אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול ב ocd ✔איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:50איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
מדוע נוצרת התמכרות ואיך לשנות אותה?

התמכרות נוצרת כאשר במוח האדם נוצרות התניות או עוגנים המזהים פעולה מסוימת כפתרון לבעיה פנימית. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, יוצר התניה בראשו לפיה "שוקולד זה טוב", כי השוקולד מפיג עבורו את התחושות השליליות. כך נוצרת התמכרות: האדם מפסיק לראות את הצורך האמיתי (שעמום, עצב, בדידות) ובמקום זאת מאמין שהשוקולד עצמו הוא הפתרון האולטימטיבי.

איך משנים עוגן או התניה בראש?

כדי לשנות את ההתניה, ישנם כמה שלבים:
  • בשלב הראשון יש להבין את הסיבות האמיתיות להתמכרות: אילו תחושות חיוביות מתקבלות מהפעולה, ואילו תחושות שליליות היא מעלימה. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד כי משעמם לו, צריך לזהות בבירור שתחושת השעמום היא הבעיה.
  • בשלב הבא, בכל פעם שאותו אדם פונה לשוקולד, עליו לומר לעצמו: "אני אוכל שוקולד כי משעמם לי, ואני מאמין שזה יעזור לי לא להשתעמם". המטרה כאן היא להעלות את הסיבה האמיתית (השעמום) מהתת - מודע אל המודע, ובכך לפתוח אפשרות למצוא פתרונות אלטרנטיביים, כמו למשל "אני יכול לקרוא ספר במקום לאכול שוקולד".
למה קריטי להזכיר לעצמך את הסיבה לפעולה?

כאשר האדם לא מזכיר לעצמו את הסיבה האמיתית (לדוגמה שעמום), הוא ממשיך לחזק את ההתניה בראש, כאילו השוקולד הוא הדבר המחויב והחיוני. לעומת זאת, כאשר הוא מודע לסיבה, המוח נשאר פתוח לחפש פתרונות נוספים ולהשתחרר מהתלות בפעולה ספציפית זו. אם יופיע פתרון אחר בעתיד, האדם יהיה מסוגל להבחין בו ולבחור בו.

כיצד להתמודד עם סיבות אחרות כמו עצב או געגוע?

כשמדובר בעצב, מומלץ לרשום על השוקולד את המשפט "תרופה לעצב", ולפני כל אכילה לומר: "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב". הדבר מזכיר למוח שהבעיה האמיתית היא העצב, ופותח פתח למציאת פתרון אחר.

דוגמה נוספת, במקרה של אדם שמתגעגע למישהי ומתקשר אליה שוב ושוב, הוא צריך לומר לעצמו: "אני מחפש להרגיש את התחושה הטובה שהרגשתי איתה בעבר". כשהמוח מבין את הסיבה, הוא יתחיל לבדוק האם זו באמת הדרך הטובה ביותר להשיג את התחושה, או שאולי קיימת אפשרות אחרת.

מהי הגישה המעשית המוצעת לטיפול בהתמכרות?

בעוד שגישות רגילות מציעות הפסקה הדרגתית או בבת אחת, הגישה שאליעד כהן מציג היא להמשיך בפעילות ההתמכרותית, אבל במודעות מלאה לסיבה האמיתית לפעולה. לדוגמה, אדם שמעשן סמים כי הוא מרגיש בודד, צריך לומר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי העישון: "אני מעשן כי אני בודד ואני חושב שזה יעזור לי לא להרגיש כך". המודעות המלאה לכך שהסמים לא באמת פותרים את בעיית הבדידות תאפשר לו, לאורך זמן, לחפש פתרון יעיל יותר.

כאשר ההתמכרות כוללת סיכון פיזי מיידי, כמובן שצריך להפסיק מידית. אבל כשאין סכנה פיזית, ההבנה והמודעות העמוקה לסיבה שמאחורי ההתמכרות מובילה באופן טבעי למציאת פתרון חלופי.

מה העיקרון המרכזי לשינוי ההתניה?

העיקרון הוא לחזור תמיד אל המהות ואל הסיבה שיצרה את ההתמכרות. כאשר אדם מחובר למקור הבעיה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת"), במקום להתמקד בתוצאה (שוקולד, סיגריות, סמים), קל יותר למצוא פתרונות חלופיים וטובים יותר לבעיה המקורית. זה יוצר אפשרות לשבור את ההתניה הראשונית ולהחליף אותה בעוגנים בריאים ויעילים יותר.
מדוע נוצרת התניה שגורמת להתמכרות?

התמכרות יכולה להיווצר כאשר בראש של אדם נוצרת התניה או עוגן מסוים, כמו לדוגמה "שוקולד זה טוב". בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, הוא פונה לשוקולד כדי למלא את החוסר או להפיג את התחושה השלילית. במקום לזכור שהמטרה האמיתית היא להעלים את השעמום או העצב, האדם מתחיל להאמין שהשוקולד עצמו הוא מה שהוא מחפש. כך נוצרת התמכרות, כי המוח רואה בשוקולד את הפתרון הקבוע והמחויב לבעיה.

איך אפשר לשנות את העוגן בראש?

