אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מישהו לא מקשיב לך ✔יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
מה לעשות כשהזוגיות לא מתנהלת כרצונך?

כאשר בן או בת הזוג שלך לא מתנהגים כפי שאתה מצפה, לדוגמה, כאשר אתה רוצה שבת הזוג תכין לך ארוחת ערב והיא לא עושה זאת, אתה עומד בפני כמה אפשרויות כיצד לפעול. השאלה שעולה היא כיצד לבחור את האפשרות ההגיונית והנכונה ביותר לפעולה? ישנן אפשרויות רבות, כגון לשתוק ולקבל את המצב, לריב על כך, לאיים, להחניף, או לשנות את הרצון שלך כך שלא תצטרך את הדבר מלכתחילה.

השאלה "מה הכי נכון לעשות?" דורשת בירור מעמיק של הסיבות שבגללן הצד השני לא התנהג כפי שאתה רוצה. עליך לשאול את עצמך שלוש שאלות עיקריות לפני שאתה בוחר כיצד להגיב:
  • האם בן הזוג ידע שאני רוצה את הדבר הזה?
  • האם הוא יכול היה לעשות את זה?
  • האם הוא רצה לעשות את זה?
מה הסיבות שגורמות למישהו לא להיענות לרצונות שלך?

אליעד כהן מסביר שיש שלוש סיבות אפשריות מדוע האדם השני לא עשה את מה שרצית:
  • הוא לא מודע או לא יודע שזה מה שאתה רוצה.
  • הוא לא יכול (פיזית, רגשית או מנטלית) לעשות זאת.
  • הוא לא רוצה לעשות זאת.
אם בת הזוג לא הכינה ארוחת ערב, אולי היא לא יודעת שציפית לכך, או שהיא לא יכולה להכין ארוחת ערב מסיבה כלשהי, למשל עייפות או מחלה. ייתכן גם שהיא פשוט לא רוצה להכין את הארוחה מסיבות שונות, כגון חוסר חשק או רצון לעשות משהו אחר.

מה עושים כאשר בן הזוג באמת לא יכול לתת לך את מה שאתה רוצה?

אם האדם השני לא מסוגל לתת לך את מה שאתה רוצה, למשל אשתך לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא חולה או עייפה, אם אתה תכעס או תעיר לה, אתה רק תחמיר את תחושת הרע שלה עם עצמה. למשל, אם תחליט להכין לה בעצמך את הארוחה כדי להראות כמה אתה אוהב אותה, זה עלול להחמיר את ההרגשה הרעה שלה, כי זה מדגיש את חוסר היכולת שלה לספק לך את מה שאתה רוצה. במקרה כזה, עדיף להראות שאתה מקבל ומבין את המצב שלה ואוהב אותה כפי שהיא, מבלי להעמיס עליה לחץ נוסף.

יחד עם זאת, יש גם אפשרות מתוחכמת יותר: אתה יכול לשדר שאתה בכל זאת רוצה את מה שהיא לא יכולה לספק, כדי לגרום לה להרגיש רע עם עצמה. לא מתוך כוונה רעה, אלא משום שזה יוצר אצלה קונפליקט פנימי, ודווקא הקונפליקט הזה יכול לחזק את רגשות האהבה שלה כלפיך, כי הוא מוכיח לה שהיא רוצה לעשות לך טוב. עם זאת, אליעד מבהיר שהאפשרות הזאת מתאימה רק במצבים מסוימים ובמינונים נכונים.

מה אם בן הזוג לא יודע או לא זוכר את הרצונות שלך?

לפעמים האדם השני יודע שאתה רוצה משהו, אך לא זוכר זאת בעוצמה מספיק חזקה, ולכן לא מתייחס לכך ברגע הרלוונטי. במקרה כזה, התגובה הנכונה תהיה לנסות לחזק את המודעות שלו לגבי הרצונות שלך, כלומר, לעזור לו לזכור ולהפנים אותם באופן עמוק יותר.

איך להתמודד כשבן הזוג שלך לא רוצה לתת לך את מה שאתה מבקש?

כשבן הזוג פשוט לא רוצה לעשות מה שביקשת, ראשית חשוב להבין מדוע הוא לא רוצה. יכולות להיות לכך סיבות רבות: אולי הוא פוחד לאהוב יותר מדי, אולי יש לו סיבה רגשית אחרת, או אולי הוא מעדיף משהו אחר באותו הרגע. לפני שמחליטים כיצד להגיב, חשוב לנתח לעומק את המניעים שלו ולבדוק מה בדיוק מסתתר מאחורי הסירוב.

כאשר מתברר לך שהסיבה היא באמת חוסר רצון (לדוגמה, במקרה קיצוני שבו גילית שבת הזוג בוגדת בך), הנטייה הטבעית של רוב האנשים היא להסיק שזה נובע מכך שהם לא טובים מספיק. הדבר גורם להם להרגיש רע עם עצמם, להפוך לכועסים ועצבניים, ולהתחיל להתייחס לבן הזוג כאויב. ככל שאתה מרגיש רע יותר עם עצמך, אתה מפנה יותר כעס אל בן הזוג, וכך הקשר מידרדר עוד יותר.

אליעד מסביר שהדרך הנכונה היא דווקא לעשות הפוך. אם גילית שבת הזוג לא אוהבת אותך מספיק, אתה צריך להשתדל לתת לה עוד יותר טוב, לפי איך שהיא מגדירה מהו הטוב הזה. כלומר, עליך לבדוק מה טוב לה באדם האחר ולנסות להיות אפילו יותר טוב...
עכשיו נגיד שאתה בזוגיות אוקי ונגיד שאתה מצפה מהבת זוג שלך למשהו מסוים והיא עושה אחרת, מה לדוגמה נגיד שאתה מצפה ש...?

ש: היא תכין לי ארוחת ערב.

אליעד: תכין לך ארוחת ערב.

ש: והיא לא מכינה.

אליעד: והיא לא מכינה ארוחת ערב נכון אוקי, עכשיו אתה מצפה שהיא תכין ארוחת ערב והיא לא מכינה ארוחת ערב אוקי מה זה גורם לך להיות לא מרוצה נכון, נכון או לא נכון?

ש: נניח.

אליעד: באופן יחסי אם אתה רוצה שהיא תכין לך ארוחת ערב והיא לא מכינה לך ארוחת ערב אז באופן יחסי אתה לא מרוצה ממנה נכון.

ש: נניח בסדר נמשיך.

אליעד: עכשיו השאלה היא זה ברמת העיקרון ברגע שאת לא מרוצה מהתנהגות של בן זוג שלך מה הדרך הנכונה לפעול כי יש הרבה דרכים מה לעשות, אפשרות אחת אומרת לשתוק אפשרות אחת אומרת לקבל את זה ואפשרות אחרת אומרת לריב איתו אפשרות אחרת אומרת נריב איתו על זה ואפשרות אחרת אומרת נגרום לו לעשות את זה, אפשרות אחרת אומרת נאיים עליו אפשרות אחרת אומרת נחניף לו יש המון אפשרויות המון אפשרויות מה לעשות, אפשרות אחרת בוא נשנה את הרצון בוא נפסיק לרצות את מה שהוא לא נותן יש הרבה אפשרויות עכשיו השאלה היא זה איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: אני הייתי הולך על האפשרות שלי.

אליעד: אתה שמעת מה אני שאלתי מה אני שאלתי?

ש: מה האפשרות הכי, איזו אפשרות לבחור בין כל האפשרויות.

אליעד: איזו אפשרות הגיוני לבחור.

ש: בהנחה שאתה לא מרוצה.

אליעד: כן בהנחה שיש משהו נגד רצונך איזו אפשרות תבחר.

ש: מה שיהיה הכי מהיר יתן לך רווח הכי גבוהה והפסד הכי נמוך.

אליעד: נכון אבל כשאנחנו שאלנו מה האפשרות הכי נכונה לבחור הפירוש של השאלה הוא האפשרות שתיתן לך את הרווח הכי גבוהה והכי בדרך הכי מהירה שיש לה יותר יתרונות מחסרונות אבל השאלה איך תדע מה האפשרות, זה לא זה איזו תשובה כללית זה כמו תבחר את האפשרות יכולת להגיד "אתה יודע מה האפשרות הכי הגיונית שתבחר האפשרות הטובה ביותר" או האפשרות ההגיונית ביותר.

