אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ויתור ✔יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
מה לעשות כשהזוגיות לא מתנהלת כרצונך?

כאשר בן או בת הזוג שלך לא מתנהגים כפי שאתה מצפה, לדוגמה, כאשר אתה רוצה שבת הזוג תכין לך ארוחת ערב והיא לא עושה זאת, אתה עומד בפני כמה אפשרויות כיצד לפעול. השאלה שעולה היא כיצד לבחור את האפשרות ההגיונית והנכונה ביותר לפעולה? ישנן אפשרויות רבות, כגון לשתוק ולקבל את המצב, לריב על כך, לאיים, להחניף, או לשנות את הרצון שלך כך שלא תצטרך את הדבר מלכתחילה.

השאלה "מה הכי נכון לעשות?" דורשת בירור מעמיק של הסיבות שבגללן הצד השני לא התנהג כפי שאתה רוצה. עליך לשאול את עצמך שלוש שאלות עיקריות לפני שאתה בוחר כיצד להגיב:
  • האם בן הזוג ידע שאני רוצה את הדבר הזה?
  • האם הוא יכול היה לעשות את זה?
  • האם הוא רצה לעשות את זה?
מה הסיבות שגורמות למישהו לא להיענות לרצונות שלך?

אליעד כהן מסביר שיש שלוש סיבות אפשריות מדוע האדם השני לא עשה את מה שרצית:
  • הוא לא מודע או לא יודע שזה מה שאתה רוצה.
  • הוא לא יכול (פיזית, רגשית או מנטלית) לעשות זאת.
  • הוא לא רוצה לעשות זאת.
אם בת הזוג לא הכינה ארוחת ערב, אולי היא לא יודעת שציפית לכך, או שהיא לא יכולה להכין ארוחת ערב מסיבה כלשהי, למשל עייפות או מחלה. ייתכן גם שהיא פשוט לא רוצה להכין את הארוחה מסיבות שונות, כגון חוסר חשק או רצון לעשות משהו אחר.

מה עושים כאשר בן הזוג באמת לא יכול לתת לך את מה שאתה רוצה?

אם האדם השני לא מסוגל לתת לך את מה שאתה רוצה, למשל אשתך לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא חולה או עייפה, אם אתה תכעס או תעיר לה, אתה רק תחמיר את תחושת הרע שלה עם עצמה. למשל, אם תחליט להכין לה בעצמך את הארוחה כדי להראות כמה אתה אוהב אותה, זה עלול להחמיר את ההרגשה הרעה שלה, כי זה מדגיש את חוסר היכולת שלה לספק לך את מה שאתה רוצה. במקרה כזה, עדיף להראות שאתה מקבל ומבין את המצב שלה ואוהב אותה כפי שהיא, מבלי להעמיס עליה לחץ נוסף.

יחד עם זאת, יש גם אפשרות מתוחכמת יותר: אתה יכול לשדר שאתה בכל זאת רוצה את מה שהיא לא יכולה לספק, כדי לגרום לה להרגיש רע עם עצמה. לא מתוך כוונה רעה, אלא משום שזה יוצר אצלה קונפליקט פנימי, ודווקא הקונפליקט הזה יכול לחזק את רגשות האהבה שלה כלפיך, כי הוא מוכיח לה שהיא רוצה לעשות לך טוב. עם זאת, אליעד מבהיר שהאפשרות הזאת מתאימה רק במצבים מסוימים ובמינונים נכונים.

מה אם בן הזוג לא יודע או לא זוכר את הרצונות שלך?

לפעמים האדם השני יודע שאתה רוצה משהו, אך לא זוכר זאת בעוצמה מספיק חזקה, ולכן לא מתייחס לכך ברגע הרלוונטי. במקרה כזה, התגובה הנכונה תהיה לנסות לחזק את המודעות שלו לגבי הרצונות שלך, כלומר, לעזור לו לזכור ולהפנים אותם באופן עמוק יותר.

איך להתמודד כשבן הזוג שלך לא רוצה לתת לך את מה שאתה מבקש?

כשבן הזוג פשוט לא רוצה לעשות מה שביקשת, ראשית חשוב להבין מדוע הוא לא רוצה. יכולות להיות לכך סיבות רבות: אולי הוא פוחד לאהוב יותר מדי, אולי יש לו סיבה רגשית אחרת, או אולי הוא מעדיף משהו אחר באותו הרגע. לפני שמחליטים כיצד להגיב, חשוב לנתח לעומק את המניעים שלו ולבדוק מה בדיוק מסתתר מאחורי הסירוב.

כאשר מתברר לך שהסיבה היא באמת חוסר רצון (לדוגמה, במקרה קיצוני שבו גילית שבת הזוג בוגדת בך), הנטייה הטבעית של רוב האנשים היא להסיק שזה נובע מכך שהם לא טובים מספיק. הדבר גורם להם להרגיש רע עם עצמם, להפוך לכועסים ועצבניים, ולהתחיל להתייחס לבן הזוג כאויב. ככל שאתה מרגיש רע יותר עם עצמך, אתה מפנה יותר כעס אל בן הזוג, וכך הקשר מידרדר עוד יותר.

אליעד מסביר שהדרך הנכונה היא דווקא לעשות הפוך. אם גילית שבת הזוג לא אוהבת אותך מספיק, אתה צריך להשתדל לתת לה עוד יותר טוב, לפי איך שהיא מגדירה מהו הטוב הזה. כלומר, עליך לבדוק מה טוב לה באדם האחר ולנסות להיות אפילו יותר טוב...
עכשיו נגיד שאתה בזוגיות אוקי ונגיד שאתה מצפה מהבת זוג שלך למשהו מסוים והיא עושה אחרת, מה לדוגמה נגיד שאתה מצפה ש...?

ש: היא תכין לי ארוחת ערב.

אליעד: תכין לך ארוחת ערב.

ש: והיא לא מכינה.

אליעד: והיא לא מכינה ארוחת ערב נכון אוקי, עכשיו אתה מצפה שהיא תכין ארוחת ערב והיא לא מכינה ארוחת ערב אוקי מה זה גורם לך להיות לא מרוצה נכון, נכון או לא נכון?

ש: נניח.

אליעד: באופן יחסי אם אתה רוצה שהיא תכין לך ארוחת ערב והיא לא מכינה לך ארוחת ערב אז באופן יחסי אתה לא מרוצה ממנה נכון.

ש: נניח בסדר נמשיך.

אליעד: עכשיו השאלה היא זה ברמת העיקרון ברגע שאת לא מרוצה מהתנהגות של בן זוג שלך מה הדרך הנכונה לפעול כי יש הרבה דרכים מה לעשות, אפשרות אחת אומרת לשתוק אפשרות אחת אומרת לקבל את זה ואפשרות אחרת אומרת לריב איתו אפשרות אחרת אומרת נריב איתו על זה ואפשרות אחרת אומרת נגרום לו לעשות את זה, אפשרות אחרת אומרת נאיים עליו אפשרות אחרת אומרת נחניף לו יש המון אפשרויות המון אפשרויות מה לעשות, אפשרות אחרת בוא נשנה את הרצון בוא נפסיק לרצות את מה שהוא לא נותן יש הרבה אפשרויות עכשיו השאלה היא זה איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: אני הייתי הולך על האפשרות שלי.

אליעד: אתה שמעת מה אני שאלתי מה אני שאלתי?

ש: מה האפשרות הכי, איזו אפשרות לבחור בין כל האפשרויות.

אליעד: איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: בהנחה שאתה לא מרוצה.

אליעד: כן בהנחה שיש משהו נגד רצונך איזו אפשרות תבחר.

ש: מה שיהיה הכי מהיר יתן לך רווח הכי גבוהה והפסד הכי נמוך.

אליעד: נכון אבל כשאנחנו שאלנו מה האפשרות הכי נכונה לבחור הפירוש של השאלה הוא האפשרות שתיתן לך את הרווח הכי גבוהה והכי בדרך הכי מהירה שיש לה יותר יתרונות מחסרונות אבל השאלה איך תדע מה האפשרות, זה לא זה איזו תשובה כללית זה כמו תבחר את האפשרות יכולת להגיד "אתה יודע מה האפשרות הכי הגיונית שתבחר האפשרות הטובה ביותר" או האפשרות ההגיונית ביותר.

