליעד מדגיש שהשלב הראשון בגישור משפחתי ובמיוחד בגישור ירושה הוא בירור ברור ומדויק של ... סכסוך ירושה? מה עושים כשהבן לא מוכן לחתום בגישור משפחתי? איך מגשרים על סכסוך משפחתי? גישור ירושה דוגמאות לימודי גישור משפחתי איך להגיע לפשרה בירושה? אימון למגשרים מתחילים ...
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה איך לפתור סכסוך ... שהם חשים שחסר להם. איך לפתור קנאה בין אחים? מה לעשות עם ילד שמרגיש קיפוח? גישור משפחתי ביחסי הורים וילדים איך מחנכים ילדים להיות עצמאיים רגשית? האם הורים חייבים לתת יחס שווה ...
גישור משפחתי, פתרון סכסוכים, גישור קונפליקט במשפחה, לגשר בין אנשים, בעיות במשפחה, קצר בתקשורת, בעיות בתקשורת, הורים וילדים, חינוך ילדים, מערכות יחסים, מגשר משפחתי, אימון משפחתי
גישור משפחתי, פתרון סכסוכים, גישור קונפליקט במשפחה, לגשר בין אנשים, בעיות במשפחה, קצר בתקשורת, בעיות בתקשורת, הורים וילדים, חינוך ילדים, מערכות יחסים, מגשר משפחתי, אימון משפחתי
גישור משפחתי, פתרון סכסוכים, גישור קונפליקט במשפחה, לגשר בין אנשים, בעיות במשפחה, קצר בתקשורת, בעיות בתקשורת, הורים וילדים, חינוך ילדים, מערכות יחסים, מגשר משפחתי, אימון משפחתי מהם סימנים ומסרים עקיפים בתקשורת בין אנשים? במסגרת השיחה על גישור משפחתי ופתרון סכסוכים, אליעד כהן עוסק בצורה מעמיקה בתופעה נפוצה אך סמויה של תקשורת עקיפה והעברת מסרים ...
איך לקבל החלטה בקבוצה? ניתוח שאלה, קבלת החלטה, איך מקבלים החלטה בקבוצה? איך לקבל החלטה קבוצתית? איך להגיע להסכמה? איך ליצור הסכמה בין אנשים? גישור, תקשורת בין אישית, איך לגשר בין אנשים?
איך לקבל החלטה בקבוצה? ניתוח שאלה, קבלת החלטה, איך מקבלים החלטה בקבוצה? איך לקבל החלטה קבוצתית? איך להגיע להסכמה? איך ליצור הסכמה בין אנשים? גישור, תקשורת בין אישית, איך לגשר בין אנשים?
... לקבל החלטה בקבוצה? ניתוח שאלה, קבלת החלטה, איך מקבלים החלטה בקבוצה? איך לקבל החלטה קבוצתית? איך להגיע להסכמה? איך ליצור הסכמה בין אנשים? גישור , תקשורת בין אישית, איך לגשר בין אנשים? איך מקבלים החלטה הטובה ביותר בקבוצה? כאשר קבוצה עומדת בפני דילמה וצריכה לקבל החלטה, ... ולשאול שאלות ממוקדות יותר, כדי לוודא שכל חברי הקבוצה מבינים את הדברים באותו האופן. איך לקבל החלטה קבוצתית? איך להגיע להסכמה בקבוצה? גישור בין אנשים מהי החלטה טובה? איך יוצרים תקשורת אפקטיבית בקבוצה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לגשר, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לגשר, איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, מורה רוחני מומלץ, מאמן אישי לביטחון עצמי בתחום לגשר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 13:29:07 - wesi1