ש: מה שאני אמרתי זה רמה מתחת לזה יכול להיות שיש עוד רמה מתחת לזה.

אליעד: לא הגיונית פירושה זו שתיתן לך את התועלת הגדולה ביותר זאת ההגדרה של הגיוני זאת ההגדרה אבל זה לא אמר לי איזו דרך לבחור.

ש: איך אפשר לדעת איזה דרך לבחור כל אחת אומרת אחרת.

אליעד: לא יודע אז תשאלי שאת לא יודעת איזה דרך לבחור זאת עוד שאלה.

ש: לגבי ארוחת הערב?

אליעד: תכף אני אתן לך נוסחה שתעזור לך לדעת מה האפשרות הנכונה לבחור.

ש: אני חושב השאלה מה המטרה שלך.

אליעד: בהנחה שאתה רוצה שיהיה לך טוב ולא טוב לך בזוגיות הזאת כי רצית ארוחת ערב והיא לא הכינה ארוחת ערב.

ש: בסדר אם המטרה שלך סתם לריב עם בת הזוג אם יש לך הזדמנות כסח.

אליעד: נכון.

ש: אם המטרה שלך שהיא בפעם הבאה תבקש ממנה היא תכין לך.

אליעד: המטרה שלך זה שלא יהיה לך רע מזה שהיא לא מכינה לך ארוחת ערב לדוגמה כגון שהיא תכין ולכן מה עדיף לעשות להגיד לה לבקש לריב איתה לאיים מה לעשות?

ש: אני הייתי בוחר בדרך אני מכין לה מכין לה פעם אחת בכייף בשמחה נותן לה שהיא תרגיש טוב.

אליעד: אתה מספר לנו מה היית עושה אבל זה שהיית עושה את זה זה לא אומר שזה הפתרון הנכון זה הפתרון הכי גרוע עכשיו הבאת עכשיו הבאת את הפתרון שמעולם לא היה פתרון גרוע ממנו.

ש: זה הפתרון הכי נכון בשבילי.

אליעד: מי החליט שהוא הכי נכון בשבילך?

ש: אני.

אליעד: לא מי אמר שהוא הכי נכון אבל אולי יש פתרון יותר טוב, אני שמעתי על אישה שבעלה לא העריך אותה ומה שהיא עשתה אני אראה לו שאני מעריכה אותו ואז הוא יעריך אותי בחזרה ואז היא העריכה והעריכה אותו וככל שהיא העריכה אותו יותר הוא העריך אותה פחות, בדיוק הפוך דווקא היא אמרה אני אראה לו כמה אני אוהבת אותו ואז הוא אהב אותה פחות.

ש: אז היה מקרה כזה אבל מהממוצע הוא שבדרך כלל.

אליעד: מאיפה אתה יודע מה הממוצע טוב בא נתקדם שכל הרבה אין.

ש: עדיין אין.

אליעד: כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר שמאחר בהנחה שאני לא מרוצה מזה שהיא לא הכינה לי ארוחת ערב אני הייתי משכנע את עצמי שאני לא כזה רעב.

אליעד: אז זה הפתרון שלך.

ש: זה הפתרון שלי כן.

אליעד: ואם היא תלך ותעזוב אותך אז תשכנע את עצמך שלא אהבת אותה בסדר גמור, שנייה זאת תשובה לשאלה איך אתה לא תרגיש רע עם עצמך זה לא בהכרח קשור לזוגיות אבל, זאת אומרת בהנחה שאתה רוצה להישאר בזוגיות ושהיה לך גם טוב בזוגיות אתה יכול להגיד אני מבחינתי אשכנע את עצמי שאני לא יודע כלום וזהו לא זאת גם אפשרות, תגיד אני לא יודע כלום מי אמר אולי היא הכינה לי ואכלתי ולא שמתי לב גם יכול להיות אולי הכל יכול להיות.

לא עכשיו אני אתן לכם משהו אחר לגמרי מה המהות של העניין המהות של העניין הוא שמישהו עושה משהו שאתה לא רוצה שהוא יעשה את זה נכון, עכשיו אם אנחנו רוצים לשנות את הסיטואציה אנחנו מה אנחנו רוצים או לקבל את הסיטואציה או לשנות את הסיטואציה נכון איך נדע, איך נדע האם עדיף לי לבחור לקבל את הסיטואציה או עדיף לי לנסות לשנות את הסיטואציה ואם לשנות את הסיטואציה איך לשנות את הסיטואציה.

איך נדע מה עדיף אז מה השאלה הראשונה שאנחנו צריכים לשאול למה הסיטואציה היא ככה מה הסיבה שזה ככה, זאת אומרת אם עכשיו אתה מנסה לעבור אתה הולך ואתה פתאום רואה משהו שחוסם בעדך לעבור איך אתה מחליט אם להזיז אותו או לעבור סביבו אתה שואל מה הדבר הזה אם זה דלת אתה אומר וואלה אני יכול לפתוח לעבור אם אני לא אזיז את הקיר אני אעבור סביבו נכון. זאת אומרת אתה קודם כל בודק רגע מה עוצר אותי בכלל לפני שאתה מחליט אם להסתובב אם לעשות פרסה קודם כל אתה אומר רגע מה עוצר אותי במה זה תלוי אם הוא פה או לא במה תלוי אם לשנות אותו ולפי זה אתה מחליט.

עכשיו מה אני הסברתי שלושה דברים שגורמים לבן אדם לא לעשות משהו נכון, מה שלושתם?

ש: לא רוצה לא יכול או שהוא לא מבין או שהוא לא יכול.

אליעד: נכון שלושה דברים 1. שהוא לא רוצה 2. שהוא לא יכול 3. הוא לא מודע לזה. זאת אומרת כשאשתך לא מכינה לך חביתה יכולות להיות שלוש אופציות או שהיא לא מודעת לזה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב או שהיא לא מודעת לזה שבא לך שהיא תכין לך ארוחת ערב או שהיא לא רוצה להכין לך ארוחת ערב או שהיא לא יכולה להכין לך ארוחת ערב זה קודם כל שלוש האפשרויות, יש עוד אפשרות? אילו ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב והיא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא הייתה מכינה לך ארוחת ערב.

עכשיו להגיד היא הייתה באותו זמן עסוקה זה כמו להגיד לא יכלה, אוקי להגיד באותו רגע היה משהו יותר חשוב זה כמו להגיד לא יכלה / לא רצתה זה לא משנה אבל בגדול אם היא ידעה שאתה רוצה והיא רצתה לעשות את מה שאתה רוצה והיא יכלה לעשות את מה שאתה רוצה הייתה עושה את מה שאתה רוצה. זאת אומרת שכשאשתך לא הכינה לך ארוחת ערב או כי לא רצתה היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא יכלה להכין לך ארוחת ערב והיא לא רצתה, למה היא לא רצתה עוד שאלה אחרת.

אפשרות נוספת שהיא רצתה להכין לך ארוחת ערב היא ידעה שאתה רוצה להכין ארוחת ערב היא לא יכלה להכין לך ארוחת ערב למה לא יודע אבל היא לא יכלה, אפשרות נוספת שהיא מאוד רצתה לעשות את מה שאתה רוצה היא יכלה להכין לך ארוחת ערב אבל היא לא ידעה שאתה רוצה לאכול ארוחת ערב. ולכן כאשר בן בת זוג שלך עושה משהו נגד רצונך קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך למה הוא עושה את זה האם בגלל שהוא לא יודע שאני רוצה את זה האם בגלל שהוא לא יכול לעשות את זה, האם בגלל שהוא לא רוצה לעשות את זה קודם כל לשאול את השאלה הזאת מזה אנחנו גוזרים את ההמשך.

עכשיו אם לדוגמה זה נובע מזה נגיד שהוא לא יכול נגיד בא נלך על האופציה של לא יכול, אוקי אז אם אתה תעיר לו ונניח שהוא באמת לא יכול לעשות את מה שאתה רוצה אם אתה תעיר לו אתה תגרום לו לשנוא אותך כי אתה תעשה לו רע כי יכול להיות שהוא מאוד רוצה לעשות לך טוב והוא יודע מה אתה רוצה ורע לו מזה שהוא לא יכול לעשות לך טוב כי אם הוא רוצה ויודע והוא לא יכול זאת אומרת שרע לו מזה שהוא לא מביא לך את מה שאתה רוצה ואם אתה תעיר לו על זה עכשיו תעשה לו עוד יותר רע ואם אתה עכשיו תכין לה ארוחת ערב נגיד שאשתך נגיד לא הכינה לך ארוחת ערב כי היא לא מרגישה טוב ואתה תכין ארוחת ערב ואתה תראה לה כמה אתה אוהב אותה עכשיו עשית לה עוד יותר רע כי היא אומרת "הנה ואני לא יכולה להכין ארוחת ערב" ולכן הפתרון הזה הוא פתרון לא נכון.