ש: מה שאני אמרתי זה רמה מתחת לזה יכול להיות שיש עוד רמה מתחת לזה.

אליעד: לא הגיונית פירושה זו שתיתן לך את התועלת הגדולה ביותר זאת ההגדרה של הגיוני זאת ההגדרה אבל זה לא אמר לי איזו דרך לבחור.

ש: איך אפשר לדעת איזה דרך לבחור כל אחת אומרת אחרת.

אליעד: לא יודע אז תשאלי שאת לא יודעת איזה דרך לבחור זאת עוד שאלה.

ש: לגבי ארוחת הערב?

אליעד: תכף אני אתן לך נוסחה שתעזור לך לדעת מה האפשרות הנכונה לבחור.

ש: אני חושב השאלה מה המטרה שלך.

אליעד: בהנחה שאתה רוצה שיהיה לך טוב ולא טוב לך בזוגיות הזאת כי רצית ארוחת ערב והיא לא הכינה ארוחת ערב.

ש: בסדר אם המטרה שלך סתם לריב עם בת הזוג אם יש לך הזדמנות כסח.

אליעד: נכון.

ש: אם המטרה שלך שהיא בפעם הבאה תבקש ממנה היא תכין לך.

אליעד: המטרה שלך זה שלא יהיה לך רע מזה שהיא לא מכינה לך ארוחת ערב לדוגמה כגון שהיא תכין ולכן מה עדיף לעשות להגיד לה לבקש לריב איתה לאיים מה לעשות?

ש: אני הייתי בוחר בדרך אני מכין לה מכין לה פעם אחת בכייף בשמחה נותן לה שהיא תרגיש טוב.

אליעד: אתה מספר לנו מה היית עושה אבל זה שהיית עושה את זה זה לא אומר שזה הפתרון הנכון זה הפתרון הכי גרוע עכשיו הבאת עכשיו הבאת את הפתרון שמעולם לא היה פתרון גרוע ממנו.

ש: זה הפתרון הכי נכון בשבילי.

אליעד: מי החליט שהוא הכי נכון בשבילך?

ש: אני.

אליעד: לא מי אמר שהוא הכי נכון אבל אולי יש פתרון יותר טוב, אני שמעתי על אישה שבעלה לא העריך אותה ומה שהיא עשתה אני אראה לו שאני מעריכה אותו ואז הוא יעריך אותי בחזרה ואז היא העריכה והעריכה אותו וככל שהיא העריכה אותו יותר הוא העריך אותה פחות, בדיוק הפוך דווקא היא אמרה אני אראה לו כמה אני אוהבת אותו ואז הוא אהב אותה פחות.

ש: אז היה מקרה כזה אבל מהממוצע הוא שבדרך כלל.

אליעד: מאיפה אתה יודע מה הממוצע טוב בא נתקדם שכל הרבה אין.

ש: עדיין אין.

אליעד: כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר שמאחר בהנחה שאני לא מרוצה מזה שהיא לא הכינה לי ארוחת ערב אני הייתי משכנע את עצמי שאני לא כזה רעב.

אליעד: אז זה הפתרון שלך.

ש: זה הפתרון שלי כן.

אליעד: ואם היא תלך ותעזוב אותך אז תשכנע את עצמך שלא אהבת אותה בסדר גמור, שנייה זאת תשובה לשאלה איך אתה לא תרגיש רע עם עצמך זה לא בהכרח קשור לזוגיות אבל, זאת אומרת בהנחה שאתה רוצה להישאר בזוגיות ושהיה לך גם טוב בזוגיות אתה יכול להגיד אני מבחינתי אשכנע את עצמי שאני לא יודע כלום וזהו לא זאת גם אפשרות, תגיד אני לא יודע כלום מי אמר אולי היא הכינה לי ואכלתי ולא שמתי לב גם יכול להיות אולי הכל יכול להיות.

לא עכשיו אני אתן לכם משהו אחר לגמרי מה המהות של העניין המהות של העניין הוא שמישהו עושה משהו שאתה לא רוצה שהוא יעשה את זה נכון, עכשיו אם אנחנו רוצים לשנות את הסיטואציה אנחנו מה אנחנו רוצים או לקבל את הסיטואציה או לשנות את הסיטואציה נכון איך נדע, איך נדע האם עדיף לי לבחור לקבל את הסיטואציה או עדיף לי לנסות לשנות את הסיטואציה ואם לשנות את הסיטואציה איך לשנות את הסיטואציה.

איך נדע מה עדיף אז מה השאלה הראשונה שאנחנו צריכים לשאול למה הסיטואציה היא ככה מה הסיבה שזה ככה, זאת אומרת אם עכשיו אתה מנסה לעבור אתה הולך ואתה פתאום רואה משהו שחוסם בעדך לעבור איך אתה מחליט אם להזיז אותו או לעבור סביבו אתה שואל מה הדבר הזה אם זה דלת אתה אומר וואלה אני יכול לפתוח לעבור אם אני לא אזיז את הקיר אני אעבור סביבו נכון. זאת אומרת אתה קודם כל בודק רגע מה עוצר אותי בכלל לפני שאתה מחליט אם להסתובב אם לעשות פרסה קודם כל אתה אומר רגע מה עוצר אותי במה זה תלוי אם הוא פה או לא במה תלוי אם לשנות אותו ולפי זה אתה מחליט.

עכשיו מה אני הסברתי שלושה דברים שגורמים לבן אדם לא לעשות משהו נכון, מה שלושתם?

ש: לא רוצה לא יכול או שהוא לא מבין או שהוא לא יכול.

אליעד: נכון שלושה דברים 1. שהוא לא רוצה 2. שהוא לא יכול 3. הוא לא מודע לזה. זאת אומרת כשאשתך לא מכינה לך חביתה יכולות להיות שלוש אופציות או שהיא לא מודעת לזה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב או שהיא לא מודעת לזה שבא לך שהיא תכין לך ארוחת ערב או שהיא לא רוצה להכין לך ארוחת ערב או שהיא לא יכולה להכין לך ארוחת ערב זה קודם כל שלוש האפשרויות, יש עוד אפשרות? אילו ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב והיא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא הייתה מכינה לך ארוחת ערב.

עכשיו להגיד היא הייתה באותו זמן עסוקה זה כמו להגיד לא יכלה, אוקי להגיד באותו רגע היה משהו יותר חשוב זה כמו להגיד לא יכלה / לא רצתה זה לא משנה אבל בגדול אם היא ידעה שאתה רוצה והיא רצתה לעשות את מה שאתה רוצה והיא יכלה לעשות את מה שאתה רוצה הייתה עושה את מה שאתה רוצה. זאת אומרת שכשאשתך לא הכינה לך ארוחת ערב או כי לא רצתה היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא לא רצתה, למה היא לא רצתה עוד שאלה אחרת.

אפשרות נוספת שהיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא לא יכלה להכין לך ארוחת ערב למה לא יודע אבל היא לא יכלה, אפשרות נוספת שהיא מאוד רצתה לעשות את מה שאתה רוצה היא יכלה להכין לך ארוחת ערב אבל היא לא ידעה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב. ולכן כאשר בן בת זוג שלך עושה משהו נגד רצונך קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך למה הוא עושה את זה האם בגלל שהוא לא יודע שאני רוצה את זה האם בגלל שהוא לא יכול לעשות את זה, האם בגלל שהוא לא רוצה לעשות את זה קודם כל לשאול את השאלה הזאת מזה אנחנו גוזרים את ההמשך.

עכשיו אם לדוגמה זה נובע מזה נגיד שהוא לא יכול נגיד בא נלך על האופציה של לא יכול, אוקי אז אם אתה תעיר לו ונניח שהוא באמת לא יכול לעשות את מה שאתה רוצה אם אתה תעיר לו אתה תגרום לו לשנוא אותך כי אתה תעשה לו רע כי יכול להיות שהוא מאוד רוצה לעשות לך טוב והוא יודע מה אתה רוצה ורע לו מזה שהוא לא יכול לעשות לך טוב כי אם הוא רוצה ויודע והוא לא יכול זאת אומרת שרע לו מזה שהוא לא מביא לך את מה שאתה רוצה ואם אתה תעיר לו על זה עכשיו תעשה לו עוד יותר רע ואם אתה עכשיו תכין לה ארוחת ערב נגיד שאשתך נגיד לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא לא מרגישה טוב ואתה תכין ארוחת ערב ואתה תראה לה כמה אתה אוהב אותה עכשיו עשית לה עוד יותר רע כי היא אומרת "הנה ואני לא יכולה להכין ארוחת ערב" ולכן הפתרון הזה הוא פתרון לא נכון.