כדי לשנות את העוגן, חשוב לאתר תחילה את הסיבות שבגללן אדם מכור. אם לדוגמה אדם מכור לשוקולד, שואלים אותו:
  • מהן התחושות הטובות שהשוקולד נותן לי?
  • אילו תחושות רעות נעלמות כשאני אוכל שוקולד?
נניח שמגלים שהסיבה היא שעמום. בכל פעם שהוא ניגש לשוקולד, הוא צריך להזכיר לעצמו: "אני רוצה לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי". ברגע שהאדם יבין באופן מודע שהוא מחפש פתרון לשעמום, הוא יוכל לשקול אפשרויות אחרות, למשל "אם אני רוצה שלא ישעמם לי, אולי כדאי לי לקרוא ספר?". כך מחזירים את המוח למהות האמיתית: הוא מחפש הפגת שעמום, ולא בהכרח צריך שוקולד לשם כך.

מדוע חשוב להזכיר לעצמך את הסיבה לפני כל פעולה?

אם האדם לא מזכיר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי שהוא אוכל, למה הוא אוכל, הוא בעצם ממשיך לחזק את ההתניה בראש: "שוקולד הוא הפתרון שאני מחפש". לעומת זאת, אם הוא יאמר: "אני אוכל כי אני משועמם, ואם אמצא פתרון אחר לשעמום, לא אצטרך לאכול שוקולד", המוח יישאר פתוח לחפש פתרונות נוספים.

ש: מה קורה אם כרגע אין לאדם פתרון אחר טוב יותר לשעמום?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול. אבל ההבדל הוא שאם נשארת בראש המודעות: "אני אוכל רק כדי לא להשתעמם", יש סיכוי שברגע שתופיע אפשרות אחרת, המוח יזהה אותה ויבין שאפשר להחליף את השוקולד.

איך להתמודד עם התמכרויות אחרות, כמו עצב או געגוע?

נניח שאדם אוכל שוקולד כי הוא עצוב ומרגיש ששוקולד "עושה לו טוב". אפשר לרשום על האריזה: "תרופה לא להיות עצוב". בכל פעם לפני האכילה, מזכירים לעצמנו: "אני אוכל את זה כדי לא להיות עצוב". כך נשמרת ההבנה שהבעיה היא העצב, לא בהכרח השוקולד. דוגמה נוספת היא אדם שמתקשר למישהי שהוא לא מצליח לשכוח, רק בגלל שהוא מתגעגע לתחושה טובה שהיתה לו איתה. אם במקום להגיד: "אני רוצה לדבר איתה", הוא יאמר: "אני מחפש להרגיש שוב את התחושה שהיתה לי", המוח יתחיל לבדוק אם אכן זו הדרך הנכונה להשיג את אותה תחושה, או שאולי יש לכך פתרון אחר.

מהי הגישה המעשית לגמילה?

לרוב מציעים דרכים כמו הפסקה הדרגתית או בבת אחת, אך הגישה המוצעת כאן היא קודם כל להמשיך עם ההתמכרות, אבל במקביל להבין בדיוק מדוע עושים את הפעולה. אם אדם מעשן סמים, שיאמר לעצמו לפני העישון: "אני מעשן כי אני מרגיש בודד, ואני מצפה שזה יעלים לי את הבדידות". אם הוא מבין את הסיבה ורואה שהסמים לא באמת פותרים לו את הבדידות לטווח ארוך, הוא יוכל לחפש פתרון אחר.

אם הפעולה ממילא מסכנת פיזית באופן מיידי, צריך להפסיק אותה מהר. אבל כל עוד אין סכנה פיזית, עצם המודעות לסיבה בכל צעד עוזרת לשנות את ההתניה ולהוביל להפסקה או למציאת תחליף אחר כשהדבר מתאפשר.

איך לסכם את העיקרון?

העיקרון הוא פשוט: צריך לחזור למקור הבעיה שההתמכרות מנסה לפתור. בכל התמכרות יש סיבה שגרמה לאדם לבחור דווקא באותה פעולה. אם הוא נשאר מחובר לסיבה עצמה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת") בכל פעולה שהוא עושה, יהיה לו קל יותר לבחון חלופות. כך ניתן בהדרגה להחליש את העוגן הלא מודע ("שוקולד זה טוב", "סיגריה זה טוב" ועוד), ולהחליף אותו בעוגנים יעילים יותר או להביא לפתרון עומק במקום התניה שטחית.
עכשיו נושא של גמילה מהתמכרויות אוקי ובמהות שלו זה איך לשנות לבן אדם התניה או עוגן שיש לו בראש, מה זאת אומרת לפעמים התמכרות נוצרת מזה שבן אדם נוצרה לו איזו התניה לדוגמא נגיד בן אדם נגיד מכור לשוקולד למה הוא מכור לשוקולד כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד למה כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד כי יש לו התניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב שוקולד זה טוב שוקולד עושה אותי מאושר וכו'. אוקי עכשיו השאלה היא איך נגמלים מזה אז כמובן שיש פה הרבה מאוד תהליכים ועניינים אבל אני רוצה לדבר עכשיו על איך משנים את העוגן את ההתניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב או אצל כל אחד את ההתמכרות שלו שיחליף את זה למה שהוא רוצה.