אוקי לעומת זאת אם נגיד מדובר נגיד על מקרה, אז אוקי אז אם נגיד מדובר על מקרה של יכולת שהבן אדם השני באמת לא יכול אז או שתנסה לגרום לו להיות מסוגל להיות יכול לעשות את מה שאתה רוצה או שתראה לו שאתה אוהב אותו איך שהוא גם כאילו שאתה אוהב אותו איך שהוא ודווקא תקבל בעצמך שהוא לא יכול לתת לך את זה, למה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו על זה שהוא לא יכול להעניק לך משהו שהוא יודע שאתה רוצה ושהוא רוצה לתת לך אותו ושהוא לא יכול לתת לך אותו זה נגיד כיוון אחד.

כיוון נוסף עכשיו עוד יותר מתוחכם שהוא עוד יותר מתוחכם זה בא נגיד שהבן אדם השני לא יכול לתת לך משהו אתה עדיין יכול לשדר לו שאתה רוצה את הדבר הזה למרות שהוא לא יכול לתת לך אותו כי אתה רוצה שהוא ירגיש רע מזה שהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך אותו ולמה אתה רוצה שהוא ירגיש מזה רע כי לא בשביל לעשות לו רע כי בסופו של דבר זאת דרך עבורו לאהוב אותך יותר כי ככה כשהוא בקונפליקט עם עצמו איכשהו זה גם גורם לו לאהוב אותך יותר אבל זה סיפור יותר מתוחכם, אבל בא נלך בפשוטו על פי פשוטו אם הוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת לך משהו ואתה באמת חושב שהוא לא יכול לתת תשדר לו שאתה לא רוצה את זה כדי שהוא לא ירגיש רע עם עצמו זה בפשוטו.

עוד פעם בעומק יש גם יתרונות לזה שהוא ירגיש רע מזה שהוא לא יכול לתת לך משהו שאתה רוצה כי ככה זה כאילו מוכיח לו שהוא אוהב אותך מזה שהוא מרגיש רע יש לזה גם איזה יתרונות אבל בא נניח שהפשוט.

ש: מוכיח לו או מוכיח לך?

אליעד: מוכיח לו דווקא.

ש: גם לך.

אליעד: לא את עכשיו לא צריכה לא בשבילך מדברים עכשיו בשבילו.

ש: אם הוא מרגיש רע שהוא לא יכול לתת לך משהו זה מוכיח לך שהוא אוהב אותך.

אליעד: מה האינטרס שלך בסדר שנייה, מה האינטרס שלך שמישהו יודע שאת רוצה משהו נגיד שיש לך ילד שהוא לא יכול לעשות משהו ואת יכולה לשדר לו "אני מקבלת אותך איך שאתה הכל בסדר" או "וואלה אני באמת כועסת שאתה לא יכול לתת לי את זה" והוא באמת לא יכול לתת לך את זה, מה עדיף לך שהוא יחשוב בהנחה שאת אוהבת אותו או בהנחה שאת רוצה שיהיה בינכם קשר יותר טוב?

ש: את הראשון.

אליעד: שהוא?

ש: שהוא בסדר עם זה שהוא לא נותן.

אליעד: טוב אז על פי פשוטו אז נשאר "אני אוהבת אותך איך שאתה הכל בסדר אתה חולה אני מבינה הכל בסדר" אבל איפשהו אם הוא מרגיש רע מזה שהוא רוצה לעזור לך למרות שהוא חולה זה גם מחזק את הקשר אפילו זה לא רק מחליש את הקשר כי זאת הזדמנות עבורו לאהוב בכלל זאת הזדמנות לאהוב, אם עכשיו כל פעם כשמישהו לא יכול לתת לך משהו תגידי לו "אני לא צריכה את זה" אז איך הוא ידע שהוא אוהב אותך הוא יודע שהוא אוהב אותך כשהוא רוצה לתת לך משהו שהוא לא יכול לתת לך והוא מרגיש מזה רע אז אפילו הוא איפשהו מחזק את האהבה גם מחזק גם מחליש אוקי אבל זה במינונים מסוימים.

אבל בכל מקרה מה שאני מנסה להראות אם הסיבה שהבן אדם השני לא נותן לך את מה שאתה רוצה כי הוא לא יכול, עכשיו לא יכול זה יכול להיות מהרבה סיבות לא יכול רגשית לא יכול מנטלית לא יכול שכלית לא יכול פיזית לא יודע יכול להיות הרבה למה הוא לא יכול אז זה כיוון פעולה אחד. עכשיו בהנחה נגיד שהוא לא יודע הוא לא יודע שזה מה שאתה אוהב אתה בטוח שהוא יודע אבל הוא לא יודע מה לעשות שהוא לא יודע, מה לעשות שהוא יודע והוא לא זכר זה לא שהוא לא יודע הוא יודע אבל הוא לא זכר, זאת אומרת הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא רצה הוא לא עשה את הפעולה לא כי הוא לא יכל הוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא זכר שאתה אוהב את זה.

זאת אומרת הוא ידע בעוצמה חלשה אז אולי הפתרון הוא לגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה, איך נגרום לו לדעת בעוצמה יותר חזקה זאת גם שאלה.

הלאה עכשיו יכול להיות לדוגמה לצורך העניין שהוא לא רוצה הוא לא רוצה, עכשיו למה הוא לא רוצה זאת גם שאלה למה הוא לא רוצה אז צריך לראות איך תוקפים את זה אולי הוא לא אוהב מספיק אולי הוא, יכול להיות כל מיני סיבות למה הוא לא רוצה אולי הוא מפחד לאהוב אולי מרוב שהוא אוהב הוא מפחד להראות שהוא אוהב יכול הרבה מאוד.

ש: אולי הוא רוצה משהו אחר בכלל או שמעדיף, הוא מעדיף לעשות משהו אחר מאשר.

אליעד: אבל למה הוא לא עשה את זה כי הוא לא ידע שאני רוצה את זה כי הוא לא יכל לעשות את זה או כי הוא לא רצה לעשות את זה?

ש: הוא לא רצה את זה כי הוא רצה משהו אחר.

אליעד: בסדר אבל הרעיון הוא שהוא לא רצה, עכשיו אם אני יודע שהוא לא עשה את הפעולה כי הוא לא רצה אנחנו נגיב בצורה אחרת מה שאני חותר שכשמישהו עושה משהו שאת לא רוצה, עכשיו בוא נגזור את זה לילדה שלך היא עושה משהו שאת לא רוצה מה הדרך הנכונה להגיב תשובה קודם כל תשאלי את עצמך למה היא לא עושה את זה כי היא לא רוצה כי היא לא יכולה או כי היא לא מבינה מה היא צריכה לעשות ואולי זה גם וגם אולי היא גם קצת לא רוצה גם קצת לא מבינה וגם קצת לא יכולה קצת קשה לה קצת פה קצת שם, למה הילד לא עושה כלים הוא גם קצת לא בא לו לעשות כלים הוא גם קצת לא באמת יודע לעשות כלים וגם קצת קשה לו לעשות כלים כי הוא לא מחזיק את הצלחות באותה נוחות כמוני כי אני יותר מבוגר ויש לו ידיים יותר קטנות נניח.

קצת וקצת ואז אנחנו נגיב בדרך פעולה אחרת עכשיו מה עושים רוב האנשים כשמשהו נגד רצונם הם מהמרים על משהו מסוים עושים משהו מסוים ואז גם יוצא משהו מסוים. עכשיו בוא ניתן כיוון אחר נגיד לדוגמה שאת מגלה שהבן שלך לדוגמה נגיד יודע מה את רוצה יכול לעשות את מה שאת רוצה ולא עושה מה את רוצה כי הוא לא רוצה לעשות את מה שאת רוצה אבל בא נניח שאת מגלה שהוא לא עושה את זה כי הוא לא מספיק אוהב אותך נניח, אז מה הדרך הנכונה לפעול כאן אז כאן יש כמה דרכים אז מה שרוב האנשים עושים עכשיו אני אומר על הרוב מה רוב האנשים עושים אומרים אוקי, רוב האנשים בכלל מניחים שאם השני לא עושה משהו זה כנראה כי הוא לא אוהב אותם זה בכלל בלי קשר לכלום.