אוקי לעומת זאת אם נגיד מדובר נגיד על מקרה, אז אוקי אז אם נגיד מדובר על מקרה של יכולת שהבן אדם השני באמת לא יכול אז או שתנסה לגרום לו להיות מסוגל להיות יכול לעשות את מה שאתה רוצה או שתראה לו שאתה אוהב אותו איך שהוא גם כאילו שאתה אוהב אותו איך שהוא ודווקא תקבל בעצמך שהוא לא יכול לתת לך את זה, למה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו על זה שהוא לא יכול להעניק לך משהו שהוא יודע שאתה רוצה ושהוא רוצה לתת לך אותו ושהוא לא יכול לתת לך אותו זה נגיד כיוון אחד.

כיוון נוסף עכשיו עוד יותר מתוחכם שהוא עוד יותר מתוחכם זה בא נגיד שהבן אדם השני לא יכול לתת לך משהו אתה עדיין יכול לשדר לו שאתה רוצה את הדבר הזה למרות שהוא לא יכול לתת לך אותו כי אתה רוצה שהוא ירגיש רע מזה שהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך אותו ולמה אתה רוצה שהוא ירגיש מזה רע כי לא בשביל לעשות לו רע כי בסופו של דבר זאת דרך עבורו לאהוב אותך יותר כי ככה כשהוא בקונפליקט עם עצמו איכשהו זה גם גורם לו לאהוב אותך יותר אבל זה סיפור יותר מתוחכם, אבל בא נלך בפשוטו על פי פשוטו אם הוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת תשדר לו שאתה לא רוצה את זה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו זה בפשוטו.

עוד פעם בעומק יש גם יתרונות לזה שהוא ירגיש רע מזה שהוא לא יכול לתת לך משהו שאתה רוצה כי ככה זה כאילו מוכיח לו שהוא אוהב אותך מזה שהוא מרגיש רע יש לזה גם איזה יתרונות אבל בא נניח שהפשוט.

ש: מוכיח לו או מוכיח לך?

אליעד: מוכיח לו דווקא.

ש: גם לך.

אליעד: לא את עכשיו לא צריכה לא בשבילך מדברים עכשיו בשבילו.

ש: אם הוא מרגיש רע שהוא לא יכול לתת לך משהו זה מוכיח לך שהוא אוהב אותך.

אליעד: מה האינטרס שלך בסדר שנייה, מה האינטרס שלך שמישהו יודע שאת רוצה משהו נגיד שיש לך ילד שהוא לא יכול לעשות משהו ואת יכולה לשדר לו "אני מקבלת אותך איך שאתה הכל בסדר" או "וואלה אני באמת כועסת שאתה לא יכול לתת לי את זה" והוא באמת לא יכול לתת לך את זה, מה עדיף לך שהוא יחשוב בהנחה שאת אוהבת אותו או בהנחה שאת רוצה שיהיה בינכם קשר יותר טוב?

ש: את הראשון.

אליעד: שהוא?

ש: שהוא בסדר עם זה שהוא לא נותן.

אליעד: טוב אז על פי פשוטו אז נשאר "אני אוהבת אותך איך שאתה הכל בסדר אתה חולה אני מבינה הכל בסדר" אבל איפשהו אם הוא מרגיש רע מזה שהוא רוצה לעזור לך למרות שהוא חולה זה גם מחזק את הקשר אפילו זה לא רק מחליש את הקשר כי זאת הזדמנות עבורו לאהוב בכלל זאת הזדמנות לאהוב, אם עכשיו כל פעם כשמישהו לא יכול לתת לך משהו תגידי לו "אני לא צריכה את זה" אז איך הוא ידע שהוא אוהב אותך הוא יודע שהוא אוהב אותך כשהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך והוא מרגיש מזה רע אז אפילו הוא איפשהו מחזק את האהבה גם מחזק גם מחליש אוקי אבל זה במינונים מסוימים.

אבל בכל מקרה מה שאני מנסה להראות אם הסיבה שהבן אדם השני לא נותן לך את מה שאתה רוצה כי הוא לא יכול, עכשיו לא יכול זה יכול להיות מהרבה סיבות לא יכול רגשית לא יכול מנטלית לא יכול שכלית לא יכול פיזית לא יודע יכול להיות הרבה למה הוא לא יכול אז זה כיוון פעולה אחד. עכשיו בהנחה נגיד שהוא לא יודע הוא לא יודע שזה מה שאתה אוהב אתה בטוח שהוא יודע אבל הוא לא יודע מה לעשות שהוא לא יודע, מה לעשות שהוא יודע והוא לא זכר זה לא שהוא לא יודע הוא יודע אבל הוא לא זכר, זאת אומרת הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא רצה הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא יכל הוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא זכר שאתה אוהב את זה.

זאת אומרת הוא ידע בעוצמה חלשה אז אולי הפתרון הוא לגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה, איך נגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה זאת גם שאלה.

הלאה עכשיו יכול להיות לדוגמה לצורך העניין שהוא לא רוצה הוא לא רוצה, עכשיו למה הוא לא רוצה זאת גם שאלה למה הוא לא רוצה אז צריך לראות איך תוקפים את זה אולי הוא לא אוהב מספיק אולי הוא, יכול להיות כל מיני סיבות למה הוא לא רוצה אולי הוא מפחד לאהוב אולי מרוב שהוא אוהב הוא מפחד להראות שהוא אוהב יכול הרבה מאוד.

ש: אולי הוא רוצה משהו אחר בכלל או שמעדיף, הוא מעדיף לעשות משהו אחר מאשר.

אליעד: אבל למה הוא לא עשה את זה כי הוא לא ידע שאני רוצה את זה כי הוא לא יכל לעשות את זה או כי הוא לא רצה לעשות את זה?

ש: הוא לא רצה את זה כי הוא רצה משהו אחר.

אליעד: בסדר אבל הרעיון הוא שהוא לא רצה, עכשיו אם אני יודע שהוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא רצה אנחנו נגיב בצורה אחרת מה שאני חותר שכשמישהו עושה משהו שאת לא רוצה, עכשיו בוא נגזור את זה לילדה שלך היא עושה משהו שאת לא רוצה מה הדרך הנכונה להגיב תשובה קודם כל תשאלי את עצמך למה היא לא עושה את זה כי היא לא רוצה כי היא לא יכולה או כי היא לא מבינה מה היא צריכה לעשות ואולי זה גם וגם אולי היא גם קצת לא רוצה גם קצת לא מבינה וגם קצת לא יכולה קצת קשה לה קצת פה קצת שם, למה הילד לא עושה כלים הוא גם קצת לא בא לו לעשות כלים הוא גם קצת לא באמת יודע לעשות כלים וגם קצת קשה לו לעשות כלים כי הוא לא מחזיק את הצלחות באותה נוחות כמוני כי אני יותר מבוגר ויש לו ידיים יותר קטנות נניח.

קצת וקצת ואז אנחנו נגיב בדרך פעולה אחרת עכשיו מה עושים רוב האנשים כשמשהו נגד רצונם הם מהמרים על משהו מסוים עושים משהו מסוים ואז גם יוצא משהו מסוים. עכשיו בוא ניתן כיוון אחר נגיד לדוגמה שאת מגלה שהבן שלך לדוגמה נגיד יודע מה את רוצה יכול לעשות את מה שאת רוצה ולא עושה מה את רוצה כי הוא לא רוצה לעשות את מה שאת רוצה אבל בא נניח שאת מגלה שהוא לא עושה את זה כי הוא לא מספיק אוהב אותך נניח, אז מה הדרך הנכונה לפעול כאן אז כאן יש כמה דרכים אז מה שרוב האנשים עושים עכשיו אני אומר על הרוב מה רוב האנשים עושים אומרים אוקי, רוב האנשים בכלל מניחים שאם השני לא עושה משהו זה כנראה כי הוא לא אוהב אותם זה בכלל בלי קשר לכלום.