אז הדרך היא שמה שבן אדם צריך לעשות נניח נגיד שבן אדם מכור לשוקולד ואנחנו רוצים לעזור לו להיגמל משוקולד מה שאנחנו צריכים לעשות שלב ראשון זה לאתר מה הסיבות שבגללן הוא צורך את השוקולד איזה תחושות טובות זה נותן לו ואיזה תחושות רעות זה מעלים ממנו, אוקי מה הטוב שיוצא לך מהשוקולד ומה הרע שנעלם ממך בגלל שאתה אוכל שוקולד. אחרי שמצאנו את זה נניח נגיד שמצאנו שבן אדם אוכל שוקולד כי משעמם לו סתם נמציא משעמם לו בסדר, אוקי עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות זה אנחנו צריכים לשנות לבן אדם את ההתניה בראש שהוא חושב ששוקולד זה טוב.

איך אנחנו נשנה לו את ההתניה אנחנו ניתן לו הנחיה מה ההנחיה אומרת כל פעם לפני שאתה אוכל שוקולד אתה צריך להגיד לעצמך "רע לי עכשיו כי אני מרגיש שמשעמם לי אני הולך לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי" תגיד את זה "אני אוכל את השוקולד כדי שלא ישעמם לי אני הולך לאכול כי משעמם לי, אני חושב שאם אני יאכל לא ישעמם לי אני מחפש תעסוקה ולכן אני אוכל" ככה תגיד ועל הארון איפה שנמצא השוקולד תרשום כמו שיש ארון תרופות תרשום ארון של מזון שאמור לעזור לי שלא ישעמם לי תרשום את זה.

עכשיו מה השכל שבדבר שאנחנו בעצם מקפיצים מחשבה שנמצאת מהתת מודע למודע כי בתת מודע של הבן אדם יש לו פקודה שאומרת שוקולד זה טוב למה שוקולד זה טוב כי פעם הוא אכל שוקולד, נגיד אוכל זה טוב למה אוכל זה טוב כי נגיד מפיג לו את השעמום אנחנו רוצים להכניס לו התניה במוח "אתה יודע מה שאתה מחפש זה לא את האוכל אתה מחפש שלא ישעמם לך" אנחנו רוצים שבכל פעם שהוא קם לאכול במקום שהוא יגיד אני רוצה לאכול שהוא יגיד אני רוצה שלא ישעמם לי כי מכאן יהיה יותר קל לנתב אותו למקומות אחרים כגון "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אלך לקרוא ספר" או "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אוכל" ואז המוח שלו יגיד לו "רגע אבל אם אתה אוכל באמת זה פותר את זה שמשעמם לך זה לא באמת פותר את זה אז לך תעשה משהו אחר".

ולכן בתור התחלה אנחנו נרצה להביא לרמת המודעות שלו את ההבנה שהוא אוכל כי משעמם לו ולכן זה חשוב וקריטי ביותר שבן אדם שעושה פעולה והוא מגלה שהוא עושה את הפעולה הזאת מסיבה כלשהי קריטי ביותר בהנחה שהוא רוצה להיפטר מהפעולה קריטי ביותר שהוא יהיה מודע תוך כדי שהוא עושה את הפעולה לפני שהוא עושה את הפעולה ואחרי שהוא עושה את הפעולה לסיבה שהוא עשה את הפעולה כי אם לא הוא יוצר לעצמו התניה במוח שהצורה עצמה היא המחויבת הוא מתחיל להאמין שהצורה עצמה הסופית הפעולה עצמה היא הדבר שהוא מחפש וזה לא נכון הרי אתה באמצעות זה מחפש לפתור דבר אחר אז תשדר למוח שלך את הדבר האחר שאותו אתה רוצה.

ש: אבל בהינתן שאר האפשרויות שלו האם באמת האוכל זה הפתרון שהכי מפיג את השעמום שלו.

אליעד: יכול להיות.

ש: אז מה הוא יעשה?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול אבל מה ההבדל שאם הוא יגיד אני רוצה לאכול אז גם אם מחר פתאום יהיה פתרון אחר הוא שכח את הבעיה המקורית הוא שכח שהבעיה שזה משעמם הוא פשוט יתחיל להאמין שהוא רוצה לאכול אבל אם הוא אומר לעצמו "כי משעמם לי ולכן אני אלך לאכול למה, אני אוכל כי משעמם לי אם לא היה משעמם לי לא הייתי אוכל אם אני אמצע פתרון יותר טוב מלאכול אני לא אוכל" אם הוא היה זוכר את זה אז ממילא יכול להיות שפתאום היה קופץ לו המוח היה ממשיך לעבוד לחפש "איך אני יכול שלא ישעמם לי מה אני יכול לעשות כמשעמם לי, האם אני חייב שיהיה משעמם לי ואולי יש פתרון אחר והאם באמת זה עוזר לי שלא ישעמם לי". את הבנת?

ש: כן.

אליעד: נכון שאני צודק?

ש: כן.

אליעד: הלאה עכשיו בא נלך נגיד בן אדם נגיד אוכל שוקולד "למה אתה אוכל שוקולד? כי אני עצוב שוקולד עושה לי טוב" אוקי בבקשה תרשום על השוקולד תיקח כשאתה קונה שוקולד, תמשיך לאכול שוקולד אבל תרשום בבקשה על השוקולד מדבקה "תרופה לא להיות עצוב" תרשום "אתה רוצה להיפטר מזה? כן, אתה אוכל את זה כדי לא להיות" תרשום בבקשה "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב" לפני שאתה אוכל את השוקולד "אני אוכל אותו כדי לא להיות עצוב" אם אתה תרשום את זה המוח שלך אתה מתחבר למהות של הדבר כי במהות אתה מחפש לא להיות עצוב אתה לא מחפש את השוקולד ככה אתה תשנה את ההתניה שיש לך בראש.