למה בגלל שאנשים לא אוהבים את עצמם אז הם כל הזמן מחפשים הוכחות שהמציאות דפוקה ואז אם מישהו עושה משהו שהוא יכול להתפרש שהוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותם אז הוא עשה את זה כי הוא לא אוהב אותי אין אפשרות שהוא לא ידע ואין אפשרות שהוא לא יכל בדרך כלל אתה תהמר שעשו את זה כי לא אוהבים אותך בדרך כלל, בן אדם שהוא נגיד גנב ועכשיו יעצרו אותו לבדיקה הוא יחשוב שעצרו אותו כי מחפשים אותו כי הוא גנב, בן אדם שהוא חושב שהוא טיפש מישהו יגיד לידו משפט הוא יחשוב "ואם יש אפשרות לפרש שהוא התכוון לומר שאני טיפש הוא התכוון לומר שאני טיפש", בן אדם שחושב שהולכים לרצוח אותו הוא יראה סכין הוא יחשוב שזה מי שרצה לרצוח אותו זה סכין שלו ככה זה עובד בעולם.

עכשיו בדרך כלל אנשים כשהם לא כל כך אוהבים את עצמם אם מישהו עושה משהו שיכול להתפרש בגלל עייפות יכול להתפרש בגלל חוסר ידע יכול להיפרש בגלל חוסר יכולת יכול להתפרש בגלל חוסר רצון ובתוך החוסר רצון אפשר לתת מאה סיבות ואחת הסיבות היא שהוא לא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי זה הפירוש ככה זה הוא לא אוהב אותי, כי הפחד שהוא לא אוהב אותי כל הזמן מהדהד "אולי הוא לא אוהב אותי ואולי הוא לא, הוא אוהב אותי הוא לא אוהב אותי?" ואז יש "הנה יש לי הוכחות שהוא לא אוהב אותי"...
בחירה מה אתה אוהב חכמה לאיים ידע אפשרות לבחור חשיבה קיצונית ברירת מחדל ילדים אינטרסים מה לעשות 3 סיבות 3 סיבות שמישהו 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור בעיות בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גירושים גירושין גישור גישור זוגי גישור לזוגות האם להעיר לו האם להתגרש האם להתגרש ממנו האם לריב איתו הכי נכון הכי נכון לעשות הקשבה ויתור זוגיות זוגיות טובה טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפולים יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ לזוגות יעוץ לזוגיות יעוץ לזוגיות טובה לא מקשיב לך לגשר להעיר להתגרש להתגרש ממנו להתעקש להתעקש או לוותר לוותר לוותר או להתעקש לוותר או לריב לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור בעיות בזוגיות לריב לריב איתו מאבק מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מה הכי נכון מה הכי נכון לעשות מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מישהו לא מקשיב לך מריבות מריבות בזוגיות סיבה סיבות עקשנות פתירת בעיות פתרון בעיות
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב?
זוגיות אחרי בגידה, משבר אמון בין בני זוג, איך סולחים על בגידה? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם צריך להיפרד? האם כדאי להיפרד? האם להישאר בזוגיות? האם להישאר או לעזוב? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? האם להישאר או להיפרד? הנושא המרכזי שנדון בהרצאה הוא השאלה האם להישאר בזוגיות אחרי בגידה, איך להתמודד עם משבר אמון, ומהן ההחלטות הנכונות במצבים ... את מכלול השיקולים האישיים. לאחר מכן, השיחה פנתה לשאלות נוספות: - האם יש קו אדום במערכת זוגית שאם הוא נחצה, אי אפשר להמשיך את הקשר? לדוגמה, האם אם אישה מנסה לרצוח את ... ההמלצה היא להחליט על בסיס התחזיות לעתיד ולאו דווקא על פי ההיסטוריה. לסיום, אליעד מציין שזוגיות, כמו כל קשר, צריכה להיבחן בהיבט של מה טוב יותר לעתיד, ולא בהכרח על פי ... - להישאר או לעזוב - השאלה היא מה יותר טוב לו, מה יגרום לו להרגיש טוב יותר בעתיד. בגידה בזוגיות משבר אמון בזוגיות האם להישאר בזוגיות אחרי בגידה? החלטות בזוגיות סליחה אחרי בגידה האם להיפרד או להישאר? עכשיו השאלה היא כזאת השאלה ... הוא אומר כן זה כן ומה אתה חושב שמה צריך לעשות? ש: אני לא יודע באותו רגע אני אחשוב מה שהכי נכון לי לעשות אני אעשה. אליעד: ומה אתה חושב שנכון לו לעשות? ש: אני מניח שאם אני ... להמשיך? ש: אוקי לשאול כל בן אדם אם בן אדם בא אלי שואל אותי אני חושב. אליעד: הוא שואל אותך מה הכי נכון לו לעשות מה אתה מציע לו? ש: הכי נכון לו לעשות זה לשאול אותו זה לתחקר אותו. אליעד: מה תתחקר אותו. ש: לתחקר אותו מה ... אליעד: מה מחשבים? ש: מחשבים סיכונים. אליעד: של מה? ש: של הצעד הבא לפי העבר כי העתיד בעיה לזה לפי העבר סטטיסטיקות בודקים מה הסיכוי סיכויים טובים משאיר סיכויים נמוכים לא ... יודע שום דבר עכשיו בוא נחשב מה נחשב אין מה לחשב אם אתה לא יודע. אליעד: אם יש לך עובד שעשה בעיה בעסק אתה אמור לפטר אותו עכשיו זה לא תלוי מה הבעיה זה לא תלוי מה הוא עשה זה לא תלוי כמה נזק נגרם ולא תלוי אם הוא התחרט או לא זה ... לדוגמה אתה אומר הוא גנב אותי רימה אותי אבל אם אני אפטר אותו יהיה הרבה יותר גרוע ואין לי פתרון אחר תשאיר אותו. ש: אבל אין לך על מה לדבר בלי העבר. אליעד: אדוני העבר ודרך אגב ... אומר אני בכלל לא ראיתי שנגרם נזק רק שמעתי מאיזה סיפור חוץ מזה יש נשים וגברים שיודעים שהבן זוג בוגד וזה לא מפריע להם לא תמיד מפריע להם כי הם חושבים שבלי זה יהיה להם יותר רע. ... אז היא יכולה להגיד את זה עד מחר. אליעד: גם אתה יכול להגיד עד מחר שבמקרה נפלת עליה מה. ש: תקשיב אם אני נכנסתי לאתר הכרויות כדי לתפוס אותה אז אני יודע את האמת. אליעד: תתרכז אז ... משנה תתרכז. ש: מה יש לי להתרכז אני לא אהיה עם הזהות שלי אם אני מחפש אותה. אליעד: תתרכז תקשיב לי גם היא לא בזהות שלה אם היא בוגדת מה חשבת. ש: אז איך אני אדע שזאת היא? ... לך שוואלה דברים דומים. ש: זה סיפור אחר אני לא יודע זה כבר אתה סיבכת לי. אליעד: רגע תקשיב אתה עכשיו עובד במקום עבודה אוקי מקודם עבודה במקום עבודה הזה יש לך בעיות אתה אמור להתפטר או לא עכשיו יש מי שיגיד לך זה תלוי איזה בעיות זה תלוי כמה בעיות זה תלוי כמה יהיו אלימים כלפיך זה מה שיגידו לך אבל זה לא נכון זה תלוי האם אתה ... אצלך כי אין לך שום רצונות, אני אסביר לך יש חוק שאומר יש עוד מעט מבול ובתיבת נוח מעלים רק זוגות אם אתה בלי מישהי מוציאים אותך להורג. ש: זה משהו אחר זה כבר לנצל אותה כדי ... זה מה שאני מדבר איתך אתה מעלה לי דברים שהם לא קשורים. אליעד: היא בגדה בך אבל מצד שני אם תתגרש ממנה עכשיו חצי מהכסף שלך אתה צריך לתת לה מה עם זה. ש: מה עם זה אז אני פשוט יאמלל אותה אני לא אתגרש ממנה ולא כלום עד שהיא לא תחתום שהיא. אליעד: אז פתאום אתה לא מתגרש ממנה. ש: בסדר אבל אני לא אהיה איתה אני כאילו לא א
להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות , מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות מדוע לחשוב על גירושין יכול לשפר את הזוגיות? אליעד כהן מציג בהרצאה שלו רעיון פרדוקסלי, הטוען שאחת הדרכים היעילות ביותר להצליח בזוגיות היא דווקא לחשוב על האפשרות של גירושין. לא מדובר על להתגרש בפועל, אלא ליצור במוח מצב שבו אתה מדמיין שאתה כבר גרוש, וכך אין לך יותר אפשרות להאשים את בן או בת הזוג שלך בתחושות ובבעיות האישיות שלך. לפי אליעד, אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומשתמשים בה כתירוץ לכל דבר רע שקורה להם בחיים, למשל: רע לי כי בן הזוג לא אוהב אותי מספיק, או אני לא מצליח כי הבת זוג מפריעה לי. ההרצאה מציעה להפסיק את המנהג הזה באמצעות תרגיל מחשבתי, שבו האדם מתבקש לדמיין מצב של רווקות פנימית ולקחת אחריות מלאה על האושר והמצב האישי שלו, ללא קשר לזוגיות. איך העצה להתאבד קשורה להצלחה בחיים? אליעד משתמש בדוגמה קיצונית אחרת להמחשת הנקודה, כשהוא אומר שאם אדם רוצה להיות בטוח במאה אחוז שהוא לעולם לא ייכשל, הוא ... להימנע לחלוטין מסבל או מכישלון באמצעות פעולות קיצוניות, הוא למעשה פתרון מלאכותי ולא מציאותי. בצורה דומה, להתגרש באמת בשביל לפתור בעיות בזוגיות אינו פתרון אמיתי, אלא שהפתרון הוא שינוי חשיבה, שבו האדם כבר לא מאשים את
מוכנות להתגרש, איך להצליח בזוגיות? להתגרש כדי להצליח בזוגיות, רצון להתגרש, האם להתגרש? איך לשמור על הזוגיות? חרדת ביצוע, חרדת כישלון, עודף מוטיבציה, לעבור טסט, חרדת טסט, איזון רגשי, להצליח עם בחורה, רצון מאוזן
מוכנות להתגרש, איך להצליח בזוגיות? להתגרש כדי להצליח בזוגיות, רצון להתגרש, האם להתגרש? איך לשמור על הזוגיות? חרדת ביצוע, חרדת כישלון, עודף מוטיבציה, לעבור טסט, חרדת טסט, איזון רגשי, להצליח עם בחורה, רצון מאוזן
... להתגרש, איך להצליח בזוגיות? להתגרש כדי להצליח בזוגיות, רצון להתגרש, האם להתגרש? איך לשמור על הזוגיות? חרדת ביצוע, חרדת כישלון, עודף מוטיבציה, לעבור טסט, חרדת טסט, איזון רגשי, להצליח עם בחורה, רצון מאוזן האם המוכנות להתגרש משפיעה על ההצלחה בזוגיות? אליעד כהן מציג בשיחה שאלת מפתח: עד כמה המוכנות להתגרש או הרצון להתגרש משפיעים על ההצלחה של האדם בזוגיות? הוא מתחיל את הדיון בתיאור מצב שבו אדם נמצא בזוגיות אך במקביל מחזיק גם רצון מסוים להתגרש. הוא מדגים זאת דרך דוגמה של אדם שנמצא בזוגיות ורוצה להישאר בה ב - 55%, אך בו זמנית מעוניין להתגרש ב - 45%. אליעד כהן שואל האם הרצון להתגרש יגדיל את הסיכוי להצליח בזוגיות או יפגע בהצלחה. האם מי שרוצה מאוד בזוגיות דווקא יכשל בה? כדי להסביר את הסוגיה, אליעד מביא דוגמה פשוטה: בן אדם שרוצה ... תהיה אדישה מדי, ולא תייצר עניין או הערכה בצד השני, כך שגם כאן הסיכוי להצליח יהיה נמוך. למה צריך איזון בין רצון להתגרש לרצון להישאר? לפי אליעד כהן, אותו היגיון בדיוק נכון גם בזוגיות. כאשר בן אדם נמצא בזוגיות והוא חושב לעצמו אני לא יכול להתגרש בשום אופן, הוא מייצר לעצמו לחץ עצום. ככל שהאדם פוחד יותר מגירושין, הוא יהפוך לאובססיבי, חרדתי, וקנאי כלפי בן או בת הזוג שלו. התוצאה היא תחושת מחנק, כי לא יהיה מרחב לצד השני לנשום בתוך הקשר. מצב כזה כמעט תמיד מוביל לכישלון הזוגיות, משום שהפרטנר יחוש חוסר נוחות והזוגיות תהפוך לבלתי נסבלת. מהצד השני, אם אדם יאמר אין לי בעיה להתגרש בכלל, הכל טוב, לא אכפת לי, אז זה מצב קיצוני הפוך, שגם לא יאפשר לו לקיים זוגיות טובה, כיוון שזה יגרום לזלזול ולחוסר הערכה ל
אקסים, האם כדאי לחזור לאקסית? האם להיות עם האקסית? האם לחזור לאקסית? האם לחזור אחרי בגידה? האם להתגרש או להישאר? האם ללכת לטיפול זוגי או להתגרש? האם להיות בזוגיות אחרי בגידה? חזרה לאקסית, החזרת אהבה
אקסים, האם כדאי לחזור לאקסית? האם להיות עם האקסית? האם לחזור לאקסית? האם לחזור אחרי בגידה? האם להתגרש או להישאר? האם ללכת לטיפול זוגי או להתגרש? האם להיות בזוגיות אחרי בגידה? חזרה לאקסית, החזרת אהבה
... האם כדאי לחזור לאקסית? האם להיות עם האקסית? האם לחזור לאקסית? האם לחזור אחרי בגידה? האם להתגרש או להישאר? האם ללכת לטיפול זוגי או להתגרש? האם להיות בזוגיות אחרי בגידה? חזרה לאקסית, החזרת אהבה האם כדאי לחזור לאקסית או להתקדם הלאה? כאשר מתמודדים עם פרידה, אחת השאלות ... שאנשים עושים לאחר פרידה היא לחשוב שהם מתגעגעים לאקסית מתוך רגשות אמיתיים. בפועל, לעיתים הרצון לחזור נובע מתחושת בדידות או חוסר בזוגיות חדשה. הוא מציין בבירור, שאם היתה קיימת זוגיות חדשה זמינה, סביר להניח שהרגשות כלפי האקסית היו נחלשים משמעותית או נעלמים לחלוטין. לכן, השאלה החשובה היא האם יש רצון ... היתרונות והחסרונות הבאים: יתרון: ההיכרות הקודמת עם האקסית מקלה על חזרה לקשר, כיוון שכבר ישנה דינמיקה מוכרת. חיסרון: הקשיים והבעיות שהובילו לפרידה עלולים לחזור, במיוחד אם לא טופלו בצורה עמוקה ויסודית. חיסרון נוסף: האקסית כבר מכירה את הצדדים השליליים שלך, ולכן עשויה להיות פחות סבלנית ופחות סלחנית. יתרון פוטנציאלי של זוגיות חדשה: אין משקעי עבר, וישנה הזדמנות חדשה להתחיל מאפס. עם זאת, אליעד מציין שיתרונות וחסרונות אלו הם רק חלק מהתמונה ... יכולת אמיתית לבנות מערכת יחסים חדשה וטובה יותר, שיכולה לגרום אושר בעתיד. אם התשובה לכך חיובית - כדאי לנסות, אם לא - מוטב לוותר. כיצד מחליטים אם כדאי להילחם על הזוגיות או להתגרש? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מדגיש שוב ושוב הוא להתרכז בשאלת הפוטנציאל לעתיד משותף. הוא ממליץ לשאול את עצמך בצורה כנה וברורה: ... היא ניסיון לחזור לקשר למרות שבתוך תוכם הם אינם בטוחים שהוא יכול להיות טוב בעתיד. לעיתים הם חושבים שיהיה בסדר, מבלי לתקן את הבעיות האמיתיות שהובילו לפרידה. אליעד מזהיר שניסיון כזה בדרך כלל נכשל, כי אין באמת התמודדות עם השורש האמיתי של הבעיה. לסיכום: לחזור או לא לחזור? התשובה הסופית לשאלה האם כדאי לחזור לאקסית? לפי אליעד כהן היא פשוטה: עליך לשאול את עצמך האם אתה ... שניסית, ואין חשיבות לסיבות שהובילו לפרידה. רק העתיד הפוטנציאלי הוא המדד שצריך לקבוע את ההחלטה. איך לדעת אם כדאי להילחם על זוגיות? מה לעשות אם אני מתגעגע לאקסית? איך מתמודדים עם פרידה? האם ניתן לשקם קשר אחרי בגידה? מתי כדאי ללכת לטיפול זוגי? האם כדאי לחזור לאקסית? איך להחליט אם לנסות שוב קשר זוגי עם האקסית? כאשר אדם נפרד מבן או בת זוג, עולה השאלה האם נכון לשקול חזרה לאקסית. יש דעה רווחת שאומרת כי לאקסים לא חוזרים, אך האם זה באמת נכון? האם המחשבה על לנסות שוב היא מוצדקת, או שמדובר בהתעקשות מיותרת? האם הרצון לחזור לאקסית נובע מבדידות? אחד השיקולים החשובים הוא האם הרצון לחזור נובע מרגשות אמיתיים כלפי האקסית, או פשוט מתוך תחושת בדידות. לעיתים, אדם רוצה לחזור לאקסית רק מפני שאין לו כרגע זוגיות אחרת. במקרה כזה, אם היה מוצא בת זוג חדשה, סביר להניח שהוא היה שוכח מהאקסית מהר מאוד. לכן, חשוב לשאול: האם הרצון לחזור הוא מתוך חיבור אמיתי, או מתוך צורך למלא חלל ... של ההחלטה: יתרון: האדם כבר מכיר את הקשר ואת הדינמיקה, ואין צורך להתחיל הכל מחדש. חיסרון: אם בעבר הקשר לא הצליח, ייתכן שהבעיות יחזרו שוב. חיסרון נוסף: האקסית כבר יודעת מה היא לא רוצה, ולכן עשויה להיות סבלנית פחות כלפי הצד השני. מצד שני, קשר חדש יעניק ... במה שיכול לקרות בעתיד. מה שחשוב זה להעריך את הפוטנציאל של הקשר ולשאול: - האם אני מסוגל לדמיין את עצמי מאושר איתה בעתיד? - האם הפתרון הטוב ביותר עבורי הוא הקשר הזה, או שיש לי אופציות טובות יותר? - האם אני חושב שביחס לאלטרנטיבות, הקשר הזה מציע את הסיכוי הגבוה ... אם לא - עדיף להמשיך הלאה. בסופו של דבר, השיקול החשוב ביותר הוא איך ייראה העתיד, ולא מה קרה בעבר. איך לדעת אם כדאי להילחם על זוגיות? מה לעשות אם אני מתגעגע לאקסית? איך מתמודדים עם פרידה? האם ניתן לשקם קשר אחרי בגידה? מתי כדאי ללכת לטיפול זוגי? עכשיו היו היה מישהו שנפרד ממישהי מישהי נפרדה ממישהו בסדר עכשיו השאלה היא האם זה נכון לרצות לחזור לאקסית או ... אל תהיה איתו או משהו כזה האם המחשבה על לנסות להיות עם האקס היא נכונה או לא נכונה שזה מצד האמת זה כמו לשאול אם אנשים נמצאים בזוגיות ולא מסתדרים האם זה הגיוני להילחם על זוגיות או לא כי אקסים זה מצב של זוגיות אבל האם זה הגיוני לרצות לחזור לאקסית כן או לא, מה אתה אומר מה אתה חושב המחשבה שאומרת לחזור לאקס יש כאלה שאומרים ... מה אתה חושב זה נכון או לא נכון? ש: נראה לי זה משתנה. אליעד: במה זה תלוי מה האמת שני אנשים היו ביחד ניסו לא הצליחו מה למה להתעקש, ניסו לא הצליחו היה לך טוב לא היה לה טוב לא נפרדתם בסוף כן אז מה אז עכשיו אתה בודד אתה מתגעגע אליה כי אתה בודד הרי אתה לא ... זה תלוי אם הוא רוצה לנסות שוב או לא. אליעד: אבל זאת השאלה אם הוא רוצה לנסות שוב או לא, עכשיו בוא נרחיב את השאלה הזאת שניים היו בזוגיות אחד בגד בשני ונהיה מהומה עכשיו השאלה אם לנסות לחזור לקשר אחרי הבגידה או לא לחזור לקשר אחרי הבגידה מה התשובה ...
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי
האם להתגרש או לא? בעד ונגד גירושין, למה להתגרש? למה לא להתגרש? מתי להתגרש? האם כדאי להתגרש? מתי נכון להתגרש? חושב להתגרש, שוקל להתגרש, סיבות להתגרש, למה לא כדאי להתגרש? לשמור על הנישואים, לשמור על המשפחה, טיפול זוגי האם להתגרש או לא להתגרש? כאשר אדם מתמודד עם השאלה האם להתגרש או לא להתגרש, אליעד כהן מסביר שמדובר בהחלטה עמוקה ומורכבת ולא רק שאלה פרקטית פשוטה של כן או לא. גירושין לפי אליעד הם בחירה לשנות את המציאות, להבדיל מלשנות את הרצון או את דרך ההתמודדות של האדם עם המציאות הקיימת. כלומר, כאשר זוג חווה משבר בזוגיות או בנישואים, עומדות בפניו שלוש אופציות עיקריות: האפשרות הראשונה היא להתגרש, כלומר, לשנות את המציאות בצורה מוחלטת. האפשרות השנייה היא להישאר בזוגיות, ללמוד לקבל את המצב ולהרגיש טוב במאה אחוז למרות הקושי. האפשרות השלישית היא לשנות את עצמך ובאמצעות השינוי הפנימי לנסות לשנות את בן או בת הזוג. אליעד מדגיש שהתגרשות היא תמיד הימור על האופציה של שינוי המציאות, וכי זו אינה בהכרח האופציה המיטבית. הוא מסביר באמצעות דוגמה: אם בן זוג מתנהג באופן רע, מקלל, משפיל, או אפילו אלים, הנטייה ... - כלומר, להיפרד מהאדם הבעייתי. לעומת זאת, קיימת אפשרות עמוקה יותר: ללמוד לקבל את המציאות כפי שהיא, או לפתח בעצמך כלים שיאפשרו לך לחוות את הזוגיות בדרך חיובית למרות החסרונות. כך למשל, אפשר לשנות את הגישה הפנימית ולהבין איך דווקא הבעיות בזוגיות מאפשרות צמיחה והתפתחות אישית. אליעד מדגים זאת בכך שאדם יכול לומר לעצמו איזה מזל שיש לי זוגיות רעה, ככה יש לי הזדמנות לפתח את עצמי ולהתמודד עם אתגרים אמיתיים. מדוע גירושין הם רק פתרון זמני ל
מה לעשות כשלא יודעים מה לעשות? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה בטוח נכון? מה וודאי? קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע מה לעשות עם עצמי, האם להתגרש? איך לקבל החלטה מתוך אי וודאות? איך להחליט?
מה לעשות כשלא יודעים מה לעשות? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה בטוח נכון? מה וודאי? קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע מה לעשות עם עצמי, האם להתגרש? איך לקבל החלטה מתוך אי וודאות? איך להחליט?