למה בגלל שאנשים לא אוהבים את עצמם אז הם כל הזמן מחפשים הוכחות שהמציאות דפוקה ואז אם מישהו עושה משהו שהוא יכול להתפרש שהוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותם אז הוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותי אין אפשרות שהוא לא ידע ואין אפשרות שהוא לא יכל בדרך כלל אתה תהמר שעשו את זה כי לא אוהבים אותך בדרך כלל, בן אדם שהוא נגיד גנב ועכשיו יעצרו אותו לבדיקה הוא יחשוב שעצרו אותו כי מחפשים אותו כי הוא גנב, בן אדם שהוא חושב שהוא טיפש מישהו יגיד לידו משפט הוא יחשוב "ואם יש אפשרות לפרש שהוא התכוון לומר שאני טיפש הוא התכוון לומר שאני טיפש", בן אדם שחושב שהולכים לרצוח אותו הוא יראה סכין הוא יחשוב שזה מי שרצה לרצוח אותו זה סכין שלו ככה זה עובד בעולם.

עכשיו בדרך כלל אנשים כשהם לא כל כך אוהבים את עצמם אם מישהו עושה משהו שיכול להתפרש בגלל עייפות יכול להתפרש בגלל חוסר ידע יכול להיפרש בגלל חוסר יכולת יכול להתפרש בגלל חוסר רצון ובתוך החוסר רצון אפשר לתת מאה סיבות ואחת הסיבות היא שהוא לא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי זה הפירוש ככה זה הוא לא אוהב אותי, כי הפחד שהוא לא אוהב אותי כל הזמן מהדהד "אולי הוא לא אוהב אותי ואולי הוא לא, הוא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי?" ואז יש "הנה יש לי הוכחות שהוא לא אוהב אותי"...
ידע מוצלח אני חושב ש לרצון חיים יכולות עצבני להתמודד הוכחה החלטות אני טיפש 3 סיבות 3 סיבות שמישהו 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור בעיות בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גירושים גירושין גישור גישור זוגי גישור לזוגות האם להעיר לו האם להתגרש האם להתגרש ממנו האם לריב איתו הכי נכון הכי נכון לעשות הקשבה וותרנות ויתור זוגי זוגיות זוגיות טובה טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ לזוגות יעוץ לזוגיות יעוץ לזוגיות טובה לא מקשיב לך להעיר להתגרש להתגרש ממנו להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לוותר או לריב לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור בעיות בזוגיות לריב לריב איתו מאבק מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מה הכי נכון מה הכי נכון לעשות מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מישהו לא מקשיב לך מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות סיבה סיבות עקשנות פתירת בעיות פתרון בעיות
יאוש, ויתור, אכזבה, תקווה, אין שום יאוש בעולם כלל, מה זה יאוש? למה יש יאוש? ממה נובע יאושר, למה לא להתייאש? למה אסור להתייאש? איך לא להתייאש? אין דבר העומד בפני הרצון
יאוש, ויתור, אכזבה, תקווה, אין שום יאוש בעולם כלל, מה זה יאוש? למה יש יאוש? ממה נובע יאושר, למה לא להתייאש? למה אסור להתייאש? איך לא להתייאש? אין דבר העומד בפני הרצון
... ויתור , אכזבה, תקווה, אין שום יאוש ... אם יש לך רצון ממומש שייך להגיד יאוש לגבי רצון שמתממש לא, מתי שייך ייאוש אם יש לך רצון שלא מתממש עכשיו מה קורה במצב שיש לך רצון שלא מתממש אז אתה יכול להרגיש מזה רע אתה יכול להגיד אני אוותר על הרצון, אתה יכול להתייאש מזה ...
האם לוותר על ידידים למען הזוגיות? קנאות של בני זוג, האם להיות בקשר עם ידידים בזוגיות? ידידות בזוגיות, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, לא רוצה שיהיו לי ידידות, לא רוצה שיהיו לי ידידים, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, להתפשר בזוגיות
האם לוותר על ידידים למען הזוגיות? קנאות של בני זוג, האם להיות בקשר עם ידידים בזוגיות? ידידות בזוגיות, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, לא רוצה שיהיו לי ידידות, לא רוצה שיהיו לי ידידים, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, להתפשר בזוגיות
... לוותר על ידידים למען הזוגיות? קנאות של בני זוג, האם להיות בקשר עם ידידים בזוגיות? ידידות בזוגיות, בת זוג קנאית, בן זוג קנאי, לא רוצה שיהיו לי ידידות, לא רוצה שיהיו לי ידידים, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, להתפשר בזוגיות האם כדאי לוותר על ידידים בשביל הזוגיות? אחד הנושאים המורכבים ביותר בזוגיות הוא השאלה האם כדאי לוותר על ידידים או ידידות בשביל מערכת היחסים הזוגית. פעמים רבות, בן זוג אחד או בת הזוג דורשים שהאדם השני יפסיק את קשריו הקרובים עם אנשים אחרים כדי להרגיש טוב יותר, מוגנים או ... קשר משמעותי נוסף עלולה לגרום לתחושה של חוסר שקט וחוסר יציבות רגשית. מה המשמעות של ויתור על ידידים בזוגיות? כאשר בן זוג מבקש או דורש להפסיק קשרי ידידות, חשוב להבין את ההשלכות של החלטה זו. מצד אחד, ויתור על ידידים עשוי לפתור בעיות זמניות בזוגיות, להפחית מתח וחיכוכים ולתת תחושה שהקשר הזוגי מחוזק ובטוח יותר. כאשר הצד השני רואה שבן או בת הזוג מוכן לוותר על קשרים חברתיים למענו, זה עשוי לעורר תחושה של נאמנות ואהבה, ולהפחית מתחים שנבעו מחוסר ביטחון או חששות. מנגד, לויתור כזה ישנם חסרונות ברורים. אדם שמוותר על ידידיו עשוי להרגיש תחושת בידוד חברתי, לאבד מערכות תמיכה חשובות או קשרים בעלי משמעות שהיו קיימים לפני תחילת הקשר. בנוסף, הוויתור עלול להוביל לתחושת שליטה, כפייה, או אובדן של חופש ועצמאות אישית. אם אדם מוותר על קשרים קרובים שהיו משמעותיים עבורו לפני הזוגיות, הוא עלול להרגיש שהזוגיות מגבילה אותו, וכי יש לו פחות מערכות תמיכה במקרה של משברים. מדוע אנשים מרגישים צורך בידידים חוץ ... לא מתוך בגידה, אלא כדי להשלים צרכים רגשיים חשובים. האם זוגיות אידיאלית אמורה לכלול ויתורים כאלה? בעולם אידיאלי, לפי אליעד כהן, זוגיות לא הייתה צריכה לכלול שום ויתור. אם הזוגיות מושלמת באמת, בן או בת הזוג אמורים להרגיש מסופקים כל כך באופן טבעי, עד שלא ירצו שום קשרים נוספים או אנשים אחרים. הרעיון הוא שזוגיות מושלמת נותנת לאדם תחושת סיפוק ... עדיף למצוא זוגיות שממלאת את כל הרצונות עד כדי כך שלא יהיה צורך בידידות נוספות. כיצד ויתור על ידידים בזוגיות דומה לוויתור על עבודה נוספת? אליעד