יש לבן אדם עוגן הוא אכל שלוש פעמים שוקולד היה לו טוב נוצרה לו התניה "שוקולד עושה לי טוב" הוא כבר שכח ששוקולד זה מקרה פרטי זה לא המהות של העניין כנ"ל בכל דבר שרוצים להשתחרר ממנו להיפטר ממנו כל דבר כשאתה רוצה להיפטר ממשהו, דוגמא נגיד שאתה מפחד להתחיל עם מישהי במקום להגיד "אני מפחד להתחיל איתה" תגיד לעצמך "אני מפחד שאם היא תדחה אותי אני ארגיש שאני לא מעריך את עצמי" תזכור את המהות של הדבר כי אם אתה תזכור אותו אז אתה לא תפחד ממנה אתה מפחד ממשהו אחר אתה מפחד ממשהו אחר אתה יכול לטפל בו.

יש לנו סיבה שמובילה לתוצאה ואם זה חוזר כמה פעמים הבן אדם מתחיל להאמין שהתוצאה היא המחויב היא העיקר היא המהות הוא מתחיל להאמין שהשוקולד הוא המחויב שהבחור ההוא הוא המחויב שהבחורה ההיא היא המחויבת זה מה שהוא מתחיל להאמין, אם לדוגמא נגיד בחור נגיד רוצה לשכוח מישהי אוקי והוא לא מצליח לשכוח אוקי "למה אתה זוכר אותה כי כשאתה זוכר אותה זה עושה לך טוב", אוקי "כי אני נזכר ב 1 2 3" אוקי מה שאתה צריך לעשות קודם כל כשאתה מתגעגע אליה או רוצה להתקשר או מה שזה לא יהיה להגיד אוקי כאילו להבין "אני לא מחפש אותה אני רוצה להרגיש את התחושה הספציפית שהרגשתי ביום זה בשעה זאת ולכן אני מתקשר ולכן אני עושה" לדחוף לעצמך לראש שתבין למה אתה עושה את זה.

אם תבין למה אתה עושה את זה זה גם יש סיכוי סביר שאולי תגיד "אני מוכן בכלל לוותר על זה אולי יש לי אלטרנטיבה אחרת" ויש עוד אפשרות שאתה תגיד "אבל הדבר הזה בכלל לא נותן לי את מה שאני רוצה מלכתחילה" כי אתה תראה בעיני עצמך טיפש תגיד לעצמך "באמת זה נותן לי את זה הרי זה לא באמת נותן לי את זה אז למה אני צריך את זה מלכתחילה". המהות של מה שאמרתי היא תיקח את הדבר שאליו אתה מכור תבדוק למה אתה מכור ותהיה מודע לסיבה שמחברת אותך לאותו דבר תהיה מודע לזה לפני תוך כדי ואחרי.

בתשעים ותשע אחוז מהמקרים כשמישהו בא אלי ואומר שהוא מכור למשהו והוא רוצה להיגמל אוקי אז יש מיליון ואחד רעיונות איך להיגמל יש את הרעיון תפסיק בבת אחת תפסיק בשלבים כל מיני סיפורים וקשקושים, עכשיו אם בן אדם עושה פעולה שיכולה לפגוע בו פיזית אז אני אגיד לו תפסיק את זה עכשיו בבת אחת בהנחה שהיא לא יכולה לפגוע בו פיזית אל תפסיק את זה "אבל אני רוצה להיגמל מזה" אל תפסיק את זה אז מה תמשיך אבל אתה צריך לנסות להבין למה אתה עושה את זה, בהנחה שאתה רוצה להיגמל ממשהו מה שאתה צריך לעשות זה להמשיך לעשות אותו אבל להבין למה אתה עושה אותו.

כי בסופו של דבר אם אתה באמת רוצה להיגמל ממנו אתה צריך להבין למה אתה עושה אותו ולמצוא לזה אלטרנטיבה אחרת מה הבעיה שפותר לך ההתמכרות ולמצוא לה פתרון אחר, לא תמצא פתרון אחר תשעים ותשע אחוז שאתה תיפול לזה עוד פעם אפילו מישהו אתה מעשן סמים "אתה מעשן סמים סבבה תמשיך לעשן סמים אבל בבקשה לפני שאתה רוצה לעשן תבדוק למה אתה רוצה לעשן תוך כדי שאתה מעשן למה אתה מעשן מה הטוב שזה עושה לך ואחרי שעישנת מה הטוב שזה עשה לך" איך תבדוק שאלה אחרת איך תדע שאלה אחרת זה שאלה אחרת.