... לעשות כשלא יודעים מה לעשות? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה בטוח נכון? מה וודאי? קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע מה לעשות עם עצמי, האם להתגרש? איך לקבל החלטה מתוך אי וודאות? איך להחליט? מה לעשות כשלא יודעים מה לעשות? אחת השאלות הנפוצות שאנשים שואלים את עצמם היא מה לעשות כאשר הם לא יודעים מה לעשות. מצב זה יכול לקרות בכל תחום בחיים - בעבודה, בזוגיות, או אפילו במשימות יומיומיות פשוטות כמו סידור הבית. אליעד כהן מסביר כי כדי לקבל החלטות נכונות במצבים של ספק וחוסר ודאות, צריך להתחיל תמיד במה שבטוח נכון. אם אדם ... בצורה יעילה. מה לעשות כשאין כיוון ברור לקבלת החלטה? כאשר אין לאדם כיוון ברור והוא ניצב מול ספקות רבים, אליעד ממליץ להתמקד בדברים הוודאיים. לדוגמה, במצב של התלבטות בזוגיות בין להתגרש או להישאר בקשר, אליעד מסביר כי לא תמיד התשובה היא חד - משמעית כמו כן להתגרש או לא להתגרש. במקום זאת, האדם צריך לשאול את עצמו מה הוא יודע בוודאות: הוא בוודאות רוצה להרגיש טוב, ובוודאות הוא אינו רוצה להיות תלוי באדם השני כדי להרגיש טוב. כלומר, בין אם יישאר ובין אם יתגרש, הוא יצטרך ללמוד להרגיש טוב בעצמו בלי תלות באחרים. לכן, הפעולה הראשונה והוודאית תהיה לעבוד על התחושה הטובה של האדם עם עצמו. כיצד להתמודד עם לופים מחשבתיים? בעיה נפוצה שאנשים נתקלים בה בזמן קבלת החלטות היא כניסה ללופים מחשבתיים, שבהם הם חוזרים שוב ושוב על אותן שאלות ללא התקדמות. אליעד כהן מסביר כי הדרך לעצור לופים מחשבתיים היא לשאול ... מהבור?. אחרי שייצא, יוכל האדם לברר מדוע נפל, אם בכלל הדבר עדיין יהיה רלוונטי. באופן מעשי, במקום לעסוק בלמה, עדיף לעסוק במה לעשות עכשיו, כי זו הגישה שמקדמת את האדם לעבר פתרון מעשי של המצב. איך ליישם את שיטת מה בטוח נכון במשימות יומיומיות? אליעד מביא דוגמה של סידור חדר מבולגן. אם אדם עומד מול חדר עמוס ואינו יודע איך להתחיל לסדר, עליו לשאול את עצמו ... שבטוח שאינו שייך למקום מסוים - יש להוציא אותו קודם. אם יש פריט שמקומו ידוע בוודאות - יש למקם אותו במקום הנכון. כך, שלב אחרי שלב, על בסיס ודאויות, האדם יכול להתקדם לעבר פתרון מלא של הבעיה. מה אם אין שום דבר וודאי? בסיטואציה קיצונית שבה האדם לא בטוח בשום דבר, אליעד כהן מציין כי אז למעשה אין שום שאלה ושום בעיה. אם באמת האדם אינו בטוח בשום דבר ואין לו שום נקודת אחיזה בוודאות, הרי שאין כאן שום צורך בפעולה או בקבלת החלטה. במצב כזה, הספק מתפוגג מאליו, כי אין כל בסיס לדאגה או לשאלה. ... בפני מצב שבו יש לו ספקות והוא לא יודע כיצד לפעול, השאלה המרכזית היא איך לקבל החלטה נכונה ולדעת מאיזה צעד להתחיל. לדוגמה, מישהו שלא יודע אם להתפטר או לא, אם להתחתן או להתגרש, אם להתחיל במשימה מסוימת בעבודה או אחרת. כאשר יש מספר אפשרויות ואין ודאות לגבי מהי הבחירה הנכונה, מתעוררת השאלה מה לעשות כאשר אין כיוון ברור. התחל ממה שבטוח נכון כאשר יש ... ודאי שעליך לבצע אותה קודם. אם יש משימה שבלעדיה אי אפשר לבצע משימה אחרת, זה ודאי שהיא קודמת. אם יש פעולה שאין לך ספק לגביה, התחל ממנה. דוגמה לכך היא חידה עם צורות שבה הפתרון היה למצוא את הרכיב שחזר על עצמו בכל האפשרויות ולבסס את ההחלטה על מה שבטוח נכון. כך גם בהתלבטויות: התחלת הבירור מהוודאויות מאפשרת לצמצם ספקות ולבצע פעולות מועילות. דוגמאות ... להסתיים עד שעה מסוימת - מבצעים קודם. משימה שאי אפשר לבצע בלי משימה אחרת - מבצעים את המשימה הבסיסית קודם. משימות שברור שאינן דחופות - ניתן לדחות אותן. אם מדובר בדילמה בזוגיות - האם להתגרש או להישאר - השאלה הראשונה היא מה בטוח נכון? אם המטרה היא להרגיש טוב, ברור שלא משנה באיזה מצב תהיה, תצטרך לדעת להרגיש טוב לבד. לכן, יש להתחיל בכך שהאדם ילמד כיצד להרגיש טוב בעצמו, בלי להיות תלוי באחרים. הימנעות מהתמקדות בלופים מחשבתיים אחת הבעיות בקבלת החלטות היא שהמוח עלול להיכנס ללופים מחשבתיים - חזרה שוב ושוב על אותן שאלות בלי התקדמות. הדרך לעצור את הלופ היא לעצור לרגע ולשאול: מה בטוח נכון? אם המוח חוזר שוב ושוב על אותה דילמה, הפתרון הוא לא לשאול למה אני חושב על זה כל הזמן? אלא מה אני יכול לעשות כרגע כדי להתקדם? שאלת הלמה אינה בהכרח חשובה כאשר אדם מוצא את עצמו בסיטואציה שבה הוא לא מצליח לקבל החלטה, הוא ... את תהליך קבלת ההחלטות לפשוט ויעיל יותר. קבלת החלטות איך להתמודד עם ספקות התמודדות עם הצפה של משימות איך לנהל זמן נכון איך להימנע מלופים מחשבתיים היו היה איש שהייתה לו בעיה והוא לא ידע כיצד לפעול ומה לעשות השאלה היא זה מה לעשות כשאתה לא יודע מה לעשות אז בוא ננסח עוד פעם את השאלה בוא ננסח את השאלה שונה מה לעשות כשאין מה לעשות אז מה לעשות כשאין מה ... יודע מה אני אתחיל לסדר קודם אני אתחיל לסדר את זה אתחיל לסדר את זה, דוגמה נוספת אתה קם בבוקר יש לך מאה משימות אתה אומר איך אני אדע מה להתחיל קודם דוגמה נוספת נגיד אתה בזוגיות אתה לא יודע להתגרש להתחתן להישאר מה לעשות. ש: אתה מתחיל מהאפשרות שלא סוגרת לך את האפשרויות האחרות. אליעד: אתה בטוח בזה? ש: אני חושב. אליעד: אתה אומר בא נתחיל ממה שלא סוגר את האפשרויות האחרות כן ... זה דומה אבל זה לא מה ששאלתי, בן אדם נמצא בסיטואציה ויש לו הרבה דרכי פעולה אוקי והוא לא יודע מה לעשות כאילו מה לעשות קודם הוא עכשיו נגיד לא יודע להתחתן או לא להתחתן להתגרש או לא להתגרש להתאבד או לא להתאבד לא יודע מה הוא לא יודע מה לעשות מה שצריך לעשות זה לשאול את עצמך. ש: מה התלונה? אליעד: יש לו מאה משימות היום הוא צריך לעשות היום מאה משימות הוא לא יודע ... היא כזאת לא משנה בא נתקדם לתשובה התשובה היא כזאת כשאתה לא יודע כשיש לך ספקות. ש: חוץ מזה אין לו ספקות. אליעד: לא זה לא נכון אתם זוכרים שפעם הייתה חידה של צורות שלה היה פתרון אז מה אמרתי אמרתי בא ניקח מה בטוח נכון בטוח נכון שצד ימין למטה יש גליל זה בטוח נכון כי בכל התשובות היה רכיב שחזר על עצמו אוקי אמרנו בא נתחיל ממה שבטוח נכון כשבן אדם יש לו ... בטוח לי מה אני ארצה מה קורה לא יודע אבל בטוח לי במאה אחוז שאם אני ארצה את מה שקורה יהיה לי טוב אז בא ננסה להשיג את זה בוא נהמר על מה שבטוח נכון. דוגמה בן אדם נגיד נמצא בזוגיות והוא לא יודע להישאר או להתגרש הוא לא יודע אין לו מושג תמיד שמתייעצים איתי אני אומר בא תתחיל מה בטוח נכון לא תמיד התשובה היא שחור ולבן לא תמיד התשובה כן תתגרש כן אל תתגרש זה לא תמיד יש תשובה ברורה, התשובה מה בטוח נכון למה אתה רוצה להתגרש או להישאר כדי להרגיש טוב זאת אומרת שמה בטוח נכון שאתה רוצה להרגיש טוב שמה בטוח לנו בטוח לנו שאתה גם לא רוצה שהטוב שלך יהיה תלוי בבן אדם השני גם זה בטוח נכון אז בא נגיד במקום ...