מדגים את המצב דרך דוגמה מתחום העבודה. נניח שאדם עובד בעבודה שמשלמת לו 20,000 שקלים בחודש, אך הוא מרגיש שזה לא מספיק, ולכן עובד בעבודה נוספת ומרוויח ... את העבודה השנייה, אנחנו נפטר אותך. מצב כזה דומה מאוד למצב בזוגיות שבה אדם נדרש לוותר על קשרי ידידות. אם מקום העבודה הראשון היה מספק את כל צרכיו של האדם, הוא לא היה זקוק לעבודה נוספת. לכן, עצם הצורך במקום עבודה נוסף מעיד על כך שהעבודה הראשונה אינה אידיאלית ... צרכיו, ולכן הוא לא נמצא בזוגיות האידיאלית מבחינתו. מה לעשות כשבן או בת הזוג דורשים ויתור נוסף? השאלה הזו יכולה להתרחב לתחומים נוספים בחיים. אם בן זוג דורש ויתור על תחביב אהוב, סגנון לבוש, התנהגות או אפילו השתתפות באירועים חברתיים מסוימים, העיקרון זהה. כל דרישה לוויתור נוסף מעידה על חוסר שלמות בזוגיות, על פשרה או על חוסר ביטחון מסוים שקיים בקשר. בן אדם שמרגיש מאושר ומסופק באופן מלא לא יצטרך לוותר על שום דבר. מסקנה - האם לוותר על ידידים או לא? אליעד כהן מציין שאין תשובה חד - משמעית לשאלה האם לוותר על ידידים בזוגיות או לא. אם הוויתור נעשה מרצון אמיתי וללא תחושת לחץ או כפייה, והוא מחזק את הזוגיות, הוא עשוי להיות מועיל. אם הוויתור מעורר תחושת אובדן, לחץ, או פוגע בזהות האישית - לא מומלץ לבצע אותו. חשוב לשאוף לזוגיות שבה אין צורך בתנאים או בהגבלות כדי להרגיש בטוח ומסופק. איך להתמודד עם קנאה בזוגיות? האם לוותר על ידידים בשביל הזוגיות? מה עושים כשהבת זוג קנאית? איך לשמור על עצמאות בזוגיות? מתי נכון להתפשר בזוגיות? האם פשרות בזוגיות הן הכרחיות? האם לוותר על ידידים למען הזוגיות? ההיבטים השונים של הוויתור והבחירה זוגיות היא אחד התחומים המרכזיים והמורכבים ביותר בחיי האדם. כאשר שני בני זוג נכנסים למערכת יחסים, מתעוררות שאלות רבות הנוגעות לתחומי חיים שונים, וביניהן השאלה: האם על אדם לוותר על קשרי ידידות עם המין השני למען הזוגיות? מדוע השאלה הזו עולה מלכתחילה? לעיתים, אחד מבני הזוג מרגיש אי נוחות מכך שבן או בת הזוג שלו נמצא בקשרים קרובים עם אנשים אחרים. ... של בגידה או אובדן אמון תפיסה ערכית שבן הזוג אמור להיות הבלעדי בקשרים האישיים האם ויתור על ידידים או ידידות הוא צעד נכון? כאשר בן הזוג מציב דרישה כזו, יש צורך לשקול את ההשלכות השונות של קבלת ההחלטה. יתרונות הוויתור על קשרי הידידות: מניעת קונפליקטים וחיזוק תחושת הביטחון בזוגיות הפגת החששות של בן או בת הזוג והגברת תחושת המחויבות התמקדות בזוגיות והעמקת הקשר הרגשי מניעת מצבים של חוסר ...
האם צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג
האם צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג
... צריך להתפשר בזוגיות? פשרה בזוגיות, ויתורים בזוגיות, פשרות בזוגיות, זוגיות מחייבת פשרות, התפשרות על בן זוג, לא רוצה להתפשר, לוותר בזוגיות, האם להתפשר על מראה? ויתורים בזוגיות, להתפשר על בת זוג האם בזוגיות חייבים להתפשר תמיד? השאלה האם בזוגיות חייבים להתפשר? חוזרת על עצמה שוב ושוב, ומתוך התשובות והדוגמאות שאליעד כהן נתן בנושא, עולה ... כל, אליעד כהן מדגיש שאין מצווה מיוחדת להתפשר דווקא בזוגיות. ההתפשרות קיימת בכל תחום ובכל פעולה שאנו עושים בחיים, מכיוון שכל פעולה היא ויתור על פעולה אחרת שהיינו יכולים לעשות. לכן, לפי הסבר זה, עצם הבחירה בזוגיות אינה מיוחדת או שונה מכל בחירה אחרת בחיים, שתמיד כוללת בתוכה ויתור על אלטרנטיבות. מהי המשמעות האמיתית של להתפשר בזוגיות? אליעד כהן הסביר שלהתפשר פירושו לוותר על רצונות חשובים לנו לטובת משהו אחר. אולם המונח להתפשר בזוגיות מתפרש לפעמים באופן מטעה, כאילו שבשביל זוגיות יש ערך מיוחד שמחייב אותנו לוותר מראש על דברים חשובים לנו מאוד. הוא נתן דוגמאות פשוטות כדי להבהיר זאת: כשאתה בוחר לאכול חטיף אחד, אתה מוותר על חטיף אחר. כשאתה ישן, אתה מוותר על הערות ועל הדברים שהיית יכול לעשות באותו הזמן. מכאן עולה שהחיים תמיד מלאים בפשרות, ואין בכך ייחוד מיוחד לזוגיות. האם בזוגיות חובה להתפשר יותר מאשר בתחומים אחרים? לפי ... עושים בכל בחירה בחיים. אם בני זוג נהנים להיות יחד, הם לא מתפשרים במובן השלילי של המילה, אלא בוחרים במודע את עסקת החבילה הזו, הכוללת גם ויתורים מסוימים תמורת יתרונות אחרים. כאשר מישהו אומר אני לא מוכן להתפשר, אליעד מסביר שזה בסדר גמור. אף אחד לא חייב להתפשר, ואם הבחירה אינה משתלמת לדעת אותו אדם, הוא פשוט יכול לוותר על הקשר ולא להיות בזוגיות. האם צריך להתפשר זו רק אמונה או חובה חברתית? אליעד כהן הסביר שהרבה אנשים רגילים לשמוע את המשפט בזוגיות חייבים להתפשר ולהאמין בו בלי לבדוק. אבל ... יותר, ולא להכריח אף צד להתפשר מראש רק בגלל שבזוגיות חייבים להתפשר. אם מתגלה שאחד מבני הזוג דורש דבר שאינו הגיוני, אין צורך שהצד השני יוותר רק בשם הזוגיות. האם יש מצב שבו כדאי בכל זאת להתפשר בזוגיות? אליעד כהן הסביר שכאשר הזוגיות היא ערך עליון עבור האדם, אז ייתכן שאותו אדם יהיה מוכן להתפשר הרבה יותר כדי לשמר ... חובה אלא בחירה מודעת שנובעת מחשיבות הזוגיות בעיניו. הוא הביא דוגמה לכך שאם מישהו רואה בזוגיות משהו חיוני ומשמעותי מאוד עבורו, הוא עשוי לוותר על רצונות מסוימים כדי להרוויח את הזוגיות עצמה. לעומת זאת, אם הזוגיות אינה ערך עליון עבור האדם, אז אין שום סיבה מיוחדת להתפשר. מדוע לא כדאי להאמין למשפט בזוגיות חייבים להתפשר? אליעד כהן הסביר שהמשפט הזה גורם לאנשים לחשוב שהם צריכים לוותר מראש על רצונותיהם בשם הזוגיות, גם כאשר זה לא נכון. הוא הסביר שהרעיון של להתפשר הוא אמנם נכון, כי בכל פעולה בחיים אנחנו תמיד מוותרים על משהו אחר, אבל להפוך את ההתפשרות למשהו שמחייב אותנו בזוגיות יותר מבתחומים אחרים זה מטעה. ההמלצה שלו היא לבחון כל סיטואציה בנפרד ולא להאמין למנטרה כללית. לסיכום: איך ... מפורסם האומר שבזוגיות צריך להתפשר, או שבכל זוגיות יש פשרות. האם המשפט הזה אמיתי? האם הוא נכון תמיד? האם אפשר להגיד שהזוגיות עצמה היא מעין ויתור או פשרה, או שאולי יש גישה אחרת שמבטלת את הצורך בשימוש במונח התפשרות? לאורך