אבל כקונספט אתה אל תפסיק את זה תנסה להבין למה אחרי שתבין למה עכשיו אפשר להתקדם ותהיה מודע לזה לפני שאתה מעשן "אני מעשן כי רע לי כי אני מרגיש בודד אני מעשן אני מצפה שהסיגריה הזאת תגרום לי לא להרגיש בודד" תהיה מודע לזה, תהיה מודע לזה הדברים יסתדרו. הבנו?
נפרדים מאהבה להתקדם להעריך את בדידות לא באמת יעילות מפרש חלומות להוציא אותו מהראש אוסידי טיפול שינוי הרגלים מתגעגע אליה nlp obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להיגמל איך להיגמל מ איך להיגמל מהתמכרות איך להשתחרר איך להשתחרר מ איך להשתחרר מאובססיה איך להשתחרר מהתמכרות איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בהתמכרות איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך לשנות התניה איך לשנות עוגן בתת מודע גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלים השתחררות התמכרויות התמכרות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התניה התניות חופש חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בתת מודע טיפולים כיצד להיגמל להיגמל להיגמל מ להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להשתחרר להשתחרר מ להשתחרר מאובססיה להשתחרר מהתמכרות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות התניה לשנות עוגן מהי התנהגות טורדנית מודעות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור נלפ סובל מהפרעה טורדנית שינוי הרגלים שינוי התנהגות תת מודע
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
טקסים אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא הגיונית, עומד להשתגע, מחשבות מנוגדות
... אובססיביים, טיפול בתת מודע, קונפליקט רגשי, התנהגות אובססיבית, התנהגות טורדנית, טיפול ב ocd, הפרעת OCD, הפרעה לא הגיונית, התנהגות לא ... מסוכן או לחלופין, שאינו מסוכן, האדם לא היה מבצע בדיקות. ההבדל ברמת הוודאות בין שתי המחשבות הללו הוא שיוצר את הקונפליקט הרגשי ואת הפעולות הכפייתיות. למה אנשים מבצעים בדיקות ... לבדוק בכלל. אבל כאשר בתת מודע הוא משוכנע שלא יקרה לו דבר רע, ובמודע הוא חושש שאולי כן יקרה משהו, מתעורר הדחף לבדוק את התנור שוב ושוב, מה שיוצר התנהגות טורדנית וכפייתית. התנהגות זו משמשת למעשה ... מסוימים הדבר יכול להסתיים בנזק אמיתי, כיוון שלפעמים התת מודע עלול לטעות ולהעריך באופן שגוי את הסיכון האמיתי. מה הקשר בין קונפליקט רגשי להפרעת OCD והתנהגות כפייתית? הקשר הוא ישיר. ההתנהגות הכפייתית ב - OCD נובעת בדיוק מהקונפליקט בין ... בין המחשבות השונות שלו. ההרגל לפתור קונפליקטים קטנים אלה מקטין בהדרגה את הנטייה של המוח להסתבך בקונפליקטים משמעותיים ומורכבים יותר, כגון התנהגות טורדנית וכפייתית (OCD). מה בדיוק ההבדל ... השונות. ככל שהאדם יוצר יותר בהירות לגבי מה שהוא באמת מרגיש וחושב, כך הוא יכול לפתור בקלות רבה יותר את הקונפליקטים הפנימיים שלו ולהפסיק לבצע התנהגויות טורדניות ולא הגיוניות. היבטים נוספים של טיפול ב - OCD דרכי התמודדות עם טקסים ... אותה כיצד קונפליקט בין המודע לתת מודע מוביל להתנהגות אובססיבית? כאשר אדם חווה קונפליקט בין המודע לבין התת מודע, נוצרת התנהגות אובססיבית או טורדנית. המודע מייצג את מה שהאדם חושב ... - אין צורך בבדיקה או בטקסים אובססיביים. אך כאשר המודע והתת מודע חולקים זה על זה, האדם עשוי לבצע פעולות חוזרות כדי לוודא מי צודק וכך נוצרות מחשבות טורדניות ותחושת עומד להשתגע. מדוע ... מה שמייצר דחף לבדוק שוב ושוב. מצב זה יוצר טקסים אובססיביים, כמו לבדוק חום של תנור, גם אם זה עלול להיות מסוכן. כיצד התופעה קשורה לטיפול ב - OCD ובהתנהגות טורדנית? טיפול ב - OCD (הפרעת כפייה טורדנית) כולל הבנה של הקונפליקט הפנימי. כאשר אדם בודק שוב ושוב דברים המוגדרים אולי מסוכנים למרות שהתת מודע משדר שאין באמת סיכון, זוהי פעולה כפייתית. הטקסים האובססיביים הם מעין ... בהדרגה את הדחף של המוח להישאב לקונפליקטים גדולים ומסובכים יותר, כמו טקסים אובססיביים או בדיקות חוזרות ונשנות. היבטים נוספים של טיפול ב - OCD דרכי התמודדות עם טקסים ... אליעד: אז הוא בודק אם זה מסוכן או לא ואז הוא בעצם עושה דבר מסוכן. ש: עושה דבר מסוכן. אליעד: כן עושה ולידציה כאילו חלק מהטקס אנשים שיש להם OCD חלק מהטקס. ש: מה זה? אליעד: OCD התנהגות כפייתית חלק ... לא סומך על התת מודע שלי שאמר לי שזה מסוכן אני בספק ואז אני רוצה לבדוק את זה וזה כאב ראש גם כן זה לא רק הקטע של המסוכן לא מסוכן זאת אובססיה, ההתנהגות הכפייתית אתה חייב לבדוק את זה ואתה חייב ...