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3 האם ניתן להצדיק אלימות בזוגיות? אליעד כהן מציג גישה מפורטת המתייחסת לתופעת האלימות בזוגיות, עם דגש על ההיבטים הפסיכולוגיים והמעשיים של התמודדות עם התנהגות שלילית, כולל אלימות פיזית ... להתעלם מכך שההתנהגות שלהם משפיעה על המתרחש, גם אם זה באופן עקיף. האם יש דבר כזה אלימות סתם בזוגיות? אליעד טוען שברוב המקרים, אלימות אינה מתרחשת סתם, אלא יש סיבות כלשהן שהובילו אליה. הוא נותן ... פועלת כך, ולעיתים מחיר הטעות הקטנה הוא גבוה. מדוע חשוב לקחת אחריות אישית על מצב של אלימות בזוגיות? אליעד מסביר כי מי שרוצה להצליח ולהתפתח בחייו חייב לקחת אחריות מלאה על מצבו. זאת אומרת, גם אם בן הזוג הוא אלים, האדם צריך לשאול את עצמו מה חלקו במצב, כיצד התנהגותו משפיעה על בן הזוג, ומה ניתן לעשות אחרת כדי להפחית או למנוע את האלימות. הוא מביא לכך משל ברור: אם חייל יוצא לקרב ללא שכפץ ... בפציעה, אך כן ניתן לומר שהוא יכול היה למנוע או להפחית את חומרת הפגיעה אם היה נערך נכון. כך גם בזוגיות, חשוב שהאדם יבחן מה הוא יכול לעשות כדי לשפר את מצבו. איך להתמודד באופן מעשי עם אלימות במשפחה? ברמה המעשית, אליעד מפרט באופן ברור את הצעדים שיש לנקוט במקרה של אלימות בזוגיות: להתרחק מהאדם האלים באופן פיזי - לעזוב את הבית, להוציא צו הרחקה או לנקוט צעדים חוקיים אחרים. לבחון כיצד ניתן לשנות את הדינמיקה הזוגית כדי שלא להגיע למצבי אלימות נוספים בעתיד. לקחת אחריות על החלק האישי בסיטואציה, כדי לנסות למנוע הישנות ... וכך נמנעים מלקחת אחריות מלאה על החיים שלהם. הוא מסביר שגישה זו נכונה בכל תחומי החיים, לא רק בזוגיות אלא גם בתחומים כמו תאונות דרכים, הפסדים כלכליים ומקרים אחרים שבהם אנשים נפגעים לכאורה סתם. ... הוא זה שמבין שהוא יכול להשפיע על מצבו ומוכן לקחת אחריות מלאה על כל מה שקורה לו. איך להתייחס לבן זוג אלים - האם להיפרד או להילחם על הקשר? אליעד מדגיש כי המטרה אינה בהכרח להישאר או להיפרד באופן אוטומטי, אלא ... כגון עזיבת הבית או נקיטת צעדים משפטיים, לצד הבנה מעמיקה יותר של הדינמיקה האישית והרגשית בין בני הזוג. הוא מבהיר בצורה חד - משמעית שההחלטה להישאר או להיפרד אינה רק עניין של מגיע לי או לא מגיע לי, אלא עניין של ... שהיא מחזירה לאדם את תחושת השליטה על חייו. איך להתמודד עם גבר אלים? איך להתמודד עם אלימות נפשית בזוגיות? האם כדאי להיפרד בעקבות אלימות בזוגיות? מתי הזמן הנכון להתגרש? איך לקחת אחריות אישית בזוגיות? האם להתגרש או להישאר בזוגיות אלימה? התמודדות עם אלימות בזוגיות ולקיחת אחריות השיחה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם התנהגות שלילית בתוך זוגיות, כאשר ההתנהגות אינה עניינית ואף עשויה להיחשב כאלימות. בתחילה, עולה השאלה האם יש מצבי קיצון ברורים, ... לומר שהוא אשם בפציעתו, אך כן ניתן לומר שהוא יכול היה להיערך טוב יותר. באופן דומה, אם אדם נמצא בזוגיות אלימה, הוא יכול לקחת אחריות ולבדוק כיצד ניתן לשפר את מצבו. פתרונות מעשיים בפן המעשי, אליעד מציין כי אם אישה חווה אלימות מצד
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 2 למה קשה להיות חיובי בזוגיות כשהצד השני פוגע? אליעד כהן מסביר שהקושי בזוגיות נובע מכך שהציפייה הבסיסית בזוגיות היא שהצד השני יעשה לך טוב. בשונה ממפגש עם קיר, שאין לאדם ציפייה ממנו, בזוגיות קל להרגיש פגוע כשהצד השני לא מתנהג כרצוי. הדוגמה של הקיר ממחישה היטב: אם קיר לא זז או נופל עליך, אתה מבין שזו בעיה שלך, ואין לך ציפייה מהקיר להתחשב בך. אבל בזוגיות, הרעיון המקורי הוא למצוא מישהו שיעשה לך טוב ויאהב אותך, לכן כשבן הזוג פוגע או מאכזב, התגובה הטבעית היא לכעוס ולהאשים אותו. איך אפשר להיות טוב בזוגיות למרות שהצד השני לא בסדר? אליעד כהן מציע פתרון ברור: להיפרד מבן הזוג בראש בלבד, תוך שממשיכים לקיים איתו קשר בפועל. המשמעות היא להשתחרר מהתלות הרגשית בבן הזוג, ולמצוא דרך להרגיש טוב גם בלעדיו. למשל, אם בן זוג זר יכנה אותך מפגרת, זה לא ישפיע עלייך במיוחד, אך אם בן זוגך יעשה זאת, תיפגעי מידית, מכיוון שאת מצפה ממנו לאהוב ולכבד אותך. לכן המפתח הוא לצמצם את הציפייה שבן הזוג חייב לך משהו, ולהתחיל לראות עצמך כאינדיבידואל. מה זה אומר להשתחרר מהתלות הרגשית בבן הזוג? אליעד מסביר שהשחרור מתלות רגשית בבן הזוג הוא למצוא דרך להרגיש טוב, לא רק בלעדיו, אלא גם להרגיש את הטוב שאת מקבלת ממנו - בעצמך. הוא מדגיש שזה לא פשוט, אך הכיוון הוא לשאול: מה הטוב שיכול לצאת לי מבן הזוג? ואז להשיג אותו עצמאית, ללא תלות בו. לדוגמה, אם בן הזוג גורם לך להרגיש יפה או אהובה, עלייך ללמוד כיצד להרגיש זאת גם לבד, בלי שתחכי שהוא יאשר לך את זה. מה הבעיה בוויתור מוחלט על הרצון לקבל אהבה? אליעד מדגיש שרוב ... שחרור מתלות רגשית, עושים טעות נפוצה: הם מדחיקים את הרצון לקבל אהבה ומפסיקים לצפות לכך בכלל. זו טעות, מכיוון שזה לא פתרון אמיתי. במקרה כזה, האדם אמנם ייפרד בפועל מבן הזוג, אך הוא לא באמת פותר את הצורך באהבה. בפעם הבאה שהוא יהיה בזוגיות, שוב יתעורר הרצון להרגיש אהוב ומחוזר, והוא שוב יחווה את אותם הקשיים. לכן הפתרון הוא לא להדחיק את הרצון אלא ללמוד להשיג את הטוב הזה לבד. איך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ לזוגיות טובה, איך לפתור בעיות בזוגיות? מה הכי נכון לעשות? האם להעיר לו? האם לריב איתו? האם להתגרש ממנו? לוותר או לריב, להתעקש או לוותר, 3 סיבות שמישהו לא מקשיב לך, בעיות בזוגיות, מריבות בזוגיות, גישור זוגי, טיפול זוגי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מישהו לא מקשיב לך, איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מישהו לא מקשיב לך, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, מאמן אישי טלפוני, מאמן עסקי מומלץ בנושאי מישהו לא מקשיב לך - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7031 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:50:50 - wesi1