השיחה, אחד השואלים טען שצריך להתפשר, אחר תהה מתי להתפשר ומתי לא, והמשיך לבדוק האם זהו צורך מחייב או רק בחירה. נפתח תחילה בהצגת השאלה המרכזית, ואז נצלול לכל הדוגמאות וההסברים שניתנו. האם בזוגיות באמת חייבים לוותר על רצונות חשובים? יש מי שאומר שבזוגיות חייבים לוותר, כלומר, להתפשר, מפני שכל שני אנשים שונים בהכרח יתנגשו ברצונותיהם בשלב כזה או אחר. השאלה היא מה המשמעות של לוותר או להתפשר. בשיחה הועלתה הטענה כי ייתכן שהמונח להתפשר טעון מאוד, וכדאי להבהיר היטב למה מתכוונים כשאומרים שזוגיות דורשת פשרות. אחד המשתתפים העלה את הרעיון שאולי להתפשר בא מלשון פושר, כלומר, מצב ביניים שאינו חם ואינו קר, אבל ההסבר הזה נועד יותר להדגמה לשונית ולא ממש מסביר את המהות העמוקה של הוויתור עצמו. איך מגדירים התפשרות או לוותר על משהו? כאן עלתה שאלה נוספת: מה פירוש להתפשר? האם זה אומר לוותר על רצונות שחשובים לנו רק כדי לשמור על המסגרת הזוגית? האם המשמעות היא שאנחנו מקבלים משהו שפחות מתאים לנו, כי אנחנו רוצים לשמור על קשר זוגי? אחד הדוברים הסביר שייתכן שבזוגיות מסוימת עושים ויתורים, אבל ייתכן שבאה גישה אחרת, האומרת: אם לא מתאים לי משהו, אני לא מתפשר עליו בכלל. הוא נתן דוגמאות של אנשים שאומרים: אני לא מוכן להתפשר! למה שאתפשר בכלל? אני רוצה שהקשר יתאים לי בדיוק, בלי לוותר על שום רצון. לעומתו, יש מי שעונה לו: אם לא תתפשר, לעולם לא תמצא זוגיות, כי אנשים אינם מושלמים ותמיד תהיה התנגשות בין הרצונות של שני הצדדים. דוגמה לשאלת ההגדרה המדויקת אחת ... מתי צריך להתפשר ומתי לא?, וזו שאלה חשובה מפני שאדם יכול להגיד לעצמו: כן, באופן כללי אני מתפשר כי אני רוצה זוגיות, אבל האם זה אומר שאני מוותר על כל רצון שלי עד שאהיה סמרטוט, או שאני נכנס למקום שבו אני לא מתפשר בכלל והופך לשחצן או קיצוני?. כך, המשוחחים הדגימו שהאתגר הוא למצוא את נקודת האיזון שבין צרכיו של האחד ... הזוגיות. אבל אחר כך באה הדגשה: ייתכן שאין באמת חובה להתפשר בגלל עצם הקיום של זוגיות. אולי נכון יותר להגיד שכל דבר בחיים כרוך במחיר או בוויתור. בכל פעולה יש יתרונות וחסרונות, ולכן תמיד, בכל בחירה, אנחנו מוותרים על משהו אחר. אבל אין זה אומר שדווקא בזוגיות הוויתור הוא שונה או נוסף. בשיחה הודגמה נקודה זו בכמה דוגמאות: 1. כשאוכלים חטיף מסוג אחד, מוותרים על חטיף מסוג אחר. 2. כשבוחרים לישון, מוותרים על ערות שיכולה להיות מעניינת ומלאה בחוויות. 3. כשנשארים ערים, מ
תכלית החיים, סיבתיות, תכליתיות, העולם הבא, רצונות, מנהיגות, מורה רוחני, עבודת אלילים - ליקוטי מוהרן ח"א יח (ברסלב) - חלק 1
תכלית החיים, סיבתיות, תכליתיות, העולם הבא, רצונות, מנהיגות, מורה רוחני, עבודת אלילים - ליקוטי מוהרן ח"א יח (ברסלב) - חלק 1
... אתה הופך להיות אלוהים. מה הכוונה בעל כורחך,? שאתה לא צריך להתאמץ למלא את רצונך. כל מה שקורה זה רצונך. שאלה: האם זה עניין של ויתור? אליעד: זה לא עניין של ויתור, למעשה אתה מקבל את כל הקופה. ההבנה תגרום לך לוותר, אתה לא יכול לוותר, זה פשוט קורה בגלל שהבנת. אתה יכול לנסות לוותר, ולנסות לוותר יביא אותך להתבוננות פנימית שתבין למה אתה לא רוצה את המציאות ובסוף אתה תבין את הכל ותראה שהכל זה כרצונו. לוותר זה לא ויתור פשוט, אתה אמור לוותר ברמה כזאת שאתה רוצה את זה. למשל שקורה לך משהו ממש רע, זה לא שאתה מתפשר ומקבל את הרע אלא אתה אפילו רוצה את הרע. ...
להוכיח שאתה אלוהים, להשתחרר מהרצון, להגיע להארה רוחנית, לוותר על הכל, לוותר על הרצון, לסכן את הכל, המבחן האולטימטיבי, סיכון אין סופי, להמר על הכל, לא לרצות כלום
... שאתה אלוהים, להשתחרר מהרצון, להגיע להארה רוחנית, לוותר על הכל, לוותר על הרצון, לסכן את הכל, המבחן האולטימטיבי, סיכון אין סופי, להמר על הכל, לא לרצות כלום איך אפשר להוכיח שאתה אלוהים? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת על הרצון של האדם להוכיח ... אדם יהפוך אדם אחר לקרפדה, עדיין לא תהיה זו הוכחה שהוא אלוהים, כי ייתכן שזה רק דמיון, צירוף מקרים או שמישהו אחר ביצע את הפעולה. מדוע אדם מתקשה לוותר על הרצון שלו? אליעד מציג בהרחבה את הקונספט של ויתור על הרצון. הוא מבהיר שכל הסבל האנושי נובע מכך שהאדם תמיד רוצה לקבל משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. אליעד מדגיש שכדי להשתחרר באמת מהרצון, האדם חייב להיות מוכן לוותר על כל מה שיש לו, בלי לקבל שום הבטחה לתמורה כלשהי. הבעיה היא שרוב האנשים אומרים שהם מוכנים לוותר על הכל, אך בעצם הם רוצים לדעת מראש מה תהיה התוצאה, רוצים ערובה. הם לא באמת משוחררים מהרצון, משום שהם עדיין תלויים במחשבה של מה יצא לי מזה?. אליעד מדגיש שעל האדם להגיע ... הכל ללא ידיעה מראש מה תהיה התוצאה. האדם חייב להגיע לנקודה שהוא מוכן לקפוץ לאש בלי להבטיח לעצמו שיצא לו משהו בתמורה. המבחן הוא להרגיש שאתה יכול לוותר על הכל, מבלי לקבל ביטחון או תמורה כלשהי. רק אז תוכל להיות באמת משוחרר מהרצון שלך, משום שבמצב כזה כבר אין לך מה להפסיד ואין לך רצון לקבל משהו טוב יותר. הוא משתמש בדוגמה ... רבי נחמן מברסלב, שמראה שהרבה אנשים חושבים שהם מוכנים לסכן הכל, אבל באמת זה רק דיבורים ולא חוויה ממשית שהם חוו בעצמם. כלומר, אדם שאומר אני מוכן לוותר על הכול חייב לחוות את זה באמת ולא רק להגיד את זה. מדוע אי אפשר להבטיח תוצאה בוודאות? אליעד מציג את העובדה שבמציאות אין ודאות מוחלטת לגבי התוצאה של אף פעולה או החלטה. ... לא משוחרר מהרצון שלו. האדם תמיד מחפש ערובה כי הוא עדיין רוצה משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. כדי להגיע למצב אמיתי של שחרור מוחלט, האדם חייב לוותר על כל סוג של ודאות או הבטחה לתוצאה. הוא ממחיש זאת בכך שאם אתה אלוהים, אתה לא זקוק לערובות כי הכל כבר כרצונך ואין דבר שאתה צריך לדאוג לגביו. האדם שרוצה להיות אלוהים צריך להיות מוכן לשחרר כל סוג של דאגה לעתיד, ללא תנאי וללא ערובות. למה בסוף התהליך מקבלים דווקא את התחושה של ויתור? אליעד מסביר בצורה מפורטת שהתוצאה הסופית של כל התהליך היא עצם התחושה שאתה מסוגל לוותר על הכל. כלומר, האדם לא מקבל בסוף שום דבר חיצוני, אלא רק את התחושה הפנימית שהוא אכן משוחרר מהרצון. התהליך הוא בעצם היפוך של הרצון לקבל משהו ספציפי: אתה מגיע לתחושת חופש ... כדי להאמין שהוא אלוהים, הוא עדיין לא הגיע לשחרור מלא מהרצון שלו. איך להשתחרר מהרצון? מהו המבחן האולטימטיבי? כיצד להוכיח שאני אלוהים? מהו ויתור מוחלט על הכל? איך להגיע להארה רוחנית? מדוע אי אפשר להבטיח תוצאה בוודאות? ...