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים מה הסיבה האמיתית לפעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסביר שאנשים הסובלים מ - OCD עם חזרתיות, נוטים לחזור על פעולות מסוימות שוב ושוב מתוך צורך בוודאות. כאשר אדם סוגר דלת פעם אחר פעם, שוטף ... הביטחון ל - 91, ואז ל - 92, וכך הלאה, עד שיגיע ל - 100 אחוז ביטחון. כיצד לטפל ב - OCD של חזרתיות הקשורה לצורך בוודאות? אליעד מציע שתי דרכי טיפול מרכזיות לטיפול ב - OCD של חזרתיות הקשורה לוודאות: הדרך הראשונה היא ללמוד לקבל את חוסר הוודאות. כאן המטרה היא לגרום לאדם להבין שזה לא ... בצורך הרגשי האמיתי שמאחורי הפעולה. איך להתחיל לטפל בבעיה של פעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסכם ואומר שהצעד הראשון בטיפול הוא תמיד זיהוי ברור של הגורם המדויק להתנהגות החזרתית. יש להבין: מה ... איך להפסיק שטיפת ידיים חוזרת ונשנית? איך מטפלים בחזרתיות אצל ילדים? מה גורם להתנהגות כפייתית? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? איך מתמודדים עם טקסים של OCD? מה לעשות עם התמכרות לבדיקת הטלפון? האם אפשר להחלים מ - OCD? איך לטפל בתנועות חזרתיות בילדים? איך לטפל בחזרה על משפטים אצל ילדים? איך לטפל בחזרתיות בדיבור אצל ילדים? איך ... ונשנית של הגז, התמכרות לפלאפון, התמכרות לווצאפ, התמכרות לאינסטגרם, איך לצאת מ ocd? טיפול ב ocd חמור, האם אפשר להחלים מ ocd? האם סגרתי את הדלת? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? התנהגויות חוזרות של שטיפת ידיים, בדיקות חוזרות, למה אני ... ילד שחוזר שוב ושוב על אותו המשפט, חזרתיות בהתנהגות של ילדים, מחלת האנשים החכמים, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, פעולות טקסיות שוב ושוב, שטיפת ידיים כפייתית, איך להתמודד עם טקסים של OCD? איך להתמודד עם טקסים טורדניים דתיים? איך להתמודד עם טקסים אובססיביים? ocd טקסים, איך להתמודד עם פעולות טקסיות? איך לטפל בפעולות כפייתיות? איך לטפל בפעולות טקסיות באופן חזרתי? ממה נובע ביצוע פעולות טקסיות שוב ושוב? איך לטפל בהתנהגויות חזרתיות? ... נשלט? איך לטפל בבדיקה חוזרת ונשנית? אדם שחוזר שוב ושוב על אותן פעולות, נוירוזה כפייתית, צורך בשטיפת ידיים חוזרת ונשנית, מקלחת חוזרת ונשנית בדיקה חוזרת ונשנית ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ההרצאה עוסקת במגוון של נושאים הקשורים לשליטה במחשבות טורדניות, אובססיביות וכפייתיות, כמו גם בטכניקות להתמודדות עם התמכרויות ושינוי הרגלים. עיקר ההרצאה מתמקדת בניתוח של המנגנונים שמפעילים את המחשבות הללו וכיצד ניתן ללמוד לשלוט בהן. מהן מחשבות טורדניות ואובססיביות? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות, שאותן לא מצליחים להפסיק, גם אם הם מציקות. מחשבות אלה ... רגשיות, והן לא תמיד תואמות את המציאות. לדוגמה, אדם שמחשבתו נשלטת על ידי פחד שהוא יגרום נזק למישהו, גם אם הוא לא רוצה בכך. מהי הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות? על פי אליעד, הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות היא לזהות את מה שהן מספקות לנו. המחשבות האובססיביות עשויות להיראות כמטרד, אך יש ... שהמחשבה מספקת לנו. אם אנו מבינים את התועלת, יש לנו את האפשרות לבחור אם אנו רוצים לשלם את המחיר שמגיע עם המחשבה הזו או לא. האם ניתן לשלוט במחשבות טורדניות? אליעד טוען כי ניתן לשלוט במחשבות טורדניות, אם כי זה דורש עבודה והתמודדות עם רגשות פנימיים. לדוגמה, אם אדם חושב כל הזמן על ... לשלם עבור מחשבה זו. אם הוא מוכן לשלם את המחיר, אז יש להמשיך בחשיבה הזו, אם לא, יש לחפש אלטרנטיבות אחרות שיביאו לתחושות דומות מבלי להיכנס למחשבות הטורדניות. מה הקשר בין ריגושים ומחשבות טורדניות? ההסבר שמציג אליעד הוא שכאשר אדם חווה מחשבה טורדנית, הוא לעיתים מרגיש שהמחשבה מספקת לו רגש חיובי, אולי תחושת ביטחון או שליטה, ולפעמים ... תהליך של שינוי גישה פנימית. אליעד מציע גם להרגיש את המחיר של המחשבה, כלומר, לבדוק אילו רגשות אנחנו מרוויחים או מפסידים מהן. האם יש פתרון למחשבות טורדניות? לסיום, אליעד מציין כי פתרון אמיתי למחשבות טורדניות הוא לבחור לא להיאחז בהן. לפעמים, אנחנו לא יודעים אם אנחנו באמת רוצים להיפטר ... שהיא מייצרת. כדי לשנות הרגלים או מחשבות, יש להבין את מהות הרגש שכרוך במחשבות הללו ולבדוק אם יש דרך אחרת להרגיש את אותו רגש מבלי להיתקע במחשבות הטורדניות. טיפול ב - OCD מחשבות אובססיביות שינוי הרגלים שליטה במחשבות התמכרויות ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות בעיניה כלא ... ופגישותיה עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים. אליעד מסביר שהסיבה שהיא לא מצליחה להיפטר מהמחשבות היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא ... שיש בה גם צדדים שליליים, ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה ... וקיים בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות. מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות? אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של אמת מוחלטת. לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם בנושאים אחרים בחיים. לכן, הדרך להיפטר ... שקריות היא להתחייב באופן מוחלט להפסיק לשקר בכלל, בכל תחום שהוא. כאשר האדם מתחייב לומר לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר. איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו? במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר ... בכל מקרה, האדם חייב להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות באמיתות הרגש והתחושות שלו, מבלי להילחם או להדחיק אותן. האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD? לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם להכרה בקיומם של רגשות שליליים ולקבלה ... מוחלטת ולהימנע מלשקר לעצמו, אז הטיפול יוכל להועיל. אולם אם הטיפול יתמקד רק בהדחקת המחשבות או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן. התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות טיפול ב - OCD אמת מוחלטת מול אמת יחסית כיצד להפסיק מאבק פנימי? השפעת השקר על הנפש הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD) המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא ... למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי מסוים דרך אשליה ופנטזיה. מרגע שמכירים בכך, נוצרת בחירה אמיתית בין המשך הפעולה ... אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו מנגנון של ניסיון לקבל תחושת ערך דרך בדיקות חוזרות וחסרות תכלית. מי שרוצה ... כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא ... ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין ... לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי מה ההבדל בין טיפול ... פחדים טיפול התנהגותי לעישון ולהרגלים לא רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים? טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל עצות מרבי נחמן על תיקון ... עם פחדים טיפול התנהגותי לעישון ולהרגלים לא רצויים טיפול CBT משולב למיגור בעיות רגשיות איך לבחור מטפל מתאים טיפול ב - OCD ובהפרעות כפייתיות טיפול תת הכרתי וכיצד הוא פועל טיפול ממוקד שינוי לעומק עצות ...
דוגמא לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמא טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
דוגמא לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמא טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, ניתוח סיכוי סיכון, מה הסיכוי שמשהו יקרה? איך לטפל בחולי נפש?
... לטיפול בהפרעה נפשית קשה, דוגמא טיפול במחשבות שווא, אולי אני תרנגול? טיפול ב OCD קשה, טיפול בהפרעת אישיות ... במחשבות שווא ופחדים לא הגיוניים? בהרצאה זו אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת ומעשית כיצד אפשר לטפל בהפרעות נפשיות קשות, מחשבות שווא, OCD קשה, הפרעת אישיות גבולית ואף ... הוא שהאדם ששאל את השאלה לא שמע אותו אומר כן, אלא שמע אותו אומר משפט מוזר וחסר הקשר כמו אני תרנגול. פחד זה גורם לו לבצע פעולות כפייתיות ולהתעסק באופן אובססיבי במחשבה זו, ... כזה הוא אפסי לחלוטין. איך מסבירים בצורה לוגית שהסיכוי לא הגיוני? אליעד כהן מדגים בצורה לוגית וברורה כיצד להסביר לאדם הסובל מהמחשבה הכפייתית שאין סיכוי שהפחד שלו יתממש בפועל: ... בדרך כלל ישמע מילה שדומה מבחינה צלילית, לא ביטוי ארוך, מוזר וחסר קשר לחלוטין לשאלה שנשאלה. איך הטיפול הלוגי הזה עוזר להתגבר על המחשבות הכפייתיות? הסבר הגיוני ומפורט שכזה יכול לעזור מאוד לאדם הסובל מ - OCD או ממחשבות כפייתיות ופחדים חסרי היגיון. כאשר האדם ... לוגיים ומפורטים, אשר מפרקים לגורמים את החשש הבלתי - סביר של האדם. בשיטה זו, לפי אליעד כהן, ניתן לטפל גם בהפרעות נפשיות קשות, OCD קשה, סכיזופרניה, והפרעות אישיות ... שהפחד שלו הוא חסר סיכוי לחלוטין להתרחש במציאות, אז הוא יכול להשתחרר ממנו ולחיות בצורה הרבה יותר רגועה ובריאה נפשית. איך מטפלים במחשבות כפייתיות? טיפול ב - OCD קשה האם יש סיכוי שמשהו בלתי הגיוני ...
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD
מחשבות טורדניות, הסחת הדעת ממחשבה טורדנית, אין אפשרות לחשוב על שתי מחשבות בו זמנית, לחשוב על משהו אחר ולא על המחשבה הטורדנית, 2 סוגים של מחשבה טורדנית, 2 שיטות להתמודד עם מחשבה טורדנית, איך לשכוח משהו? טיפול ב OCD האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית על ידי הסחת הדעת? כאשר מחשבה טורדנית עולה במוחך, קיימת שאלה האם ניתן לברוח ממנה פשוט על ידי כך שנחשוב על משהו אחר. התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית, והיא תלויה בסוג המחשבה הטורדנית שמציקה לך. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? המוח האנושי אינו מסוגל לחשוב על שתי מחשבות בו - ... אך לא להחזיק שתיים יחד במקביל. זה מצביע על כך שהמחשבה הראשונה יכולה להיעלם אם נחליף אותה במחשבה אחרת. מתי הסחת הדעת יכולה לעזור עם מחשבות טורדניות? הסחת הדעת יכולה להועיל כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית, כלומר, כאשר היא עולה בראשך ללא סיבה או הקשר ברור. במקרים כאלה, אם אתה חושב על משהו מוזר ולא מחובר למציאות, כמו מה יקרה אם חוצנים יבשלו לי שקשוקה?, אתה יכול פשוט להסיח את דעתך ולחשוב על משהו אחר, והמחשבה הטורדנית תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה פותרת את הבעיה? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש חזק, דחף פנימי או משהו שמזכיר לך תחושת חוסר או פחד, הסחת הדעת לא תעזור. לדוגמה, אם אתה רעב, ... מרגיש את החסר בעקבותיה, לא תוכל להפסיק לחשוב על האובדן רק על ידי הסחת הדעת, כי החסר אמיתי. במקרים כאלה, כשיש דחף רגשי או פיזי שגורם למחשבה הטורדנית, הסחת הדעת לא תעזור לאורך זמן. מה לעשות כאשר הסחת הדעת לא עוזרת? כאשר המחשבה הטורדנית לא נעלמת על ידי הסחת הדעת, יש לחפש את הסיבה העמוקה יותר למחשבה. המחשבה עשויה להיות סימן לדחף רגשי, פחד או חרדה, ולכן יש לטפל בשורש הבעיה. במקרים כאלה, יהיה עליך להתמודד עם הסיבה העמוקה ביותר למחשבה, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. איך לטפל במחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם המחשבה נעלמת, מצוין. 2. אם המחשבה חוזרת, סביר להניח שיש לה סיבה עמוקה יותר, ... בו בצורה ישירה. אם המחשבה מציקה לך מאוד ואתה מוצא שקשה להימנע ממנה, חשוב לחפש טיפול שיעזור לטפל במקור הבעיה, ולא להסתפק בהסחות דעת. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות האם אפשר לברוח ממחשבה טורדנית באמצעות מחשבה אחרת? כאשר עולה במוחך מחשבה טורדנית, האם אפשר לברוח ממנה פשוט על ידי כך שתחשוב על משהו אחר? התשובה לכך היא מורכבת ותלויה בסוג המחשבה הטורדנית. האם אפשר לחשוב על שתי מחשבות בו - זמנית? המוח האנושי אינו מסוגל לחשוב על שתי מחשבות באותו רגע בדיוק. ... תוכל לעשות זאת בדיוק באותו שבריר שנייה. המוח יכול לעבור מהר בין מחשבות, אבל לא באמת להחזיק שתיים יחד בו - זמנית. לכן, לכאורה, אם תחליף מחשבה טורדנית במחשבה אחרת, המחשבה הראשונה תיעלם. מתי הסחת הדעת עובדת על מחשבות טורדניות? כאשר המחשבה הטורדנית היא אקראית - כלומר, עלתה ללא סיבה מיוחדת - ניתן להעלים אותה על ידי התמקדות במשהו אחר. לדוגמה, אם עולה ... מה יקרה אם חוצנים יבשלו לי שקשוקה?, אתה יכול להסיח את דעתך בקלות על ידי התמקדות במשהו אחר, והמחשבה תיעלם. מתי הסחת הדעת אינה עובדת? אם המחשבה הטורדנית קשורה לרגש מסוים או לדחף פנימי, אי אפשר לברוח ממנה באמצעות מחשבה אחרת בלבד. למשל: - אם אתה רעב, אינך ... משהו מזכיר לך את המחשבה שאתה מנסה להימנע ממנה (כמו אוכל לידך בזמן צום), המחשבה תחזור למרות ניסיונות ההסחה. מה עושים כאשר לא ניתן לברוח ממחשבה טורדנית? אם המחשבה נובעת ממשהו עמוק יותר - כמו פחד, חרדה, דחף או פרנויה - אין טעם לנסות לברוח ממנה באמצעות מחשבה אחרת. במקרה כזה יש לזהות את הסיבה האמיתית למחשבה ולטפל בה ישירות. מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבה טורדנית? 1. נסה להסיח את דעתך. אם זה עובד והמחשבה נעלמת - מצוין. 2. אם המחשבה חוזרת שוב ושוב, כנראה שיש לה סיבה עמוקה יותר. 3. במקרה כזה, יש לחקור את שורש הבעיה ולטפל בה מהיסוד, ולא רק להילחם במחשבה עצמה. מחשבה טורדנית שליטה במחשבה טיפול ב - OCD התמודדות עם חרדות מכוני גמילה מהתמכרויות לברוח ממחשבה טורדנית, לנטרל
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
... מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD , התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה? מהי המשמעות של אובססיה מינית וכיצד להתמודד ... שונה שתאפשר לו לשחרר את הרצון ולהתפנות לחוויות אחרות. מהי אובססיה מינית? כיצד להתמודד עם OCD? מהו דחף מיני? כיצד לשחרר מתח מיני? מה הקשר בין רצון ואובססיה? האם ניתן לשנות דפוסים מנטליים? אתה בטוח שאתה פה, אוקי ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, ... ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום ... של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות ... שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית , היא מה הוא מרגיש באותו ... תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת ... חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? ... תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע ... ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה ... המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה ... לממש אותו. מהי החשיבות של להטיל ספק במחשבה הטורדנית? אליעד מדגיש את החשיבות ... ספק במחשבה. הוא מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית חייבים להטיל בה ספק ... לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם ... רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם פחד לפגוע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול ב ocd, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול ב ocd, איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לחיים, מטפל אישי, ייעוץ נפשי בתחום טיפול ב ocd - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 21:55:42 - wesi1