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
למה קשה לקבל החלטות? 2 הסיבות שבגללן קשה להחליט, חוסר מידע, חוסר שלמות, למה קשה להחליט? איך לקבל החלטה בלב שלם? איך לעזור למישהו לקבל החלטה? למה אני לא מצליח להחליט? 2 גורמים שמקשים לקבל החלטה
... עדיפה. חוסר שלמות בהחלטה - גם כאשר כל המידע זמין, ההחלטה יכולה להיות קשה מכיוון שכל אפשרות מכילה יתרונות וחסרונות, והאדם לא רוצה לוותר על היתרונות של האפשרות שלא יבחר בה. איך חוסר מידע מקשה על ההחלטה? כאשר חסר ... עבודות מצוינות, כל אחת עם יתרונות אחרים, קשה לו לקבל החלטה כי הוא מרגיש שהוא מפסיד משהו חשוב בכל אפשרות שלא יבחר בה. ההחלטה כרוכה בוויתור כואב, ומכאן נובע הקושי הרגשי להחליט. הקושי נובע מכך שהאדם מתקשה להכיר בעובדה הפשוטה שכל החלטה כוללת בתוכה ויתור . במצב כזה, האדם עשוי להיכנס ללחץ וחרדה, משום שהוא מאמין שההחלטה תכריע את מידת ... - אם הקושי שלו נובע מכך שהוא חושב שההחלטה חייבת להיות מושלמת או שהוא חייב להיות שלם לגמרי איתה, הוא צריך להבין שכל החלטה כוללת ויתור על יתרונות של אפשרות אחרת, ושהאושר שלו לא חייב להיות תלוי בהחלטה זו או אחרת. ... כאשר יש חוסר במידע - להבין מה בדיוק חסר ולהשלים את הפער. יכולת להיות שלם עם החלטה שאינה מושלמת - לקבל את העובדה שכל בחירה כוללת גם ויתור על משהו אחר. ברגע שהאדם יוכל להפריד בין קבלת מידע לבין הקושי הרגשי של הוויתור, הוא יוכל לקבל החלטות בצורה מהירה ויעילה יותר. איך לקבל החלטה בלב שלם? למה אני ... טובות, הוא לא מתקשה כי אין לו מידע, אלא כי כל בחירה כוללת יתרונות וחסרונות. במצב כזה, קבלת ההחלטה מקשה עליו משום שהוא מרגיש שהוא מוותר על משהו טוב בכל אפשרות. איך לעזור למישהו לקבל החלטה? כאשר אדם מתלבט, חשוב להבין מה מקשה עליו: - האם חסר לו מידע? במקרה כזה, עליו לאסוף מידע נוסף כדי להחליט בצורה מושכלת. - האם הוא מתקשה להחליט כי אינו רוצה לוותר על משהו? כאן יש צורך בעבודה על קבלה של העובדה שכל בחירה כוללת ויתור על משהו אחר. מדוע אנשים לפעמים חושבים שהאושר שלהם תלוי בהחלטות? קושי משמעותי ... עם חוסר מידע - לדעת כיצד לחקור נושא ולברר את הנתונים החשובים להחלטה. 2. יכולת להיות שלם עם החלטות לא מושלמות - להבין שכל החלטה כוללת ויתור כלשהו, ולהשלים עם כך. כאשר אנשים יצליחו להפריד בין הצורך במידע לבין הקושי הרגשי של ויתור על אפשרות אחרת, קבלת ההחלטות תהיה פשוטה ומהירה יותר. איך לקבל החלטה בלב שלם? ... את כל החסרונות של כל דבר ואתה רואה הכל בדיוק אבל קשה לך להחליט כי להחליט בעצם מייצג כשאתה אומר אני רוצה את זה זה כמו להגיד אני מוותר על הדבר הטוב שיש בצד השני ואז הקושי להחליט הקושי הצוואר בקבוק שלך הסיבה שכל כך ... עכשיו אם הוא חושב שהאושר שלו תלוי בזה גם אם יש לו את כל המידע הוא יהיה בלחץ הוא קשה לו להחליט כי אומרים לו אדוני מה אתה מעדיף לוותר על זה או לוותר על זה הוא בפאניקה יש לו את המידע אבל קשה לו להחליט על מה הוא מוותר. ש: אין לו את המידע כי אם היה לו את כל המידע במדויק. אליעד: אז הוא היה יודע ... לא מוצא מידע זאת שאלה אחרת אבל תבין שקשה לך להחליט למה קשה לי להחליט כי אין לי את כל המידע או כי אני לא מקבל את זה שאני בסוף צריך לוותר על משהו נגיד. אתה הבנת? ש: כן. ...
לתת הנחה, איך לתת הנחה ולהרוויח מזה כסף? איך למקסם נתינת הנחה? איך למנף נתינת הנחה? איך להרוויח מלתת הנחה? איך לתת הנחה בצורה נכונה? איך לא להפסיד מנתינת הנחה? איך לתת הנחה ללקוח? האם לתת הנחה ללקוח? ניהול משא ומתן על מחיר
לתת הנחה, איך לתת הנחה ולהרוויח מזה כסף? איך למקסם נתינת הנחה? איך למנף נתינת הנחה? איך להרוויח מלתת הנחה? איך לתת הנחה בצורה נכונה? איך לא להפסיד מנתינת הנחה? איך לתת הנחה ללקוח? האם לתת הנחה ללקוח? ניהול משא ומתן על מחיר
... הלקוח דורש הנחה או כאשר ידוע מראש שיהיה צורך להוריד את המחיר. הנחה לא תמיד חייבת להיתפס כוויתור, ניתן להפוך אותה לכלי לשיפור העסקה ולהרוויח יותר תוך כדי נתינתה. למשל, במקום לתת הנחה ישירות, ניתן להוסיף תנאים אשר יועילו ... שההנחה מוצעת בתמורה לתנאים שיביאו יתרון למוכר. זה יוצר תחושת שיתוף פעולה ואיזון בין הוויתור מצד המוכר לבין מה שהוא מקבל בתמורה. כך תיווצר תחושה של רווח לשני הצדדים. איך להשתמש בהנחה ככלי למינוף העסקה? הנחה יכולה ... מצב שבו הנחה הופכת להפסד. התכנון מראש מאפשר להפוך את המתן ההנחה להחלטה חכמה ומחושבת, ולא לוויתור אוטומטי. מה חשוב לזכור בסיום מתן הנחה? בסופו של דבר, מתן הנחה הוא כלי שיכול גם להזיק וגם להועיל, תלוי כיצד מנהלים אותו. חשוב להבין שההנחה אינה חייבת להיתפס כוויתור חד - צדדי. אם תדאגו להגדיר מראש את גבולות ההנחה, תבקשו תמורה בכל מקום אפשרי, ותהפכו את הוויתור במחיר להשקעה שמניבה תועלת כוללת, תוכלו להרוויח הרבה יותר. איך לנהל משא ומתן על המחיר? מה אפשר לקבל בתמורה להנחה? איך לקבל ... חייב לפגוע ברווח הכולל. למה לתת הנחה לא אומר בהכרח להרוויח פחות? הנחה אינה חייבת להיתפס כוויתור בלבד. אם מנהלים אותה בתבונה, אפשר להפוך אותה לכלי שמעלה את הרווח הכולל. לדוגמה, כאשר מפחיתים במחיר, אפשר לבקש בתמורה תנאים ... שההנחה מותנית בתנאים שמאזנים את הורדת המחיר. כך נוצרת תחושה של רווח לשני הצדדים, ולא רק ויתור מצדכם. איך להשתמש בהנחה ככלי למינוף העסקה? ההנחה יכולה להפוך ממחווה חד - צדדית לכלי לשיפור העסקה. למשל, אפשר להבהיר ללקוח ... על חוזה ארוך טווח שמבטיח יציבות. למה חשוב לזכור שמדובר בעסקה דו - צדדית? מתן הנחה משקף ויתור מצידכם, ולכן הגיוני לצפות לקבלת תמורה מסוימת שתצמצם את הוויתור. ברגע שהלקוח מבין שההנחה מותנית בשיפור תנאים עבורכם, העסקה הופכת לשיתוף פעולה שמועיל לשני הצדדים. איך למקסם את ההנחה ... הנחה היא כלי שיכול גם להזיק וגם להועיל, בהתאם לאופן הניהול שלה. כשאתם מעניקים הנחה, אל תוותרו אוטומטית על הרווח. הגדירו מראש את גבולות ההנחה, בקשו תמורה בכל מקום אפשרי, והפכו את הוויתור במחיר להשקעה שמניבה תועלת כוללת וארוכת טווח. איך לתת הנחה כמה הנחה לתת מתי לתת הנחה למה לא לתת הנחה למה כן לתת הנחה ניהול ...
מונוגמיה, פוליגמיה, משיכה רק לבן זוג אחד, אהבה לבת זוג, אהבה לבן זוג, משיכה מינית, פרדוקס זוגי, בן זוג מושלם, שלמות בזוגיות, לבחור בן זוג, לבחור בת זוג, זוגיות, מערכות יחסים
מונוגמיה, פוליגמיה, משיכה רק לבן זוג אחד, אהבה לבת זוג, אהבה לבן זוג, משיכה מינית, פרדוקס זוגי, בן זוג מושלם, שלמות בזוגיות, לבחור בן זוג, לבחור בת זוג, זוגיות, מערכות יחסים
... בין משיכה והסתכלות לבין הבחירה המודעת להישאר נאמן. אליעד מדגיש שהאדם תמיד ירגיש שהוא מוותר על משהו כשהוא בוחר להישאר רק עם אדם אחד, והוויתור הזה הכרחי בתוך המערכת הזוגית. מדוע אי אפשר להגיע לשלמות מוחלטת בזוגיות? אליעד מרחיב ואומר כי זוגיות, במהותה, מבוססת על ההנחה שמשהו ... הצורך בשלמות מניע אנשים להמשיך ולחפש תמיד מעבר למה שכבר יש להם. מדוע האדם תמיד ירגיש שהוא מוותר על משהו בזוגיות? אליעד מדגיש שהעולם מבוסס על עיקרון של בחירה וויתור. כל החלטה משמעותה לוותר על משהו אחר. כאשר אדם נמצא בזוגיות, הוא למעשה ויתר על אפשרויות אחרות. אליעד מציין כי הבעיה העיקרית שאנשים נתקלים בה היא שהם אינם מוכנים להפנים את העובדה שבכל דבר טוב יש גם ויתור על משהו אחר. אדם שרוצה הכל נשאר לבסוף בלי כלום, ולכן קשה לאנשים להיכנס לזוגיות או להישאר בה לאורך זמן. הוא נותן דוגמה לאדם שרוצה ... יכול לבחור דווקא באדם ספציפי. אליעד מוסיף ומדגיש שברמה המודעת, האדם יכול להרגיש שהוא לא מוותר על משהו, אך ברמה עמוקה יותר, בתת - מודע, תמיד קיימת ההבנה שיש עוד אופציות שהוא מוותר עליהן. מהי הדרך היחידה להשיג שלמות מוחלטת ביחסים? אליעד אומר כי יש רק דרך אחת להשיג שלמות מוחלטת, אך זו לא מגיעה דרך הזוגיות אלא ... שהוא בוחר בו, הוא מבין שהוא לא מושלם ולכן הוא תמיד מרגיש שהוא מתפשר. מצד שני, אם האדם יוותר לגמרי על השאיפה לשלמות, הוא יאבד את כל המשמעות והריגוש שבזוגיות. הפרדוקס הזוגי הזה, לדבריו של אליעד, הוא אחד הגורמים המרכזיים ... בזוגיות מדוע קשה להיות נאמן בזוגיות? איך לבחור בן זוג מושלם? האם מונוגמיה אפשרית? מהו ויתור בזוגיות? האם שלמות בזוגיות אפשרית? ...
הודאה במקצת / הפללה עצמית - כיצד האדם מסבך את עצמו במו ידיו?
... יש אחיזה וכוח לאותו הדבר להציק לו. כי כאשר האדם מוותר קצת ולא הולך עד הסוף באיזה עניין, על ידי זה קצת הרע שמעורב בתוך הטוב של האדם, הוא ממשיך להציק לאדם. ולמרות שהרע הזה הוא קטן, הרי שהוא ימשיך להציק לאדם כאילו ... שהוא לא מסבך את עצמו במו ידיו, על ידי זה שהוא מוותר קצת לאותו הדבר שמציק לו. כי כאשר נותנים לקצת רע להתקיים, הוא ממשיך להציק לאדם. וכאשר נותנים לאויב אצבע, הוא רוצה את כל היד. ועל האדם להתבונן היטב ולראות, שלא ... שלו בכל מיני דברים. והמסר המרכזי הוא, שעל האדם לא לוותר היכן שלא צריך לוותר. כי ויתור קטן על דבר שנראה שולי, יוצר אחכ צרה גדולה. ולפעמים האדם מתפשר על משהו קטן ומוותר על משהו קטן, והדבר הזה יוצר אצלו אחכ את הצורך לוותר על דבר גדול. והרבה פעמים האדם יכול בקלות להתפטר מהדבר שמציק לו. אבל עליו לעשות זאת בשלמות. כי הרבה פעמים הדבר שמציק לאדם, הוא כוח מאוד קטן. שלאדם עצמו יש ... הוא יכול להתגבר על הדבר שמציק לו, ולהחליט שהוא לא מוותר יותר על שום דבר, ובזה להשתיק את כל מי שמציק לו. אבל אם האדם מתעצל ומחליט לוותר על דבר קטן, על ידי זה הרבה פעמים נוצרת אחכ צרה גדולה. כי כאשר מוותרים בקטן לכוח הקטן, על ידי זה הוא מתחזק ויוצר אחכ צרות גדולות יותר. ומי שיתבונן היטב על עימותים שונים שמתרחשים סביבו, הוא יראה שהרבה מאוד פעמים העימות מתרחש, ... את הזבוב הטורדני שמציק לו. אבל ברגע שהוא מתפשר ומוותר על דבר קטן, אז הזבוב ממשיך להציק לו ולמרר את חייו. והרעיון הוא, שעל האדם להיצמד אל האמת בשלמות. ואם האמת היא שצריך לעשות משהו מסוים, אז על האדם להשתדל לעשות ... פה לאותה התכונה הרעה, גם לא באופן חד פעמי. כי ויתור קטן יוצר אחכ צרה גדולה. לדוגמה: אם החלטת שדרך מחשבתית כלשהי היא הנכונה, עליך ללכת בה עד הסוף עד כמה שאתה יכול בלי פשרות. ואם הדרך המחשבתית הזאת אומרת שצריך ... כלשהי, לך איתה עד הסוף. אחרת, אם תשאיר אצלך פשרה וויתור למחשבה הנגדית, היא תמשיך להציק לך, הרבה מעבר למה שאתה מתכנן... ואם האדם נצמד אל האמת במלא הכוח, דהיינו, אם האדם פועל בנחישות ולא מוותר על שום דבר שלא צריך לוותר עליו, אפילו לא כחוט השערה. ואם האדם בכל דבר ודבר קטן פועל אך ורק על פי האמת בלבד, ולא נותן פתחון פה לכל מיני דברים שיקרים להציק לו, על ידי זה האדם בעצם לא ...
לא להגדיר, מהי מהות ההגדרות ולמה לא להגדיר הגדרות, לפני בריאת העולם והמפץ הגדול, איך לחזור להתחלה
לא להגדיר, מהי מהות ההגדרות ולמה לא להגדיר הגדרות, לפני בריאת העולם והמפץ הגדול, איך לחזור להתחלה
... ונפרדת. איך לחזור למצב הראשוני שלפני הבריאה? לדברי אליעד כהן, החזרה לנקודה הראשונית - זו שהייתה לפני הבריאה ולפני המפץ הגדול - מתרחשת על ידי ויתור על ההגדרות. כשהאדם מפסיק להגדיר, הוא ... להגדיר מכיוון שההגדרה עצמה יוצרת מציאות מוגבלת. ההגדרה יוצרת מציאות של ניגודים והפרדות. מי שרוצה להגיע להבנה עמוקה יותר של המציאות, חייב לוותר על ההגדרות. על ידי ויתור זה, האדם משתחרר מהצמצום וההפרדה וחוזר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ויתור, איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ויתור, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג אישי, קאוצינג, קואצ'ר מומלץ בתחום ויתור - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 19:57:39 - wesi1